EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έφυγε ο φερετζές και έμεινε ο π⓪ύστης..

Χθες το καραγκιοζοθέατρο του Μαξίμου έδωσε μία απ' τις καλύτερες παραστάσεις του, με το έργο: ''Ο Φερετζές του Π⓪ύστη, κι ο Καλός μας Νταβατζής''.

     Πρώτος βγήκε ο ηλικιωμένος. Σαν στυμμένο σφουγγαροπανάκι, χλωμός και στεναχωρημένος: ''Μου είπανε απ' το κόμμα(!) μου, να μαζευτώ πιά σπίτι, να σταματήσω να παίρνω μάτι την Εξουσία, και να μη στηρίζω τον φασίστα, αλλοιώς δεν θάχω κόμμα! Και τώρα τ' άλλα δυό παιδάκια θα παίζουν μόνα τους και θα με κοροϊδεύουν!''.

     Φεύγοντας η ΔημΑρ, που ήταν για το ΠαΣοΚ  ό,τι το μουστάκι για τον π⓪ύστη,  ξέμεινε η Αυτού Χυδαιότης από εύκολους βερμπαλισμούς του στυλ: ''Συμπράξαμε τα δύο δημοκρατικά κόμματα μαζί, για να περιορίσουμε την αυθαιρεσία της δεξιάς!!'', και άλλα τέτοια γελοία και εμπριμέ.
     Βγήκε λοιπόν το ανθρωπάκι (τρόπος του λέγειν, η ντουλάπα 1,5Χ2, το 1,5 σε μπόϊ), έντρομο και...
θρασύδειλο όπως πάντα, πελιδνό, και άρχισε να μην ξέρει τί λέει
     Φοβέρισε με διπλές εκλογές, προεξόφλησε ως έγκυρο 5% ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, λιβάνισε τον εαυτό του, έβρισε τον φερετζέ, μπέρδεψε με προεκλογική εκστρατεία κι έκανε και μιά κεντρική ιδέα των θέσεων(!) του αποκόμματός του, όλα μαζί, αχταρμά τουρλού.
     Και μετά έφυγε ξέπνοο, να πάει να ξεψυχήσει σπίτι του, με την ησυχία του, μακριά απ' αυτόν τον ποταπό λαό, που ποτέ δεν κατάλαβε την δικιά του Μεγαλοπρέπεια!

     Στο τέλος βγήκε και ο Άντρας! Ο βαρύς! Ο πρόστυχος! Ο καλαματιανός! Μαύρος-μαύρος απ' το κακό του κι απ' τον φασισμό του.
     Και μίλησε τσεκουράτα, όπως κάθε σωστός νταβατζής: '' Δεν ξέρω των αλλονών, αλλά οι δικές μου οι π⓪υτ@ν€ς θα εξακολουθήσουν να γ@μι⓪ύντ@ι. Για το καλό της ανθρωπότητας! Έτσι έκαναν πάντα, κι έτσι θα εξακολουθήσουν να κάνουν! ''
     Βαριές κουβέντες και λίγες! 
     Σαν τα κουκιά που του μένουν..

     Χειροκρότημα ή φασκέλωμα (κατ' επιλογήν) και αυλαία..
     Η παράσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και παρόμοιο κείμενο!
     Οι παραστάσεις θα δίνονται όλη μέρα!

     Υ.Γ. Λυπάμαι για την γλώσσα του σημερινού σχολίου.
             Χρειάζεται όμως να χρησιμοποιήσει κανείς χυδαία γλώσσα για να περιγράψει και να
             ερμηνεύσει χυδαίους ανθρώπους..
 

Αναζητώντας ψήγματα δημοκρατίας μέσα απο τους δέκτες και τα ραδιοκύματα

Πρίν απο μερικά χρόνια όταν μας ανακοινώθηκε όμορφα και λιτά η συμφωνία της τότε κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους νταβατζήδες, κάποιοι περίμεναν προφανώς να ακουστούν ειδικά απο την τηλεόραση φωνές αντίθετες προς όλα αυτά τα δεινά που προμηνύονταν και τελικά επιβαιβαιώθηκαν με τον πιό σκληρό τρόπο.

