EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συγκοινωνίες: Δέσμη μέτρων κατά της λαθρεπιβίβασης, το 2014 οι μπάρες στο Μετρό

Σύσκεψη για τη δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης πραγματοποιήθηκε σήμερα υπο τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Αλέξανδρος Δελούκας, ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

1. Αναδιάταξη προσωπικού ελέγχου και πωλήσεων
Αναδιατάσσεται το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ με μεταφορά 102 ατόμων απο διοικητικές θέσεις στον έλεγχο και τα εκδοτήρια. Συνολικά οι ελεγκτές θα αυξηθούν από 50 στους 90 και οι εκδότες από 200 στους 260.
Ενισχύεται επίσης το προσωπικό ελέγχου της ΟΣΥ με 40 επιπλέον άτομα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ελεγκτών σε 230 (εθελοντές και μόνιμοι).
Εντός των επόμενων 20 ημερών, από τις 25 Ιουνίου, οι έλεγχοι κομίστρου επεκτείνονται σε όλο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς καλύπτοντας όπως και σήμερα το σύνολο των ωρών λειτουργίας του συστήματος.

2. Επιβίβαση επιβατών από την μπροστινή θύρα
Το μέτρο αφορά το σύνολο του δικτύου και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου από τις λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Στη συνέχεια θα επεκταθεί παντού. 

3. Πώληση ειδικού τύπου εισιτηρίου εντός οχήματος από τους οδηγούς
Με το συγκεκριμένο μέτρο προσφέρεται στο επιβατικό κοινό η δυνατότητα προμήθειας του ενιαίου εισιτηρίου 1,40 ευρώ εντός οχήματος το οποίο θα πωλείται με επιβάρυνση δέκα λεπτών (1,50 ευρώ) προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επιβάτες.  Ο στόχος του μέτρου είναι να εξασφαλιστεί η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων ανεξάρτητα από τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στη Θεσσαλονίκη (τιμή αγοράς εισιτηρίου μέσα στο όχημα από 0,80 σε 0,90) και σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο (πχ Λονδίνο, Βιέννη, Βρυξέλλες,  Βοστώνη κα) και θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

4. Επέκταση και αστυνόμευση του δικτύου των Ειδικών Λωρίδων Λεωφορείων (ΕΛΛ)
α) Απλοποιείται η διαδικασία υλοποίησης των ΕΛΛ με την μεταφορά της αρμοδιότητας έγκρισης απο τους δήμους στον ΟΑΣΑ. Η τελική ρύθμιση προωθείται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες.
β) Το δίκτυο των ΕΛΛ με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έναντι του αυτοκινήτου ΙΧ, θα επεκταθεί μετά την μελέτη αναδιοργάνωσης του δικτύου της ΟΣΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
γ) Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιχειρείται η ενίσχυση του μηχανισμού αστυνόμευσης με στόχο τη μείωση της παραβατικότητας και την αύξηση της μέσης ταχύτητας διέλευσης των λεωφορείων.

5. Ανταλλαξιμότητα εισιτηρίων
Το πρόγραμμα που πρόκειται να εξαγγελθεί σύντομα από τον ΟΑΣΑ στοχεύει στην καταπολέμηση του φαινομένου της εισιτηριομεταβίβασης και αφορά την δυνατότητα παροχής έκπτωσης σε επιβάτες που επιστρέφουν τα ακυρωμένα τους εισιτήρια.

6. Ενημερωτική καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας αποτελεί η ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα μέτρα αντιμετώπισης της εισιτηριοδιαφυγής στις Αστικές Συγκοινωνίες.

Επόμενη φάση
Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) – Ηλεκτρονικό Εισιτήριο και Μπάρες
Εγκρίθηκαν από το ΔΣ του ΟΑΣΑ τα τεύχη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική φάση για την επιλογή αναδόχου. Από το 2014 θα αρχίσουν να εγκαθίστανται οι μπάρες στο Μετρό όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.


Η προσπάθεια που καταβάλλεται απο το υπουργείο με τους εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους στις Αστικές Συγκοινωνίες για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες. Στόχος του υπουργείου είναι να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες και να αποτραπεί η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Η πολιτική του υπουργείου είναι συνδυασμός μέτρων για την επιβράβευση των χρηστών που είναι συνεπείς και η καταπολέμηση της λαθρεπιβίβασης που αποτελεί πρακτική που στρέφεται εναντίον του κοινωνικού συνόλου.

ΠΗΓΗ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΩΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΡΩΝΑΣ‏

O πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, ως άλλος, νεοέλληνας Νέρωνας, παίζει την άρπα του, την ώρα που συμπολίτες καίγονται μέσα στις φλόγες της πυρκαγιάς του Μνημονίου.

Παράφρονας, επιμένει στο "success story", επαναλαμβάνοντας σαν μηχανική μαριονέτα -
ελεγχόμενος, Κύριος οίδε από ποιόν "λίσταρχο" puppetmaster- ότι η Ελλάδα "έχει κάνει πρόοδο που την αναγνωρίζουν και οι ξένοι".

Το γεγονός ότι το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται λάθη στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος δεν τον πτοεί, κι έτσι τα τρωκτικά της «ομάδα αλήθειας», από τα πνιγηρά υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, αντί να αδράξουν την ευκαιρία για να αναζητηθούν οι ευθύνες της Τρόικας Εξωτερικού στο κατάντημα της χώρας, πασχίζουν να εμφανίσουν ως "success story" μια πραγματική, χωρίς προηγούμενο, ανθρωπιστική κρίση σε καιρό ειρήνης.

Μια καταστροφή, κάθε μέρα περισσότερο επιδεινούμενη, την οποία αποσιωπούν συστηματικά τα μέσα μαζικής εξαπάτησης της ελληνικής τηλεδημοκρατίας, κατακεραυνώνοντας ως λαϊκιστές όσους προσπαθούν κάτι να ψελλίσουν.

