EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανάπτυξη από τα θυμαράκια…

Τι κλίμα ευφορίας είναι πια αυτό που δίνει ο Σαμαράς!!!! Όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι όλα βαίνουν καλώς… Πέρα από τα μέλη του, τους αυλικούς του κι εκείνους που έχουν συμφέροντα από
την συνέχιση παραμονής του στην εξουσία του τρίο Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη θέλει διακαώς να πείσει και εμάς ότι τέλειωσε η κρίση και έρχεται η ανάπτυξη…


Νομίζει ότι λέγε λέγε θα μασήσουμε και θα καταφέρει να φέρει στα μέτρα την αντίληψη μας για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας με ευθύνη του…

Χθες μάλιστα προχώρησε και σε εκτιμήσεις στον ιρλανδό Πρωθυπουργό Εντα Κένι ότι το 2013 λέει θα έχουμε ξεπεράσει το στόχο, προσθέτοντας ότι «πήγα στην Κίνα για να δείξουμε την εξωστρέφεια. Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικότητας»!!!

Και ερωτώ με τις εγχώριες επιχειρήσεις που τις έχει ξετινάξει στους φόρους, τι γίνεται; Πόσους ακόμη έκτακτους φόρους πρέπει να πληρώσουν. Τέσσερα χρόνια τώρα πληρώνουν έκτακτους φόρους. Χτες για την κοινωνική αλληλεγγύη και για την πατρίδα, αύριο για τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Κι αν προκύψει καμία «τρύπα» στην χρηματοδότηση της εθνικής άμυνας, τα κέρδη των επιχειρήσεων θα είναι πάλι διαθέσιμα προς φορολόγηση. Κι αν υπάρξει καμία νέα ανάγκη, μην αγχώνεστε! Θα μπουν κι άλλοι νέοι και έκτακτοι φόροι.

Όσο για τις αισιόδοξες προβλέψεις του Σαμαρά του θυμίζουμε με λύπη μας ότι το 2013 θα είναι έτος αποκάλυψης….Συγκεκριμένα το Φθινόπωρο αναμένεται να κλείσουν 170.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αφήνοντας στην τύχη τους 195.000 νέους ανέργους.

Άρα έχουμε 1.350.000 άνεργους + 195.000 νέους ανέργους φθάνουν με την ιλιγγιώδη ταχύτητα τους 1.600.000 ανέργους. Σε αυτούς βέβαια δεν υπολογίζουμε και τους απλήρωτους εργαζομένους.

Όσο για τις προσπάθειες που κάνει όπως λέει να καταπολεμήσει την ανεργία αυτός και ο Βρούτσης ; Ε, είναι για γέλια… Μας έχουν ζαλίσει ότι εξασφαλίζουν πεντάμηνη εργασία με μισθό πείνας περίπου 500 ευρώ.

Ήρθε η ώρα να πατήσει και λίγο γη. Και για να τον βοηθήσουμε να έρθει πιο γρήγορα στην πραγματικότητα επικαλούμαστε την έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα», που βασίζεται στις επίσημες καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία λέει ότι το Μνημόνιο, αποδεικνύεται για την χώρα μας άκρως επικίνδυνο καθώς οι ειδικοί καταγράφουν στην εποχή της τρόικας τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών τα τελευταία 50 χρόνια. Ειδικότερα, το 2011 στην Ελλάδα (477 αυτοκτονίες) ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2013, οι ειδικοί είναι πολύ προβληματισμένοι και κάνουν εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις..

Και ερωτώ από πού αντλείς αισιοδοξία κύριε Πρωθυπουργέ; Εκτός αν πιστεύεις ότι με τους Έλληνες στα θυμαράκια η ανταγωνιστικότητα, θα έρθει γρήγορα !!!

