EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΩΡΑ: ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!

Είστε υπόδειγμα συνδικαλιστικού οργάνου. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κινητοποίηση για το καλό της Πατρίδας και όχι της Πορτοφόλας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους συνδικαλιστές της
ΕΛΣΤΑΤ που αντί να το βουλώσουν για να εξασφαλίσουν την θέση τους, τις προαγωγές τους και τον μισθουλάκο τους ως οσφυοκάμπτες, εγείρονται και προσφεύγουν στην δικαιοσύνη για το καλό της Πατρίδας, της προσωπικής τους αξιοπρέπειας, ώστε να μπορούν αύριο να κοιτούν τα παιδιά τους στα μάτια και να λένε “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ”.

Φράση που δεν θα μπορούν να πουν οι ρεμπεσκέδες εργατοπατέρες που πρόδωσαν υπογράφοντας συμβάσεις ντροπής, που πρόδωσαν εξαπατώντας τον λαό και βουλώνοντας το όταν ο ΟΤΕ (π.χ.) χαριζόταν στους Γερμανούς και τώρα το βουλώνουν μπροστά στο πλιάτσικο της Deutsche Telekom.

O συνδικαλισμός που χρειάζεται η πατρίδα, είναι ακριβώς αυτός της ΕΛΣΤΑΤ. ΕΥΓΕ για πολλοστή φορά.



Κρούγκμαν: Υπέρ της διαγραφής του χρέους ... Αλλιώς καταστροφικές συνέπειες, μεγαλύτερες κι από το Grexit

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους από την έναρξη της κρίσης τάσσεται ο ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, θεωρώντας μη ρεαλιστικό εξ' αρχής το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα.

Σε σχόλιο με τίτλο «Ελληνικές Τύψεις» (Greek Regrets), τα αυστηρά μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε «καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες», μεγαλύτερες απ' αυτές που θα είχε μία πιθανή έξοδος από το ευρώ, όπως λέει.

Παραδέχεται πως η τρόϊκα προτίμησε να "θυσιάσει" την Ελλάδα για να "σώσει" το ευρώ... δηλαδή τους ευρω-τραπεζίτες

«Θεωρώ ότι μπορούμε να οραματιστούμε ένα ελληνικό πρόγραμμα που θα ξεκινούσε με διαγραφή χρέους, προβλέποντας την επιβολή δυσάρεστων μεν, αλλά όχι εξοντωτικών μέτρων λιτότητας, με αντάλλαγμα την παροχή δανείων από την ΕΚΤ, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα επέστρεφε στις αγορές το 2012», σημειώνει.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν άξιζε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Η Grexit θα ήταν αποκρουστική και εξακολουθεί να είναι, αν τελικώς συμβεί. Είναι όμως έτσι σε σχέση με ό,τι έχει ήδη λάβει χώρα στην Ελλάδα;... Εντάξει, από πολιτικής σκοπιάς, ήταν αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο», παραδέχεται. Αλλά «ακόμα και αν συνέβαινε, το τίμημα θα ήταν ενδεχομένως καταστροφικό από κοινωνικής απόψεως».

«Σε μία πρώτη ανάγνωση στην έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνονται δύο βασικά λάθη: ότι το Ταμείο απέτυχε να παραδεχθεί εγκαίρως ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της, και ότι υποεκτίμησε σημαντικά τις καταστροφικές επιπτώσεις της λιτότητας στην οικονομία. Και τα δύο λάθη ήταν, αν μπορώ να τα πω έτσι, προφανή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», υπογραμμίζει ο Κρούγκμαν.

Προειδοποιήσεις

«Ηταν ξεκάθαρο ότι το σχέδιο της τρόικας δεν ήταν ρεαλιστικό. Όλοι εμείς οι κεϊνσιανοί οικονομολόγοι προειδοποιούσαμε φωνάζοντας δυνατά πως οι πολλαπλασιαστές, οι οποίοι έχουν υπολογιστεί σε κανονικές περιόδους, ήταν σε μεγάλο βαθμό απροσανατολιστικοί υπό τις παρούσες συνθήκες (κρίσης)».

«H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα "μάσησε" το παραμύθι του επεκτατισμού της λιτότητας», λέει. Ομως, «τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά;» διερωτάται ο Κρούγκμαν.

«Στην έκθεση του ΔΝΤ», όπως επισημαίνει, «αναγνωρίζεται μεν λίγο πολύ ότι τα δεινά (της Ελλάδας) θα ήταν λιγότερα σε περίπτωση μερικής διαγραφής του χρέους από την αρχή, αλλά απορρίπτεται η ιδέα μιας πιο σταδιακής προσαρμογής, με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε τότε διαθέσιμη χρηματοδότηση».

«Αν όμως μπορούμε να φανταστούμε έναν κόσμο που η τρόικα θα ήταν πρόθυμη να παραδεχθεί το 2010 ότι πρέπει να γίνει μερική διαγραφή του χρέους, γιατί να μην φανταστούμε επίσης και μία ΕΚΤ η οποία θα ήταν πρόθυμη να διασφαλίσει το δημόσιο χρέος, όπως άρχισε να κάνει χρόνια αργότερα;».


Ακούν οι ευρω-προδότες; Υποψήφιες για κούρεμα και οι καταθέσεις κάτω από €100000

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, η οποία χρησιμοποιεί ως πηγή άρθρο στο blog της οικονομικής συντάκτριας της WSJ, Gabriele Steinhauser, υποψήφιες για «κούρεμα» (έστω και τελευταίες στην σειρά) είναι οι -μέχρι σήμερα- εγγυημένες καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ σε τράπεζες που καταρρέουν, όπως αναφέρεται στο τελευταίο προσχέδιο του σχεδίου οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις «εκ των έσω» διασώσεις τραπεζών (bail-in).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κείμενο κινείται σε σκληρότερη γραμμή από τα προηγούμενα: Όχι μόνο βάζει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στην σειρά για haircut (παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο), αλλά και διευρύνει την λίστα των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών που θα «κουρεύονται».

Επίσης, κατηγοριοποιεί και τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, επιφυλάσσοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση στους ιδιώτες και τις μικρές επιχειρήσεις που θα κουρεύονται μόνο ύστερα από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους senior ομολογιούχους.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ...

«Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μία χώρα εύφορη και ηλιόλουστη, στην οποία κατοικούσαν σοφοί, ευφυείς και ήρωες.

Οι σοφοί «γέννησαν» τις επιστήμες, οι ευφυείς την τεχνολογία και οι ήρωες έδωσαν το αληθινό
νόημα στις λέξεις στρατηγική, θάρρος και αυτοθυσία!

Οι επιστήμες και η τεχνολογία χαρίστηκαν απλόχερα σε όλους τους λαούς.

Οι ήρωες απώθησαν πολυπληθέστερους ζηλόφθονους βάρβαρους που επιτέθηκαν στην ηλιόλουστη χώρα αλλά και στις χώρες κάποιων που παρίσταναν τους «συμμάχους» της.

Οι «σύμμαχοι» ζήλεψαν την δόξα και σχεδίασαν δεινά τα οποία υπέστησαν οι σοφοί, οι ευφυείς και οι ήρωες γιατί εν τω μεταξύ εμφανίστηκε εκ των έσω και ένας άλλος εχθρός που κατασκεύασαν οι «σύμμαχοι». Μια συμμορία χαμογελαστών κακοποιών που τους ονόμασαν πολιτικούς.

Έφτιαξαν κατά παραγγελία κανόνες για να τους προστατεύουν που τους ονόμασαν Σύνταγμα. Και ένα πολίτευμα που κατ’ επίφαση το ονόμασαν Δημοκρατία.

Αλλά και πάλι έκριναν ότι δεν ήταν αρκετό, γιατί εν τω μεταξύ ανακάλυψαν ότι η ηλιόλουστη χώρα είχε στα εδάφη και στην θάλασσά της τεράστιο πλούτο!

Έτσι σχεδίασαν ένα μακρόπνοο σενάριο οικονομικής υποδούλωσης.

Κορόιδεψαν τους κατοίκους της ηλιόλουστης χώρας και τους παραπλάνησαν να εκλέξουν για αρχηγούς τους δικούς τους συνεργάτες-προδότες. Από τότε οι οικογένειες των προδοτών συνεχίσουν να κοροϊδεύουν και να κυβερνάνε οι ίδιοι και οι επίγονοί τους την ηλιόλουστη χώρα. Την οδήγησαν στην χρεοκοπία και κατάκλεψαν τους κατοίκους.

Η χώρα με κατοίκους πρότυπο ηρώων έγινε χώρα επαναστατών του καναπέ.

Παντού έχουν βάλει ανθρώπους τους στους οποίους έχουν παραχωρήσει ισχύ προκλητικά προνόμια.

Σήμερα οι ήρωες προτιμούν να αυτοκτονούν αντί να αντισταθούν,οι σοφοί και οι ευφυείς αποδιώχνονται αφήνοντας την χώρα έρμαιο των «συμμάχων» και των συμμαχόφιλων πολιτικών.

Και έζησαν οι σύμμαχοι καλύτερα και οι σοφοί, οι ευφυείς και οι ήρωες έπαψαν να υπάρχουν.

Η ηλιόλουστη χώρα κατοικείται πλέον από βαρβάρους, προδότες και δούλους!

Καημένη πατρίδα!»


