EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Η Νέα τάξη πραγμάτων ετοιμάζει μια προτεινόμενη νομοθεσία στα πρόθυρα της έγκρισης από το Βελγικό κοινοβούλιο, που θα επιτρέπει στα παιδιά να αποφασίσουν τα ίδια αν θα πρέπει να τους γίνει ευθανασία από ιατρικό προσωπικό.

Επί του παρόντος, η βελγική νομοθεσία περιορίζει την ευθανασία σε άτομα 18 ετών και άνω, αλλά με την άνοδο των αυτιστικών παιδιών, χάρη στα φυτοφάρμακα, τα ΓΤΟ και τα εμβόλια, τα έθνη προσπαθούν όλο και περισσότερο να υπολογίσουν τι θα κάνουν με όλα αυτά τα παιδιά που έχουν βλαφθεί μόνιμα από τις ιατρικές και βιομηχανίες βιοτεχνολογιών.

Η απάντηση, φυσικά, είναι απλά να τα σκοτώσουμε. Είναι δύσκολο βέβαια να σκοτώσουμε αυτά τα παιδιά κάτω από την ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς να χρεωθούμε με δολοφονία.

Έτσι, η προτεινόμενη νέα νομοθεσία θα επιτρέπει άνετα στους γιατρούς να αποφασίζουν αν τα παιδιά κάθε ηλικίας (ναι, ακόμη και πέντε ετών) να μπορούν, τα ίδια, να δέχονται την ευθανασία χωρίς «γονική συναίνεση».

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που θα τους γίνει ευθανασία, σύμφωνα με τη νέα αυτή νομοθεσία, θα συμπεριλαμβάνονται και οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ. "Οι βουλευτές θα εξετάσουν επίσης εκτεταμένα χωρίς έλεος-δολοφονίες σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, και παρόμοιου τύπου ασθένειες», δήλωσε ο σοσιαλιστής γερουσιαστής.


 

Πολύ μικροί και όμως επικίνδυνοι

του Γιώργου Καραμπελιά

Δύο μέρες μετά το πραξικόπημα στην ΕΡΤ, κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι η κύρια αιτία για την εκδήλωσή του ήταν απλώς η ανάγκη να προσφερθούν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ στον βωμό των
ανθρωποθυσιών που επιτάσσει η Μέρκελ και η Τρόικα. Διότι είναι φανερό, όπως το καταδείξαμε και στο προηγούμενο κείμενό μας (Το ColpoGrosso του Σαμαρά, 12-6-2013), πως, αν ήταν αυτό το διακύβευμα, τότε θα είχαν επιλεγεί οι δύο χιλιάδες πιο «εύκολοι» προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ένα από τα ισχυρότερα τμήματα της ελληνικής δημόσιας μηχανής, με εθνική και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Όλοι άρχισαν έτσι να αναζητούν τις αιτίες αυτής της κίνησης. Επισημάνθηκε το φιάσκο της ΔΕΠΑ, οι δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, η θέληση για εκλογές σήμερα που, δημοσκοπικά, η Ν.Δ. εμφανίζεται ενισχυμένη, κ.λπ.

Όμως, όπως συμβαίνει πάντα σε όλες τις αποικίες, τα βασικά αίτια βρίσκονται πάντα στη σχέση της αποικίας με τους επικυρίαρχους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η βασική αιτία είναι πως το οικονομικό πρόγραμμα του επιπλέον ξεζουμίσματος των Ελλήνων δεν «βγαίνει», πως οι περιβόητες ιδιωτικοποιήσεις αποδεικνύονται φιάσκο, ενώ η φοροεισπρακτική καταιγίδα, που θα αρχίσει από το καλοκαίρι, θα οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής, ίσως και σε εξέγερση ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων.

Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα, η κυβέρνηση είχε δύο δρόμους. Ο πρώτος, εάν διέθετε ακόμα και την παραμικρή αξιοπρέπεια και εθνική συνείδηση, θα ήταν να καλέσει το σύνολο του ελληνικού λαού –ενισχυμένη μάλιστα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία και την Τουρκία, καθώς από τις πρόσφατες εκθέσεις του ΔΝΤ– σε μια μετωπική αντιπαράθεση/αναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα και τους Γερμανούς, τώρα ακριβώς που αυτοί το φοβούνται περισσότερο, τις παραμονές των εκλογών τους. Ωστόσο, η κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί εταίροι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έχουν μεταβληθεί σε πειθήνια όργανα των Γερμανών –ελεγχόμενοι ποικιλοτρόπως από αυτούς­­– επέλεξαν τη δεύτερη λύση. Δηλαδή, τη μεταφορά της κρίσης στο εσωτερικό της Ελλάδας, την πυροδότηση ενός νέου «εμφυλίου», με κίνδυνο να ανατιναχθεί στον αέρα η ελληνική οικονομία και κοινωνία. (Ήδη, η εικόνα που εκπέμπει η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, με την πολιτική κρίση που έχει προκληθεί, είναι μια εικόνα αναξιοπιστίας, γενικευμένου αλαλούμ και νέας πολιτικής κρίσης, η οποία βέβαια δεν οδηγεί παρά σε νέα καταστρεπτικά σενάρια). Και, αν δεν τους «βγει», να ρίξουν την πετσέτα και να προχωρήσουν σε εκλογές.

Η συνομωσία
Είναι πολύ πιθανό –το πιθανότερο– οι κυβερνητικοί εταίροι να προχώρησαν σε αυτή την κίνηση κατόπιν συνεννοήσεως, έτσι ώστε να διασώσουν ό,τι μπορούν από το κομματικό τους ακροατήριο, παριστάνοντας ότι συγκρούονται. Διότι, σε αυτές τις συνθήκες, μιας κρίσης που βαθαίνει και της αδυναμίας εξόδου από αυτήν, το μεν ΠΑΣΟΚ και η ΔΗ.ΜΑΡ οδηγούνται σε περαιτέρω συρρίκνωση, στα όρια της εξαφάνισης η Ν.Δ. κινδυνεύει να χάσει ακόμα περισσότερους προς την κατεύθυνση της Χ.Α. και εν τέλει να ηττηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, τους επόμενους μήνες, καταιγιστική θα πέφτει η φορολογία. Επομένως, θα έπρεπε να κινηθούν άμεσα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, τους δύο τελευταίους μήνες και την ώρα που υποτίθεται πως εμφανίζονταν ικανοποιημένοι με την πτώση των σπρεντ, τα ταξίδια στην Κίνα, και την πληρωμή της δόσης του Μαΐου, «παραδόξως», άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα του «πολέμου». Πρώτη αφορμή αποτέλεσε, στο «ξεκάρφωτο», το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μέσω του οποίου κατασκεύασαν μία σύγκρουση, όπου οι μεν απευθύνονταν στη λαϊκή δεξιά που αλληθωρίζει προς την Χ.Α. και οι δε στο παραδοσιακό, πολυπολιτισμικών απόψεων, ακροατήριό τους. Και αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για στημένο παιγνίδι γιατί οι πραγματικές διαφορές ανάμεσά τους ήταν ελάχιστες, και όλο το νταβαντούρι γινόταν για το θεαθήναι.

Τώρα, το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται στον κύβο: το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε ήδη συζητηθεί τουλάχιστον από την Κυριακή 9 Ιουνίου, όπου εκτιμήθηκαν και τα ήδη γνωστά νέα για την απόρριψη της αγοράς της ΔΕΠΑ – οπότε και τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο στάδιο της συνομωσίας.
Με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά: Είτε αναδίπλωση των Βενιζέλου –Κουβέλη αφού θα έχουν αποσπάσει κάποιες «υποχωρήσεις» του Σαμαρά, είτε αποχώρηση των ελασσόνων εταίρων από την κυβέρνηση και παροχή ψήφου ανοχής σε αυτήν, ώστε και να συνεχίσουν να συγκυβερνούν και ταυτόχρονα να έχουν «απομακρυνθεί», είτε, στον βαθμό που η πίεση των Γερμανών και της Τρόικας θα συνεχισθεί, ακόμα και σενάριο άμεσων εκλογών. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι αυτές οι συνομωσίες τινάζουν στον αέρα κάθε δυνατότητα συγκροτημένης αντιπαράθεσης με τους ξένους επικυρίαρχους και πυροδοτούν συγκρούσεις στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας.
Προφανώς δε, όπως διδάσκει η ιστορία, η ανάγκη να διογκώνονται τεχνητά οι διαφωνίες, αποτελεί την απόδειξη της ύπαρξης αυτών των διαφωνιών. Και όσο καλλιεργείται ένα κλίμα αντιπαράθεσης, αργά ή γρήγορα, αυτές θα εκραγούν και οι άσπονδοι φίλοι-εταίροι, αδυνατώντας να συμβιώσουν, θα οδηγηθούν σε διαζύγιο.

Η στρατηγική του εμφυλίου
Στη διάρκεια της επανάστασης του 1821, οι συγκρούσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, για το ποια θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα, τροφοδότησαν και χρηματοδότησαν τον εμφύλιο πόλεμο (το μεγαλύτερο μέρος του δανείου της Αγγλίας θα κατευθυνθεί στις δυνάμεις του Μαυροκορδάτου και θα συμβάλει στην εξόντωση του Ανδρούτσου). Η σύγκρουση ανάμεσα στους Γερμανούς και την Αντάντ, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα καταλήξει στον εθνικό διχασμό, με τις τραγικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στην Κατοχή και αμέσως μετά, οι Άγγλοι αρχικώς και αργότερα οι Σοβιετικοί θα μας σπρώξουν σε μια καταστροφική εμφύλια διαμάχη, το 1944-49.

