EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΡΤ, Δήμοι, αμυντική βιομηχανία στο χορό των απολύσεων

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, όμως για ακόμη μια φορά οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στη λήψη αποφάσεων έφεραν την κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά στις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η υπόσχεση για 2.000 απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι πρώτα πήρε παράταση για Σεπτέμβρη και τώρα φαίνεται ότι δεν βγαίνει.
Ούτε οι επίορκοι, ούτε τα λουκέτα σε περιφερειακούς οργανισμούς αρκούν για να δώσουν το νούμερο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι επίορκοι και υπάλληλοι των προς κλείσιμο οργανισμών δεν ξεπερνούν τους 700.
Κάπως έτσι το βλέμμα στρέφεται στις μεγάλες ΔΕΚΟ του Δημοσίου. Μέχρι στιγμής έχουν στοχοποιηθεί οι αμυντικές εταιρείες της χώρας, ενώ πλέον μπαίνει στο κάδρο και η ΕΡΤ. Πάντα ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο λουκέτων σε υπηρεσίες των Δήμων.
Πολλοί μιλούν για συγχώνευση των αμυντικών εταιρειών του Δημοσίου όπου υπηρετούν περίπου 2.650 υπάλληλοι.
Επί της ουσίας πολλοί προσανατολίζονται στην ενοποίηση, διοικητικά τουλάχιστον των ΕΑΣ, της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ, ώστε να υπάρξει μείωση προσωπικού.
Η κίνηση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση περισσοτέρων από 1.000 θέσεων καθώς τόσες είναι οι διοικητικές θέσεις στις τρεις ΔΕΚΟ.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην ΕΑΒ 1.350 άτομα, άλλα 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ.
Ωστόσο η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών δεν είναι η πλέον απλή υπόθεση. Θα χρειαστεί χρόνος και φαίνεται ότι δεν είναι η λύση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή.
Έτσι άρχισε η συζήτηση για την ΕΡΤ η οποία είναι ακόμη μια μεγάλη δεξαμενή υπαλλήλων. 2.650 για την ακρίβεια εκ των οποίων οι 630 είναι δημοσιογράφοι, 200 είναι μουσικοί, 90 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ 1.730 ακόμη υπηρετούν από διάφορες θέσεις όπως σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ηχολήπτες κλπ
Το σενάριο λουκέτου και επαναλειτουργίας με μόλις 650 άτομα διαψεύδεται από την κυβέρνηση ενώ η γενικότερη συζήτηση περί λουκέτου ή ριζικής αναδιάρθρωσης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν όλων των κομμάτων.
Κάπως έτσι και εδώ το θέμα δείχνει να μην προχωράει και έτσι το ερώτημα μένει ανοιχτό... Από που θα βρεθούν οι προς απόλυση υπάλληλοι;
Τρίτος δρόμος είναι οι απολύσεις υπαλλήλων των Δήμων. Σε πολλές επιχειρήσεις ή φορείς των Δήμων το προσωπικό όχι απλά δεν επαρκεί, αλλά μετά από τις μειώσεις υπάρχουν και ελλείψεις. Έτσι φαίνεται ότι δεν θα επιλεγεί η μείωση προσωπικού, αλλά η κατάργηση του φορέα.
Μάλιστα πολλοί λένε ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο παραχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Άλλοι μιλούν για υπηρεσίες όπως η βοήθεια στο σπίτι ή τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Και εδώ όμως η συζήτηση μένει στο επίπεδο... συζήτησης.
Με λίγα λόγια εν΄'ω υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση της χώρας, ενώ ήδη έχει ζητηθεί μια παράταση όλα δείχνουν ότι το θέμα δεν προχωρά και έτσι εντείνονται οι φόβοι για οριζόντια μέτρα.

(newsit)

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

"Λαβράκια" έβγαλαν οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας αφού πολλά καταστήματα υγιεονομικού ενδιαφέροντος δεν έκοβαν αποδείξεις(τι καινούριο πρώτη φορά το ακούμε!), απασχολούσαν μη ασφαλισμένους εργαζόμενους(μαύρη εργασία) και ιατροί δεν τηρούσαν βιβλία!
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, κατά το τελευταίο δεκαήμερο περίπου (χρονικό διάστημα από 20.05 έως 02.06), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιατρεία και οδοντιατρεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, το Χολαργό, το Ελληνικό, την Κηφισιά, τον Πειραιά και το Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις στους παρακάτω ελέγχους ιατρείων – οδοντιατρείων :
  • Σε ιατρείο γυναικολόγου στην περιοχή του Ελληνικού και σε εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών που συστεγάζεται με το ιατρείο, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση ενός ατόμου στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (ανασφάλιστη εργασία). Επίσης στους συγκεκριμένους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) κουτιά με φαρμακευτικά σκευάσματα, που φυλάσσονταν μέσα σε ψυγείο, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
  • Σε οδοντιατρείο, που βρίσκεται στο Χολαργό διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) και ειδικότερα η μη τήρηση του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων για το μήνα Δεκέμβριο της διαχειριστικής χρήσης 2012.
  • Σε οδοντιατρείο χειρουργού οδοντιάτρου, στην Κηφισιά, διαπιστώθηκε η μη ενημέρωση του Βιβλίου Επίσκεψης Ασθενών, παράβαση που αφορά στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.).
Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, ενώ διαπιστώθηκαν τα εξής :
  • Σε εστιατόριο - καφέ, στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση (5) υπαλλήλων, στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
  • Σε καφετέρια – μπαρ, στον Πειραιά, η μη επίδειξη δύο φορολογικών μηχανισμών (ΦΤΜ), που αφορούν στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.
  • Σε εστιατόριο – ουζερί, στον Πειραιά, η μη έκδοση δέκα Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών, η μη επίδειξη δύο φορολογικών μηχανισμών (ΦΤΜ) και η μη καταχώρηση μίας υπαλλήλου στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.
  • Σε σνακ μπαρ – καφετέρια, στον Πειραιά, η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού, παράβαση που αφορά στην Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και Άλλες Διατάξεις.
  • Τέλος, σε εστιατόριο – καφετέρια – ψαροταβέρνα, που βρίσκεται στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι τρεις υπάλληλοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού, καθώς επίσης δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών σε επτά περιπτώσεις, αξίας 699,20 ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr"> 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών. 

Τι περίεργα πράγματα….οι καταστηματάρχες της Κωνσταντινούπολης δεν διαμαρτυρήθηκαν;;;

Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούσαν να πάνε με άνεση στη δουλειά τους?
Οι τουρίστες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση?

Οι Τούρκοι νοικοκυραίοι δεν αγανάκτησαν μ΄αυτούς τους κουκουλοφόρους (η δεν φόραγαν κουκούλες?)
Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον αποτροπιασμό τους για μερικές εκατοντάδες “γνωστούς αγνώστους” που έκαψαν τη περιουσία του κοσμάκη του αθώου?

Η διεθνής κοινή γνώμη δεν σκέφτηκε πως…οι Τούρκοι είναι λαμόγια και ασυνείδητοι για τη κρισιμότητα της κατάστασης της πατρίδας τους και προκαλούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις?

Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν έγιναν από απολιτίκ ανόητους που κατέβηκαν άσκοπα στις πλατείες υποκινούμενοι ίσως από ανάλογους συριζαίους στις κάτω πλατείες ή ακροδεξιούς στις επάνω?

Δεν αποπροσανατόλισαν το ουσιαστικό εργατικό κίνημα της Τουρκίας?

Δεν ήταν ανόητοι, προβοκάτορες, πράκτορες, ή απλά ασυνείδητοι?

Τι περίεργα πράγματα….

Οι Έλληνες αγανακτισμένοι τελικά, εκείνοι που με το που έσκασαν μύτη, είχαν στο άψε σβήσε τέσσερις νεκρούς, οι ίδιοι που το συνέχισαν μέχρι να σκάσουν από το χημικό πόλεμο και το ξύλο της αρκούδας που έπεσε, οι Έλληνες αγανακτισμένοι που δεν βρήκαν τη συμπαράσταση ούτε από εκείνο το τμήμα των ηλίθιων συμπατριωτών τους που άνεργοι, φουκαριάρηδες, πεινασμένοι, και φτυσμένοι από όλους δεν συμμετείχαν στις “απολιτικ” κινητοποιήσεις, γιατί περίμεναν το θεό να τους σώσει ή το σύνθημα από το κόμμα για να κουνήσουν τα χέρια τους, πρέπει να νοιώθουν τελικά πολύ μ@λάκες….

Όχι βέβαια γιατί δεν είχαν δίκιο, ή γιατί επί σαράντα μέρες προσπαθούσαν να φωνάξουν με κάθε τρόπο σε δεκάδες πόρτες κουφών… αλλά γιατί τελικά ήταν ΑΟΡΑΤΟΙ!  Δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν είχε καμιά σημασία αυτό που έκαναν. Δεν σήμαινε τίποτα. Ήταν μια κινητοποίηση άσχετων και ανούσιων τυχάρπαστων πολιτών που οι περισσότεροι ήταν ή χασομέρηδες που δεν είχαν τι να κάνουν, ή ύποπτοι για την πρόκληση κακού στη πατρίδα, ή επαγγελματίες του σαματά που υποκινούνται από ύποπτα κέντρα, ή απλά φτωχοί τω πνεύματι πολίτες που τους παρέσυραν σ΄ενα χωρίς σημασία παιχνιδάκι οι μεν και οι δε…..

Και όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν από πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και αγανακτισμένους εμπόρους, πολίτες, εργαζόμενους κυράτζες και χαϊβάνια διάφορα που οι αγανακτισμένοι τους χαλούσαν τον μόνιμο ύπνο τους τομαριού τους. Τους τάραζαν τη ησυχία του αμνού πριν τη σφαγή. Και το σπουδαιότερο τσάντιζαν αφάνταστα τους τροικανούς, τους τραπεζίτες, τις συμμορίες που προσπαθούσαν να κάνουν μπίζνες τις προκοπής κι είχαν κι όλα αυτά τα χαϊβάνια να ουρλιάζουν μπροστά από τι βουλή.

