EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΗΣΙΑ, ΜΑΡΙΝΕΣ, ΣΥΝΟΡΑ

Καλεσμα ξενων για να ξεπουληθουν τα παντα στην χωρα... Ξεπωλουνται ετοιμες υγιείς και κερδοφορες επιχειρησεις χωρις να ξοδεψουν ευρώ ο ξενοι επιχειρηματιες... Απ τα μεγαλύτερα εγκλήματα όλων των εποχών!!! Η μεγαλύτερη προδοσια και το μεγαλυτερο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στην ιστορια του έθνους μας!

Ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, δημόσιου πλούτου και ελληνικής γης. Δημοσια αγαθά που ανηκουν στους Ελληνες πολιτες και ειναι κατακτησεις των Ελληνων πολιτων εδω και πολλα χρονια αφου δωσανε αγωνες, πολεμήσαν για αυτα και χύσανε αιμα... Και οι προδοτες συγκυβερνήτες τα ξεπουλανε χωρις να ρωτησουν κανεναν απο εμας... Εχουν παρει εντολη να δωσουν την χωρα για 300 αργυρια, για ψυχουλα... Οι δοσιλογοι συγκυβερνήτες ετοιμαζουν να ξεπουλησουν φετος και την ΔΕΗ οπως τον ΟΤΕ, τις καλυτερες επιχειρησεις σε ολα τα Βαλκάνια με εκατομυρια ευρω εσοδα καθε μηνα αν τις διαχειριστούν σωστά οι δοσίλογοι πολιτικοι... Να θυμηθουμε οτι οι πιο πολλες εχουν ήδη ξεπουληθεί και καποιες απο αυτες ειναι στο προγραμμα (λογω μνημονίου 3) να ξεπουληθουν φετος το 2013 σε ξένους ιδιώτες (κυριως σε Γερμανούς, Καναδούς, Αμερικάνους και Τούρκους):

ΔΕΗ (ρεύμα).

ΕΥΔΑΠ (νερό).

ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ (Φυσικό αέριο).

ΟΤΕ (τηλεποικινωνίες).

ΕΛΠΕ (Ελληνικά πετρέλαια).

ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τρένα - σιδηροδρομικές γραμμές).

ΕΛΤΑ (Ελληνικα Ταχυδρομεία).

TT (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

ΕΥΑΘ (Ύδρευση και Αποχετευση Θεσσαλονίκης).

ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων).

ΔΩΔΩΝΗ (γαλακτοβιομηχανία).

ΟΠΑΠ (ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ, Τζόκερ, Extra 5, ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΤΟ, SUPER 3 κ.τ.λ).

Λαχεία (λαικά, κρατικά κ.τ.λ).

ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης).

ΕΛΒΙΖ (Ελληνικη Βιομηχανία Ζωοτροφών).

ELFE (Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά προιόντα ΑΒΕΕ), πρωην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία).

ΕΑΣ ή ΕΒΟ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ή Ελληνική Βιομηχανία Όπλων), πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

Ηλεκτρομηχανική.

ΒΙΟ.ΜΕ. - Βιομηχανική Μεταλλευτική (Μεταλλεία-Ορυχεία χρυσού, σιδήρου, χαλκού, νικέλιου, λιγνίτη, βωξίτη, χρωμίτη, αμίαντου, μπεντονίτη, θείου, ελαφρόπετρας, κ.τ.λ., Λατομεία μαρμάρου, και επισης εξορύξεις υδρογονανθράκων).

ΕΜΕ - Ελληνική Μεταλλουργική (αλουμίνιο, χάλυβας κ.τ.λ). Οπως η Λαρκο, η ΧΑΛΥΨ, η Βιομηχανία Ηπείρου κ.τ.λ.

Χρυσορυχεία (Χαλκιδικής, Καβάλας, Θράκης κ.τ.λ).

Ελληνικες Αλυκές Α.Ε. (παραγωγή αλατιού)

Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία.

ΕΝΑΕ - Ελληνικά Ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Περάματος, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Σύρου, Νάξου κ.τ.λ).

Τηλεπικοινωνιακός ελληνικός δορυφόρος Hellas SAT.

Διόδια.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Αεροδρόμια (Αθήνας Ελ.Βενιζέλος, Θεσ/νίκης, Κως, Κέρκυρας, Χανιά, Ρόδου, Μύκονος, Σαντορίνης, Μυτηλίνης κ.τ.λ).

Ολυμπιακή Αεροπορία.

Οικόπεδα Ελληνικου Δημοσιου (εσωτερικού και εξωτερικού).

Τράπεζες (μετα την πωληση της Αγροτικής Τράπεζας καμια τράπεζα δεν ανήκει πλεον στο κρατος).

Χιονοδρομικά κέντρα (Καιμακτσαλάν-Βόρας, Παρνασσού κ.τ.λ).

Λιμάνια (Πειραιά, Θεσ/νίκης, Αλεξ/πολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Πάτρας, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας κ.τ.λ).

Μαρίνες της Λέσβου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Μυτηλίνης, Πειραιά (Ζέας), Αθήνας (Βουλιαγμένης και Φλοίσβου) κ.τ.λ.,

Ολα αυτα, κύριοι, είχαν καθε μηνα εκατομύρια εσοδα στα ταμεία του κράτους ασχετα αν τα κάναν ζημιογονα και τα καταχρεώσαν οι πολιτικοί (με κακοδιαχείρηση) για να τα ξεπουλήσουν στα αφεντικά τους.

Ερχεται και η σειρα των νησιών μας για πώληση. Ηδη στα διεθνή δικαστήρια οι Τούρκοι διεκδικούν (εκτός απο τις ελληνικες μαρίνες που ήδη τις εχουν αγορασει) νησιά και νησίδες: Ήμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Γαιδουρονήσι, Φούρνοι, Αρκοί, Σύρνα (νησίδες), Οινούσσες, Γαύδος, Λεβιθα, Γυαλί, Καλόλιμνος (βόρεια της Καλύμνου), Καστελόριζο, Κύπρος ακόμα και την Θράκη...

Ήδη οι πανεμορφες ελληνικες νησίδες Τοκμάκια ανατολικά της Λέσβου ξεπωλούνται σε Τουρκους για 5 εκατομμυρια.

Η νήσος Οξυά ξεπουληθηκε στον Εμίρη του Καταρ για 5 εκατ.

H Κασιώπη στη Κερκυρα (489 στρέμματα) επισης ξεπουλήθηκε.

Στο προγραμμα προς πωληση ειναι τα εξης νησια:

Το σύμπλεγμα Εχινάδες νήσοι (απέναντι από τον Αστακό) και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι.

Ο Αγιος Αθανάσιος στην Ιτέα για 1,9 εκατομμυρια.

Το Μόδι στον Κορινθιακό για 1,5 εκατ.

Η Καρδιώτισσα Σικίνου για 8 εκατ.

Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό για 15 εκατ.

Το Δουλίχιο, με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο για 50 εκατ.

Το Ομφορι στο Ιόνιο για 62 εκατ.

Η Γαία για 4,6 εκατ.