Ποιά ήταν αυτά; 

Υπενθυμίζω πως κάποιοι μιλούσαν (δέν έχει σημασία ποιοί ακριβώς)για εξαθλίωση των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων,για χιλιάδες απολύσεις,για πολύχρονη ύφεση,για χιλιάδες λουκέτα,για εκτίναξη της ανεργίας,για δεύτερο κύμα μετανάστευσης,για συσσίτια,για διαλυμένη υγεία,διαλυμένη παιδεία,για γενικό ξεπούλημα,για δραματικές μειώσεις μισθών,για έλεγχο της εγχώριας οικονομίας απο τρίτους και διάφορα άλλα…
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν στο έπακρο ώς αποτέλεσμα της δράσης αυτών των τεχνοκρατών-οικονομικών δολοφόνων που εκτελούν παραγγελίες για τα αφεντικά του πλανήτη.
Το ερώτημα λοιπόν σε όλη αυτή την περίοδο για να μήν ξεχνιόμαστε, αφορά τελικά στον ρόλο των ΜΜΕ πάνω στο πιό κρίσιμο γεγονός στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.Και είναι κρίσιμο και σημαντικότατο ακριβώς γιατί έχει να κάνει με την ίδια την κοινωνία στο βαθμό που αυτή επηρρεάζεται άμεσα.Κι αυτό γιατί τελικά θα πρέπει να δούμε ποιός επλήγη απο τα μέτρα και σε ποιό βαθμό για να διαχωρίσουμε και λίγο τα πράγματα.Η κρίση επηρρέασε τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα επειδή έτσι είναι σχεδιασμένη.Το σύστημα χρειάζεται ανθρώπους -μπαταρίες.Σύγχρονους μισθωτούς ή άνεργους σκλάβους που θα τροφοδοτούν με την ίδια τους τη ζωή αυτό το διεστραμμένο και απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εκμηδένισης των ανθρώπινων αξιών.
Και απο αυτή την κρεατομηχανή δέν γλιτώνει κανένας.Ούτε ακόμη και αυτοί οι ίδιοι ,μικρότερης ή μεγαλύτερης δυναμικής στυγνοί εγκληματίες κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές.


Αλλά ας επανέλθουμε στο ζητούμενο,ξεκαθαρίζοντας πως δέν είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΡΤ και των υπαλλήλων αυτής να απολογηθούνε για τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ στην συστημική προπαγάνδα και στην ψευδή και στρεβλή αντιμετώπιση της πραγματικότητας.Αυτός ο αντικοινωνικός ρόλος όπως τελικά παρουσιάζεται σε συνδυασμό με τις αυταρχικές πρακτικές της πολιτικής εξουσίας,ξεδιπλώνεται διαχρονικά απο την πλειοψηφία των εντεταλμένων δημοσιογράφων οι οποίοι σάν πελάτες του συστήματος δέν μπορούν παρά να το υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσεως.Αυτή άλλωστε είναι και η “δουλειά” τους.
Τί κάνανε όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι;Απλά υποστηρίξανε με πάθος την πολιτική των μνημονίων και απέκρυψαν εσκεμμένα την σκληρή πραγματικότητα καθώς και τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις οι οποίες απορρίφθηκαν ώς ουτοπικές, στρώνοντας έτσι τον δρόμο  στην αδίστακτη πολιτική αλητεία ώστε να περάσει τα μέτρα της εξαθλίωσης αναίμακτα και διατυμπανίζοντας την κοινωνική συναίνεση.



Γνωρίζουμε πως οι γνώστες της τέχνης της μαύρης προπαγάνδας  επενδύουνε σε φράσεις κλειδιά όπως η παραπάνω και σε διάφορες λέξεις  όπως η περιβόητη ανάπτυξη,η ευημερία,η δημοκρατία,η ευρώπη,η πατρίδα,κ.α. με σκοπό να καθηλώσουν το φιλοθεάμον κοινό και να του εμφυτεύσουν την δική τους μοναδική αλήθεια.Αρέσκονται επίσης και στην τρομολαγνεία.Σερβίρουν ισχυρά διανοητικά κοκτέηλ με σκοπό να προκαλέσουν στιγμιαίο σοκ στον θεατή/ακροατή.Τα ψεύτικα διλλήματα και οι κατασκευασμένες συνέπειες που τα ακολουθούν, όπως το δίλλημα της δραχμής και του ευρώ φανερώνουν την διάθεση της επιβολής αυτής της πραπαγάνδας με αθέμιτα μέσα και μισές αλήθειες.