πηγη

Ολοι οι «σωτήρες» την ίδια... «επιτυχία» έχουνε (ή η τετραγωνισμένη ΑΠΑΤΗ)

Τη δεκαετία του '90, αλλά και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, η Ιρλανδία, ο αποκαλούμενος και «κέλτικος τίγρης», ήταν το «θαύμα της ανάπτυξης». Το πώς ο «τίγρης» κατάντησε μαδημένο «γατάκι» είναι γνωστό...
Για κάποιους, όμως, η Ιρλανδία συνεχίζει να αποτελεί «υπόδειγμα»! Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διάφοροι ινστρούχτορες της συμφοράς το επαναλαμβάνουν σαν χαλασμένο μαγνητόφωνο:
«Δέστε - λένε - εκεί, στην Ιρλανδία, το Μνημόνιο πέτυχε»!


Προχτές, μάλιστα, από τους παραπάνω (τους ινστρούχτορες της συμφοράς) τη σκυτάλη παρέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είπε ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση με τον Ιρλανδό ομόλογό του:

«Η Ιρλανδία μάς δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς τελειωμό. Η Ιρλανδία μετατρέπει τη δικιά της κρίση σε επιτυχία. Η Ιρλανδία έχει δρόμο μπροστά της, αλλά και η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερο δρόμο»!

Με άλλα λόγια, δε φτάνει που στην Ιρλανδία είχε... πετύχει το «θαύμα της ανάπτυξης» (που μετά έφερε το Μνημόνιο). Τώρα «πέτυχαν» και τα Μνημόνια και η κρίση!
Σαν να λέμε, δηλαδή, το... «θαύμα» στο... τετράγωνο!

*
Ας δούμε, επομένως, τι σημαίνει «επιτυχία» στη γλώσσα των (ανεξαρτήτως εθνικότητας) «σωτήρων»:

Η Ιρλανδία από το 2010, και μετά από τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, που (όπως και στην Ελλάδα) στηρίχτηκαν στην ασυδοσία του κεφαλαίου και στην καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, υπάχθηκε σε καθεστώς Μνημονίου. Η δική της «σωτηρία» κοστολογήθηκε από την τρόικα στα 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που συνέβη έκτοτε είναι ότι το πολιτικό κατεστημένο της Ιρλανδίας, από τα 85 δισ. ευρώ της «διάσωσης» που καταπλάκωσε τον ιρλανδικό λαό, τα 64 δισ. ευρώ - ποσό που ανέρχεται στο 40% του ΑΕΠ της χώρας - τα διοχέτευσε στις τράπεζες!

Μεγάλο μέρος αυτής της «διάσωσης» αφορούσε την εθνικοποίηση των τραπεζών «Anglo Irish Bank» και «Irish Nationwide».

Σημείωση 1η: Τα «πακέτα» που δόθηκαν σε αυτές τις τράπεζες εγγράφηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας, το οποίο από 70% του ΑΕΠ εκτινάχτηκε σε πάνω από το 100% και τώρα αυτόν τον πακτωλό προς τους τραπεζίτες, που βαφτίστηκαν «δημόσιο χρέος», καλείται να τον αποπληρώσει ο ιρλανδικός λαός!

Σημείωση 2η:
Ο ιρλανδικός λαός για την ενίσχυση μόνο αυτών των δύο τραπεζών, καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει 3,1 δισ. ευρώ για κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν σε βάθος 40 ετών!
*
Οσο για την «επιτυχία» του νέου ιρλανδικού «θαύματος», συνίσταται στα εξής:

• Η ανεργία των νέων στην Ιρλανδία εκτοξεύτηκε στο 34,5%.
• Συνολικά η ανεργία ανήλθε στο 14,6%, κατά σχεδόν 40% μεγαλύτερη από την περίοδο προ της εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο.
• Το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Ιρλανδίας μειώθηκε κατά 14% την περίοδο 2008 - 2012, σύμφωνα με έκθεση της «Eurostat».
• Οι Ιρλανδοί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα τους, με περισσότερους από 87.000 ανθρώπους να μεταναστεύουν από τον Απρίλη του 2011 έως τον Απρίλη του 2012, στο μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης που έπληξε τη χώρα από την εποχή του μεγάλου λιμού του 1845!
• Σε έναν πληθυσμό 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πάνω από 200.000 τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
• Πάνω από 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης.


