EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αμφιβολίες εργαζόμενων για τα μέτρα στα λεωφορεία

Πολλές αμφιβολίες υπάρχουν για το νέο μέτρο κατά της εισιτηριοδιαφυγής που εφαρμόζεται στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών από χθες. Όπως εξηγούν εργαζόμενοι η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα θα προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία των γραμμών γιατί σε περίπτωση που εντοπιστεί από τον οδηγό επιβάτης χωρίς εισιτήριο τότε θα αναγκαστεί να διακόψει την πορεία των άλλων επιβαινόντων στο λεωφορείο μέχρι να καταλογίσει και να εισπράξει το πρόστιμο.

Περαιτέρω , ο οδηγός κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα ληστείας καθώς από τα τσουχτερά προβλεπόμενα πρόστιμα θα κυκλοφορεί έχοντας πάνω του πολλά χρήματα. Αυτά τα έχει λάβει υπόψη του ο επικεφαλής του οργανισμού Γιάννης Οικονόμου; Γιατί απέρριψε την πρόταση πρόσληψης ελεγκτών που ήταν η πλέον αποδοτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου από τη στιγμή που το κόστος της δεν είναι μεγάλο; 


(parapolitika)

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΓΙΑ ΟΣΥ- ΣΤΑΣΥ - ΟΣΕ

Κάποιοι μόλις προχτές βιάστηκαν να πουν ότι δίνουμε ψευδείς και αναληθείς ειδήσεις.
Ακόμα και χτες, στο συντονιστικό που είχε καλέσει η Π.Ο.Σ., κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για "παπαγαλάκια" στα blog, που μιλάνε για το ανθυγιεινό επίδομα, χωρίς να υπάρχει απόφαση!

Γιατί κύριοι;

Μήπως γιατί σας αφαιρέσαμε το δικαίωμα να βγείτε και να καυχηθείτε, ότι εσείς οι μεγάλοι συνδικαλισταράδες, τα καταφέρατε πάλι και μας σώσατε;

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι όντως η πληροφορία ήρθε από συνδικαλιστή της πρώην ΕΘΕΛ, που ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομά του, γιατί ήξερε ακριβώς τι θα συμβεί, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμη και την ακριβή ώρα υπογραφής της απόφασης.

Επειδή λοιπόν εμείς (τα "παπαγαλάκια"), είμαστε απλοί εργαζόμενοι και όχι επαγγελματίες του είδους σας,  δημοσιεύουμε σήμερα την επίσημη απόφαση και τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι συνάδελφοι.

Δείτε την επίσημη απόφαση:

'' Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ '' ....

Της Ζέζας Ζήκου

Περισσότερο από 10 φορές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας προχθές στο κομματικό ακροατήριο του συνεδρίου της Ν.Δ. αναφέρθηκε αόριστα στο όραμά του της «Νέας Ελλάδας» και
αμέσως τα αθύρματα της «σοβαροφανούς» κατεστημένης αντίληψης, έσπευσαν να χειροκροτήσουν! Και έσπευσε να επισημάνει κατηγορηματικά ότι η αντίθεση-σύγκρουση «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο» αποτελεί παρελθόν. Ωστόσο, πλανάται πλάνην οικτρά. Προφανώς θέλει να ξεχάσει τις (μόλις πριν από ένα χρόνο) προεκλογικές υποσχέσεις του ότι η «αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης για τη χώρα». Αλλά, η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο και η κοινωνία στην κόλαση. Η χώρα παραμένει πλήρως εξαρτημένη από τις αποφάσεις της τρόικας και τις δόσεις των Μνημονίων για να καλυφθούν οι «μαύρες» τρύπες. Το λεκτικό πυροτέχνημα της «νέας Ελλάδας» απλώς μου θυμίζει τη γνωστή ρήση του Σαρτρ, «η Κόλαση είναι οι άλλοι».

Η χρεοκοπημένη Ελλάς, με χαίνουσες πληγές από την πτώχευση του Δημοσίου και την κοινωνική απελπισία, κλυδωνίζεται επώδυνα μέσα σε περιβάλλον που διαμορφώνει μείζονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Κακά τα ψέματα, το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό οικοδόμημα έχει εισαχθεί και παραμένει σε τροχιά κατάρρευσης. Προφανώς και βιώνουμε μία κρίση μετάβασης σε μια κοινωνία διαφορετική, σε μια άλλη διάταξη των παγκόσμιων δυνάμεων και σχέσεων. Ούτε καν το μέλλον της Ελλάδας ως ευρωπαϊκής επαρχίας είναι εξασφαλισμένο. Ομως, η χώρα σαστισμένη συμπαρίσταται στην καταστροφή της, που οικοδομείται με βαρύγδουπα λόγια. Συμπαρίσταται στην αυτοκαταστροφή της, με το ακόμα πιο ωραίο όνομα της «σύνεσης» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που «ήρθε επιτέλους σε αυτόν τον τόπο». Δηλαδή, στην ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια...

«Ρευστοποιήστε το εργατικό δυναμικό, ρευστοποιήστε τις κρατικές μετοχές, ρευστοποιήστε τους αγρότες, ρευστοποιήστε την ακίνητη περιουσία». Αυτή, κατά τον Χέρμπερτ Χούβερ, ήταν η συμβουλή που έλαβε από τον μοιραίο υπουργό Οικονομικών του, Αντριου Μέλον, όταν οι ΗΠΑ βυθίζονταν στη Μεγάλη Υφεση το ’29. Για να είμαστε δίκαιοι, διατυπώνονται ερωτήματα σχετικά με το εάν όντως ο Αντριου Μέλον είπε αυτά ακριβώς, γιατί το μόνο που έχει διασωθεί είναι η εκδοχή του Χούβερ, καταγεγραμμένη πολλά χρόνια αργότερα. Απλά, το δόγμα Αντριου Μέλον είναι σήμερα τόσο εσφαλμένο όσο ήταν και τότε.

Ζωντανό παράδειγμα η Ελλάδα, που βλέπει να στοιχειώνει στον εναέριο χώρο της το φάντασμα του Ιρβινγκ Φίσερ, του κορυφαίου Αμερικανού οικονομολόγου την εποχή της Μεγάλης Υφεσης. Υστερα από ογδόντα χρόνια, η θεωρία του αποπληθωρισμού χρέους γίνεται και πάλι διάσημη χάρη στην πολιτική της τρόικας. Ο Φίσερ ήταν εξαιρετικά ευφυής αλλά και πολύ σαφής όταν αποκάλυπτε «το μεγάλο παράδοξο», «το κύριο μυστικό των μεγάλων υφέσεων»: «όσο περισσότερα πληρώνουν οι οφειλέτες, τόσο περισσότερα χρωστούν», «η ίδια η προσπάθεια των ατόμων να ελαφρύνουν το φορτίο του χρέους αυξάνει το φορτίο αυτό». Το ίδιο ακριβώς παράδοξο παρατηρούμε και στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

Οσο περισσότερο μειώνονται οι μισθοί για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, τόσο περισσότερο αυξάνεται το πραγματικό χρέος. Αρα το θέμα δεν είναι ότι δεν εφαρμόζουμε σωστά την πολιτική. Απλώς η πολιτική δεν είναι σωστή. Οσο πιο πιστά την εφαρμόζουμε, τόσο χειρότερα αποτελέσματα έχουμε. Για τους πιστωτές όμως αποτελεί ευτύχημα, επειδή αυξάνει την αξία των χρημάτων τους και τους επιτρέπει να αγοράσουν πολύ φθηνά οτιδήποτε απαξιώνεται (ανθρώπους, επιχειρήσεις, γη). Επιστροφή, λοιπόν, σε πρότυπα λιτής κατανάλωσης του 19ου αιώνα συνιστά επικίνδυνο αναχρονισμό που δεν συμβιβάζεται ούτε καν με τη λογική και τις ανάγκες του σύγχρονου καπιταλισμού. Η λιτότητα μακράς διαρκείας απέδωσε καρπούς στην περίπτωση της Γερμανίας επειδή η χώρα αυτή στηρίζεται στις εξαγωγές και όχι στην εσωτερική αγορά. Αν όμως όλες οι πλούσιες χώρες ακολουθούσαν το παράδειγμά της, τότε θα στέρευε η παγκόσμια ζήτηση και θα υφίστατο τις οδυνηρές συνέπειες και η Γερμανία.

Γιατί λοιπόν εμμένουν οι Γερμανοί; Δεν βλέπουν ότι είναι καταστροφικό για τις χώρες της περιφέρειας; Προφανώς και το βλέπουν, αλλά αυτός πιθανώς να είναι ο στόχος τους. Να μετατρέψουν την ευρωπαϊκή περιφέρεια σε μια ζώνη χαμηλών μισθών που θα αποτελέσει πλατφόρμα εξαγωγών για τις γερμανικές πολυεθνικές προς τη δυναμική Ασία. Η Γερμανία της Μέρκελ ακολουθεί μια επεκτατική εθνική στρατηγική, που προσπαθεί να υποτάξει την περιφέρεια της Ευρώπης για να την καταστήσει ορμητήριο προς τις αγορές της Ασίας. Εχει αναπτύξει προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία για την εξασφάλιση ενέργειας. Εχει μετατρέψει τις ανατολικές χώρες της διεύρυνσης του 2004 σε φθηνό παραγωγικό εργαστήρι για τις επιχειρήσεις της. Και το σπουδαιότερο, εφοδιάζει την Κίνα με κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και τους Κινέζους νεόπλουτους με αγαθά επιδεικτικής κατανάλωσης (κυρίως πολυτελή αυτοκίνητα).