Όλα αυτά, σε μια χώρα που δεν κατόρθωσε ποτέ να κερδίσει την αυτεξουσιότητά της, επαναλαμβάνονται σήμερα, σε άλλη κλίμακα και με αστειότερους πρωταγωνιστές. Ο Σαμαράς «βαράει το σαμάρι για να ακούσει το γαϊδούρι». Δηλαδή, στρέφει το ένα κομμάτι του λαού ενάντια στο άλλο, προχωρά σε μια λογική εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα –εξ ου και ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ– διότι, βέβαια, δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί με τα αφεντικά του, που προωθούν την ολοκλήρωση του στραγγαλισμού της Ελλάδας. Και το 1992-1993 είχε κάνει κάτι ανάλογο. Αφού πρώτα, στην Ε.Ε., ως υπουργός Εξωτερικών, δέχτηκε το τελεσίγραφο του ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Γκένσερ, για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μια από τις συνέπειες της οποίας ήταν η δημιουργία της ανεξάρτητης «Μακεδονίας», στη συνέχεια έριξε την μπάλα στην εσωτερική κερκίδα, «διαμαρτυρόμενος» για τις συνέπειες και τις συνεπαγωγές της δικής του πολιτικής. Αυτή είναι η λογική των «μικρών» –ολίγιστων– πολιτικών, για τους οποίους η κομματική επιβίωση (μαύρη επιβίωση, δηλαδή) προτάσσεται πάντα απέναντι στο εθνικό και λαϊκό συμφέρον.
Ώρα ευθύνης

Σήμερα, είναι μια στιγμή υψηλής ευθύνης. Αν δεν κινηθούμε άμεσα, σε μερικούς μήνες, είναι βέβαιο πως θα μας βρουν τα χειρότερα, όχι μόνο εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα, αλλά και καταστροφικές εξελίξεις σε όλα τα πεδία. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσουμε αυτό το επικίνδυνο τρίο να παίζει με την τύχη του τόπου!

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ανενόχλητους να εκτελέσουν τα σχέδιά τους. Πρέπει να αποκαλύψουμε τη συνομωσία που έχουν εξυφάνει και να αντισταθούμε, όχι μόνο στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά κυρίως στην πολιτική του στραγγαλισμού μας, που επιτάσσουν οι Γερμανοευρωπαίοι. Εδώ και τώρα, πρέπει να υψωθεί η λαϊκή απαίτηση για την επιστροφή των κατοχικών δανείων και την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων, και να γίνει κυρίαρχο αίτημα και μέσα στη Βουλή εδώ και τώρα, πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση ενός μεγάλου μέρους των δανείων που με δόλιο τρόπο επιβλήθηκαν στην Ελλάδα – όπως αναγνωρίζει και το ΔΝΤ. Και, βεβαίως, είναι η καλύτερη στιγμή, το momentum, όπως λένε και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, διότι σήμερα μπορούμε να πλήξουμε την κυρία Μέρκελ και όχι βέβαια «αύριο», όταν θα έχουν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία και θα μπορεί να μας εκβιάζει ακόμα πιο χυδαία.
Ένας δόλιος βλαξ, ο Γ. Παπανδρέου, μας οδήγησε πρώτος στη μεγάλη καταστροφή. Το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί εταίροι είναι ολίγιστοι, δεν πρέπει να μας κάνει να υποτιμούμε την επικινδυνότητά τους. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνους ανθρώπους.

ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ 1950 ...

Οι παλαιότερες γενιές Ελλήνων ζούσαν με τον εφιάλτη της Ψωροκώσταινας. Πίσω από την έκφραση αυτή βρισκόταν πάντα μια Ελλάδα χωρίς υποδομές, χωρίς υψηλό επίπεδο διαβίωσης, με λίγα
σχολεία, λιγότερα νοσοκομεία, ελάχιστα πανεπιστήμια, απομακρυσμένα νησιά και χωριά γεμάτα παιδιά που δεν μπορούσε η γη να τα θρέψει.
Οι Ελληνες πολεμούσαν.
Κάθε γενιά είχε να κάνει τον δικό της πόλεμο.
Αλλοτε για να γίνει η Ελλάδα μεγαλύτερη και περισσότεροι πληθυσμοί ομογενών να απελευθερωθούν και να ενταχθούν στην εθνική επικράτεια.
Αλλοτε για να διατηρήσει τα κεκτημένα: εδάφη, δικαιώματα, διεκδικήσεις, συσχετισμούς.

Οι δρόμοι, οι ραχούλες, τα ξέφωτα και οι πλατείες της Ελλάδας είναι γεμάτα μνημεία, ηρώα, ονόματα ανθρώπων που έπεσαν στα πεδία των μαχών ή εκτελέστηκαν σε αντίποινα για τα εθνικά αντάρτικα στις περιόδους της κατοχής από τους ξένους.
Ακόμα θυμόμαστε οι πιο παλιοί τις μαυροφορεμένες γυναίκες, μητέρες, αδελφές, κόρες των νεκρών.

Η Ελλάδα, ακόμη και στις περιόδους ειρήνης, λαβώθηκε από τη μετανάστευση και την προσφυγιά, δύο δυνάμεις αντίρροπες, απόλυτα συνυφασμένες με τον όρο «επιβίωση».
Με έννοιες όπως φιλότιμο, τιμή, χρέος και περηφάνια κινήθηκε στο διάβα του χρόνου η ράτσα των Ελλήνων.
Ευφυείς, σκληραγωγημένοι, εγωιστές, παλικαράδες.
Ηξεραν να κάνουν οικογένεια, να φτιάχνουν σπιτικό, να στέκονται όρθιοι, όσες δυσκολίες κι αν τύχαιναν, όσες καταστροφές και να τους συναντούσαν.

Από γενιά σε γενιά περνούσε μια φράση• μια φράση-κλειδί: «Παιδάκι μου, να μη δείτε και να μη ζήσετε αυτά που είδαμε και ζήσαμε».
Μπορεί ο τόνος να ήταν μελοδραματικός, αλλά οι Ελληνες κοιτούσαν πάντα μπροστά.
Ζούσαν την ελπίδα στην καθημερινότητά τους: οικογένεια, πατρίδα, εκκλησία.
Οι τρεις δεσμοί που τους κρατούσαν ζωντανούς στο πέρασμα της Ιστορίας.
Και πόλεμος, ατέλειωτος πόλεμος.
Και, από την άλλη, επιστροφή από το μέτωπο, η χέρσα γη, οι κατεστραμμένοι δρόμοι, τα γεφύρια, η φτώχεια που δεν επέτρεπε στο κράτος να οργανώσει τις υποδομές για να υπάρξει η ανάπτυξη.
Ηταν και η διχόνοια, μόνιμος σύντροφος του Ελληνισμού, τα παιχνίδια των ξένων, οι πάντα πρόθυμοι πολιτικοί να θυσιάσουν την πατρίδα και τον λαό για τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Από την άλλη, οι ανιδιοτελείς.
Η Ελλάδα χτίστηκε με μεγάλες ευεργεσίες, ιδιωτικές δωρεές, παραχωρήσεις της εκκλησιαστικής γης, διανομές γης.
Η Ελλάδα απέκτησε κοινωνικό κορμό στη βάση μιας φυσικής προόδου και όχι μιας δημοκρατίας αλά καρτ.
Η Ελλάδα επιθυμούσε διακαώς κάποτε να σταματήσει ο πόλεμος. Οι άντρες να γυρίσουν σπίτι και να ζήσουν με τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, μεγαλώνοντας τον πλούτο, δίνοντας ευκαιρία στα παιδιά τους να ζήσουν καλύτερα, να σπουδάσουν, να μορφωθούν, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Η Ελλάδα του ’50, η αρχή μιας περιόδου που κρατά έως και σήμερα.
Το τέλος του Μεγάλου Πολέμου και του Εμφυλίου. Από τότε δεν έγινε άλλος μεγάλο ς πόλεμος για τους Ελληνες.
Φυσικά, υπήρξαν ο «Αττίλας» στην Κύπρο, τα Ιμια στο Αιγαίο, αλλά μεγάλος πόλεμος με τη συμμετοχή των Ελλήνων δεν προέκυψε.
Ο έντιμος ιστορικός συμβιβασμός, η Ευρώπη, η «μικρή και ανέντιμος» Ελλάδα.
Φτιάχτηκαν δρόμοι, πόλεις, χωριά, τούνελ, δίκτυα, πληθωρισμός, ευμάρεια.
Αποκτήθηκαν νοσοκομεία, σχολεία, οικοσκευές, αυτοκίνητα, καταναλωτικές συνήθειες.
Οχι όμως κράτος δίκαιο, όχι κοινωνία ώριμη, όχι κοσμοθεωρία νικητή, όχι κουλτούρα πολιτισμού.
Ολα πρόχειρα, φαστ φουντ, προσαρμοσμένα στο πρόσκαιρο, στο ιδιωτικό, στο συμπλεγματικό μικροσυμφέρον.

Σήμερα γυρίζουμε στο 1950.
Χωρίς ελπίδα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς μάχη, χωρίς ιδεαλισμό.
Τότε βλέπαμε μπροστά, σήμερα βλέπουμε πίσω.
Τότε ήμασταν νικητές. Σήμερα είμαστε οι πλέον ηττημένοι της Ιστορίας μας.
Γιατί αυτή τη φορά δεν πολεμήσαμε…
Απλώς παραδοθήκαμε.