Και κάτι ακόμα: Τον άρτο τον επιούσιο εκατοντάδες χιλιάδες Ιρλανδοί τον αναζητούν πλέον στις «τράπεζες τροφίμων», που πολλαπλασιάζονται σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας.

Αυτό είναι το «θαύμα» της Ιρλανδίας.
Τόσο... θαυμάσιο, όσο και το ελληνικό.


ΠΗΓΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ - Πλαστογράφησαν την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας για να αρπάξουν προμήθεια!

Μια φαινομενικά απίστευτη υπόθεση ενός πολιτικού θρίλερ που επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι "Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας" φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα δημόσια χρονικά πλαστογράφηση (και μάλιστα χονδροειδή) υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης!

Και αν αυτή καθ'εαυτή η πράξη είνα απίστευτη, ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι βάσει αυτής της "καραμπινάτης" πλαστογραφίας, άλλαξε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο επιλογής αναδόχου και φτάσαμε στο σημείο να ανατεθεί αρχικά σε τουρκική εταιρεία η εναέρια πυροσβεση στην χώρα!

Το υπουργικό έγγραφο που πλαστογραφήθηκε φέρει την (επίσης πλαστή) υπογραφή του (τότε) υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2012.

Στο πλαστό έγγραφο υποτίθεται ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωνε ότι παραιτείται από το δικαίωμα να έχει λόγο στην επιλογή της αναδόχου εταιρείας (που γινόταν πάντα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι Προστασίας του Πολίτης) και ενέκρινε να ανατεθει στην "εν πολλαίς αμαρτίαιες περιπεσούσα" ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA η διαγωνιστική διαδικασία για την εναέρια πυρόσβεση στην Ελλάδα!

Στο έγγραφο (αυτό που δημοσιεύουμε) οι πλαστογράφοι χρησιμοποίησαν την γραμματοσειρά των επίσημων προσκλήσεων που απευθύνονται σε εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (!) και από εκεί πήραν και την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου και το έστειλαν κατ'αρχήν στην NAMSA ως βασικό υπηρεσιακό έγγραφο μετακύλισης της ευθύνης επιλογής του ιδιωτικού φορέα αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια στην ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία.

Και κατ'αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, (υποτίθεαι ότι...) έδιναν επισήμως το έργο της εναέριας δασοπυρόσβεσης, την πλήρη εκχώρηση της ενδοεπικοινωνίας του υπουργείου σε (άγνωστους!) τρίτους και την παράδοση κάθε στρατιωτικού και λιμενικού μέσου, σε ιδιώτες μη ελεγχόμενους από το ελληνικό κράτος.

Κανονικά η NAMSA το εν λόγω έγγραφο που εκτός των άλλων στερείται ακόμα και αριθμού πρωτοκόλλου, ειδικού κωδικού και υπηρεσίας καταχώρισής του, θα έπρεπε να το επιστρέψει αυθημερόν και να υπάρξει επιβεβαίωση της πρόθεσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του τότε υπουργού Δ.Αβραμόπουλου.

Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη προφανώς επειδή και η ίδια η NAMSA όζει και το "μαγαζάκι" που έχει στηθεί εκεί μέσα ήταν σε απόλυτη συνεργασία με τους πλαστογράφους.

Το θέμα είναι ότι βάσει της πλαστής εποστολής (η οποία είχε κινηθεί αποκλειστικά μεταξύ NAMSA και υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργείας Χ.Παπουτσή και των υφυπουργών Μ.Όθωνος και Μ.Οικονόμου), η διαδικασία άλλαξε, μια τουρκική εταιρεία ανέλαβε την εναέρια πυρόσβεση και μόνο όταν τέθηκαν από τον Τύπο ερωτηματικά για την εξέλιξη αυτή προκλήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις, από ίδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Δ.Αβραμόπουλο, ο οποίος μέχρι τότε αγνούσε το τι συνέβαινε και το γεγονός όταν είχε πλαστογραφηθεί ολόκληρο έγγραφο με την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Ως αποτέλεσμα ήταν να κινηθεί άμεσα διερεύνηση της υπόθεσης και να ζητηθεί η απόρριψη της επιλογής της τουρκικής εταιρείας.