 

Τι κρύβει ο Στουρνάρας για τα «χρυσά» ομόλογα της Deutsche Bank

Οσμή σκανδάλου από την απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου να μην «κουρευτούν» χρεόγραφα γερμανικής σφραγίδας. Κόντρα Καμμένου με τον υπ. Οικονομικών.

Η σύγκρουση, την περασμένη εβδομάδα, του προέδρου των Αν.Ελ Πάνου Καμμένου και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σχετικά με τα ομόλογα που θα αποπληρωθούν, αυτές τις μέρες, στο ακέραιο (100%), από τη δόση των 3,2 δισ που θα εισπράξει η χώρα, έρχεται να αποκαλύψει ένα πραγματικό σκάνδαλο. Το ελληνικό δημόσιο χρέος επιβαρύνεται με την αποπληρωμή ομολόγων που δεν «κουρεύτηκαν», στη βάση αποφάσεων που ελήφθησαν μυστικά από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Την ώρα, δηλαδή, που «κουρεύονται» τα ομόλογα ιδιωτών, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων κλπ οι ελληνικές κυβερνήσεις προστατεύουν ξένα funds και τράπεζες.

Όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr, ούτε ο κ. Α. Σααράς, ούτε οι κύριοι Φ. Κουβέλης και Ευ. Βενιζέλος μας είπαν ότι η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου είχε υπογράψει ομόλογα που όχι μόνο δεν κουρεύτηκαν, αλλά όταν αγοράστηκαν, αγοράστηκαν στο 25-40% της πραγματικής τους τιμής και τώρα καλούμεθα να τα πληρώσουμε και μάλιστα με τόκο από 2,125% έως 4,625%.
Την ώρα δηλαδή που κουρεύτηκαν μικροομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κάποια ξένα funds αγόρασαν ομόλογα μισοτιμής που δεν τόλμησε να τα κουρέψει κανείς.

Οι τιμές κτήσης τους κυμάνθηκαν μεταξύ 25 και 40, ενώ επέλεξαν να μείνουν εκτός PSI, που προέβλεπε «εθελοντικό» κούρεμα κατά 53,5%, οχυρωμένοι πίσω από το αλλοδαπό δίκαιο, και τώρα αποπληρώνονται στο 100%, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Δηλαδή κάποιοι αγόρασαν το κατοστάρικο με 25 ευρώ και τώρα θα το πληρωθούν στο ακέραιο και με τόκο!
Συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Ιουλίου το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να εξοφλήσει δύο «ακούρευτα» ομόλογα, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία έμειναν αλώβητα από το PSI, καθότι είναι αλλοδαπού δικαίου, και οι κάτοχοί τους αρνήθηκαν το «hair cut» τον Μάρτιο του 2012 και συνεπώς αποπληρώνονται στο ακέραιο.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

*Την Τρίτη 25 Ιουνίου λήγει το ομόλογο ύψους 1,127 δισ. δολαρίων (περίπου 790 εκατ. ευρώ) με κωδικό ISIN XS0372384064, που εκδόθηκε με κοινοπρακτική μορφή και με διαχειριστή της έκδοσης την Deutsche Bank.
Το αρχικό ποσό της έκδοσης ήταν 1.500 εκατ. δολάρια και το κουπόνι ήταν στο 4,625%.

*Την 5 Ιουλίου λήγει και ομόλογο σε ελβετικό φράγκο (με κωδικό CH0021839524), υπό αλλοδαπό δίκαιο, συνολικής ονομαστικής αξίας 650 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 540 εκατ. ευρώ) και με κουπόνι 2,125% (CH0021839524).

Το δίλημμα για την τύχη των ομολόγων που οι κάτοχοί τους επέλεξαν να μείνουν έξω από το PSI αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, όταν έληγε το πρώτο ομόλογο εκτός PSI, από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και αποφασίστηκε τότε η πληρωμή του, υπό την πίεση των Γερμανών, που δεν ήθελαν να προκύψει πιστωτικό γεγονός.

Το ΥΠΟΙΚ, το Μάιο του 2012, ανακοινώνοντας ότι θα καταβάλει τα χρεολύσια του ομολόγου που έληγε, είχε δηλώσει ότι «η σημερινή απόφαση δεν προδικάζει τις μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των υπόλοιπων ομολόγων που δεν προσφέρθηκαν για ανταλλαγή».
Τελικά, όμως, αποδείχτηκε πως δημιουργήθηκε τετελεσμένο και θα αποπληρωθεί τελικά το σύνολο των ομολόγων που επέλεξαν και είχαν τη δυνατότητα να το επιβάλουν να μείνουν εκτός PSI.
Τα συγκεκριμένα ομόλογα διακρατούνται σχεδόν στο σύνολό τους από τα hedge funds, τα οποία τα απέκτησαν, όταν κατέρρεαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Επαναλαμβάνουμε, για να γίνει πλήρως αντιληπτό: Οι τιμές κτήσης τους κυμάνθηκαν μεταξύ 25 και 40, ενώ επέλεξαν να μείνουν εκτός PSI, που προέβλεπε «εθελοντικό» κούρεμα κατά 53,5%, οχυρωμένοι πίσω από το αλλοδαπό δίκαιο, και τώρα αποπληρώνονται στο 100, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη!

πηγη

Πώς μπαίνουν στο «κόλπο» οι εισπράκτορες

Ολοένα και περισσότερα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση πλέον αρκετοί δανειολήπτες. Ειδικά στις περιπτώσεις που διατηρούν δάνεια με οφειλές που πλησιάζουν στο «κόκκινο», πράγμα που συνιστά πρόβλημα το οποίο απαιτείται να διευθετηθεί «άμεσα» από τις
τράπεζες. Βέβαια, ακολουθώντας νόμιμες, φυσικά, διαδικασίες, τα τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας δείχνουν να έχουν βρει τον τρόπο να «λύσουν» τα χέρια τους και να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.

Όπως εξήγησε στο «Π» ο κ. Γιώργος Νικολακόπουλος, νομικός σύμβουλος σε ενώσεις καταναλωτών και δανειοληπτών, με μεγάλη εμπειρία στο θέμα, οι τράπεζες νομίμως μπορούν να τιτλοποιήσουν ένα δάνειο πουλώντας το σε διάφορες εταιρείες (off shore, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ακόμα και ειδικές υπηρεσίες «Διαχείρισης Απαιτήσεων»).

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στα δικηγορικά γραφεία και τους πολίτες που έχουν πρόβλημα με την αποπληρωμή του δανείου τους. Ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος χειρίζεται άλλωστε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.

Το θέμα γνωρίζει και η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, η οποία έκανε και τον πρώτο νόμο για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Μιλώντας στο «Π» η κ. Κατσέλη τόνισε πως «όντως πωλούνται δάνεια πλέον από τις τράπεζες ενώ άλλα τιτλοποιούνται». Ανέφερε δε πως «πρόκειται για ένα καινούργιο προϊόν των τραπεζών», ενώ πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα με αυτές τις πρακτικές είναι ότι όταν οι τιμές ακινήτων στην κρίση πέφτουν και οι δανειολήπτες δεν μπορούν να πληρώσουν, τότε το προϊόν χαμηλού κινδύνου γίνεται προϊόν υψηλού κινδύνου. Ήταν μία φούσκα ακινήτων, η οποία έσκασε».

Πωλήσεις

Ένα παράδειγμα εταιρείας στην οποία πωλούνται δάνεια είναι η «ANAPTYXI LPC», θυγατρική τράπεζας στην οποία έχει εκχωρηθεί δάνειο καταναλωτή, ο οποίος καλείται να λύσει τις διαφορές του με εκείνη πλέον.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι περισσότερες τράπεζες στην Ελλάδα, νομίμως πάντα, συστήνουν θυγατρικές εταιρείες στις οποίες έχουν το 51% των μετοχών και στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν τα προβληματικά δάνεια των πελατών τους με σκοπό την αναζήτηση ρευστότητας.

Υπάρχουν, όμως, και άλλου τύπου εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία. Πρόκειται για εταιρείες που ασχολούνται με τη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων, τηλεπικοινωνιακών οργανισμών και, γενικότερα, οργανισμών με ανάγκες διαχείρισης μεγάλου πλήθους απαιτήσεων.

Οι εταιρείες αυτές, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εξήγησε στο «Π» ο κ. Νικολακόπουλος, δεν εκπροσωπούν απλώς τις τράπεζες, αλλά φέρεται να έχουν στην κατοχή τους δάνεια πολιτών. Όπως αναφέρεται μάλιστα στην επιστολή με την οποία ενημερώνονται οι πελάτες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιλέγεται συγκεκριμένη εταιρεία που «θα αναλάβει την περαιτέρω ενημέρωση και τη διαπραγμάτευση του χρόνου, του τρόπου και των λοιπών όρων αποπληρωμής της ληξιπρόθεσμης οφειλής σας».

Στην ίδια λογική λειτουργούν και άλλες εταιρείες, όπως ο όμιλος First Call Solutions, ο οποίος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2002, έχοντας ως στρατηγικό του στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη στον χώρο της διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων, τηλεπικοινωνιακών οργανισμών και, γενικότερα, οργανισμών με ανάγκες διαχείρισης μεγάλου πλήθους απαιτήσεων. To 2009 η εταιρεία του ομίλου First Call Α.Ε. εξελίσσεται σε εταιρεία αποκλειστικού σκοπού (Εταιρεία Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις).