Εμείς όλοι, άφωνοι και καταθλιμμένοι, παρακολουθούμε τον κακό κυβερνήτη να παίζει την άρπα του, συνομιλώντας ιδιωτικά με τον Θεό του για τις προσωπικές του επιτυχίες και την αποτελεσματικότητα της Τρόικας Εσωτερικού!

Πολλές επιτυχίες: η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ε.Ε. μετά την Λετονία, το 9,2% των κατοίκων δεν γνωρίζει αν μπορεί να εξασφαλίσει γεύμα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και το 62,6% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ τουλάχιστον 597,000 παιδιά, μαστίζονται από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό, σύμφωνα με αναφορές των "λαϊκιστών" της UNICEF.

Αντιγράφω μια περικοπή από την Αρχή της πρώτης μέρας του Δεκαημέρου, του Βοκάκιου: “Τι περιμένουμε? Ποιο όνειρο επιδιώκουμε? Γιατί χασομεράμε κι αργούμε περισσότερο απ' όλους τους άλλους πολίτες να φροντίσουμε για τη σωτηρία μας? Βρίσκουμε πως αξίζουμε λιγότερο από τους άλλους? Οι αλυσίδες που δένουν το κορμί με τη ζωή είναι άραγε πιο στέρεες σ' εμάς παρά στους άλλους και μας δίνουν το δικαίωμα να περιφρονούμε τον κίνδυνο? Πλάνη! Βαυκαλιζόμαστε!”

Και σκέφτομαι:

Μήπως δεν έχομε χρέος να σταματήσουμε να κάνομε παραχωρήσεις προς το τίποτα?! Παραχωρήσεις προς όλους αυτούς τους ολετήρες, τους ανέντιμους αυτόκλητους σωτήρες που μας οδηγούν στην καταστροφή? Από συστολή ή από φόβο, ας μην πέσουμε στο στρώμα της κατάθλιψης, απ’ όπου, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλουμε δε θα μπορέσουμε να σηκωθούμε ξανά.

my-pillow-book

Μοντάζ - Γρέκι

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΟΡΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ; - Δύο υπόδικοι σε νευραλγικά πόστα του κράτους

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Στην κυβέρνηση ψάχνουν τους επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου με το τουφέκι προκειμένου να τους δείξουν την έξοδο από την υπηρεσία με αφορμή ότι είναι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις που
βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. Ακόμα και δάσκαλος είδε την έξοδο από την υπηρεσία του επειδή συμμετείχε σε πορεία και συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, πριν ακόμα η υπόθεση του τελεσιδικήσει.

Για τα μεγαλοστελέχη όμως δεν ισχύει το ίδιο. Για τους εκλεκτούς πολιτικών και ευρωπαϊκών κύκλων που είναι υπόδικοι εφαρμόζονται εξαιρέσεις, που δύσκολα μπορεί κανείς να ερμηνεύσει και να αποδεχτεί.

Δύο είναι οι πιο κραυγαλέες υποθέσεις δημόσιων λειτουργών σε ανώτατες θέσεις που ενώ εκκρεμούν εις βάρος τους ποινικές διώξεις, σοβαρότατες μάλιστα που έχουν να κάνουν με την άσκηση των καθηκόντων τους εκείνοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και να εμφανίζονται «κολλημένοι» στην καρέκλα τους.

Ο πρώτος ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός παραμένει στη θέση του, διαπραγματεύεται ακόμη και την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ενώ κατηγορείται για την υπόθεση αδιαφανών δαπανών προς τη ΓΕΝΟΠ. Ότι δηλαδή το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ χρηματοδοτούνταν παρανόμως με υπέρογκα ποσά από την ίδια τη ΔΕΗ. Ο κ. Ζερβός μετά την απολογία του στον ανακριτή τον περασμένο Απρίλιο αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ. και στη συνέχεια επέστρεψε ανενόχλητος στο γραφείο του.

Παρόμοια περίπτωση και ίσως και πιο κραυγαλέα είναι και αυτή του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος μαζί με άλλα δύο μέλη της Στατιστικής Υπηρεσίας για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων με στόχο να «φουσκώσουν» το έλλειμμα.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημόσιου. Πιο απλά ο κ. Γεωργίου κατηγορείται ότι παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα με αποτέλεσμα η χώρα να μπει στο χορό των Μνημονίων και όλων των δεινών που έφεραν αυτά.

Και ο κ. Γεωργίου όμως παραμένει στη θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κάνοντας ανενόχλητα τη δουλειά του. Και εκ τη θέσεως του που η κυβέρνηση του επιτρέπει να διατηρεί προετοιμάζει και το έδαφος για την δικαστική περιπέτεια που έχει μπροστά του.

Έτσι όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι απαίτησε από τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ να υπογράψουν και να δεσμευτούν πως δεν θα δίνουν στοιχεία που αφορούν στην υπηρεσία σε οποιονδήποτε τρίτο, ακόμα και αν πρόκειται για δικαστική αρχή. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζονται συνεπώς οι όποιες δικαστικές έρευνες και φυσικά και αυτή που τον αφορά.

Μήπως ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να πάρει θέση ανοιχτά και να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό που τόσα υφίσταται τα τελευταία τρία χρόνια γιατί εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά θυσιάζοντας ακόμα και το εθνικό συμφέρον. Ποια συμφέροντα κρύβονται άραγε πίσω από τους δύο κυρίους;

ΠΗΓΗ

Αν σου πάρουν το σπίτι θα βγεις στους δρόμους ή θα πας για καφέ;

Σε συζήτηση που είχα προ καιρού με ένα φίλο, προκάλεσε την περιέργειά μου, όταν μου είπε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι τύπου... Zara. Του ζήτησα λοιπόν να εξηγήσει περαιτέρω τι εννοούσε -και ήταν άκρως κατατοπιστικός: «Πώς η γνωστή αλυσίδα ρούχων φέρνει ένα καινούργιο προϊόν στα καταστήματά της και το "τεστάρει" μια-δυο βδομάδες, για να δει την ανταπόκριση των καταναλωτών; Έτσι και η κυβέρνηση, ρίχνει πρώτα μια "βόμβα" στη δημοσιότητα και στη συνέχεια βολιδοσκοπεί τις αντιδράσεις των άλλων δύο εταίρων της, αλλά και της κοινωνίας».

