EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δείτε βίντεο από το σημερινό συλλαλητήριο των επιστρατευμένων Εκπαιδευτικών - ΠΝΟ - εργαζομένων Μετρό‏



 

Όλες οι αλλαγές από τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Τη νέα δομή των Ενόπλεων Δυνάμεων ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πλέον ο ελληνικός στρατός περνά στην εποχή του μνημονίου, αφού καταργούνται πολλές ακριβές δομές διοίκησης, συρρικνώνεται η γραφειοκρατία και μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας μέσω και της… συγχώνευσης σωμάτων.

Αναλυτικά οι αλλαγές που επιφέρει η νέα δομή των Ενόπλεων Δυνάμεων είναι οι εξής:

Στρατός Ξηράς

Καταργούνται τα Στρατηγεία των Α’ και Β’ Σωμάτων. Στις έδρες των δύο Σωμάτων εξακολουθούν να παραμένουν άλλες μονάδες.
Οι δυνάμεις που διατίθενται στην 1η Στρατιά κατηγοριοποιούνται κατά είδος τακτικής αποστολής σε δυνάμεις άμυνας, δυνάμεις αντίδρασης και δυνάμεις ασφαλείας.
Καταργείται το Διακλαδικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο Αμεσης Αντίδρασης.
Συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.
Διαλύεται η Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων, η οποία ενσωματώνεται στο Στρατηγείο της ΑΣΔΥΣ ως ειδικό Επιτελείο.
Καταργείται η 70ή Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα την Αθήνα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πυροβολικού.
Καταργείται η 2η Ταξιαρχία Υποστήριξης (ΤΑΞΥΠ), η οποία έχει έδρα την Κοζάνη και στην έδρα της μεταφέρεται η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία.
Καταργείται η 97η Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα τη Χαλκίδα και στην έδρα της παραμένει μόνο η Σχολή Πεζικού.
Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη η Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) -που σήμερα έχει έδρα τη Λαμία- και στην έδρα της παραμένουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου καθώς και μονάδες διοικητικής μέριμνας.
Μεταπίπτει σε Σύνταγμα η 10η Ταξιαρχία Πεζικού η οποία έχει έδρα τις Σέρρες.
Πολεμικό Ναυτικό

Οι καταργήσεις και οι μετασχηματισμοί πραγματοποιούνται μέσα στους ίδιους κτιριακούς σχηματισμούς-συγκροτήματα στο Ναύσταθμο και στο Κέντρο Εκπαίδευσης «Κανελλόπουλος».
Στο Αρχηγείο Στόλου καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών και τα πλοία της ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.
Καταργείται η μία εκ των τριών μοιρών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.
Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.
Πολεμική Αεροπορία

Στην Πολεμική Αεροπορία οι όποιοι ανασχηματισμοί και οι όποιες αναδιατάξεις και αλλαγές διοικητικών δομών πραγματοποιούνται μέσα στους ήδη υπάρχοντες σχηματισμούς, δηλαδή στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ/Λάρισα), στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ/Ελευσίνα), στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ/Τατόι).

Το πρόγραμμα συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης οπλικών συστημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός της δομής συζητήθηκαν και τα προγράμματα συντήρησης προμήθειας ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης των οπλικών συστημάτων, προκειμένου να διατηρείται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Μεταξύ των προγραμμάτων που συζητήθηκαν είναι αυτό της κάλυψης αναγκών εν συνεχεία υποστήριξης για τα αεροπλάνα M-2000-5, πρόγραμμα ανταλλακτικών για ελικόπτερα στρατού και προγράμματα που αφορούν στην τεχνική υποστήριξη συστημάτων της πολεμικής αεροπορίας

Τέλος, συζητήθηκε επίσης και το ενδεχόμενο απόκτησης 450 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού που προσφέρονται από τον αμερικανικό στρατό.

Παναγιωτόπουλος: «Στόχος μας οι πιο δυνατές Ενοπλες Δυνάμεις»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε: «Η Νέα Δομή οδηγεί σε αυτό που λέμε ανασυγκρότηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με τι στόχο; Με στόχο να έχουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις πιο δυνατές, με ακόμη μεγαλύτερη αποτρεπτική ισχύ, για να θωρακίζεται πλήρως η κυριαρχία, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Πατρίδος μας.

