EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποια ποσά συζητούνται για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη τις πληροφορίες για τα τιμήματα που θα καταβληθούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ενόψει των δεσμευτικών προσφορών που αναμένονται στις 10 Ιουνίου. Κρατάμε τις επιφυλάξεις, επειδή το «παιχνίδι» παίζεται σε πολλά επίπεδα (πολιτικά, επικοινωνιακά, ανταγωνισμός) και από τις δύο πλευρές. Και από τον πωλητή και από τους αγοραστές.

Η Gazprom για παράδειγμα, φέρεται να προσφέρει ποσό της τάξης των 750-760 εκατομμυρίων για τη ΔΕΠΑ, το οποίο θα επιδιωχθεί από τον πωλητή να φτάσει τα 800 εκατομμύρια στο πρότυπο του ΟΠΑΠ. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις προηγούμενες μέρες, διαμηνύθηκε ότι το ποσό που θα προσφέρει θα είναι της τάξης των 600 εκατομμυρίων, καθώς δεν έχουν εκπληρωθεί πλήρως οι όροι που έθεσε για τις οφειλές των πελατών της ΔΕΠΑ. Ό,τι και να ισχύσει πάντως τα ποσά αυτά είναι πολύ χαμηλότερα από τα 900 εκατομμύρια που είχε «υποσχεθεί» αρχικά. Η εξέλιξη αυτή επέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τις πιέσεις της προς του Ρώσους για παραχώρηση εκπτώσεων στις τιμές πώλησης, ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την αποδοχή ενός χαμηλού τιμήματος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφ΄οσον επιβεβαιωθούν τα 600 εκατομμύρια της Gazprom, βρίσκονται πολύ κοντά στα 550 εκατομμύρια που φέρεται να προσφέρει ο άλλος διαγωνιζόμενος για τη ΔΕΠΑ, δηλαδή η εταιρεία Μ+Μ των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όσο για το ΔΕΣΦΑ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αζέρικη Socar, αναθεωρεί τις απόψεις της για προσφορά τιμής κοντά στη λογιστική αξία της εταιρείας δηλαδή λίγο πάνω από 400 εκατομμύρια. Έτσι το τίμημα θα είναι αρκετά υψηλότερο, καθιστώντας την φαβορί για τον διαχειριστή του συστήματος.

πηγη

Κράχ στον ΟΠΑΠ

“Όλα είναι ανοιχτά”. Με αυτή τη φράση στέλεχος του ΟΠΑΠ σκιαγραφεί την κατάσταση που έχει προκύψει στον οργανισμό εσχάτως παρά τη θριαμβολογία για ένα deal που θα έδινε άλλο αέρα στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων. Με τις νομικές διαμαρτυρίες από την μεριά των κ. Γ. Σμέτς, Δ. Μελισανίδη αλλά και του Σωκράτη Κόκκαλη προς την διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία ταυτόχρονα δέχεται βροχή εξωδίκων και από την Ιntralot η κατάσταση μοιάζει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και τουλάχιστον να είναι οριακή.

Αιτία αυτού του νέου αναπάντεχου “δράματος” είναι από την μια μεριά η σύμβαση για την αγορά των κρατικών λαχείων από τον ΟΠΑΠ και αφετέρου η σύμβαση για την ανάθεση του τεχνολογικού παρόχου. Κάποιοι μιλάνε για “εξώδικα” που αφορούν κυρίως μια στρατηγική ελιγμών και από τις δύο μεριές. Όσοι όμως γνωρίζουν το παρασκήνιο κάνουν λόγο και για πόλεμο ουσίας ο οποίος εάν δεν προσεχθεί θα οδηγήσει σε πολιτικό πρόβλημα. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα οι επενδυτές στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες μετά το deal να διαρρέουν την αγανάκτησή τους!

Ήδη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιος Σταυρίδης έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της πλευράς Μελισσανίδη και Κόκκαλη κάτι που σαφώς δεν μπορεί να κάνει ο Κ. Λουρόπουλος ο οποίος ως πρόεδρος του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε αδυναμία και σαφή δυσκολία άρθρωσης λόγου.

Μάλιστα όλες οι ενέργειες επιταχύνονται από την μεριά του ΤΑΙΠΕΔ καθώς αν η μεταβίβαση δεν γίνει ως τις 30 Ιουνίου, τότε ο διαγωνισμός ακυρώνεται και τα 190 εκατ. ευρώ που θα έπαιρνε το Δημόσιο χάνονται. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει μόλις 20 ημέρες για να «σώσει την παρτίδα», διαφορετικά θα υποχρεωθεί να δώσει νέα παράταση, κίνηση που θα χτυπήσει πολύ άσχημα στην Τρόικα, με το Δημόσιο να μην μπορεί να εισπράξει το τίμημα έξι μήνες μετά τον διαγωνισμό.

Η Intralot από την μεριά της θεωρεί πως κέρδισε τον διαγωνισμό για τον πάροχο, ενώ η πλευρά της Εmma Delta υποστηρίζει ότι η Γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ ενέκρινε τη σύμβαση, αλλά αυτή που πάει να υπογραφεί τώρα είναι η τρίτη βελτιωμένη έκδοση και λίγη σχέση έχει με την αρχική. Έτσι η Emma Delta ζητά να εξαιρεθεί από τη σύμβαση η συγκεκριμένη πληρωμή ύψους 15 εκατ. ευρώ, άποψη την οποία στηρίζει και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

πηγη

Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ... ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ - ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ;

Με ένα πολύ ύπουλο τρόπο η τρόικα επιχειρεί να αφαιρέσει τα πάσης φύσεως όπλα (σκοπευτηρίου, κυνηγετικά κλπ) από τους Έλληνες - κυρίως: Με ερωτηματολόγιο το οποίο έχει τεθεί προς διαβούλευση εδώ και δύο μήνες, προσπαθούν να αποδείξουν ότι κάθε όπλο προορίζεται για εγκληματική χρήση!
Πρακτικά το ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στους πολίτες της ΕΕ, εξισώνει όλα τα όπλα, ακόμη και αυτά των κακοποιών με τα κυνηγετικά και τα σκοπευτικά των ολυμπιακών αγωνισμάτων! Απόλυτη, δηλαδή, ισοπέδωση των νόμιμων όπλων με αυτά των παρανόμων! Δεν γίνεται καμία εξαίρεση για τα κυνηγετικά όπλα.
Το πιο ανησυχητικό, που θα πρέπει να προβληματίσει αλλά και να κινητοποιήσει όλους τους νόμιμους κατόχους όπλων στην Ευρώπη, είναι ότι το ερωτηματολόγιο είναι παραπλανητικό και προσπαθεί να ωθήσει τον άσχετο αναγνώστη να αποδεχθεί την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων από την ΕΕ για τη δήθεν προστασία του.
Δεν μπορεί να συσχετιστούν τα κυνηγετικά όπλα με την εγκληματικότητα,όταν στην Ελλάδα για παράδειγμα, χρησιμοποιούν κατά κόρον οι παράνομοι, ΑΚ-47 Καλάσνικοφ, και πιστόλια.
Ουδείς χρησιμοποίησε κυνηγετικό όπλο για εγκληματική πράξη (εξαιρούνται κάποια εγκλήματα πάθους ή κτηματικών διαφορών στα χωριά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν γίνει και με άλλο τρόπο).
Η πραγματικότητα είναι ότι η τρόικα θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Στην αρχή αφόπλισαν τους Εθνοφρουρούς από την Μακεδονία. Τώρα, όσα περνάει ο καιρός δυσκολεύουν τις άδειες οπλοφορίες για κυνηγετικά όπλα ή δεν ανανεώνουν τις παλιές άδειες.
Όταν στην Ομόνοια με 500 ευρώ παίρνεις ολοκαίνουριο ΑΚ-47 με δύο γεμιστήρες και ένα κουτί σφαίρες!
Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από το ότι φοβούνται ταραχές. Επειδή εμείς πιστεύουμε στην αφαιρετική μέθοδο του συγγραφέα Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (δημιουργού του Σέρλοκ Χολμς) που έλεγε "εάν αφαιρέσεις το αδύνατο, αυτό που μένει όσο απίθανο και αν είναι αποτελεί την αλήθεια", βλέπουμε ότι η η τρόικα προβλέπει ταραχές λόγω οικονομικής, και κοινωνικής εξαθλίωσης.
Όσο οι στρατοί ιδιωτικοποιούνται (δεν έχουμε ακούσει ακόμα πειστικές απαντήσεις για την Academy...) και η θητεία καταργείται (κάνοντας έτσι τους πολίτες αμαθείς στην χρήση όπλων), η εξουσία φεύγει από τουςπολίτες-οπλίτες και πηγαίνει σε αυτούς που πληρώνουν τους μισθοφόρους στρατιώτες. Εν πρώτοις οι κυβερνήσεις, αλλά με λεφτά που δανείζονται από τις περιβόητες "αγορές". Οπότε αυτοί οι στρατοί ελεγχονται από τις αόρατες, μη εκλεγμένες αγορές.
Η δημοκρατία δεν έχει καμμια σημασία για αυτούς, και θα πάψει να υπάρχει μόλις θεωρήσουν ότι οι κοινωνίες δεν θα έχουν πλέον κανένα περιθώριο αντίδρασης.
Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, άλλωστε όλα όσα έγιναν εν καιρώ μνημονίου 5 χρόνια πριν δεν θα τα πίστευε κανείς.Είναι πιθανό αυτό να εννοούσε ο Πατροκοσμάς όταν είπε "με άλλους θα κοιμηθείτε, και με άλλους θα ξυπνήσετε". Αλλά για να επιτευχθεί πρέπει να μας πιάσουν "κοιμώμενους".
Iδού και το ερωτηματολόγιο:
Για κάθε πολίτη που δεν συμφωνεί με τον αφοπλισμό των Ελλήνων, η απάντηση σε όλο το ερωτηματολόγιο είναι η πρώτη. Είναι τόσο ύπουλα στημένο που δεν σας δίνει την δυνατότητα να συμπληρώσετε για χαλαρότερα μέτρα από  αυτά που ισχύουν τώρα στην Ευρώπη σε καμία ερώτηση!
Kαι φυσικά όλα τα παραπάνω είχαν προλεχθεί πολλά χρόνια πριν από τον Πατροκοσμά που είχε πει "Θά σάς ζητήσουν τά ντουφέκια· νά έχετε διπλά· νά δώσετε τό ένα καί νά κρατήσετε τό άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θά γλυτώση". 
defencenet.gr

Κάνατε λάθος; Σβήστε το με μπλάνκο!