Ιων Πολιάδης 
 

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ - ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ‏

Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Οι ασθενείς πεθαίνουν στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους. Άλλοι αναγκάζονταν να φέρνουν ακόμη και γάζες από το σπίτι τους, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν πώς η κατάσταση μοιάζει πλέον με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί,
με συνέπεια ακόμη και το ξέσπασμα επιδημιών.Σαν τους λοιμούς που ξεσπούσαν από την ασιτία μετά από ένα πόλεμο. Σε αυτό το σημείο μας έχουν οδηγήσει, αυτοί που σήμερα δήθεν ανταλλάσουν πυρά για το ποιος μας χορήγησε τη θανατηφόρα συνταγή.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ τελεί υπό κατάρρευση και δεν μπορεί να προσφέρει πλέον ούτε τα στοιχειώδη. Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες ασθενών έχουν μπει στο περιθώριο της φαρμακευτικής περίθαλψης. Ποιος τα λέει αυτά; Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία για το χάλι στο χώρο της υγείας.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βαίνει δραματικά μειούμενη, με κίνδυνο στο άμεσο μέλλον η χώρα να γνωρίσει την ανάπτυξη επιδημιών, τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει. Και πώς να αντιμετωπίσει αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί πλέον να προσφέρει ασπιρίνες, ενώ τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες να επουλώσουν τα τραύματα και χαρτί να τυπώσουν τις ιατρικές εξετάσεις και τις ακτινογραφίες.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα θα οδηγηθούμε άτακτα σε μία ανθρωπιστική κρίση», είπε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας. Η χώρα με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ, αλλά και αυτούς που ακολούθησαν ισχυρίζονται πώς μας έσωσαν από μία άτακτη χρεοκοπία. Όχι αυτό δεν έχει γίνει, αλλά οι Έλληνες πεθαίνουν στους δρόμους από την έλλειψη φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φθάνουν τις 26.500 με κίνδυνο ολόκληρα νοσοκομεία να βάλουν λουκέτο. Ήδη, οι ΜΕΘ κλείνουν η μία μετά την άλλη, τα εργαστήρια υπολειτουργούν, σύγχρονα μηχανήματα βρίσκονται σε αποθήκες γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι να τα λειτουργήσουν και το ΕΚΑΒ… κάνε το σταυρό σου. Οχήματα δεν υπάρχουν, ούτε οδηγοί και ιατροί συνοδείας.

Όσον αφορά τα πολυδιαφημισμένα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Ιδού τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Χ. Μπονάνος: 5.000 ιατροί αγωνίζονται να περιθάλψουν 10 εκατομμύρια πολίτες.
Αυτό συμβαίνει βέβαια όπου και όποτε μπορούν. Στα νησιά το ιατρικό προσωπικό είναι είδος προς εξαφάνιση. Αν προκύψει κάτι σοβαρό και δεν προλάβουν τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας είσαι νεκρός. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά γιατί διαφορετικά θα αναλάμβανε η Τουρκία της περίθαλψη τους. Ήδη ετοιμάζει πλωτό νοσοκομείο για το Αιγαίο.

prisonplanet.gr

Δεν πήρατε ακόμα (όσοι έχετε) τα χρήματά σας από τις τράπεζες ; Γρηγορείτε ! Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων εξπρές

Άρση του τραπεζικού απορρήτου και κατασχέσεις με διαδικασίες εξπρές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα το υπουργείο θα μπορεί βάση νομοσχεδίου που θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη
εβδομάδα, να ενημερώνεται εντός 24 ωρών για τα στοιχεία και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών όσων ελέγχονται.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν πρόσβαση στο λεγόμενο Μητρώο Καταθετών την δημιουργία του οποία προβλέπει το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή.

Η πρόσβαση στα στοιχεία θα γίνεται μόνο από διαβαθμισμένους υπαλλήλους και μόνο μετά την έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων πόθεν έσχες, αλλά ούτε οι μισοί δεν έχουν «ανοίξει».

Στελέχη του Σώματος αποδίδουν στις τράπεζες απροθυμία και ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων και όπως λένε για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα 8 μηνών ή ακόμη και ενός έτους. Επίσης σημειώνουν ότι τα στοιχεία πολλές φορές φθάνουν στο ΣΔΟΕ σε μορφή που είναι πολύ δύσκολα αξιοποιήσιμη, όπως σε έντυπες καταστάσεις.


Αποικία και με βούλα; Ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεως .‏..

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ Αʼ 3 - 8/1/2013

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠʼ ΑΡΙΘΜ. 1

Καθορισμός βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων για την επαγγελματική δραστηριότητα της εκτέλεσης συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής από φυσικά πρόσωπα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Το ν. 3982/2011 (Αʼ143) «Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις» και κυρίως το άρθρο 3 παρ. 2 και το άρθρο 4 παρ. 4 αυτού, όπως τα άρθρα 1, 2, 3, 4 και 16 τροποποιήθηκαν με το άρθρο 228 του ν. 4072/2012 (Αʼ 86).
2. Το ν. 3844/2010 (Αʼ 63) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά».
3. Το ν. 6422/1934 (Αʼ 412) «Περί ασκήσεως του επαγγέλματος του Μηχανολόγου, του Ηλεκτρολόγου και του Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, ως και του Ναυπηγού» και κυρίως τις διατάξεις των άρθρων 3 και 5 του νόμου αυτού, όπως το άρθρο 3 τροποποιήθηκε με
το άρθρο 1 του ν.δ. 1150/1949 (Αʼ 249) και το άρθρο 14 παρ. 3 του ν. 3982/2011, το δε άρθρο 5 αντικαταστάθηκε με το άρθρο 14 παρ. 4 του ν. 3982/2011.
4. Τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 1650/1986 «Για την προστασία του περιβάλλοντος» (ΦΕΚ Αʼ 160).
5. Το β.δ. της 16/17-3-1950 (Αʼ 82) «Περί διαιρέσεως, κατατάξεως και απογραφής των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, περί αδειών εκπονήσεως μελετών μηχανολογικών εγκαταστάσεων, επιβλέψεως, εκτελέσεως και επιβλέψεως της λειτουργίας αυτών», όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει.
6. Τις διατάξεις του ν. 3879/ 2010 (Αʼ 163), με τίτλο «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις».
7. Το άρθρο 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Αʼ 98).
8. Το π.δ. 229/86 (Αʼ 96) «Σύσταση και Οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας» όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 396/89 (Αʼ 172) «Οργανισμός της ΓΓΒ» και το π.δ. 189/95 (Αʼ 99) «Συμπλήρωση και τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 396/1989».
9. Το π.δ. 85/2012 «ʼΊδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Αʼ 141).
10. Το π.δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Αʼ141).
11. Την υπʼ αριθμ. 30376/Δ106 721/5.7.2012 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά» (Βʼ 2094).
12. Την υπʼ αριθμ. 119959/Η/20.10.2011 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Συγχώνευση δια απορροφήσεως των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου «Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Δια Βίου Μάθησης (Ε.ΚΕ. ΠΙΣ.)», «Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.)» και «Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.)» εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.» (Βʼ 2351).
13. Τον Κανονισμό της Επιτροπής Καν. (ΕΚ) αριθ. 303/2008 της 2ας Απριλίου 2008 για τη θέσπιση, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 842/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ελάχιστων απαιτήσεων και των όρων αμοιβαίας αναγνώρισης για την πιστοποίηση εταιρειών και προσώπων και προσωπικού όσον αφορά το σταθερό εξοπλισμό ψύξης, κλιματισμού και αντλιών θερμότητας που περιέχει ορισμένα φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου, ο οποίος εκδίδεται σε εφαρμογή του.
14. Τον Κανονισμό (ΕΚ) αρ. 1005/2009 του Ευρ. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2009 για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος.
15. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.
16. Την υπʼ αριθμ 213/2012 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας κατόπιν πρότασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αποφασίζουμε:


Παραθέτει 13 άρθρα που περιλαμβάνει το εν λόγω προεδρικό διάταγμα και κλείνει με τα όσα επισυνάπτω παρακάτω

Άρθρο 14
Καταργούμενες Διατάξεις
Από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στην παρ. 7 του άρθρου 5 του ν. 3982/2011, καταργούνται τα προεδρικά διατάγματα 87/1996 (Αʼ 73) και 289/2000 (Αʼ 235) (άρθρο 15 παρ. 2 ν. 3982/2011).

Άρθρο 15
Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος διατάγματος τα κάτωθι παραρτήματα:
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Άρθρο 16
Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Βερολίνο, 7 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

Προσέξτε φίλοι αναγνώστες την πόλη που αναφέρεται ακριβώς δίπλα στην ημερομηνία, ΒΕΡΟΛΙΝΟ!
Εδώ και 40 πλέον χρόνια στο Δημοτικό έμαθα ως πρωτεύουσα της Ελλάδος την Αθήνα .
Αλλάξαμε πρωτεύουσα ; και δεν το πήρα είδηση;
To θέμα είναι σοβαρότατο ,το παραθέτω και περιμένω τη βοήθεια και άλλων συνεργατών της τρικλοποδιάς
Άμεσα πρέπει να ερευνηθεί .
Από τους κυβερνώντες πάντως όλα τα περιμένω.


ΘΕΤΤΑΛΟΣ
 

Προς μία Ελλάδα που ΔΕΝ θα ανήκει στους Έλληνες - Στόχος πλέον η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων!

Στις 29 Ιανουαρίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, δήλωσε ότι είναι υπέρ ενός φόρου στα ακίνητα. Τον οποίο κάλεσε τον Έλληνα πολίτη, εάν δεν έχει να πληρώσει να πουλήσει (το σπίτι προφανώς εννοούσε).

Πρόκειται για μία βαρύτατη πολιτική θέση, η οποία καταδεικνύει την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί ένα τουλάχιστον κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, αυτό των φιλελεύθερων στο οποίο ανήκει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά με τους “εκσυγχρονιστές” του πάλαι πότε Σημίτη, που εκπροσωπούνται σήμερα στην κυβέρνηση από τον υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα.

Γιατί είναι τόσο βαρύτατη αυτή η πολιτική θέση; Ως είναι γνωστόν η Ελλάδα αποτελεί “ανωμαλία” στον ευρωπαϊκό κανόνα περί ιδιοκατοίκησης. Η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα, είναι πανάρχαια έννοια στον τόπο μας και άμεσα συνδεδεμένη με την κουλτούρα του Έλληνα. Η ελληνική οικογένεια είναι συνδεδεμένη με το Πατρικό σπίτι, το σπίτι μας – το σπίτι που μεγαλώσαμε. Η ιδιοκατοίκηση ως μόνιμη κατοικία, από τον ορισμό της είναι μία ζημιογόνος επένδυση. Είναι επένδυση που δεν μας αποδίδει οικονομικό κέρδος.

Απαιτεί κεφάλαια για την αγορά της ή την εκ βάθρων κατασκευή της, απαιτεί κεφάλαια αέναης ολοκλήρωσή της, όπως επίσης και κεφάλαια συντήρησή της. Με λίγα λόγια το σπίτι μας, από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του, απαιτεί να το χρηματοδοτούμε. Σημειωτέων ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις τα προαναφερόμενα κεφάλαια είναι δανεικά, οπότε έχουν επιπλέον χρηματοοικονομικό κόστος.