Η Νέα Δομή αποτελεί προϊόν μίας συλλογικής προσπάθειας που κράτησε αρκετά χρόνια. Εμείς πήραμε τη σκυτάλη από αυτούς που προηγήθηκαν και κοιτάξαμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, δίνοντάς της το ουσιαστικό περιεχόμενο που επιχειρήθηκε από την αρχή.

Τι περιλαμβάνει αυτή η ανασυγκρότηση; Οχι μόνο δεν μειώνουμε, αλλά ενισχύουμε τις μάχιμες μονάδες. Συρρικνώνουμε, όμως, τις δομές διοίκησης εκεί που δεν χρειάζονται. Συρρικνώνουμε, δηλαδή, ένα μέρος αυτού που ονομάζεται “στρατιωτική γραφειοκρατία” εκεί που δεν εξυπηρετεί επιχειρησιακούς σκοπούς.

Έτσι, με την εφαρμογή της Νέας Δομής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας θα είναι πιο δυνατές, πιο ευέλικτες, με συγκεκριμένες οικονομίες κλίμακας, για να μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα στην αποστολή που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα, το Έθνος και ο Λαός μας.

Θέλω, όπως είπα, να ευχαριστήσω όλους που δούλεψαν διαχρονικά. Τις Ηγεσίες που παρέδωσαν η μία τη σκυτάλη αυτής της προσπάθειας στην άλλη. Να ευχαριστήσω τους επιτελείς, να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν επί χρόνια, νύχτα και μέρα, για να φέρουμε αυτό το έργο σε πέρας.

Θέλω, επίσης, να πω, ότι με την ευκαιρία της έγκρισης από το ΚΥΣΕΑ της Νέας Δομής, η οποία προηγουμένως πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων, σε δύο μακράς διαρκείας συνεδριάσεις και εγκρίθηκε, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω δημόσιο έπαινο και να πω πολλά ευχαριστώ από την καρδιά μου, στους χιλιάδες άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους Αρχηγούς, τους Στρατηγούς, τους απλούς Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, τους Στρατευσίμους, όλους, οι οποίοι βρέθηκαν το χειμώνα που πέρασε και βρίσκονται κάθε χειμώνα, με τα πόδια μέσα στη λάσπη στον Έβρο, που βρίσκονται τα πλοία μας, που περιπολούν στις μεθοριακές περιοχές των Ελληνικών Θαλασσών, εκεί που βρίσκονται στα αεροπλάνα μας και κάνουν αναχαιτίσεις, τους πιλότους μας.

Αλλά και όλους αυτούς και όλες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά βρίσκονται στα μετόπισθεν και καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξουν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Γνωρίζουμε, ως Πολιτεία, ότι αυτό που κάνουν, το κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Με περικοπές, με αντιξοότητες. Αλλά το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί πιστεύουν στον όρκο τους, πιστεύουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην αποστολή τους, πιστεύουν στην Ελλάδα.

Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση της μεγάλης δικής τους προσφοράς και έχει δεσμευθεί ότι από την πρώτη στιγμή που θα φανούν τα σημάδια της ανάκαμψης, θα δώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις τα απολύτως οφειλόμενα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, μετά την έγκριση της Νέας Δομής, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν μία σειρά από υποπρογράμματα που δεν αφορούν –και θέλω να προσεχθεί αυτό– την αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Δεν αγοράζουμε νέα οπλικά συστήματα. Αυτό που γίνεται, όμως, είναι να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να υποστηρίξουμε τα υπάρχοντα συστήματα, είτε σε ανταλλακτικά, είτε σε διαδικασίες τεχνικής υποστήριξης».

πηγη

ΑΣΠΙΛΕΣ ΝΥΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΡΡΑΦΕΣ

Παρά την προσπάθειά τους να τονίσουν τις διαφορές τους, τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης δεν κατα­φέρνουν να αλλάξουν την εικόνα που διαμορφώνει γι’ αυτά η κοινωνία, η οποία τα κατατάσσει πια στην ίδια πολιτική οικογένεια... 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ

Στην οικογένεια της οποίας κύ­ριο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική πρακτική.
Μια ακόµη, μάταιη κατά την εκτίμησή μας, προσπάθεια συντελείται και από πρώην επιφανή στελέχη αυτών των κομμάτων, τα οποία εναγωνίως προσπαθούν να εμφανιστούν στο προσκήνιο άσπιλα και αμόλυντα, λες και κάποιος... κρίνος τα γονιμοποίησε και τους ανέθεσε την αποστολή της σωτηρίας μας.
Παρότι στις ζόρικες μέρες των μνημονίων οι (πολιτικές) παρθενορραφές φαίνονται από χιλιόμετρα, στην πιά­τσα επανεμφανίζονται... 