Η νησίδα Πάτροκλος (κοντά στην Αττική) με αστικες υποδομες, ελαιόδεντρα και πεύκα για 186 εκατ.

Το Μόδι (του δήμου Ιθάκης) 550 στρεμμάτων για 2 εκατ.

Η νήσος Πεταλάς (δήμος Κεφαλονιάς) για 30 εκατ.

Η κυβερνηση σιωπα και τα ΜΜΕ δεν τολμουν να τα αναφερουν στον κοσμο. Και φυσικα αυτα τα εκατομμυρια θα τα φανε οι πολιτικοι μας με τους δανειστες...

ΥΣ. Με το νέο μνημόνιο να υπενθυμήσουμε οτι όλες οι ΔΕΚΟ (που αναφέραμε στην αρχη) θα πωληθούν στο 100%. Δηλαδή καταργείται η ελάχιστη συμμετοχή που είχε το δημόσιο...

Aναγνώστης

Οι τελευταίες μέρες μιας κάποτε ελεύθερης χώρας...


 
ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ: ΠΗΡΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΩ 3000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΩ. ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ Δ.ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ!

Πρώτος από τις δεξιές θέσεις ο κατηγορούμενος για λαθρεμπορία Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτή την ανάπτυξη επαγγγέλθηκε ο κ.Σαμαράς. Μάλλον με αυτό το τρόπο θα εξυγιάνει και την ΕΡΤ.

Σε δικό του ακροατήριο βγήκε να υπογράψει δημόσια τον τάφο 3000 εργαζόμενων.

Με ύφος σιγουριάς από την υποστήριξη των ξένων αλλότριων συμφερόντων που πάτησαν πόδι με την μπότα του κατακτητή στη χώρα, ο εξυγιαντής-πραματευτής της τρόικας και της Μέρκελ που ενδιαφέρεται για την προκόπη της Ελλάδος, αποκάλεσε τον λαό "κοσμάκη"(τόσο τον υπολείπτεται και τον λογαριάζει), δήλωσε πολέμιος των κομματικών συμφερόντων που χάνει οφίτσια και αντιστέκεται με τελευταίους σπασμούς και έδωσε αέρα αισιοδοξίας, κλέινοντας την ΕΡΤ και ξανανοίγοντάς την σε λίγο καιρό.

Κοντέψαμε να τον πιστέψουμε. Όπως και ο κοσμάκης που έτρεξε να τον δει στα έκτακτα των νταβατζήδων που έριξαν τη χώρα στο σκοτάδι της ενημέρωσης, με συνεργάτες τους κιοτήδες της ΕΣΗΕΑ.

Κι θα τον πιστεύαμε, εαν δεν βλέπαμε πρώτη μούρη(διακρίνεται στην πρώτη θέση από αριστερά)ο ευνοούμενος φίλος του ΟΠΑΠ και έτερος εξυγιαντής της ΑΕΚ. κατηγορούμενος για λαθρεμπορία(βάσει της έφεσης από τον Άρειο Πάγο), Δ. Μελισσανίδης που θα σώσει επιπλέον εκτός από τη χώρα και την ΑΕΚ.

Κρίμα. Το θέαμα θλιβερό. Είναι οι τελευταίες μέρες μιας κάποτε ελεύθερης χώρας...

Θέλουν και άλλους αιφνίδιους «θανάτους» ΔΕΚΟ

«Το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν καλύπτει τον μνημονιακό στόχο των 2.000 απολύσεων έως τέλος Ιουνίου, θα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις» ανέφερε κοινοτική πηγή που έχει παρακολουθήσει την διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέους αιφνίδιους «θανάτους»
ΔΕΚΟ.


Εξηγεί ότι Κομισιόν υπολογίζει τις «καθαρές» απολύσεις, οι οποίες δεν είναι 2.700 όσοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αλλά περίπου 1.400 όσες οι θέσεις που «χάνονται» οριστικά. Έτσι απομένουν και άλλες κινήσεις που πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόλυσης πριν αλλάξει ο μήνας.

Πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για αναζήτηση μεγάλων ΔΕΚΟ που δεν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, φωτογραφίζοντας αμυντικούς αλλά και κατασκευαστικούς φορείς. «Οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της ΕΡΤ είναι τέτοιες που δύσκολα θα προχωρήσει το σχέδιο άμεσα» αναφέρουν πάντως αρμόδιες πηγές. Εξηγούν παράλληλα ότι στόχος της πρότασης για εντυπωσιακές κινήσεις είναι αφενός να μπορέσουν να γίνουν μέσα στον Ιούνιο και αφετέρου να δοθεί το μήνυμα στα «λουκέτα» και συγχωνεύσεις μικρότερων φορέων που ακολουθούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης...

Η παρανόηση με τους στόχους του μνημονίου

Οι ίδιοι κοινοτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία «παρανόηση» της κυβέρνησης στους υπολογισμούς εφεδρείας- απολύσεων, η οποία οδήγησε και στην απόφαση - σοκ των προηγούμενων 24ωρων: ο όρος της τρόικας που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο είναι διπλός και «αθροιστικός»: 25.000 εφεδρείες κάποιες εκ των οποίων θα οδηγήσουν σε «αποχωρήσεις» και επιπλέον 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2013- 2013. Δηλαδή το σύνολο 40.000 εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν...

Υπάρχει όμως και ένα άλλο «μπέρδεμα». Αυτό των μνημονιακών στόχων που περιλαμβάνονται τόσο στο παράρτημα του Μνημονίου όσο και στο δισέλιδο εγκριτικό κείμενο του EuroWorkingGroup για την δόση του Μαΐου: η απόλυση 2.000 εργαζόμενων έχει χρονικό ορίζοντα το τέλος του τρίτου τριμήνου (και άλλες 2.000 στο τέλος του έτους). Ωστόσο κοινοτικοί κύκλοι αντίκρουσαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι σε άλλο σημείο της συμφωνίας υπάρχει αναφορά για Ιούνιο η οποία και υπερτερεί...

Επίσης, στην επιστολή που έστειλε στις 26 Απριλίου η Κυβέρνηση προς την Κομισιόν δεσμεύεται για συνολικά 15.000 απολύσεις αλλά και για ολοκλήρωση αξιολόγησης 650.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους και για κινητικότητα 12.500 ατόμων έως το τέλος Ιουνίου.

Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν πάνω από 13.000 θέσεις που πρέπει να καταργηθούν το 2015 σε σύγκριση με το 2012. Το 70% από αυτές θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2013 και το 85% μέχρι το τέλος του 2014. Λένε και ότι εντόπισαν περίπου 19.000 εργαζομένους σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς, από τους οποίους η κυβέρνηση δηλώνει στην ΕΕ ότι θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 12.500 άτομα σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2013.

Πηγή: capital.gr

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ" ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ (ΕΡΤ)

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" 'O.SY. BUS DRIVERS' ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ (ΕΡΤ)

Συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ( Βίντεο )

Παρόντες και παλι στη σημερινή μεγαλειώδη πορεία οι εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ , για πολλοστή φόρα προτίμησαν το φραπεδοκαναπε για να εκδηλώσουν την αγανάκτηση τους απέναντι  στα μέτρα της κυβέρνηση Σαμαρά και συμπαράσταση στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ. 