Μέσα στο πλαίσιο του φιλελευθερισμού όμως που θέλει ο κ. Βαρβιτσιώτης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η ιδιοκατοίκηση ως μέρος της κουλτούρας, του δεσίματος ενός λαού με τον τόπο του. Οι φιλελεύθεροι διεθνιστές – επί της ουσίας – τύπου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αδυνατούν να καταλάβουν την σχέση του Έλληνα με το σπίτι του. Και ως εκ τούτου τον καλούν να το ... πουλήσει.
Η εκτεταμένη λαϊκή και μικροαστική ιδιοκτησία γης και κατοικίας στις προηγούμενες δεκαετίες εκτόνωσε μεταπολεμικές ταξικές πιέσεις και να ενσωμάτωσε διεκδικήσεις στο σύστημα. Όμως εδώ και πολλά χρόνια περιορίζει την δυνατότητα δράσης του κατασκευαστικού κεφαλαίου και δεν διευκολύνει την κερδοφορία του.

Και μάλιστα την στιγμή που η μικροαστική τάξη καταστρέφεται ολοκληρωτικά από το όλο πλαίσιο που έχει να κάνει με τα μνημόνια, η έντονη φορολογία της ιδιοκτησίας γής ή κατοικίας έρχεται ως χαριστική βολή.
Όμως όσοι λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση δεν το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους. Ουσιαστικά τόσο η κυβέρνηση Βενιζέλου, όσο και η νύν κυβέρνηση Σαμαρά έχει μία σαφή κατεύθυνση “απαλλοτρίωσης” της έγγειας ιδιοκτησίας των λαϊκών και μικροαστικών στρωμάτων από το κεφάλαιο (το ελληνικό κατ’ αρχήν αλλά πλέον ολοένα και περισσότερο και το ξένο). Ο μηχανισμός που οδηγεί εκεί είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Αυτό αυξάνει το κόστος της ακίνητης περιουσίας για τα προαναφερθέντα στρώματα. Το αποτέλεσμα αρχίζει να είναι ήδη ορατό: οι τάξεις και τα στρώματα αυτά αρχίζουν, αργά αλλά σταθερά, να εκποιούν την ακίνητη περιουσία τους. Τα πρόσφατα “παιχνίδια” με την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας (φασαρίες, εγκληματικότητα κλπ.) έρχονται να ενισχύσουν την τάση αυτή. Και ήδη μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (ελληνικά και σιγά-σιγά και ξένα) μπαίνουν στο παιχνίδι αυτό. Φυσικά οι εξελίξεις αυτές ανατρέπουν δραματικά την μεταπολεμική ταξική δομή του ελληνικού καπιταλισμού και μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Δεν θέλουν μόνον τα σπίτια μας, αλλά και τα χωράφια μας!

Και ενώ όλα τα παραπάνω ισχύουν με τις κατοικίες, έρχεται μόλις χτές ο Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας και καταθέτει πρόταση στην τρικομματική επιτροπή. Στο πλαίσιο της κατάργησης του φορομπηχτικού μηχανισμού γνωστού και ως “χαράτσι” από την ΔΕΗ, η κυβέρνηση έρχεται να προτείνει την αντικατάστασή του από έναν άλλον μηχανισμό, ο οποίος όχι μόνο δεν ελαφρύνει τις οικογένειες, αλλά αντιθέτως προσθέτει ακόμη περισσότερα βάρη, αφού εκτός από τις κατοικίες φορολογούνται πλέον και τα αγροτεμάχια.

Η πρόταση Στουρνάρα προβλέπει:
- την φορολόγηση των ιδιοκτητών με βάση το τετραγωνικό για τα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα και με βάση το στρέμμα για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις (αγροτεμάχια).
Ο φόρος θα υπολογίζεται με ευρώ ανά τετραγωνικό για τα κτίσματα και με ευρώ ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια.
- δεν θα υπάρχει κανένα αφορολόγητο
- μπορούν να θεσπιστούν μόνο εξαιρέσεις από τον φόρο
- ο φόρος θα επιβληθεί και στα χωράφια των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών καθώς δεν θα υπάρχει αφορολόγητο και για εισπρακτικούς λόγους δεν είναι δυνατή η εξαίρεσή τους.
- την επιβολή φόρου ανά τετραγωνικό το ύψος του οποίου θα καθορίζεται με βάση 33 κριτήρια(!).

Ουσιαστικά ο φόρος θα ξεκινάει από 2 ή 3 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα κτίσματα και με βάση τα χαρακτηριστικά του ακινήτου όπως είναι η τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται, ο όροφος, το αν έχει πρόσοψη, ο συντελεστής εμπορικότητας κ.ά. ο φόρος ανά τετραγωνικό θα αυξάνεται. Η πρόταση αυτή προβλέπει ουσιαστικά τη δημιουργία ενός φόρου που θα προσομοιάζει με το «χαράτσι» (ΕΕΤΗΔΕ) και όπως είπε ο ΥΠΟΚ στην τρικομματική επιτροπή εξασφαλίζει την εισπρακτική απόδοση του νέου φόρου μετά την κατάργηση του «χαρατσιού».

Ο φόρος, με τον τρόπο που θα λειτουργεί, δεν επιτρέπει την θέσπιση αφορολόγητου ορίου καθώς δεν υπολογίζεται με βάση την αξία, αλλά μόνο εξαιρέσεις από αυτόν όπως π.χ. για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
- την επιβολή φόρου ανά στρέμμα που θα κλιμακώνεται από το 1 ή 2 ευρώ και θα ξεπερνάει ακόμη και τα 20 ή 25 ευρώ ανά στρέμμα για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις. Η πρόταση του ΥΠΟΙΚ δεν προβλέπει την απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών (απόφαση που είχε λάβει η τρικομματική επιτροπή την περασμένη εβδομάδα) αλλά την φορολόγησή τους με ένα συμβολικό ποσό, π.χ. 1 ή 2 ευρώ ανά στρέμμα. Το ποσό του στρεμματικού φόρου θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αγροτεμαχίου και έτσι οικοδομήσιμες εκτός σχεδίου εκτάσεις (π.χ. 5 στρέμματα στη Μύκονο) θα φορολογούνται με πολύ υψηλό συντελεστή ανά στρέμμα (π.χ. 20 – 25 ευρώ).

Στην ουσία η κυβέρνηση προχωρά στο αντίθετο ενός “αναδασμού”. Χρησιμοποιώντας την φορολογική της εξουσία προσπαθεί να μαζέψει “έσοδα” δημιουργώντας όμως στην ουσία έναν μηχανισμό αναδιανομής της γής. Από τους πολλούς την μαζεύει στα χέρια των λίγων. Οι οποίοι επωφελούμενοι επί τόσες δεκαετίες από το διεφθαρμένο κράτος, κατάφεραν να έχουν αυτή την στιγμή “ζεστό χρήμα” στα χέρια τους. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή – εκμεταλλευόμενοι την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, να μετατρέψουν το χρήμα σε ακίνητη περιουσία, αφού αυτή γίνεται “βάρος” για τους μη έχοντες.

Φυσικά δεν είναι μόνον η “ανάγκη” και οι “ιδεολογικές” πεποιθήσεις που οδηγούν την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι και το γεγονός του ότι οι πολιτικοί συγχρωτίζονται – με διάφορους τρόπους – με αυτούς που έχουν το χρήμα. Και κάποιοι από αυτούς ίσως έχουν πολλά να κερδίσουν εάν εξυπηρετούνται τα σχέδια των “φίλων” τους!

Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΠΗΓΗ

Τόμσεν: Ξεχάστε μείωση φόρων

Λίγες μέρες πριν φτάσει η τρόικα στην Αθήνα, ο Πολ Τόμσεν βάζει φρένο στις όποιες σκέψεις της κυβέρνησης για μείωση των φόρων, όπως για παράδειγμα στο ΦΠΑ στην εστίαση. Το ίδιο είχε πει προ ημερών και ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος.

Όπως είπε στην παρουσίαση της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η μείωση των φόρων, δεν είναι θέμα που θα βρίσκεται στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, αναγνώρισε και τα λάθη για τους πολλαπλασιαστές (ναι αυτούς που έλεγαν ότι δεν ήταν τίποτα σημαντικό και έχει συνυπολογιστεί μέσα στο Μεσοπρόθεσμο, ενώ το κούρεμα έπρεπε να γίνει νωρίτερα.

Αναφορά έκανε και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αύξησε τους φόρους στους μισθωτούς με επιτυχία, αλλά, όπως τόνισε, υπάρχει και ένας κλάδος αυτοαπασχολούμενων (μεταξύ των οποίων και οι πλούσιοι) που έχουν την τάση να αποφεύγουν το δίκαιο μερίδιο της φορολογίας.

Ο Τόμσεν μίλησε και για νέα μείωση του ελληνικού χρέους στο μέλλον, με τον όρο ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει δέσμευση ώστε το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΠΕ το 2022

Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Μια τεχνολογία, να την πιεις στο ποτήρι!

Σε λίγο θα μπορούμε να αγοράζουμε περιχαρείς είτε από το φαρμακείο είτε από τον… Γερμανό χάπια-κωδικούς. Όποιος βαριέται να πληκτρολογεί κωδικούς θα μπορεί να μετατρέπεται ο ίδιος σε κωδικό προκειμένου να ξεκλειδώνει λογαριασμούς του και χρηστικά του αντικείμενα.

Μην αμφιβάλλετε ότι πολλοί από τους αποχαυνωμένους συν-καταναλωτές μας θα ενθουσιαστούν με την ιδέα.

Άλλωστε ένα τέτοιο χάπι είναι επιπλέον ένα σύμβολο κυριολεκτικής ενσωμάτωσης της υψηλής τεχνολογίας της εποχής μας, ένα τεκμήριο αληθινής… αφομοίωσής της.