Λόγω εκλογών άλλαξε τον Απρίλιο η κυβέρνηση και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας ορίστηκε ο στρατηγός και επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, ο οποίος εν μία νυκτί τελείωσε το ζήτημα, ως προς την τουρκική εταιρεία, αλλά όχι ως προς την αλλαγή του διαδικαστικού πλαισίου, αφού είχε "αποφασίσει" για αυτό ο πρώην υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, όπως του απαντήθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μάλιστα του τέθηκε υπ'όψιν η πλαστή επιστολή!.

Η κατάληξη μετά την ματαίωση ανάληψης του έργου από την τουρκική εταιρεία και αφού με το πλαστό έγγραφο η NAMSA ανέλαβε την διαδικασία, ήταν να κερδίσει την αεροπυρόσβεση (ή το μεγαλύτερο μέρος του έργου) με τις γνωστές "ταχυδακτυλουργίες" της NAMSA, μια καναδέζικη εαιρεία η Skylink, η οποία στην πορεία ... πτώχευσε! Τα καταστροφικά αποτελέσματα των περσινών πυρκαγιών στην Χίο και αλλού, άλλωστε δείχνουν και το ορθόν της επιλογής...

Σε ερώτηση του defencenet.gr στον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο για το όλο ζήτημα και την πλαστή επισολή η απάντηση ήταν αφοπλιστική και απόλυτη:

"Ουδέποτε ο Δ.Αβραμόπουλς ως υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέταξε και πολύ περισσότερο απέστειλε στη NAMSA τέτοια επιστολή".

Και στενός συνεργάτης του υπουγού Εξωτερικών, μιλώντας εξ ονοματος του ΥΠΕΞ μας τόνισε επί λέξει "Είναι άξιο απορίας πως, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέχισε την διαδικασία σα να μην συνέβαινε τίποτα"!

Φαίνεται ότι ήταν τα τελευταία έργα και ημέρες του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είναι βέβαιο ότι ακόμα και ο νυν υπουργός Ν.Δένδιας αγνοεί την μηχανή που έχει στηθεί και είχε ως αποτέλεσμα την μεν υπερσκοστολόγηση του έργου κατά 4,5 εκατ. ευρώ, αλλά και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ότι αφορά το επίπεδο λήψης απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Το θέμα είναι ποιος βρίσκεται πίσω απ'όλα αυτά και γιατί μεθοδεύθηκε η αφαίρεση της αρμοδιότητας επιλογής από τα ελληνικά υπουργεία και ειδικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ένα πλαστό έγγραφο, η δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού φορέα εναέριας αεροπυρόσβεσης και ανατέθηκε σε μια υπηρεσία του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά στην ιστορία.

Όλες οι ενδείξεις "δείχνουν" προς μια διαπλεκόμενη ελληνική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την καναδέζικη Skylink. Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε...

Το όλο θέμα φυσικά χρήζει άμεσης εισαγγελικής διερεύνησης, η οποία θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει. Εκτός του ότι θα πρέπει να ερευνηθεί και ενδοκυβερνητικά το όλο ζήτημα. Γιατί όσο και αν φαίνεται ... τρελό, η πλαστή επιστολή βρίσκεται αυτή την στιγμή στον φάκελο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το περιεχόμενό της είναι σε πλήρη ισχύ.