Πράγματι, η παρατήρηση αυτή βρίσκει πολλές εφαρμογές στην κυβερνητική πολιτική. Θυμηθείτε για παράδειγμα τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο. Όταν έλεγε ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, δεν το έκανε τυχαία. Να βολιδοσκοπήσει αντιδράσεις ήθελε και, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, η κυβέρνηση προχώρησε, ουσιαστικά, κάτω από το τραπέζι, στην... παράκαμψη του κατώτατου μισθού, μέσω προσλήψεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), στο πλαίσιο των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα. Βγαίνουν και προαναγγέλλουν, διόλου τυχαία, την επικείμενη άρση της αναστολής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. «Βροχή» οι αντιδράσεις. Από βουλευτές ακόμα και της ΝΔ, από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, από την αντιπολίτευση, από αρμόδιους φορείς, από τις τράπεζες, από την κοινωνία... Ε, και; Πάλι με κάποιο τρόπο θα το «μαζέψουν», μέχρι να το «περάσουν» κάτω από το τραπέζι, με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που θα έρθει πιθανότατα κάποιο βράδυ, λίγο πριν κλείσει η Βουλή... Γνώριμο το σκηνικό.

Το θέμα είναι ο λαός μέχρι πότε θα τα ανέχεται όλα αυτά... Μέχρι πότε θα υπομένει την τακτική «μαστίγιο και καρότο» των κυβερνώντων... Του έκοψαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα... Του πήραν το χαμόγελο και του πέρασαν θηλιά στο λαιμό. Του είπαν «συγγνώμη, το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι λάθος», αλλά συνέχισαν και επιμένουν απρόσκοπτα να το εφαρμόζουν. Αν του πάρουν και τα σπίτια, θα υπάρξει, άραγε, κάτι, που να μπορέσει να συγκρατήσει την «έκρηξη» της λαϊκής οργής; Ή αυτή θα... εκφραστεί πάλι από τους «αγανακτισμένους» στις καφετέριες, τις παραλίες και το Twitter;

Του Βασ. Αναστασόπουλου από protothema.gr

Φεύγουν 13.000 δάσκαλοι και καθηγητές χωρίς να αντικατασταθούν

- 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν, 7.000 αναπληρωτές δεν θα προσληφθούν
- Τα κενά θα καλυφθούν με αναγκαστικές μεταθέσεις και αύξηση του ωραρίου εργασίας
- 900 μετατάξεις απο τη δευτεροβάθμια προς την πρωτοβάθμια

Κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων. Από αυτούς οι περίπου 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.

Σύμφωνα με το Εθνος, εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το νέο νόμο, όπου υπάρχει ανάγκη, με αποτέλεσμα αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές να προτιμήσουν να παραιτηθούν, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.

Από τη νέα χρονιά το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι οι οποίοι δεν θα έχουν μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς καθώς δεν θα αυξηθεί το ωράριό τους και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν με αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας. Επίσης, φέτος θα γίνουν και 900 μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια προς την πρωτοβάθμια.

Το υπουργείο είναι στη διαδικασία υπολογισμού των κενών και των πλεονασμάτων ενώ με την καταγραφή αναμένεται να καταργήσει σημαντικό αριθμό οργανικών θέσεων.

Σήμερα οι καθηγητές είναι 87.000 ενώ τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται ότι θα μειωθούν στις 80.000. Απο την πλευρά τους οι εκτιμήσεις είναι οτι το 2014-15 ο αριθμός των καθηγητών θα μειωθεί στις 67.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων και άλλων ρυθμίσεων.

 

Μισοί άνθρωποι, μισοί σκουπίδια! Αξεχώριστα πράγματα στην εποχή του μνημονίου.

Η σχέση των ανθρώπων με τα σκουπίδια ήταν πάντα εχθρική παρότι τα σκουπίδια ήταν «παιδιά» των ανθρώπων. Η πρακτική ήταν να βρίσκονται μεταξύ τους όσο πιο μακριά γίνεται.
Με την όξυνση τη κρίσης όμως άρχισε να αλλάζει σταδιακά αυτή η σχέση. Κάποιοι άνθρωποι
άρχισαν να βλέπουν με… «συμπάθεια» τα σκουπίδια. Τα επισκέπτονταν τακτικά, είχαν διαλόγους μαζί τους και τα σκουπίδια βλέποντας για πρώτη φορά να αναγνωρίζεται η «αξία» τους άρχισαν να προσφέρουν στους ανθρώπους ό,τι αξιόλογο είχαν. Κανένα μπαγιατισμένο ψωμί, ρούχα που μπορούσαν να φορεθούν, πράγματα που δεν ήταν για όλους άχρηστα, καμιά κουβέρτα….
Ανοίγουν προσεκτικά τις σακούλες σκουπιδιών που είναι στοιβαγμένες στους κάδους, σαν να ξετυλίγουν χριστουγεννιάτικα δώρα. Κατόπιν ψάχνουν προσεκτικά για οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί ή να χρησιμοποιηθεί. Μετά απομακρύνονται αθόρυβα.