Αυτά τα χαϊβάνια που έφτασαν να είναι πεντακόσιες χιλιάδες κι ένα εκατομμύριο… αλλά πόσα έλεγε η τηλεόραση ότι ήταν. Δέκα , είκοσι χιλιάδες? Ε.. αφού το έλεγε η τηλεόραση έτσι θα ήταν….

Γιατί εδώ στην Ελλάδα τυχαίνει εκτός από αγανακτισμένους πολίτες, να έχουμε τη δυστυχία να είμαστε τίγκα στους προδότες , τους πουλημένους συνδικαλιστές, τα ανεγκέφαλα κομματόσκυλα και  αδιάφορους ή χεσμένους επάνω τους πολίτες, οπότε όπως καταλαβαίνετε σε σχέση με τις κινητοποιήσεις στα διάφορα κράτη του πλανήτη εδώ επικρατεί το παλιό ανέκδοτο που έλεγε ο Περικλής στο χωρίο του πατέρα μου…

Τι κόσμος είναι αυτός, έλεγε ο Περικλής, πίνει ο εισαγγελέας ήρθε σ΄ευθυμία, πίνει ο παπάς ήρθε σ΄ευθυμία, πίνει ο δάσκαλος ήρθε σ΄ευθυμία…. πίνει ο Περικλής.. μέθυσε ο Περικλής.

Αγανακτούν οι Ισπανοί, είναι λεβέντες, αγανακτούν οι Τούρκοι είναι λεβέντες, αγανακτούν οι Γερμανοί είναι λεβέντες, αγανακτούν οι γάλοι, οι άγγλοι, οι σε κάθε τόπο πάνω στο πλανήτη δοκιμαζόμενοι για οποιοδήποτε πράγμα λαοί, είναι λεβέντες

Αγανακτούν οι Έλληνες είναι μ@λάκες, που εμποδίζουν απλά τη κυκλοφορία…..

Απλά δεν είναι τα πράγματα?

Μια από τις σοβαρότερες αιτίες απραξίας και υποταγής σε όλη αυτή τη φρίκη που μας συμβαίνει είναι πως εκτός από έλλειψη κοινού οράματος, στόχου και ικανών ηγετών να μπουν μπροστά για να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά, έχουμε κι ένα πλήθος ανόητων ή φιλοτομαριστών που δεν τους καίγεται καρφάκι για το πόσο χαμηλά θα πέσουν, πόσο πολύ ξεφτιλισμένα θα ζήσουν, για το αν θα χαθούν οι ίδιοι ή όλη η πατρίδα τους, γιατί έχει περάσει μέχρι το μεδούλι τους η ξεφτίλα….

Ρε πατριώτες, το καταλαβαίνετε τι είπε ο ίδιος ο Εροντογαν, και η διεθνής κοινή γνώμη, και οι δημοσιογράφοι, και όλοι??? Πως τα επεισόδια στη Τουρκία ήταν ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Μας φτύνουν κατάμουτρα, μας ξεφτιλίζουν χωρίς έλεος, το καταλαβένετε ή πρέπει να μας απαγορεύσουν τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια για να βρούμε ΑΙΤΙΑ να αντιδράσουμε?

Πόσο πολύ χαμηλά μπορεί να έχουμε πέσει….

πηγη

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πασίγνωστος γιατρός του Κολωνακίου

Για φοροδιαφυγή 3,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερις χρήσεις οικονομικών ετών (από το 2008 – 2011) εγκαλείται από το ΣΔΟΕ πασίγνωστος χειρουργός ΩΡΛ ο οποίος αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τους αρμόδιους ελεγκτές τώρα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο από την εφορία αφού το ποσό του καταλογίστηκε ήδη.

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία του γιατρού με έδρα το Κολωνάκι, ο οποίος είναι πολύ γνωστός από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ και θεωρείται εκ των κορυφαίων στο είδος τους με μεγάλες επιτυχίες και διεθνώς. Από τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως δήλωσε εισοδήματα για τη συγκεκριμένη τετραετία γύρω στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, όμως η διασταύρωση των καταθέσεων του και των κινητών και ακινήτων που διαθέτει “έβγαλε” απόκλιση γύρω στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Με βάσει αυτά τα στοιχεία συντάχθηκε πόρισμα από το ΣΔΟΕ και εκλήθη για εξηγήσεις. Προ μηνός το συγκεκριμένο πόρισμα υποβλήθηκε για καταλογισμό στην αρμόδια εφορία ενώ αν δεν υπάρξει τακτοποίηση ή διευθέτηση δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης.
Πρόκειται πάντως για μια από τις εκατοντάδες περιπτώσεις γιατρών και δικηγόρων και άλλων ελευθέρων επαγγελματιών που εντόπισε το ΣΔΟΕ να υπάρχει σημαντική απόκλιση δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων ή περιουσιακών στοιχείων για τις οποίες υπήρξε άμεσος καταλογισμός με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις συμβιβασμού να εισρέουν στα ταμεία του κράτους υψηλά ποσά ή να προσδωκόνται πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

πηγη

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ: «Η Google θα πρέπει να παραδώσει όλα τα δεδομένα των χρηστών του στο FBI»!!

Ο Εφιάλτης του Μεγάλου Αδελφού δεν αποτελεί πλέον μία «αφηρημένη» απειλή, ή ένας φόβος που πλανάται έτοιμος να «υλοποιηθεί».. Εφαρμόζεται παντού, με τη συνέργεια μάλιστα και των δικαστικών αρχών.. Αμερικανικό δικαστήριο απεφάνθη ότι η εταιρία Google θα «πρέπει να συμμορφωθεί με την απαίτηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (σ.σ. pentapostagma.gr - FBI)», ώστε να παραδώσει όλα τα δεδομένα των πελατών της δίχως να χρειάζεται να εκδοθεί ένταλμα. Στόχος; η επεξεργασία ΌΛΩΝ των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η Δικαστής Susan Illston απέρριψε το επιχείρημα της ένστασης της google: σύμφωνα με το δικαστήριο οι «επονομαζόμενες επιστολές εθνικής ασφαλείας» που εκδίδει η κυβέρνηση προς τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών, τις τράπεζες και έτερους φορείς δεν είναι «αντισυνταγματικές και μη-αναγκαίες»..

Η Αμερικανική κυβέρνηση μπορεί κατά αυτόν τον τρόπο, σε συνεργασία με το FBI, να παρακάμψει - σύμφωνα με αυτήν την «τρομακτικών συνεπειών» δικαστική απόφαση - το Νόμο, και να κατασκοπεύσει όλους τους πολίτες κατά βούληση και ανάλογα με την στοχοποίηση που έχει θέσει εκ των προτέρων (βλέπε αντισυστημικές «φωνές»)…


pentapostagma

Η τρόικα ρίχνει τη «χαριστική βολή» στις ευπαθείς ομάδες

Την κατάργηση 15 φοροαπαλλαγών για ανέργους, αναπήρους, συνταξιούχους και θύματα πολέμου θα ζητήσουν από την κυβέρνηση οι επικεφαλής της τρόικας που καταφθάνουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη με σχέδιο εφιάλτη το οποίο θα εξοντώσει, φορολογικά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ηδη οι τεχνικές υπηρεσίες της τρόικας έχουν καταρτίσει σχέδιο για την επιβολή φόρου εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και τις συντάξεις των αναπήρων, των τριτέκνων και των πολυτέκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ. Προβλέπει επίσης την κατάργηση ή τη μείωση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου των 2.000 ευρώ που ισχύει για τους αναπήρους, την περικοπή ή την κατάργηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη ταξινόμησης και τα τεκμήρια, οι οποίες ισχύουν για τους αναπήρους, τους τριτέκνους, τους πολυτέκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και την εξάλειψη του προσαυξημένου στα 9.000 ευρώ αφορολόγητου ορίου που ισχύει για νέους έως 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Το συνολικό ποσό των εσόδων που προβλέπεται να εξασφαλιστεί από τις περικοπές και τις καταργήσεις των φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα φθάνει τα 229.000.000 ευρώ.

Στο στόχαστρο της τρόικας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μπαίνουν οι ακόλουθες περιπτώσεις φοροαπαλλαγών:

- Το πρόσθετο αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 2.000 ευρώ, το οποίο ισχύει για αναπήρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης και για θύματα πολέμου.

Το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον:

-Παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση.
-Είναι τυφλοί.
-Είναι νεφροπαθείς που τελούν υπό αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού.
-Πάσχουν από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και κάνουν μεταγγίσεις αίματος.
-Είναι ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, οι οποίοι με την ιδιότητα του αναπήρου παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο ταμείο, ή αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας, ή αξιωματικοί που, εξαιτίας πολεμικού τραύματος ή νοσήματος που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, βρίσκονται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου.
-Είναι θύματα πολέμου. Θύματα πολέμου κατά την έννοια του παρόντος είναι τα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη από πολεμική αιτία.

- Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα των τυφλών, τους μισθούς και τις συντάξεις των αναπήρων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων:
-Οι συντάξεις και κάθε είδους περιθάλψεις, οι οποίες παρέχονται σε αναπήρους πολέμου και θύματα ή οικογένειες θυμάτων πολέμου ως και σε αναπήρους και θύματα ειρηνικής περιόδου, στρατιωτικούς γενικά που έπαθαν ατύχημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους προδήλως, αναμφισβήτητα και εξαιτίας αυτής.
-Η σύνταξη που καταβάλλεται σε αναπήρους πολέμου με βάση τα έτη υπηρεσίας τους στο Δημόσιο, κατά το ποσό της αναπηρικής σύνταξης την οποία θα ελάμβανε ο δικαιούχος αν δεν είχε παραιτηθεί από το δικαίωμα λήψης της.
-Το εξωιδρυματικό επίδομα, καθώς και το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται η σύνταξη που καταβάλλεται σε τυφλούς και γενικά σε πρόσωπα που βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση η οποία απαιτεί συνεχή επίβλεψη, περιποίηση και συμπαράσταση άλλων προσώπων (απόλυτος αναπηρία).
-Οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλά, καθώς και σε πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό άνω του 80%.

- Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που ισχύουν για τα επιδόματα και τις συντάξεις που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες.
- Η απαλλαγή του ΕΚΑΣ από τον φόρο εισοδήματος. Το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται σε εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια είναι αφορολόγητο.
- Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από τον φόρο εισοδήματος.
- Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης. Οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες ή τεκμήρια διαβίωσης δεν ισχύουν:
-για αυτοκίνητα Ι.Χ. ειδικά διασκευασμένα για κινητικά αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%,
-για έναν μόνο οικιακό βοηθό που απασχολείται από φορολογούμενο με αναπηρία 67% και πάνω ή από συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 ετών.

Εξάλλου, οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες για κατοικίες, Ι.Χ., σκάφη, πισίνες κ.λπ. περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών μειώνονται κατά 30%.

- Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων.
- Το αυξημένο αφορολόγητο των 9.000 ευρώ που ισχύει για τους νέους κάτω των 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με χαμηλό εισόδημα.
- Οι απαλλαγές των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τη φορολογία δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών.


Για Ι.Χ. και αγορά πρώτης κατοικίας

Επίσης, η τρόικα θα απαιτήσει να καταργηθούν:
- Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας.
- Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.
- Οι απαλλαγές των πολυτέκνων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.
- Το προσαυξημένο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τους αναπήρους. Η απαλλαγή της αγοράς πρώτης κατοικίας από τον φόρο μεταβίβασης ισχύει για αξία ακινήτου μέχρι 275.000 ευρώ, αντί 250.000 ευρώ, εφόσον αυτός που αποκτά την κατοικία είναι έγγαμος με αναπηρία 67% και άνω.
- Τα προσαυξημένα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για τριτέκνους και πολυτέκνους σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας.
- Η απαλλαγή των επιβατικών αυτοκινήτων των αναπήρων από τον φόρο πολυτελείας.


Στέλιος Κράλογλου
πηγη

Έχε τα πάντα υπό έλεγχο.Μην πας εκεί που σε περιμένουν...!

Εγκατέλειψες τον εαυτό σου. Θέλησες να εγκαταλειφτείς. Αυτό είναι ολέθριο λάθος. Στον κόσμο ενός πολεμιστή μπορείς να επιζήσεις μόνο αν είσαι πολεμιστής. Ο πολεμιστής βλέπει τα πάντα με σεβασμό και δεν προσβάλει τίποτε, εκτός κι αν υποχρεωθεί να το κάνει. Ο πολεμιστής δεν εγκαταλείπει τον εαυτό του σε τίποτα, ούτε καν στον θάνατο του. Ο πολεμιστής δεν είναι ένας πρόθυμος σύντροφος, ο πολεμιστής δεν είναι προσιτός και όταν μπλέκεται σε κάτι, να είσαι βέβαιος ό,τι ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

Αντέδρασα λέγοντας πως είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ελέγχεται κανείς πάντα, ή να ελέγχει τα πάντα, αλλά εκείνος ισχυρίστηκε ό,τι για έναν πολεμιστή δεν υπήρχε τίποτε που να μην μπορεί να ελεγχθεί.Ανέπτυξα την έννοια του ατυχήματος και είπα ό,τι αυτό δεν είναι δυνατόν. Ανέφερα διάφορους ανθρώπους οι οποίοι είχαν υποστεί κακοτυχίες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ατυχήματα. Μίλησα ιδιαίτερα για τον Λούκας ένα πολύ ευγενικό ινδιάνο της φυλής των Γιάκι, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν το καμιόνι που οδηγούσε ανατράπηκε. Νομίζω πως είναι αδύνατον ν’ αποφύγει κανείς τα ατυχήματα. Κανείς δεν είναι σε θέση να ελέγξει καθετί που τον περιτριγυρίζει.

>Πραγματικά, αλλά ούτε το καθετί, είναι ένα αναπόφευκτο ατύχημα. Ο Λούκας δεν ζει σαν πολεμιστής, Αν ζούσε θα ήξερε ό,τι περιμένει και τι πράγμα περιμένει και δεν θα οδηγούσε το καμιόνι την ώρα που ήταν μεθυσμένος. Έριξε το καμιόνι πάνω στον βράχο που υπήρχε δίπλα στον δρόμο, επειδή ήταν μεθυσμένος και σακάτεψε τον εαυτό του μόνος του και χωρίς λόγο.

>Η ζωή του πολεμιστή είναι μια άσκηση στην στρατηγική, αλλά εσύ, θέλεις να βρεις το νόημα της ζωής. Ο πολεμιστής δεν νοιάζεται για νοήματα. Αν ο Λούκας ζούσε σαν πολεμιστής (και είχε την ευκαιρία να το κάνει, όπως την έχουμε όλοι μας), θα ρύθμιζε την ζωή του με στρατηγικό τρόπο. Έτσι, αν δε μπορούσε ν’ αποφύγει ένα ατύχημα που του έσπασε τα πλευρά, θα μπορούσε να βρει τα μέσα για να αντισταθμίσει αυτή την ατυχία ή ν’ αποφύγει τις συνέπειες της ή έστω να τις παλέψει. Αν ο Λούκας ήταν πολεμιστής δε θα καθόταν στο βρώμικο σπίτι του πεθαίνοντας από την πείνα. Θ’ αγωνιζόταν μέχρι το τέλος.

Έκανα μια αντιπαραβολή, με τον ίδιο σαν παράδειγμα και τον ρώτησα ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα αν τύχαινε να βρεθεί σ’ ένα ατύχημα και να χάσει τα πόδια του.

Αν δεν μπορούσα να τ’ αποφύγω και έχανα τα πόδια μου δε θα μπορούσα πλέον να είμαι άνθρωπος κι έτσι θα πήγαινα να συναντήσω εκείνον που με περιμένει κάπου εκεί έξω.
Παρατήρησα ό,τι με είχε παρανοήσει. Ήθελα να πω ό,τι ήταν αδύνατον για ένα άτομο να προβλέψει όλα τα ενδεχόμενα που συνεπαγόταν η καθημερινή του δράση.

Το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι πως ο πολεμιστής, δεν είναι ποτέ διαθέσιμος, ποτέ δεν στέκεται πάνω στον δρόμο και να περιμένει να τον συντρίψουν. Μ’ αυτό τον τρόπο περιορίζει στο ελάχιστο το ενδεχόμενο του απρόβλεπτου, του τυχαίου. Αυτά που ονομάζει ο άνθρωπος ατυχήματα είναι, τις περισσότερες φορές, εύκολο να το αποφύγει κανείς, εκτός απ’ τους ηλίθιους που ζούνε χωρίς καμία τάξη, στην σύγχυση.

Του είπα πως δεν είναι δυνατόν να ζει κανείς με στρατηγικό τρόπο κάθε στιγμή, Φαντάσου κάποιον που σου έχει στήσει καρτέρι μ’ ένα όπλο που διαθέτει τηλεφακό και μπορεί να σημαδέψει με ακρίβεια από πεντακόσια μέτρα μακριά. Τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Ο Δον Χουάν με κοίταξε με δύσπιστο ύφος και μετά ξεσπασε στα γέλια. Δεν μπορείς να σταματήσεις μια σφαίρα, του είπα, ενώ συνέχισε να γελάει με ξεκαρδιστικό τρόπο.

Σίγουρα όχι, δεν μπορώ να σταματήσω μια σφαίρα, αλλά εξακολουθώ να μην σε καταλαβαίνω.

Θέλω να πω, συνέχισα, ότι όλη η στρατηγική σου, δεν ωφελεί σε τίποτα σε μια τέτοια κατάσταση.

Γιατί όχι. Αν κάποιος μου έχει στήσει καρτέρι με το όπλο που λες, εγώ απλούστατα δε θα πάω εκεί που με περιμένει.

© “Μια ξεχωριστή πραγματικότητα, Παραπέρα συζήτηση με τον Δον Χουάν”. Κάρλος  

Καστανέντα 
 

Καταλαβαίνεις το νόημα του ελέγχου της ζωής σου; Ελάχιστα είναι αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις και σε αυτά τα ελάχιστα δεν περιλαμβάνεται η καθημερινότητα του υλικού κόσμου. Μπορείς να μην βρίσκεσαι εκεί που είναι τα προβλήματα, να μην πηγαίνεις εκεί που σε περιμένουν, με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Στις 25 του μήνα σε περιμένουν στην παρέλαση, αν είσαι πολεμιστής δεν θα πας, αν είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος θα πας, θα φας δακρυγόνα και μετά σε κατάσταση αυτολύπησης, θα κλαίς και θα ωρύεσαι για την κατάντια σου.

Είσαι υπεύθυνος για ό,τι σου συμβαίνει, σταμάτα να κλαίς και ανέλαβε την ευθύνη της ζωής σου.Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, σκληρό ή απίθανο, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μόνο ο δρόμος του πολεμιστή αν θέλεις να βιώσεις μια στάλα ελευθερίας.

Από την άλλη, δική σου είναι η ζωή. ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ

Συνειδητό Ονείρεμα και Ανόργανα Όντα

“O άνθρωπος πορεύεται προς την γνώση όπως πορεύεται προς τον πόλεμο, σε αδιάπτωτη εγρήγορση, με φόβο, με σεβασμό και απόλυτη αυτοπεποίθηση. Το να πορεύεσαι προς τη γνώση ή προς τον πόλεμο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι λάθος, και όποιος το πράξει ίσως δε ζήσει για να το μετανιώσει. Όταν ένας άνθρωπος πληροί αυτές τις τέσσερις αναγκαίες προϋποθέσεις, δεν υπάρχουν σφάλματα για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσει. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι πράξεις του χάνουν τον αδέξιο χαρακτήρα και την επιπολαιότητα που διακρίνει τις πράξεις ενός ανόητου. Αν ένας τέτοιος άνθρωπος αποτύχει ή υποστεί ήττα, θα έχει χάσει μόνο μια μάχη, και δε θα νιώθει πικρία και τύψεις γι’ αυτό.”