Σύντομα έρχεται  η σειρά μας , με την διαφορά που τότε κάνεις δεν θα μας δόση σημασία . 

Καλημέρα και δυνατό Like.   


 

Βασίλης Νούσης

Από το Taxisnet στο σπίτι – Ο ταχυδρόμος θα φέρει τους κλειδάριθμους

Με σκοπό να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 η γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοίνωσε πως θα τους αποστείλει μέσω ΕΛΤΑ τους κλειδάριθμους και προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Ετσι δεν θα χρειαστεί να περιμένει κανείς στην ουρά και με μία συστημένη επιστολή μέσω Ταχυδρομείου θα λάβει τον κλειδάριθμο του. Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει 12/06/2013, θα ολοκληρωθεί 14/06/2013 και εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως 20/06/2013.
Διευκρινίζεται, όσοι φορολογούμενοι το Οικονομικό Έτος 2012 υπέβαλαν δήλωση σε έντυπη μορφή, δεν τους έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 07/06/2013 δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή κλειδαρίθμου, αλλά να αναμένουν τη συστημένη επιστολή.

Οι πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή συστημένης επιστολής μπορούν να επισκεφτούν τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ:
www.gsis.gr την επιλογή «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» «Περισσότερα», «Δείτε εδώ αν θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας ταχυδρομικώς».
Από iefimerida.gr

Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων στα ΕΛΤΑ διαβεβαιώνει η Διοίκησή τους. - Αλήθεια η Ψέματα

«Δεν υπάρχουν σχέδια απολύσεων εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ.», δηλώνει κατηγορηματικά, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, απαντώντας σε δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε σενάρια για απολύσεις.

Η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. διαψεύδοντας τα σενάρια περί σχεδίων απολύσεων, επισημαίνει πως μόλις υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση 2013-2014, με την οποία και συνομολογήθηκε η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σε χρονική περίοδο 18 μηνών. Ως «παντελώς ανυπόστατα» χαρακτηρίζει, λοιπόν, τα σχετικά σενάρια.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, στα ΕΛ.ΤΑ., βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα Άμεσων Δράσεων για τον ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της εταιρείας που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και ενισχύει την επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Ακόμη, σε αντίθεση με τα όσα αναγράφονται σε δημοσιεύματα, τα ΕΛ.ΤΑ. γνωστοποιούν πως έχουν αποφασίσει την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, με βάση τις επιχειρησιακές τους ανάγκες και αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις, από τους αρμόδιους φορείς.

πηγη

Μνημονιακή υποχρέωση το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα κλείσει ή θα συγχωνεύσει οργανισμούς βρίσκεται γραμμένη στο Μνημόνιο το οποίο ρητά προσδιορίζει από πού θα γίνουν οι απολύσεις και θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας.



mnimonio

ΠΗΓΗ

Μερικοί δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης

"Μερικοί δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης. Αλλά αυτό δεν είναι μικροψυχία. Φτάνει στα όρια της υπονόμευσης της χώρας", είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρωθυπουργός που μόλις λίγες μέρες πριν εγκαινίασε έργα που δεν ξεκίνησαν ποτέ και στη φιέστα που διοργάνωσε νοίκιασε εργαζόμενους και φορτηγά για να στολίσουν την ψεύτικη γιορτή.
Δίκιο έχει. Μερικοί δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης. Γιατί είναι επιτυχία της κυβέρνησης η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική και πολιτιστική αποσάθρωση, τα ρατσιστικά εγκλήματα. Η κυβέρνηση έκανε και θα κάνει τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αλήθεια είναι, ότι μερικοί δεν αντέχουν αυτήν την επιτυχία.

Μερικοί δεν αντέχουν την πείνα



Μερικοί δεν αντέχουν να πεθάνουν για τα υπερκέρδη μίας εταιρείας



Μερικοί δεν αντέχουν να παραδώσουν στα παιδιά τους έναν τόπο σαν και αυτό



Μερικοί δεν αντέχουν τη μισαλλοδοξία



Μερικοί δεν αντέχουν την φτώχεια



Μερικοί δεν αντέχουν την άνιση φορολόγηση υπέρ των πλουσίων



Μερικοί δεν αντέχουν την κοροΐδία



Μερικοί δεν αντέχουν τον φασισμό



Μερικοί δεν αντέχουν τους μισθούς επισφάλειας και πείνας για τους νέους ανθρώπους



Μερικοί δεν αντέχουν τα λουκέτα



Μερικοί δεν αντέχουν τον ρατσισμό



Μερικοί δεν αντέχουν την καταστολή



Όμως έκανε ένα λάθος ο πρωθυπουργός: Αυτοί που δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης, δεν είναι μερικοί. Είναι πολλοί!




Δεν είναι μερικοί. Είναι πολλές και πολλοί!






 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΑΣ: ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ‼!

Μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνουν οι αμυντικές βιομηχανίες με την τρόικα (η κυβέρνηση απλά εκτελεί τις εντολές της τρόικα) να κλείνει τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ να πετσοκόβει την ΕΑΒ και να ολοκληρώνεται το έγκλημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατέστρεψαν την αμυντική βιομηχανία της χώρας (μαζί με την χώρα).
Ίσως στην παρούσα φάση όλοι να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην ΕΡΤ, όπου 2000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, αλλά το ότι αύριο η χώρα δεν θα μπορεί να κατασκευάσει ούτε σφαίρες για τα όπλα των στρατιωτών της και θα πρέπει να κάνει ... εισαγωγές για να αμυνθεί, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό.
Aκόμα και στον Β'Π.Π. η χώρα κατασκεύαζε τις δικές της σφαίρες και κατάφερε να καταγάγει του θριάμβους στα αλβανικά βουνά και να καθυστερήσει το ναζιστικό τέρας στα οχυρά του Ρούπελ και στην μάχη της Κρήτης
Η παράδοση της χώρας (γιατί αυτός είναι ο στόχος τους: όταν δεν μπορείς να πολεμήσεις παραδίδεσαι και λες "Δεν είχα τα μέσα να πολεμήσω") και η δορυφοροποίησή της από την Τουρκία είναι πλέον θέμα καθαρά θέμα (ελάχιστου) χρόνου...