“Κάναμε λάθος”… Τόσο απλά. Όπως όταν συναντιούνται δύο οδηγοί σε μια διασταύρωση, ο ένας παραβιάζει το STOP, λέει ένα “έκανα λάθος” και πάει ο καθένας στη δουλειά του.

Έκανε λάθος λοιπόν το ΔΝΤ.

Και τι έγινε; Ψιλοπράματα.

  • 4.000 άνθρωποι πήδηξαν από το παράθυρο ή πήραν μια καραμπίνα και την έβαλαν στο στόμα τους. Αλλά όπως είπε κι ο Ευαγγέλος Βενιζέλος (ο ηγεμόνας του εαυτού του στο ΠΑΣΟΚ) επρόκειτο για αδύναμα ανθρωπάκια.
  • Κάποιοι άλλοι πάλι κάηκαν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν όπως εκείνες οι ψυχούλες στην Καβάλα.
  • 1.500.000 έχασαν τη δουλειά τους και ολόκληροι κλάδοι όπως η οικοδομή βρήκαν περίοπτη θέση στο βιβλίο της οικονομικής μας ιστορίας.
  • Χιλιάδες έμειναν άστεγοι.
  • Τα σπίτια μας δημεύθηκαν και ζούμε πλέον με ενοίκιο σε αυτά.
Μερικά εκατομμύρια ακόμη διαβιούν υπό τον τρόμο του αύριο και κάτι παρακάτω από 10.000.000 άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτές είναι οι συνέπειες του …λάθους. Αυτά συμβαίνουν όταν εσύ δεν έχεις σχέδιο και επαφίεσαι στους ξένους.

Κι αφού εσείς συνεχίζετε να αποφασίζετε για εμάς μολονότι ανίκανοι κι ανεπαρκείς όπως οι ίδιοι πλέον παραδέχεστε, κι εμείς σαν καλά βόδια καθόμαστε και το ανεχόμαστε, σας προτείνω να γίνετε ακόμη πιο προκλητικοί σβήνοντάς το με μπλάνκο.

Κανείς δε θα αντιδράσει…


Πηγή: Free Pen

ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ... !!! - ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ‏

Αποκαλυπτική μελέτη ερευνητών του ΚΕΠΕ και του Δημοκρίτειου για την αποτυχία του προγράμματος προσαρμογής και τις επιπτώσεις του στην οικονομία
Η παταγώδης αποτυχία του πρώτου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, την οποία ομολόγησε με τον πλέον επίσημο τρόπο το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο βύθισε την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση, αλλά υπέσκαψε και τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας, όπως δείχνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα που παρουσιάζει ο "Τύπος της Κυριακής".
Η αβελτηρία του πρώτου μνημονίου «ψαλίδισε» το ΑΕΠ κατά 1,6%. Δηλαδή, με απλά λόγια η διάψευση των προβλέψεων των δανειστών μας στοίχισε περίπου 3 δις. ευρώ στην παγωμένη ελληνική οικονομία σε ετήσια βάση, ενώ σε βάθος τριετίας το κόστος της αποτυχίας άγγιξε τα 9 δις. ευρώ. Η αποκαλυπτική μελέτη δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στην οικονομική επιθεώρηση «Apliend Economics Letters υπό τον τίτλο «Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα: Το κόστος ενός αποτυχημένου Προγράμματος Προσαρμογή».

Την εργασία υπογράφουν οι ερευνητές του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Τηλέμαχος Ευθυμιάδης και Σωτήρης Παπαϊωάννου και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) Παναγιώτης Τσίντζος.

Οι τρεις οικονομολόγοι στηρίζονται στην ταυτότητα του ΑΕΠ, η οποία αποσυνθέτει το πραγματικό ΑΕΠ μιας χώρας σε πέντε συστατικά στοιχεία: τις ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο, το ποσοστό απασχόλησης, το ποσοστό συμμετοχής του πληθυσμού στο εργατικό δυναμικό και το μέγεθος του πληθυσμού που βρίσκεται σε εργασιακή ηλικία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, συγκρίνουν τους στόχους και τις προβλέψεις του πρώτου μνημονίου με τα πραγματικά αποτελέσματά του. Έτσι, καταλήγουν στη διατύπωση ότι η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση επηρέασε σημαντικά τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η μεσοπρόθεσμη τάση μεταβολής του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο -3,84% το δεύτερο τρίμηνο του 2012 (οπότε και το πρώτο μνημόνιο παραχώρησε τη θέση του στο δεύτερο), ενώ το ποσοστό αυτό θα περιοριζόταν στο -2,21%, αν δεν είχε αποτύχει το πρώτο Πρόγραμμα Προσαρμογής. "Συνεπώς, αν οι τρέχουσες τάσεις διατηρηθούν, η τάση εξέλιξης του ΑΕΠ αναμένεται να είναι περίπου 1,63% χαμηλότερη σε σύγκριση με την υπόθεση εργασίας στην οποία το αρχικό πρόγραμμα θα ήταν επιτυχημένο".

Με άλλα λόγια η "συνταγή" ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ ήταν ούτως ή άλλως υφεσιακή. Όμως η διάψευση όλων των στόχων και των προβλέψεων της τρόικας οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη τάση συρρίκνωσης του ΑΕΠ.
"Η ελληνική οικονομία σήμερα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που προβλεπόταν στο αρχικό πρόγραμμα", σημειώνει η μελέτη.

Πηγή : http://news247.gr/

Τα ίδια σκουλήκια που έλεγαν ότι το ΔΝΤ “είναι θρίαμβος, σωτηρία και ευλογία”, λένε τώρα πως ήταν “Λάθος, καταστροφικό πείραμα κλπ”.


 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΛΑΘΟΣ, ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ “ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ”, ΟΥΤΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ “ΚΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ”.

Ήταν η μεγαλύτερη απάτη, η μεγαλύτερη κλοπή της ιστορίας. Τέτοιο οργανωμένο έγκλημα, δεν
έχει προηγούμενο. Πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, πλιάτσικο στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία που συνεχίζεται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Όπως αποκαλύπταμε 3,5 χρόνια πριν. Πριν τα μνημόνια και την παραδοχή της έλευσης του ΔΝΤ.

Τα τσιτάτα περί “λάθους”, “μας έκαναν πειραματόζωο”, “μας διέλυσαν για να σωθεί η ευρωζώνη” είναι το κατευναστικό για να το βουλώσουν οι κουτόφραγκοι και να συνεχίζουν να ενημερώνονται από τον Καμπουράκη ενώ το έγκλημα συνεχίζεται.

Δεν έχει προηγούμενο αυτή η επίθεση, από την οργανωμένη συμμορία που έφερε στην εξουσία τον Παπανδρέου και οργάνωσε το μνημόνιο καταστρατηγώντας εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Δεν είναι δυνατόν τα ίδια κανάλια που μεταδίδουν τα περί “λάθους”, την ίδια στιγμή να αποκαλύπτουν οτι “θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις”! Δηλαδή τα δεδουλευμένα, η στοιχειοθετημένη απαίτηση του πολιτη, απλώς ληστεύεται.

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των ΝΠΔΔ έγιναν “τοξικά ομόλογα” παρανόμως, “κουρεύτηκαν” και έπειτα οι γαμπροί της Κλίντον που τα αγόραζαν κουρεμένα, ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, αφού το κράτος “αποφάσισε” να τα αγοράσει σε πενταπλάσια τιμή, ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!



Και δεν θα σταματήσουν να μας ληστεύουν. Δεν θα σταματήσουν να ρημάζουν την χώρα. Δεν θα σταματήσουν οι επίορκοι – αχυράνθρωποι πολιτικοί να προδίδουν, εγκλωβισμένοι στις βαλίτσες του Καραβέλα, της ΜΑΝ και των μεγαλοεργολάβων.

Η μετατροπή του πραγματικού πλούτου σε χρηματοπιστωτικό προϊόν, κάνει την εξαϋλωση του ευκολότερη και την επεξήγηση της ληστείας στον κόσμο που δεν γνωρίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξαιρετικά δύσκολη. Όπως είδαμε με το σκάνδαλο των CDS. Φανταστείτε ότι το κάθε ασφάλιστρο κινδύνου είναι μία έκδοση δεκάδων σελίδων που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούσαν να “κατανοήσουν”. Όπως ακριβώς κάθε μόχλευση των δομημένων ομολόγων της Lehman που παρέσυρε ακόμα και τους “γκουρού” στην καρδιά της ελεύθερης οικονομίας. Πόσο μάλλον τον απλό ψηφοφόρο που άκουγε για τις “κακές αγορές” από τα αδίστακτα λαμόγια.

Δεν θα σταματήσουν μέχρι η χώρα να καταρρεύσει και να φτάσει ακόμα και στον εθνικό ακρωτηριασμό. Μόνον εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Και πρέπει να το κάνουμε τάχιστα. Είναι βέβαια μια εγκληματική συμμορία που θα μεταχειριστεί όλα τα όπλα, όπως το απέδειξε με τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων και τις εφόδους των παρακρατικών που τις διέλυσαν. Όπως το απέδειξε με τον εμπρησμό της Μαρφίν στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεων για να αναχαιτιστεί ο κόσμος και να δαιμονοποιηθούν οι αντιδράσεις.

Οι επόμενες κινήσεις θα πρέπει να είναι άκρως προσεκτικές, διότι οι Κόνδορες είναι ακροβολισμένοι και οι Κεμαλοναζί έτοιμοι. Μακάρι να αφυπνισθεί ο κόσμος και να υπάρξει πολιτική αντίδραση. Αλλιώς…


olympia.gr

H αντιδικία των Δολοφόνων!