Η ελληνική δημοσιογραφία δέν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση απο αυτόν τον συστημικό κανόνα χειραγώγησης των μαζών,αφού ανήκει εξ’ολοκλήρου σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα,σε κάτι παλιοτόμαρα που δέν τους καίγεται καρφί για τις χιλιάδες αυτοκτονίες,τις χιλιάδες απολύσεις,το ανύπαρκτο μέλλον των παιδιών μας,την βαρβαρότητα της καθημερινότητάς μας,την δυστυχία των ανθρώπων.
Το δεύτερο ερώτημα και πιό σημαντικό είναι το άν αυτή οι λοβοτομημένη και κατακρεουργημένη δημοσιογραφία θα μπορέσει κάποτε να γίνει πραγματικά δημόσια,θα μπορέσει κάποτε να αντισταθεί με σθένος  απέναντι σε όλες εκείνες τις αιτίες και τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την ανθρώπινη δυστυχία.Και μιά δημοσιογραφία που συντάσσεται με το σύστημα και με τους πολιτικούς αλήτες,που αποτελεί και αυτή με τη σειρά της έναν απο τους καλύτερους αλισβεριστές της διεφθαρμένης εξουσίας,δέν δύναται να ψάχνει και να διεκδικεί την χαμένη δημοκρατία.Μιά δημοσιογραφία που είναι παραδομένη στα κάθε λογής αφεντικά δέν μπορεί ποτέ να εκπέμψει ελεύθερα και δημοκρατικά.
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι δημοσιογράφοι που όπως και κάθε ελεύθερος στο μέτρο του δυνατού άνθρωπος,είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ευημερία τους για την αλήθεια,την δικαιοσύνη και την δημοκρατία.
Μοναδική ελπίδα αντίστασης και εξέγερσης δέν μπορεί να είναι η διεκδίκηση μιάς μερικώς ελεύθερης τηλεόρασης,μα το φυσικό ένστικτο του ανθρώπου να στέκεται αλληλέγγυος στον εκμεταλλευόμενο,και ενάντια στον καταπιεστή.

ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ
Αν μελετήσει κανείς την ιστορία θα διαπιστώσει κάποιες «διαχρονικές» αλήθειες:


α). Όσοι κόπτονται και ουρλιάζουν υπέρ της Δημοκρατίας είναι αυτοί που την καταλύουν…
β).  Όσοι αναθεματίζουν γοερά τη «διαφθορά» είναι οι πλέον διεφθαρμένοι («πνεύμα και ηθική»)
γ). Οι «αρχάγγελοι» της «κάθαρσης» είναι οι πλέον ακάθαρτοι (παράδειγμα ο Μητσοτάκης)
Η λίστα δεν έχει τέλος…
Σήμερα έχουμε τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό ιδιαίτερα,  και τα ποικίλα παπαγαλάκια όλου του δεξιού και ακροδεξιού φάσματος, που μας παραδίδουν μαθήματα «διαφάνειας», «κάθαρσης», «δημοκρατίας», «διαφθοράς» κ.λπ
«Κηρύγματα ηθικής από διευθυντές οίκων ανοχής».
Ο Γιώργος Κογιάννης είναι καταπέλτης επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω ιστορικά «αξιώματα»

Aν υπήρχε ένας/μία έντιμος δικαστής κι όχι υπάλληλος των γερμανοτσολιάδων της συγκυβέρνησης, γι' αυτή την καταγγελία δεν θα προλάβαινε να συνεδριάσει η βουλή για "άρση ασυλίας"... Στη στενή ΟΛΑ τα γερμανοτσογλάνια! Αλλά, που να βρεθεί δικαστής εκτός στοών;
Σπάει κόκαλα Πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ: Βγάζει τα άπλυτα στην φόρα... Διορισμοί κουμπάρων Σαμαρά συγκυβέρνησης 

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;...
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του...

γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».
Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.
Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».
Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.
Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»
Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών - παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».
Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε - κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.
Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».
Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.
Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.

Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».
Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.
Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό». 
Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;
Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
 
Γιώργος Κογιάννης
Δημοσιογράφος
πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ 
 
Από "epanastasi-gr" μέσω "Σίβυλλα"

ΕΥΝΟΊΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...

Σε ευνοϊκές ρυθμίσεις προχωρά η ΕΥΔΑΠ για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, έπειτα και από την ιστορία με τον συνταξιούχο στο Πέραμα, που παραλίγο να χάσει το σπίτι του για χρέος ύψους 746 ευρώ, ενώ είχε μείνει χωρίς νερό για πέντε μήνες.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε σήμερα νέο πρόγραμμα διακανονισμών για όσους δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, με αύξηση του αριθμού των δόσεων και προσωρινή αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014.


Έτσι, για τους πελάτες με αποδεδειγμένη οικονομική δυσκολία, οι δόσεις από 6 που είναι σήμερα πλέον αυξάνονται σε 36. Ακόμη, αναστέλλονται προσωρινά, όπως προαναφέρθηκε, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ο οφειλέτης θα προσέλθει στην εταιρεία για να κάνει διακανονισμό.