AEGEAN – Τροποποίηση προγράμματος πτήσεων την Πέμπτη 13 Ιουνίου

Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της ΟΣΥΠΑ στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, από ώρα 15.00 έως 17.00 και από 12.00 – 17.00 αντίστοιχα, η AEGEAN AIRLINES αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 46 σκέλη πτήσεων (28 εσωτερικού και 18 εξωτερικού) καθώς και σε 1 σκέλος πτήσης charter, ως κάτωθι:

Αλλάζουν ώρα αναχώρησης οι κάτωθι πτήσεις εσωτερικού:

Α3 316 Αθήνα – Ηράκλειο, Αναχώρηση από Αθήνα στις 17.00 αντί στις 16.20 Α3 317 Ηράκλειο – Αθήνα, Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 18.20 αντί στις 17.40 Α3 115 Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 17.00 αντί στις 15.05 Α3 336 Αθήνα – Χανιά, Αναχώρηση από Αθήνα στις 17.00 αντί στις 16.00 Α3 337 Χανιά – Αθήνα, Αναχώρηση από Χανιά στις 18.20 αντί στις 17.20 Α3 224 Αθήνα – Κως, Αναχώρηση από Αθήνα στις 17.00 αντί στις 16.20 Α3 225 Κως – Αθήνα, Αναχώρηση από Κω στις 18.20 αντί στις 17.40 Α3 510 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 17.00 αντί στις 15.30 Α3 511 Θεσσαλο ίκη – Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 00.40 αντί στις 23.10 Α3 716 Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 17.00 αντί στις 15.45 Α3 717 Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Μυτιλήνη στις 18.25 αντί στις 17.10 Α3 714 Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 19.50 αντί στις 18.30 Α3 715 Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 21.35 αντί στις 20.15 Α3 214 Αθήνα – Ρόδος, Αναχώρηση από Αθήνα στις 17.00 αντί στις 16.00 Α3 215 Ρόδος – Αθήνα, Αναχώρηση από Ρόδο στις 18.30 αντί στις 17.30 Α3 126 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Αθήνα σ τις 19.35 αντί στις 19.10 Α3 127 Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 21.00 αντί στις 20.35 Α3 256 Αθήνα – Μυτιλήνη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 19.40 αντί στις 19.15 Α3 257 Μυτιλήνη – Αθήνα, Αναχώρηση από Μυτιλήνη στις 21.00 αντί στις 20.35 Α3 502 Ρόδος – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Ρόδο στις 17.00 αντί στις 15.40 Α3 204 Αθήνα – Ρόδος, Αναχώρηση από Αθήνα στις 11.45 αντί στις 12.40 Α3 205 Ρόδος – Αθήνα, Αναχώρηση από Ρόδο στις 13.15 αντί στις 14.10 Α3 541 Θεσσαλονίκη – Αθήνα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18.00 αντί στις 17.00 Α3 501 Θεσσαλονίκη – Ρόδος, Αναχώρηση από Θεσ σαλονίκη στις 13.40 αντί στις 14.00 Α3 354 Αθήνα – Σαντορίνη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 09.30 αντί στις 10.00 Α3 355 Σαντορίνη – Αθήνα, Αναχώρηση από Σαντορίνη στις 10.45 αντί στις 11.20 Α3 374 Αθήνα – Μύκονος, Αναχώρηση από Αθήνα στις 10.00 αντί στις 10.50 Α3 375 Μύκονος – Αθήνα, Αναχώρηση από Μύκονο στις 11.05 αντί στις 11.55

Αλλάζουν ώρα αναχώρησης οι κάτωθι πτήσεις εξωτερικού:

Α3 530 Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 17.00 αντί στις 15.30 Α3 510 Θεσσαλονίκη – Στουτγάρδη, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18.30 αντί στις 17.00 Α3 511 Στουτγάρδη – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Στουτγάρδη στις 20.45 αντί στις 19.15 Α3 474 Ηράκλειο – Φρανκφούρτη, Αναχώρηση από Ηράκλειο στις 17.00 αντί στις 15.45 Α3 475 Φρανκφούρτη – Ηράκλειο, Αναχώρηση από Φρανκφούρτη στις 20.10 αντί στις 18.55 Α3 906 Αθήνα – Λάρνακα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 17.00 αντί στις 15.45 Α3 907 Λάρνακα – Αθήνα, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 19.20 αντί στις 18.05 Α3 920 Θεσσαλ νίκη – Λάρνακα, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18.00 αντί στις 17.45 Α3 921 Λάρνακα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Λάρνακα στις 20.40 αντί στις 19.55 Α3 502 Θεσσαλονίκη – Μόναχο, Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18.30 αντί στις 17.25 Α3 503 Μόναχο – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Μόναχο στις 20.45 αντί στις 19.40 Α3 611 Παρίσι – Αθήνα, Αναχώρηση από Παρίσι στις 13.20 αντί στις 13.00 Α3 993 Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, Αναχώρηση από Κωνσταντινούπολη στις 16.20 αντί στις 16.00 Α3 541 Ντίσελντορφ – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Ντίσελντορφ στις 13.45 αντί στις 12.45 Α3 501 Μόναχο – Θεσσαλονί η, Αναχώρηση από Μόναχο στις 10.00 αντί στις 10.20 Α3 878 Αθήνα – Βουδαπέστη, Αναχώρηση από Αθήνα στις 14.35 αντί στις 14.45 Α3 879 Βουδαπέστη – Αθήνα, Αναχώρηση από Βουδαπέστη στις 16.25 αντί στις 16.35 Α3 555 Μιλάνο – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση από Μιλάνο στις 11.45 αντί στις 12.05

Η AEGEAN θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω πτήσεων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πτήσεων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN ή καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000(από σταθερό), 210 6261000(από κινητό)

Πηγή: lesvosnews.gr

Έχασε τη μάχη ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Έπειτα από μια εβδομάδα σκληρής «μάχης» σε νοσοκομείο της Πολωνίας, ο 37χρονος πρωταθλητής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης «έφυγε» , σκορπίζοντας τη θλίψη στις τάξεις του ελληνικού αθλητισμού.   Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ελληνική ομοσπονδία κανόε καγιάκ.   «Η Ελληνική Ομοσπονδία θρηνεί, το Ελληνικό κάνοε-καγιάκ έγινε φτωχότερο, το παλληκάρι, ο αγωνιστής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έφυγε. Τον αγώνα της ζωής δεν τον κέρδισε. Σήμερα 12/06/2013 άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πολωνίας που νοσηλευόταν. Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ ενώνει τον πόνο της με αυτό της οικογένειας, καλό ταξίδι Ανδρέα».

Χάος στην Τουρκία - Σε νοσοκομείο εκστρατείας μετατράπηκε το πάρκο Γκεζί σύμφωνα με το AFP

Άλλη μια νύχτα ακραίας βιαιότητας και εκτεταμένων επεισοδίων έζησε η Τουρκία με επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ. Η πρωινή απώθηση των διαδηλωτών από την αστυνομία δεν έκαμψε στο ελάχιστο το πάθος των Τούρκων για αλλαγή. Ούτε η δήλωση "επίδειξη ισχύος" του Ταγίπ Ερντογάν "θα αφήσουμε να μας γονατίσουν αυτοί;" το κατάφερε.

Όσο προχωρούσε η νύχτα οι Τούρκοι γέμιζαν την πλατεία Ταξίμ με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει νέα επέμβαση με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, σπρέι και αντλίες νερού προκειμένου να βγάλουν τους διαδηλωτές έξω από το πάρκο Γκεζί.

Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί το Γκεζί σε ένα υπαίθριο "νοσοκομείο εκστρατείας", όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Η επείγουσα άφιξη των τραυματιών, πάνω σε αυτοσχέδια φορεία ανακοινώνεται από ένα σφύριγμα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας, περίπου 25 τραυματίες πέρασαν από το κέντρο μας πριν μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο», δήλωσε μια εθελοντής νοσοκόμα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Οι περισσότεροι που έρχονται σε μας είναι κυρίως τραυματίες με εγκαύματα, άνθρωποι που ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ή είχαν κάποιο σπάσιμο ή χρειάζονταν ράμματα», συμπλήρωσε η ίδια λέγοντας ότι εκεί προσφέρονται απλά οι πρώτες βοήθειες, και οι τραυματίες στέλνονται στο νοσοκομείο.

Αν και οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν πάρει τον έλεγχο δίπλα στην πλατεία Ταξίμ κάνοντας ευρεία χρήση δακρυγόνων και ρίχνοντας τόνους νερού με πίεση από τα κανόνια υδροφόρων της αστυνομίας, δεν μπήκαν στο πάρκο αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και εθελοντές γιατροί.

Στο μεταξύ, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, επιτέθηκαν με δακρυγόνα και ρίχνοντας τόνους νερού με πίεση, κατά διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα, για να ζητήσουν την παραίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε σε ένα δρόμο στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος με περισσότερα από 5.000 άτομα που κρατώντας τουρκικές σημαίες φώναζαν συνθήματα όπως να «παραιτηθεί η κυβέρνηση» και «Ταγίπ παραιτήσου».

Παρακολουθεί με ανησυχία ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανησυχεί από τις προσπάθειες της Τουρκίας να τιμωρήσει πολίτες και άτομα καθώς εξ αιτίας της έκφρασης της ελευθερίας του λόγου και κάλεσε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των διαδηλωτών με διάλογο.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με ανησυχία τα γεγονότα στην Τουρκία, και το ενδιαφέρον μας παραμένει στην υποστήριξη της ελεύθερης έκφρασης και της συνάθροισης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ειρηνική διαμαρτυρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάιτλιν Χάιντεν.

«Πιστεύουμε ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Τουρκίας, η ασφάλεια και η ευημερία διασφαλίζεται καλύτερα με την υποστήριξη των θεμελιωδών ελευθεριών της έκφρασης, του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι, καθώς και με ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης», είπε επίσης ο κ. Χάιντεν.

«Η Τουρκία είναι στενός φίλος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, και αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να διατηρήσουν αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες », συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
 

triklopodia

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Η ΕΡΤ δεν έπεσε!!! ΕΚΠΕΜΠΕΙ απο το "O.SY. BUS DRIVERS", trolleatzis,Epiosy INFO..........

Η ΕΡΤ μπορεί να έχει πέσει από αναλογικό και ψηφιακό σήμα, μπορεί να μην λειτουργεί το web - tv, αλλά εκπέμπει από εδώ!...


H σκευωρία των διεφθαρμένων;

Το ύπουλο κόλπο για να γλιτώσουν Παπακωνσταντίνου και ΓΑΠ! Θα συνθλιβεί όμως, γιατί αν το επιχειρήσουν, το μαύρο που θα φάνε στις εκλογές, θα είναι πιο μαύρο και από την ΕΡΤ…

Ένα σενάριο που κάποιοι διεφθαρμένοι θα μπορούσαν να το θεωρήσουν ως την κατάλληλη ευκαιρία
για να βγάλουν λάδι φίλους και γνωστούς, παρέες που τόσο καιρό ρήμαζαν την Ελλάδα στις πλάτες του κόσμου.
Το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές, (σενάριο το οποίο δεν αποκλείει κανείς αν δεν
περάσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις ΔΕΚΟ και κατ’ επέκταση την ΕΡΤ) μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για την παραγραφή των αδικημάτων του Παπακωνσταντίνου,
που ήδη η Βουλή έχει διευρύνει το κατηγορητήριο σε κακούργημα.

Το πλέον ύπουλο κόλπο για να μπορέσουν να διασωθούν Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου.
 

Η προανακριτική επιτροπή, που συνεχώς λαμβάνει στοιχεία δεν θα έχει καταφέρει να παραδώσει το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει και αυτή με τη σειρά της το «πράσινο φως» για την εξέλιξη της υπόθεσης και την παραπομπή του πρώην τσάρου.

Στο στόχαστρο των Anonymous λόγω ΕΡΤ

Στόχο των Anonymous αποτελεί η κυβέρνηση μετά την απόφαση της να κλείσει την ΕΡΤ, προειδοποιώντας για επιθέσεις σε ιστοσελίδες της ελληνικής κυβέρνησης το Σάββατο 15 Ιουνίου.

«Πολίτες του κόσμου, είμαστε οι Anonymous. Ελληνική κυβέρνηση, έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι συνεχίζετε να απολύετε ανθρώπους που έχουν παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο. Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι απολύετε 2.656 ανθρώπους. Πρέπει να γνωρίζετε πως πλέον αποτελείτε στόχο μας. Να μας περιμένετε στις 15 Ιουνίου. Είμαστε οι Anonymous, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένεις ελληνική κυβέρνηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο βίντεο που ανέβασαν στο youtube.

Απεργιακός πυρετός την Πέμπτη λόγω ΕΡΤ - Στο Ραδιομέγαρο η συγκέντρωση

«Λουκέτο» σε νοσοκομεία, τράπεζες, εφορίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χειρόφρενο σε τρόλεϊ, λεωφορεία, τραίνα και εμπόδια στις αερομεταφορές προκαλεί το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην αιφνιδιαστική απόφαση για αναστολή λειτουργίας της κρατικής
ραδιοτηλεόρασης και απεργούν, αύριο Πέμπτη.

Την αρχή έκαναν οι δημοσιογράφοι με την απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που από τα ξημερώματα της Πέμπτης επεκτείνεται και στις εφημερίδες.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν 24ωρη απεργία και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΟΤΟΕ, οι γιατροί του ΕΣΥ και με δίωρη στάση εργασίας από τις 3 το μεσημέρι ως και τις 5 το απόγευμα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης.

Τα Σωματεία Εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ παράλληλα πρόκειται να συμμετάσχουν, στις 11 το πρωί, στο συλλαλητήριο, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Η στάση ισχύει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως το τέλος της βάρδιας

Τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι ''η ΕΡΤ δεν θα κλείσει'', ''δεν θα υπάρξουν απολύσεις''»
newpost.gr

Δημοκρατία αλά φασιστικά

Στην κουζίνα της παγκοσμιοποίησης, κατάφεραν να οριστικοποιήσουν τη συνταγή της δημοκρατίας αλά φασιστικά, για μαζική εστίαση.
Διότι όπως είπε και γνωστός δημοσιογραφος σε σχετική ερώτηση…δεν επιχειρείται ξαναμοίρασμα της πίτας, αλλά θέλουν την πίτα ολόκληρη.

Και ο μόνος διαχρονικά αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο πόλεμος είτε με συμβατικά μέσα είτε με την κοινωνική κατακρύμνηση αξιών και υποδομών.

Κύριοι στόχοι…τόχουμε ξαναπεί..η ενέργεια, τα ΜΜΕ, το νερό, και οι άλλοι πόροι.