 

Όσον αφορά τη μετάνοια του ΔΝΤ, δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, πρόκειται για ένα ακόμη βρώμικο παιχνίδι του – μετά τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Δούρειου Ίππου, με στόχο την εισβολή των Η.Π.Α. στην Ευρωζώνη

Πρόλογος

“Το ΔΝΤ συμπεριφέρεται όπως ένας χειρουργός, ο οποίος ακρωτηριάζει το πόδι ενός ασθενούς του, απλά και μόνο επειδή διαπιστώνει μία μελανιά από ένα χτύπημα.

Αντιμέτωπο με τα τεράστια λάθη του στην περίπτωση της Ελλάδας (εάν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς ως λάθη, αφού ήταν ασφαλώς σκόπιμα), ο χειρουργός του παραδείγματος μας προσπαθεί να ενοχοποιήσει αποκλειστικά και μόνο το «συνένοχο» του. Τον αναισθησιολόγο δηλαδή (την τότε κυβέρνηση), επιμένοντας όμως σχετικά με το ότι, ο ακρωτηριασμός ήταν απαραίτητος – αν και αποδέχεται πως επρόκειτο για το λάθος πόδι.

Από την άλλη πλευρά οι υπόλοιποι χειρουργοί, η Γερμανία, η Κομισιόν και η ΕΚΤ, δεν παραδέχονται το λάθος του ΔΝΤ ισχυριζόμενοι ότι, ο ακρωτηριασμός της Ελλάδας ήταν απαραίτητος – πως η επέμβαση στο πόδι ήταν σωστή, επειδή το χτύπημα δεν ήταν δυνατόν να θεραπευθεί με άλλο τρόπο.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις τους, ο ασθενής θα μπορούσε μελλοντικά να τρέξει πιο γρήγορα με το ένα πόδι, παρά με δύο. Εάν δε καθυστερούσε ο ακρωτηριασμός, περιμένοντας μήπως καλυτερεύσει το χτύπημα, τότε θεωρούν πως θα ήταν απαραίτητο να γίνει μία ακόμη επέμβαση - οπότε ο ασθενής θα έχανε και το δεύτερο πόδι.

Επιμένουν παράλληλα ότι, το σημερινό πρόβλημα, η «μόλυνση» δηλαδή και στο δεύτερο πόδι, οφείλεται στον ίδιο τον ασθενή - ο οποίος δεν πήρε όλα τα φάρμακα και δεν ακολούθησε σωστά τις οδηγίες του χειρουργού. Επομένως, θα πρέπει να πάρει περισσότερα φάρμακα, απλά και μόνο για να επιβιώσει - ακόμη και αν κινδυνεύει να μείνει για όλη του τη ζωή στην εντατική.

Το ερώτημα που προκύπτει στην προκειμένη περίπτωση είναι ποιόν από τους δύο χειρουργούς θα επέλεγε κανείς, εάν ήταν στη θέση της Ελλάδας, έχοντας τραυματίσει το πόδι του. Τον πρώτο που αποδέχεται ότι εγχείρησε το λάθος πόδι, προσπαθώντας ίσως να πείσει για την αναγκαιότητα μίας επόμενης επέμβασης ή τον δεύτερο, ο οποίος επιμένει ότι ήταν το σωστό πόδι;”.


Το έγκλημα και οι δολοφόνοι!

Όπως φαίνεται καθαρά από το παραπάνω παράδειγμα, εάν η Ελλάδα δεν διώξει τόσο το Josef Mengele (ΔΝΤ), όσο και τους «ερασιτέχνες γιατρούς» (ΕΚΤ, Γερμανία) από την επικράτεια της, το συντομότερο δυνατόν, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον. Ο μοναδικός ρεαλιστικός τρόπος δε για να το επιτύχει, αναλύεται στο κείμενο μας «Ο ελληνικός δρόμος».

Ειδικά όσον αφορά τη δήθεν «μετάνοια» του ΔΝΤ, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με το ότι, πρόκειται για ένα ακόμη «βρώμικο» παιχνίδι του – αφού δεν υπάρχει πλέον κανένας, ο οποίος να μην γνωρίζει ότι, η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε ως ο Δούρειος Ίππος, με στόχο την «επέλαση» των συνδίκων του διαβόλου στην Ευρωζώνη.

Για το θέμα αυτό έχουμε γράψει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν (Σκάκι με το διάβολο, Ευρώπη – το χρυσόμαλλο δέρας κλπ.) - αρκετές από αυτές πριν ακόμη από την εισβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, εάν ένας εγκληματίας μετανοεί πραγματικά, τότε «παίρνει αποστάσεις» από τις πράξεις του – τις αποκηρύσσει δηλαδή και ζητάει ειλικρινή συγνώμη από το «θύμα» του. Στην επίσημη όμως έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα (σύνδεσμος), δεν υπάρχει καμία απολύτως ειλικρινής μετάνοια.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να έχει μάθει τίποτα από τα τραγικά λάθη του, αφού συνεχίζει να συστήνει το ίδιο δηλητηριώδες φάρμακο (φόρους κλπ.) για την καταπολέμηση της ασθένειας - την οποία έχει επιδεινώσει, με τις ενέργειες του, σε επικίνδυνο βαθμό.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ τάσσεται στην επίσημη έκθεση του ξανά υπέρ της συνέχισης της καταστροφικής πολιτικής λιτότητας, των χαρατσιών και της υπερβολικής φορολόγησης, παρά το ότι είναι αδύνατον να μην γνωρίζει πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία μεγάλη *«ύφεση ισολογισμών» - η χώρα μας πλέον επίσης, αφού οδηγήθηκε εγκληματικά σε μία τέτοια κρίση, όπως θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Επιμένει δε στις αποκρατικοποιήσεις και παρουσιάζει τα ίδια ανόητα σενάρια με διαγράμματα, με ασκήσεις επί χάρτου καλύτερα, οι οποίες προβλέπουν «κατά το δοκούν» το μέλλον - ως συνήθως εσφαλμένα, κρίνοντας από τις εκτός τόπου και χρόνου προγνώσεις του για το 2010, το 2011, το 2012 κοκ.

Παράλληλα, θέλει να πείσει για την αναγκαιότητα μίας τρίτης διαγραφής του χρέους, όταν με τις δύο προηγούμενες χρεοκόπησαν οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ενώ χάθηκε εντελώς η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα – την ίδια εποχή το δημόσιο χρέος της όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά, αντίθετα, αυξήθηκε.

Όσον αφορά τώρα τον ισχυρισμό του σχετικά με το ότι, είχε προτείνει ήδη από το 2010 τη διαγραφή μέρους του Ελληνικού χρέους οπότε, εάν είχαν ακολουθηθεί οι «συμβουλές» του, τότε:

(α) το δημόσιο χρέος μας θα είχε μειωθεί ριζικά, με αποτέλεσμα να μπορεί να εξυπηρετείται χωρίς πρόβλημα,

(β) οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν χρεοκοπήσει - επειδή αφενός μεν είχαν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια (ενώ η απαιτούμενη διαγραφή θα ήταν μικρότερη), αφετέρου δεν θα υπήρχε η εκροή καταθέσεων 100 δις €, λόγω του ότι δεν θα είχε μεσολαβήσει ο φόβος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη,

(γ) τα ελλείμματα του προϋπολογισμού θα είχαν περιορισθεί σημαντικά, λόγω των πολύ χαμηλότερων τόκων κλπ.,

ασφαλώς και έχει δίκιο - όπως επίσης σχετικά με το γεγονός ότι, η διαγραφή καθυστέρησε για να μπορέσουν να «ξεφορτωθούν» οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν (αξίας τότε περί τα 70 δις €), κάτι που διαπιστώθηκε και στη «δολοφονία» της Κύπρου (ανάλυση μας).

Εν τούτοις, το ΔΝΤ δεν αναφέρεται στις «παρενέργειες», τις οποίες θα είχε τότε η διαγραφή χρέους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης – πόσο μάλλον όταν δεν υπήρχε ο μηχανισμός χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSM, ESM), η ΕΚΤ δεν είχε υιοθετήσει το πρόγραμμα στήριξης των αγορών ομολόγων, ενώ το ίδιο ήταν απρόθυμο να αναλάβει μόνο του τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Προφανώς, εάν είχε επιλεχθεί τότε η διαγραφή χρέους της Ελλάδας, θα είχε δημιουργηθεί πανικός στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση της – οπότε θα ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί.

Αντίθετα, εάν είχε δανειοδοτηθεί η Ελλάδα με ένα σχετικά χαμηλό ποσόν (10-20 δις €) εκ μέρους της Γερμανίας ή κάποιας άλλης χώρας, θα είχε αποφευχθεί τόσο η δική της χρεοκοπία, όσο και η κρίση χρέους της Ευρωζώνης - χωρίς να απαιτηθεί καμία διαγραφή χρέους.

Εάν στη συνέχεια είχε επιλεχθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας με χαμηλά επιτόκια, όπως είχαμε τότε προτείνει, με την έννοια ότι, στην εκάστοτε λήξη ομολόγων η Ελλάδα θα λάμβανε χαμηλότοκα μακροπρόθεσμα δάνεια για την εξυπηρέτηση τους, δεν θα υπήρχε σήμερα κανένα απολύτως πρόβλημα – ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρωζώνη.

Το ίδιο θα συνέβαινε εάν η ΕΚΤ είχε υιοθετήσει άμεσα ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των χωρών-μελών της – οπότε δεν θα είχε σε τέτοιο βαθμό επιδεινωθεί η κρίση στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία κοκ.

Βέβαια, σε μία τέτοια περίπτωση, θα έμεναν μόνες τους με τα τεράστια προβλήματα τους τόσο οι Η.Π.Α., όσο και η Ιαπωνία – οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο, εάν όχι απίθανο, να τα επιλύσουν. Ήταν λοιπόν απαραίτητο να «συρθεί στο χορό» και η Ευρωζώνη – πόσο μάλλον αφού διαφορετικά θα κατέρρεε το δολάριο, κινδυνεύοντας να χάσει το προνόμιο του να αποτελεί το σημαντικότερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Επομένως, η «απώτερη σκοπιμότητα» είναι εμφανής – αφού προτάθηκε από το ΔΝΤ μία λύση για την Ελλάδα, η οποία θα ήταν θανατηφόρα για τις υπόλοιπες χώρες, οπότε ήταν απολύτως αναμενόμενο να μην υιοθετηθεί από την Ευρωζώνη: το τέλειο έγκλημα και το τέλειο άλλοθι.