Και εδώ επανέρχεται το ερώτημα που θέτει ο υπουργός Εξωτερικών "Πώς παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέχισε την διαδικασία σα να μην συνέβαινε τίποτα";

Ιδού και το πειστήριο του εγκλήματος, το πλαστό έγγραφο:





















Πακιστάν: 17 παιδιά νεκρά από έκρηξη φιάλης γκαζιού σε λεωφορείο

Στο ανατολικό Πακιστάν τουλάχιστον 17 παιδιά απανθρακώθηκαν όταν μια φιάλη γκαζιού εξερράγη μέσα στο λεωφορείο που τα μετέφερε στο σχολείο τους.
  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άλλα επτά παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.
  Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γκιουζράτ 200 χλμ από το Ισλαμαμπάντ, ενώ όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του λεωφορείου κατάφερε να σωθεί.
  Το γκάζι χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια οχήματα στο Πακιστάν καθώς είναι πολύ φθηνότερο από το πετρέλαιο και τη βενζίνη.

defencenet.gr

Υπάρχει, άραγε, plan C για το χρέος;

Ο εκπρόσωποςτου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις έσπευσε χθες να σβήσει την παραφιλολογία για νέα αναδιάρθρωση («κούρεμα») του ελληνικού δημόσιου χρέους. Με την ωμή
γλώσσα του ρεαλισμού, δήλωσε ότι το καθεστώς προτεινόμενου πιστωτή, τόσο για την Ελλάδα όσο και για οπουδήποτε αλλού, «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση». Με την αυτονόητη αυτή δήλωση, όμως, παράλληλα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το χρέος, όπως εκτιμά το ίδιο το ΔΝΤ, είναι μη βιώσιμο! Ετσι μετά τα δύο «κουρέματα» (το διαβόητο PSI και η επαναγορά), to plan C (δηλαδή το OSI) για το χρέος, παραμένει μετέωρο.

Σε σπουδαία ερώτηση του Reuters κατά πόσον ο κ. Ράις εκτιμά ότι με την πολυδιαφημισμένη αναμενόμενη νέα αναδιάρθρωση («κούρεμα») του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία που θα αποφασίσει να αναδιαρθρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε ότι «δεν οραματιζόμαστε» νέες συζητήσεις για τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI) σ’ αυτή τη φάση, τονίζοντας παράλληλα ότι το καθεστώς προτεινόμενου πιστωτή, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για οπουδήποτε αλλού, «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση».

Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα αποστολή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε, επίσης χθες, ο Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Οπως είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα. Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου για να συζητήσει την πρόσφατη έκθεση που συνέταξε η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα και αναμένεται να αποφασίσει την έγκριση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα (αντιστοιχεί στον έλεγχο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο).

Σημειώνεται ότι στην έκθεση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπογραμμίζεται -κάτι που επανέλαβε και ο κ. Ράις-, ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας κυρίως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

«Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και στην τήρηση όσων προβλέπει» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τη θέση του Ταμείου ότι για την ολοκλήρωση του προγράμματος, απαιτείται η μείωση του χρέους, όπως έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, προσθέτοντας: «Οι δικές μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος». Για την Κύπρο, ο κ. Ράις είπε ότι τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκονται στη Λευκωσία για τον έλεγχο του προγράμματος, η αποστολή αναμένεται να είναι εκεί προς τα τέλη Ιουλίου, ενώ αναφέρθηκε ξανά στη διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα.

Τέλος, για τη δικαστική υπόθεση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ είναι ενημερωμένο και εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» προς το πρόσωπό της.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε στο ΔΝΤ πως η κρατική χρεοκοπία εξακολουθεί να διαλύει με ισχυρούς ρυθμούς την ελληνική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα. Και ότι η συνταγή που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ με το πρώτο Μνημόνιο και μάλιστα με την προωθημένη στρατηγική είναι φαύλη: Οτι, για να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητά της, η Ελλάδα οφείλει να φθηνύνει και να φτωχύνει τόσο ώστε να φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών της χωρών.

Βασικό χαρακτηριστικό των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα ήταν η παραμονή της οικονομίας σε βαθιά ύφεση. Η ελληνική οικονομία έχει περιπέσει σε ένα φαύλο κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής - ύφεσης - προσπάθειας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, με κεντρικό σημείο αναφοράς την αβεβαιότητα, ο οποίος μπορεί να διακοπεί μόνο αν ενισχυθούν οι θετικές προσδοκίες για την οικονομία. Αν τα 11,3 δισ. ευρώ της επαναγοράς των κρατικών ομολόγων «έπεφταν» στην αγορά, τότε θα μπορούσαμε να κάναμε λόγο για πιθανή επανεκκίνηση της οικονομίας. Βεβαίως το πρόβλημα είναι ότι οι Ευρωπαίοι δύσκολα θα κατέληγαν σε μια τέτοια επιλογή. Διότι είναι θέμα αξιοπιστίας: σε ποιον να δώσουν τα λεφτά, ποιος θα τα διαχειριστεί κ.λπ. Ενώ με την επαναγορά δίνουν ομόλογα EFSF στις τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια και ξεμπερδεύουν.