Ο υποβιβασμός της Ελλάδας συνεχίζεται και η ευθύνη των ανεύθυνων πολιτών είναι πλέον ξεκάθαρη !!!

Κι ενώ εδώ πλέον έχουμε περάσει σε ένα παράλληλο σύμπαν, σουρεαλιστικό, όπου η κάθε φωνή αλήθειας λοιδορείται ή φιμώνεται και οι ανόητοι παπαγάλοι του συστήματος έχουν αναλάβει εργολαβία το ρόλο του «υπεύθυνου» πολίτη……

Ο οίκος MSCI υποβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο στη κατηγορία αναδυόμενες αγορές .

Στη χώρα που παρελάζουν από τα κανάλια ενθουσιώδεις φαφλατάδες που γελάνε σαν χαζοχαρούμενοι και μας ενημερώνουν πως επί τέλους βγαίνουμε από τη κρίση, οι διεθνείς οίκοι ανοχής (συγνώμη…αξιολόγησης ήθελα να πω) λένε πως άντε με το ζόρι να είμαστε στις αναδυόμενες αγορές.

Κι αυτό προς το παρόν, γιατί αύριο μπορεί να μην παίζουμε σε κανένα χάρτη πλέον σαν κράτος. Ισως μετά τη κατάργηση διαφόρων δημόσιων οργανισμών, να το καταργήσουμε όλο το μαγαζί και να γίνουμε η τάδε Πολιτεία κάποιας άλλης δύναμης. Κάποιο κρατίδιο που θα έχει το τάδε νούμερο…

 Από το htvasiliskos2

Είμαστε αναδυόμενη αγορά.  Στα πρώτα της βήματα, δειλά δειλά, στράτα στρατούλα. Κάποτε με σοβαρή προσπάθεια μπορεί να μπούμε ξανά στις ανεπτυγμένες χώρες. Προς το παρόν η υπανάπτυξη μας βρωμάει από παντού.  Η το παίρνουμε απόφαση και αποφασίζουμε να πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές όσους και ότι μας κατάντησαν σ΄αυτό που είμαστε, συμπεριλαμβανομένου του ανόητου εαυτού μας, ή αλλιώς ας συνεχίζουμε να ζούμε με δοξολογίες και προσευχές,  περιμένοντας εκτός από τους βαρβάρους που είναι ήδη εδώ, και το θεό να σώσει το λαό του και να ευλογήσει τη κληρονομία του.

Γιατί δεν σας το κρύβω πως κάθε φορά φαντασιώνομαι πως το τάδε πράγμα είναι η σπίθα που θα ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση και κάθε φορά μένω σαν ανόητη, να παρακολουθώ λιτανείες, διάφορα γνωστά και μη εξαιρετέα λαμόγια του συστήματος να βουτάνε τα μικρόφωνα και να το παίζουν επαναστάτες,  τραγούδια tag του γελοίου και ψεύτικου μεταπολιτευτικού τοπίου που κοτσάρονται σαν σημαίες επανάστασης, και όλο αυτό το πανηγύρι, το κενό, που είτε θα διαλυθεί γιατί θα βαρεθεί και θα πάει σπίτι του στη βουβαμάρα του και πάλι, είτε αν το συνεχίσουν θα ψεκάσουν κάποια στιγμή το φλιτ τους οι δυνάμεις καταστολής κι επίσης θα επιστρέψουν όλοι στο σπίτι στη μούγκα.

Το είδαμε με τους αγανακτισμένους. Το είδαμε με διάφορες  απεργίες που υποσχόντουσαν τη μεγάλη ανατροπή εδώ και τώρα,  που μόλις βγήκε το φύλλο πορείας ήταν σαν να τις είχαμε δει στον ύπνο μας, το νοιώθουμε συνεχώς από εκατοντάδες χιλιάδες οργισμένους πολίτες που λένε μόνιμα στους άλλους και στον εαυτό τους «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε?»

Ναι ποιος είσαι στ΄αλήθεια? Εγώ μπορεί και να ξέρω. Εσύ ξέρεις? Κι η οργή όταν είναι συνέχεια κούφια καταντάει ανιαρή. Ακόμα και η ανθρώπινη δυστυχία όταν μετατρέπεται σε κλάψα και μιζέρια καταντάει εκνευριστική.  Θυμίζει το παλιό , καλό και διαχρονικό του Χάρρυ Κλυνν «καλέ πατριωτάκια έχασα τα  ματάκια μου – δεν τα βρήκαμε εμείς!»

Άσε που σε κάθε κλάδο που κλαδεύεται, σε κάθε κοινωνική ομάδα που πέφτει επάνω με τη σειρά της ο μνημονιακός πέλεκυς, αδυνατούμε πλέον να αποφασίσουμε αν η τάδε ομάδα καλά τα παθαίνει ή πρόκειται για μια μεγάλη αδικία. Γιατί ξέρετε οι ομάδες δεν είναι κάτι αφηρημένο. Ένα σώμα και μια ψυχή.  Όταν γίνεται μια απεργία π.χ. και βουτάνε τα μικρόφωνα εκείνα τα γνωστά κομματόσκυλα που έχουν αλωνίσει τα Υπουργικά σαλόνια εδώ και χρόνια και είναι ζήτημα να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, αναρωτιέται ο απλός πολίτης – παρατηρητής, οι χιλιάδες εργαζόμενοι υπό τη σκέπη τους, στο τομέα τους εκείνοι που ήταν ψωριάρηδες και μισθοσυντήρητοι που έζησαν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο που δεν είδαν ποτέ, γιατί είχαν αναδείξει αυτά τα καθίκια σε εκπρόσωπους τους προς τη πολιτεία και γιατί έστω και την ύστατη στιγμή δεν τους πετάνε έξω κακήν κακώς?

Όπως και στη περίπτωση της ΕΡΤ τώρα, γιατί οι χιλιάδες μισθοσυντήρητοι εργαζόμενοι, εκείνοι που ήταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας πριν χαθούν μαζί με τους καραγκιόζηδες που εισέπρατταν ποσά που οι ίδιοι ούτε στον ύπνο τους δεν έβλεπαν, γιατί δεν έκαναν ένα ντου να καλέσουν το λαό να καθαρίσουμε όλοι μαζί το κόπρο του Αυγεία?

Και σε τόσους άλλους κλάδους, ποιοι είναι επί τέλους αυτοί οι «αθώοι» που δεν τα έφαγαν μαζί αλλά που δεν πλάκωσαν ποτέ στο φτύσιμο και δεν ξεφτίλισαν όλους εκείνους που έβλεπαν πως τα έτρωγαν με τους άλλους στις πλάτες τους?

Η  μεγάλη ενοχή σ΄αυτό το κράτος δεν είναι οι κακοί άνθρωποι που έγιναν υπηρέτες των κακών πολιτικάντηδων.  Είναι οι καλοί άνθρωποι που το βούλωσαν. Που παρέμειναν να κοιτάνε υποτακτικά τους κακούς να περιφέρονται. Σε όλους εμάς που θεωρούμε τον εαυτό μας ηθικό, με αρχές, με αξίες,  οπαδό ανώτερων ιδεών, είτε λεγόμαστε καλοί αριστεροί, είτε καλοί δημοκράτες, είτε καλοί χριστιανοί, είτε καλοί άθεοι, είτε καλοί οικογενειάρχες είτε καλοί μ@λάκες γενικότερα, πέφτει η ευθύνη και η κατάντια αυτή τη στιγμή να έχουμε δημιουργήσει σαν μόνες ελπίδες αντιμνημονιακού λόγου…

Όποιο λαμόγιο το παίζει ξαφνικά επαναστάτης, όποιον κατεργάρη εκμεταλλεύεται τη δυστυχία του κοσμάκη, όποιον χορτάτο το παίζει φιλάνθρωπος στο πεινασμένο, γιατί στους στραβούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει.

Όχι δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι που δούλευαν στις μεταφορές, όλοι οι καθηγητές, όλοι οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι,  και σε κάθε κλάδο που έχει στοχοποιηθεί, δεν ήταν όλοι καθίκια.  Ήταν όμως όλοι ένοχοι όσον αφορά τη σιωπή τους και την υποταγή τους για να κρατήσουν τη θεσούλα τους σε ότι γινόταν γύρω τους από τα καθίκια και σώπαιναν.

Μπορεί στο μπουρδέλο να μην είσαι ούτε η τσατσά ούτε η πουτ@να. Αλλά και το πορτιέρη αν παριστάνεις ξέρεις  πως μέσα πηδιούνται.

Και σ΄αυτό το σημείο επειδή η ισοπέδωση μπορεί να φτάνει μέχρι ενός σημείου αλλά δεν  μπορεί όλα να τα καταστρέφει,  θέλω να τονίσω άλλη μια φορά πως είναι ακόμα μεγαλύτερη η αξία όλων εκείνων των ανθρώπων που παρέμειναν αξιοπρεπείς, δυνατοί, περήφανοι, έντιμοι σε όλο αυτό τον Αρμαγεδδώνα διαφθοράς γιατί ήταν πραγματικά κατόρθωμα. Άσχετα από το αν οι ηγεσίες των κομμάτων που πίστεψαν μπορεί να τους πρόδωσαν, άσχετα αν βρέθηκαν να είναι μόνοι τους με δυνατή και ξεκάθαρη φωνή ανάμεσα στο βουητό που έβγαινε από παντού, στάθηκαν στο ύψος τους. Γιατί υπάρχουν καλοί πολίτες σ΄αυτη τη ταλαίπωρη χώρα. Υπάρχουν πολίτες που αντιστάθηκαν, που πάλεψαν, που έχασαν πολλές ευκαιρίες, που παρέμειναν καθαροί μέσα στη βρωμιά, που προσπάθησαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με καθαρά όνειρα και καθαρά χέρια, που τίμησαν με τη παρουσία τους τη ζωή και τον άνθρωπο, δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Το δυστύχημα είναι πως αυτό των είδος πολιτών συνήθως αποτελείται από εκείνη τη ποιότητα μυαλού και ψυχής, που δεν τους επιτρέπει να βγάζουν από μέσα τους βαρβαρότητα, μίσος, βία, σκοταδισμό, αντίθετα κινούνται με σύνεση με ψυχραιμία με ευγένεια.