Πίσω απο τις λέξεις!

Το ερώτημα που απασχολεί τώρα όλους όσους προσπαθούν να ανακαλύψουν το νόημα που κρύβεται «πίσω από τις λέξεις», είναι το τι ακριβώς θέλει να επιτύχει το ΔΝΤ, με τη δήθεν αυτοκριτική του.

Έχοντας ήδη τεκμηριώσει τις τεράστιες υπηρεσίες που πρόσφερε στις Η.Π.Α. (στην Ιαπωνία επίσης), εισβάλλοντας από την Ελληνική «κερκόπορτα» στην Ευρωζώνη και «πυροδοτώντας» σκόπιμα την κρίση χρέους, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως, παρά το ότι αποτελεί το βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α., χρηματοδοτείται από όλα τα μέλη του.

Στα πλαίσια αυτά, δεν είναι εύκολο να εξηγήσει σε χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, το Μεξικό κοκ. το λόγο, για τον οποίο δαπανά τεράστια ποσά στις χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς να έχει κανένα αποτέλεσμα.

Πολύ περισσότερο όταν τα μέλη του δεν είναι δυνατόν να μην συνειδητοποιούν, κρίνοντας από τη ροή των κεφαλαίων ότι, τα χρήματα τους οδηγήθηκαν στις ευρωπαϊκές τράπεζες (τις οποίες προηγουμένως είχαν «καταληστεύσει» οι αμερικανικές, προμηθεύοντας τες με πολλά τρισεκατομμύρια τοξικά ομόλογα), καθώς επίσης στα αγγλοσαξονικά επενδυτικά κεφάλαια(Hedge funds).

Οι δηλώσεις μετάνοιας λοιπόν του ΔΝΤ, η αυτοκριτική, καθώς επίσης η αποδοχή των λαθών του στην Ελλάδα, όταν παράλληλα επιμένει στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, αποσκοπούν κάπου αλλού.

Προφανώς στο να καλύψουν το ότι το ταμείο, παρά το ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα όλων των μελών του, λειτούργησε αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πραγματικών «εργοδοτών» του: των Η.Π.Α. και του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο διευθύνει τη FED ενώ, μέσω αυτής, ολόκληρο τον πλανήτη.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται, εάν διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της απίστευτης ανόδου των χρηματιστηριακών δεικτών παγκοσμίως (άρθρο μας), των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης (QE 1, 2, 3), της κερδοσκοπίας με τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης κοκ.

Ολοκληρώνοντας, το ΔΝΤ έφερε εις πέρας την αποστολή του με απόλυτη επιτυχία, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να «εκβιάζει» τους πάντες, με μία ξαφνική αποχώρηση του - η οποία θα ικανοποιούσε ίσως τα υπόλοιπα μέλη του, ενώ θα κάλυπτε με ένα ακόμη πιο «αδιαφανές πέπλο ομίχλης» τις μέχρι σήμερα υπόγειες σκοπιμότητες του.

Επίλογος

Αναμφίβολα, εάν έπρεπε να κηρύξουμε στάση πληρωμών, ο κατάλληλος χρόνος θα ήταν πριν από την εισβολή του ΔΝΤ – όπως είχαμε επισημάνει. Η Γερμανία θα είχε αποδεχθεί τότε τη δανειοδότηση μας, αφού διαφορετικά θα χρεοκοπούσαν οι τράπεζες της και θα κατέρρεε η Ευρωζώνη – με καταστροφικά αποτελέσματα για ολόκληρο τον πλανήτη.

Εάν θεωρούσαμε τώρα πως είναι αναγκαία η λογιστική έρευνα του χρέους, έτσι ώστε να απαιτήσουμε τη διαγραφή του (εξαιρετικά πιθανού) επαχθούς μέρους του, ο κατάλληλος χρόνος ήταν πριν από το PSI – όταν οι δανειστές μας δεν ήταν τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, αλλά οι αγορές.

Περαιτέρω, εάν έπρεπε να επιστρέψουμε στη δραχμή (υποχρεωτικά μαζί με τη στάση πληρωμών), ο κατάλληλος χρόνος ήταν

(α) είτε πριν από την καταστροφική επέλαση των «συνδίκων του διαβόλου» και της πρωσικής Γερμανίας στην πατρίδα μας, είτε, το αργότερο,

(β) πριν από την υπαγωγή του χρέους μας στο αγγλικό δίκαιο και τη «μετάλλαξη» του σε ενυπόθηκο – αφού έκτοτε δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα μετατροπής του σε δραχμές (όπως την είχαμε προηγουμένως, με μία απλή απόφαση της Βουλής), ενώ εγγυόμαστε για τα δάνεια με όλη τη δημόσια περιουσία μας.

Σήμερα, μετά από όλες τις διαδικασίες που μεσολάβησαν, καθώς επίσης μετά από τα εγκληματικά προγράμματα λιτότητας που αποδεχθήκαμε χωρίς καμία συλλογική εξέγερση (αν και υπήρξαν αντιδράσεις, οι οποίες όμως «σβήστηκαν» με αίμα – βλ. Marfin),όλες οι παραπάνω δυνατότητες μας έχουν δυστυχώς εξαλειφθεί – η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποικία και εμείς σε σκλάβους χρέους.

Για να μπορέσουμε πλέον να ξεφύγουμε από τη θανατηφόρο παγίδα, στην οποία οδηγηθήκαμε, έχοντας και εμείς τεράστιες ευθύνες, ο μοναδικός δρόμος που απομένει είναι η ανάπτυξη μέσω του τουρισμού, της γεωργίας (εξαγωγές), της ναυτιλίας κοκ. – γενικότερα, μέσω της εργατικότητας και της εξαιρετικής επιχειρηματικότητας μας, παράλληλα με την άμεση κάθαρση του διεφθαρμένου κομματικού συστήματος μας.

Εάν τα καταφέρουμε, όπως πιστεύουμε, τότε θα μπορέσουμε να απαιτήσουμε τη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του χρέους μας, με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ – χωρίς να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα ανταλλάγματα, όπως αυτά που θα μας ζητηθούν με το τρίτο «κούρεμα» του χρέους, στο οποίο μας οδηγούν. Επίσης, μόνο τότε θα καταφέρουμε να διώξουμε τους εισβολείς από την πατρίδα μας, επανακτώντας την εθνική μας κυριαρχία.

Όλα αυτά προϋποθέτουν φυσικά αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, θάρρος και εμπιστοσύνη στις τεράστιες δυνατότητες της χώρας μας, καθώς επίσης των πολιτών της. Εάν δεν «αποτινάξουμε» λοιπόν αμέσως την απαισιοδοξία, καθώς επίσης εάν δεν δραστηριοποιηθούμε τώρα, θα έχουμε χάσει δυστυχώς μία ακόμη ευκαιρία - μία ευκαιρία που ίσως είναι όμως η τελευταία.

Από την άλλη πλευρά, εάν η πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε απλά να παραπονιόμαστε μονότονα, μίζερα και από τους καναπέδες μας, κατακρίνοντας κάποια στιγμή στο μέλλον τον αφελληνισμό των τραπεζών μας (τον οποίο μπορούμε ακόμη να αποφύγουμε), τη λεηλασία της δημοσίας περιουσίας (την οποία μπορούμε επίσης να αποφύγουμε), την κατάσχεση της ιδιωτικής, την εξαθλίωση, τη γενοκτονία, την προδοσία των κυβερνώντων κοκ., τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα καταστραφούμε – κάτι που ελπίζουμε πως τελικά θα αποφευχθεί.

* Σημείωση: Ουσιαστικά δεν πρόκειται μόνο για μία «κρίση ισολογισμών», αλλά για ένα φαινόμενο «πολλαπλών σημείων ισορροπίας» (multiple equilibria, όπου οι αγορές χρέους υπόκεινται σε ποικίλες ισορροπίες) – για μία κρίση, η οποία συνήθως συμβαίνει, όταν απουσιάζει ο «δανειστής έσχατης ανάγκης» (η ΕΚΤ στην προκειμένη περίπτωση).

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για το συνδυασμό μίας τυπικής «κεϋνσιανής» κρίσης, καθώς επίσης μίας «κρίσης ισολογισμών» - όπως αυτή περιγράφεται από την αυστριακή σχολή (με την παράλληλη ύπαρξη μίας ευρύτερης πολιτικής, κοινωνικής και γεωστρατηγικής κρίσης).

Αυτό που απαιτείται για την ορθή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου, είναι να αποφασισθεί εάν θα πρέπει πρωτίστως να επιδιωχθεί η τόνωση της ζήτησης ή, αντίθετα, η ρευστοποίηση των «κακών επενδύσεων» – έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η κάθαρση της οικονομίας.

Δυστυχώς, επειδή είναι αδύνατον να αντιμετωπισθούν και τα δύο προβλήματα ταυτοχρόνως, δημιουργείται το επικίνδυνο φαινόμενο των πολλαπλών σημείων ισορροπίας – το οποίο θα αναλύσουμε σε κάποιο επόμενο άρθρο μας, όσο πιο κατανοητά μπορούμε, μαζί με την κρίση ισολογισμών.


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
Οικονομολόγος - Αναλυτής


Πότε ο χείμαρρος της οργής μας θα σπάσει το φράγμα του φόβου μας?


 

Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, λοιπόν, ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο έγινε διάπλατη λεωφόρος για τον αποκαθηλωμένο τσάρο της οικονομίας, που στις εποχές της δόξας του, με το σακίδιο στον ώμο, περιφερόταν για 618 ημέρες και νύχτες στα πέρατα της οικουμένης για να εισπράττει καρπαζιές
από παντού.

Για το γεγονός ότι η λίστα έμεινε τόσο καιρό στα συρτάρια, παραποιήθηκε, ενεχειριάστηκε αλλά δεν αξιοποιήθηκε φταίει, λοιπόν, μόνο ο καρπαζοεισπράκτορας...