Ο χαπακωμένος τεχνο-εξαρτημένος θα μπορεί πλέον να…υπερηφανεύεται με το δίκιο του ότι αποτελεί κι ο ίδιος ένα πρόπλασμα των βιονικών ηρώων που τόσο θαύμασε και θαυμάζει στις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια επιστημονικής φαντασίας.[...]

Γράφει ο πάροικος

Google Glass

Τα Google Glasses είναι βέβαιο ότι θα φορεθούν πολύ. Ήδη το νέο αυτό τεχνολογικό επίτευγμα του φερώνυμου πολυεθνικού κολοσσού, πριν ακόμα βγει στην αγορά, όχι μόνο άρχισε να κατακτά τις καρδιές του αμέριμνου high tech καταναλωτικού πόπολου, αλλά πρόλαβε ήδη να προκαλέσει –ευτυχώς- και κάποιες πρώτες εύλογες αντιδράσεις. Σε ορισμένους δημόσιους χώρους (καφέ, καζίνα, μπαρ, κ.λπ.) έχει ήδη βγει σχετική ανακοίνωση απαγόρευσης της χρήσης τους.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν υπολογιστή ο οποίος δεν είναι φορητός με τη γνωστή έννοια, αλλά στην κυριολεξία φοριέται! Είναι ένα ζευγάρι ματογυάλια που εκτός των άλλων διαθέτει αναγνώριση ήχου και εικόνας και μπορεί όντας on-line και ψάχνοντας σε βάσεις δεδομένων να παράσχει άμεσα στο χρήστη του πληροφορίες για το περιβάλλον του και το αντικείμενο που αυτός κοιτάζει, ακολουθώντας προφορικές εντολές του.

Οι εντολές του χρήστη μπορούν να αφορούν την καθημερινή του δραστηριότητα ή τις καταναλωτικές του συνήθειες («δείξε μου στο χάρτη πού βρίσκομαι», «πάρε φωτογραφία», «κάλεσε στο τηλέφωνο τον κολλητό μου», «στείλε μέιλ με το τάδε κείμενο στη δείνα διεύθυνση», «πες μου πόσο κάνει αυτό το κουτί κορνφλέικς και υπολόγισε το συνολικό κόστος των αγορών μου», «εξόφληση με πιστωτική κάρτα», «αναγνώριση μουσικής») κ.α. Θαυμαστές όλες αυτές οι τεχνολογικές διευκολύνσεις πράγματι, και δύσκολα θα αντισταθούν στη γοητεία τους οι απανταχού technoholics με γεμάτο ή έστω μισο-γεμάτο λόγω κρίσης πορτοφόλι.

Όμως υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι με τα προσωπικά δεδομένα των ανυποψίαστων που θα έχουν την ατυχία να βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του κυρίου ή της κυρίας με τα μοδάτα ματογυάλια. Καθώς τα Google Glasses θα είναι on-line, οι πληροφορίες από το οπτικό τους πεδίο είναι αυτονόητα διαθέσιμες διαδικτυακώς σε όποιον επιθυμεί διακαώς να τις αποκτήσει και να τις εκμεταλλευτεί. Το ίντερνετ είναι αμφίδρομο. Δεν αντλείς μόνο εσύ πληροφορίες από  το δίκτυο, αντλεί και κείνο από σένα. Πρέπει να θεωρούμε  βέβαιο μάλιστα ότι θα γίνει (άλλη μια φορά) συλλογή, πώληση και αξιοποίηση τέτοιων πληροφοριών, έστω κι αν η ούτως ή άλλως μη αξιόπιστη Google διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν μέτρα. Εξειδικευμένες υπηρεσίες επεξεργασίας, ανάλυσης και πώλησής τέτοιων δεδομένων αλλά και πάσης φύσεως επιχειρήσεις προφανώς ενδιαφέρονται για τις καταναλωτικές, αν μη τι άλλο, συνήθειες του κόσμου.

Όμως η ιστορία δεν τελειώνει στις καταναλωτικές συνήθειες. Διότι αν κερδοσκοπικές εταιρίες, ή μεμονωμένοι hackers, μπορούν να έχουν σχετικά εύκολη πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα, τότε φανταστείτε πόσο ευκολότερη είναι μια τέτοια πρόσβαση σε μυστικές υπηρεσίες! Κάποιοι αξιωματούχοι ήδη δήλωσαν κυνικά το πόσο έχει διευκολυνθεί η δουλειά τους με το facebook. Φανταστείτε τη χαρά τους με τις νέες αυτές high-tech μόδες που ουσιαστικά μπορούν να μετατρέψουν κάθε ανύποπτο χρήστη σε εν δυνάμει κατάσκοπο, ο οποίος παρέχει δωρεάν σε ευγνώμονες αόρατους αποδέκτες χιλιάδες πληροφορίες για τον ίδιον και το εκάστοτε περιβάλλον του, άρα και για τους ανθρώπους που συναναστρέφεται ή απλώς κοιτάζει. Οι ευγενώς παρεχόμενες αυτές πληροφορίες μπορούν να περιλαμβάνουν το μέρος που πήγε την τάδε ώρα και ημέρα, από ποιο δρόμο πέρασε, πόσο έμεινε στον κάθε προορισμό, ποιόν συνάντησε, τι είπανε, τι τους ενδιαφέρει, και ό,τι άλλο προαιρείται να προσφέρει ως δώρο στο σύστημα ο ευτυχής φορέας των περίφημων Glasses.

X-Box One

Η νέα παιχιδο-βιντεο-μηχανή X-Box One της Microsoft με την τεχνολογία kinect ανίχνευσης και αναγνώρισης χειρονομιών και κίνησης, είναι ένα άλλο εν δυνάμει κατασκοπευτικό εργαλείο που περιορίζεται στα εν οίκω. Διαθέτει κάμερα που βλέπει και στο σκοτάδι (!) και μικρόφωνο που είναι μονίμως ανοιχτά, η δε μηχανή πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει!

Ήδη χιλιάδες χρήστες βιντεομηχανών, ακόμα και φανατικοί των βιντεοπαιχνιδιών, είναι εξοργισμένοι με την ανατριχιαστική αυτή επιλογή της εταιρίας. Η συγκεκριμένη επιλογή και άλλες παρόμοιες  φαίνεται ότι διευκολύνονται με το πέρασμα από το περιβόητο νομικό πλαίσιο SOPA (Stop Online Piracy Act) που τουλάχιστον δεν απάλλασσε τις εταιρίες από την ευθύνη πράξεων υποκλοπής δεδομένων, στο πλαίσιο CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) που μεταθέτει εντέχνως την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες. Αυτός είναι άλλωστε και ένας βασικός λόγος που δεκάδες πασίγνωστες εταιρίες και χιλιάδες μικρότερες που ήταν αντίθετες με τo SOPA είναι τώρα υπέρ τoυ CISPA. Οι εταιρίες παρουσιάζονται περισσότερο ως δυνητικά θύματα παρά ως δράστες υποκλοπών, ενώ παράλληλα η ευθύνη και ασφαλώς και η σχετική αύξηση του κόστους για τη λεγόμενη προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των προσωπικών δεδομένων θα μεταφερθεί στο κράτος, άρα στους πολίτες.

Για όσους παρ’ όλα αυτά επιμένοντας στην κοινωνικοπολιτική αμεριμνησία τους και στην καταναλωτική τους βουλιμία σπεύδουν συνήθως να κατηγορήσουν τους διαμαρτυρόμενους ως συνομωσιολόγους, να θυμίσουμε ότι η Microsoft είναι ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν επανειλημμένα παραβιάσει το απόρρητο των συνομιλιών μέσω Skype και Windows LiveMessenger. Είναι επίσης κατασκευαστής συστημάτων μαζικής παρακολούθησης όπως το Domain Awareness System της Νέας Υόρκης, ένα σύστημα που περιλαμβάνει χιλιάδες κρυφές κάμερες και για το οποίο ο δήμαρχος της πόλης,  Michael Bloomberg, δηλώνει υπερήφανα στους Νεοϋρκέζους: «Ποτέ δε θα ξέρετε πού βρίσκονται όλες οι κάμερές μας»! Παρεμπιπτόντως μια σημειολογική παρατήρηση: το πόσο οι λεγόμενοι «δημοκρατικά εκλεγμένοι» ηγέτες της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης θεωρούν εαυτούς μια ανώτερη κατηγορία με ειδικά προνόμια, ανάμεσα στα οποία είναι και ο έλεγχος του πληθυσμού, και το αν θεωρούν τους διοικούμενους ως πραγματικούς συμπολίτες τους ή ως εχθρική δύναμη, φαίνεται από τη γραμματική αυτής της πρότασης: «δε θα ξέρετε» (εσείς οι άλλοι) «πού βρίσκονται οι κάμερές μας» (οι δικές μας κάμερες). Κατά τα άλλα να χαιρόμαστε τις… εκλογοτρόπες «δημοκρατίες» μας.

To χάπι-password

Ένα άλλο νέο επίτευγμα, βιοτεχνολογικό τη φορά αυτή, είναι το χάπι-password. Πρόκειται για μια ταμπλέτα που ενεργοποιούμενη από τα οξέα του στομάχου, παράγει ένα δεκαοκτάμπιτο σήμα (18-bit signal) που μπορεί να ανιχνευθεί από συσκευές με τις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή. Γιατί άραγε χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί! Στη γνωστή μας Motorola, την εταιρία που κατασκευάζει το χάπι, και η οποία ανήκει επίσης στην Google, την απάντηση την έχουν έτοιμη: Διότι οι χρήστες βαριούνται να πληκτρολογούν κωδικούς και διότι ο τρόπος της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης δεν έχει αλλάξει εδώ και 40 χρόνια.