Ενας ένας οι στόχοι κατακτώνται και έπεται συνέχεια όσο οι κοινωνίες απολαμβάνουν τις μεταξύ των μερών τους διαμάχες και προστριβές και επιδίδονται στον βαυκαλιστικό λήθαργο του “υπάρχουν συνάνθρωποί μου σε χειρότερη κατάσταση απο μένα, οπότε εγώ καλά είμαι”.

Η τελευταία εφαρμογή του δίπολου ΜΜΕ – νερό (το δεύτερο αρχίζει να μπαίνει στο αυλάκι του ξεπουλήματος-ιδιωτικοποίησής του), εύχομαι να αποτελέσουν το ξεχείλισμα του ποτηριού.
Μα για να γίνει αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε και να πάμε στη βρύση να πιούμε ενα ποτήρι.
Μόνο έτσι το ξεχείλισμα θα γίνει αντιληπτό.

Η βραδυνή για πολυ κόσμο έκπληξη του κλεισίματος του μπλόκ της κρατικής τηλεόρασης, έμεινε να αναδεικνύεται μόνο απο το κανάλι του 902 που με αρκετές διακοπές σήματος απο τον διαχειριστή του ψηφιακού συστήματος DIGEA (αμ γιατί μάγκες μου ξαφνικά μας την σερβίρανε την ντίγκεα;;;;;), φιλοξένησε καθ’ όλη τη βραδυά της 12/6/13 το πάνελ της ΝΕΤ, με αρκετό κόσμο στην Μεσογείων, με μπόλικα ασφαλίτικα γύρω γύρω, με εκβιασμούς περί αυτοφόρου σε όσους αρνηθούν να αποχωρήσουν απο το “τσιφλίκι” του νεοφασιστικού δοιηκητικού συστήματος κατα τα άλλα ιδιοκτησία των Ελλήνων, κτιρίου, ενώ ουδείς εισαγγελεύς εφάνηκε για την νομική έστω κάλυψη της τραμπούκικης απόφασης, και ασφαλώς παρέμεινε τελείως αφανές σε όλα τα άλλα κανάλια που σαν να μην συμβαίνει τίποτα συνέχισαν το πλούσιο σε παπαριές ως συνήθως εκμαυλιστικό πρόγραμμά τους.

Το πρόσωπο της ιδιωτικής εκμετάλευσης των ΜΜΕ ελπίζω πως επιτέλους έγινε ξεκάθαρα αντιληπτό σε όσους έως τώρα θεωρούσαν την λοιπή ενημέρωση αντικειμενική και δημοκρατική. Και έτσι παρά τα όσα μπορεί κάθε Ελληνας τηλεθεατής να καταμαρτυρήσει στην κρατική τηλεόραση, δεν μπορεί να μην ξεκαθαρίσει στο μυαλό του το οτι το παιχνίδι κλείσιμο κρατικής τηλεόρασης-ραδιοφώνου δεν είναι θέμα εξυγείανσης αλλά πρωτίστως κλείσιμο επικίνδυνου εν δυνάμει διαύλου ενημέρωσης.
Ετσι απλά δεν εξυγειαίνουμε, αλλά κλείνουμε. Σαν το αυγό του Κολόμβου. Μόνο που ο Κολόμβος μετά το κατόρθωμά του απλά δεν έφαγε ομελέτα.

Ο δε Νο 2 πανηλίθιος προδότης στον πολιτικό στίβο μετά τον Γιωργάκη, ο Αδωνις ο κερατωμενουφυπουργηθής, εδήλωσεν οτι ο Ελληνας πολίτης δεν υποχρεούται να πληρώνει κρατική τηλεόραση για να τρώνε με χρυσά κουτάλια οι λειτουργοί της.
Τον ευχαριστούμε θερμά που μας σκέφτεται…και ψηφίζει μνημόνια χωρίς να ρίχνει ούτε ματιά στο περιεχόμενό τους.

Μένει να δούμε αν θα εκλείψει απο τον λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι για λογαριασμό ΕΡΤ.
Οσο για την ενημέρωση που έπρεπε να έχει ο Ελληνικός λαός για τις αποφάσεις κλεισίματος της ΕΡΤ….ας το μάθουμε απο στόμα σε στόμα. Ποιός μας χέζει!
Η δε Χ.Α. στο πλάισιο της προστασίας που έχει στόχο να παράσχει στον βασανισμένο λαό μας, συνεφώνησε με τους χρηματοδότες της δεξιούς χωρίς σεύτερη σκέψη.

Ετσι λοιπόν στην κουζίνα της παγκοσμιοποίησης κατασκευάζουν συνταγές με σκοπό να χορτάσουμε όλοι απο δημοκρατία. Αποφασίζουν, διατάσουν, παίρνουν, φεύγουν. Και βεβαίως τον λογαριασμό τον πληρώνει ο ψηφοφόρος, που ως κατακερματισμένη, παραπληροφορημένη, ανιστόρητη μάζα ακολουθεί τη μυρωδιά και μπαίνει στο μαγαζί τους, που ανήκει στον λαό, αφού με τον κόπο και τις θυσίες του άνοιξε, μόνο όποτε τους βολεύει.

Απλά πράγματα…στον τόπο που γέννησε την ιδέα της δημοκρατίας και που κατ’ ουσίαν ουδέποτε ευτύχισε να απολαύσει πραγματικά.

Τι λέτε λοιπόν…έχει γεμίσει το ποτήρι ή έχει ακόμα χώρο για άλλα…

Οσο για την συνταγή…πόσο δίνετε για να απολαύσετε ένα πιάτο;

Κουρσαρος-Καλόγερος

Μόνη μας ελπίδα, να μην γίνουν οι τάφοι μας αφοδευτήρια...

Ξέρετε γιατί σωπαίνουμε στα όσα συμβαίνουν; Επειδή έχουν ήδη σκοτώσει το μυαλό μας... Νεκροζώντανοι που περιφερόμαστε βουβοί και αγέλαστοι (ή ξαπλώνουμε στους καναπέδες μας) είμαστε. Νεκροί που δεν έχουμε καταλάβει την κατάστασή μας...

Ελπίζουμε να μπει χρώμα στη ζωή μας, αλλά δεν έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τα χρώματα, αφού μας έμαθαν να αναγνωρίζουμε μόνο το χρήμα.

Ελπίζουμε να ταξιδέψουμε σε θάλασσες, χωρίς να είμαστε ικανοί να σταθούμε δίπλα στ' ακρογιάλι και να αναλογιστούμε την ευθύνη του ταξιδιού κοιτώντας τα κύματα.



Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δούμε τον κόσμο, όταν δεν μπορούμε να βρούμε το κουράγιο να κοιτάξουμε το έχει να μας δείξει η καρδιά μας.

Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε στον ουρανό και την απεραντοσύνη του, όταν δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από τα μικρά πράγματα που γίνανε οι δυνάστες της ζωής μας και σαν ναρκωτικό μας οδηγούν στον πνευματικό και φυσικό θάνατό μας.