Αθώος ζητώντας και τα ρέστα από πάνω, ο ανεκδιήγητος παρασυνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία που πήρε τη λίστα στο σπίτι του με σκοπό να τη φάει κι αυτήν, ξεχνώντας να δώσει εντολές αξιοποίησής της. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπένι-όχι-ο-Χιλ, ο άλλος, ο δικός μας, ο αστειότερος, αναγκάστηκε να παραδώσει τη λίστα μόνο όταν εκτέθηκε από τις δηλώσεις του Στουρνάρα, ο οποίος σε ερώτηση των New York Times είxε πει, για όσους θυμούνται, ότι τότε ήταν πρώτη φορά (sic) που άκουγε, από τον δημοσιογράφο, για την ύπαρξη της περιβόητης λίστας.

Απαλλαγμένος -και λόγω βλακείας- ο μεγάλος διανοητής Γιωργάγης Mind-the-GAP. Αμέτοχος κι ο άτεγκτος τεχνοκράτης Παπαδήμος. Αθώος κι ο προνομιακός συνομιλητής του Θεού, Αντωνάκης. Ανεπαρκής και σε αυτόν τον ρόλο κι ο τεχνοκράτης οικονομικός διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, από τη στιγμή και μετά που... έμαθε για την ύπαρξή της.

Όλοι τους ραντισμένοι με τα δάκρυα του πρώτου τη τάξει κρονόληρου, εξιλεωμένοι κι άσπιλοι.

Αναμάρτητοι, κατά τα φαινόμενα κι οι αδιάφθοροι κομματόσκυλοι των ελεγκτικών μηχανισμών.

"Πρωθυπουργοί", "ηγέτες" και κολαούζοι συνοδοιπόροι, πρόθυμοι να βάλουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις των μονίμων υποζυγίων και να επιβάλουν φόρους που δεν μπορούν να πληρώσουν οι ασθενέστεροι, αλλά άκρως κι επίμονα απρόθυμοι να παρενοχλήσουν τους χρυσοκάνθαρους του σιναφιού.

Οι πρωταγωνιστές αυτού του σκανδάλου, "κατήγοροι" και κατηγορούμενοι μαζί, επιβεβαιώνουν με τη συμπεριφορά τους για άλλη μια φορά το ηθικό και αξιακό επίπεδο αυτών που έχομε εκλέξει για να μας κυβερνάνε, προσφέροντας ένα ευτελές θέαμα, που κάτω από τις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, προκαλεί τη μέγιστη αηδία.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι, αν θέλανε, θα μπορούσαν να έχουν ελέγξει δεκάδες παρόμοιες λίστες από φοροκλέπτες και επίορκους δημόσιους "λειτουργούς" στις δεκάδες φιλόξενες γι' αυτούς τράπεζες και τους φορολογικούς παραδείσους, η αηδία γίνεται ορμητικός χείμαρρος εμετού. Να δούμε πότε αυτός ο χείμαρρος θα σπάσει το πελώριο φράγμα του φόβου μας για να τους πνίξει.

"Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία... Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία."

MUPPET SHOW H ΒΟΥΛΗ - ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Άλλη μια ωραία μέρα η χθεσινή στη Βουλή,αρνήθηκε λέει ο κ.Κασιδιάρης το ολοκαύτωμα,αφορμή του επεισοδίου η άρνηση του επιχειρηματία κ.Σαμπί Μιώνη να παραβρεθεί στην εξέταση για τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ..

Προχώρησε λέει ο κ.Κασιδιάρης σε άρνηση του Ολοκαυτώματος και τα ωραία άρχισαν...

Ο κ.Οικονόμου της Δημοκρατικής Αριστεράς,πρώην μέλος και μάλιστα ιδρυτικό των Eλεύθερων Πολιτών,νυν της Δημ.Αρ,μελλοντικό μέλος τίνος,θα το δούμε στην πορεία,ξέρετε τώρα πως είναι αυτά,όπου φυσάει ο άνεμος πάω,ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος, πήρε το λόγο και είπε για το τι γίνεται στη Γερμανία αν κάποιος αρνηθεί το ολοκαύτωμα,ο κ.Αθανασίου δίχως να χάσει ώρα επέδειξε και χαρτί που προβλέπονται λέει και ποινές για την άρνηση του ολοκαυτώματος στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...Από κοντά όλοι οι βουλευτές των λοιπών παρατάξεων,εξαγριώθηκαν λέει..

Ότι τώρα γνώριζαν για το ότι ο κ.Κασιδιάρης θα μίλαγε για το ολοκαύτωμα και είχαν και έτοιμο και το χαρτί με τον αντιρατσιστικό νόμο να επιδείξουν...And the oscar goes to..Βάλτε όποιον θέλετε..

Σε άλλα θέματα σοβαρότερα δεν έχουμε δει τα ίδια αντανακλαστικά όμως,μάλλον είμαστε εκτός φόρμας,χρειάζονται να γίνουν καμιά 100αριά προανακριτικές που πρέπει να βρούμε και ημερομηνίες να μας βολεύουν όλους,που να πηγαίνουμε Κυριακάτικα;;Πλησιάζουν και οι διακοπές,θα κλείσει η Βουλή,που να τρέχεις,από Σεπτέμβριο τώρα,να πάρουμε και την εβδομάδα προσαρμογής και βλέπουμε...αλλά τι λέω είμαι κακεντρεχής,παραπέμπεται λέει ο κ.Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο με 234 αναμάρτητους άσπιλους και αμόλυντους βουλευτές να ψηφίζουν ναι..Χάλια ο κ.Παπακωνσταντίνου,ένα ψυχολογικό ράκος σου λέει,ένα εξιλαστήριο θύμα ενός πολιτικού συστήματος που αναζητεί ενόχους..Δακρύσαμε και συγκινηθήκαμε από το προσωπικό δράμα του κ.Παπακωνσταντίνου..Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι θα γίνει με το θέμα..έχουμε ακόμα καθώς όπως διαβάζω άρχισαν οι παρατάσεις στις προανακριτικές..μικρές μεν..παρατάσεις δε...τα πέναλτυ πότε θα τα χτυπήσουμε;;

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά του μέσου Έλληνα πολίτη που βλέπει να διαδραματίζονται τέτοια γεγονότα μέσα στην Βουλή...

Τι μας νοιάζει το ολοκαύτωμα των Εβραίων;;Εδώ αρνήθηκαν ολόκληρη γενοκτονία των Ποντίων και δεν έγινε θέμα..αρνήθηκαν το ολοκαύτωμα στη Σμύρνη και πάλι τίποτα..

Για αυτά τα θέματα όμως δεν είχαμε τόσες αντιδράσεις από τους βουλευτές μας,απλή αναφορά και στα κανάλια που ξεχάστηκε γρήγορα έτσι για να πούμε ότι κάτι κάνουμε.Με τους Εβραίους όμως ξεσπάθωσαν,μη μου τους Εβραίους τάραττε..Θα ασχολούμαστε για καμιά εβδομάδα τώρα με αυτό..

Το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προβλέπει ποινές για την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων ας πούμε;;ή του ολοκαυτώματος στη Σμύρνη;;

Βέβαια Δημοκρατία έχουμε και μπορεί να εκφέρει γνώμη η κ.Ρεπούση, ο κ.Κασιδιάρης όμως δεν έχει γνώμη σε μια άκρως δημοκρατική (λέμε τώρα) Βουλή και κοινωνία;;

Αρνήθηκε λέει ο επιχειρηματίας να πάει στην εξέταση για την λίστα Λαγκάρντ επειδή παραβρίσκονται και αρνητές του Ολοκαυτώματος,παραβλέποντας, μαζί με αυτόν και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι του λαού,ότι οι συγκεκριμένοι αρνητές είναι εκλεγμένοι με δημοκρατικές διαδικασίες (εκλογές) από μερίδα του κόσμου.Το αν ενεργούν σωστά ή όχι,τώρα τους βλέπουμε εντός κοινοβουλίου,τώρα κρίνονται..Γιατί αντιδρούμε σαν να φταίνε αυτοί για όλα;;Κυβερνούσαν αυτοί τόσα χρόνια;;Περισσότερο για σάκος του μποξ μοιάζει στο να ξεσπάμε με σκοπό να ξεχνάμε το ποιος φταίει..

Συζητήσεις επί συζητήσεων και μεταξύ του κόσμου,είτε στο διαδίκτυο είτε σε παρέες..
Έγινε ολοκαύτωμα;Δεν έγινε ολοκαύτωμα;Με την πλειοψηφία να αρχίζει να συμφωνεί..Με εμάς τι γίνεται;; (κάτι αλλάζει πλέον στην συνείδηση του κόσμου;)...

Και βέβαια έγιναν θηριωδίες εναντίον των Εβραίων,θηριωδίες όμως δεν έγιναν και εναντίον των Ελλήνων ας πούμε;Γιατί αυτή η υπερασπιστική γραμμή συνέχεια προς τους Εβραίους;;Δεν είναι όλοι οι Εβραίοι καλοί ή κακοί, καλοί και κακοί υπάρχουν παντού σε όλους τους λαούς..Φτάνεις σε σημείο να αναρωτιέσαι,τέλειωσε ο Β παγκόσμιος πόλεμος και ο εμφύλιος ή ακόμα εξακολουθούν να υφίστανται σε διαφορετική μορφή; Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;Διαίρει και βασίλευε..

Την Ελλάδα θα την υπερασπιστούν ποτέ οι εκλεγμένοι βουλευτές μας των 1500 ψήφων;; Τελικά αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν μεταξύ συγγενών και φίλων..

Αντιδράσεις είχαμε και από την κοινότητα των Ελλήνων Εβραίων και με το δίκιο τους,70.000 Εβραίοι Έλληνες έχασαν τη ζωή τους την περίοδο εκείνη..

Για τον άγνωστο αριθμό των Ελλήνων θυμάτων,στη βικιπαιδεια τους προσδιορίζει μεταξύ 300.000 έως 770.000 αμάχων Ελλήνων αλλά και 20.000 έως 35.000 Ελλήνων στρατιωτών ούτε λόγος,αυτούς δεν τους υπερασπίζεται κανείς;;;Εδώ αξιότιμοι κύριοι βουλευτές όλων των κομματικών παρατάξεων και αποχρώσεων δεν υφίσταται ολοκαύτωμα;;;

Υπερασπιστείτε το ολοκαύτωμα των Εβραίων,αλλά πρωτίστως υπερασπιστείτε τους Έλληνες και κανείς δεν μπορεί να σας πει τίποτα.Με την πρώτη ευκαιρία φανερώνετε τους χορηγούς σας,γιατί δεν τους ράβετε και στα σακάκια σας όπως κάνουν στις φανέλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες ώστε να μην σπάμε και εμείς το κεφάλι μας για το ποιος σας σπονσοράρει;; Να γνωρίζουμε βρε αδερφέ...