Αυτή που τα λέει αυτά είναι η Regina Dugan, επικεφαλής της εταιρίας και κατά σύμπτωση πρώην διευθύντρια της Defense Advanced Research Agency (DARPA) που ευθύνεται μεταξύ άλλων για συστήματα αυτόματης ανίχνευσης και στόχευσης που φέρουν τα drones, για το πρόγραμμα «Battlefield Illusion» ένα στρατιωτικό βοήθημα-όπλο στηριγμένο σε ψυχοτρόπες ουσίες που προκαλούν στον εχθρό πολύ-αισθητηριακές παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, κ.λπ. Η Dugan έχει επαινεθεί άλλωστε για πολλά  κατορθώματά της, όπως για τη συνεισφορά της στην κατασκευή του F-Bomb, μιας μικροσκοπικής συσκευής παρακολούθησης, αξίας μόνο 50 δολαρίων, που μπορεί να εμφυτεύεται σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως π.χ. ένα κομπιούτερ, ή μια παιχνιδομηχανή και που καθώς είναι φτιαγμένη από φτηνά και κοινά υλικά, ακόμα και σε περίπτωση που ανακαλυφθεί τυχαία από το θύμα της παρακολούθησης, δεν μπορεί να αποκαλύψει και πολύ περισσότερο να ενοχοποιήσει αυτόν που την εγκατέστησε. Κι όμως, όλα αυτά που αφορούν τη θητεία της στην DARPA της μοιάζουν μάλλον λίγο πληκτικά και για αυτό αποφάσισε να αφήσει το πεντάγωνο και να δεχτεί την προφανώς δελεαστική πρόταση της Google (η οποία άλλωστε διατηρεί στενές σχέσεις με την αμερικανική αντικατασκοπία) όπου, όπως η ίδια λέει, μπορεί να υλοποιήσει περισσότερα από τα φιλόδοξα όνειρά της.

Έτσι βρισκόμαστε πλέον ως καταναλωτές μπροστά στα καλούδια που δημιουργεί και θα δημιουργεί η οργιώδης (δεν επιτρέπεται να πούμε διεστραμμένη, για όνομα του θεού!) φαντασία της κυρίας Dugan και ίσως σε λίγο θα μπορούμε να αγοράζουμε περιχαρείς είτε από το φαρμακείο είτε από τον… Γερμανό χάπια-κωδικούς. Όποιος βαριέται να πληκτρολογεί κωδικούς θα μπορεί να μετατρέπεται ο ίδιος σε κωδικό προκειμένου να ξεκλειδώνει λογαριασμούς του και χρηστικά του αντικείμενα. Μην αμφιβάλλετε ότι πολλοί από τους αποχαυνωμένους συν-καταναλωτές μας θα ενθουσιαστούν με την ιδέα. Άλλωστε ένα τέτοιο χάπι είναι επιπλέον ένα σύμβολο κυριολεκτικής ενσωμάτωσης της υψηλής τεχνολογίας της εποχής μας, ένα τεκμήριο αληθινής… αφομοίωσής της. Ο χαπακωμένος τεχνο-εξαρτημένος θα μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται με το δίκιο του ότι αποτελεί κι ο ίδιος ένα πρόπλασμα των βιονικών ηρώων που τόσο θαύμασε και θαυμάζει στις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια επιστημονικής φαντασίας.

Υπάρχει βέβαια κι εδώ μια μικρή λεπτομέρεια με την οποία οι περισσότεροι από τους θιασώτες της νέας αυτής τεχνολογίας ελάχιστα θέλουν να απασχολήσουν την τεχνο-απορροφημένη σκέψη τους. Αφού το σήμα αναγνώρισης της ταυτότητας του χρήστη θα είναι ανιχνεύσιμο από συγκεκριμένες συσκευές που αυτός θα έχει στην κατοχή του, γιατί να μην είναι ανιχνεύσιμο και από άλλες, τις οποίες δεν θα κατέχει ο ίδιος και με τις οποίες θα έρχεται εν αγνοία του σε επαφή όταν π.χ. θα βρίσκεται σε δημόσιους χώρους; Κι αν το τεκμήριο μιας καταγραφής από κάμερα μπορεί να είναι μαχητό, κι αν η συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων από δημόσιους χώρους είναι τεχνικά άκρως προβληματική, η ηλεκτρονική ταυτοποίηση μέσω ενός εκπεμπόμενου μοναδικού σήματος από τον ανθρώπινο οργανισμό θα μπορούσε να λύσει προς μεγάλη αγαλλίαση διαφόρων κρατικών, παρακρατικών και άλλων υπηρεσιών και εξουσιών όλα αυτά τα τεχνικά προβλήματα. Κι αυτό διότι θα μπορούσε ίσως να είναι ακριβής όσο περίπου ένα στοιχείο DNA, αμεσότατη όσο μια αναζήτηση ενός αριθμού σε μια βάση δεδομένων και τελικά γιατί όχι νομικά αξιοποιήσιμη!

Για το αν ο Μεγάλος Αδελφός ενδιαφέρεται ή όχι για τη συλλογή τέτοιων στοιχείων έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις ακόμα και από υπεύθυνα και επίσημα χείλη. Η πιο πάνω δήλωση του αξιότιμου δημάρχου της Νέας Υόρκης είναι ένα ελάχιστο δείγμα. Ίσως μάλιστα να μας διευκόλυνε αν όλα τα αρπακτικά της εξουσίας διέθεταν τον ασυγκράτητο κυνισμό του. Στο κάτω-κάτω είναι προτιμότερο να σου δείχνει ο λύκος τα δόντια του στο δάσος παρά να σε υποδέχεται μεταμφιεσμένος στο κρεβάτι της γιαγιάς.

Είναι προφανές ότι έχουμε μπει σε φάση απογείωσης της τεχνολογικής εξέλιξης. Η εξέλιξη αυτή καθαυτή δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή. Αντιθέτως θα μπορούσε να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη αν όχι σωτήρια για τον πλανήτη και τους κατοίκους του. Σίγουρα δεν είναι αναστρέψιμη, θα έπρεπε όμως να είναι ελέγξιμη. Το πρόβλημα είναι ότι η ηθική που την παρακολουθεί και είναι επιφορτισμένη με τον κοινωνικό έλεγχό της προσαρμόζεται με σημαντική καθυστέρηση και δυσκολία στα νέα δεδομένα. Όταν τα κονδύλια που δίνονται για την τεχνολογία και την έρευνα αγοράς αυξάνονται και τα αντίστοιχα που επενδύονται στις ανθρωπιστικές επιστήμες μειώνονται τότε είναι αναμενόμενο η ψαλίδα μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και της ηθικής, πνευματικής, θεσμικής και νομικής θωράκισης της κοινωνίας να μεγαλώνει. Έτσι ο κόσμος μετατρέπεται σε εργαστήριο πειραματικών εφαρμογών μιας βιοπολιτικής που βρίσκεται στα χέρια πολυεθνικών εταιριών, ορατών τε και αοράτων εξουσιών. Ελλείψει μάλιστα επαρκών και εξειδικευμένων δημόσιων υπηρεσιών αποτελεσματικής προστασίας του πολίτη, βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με μια σειρά πολύ σοβαρότερων κινδύνων από όσους αντιμετώπιζαν οι λαοί και ο πλανήτης στο παρελθόν.  Η χειραγώγησή μας μπορεί να αποδειχτεί πολύ ευκολότερη από ό,τι μέχρι σήμερα. Έχουμε λοιπόν ατομικά αλλά και ως σύνολο την ευθύνη της αυτοπροστασίας μας.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε έναν νέο τεχνολογικό θαύμα, σκεφτείτε καλά αν είναι φρόνιμο να το… λουστείτε, πολλώ δε μάλλον να το καταπιείτε!

 ΠΗΓΗ

Το κράτος φεύγει οι… δωρητές έρχονται !!!

Τις πύλες για το κράτος ελεημοσύνης και της αποσπασματικής χορήγησης δωρεών, ανοίγει επίσημα η τρικομματική κυβέρνηση. Την περασμένη Τετάρτη τα κόμματα της συγκυβέρνησης (και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή), υπερψήφισαν τη σύμβαση δωρεάς μεταξύ της Μαριάννας Λάτση και της διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η δωρεά Λάτση αφορά το παλαιό 6ο Παράρτημα ΙΚΑ «Γεώργιος Γεννηματάς» το οποίο, σύμφωνα με τη σύμβαση, η δωρήτρια αναλαμβάνει να ανακατασκευάσει και να εξοπλίσει, καταβάλλοντας το ποσό των… 3.800.000 ευρώ (συνολικό ύψος δωρεάς της) και για διάστημα 14 μηνών (όσο εκτιμάται ότι θα κρατήσουν οι οικοδομικές εργασίες και οι εργασίες επανεξοπλισμού). Ύστερα από αυτές τις ενέργειες και πάντα σύμφωνα με τη σύμβαση, το κτίριο επανέρχεται στο Δημόσιο και λειτουργεί ως κέντρο ημερήσιας νοσηλείας με την ονομασία «Νίκος Κούρκουλος».

Η σύμβαση αποτελεί πιλότο, κατά τα λεγόμενα και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου για τη «σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Στο προοίμιο της σύμβασης ομολογείται ότι την πρωτοβουλία για την κατάρτιση της συγκεκριμένης συμφωνίας είχε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, οικονομικά, στην ανακατασκευή και την επανέναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, ως κέντρου ημερήσιας νοσηλείας καρκινοπαθών.
Με άλλα λόγια, επιχειρείται σταδιακά η υποκατάσταση της συνεκτικά και κεντρικά εκπορευόμενης κρατικής χρηματοδότησης του ΕΣΥ, από δωρεές μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας, με σχέδιο και προοπτική περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ήδη πανάκριβου για τον ασθενή ΕΣΥ. Χωρίς ουσιαστική αξιοποίηση του προσωπικού και των δυνατοτήτων υποδομών και εξοπλισμού, χωρίς ανατροπή της πολιτικής υποβάθμισης του ΕΣΥ, μέσω των προδιαγραφόμενων μαζικών απολύσεων, του λουκέτου σε μονάδες και νοσοκομεία, της συγχώνευσης τμημάτων και κλινικών.
 

