EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΝΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ!

Στις 8.30 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το ΣτΕ περισσότεροι από 200 μικροομολογιούχοι οι οποίοι είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για το κούρεμα που είχαν υποστεί τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στα οποία είχαν επενδύσει τους κόπους μιας ζωής.

Η φήμη οτι το ΣτΕ απερριψε την αίτηση προσφυγής τους και άρα έκρινε νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων εξαγρίωσε τους μικροομολογιούχους οι οποίοι απείλησαν με λιντσάρισμα όποιον δικαστή έβλεπαν.
Εξω από το ΣτΕ στην οδό Πανεπιστημίου έφτασε και μια διμοιρία των ΥΜΕΤ και τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο όταν η βουλευτής των Ανεξαρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή που είχε πάει στο σημείο για να συμπαρασταθεί στους μικροομολογιούχους, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣτΕ, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως δεν ισχύουν αυτές οι φήμες και πως το ΣτΕ δεν έχει ακόμη γνωμοδοτήσει για το θέμα.
Η απόφαση αναμένεται να βγει στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη.

Βραζιλία. Όταν οι λαοί τολμούν και δεν κοιμούνται.

Εδώ και μερικές μέρες η Βραζιλία συγκλονίζεται από οργισμένες διαδηλώσεις των πολιτών με αφορμή μια μικρή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Παρότι η κυβέρνηση τρομαγμένη πήρε πίσω τις αυξήσεις, εντούτοις οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε λαϊκό κίνημα που απαιτούσε αλλαγές στο
πολιτικό σύστημα της χώρας.

Πανικόβλητη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ πρότεινε τη Δευτέρα τη διεξαγωγή «δημοψηφίσματος» για την δημιουργία Συντακτικής Συνέλευσης, που θα προετοιμάσει μια βαθιά «πολιτική μεταρρύθμιση» στη χώρα.

Οι Βραζιλιάνοι μας έβαλαν τα γυαλιά. Εμείς που γεννήσαμε τη δημοκρατία, έχουμε πέσει σε έναν εξευτελιστικό για ανθρώπινες προσωπικότητες βαθύ ύπνο, προκειμένου να επιβιώνει και να πλουτίζει σε βάρος της ζωής μας ένα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα που τελικά θα γίνει στη Βραζιλία, προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να το κάνει στην Ελλάδα, το ελληνικό κίνημα πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή», αλλά μέχρι στιγμής οι υπόλοιποι πολίτες προτιμούν τον πολιτικό ύπνο, προφανώς για να μην πάθει κάτι η περίφημη «δημοκρατία» μας των γόνων, των απογόνων και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Είτε θα βγούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε κι εμείς Νέο Σύνταγμα, είτε θα μας πουλήσουν ως σκλάβους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην περιμένετε να σας πουν από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τι ακριβώς κατάφεραν οι πολίτες της Βραζιλίας.


H επιχείρηση "καμένη γη" δεν έχει ολοκληρωθεί!

Η π@ρνεία στην Ελλάδα, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εκτοξεύεται κατά ασύλληπτα ποσοστά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η π@ρνεία πάντα αυξάνεται μέσα σε οικονομικές κρίσεις. Η ανεργία, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση
είναι βασικές αιτίες που οδηγούν νέες γυναίκες και άντρες στην εκπόρνευση, για να επιβιώσουν. Ξεχνάνε εκείνοι που απορούν με τέτοια ευρήματα, τι είχε γίνει μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, τότε που η πτώση των τειχών ξέρασε όλη την ανθρώπινη δυστυχία, τη βρωμιά και τη δυσωδία που μπορούσε να ξεράσει η εφαρμογή των θεωριών του Φρίντμαν, τότε που ο Γιέλτσιν κάλεσε μια ομάδα από φανατικούς της Σχολής του Σικάγου για να "ξαναφτιάξουν" την ρωσική οικονομία... Ξεχνάνε...

Η... "Ναόμι" Κλάιν έχει αποκαλέσει αυτό που έγινε στη Ρωσία, "ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ εναντίον μιας δημοκρατίας, σε καιρό ειρήνης, στη σύγχρονη ιστορία".

Παπαγαλίζει ο "υπουργός" το λογύδριο, δυο μέρες είχε να κοιμηθεί από την αγωνία της αναμονής του ανασχηματισμού: "Στην πορεία προσαρμογής, οι αλλαγές δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Αποτελούν παράγοντα εξέλιξης, προσαρμογής και ανανέωσης. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και την ενίσχυση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας".