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η εταιρεία Mellon. Πρόκειται για πάροχο λύσεων και υπηρεσιών για διευκόλυνση συναλλαγών, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1994 ανά την οικουμένη. «Η προσφορά μας έχει ως στόχο να βοηθήσει τα τραπεζικά ιδρύματα σε αυτές τις περιόδους κρίσης που διανύουμε και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των τραπεζών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία CYCLE Credit, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1996 προσφέροντας Υπηρεσίες Διαχείρισης Απαιτήσεων και έχει θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία και, τέλος, η εταιρεία EOS MatrixS.A. Η τελευταία συνιστά μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέσω των Γραφείων που διατηρούν στην Αθήνα, τη Σόφια, τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Τρύπα στο νερό

Η επιδρομή των «αρπακτικών» εμμέσως πλην σαφώς «ομολογείται» και από τις νέες προβλέψεις για τη διευκόλυνση των ενήμερων δανείων αλλά και όσων δανειοληπτών έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη, στον οποίο επίσης έγιναν αλλαγές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει πρόβλεψη και ορίζεται υποχρεωτικά αντίκλητος στην ελληνική επικράτεια στις περιπτώσεις εκχώρησης απαιτήσεων σε αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα. Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρεται, τεκμαίρεται ως αντίκλητος η τράπεζα που παρείχε το δάνειο.

Οι ρυθμίσεις, πάντως, κατά γενική ομολογία πολύ λίγους δανειολήπτες ανακουφίζουν αφού οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, χαρακτηρίζονται εξαιρετικά πιεστικές.

Συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις για να ρυθμιστούν οι οφειλές και ο δανειολήπτης να λάβει αναστολή 4 ετών με χαμηλούς τόκους της τάξεως του 4% είναι οι εξής:

■ Η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ.
■ Η συνολική ακίνητη περιουσία να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
■ Μείωση εισοδήματος της τάξεως του 20% από την 1.1.2010.

«Κομματάκι» δύσκολο δηλαδή για τον δανειολήπτη τη σήμερον ημέρα. Η ευνοϊκή – για τους δανειολήπτες – τροποποίηση στον συγκεκριμένο νόμο,0 όπως και στον νόμο Κατσέλη, είναι πως δεν απαιτείται ομοφωνία των τραπεζών, αλλά η συμφωνία των μισών συν μία (50+1). Επίσης, προβλέπεται να πληρώνονται δόσεις από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας. Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το δικαστήριο, αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση της απόφασης. Η ελάχιστη καταβολή προτείνεται στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 40 ευρώ μηνιαίως.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων, αν και θεωρητικά προβλέπεται ότι από την ημέρα της κατάθεσης της αίτησης υπαγωγής μέχρι την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης απαιτούνται 6 μήνες το πολύ. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, πάντως, αφού τα Ειρηνοδικεία που είναι αρμόδια έχουν γεμίσει με υποθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ημερομηνία εκδίκασης για έπειτα από 8 χρόνια!

Στο «κόκκινο» η ευρωζώνη

Στη δίνη των «κόκκινων» δανείων βρίσκονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ευρωζώνη να αγγίζουν, το 2012, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα 922 δισεκατομμύρια ευρώ επί συνόλου 12,13 τρισεκατομμυρίων ευρώ, ποσοστό 7,6% επί του συνόλου του λεγόμενου δανειακού χαρτοφυλακίου.

Οι εκτιμήσεις για το 2013 είναι περισσότερο δυσοίωνες αφού εκτιμάται ότι στις χώρες της ευρωζώνης ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις θα μειωθεί στο τέλος του χρόνου σε περίπου 106% από 124% που ήταν πριν από την εκδήλωση της κρίσης. Πτώση στο 104% προβλέπουν μάλιστα μέσα στην επόμενη τριετία, προεξοφλώντας ότι τα «κόκκινα» δάνεια θα αποτελέσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι χώρες της ευρωζώνης.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο της Ισπανίας, όπου το 2012 έγιναν περισσότερες από 40.000 κατασχέσεις σπιτιών αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τα πληρώσουν. Τα «κόκκινα» δάνεια στην Ισπανία αυξάνονται μήνα με το μήνα φτάνοντας πλέον στο 11% επί του συνόλου, ποσό που μεταφράζεται σε 167 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ισπανία σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι στο τέλος του 2012 το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων είχε μειωθεί όταν οι τράπεζες μετέφεραν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην «κακή τράπεζα» που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτόν.

Ανθρώπινα δράματα

Η κατάσταση μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται δραματικά αφού και οι τράπεζες βρίσκονται σε θέση μάχης και συνεχώς σκληραίνουν τη θέση τους. ‘Όπως επισήμανε στο «Π» ο κ. Νικολακόπουλος, «όσο οι τράπεζες δεν κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω τόσο ο κόσμος βρίσκεται σε μεγαλύτερο αδιέξοδο». Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον οι τράπεζες επιδιώκουν για όλα τα δάνεια υποθήκες, είτε είναι στεγαστικά είτε επαγγελματικά είτε καταναλωτικά, αφού δίνονται με τη διαδικασία της προσημείωσης, επί της ουσίας της υποθήκης.

Τους επόμενους μήνες, όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα τεθεί επιτακτικά το θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα η κατάσταση να πάρει διαστάσεις τραγωδίας.

Όπως μας υπογράμμισε η κ. Κατσέλη, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς αρνήθηκε, πριν από περίπου δυο εβδομάδες, να δεχθεί την προτεινόμενη τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, προαναγγέλλει ότι «τον Οκτώβριο ή το πολύ τον Νοέμβριο θα έχουμε αρκετές κατασχέσεις ακινήτων και φυσικά πλειστηριασμούς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νομικός σύμβουλος ενώσεων καταναλωτών και δανειοληπτών Γιώργος Νικολακόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι «θα έχουμε ανθρώπινα δράματα εφόσον αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών ενώ οι δανειολήπτες θα απολέσουν σε εξευτελιστικές τιμές το ίδιο τους το σπίτι και οι τράπεζες θα εγγράψουν τεράστιες ζημιές λόγω των ανείσπρακτων υπολοίπων των ενυπόθηκων δανείων τους».

Τη σκυτάλη του αιτήματος για άρση των πλειστηριασμών που θέτει επιτακτικά η τρόικα, θα παραλάβει το επόμενο διάστημα, όπως λένε στην πιάτσα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά η ελληνική κυβέρνηση θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών – και όχι μόνο – χωρών, όπου προκειμένου οι τράπεζες να απαλλαγούν από τα «κόκκινα» δάνεια, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται το ενεργητικό τους, θα προχωρήσει μέσω του ΤΧΣ στη δημιουργία της λεγόμενης «κακής τράπεζας», στην οποία θα μεταφέρονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η επιλογή αυτή θα ανοίξει διάπλατα και τον δρόμο για την επιδρομή των «αρπακτικών» που θα αγοράζουν από τις τράπεζες κοψοχρονιά δάνεια προκειμένου να κερδοσκοπήσουν στη συνέχεια μέσω του πλειστηριασμού των ακινήτων.

Οι αριθμοί

30% των επιχειρηματικών δανείων, δηλαδή περίπου 140.000 δάνεια, έχει χαρακτηριστεί ως προβληματικό, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών από τον Ιανουάριο του 2013.

55% των πιστωτικών καρτών που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, περίπου 4.500.000 πιστωτικές κάρτες, είναι στο «κόκκινο», με τους κατόχους να αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.

40% των καταναλωτικών δανείων πίστης (δηλαδή δάνεια αυτοκινήτων και τα παλαιά λεγόμενα «διακοποδάνεια», «εορτοδάνεια» κ.λπ.), που ανέρχονται σε περίπου 450.000, έχει «προχωρήσει» σε αναδιαπραγμάτευση μεταξύ του οφειλέτη και της τράπεζας.

25% των στεγαστικών δανείων, περίπου 500.000, είναι στο «κόκκινο» κυρίως λόγω μείωσης των εισοδημάτων των δανειοληπτών.

52 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι είναι το σύνολο των στεγαστικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται μετά την οικονομική κρίση.

35% εκτιμάται από τους ειδικούς ότι θα φτάσει το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων, που δεν θα εξυπηρετούνται έως το 2014.

40%-50% της ονομαστικής τους τιμής αγοράζουν τα «αρπακτικά» τα ενήμερα δάνεια με υποθήκες.

5%-15% της ονομαστικής τους τιμής αγοράζουν συνήθως τα «αρπακτικά» τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

30%-40% μειώθηκαν οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

922 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό των «κόκκινων» δανείων σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Το λεξικό της επιδρομής

«Αρπακτικά»: Τα λεγόμενα Distressed Funds, που αγοράζουν ενυπόθηκα δάνεια από τράπεζες που θέλουν να τα ξεφορτωθούν από το ενεργητικό τους. Τα «αρπακτικά» αγοράζουν επίσης μετοχές, δικαιώματα και παλαιά δάνεια από εταιρείες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεοκοπίας.

«Γύπες»: Τα λεγόμενα Vulture Funds, τα πιο επιθετικά Κεφάλαια, που ασχολούνται με τις πιο απαξιωμένες εταιρείες και τα πιο υποτιμημένα ομόλογα, που διαβλέπουν όμως ότι θα έχουν προοπτική στο μέλλον.