Όπως επισημάνθηκε στην κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και συγκεκριμένα στην ομιλία του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Μιχαλάκη, επιχειρείται ανοικτά και απροκάλυπτα η υποκατάσταση του κοινωνικού κράτους από ένα ιδιότυπο κράτος ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι το ίδιο το υπουργείο Υγείας φαίνεται να επιλέγει να κλείσει (έστω και προσωρινά και για 14 μήνες) μια νοσηλευτική μονάδα, από την οποία, σύμφωνα με εκτίμηση της προηγούμενης διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός θα μπορούσε να εξοικονομήσει, από εξετάσεις σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και υπερκοστολογήσεις, περίπου 30.000.000 ευρώ ετησίως. Υπενθυμίζεται ότι η δωρεά Λάτση είναι της τάξης των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ…
 

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισήμανε και την ουσιαστικά υπονομευτική στάση του υπουργείου Υγείας -διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων του δικομματισμού- στην πραγματική αξιοποίηση δωρεών, μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας, με χαρακτηριστικές και ίσως πιο κρίσιμες περιπτώσεις εκείνες του εξοπλισμού μονάδων τεχνητού νεφρού ή της προμήθειας ασθενοφόρων, που έχουν χορηγηθεί σε νοσηλευτικά ιδρύματα νησιών του Αιγαίου και ουδέποτε αξιοποιήθηκαν, λόγω κυρίως της αναστολής προσλήψεων προσωπικού.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβατική δέσμευση του υπουργείου είναι η επαναφορά του προσωπικού (94 άτομα) στο νέο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, αν και αναγνωρίζεται ότι μια τέτοια μονάδα απαιτεί περαιτέρω προσλήψεις εξειδικευμένου και κατάλληλου προσωπικού.
Το ως άνω προσωπικό του 6ου Θεραπευτηρίου έχει αποσπαστεί στον «Άγιο Σάββα», καλύπτοντας ταυτόχρονα εργαστήρια και εφημερίες και του Νοσοκομείου «Ελπίς», ενώ το σύστημα και η ροή εξετάσεων και παραπομπών ασθενών έχουν αγγίξει τα όριά τους, λόγω και των χρόνιων ελλείψεων σε εξοπλισμό και προσωπικό, τις οποίες όξυνε η εφαρμογή του Μνημονίου.

Γ.Ν
ΠΗΓΗ

Το ΔΝΤ προτείνει την αναβίωση των μεσαιωνικών φοροεισπρακτόρων (Ιδιωτικές ΔΟΥ)

Αυτοί λοιπόν που  για δεύτερη  φορά ομολογούν πως έκαναν "λάθος υπολογισμούς" σχετικά  με τα αποτελέσματα  της  προτεινόμενης  "θεραπείας"  της Ελλάδας (βλ. στο τέλος της  ανάρτησης) είναι  αυτοί   που  αμέσως μετά  έρχονται  με  το δάκτυλο  προτεταμένο να  επιβάλλουν  μεσαιωνικά  και μαφιόζικα  μέτρα  είσπραξης  χαρατσιών και φόρων.
Με απλά  λόγια:επιβάλλουν μαζί με την τρόικα  φόρους  και χαράτσια  που ξέρουν πολύ καλά  ότι  δεν είναι  δυνατόν να εισπραχθούν  κατά  το αξίωμα  "ουκ  αν λαβεις  παρά του μη έχοντος", και ταυτοχρόνως  σαν  άλλοι Σάϊλοκ  θέλουν να  πάρουν  ακόμα και  την σάρκα  του οφειλέτη, πράγμα  που δεν είναι δυνατόν  να γίνει  παρά μόνο  με ειδικά μισθοφορικά  σώματα.
Αρχίζει  λοιπόν να  φαίνεται όλο και πιό καθαρά  ο  πραγματικός χαρακτήρας αυτής  της κατοχής,απο την οποία  δεν  πρόκειται  να απελευθερωθούμε   ούτε με  "διαπραγματεύσεις", ούτε με "κουρέματα" , ούτε  με  δεξιά ή  ευρωαριστερά success stories.
-----------------
.... Συγκεκριμένα στην Εκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται:



«H πρόοδος στη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού παρταμένει πολύ απογοητευτική. Και αυτό καθίσταται επείγον ζήτημα για το εάν οι αρχές αποδειχθούν ικανές να αποφύγουν -όπως έχουν υποσχεθεί- περισσότερες οριζόντιες περικοπές στον δημόσιο τομέα και τα κοινωνικά επιδόματα, αφού οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν είναι πιθανόν να αντισταθμίσουν την ελληνική αδυναμία να αντιμετωπίσουν το περιβόητο πρόβλημα φοροδιαφυγής, παρέχοντας (σσ: στην Ελλάδα) περισσότερη ρευστότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο η σχεδιαζόμενη αυτονόμηση της Διοίκησης Εσόδων είναι κρίσιμη ώστε να «απομονωθεί» από συνεχιζόμενες πολιτικές παρεμβάσεις.
Εάν αυτά τα μέτρα – ή άλλα μέτρα- για τον εκσυγχονισμό του νομικού πλαισίου του μηχανισμού φορολογικών εσόδων, της λειτουργίας του και της διαχείρισης προσωπικού, αποτύχουν, τότε οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν πιο ριζικές αλλαγές όπως την μετάπτωση σε μία υπηρεσία εσόδων έξω από τη δικαιοδοσία των δημοσίων υπηρεσιών».

Ιδιαίτερα καυστικό είναι το ΔΝΤ και για τις αλλαγές στο Δημόσιο. Σημειώνει στην έκθεσή του:

Οι μεταρρυθμίσεις της Δημόσια Διοίκησης πρέπει να ξεκινήσουν με θέρμη. Οι επιδόσεις σημαντικών δημοσίων υπηρεσιών εμποδίζονται από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, ιδιαίτερα στη διοίκηση των εσόδων και η μείωση λόγω συνταξιοδότησης δεν είναι από μόνη της επαρκής για την αναβάθμιση της δημόσια διοίκησης προς το σκοπό ενός σύγχρονου και λειτουργικού κράτους. Υστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, οι αρχές πρέπει να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους για απολύσεις των μη αποδοτικών δημοσίων υπαλλήλων.
Αυτό θα απελευθερώσει χώρο ώστε να εισέλθει (σσ: στο Δημόσιο ) εκπαιδευμένο και νεαρό προσωπικό, χρησιμοποιώντας τον κανόνα μία πρόσληψη ανα μία απόλυση, για όσο καιρό η αυστηρή εφαρμογή της ποσόστωσης αποχωρήσεων, εξυπηρετεί τον στόχο για μείωση του συνολικού επιπέδου απασχόλησης στοπ Δημόσιο
Δείτε εδώ την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
πηγή 
 

ΔΝΤ: Αυτά είναι τα λάθη μας απέναντι στην Ελλάδα

Ετοιμο να προβεί σε μία νέα, και τούτη τη φορά επίσημη παραδοχή ότι κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης υπέπεσε σε λάθος υπολογισμούς, φέρεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο έγγραφο που κυκλοφόρησε στο Ταμείο ως «αυστηρώς εμπιστευτικό» και το οποίο περιήλθε σε γνώση της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

ΔΝΤ: Αυτά είναι τα λάθη μας απέναντι στην Ελλάδα 
 
Οι συντάκτες του κειμένου παραδέχονται ότι υποεκτίμησαν εντονότατα τη ζημιά που θα προκαλούσαν στην Ελλάδα οι συνταγές του Ταμείου για λιτότητα, αλλά επισημαίνουν ότι η απάντηση στην κρίση έδωσε στην ευρωζώνη τον απαραίτητο χρόνο να αποτρέψει τις επιτώσεις της στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχεται ότι παρέκαμψε τους δικούς του κανόνες προκειμένου να καταστήσει το ογκούμενο ελληνικό χρέος να φαίνεται βιώσιμο και ότι η χώρα μας, τελικά, δεν εκπλήρωνε τρία από τα τέσσερα κριτήρια, βάσει των οποίων το ΔΝΤ, γενικά, παρέχει βοήθεια.
Το έγγραφο περιγράφει τις αβεβαιότητες γύρω από την ελληνική διάσωση ως τόσο «καίριες που τα τεχνικά του κλιμάκια δεν ήταν δυνατόν να εγγυηθούν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα ήταν βιώσιμο με κάποια σημαντική πιθανότητα».
Το ΔΝΤ ομολογεί ότι υπήρξε πάρα πολύ αισιόδοξο για τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στις αγορές, αλλά και για τη δυνατότητά της να εφαρμόσει τους όρους για το πρόγραμμα διάσωσης.
Μία εκδοχή του κειμένου είναι πιθανόν να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη. Αποτελεί δε μία από τις πιο σημαντικές αναλύσεις των τελευταίων μηνών εκ μέρους του ΔΝΤ για την ανάμειξη του Οργανισμού στην κρίση της ευρωζώνης, σχολιάζει το πρακτορείο Dow Jones.
Το απόρρητο έγγραφο υπογραμμίζει επίσης ότι το μεγαλύτερο κέρδος τους προγράμματος διάσωσης του 2010 δεν το αποκόμισε η Ελλάδα αλλά η ευρωζώνη. Η διάσωση ήταν μια επιχείρηση, αναφέρεται στο κείμενο, που έδωσε στην ευρωζώνη τον χρόνο να οικοδομήσει ένα τείχος προστασίας γύρω από άλλα, αδύναμα μέλη της και απέτρεψε κάποιες, δυνητικώς σοβαρότατες, επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Το Ταμείο ασκεί κριτική στην καθυστέρηση που επεδείχθη ως προς την αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της Ελλάδας, η οποία έγινε τελικά τον Μάιο του 2012, δύο ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας.
Αναφέρει επίσης ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους πριν από το Μάιο του 2012 «ήταν πολιτικώς δύσκολη» εξαιτίας της αντίστασης που προέβαλαν κάποιες χώρες-μέλη της ευρωζώνης, οι τράπεζες των οποίων διακρατούσαν υπερβολικά μεγάλο όγκο ελληνικού δημοσίου χρέους.
Οι χώρες αυτές ανησυχούσαν επίσης ότι πιθανή απομείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους θα οδηγούσε τη χώρα σε χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών της προσπαθειών και έβλεπαν το μέγεθος του χρέους ως μοχλό πίεσης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις να διατηρούνται σε εγρήγορση.
Μία άμεση αναδιάρθρωση θα ήταν επίσης πολύ φθηνότερη για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους -καθώς η καθυστέρηση σήμαινε ότι οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα θα αποπληρώνονταν πλήρως για τα δύο χρόνια πριν το 2012, την ώρα που το ελληνικό χρέος περνούσε στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ, παραδέχεται επίσης ότι η δική του πρόγνωση για τη μελλοντική εξέλιξη του χρέους ήταν λανθασμένη «σε σημαντικό βαθμό» καθώς η ανάλυσή του επί της βιωσιμότητας του χρέους, «περιελάμβανε stress tests, τα οποία όπως απεδείχθη, έδωσαν πολύ ήπια αποτελέσματα σε σχέση με τα πραγματικά αποτελέσματα» της κρίσης.
Το έγγραφο είναι ιδιαίτερα επικριτικό για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αναφέρει ότι ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ενωσης «είχε την τάση να διοαμορφώνει πολιτικές με βάση τη συναίνεση, έτυχε περιορισμένης επιτυχίας στην εφαρμογή των όρων του προγράμματος και δεν είχε καμία εμπειρία στη διαχείριση κρίσης».
Προσθέτει ότι η Κομισιόν έδωσε περισσότερη έμφαση στη συμμόρφωση με τους τυπικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρά στις επιπτώσεις που θα είχε το πρόγραμμα στην ανάπτυξη «και δεν ήταν ικανή να συνεισφέρει πολλά στον εντοπισμό διαρθρωτικών αλλαγών για την ενδυνάμωση της ανάπτυξης».
«Κανένα από τα τρία μέρη της τρόικας δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει ως ιδανική τη συμφωνία», συνεχίζει το έγγραφο σε ένα σημείο που περιγράφει την ασυνήθη τριμερή συμφωνία, σημειώνοντας ότι «υπήρχαν σημαντικές διαφορές απόψεων μέσα στην τρόικα, κυρίως όσον αφορά τις προβλέψεις της ανάπτυξης».
Χαλάρωση της έντασης της λιτότητας θα είχε βοηθήσει την ελληνική οικονομία αλλά δεν ήταν πολιτικώς πιθανή, λέει ακόμη το Ταμείο:
«Παρότι μία έγκαιρη αναπροσαρμογή των στόχων θα είχε μετριάσει την ύφεση, σε μια τέτοια περίπτωση το πρόγραμμα θα απαιτούσε πρόσθεστη χρηματοδότηση», τονίζοντας ότι ούτε το ίδιο το Ταμείο ούτε οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ήταν προετοιμασμένες να δανείσουν περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια για την διάσωση της Ελλάδας εκείνη τη στιγμή.
Το έγγραφο ασκεί, τέλος, κριτική στις ελληνικές κυβερνήσεις για την αποτυχία τους να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα και λέει ότι η οδύνη της προσαρμογής «κατανεμήθηκε άνισα μέσα στην κοινωνία».
Οι συντάκτες του εγγράφου δεν εξηγούν λεπτομερώς γιατί το Ταμείο προέβη στις συγκεκριμένες επιλογές ούτε τον λόγο για τον οποίο συμφώνησε με τις αναλύσεις της τρόικας, τις οποίες τώρα χαρακτηρίζει λανθασμένες. Αρκείται στην επισήμανση ότι το υπέδειξε μετ' εμφάσεως τους κινδύνους εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