Ασπιλες νύφες προς αναζήτη­ση γαμπρού και πολιτικής στέγης. Χαρακτηριστικά πα­ραδείγματα ο Α. Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρ. Ζώης, ο Ν. Νικολόπουλος και αρκετοί ακόμη... αφανείς.
Τα media προσφέρουν χρόνο και χώρο για την κάλυψη του νυφοπάζαρου, υπενθυμίζοντας σε κάποιες περι­πτώσεις πιπεράτες λεπτομέρειες του (πολιτικού) πα­ρελθόντος των μελλονύμφων. Κάπως έτσι καλύπτεται από τέτοιου είδους φιέστες και η οδυνηρή πραγματι­κότητα, την οποία ωστόσο δεν ξεχνά το φιλοθέαμον κοινό: πρόκειται για γάμους «συμφέροντος», με τους οποίους οι μωρές παρθένες της πολιτικής μας ζωής ελπίζουν να δημιουργήσουν μια εικόνα αλλαγής και αναζωογόνησης.
 
Ο κόσµος παρακολουθεί (είτε θέλει είτε όχι) όλη αυτή τη συζήτηση περί των «προγαμιαίων συμβολαίων» των προσερχόμενων σε τούτα τα πολιτικά μυστήρια και αυτό ίσως εκλαμβάνεται ως απόδειξη του ενδιαφέρο­ντος της κοινωνίας για το αν ο Φώτης θα πάρει την Αν­νούλα, αν ο Λοβέρδος θα τα βρει με τον Αντώνη ή αν ο Παπανδρέου θα πετύχει να διχοτομήσει το ΠΑΣΟΚ.
Οι γάµοι μεταξύ των γαλαζοαίματων μπορεί ακόμη να προξενούν το ενδιαφέρον και να εξάπτουν τη φαντα­σία του πόπολου, ωστόσο και η πολιτική δεν μπορεί να υπερβεί τους νόμους της βιολογίας: οι αιμομιξίες έχουν εκφυλιστικά αποτελέσματα.
Από αυτόν τον πολιτικό εκφυλισμό οι συνεταίροι στην τρικομματική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να διαφύ­γουν.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ!

ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 62 επιμελητήρια, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και κοινωφελή ιδρύματα, που εξετάζεται να αλλάξουν καθεστώς και να μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου, με στόχο να γεμίσουν οι... δεξαμενές των 4.000 απολύσεων και των 25.000 διαθεσιμοτήτων που προβλέπει το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα παραπάνω ΝΠΔΔ απασχολούνται 38.139 υπάλληλοι, οι οποίοι, αν υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο αυτό, θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο ή θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:

1. Μετατροπή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που σημαίνει τη δημιουργία νέων οργανογραμμάτων, με αξιολόγηση του προσωπικού και απολύσεις ή διαθεσιμότητα στην περίπτωση που οι υπάλληλοι δεν περάσουν την αξιολόγηση.
Για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εξετάζονται δύο σενάρια:
1. Κατάργηση των νομικών προσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν οι αρμοδιότητές τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε απαραίτητες δομές θα μετατάσσονται στους δήμους, ενώ οι υπόλοιποι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
2. Μετατροπή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Ιδιωτικού Δικαίου.
Άλλα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση είναι επίσης:
1. Η μετατροπή των ΝΠΔΔ του τομέα έρευνας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
2. Η μεταφορά δύο ΝΠΙΔ που απασχολούν 136 άτομα και δύο ΝΠΔΔ που απασχολούν 93 άτομα και ασχολούνται με την αγροτική έρευνα στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.
3. Οι συγχωνεύσεις Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και οι καταργήσεις Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.
4. Η μετατροπή των Εμπορικών Επιμελητηρίων, του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ΝΠΙΔ.
5. Η κατάργηση επτά Κοινωφελών Ιδρυμάτων Πρόνοιας και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις περιφερειακές προνοιακές δομές
6. Η μετατροπή των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων σε ΝΠΙΔ και η μεταφορά τους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
"Ελεύθερος Τύπος"

Έρχονται συντάξεις 360 ευρώ για όλους - Τι αναφέρει έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

Έρχονται συντάξεις πείνας προειδοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδας στην έκθεση της όπου εκτιμάει πως είναι αναγκαία η ιδιωτική ασφάλιση για αξιοπρεπείς συντάξεις στο μέλλον.
Στην Εκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί πως το νέο συνταξιοδοτικό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα θα φέρει ξανά τα πάνω κάτω στους συνταξιούχους, αφού μοναδική σταθερά θα είναι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ και όλο το υπόλοιπο ποσό θα χτίζεται με συντελεστές, οι οποίοι θα οδηγούν σε αναλογική σύνταξη υπολογιζόμενη επί του συνόλου των αποδοχών και των εργασιακών ετών που έχουν διανυθεί από την πρώτη ημέρα πρόσληψης.