Τέλος η ντροπή. Τέλος η αυτοεκτίμηση . Πρέπει να επιζήσουν. Να βρουν κάτι να τους δώσει ενέργεια να βγάλουν πέρα αυτή τη μέρα.
Αυτή η εικόνα με τρομάζει ! Οι πεινασμένοι αυτής της πόλης. Οι άνθρωποι ποντίκια, που σιγά σιγά γεμίζουν την πόλη και ξεπετιούνται από κάθε γωνία μέρα νύχτα. Για αυτούς ποιος θα κάνει κάτι;
Έχω τρομάξει !Άνθρωποι όχι χωρίς μέλλον, αλλά χωρίς καν παρόν, βρίσκονται δίπλα μας και κανείς δεν τους βλέπει
Αόρατα ενοχλητικά τρωκτικά που επιλέγουμε να μην κοιτάμε, είναι εδώ και πολλαπλασιάζονται .
Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Εγώ; Εσύ; Δεν ξέρω...
Κανένας άνθρωπος δεν είναι για τα σκουπίδια και κανένας άνθρωπος - όσο στραπατσαρισμένος και να είναι- δεν είναι σκουπίδι. Αλλά δεν ξέρω πια αν στη κοινωνία που είμαι καταδικασμένος να ζω ποιοι είναι οι χειρότεροι. Εκείνοι που παράγουν τα ανθρώπινα σκουπίδια, εκείνοι που τα ανακυκλώνουν ή εκείνοι που τα διαχειρίζονται;

του Τάκη Παπαδόπουλου.

Μετά την ομολογία του ΔΝΤ θα έπρεπε να ακούγαμε το θόρυβο από τις μηχανές των ελικοπτέρων!

Τρία 24ωρα μετά τη δεύτερη -κυνικότερη της πρώτης- ομολογία του ΔΝΤ για το βρόμικο και κτηνώδες παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας από το Δ΄ Ράιχ και τη διεθνή των τοκογλύφων. Και στην
καθημαγμένη Ελληνική κοινωνία επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία αντίδραση. Παντού η ίδια καταθλιπτική αμηχανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόμενος σε εσωκομματική «προεκλογική» περίοδο αδυνατεί να αρθεί στο ύψος της ιστορικής πρόκλησης και να προκαλέσει μια επωφελή για την κοινωνία κίνηση προς τα μπρος. Ετσι, αναγκάζεται για μια ακόμη φορά να παίξει το χαρτί της «επιβεβαίωσης» («εμείς τα λέγαμε») και των διαπιστώσεων περί της καταστροφής που έχει προκαλέσει στη χώρα η βαρβαρότητα των μνημονίων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε και πάλι την ευκαιρία, τουλάχιστον, να αποστομώσει όσους διατείνονται, και είναι πολλοί, ότι μετατρέπεται σε μέρος της κρίσης.

Ούτε οι λοιπές δυνάμεις του δημοκρατικού αντιμνημονιακού τόξου είναι ικανές να δώσουν κουράγιο κι ελπίδα στη διαλυμένη και γονατισμένη κοινωνία η οποία δεν προλαβαίνει να τρώει χαστούκια και να πληρώνει με πολύ πόνο το «μη βιώσιμο» χρέος.

Ωστόσο, η παραδοχή του ΔΝΤ ότι, μας σκοτώνουν με λάθος τρόπο για να σωθεί η υπόλοιπη Ευρώπη (κι όχι γιατί μας …αγαπούν) θα έπρεπε να είχε πυροδοτήσει το φυτίλι του φιλότιμου, της αξιοπρέπειας και του πατριωτισμού των Ελλήνων. Θα έπρεπε να είχαν πλημμυρίσει οι δρόμοι και βουλιάξει οι πλατείες και ήδη να ακούγαμε το θόρυβο από τις μηχανές των ελικοπτέρων!

Απεναντίας, ακούσαμε τον Α. Σαμαρά, να δηλώνει, ανερυθρίαστα, ότι «η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο, διορθώνει τα λάθη», τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, να μην μετανιώνει για τον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης και τον
πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να αποκαλύπτει, πως η Γερμανία, μετά τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος, κέρδισε 500 δισεκατομμύρια ευρώ!

Κοντολογίς. Ζητείται ελπίς!!!

Μητέρα δύο παιδιών κρεμάστηκε λόγω οικονομικού αδιεξόδου!

Μια γυναίκα 53 χρονών, μητέρα δύο παιδιών, έδωσε ξαφνικά τραγικό τέλος στη ζωή της σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Άμφισσας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, την άτυχη γυναίκα βρήκε κρεμασμένη στο πατάρι του σπιτιού τους ο σύζυγός της.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μια πολύ ευαίσθητη γυναίκα και μια εξαιρετική μητέρα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις πρώτες ενδείξεις, τα οικονομικά αδιέξοδα, την οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση για το απονενοημένο διάβημα...

Ας συγχαρούμε για μία ακόμη φορά τους "σωτήρες" μας, Έλληνες και ξένους, για την οικονομική επιτυχία (Πώς την ονομάζουν; Α ναι: "success story") που διατυμπανίζουν ανερυθρίαστα και για τη "νέα Ελλάδα" που οικοδομούν!

Χωρίς άλλα σχόλια, γιατί πρόκειται περί ανθρώπων -το λιγότερο- δίχως τσίπα...

EΛΣΤΑΤ: Στο 5,6% η ύφεση κατά το α΄ τρίμηνο, μεγαλύτερη από την προβλεφθείσα

Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ κατά το 1o τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση κατά 5,6% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012, έναντι της μείωσης κατά 5,3% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση που είχε ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Τις εκτιμήσεις της για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν α΄ τριμήνου υποβάθμισε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, κάνοντας πλέον λόγο για ύφεση 5,6% έναντι 5,3% που είχε εκτιμήσει στα μέσα Μαΐου.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 8,3% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 11,4% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012.

Μείωση κατά 22,9% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.

Μείωση κατά 2,6% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,9% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 12,4 %.

Μείωση κατά 7,8% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 17,8%.

Επισημαίνεται ότι η τρέχουσα χρονολογική σειρά των τριμηνιαίων στοιχείων θα αναθεωρηθεί σαν αποτέλεσμα της αναθεώρησης των αντίστοιχων ετησίων εθνικολογιστικών αποτελεσμάτων, προγραμματισμένης για τον Σεπτέμβριο 2013.