Τιτλοποίηση: Η έκδοση τίτλων εκ μέρους μιας τράπεζας βασισμένων σε δάνεια που έχει χορηγήσει με στόχο να απομακρύνει τα στοιχεία αυτά από το ενεργητικό της. Μια τράπεζα μπορεί να πουλήσει δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» σε χαμηλότερη τιμή προκειμένου να αντλήσει άμεσα χρήματα. Οι υποχρεώσεις του δανειολήπτη μεταφέρονται στα «αρπακτικά».

«Χαρτοφυλάκια εγγυήσεων»: Θυγατρικές εταιρείες ελληνικών τραπεζών στις οποίες οι τράπεζες έχουν το 51% των μετοχών και στις οποίες πουλούν τα προβληματικά δάνεια των πελατών τους με σκοπό την αναζήτηση ρευστότητας.

Απομόχλευση: Το κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στα δάνεια που έχει χορηγήσει μια τράπεζα και στις καταθέσεις που έχει.

«Κοψοχρονιά»: Η πρακτική ορίζει ότι η τιμή αγοράς δανείου σε καθυστέρηση μπορεί να διαμορφωθεί στο 5% έως 15% του ποσού.

Ανακεφαλαιοποίηση: Στόχος της διαδικασίας είναι τα βασικά εποπτικά κεφάλαια των συστημικών τραπεζών να ανέρχονται στο 9% του ενεργητικού τους μέχρι και το 2014.

Bad Bank: Η «Κακή Τράπεζα» είναι μια επιλογή των κυβερνήσεων προκειμένου οι «νοσούσες» τράπεζες να ξεφορτώνονται εκεί δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και τους χαλάνε το ενεργητικό.

ΤΧΣ: Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να θέσει ζήτημα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για τα υποθηκευμένα στις τράπεζες ακίνητα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το ΤΧΣ έχει τη δυνατότητα να ιδρύσει και «κακή τράπεζα».

 

Με Σχέδιο Νόμου το Υπ.Οικ. θα βάζει «χέρι» σε μισθούς και συντάξεις

Ανοίγει ο δρόμος, κυριολεκτικά για να μοιράζεται το πορτοφόλι του ο κάθε πολίτης με το κράτος...
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με το νέο έτος ο Υπουργός Οικονομικών, όποτε και όπως εκείνος το
κρίνει, θα μπορεί ελεύθερα και κατά το δοκούν να αυξάνει τις εισφορές και τις κρατήσεις από μισθούς, «μπλοκάκια» και συντάξεις, δηλαδή εάν το κράτους δεν του βγαίνουν τα «κουκιά» (που είναι δεδομένο ότι δεν βγαίνουν) θα μπορεί να προκαλεί «αιφνίδιο θάνατο» στις οικογένειές σας και να σας ... «κληρονομεί».

Θα μπορεί δηλαδή να σας παίρνει και το τελευταίο ευρώ από την τσέπη σας, δίχως εσείς να μπορείτε να κάνετε κάτι για το αποτρέψετε!

Συγκεκριμένα, στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών θα επαφίεται από 1.1.2014 το ύψος της παρακράτησης ή προκαταβολής φόρου για του μισθοσυντήρητους, με βάση το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις καταργείται πλέον η έκπτωση 1,5% που υπολογιζόταν στη διενέργεια της μηνιαίας παρακράτησης στους μισθούς.

Η τύχη της, αν δηλαδή θα διατηρηθεί έκπτωση 1,5%, θα την αποφασίζει με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών κατά το δοκούν. Με άλλα λόγια, όποτε το κρίνει απαραίτητο η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί με μια απόφασή του να μειώνει, εμμέσως, το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα των μισθοσυντήρητων, ενώ το Δημόσιο θα αρπάζει όσα περισσότερα επιθυμεί.

Επιπλέον, ο υπουργός θα αποφασίζει και για το πώς θα υπολογίζεται το συνολικό ετήσιο εισόδημα κάθε μισθωτού, βάσει του μηνιαίου μισθού του. Ανοίγει έτσι «παράθυρο» για να μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, εάν και εφόσον αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ανάγεται το μηνιαίο εισόδημα σε ετήσιο, για να υπολογιστεί και η παρακράτηση που θα αναλογεί.

Στο νέο κώδικα δεν αναφέρεται όμως και συγκεκριμένο ποσοστό παρακράτησης φόρου στην πηγή για τα «μπλοκάκια», που σήμερα είναι καθορισμένος και ισχύει στο 20% του εσόδου, από το πρώτο ευρώ.

Ειδικότερα ο νέος Κώδικας που τελεί υπό διαβούλευση (θα αναρτηθεί στο opengov.gr) προβλέπει ότι:

1. Το μηνιαίο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων των παροχών σε είδος και των εφάπαξ παροχών, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με βάση την κλίμακα φόρου εισοδήματος, μετά από προηγούμενη αναγωγή του σε ετήσιο.

2. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο τρόπος αναγωγής του μηνιαίου εισοδήματος σε ετήσιο, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού.

3. Η ετήσια προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά δεν αυξάνεται αλλά παραμένει 55% του φόρου που προκύπτει για το φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους. Όταν υποβάλλεται δήλωση για πρώτη φορά το προς βεβαίωση ποσό της παραγράφου αυτής περιορίζεται στο μισό. Η προκαταβολή δεν διενεργείται όταν:

α) το ποσό που πρέπει να βεβαιωθεί δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ,
β) στη δήλωση περιλαμβάνονται μόνο εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις γενικά και από ιδιοκατοίκηση.

4. Οι συντελεστές παρακράτησης φόρου δεν αναφέρεται η αμοιβή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και είναι οι εξής:

α) για μερίσματα δέκα τοις εκατό (10%).
β) για τόκους δεκαπέντε τοις εκατό(15%).
γ) για δικαιώματα (royalties) και λοιπές πληρωμές είκοσι τοις εκατό (20%).
δ) για αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες είκοσι τοις εκατό (20%).

Κατ' εξαίρεση, για τις αμοιβές που εισπράττονται από εργολήπτες κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων ο συντελεστής είναι τρία τοις εκατό (3%) επί της αξίας του υπό κατασκευή έργου ή του μισθώματος.
ε)για το ασφάλισμα που καταβάλλεται με τη μορφή περιοδικά καταβαλλόμενης παροχής δεκαπέντε τοις εκατό (15%). Για το ασφάλισμα που καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι του ποσού των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ δέκα τοις εκατό (10%) και για τα ποσά που υπερβαίνουν τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ είκοσι τοις εκατό (20%).

Οι συντελεστές των προηγούμενων εδαφίων της περίπτωσης αυτής αυξάνονται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) σε περίπτωση είσπραξης από το δικαιούχο ποσού πρόωρης εξαγοράς. Δεν θεωρείται πρόωρη εξαγορά κάθε καταβολή που πραγματοποιείται σε εργαζόμενο ο οποίος έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή έχει υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας του.

Πρακτικά λοιπόν, θα προκύψει μείωση στη φορολογία των εισοδημάτων από ακίνητα, αύξηση στο φορολογικό συντελεστή αποζημιώσεων από απόλυση για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ και ρυθμίσεις για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής που συντελείται μέσω Off Shore προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος Κώδικας για τη Φορολογία Eισοδήματος.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει περιληφθεί η υποχρέωση των φορολογούμενων να συλλέγουν αποδείξεις γεγονός που εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την κατάργηση της από το 2014 οπότε και ισχύσουν όλες οι ρυθμίσεις του νέου κώδικα. Αναλυτικότερα στο νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

- Μειώνεται από 20% σε 15% ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις από ακίνητα
- Αυξάνεται από 10% σε 11% ο φορολογικός συντελεστής που επιβάλλεται στα εισοδήματα από ενοίκια ως 12.000 ευρώ αλλά ταυτόχρονα καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% που προβλέπεται σήμερα για τα ενοίκια από κατοικίες ο οποίος είναι 3% για τα ενοίκια από επαγγελματικά ακίνητα και τις κατοικίες άνω των 300 τμ.
- Αυξάνεται στο 25% από 20% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι συντελεστές παραμένουν ως έχουν.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση για το σχέδιο νόμου, το οποίο μάλιστα το αποκαλεί ... «δίκαιο», που τουλάχιστον για πολλές εκ των περιπτώσεων, μόνο έτσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί:

«Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα 02/07/2013, έως την ερχόμενη Δευτέρα 08/07/2013, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το οποίο θέτει το νέο πλαίσιο για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Στόχος είναι ένα δίκαιο, διαφανές και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές.

Το σχέδιο νόμου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών www.minfin.gr
Δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη: «Βασικοί μας στόχοι είναι η απλοποίηση των διατάξεων του ΚΦΕ και ο δραστικός περιορισμός του πλήθους των ρυθμίσεων προς διευκόλυνση των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου.

Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής όπως είναι οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων.

Το Υπουργείο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα εξεταστούν κατά τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι η συμβολή των μελών της Επιτροπής για την διαμόρφωση του σχεδίου αποδείχθηκε πολύτιμη και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σχέδιο νόμου.

newsbom

Χάνουν ένα μισθό οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν περίπου ένα μισθό και αυτό γιατί καταργείται η έκπτωση του 1,5% που υπήρχε στη μηνιαία παρακράτηση φόρου. Δηλαδή με απλά λόγια μεγαλύτερη παρακράτηση κάθε μήνα = λιγότερα καθαρά χρήματα στο χέρι.