Τάδε έφη "υπουργός" Εργασίας, άξιος κι ο μισθός του! Αυτά τα πομπώδη, τα είπε στο συνέδριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στην Αθήνα, παρουσία και του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση.

Πρόσθεσε ο "υπουργός" ότι "η προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς".

Και ποιοι είναι αυτοί οι καρποί σύμφωνα με τον "υπουργό"?

" ... είναι η σταδιακή μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% την περίοδο 2012-2014!"

Μετά απ' όλα αυτά, στην Ελλάδα, την πρωταθλήτρια της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, την Ελλάδα της διαλυμένης παραγωγικής βάσης και της καμμένης γης, ο "υπουργός" Εργασίας διαβεβαίωσε πως "... στον πυρήνα της πολιτικής μας βρίσκεται η νόμιμη εργασία, η καλά αμειβόμενη και η πλήρης απασχόληση".

Αντιγράφω τα λόγια του υπουργού, με διάθεση ανάμεσα στο να βάλω τα κλάματα και να κυλιστώ στο πάτωμα από τα γέλια!

Δεν είναι βέβαια για γέλια η κατάσταση, κάθε μέρα που περνάει, όλο και κάποιος άνεργος πατέρας ή μάνα εκπορνεύονται ή κάνουν χειρότερα, για να ταΐσουν τα παιδιά του, να ξεχρεώσουν τους βερεσέδες στο ψιλικατζίδικο...

Ο υπουργός δηλώνει περήφανος για το έργο του και βεβαίως επιβραβεύεται στο ανακάτεμα της τράπουλας: αφού τα νούμερα πάνε καλά, αυτόν δεν τον χτύπησαν οι καραμπόλες του ανασχηματισμού.

Εμείς βελάζουμε από τα πληκτρολόγιά μας για το θράσος του υπουργού και ρίχνουμε πληκτρολογημένες τις κατάρες κατά του επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στη χώρα μας, επικεφαλής, κατά πάσα βεβαιότητα, και του "υπουργού", ο οποίος, από το ίδιο εκείνο βήμα, λίγο μετά από τον "υπουργό" του, τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών εισόδου και εξόδου από την αγορά εργασίας... Μπορούμε, εύκολα, να καταλάβουμε από τα λόγια του τοποτηρητή, ότι η επιχείρηση "καμένη γη στην αγορά εργασίας" δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί!

Αλλά, είπαμε, κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας...

ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ

Κάποια επιχειρήματα που παράγονται από τα επικοινωνιακά κέντρα του καθεστώτος και αναπαράγονται με ταχύτητα πυρκαγιάς από εξυπηρετητές έως και αφελείς, είναι ενδεικτικά της ποιότητας των πρωθυπουργικών συμβούλων. Ανέμπνευστοι ερασιτέχνες, δεν είναι ικανοί ούτε για
μια προπαγάνδα της προκοπής.

Εδώ και καιρό, αλλά κυρίως από την ημέρα του «μαύρου» της ΕΡΤ κυκλοφορεί ως Μάντρα Διαλογισμού το στιχάκι «Για το 1,5 εκ. απολυμένων του ιδιωτικού τομέα ούτε ένα δάκρυ, αλλά για να μην απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος γίνεται ξεσηκωμός».

Ας το πάρουμε λέξη προς λέξη για να δούμε πόσο μπορεί να αντέξει απέναντι στη λογική το επικοινωνιακό διαμάντι του καθεστώτος. Το «1,5 εκ. απολυμένων του ιδιωτικού τομέα» δεν είναι όλοι απολυμένοι. Είναι σε μεγάλο βαθμό άνεργοι, νέοι άνθρωποι που δε βρίσκουν εργασία ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στον δημόσιο τομέα.

Το «ούτε ένα δάκρυ», είναι προφανές ότι ξεστομίζεται είτε από εκφραστές του καθεστώτος, είτε από καναπεδάτους που έξυναν τ’ @ρχίδια τους όποτε γίνονταν πορείες και συγκεντρώσεις. Στο Σύνταγμα μαζευόταν οι πολίτες που δεν ήθελαν να χαθεί καμία θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που πάλευαν να μην περάσει η πολιτική που θα οδηγούσε σε απολύσεις, που ζητούσαν να μην καταργηθούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Όσοι ήταν είτε στο Σύνταγμα, είτε σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, είτε σε άλλες πλατείες και πορείες σε πολλά μέρη της Ελλάδας έχυσαν όχι ένα αλλά πολλά δάκρυα από τα χημικά των πραιτωριανών. Χύθηκαν πάρα πολλά δάκρυα για να μην περάσουν οι απολύσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αν είχαν κατεβεί στις συγκεντρώσεις και όσοι τώρα υποστηρίζουν ότι «δε χύθηκε ούτε ένα δάκρυ», ίσως σήμερα να μην υπήρχαν 1,5 εκ. άνεργοι.