Ετοιμα τα μέτρα, θα ισχύουν το 2020

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή» ο νέος τρόπος υπολογισμού, ο οποίος θα προσαρμόζει σταδιακά τα επίπεδα των συντάξεων στις μειωμένες δυνατότητες κρατικής χρηματοδότησης, έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 2010 και θίγει, πρωτίστως, όλους όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1.1.2011, αναμένεται δε να γίνει αισθητός για όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1.1.2015.

Κάντε ιδιωτική ασφάλιση

Το ασφαλιστικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή και με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που θεσπίστηκαν το 2010 θα δίνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας στους μελλοντικούς συνταξιούχους, προειδοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την ανάπτυξη της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης άμεσα, ώστε όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά το 2020 να έχουν σύνταξη που θα τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση.

Δεν επιτρέπει ιδιωτική ασφάλιση το φορολογικό καθεστώς

Ωστόσο το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στην χώρα μας δεν επιτρέπει ούτε ενθαρρύνει την ιδιωτική ασφάλιση. Πρώτα από όλα, πρόσφατα καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές που αφορούν στην ιδιωτική ασφάλιση (Ν.4110/2013) και άρα οι σχετικές δαπάνες δεν εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος. Δεύτερον, σε ό,τι αφορά στην επαγγελματική ασφάλιση, η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρού μεγέθους, γεγονός που δυσχεραίνει τη δυνατότητά τους να παράσχουν τέτοιου είδους καλύψεις ενώ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις προσκρούουν σε ένα τείχος γραφειοκρατίας.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ

«Αριστοτέλης έφα», δήλωναν οι σχολαστικοί στον Μεσαίωνα, και τα σκυλιά δεμένα (μη φάνε κανέναν κατά λάθος, παρά μόνον εκείνους που θα έπρεπε). «Ευρώπα (να τη γράψουμε και λίγο στο δωρικό της) έφα», λένε και σήμερα εκείνοι που την ένδεια επιχειρημάτων εκτέλεση εντολών ποιούνται... 

του ΣΤΑΘΗ

Ή εκείνοι που ουδέποτε χρειάσθηκαν κάποιο επιχείρημα για όσα κάνουν, αλλά πάντα τους αρκούσε ο τυφλοσούρτης της υποταγής στα κόμπλεξ τους, όπως, φερ’ ειπείν, οι ευρωλιγούρηδες.

Εσχατο επιχείρημα λοιπόν του αμυντόρων του «αντιρατσιστικού» νόμου είναι ότι τέτοια και τοιαύτα εντέλλεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, μάλιστα η αρμόδια Επίτροπος, κυρία Σεσίλια Μάλμστρομ - η οποία, αλήθεια, τι εντέλλεται για τη σφαγή που γίνεται στη Συρία με τις πλάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Ή μήπως δεν έρχονται ήδη απ’ τη Συρία, ή δεν θα καταφθάσουν κι άλλοι, πρόσφυγες! κυνηγημένοι απ’ τον πόλεμο και το μακελειό στη χώρα τους; Εναν ακόμα πόλεμο απ’ αυτούς που...

 Έχει προκαλέσει ή ευλογήσει η Δύση, όπως ακριβώς κάνει τώρα στη Συρία, εξοπλίζοντας, ιδίως η Γαλλία και η Αγγλία, κάθε καρυδιάς καρύδι - κυρίως εξτρεμιστές ισλαμιστές, απ’ αυτούς που με τη σειρά τους ύστερα (ή και από πριν) εξαπολύουν τρομοκρατικά χτυπήματα σε αυτές τις χώρες, την Αγγλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ κι όλη τη Δύση.

Με έναν λόγο, η πολιτική της Δύσης στις χώρες που ορέγεται παράγει πρόσφυγες (και ταυτοχρόνως την ακροδεξιά αντίδραση στην έλευσή τους), όπως παράγει και τρομοκράτες εναντίον της. Είτε τους χρηματοδοτεί, είτε τους εξοπλίζει, είτε όχι.