Δείτε δύο παραδείγματα:

Για παράδειγμα μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με 1.000 ευρώ το μήνα σήμερα έχει παρακράτηση 69 ευρώ και από το 2014 αυξάνεται στα 70 ευρώ 1 ευρώ περισσότερο.
Άλλος μισθωτός με 2.000 ευρώ το μήνα έχει παρακράτηση τώρα 356 ευρώ και θα πάει στα 361,5 ευρώ. Δηλαδή 5,5 ευρώ κάθε μήνα περισσότερα.

Γιατί οι δημοσκοπήσεις τρελαίνουν κόσμο ; Μάθετε λοιπόν, πώς γίνονται οι δημοσκοπήσεις !

Οι περισσότεροι, από όποια πλευρά και αν κοιτούν τα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων, απορούν με
τα τρελά αποτελέσματα που προκύπτουν.

Οι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό του και οι Συριζαίοι με το ποσοστό της Ν. Δημοκρατίας.

Και όλοι με της Χρυσής Αυγής.

Ή, με το απίστευτο αποτέλεσμα, άλλο κόμμα να προηγείται και άλλος προέδρος κόμματος να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Μη βασανίζεστε άδικα.

Πάρτε τις δημοσκοπήσεις όπως τις διαβάζετε και πετάξτε τις στα σκουπίδια (αν τις διαβάζετε σε εφημερίδα, γιατί με τον υπολογιστή λίγο δύσκολο).

Ξεχνάτε μάλλον όλοι ότι ζούμε στην Ελλάδα, στη χώρα του λαμογιού, του ανίκανου, του απατεώνα, του κλέφτη, του εξυπνάκια, του καραγκιόζη, του φαιδρού.

Ξεχνάτε πως οι δημοσκοπήσεις δίνουν αποτελέσματα αμφισβητούμενα, μια και γίνονται από τους...συνήθεις Έλληνες.

Φαιδρές μεν, εγκληματικές δε, γιατί επηρεάζουν την αφελή κοινή γνώμη.

Μάθετε λοιπόν, πώς γίνονται οι δημοσκοπήσεις.

Αυτά που θα σας αναφέρω είναι αληθινά γεγονότα.

Δουλεύει η τάδε κυρία το πρωί σε μια δουλειά και για έξτρα εισόδημα συνεργάζεται με πολύ γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων.

Αναλαμβάνει λοιπόν μια δημοσκόπηση.

Τι κάνει.

1) ψάχνει στα κιτάπια της ανθρώπους που είχαν ερωτηθεί παλιά για ποτά, τσιγάρα και απορρυπαντικά ή ό,τι άλλο.

Παίρνει τα στοιχεία τους και τα περνάει στη δημοσκόπηση με το ερώτημα ας πούμε "Τι θα ψηφίζατε αύριο αν είχαμε εκλογές" ή κάτι σχετικό.

Βάζει τα στοιχεία τους σε μια σελίδα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης και απαντάει η ίδια σε όλα τα ερωτήματα.

2) Επειδή η μαντάμ της δημοσκόπησης δεν μπορεί να βάζει συνέχεια τα ίδια άτομα, κάνει τράμπα ονόματα με συναδέλφισσές της.

"Μου δίνεις 30 ονόματα απ΄το ουίσκυ τάδε να σου δώσω 30 απ΄τη δημοσκόπηση για τα ραδιόφωνα;".

Και επειδή είναι πολλές οι συνεργάτιδές της που δουλεύουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, τα ονόματα είναι πολλά.

Αν τυχόν τσεκάρει η εταιρία τα ονόματα -που δεν το κάνει- οι άνθρωποι είναι υπαρκτοί και άντε τώρα να θυμηθούν αν απάντησαν και πότε, σε πολιτική δημοσκόπηση.

Χώνουν και δέκα συγγενείς τους μέσα ή τους συγκατοίκους της πολυκατοικίας τους (πάντα κάνοντας τράμπα μεταξύ τους οι δημοσκόποι) κι έτοιμη η δημοσκόπηση.

Η οποία έχει απαντήσεις σύμφωνα με τα γούστα του δημοσκόπου (ξέρετε πόσοι Συριζαίοι ή πόσοι Δεξιοί συμπληρώνουν τις απαντήσεις που επιθυμούν ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη; ΠΟΛΛΟΙ!).

Άντε στο τσακίρ κέφι κι αν προλαβαίνουν, να κάνουν και δέκα τηλεφωνήματα για ξεκάρφωμα.

Δεν θα ξεχάσω μια φορά πρόπερσι που είχαμε πάει διακοπές κάποιοι φίλοι και μια κοπέλα έκανε την ηλιοθεραπεία της με το λαπτοπ αγκαλιά, γιατί μέχρι να μαυρίσει, συμπλήρωνε ερωτηματολόγια με τα ονόματα που αντάλλαζε με συνεργάτιδές της.

Όταν γέμιζε τα χαρτιά με ονόματα, έδινε τον ένα πάκο στο φίλο της και τσεκάριζε αυτός όποιο κουτάκι ήθελε, με όποια απάντηση ήθελε.

Βεβαίως, ο συγκεκριμένος φρόντιζε να έχει ποικιλία στις απαντήσεις...Ήταν μαγκάκος...

Έτσι δουλεύουν οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, λοιπόν.

Στη χώρα, που τίποτα και κανείς σχεδόν, δεν είναι σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος.

Αδιαφορείστε για τις δημοσκοπήσεις, εκφράζουν απλώς την τρέλα που κουβαλάει ο δημοσκόπος που τις συμπληρώνει ή ο γκόμενος/σύζυγος/ξάδελφος/κολλητός.

Στην παραλία, στην καφετέρια, στην Αράχωβα, στην Τζιά ή στη βεράντα του...

 

Η(νωμένες) Π(αρακολουθήσεις) Α(διαλείπτως)

Οι Αμερικάνοι παρακολουθούν και φακελώνουν ολόκληρο τον πλανήτη. Με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα. Το κάνουν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Το ομολογούν πλέον οι ίδιοι. Και μάλιστα με τρόπο που καθιστά το περίφημο «Γουοτεργκέιτ» της εποχής Νίξον σε απλό πταισματάκι μπροστά στα όσα, διαπιστωμένα πλέον, διαπράττει η σημερινή Αμερική του - βραβευθέντος με το Νόμπελ Ειρήνης - Ομπάμα...

Οταν βέβαια αυτά τα έλεγαν και τα λένε οι κομμουνιστές, οι σύμμαχοι των Αμερικανών μιλούν για «συνωμοσιολογίες».

Τώρα που τα λένε και τα αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, οι σύμμαχοί τους ανακάλυψαν «σημαντική είδηση»...

Οσο, όμως, σημαντική είναι η «είδηση», όσο τεράστιο είναι το θέμα (και είναι πραγματικά τεράστιο), άλλο τόσο τεράστια είναι η υποκρισία που το συνοδεύει.

Εδώ στην Ελλάδα, για παράδειγμα, το φακέλωμα εκ μέρους των Αμερικανών και των μυστικών τους υπηρεσιών δεν είναι και τόσο άγνωστο. Δεν πάει δα και πολύς καιρός από την υπόθεση των υποκλοπών, οι οποίες διεξάγονταν από το τρίγωνο πέριξ της αμερικανικής πρεσβείας και τα τηλέφωνα - κοριοί των παρακολουθήσεων χτυπούσαν στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, όπου και η έδρα της NSA...

Οσο για τους Ευρωπαίους,
όπως η Μέρκελ, ο Ολαντ και οι υπόλοιποι της ΕΕ, εμφανίζονται «έξαλλοι» με το γεγονός ότι παρακολουθούνται και οι ίδιοι.

Αλλά, όταν οι ηγέτες της ΕΕ υπογράφουν «αντιτρομοκρατικές συμφωνίες» με τις ΗΠΑ. Οταν οι μυστικές υπηρεσίες οι δικές τους και των Αμερικανών υπογράφουν «πρωτόκολλα συνεργασίας» ώστε να φακελώνουν και να παρακολουθούν «αμοιβαία» τους πολίτες των χωρών τους και όλου του κόσμου. Οταν όλοι μαζί, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, συμμετέχουν σε εγκλήματα όπως εκείνα τα «ιπτάμενα Γκουντανάμο» και οι απαγωγές «υπόπτων» ανά τον κόσμο,
ε, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

ΠΗΓΗ

Διευκρινήσεις από τους εκκαθαριστές της Ασπίς Πρόνοια - Έναρξη νέου μαραθωνίου...

Μετά την συνάντηση που είχαν μέλη του Συλλόγου μας με τους εκκαθαριστές της εταιρείας δόθηκαν οι ακόλουθες διευκρινήσεις.

Αναγγελία απαιτήσεων πρέπει να κάνουν όλοι οι ζημιωθέντες που διεκδικούν αποζημιώσεις από περιστατικά που έχουν συμβεί  για ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ έως  21/9/2009 και για COMMERCIAL VALUE έως 26/2/2010.