Δεν κατέβηκαν όμως. Δεν έχυσαν ούτε μισό δάκρυ. Καθόντουσαν μπροστά στην τηλεόραση κι έβριζαν τους «αλήτες» που συγκρούονταν με το εφιαλτικό μέλλον, το οποίο τώρα ζούμε ως παρόν. Όσοι λοιπόν, δεν έχυσαν ούτε ένα δάκρυ, ας μιλάνε για τον εαυτό τους κι όχι για όλους. Ας ντρέπονται για τον εαυτό τους κι ας μην κάνουν κηρύγματα και διαπιστώσεις αφ υψηλού.

Τέλος, σχετικά με το «αλλά για να μην απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος γίνεται ξεσηκωμός», δε βλέπω πουθενά ξεσηκωμό. Δεν βλέπω πουθενά ούτε ξεσηκωμό των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι με τη σιωπή τους έχουν μετατραπεί στον καλύτερο συνεργάτη του καθεστώτος.

Ακόμη και τώρα που η μονιμότητά τους έγινε παρελθόν με συνοπτικές διαδικασίες, ακόμη και τώρα που ο Κυριάκος του Μητσοτάκη θ’ αρχίσει να τους πετάει με τις φτυαριές στο δρόμο, αρνούνται να δείξουν ότι είναι ζωντανοί. Μαθημένοι στην προηγούμενη βεβαιότητά τους, σάπισαν. Θα έπρεπε πολύ νωρίτερα, τότε που άλλοι εργαζόμενοι κινδύνευαν, αλλά έστω και τώρα που κινδυνεύει το ίδιο τους το κεφάλι, να προχωρήσουν σε γενική απεργία διαρκείας.

Πώς μπορεί να σκέφτονται τα χαμένα μεροκάματα όταν είναι φανερό ότι θα χάσουν τη δουλειά τους; Φτηνό επιχείρημα, αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνουν κι από άλλα επιχειρήματα οι άνθρωποι που ακόμη και σήμερα εκλέγουν στα σωματεία τους τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ποιος θα τους καλέσει σε γενική συνέλευση για να τους ξυπνήσει όταν οι κομματικοί κουμανταδόροι του συνδικαλισμού είναι πλήρως νομιμοποιημένοι και εκλεγμένοι για να απαγορεύουν κάθε «διασπαστική» κίνηση;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν τη λογική του δημοσίου που στερώντας τους τόσα χρόνια την όποια αγωνία, φιλοδοξία και πρωτοβουλία άλεσε τα μυαλά τους και τα έκανε κιμά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν τη σιγουριά της μονιμότητάς τους η οποία τελειώνει για πολλούς με τον πλέον άδοξο, παράνομο και αναξιοκρατικό τρόπο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν την αλαζονεία τους απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία και συνεχίζουν να την εκνευρίζουν όπως κάνουν τώρα οι εκπαιδευτικοί που άρχισαν να χαίρονται τις διακοπές τους ξεχνώντας τις διεκδικήσεις τους και το δίκιο τους. Όταν θα τα ξαναθυμηθούν με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη, θα βρουν στο πλευρό τους ακόμη λιγότερους αυτή τη φορά.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι την πάτησαν όπως τα στάχυα που νομίζουν ότι επειδή ρίζωσαν είναι μόνιμα. Όμως κάποτε περνάει η θεριζοαλωνιστική μηχανή και τα παίρνει στα τυφλά. Ακίνητα ήταν τα στάχυα, όχι μόνιμα. Το ίδιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι που τώρα θα μπουν στα «προγράμματα κινητικότητας» όπως ευγενικά αποκαλείται ο τρόπος υποχρεωτικής παραίτησης, δίχως αποζημίωση και δικαίωμα επιδόματος ανεργίας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το Μάντρα Διχασμού «Για το 1,5 εκ. απολυμένων του ιδιωτικού τομέα ούτε ένα δάκρυ, αλλά για να μην απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος γίνεται ξεσηκωμός» είναι καθεστωτικά ηλίθιο κυρίως για άλλο λόγο. Διότι ακόμη κι αν απολυθούν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι 650.000 στον αριθμό, πάλι δε θα αρκούν τα δάκρυα, καθώς θα χρειάζεται να απολυθούν κι άλλοι τόσοι για να δικαιωθούν οι «υπερασπιστές» του ιδιωτικού τομέα.