Όπως εξηγούν από την ΕΥΔΑΠ, οι χρόνια άνεργοι και οι άνθρωποι με αναπηρία που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις δόσεις και πάνω από 36.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας και των δικαιολογητικών που πιστοποιούν την αναπηρία. Την ίδια ώρα, από την εταιρεία προχωρούν στην απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή των χρεών.

Πηγή : protothema.gr

Τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου - Κατάντησαν το κόμμα της 3ης του Σεπτέμβρη δεκανίκι της Δεξιάς

Ύστερα από την άθλια απόφαση Βενιζέλου για συγκρότηση δικομματικής κυβέρνησης με τον Σαμαρά, τον Βορίδη και τον... μουμπούκο, οριστικό θα πρέπει να θεωρείται το διαζύγιο του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και ειδικότερα με τα προοδευτικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, που για δεκαετίες στήριζαν μια κεντροαριστερή προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα.

Είναι σαφές πλέον, ότι ο δεξιός ψάλτης του Σαμαρά, Βαγγέλης Βενιζέλος δεν μπορεί να εκπροσωπεί τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη αλλά ούτε και να εκφράσει την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία.

Πρόκειται για έκπτωση πολιτικού ήθους, πολιτικού λόγου αλλά και πολιτικής ασυνέπειας απέναντι στην ιδεολογία που δήθεν υπηρετεί. Εκτός κι αν απλά επέστρεψε στο φυσικό του χώρο, αυτόν της κεντροδεξιάς που κάποτε εξέφραζε το ΚΟΔΗΣΟ (από το οποίο προέρχεται) και τον οποίο σήμερα επάξια εκπροσωπεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Tο «χαράτσι» στα ακίνητα θα παραμείνει....για χρόνια και θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ

Μόνιμο χαρακτήρα στο «χαράτσι» της ΔΕΗ επιθυμεί η τρόικα που αναχώρησε χθες από την Αθήνα και θα ξανάρθει τέλος Ιουνίου για να προχωρήσει τα μέτρα που είναι συνδεδεμένα με τα 9,2 δισ. ευρώ που υπολείπονται να λάβει η χώρα μας από το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Εντωμεταξύ, κατατίθενται σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος τα 3,3 δις. ευρώ της δόσης που είχαν εγκρίνει ήδη οι δανειστές, δίνοντας έτσι τέλος στο σίριαλ που ξεκίνησε και το οποίο συνέδεε την έγκριση αυτού του ποσού με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της ΕΡΤ.
Και ενώ αυτό το σίριαλ τελειώνει ένα άλλο ξεκινά για την Ελλάδα. Αυτό έχει να κάνει με το φετινό δημοσιονομικό «κενό» που σύμφωνα με τους απεσταλμένους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ φθάνει τουλάχιστον το 1,5 δις. με 2 δις. ευρώ και έχει να κάνει με την «τρύπα» του ΕΟΠΠΥ και των υπολοίπων ασφαλιστικών φορέων.
Αν και το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα δέσμη μέτρων, εντούτοις οι πιστωτές ζητούν η «τρύπα» αυτή να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τα έχει βρει η κυβέρνηση έως τις 29 Ιουνίου που η τρόικα θα ξανάρθει στην Αθήνα.
Ένα ακόμη μεγάλο «αγκάθι» που θα πρέπει να ξεπεράσει η κυβέρνηση είναι αυτό με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Οι πληροφορίες να αναφέρουν ότι αμφισβητείται η πρόβλεψη της κυβέρνησης για εισπράξεις 3,2 δισ. ευρώ από τον νέο φόρο καθώς το προτεινόμενο σύστημα θεωρείται από την τρόικα «πολύπλοκο και αβέβαιο ως προς το αποτέλεσμά του».
Φαίνεται, δε, ότι υπάρχουν και εισηγήσεις για συνέχιση της σημερινής διαδικασία είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Παρόμοιοι προβληματισμοί διατυπώνονται και για την είσπραξη του νέου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, καθώς η είσπραξη μίας από τις 5 δόσεις το 2014 δημιουργεί πρόβλημα στα φετινά έσοδα και ζητούν να εισπραχθεί σε 4 δόσεις.
Επίσης, η κυβέρνηση εμμένει να μην εφαρμόσει το μέτρο της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, που θα εξασφάλιζε 600 εκατ. ευρώ τη διετία 2013- 2014, με την τρόικα να ζητεί ισοδύναμες παρεμβάσεις.
Στο σκέλος των δαπανών, υπάρχει μια επιπλέον «τρύπα» της τάξης των 200 εκατ. ευρώ από τη μη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στις συντάξεις των απόστρατων.
Κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι είναι στο οικονομικό επιτελείο και για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς η τρόικα, εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική, υπολογίζοντας το κόστος από τη μείωση σε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ και ζητώντας, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει, να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.
Με τον τρόπο αυτό οι δανειστές βάζουν εκ νέου το «μαχαίρι στο λαιμό» της Ελλάδας, η οποία για να μπορέσει να πάρει το υπόλοιπο ποσό από το πρόγραμμα στήριξης ύψους 9,2 δις. ευρώ ( 3,6 δις. ευρώ από το ΔΝΤ και 5,6 δις. ευρώ από την Ε.Ε.) θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τον «σκόπελο» με το δημοσιονομικό κενό.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν σήμερα μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin την Παρασκευή.