Τα περιστατικά αυτά αφορούν
· Νοσηλείες 
· Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες
· Θανάτους
· Ανικανότητες κάθε μορφής
· Απώλεια εισοδήματος


Επίσης αναγγελία απαιτήσεων θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι κάτοχοι
· Αποταμιευτικών /συνταξιοδοτικών συμβολαίων περιοδικών καταβολών
· Συμβολαίων εφάπαξ καταβολών κάθε τύπου 
· Συνταξιοδοτικών συμβολαίων δικαιούχων από ομαδικά συμβόλαια

Περιοριστικά και μόνο αν τα συμβόλαια αυτά είχαν λήξει η εάν είχε κατατεθεί αίτηση εξαγοράς πριν από την 21/9/2009 και 26/2/2010 αντίστοιχα.

Μετά το πέρας των αναγγελιών και αφού γίνει ο έλεγχος από τους εκκαθαριστές  θα γίνει ανάρτηση των απαιτήσεων και θα δρομολογηθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.
Για όλα τα υπόλοιπα συμβόλαια τα οποία δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες ,θα γίνει νέα ανάρτηση σε δεύτερη φάση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ελέγξτε τα συμβόλαιά σας για λάθη στην ορθογραφία των ονομάτων, ημερομηνία γέννησης,  διευθύνσεις κλπ και προσκομίστε δικαιολογητικά προς διόρθωση.

Ημερομηνία λήξης για την κατάθεση αναγγελιών είναι η 4η Οκτωβρίου 2013.

Διάσημη εταιρία πλήρωσε πρόστιμο 1 δισ. στην Apple...

Πάνω από 30 οχήματα που μετέφεραν κέρματα αξίας 5 λεπτών εμφανίστηκαν μπροστά στις πύλες της Apple το πρωί του Σαββάτου κάνοντας τους υπαλλήλους να τρίβουν τα μάτια τους.

Οταν είπαν στους οδηγούς ότι προφανώς πρόκειται για λάθος, ο Τιμ Κουκ έλαβε μια κλήση από τον γενικό διευθυντή της Samsung ο οποίος τον ενημέρωνε ότι η εταιρεία του αποφάσισε να πληρώσει το πρόστιμο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κέρματα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η πληρωμή του ποσού στην Apple, συνεπώς η Samsung έχει την απόλυτη ευχέρεια να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξοφλήσει το πρόστιμο.

Το ιδιοφυές trolling προκάλεσε νέους πονοκεφάλους στην Apple, καθώς τώρα θα πρέπει να καταμετρηθούν τα κέρματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ποσό είναι ολόκληρο, ενώ στη συνέχεια πρέπει να ψάξουν ποια τράπεζα θα δεχθεί αυτό τον όγκο κερμάτων προκειμένου να τα βάλει σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο Λι Κουν Χι, πρόεδρος της Samsung Electronics, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ ότι η εταιρεία του δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να δέχεται προσβολές από μια «παρέα τύπων με στυλ» και αν θέλουν όντως να παίξουν βρώμικα τότε θα γίνει έτσι.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κέρματα για να πίνετε αναψυκτικά εφ' όρου ζωής ή να τα λιώσετε για να κάνετε υπολογιστές, δεν είναι πρόβλημά μου, εγώ ξεπλήρωσα τις οφειλές μου σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος» ήταν το σχόλιο του «σκληρού» Κουν Χι ενώ τις επόμενες ημέρες στα κεντρικά της Apple θα φτάσουν 20 δισεκατομμύρια κέρματα αξίας 5 λεπτών.

Οι 17 Έλληνες ολιγάρχες που χρωστούν €10.6 δις

Δείτε το Mega και άλλους 17 Ολιγάρχες που χρωστούν 10.6 δις (και είναι ανέγγιχτοι)

Σ.Σ. Πλήρωνε κορόϊδο το…σώσιμο των τραπεζών από τους πολιτικούς εγκληματίες που ψηφίζεις. Πλήρωνε δίποδο για την ανακεφαλοποίηση ούτως ώστε να σωθούν οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες. Τρέχα ζώο και χειροκρότα τους ΣαμαροΒενιζέλους. Μα πόσο ζώα έγιναν οι Έλληνες Θεέ μου.

H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας…

Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν 
«παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.

Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. Έχουμε και λέμε:

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα  123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000. ευρώ.

ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.

STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.

ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.

J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.

MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.

FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.

MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.


Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας. Για αυτό, όταν μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», ας μην αναφερόμαστε μόνο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων!

.avantipopolo.gr

Ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ «7» και «8»

Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου

Αναστέλλονται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια των γραμμών τρόλεϊ «7» και «8», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Πρόκειται για τις γραμμές «Πανεπιστημίου- Λεωφ. Αλεξάνδρας» (7) και «Λεωφ. Αλεξάνδρας- Ακαδημίας» (8).

ΑΝΟΙΓΟΥΝ 1.062 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΕΗ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αιτήσεις υποβάλλονται στις πρώτες προκηρύξεις του Ιουλίου για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Σύμφωνα με το «Έθνος», οι θέσεις που θα καλυφθούν ανέρχονται σε 1.052 και κατανέμονται σε Δήμους, ΔΕΗ, Οργανισμούς και υπηρεσίες.

Διακόσιες εξήντα θέσεις, εργατικού και τεχνικού κυρίως, εποχικού προσωπικού προσφέρουν 20 Δήμοι στην Αττική, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.
Με 318 εργατοτεχνίτες και διοικητικούς θα στελεχωθούν Σταθμοί της ΔΕΗ, αλλά και Κλάδοι Πωλήσεων, ενώ η προκήρυξη του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προβλέπει την πρόσληψη 181 εποχικώς εργαζομένων.
Τις 71 φτάνουν οι «ανοιχτές» θέσεις στην ΕΒΖ Ορεστιάδας, ενώ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Αστεροσκοπείο Αθηνών θα τοποθετηθούν 24 και 9 εργαζόμενοι, αντίστοιχα.
Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται από πτυχιούχους και αποφοίτους Λυκείου οι νέες τρεις προκηρύξεις του Λιμενικού Σώματος τον Αύγουστο, όπου θα προσληφθούν 320 αξιωματικοί και λιμενοφύλακες.
Επιπλέον αναμένεται να γίνει γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη δικαστικών γραμματέων στα στρατοδικεία.

Το μεγάλο κόλπο με τα mini-jobs και τα 1euro jobs

Είναι απλό. Η Γερμανία έφτασε στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό ανεργίας του 6,8%, κάνοντας αόρατους τους ανέργους και πραγματοποιώντας στα μουγκά τη μεγαλύτερη αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Δεν το έκανε τώρα, το κάνει συστηματικά τα τελευταία 10 χρόνια. Απλώς τότε ήταν παχιές οι μύγες και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ασχολούνταν με το γερμανικό «θαύμα». Τώρα, όμως, που έσφιξαν τα γάλατα, άλλοι διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό όπως το Βέλγιο που πρόσφατα  προέβη σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις γερμανικές «μίνι θέσεις εργασίας», υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού και άλλοι, καλή ώρα εμείς, θα το εφαρμόσουμε για τη «σωτηρία» της πατρίδας.
 
Η πιο διαδεδομένος θεσμός στη Γερμανία είναι η λεγόμενη «μικροεργασία» (mini job) στην οποία απασχολούνται 7,8 εκατομμύρια στη Γερμανία και η «εργασία του 1 ευρώ την ώρα» (1 euro job).
 
Τα αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα εξής:
-πέφτουν διαρκώς τα ποσοστά ανεργίας αφού πλέον ακόμα και όσοι εργάζονται για 1 ευρώ την ώρα δεν θεωρούνται άνεργοι
-τα κονδύλια μεταφέρονται από το ταμείο ανεργίας στο ταμείο επιδότησης νεόπτωχων
-δημιουργούνται θέσεις εργασίας προσωρινής απασχόλησης με εργαζομένους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
-καθιερώνεται μισθός 400 ευρώ το μήνα χωρίς φορολογία και χωρίς παράλληλα την καθιέρωση ανώτατου ορίου ωρών εργασίας την εβδομάδα
-οι κανονικές δουλειές «σπάνε» σε δουλειές μερικής απασχόλησης αφού οι εργοδότες συν τοις άλλος για τα mini-jobs πληρώνουν αισθητά λιγότερες εισφορές  1euro jobs
Πρόκειται για «καλοπληρωμένη» εργασία που προσφέρεται σε ανέργους και ιδίως μακροχρόνια ανέργους κάτω από τον μανδύα της παροχής «κοινωνικών υπηρεσιών». Οι άνεργοι πληρώνονται με 1 ευρώ την ώρα για εργασία έως 30 ώρες την εβδομάδα για διάστημα 6 μηνών. Το σχέδιο περνά μέσα από εταιρείες εργολάβους που προωθούν τους εργαζόμενους σε θέσεις εργασίας κοινωφελούς σημασίας που δεν καλύπτουν κανονικά αμοιβόμενες θέσεις. Ο άνεργος δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη θέση «εργασίας» αφού κινδυνεύει να χάσει μέρος του επιδόματος ανεργίας ή άλλα προνομιακά επιδόματα.
Στην Ελλάδα υπάρχει μια παραλλαγή του συστήματος με προσλήψεις μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι μισθοί δεν είναι του ενός ευρώ την ώρα αλλά το 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για διάστημα 5 μηνών χωρίς δυνατότητα κατοχύρωσης εργασιακού δικαιώματος.
0 ευρώ την ώρα
Ναι, υπάρχει και αυτός ο «θεσμός» διαδομένος ευρέως στις ΗΠΑ . Με 0 ευρώ την ώρα εργάζονται οι λεγόμενοι baggers, νέοι και νέες που στέκονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ και βάζουν τα προϊόντα των πελατών στις σακούλες. Η συμφωνία είναι ότι δεν πληρώνονται από το σούπερ μάρκετ αλλά από τα φιλοδωρήματα των πελατών. Η τελευταία εξέλιξη λένε ότι είναι γερμανικής εμπνεύσεως. Επειδή στην Ευρώπη οι  baggers  είναι μια κατηγορία «εργαζομένων» που δεν υπάρχει αφού βοήθεια στους πελάτες προσφέρουν εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, κάποιοι ευφάνταστοι επιχειρηματίες σκέφτηκαν το εξής. Νοικιάζουν στα σούπερ μάρκετ baggers προς 3 ευρώ την ώρα και οι νέοι και οι νέες που δουλεύουν πληρώνονται μόνον από τα φιλοδωρήματα. Με τον τρόπο αυτό τα σούπερ μάρκετ δεν «χαραμίζουν» εργαζομένους σε αυτό το πόστο αλλά μπορούν να χρησιμοποιούν μόνον τις ώρες αιχμής τους baggers χωρίς να πληρώνουν μισθό, εισφορές κλπ.