πηγή

''Τολμήστε να ζήσετε για ένα μήνα ως Έλληνας''

"Τολμήστε να ζήσετε για ένα μήνα ως Έλληνας". Αυτός είναι ο τίτλος, του άρθρου που έγραψε ένας Έλληνας αναγνώστης της Guardian και το οποίο αποφάσισε να δημοσιεύσει η γνωστή εφημερίδα. Διαβάστε το, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

«Εισέρχομαι κάπως καθυστερημένα στη συζήτηση και γι' αυτό ζητώ συγγνώμη... Δεν τίθεται ζήτημα αν η Ελλάδα είναι, εν μέρει "ξοφλημένη", όπως εύστοχα αναφέρει το άρθρο. Ως Έλληνας πολίτης εξεπλάγην όταν έμαθα ότι το ελληνικό κράτος δεν γνώριζε (!) ή ότι αγνοούσε τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που είχε στη μισθοδοσία του. Και δεν είναι το μόνο πράγμα με το οποίο κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί.

Το ίδιο ισχύει για τα φαινόμενα διαφθοράς στους κρατικούς μηχανισμούς (καθώς και στους συνεργαζόμενους με το κράτος ιδιωτικούς τομείς και όχι μόνο). Το ίδιο ισχύει για τους ανίκανους πολιτικούς.

Το ίδιο ισχύει με τις "μαϊμου" συντάξεις... Το ίδιο ισχύει για τις τράπεζες που εξαντλούσαν την αυστηρότητά τους στη δανειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων, αλλά χρηματοδοτούσαν ανενδοίαστα "υψηλά ιστάμενους φίλους", όπως συνέβη στην περίπτωση ενός μέσης τάξης ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που, όταν χρεοκόπησε, έφτασε να χρωστάει περισσότερα από μισό δισ. ευρώ. Το ίδιο ισχύει για την επικρατούσα κουλτούρα της φοροδιαφυγής..., το ίδιο ισχύει και για πολλά πολλά άλλα πράγματα.

Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν άντλησαν ποτέ άμεσα οφέλη από την παραπάνω περιγραφείσα κατάσταση. Αντιθέτως, ήταν αναγκασμένοι να υφίστανται την εκμετάλλευση του ιδιωτικού τομέα ("δούλευε όσο θέλει το αφεντικό, χωρίς να πληρώνεσαι τις υπερωρίες και αν διανοηθείς να απευθυνθείς στις αρμόδιες αρχές, έχεις απολυθεί στο λεπτό").

Όσο για την ελληνική γραφειοκρατία, αυτή είναι τρομερή, όπως είναι παντού άλλωστε. Με μία διαφορά: ακόμη και σήμερα το "χαρτομάνι" που απαιτείται για την περάτωση ακόμη και της πιο απλής εργασίας ή διαδικασίας ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Ας πούμε, λόγου χάρη, πως είσαι ανάπηρος. Σε πολλές περιπτώσεις, είσαι αναγκασμένος να παρουσιάζεσαι ο ίδιος κάθε δύο χρόνια σε μία δημόσια υπηρεσία, με το ανάλογο "χαρτομάνι" φυσικά, μόνο και μόνο για να πείσεις το κράτος πως εξακολουθείς να είσαι ανάπηρος. Και παρόλο που αυτό δεν είναι πλέον ο κανόνας, ωστόσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις.

Οι άνθρωποι πληρώνουν εξαιρετικά υψηλές εισφορές στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, δίχως ωστόσο να απολαμβάνουν ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες. Επιπλέον, ακόμη και το 2013, οι εισφορές είναι οι ίδιες με εκείνες του 2008, αν όχι μεγαλύτερες. Παρ' όλα αυτά, οι συντάξεις του δημοσίου έχουν ήδη μειωθεί κατά 30% με τάση να μειωθούν κι άλλο...

Τι στο διάολο μπορεί ακριβώς να κάνει κανείς γι' αυτό το χάλι; Σκεφτείτε: χρειάζεσαι 250 ευρώ για ενοίκιο συν 60 ευρώ για το ηλεκτρικό και τους φόρους συν 30 ευρώ για το τηλέφωνο και τη σύνδεση ίντερνετ συν 50 ευρώ για θέρμανση το χειμώνα συν 150 (?) ευρώ για διατροφή συν 50 ευρώ για μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται καν τα έξοδα για ρουχισμό, διασκέδαση, καπνό, αλκοόλ, κοντολογίς για κανένα απολύτως... "βίτσιο", ούτε για τα κάθε λογής χρέη, τις διακοπές (χα!) ή τη συντήρηση αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας (χα, χα, χα!).

Με βασικό μηνιαίο μισθό τα 510 ευρώ (κατά προσέγγιση), είναι αδύνατον να καλύψει κανείς αυτές τις ανάγκες. Αν κατέχεις κάποιου είδους ειδίκευση μπορεί ο μισθός σου να φτάσει τα 700 με 1000 ευρώ το μήνα, πράγμα που πλέον θεωρείται πολυτέλεια. Και φυσικά, εάν είσαι γύρω στα 50 και εξακολουθείς να εργάζεσαι (πράγμα απίθανο), μπορεί να φτάσεις ακόμη και τα 1200 με 1500 ευρώ, τη στιγμή που προ κρίσεως έβγαζες τα διπλάσια.

Με το μηνιαίο κόστος ζωής όμως να αυξάνεται (δάνεια, παιδιά), τα 1200 ευρώ το μήνα σε θέτουν στο ίδιο επίπεδο με εκείνον που λαμβάνει τον κατώτατο βασικό μισθό.

Τα οφέλη; Κανένα πλέον. Επιδόματα; κανένα. Φοροαπαλλαγές; Καμία, εφόσον κάθε ετήσιο εισόδημα άνω των 5000 ευρώ φορολογείται.