Βαρεθήκαμε να ακούμε για το τι έκαναν οι αριστεροί και οι δεξιοί ή οι ακροδεξιοί στο πόλεμο και στον εμφύλιο..Ακόμα δεν τέλειωσαν αυτά;; Τώρα τι κάνουμε,θα μας πει κανείς;;;

Χαμός και στα κανάλια..τι να πεις και τι να σχολιάσεις.

Για το τωρινό ''ολοκαύτωμα''που ζούμε,με χιλιάδες αυτοκτονίες και χιλιάδες κόσμο με κατάθλιψη και στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης,εν δυνάμει αυτόχειρες μελλοθάνατους,θα πει κανείς τίποτα;;

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω..

Παρεξηγούνται λέει οι βουλευτές μας όταν τους σχολιάζουμε αρνητικά,σκέφτηκαν ποτέ γιατί το κάνουμε;;Σκέφτονται ότι παρά τους σχολιασμούς μας ή την σάτιρα μας,ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή,ίσως κάπου μέσα μας να ελπίζουμε ότι κάτι μπορούν να αλλάξουν;;Τι μπορούν να κάνουν;; Δεν μπορώ να γνωρίζω,αλλά σκέφτομαι ότι αν ήμουν βουλευτής πόσο θα άντεχα να καταπίνω όλα αυτά; Πόσο θα άντεχα την απαξίωση του κόσμου;;Αξίζουν όλα αυτά στο να κρατάω την καρέκλα του βουλευτή;; Πόσο θα άντεχα να ήμουν μαριονέτα;; Ίσως βέβαια και αυτά τα λέω γιατί δεν είμαι βουλευτής και εκ του ασφαλούς...Αλλά κύριοι και κυρίες βουλευτές εσείς ζητήσατε την ψήφο μας,εσείς ζητήσατε να σας εμπιστευτούμε,εμείς το κάναμε ακόμα μια φορά...Εσείς θα μας ακούσετε κάποια στιγμή;;

Για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές..Όσο συνεχίζεται το muppet show στην Βουλή εμείς θα διασκεδάζουμε αφάνταστα..Είμαι περίεργος όμως στις επόμενες εκλογές να δω ποιος θα έχει τον ρόλο του Κέρμιτ του βάτραχου.

πηγη

Στουρνάρας: ''Χωρίς το Μνημόνιο, θα θυμίζαμε Συρία!''

Μάλλον ο κύριος Στουρνάρας δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, χιλιάδες Ελλήνων δεν έχουν τα βασικά είδη ανάγκης, ενώ μετά από τρία χρόνια μνημονίου και συνεχιζόμενων περικοπών, όλο και περισσότερα παιδιά βιώνουν ημέρες ένδειας και φτώχειας, με λιποθυμίες λόγω
πείνας να έχουν πλέον γίνει ένα καθημερινό φαινόμενο. Μάλλον κάποιοι μας δουλεύουν και μάλιστα πολύ άγρια.

Οι αλλεπάλληλες ομολογίες από το ΔΝΤ για σφάλματα στην περίπτωση της Ελλάδος δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση "δύναμη διαπραγμάτευσης".

Αυτό ομολογεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής".

Ο κ. Στουρνάρας, πάντως, δηλώνει ότι "η έκθεση Τόμσεν δίνει την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ", αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που έκανε τη διαπραγμάτευση του πρώτου Μνημονίου.

Κρατά, πάντως, αποστάσεις από την κόντρα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ για τις αστοχίες του ελληνικού προγράμματος διάψευσης.

"Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί (σ.σ. η τρόικα). Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, θα ήμαστε Συρία", σημειώνει.

Το βλέπουμε ότι έχει σωθεί, με τις αυτοκτονίες 3.000 Ελλήνων να είναι ένα από τα αποτελέσματα του Μνημονίου.

4,160 ΝΟΜΙΜΕΣ θέσεις εργασίας άνοιξαν στην Μανωλάδα μετά τα γεγονότα και τους ελέγχους.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ “ΣΟΦΩΝ” ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑ. ΠΟΣΑ ΜΑΥΡΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ;

Μετά τα γεγονότα της Μανωλάδας, όπως ήταν επόμενο, εντάθηκαν οι έλεγχοι με αποτέλεσμα το δουλεμπόριο να βρεθεί για πρώτη φορά υπο διωγμόν. ΑΜΕΣΑ, άνοιξαν 4,160 θέσεις εργασίας για νόμιμους εργαζόμενους. ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ! Φανταστείτε την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, των δημοσίων εσόδων, του ΦΜΥ κλπ από μόλις μία περιοχή όπου κυριαρχούσε ο νόμος του δουλοκτήτη προύχοντα, του λαδωμένου κρατικού υπαλλήλου, δημοσιογράφου, πολιτικού και του δουλέμπορου ισλαμοφασίστα. Αναλογιστείτε τώρα εάν αυτά συμβαίνουν σε μία Μανωλάδα, τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτή η “λεπτομέρεια” δισεκατομμυριων, πως ξέφυγε στα λαμόγια του ΔΝΤ; Στους Παπανδρέηδες, Παπακωνσταντίνηδες, στις Τρόικες και όλα τα άλλα καθάρματα που πληρώνονται 100άδες εκατομύρια για να προτείνουν να κόψουμε συντάξεις και να αυξήσουμε τα καύσιμα; Και να “δοξολογούν” για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας; Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις και την εξυγίανση της ηθικής μας αλλά και τις οικονομίας εάν απλούστατα υποχρεωθούν τα λαμόγια να κάνουν την δουλειά τους από κάθε πόστο;

Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι όλοι, από τα όρνεα του ΔΝΤ εως τον δουλέμπορο του χωριού, τρώνε πάνω στις σάρκες της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε, αν θέλουμε να γλιτώσουμε και από αυτούς και από τα δεινά μας.

Στη Μανωλάδα καίγονται για «χέρια»!

Στροφή (180 μοιρών!) προς το ελληνικό εργατικό δυναμικό κάνουν οι φραουλοπαραγωγοί της Ηλείας, «ανοίγοντας» 4.160 θέσεις εργασίας για άνεργους Ελληνες. Με τους ελέγχους για τη νομιμότητα των αλλοδαπών εργατών να έχουν ενταθεί στην περιοχή ύστερα από τις αιματηρές συμπλοκές τον περασμένο Απρίλιο, συνολικά 116 παραγωγοί-καλλιεργητές στη Μανωλάδα και στη Βουπρασία απευθύνθηκαν στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, ζητώντας επειγόντως -μέχρι την προσεχή Τετάρτη- Ελληνες εργάτες για τα χωράφια τους.

Οι αποδοχές

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο κάθε εργαζόμενος θα απασχολείται για έξι ώρες καθημερινά σε πενθήμερη βάση και θα αμείβεται με μεροκάματο 25 ευρώ. Σε περίπτωση που οι ημέρες ή και οι ώρες απασχόλησης στα χωράφια αυξηθούν, οι παραγωγοί δεσμεύονται για την… αναπροσαρμογή του μεροκάματου, με τρόπο που θα ορίζεται ξεκάθαρα στη συμφωνία που θα υπογράφουν.

Οι καλλιεργητές εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η «πληγωμένη» παραγωγή, αλλά και οι εξαγωγές, θα ενισχυθούν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που παραμένουν «πληγωμένα» από την κρίση και την ανεργία, και ταυτόχρονα θα αποκαταστήσουν την «εικόνα» τους, που αμαυρώθηκε στο σύνολό της, εξαιτίας των λίγων, όπως λένε, ασυνείδητων συναδέλφων τους.

Ενήμερο το υπουργείο

Σύμφωνα με το ilialive.gr, για την πρωτοβουλία των παραγωγών έχουν ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από τους οποίους οι παραγωγοί ζητούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία. Εμπόδιο στο εγχείρημά τους φαίνεται ότι είναι ο χρόνος, καθώς, όπως τονίζουν, τα περιθώρια είναι στενά και οι υποψήφιοι Ελληνες εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Σχετικά με τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, οι καλλιεργητές υποστηρίζουν ότι με το κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα (σ.σ.: επιστάτες άνοιξαν «πυρ» και τραυμάτισαν 31 εργάτες από το Μπανγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους) η καλλιέργεια φράουλας, με εξαγωγές 100.000.000 ευρώ, κινδυνεύει να καταστραφεί, αφού αρκετοί εργάτες έφυγαν με την εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων.

Κώστας Καντούνης – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ - Όλα τα σενάρια για τον Ενιαίο Φόρο σε ακίνητα και αγροτεμάχια

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές του 2014, με το υπουργείο Οικονομικών να καταλήγει στη επιβολή φόρων ακόμη και για τους επαγγελματίες αγρότες, υπό την πίεση της επίτευξης του εισπρακτικού στόχου των 3,1 δισ.
ευρώ. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή, επεξεργάζονται ήδη τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το κόστος επιβάρυνσης κάθε κατηγορίας ιδιοκτητών και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Στη τελευταία συνεδρίαση της διακομματικής, ο κ. Στουρνάρας παρουσιάσε τις προτάσεις τις κυβέρνησης, οι οποίες αποδείχθηκαν αρκετά διαφοροποιημένες σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς καθώς σε περίπτωση που εξαιρεθούν από τον φόρο, οι κατ' επάγγελμα αγρότες, η τρύπα στα προσδοκώμενα έσοδα θα ξεπερνούσε τα 300 εκατ. ευρώ.

Από τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου, «κερδισμένοι» αναμένεται να βγουν όσοι έχουν ένα αστικό ακίνητο που ήδη επιβαρύνεται με το χαράτσι, αφού θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με σήμερα.