Ένα από αυτά τα συστήματα περιέγραψε ο ανθρωπολόγος Κάρλος Καστανέντα, σε μια σειρά βιβλίων, μετά την συνάντηση και την μύησή του από έναν Ινδιάνο σαμάνο μιας φυλής του Μεξικού και της ομάδας του, τον Δον Χουάν Μάτους. Η ερμηνεία που έδωσε ο Δον Χουάν στον Καστανέντα για την φύση και την λειτουργία της πραγματικότητας βασίζεται στις ανακαλύψεις των αρχαίων Τολτέκων και στις σκέψεις τους για την ζωή τον θάνατο και το σύμπαν.


ΠΗΓΗ

Επειγόντως ο Ερντογκάν να προσλάβει ένα Πρετεντέρη, έστω τον Μπάμπη ή στην ανάγκη τον Σίμο Κεδίκογλου

Μα είναι δυνατόν ολόκληρη Τουρκία να μην διαθέτει ένα τηλεοπτικό κανάλι με την εγκυρότητα του Mega και τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του Πρετεντέρη; Πώς να αντιληφθείς ότι μια χώρα με δεκάδες πανεθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς δεν διαθέτει ένα κανάλι με έναν πολιτικό αναλυτή της βαρύτητας του Μπάμπη (ένας είναι ο Μπάμπης ο Σουγιάς) και της αντικειμενικότητας του Σκάι;

Μου δημιουργήθηκαν αυτές οι απορίες τώρα που μίλησα τηλεφωνικά με σύντροφο που γνωρίζει Τούρκικα να μου πει τι γράφουν οι ιστοσελίδες των τούρκικων τηλεοπτικών σταθμών όπως και τα έντυπα της γείτονας χώρας. Θεώρησα δεδομένο ότι κι εκεί τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ θα μιλούσαν για την «ζημιά» που κάνουν οι «ταραξίες» στην «εθνική οικονομία της χώρας», στην «βαριά βιομηχανία που είναι ο τουρισμός», «στο κοινωνικό σύνολο»  … ξέρετε εσείς το ποίημα.

Απογοητεύτηκα.   Κανένα ΜΜΕ της Τουρκίας δεν αναφέρει κάτι σχετικό και ακόμα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η δήλωση του υπουργού  Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου που έκανε λόγο ότι οι διαδηλώσεις  αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, πέρασε ασχολίαστη. Οσο για τις δηλώσεις Ερνογκάν αυτή που συγκέντρωσε καυστικά σχόλια ήταν η δήλωση του ότι «το twitter είναι το μεγαλύτερο βάσανο των κοινωνιών». Κατά τ’  άλλα ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε τα αναμενόμενα. Ότι οι διαδηλωτές είναι υποκινούμενοι, αποτελούν «μειονότητα πλιατσικολόγων» έχουν «στόχο να μειωθεί η δύναμη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» μπλα μπλα …

Συμβουλή. Το Τούρκικο κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο πρέπει οπωσδήποτε να το αναλάβει ένας Σίμος Κεδίκογλου. Δεν μπορεί ένα στην ουσία στρατιωτικοφασιοστικό καθεστώς να έχει έλλειμμα επικοινωνίας από την δημοκρατική Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ....

Πώς καταντήσαμε έτσι σαν άνθρωποι. Άχρωμοι, άοσμοι και άγευστοι. Καμιά φορά αναρωτιέμαι σε τι διαφέρουμε από τα κρέατα που βρίσκονται στη σειρά στο τσιγκέλι ενός χασάπη.

του Στρατή Μαζίδη
Πέρα από το ότι αναπνέουμε, τίποτε άλλο.

Αναίσθητοι.

Τρία χρόνια τρώμε του κόσμου τα χαστούκια και δεν αντιδρούμε. Μας ψεκάζουν λένε κάποιοι. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Μια φορά πάντως τη βρήκαμε τη δικαιολογία. Μας ψεκάσαν, μας σκούπισαν, τελειώσαμε.

Σε αυτόν εδώ τον τόπο πάντα οι άλλοι έφταιγαν. Σκοτεινοί δάκτυλοι και υπόγειες φιγούρες.

Κάποτε ρε γαμώτο ήμασταν άνθρωποι. Μας χτυπούσαν και πονούσαμε. Μας χτυπούσαν κι αντιδρούσαμε. Τώρα καταντήσαμε απλά κομμάτια κρέατος. Τα χτυπάς και πηγαινοέρχονται.

Καφεδάκι, ποτάκι, reserve, checked, like, share, tweet και πάμε για άλλα.

Ένας φίλος που αρθρογραφεί κι αυτός καθημερινά μου λέει “κουράγιο κι η ανατροπή έρχεται”.

Εγώ δε βλέπω καμιά ανατροπή. Ή μάλλον βλέπω. Βλέπω το λαό να δείχνει ότι εμπιστεύεται τους δήμιους του. Αυτό κι αν είναι ανατροπή ή καλύτερα ανα-ντροπή!

Μας δημεύουν τα σπίτια; Στα τέτοια μας.

Μας μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι; Στα τέτοια μας. Φτάνει για φραπέ και smartphone.

Πήδηξε ο διπλανός από το μπαλκόνι; Τώρα πέθανε, τι να κάνουμε;

Έμεινε ο γείτονας χωρίς δουλειά και στέγη; Ρε το φουκαρά και τέλος.

Αρρώστησε ο παραδίπλα; Αμάν την πάτησε.

Μεταναστεύουν τα παιδιά μας; Δεν πειράζει. Στο Ντουμπάει και τη Ντόχα είναι καλύτερα από αυτήν εδώ τη μπόχα.

Μας σκοτώνουν τα όνειρά μας; Στα τέτοια μας.

Κι όπως κάποτε ο ένας προσέτρεχε τον άλλο. Από το πιο απλό έως το πιο δύσκολο. Κι έτσι η κοινωνία παρά τους πολέμους κατάφερε κι επιβίωσε.

Μας ψέκασαν όμως με αναισθησία, αποχαύνωση και ψεύτικο χρήμα με πολλά ψιλά σε καλοπέραση.

Κι όπως προσέθεσε ο φίλος ο Νικόλας παραπέμποντας στο Σαμαράκη “ποτέ οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά και οι ψυχές τους τόσο μακριά”…

Τώρα, Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν.

Αλλά κάποτε ήμασταν άνθρωποι…

Φταις κι εσύ...

Στρογγυλοκάθησες στον καναπέ σου και βλέπεις στην T.V.
μικρομέγαλα Καθάρματα να σου κουνούν το δάκτυλο.

Ξέρω πως κάπου βαθιά μέσα σου...Ελπίζεις.
Σε κάποιο θαύμα, σε κάποιο νέο "πρόσωπο".
Ελπίζεις πως...ίσως...ίσως...και να μπήκε πάτος στο βαρέλι.
Πως  δ ε ν  θα χρειαστεί κι άλλο...Αίμα -το δικό σου ΑΙΜΑ-...
...η ρημάδα η Σωτηρία.
Πως  δ ε ν  μπορεί, ρε πούστη μου, νάναι ΟΛΟΙ τους
τόσο Ψευταράδες, Λαμόγια, Αμετανόητοι και Αδιόρθωτοι.
Ελπίζεις πως ΑΥΤΟΙ που σε κυβερνούν...ΩΡΙΜΑΣΑΝ.
Πως ΑΛΛΑΞΑΝ. Πως νοιάζονται για ΣΕΝΑ.
Το παιδί σου και το Μέλλον του.
Ξέρω ακόμα πως ΦΟΒΑΣΑΙ.
Φόβος...αυτός ο βολικός, για σένα και τα Καθάρματα, σύντροφος.
Φοβάσαι να Μιλήσεις. Να Διαμαρτυρηθείς. Να Ξεσηκωθείς.
Αγκαλιάζεις το Φόβο γνωρίζοντας πως σε οδηγεί στο Θάνατο.
Οποία Ειρωνεία!!
Επιλέγεις, συνειδητά και απελπισμένα...το Θάνατο.
......................................................
Τριάντα οκτώ χρόνια Εμπιστεύεσαι τους ΑΛΛΟΥΣ...ΑΥΤΟΥΣ.
Π ο τ έ  τον εαυτό σου.
Τη ΔΥΝΑΜΗ σου.
Συνήθισες πια να Επιλέγεις...Σωτήρες.
Να τους Εξουσιοδοτείς.
Να τους Παραχωρείς τη Ζωή σου.
Τα Υπάρχοντα σου.
Τα Δικαιώματά σου.
Την ΠΑΤΡΙΔΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΚΑΝΕΙΣ  δ ε ν  σου φταίει πια.
Ούτε ο Γείτονας, ούτε ο Φίλος.

ΤΩΡΑ πια ΄Εμαθες. Γνώρισες. Βεβαιώθηκες. 
Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ δεν θα...αποσυρθεί μόνη της!!

Χρειάζεται  να κάψεις τον Καναπέ σου...
 Να Ξεκουνηθείς... 
Να βγεις στο Δρόμο... 
Να παλαίψεις, να χτυπηθείς, να θυσιαστείς.  
ΤΩΡΑ πια ΦΤΑΙΣ κι ΕΣΥ... 

Focus: Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όχι success story

“ Διεθνής χλευασμός και επικρίσεις για το δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα ”
 
Μετά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο που άδειασε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν το 2020, έρχεται η σειρά του γερμανικού περιοδικού Focus να επισημάνει πως η εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στη χώρα μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια οφθαλμαπάτη.

«Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας», όπως τη χαρακτηρίζει σε ένα ιδιαίτερα επικριτικό για την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά άρθρο. «Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο ισχυρισμός ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν», αναφέρεται στο Focus.

Το γερμανικό έντυπο αναλύει και τους λόγους που το κάνουν να αμφιβάλλει για την ανοδική πορεία της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Ασκεί, μάλιστα, σκληρή κριτική στο θέμα της Ολυμπίας Οδού αναφέροντας πως την επανέναρξη των εργασιών την έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ότι η κυβέρνηση στην ουσία είχε στήσει μια... παράσταση για τα ΜΜΕ τοποθετώντας εργάτες και μηχανήματα στο εργοτάξιο μόνο και μόνο για να τα δει ο κόσμος. Δίχως έκτοτε να πραγματοποιείται κάποια εργασία.

«Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευαστική εταιρεία έλαβε επιδότηση 60 εκατ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών», αναφέρεται στο ρεπορτάζ που προσθέτει: «Παρά το γεγονός ότι δεν εκτελούνται εργασίες, οι εργολάβοι έχουν αυξήσει τα διόδια για τον μη υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο. Το 2007 τα διόδια για τη διαδρομή των 210 χλμ. Αθηνών - Πατρών κόστιζαν 4 ευρώ, σύντομα θα είναι 12 ευρώ, σε δρόμο με μονή λωρίδα κυκλοφορίας και υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων».

Σημειώνεται, επίσης, πως η αύξηση στα διόδια οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της κρίσης και πως τα μειωμένα έσοδα ήταν ο λόγος που η εταιρία σταμάτησε τα έργα, αφού τα χρήματα από τα διόδια δεν επαρκούν για να καλύψουν τα ελάχιστα εγγυημένα έσοδα βάσει των συμβολαίων και τώρα το κράτος πρέπει να αποδώσει στις επιχειρήσεις τα υπεσχημένα κέρδη από τη φορολογία. Το Focus, παράλληλα, εκφράζει τις επιφυλάξεις του αναφερόμενο στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υγεία και τη δημόσια διοίκηση.

Ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου υποσχέθηκε το 2011 να πωλήσει κρατική περιουσία που θα απέφερε 50 δισ. ευρώ, μόνο που η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη και αναφέρεται στην πώληση του ΟΠΑΠ που απέφερε μόνο 670 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης του 33% των μετοχών του, διότι υπήρχε ένας μόνο ενδιαφερόμενος. «Για τις εταιρείες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, μόνο που τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα», προσθέτει ο αρθρογράφος και εξηγεί πως η ρωσική Gazprom επιθυμεί να απορροφήσει τη ΔΕΠΑ, φοβάται όμως ότι η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού θα της χαλάσει τη δουλειά. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο θέμα των εκκρεμών τιμολογίων της ΔΕΠΑ ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλου, για το γεγονός ότι ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται με χρεοκοπία, λόγω της ανυπαρξίας πιστώσεων από τις τράπεζες. Επίσης γίνεται αναφορά σε αιτιάσεις επιχειρηματιών ότι για την παροχή πιστώσεων από τα ευρωπαϊκά περιφερειακά ταμεία απαιτούνται μέχρι και υποθηκεύσεις προσωπικής ακίνητης περιουσίας.

Στο άρθρο τονίζεται ότι την ευθύνη για το κλείσιμο μικρομεσαίων εταιρειών δεν φέρει μόνο ο υπουργός Οικονομικών, αν και ο ίδιος στραγγαλίζει τη ρευστότητα επιβάλλοντας εσωτερική παύση πληρωμών προκειμένου να επιτευχθεί πάση θυσία πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς δεν γίνεται καμία διάκριση στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών είτε των εταιρειών που συναλλάσσονται με το κράτος είτε των γιατρών και των φαρμακοποιών. Κανείς δεν πληρώνεται, λέει το Focus και προσθέτει πως η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν το Δεκέμβριο του 2012 και ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα ακόμη «κούρεμα».

Η κατάσταση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ενέχει κινδύνους και για το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας στη χώρα. Ειδική αναφορά γίνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο των γιατρών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με το οποίο οι ασθενείς προειδοποιούνταν ότι λόγω των περικοπών υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στις υπηρεσίες υγείας. Τέλος το δημοσίευμα σχολιάζει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τα λάθη στα ποσά των καταβληθεισών συντάξεων, ή στα λάθη σε φορολογικές δηλώσεις που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, ως ένδειξη του χάους που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και την αποτυχία εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης των διαδικασιών.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
 

Anonymous: «Θα γονατίσουμε την κυβέρνηση της Τουρκίας»

“ Προαναγγέλλουν επιθέσεις ”
Με επίθεση σε κάθε δίκτυο και μέσο επικοινωνίας τού κράτους, απειλούν οι Anonymous την τουρκική κυβέρνηση, με αφορμή τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και την αντιμετώπισή τους από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι Anonymous, αφού στέλνουν τα «χαιρετίσματά τους» στη κυβέρνηση της Τουρκίας, αναφέρουν πως παρακολουθούν εδώ και μέρες «τους αδελφούς και τις αδελφές μας που ειρηνικά εξεγείρονται εναντίον στην τυραννική κυβέρνηση, η οποία τους κακομεταχειρίζεται, τους χτυπά, τους πυροβολεί με κανόνια νερού και τους ρίχνει αέρια στους δρόμους». Οι Anonymous τονίζουν πως είναι εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης.

Για το λόγον αυτό, προειδοποιούν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε όλον τον πλανήτη και πως «θα γονατίσουμε την κυβέρνηση της Τουρκίας». Και συμπληρώνουν πως θα επιτεθούν σε κάθε δίκτυο και μέσο επικοινωνίας τού τουρκικού κράτους. «Λογοκρίνατε τα κοινωνικά δίκτυα και άλλα μέσα επικοινωνίας του λαού σας... Τώρα, οι Anonymous θα σας 'κλείσουν'», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι Anonymous εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον τουρκικό λαό για τον αγώνα που δίνουν.

Δείτε το video που ακολουθεί




ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
 

Η Νέα Τάξη εναντίον του έθνους

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Ένα ακόμη δείγμα για το πως αντιλαμβάνονται την Νέα Τάξη Πραγμάτων οι απανταχού εντολοδόχοι της διεθνούς τραπεζικής μαφίας είναι και το τελευταίο χτύπημα της κυβέρνησης Ολάντ στην Γαλλία.
Σε ένα κρεσέντο αντιρατσισμού ο γνωστός ανύπαρκτος σφουγγοκωλάριος της Μερκελ, Ολάντ, εκδήλωσε πρόθεση να εξαλείψει την λέξη φυλή από το Γαλλικό σύνταγμα.

Ο άχρωμος άοσμος και παντελώς ανύπαρκτος, όσον αφορά τα οικονομικά της Ευρώπης, Ολάντ, όλη του την μέριμνα και την αριστεροφροσύνη την εξαντλεί στο να πραγματοποιεί ένα προς ένα τα αιτήματα των νεοταξιτών.

Πρώτα νομοθετεί σχετικά με τον γάμο των ομοφυλόφιλων και τώρα θέλει να ξεμπερδεύει με ό,τι θυμίζει ακόμα το πάλαι ποτέ κραταιό Λευκό Έθνος των Γάλλων.


Προσφάτως, στο Παρίσι και σε άλλες Γαλλικές πόλεις, έγιναν ογκωδέστατες διαδηλώσεις εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Όμως όλες αυτές οι συγκεντρώσεις δυσφημίστηκαν από τα ΜΜΕ και προβλήθηκαν ως συγκεντρώσεις ολίγων φασιστών και ρατσιστών. Διαδηλώσεις 500.000 ανθρώπων θάφτηκαν από τα ΜΜΕ που έχουν πάρει εργολαβικά το καθήκον να αποδομούν κάθε Εθνική αξία προβάλλοντας μόνο τις ανωμαλίες της Νέας Τάξης.

Τώρα τα ΜΜΕ θα προβάλουν την πρόθεση της κυβέρνησης Ολάντ να αφαιρέσει την λέξη φυλή από την Γαλλική νομοθεσία σαν ένα ακόμα βήμα προς μια κοινωνία ανοχής (tollerance) και πολυμορφίας (diversity). Ανοχή και πολυμορφία είναι οι αγαπημένες λέξεις των απανταχού ''αντιρατσιστών'' και επαγγελματιών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που όλως τυχαίως τις χρησιμοποιούν πάντοτε εις βάρος των Λευκών χριστιανών Ευρωπαίων.

Καμιά οργάνωση από αυτές, που προβάλλουν το ιδεολόγημα του ενός κόσμου και της μιας ανθρώπινης φυλής, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ανοχή και την πολυμορφία κοινωνιών βαθιά συντηρητικών και θρησκευτικών όπως είναι το Ισραήλ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής...


Όλως περιέργως η ανοχή και η πολυμορφία, τα αγαπημένα συνθήματα των οπαδών της παγκοσμιοποίησης, εξαντλούνται πάνω στους Λευκούς χριστιανικούς λαούς της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Μήπως είναι ένας έμμεσος τρόπος να εξαφανιστούν από το χάρτη οι Λευκοί Ευρωπαϊκής καταγωγής λαοί, μαζί με τον πολιτισμό και την θρησκεία τους;

Μήπως ο αντιρατσισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνθηματική λέξη για να κρύψει τα αντι-λευκό και αντι-ευρωπαικό μένος των ταγών της παγκοσμιοποίησης;


Την πρόταση για κατάργηση της λέξης φυλή από την Γαλλική νομοθεσία φέρνει στην εθνοσυνέλευση το Αριστερό Μέτωπο του Ζαν Λυκ Μελανσόν. Το Αριστερό Μέτωπο είναι ένας συνασπισμός Αριστερών και «προοδευτικών» κομμάτων, κάτι σαν τον δικό μας Σύριζα δηλαδή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστός και ως Mr Alexis, είχε εκδηλώσει την υποστήριξη του προς το αδελφό Αριστερό Μέτωπο στις τελευταίες Γαλλικές εκλογές. Με την πρόταση του Αριστερού Μετώπου έσπευσε να συμφωνήσει το κόμμα του Ολάντ, οι Σοσιαλιστές, κατα τον ίδιο τρόπο που οι δικοί μας Σοσιαλιστές σπεύδουν να συμφωνήσουν με τον «αντιρατσιστικό» νόμο Ρουπακιώτη...