Σας φαίνεται αρεστή αυτή η κατάσταση; απευθυνθείτε στο κοντινότερό σας ελληνικό προξενείο και προσφερθείτε να ζήσετε στη θέση ενός Έλληνα πολίτη έστω για ένα μήνα. Να είστε σίγουροι πως άμα τη επιστροφή σας στην πατρίδα, θα ευχαριστείτε το Θεό, κάποια ανώτερη δύναμη ή δεν ξέρω και εγώ ποιον που δεν βρίσκεστε στη θέση του, αγαπητοί επικριτές.

Χαιρετισμούς».

Η Ελλάδα αγκαλιά με τους «βρομιάρηδες»

Η ΑΟΖ ήταν το τυράκι και το σχιστολιθικό αέριο η φάκα. Με τη φράση αυτή περιέγραφαν την τοποθέτηση του έλληνα πρωθυπουργού στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το θέμα περί ΑΟΖ προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα ενώ το νέο φλερτ της τρικομματικής κυβέρνησης με το σχιστολιθικό αέριο απευθυνόταν εις τας Ευρώπας εκεί όπου παίζεται το μεγάλο παιγνίδι από το πανίσχυρο λόμπι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, παιγνίδι που απειλεί να αλλάξει εκ βάθρων την…ενεργειακή στρατηγική της Ευρώπης.

Από την Βάλια Μπαζού

Γιατί βέβαια ποιος ασχολείται στην Ελλάδα με το σχιστολιθικό αέριο και ποιος θα κάτσει να διαβάσει τόσο ψιλά γράμματα…
Έτσι η κυβέρνηση έκανε με κάθε επισημότητα στροφή στη βρόμικη και ανοήτως αποκαλούμενη φθηνή ενέργεια και συντάχθηκε με τους λεγόμενους και «βρομιάρηδες» της ενέργειας για μια ακόμα φορά.
Η αλλαγή του ενεργειακού δόγματος από την ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε συστηματικά από τον περασμένο Αύγουστο όταν έγινε η πρώτη επίθεση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας- ειδικά στα φωτοβολταϊκά – και επισφραγίστηκε με την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής όπου ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρμαχος ακόμα και της εξόρυξης του σχιστολιθικού αερίου, υπέρμαχος, δηλαδή, μιας εκ των πλέον επικίνδυνων μεθόδων που έχει προκαλέσει παγκοσμίως τις ισχυρές αντιδράσεις των επιστημόνων και των πολιτών.
Το πλασάρισμα του σχιστολιθικού αερίου αλλά και η διαφωνία με την υιοθέτηση εκ μέρους της ΕΕ νέας δεσμευτικής πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είχε ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Απριλίου με τη συμμετοχή του υπουργού ΠΕΚΑ Ευάγγελου Λιβιεράτου και του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου στις συνόδους των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας αντίστοιχα.
Και οι δυο είχαν διατυπώσει τη θέση ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αύξηση του ευρωπαϊκού στόχου για μείωση των αεριών του θερμοκηπίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας των ευρωπαϊκών ενεργοβόρων βιομηχανιών. Μάλιστα, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ είχε θέσει στους ομολόγους του και το θέμα της εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου, πλέκοντας το εγκώμιο της άκρως επικίνδυνης μεθόδου
Η ξεκάθαρη αναφορά του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στην ανάγκη να δοθεί πράσινο φως στην εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου θα πλασαριστεί ως ακόμα μια προσπάθεια για την ανάπτυξη και ανάκαμψη της χώρας μέσα από την εκμετάλλευση του ενεργειακού της πλούτου και της εξασφάλισης νέων θέσεων εργασίας. Και για μια ακόμα φορά η χώρα στο όνομα της σωτηρίας της θα βρεθεί αντιμέτωπη με άκρως επικίνδυνες επιλογές για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον ακόμα και την ασφάλεια των πολιτών. Και είναι περίεργο πώς η χώρα συντάσσεται με την μειοψηφία της ΕΕ αφού μόνον έξι χώρες μέχρι σήμερα (Πολωνία, Βρετανία, Αυστρία, Γερµανία, Ολλανδία,  Σουηδία) έχουν εγκρίνει μέχρι σήμερα την επικίνδυνη μέθοδο. Μια εξόρυξη που είναι συνδεδεμένη με μεγάλες καταστροφές γι αυτό και στις ΗΠΑ όπου η μέθοδος κυριαρχεί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα από τα πιο μαζικά και δυναμικά δίκτυα αντίδρασης.
Τι συνεπάγεται, όμως η εξόρυξη του σχιστολιθικού αερίου;

Σεισµοί και ρύπανση

Σύµφωνα µε αναφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα περιβαλλοντικά προβλήµατα που συνοδεύουν την άντληση του αερίου είναι πολλά και γνωστά. Όπως επισηµαίνεται, η τεχνική της λεγόµενης «υδραυλικής ρωγµάτωσης» βασίζεται στη θραύση του υπεδάφους, ενώ απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού που φθάνουν και τα 4.000 κυβικά µέτρα για τη διάνοιξη µιας και µόνο πηγής και µέχρι και 14.000 κυβικά για τη θραύση του σχιστόλιθου και την εξαγωγή του αερίου. Με τη χρήση τεράστιων αντλιών, που µπορεί να φτάσουν σε βάθος έως και 8 χιλιοµέτρων, ασκούν πολύ µεγάλες πιέσεις στο υπέδαφος, ώστε να το σπάσουν και να δηµιουργήσουν ρήγµατα στους βράχους.