Με έναν σμπάρο τρία τρυγόνια: α) πρόσφυγες, β) ακροδεξιά αντίδραση, γ) τρομοκρατία (και στις πληττόμενες χώρες, και στα μητροπολιτικά εδάφη των χωρών που τις πλήττουν). Τι μας λέει λοιπόν η κυρία Σεσίλια Μάλμστρομ; Υπό το πρίσμα αυτό, αλλά και υπό το κράτος των τελευταίων κινήσεων του διδύμου Βενιζέλου - Κουβέλη (προσθέστε και τον... κ. Μόσιαλο) το λεγόμενο αντιρατσιστικό (στην πραγματικότητα νεοταξίτικο) νομοσχέδιο έχει γίνει μια γελοία υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι Ελληνες μεταβάλλονται σε έθνος της διασποράς. Προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα μεταναστεύουν νέοι επιστήμονες και νέοι εργάτες, χώρια εκείνοι που πηγαίνουν εσωτερικοί μετανάστες να πιάσουν δουλειές σε ζώνες όπως η COSCO ή τομείς όπως ο τουρισμός, όπου πλέον  μισθώνονται ως εποχιακοί σκλάβοι με μισθούς ανάλογους των Βουλγάρων τουριστών - το success story της κυρίας Κεφαλογιάννη, όταν τα 17 εκατομμύρια των τουριστών που αναμένονται φέτος θα αφήσουν πολύ λιγότερα χρήματα από πέρσι - μια απ’ τις χειρότερες άλλωστε χρονιές στον τουριστικό τομέα.

Ομως, εκτός απ’ τους Ελληνες, μεταναστεύει και η Ελλάδα: στις εργασιακές σχέσεις πάει για Κίνα, στον τουρισμό πάει για Τυνησία, στο φορολογικό σύστημα για Οθωμανικό Σαντζάκι, στην ανάπτυξη για Ζιμπάμπουε, στην ύφεση για Μπαγκλαντές, στη δημόσια διοίκηση για Μπανανία, στην τεχνολογία για την εποχή Νεάντερταλ και στην ευνομία για Λίστα Λαγκάρντ.
Αλλά, σε μια χώρα που παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίησιν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής (κι ύστερα η κυβέρνηση ζητάει τάχα μου απ’ τη Γερμανία τις Πολεμικές Αποζημιώσεις), σε μια χώρα που ο κ. Βενιζέλος απαιτεί να του ζητήσουμε συγγνώμη για όσα μας έχει κάνει, ουδεμία υπόληψη υπάρχει, ώστε να τη λάβουν υπ’ όψιν τους έστω και αυτού του είδους οι Ευρωπαίοι, όπως ο κ. Ολανδρέου, όστις οργάνωσε διάσκεψη εν Παρισίοις για την ανεργία, «ξεχνώντας» να καλέσει την πρώτη σε αυτό το άθλημα χώρα της Ενωσης, την δύστηνο Ελλάδα.

Τη χώρα μας, όπου είναι είδηση πλέον να δουλεύει κανείς και να πληρώνεται. Τη χώρα μας, που σαν άλλη ηττημένη Τρωάδα φέρεται, άγεται και σύρεται, θρηνώντας ανάμεσα στον χορό των 2.000.000 ανέργων, ή στον χορό εκείνων που κατά δεκάδες χιλιάδες -πάνω από 120.000 ήδη- μεταναστεύουν ή στον χορό εκείνων που παραμένουν για να διώκονται. Να προπηλακίζονται, να ατιμάζονται. Και να νομίζει κι από πάνω ο κάθε ουτιδανός Στουρνάρας ότι μας κάνει χάρη που μας κυβερνάει. Χάρη σε ποιους; Στους άνεργους. Στους μετανάστες. Και στους ταπεινωμένους.
Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Μια χώρα που τα παιδιά της διώκονται. Και την έκανε έτσι η Ελλάδα σας, κ. Στουρνάρα. Της διαπλοκής, των φοροφυγάδων, εκείνων που εξακολουθούν να πλουτίζουν (και) από την κρίση...

Των ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι‏

8000 θραύσματα από αγγεία νεολιθικής εποχής επιστρέφουν οι Γερμανοί
και το υπουργείο πολιτισμού πανηγυρίζει .
Θραύσματα που έπρεπε να έχουν γυρίσει εδώ και χρόνια, όπως είχε συμφωνηθεί από το 2010.