πηγη

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη φωνάζουν οι Ηρακλειώτες !

Ένα ακόμα ραντεβού δίνουν σήμερα στις 15.15 έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου μέλη της κινησης Λαϊκή Στάση Πληρωμών και πολίτες του Ηρακλείου σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν μια ακόμη φορά τη διαδικασία των πλειστηριασμών ακινήτων.

Με σύνθημα Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη τα μέλη της κίνησης καλούν τους Ηρακλειώτες να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις στέλνοντας οργισμένο μήνυμα στην πολιτεία ενάντια στην κλοπή ιδιωτικών περιουσιών από τις τράπεζες

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.
 
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03/07/13 και ώρα 15:15 ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !

Βουλγαρία: 18 μέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της Σόφιας και ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού του κεντροδεξιού κόμματος “Ατάκα” Βόλεν Σιντέροφ, με αφορμή τη “φραστική επίθεση του εναντίον πολιτών και αστυνομικών”

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτίριο της κυβέρνησης και όχι έξω από το Κοινοβούλιο, όπως έκαναν μέχρι τώρα, επειδή η Βουλή δεν συνεδριάζει Δευτέρα και Τρίτη.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", περίπου 20 άτομα απέκλεισαν το δρόμο στο προάστιο Μπόγιανα της πρωτεύουσας για να εμποδίσουν τον πρωθυπουργό, Πλάμεν Ορεσάρκσι να μεταβεί στο γραφείο του.

Οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου όταν διορίστηκε επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι και συνεχίζονται σε καθημερινή βάση παρ' ότι η Βουλή ανακάλεσε το διορισμό του. Αιτήματα των διαδηλωτών είναι η παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Πλάμεν Ορεσάρκσι, η αναθεώρηση του Εκλογικού Κώδικα και η αλλαγή του πολιτικού μοντέλου στη χώρα.

Τις τελευταίες πέντε μέρες, διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται πρωί και απόγευμα στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Την Κυριακή, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας υπό καταρρακτώδη βροχή και απέκλεισαν την κυκλοφορία μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, στη Σόφια. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του κόμματος GERB, του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Στη βουλγαρική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε έξω από το Μέγαρο Πολιτισμού και συγκέντρωση υποστηρικτών της κυβέρνησης, οι οποίοι ζήτησαν να επιτραπεί στην κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο της ομαλά και στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που τη συγκροτούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα κατά της κρίσης του Πλάμεν Ορεσάρκσι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε την Κυριακή και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στο Πλόβντιβ, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Τράκια. Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, στη διαδήλωση έλαβαν μέρος οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Λοκομοτίβ Πλόβντιβ που έφθασαν στην περιοχή με τέσσερα λεωφορεία.

Οι διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα “Παραιτηθείτε”, “Μαφία”, κρατούσαν σημαίες της Βουλγαρίας και πανό με τις φωτογραφίες πολιτικών.

Η βουλγαρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι από την έναρξη των διαδηλώσεων 122 άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα, από τα οποία τα 98 δεν είχαν ταυτότητες, τα 17 είχαν στην κατοχή τους απαγορευμένα αντικείμενα, έξι για διάπραξη βανδαλισμών και ένας για κατοχή ναρκωτικών.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία απόδημοι Βούλγαροι συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο της Βουλγαρίας στη Νέα Υόρκη και έξω από το κτίριο του ΟΗΕ. - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/44718/Boulgaria-18-meres-antikubernitikon-diadiloseon#sthash.SGfznniS.dpuf

Μετρό επέκταση προς Καλαμαριά: Ευκολότερο το νέο έργο, δεν αναμένονται προβλήματα

Το Μετρό προς Καλαμαριά ετοιμάζεται να τρέξει με ταχείς ρυθμούς, ασκώντας, όπως ελπίζεται, πίεση για να κινηθεί με μεγαλύτερες ταχύτητες και το έργο του βασικού άξονα, του οποίου η ολοκλήρωση έχει ήδη μετατοπιστεί για τα τέλη του 2016-αρχές 2017, πηγαίνοντας δηλαδή τουλάχιστον μία τετραετία πίσω, αν στο μεταξύ δεν προκύψουν και νέες καθυστερήσεις.

Η επέκταση προς Καλαμαριά, της οποίας η σύμβαση υπογράφηκε με τον ανάδοχο Άκτωρα μόλις στις 25 Ιουνίου, ξεκινάει με καλύτερους οιωνούς. Οι προμελέτες είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο από ό,τι ήταν στο βασικό τμήμα του Μετρό, αρχαιότητες δεν αναμένεται να…βγούνε στο δρόμο, ενώ ήδη η Αττικό Μετρό, είναι μπροστά από τις συμβατικές υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά στην παράδοση των χώρων. Η εταιρεία – κύριος του έργου, ενώ έχει συμβατικό περιθώριο εννέα μηνών για να παραδώσει στον εργολάβο το χώρο, στη Μίκρα, που θα δημιουργηθεί το φρέαρ εισόδου για τους μετροπόντικες ( ΤΒΜ), το έχει πράξει ήδη.

Να σημειωθεί ότι από τη σύμβαση προβλέπεται η σταδιακή παράδοση των χώρων που θα εγκατασταθούν τα εργοτάξια. Όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο ΕΚΕΤΑ, με συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Μεταφορών ( ΙΜΕΤ) και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων ( ΣΕΣ), ο ανάδοχος αυτή την περίοδο εκπονεί το χρονοδιάγραμμα του έργου το οποίο και θα υποβάλει στην Αττικό Μετρό μέχρι τα μέσα Ιουλίου.  Παράλληλα, προχωρεί στην εκπόνηση των οριστικών μελετών ( η επέκταση κατασκευάζεται με το σύστημα της μελετο-κατασκευής), ενώ προβλέπεται ότι έως το τέλος του έτους θα μπούνε μπροστά τα μηχανήματα.

Πέραν αυτού, όπως δήλωσε τηλεφωνικά στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας, η εταιρεία βρίσκεται σε συνεννόηση με το Δήμο Καλαμαριάς προκειμένου να προχωρήσουν, μετά και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, οι απαλλοτριώσεις στο αδιάνοικτο τμήμα της οδού Πόντου. «Η κινητικότητα που θα δείξει ο Δήμος, θα κρίνει το χρόνο εκτέλεσης των απαλλοτριώσεων», είπε πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Τσίτουρας.

Όπως έχει γραφεί σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η Αττικό Μετρό ΑΕ θα συνεχίσει τις απαλλοτριώσεις επί τις αδιάνοικτης οδού Πόντου, από το σημείο που σταμάτησε ο Δήμος Καλαμαριάς και ειδικά για τα τμήματα που αφορούν στο έργο του Μετρό και τούτο επειδή ο Δήμος δεν μπορούσε να διαθέσει το ποσό των περίπου 21 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους.

Η επέκταση προς Καλαμαριά περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής.Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε λειτουργία μέσα στο 2018.

voria.gr

Προαστιακός Αθήνας: Φθινόπωρο ανοίγουν οι σταθμοί-φαντάσματα Λυκότρυπα και Π.Βασιλίσσης

Νέα παράταση πήραν οι εργασίες ολοκλήρωσης της σιδηροδρομικής εργολαβίας "Κατασκευή έργων υποδομής τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), έργων υποδομής για την ολοκλήρωση του ΣΚΑ και όλων των απαιτούμενων έργων επιδομής, σηματοδότησης– τηλεδιοίκησης, ηλεκτροκίνησης και σιδηροδρομικών σταθμών, για την πλήρη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Τρεις Γέφυρες– ΣΚΑ –Νέο Αεροδρόμιο Αθηνών στα Σπάτα”.

Το έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002 (!) ως Ολυμπιακό έργο σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2013. Μέσα στην εργολαβία περιλαμβάνονται και οι δύο νέοι σταθμοί ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ και ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ. Οι δύο σταθμοί είναι έτοιμοι εδώ και 2 χρόνια όμως η δαιδαλώδης γραφειοκρατία και τα εσωτερικά προβλήματα του ομίλου ΟΣΕ δεν έχουν επιτρέψει το άνοιγμα των σταθμών και την πρόσθεση τους στο αστικό τμήμα του δικτύου.