Είναι το μεγάλο μειονέκτημα σε όλες τις ανατροπές. Πως τις ωραίες ιδέες τις φυλάνε, τις καλλιεργούν τις εμπνέονται άνθρωποι με μεγαλοπρέπεια, αλλά στο μακελειό όταν ξεσπάει επικρατούν άλλα ένστικτα, άλλες ανάγκες και σίγουρα μέσα σ΄αυτές η  μεγαλοπρέπεια, η ευγένεια, το ήθος παραγκωνίζονται μέχρι η οργή, η εκδίκηση και η τιμωρία να ικανοποιηθούν.

Σίγουρα ο κόσμος χρειάζεται να ξεσπάσει. Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν ακόμα έντιμοι ηγέτες, που θα οδηγήσουν αυτό το ξέσπασμα με στόχο ένα καλύτερο αύριο, με γνώμονα ιδέες, αξίες, όνειρα που θα γεννήσουν ένα  διαφορετικό τρόπο αντίληψης και λειτουργίας της δημοκρατίας. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ορατός κίνδυνος και άμεσος η οργή αυτή να μετατραπεί σε αυτό ακριβώς που είναι το πιο εύκολο. Τυφλή εκδίκηση του ενός απέναντι στον άλλον και μια ακόμα εθνική συμφορά…..

Οι ολιγάρχες έκλεισαν το στόμα της Ελλάδας – βοηθήστε την Ελλάδα!

Το απότομο κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.: της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, έχει έναν συμβολισμό τόσο ισχυρό που μας αναγκάζει να παραβλέψουμε, τούτες τις ώρες, τα παράπονα για τον προκλητικό τρόπο λειτουργίας του εν λόγω οργανισμού του Δημοσίου.

Η φίμωση της ΕΡΤ ισοδυναμεί με φίμωση της φωνής της χώρας. Οι βιαστές τής Ελλάδας έκλεισαν το στόμα της, επιτείνοντας το διεθνή διασυρμό και τον εξευτελισμό της.

Οι άγαρμπες κινήσεις και ο συνωμοτισμός τού καθεστώτος άφησαν άναυδους όχι μόνο τον ελληνισμό της οικουμένης αλλά ακόμα και τους…ξένους.

Ο βαθύτερος συμβολισμός αυτής της «εκκαθαριστικής» πράξης,προσομοιάζει με την καύση των εντυπωμένων σε βιβλία πνευματικών έργων στη ναζιστική Γερμανία του Αδ. Χίτλερ. Οι δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ανάγκες που κάλυπταν οι εκπομπές της ΕΡΤ ξεχάστηκαν μέσα σε μία νύχτα, από την καταστροφική συγκυβέρνηση.

Συνεπώς, η διακοπή του σήματος της ΕΡΤ αποτελεί πράξη προσβολής κατά της ελληνικής δημοκρατίας, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού πολιτισμού.

Δεν υπάρχει άνθρωπος, με δημοκρατικές ευαισθησίες, που να μην αντιλαμβάνεται ότι, αφού ο ρόλος της δημόσια ραδιοτηλεόρασης είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία, η διακοπή μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ υποδηλώνει σοβαρότατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα.


Επιπλέον, –στην εποχή της πληροφορίας όπου η προπαγάνδα και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις είναι τα νέα πολιτικά και πολεμικά εργαλεία που δύναται να χρησιμοποιηθούν από τον αντίπαλο κατά ατόμων, ομάδων, ή εθνών– η φίμωση του Εθνικού Δικτύου Πληροφόρησης αντιτίθεται στους εθνικούς σκοπούς• ενώ, χωρίς υπερβολή, μπορεί να θεωρηθεί προδοτική ενέργεια που υπονομεύει την εθνική άμυνα της Ελλάδας. Τα εθνικά δίκτυα πληροφόρησης ενός κράτους φιμώνονται, ή απενεργοποιούνται, ή πλήττονται μόνο από ξένη εχθρική δύναμη, ή μετά απόπραξικόπημα

Συν τοις άλλοις, η σάπια ολιγαρχία που σφετερίζεται την κρατική εξουσία για λογαριασμό των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων, με το προσωρινό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης φαίνεται ότι επιδιώκει την επιτάχυνση τηςδιανοητικής ισοπέδωσης της κοινωνίας. Πλέον, όλες οι κοινωνικές κατηγορίες, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ανάγκες πληροφόρησης που έχουν, θα ενημερώνονται αναγκάστηκα από τον ισοπεδωτικό ιδιωτικό Τύπο των εμπορευόμενων μεγαλοεργολάβων που διαπλέκονται με το αντιδημοκρατικό καθεστώς. Έτσι, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να εκπέμψει ξανά η νέα ΕΡΤ, οι ξένοι και οι ντόπιοι προπαγανδιστές θα επιχειρούν ανενόχλητοι τον ψυχολογικό πόλεμο για να επιτύχουν περισσότερο εκφοβισμό, περισσότερο διχασμό και περισσότερηηλιθίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν προαποφασισμένο και θα υλοποιούνταν από οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση. Όμως ο πραξικοπηματικός τρόπος του κλεισίματος απέδειξε ότι η Ελλάδα κυβερνιέται από αδίστακτους συνωμότες. Οι οποίοι υπακούουν τυφλά στους ξένους εντολοδότες τους, αδιαφορώντας: για το μέλλον, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ασφάλεια της χώρας.

Η Νέα ΕΡΤ μπορεί να κοστίζει λιγότερο, αλλά θα είναι ακόμα πιο ελεγχόμενη από την κρατική Αρχή. Χωρίς καμία αμφιβολία, το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί μία άλλη, απόλυτα Νεοταξική ΕΡΤ η οποία θα στελεχόθει με απόλυτα πειθήνιους υπαλλήλουςχωρίς καμία εξαίρεση.

Εξαιτίας των προαναφερόμενων, όσοι υπέγραψαν την παράνομηπράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ανεστάλη η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης,  πρέπει να είναι υποψήφιοι κατηγορούμενοι στο ειδικό δικαστήριο που θα συγκροτηθεί αμέσως μόλις αποκατασταθεί το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση και πέρα από τους συμβολισμούς, επειδή ποτέ τα παραδοσιακά μονόδρομα μέσα δεν θα καταφέρουν να γίνουν δημοκρατικότερα από το σύγχρονο αμφίδρομο υπερμέσο ενημέρωσης, γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που ονομάζεται Διαδίκτυο (Internet), καλό είναι οι πολίτες να μάθουν να ενημερώνονται από εκεί. Επιλέγοντας προσεκτικά τις απεριόριστες πηγές της πληροφόρησης.

Οι πολίτες οφείλουν να γίνουν ενεργά μέλη της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Να εξελιχτούν, από απλοί «χρήστες» (users) του Διαδικτύου, σε κυβερνο-πολίτες (cybercitizens ή netizens).Έχοντας  επίγνωση ότι η απρόσκοπτη ροή της πληροφορίας συνδέεται άρρηκτα με την ελευθερία της επικοινωνίας, που με τη σειρά της συνδέεται με τη δημοκρατία.


 massmedia-gr

Υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε στο «Νήσος Μύκονος»

Σώοι οι 248 επιβάτες. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πλοίο «Νήσος Μύκονος» της εταιρείας Hellenic Seaways ανοικτά της Σάμου, όπου επρόκειτο να καταπλεύσει στις 17:30, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο κανείς από τους 248 επιβάτες. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ το επιβατηγό-οχηματαγωγό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου.

Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα! Οι Anonymous εναντίον της Βουλής των Ελλήνων!

Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών,που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένων φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες ή ημέρες. Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που έφτασαν στην συντακτική ομάδα του SecNews και τις
οποίες μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, μετά την αξιολόγηση που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με εθελοντές πραγματογνώμονες στόχος των χακτιβιστών Anonymous ήταν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής των Ελλήνων!

Οι συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης αλλά και οι διαστάσεις της δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή την στιγμή, μιας και λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει από τους χακτιβιστές.

Τα ακριβή στοιχεία της ισχυρότερης κυβερνοεπίθεσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα εναντίον της Βουλής των Ελλήνων , απεστάλησαν μέσω ανώνυμου ηλεκτρονικού μηνύματος με απόκρυψη ταυτότητας αποστολέα ενώ αναρτήθηκε σε γνωστό δικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous του εξωτερικού (δείτε εδώ), προκήρυξη όπου αποσαφηνίζουν τους λόγους που πραγματοποίησαν το χτύπημα εναντίον της Βουλής των Ελλήνων, σύμβολο της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα κυβερνοεπιθέσεων (δείτε εδώ, εδώ και εδώ) όμως μια τέτοιου είδους επίθεση ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί και σίγουρα όπως αναφέρουν πραγματογνώμονες στους οποίους απευθυνθήκαμε “είναι μια επίθεση που σίγουρα ξεφεύγει σημαντικά από τις δυνατότητες των εγχώριων ομάδων hacking αλλά και όσους επιθυμούν να δηλώνουν στην Ελλάδα ως κατ’ευφημισμόν Ανώνυμοι”.