Για τα αρχαία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου που παρανόμως κρατούν στη χώρα τους οι λαφυραγωγοί Γερμανοί άχνα!
60 χρόνια τι έκαναν οι κυβερνήσεις ,οι εθνάρχες. οι χαρισματικοί ηγέτες;
Πώς υπερασπίστηκαν την πολιτιστική μας κληρονομιά; Πώς διαφύλαξαν όλα αυτά που άφησαν στο πέρασμα χιλιετηρίδων οι πρόγονοι μας; Περιττό να τονίσω, ότι όσα βρίσκονται στα μουσεία μας (μέχρι σήμερα, για αύριο δεν ξέρω) μας συντηρούν ακόμη οικονομικώς. Ναι, αγαπητοί μου αναγνώστες μας ταϊζουν ακόμη οι πρόγονοι μας!
Πώς θέλουμε λοιπόν να μας σέβονται, να μας υπολογίζουν τα άλλα κράτη εφόσον οι ίδιοι δε δεικνύουμε αυτοσεβασμό.
Πώς μπορούμε να σταθούμε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ,να διεκδικήσουμε, όταν είμαστε τελείως ανενεργοί ,απαθείς σε πρωτεύοντα θέματα του Έθνους.
Εδώ έρχεται και η δική μας ευθύνη ,η συνυπαιτιότητα για τα δρώμενα.
Μπορεί να στεναχωρήσω κάποιους να τους δυσαρεστήσω αλλά η εκάστοτε ηγεσία εκλέγεται από τον λαό.
Και για να προλάβω την τοποθέτηση ορισμένων ότι μας γέλασαν, άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν, τους απαντώ ευθαρσώς:
<<Αν με κοροϊδέψεις μια φορά ντροπή δική σου. Αν το επαναλάβεις και μια και δυο... ντροπή δική μου>>.

πηγη

Να απαγορευτεί η διακυβέρνηση και η εκπροσώπιση των πολιτών απο τους 300

"Σ’ ένα αληθινά δημοκρατικό κράτος, το κράτος με τους πολίτες πρέπει να έχουν αμοιβαίο αίσθημα ενοχής. Αλλά το πρώτο αίσθημα ενοχής το οφείλει το κράτος απέναντι στους πολίτες."

Ασημάκης Πανσέληνος

Oι πολιτικοί σε αυτόν τον τόπο έρχονται και παρέρχονται.Αφήνουν το δικό τους στίγμα,βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην καταδίκη των ίδιων των πολιτών απο το κυβερνητικό δικαστήριο και τους ενόρκους που απλά δημαγωγούν και σηκώνουν τα χέρια ψηλά χάριν της νομιμότητας και της κοινωνικής συνοχής.Και αυτό το θέατρο του παραλόγου παίζεται όπως έχουμε ξαναπεί τέσσερις δεκαετίες.Βέβαια τούτο το κουκλοθέατρο επιζεί λόγω της αμφίδρομης εμπιστοσύνης μεταξύ των εκάστοτε εξουσιαστών και των εκάστοτε εξουσιαζόμενων.Γι’αυτό και οι ρίζες του ψέματος και της απάτης εκτείνονται πέρα απο την πολιτική ύπαρξη ώς κράτους και έθνους της Ελλάδας.

Οι ρίζες του διαιωνιζόμενου κακού βρίσκονται ακριβώς στην αποδοχή του συστήματος που τις παράγει.Το οποίο φυσικά και δέν είναι απρόσωπο,όπως τίποτε που δημιουργείται και επιβάλλεται απο ανθρώπους δέν είναι απρόσωπο.

Ο επιβάλλων έχει ένα πρόσωπο.Πολιτικό και ατομικό.Το ίδιο κι ο αποδέκτης της επιβολής.Η διαφορά μεταξύ τους είναι ο νόμος.Η χρήση του νόμου ώς δικαίωμα του επιβάλλοντα στο να νομοθετεί και να επιβάλλει την βούληση της κυβέρνησης και η αποδοχή αυτής της χρήσης και κατα συνέπεια και του νόμου απο μέρους των πολιτών καθίσταται σχέση υποχρεωτική,ανελεύθερη και καταχρηστική.Σε περίπτωση μή αποδοχής ο πολίτης καθίσταται παράνομος και κατα συνέπεια το κράτος -δυνάστης “δικαιωματικά” του αφαιρεί την ελευθερία του.