ethnos.gr

Λεφτά μπορεί να μην έχουμε αλλά από "γενίτσαρους" της Νέας Εποχής δόξα τω Θεώ έχουμε μπόλικους!!!

Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος


Στη φετινή συνάντηση το «παρών» από την Ελλάδα, θα δώσει – για άλλη μια φορά – και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς
Στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ, γύρω από την οποία έχει δημιουργηθεί ένας μύθος για τον καθορισμό της τύχης της παγκόσμιας οικονομίας, θα είναι στραμμένα τα βλέμματα από σήμερα, 6 Ιουνίου έως τις 9 του μήνα.
Παρόντες θα είναι από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μέχρι τον Χένρι Κίσινγκερ.
Θα λάβουν επίσης μέρος ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Οζμπορν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η κοινοτική επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, αλλά και ο αρθρογράφος των Financial Times Μάρτιν Γουλφ.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Γκρόουβ (Grove Hotel) στο Watford της Βρετανίας.
 
Οι Έλληνες «καλεσμένοι»
 
Φέτος, το "παρών" από την Ελλάδα, θα δώσουν δύο πρόσωπα.
 
Ο ένας είναι ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη (!) φορά που ο γνωστός δημοσιογράφος θα βρεθεί σε συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Οι προηγούμενες ήταν το 2002, το 2008 και το 2009.
papxelas
Μεγάλη εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η παρουσία του δεύτερου Έλληνα που θα λάβει μέρος φέτος στην συνάντηση.
Πρόκειται για τον... γνωστό μας Οδυσσέα Κυριακόπουλο, ο οποίος θα είναι η δεύτερη φορά που θα λάβει μέρος σε συνάντηση της Λέσχης. Είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου "S&B". Ο κ. Κυριακόπουλος και η εταιρεία του, έχουν καταγγελθεί αρκετές φορές για τα σχέδια με την εξόρυξη περλίτη στη Μήλο και βωξίτη στον Παρνασσό και τη Γκιώνα.

kyriakopoulos
 
Πρόσφατα, όμως, το όνομα του κ. Κυριακόπουλου μας απασχόλησε και για μια φαινομενικά ασύνδετη υπόθεση: Τη λίστα Λαγκάρντ.
Η αποκάλυψη προέκυψε από την εξέταση του μάρτυρα - συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Σταύρου Παπασταύρου στην Προανακριτική Επιτροπή και τις ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο κύριος Οδυσσέας Κυριακόπουλος, λοιπόν, είχε συνεργαστεί και με τον κύριο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στην λίστα.

Ο κύριος Κυριακόπουλος όμως, είχε στενότατη συνεργασία και με την εξαδέλφη του κυρίου Παπακωνσταντίνου, η οποία είχε διαγραφεί από τη λίστα.

Για πολλούς, φετινό θέμα συζήτησης θα είναι η οικονομία των ΗΠΑ και η κρίση στην Ευρώπη
Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για συζητήσεις που σχετίζονται με τις απειλές του εθνικισμού και του λαϊκισμού, τις προκλήσεις στην Αφρική, τον πόλεμο στη Συρία, τον κυβερνοπόλεμο και τις μορφές που παίρνει, την τρομοκρατία και τις βασικές τάσεις στην ιατρική έρευνα.

Εύλογο το ερώτημα του καθενός: Σε ποια από όλα τα παραπάνω θέματα μπορούν να έχουν άποψη οι κ.κ. Κυριακόπουλος και Παπαχελάς;
 
Η ιστορία της Λέσχης
Ας ξετυλίξουμε, ωστόσο, το κουβάρι της ιστορίας της από την αρχή ώστε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όσα οι μετέχοντες κάθε χρόνο στις συσκέψεις της καλούνται να κρατήσουν μυστικά για πάντα...
 
Η Λέσχη ή Ομάδα Bilderberg συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1956 στο Ξενοδοχείο Bilderberg λίγο έξω από το Άρνεμ της Ολλανδίας, μια συμβολική περιοχή, αφού εκεί είχε λάβει χώρα μια από τις πιο ιστορικές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Προφανώς και το όνομά της το έλαβε από το εν λόγω ξενοδοχείο και όχι από κάποιο από τα αρχικά της μέλη, όπως πολύς κόσμος νομίζει. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποια ισχυρή οικογένεια Bilderberg που βρίσκεται πίσω από τις ετήσιες συσκέψεις.
Αυτό που υπάρχει, όμως, είναι μια ομάδα περίπου 130 ατόμων, πολλά εκ των οποίων είναι ισόβια μέλη της, όλοι τους αρχηγοί κρατών ή πολιτικοί σε υψηλές θέσεις, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Ο σκοπός της πρώτης σύσκεψης του 1956 ήταν να συζητηθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης ενός αντι-αμερικανισμού τη δεκαετία του '50 στη Δυτική Ευρώπη και να βρεθούν λύσεις αντιμετώπισής του. Ηγέτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών ή εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν στο Άρνεμ και τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους θεωρήθηκαν τόσο επιτυχή, ώστε αποφάσισαν να καλούν την άτυπη Λέσχη Bilderberg (που πλέον είχε αποκτήσει και όνομα) σε μια ετήσια σύσκεψη, κάθε φορά και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ κάθε 4 χρόνια θα μετακόμιζε στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.
 
Τι αποφασίζεται κάθε χρόνο
 
Το τι συζητείται στην ετήσια σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg είναι μυστικό. Ακόμη και τα πρακτικά που τηρούνται δεν περιέχουν τα ονόματα των ομιλητών πριν από κάθε πρόταση.
Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από την σύνθεση της ομάδας και από την παραδοχή των μελών της ότι στο τέλος πάντοτε καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση για δράση, ότι όσα λέγονται στις αίθουσες των πολυτελών ξενοδοχείων που επιλέγονται κάθε έτος είναι προς όφελος των επιχειρήσεων που αποτελούν μόνιμα μέλη της Λέσχης –και, βεβαίως, όσων κλάδων και συνεργατών εκπροσωπούν αυτές.
 
Και ότι τις αποφάσεις που λαμβάνονται, καλούνται να τις εφαρμόσουν τα πολιτικά στελέχη που προσκαλούνται.

ΣΧΕΔΙΟ Β - Ανακοίνωση για το ΔΝΤ "Το ΔΝΤ αναγκάζεται πια να παραδεχθεί ότι η διάσωση της Ελλάδας περνάει μέσα από την αποχώρηση από την Ευρωζώνη''

Η έκθεση του ΔΝΤ για την παταγώδη αποτυχία της τρόικα στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτική και τα βασικά συμπεράσματα είναι σαφή:Πρώτο, το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμά του, όπως η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του χρέους προς τους ιδιώτες, επιβλήθηκε όχι για την σωτηρία της Ελλάδας, αλλά για την προστασία της Ευρωζώνης.

Δεύτερο, η σημερινή επιβάρυνση της Ελλάδας με το κολοσσιαίο χρέος  προς διεθνείς οργανισμούς και ευρωπαϊκά κράτη έγινε μόνο και μόνο για να  κερδίσει καιρό η Ευρωζώνη να σταθεροποιηθεί.