Η ενημέρωση και η προκήρυξη σχετικά με την επίθεση

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι υποστηρικτές των Anonymous, πραγματοποίησαν διαδικτυακή επίθεση υψηλής πολυπλοκότητας εναντίον της Βουλής των Ελλήνων στοχοποιώντας μεταξύ άλλων κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, υπουργικά γραφεία αλλά και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής και πληροφοριακής υποδομής της Βουλής των Ελλήνων! Όπως αναφέρουν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε συμπαράσταση των απολυμένων της ΕΡΤ, ενώ δεν διστάζουν να στραφούν σαφέστατα εναντίον των πολιτικών αλλά και των Τραπεζών (!). Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες για επίθεση στην Βουλή έρχονται λίγες μέρες μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και μερικές μέρες πριν την προκαθορισμένη ημέρα όπου οι Anonymous έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) εναντίον Ελληνικών υπηρεσιών και Οργανισμών.

Δείτε την προκήρυξη όπως ακριβώς αναρτήθηκε: Κλικ στις εικόνες




Ακολουθεί μετάφραση από την συντακτική ομάδα του SecNews:

Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας?

Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν? Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των «λαθών» που παραδέχτηκε η τρόικα?

Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει “την Βουλή των Ελλήνων», τότε ναι . Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.

Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.

Είμαστε Ανώνυμοι Είμαστε Λεγεώνα Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε

Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της επίθεσης.
Οι χακτιβιστές Anonymous, από την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί, φαίνεται ότι πραγματοποίησαν επίθεση σε υψηλής σημασίας νευραλγικά συστήματα της Βουλής των Ελλήνων και συγκεκριμένα σε servers (εξυπηρετητές) που είναι υπεύθυνα για την διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί) – πιθανόν Domain Controllers! Από τα συνοδά στοιχεία, είναι εμφανές ότι έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail – ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπως φαίνεται σαφώς στο παρακάτω Screenshot και το οποίο χρησιμοποιούν σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών! Εντύπωση προκαλεί το γεγόνος ότι οι χακτιβιστές φαίνεται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις εσωτερικές διευθύνσεις IP που δημοσιεύουν.





Αποκτώντας πρόσβαση στα εν λόγω συστήματα, είχαν ως φαίνεται την δυνατότητα να αντλούν στοιχεία από το σύνολο των τερματικών σταθμών (υπολογιστών) που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Βουλής ή είναι συνδεδεμένα δικτυακά ή διαδικτυακά με αυτό.



Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της επίθεσης, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δημοσιοποιημένα στοιχεία που έχουν αξιολογηθεί, φαίνεται ότι οι Anonymous επιδίωξαν και απέκτησαν πρόσβαση σε εξυπηρετητές (Servers) της Βουλής όπου ευρίσκονται τα στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασης ΟΛΩΝ των Βουλευτών (εν ενεργεία και μή) αλλά και υπηρεσιών διαχείρισης της Βουλής. Αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι απέκτησαν επιπλέον πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών στελεχών της Βουλής, εργαζομένων, Υπουργών, Βουλευτών, κ.α. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι διαθέτουν ΠΛΗΡΗ λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου. Δείτε τα σχετικά Screenshots όπως απεστάλησαν:



Οι χακτιβιστές Anonymous μάλιστα, πιθανόν αναζητώντας στοιχεία και λεπτομέρειες για την υπόθεση του “ξαφνικού θανάτου” της ΕΡΤ, ένα γεγονός που απασχολεί τον εγχώριο αλλά και παγκόσμιο τύπο, δεν δίστασαν να επιτεθούν και στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στις επικοινωνίες του (σ.σ ήταν αυτός που ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ) όπως φαίνεται από τα επισυναπτόμενα στοιχεία !!!



Πρόσβαση σε e-mails Βουλευτών αλλά και δεδομένα της Βουλής! Σοβαρές υπόνοιες για νέα καταστροφικά χτυπήματα!

Είναι σαφές ότι αναλύοντας τα στοιχεία προκύπτει ότι βρισκόμαστε ίσως μπροστά σε μία από τις πλέον ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα! Η επίθεση φαίνεται ότι είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, με τους χακτιβιστές να διαθέτουν πρωτόγνωρες δυνατότητες, που δεν μας είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίθεση “έπιασε” στον ύπνο τους αρμοδίους μιας και οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει για επιθέσεις στις 15/6/2013 ενώ φαίνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε 2 ημέρες πριν. Μεταξύ άλλων φαίνεται ότι οι χακτιβιστές παρακολουθούν τις διαδικτυακές κινήσεις των Βουλευτών αλλά και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, με κυβερνο-οπλα όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους, ενώ προκαλούν λέγοντας ότι πλέον θα ασχοληθούν με τον κάθε ένα ξεχωριστά (υπονοώντας ευθέως ότι διαθέτουν στοιχεία για όλους).


 
 
 
 
Η επόμενη ημέρα

Παρ’όλη την εμπειρία που διαθέτει η συντακτική ομάδα στην αξιολόγηση αντίστοιχων περιστατικών, τα δεδομένα αξιολογήθηκαν ως άκρως συγκλονιστικά μιας και αποδεικνύουν σαφέστατα το πόσο εκτεθειμένα είναι τα πληροφοριακά συστήματα νευραλγικών κυβερνητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι χακτιβιστές δεν δίστασαν ως επίδειξη δύναμης να επιδιώξουν και να αποκτήσουν εν τέλει πρόσβαση ακόμα και στις πιο “βαθιές περιοχές” του Ελληνικού κράτους και της Κυβέρνησης, την ίδια την Βουλή των Ελλήνων!!!

Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει τεθεί επανειλημμένα ως κύριος στόχος των Hackers αλλά αυτή την φορά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ανησυχητικά. Πέρα από την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες για την επόμενη μέρα με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, φαίνεται ότι το ίδιο το κράτος και τα θεσμικά του όργανα αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι ευθέως εκτεθειμένοι και ευάλωτοι στις επιθέσεις είτε χακτιβιστών είτε τρίτων (εχθρικών ή μη) χωρών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών και αρμόδιων αξιωματούχων, την άποψη των οποίων ζήτησε η συντακτική ομάδα του Secnews, η υπόθεση φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη. Οι αναφορές στο πρόγραμμα PRISM στην προκήρυξη αλλά και σε συστήματα παρακολούθησης, καθώς και το γεγονός ότι η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του PRISM δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για την ταυτότητα των δραστών, ενώ υποδηλώνει πιθανή εμπλοκή τρίτων κυβερνήσεων, μιας και τέτοιες δυνατότητες δεν μπορούν να διαθέτουν όπως μας εξήγησαν μεμονωμένοι hackers .
Ίσως θα πρέπει πέρα από την δραστηριοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τις οδηγίες του αναγνωρισμένου διεθνώς Μάνου Σφακιανάκη, που έχει διερευνήσει και επιλύσει με επιτυχία αντίστοιχα περιστατικά, να ευαισθητοποιηθούν και οργανωθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και άλλες δημόσιες υπηρεσιές στα πρότυπα της ΔΗΕ, κυρίως αυτές που είναι αρμόδιες για την Εθνική Ασφάλεια και την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Είναι εμφανές, σύμφωνα με τα παραπάνω, ότι η πλειονότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό, αναφορικά με τις υπό διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεις στο σύγχρονο θέατρο των πολεμικών ή κατασκοπευτικών κυβερνοεπιχειρήσεων ενώ οι υποκλοπές δεδομένων από κυβερνήσεις που επιβουλέυονται την χώρα μας ή απο χακτιβιστές φαίνεται πλέον ότι αποτελεί κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια του κράτους.

Το γεγονός ότι οι ενέργειες των χακτιβιστών, με ότι αυτές συμπεριλαμβάνουν, είναι πράξεις ποινικά διώξιμες είναι αδιαμφησβήτιτο. Το γεγονός όμως ότι αποδεικνύεται (εκ του αποτελέσματος πάντα) ότι ως χώρα και ως πολίτες είμαστε εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε νευραλγικά συστήματα και δεδομένα της χώρας με ανεξέλεκτες συνέπειες, είναι κάτι που θα πρέπει σίγουρα να αποτελέσει θέμα σοβαρότατων συζητήσεων από τους αρμόδιους αξιωματούχος ίσως στο υψηλότερο επίπεδο! Από τα ανωτέρω και εφόσον αποδειχτεί από την έρευνα των αρμοδίων ότι οι χακτιβιστές διαθέτουν δυνατότητες πρόσβασης σε ηλεκτρονική αλληλογραφία βουλευτών, θεωρούμε ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος αναφορικά με το αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή υπάρχουν οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν τα δεδομένα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι ηλεκτρονικές και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες οι οποίες αφορούν τη Βουλή των Ελλήνων είναι εντός του κτιρίου της Βουλής, ενώ κατά καιρούς η ομάδα διαχείρισης έχει προβεί σε σημαντικότατες αποκρούσεις κυβερνοεπιθέσεων. Δημοσιογραφικές πληροφορίες του SecNews, αναφέρουν μάλιστα ότι η αρμόδια Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής είναι από τις πλέον αποτελεσματικές και οργανωμένες διευθύνσεις του Κοινοβουλίου, αν και στελεχωμένη με πολύ μικρότερο αριθμό στελεχών από όσα είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Πιθανόν η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των χακτιβιστών αυτή την φορά, να οφείλετε στην πλήρη έλλειψη κονδυλίων και τις συνθήκες διάλυσης που επικρατούν στο Ελληνικό Δημόσιο, εδώ και αρκετό καιρό. Το σίγουρο είναι ότι σε σημαντικότατα ζητήματα υψίστης εθνικής ασφάλειας σαν το συγκεκριμένο, δεν θα πρέπει να γίνονται εκπτώσεις, αλλά να παρέχονται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις προς την ομάδα διαχείρισης.
Το SecNews είναι στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων, εφόσον είναι επιθυμητή η ανάρτηση σχετικού δελτίου τύπου αναφορικά με το περιστατικό παραβίασης για αναλυτική ενημέρωση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο δρόμο της Ανθής ο Σα(χλα)μαράς

Το δρόμο της Ανθής Σαλαγκούδη αποφάσισε να πάρει ο Σα(χλα)μαράς.