Βγήκε πρόσφατα ο Δένδιας και πρότεινε να καταργηθούν οι διαδηλώσεις που απαριθμούν λιγότερους απο διακόσιους διαδηλωτές.Και οι μαγαζάτορες του κέντρου των Αθηνών που επλήγησαν απο τις καταχρηστικές και παράνομες απεργίες/διαδηλώσεις ζητωκραυγάζουν και χαιρετίζουν την απόφαση γιατί είναι ξεκάθαρο πως τα κέρδη τους πλέον θα πολλαπλασιαστούν.Μιάς και ο απελευθερωμένος πολίτης θα μπορέσει τώρα να ξεχυθεί στα μαγαζιά ανακουφισμένος και γεμάτος ευγνωμοσύνη,να επιδοθεί στο καταναλωτικό του όργιο.Στο ψωνισμένο του όνειρο που του έχουν στερήσει οι κάθε λογής διαδηλωτές.

Μάλιστα…

Είναι εκπληκτικό το πόσα συμπεράσματα μπορούν να βγούνε απο αυτή την συγκυρία και τον κοινωνικό της αντίκτυπο.Απο τη μία λοιπόν έχουμε το αυταρχικό καθεστώς που επιθυμεί διακαώς την φίμωση και την ελαχιστοποίηση ώς και την εξαφάνιση κάθε μορφής αντίστασης και αντίδρασης του κόσμου σε αυτά που του επιβάλλονται,και απο την άλλη έχουμε και τους μαγαζάτορες που ναί μεν καταστρέφονται οικονομικά,όμως το φταίξιμο δέν το ρίχνουν στην κυβέρνηση και στους πολιτικούς σαλτιμπάγκους δεξιούς και αριστερούς,και στη μέση βρίσκονται δύο κατηγορίες πολιτών.Η μία διαδηλώνει για μιά σειρά απο ζητούμενα,γνωρίζοντας εν μέρει ποιοί ευθύνονται για την καταστροφή τους,και η άλλη είναι αυτή η μάζα η απολιτίκ που συνεχίζει απρόσκοπτα το κυνήγι του ελληνικού ονείρου και ταυτόχρονα το life style αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και υψίστης σημασίας ζητούμενο.

Η πρόφαση λοιπόν που βρίσκει το κράτος στο να καταστείλει για μιά ακόμη φορά τις διαδηλώσεις έχει την βάση της καθαρά στο μικροαστικό και ατομικιστικό συμφέρον της κάθε κατηγορίας των πολιτών και αυτό το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση των ανδρείκελων.

Όσοι αποδέχονται τέτοιες πρακτικές στο όνομα της ανάπτυξης,της δημοκρατίας,της κοινωνικής ευημερίας ή οποιασδήποτε παρόμοιας μπούρδας που εκστομίζεται απο δεξιά και αριστερά βάζουν ακόμη ένα λιθαράκι στον τάφο της πολυδιαφημιζόμενης δημοκρατίας τους.

Απλά το όλο ζήτημα δέν ανάγεται μέσω νόμων και αποδοχών αυτών.Τους νόμους αυτού του κράτους πρέπει να τους έχουμε γραμμένους και τους νομοθέτες που αυθαίρετα και καταχρηστικά εφευρίσκουν διάφορα κόλπα για να μας υποδουλώσουν περισσότερο θα έπρεπε να έχουμε την δυνατότητα να τους καθαιρούμε στην στιγμή.Και μετά να τους δίνουμε και μιά κλωτσιά απο το ψηλότερο σημείο της πόλης για να καταλάβουν την μαλακία που κάνανε.Τέλος πάντων.

Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτοί οι τυχάρπαστοι τύποι που ελέγχουν τις ζωές μας είναι πολύ λίγοι καί σαν άνθρωποι καί αριθμητικά,ώστε να τους παρέχουμε εν λευκώ τις τύχες της ζωής μας στα χέρια τους.

Επομένως,και αναλογιζόμενοι τα επόμενα μέτρα της δυστυχίας μας που πρόκειται να επιβληθούν στο όνομα της δημοκρατίας,της ανάπτυξης,της κοινωνικής ευημερίας και οποιασδήποτε παρόμοιας μπούρδας,να κατέβουμε στις πλατείες των πόλεων και να απαιτήσουμε δια ροπάλου την άνευ όρων παράδοση αυτών των καθαρμάτων που έχουν το θράσος να απαγορεύουν και να επιστρατεύουν την αντιστασιακή δράση του πολίτη απέναντι στην αδικία και στην καταδίκη του.