Αναμένεται να δούμε ποιά στάση θα τηρήσει η Γαλλική Δεξιά. Ήδη η Γαλλική Δεξιά νιώθει καυτή την ανάσα της Μαρίν Λεπέν πίσω της και κάθε υποχώρηση στις «προοδευτικές» απαιτήσεις της Παγκοσμιοποίησης θα έχει συνέπειες οδυνηρές για τα ποσοστά της.

Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα και σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα. Νέα Εθνικιστικά κινήματα θα αναπτύσσονται σε πείσμα της Ιεράς εξέτασης της πολιτικής ορθότητας. Όσο προσπαθεί το κυρίαρχο καθεστώς της Νέας Τάξης να επιβάλει παγκοσμίως τα αντιφυσικά ιδεολογήματα του, τόσο οι Λαοί θα αντιδρούν, καθώς έχει και με έρευνες αποδειχτεί πως η επιβαλλόμενη πολιτική ορθότητα και τα μαθήματα «ανοχής» και «πολυμορφίας» στα σχολεία αντί να βοηθήσουν στην κατανόηση μεταξύ των φυλών κάνουν ακριβώς τ αντίθετο. Επιτείνουν την καχυποψία και την μισαλλοδοξία.

Ο καλύτερος τρόπος για να είναι κανείς συμφιλιωμένος με όλους τους ανθρώπους όλων των φυλών και των θρησκειών είναι να τους συναντάει στο φυσικό τους περιβάλλον.
Αυτή είναι η φύση των πραγμάτων… ο κάθε λαός στην χώρα του...



ΠΗΓΗ

Βίντεο Σοκ απο Τουρκία:Τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας παρασύρει Τούρκο διαδηλωτή

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία με βίντεο που δείχνει τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομία να παρασύρει έναν Τούρκο διαδηλωτή.

Όπως φαίνεται σε αυτό, άνδρας προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από έναν κάδο έτσι ώστε να προφυλαχθεί από τη ρίψη νερού της αστυνομίας.

Ωστόσο δεν είδε πως από τα αριστερά του ερχόταν ένα όχημα της αστυνομίας για να απομακρύνει τους κάδους και τα κάγκελα από το δρόμο, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Αμέσως οι υπόλοιποι διαδηλωτές περικύκλωσαν το όχημα διαμαρτυρόμενοι για το χτύπημα εναντίον του, ο οποίος τελικά γλίτωσε τα χειρότερα. 


Ποινή φυλάκισης 3 ετών σε αντιδήμαρχο για θάνατο μοτοσικλετιστή από λακκούβα

Σε φυλάκιση τριών ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Δημοτικών Έργων και Οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης Βαγγέλη Δημητρίου, καθώς κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, κοντά σε σταθμό του υπό κατασκευή έργου του Μετρό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω κακής συντήρησης του οδοστρώματος.
 
Για την ίδια υπόθεση το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε την ίδια ποινή στον άλλοτε προϊστάμενο της διεύθυνσης Οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στον υπεύθυνο μηχανικό της αναδόχου κοινοπραξίας που είχε αναλάβει για λογαριασμό της «Αττικό Μετρό» την κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού (Βενιζέλου). Το δυστύχημα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2009, όταν 33χρονος μοτοσικλετιστής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λόγω της κακής συντήρησης του οδοστρώματος, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να πέσει αρχικά | iefimerida.grπάνω σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο και στη συνέχεια να παρασυρθεί από διερχόμενο λεωφορείο του ΟΑΣΘ.


Το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος και ο τότε προϊστάμενο Οδοποιίας, δεν μερίμνησαν για τη συντήρηση του οδοστρώματος, ενώ ο μηχανικός δεν προέβη σε αποκατάσταση του οδοστρώματος, όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού και πριν παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Αντίθετα, αθώωσε τον οδηγό του ΟΑΣΘ, που κάθισε για το ίδιο περιστατικό στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν των ευθυνών τους.

πηγη

Θεσσαλονίκη: Θα «φορέσουν» μόνο το ποδήλατό τους

Χωρίς τα ρούχα τους θα βγουν στους δρόμους για μία ακόμη χρονιά οι Θεσσαλονικείς ποδηλάτες στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που θα γίνει στις 7 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και τη ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην «άσεμνη» έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε» είναι το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης. Φέτος η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου «Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε» των «Παιδιά Εν Δράσει» που γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια στις 8 Ιουνίου.
http://www.aftodioikisi.gr/

Ώς το 2016 η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα

Μονιμοποιείται το «καπέλο» 1%-4%

Για άλλα δύο χρόνια πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016, αναμένεται να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την επομένη συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι της τρικομματικής επιτροπής.

Την ίδια ημέρα έρχονται στην Αθήνα τα στελέχη της τρόικας για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της οικονομίας.

Η πρόταση του κ. Στουρνάρα αναμένεται να περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για τη φορολόγηση όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.

Το στοίχημα είναι ετήσια έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, ενώ με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι αποκλείεται η φορολόγηση των κατ' επάγγελμα αγροτών.

Αυτό το σενάριο οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων των επιχειρήσεων, καθώς και την υψηλότερη φορολογία σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Ανάσα σε 150.000 νοικοκυριά και ανέργους


Ρύθμιση - ανάσα για περίπου 150.000 νοικοκυριά με καθαρό οικογενειακό εισόδημα ίσο ή κάτω των 30.000 ευρώ, αλλά και για ανέργους που έχουν στεγαστικά και λοιπά ενυπόθηκα δάνεια προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Με τις διατάξεις των 20 άρθρων και των δύο κεφαλαίων, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής», καθιερώνεται το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιείται και ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως «νόμος Κατσέλη».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διευκόλυνσης, σύμφωνα με τα όσα προ­βλέπει το νομοσχέδιο που ετοίμασαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, προβλέπεται 48μηνη περίοδος με χαμηλή μηνιαία δόση, στο 30% του εισοδήματος, ενώ οι άνεργοι στο διάστημα της τετραετίας έχουν το δικαίωμα καταβολής μηδενικών δόσεων για περίοδο έξι μηνών. Για ακόμη χαμηλότερα εισοδήματα το επιτόκιο στους 48 μήνες ορίζεται μόλις στο 1,25%.

Αλλαγές έρχονται και στον νόμο Κατσέλη, με σκοπό τη σύντμηση της δικαστικής διαδικασίας για τη διαγραφή και ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ποιους αφορά και υπό ποιες προϋποθέσεις η ρύθμιση

Το νομοσχέδιο που αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» κατατίθεται στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Ιουνίου και προβλέπει 48μηνη περίοδο με μηνιαία δόση μέχρι το 30% του εισοδήματος. Υπάγονται άνεργοι, φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι) με καθαρό ατομικό εισόδημα τις 15.000 ευρώ, οικογενειακό τις 25.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ για νοικοκυριά με τρία παιδιά και πάνω, καθώς και με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Νόμος «σκούπα» για ρύθμιση των δανείων

Με τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου «Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον Ν. 3869/2010» ρυθμίζονται συμβάσεις ενυπόθηκων δανείων που συνήφθησαν μεταξύ φυσικών προσώπων και τραπεζών μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2010, «έστω και αν υφίστανται μεταγενέστερες τροποποιήσεις, ανανεώσεις ή ρυθμίσεις των αρχικών συμβάσεων και αφορά σε μη ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις οφειλετών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 1.

Με απλά λόγια, μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις και δάνεια τα οποία ήδη βρίσκονται σε διακανονισμό. Επίσης δυνατότητα να πάρουν οικονομική ανάσα έχουν και οι δανειολήπτες, για τους οποίους η τράπεζα δεν έχει καταγγείλει τη σύμβαση, δηλαδή ακόμη κι εκείνοι που καθυστερούν μέχρι δύο μήνες τις μηνιαίες δόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο πρόγραμμα διευκόλυνσης είναι:

1 Η εμπράγματη εξασφάλιση της τράπεζας να είναι επί της κύριας κατοικίας.

2 Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας, η οποία είναι υποθηκευμένη, να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και για τις τρίτεκνες και άνω οικογένειες να μην είναι πάνω από τις 200.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας να μην είναι πάνω από τις 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ, αντίστοιχα.

3 Το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες και άνω οικογένειες.

4 Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου που έχει λάβει ο οφειλέτης να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

5 Το εισόδημα κατά την υποβολή αίτησης να είναι μειωμένο τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με το 2009.

6 Εισοδηματικά κριτήρια. Το εισόδημα δεν είναι μεικτό, είναι καθαρό, δηλαδή αφαιρουμένων των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, του παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Τα ανώτατα όρια καθορίζονται κλιμακωτά.

Η νέα σύμβαση

Η τράπεζα, εφόσον ο δανειολήπτης πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα πρέπει σε διάστημα το αργότερο 55 ημερών να τον καλέσει για να υπογράψουν νέα σύμβαση που θα περιλαμβάνει την καταβολή χαμηλών δόσεων για την περίοδο των 48 μηνών.

Στη διάρκεια του προγράμματος, αν μεταβληθεί η εισοδηματική κατάσταση του οφειλέτη τότε αυτό επαναπροσδιορίζεται αναλόγως. Ο δανειολήπτης οφείλει να ενημερώσει την τράπεζα σχετικώς σε έναν μήνα από τη μεταβολή. Η τράπεζα μπορεί μία φορά τον χρόνο να ζητά την επανυποβολή των δικαιολογητικών.

Επίσης στη διάρκεια του προγράμματος η τράπεζα απέχει από κάθε καταγγελία της δανειακής σύμβασης και από κάθε ατομική δίωξη.

Πιο μικρό επιτόκιο στους μη έχοντες

Δύο είναι οι κατηγορίες των εισοδηματικών κριτηρίων με βάση τα οποία καθορίζεται το επιτόκιο στη διάρκεια της 48μηνης περιόδου, όπου το ύψος της μηνιαίας δόσης ανέρχεται στο 30% του μηνιαίου οικογενειακού καθαρού εισοδήματος. Σημειώνεται δε πως η διαφορά της νέας με την προ ρύθμισης δόση, κεφαλαιοποιείται και αποπληρώνεται μετά το τέλος του προγράμματος.