Ελπίζουμε πως ετούτο το κακό θα σταματήσει από μόνο του, πως θα ξυπνήσουμε από έναν εφιάλτη και αρνούμαστε να καταλάβουμε πως το εφιάλτη τον φτιάξαμε μόνοι μας, πως τον στηρίξαμε και τον ανδρώσαμε για να ορίσει την φρίκη που μας περιμένει.

Λάθος... με όλα αυτά, το μόνο που μένει να ελπίζουμε είναι να μην γίνουν οι τάφοι μας αφοδευτήρια εκείνων που έρχονται μετά από εμάς, εκείνων που την ζωή τους βάλαμε στον τόκο επειδή εμείς είμασταν δειλοί και προτιμήσαμε να αυτοκτονήσουμε κλείνοντας τις πόρτες του μυαλού μας, αφήνοντας τον φόβο να μας κυριεύσει απέναντι στον όλεθρο που μας βιάζει καθημερινά.
Ελπίζουμε πως θα γίνει κάποιο θαύμα και θα μας λυπηθούν οι δήμιοί μας, πως θα κουραστούν οι εκτελεστές μας. Τίποτε δεν ξέρουμε πέρα από εκείνα που μας έμαθαν οι επιτήδειοι τοκογλύφοι της ψυχής μας.

ΠΗΓΗ

Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


Τρία ολόκληρα χρόνια ακούμε το παραμύθι 
της σωτηρίας της Χώρας.
Την υποχρέωση που έχουμε να ανεχόμαστε συνεχείς 
και βάρβαρες θυσίες για να σωθεί η Πατρίς...
Να κλείνουμε τα μάτια και να ανεχόμαστε οποιαδήποτε συνταγματική
ή άλλη θεσμική εκτροπή...
Να "περιορίσουμε" την υπερβολική Δημοκρατία που έχουμε...
Να συμφιλιωθούμε με τις "νέες" ιδέες/απαιτήσεις των καιρών
 για Εξαθλίωση, Υποταγή,παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και 
Εθνικού πλούτου...
Τρία ολόκληρα χρόνια  
Θεσμοί,Νόμοι,Δικαιώματα Βιάζονται...
Απειλές,Εκβιασμοί,Διλήμματα είναι στην πρώτη γραμμή μιάς μαύρης
προπαγάνδας από κυβερνήσεις,καθεστωτικά ΜΜΕ,Πλουτοκρατία...
  
 Τρία χρόνια ζούμε μιά Βαρβαρότητα
με Αρχή και χωρίς Τέλος.
Μιά άνευ προηγουμένου αναδιανομή πλούτου σε βάρος του Λαού.
Προγράμματα Ισόβιας Λιτότητας.
   Η Χώρα ισοπεδώνεται...
Οικονομικά,Πολιτικά,Κοινωνικά,Θεσμικά,Πολιτιστικά...
   Η κάθε μέρα είναι Χειρότερη της προηγούμενης...
Σκληρότερη.Καταστροφικότερη.
  Κάθε νέα "συμφωνία" αποδεικνύει την αποτυχία της προηγούμενης.
Τους ξεκάθαρους Στόχους Ξένων και ντόπιων Συμφερόντων.
   Τρία χρόνια διαπιστώνουμε τα Αδιέξοδα του Μονόδρομου.
Το συνειδητό χαρακτήρα των Αντιλαϊκών,Ταξικών Επιλογών.
  Ενας ολόκληρος Λαός τρώει φούμαρα.
Ενας Αδρανής,Απαθής,Κοιμισμένος Λαός.
Ενας Σοκαρισμένος,Φοβισμένος,Δειλός Λαός.
  
Περιοριστήκαμε σε μούντζες,γιαούρτια και γιούχα.
Σε ελάχιστες Δυναμικές-Μαζικές Διαδηλώσεις.
Οι περισσότεροι από Εμάς περιμένουν από τους Αλλους...
Αρκετοί από Εμάς περιμένουν Θαύματα...
Πολλοί βολευτήκαμε...Αδρανήσαμε...Φοβηθήκαμε.

Ηρθε η Ωρα της  Αντίστασης...
Της Συλλογικής Κοινωνικής Δυναμικής Δράσης...
Του ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ...
Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
 

Το άρωμα του βόθρου

Εξοργιστική η εικόνα όσων φλυαρούν - πολιτικών ή δημοσιογράφων - για την οικονομική κατάσταση του Έλληνα πολίτη, εκτοξεύοντας καθημερινά απίστευτες ανοησίες με επιχειρήματα παιδαριώδη για ό,τι πραγματικά βιώνει η μεγάλη πλειονότητα των συμπατριωτών μας στην καθημερινότητά της.

Επιστρέφοντας από τις παραλίες ή τα κέντρα διασκέδασης αποκομίζουν εύκολα το συμπέρασμα - κρίνοντας προφανώς από το πορτοφόλι τους - ότι η κοινωνία έχει ακόμα λίπος και ευημερεί. Το έχω ακούσει αρκετές φορές, έκπληκτος τόσο από την ανοησία και την ελαφρότητα των συγκεκριμένων… εμπειρογνωμόνων όσο και από την τερατώδη άγνοιά τους για ό,τι πραγματικά συμβαίνει.

Υποθέτω πως τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν μπει ποτέ στην οδυνηρή διαδικασία να μείνουν σε σπίτι χωρίς ρεύμα, να μαγειρέψουν με υλικά που μάζεψαν από τα σκουπίδια της λαϊκής, να… απολαύσουν το γεύμα ή τον καφέ που ετοίμασαν από το προηγούμενο βράδυ σε κάποια γωνιά του χώρου εργασίας τους, να διασκεδάσουν προσθέτοντας νερό στο άδειο ποτήρι του μοναδικού ποτού που είχαν τη δυνατότητα να παραγγείλουν.

Δεν ανατρέχω καν σε περιπτώσεις απόλυτης ένδειας και φτώχειας τρομακτικής, με τους συνανθρώπους μας να κοιμούνται παγωμένοι σε ερείπια ή κάποιο πεζοδρόμιο, να γευματίζουν ή να δειπνούν με αποφάγια που ανακάλυψαν στους κάδους των σκουπιδιών και να μεταφέρονται λιπόθυμοι - για να μην πω ημιθανείς - σε νοσοκομεία, επειδή δεν είχαν καμία δυνατότητα περίθαλψης, οικονομικής ή ασφαλιστικής.

Είναι αλήθεια ότι η καθημερινή επαφή με τον ανθρώπινο πόνο μπορεί να δημιουργήσει φαινόμενα μιθριδατισμού, όπου οι άνθρωποι ταυτίζονται με την αθλιότητα και δεν αισθάνονται τη μυρωδιά της. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με το ακριβότερο άρωμα, που το αντιλαμβάνονται όλοι οι άλλοι εκτός από τον φορέα του.

Ό,τι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε διά της οσμής οφείλουμε να το αναζητήσουμε με τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.

Αποτελεί χρέος κάθε κοινωνικού όντος να μη συνηθίζει στο άρωμα του βόθρου.