Τρίτο, για τα δάνεια αυτά που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς καμία σχέση με τα δικά της προβλήματα, η ευθύνη ανήκει στο ίδιο το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Ευρωζώνη. Αυτοί είναι οι οφειλέτες και όχι εμείς. ΔΝΤ και Ευρωζώνη να τα αποπληρώσουν κι εμείς δικαιούμαστε να ζητήσουμε αποζημίωση. Η Ελλάδα οφείλει αμέσως να προχωρήσει σε προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια για αυτό το θέμα.

Τέταρτο, το ΔΝΤ αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι ο ένας από τους δύο λόγους για τις καταστροφικές επιπτώσεις του προγράμματος της Τρόικα στην Ελλάδα, μαζί με την σχετικά κλειστή οικονομία της, είναι η συμμετοχή της στο ευρώ με "την έλλειψη ενός εργαλείου νομισματικής ισοτιμίας" ("lack of an exchange rate tool") .

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η θέση του Σχεδίου Β για την κατεπείγουσα ανάγκη αποχώρησης από την Ευρωζώνη.

Το Σχέδιο Α, σε οποιαδήποτε παραλλαγή του, κυβερνητική ή αντιπολιτευτική, οδηγεί σε ολοκληρωτική πια καταστροφή χώρας και ανθρώπων.Όσο για "τα λάθη του ΔΝΤ που διορθώνονται", όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Ελσίνκι, το ΔΝΤ έχει την πολυτέλεια να κάνει λάθη. Το ότι τα πληρώνει αυτά η Ελλάδα και ο λαός της, είναι απόλυτη ευθύνη των κυβερνήσεων της που ούτε φωνή είχαν ούτε άποψη ούτε γενναιότητα, παρά μόνο υποταγή.


ΠΗΓΗ

Σύμπραξη Microsoft - FBI κατά επικίνδυνου ιού

Η Microsoft και το FBI συνεργάζονται για την καταπολέμηση ενός επικίνδυνου botnet το οποίο σε ενάμιση χρόνο έχει μολύνει περίπου 5 εκατομμύρια υπολογιστές και έχει κλέψει μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Οι υπολογιστές έχουν μολυνθεί από το trojan Citadel, ένα malware το οποίο εξαπλώθηκε από πλαστά αντίγραφα των Windows τα οποία το περιείχαν.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, πολλά γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έπεσαν θύματα από τη δράση του Citadel, όπως η American Express, η Bank of America, το Citigroup, η Credit Suisse, το PayPal και η HSBC.

Το Citadel βασίζεται στον κώδικα του trojan Zeus και είναι σχεδιασμένο να κλέβει προσωπικές πληροφορίες καταγράφοντας ό,τι πληκτρολογεί ο χρήστης του οποίου το σύστημα είναι μολυσμένο. Αποσπώντας στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών, οι εγκληματίες που το ελέγχουν κάνουν αναλήψεις ή πληρωμές με τα στοιχεία των θυμάτων.

Η Microsoft έλαβε άδεια από δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνα για να επιτεθεί και να απενεργοποιήσει C+C servers του Citadel ώστε να θέσει εκτός λειτουργίας botnets. Στις επιχειρήσεις που έγιναν στο Νιου Τζέρσι και την Πενσιλβάνια συνοδευόταν από ομοσπονδιακούς πράκτορες και συγκεντρώθηκαν δεδομένα και πειστήρια.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την εξουδετέρωση των botnets, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που κατασχέθηκαν από τις δύο επιχειρήσεις, ώστε να ενημερώσει τους χρήστες που έχουν πέσει θύματα.

Όπως δήλωσαν από την εταιρεία, έχουν θέσει μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας περίπου 1.000 από τα 1.400 botnets που υπολογίζεται πως είναι μολυσμένα. Η Microsoft τα τελευταία χρόνια καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και έχει να επιδείξει μερικές σημαντικές επιτυχίες.



Πηγή:e-pcmag.gr

Υπεύθυνο δούλεμα

Είμαστε αχάριστος λαός. Μας έβαλαν φόρους, μας έκοψαν τους μισθούς, μας εξαφάνισαν τα δώρα, μείωσαν τις συντάξεις, κατάργησαν τα επιδόματα, διέλυσαν τα νοσοκομεία, ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία… ακόμα και την διακυβέρνηση της χώρας την απαρνήθηκαν για χάρη της τρόικας.


Αντί για ένα μεγάλο ευχαριστώ που ασχολούνται με την πολιτική και ανά τρεις μήνες μας σώζουν εμείς τους κατηγορούμε. Συγγνώμη Γιωργάκη. Συγγνώμη Αντωνάκη. Συγγνώμη Φώτη, μια υπεύθυνα αριστερή συγγνώμη.

Μα προπαντός… συγγνώμη Μπένι. Ρίξε μου και άλλα χαράτσια να το ευχαριστηθώ.

 Σύμφωνα με τον Κώνστα αργούμε να βγούμε από τα μνημόνια λόγω απεργιών. Δεν θα έγινα και δέκα απεργίες σε αυτάα τα τρία χρόνια;…

 Έτσι να ξέρετε, αντί να βγούμε στην ανάπτυξη στις 12 Ιουνίου θα βγούμε στις 22 Ιουνίου.

 
 
Δέκα μερούλες είναι βρε αχάριστοι άνεργοι. Μετά η ανεργία θα πέσει από το 30% στο 5%... κατακέφαλα θα μας έρθει, λέμε!
Σύμφωνα με τον αντιδιαδηλωτικό νόμο του γαλατομάχου (από το Γαλάτες) Δένδια αν η συμμετοχή σε μια διαδήλωση είναι κάτω των 200 ατόμων θα γίνεται στο πεζοδρόμιο (αν δεν έχει καταληφθεί από αυτοκίνητα).

Να είναι 200 άτομα και εναγωνίως να ψάχνουν τον 201 για να κάνουν την πορεία στον δρόμο…

Βλέπω να μπαίνει αγγελία: Ζητείται διαδηλωτής για πορεία πέριξ του συντάγματος την Δευτέρα στις 11 το πρωί. Η εμπειρία θα εκτιμηθεί αλλά δεν είναι απαραίτητη. Αμοιβή: Αφίσα του Παναγόπουλου υπογεγραμμένη από τον Σαμαρά.

Γρήγορα στο πεζοδρόμιο! Θα φωνάζει ο ματατζής. Είστε 199…. Περίμενε θα του λέει ο επικεφαλής. Ο Γιώργος έρχεται, έχει πάει για κατούρημα.

 Παραιτήθηκε ο

ευρωβουλευτής  Κρίτων Αρσένης  από το ΠΑΣΟΚ καθώς δεν του κάνει πια… ιδεολογικώς. Δεν το ξέρω τον άνθρωπο αλλά αν έκανε τόσο καιρό για να καταλάβει πόσο ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ να το κοιτάξει…

Το τεστ IQ δεν είναι απαραίτητο. Εκτός και αν πίστευε ότι η πολιτική του  ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι σαν ίωση. Θα περνούσε σε λίγες μέρες.

Αλλά και έτσι να είναι… να το κοιτάξει.

 

Αναπτυξιακά δεκανίκια

 Η αναπτυξιακή νδ ήθελε ένα αντιρατσιστικό αλλά μετά δεν ήθελε έως ότου έφτασε η στιγμή να θέλει και να μην θέλει και εντέλει να γίνεται πασοκ και να θέλει. Το μπένικο πασοκ ήθελε να περάσει το δικό του αντιρατσιστικό αλλά επειδή φοβήθηκε μην γίνει νδ δέχθηκε το αντιρατσιστικό του φώτη. Ο πασοκοφώτης φοβούμενος μην γίνει πασοκ έκανε την επανάσταση του και έγινε δημαρ δηλαδή πασοκ. Και έφερε το δικό του αντιρατσιστικό.

Ο σύριζα πέρασα από την επανάσταση στήριξε το αντιρατσιστικό του πασοκοφώτη όσο αυτό δεν ερχόταν στην βουλή. Όταν ήρθε στην βουλή έπαψε να το στηρίζει για να μην γίνει δημαρ, δηλαδή πασόκ δηλαδή νδ.

Και έγινε νδ φέρνοντας το δικό του αντιρατσιστικό.

Τελικά όλοι έφεραν και από ένα αντιρατσιστικό. Στο τέλος θα έχουμε περισσότερα αντιρατσιστικά σχέδια νόμου  από τους ρατσιστές.

Ο κάθε ρατσιστής και ο αντιρατσιστικός του νόμος.

Μόνο τα μαύρα μεσάνυχτα δεν έφεραν νομοσχέδιο. Αλλά που να το βρουν το χιούμορ.

Όχι ότι θα ήταν περίεργο. Εδώ μελαψός αφγανός ήταν χιτλερικός… άνηκε στην άρια γερμανική φυλή. Τελικώς η βλακεία δεν έχει όρια.

   
Η Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι οι συντάξεις το 2020 θα είναι κάτω από το όριο φτώχιας. Που το ξέρει; Λες να διάβασε τα μνημόνια;

Διότι η σαμαρική ανάπτυξη θα έχει αποτελέσματα. Τα οποία περιγράφονται με σαφήνεια. Μισθοί Βουλγαρίας και συντάξεις (όπως είναι φυσικό επακόλουθο) μικρότερες του μισθού.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αισιοδοξίας έρχονται να μας προετοιμάσουν για την επόμενη μεγάλη επιτυχία. Την τρίτη κατά σειρά πτώχευση εντός μιας τριετίας. Θα μας κουρέψουν, λέει, και τα τροϊκανά δάνεια.

Για την σωτηρία της χώρας ετοιμαστείτε: πάνε οι μισθοί, πάνε οι συντάξεις, πάει η υγεία, η παιδεία, η δημόσια περιουσία (ότι θα έχει μείνει μέχρι τότε), πάνε τα πάντα…

Αλλά θα έχουμε ευρώ.

Ο Σαμαράς είναι δεκανίκι της Μέρκελ και έχει για δεκανίκια τον Μπένι και τον πασοκοφώτη. Επειδή γέρνει πότε δεξιά και πότε αριστερά έχει αναπληρωματικά δεκανίκια τα μαύρα μεσάνυχτα και τον συριζα πέρασα από την αριστερά.

Ενίοτε στηρίζεται και στον Περισσό. Οι ΑΝΕΛ δεν πιάνονται. Έχουν την νέα δημοκρατία μέσα τους.

 
Μικρός Φωκίων