Η πρώτη κατηγορία είναι μισθωτών και συνταξιούχων με 15.000 καθαρό ατομικό εισόδημα και 25.000 ευρώ οικογενειακό.

Τα ποσά αυτά προσαυξάνονται κατά 5.000 ευρώ, εφόσον έχουν τρία και περισσότερα παιδιά και για όσους έχουν αναπηρία 67% και άνω. Γι' αυτούς τους δανειολήπτες στη 48μηνη περίοδο το επιτόκιο της μηνιαίας δόσης είναι αυτό που προβλέπει η σύμβαση.

Η δεύτερη κατηγορία είναι των ανέργων, μισθωτών και συνταξιούχων με ατομικό καθαρό εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ και οικογενειακό κάτω των 15.000 ευρώ. Επίσης είναι οι τρίτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω.

Οι δανειολήπτες αυτοί πληρώνουν μηνιαία δόση στο 30% του εισοδήματος με επιτόκιο 1,25% (βασικό επιτόκιο ΕΚΤ συν 0,75%), εφόσον δεν ορίζεται χαμηλότερη στη σύμβαση. Η υπερβάλλουσα διαφορά επιτοκίου, αν προκύπτει, μεταξύ του 1,25% και του επιτοκίου προ της ρύθμισης, δεν επιβαρύνει τον δανειολήπτη για το 48μηνο ούτε και μετά το τέλος της.

Ωστόσο, η διαφορά της μηνιαίας δόσης κεφαλαιοποιείται και αποπληρώνεται μετά την περίοδο των 48 μηνών. Για τους ανέργους με μηδενικό εισόδημα ή με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, δίνεται η δυνατότητα για έξι μήνες (συνεχόμενα ή τμηματικά) μέσα στο 48μηνο μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων. Το ποσό του κεφαλαίου που δεν καταβάλλει για έξι μήνες κεφαλαιοποιείται και αποπληρώνεται μετά τους 48 μήνες. Για το διάστημα πέραν του εξαμήνου το επιτόκιο είναι στο 1,25%.

Η διαδικασία υποβολής και το περιεχόμενο της αίτησης

Τα άρθρα 3 και 4 του νομοσχεδίου περιγράφουν τη διαδικασία υποβολής και το περιεχόμενο της αίτησης των δικαιούχων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα διευκόλυνσης, καθώς και τις ενέργειες της τράπεζας προκειμένου να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα.

-Ο οφειλέτης υποβάλλει αίτηση προς την τράπεζα. Το κείμενο πρέπει να περιέχει τα πλήρη στοιχεία του, σαφές αίτημα για τη χρονική διάρκεια της περιόδου χάριτος, καθώς και λεπτομερή και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας.

-Μαζί με την αίτηση υποβάλλει και πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αυτά θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Πάντως, ο δανειολήπτης υποχρεούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 με τα πλήρη περιουσιακά και εισοδηματικά του στοιχεία, καθώς και πλήρη περιγραφή των οφειλών του προς όλους τους δανειστές, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του από αρμόδια Αρχή.

-Η τράπεζα επεξεργάζεται την αίτηση μέσα σε 25 εργάσιμες ημέρες από την υποβολή της. Μέσα στο ίδιο διάστημα, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, η τράπεζα καλεί τον οφειλέτη για να συνάψουν σύμβαση σε προθεσμία ενός μηνός από την ειδοποίηση.

-Αν υπάρχουν τυπικές παραλείψεις, η τράπεζα καλεί τον οφειλέτη να επανέλθει σε 10 εργάσιμες με συμπληρωματική αίτηση διόρθωσης και προσκόμισης στοιχείων. Η τράπεζα υποχρεούται να απαντήσει επί της συμπληρωματικής αίτησης εντός 10 ημερών και ακολουθείται η προηγούμενη διαδικασία.

-Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης, η τράπεζα απορρίπτει την αίτηση και ενημερώνει τον οφειλέτη εντός ενός μήνα από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της αίτησης.

πηγη

Κλεπτοκρατία

Ζούμε στην χώρα που οι έννοιες έχουν αλλοιωθεί και το newspeak (θ’ αναφερθούμε άλλη φορά σ’ αυτό) αλλοτριώνει τις συνειδήσεις. Πολιτικάντηδες ομιλούν για “δημοκρατικά τόξα” και υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ενώ συμπεριφέρονται ως παράγοντες της αγοράς.

Σ’ αυτό το καθεστώς, οι ατομικές ελευθερίες αμφισβητούνται καθημερινά και τα εργασιακά δικαιώματα ξεσκίζονται βάναυσα από τις αστικές τάξεις που γίνονται όλο και πιο αλαζονικές, αλλά και πιο επιθετικές, καθώς εκβιάζουν μέσω του μεροκάματου. Οι δήθεν “τηρητές της νομιμότητας” έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, ψηφίζοντας διεθνείς συμβάσεις κατά το δοκούν. Διορίζουν ανθρώπους των τραπεζών, που ποτέ δεν ψηφίστηκαν, επίσης σύμφωνα με το συμφέρον τους.

Αδειάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο δεν τιμωρείται κανείς, αλλά σου βάζουν φόρους για να τα γεμίσεις πάλι εσύ, που μπορεί για χρόνια να έφτυνες αίμα με τις εισφορές σου προς αυτά. Και μετά...
αυτοί οι “δημοκρατικοί εκπρόσωποι” δικαιολογούνται με πρόσχημα ότι τα ταμεία είναι άδεια, σαν τα χρήματα να εξατμίστηκαν.

Εφοπλιστές, βαρόνοι, βιομήχανοι, καναλάρχες και εργολάβοι, απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, ενώ ταυτόχρονα ένας καθημερινός πολίτης μπορεί να μπει φυλακή για χρέη προς το Δημόσιο, όταν έχει μείνει άνεργος ή μειώθηκε κατά πολύ ο μισθός του και ταυτόχρονα τον έχουν τρελάνει με φορομπηχτικά μέτρα.

Σ’ αυτή την κατ’ ευφημισμό “δημοκρατία” η κάθε λίστα Λαγκάρντ χάνεται σαν δελτίο ΠΡΟ.ΠΟ αλλά δεν τιμωρείται κανείς και μόνο γι’ αυτή του την αμέλεια. Επίσης, όσοι καταγράφονται σ’ αυτήν πρέπει να προστατευτούν γιατί “αυτά είναι προσωπικά δεδομένα”. Ακόμη, τα τελευταία 3 χρόνια οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν ενισχυθεί με 200 δισ. ευρώ, ενώ τα νοικοκυριά έχουν φτωχύνει, οι άστεγοι αυξήθηκαν και πολλοί ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες. Κι όμως, οι κυβερνήσεις επιμένουν να προσθέτουν φόρους, ποινικοποιώντας ουσιαστικά την ιδιωτική κατοικία. Μάλιστα ο Στουρνάρας, έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι ακόμα και την δικαστική απόφαση για την μη είσπραξη τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Αυτό δεν συνιστά αυταρχισμό;

Αναζητώντας κάτι που να θυμίζει δημοκρατία, γυρνάς το κεφάλι με αποστροφή όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία, θεωρείται “όφελος”, “τύχη” ή καταλήγει σε στιγματισμό του ανέργου. Όταν βλέπεις την δημόσια Υγεία και Παιδεία να ποδοπατούνται και ν’ ακολουθεί ένα ειρωνικό “το πρόγραμμα της Ελλάδας ήταν λάθος” από το ΔΝΤ. Μηδέν πρόνοια για του υπηκόους, εξάλλου δεν τους έχουμε ανάγκη, απλά φοβόμαστε μην γίνει καμιά επιφοίτηση και επαναστατήσουν, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται, ασχολούνται με την…Πάολα.

Η σμίκρυνση των μισθών και των συντάξεων παρουσιάζεται ως ο μόνος τρόπος για να πληρώσουμε το χρέος. Ένα χρέος που από την αρχή ξέρουν ότι δεν είναι βιώσιμο. Αντιθέτως προσπαθούν να πείσουν πως ακόμα και οι μισθοί που παίρναμε ήταν άδικοι κι έπρεπε από πάντα να είχαμε μικρότερους, να νιώσουμε ενοχές επειδή δεν γίναμε έγκαιρα τριτοκοσμικοί, ή ζητιάνοι ή άστεγοι. Βέβαια σε κάθε διαμαρτυρία οι “νομιμόφρονες” απαντούν πως “δεν υπήρχε άλλος δρόμος” και ότι “το Μνημόνιο είναι νόμος“.

Αλλά για μια στιγμή, μπορείς να ψηφίζεις σωστά; Επομένως σε δημοκρατία πείθεσαι πως ζεις. Και ως τώρα είχες ταυτίσει την ελευθερία, με την ελευθερία επιλογής προϊόντος από το ράφι. Όταν όμως πλέον ψάχνεις το πιο φθηνό ή δεν μπορείς να αγοράσεις πιστεύεις πως σου καταπατούν την ελευθερία να αυτοκαθορίζεσαι από το τι καταναλώνεις.

Στην Ελλάδα η “Δημοκρατία” ήταν το πιο καλοστημένο παραμύθι. Η κατασκευή της συναίνεσης ήταν απαραίτητη, αφού η Κλεπτοκρατία ήταν αυτή που κυριαρχούσε. Με το τρίγωνο πολιτική εξουσία-μμε-τράπεζες να στηρίζει το σύστημα. Το τρίγωνο αυτό ελέγχει τις πληροφορίες, το χρήμα και την νομοθεσία, ώστε να μπορεί να διαμορφώνει τις καταστάσεις υπέρ του. Και τα 3 τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πως διαθέτει περισσότερη ταξική συνείδηση απ’ ότι βαμμένοι κομμουνιστές.

Από strangejournal,μοντάζ Γρέκι

Τουλάχιστον είμαι ακόμα ζωντανός

Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο το σηκώνω με την ελπίδα ότι θα είναι για δουλειά. Μετά από λίγο προσγειώνομαι στην πραγματικότητα: συνήθως είναι από το τμήμα πωλήσεων κάποιας τηλεφωνικής εταιρείας.