Εν ολίγοις, σε αυτή την περίπτωση θα λένε «Για το 1,5 εκ. απολυμένων του ιδιωτικού τομέα ούτε ένα δάκρυ, αλλά επειδή απολύθηκαν 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι γίνεται ξεσηκωμός». Το ότι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν φτάσει τότε τα 3 εκατομμύρια δεν το λαμβάνουν υπόψιν τους. Τους αρκεί να διχάσουν ακόμη και τους απολυμένους. Οι καλοί απολυμένοι και οι κακοί απολυμένοι.

Εκτός κι αν το συνδυάσουν για να ικανοποιήσουν κι άλλες ορέξεις τους. Όπως για παράδειγμα «Για το 1,5 εκ. απολυμένων του ιδιωτικού τομέα και τους 650.000 χιλιάδες του δημοσίου ούτε ένα δάκρυ, αλλά επειδή κόβουν εντελώς τις συντάξεις στους άχρηστους κωλόγερους γίνεται ξεσηκωμός». Είναι βλακώδες το επιχείρημά τους αλλά είναι πρακτικό. Δε σταματά ποτέ. Έχει διάρκεια, το αναγνωρίζω.

Βέβαια, δε μας εξηγεί κανείς από τους από τους χρήστες του εν λόγω επιχειρήματος με ποιο τρόπο θα βοηθηθούν οι άνεργοι και οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα από τις απολύσεις στο Δημόσιο. Αλλά θα μου πείτε ότι εδώ δε μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται οι τράπεζες να έχουν φάει για στήριξη και ανακεφαλαιοποίηση 200 δισ. ευρώ και στην αγορά να μην έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, σε άλλα θα κολλήσουν;

Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι ίδιοι που θεοποιούν την αγορά και την εντιμότητά της, κάνοντας ότι αγνοούν παραδείγματα που ξεκινούν από τον ταβερνιάρη που έβγαζε κέρδος χρησιμοποιώντας στα φαγητά κλεμμένο λάδι από καντήλια νεκροταφείων έως τις εταιρείες που μπαίνουν στο άρθρο 99 πετώντας στο δρόμο χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους αλλά με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν ένα σκασμό λεφτά στην Ελβετία. Παραδείγματα που παρουσιάζουν πλήρως την εικόνα της αγοράς που επιθυμούν και επιβάλλουν.

Μιας αγοράς που φτιάχνει καρτέλ, βγάζει υπερκέρδη από τις μειώσεις μισθών εκμεταλλευόμενη την ανεργία και οι κατασκευαστές ολιγοπωλίων συναντούν τον πρωθυπουργό για να υποβάλουν τα σέβη τους.

Άραγε, όμως, είναι «κλέφτες και απατεώνες» όλοι οι επαγγελματίες και οι έμποροι; Φυσικά, όχι! Δεν ξέρω αν οι έντιμοι είναι η πλειοψηφία όμως γρήγορα θα γίνουν μειοψηφία και στο τέλος θα εξαφανιστούν, όπως προβλέπει και το λατρεμένο ΔΝΤ των καθεστωτικών που δίνει την «ευχή» του στη φοροδιαφυγή.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ .... Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ‏ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ !

H δύναμή μας είναι ο τόπος μας. Μια χώρα που πραγματικά όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μια χώρα που συνδυάζει σε μια γωνιά της Γης, όλα όσα συνδυάζουν άλλες κολοσσιαίες χώρες,
αλλά με μια σημαντική διαφορά: Με ήπιο τρόπο και χωρίς να χρειάζεται να διανύσεις τεράστιες αποστάσεις.

Σε ποια χώρα με τόσο υπέροχα καταγάλανα ζεστά νερά (ακόμα και τον χειμώνα η θερμοκρασία της θάλασσας δεν πέφτει κάτω από τους 14 βαθμούς στις παραλίες) μπορεί κάποιος να κολυμπήσει ημέρα και νύχτα χωρίς τον φόβο ... ανεπιθύμητων συναντήσεων;

Σε ποια χώρα τα χιόνια του Παρνασσού ή των Καλαβρύτων μετά από μια πορεία 30' λεπτών τα διαδέχεται η πανέμορφη γαλάζια θάλασσα του Γαλαξιδίου ή του Κορινθιακού;