Στη συνέχεια «βοµβαρδίζουν» τα ρήγματα με εκατομμύρια λίτρα νερού, ειδική άμμο και ειδικά μείγματα χημικών – ακόμα και δηλητηριώδεις ουσίες – με στόχο να εξολοθρευτούν οι μικροοργανισμοί που εμποδίζουν την έξοδο του αερίου. Η τελική διαδικασία προβλέπει την άντληση του νερού το οποίο περιέχει και το πολύτιμο αέριο. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του Ε.Κ., η χρήση τέτοιων ποσοτήτων νερού και χημικών, και μάλιστα υπό τεράστια πίεση, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους μόλυνσης των υδροφόρων στρωμάτων του υπεδάφους, όταν το νερό που χρησιμοποιείται επιστρέψει από τα έγκατα της γης. Η ίδια δε η τεχνική της θραύσης του υπεδάφους είναι ήδη γνωστό ότι προκαλεί σεισμούς…

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, κατά τη διαδικασία εξόρυξης εκπέμπονται μεγάλες ποσότητες μεθανίου, που αποτελεί ένα από τα πλέον «ισχυρά» αέρια του θερμοκηπίου, κάτι που το κάνει όχι απλώς χειρότερο από το «συμβατικό» φυσικό αέριο, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα χειρότερο και από τον άνθρακα. Στις ΗΠΑ, όπου εκτιμάται ότι κάθε μήνα προσθέτουν στο ενεργειακό τους ισοζύγιο 120 με 150 γεωτρήσεις φράκινγκ, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεράσει τη Ρωσία σε παραγωγή φυσικού αερίου, το κίνημα αντι-φράκινγκ συνεχώς μεγαλώνει, αφού οι επιπτώσεις τής επικίνδυνης μεθόδου εξόρυξης έχουν φτάσει μέσα στα σπίτια των πολιτών. Χιλιάδες κάτοικοι που βρίσκονται κοντά σε γεωτρήσεις είδαν τις βρύσες των σπιτιών τους να παίρνουν φωτιά εξαιτίας του μεθανίου που έχει περάσει στο πόσιμο νερό!

ΠΗΓΗ

Guardian: Γιατί τραπεζίτες και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν ότι η «ξοφλημένη» Ελλάδα έχει ανανήψει;

  «Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν επισταμένως να πείσουν τον κόσμο ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει πλέον λόγο για το ελληνικό «success story» γράφει ο Guardian ο οποίος αποδομεί την καλή εικόνα.

Εάν η εικόνα που είχατε για την Ελλάδα είναι εκείνη μίας χώρας στο χείλος του γκρεμού, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά «ξοφλημένης», μάλλον θα πρέπει να
«ενημερώσετε» το προφίλ της, καθώς κάτι τέτοιο ίσχυε την περίοδο άνοιξη/καλοκαίρι του 2012.

Οι τάσεις όμως της μόδας αλλάζουν, οι κολεξιόν ανανεώνονται, το ίδιο και οι οικονομίες: ένα χρόνο μετά, η χαμένη περίπτωση «Ελλάδα» εμφανίζεται ως το απόλυτο «success story», μία εικόνα η οποία προωθείται συστηματικά από μεγαλοτραπεζίτες και πολιτικούς εγχώριους και μη, προειδοποιεί σε σχετικό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το αφεντικό της κεντρικής τράπεζας διατείνεται ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει στο σωστό δρόμο. Ο ελληνικός οικονομικός Τύπος και μέρος του διεθνούς γνέφουν καταφατικά, ενώ οι κάτοχοι ελληνικών ή ευρωπαϊκών επενδυτικών αγαθών επικροτούν: ξεχάστε το Grexit και καλωσορίστε την Greecovery», σημειώνει το άρθρο του Aditya Chakrabortty.
«Αυτό που διακυβεύεται εδώ ξεπερνάει κατά πολύ σε σημασία το αν μία οικονομία που εκπροσωπεί μόλις το 2% του ετήσιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ευρώπης έχει επανέλθει στον ίσιο δρόμο. Το ζήτημα εδώ είναι η δικαιολόγηση της θεραπείας-σοκ η οποία επιβάλλεται στις πληγείσες οικονομίες της ευρωζώνης.

Διότι, εάν οι ελίτ της Ευρώπης και της Ουάσινγκτον καταφέρουν να περάσουν την αντίληψη ότι “θεράπευσαν” την Ελλάδα, τότε ακυρώνουν όλη την κριτική που τους έχει ασκηθεί για τα μέτρα λιτότητας της ευρωζώνης, ενώ θα μπορούν επιπλέον να υπερασπιστούν ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο, μόλις τρία χρόνια πριν, φαινόταν πως όδευε προς την καταστροφή», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Το γεγονός όμως, σύμφωνα με τον Guardian, ότι η Ελλάδα μόνο στον ίσιο δρόμο δεν έχει επανέλθει φαίνεται ξεκάθαρα και από τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία: η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να νοσεί βαριά, το κράτος πρόνοιας καταρρέει, το ίδιο και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο.

Μάλιστα, το OECD προβλέπει ότι το 2014 η Ελλάδα θα εισέλθει στην έβδομη κατά σειρά χρονιά ύφεσης: ένας στους τέσσερις Ελληνες είναι άνεργος, δύο στους τρεις νέους είναι επίσης άνεργοι, και 400.000 οικογένειες στερούνται οποιουδήποτε εισοδήματος.

Η πραγματικότητα, γράφει ο Guardian, είναι πολύ διαφορετική:

Η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη αποφάσισαν να διατηρήσουν την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα, τροφοδοτώντας την με ευρώ. Από αυτή την απόφασή τους προέκυψε ένα είδος οικονομικής σταθερότητας που προσέλκυσε τους επενδυτές. Η σιωπηλή ροή καταθέσεων εκτός Ελλάδας έπαψε, με τη διαφορά όμως ότι τα οικονομικά ιδρύματα λειτουργούν πλέον περισσότερο ως θησαυροφυλάκια καταθέσεων παρά ως πάροχοι πίστωσης.

Ποιο είναι όμως το τίμημα για όλα αυτά τα «θετικά» οφέλη, αναρωτιέται το άρθρο: η κατάρρευση των δομικών λίθων του κράτους (των δημόσιων υπηρεσιών), η άνοδος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, η χειραγώγηση του Τύπου και ο διωγμός δημοσιογράφων, όπως συνέβη στην περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη.