Απέτυχαν να αναδιαρθρώσουν σωτήρια και αποτελεσματικά το ελληνικό χρέος και η χώρα συνεχίζει να μην έχει ουσιαστική ευκαιρία ανάκαμψης. Αλλά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη ένα άκρως επώδυνο πρόγραμμα λιτότητας.

Η κυβέρνηση κουρδίζει με πείσμα ένα χαλασμένο ρολόι - Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου

Τα εύσημα που απονέμονται για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου στην Ελλάδα από τους εταίρους, θα πρέπει μάλλον να προβληματίσουν, παρά να ανακουφίσουν την ελληνική πλευρά.
Διότι το συμφέρον της χώρας δεν είναι να εφαρμόσθούν επιτυχώς τα όσα επιβάλλονται, αλλά, αντιθέτως,  να αλλάξει -και μάλιστα ριζικά- ο προσανατολισμός του μνημονιακού προγράμματος και ο χαρακτήρας των μέτρων.
Είναι λογικό η γερμανική πλευρά, αλλά και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών να δηλώνουν ευχαριστημένοι που το μνημόνιο υλοποιείται. Αυτό που ενδιαφέρει την Κομισιόν είναι η “δημοσιονομική ορθοδοξία” δηλαδή ο περιορισμός των ελλειμμάτων, ενώ το Βερολίνο επιδιώκει την μετατροπή της χώρας μας, αλλά και των άλλων κρατών της περιφέρειας, σε μια οικονομική ζώνη χαμηλού κόστους που θα επιτρέψει σε μια “γερμανοκρατούμενη” ευρωπαϊκή οικονομία να κατεβάσει το μέσο όρο ώστε να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Επιπλέον, τα “καλά λόγια” για την πορεία της Ελλάδας είναι και μέρος των δημοσίων σχέσεων της Γερμανίδας καγκελαρίου ενόψει των εθνικών εκλογών στη χώρα της. Το “αφήγημα” εν προκειμένω είναι: “Ορίστε, μας κατηγορούσατε για τη σκληρή λιτότητα, αλλά ιδού που αποδίδει: τα προβλήματα λύνονται και η ισορροπία αποκαθίσταται”.
Πρόκειται, βέβαια, για καθαρή προπαγάνδα η οποία δεν έχει βάση. Διότι πέρα από τη μείωση του ελλείμματος, η πραγματική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται “στα γόνατα”.
Μια οικονομία είναι σε καλή πορεία όταν η μεσαία τάξη μπορεί να  πηγαίνει στη δουλειά, να πληρώνει τους λογαριασμούς της και να υποστηρίζει τα παιδιά της. Τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει σήμερα, αλλά αντιθέτως η πλειονότης των πολιτών βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο αδιέξοδο.
Η περίφημη “σταθεροποίηση” της οικονομίας σημαίνει ότι επιτυγχάνουν τους στόχους τους οι άλλοι, και όχι η Ελλάδα.
Η κυβέρνηση επιμένει να κουρδίζει ένα χαλασμένο ρολόι. Όση προσπάθεια όμως κι αν καταβάλλεται, η ώρα που θα φαίνεται δεν θα είναι η σωστή.

Εν καιρώ μνημονίου

597.000 τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στη χώρα μας, με τα 322.000 σε σοβαρή υλική αποστέρηση. Και όποιος αντέξει… Παρακάλα να μην είναι το παιδί σου…

>Τη στιγμή που «δεν πάει άλλο», νόμοι περί αντιρατσισμού ξεφυτρώνουν. Γίνομαι ρατσιστής;;; Άλλοι επωφελούνται από την «ανάπτυξη» ΧΑ και άλλοι προσπαθούν να μπαλώσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΤΛ. 
 