Στον αντίποδα, ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ οδηγεί σε μεγάλες επιβαρύνσεις πολλών φορολογουμένων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, οικοπέδων ή κατοικιών σε ακριβές εντός κι εκτός σχεδίου περιοχές.

Ταυτόχρονα, μεγαλύτερες φοροεπιβαρύνσεις θα προκύψουν και για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα μεγάλης αξίας που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και σε κοσμοπολίτικα νησιά. Για τα ακίνητα αυτά, τα οποία μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητα, οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου.

Αναλυτικά, το βασικό σενάριο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:

- Να φορολογηθούν όλα τα αστικά ακίνητα, τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα που ανήκουν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο Εναίος Φόρος Ακινήτων θα επιβληθεί χωρίς αφορολόγητο όριο και θα επιβαρύνει ακόμη και ακίνητα που δεν επιφέρουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.

- Οι ευπαθείς ομάδες που εξαιρούνται από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα συνεχίσουν να εξαιρούνται και από τον νέο φόρο.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα επιβάλλεται Ενιαίος Φόρος Ακινήτων σε εντός ή εκτός σχεδίου ακίνητα μακροχρόνια ανέργων με μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους ή ανέργων που λαμβάνουν τακτική επιδότηση από τον ΟΑΕΔ ή άλλους φορείς εφόσον η τιμή ζώνης του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογουμένου τις 150.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα τις 12.000 ευρώ και το εμβαδόν του ακινήτου τα 120 τ.μ.

- Τα εντός σχεδίου ακίνητα και οικόπεδα θα φορολογηθούν με βάση το τετραγωνικό. Ο φόρος θα ξεκινά από ένα ευρώ ανά τετραγωνικό και θα αυξάνεται κλιμακωτά, με βάση δεκάδες διαφορετικούς συντελεστές, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, όπως η εμπορική αξία, ο όροφος, η οδός και το οικοδομικό τετράγωνο.

- Τα εκτός σχεδίου ακίνητα και τα αγροτεμάχια θα φορολογηθούν με βάση το στρέμμα, ενώ ο φόρος θα βαρύνει και τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Ο φόρος θα ξεκινά από ένα ευρώ ανά στέμμα και θα κλιμακώνεται μέχρι τα 25 ευρώ. Το ύψος του φόρου θα προκύπτει από τη μέση αντικειμενική αξία των ακινήτων της ευρύτερης περιοχής επί της οποίας θα επιβάλλονται συντελεστές απομείωσης και θα εξαρτάται από κριτήρια όπως είναι η απόσταση από τη θάλασσα, η χρήση του ακινήτου, αν πρόκειται για αρδευόμενη έκταση και αν το οικόπεδο βρίσκεται σε πεδινή ή ορεινή ζώνη.

Κοινωφελής εργασία: Λίγο πριν τα καταναγκαστικά έργα

Το ζήτημα των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα (ΚΟΧ) δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτό όμως είναι το ανησυχητικό. Εξακολουθεί να αποτελεί κεντρική επιλογή στην εργασιακή ατζέντα της κυβέρνησης η οποία πατάει σε αντεργατικά νομοθετήματα και εκμεταλλεύεται τις στρατιές ανέργων που βρίσκονται στο περιθώριο. Άνεργοι οι οποίοι με τον κατ’ ευφημισμό χαρακτηρισμό του «ωφελούμενου» νοικιάζονται από ΜΚΟ, φορείς, συλλόγους αλλά και από την ίδια τη ΓΣΕΕ σε δήμους και περιφέρειες.

Καλύπτοντας σε πολλές περιπτώσεις πάγιες ανάγκες και δουλεύοντας με αμοιβές που θα φτάνουν -στα νέα «προγράμματα 5μηνης κατάρτισης»- μέχρι τα 460 ευρώ τον μήνα, χωρίς συντάξιμα ένσημα και με την απειλή της μη καταβολής δεδουλευμένων σε περίπτωση απόλυσης ή παραίτησης, οι άνεργοι των ΚΟΧ αποτελούν μια πρώτη γεύση για τα τάγματα δωρεάν εργασίας που είχε προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

Ο πρώτος κύκλος των κοινωφελών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) που αφορούσε περίπου 57.000 άνεργους, με διαμεσολάβηση περίπου 170 φορέων και με 1260 μνημόνια συνεργασίας μεταξύ νομών, δήμων, φορέων, ΜΚΟ, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έχοντας ήδη δώσει το στίγμα της νέας εργασιακής εποχής: καθυστερήσεις πληρωμών από 3 έως 5 μήνες, απειλές για απόλυση και τραμπουκισμούς από ορισμένες ΜΚΟ, (αυτές είναι ο άμεσος εργοδότης γιατί κάνουν την πρόσληψη και δανείζουν τον εργαζόμενο σε δήμους, περιφέρειες που είναι οι έμμεσοι εργοδότες – το υπουργείο Εργασίας είναι υπεύθυνο για τις πληρωμές) αστυνομική καταστολή και κρατική περιφρόνηση.

«Όταν κάναμε την 3ωρη στάση εργασίας τον Γενάρη και είχαμε πάει να διαμαρτυρηθούμε στην Επιθεώρηση Εργασίας που είναι στη Σταδίου, είχαμε φάει ξύλο από τα ΜΑΤ που τύχαινε εκείνη την μέρα να ρίχνουν χημικά σε μέλη του ΠΑΜΕ. Στην αρχή η επιθεώρηση Εργασίας δεν ήθελε να μας αντιμετωπίσει, μας έλεγαν ‘δεν είμαστε αρμόδιοι για εσάς’, μέχρι και αριθμό πρωτοκόλλου για την καταγγελία αρνήθηκαν να μας δώσουν», λένε στο enfo εργαζόμενοι σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

«Υπήρχαν εργαζόμενοι σε κοινωφελή προγράμματα οι οποίοι κλήθηκαν να δουλέψουν σε δημόσια υπηρεσία την ίδια μέρα που απολύονταν υπάλληλοί της», σχολιάζει εργαζόμενος σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Αθήνα.

Οι παρατυπίες, η εκμετάλλευση και πολλές φορές η επικινδυνότητα που εμφανιζόταν σε δουλειές όπως σε νοσοκομεία (όπου είναι απαραίτητη η εκπαίδευση) συνοδεύτηκαν από πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στην Επιθεώρηση Εργασίας. «Αποτελέσµατα των πιέσεων και των πιο µαζικών και συντονισµένων αγώνων, όπως στην Κρήτη, την Πάτρα, την Αθήνα και αλλού έφεραν, αν µη τι άλλο, µια επιτάχυνση των διαδικασιών στις ήδη καθυστερηµένες πληρωµές, αφού ΜΚΟ, ∆ιαχειριστική Αρχή, Υπουργείο Εργασίας και Επιθεώρηση Εργασίας δέχονταν από ένα σηµείο και µετά συνεχείς επισκέψεις από απλήρωτους εργαζόµενους στα Κοινωφελή Προγράµµατα», σχολιάζει η Συνέλευση Ανέργων/Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία, κάνοντας πρόσφατα έναν απολογισμό γι’ αυτόν τον πρώτο κύκλο κοινωφελών προγραμμάτων.

Οι διπλές εκλογές του 2012 καθυστέρησαν για ορισμένους τη διαδικασία εκταμίευσης των χρημάτων διότι κανείς υπουργός δεν υπέγραφε, ως είθισται, πιστώσεις· βέβαια, για οποιαδήποτε προεκλογική δράση «ζεστό χρήμα» πάντα υπήρχε. Και επιπλέον, ο «ωφελούμενος» θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο χρόνος καταβολής των αποδοχών «θα πραγματοποιείται μηνιαίως σε συνάρτηση με τη ροή χρηματοδοτήσεως του Προγράμματος» - εν τω μεταξύ θα έπρεπε να είναι στην ώρα του και να καλύπτει πάγιες ανάγκες, εκτός φυσικά από τις δικές του.

Η ΓΣΕΕ ως σκληρός εργοδότης

Πρόκειται για όρους που μαζί με την άρνηση εφαρμογής συλλογικών συμβάσεων εργασίας καθώς και την απαγόρευση οποιασδήποτε απεργιακής δράσης, κινητοποίησης συνθέτουν το νέο εργασιακό μοντέλο· ένθερμος υποστηρικτής του οποίου είναι πρώτα απ’ όλα η ΓΣΕΕ. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπως στα Γιάννενα και τον Βόλο όπου εργαζόμενοι απειλήθηκαν ότι αν προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα θα έχουν πρόβλημα και ότι θα απολυθούν αν θα συμμετάσχουν σε απεργία της ίδιας της ΓΣΕΕ (!).

Έτσι λοιπόν, διαμεσολαβώντας με αμοιβή που φτάνει μέχρι το 5% (το ποσό κυμαίνεται ανάλογα με τα άτομα που απασχολεί ο κάθε φορέας) για περίπου 27.000 ανέργους, περίπου δηλαδή το 50% των θέσεων που προέβλεπαν τα ΚΟΧ, η ΓΣΕΕ έβαζε την υπογραφή της ως «εργοδότης» σε συμβάσεις εργασίας όπως αυτή. Στο ρεπορτάζ του Νίκου Βαφειάδη στις 6 Φεβρουαρίου του 2013, οι δηλώσεις είναι σαφείς. O Bασίλης Παπαδόγαμβρος, διευθυντής ΚΕΚ στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ παραδέχεται ότι «παρακάμπτονται οι συλλογικές συμβάσεις και δεν δίνονται επιδόματα γιατί έτσι ήταν η υπουργική απόφαση και η εγκύκλιος και δικαιολογείται επειδή πρόκειται για κοινωφελή εργασία, όχι για κανονική. Δεν είναι κανονική γιατί πληρεί τους όρους επιδοτούμενου προγράμματος».

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ ο Γιώργος Γαβρίλης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σχολιάζει πως αυτά τα προγράμματα «ενδεχομένως εμφανίζουν με ένα παραπλανητικό ή παραπειστικό τρόπο μείωση της ανεργίας».

Ό,τι και να διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας, το μοντέλο ελαστικής εργασίας με χαμηλές αμοιβές και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, γνωστό και ως μοντέλο των «mini-jobs», είναι μια πολιτική επιλογή για τεχνητή μείωση των δεικτών της ανεργίας και στήριξη της αναπτυξιακής ρητορικής.