Το πλέον πιθανό είναι ότι η δρομολόγηση της λειτουργίας των σταθμών θα γίνει με την ολοκλήρωση των έργων στο τέλος Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτή τη φορά δεν θα έχουμε άλλες καθυστερήσει και από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχουμε τη λειτουργία των σταθμών στη Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και του δεύτερου σταθμού στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων (Πύργος Βασιλίσσης).

Αναδιάρθρωση δρομολογίων
Ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας, που ξεκίνησε την λειτουργία του λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «παιδικές» ασθένειες και δεν έχει συνεισφέρει τα αναμενόμενα στο σύστημα συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων και η καλύτερη οργάνωσή τους ώστε η λειτουργία του να γίνει περισσότερο αποδοτική είναι ένα θέμα για το οποίο όλο και πιο συχνά γίνεται συζήτηση. Η κριτική για το συγκεκριμένο μέσο αφορά κυρίως τα αραιά δρομολόγια.

Όπως υπολογίζεται τα περιθώρια βελτιώσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλα και στις προτάσεις που κατά καιρούς κατατίθενται περιλαμβάνονται:

-Επαναφορά κομμένων πρωινών και βραδινών δρομολογίων στη γραμμή του Αεροδρομίου-Κιάτου.

-Επέκταση των εμβόλιμων δρομολογίων Ρέντη-Οινόη/Χαλκίδα στον Πειραιά.

-Τροποποίηση προγράμματος δρομολογίων της γραμμής Αεροδρομίου-Κιάτου ώστε να υπάρχει καλύτερη εναρμόνιση με τα δρομολόγια της Χαλκίδας και καλύτεροι χρόνοι αναμονής για όλες τις κατευθύνσεις.

-Τοποθέτηση στο ΣΚΑ πέραν του εκδότη εισητηρίων και υπεύθυνου για να συντονίζει τις ανταποκρίσεις και να ενημερώνει τους επιβάτες σχετικά με πιθανά προβλήματα, όπως καθυστερήσεις κ.ά.

Αλλαγές στην εμπορική πολιτική
Αναγκαίες θεωρούνται ακόμη και οι βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο οικονομικής και εμπορικής πολιτικής. Μια γρήγορη ματιά στα τιμολόγια του Προαστιακού αποδεικνύει με ευκολία ότι αυτή έχει σχεδιαστεί στο πόδι με αποτέλεσμα να υπάρχουν «αδικίες», αφού σε πολλές περιπτώσεις για λιγότερα χιλιόμετρα διαδρομής το κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με μεγαλύτερες διαδρομές. Μεταξύ άλλων προτείνονται:

-Ορθολογική και ενιαία τιμολόγηση και των δυο γραμμών με βάση αποστάσεις και ζώνες.

-Μείωση τιμών εισιτηρίων και καρτών γραμμής αεροδρομίου-Κιάτου τουλάχιστον στα επίπεδα της γραμμής της Χαλκίδας. Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι η γραμμή του Κιάτου λόγω ηλεκτροκίνησης έχει χαμηλότερο κόστος από την πετρελαιοκίνητη γραμμή της Χαλκίδας.

-Αστικές ζώνες Μαγούλα-Κορωπί και Πειραιάς-Άγιος Στέφανος: Επέκταση της αστικής ζώνης της γραμμής Χαλκίδας εώς τον Αγιο Στέφανο στα πρότυπα των σταθμών Παλλήνης, Παιανίας-Κάντζας και Κορωπίου. Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά δεν είναι λογικό τα 25 χιλιόμετρα Αθήνας-Αγίου Στεφάνου να κοστίζουν στον επιβάτη 2,5 ευρώ χωρίς μάλιστα να του δίνεται το δικαίωμα μετεπιβίβασης σε αστικό ΜΜΜ την στιγμή που για τα 35 km της γραμμής Αθήνα-Κορωπί ισχύει το αστικό ενιαίο 1,40 ευρώ, με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές διαδρομές με τα αστικά ΜΜΜ για διάστημα 1 ώρας και 30 λεπτών.

-Δικαίωμα μετεπιβίβασης με υπεραστικό εισιτήριο πάνω από 3 ευρώ από τη γραμμή της Χαλκίδας στην άλλη γραμμή ή σε άλλα ΜΜΜ για 1,5 ώρα, όπως ισχύει και από τη γραμμή του Κιάτου.

πηγη

Εθελουσία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μεγάλη ανταπόκριση συναντά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που μόλις ξεκίνησε.
Το προσωπικό φαίνεται να ανταποκρίνεται, ήδη από τις πρώτες ημέρες.
Η συμμετοχή αναμένεται να κορυφωθεί στις επόμενες ημέρες και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 4ης Ιουλίου.
Δέκα ημέρες αργότερα, στις 15 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία ως γνωστόν, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα – Τι είναι ο θεσμός των mini jobs

Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.
Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.
Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.
 

Εκλογές εδώ και τώρα ! Αντιπολίτευση ακούς;

Με δείκτης γεννητικότητας / total fertility rate γύρω στο 1,2 το 2100 θα μετράμε περίπου 2,5 εκ. ψυχές, αν αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα τότε τι να πω;
Κάθε οικογένεια που έχει από τρία παιδιά και πάνω αποτελεί ρυθμιστή του δημογραφικού
προβλήματος και μια κυβέρνηση που θα είχε σώας τας φρένας, θα φρόντιζε να πριμοδοτεί με κάθε δυνατό τρόπο τις πολύτεκνες οικογένειες.

Κάτω από το βάρος του αφανισμού χρειάζεται ένα μεγάλο εθνικό στρατηγικό σχέδιο ενάντια στην υπογεννητικότητα που θα ανέτρεπε την ζοφερή πραγματικότητα περί γερασμένου έθνους.
Αντί αυτού οι αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φορολογούν τι; Το επίδομα βοηθείας προς τους πολύτεκνους.

Αυτοί οι άνθρωποι φίλε είναι επικίνδυνοι, με πόσους τρόπους πρέπει να γραφτεί για να το καταλάβεις; Το 2100 δεν είναι μακριά, μια ανάσα απέχει, για πια εξυγίανση θα πρέπει να μιλάμε όταν αγνοούμε τον αριθμητικό αφανισμό μας;

Αν συνεχίσουμε να συντηρούμε αυτή την κουστωδία της σαπίλας στην εξουσία πολύ ενωρίτερα από το 2100 δεν θα υφιστάμεθα πια ως κράτος, βάζω το κεφάλι μου στοίχημα. Θα έχουμε απορροφηθεί ίσως σε μια ευρωπαϊκή οικονομική συνομοσπονδία νέου τύπου όπου δεν θα έχουμε λόγο για τίποτα.
Ένα φοβισμένο έθνος γερόντων έχει πάρει στο λαιμό του ολόκληρη την Ελλάδα, ο πατέρας μου, η θεία μου, ο θείος μου, πιθανά και η μάνα μου εθελοτυφλούν ή φοβούνται, δεν μπορώ να καταλάβω, επιμένουν να ψηφίζουν τους ίδιους αλήτες ξανά και ξανά χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έτσι καταστρέφουν μια ολόκληρη χώρα.

Έχω σταματήσει να κάνω πολιτικές κουβέντες μαζί τους, είναι χαμένοι από χέρι, εγώ τι φταίω δε ξέρω που θα με συμπαρασύρουν στον χαμό με τις ηλίθιες πολιτικές επιλογές τους.
Για τους νεότερους που υποστηρίζουν αυτή την κυβέρνηση υποθέτω πως είναι θέμα άγνοιας, δεν έχουν ζήσει όσο θα έπρεπε την πολιτική ξεφτίλα αυτών που μας κυβερνούν.

Κουράστηκα να με διοικούν ανίκανοι και τιποτένιοι, δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά αν τα κάνουν όλα για να πλουτίσουν λίγο παραπάνω ή είναι απλά βλάκες, μάλλον το πρώτο συμβαίνει.
Εσύ που πας και τους ρίχνεις ψήφο φίλε άραξε λίγο μόνος και σκέψου τι κάνεις, θερμή παράκληση, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπεις την ανικανότητα τους.

Κάνανε ανασχηματισμό οι γελοίοι μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης και αρχίσαν να μιλάνε πάλι περί εθνικών σχεδίων που πρέπει να καταστρωθούν, καλά και ένα χρόνο τι κάνανε; Σκατά κάνανε, αυτό και μόνο, σκατομηχανές είναι και σκατά κάνανε!

Κυβέρνηση τιμωρεί τα ζευγάρια που τεκνοποιούν φορολογώντας την υποτιθέμενη βοήθεια που τους παρέχει, το άκρον άωτον του παραλογισμού!
Μένουν τρία χρόνια μέχρι να πάμε σε εκλογές και δεν νομίζω ότι μας περισσεύει ο χρόνος, πρέπει να φύγουν! Αγνοήστε τα πουλημένα τομάρια τους δημοσιογράφους που σπείρουν απλόχερα τον φόβο λέγοντας ότι η Χώρα δεν αντέχει εκλογές, εκλογές εδώ και τώρα!!! Δεν πάει άλλο! Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνήσει αρκεί να μην είναι αυτοί, δεν με ενδιαφέρει αν θα είμαστε στην Ευρώπη, αυτή η Ευρώπη μας απορροφά, δεν μας αντέχει ανεξάρτητους.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ακούς; Προκάλεσε εκλογές! Με κάθε τρόπο! Άμεσα! Δεν πάει άλλο! Ενωθείτε ενάντια στον κοινό εχθρό, η Ελλάδα τώρα σας έχει ανάγκη!

kostasoutsider