Όχι τώρα,ΧΘΕΣ!

Αυτό το καθεστώς είναι παράνομο και όχι οι διαδηλωτές.Αυτοί είναι 300 και εμείς χιλιάδες.Επομένως ποιός θα πρέπει να απαγορευθεί “κύριε” Δένδια.Εμείς ή εσείς;

πηγη

Όταν κλείνει μία ΕΡΤ, ανοίγει ένας ΣΚΑΪ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη - "Αυγή"

Το γράφανε από μέρες οι εφημερίδες. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει λέει να κλείσει ξαφνικά μια ΔΕΚΟ, ξαφνικό θάνατο το λένε αυτό στο ποδόσφαιρο, για να βρει τους 2.000 που απαιτεί η τρόικα να απολυθούν εντός του Ιουνίου. Όπως παλιά, που όταν ένας ηγεμόνας πάντρευε την κόρη του με τον γιο του άλλου ηγεμόνα, σφάζανε δυο- τρεις χιλιάδες δούλους, έτσι για να στεριώσει ο γάμος. Οι Κινέζοι, δηλαδή, που σκοτώνανε φοιτητές στην Τιενανμέν βλάκες ήτανε; Δέκα τοις εκατό ανάπτυξη έχουνε.

Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει ότι η ΔΕΚΟ που πάει για σφάξιμο είναι η ΕΡΤ. Ήταν φανερό από καιρό, πολύ πριν το αποκαλύψει η Real News. Από καιρό την κουρεύανε, την ξυρίζανε, τη σενιάρανε, να χαρεί λιγουλάκι κι αυτός ο έρμος ο χασάπης. Αφήνανε απλήρωτους τους εργαζόμενους, εξωθώντας τους σε αλλεπάλληλες απεργίες, δώσανε το 25% των εσόδων της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δώσανε τις ειδήσεις στον Λιάτσο, κόψανε τις εκπομπές που είχαν κύρος και τηλεθέαση, έδιωξαν δημοσιογράφους των 800 ευρώ, για να προσλάβουν ημέτερους συμβούλους των 3.500, μοίρασαν τα διοικητικά και διευθυντικά ιμάτιά της στους κομματάρχες της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ
και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Θα την κλείσουν και θα την ξανανοίξουν με 2.000 εργαζόμενους λιγότερους. Ένα γλίσχρο, κακομοίρικο, ανυπόληπτο και ουδόλως ελκυστικό μαγαζάκι, που θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως ως προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης. Με ειδήσεις σαν τα παλαιά επίκαιρα των κινηματογράφων, μόνο που αντί να δείχνουν τον Βασιλέα Παύλο να κόβει κορδέλες, θα δείχνουν τον Σαμαρά να χαριεντίζεται με τους βαστάζους του, τον Βαγγέλη και τον Φώτη.

Θα την κάνουνε την ΕΡΤ κυβερνητικό μαγαζάκι, για να αβαντάρουνε τις μαγαζάρες, το ΜΕΓΚΑ, τον ΑΝΤ1, τον ΑΛΦΑ, τον ΣΚΑΪ. Και οι μαγαζάρες, άλλωστε, κυβερνητικές είναι, όλη μέρα τον Κεδίκογλου παίζουνε, μόνο στα τούρκικα σίριαλ δεν τον έχουμε δει ακόμη τον Σίμο, αν και νομίζω ότι ο Καρανταγί τού φέρνει λιγουλάκι. Πού να δεις τώρα που θα τους δώσουνε τσάμπα τηλεθεατές, τσάμπα διαφημίσεις, τσάμπα κύρος. Θα τους πηγαίνει ο Μουρούτης το πειραγμένο βίντεο και αυτοί θα τους απονέμουν το όσκαρ καλύτερου μοντάζ. «Ευχαριστώ τους γονείς μου που μου χάρισαν το ζην, τον Σαμαρά που μου χάρισε το ευ ζην και τον Φαήλο, που, όταν κάθεται δίπλα μου, φαίνομαι έξυπνος και όμορφος».

Κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση, διαλύουν το ΕΚΕΒΙ, το Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Θέατρο. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά αυτοί οι τύποι δεν θέλουν απλώς να κυβερνήσουν, θέλουν να στήσουν καθεστώς.
Τώρα τι καθεστώς θα είναι αυτό, θα σας γελάσω, πάντως για καλό και για κακό να έχετε πάντα μαζί σας μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα. Μπορεί να βρεθείτε σε μέρη όπου θα υπάρχει έλλειψη.