Η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε στη Γερμανία την εποχή της κατάρρευσης του τείχους, ως μέρος της ατζέντας 2010 του Γκέρχαρντ Σρέντερ, για την εξασφάλιση εργατικών χεριών με χαμηλό κόστος και την αποφυγή ταραχών και εκρήξεων από την ανατολική Γερμανία. Σήμερα, συνεχίζεται και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να το επισημαίνει (σε θεωρητικό μάλλον επίπεδο) σε συστάσεις-διορθώσεις προς την γερμανική πλευρά (6 Ιουλίου του 2012).

πηγη

Τι γίνεται με την μισθοδοσία των εργαζομένων του πρώην ΗΛΠΑΠ!


 

Όσοι πάσχουν από την καρδιά τους παρακαλούνται να μην διαβάσουν αυτό το άρθρο, αν παρ' όλα αυτά θελήσουν να το διαβάσουν, δεν φέρουμε καμία ευθύνη!

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, πάρτε κανένα υπογλώσσιο αν σας βρίσκεται και απολαύστε τα χάλια των σωματείων μας... που δεν ξέρουν τίποτα!!!

Πριν μερικές μέρες, εκτός από τις βεβαιώσεις της εφορίας, πήραμε και εξοφλητικά (αρνητικών) αναδρομικών, των τριών τελευταίων μηνών του 2012 (Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος).

Άλλοι πήραν και τους τρεις μήνες (οι πιο παλιοί συνάδελφοι), άλλοι πήραν τους δυο τελευταίους μήνες και οι πιο νέοι συνάδελφοι μόνο τον Δεκέμβρη.

Τα ποσά λοιπόν που αναγράφονται σε αυτά τα εξοφλητικά είναι αθροιστικά, δηλαδή θα προσθέσετε και τα τρία ποσά και αυτομάτως θα ξέρετε τι χρωστάτε στην εταιρεία.

Δεν είναι όλα τα εξοφλητικά αρνητικά, κάποιοι θα πάρουν και λεφτά πίσω, οι νέοι επί των πλείστων συνάδελφοι.

Η συμφωνία λοιπόν λέει ότι θα μας παρακρατούνται 70 ευρώ κάθε μήνα μέχρι να ξεχρεώσουμε, προσθέστε λοιπόν το 70αρι + το ανθυγιεινό (που δεν μας δίνουν) στα λεφτά που ήδη παίρνουμε σαν προκαταβολές και αμέσως θα έχετε το πόσο που πρέπει να πάρουμε βάση του ενιαίου μισθολογίου.

Βέβαια για τους μήνες που δεν μας δίνεται το ανθυγιεινό, μην περιμένετε αναδρομικά, το 'χουν δέσει αυτό το ζήτημα.

Αυτό ισχύει μόνο για όσους έχουν αρνητικό πρόσημο στα αναδρομικά, όσοι έχουν να λαβαίνουν από την εταιρεία, θα προσθέσουν μόνο το ανθυγιεινό. Αν βέβαια κάποια στιγμή μας το δώσουν!

Πριν λίγες μέρες λοιπόν τα σωματεία απαίτησαν να δοθούν τα εξοφλητικά που μας οφείλονται, για να αποκτήσουν επιτέλους οι εργαζόμενοι μια άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Πριν προλάβουν λοιπόν να δοθούν στην μορφή που δόθηκαν τα συγκεκριμένα εξοφλητικά, σκάει και το θέμα με τη λαθρεπιβίβαση και πετούν όλοι τη μπάλα στην εξέδρα!

Ξαφνικά ξεχνούν όλοι τα οικονομικά ζητήματα και αρχίζει ένας "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και των συνδικαλιστών σχετικά με το αν θα πουλάει ή όχι ο οδηγός εισιτήρια, αν η επιβίβαση επιβατών θα γίνεται από την εμπρόσθια θύρα ή όχι!

Δεν συμμερίζομαι καμία από τις δύο απόψεις, γιατί και οι δυο πλευρές κάπου έχουν δίκιο και κάπου άδικο, γιατί δεν το αφήνουμε να το δούμε στην πράξη κατά πόσο είναι εφικτό και το ένα σενάριο και το άλλο;

Αυτό είναι που μας καίει τώρα; Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι πάνε να ξεπουλήσουν αλα ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις γραμμές φιλέτο στον ιδιώτη και τα ΚΤΕΛ, όπως ξεπούλησαν και την τουριστική γραμμή και μας έχουν μείνει αμανάτι τα τέσσερα λεωφορεία

Δεν είδα κανένα συνδικαλιστή να νοιάζεται, γιατί αν νοιάζονταν θα ρωτούσαν κάτι πολύ απλό, γιατί απαγορεύεται στην ΟΣΥ να δρομολογήσει τα συγκεκριμένα λεωφορεία στην τουριστική γραμμή;
Ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπουν στον ΟΑΣΘ να έχει την τουριστική γραμμή της Θεσσαλονίκης (καλά κάνουν και την έχουν). Αλλά ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και όχι κατά περίπτωση!!!

πηγη

«Κόπηκαν» 34.000 πρόστιμα στα Μ.Μ.Μ. αξίας 2,5 εκατ. ευρώ!

Το 9% εξοφλήθηκε επί τόπου

Περίπου 2,5 εκατ. ευρώ είναι η ονομαστική αξία των προστίμων που «κόπηκαν» στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τα τέλη Μαΐου του 2013, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη...

Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός, στο ίδιο διάστημα καταλογίστηκαν συνολικά 34.392 πρόστιμα, που κατά 65% αφορούσαν περιπτώσεις επιβατών που δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο.

Συνολικά, έγιναν 1.458 έλεγχοι, εκ των οποίων το 76% σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, ενώ από τα πρόστιμα μόλις το 9% πληρώθηκε επί τόπου.

«Το υπόλοιπο καταλογίστηκε επί πιστώσει και υπάρχουν ολοένα και εντονότερες πιέσεις και ένα καλύτερα οργανωμένο σύστημα προκειμένου αυτά τα πρόστιμα να καταβάλλονται» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, από τις 25 Ιουνίου στο πεδίο του ελέγχου εισιτηρίων θα κατέβουν 230 άτομα για λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς αυξάνονται σε 90 οι εργαζόμενοι που θα ελέγχουν το κόμιστρο και σε 260 οι εκδότες εισιτηρίων.

Ειδικά, στη ΣΤΑΣΥ, πρόκειται για υπαλλήλους που μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με απόφαση διοικητικού συμβουλίου σε νέα καθήκοντα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτούς που μετακινούνται προκλήθηκαν κάποια αρνητικά αισθήματα, αρνητικές αντιδράσεις. Το καταλαβαίνω ανθρώπινα, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Άρνηση υπηρεσίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτή. Έλεγχοι θα γίνονται και θα γίνονται ολοένα και περισσότερο και στους σταθμούς και στους συρμούς» είπε ο υπουργός.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων» είπε και υπογράμμισε ότι τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν κατά της λαθρεπιβίβασης απέδωσαν. «Είχαμε αύξηση των εισπράξεων» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το τελευταίο διάστημα και πάλι έχουμε θετικές ενδείξεις ως προς τα έσοδα».

Ο κ. Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης να εισέρχονται οι επιβάτες στα οδικά μέσα από την μπροστινή πόρτα του οδηγού, προκειμένου να ελέγχεται εάν έχουν ή όχι εισιτήριο, ενώ, σε σχέση με τα μέσα σταθερής τροχιάς, τόνισε ότι «η οριστική απάντηση στο πρόβλημα θα είναι η τοποθέτηση συστημάτων με μπάρες στο Μετρό».

Όπως είπε, ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

ΟΑΣΘ: Εξετάζεται αύξηση της τιμής του εισιτηρίου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ενδέχεται να κληθούν να βάλουν οι Θεσσαλονικείς που μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αφού εξετάζεται αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων. Σύμφωνα με το σενάριο, το βασικό εισιτήριο θα διαμορφωθεί στο ένα ευρώ, ενώ το χρονικό εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών θα φτάσει στο ένα ευρώ και είκοσι λεπτά. Το μισό εισιτήριο θα διαμορφωθεί πιθανόν στα 0,50 λεπτά το βασικό και στα 0,60 λεπτά το χρονικό.

Η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων φαίνεται ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από επιστολή την οποία απέστειλε ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, προς τους προέδρους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή του ο κ. Στεφανίδης αναφέρεται συνοπτικά στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός και επισυνάπτει έτερη επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη τον κ. Σταθόπουλο. Σε αυτήν, γίνεται αναλυτική περιγραφή του προβλήματος, αλλά και συγκεκριμένων γεγονότων.

Ετσι, ο κ. Στεφανίδης αναφέρει ότι παρέλαβε χειρόγραφο σημείωμα του κ. Σταθόπουλου με προτάσεις. «Στην πρόταση για την αύξηση του εισιτηρίου αναφέρατε αύξηση του κανονικού εισιτηρίου από 0,80 ευρώ σε ένα ευρώ χωρίς να κάνετε λόγο για το χρονικό των 0,90 ευρώ, το οποίο πρέπει και αυτό να διαμορφωθεί», σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ. Επισημαίνει ότι ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο κ. Σταθόπουλος πρότεινε το χρονικό εισιτήριο να διαμορφωθεί στα 1,20 ευρώ.

Οι τιμές αυτές δεν αποκλείεται να αλλάξουν, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, αν και στην πραγματικότητα δύσκολα θα επικρατήσουν καλύτερες τιμές για τους επιβάτες.

Από το 2011
Η τελευταία αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011, όταν η τιμή στο βασικό εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 0,80 ευρώ, που κοστίζει και σήμερα. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 το εισιτήριο κόστιζε 0,60 ευρώ. Η τιμή αυτή είχε ισχύσει για μόλις οκτώ μήνες, αφού τα εισιτήρια είχαν διαμορφωθεί στα 0,60 ευρώ την Πρωτομαγιά του 2010. Η αύξηση αυτή είχε έρθει έπειτα από πέντε χρόνια, στη διάρκεια των οποίων τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ παρέμεναν «παγωμένα» στο μισό ευρώ (από το Σεπτέμβριο του 2005).

agelioforos.gr