ΠΗΓΗ

ΔΝΤ: αυξήστε έως 12,6% φάρμακα, βιβλία, ρεύμα, νερό, ταξί

ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ. Αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση (ε; τι; και πως θα τους παίζει μετά το δελτίο ειδήσεων του ΔΝΤ
για να ξαναβγουν;)

Εφιαλτικά φορολογικά μέτρα που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την ζωή των ελληνικών νοικοκυριών, προβλέπει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αύξηση από 6,5% σε 19% ή και 21% του συντελεστή ΦΠΑ για πωλήσεις φαρμάκων, υπηρεσίες ξενοδοχείων (και μάλιστα σε περίοδο που αναζητείται στήριξη της οικονομίας από τον τουρισμό) πωλήσεις βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές λιανικής πώλησης αυτών των προϊόντων και υπηρεσιών θα αυξηθούν κατά 11,7% με 12,6%!
Το ΔΝΤ απαιτεί ακόμη να αυξηθεί από το 13% στο 19% ή 21% ο ΦΠΑ σε όλα είδη διατροφής, στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και του φυσικού αερίου, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί και στις υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών. Αυτό σημαίνει ανατιμήσεις 5,3% έως 7% σε όλα τα προαναφερθέντα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν και αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα και προετοιμάζουν τον νέο έλεγχο της Οικονομίας που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα από τους επικεφαλής ελεγκτές.

Οι τροϊκανοί ζητούν ακόμη να καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Αν συμβεί αυτό, τότε οι συντελεστές ΦΠΑ θα αυξηθούν από το 9% και το 16% στο 19%-21%

Επίσης, το ΔΝΤ ζητά τη δημιουργία ιδιωτικής φορολογικής και φοροεισπρακτικής υπηρεσίας. Στην έκθεσή αναφέρεται χαρακτηριστικά οτι «εάν τα μέτρα εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης αποτύχουν, τότε οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν πιο ριζικές αλλαγές όπως η δημιουργία μιας φορολογικής υπηρεσίας εκτός της αρμοδιότητας των δημοσίων υπηρεσιών». Με άλλα λόγια το ΔΝΤ λέει ότι αν δεν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή όχι μόνο θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά το έργο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της είσπραξης των εσόδων θα δοθεί σε ιδιώτες.

Επίσης στο ίδια έκθεση το ΔΝΤ:

Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ακόμα τα δημοσιονομικά περιθώρια για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, Αφήνει ανοικτή την παράταση ισχύος της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και μετά το 2014.

Σε ανακοίνωσή τους οι εφοριακοί (ΠΟΕ – ΔΟΥ)αναφέρουν ότι για τα χάλια του φορολογικού συστήματος, ευθύνη έχουν :

Όσοι νομοθετούν με ριπές πολυβόλου, για να επιβεβαιωθεί το ανέκδοτο της «φορολογικής σταθερότητας».
Όσοι ανίκανοι ταλαιπωρούν τους φορολογούμενους με γραφειοκρατία, προβληματική μηχανοργάνωση και αντικρουόμενες αποφάσεις.
Όσοι διαλύουν τον φορολογικό μηχανισμό.
Όσοι κλείνουν το μάτι στα μεγάλα εισοδήματα, χαρατσώνουν τα μικρά και τα μεσαία και κρύβουν λίστες (διαχρονικά και διακομματικά) στα συρτάρια τους.


ΠΗΓΗ

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ !


Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή είναι γεγονός!

Όπως είναι γεγονός ότι οι παλιάτσοι Αντώνης Σαμαράς,Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης
Κουβέλης,
την παρέδωσαν άνευ όρων καθώς και την Εθνική μας Κυριαρχία!

Ο Υπερπρωθυπουργός Χόρστ Ραίνχενμπαχ ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πλέον
στην Κυβέρνηση της Ελλάδος και αυτός αποφασίζει ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει στην δική
μας Πατρίδα βλέπει ότι η κατάσταση με την Τρικομματική Κυβέρνηση οδηγεί σε χάος και δεν θέλει
να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων!

Η συμμορία της Τρικομματικής συμφοράς μιασμάτων,συνεχίζει να παίζει κλεφτοπόλεμο εις βάρος
του Ελληνικού λαού,με ότι αυτό συνεπάγεται στην Οικονομική και Πολιτική σταθερότητα της Χώρας.
Άν και γνωρίζουν και οι ίδιοι,ότι η Τρικομματική Κυβέρνηση είναι σαφώς ένα''Πολιτικό Ατύχημα',
εξακολουθούν να παίζουν ''ζάρια''πάνω στα πτώματα των Ελλήνων!!!

Όπως υποστηρίζουν Κυβερνητικές πηγές,όλα δείχνουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ υιοθέτησαν την
τακτική του κλεφτοπόλεμου και έχει δημιουργηθεί μεταξύ αυτών και του Α,Σαμαρά μια λυκοφιλία
που οδηγεί καλπάζοντας στο άνοιγμα των Ασκών του Αιόλου!!!Η Κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος
του γκρεμού!!!

Είναι θέμα χρόνου!!!Η Κυβέρνηση πέφτει!!!

Κι άν δεν πεσει μόνη της θα την ρίξει οΥπερπρωθυτουργός!!!

Ακόμη κι αυτός κατευθύνεται από τους Παγκοσμιοποιητές!!!Από τους Εβραίους!!!

Η Ελλάδα είναι ο Μέγας Στόχος των Εβραίων και όλων των Λυκανθρώπων που τρέφονται με Ελληνική Σάρκα εδώ και πολλά χρόνια τώρα!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βγεί από τον λήθαργο!!!Πρέπει να αντιδράσει!!!Διαφορετικά άν δεν
επαναστήσουν οι Έλληνες και μείνουν απλοί παρατηρητές, θα είναι ηθικοί αυτουργοί και συνένοχοι
για την εξαφάνιση του Ελληνισμού και τον ολοκληρωτικό διαμελισμό της Ελλάδος!!!
Σε ποιά Χώρα θα ζήσουν τα παιδιά μας,τα Ελληνόπουλα;Θα είναι Μετανάστες στην ίδια τους την
Πατρίδα;
ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!!!




ΠΗΓΗ