Σε ποια χώρα μπορείς να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά και μετά να κάνεις ηλιοθεραπεία μέσα στον αρχαίο ναό, όπως στο Ηραίο της Βουλιαγμένης στην Περαχώρα;

Ποια χώρα έχει Κυκλάδες;

Ποια χώρα έχει Αρχιπέλαγος που η Ιστορία του είναι η ίδια η ιστορία του ανθρώπου; Γιατί αυτό είναι το Αιγαίο: Η Ιστορία του ανθρώπου από το 4.000 π.Χ. μέχρι σήμερα

Ποια χώρα έχει Κρήτη και Κρητικούς;

Ποια χώρα έχει καταπράσινα νησιά αλλά με τόσο ήπιο και ξηρό τους περισσότερους μήνες, κλίμα, όπως έχει το Ιόνιο;

Ποια χώρα έχει τέτοια βουνά και τέτοια ήπια πανίδα όπως η οροσειρά της Ροδόπης και η ανατολική Μακεδονία;

Σε ποια πρωτεύουσα βρίσκεις ελάφια στα δάση σε απόσταση 30' από το κέντρο όπως βρίσκεις στην Πάρνηθα;

Και πάνω απ'όλα ποια χώρα έχει τέτοιους ανθρώπους, όπως οι Έλληνες;

Όλα αυτά και πολλά άλλα αποτυπώθηκαν στον φακό του φωτογράφου Αρη Καλογερόπουλού με έναν πολύ διαφορετικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Η ιδέα πίσω από την διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Γνωρίστε τον κόσμο στην Ελλάδα» («Meet the world in Greece») αναδεικνύει ένα μέρος από αυτά που όλοι ξέρουμε, αλλά ίσως δεν εκτιμούμε παρομοιάζοντάς τα με διάφορα μέρη του πλανήτη ή και των ... άλλων πλανητοών του ηλιακού μας συστήματος.

Ζούμε στην ομορφόττερη γωνιά, και ταυτοχρόνως στο ακριβότερο οικόπεδο του πλανήτη.

Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν να μας το αρπάξει.

Στο παρελθόν, κερδίσαμε και χάσαμε εδάφη. Εδάφη που απωλέσθηκαν και ξανακερδίθηκαν μέσα στην πορεία των αιώνων.

Τώρα είμαστε εδώ σε αυτά τα όρια κυριαρχίας που καθορίστηκαν από την Συνθήκη των Παρισίων του 1947 και πρέπει να μείνουμε εδώ. Ούτε βήμα πίσω...

Δείτε το γιατί:


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παρασημοφόρηση του κάπτεν Γουέι

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος της COSCO που τιμήθηκε την Πέμπτη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα, που τού απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Cosco έκανε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, που έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσφέροντας το παράσημο στον κάπτεν Γιουέι Τζιαφού ως «πράξη αναγνώρισης και τιμής».

Εξαίροντας ακόμη τη «ζωτική συνεισφορά» του κάπτεν Γουέι στο επιτυχές αποτέλεσμα της κινεζικής επένδυσης, αλλά επίσης στην ενίσχυση της φιλίας των δύο χωρών και την επούλωση του «διεθνούς κύρους της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία», ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία της «στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας ήταν η συγκεκριμένη επένδυση».

Η επιλογή του Πειραιά «έδωσε γρήγορη πρόσβαση στη ευρωπαϊκή αγορά και άμεση πρόσβαση σε τρείς ηπείρους» παρατήρησε ακόμη και τόνισε καταληκτικά ότι «η Ελλάδα εξέλαβε την κινεζική επένδυση ως μια ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, τις υποδομές και την υψηλή ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού μας».

Εξαιρετικά εγκάρδιος ο πρόεδρος της Cosco υπογράμμισε την «τιμή» που του έγινε με την απονομή του παρασήμου -που αποτελεί «μια αναγνώριση αλλά και μια ενθάρρυνση να προωθήσω περαιτέρω τη δουλειά μου».

Ο κάπτεν Γουέι παρατήρησε πως η παρούσα επένδυση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που έχει «μια ευρύτερη και μακρά προοπτική», σημείωσε πως είχε γόνιμες συζητήσεις στην Αθήνα με πολλούς δημόσιους παράγοντες, αναφέρθηκε στη «μελλοντική συνεργασία μας στα τραίνα και την επέκταση του λιμανιού», ενώ υπογράμμισε τον σεβασμό του στην «ελληνική κουλτούρα από την οποία ακόμη μαθαίνουμε».

Ο Γουέι Τζιαφού, τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