Της Ανθής που είπε “όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει νόμος”. Αυτό το είπε για τους πρώην συναδέλφους της στην ΕΡΤ.

Βλέπετε η πρόσληψή της στην ΕΡΤ έγινε με “αξιοκρατικά” κριτήρια και όχι επειδή είναι κόρη του Σαλαγκούδη ή γκόμενα του Κεδίκογλου.

Και ήταν λόγω αυτής της “αξιοκρατίας” που επί μήνες προσπαθούσαν στην ΕΡΤ να της μάθουν να…λέει “καλημέρα” μπροστά στην κάμερα.

Και όταν έμαθε και ξεκίνησε την εκπομπή, και η ίδια και η ΕΡΤ “απολάμβαναν” νούμερα τηλεθέασης κοντά στο μηδέν.

Αυτή τα λόγια της Ανθής επέλεξε και ο Στουρνάρας. Που άρχισε να απειλεί δεξιά και αριστερά, σαν νέος Κουτσόγιωργας, όσα δίκτυα αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Έφτασε να στείλει ο Στουρνάρας απειλητικό μέηλ ακόμα και στην EBU!

πηγη

Αγάλι, αγάλι γίνεται η δημοκρατία ΚΟΥΡΕΛΙ…

Τελικά σε τούτο δω το τόπο δεν ξέρω αν έχει μεγαλύτερη σημασία για αρκετούς εκ των κατοίκων , να αποδείξουν πως είναι καλύτεροι από τους άλλους , να αποδείξουν πως οι άλλοι είναι χειρότεροι απ΄αυτούς, ή τελικά να βρουν τρόπο να σταματήσουν όλο αυτό τη κατάντια που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει ομαδικά…

Τι έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες για την ΕΡΤ δεν περιγράφεται. Η φωνή της Ελλάδας λένε οι μεν. Άσε ρε οι χαραμοφάηδες λένε οι δε.

Το ένα κομμάτι που εξιλεώνεται μέσα από έναν αναγεννημένο πατριωτισμό ή μια επαναστατική οργή που διψάει για θορυβώδη τηλεοπτικά πάνελ, μπανεράκια στο ίντερνετ και γαμοσταυρίδι στους τοίχους του σπιτιού, και το άλλο κομμάτι, που σκίζεται να αποδείξει πως δεν…τα έφαγε με τους υπόλοιπους, κι έχει μια κρυφή χαρά σαν τα σπασικλάκια της τάξης  , να σηκώσει ο δάσκαλος τον άτακτο στο πίνακα και να τον ξεφτιλίσει.

Από το vasiliskos2

Μια ακόμη αγωνία έχει γεννηθεί μέσα μας. Να πάμε για διαμαρτυρία στην Αγ.Παρασκευή ή να ευχηθούμε να ψοφήσουν οι βολεμένοι?

Είναι αυτά τα μνημονιακά διλήμματα που τα καταπίνουμε σαν χαπάκια συνέχεια.  Να μισήσω τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ ή να ευχηθώ να πάνε στο διάολο? Να υποστηρίξω να μην απολυθούν ΔΥ ή να βγω έξω να χορέψω κι ένα τσάμικο στην υγειά της Τρόικας? Να νιώσω πως αργά ή γρήγορα όλους θα μας έχουν κάνει κιμά ή να βγω στο μπαλκόνι και να κοιτάξω τη μουράκλα της γειτόνισσας που μέχρι πριν λίγο καιρό κοκορευόταν?

Αντιλήψεις, συνήθειες, συμπεριφορές που φτιάχτηκαν με κόπο, λιθαράκι λιθαράκι από ένα μάτσο καραγκιόζηδες στα μεσημεριανάδικα, πρωινάδικα, βραδινάδικα, που προώθησαν στο έπακρο σαν ίνδαλμα, κουτσομπόλες, μωρόδοξους, ηλίθιους ή απλά τενεκέδες ξεγάνωτους , ιδανικές συντροφιές για τους σκλαβωμένους τηλεθεατές, που ήταν πολύ ωχαρερφιστές και παρτάκηδες για να κοιτάξουν εκτός από τη γλάστρα που λικνιζόταν μέσα στο κουτί,  κι έξω από το παράθυρο μήπως κάποιος τρελός έχει φέρει μπουλντόζες να γκρεμίσει το σπίτι και δεν το πάρουν χαμπάρι…

Κι έτσι αυτό που θα έπρεπε να είναι για όλους απαράδεκτο, που δεν θα έπρεπε καν να συζητιέται αν και πως και γιατί….. τραβιέται δεξιά και αριστερά κι όπως χωρέσει, όπου χωρέσει. Το αν η ΕΡΤ ήταν μια ακόμα φωλιά των πελατών του συστήματος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους μια και ναι κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία που βασιλεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας μας,  το αν οι δημοσιογράφοι επί τρία χρόνια λειτουργούσαν σαν παπαγαλάκια των σφαγέων όπως και σε όλα τα άλλα κανάλια είναι επίσης πρόβλημα και πρέπει να σκεφτούμε πολύ γιατί ακόμα τους δίνουμε βήμα με τη τηλεθέαση αντί να το κλείσουμε το ρημάδι και να τους καταστήσουμε άχρηστους,  το αν ο μισθοσυντήρητος των πεντακοσίων κι επτακοσίων ευρώ βλέπει αυτά τα τέσσερα-πέντε χιλιάρικα το μήνα και παθαίνει παράκρουση είναι κι αυτό ανθρώπινο, γιατί νισάφι, τον νοιώθω…

Το κατέβασμα όμως του διακόπτη του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού δελτίου από σήμερον και μέχρι νεωτέρας διαταγής, γιατί το αποφάσισα ή γιατί δεν μου βγαίναν τα τεφτέρια σε όσα έχω υποσχεθεί στους πατερούληδές μου είναι μακρά σοβαρότερο ζήτημα από όλα τα παραπάνω.  Γιατί σε ένα κράτος που οι απεργίες έχουν κηρυχθεί παράνομες,  που τα χαράτσια επιβάλλονται δια ροπάλου κι όποιος αντέξει, που οι νόμοι και τα διατάγματα ψηφίζονται ερήμην της Βουλής , που ο εθνικός πλούτος θα ξεπουληθεί όπως και με ότι τίμημα αποφασίσει η Μιχαλού που της χρωστάμε,  η λογική του έλα μωρέ τους χαραμοφάηδες και τι έκαναν εκεί μέσα, κλείστε την …αναφερόμενοι στην  εθνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, μπορεί άνετα να γίνει στη συνέχεια..

Έλα μωρέ και μέσα στο Κοινοβούλιο τι  κάνουν.. κλείσε και  τη Βουλή, και κάποιος άλλος να πει και μήπως η Κυβέρνηση κάνει τίποτα, εξαφάνισε  και τη κυβέρνηση…και πριν προλάβεις να το ευχαριστηθείς πως  είσαι καλύτερος άνθρωπος από το Μήτσο το γείτονα που στη δίνει στα νεύρα με το τροχοφόρο που σέρνει και μια βάρκα από πίσω….

Μπορεί να βρεθείς ξαφνικά σ΄ενα κράτος που με το έτσι θέλω θα έχει καταργήσει τη Βουλή που επέλεξες, τη κυβέρνηση που επέλεξες, το σύνταγμα που πίστεψες, και να δεις στις οθόνες σου ξαφνικά κάποιον που δεν ξέρεις ούτε από που ήρθε ούτε  τι γλώσσα μιλάει και να σου λέει τι ώρες θα έχει δελτίο φαγητού και τι ώρες θα ξεκινάει η συσκότιση και η απαγόρευση κυκλοφορίας…

Κι εσύ ακόμα να ονειρεύεσαι φώτα στο τούνελ.

πηγη

Η Δικτατορία των Αστών !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Κορυφώνεται αυτές τις ημέρες η τριετής Δικτατορία των Αστών.

Υπάρχουν τρία είδη δικτατοριών:
στρατιωτική: κίνημα στρατού καταλαμβάνει την εξουσία εκτοπίζοντας την πολιτική εξουσία.
Όπλο της, τα τανκς.
του προλεταριάτου:κίνημα λαού καταλαμβάνει την εξουσία εκτοπίζοντας την άρχουσα τάξη.
Όπλο της τα σοβιέτ.
των αστών: μια πολιτικο-οικονομική νομενκλατούρα…καταργεί τους νόμους του δικού της συντάγματος, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία. Όπλο της, η φίμωση.