Μ. Χριστοδούλου
ПНГН

Σούρλας - Φάρμακο των 623 ευρώ χρεώνεται στην Ελλάδα 3.300 ευρώ!

Ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 ευρώ, χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3.300 ευρώ, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1.087 ευρώ. Η αντίστοιχα, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο
εξωτερικό διατίθεται προς 1.000 ευρώ.

Τα παραπάνω δυστυχώς συνεχίζουν και σήμερα να συμβαίνουν, όπως ανέφερε σε ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας» ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ο οποίος προ εξαμήνου διαβίβασε στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα στοιχεία αυτά.

«Διαφάνεια δεν σημαίνει πως μερικοί μπορούν να κερδοσκοπούν αδίστακτα, τη στιγμή που γίνονται περικοπές και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε ο κ. Σούρλας σημειώνοντας, ότι «επιβάλλεται να θωρακίσουμε το χώρο της υγείας και να τον προστατεύσουμε από τους επίορκους, τους ασυνείδητους και τα πάσης φύσεως κυκλώματα που δεν ορρωδούν προ ουδενός, ακόμα και αν πρόκειται για θέματα ζωής και θανάτου. Όλοι αυτοί που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στον ευαίσθητο αυτό χώρο, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους λειτουργούς της υγείας που δίνουν αγώνες με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και που στέκονται απέναντι στον άρρωστο με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού».

Ο κ. Σούρλας πρότεινε ως λύση και απάντηση στην κερδοσκοπία και στην εκμετάλλευση, την ανάρτηση στο διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών και άλλων συσκευών που διατίθενται στην Ελλάδα στο δημόσιο τομέα και των αντίστοιχων τιμών στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό.

Την ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας με νομοθετικές ρυθμίσεις ούτως ώστε να αποκρούει τις όποιες κατεστημένες καταστάσεις ή οτιδήποτε πάει να δημιουργηθεί είτε ως εναρμονισμένη πρακτική, είτε ως προνόμιο, υπογράμμισε κατά την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημειώνοντας, ότι «δεν στρεφόμαστε εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Όμως, δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία με μόνο έσοδα από τους δημόσιους πόρους». Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές σε νομοσχέδιο που κατατίθεται εντός αυτής της εβδομάδας στη Βουλή για εναρμονισμένες πρακτικές και θα υπάρξει ενίσχυση των κωδίκων δεοντολογίας και συμπεριφοράς, προσθέτοντας, ότι η επιτυχία του όλου εγχειρήματος τόσο των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη χώρα, για την επιβίωση του εθνικού συστήματος υγείας όσο και της πάταξης των νοσηρών φαινομένων, προϋποθέτει τη σύναψη της έντιμης, ειλικρινούς, αλληλοδεσμευτικής κοινωνικής συμφωνίας πολιτικής ηγεσίας και εταίρων της υγειονομικής κοινότητας.

«Δεν καλύπτουμε κανέναν. Τσακίστε τα κυκλώματα. Να φύγει το γκρίζο τοπίο από την υγεία», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, κάνοντας λόγο για «μεγάλο πάρτι» κατά την δεκαετία 2000-2010, που ωφελήθηκαν, όπως είπε, πολλοί από τους εμπλεκόμενους.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να μην υπάρχει πλήρης μηχανοργάνωση του τομέα υγείας, σημείωσε, ότι η αξιοποίηση στη Διοίκηση, όχι των ειδικών και των αρίστων, αλλά πολιτευτών, κομματικών στελεχών και ημετέρων, αποτελεί νοσηρότητα του συστήματος και έκανε λόγο για πελατειακή συμπεριφορά, ώστε να χρειάζεται για μια εισαγωγή ασθενούς σ' ένα νοσοκομείο να γίνονται παρεμβάσεις. Κάτι που όπως είπε δείχνει όχι μόνο έλλειψη σεβασμού, αλλά και πως αντιλαμβάνεται και σήμερα ακόμη το σύστημα εξουσίας την Διαφάνεια και τη Δεοντολογία.

newpost