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
πηγή

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ

Δε λυπήθηκα γι’ αυτήν την ΕΡΤ που έκλεισε. Λυπήθηκα για την ΕΡΤ που θα μπορούσε να ήταν. Λυπήθηκα όταν άκουσα τον  παρουσιαστή ειδήσεων Αντώνη Αλαφογιώργο να «απαντά» στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου περί χαμηλής τηλεθέασης, με το θλιβερό «Πώς να κάνουμε θεαματικότητα κ. Κεδίκογλου όταν ο κάθε υπουργός μας έστελνε δέκα δικές του εκπομπές;». Είναι θλιβερό, διότι θα ήταν μαγκιά  και αξιοπρέπεια να τα κατήγγειλαν αυτά  οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τότε που δεν κινδύνευε η θέση τους.
Θα ήταν μαγκιά αν έκαναν απεργία οι δημοσιογράφοι με το αίτημα της αποκυβερνοποίησης της ΕΡΤ για να διαφυλάξουν
την αξιοπρέπειά τους, την αξιοπρέπειά μας και τη δημόσια περιουσία από την κομματική εκμετάλλευση. Θα ήταν μαγκιά και αξιοπρέπεια αν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν  παρουσίαζαν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με ρεπορτάζ που θύμιζαν ραβασάκια από το Μαξίμου. Τότε θα λυπόμουν γι’ αυτήν την ΕΡΤ που έκλεισε.
Λυπάμαι, όμως, για τη νοσηρή ευχαρίστηση που επιδείχθηκε από μέρος των πολιτών για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Λυπάμαι επειδή κατάλαβα ότι μέρος των ανέργων δεν αντιλήφθηκε ακόμη ότι είναι το θύμα κυβερνητικών πολιτικών και μεγάλων συμφερόντων, αλλά αντιμετωπίζει την ανεργία του ως ασθένεια αποτυχίας η οποία θα θεραπευτεί μόνο αν απολυθούν ακόμη περισσότεροι. Λυπάμαι αυτούς που αντιμετώπισαν τις απολύσεις εργαζομένων μ’ ένα πανηγυρικό «παρ’τα μαλάκα, μείνε κι εσύ άνεργος να δεις πώς είναι». Δε γίνεται δουλειά έτσι.
 
Λυπήθηκα που είδα blogs να ξαναθυμούνται τις όντως σκανδαλώδεις αποδοχές κάποιων στην ΕΡΤ την περίοδο του 2009. Η εν λόγω λίστα αναρτήθηκε παρέα με κείμενα που υπερασπίζονταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι η γνωστή λίστα με τις σκανδαλώδεις αποδοχές περιελάμβανε κάτι λιγότερο από 200 ονόματα ανάμεσα σε 2.656 εργαζόμενους, προφανώς κάνει υψηλόμισθους όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσά της εν λόγω λίστας τα έπαιρναν δημοσιογράφοι που σήμερα εργάζονται στον ΣΚΑΪ και υψώνουν το λάβαρο του Μνημονίου καταγγέλλοντας τις σπατάλες του Δημοσίου, προφανώς δεν τους λέει κάτι. Ούτε ότι οι εν λόγω ευνοημένοι της ΕΡΤ εργάζονται σε όμιλο του οποίου η εφημερίδα πανηγυρίζει σήμερα στο κύριο άρθρο της για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τους βάζει σε υποψίες. Δεν πειράζει, τη δουλειά τους κάνουν.
 
Λυπήθηκα όταν έμαθα ότι η γνωστή τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη πήγε να συμπαρασταθεί στους απολυμένους της ΕΡΤ και τους τίμησε στο twitter γράφοντας: «Δεν αναγνωρίζω τον τόπο μου, ούτε τη χώρα μου. Πραξικοπηματικές ενέργειες όπως η σημερινή με γεμίζουν ντροπή κ θυμό. Είμαι κι εγώ εκεί. #ert».
 
Η χώρα μας, κ. Αρβανιτάκη, δεν έγινε ξαφνικά και σε μία νύχτα αγνώριστη. Έγινε ΚΑΙ έτσι. Όταν κάποιοι κρατούσαν τα ανοιγμένα κεφάλια τους από τα γκλομπς των πραιτωριανών επειδή δεν ήθελαν η χώρα τους να γίνει αγνώριστη, η καλλιτεχνική ελίτ του τόπου διασκέδαζε τους πρωταίτιους της εξαθλίωσής της. Ίσως να μην γνωρίζατε τι γινόταν το 2011. Να διαβάζατε. Ή να τραγουδούσατε. Τη δουλειά σας κάνατε κι εσείς, όμως. Έτσι είναι αυτά.
 
Λυπήθηκα, αλλά πάντως δεν τρόμαξα από τον φασιστικό τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έκλεισε την ΕΡΤ. Έχω τρομάξει εδώ και καιρό. Δεν περίμενα αυτή την απόδειξη. Έχουν δοθεί άπειρες αποδείξεις μέχρι τώρα. Τρόμαξα, όμως από τα «μάγκας ο Σαμαράς που τόλμησε να την κλείσει» στο twitter και στο facebook.
 
Βέβαια και πάλι κακώς τρόμαξα. Όταν οι ταξιτζήδες, ένας κλάδος επαγγελματιών που χτυπήθηκε από τις κυβερνητικές επιλογές της κρίσης, εξέλεξε και πάλι πανηγυρικά τον συνδυασμό της ΝΔ στις συνδικαλιστικές εκλογές του… Όταν οι δάσκαλοι, ένας κλάδος του Δημοσίου που μειώθηκαν οι αποδοχές του, περιμένει απολύσεις και μόλις πριν λίγες ημέρες είχαν επιστρατευτεί οι καθηγητές συνάδελφοί τους βγάζουν πρώτη την παράταξη της ΝΔ στις δικές τους συνδικαλιστικές εκλογές, τι να με τρομάξει πια;
 
Δε με τρομάζουν ούτε καν οι πρόσφατες κυνικές δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου και του Αργύρη Ντινόπουλου με τις οποίες διέψευδαν τα «σενάρια περί κλεισίματος της ΕΡΤ που διακινούνται από ιδιωτικά ελληνικά και  ξένα συμφέροντα» ομολογώντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνησή τους έκλεισε την ΕΡΤ για να ωφεληθούν «ιδιωτικά ελληνικά και ξένα συμφέροντα».
 
Με εκνευρίζει η καραμέλα περί σπάταλης ΕΡΤ. Τα τσακούζι και τα γυμναστήρια της Βουλής, τα δωρεάν αυτοκίνητα και προνόμια των βουλευτών συνιστούν επίσης ένα όργιο σπατάλης. Όμως κανείς δεν σκέφτηκε να την κλείσει. Άλλες σπατάλες λοιπόν είναι κακές και άλλες σπατάλες είναι καλές. Κι αυτή η επιλεκτικότητα στη «δικαιολογημένη» κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι εμετική. Τόσο εμετική, όσο η απόλυση  ακόμη 2.656 ανθρώπων, αυτή τη φορά από το χειρότερο αφεντικό της ζωής μας, το Κράτος. 

ΠΗΓΗ