Από το toixo-toixo

Στην Ελλάδα του 2010-13 ζούμε το τρίτο είδος δικτατορίας.
Μια κάστα μεγαλοεπιχειρηματιών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, γραφειοκρατών και των πολιτικών τους εκπροσώπων αναστέλλει τη λειτουργία του πολιτεύματος.
Δημοκρατία δεν είναι το δικαίωμα της ψήφου κάθε τέσσερα χρόνια.
Η Δημοκρατία προϋποθέτει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τη διάκριση των εξουσιών, όπως την εισήγαγε ο Μοντεσκέ.
Προϋποθέτει νομοθετική εξουσία που προτείνει και ψηφίζει νόμους, εκτελεστική εξουσία που τους εφαρμόζει και δικαστική εξουσία που ελέγχει την τήρησή τους.
Αυτή είναι η Δημοκρατία.
Επίσης στη Δημοκρατία δεν είναι επ’ ουδενί επιτρεπτή η καταπάτηση από την εξουσία άρθρων του Συντάγματος.
Το Σύνταγμα προστατεύει τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των πολιτών.
Η καταπάτησή τους καθιστά νόμιμο το δικαίωμα των πολιτών (με βάση και τον Τζον Λοκ) να αντισταθούν με κάθε τρόπο ενάντια στην εξουσία.
Απλά πράγματα.

Το πρόβλημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει δύο παραμέτρους.
Απ’ τη μια το κοινωνικό, εργασιακό που αφορά στις 2500 απολύσεις συμπολιτών μας.
Σημαντικότατο θέμα που μας αγγίζει όλους.
2500 οικογένειες στο δρόμο είναι ένα βαθύτατο πλήγμα στην κοινωνία μας.

 

Και όμως, το μείζον δεν είναι αυτό.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ, η μαύρη οθόνη, είναι η σημαντικότερη ως τώρα καταπάτηση της Δημοκρατίας.
Είναι λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση και στο μεγαλύτερο φορέα πολιτισμού της χώρας.
Επίσης είναι μια απόφαση εθνικά επικίνδυνη, καθώς μένουν χωρίς σύνδεση με το Κράτος.
Αν συμβεί κάτι στη χώρα, οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών δε θα το μάθουν.
Δηλαδή μιλάμε και για πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.

Αλλά το χειρότερο απ’ όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες ήταν άλλο.
Η DIGEA έριξε επανειλημμένα τον 902 επειδή αναμετέδιδε σήμα από την ΕΡΤ.
Μιλάμε δηλαδή για φίμωση πρώτου μεγέθους.
Και μάλιστα μόλις πριν λίγο εστάλη εντολή στη DIGEA να ρίχνει άμεσα κάθε κανάλι που αναμεταδίδει σήμα από την ΕΡΤ.
Είναι ένδειξη των δικτατορικών αντιλήψεων και πρακτικών του τρικομματικού καθεστώτος.
Και φυσικά είναι απόδειξη της επικινδυνότητας της ανάληψης της ρύθμισης δημοσίων αγαθών από ιδιωτικούς φορείς, όπως η ρύθμιση της ψηφιακής τηλεόρασης.
Είναι δείγμα του τι θα επακολουθήσει με την ιδωτικοποίηση του νερού, της ενέργειας, της παιδείας, της υγείας κλπ.

 

Είναι δικτατορία τελικά αυτή;
Ξέρω πάντως ότι ΔΕΝ είναι δημοκρατία.
Δεν υπάρχει δημοκρατία με εκατοντάδες χιλιάδες επιστρατευμένους εργαζομένους, με ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με πρωθυπουργικά διατάγματα, με τρομοκρατία και με φίμωση της ελεύθερης έκφρασης.
Ίσως δεν είναι καν απλώς μια ολιγαρχία.
Ακόμη και οι ολιγαρχίες σέβονται τους δικούς τους νόμους.

Τι είναι;
Είναι μια ολιγαρχία που εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιλέγει να βγάλει το μαχαίρι και να κόψει το γόρδιο δεσμό των κοινωνικών και πολιτειακών διαδικασιών και μετατράπηκε σε δικτατορία.
Δικτατορία των Αστών.
Δικτατορία της πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Η ΕΡΤ μπορεί να γίνει εφαλτήριο της αντίστασης σε αυτήν τη Δικτατορία.
Τα στούντιό της, στρατόπεδο συστράτευσης των δημοκρατών πολιτών.
Το σήμα της, φωνή της αντίστασης.
Το προαύλιό της, αρένα της μάχης.
Ο λαός γύρω απ’ την ΕΡΤ σωματοφύλακας της Δημοκρατίας.

ΥΓ.:ορισμός της Δικτατορίας από την wikipedia:
Ο όρος δικτατορία με την σύγχρονη χρήση της αναφέρεται στην απόλυτη εξουσία ενός ηγέτη (δικτάτορα) ή ομάδας που κυβερνά χωρίς να περιορίζεται από τους νόμους, το σύνταγμα, ή άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες του κράτους. Κύριο χαρακτηριστικό της δικτατορίας είναι η συγκέντρωση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στο πρόσωπο του δικτάτορα, η οποία συνδυάζεται και με έλεγχο επί της δικαστικής εξουσίας. Μάρτυρες δικτατοριών στην Ελλάδα είναι οι περισσότεροι «αναγκαστικοί νόμοι» και τα περισσότερα «νομοθετικά διατάγματα». Οι όροι αυτοί υποδηλώνουν ακριβώς ότι ο νόμος δεν έχει ψηφιστεί από δημοκρατικά εκλεγμένο Κοινοβούλιο.

πηγη

Το θράσος μιας βολεμένης !!!

“ Η Ανθή Σαλαγγούδη, η οποία έπαιρνε 3.500 έχοντας γαλάζια βύσματα προκαλεί την ελληνική κοινωνία ”

Είναι πραγματικά μεγάλο θράσος. Να μην έχεις κανένα προσόν. Να έχεις τοποθετηθεί στη δημόσια τηλεόραση επειδή ο μπαμπάκας σου είναι φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Να παίρνεις 3.500 όταν οι συνάδελφοί σου…λένε δεξιά και αριστερά ότι δεν μπορείς να αρθρώσεις σωστά μια πρόταση στα ελληνικά και να προκαλείς υποστηρίζοντας  για το λουκέτο στην ΕΡΤ ότι όπου “δεν πίπτει ο λόγος, πίπτει ο νόμος”. Ποιο είναι αυτό το θρασύ πρόσωπο;;; Μα η Ανθή Σαλαγκούδη.

Αυτό το κοριτσάκι, είναι η κόρη του πρώην νεοδημοκράτη υπουργού και φίλου του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό το κοριτσάκι επελέγη εντελώς τυχαία ή αν προτιμά κανείς με … εντελώς αξιοκρατικά κριτήρια μόνο και μόνο επειδή ήταν “γαλάζιο παιδί”.  Η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, έχει προσληφθεί ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) στην ΕΡΤ με τον μισθό των … 3500 ευρώ. Η κυρία Σαλαγκούδη, η οποία ήταν παρουσιάστρια της πιο αποτυχημένης εκπομπής που γνώρισε ποτέ η ελληνική τηλεόραση, της περίφημης «Μεσογείων 136» είχε προσληφθεί χωρίς να έχει αρμοδιότητες για τέσσερις μήνες. Η εκπομπής της κόστισε τεράστια χρηματικά ποσά στον ελληνικό λαό.

Η κ. Σαλαγκούδη, είναι η ίδια που σήμερα κατά την διάρκεια της εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, κατήγγειλε πως την Τρίτη, ημέρα που έκλεισε η δημόσια τηλεόραση, ήταν η μόνη που πληρώθηκε.  Η Ανθή Σαλαγκούδη πολλές φορές στο παρελθόν έχει προβληθεί ως κλασικό παράδειγμα… βύσματος στην ΕΡΤ. Εργαζόμενη “ειδικών θέσεων και ειδικών μισθολογίων”, από αυτούς που διόρισαν ο Κεδίκογλου, ο Μουρούτης και οι λοιποί.

Δείτε το προκλητικό tweet της Σαλαγκούδη



 

Πλήρωνε μακακα Έλληνα ! - Στήνουν 43 νέους σταθμούς διοδίων

Το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημιουργηθούν 43 νέοι σταθμοί διοδίων, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 75 στο σύνολο των 1.780 χιλιομέτρων αυτοκινητοδρόμων , η πλειονότητα των οποίων είναι υπό κατασκευή και είτε βρίσκονται είτε θα βρεθούν υπό ιδιωτική "κατοχή".
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στους 21 από τους 45 νέους σταθμούς αναμένεται έως και να τριπλασιαστεί το αντίτιμο του διοδίου.

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

35χρονος πυροβόλησε όχημα της Δ.Ε.Η, για να μην του κόψουν το ρεύμα! Ακόμη δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ!

Αναγκάζουν το λαό να πάρει τα όπλα για να υπερασπίσει το σπίτι του, τη φαμίλια του, τα παιδιά του! Ποιες "δικογραφίες"; Οι δικαστές ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΟΥΝ χειμαζόμενους πολίτες!