Κάθε φορά που με ρωτάνε αν βρήκα δουλειά, η ίδια αμηχανία. Προτιμώ να μη σκέφτομαι την κατάστασή μου γιατί απελπίζομαι. Φοβάμαι το αύριο. Απασχολώ το μυαλό μου με ζητήματα της καθημερινότητας και πέφτω για ύπνο πολύ κουρασμένος, ώστε να κοιμηθώ αμέσως. Μόνο καμιά φορά, όταν η αϋπνία επιμένει και σηκώνομαι για τσιγάρο, έρχεται στο μυαλο μου αυτό που φοβάμαι. Σε συνεντεύξεις για δουλειά ρωτούν καμιά φορά τον υποψήφιο πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε πέντε χρόνια. Εγώ τον φαντάζομαι πιο φτωχό και πιο μόνο.

Τουλάχιστον είμαι ακόμα ζωντανός. Άνθρωποι της ηλικίας μου φεύγουν προδομένοι απ΄ την καρδιά τους, στον αγώνα για το μεροκάματο ή για μια θέση εργασίας.

Κάποιοι μιλούν για τους νέους που κάθονται όλη μέρα στις καφετέριες και αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζουν. Γιατί εγώ τους νέους τους βλέπω στην ουρά του Ο.Α.Ε.Δ., άλλοτε να μοιράζουν φυλλάδια για δύο ευρώ την ώρα, να πέφτουν θύματα απατεώνων που εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους για δουλειά, να μεταναστεύουν μαζικά. Κάποιοι άλλοι λένε ότι όποιος θέλει να δουλέψει βρίσκει δουλειά. Επιτέλους, κλείστε την τηλεόραση και μιλήστε με τα παιδιά σας.

Μας φτάσαν στο σημείο μετά από χρόνια σπουδών να μην μπορούμε να ελπίσουμε ούτε σε μια θέση πωλητή, να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για τη ζωή μας, να φοβόμαστε να κάνουμε όνειρα. Μας σκοτώνουν σιγά σιγά. Αύριο θα έρθει η σειρά σας και δεν θα υπάρχει κανείς να σας ακούσει.

Μια χώρα που σκοτώνει τα παιδιά της είναι καταδικασμένη να αφανιστεί. Κάθε νέος άνθρωπος που βυθίζεται στην απελπισία και είτε φεύγει απ΄ τη ζωή είτε φυτοζωεί περιμένοντας τον θάνατο, είναι ένα κομμάτι της χώρας που πεθαίνει, μια ψηφίδα απ΄ το μέλλον που χάνεται για πάντα, η αυγή μιας καινούριας μέρας που δεν θα ΄ρθει ποτέ. Κι αυτό δεν έχει δικαίωμα κανείς να το ξεχνά. Νίκος, 36 ετών χρ.


Πηγή: Το Ημερολόγιο ενός ανέργου

Η ALPHA BANK πάντα δίπλα στην Ελληνική Οικογένεια

Η ALPHA BANK πρωτοπορεί και δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο σε συμπολίτη μας. 

ΑΠΕΙΛΕΙ με δικαστικές ενέργειες πελάτης της για 0,15 Ευρώ – δηλαδή για 15 λεπτά του ευρώ !!!

ΙΚΑ: Τι αλλάζει στις συντάξεις

Στα 67 έτη αυξήθηκε το όριο συνταξιοδότησης για όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και μετά. Οι ασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας τριετίας (ν. 3863/2010, ν. 4024/2011 και ν. 4093/2012) εκτόξευσαν τόσο τα όρια ηλικίας όσο και τα χρόνια ασφάλισης. Στο εξής, για να λάβει κάποιος ασφαλισμένος σύνταξη, θα πρέπει ή να έχει εργαστεί 40 χρόνια (12.000 ένσημα), οπότε του αρκεί να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον το 62ο έτος της ηλικίας του στην καλύτερη περίπτωση, ή να έχει συμπληρώσει το λιγότερο 15 έτη ασφάλισης (4.500 ένσημα) μόλις γίνει 67 ετών. Στη δεύτερη περίπτωση, η 15ετία εργασίας κατοχυρώνει τον ασφαλισμένο για να λάβει την κατώτατη εγγυημένη σύνταξη, όποια θα είναι αυτή, όταν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του.

Στις ειδικές περιπτώσεις, για χορήγηση σύνταξης συγκαταλέγονται οι γυναίκες, οι μητέρες με ανήλικο παιδί, οι άνδρες και όσοι ασκούν επαγγέλματα, για τα οποία γίνεται χρήση βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

Στην περίπτωση των γυναικών, όσες μέχρι το τέλος του 2010 είχαν συμπληρώσει 15ετία (4.500 ημέρες ασφάλισης) μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μόλις γίνουν 60 ετών. Μειωμένη σύνταξη για την ίδια περίπτωση μπορεί να χορηγείται στα 55 έτη. Για γυναίκες που συμπλήρωσαν 10.000 ημέρες ασφάλισης (32 έτη εργασίας) και υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2012 βγαίνουν στη σύνταξη μόλις γίνουν 57 ετών. Από την 1.1.2013 όμως το όριο ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης αυξάνεται στα 62 έτη, ενώ γίνονται 11.200 τα ένσημα που απαιτούνται. Από το 2014 και μετά χρειάζονται 12.000 ένσημα.

Για τους άνδρες ασφαλισμένους του ΙΚΑ, όσοι συμπλήρωσαν 10.000 ένσημα έως την 31η Δεκεμβρίου του 2012, μπορούν να βγουν στη σύνταξη μόλις γίνουν 62 ετών. Αντίστοιχα, από την 1.1.2013 και μετά χρειάζεται να συμπληρωθούν τα 67 έτη ηλικίας για να βγει ο ασφαλισμένος αυτής της κατηγορίας στη σύνταξη. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση της 35ετίας (10.500 ένσημα). Οσοι έχουν πραγματοποιήσει 10.500 ένσημα έως το τέλος του 2010, βγαίνουν στη σύνταξη στα 58 έτη. Από το 2011 και μετά κάθε χρόνο απαιτούνται και 300 ένσημα περισσότερα μέχρι να συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των 12.000 ενσήμων, ενώ το όριο ηλικίας επίσης αυξάνεται κάθε έτος, μέχρι το 60ό. Από την 1.1.2013 και μετά όμως το όριο συνταξιοδότησης διαμορφώνεται στο 62ο έτος ηλικίας και τα ένσημα αυξάνονται στα 12.000, απευθείας.

Για τις μητέρες με ανήλικο τέκνο πρέπει το αργότερο μέχρι τις 31.12.2013 να έχουν συμπληρωθεί 5.500 ένσημα (ημέρες ασφάλισης), για να κατοχυρωθεί δικαίωμα συνταξιοδότησης. Από το 2013 και μετά θα πρέπει παράλληλα να είναι 65 χρόνων, αν πρόκειται για πλήρη σύνταξη, και 60 χρόνων αν πρόκειται για μειωμένη. Η παραπάνω εκδοχή ισχύει για τις ασφαλισμένες εκείνες που έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1993 για πρώτη φορά. Αντίστοιχα, για τις μητέρες με ανήλικο που ασφαλίστηκαν μετά την 1.1.1993 τα ένσημα παραμένουν ίδια (5.500), αλλά το όριο ηλικίας αυξάνεται στα 67 έτη, αν πρόκειται για πλήρη σύνταξη, και στα 62 έτη, αν πρόκειται για μειωμένη. Τονίζεται ότι το τέκνο πρέπει να είναι ανήλικο με τη συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας της μητέρας του και με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων εργασίας της.

Προϋποθέσεις για βαρέα και ανθυγιεινά
Για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που απασχολούνται σε κάποιο από τα επαγγέλματα που θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις: Μέχρι το 2012 απαιτούνταν 4.500 ημέρες ασφάλισης, από τις οποίες οι 3.600 έπρεπε να είναι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και το όριο στα 60 έτη. Σε περίπτωση 35ετίας έπρεπε από τα 10.500 ένσημα, τα 7.500 να είναι βαρέα και ανθυγιεινά. Από το 2013 και μετά υπάρχει εναρμόνιση του χρόνου συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών αυτής της κατηγορίας, που είναι το 62ο έτος της ηλικίας τους. Από τα 4.500 ένσημα θα πρέπει, εκτός από τα 3.600, να είναι σε βαρέα και ανθυγιεινά και τα 1.000 να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 13 χρόνια πριν από τη συμπλήρωση του ορίου των 62 ετών. Το ίδιο ισχύει και για την 35ετία, με τους ασφαλισμένους αυτής της κατηγορίας να δικαιούνται πλήρη σύνταξη στα 62 έτη και μειωμένη στα 58 έτη.

* Στο μεταξύ, για πολλοστή φορά το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναστείλει από τον επόμενο μήνα την καταβολή σε 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πρέπει να μεταβούν στο Ταμείο τους, να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους.

Θα τρώμε όχι αυτό που επιλέγουμε, αλλά αυτό που μας δίνουν

Η "τελική λύση" της Monsanto να κυριαρχήσει πλήρως σε όλους τους σπόρους και φυτά του πλανήτη

Εποχή των σχεδιασμών μιας παγκόσμιας δικτατορίας της αγοράς. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτεται καθημερινά. Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία σπόρων κηπευτικών που δεν έχουν αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών.

Το σχέδιο νόμου με την ονομασία Plant Reproductive Material Law, επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.

Αν ένας ερασιτέχνης αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας.

Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο Ben Gabel του “Real Seed Catalogue”, στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών, τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του Natural News – η κίνηση αυτή είναι η τελική λύση της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους και φυτά του πλανήτη.

Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, ως εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams ”η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto. Το πρόβλημα,όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι, επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών, ο οποίος ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες.

Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν. Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα, λέει ο Adams.
Πόσο μάλλον που “οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους. Την επεξεργασία των αιτημάτων,τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι που να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη.

pergadi.blogspot.gr