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου Έλληνα, ο οποίος πυροβόλησε προς όχημα της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Ειδικότερα, προχθές Τρίτη 11/06, το πρωί ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος τρεις υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. που είχαν μεταβεί στην... περιοχή για επισκευή βλαβών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, προς καλαθοφόρο όχημα της Επιχείρησης, προκειμένου οι υπάλληλοι να φοβηθούν και να μην προβούν στη διακοπή της παράνομης ηλεκτροδότησης της οικίας του. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν να προκληθούν πολύ μικρές υλικές ζημιές στο όχημα.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

e-volos.gr

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΑΚΙΑ;;; ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - ΒΙΝΤΕΟ

Στο μάτι του κυκλώνα είναι ο Σίμος Κεδίκογλου, μετά τη σκληρή ανακοίνωσή του για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Η Αστυνομία έχει περικυκλώσει, τα τελευταία 24ωρα, το πολιτικό γραφείο του στη Χαλκίδα, ενώ ακόμα και οι συνεργάτες του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν τολμούν να εξέλθουν από
την πολυκατοικία, λόγω των διαδηλωτών.





ΠΗΓΗ

Το πραγματικό σχέδιο Σαμαρά


 

Επειδή πολύς ντόρος έγινε και μάλιστα σε σημείο που να εκτεθεί η χώρα και σε ΜΜΕ του εξωτερικού, ίσως καλό θα ήταν να προσεγγίσουμε την πολιτική κίνηση Σαμαρά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όποιος πιστεύει πως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ηλίθιος, θα πρέπει να αναθεωρήσει το σκεπτικό του, αφού μόνο ως τέτοιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Με ποιο σκεπτικό, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στο (έστω και προσωρινό) κλείσιμο της ΕΡΤ; Μα, το σκεπτικό ενός πολιτικού είναι το κέρδος, το πολιτικό πολλαπλό κέρδος. Και στην περίπτωση του Σαμαρά υπήρξε σχέδιο με πολλαπλά οφέλη.

Ας δούμε, όμως, το σχέδιο αυτό, σε απλά βήματα

Βήμα 1ο: Κλείνω την ΕΡΤ
Βήμα 2ο: Απολύω τους υπαλλήλους και τους αποζημιώνω σύμφωνα με την προϋπηρεσία τους (δεν είναι και λίγα τα λεφτά).
Βήμα 3ο: Παίρνω την δόση των 3,4 δις., επειδή έχω πιάσει τον «στόχο» για μείωση 2.500 δημοσίων υπαλλήλων (οι 3.000 απολυμένοι της ΕΡΤ αποδεικνύουν την «καλή διάθεση» - υπακοή της κυβέρνησης)
Βήμα 4ο: Ξαναστήνω την εταιρεία με άλλο όνομα (όπως λέμε «χέστηκε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς») και επαναπροσλαμβάνω ως υπαλλήλους εκείνους που θέλω. Τους υπόλοιπους τους στέλνω στο Δημόσιο να περιμένουν από εκεί την… απόλυσή τους. Όσο για την ΕΡΤ, κάθομαι και την «οργανώνω καλύτερα».

Όλα λοιπόν είναι καλά.
Όλοι είναι κερδισμένοι.
Το σχέδιο είναι μεγαλειώδες και σαν απολύτως επιτυχημένο μου δίνει και παράπλευρα κέρδη, αφού μου δίνει την δυνατότητα (μέσω της υπερπροβολής του) να:

Πιέσω τους συγκυβερνώντες με μία «ατάκα» περί εκλογών και να τους κάνω απόλυτα υποτελείς μου

Μετακινηθεί το ενδιαφέρον από την πρόσφατη «πατάτα» της ΔΕΠΑ και της αποχώρησης των Ρώσων

Ξεχαστεί το βαρύτατο κλίμα που δημιουργείται από τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες μέσω των φορολογικών τους δηλώσεων

Αφαιρεθεί από την ατζέντα δημόσιων συζητήσεων το θέμα της ΑΟΖ και φυσικά οποιαδήποτε κουβέντα σχετικά με τα ενεργειακά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας

Βοηθήσω τον γείτονα τούρκο πρωθυπουργό, τραβώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ στην Αθήνα και δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να «δράσει» άνετα και όπως ο ίδιος γνωρίζει προκειμένου να καταστείλει τους εξεγερμένους της πλατείας Ταξίμ και οποιονδήποτε άλλο πυρήνα αμφισβήτησής του στην Τουρκία


Είδατε, λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ένα «ανακάτεμα» της τράπουλας χρησιμοποιώντας την ΕΡΤ;

πηγη

ΣΟΚ! Επέμβαση των ΜΑΤ στον δορυφόρο της EBU που αναμεταδίδει ΕΡΤ !!!

Οι ομάδες των «Αστρο-ΜΑΤ» της κυβέρνησης εν δράσει, προσεγγίζουν τον δορυφόρο της EBU με εντολή Σαμαρά

 Αποφασισμένη να επιβάλλει με κάθε μέσο την απόφασή της να κλείσει η ΕΡΤ, φέρεται η κυβέρνηση, που επιστράτευσε για πρώτη φορά, ακόμα και τις δυνάμεις αποκατάστασης διαστημικής…τάξης να θέσει εκτός λειτουργίας τον αντιστασιακό eurovision-ικό δορυφόρο!

Με μια αστραπιαία επιχείρηση των νέων μονάδων «Space-ΜΑΤ», που ειδικεύονται σε αποστολές εκτός του πλανήτη, η κυβέρνηση επιχείρησε χθες βράδυ να εμποδίσει την αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ, μέσω του δορυφόρου του European Broadcasting Union.

Άνδρες της ομάδας των Διαστημο-ΜΑΤ ψέκαζαν με χημικά όλη τη νύχτα τον δορυφόρο μήπως και καταφέρουν να τον θέσουν εκτός λειτουργίας, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να τοποθετήσουν φελούς στα ανοίγματά του, ελπίζοντας ότι έτσι θα εμποδίσουν την αναμετάδοση του σήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η απόφαση της EBU να βοηθήσει «τους στασιαστάς» είναι ακατανόητη. «Κάποιοι νομίζουν ότι θα επιστρέψουμε στο χθες, όπου θέλαμε να καταρρίψουμε τους δορυφόρους», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Αλλά όχι, τώρα στην Νέα Ελλάδα του Αύριο, τους βαράμε από κοντά», καταλήγει.

Πάντως για δεύτερη μέρα, κύκλοι που πρόσκεινται στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, με παρέμβασή τους ζήτησαν από τον κ. Σαμαρά να διευκρινίσει δημόσια ότι όταν μιλούσε για αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση δεν εννοούσε την περίοδο Ρουσσόπουλου-Παναγόπουλου, γιατί τότε υπάρχει μείζον εσωκομματικό θέμα».

πηγη

Πότε θα μπουν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ;


 

Πότε θα δώσει εντολή ο Σαμαράς να μπουν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να πετάξουν τους εργαζόμενους έξω; Όσο η κατάσταση συνεχίζεται, το κενό εξουσίας που παρουσιάζει η τρικομματική κυβέρνηση μεγαλώνει.

Το φαινόμενο της ΕΡΤ θυμίζει έντονα την κατάληψη...
που είχαν κάνει οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο το 1973. Αρχικά το χουντικό καθεστώς θεώρησε ότι το ζήτημα θα τελείωνε σχετικά σύντομα. Αργότερα όμως πανικοβλήθηκε όταν είδε το λαό να συγκεντρώνεται έξω από το Πολυτεχνείο. Τότε ήταν πλέον αργά. Το καθεστώς βρέθηκε προς ενός κενού εξουσίας. Δεν μπορούσε πλέον να επιβάλει την εξουσία του και φυσικά αποφάσισε να την επιβάλει όπως την επέβαλε, με τα γνωστά αποτελέσματα που κατέγραψε η Ιστορία.

Απ’ ότι φαίνεται, οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν να φύγουν από το ραδιομέγαρο και ο λαός απ’ έξω μαζεύεται όλο και πιο πολύ. Το σημερινό ολοκληρωτικό καθεστώς προσπαθεί να παρεμβάλει προβλήματα στη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ. Αλλά σήμερα υπάρχει το διαδίκτυο. Το μόνο που καταφέρνει είναι να έχουν όλοι οι Έλληνες ολημερίς ανοικτό στις οθόνες τους το κανάλι της ΕΡΤ. Αναγκαστικά λοιπόν το καθεστώς θα επέμβει δυναμικά για να καλύψει το κενό εξουσίας του που έχει δημιουργηθεί. Δεν μπορεί να κάνει πλέον αλλιώς.

Πότε θα το κάνει αυτό; Μόλις θα δώσουν το πράσινο φως στη δυναμική επέμβαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (Βενιζέλος και Κουβέλης). Χωρίς αυτό το πράσινο φως ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όταν λοιπόν πραγματοποιηθεί η επέμβαση, τότε θα ξέρουμε το ποιοι ακριβώς την έκαναν. Τα υπόλοιπα θα τα καταγράψει η Ιστορία.

Εδώ όμως τίθεται θέμα εξαφάνισης για τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η δική μας αίσθηση είναι ότι ο Σαμαράς δεν θα το επιχειρήσει. Θα τα πάρει όλα πίσω και θα ακολουθήσει τις εντολές των Βενιζέλου - Κουβέλη για αλλαγές με την ΕΡΤ ανοικτή. Αυτό φυσικά θα σημάνει προσωπική ήττα για τον ίδιο, κάτι που θα τον θέσει πλέον σε μια ιδιότυπη πολιτική κηδεμονία από εδώ και στο εξής, αλλά θα διασώσει τουλάχιστον την τυπική στο εξής πρωθυπουργία του.
Υπάρχουν φυσικά και οι εκλογές. Θα τις επιτρέψει όμως η Μέρκελ;