>Τα κοράκια μύρισαν αίμα… Σύνοδο κορυφής για το μεγάλο deal. Ο κυρ. Αντώνης το δήλωσε: αγόρασε γερμανική ομπρέλα προς υπεράσπιση των ελληνικών κοιτασμάτων. Ξεκάθαρη πρόταση κατέθεσε για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων των ΚΡΑΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ και ΟΧΙ των ενεργειακών πόρων της ΕΛΛΑΔΑΣ. Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους υποδούλωσης έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Το κλίμα ετοιμάζεται για το μεγάλο deal. Όλοι κάτι θα πάρουν , μόνο εσύ θα δώσεις.

>Επάγγελμα φτωχός – στην τριτοκομματική κυβέρνηση του 2013 πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι φτωχός. Παράβολο-παράβολο γεμίζει το σακί των δανειστών (αυτό δεν είναι σακί, δεξαμενή χωρίς πάτο είναι) . Αναρωτιέμαι και περιμένω , πότε θα έρθει η στιγμή που η τσέπη σου θα στερέψει και θα ξεχειλίσει η οργή σου!

>Το έχεις - δεν το έχεις καταλάβει, είσαι υπόδουλος του εαυτού σου. Νιώθεις εγκλωβισμένος , δεν κάνεις το αυτονόητο και ελπίζεις , μάλλον... πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει το μονοπάτι που ο ίδιος έχτισες τόσα χρόνια και συνεχίζεις να το καλλιεργείς , σπέρνοντας νέους «μοσαντο» πολιτικούς σπόρους.

>Η ανάπτυξη είναι παντού και μυρίζει απαίσια από εκατοντάδες πτώματα της «θείας κρίσης». Έτσι είναι… Είσαι και εσύ ένας απ ΄ αυτούς και προσεχώς το παιδί σου... Παρόλα αυτά συνεχίζεις και ελπίζεις ότι μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξεις… Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε! Η κατοικία σου είναι η τελευταία σου ελπίδα , που με κόπο έχτισες και σου την παίρνουν … βλάκα…. Νιώθεις την απειλή; Έχεις αισθήματα ,θάρρος και σθένος να υπερασπιστείς την πατρίδα σου , την οικογένεια σου , τα ίδια σου τα παιδιά , τη θέση σου στο κοινωνικό σύνολο των δικαιωμάτων και της ελεύθερης βούλησης και άποψης; Φιλοδοξείς για ένα καλύτερο μέλλον;

>Προσεχώς , κατώτατος μισθός τα έξοδα του ενός παιδιού σου! Το διανοείσαι;; Δεν θυμώνεις;; Ναι , έτσι είναι…… η σιωπή σου η αντίδρασή σου! Βαρέλι χωρίς πάτο λένε…. Το βαρέλι είναι αυτοί και εσύ ο πάτος… Όπως βρέθηκες εκεί έτσι να βρεις και διέξοδο να βγεις.

>Η λύση μία: αντέδρασε!!!

>Κάνουμε πράξεις :Συζητάμε με φίλους – γνωστούς σε κάθε γωνιά. Προσπαθούμε να έχουμε επαφή , το κατά δύναμιν, με ενοίκους στην πολυκατοικία μας μοιράζοντας τις πληροφορίες για τρέχουσες διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα και υπερασπίζοντας ΟΛΕΣ τις ειδικευμένες κοινωνικές τάξεις (λόγου χάρη, στήριξη των εκπαιδευτικών ή εργαζομένων σε ιδιωτικές και μη επιχειρήσεις).  ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ , αποτελούν τις βίδες του βαρελιού , μικρές αλλά αυτές δένουν το σχήμα……...

>Προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών (ορεινών , παραμεθορίων) κυρίως, ατόμων τρίτης ηλικίας (και ειδικά τους παππούδες – γιαγιάδες μας ) που δεν έχουν πρόσβαση στην πραγματική αλήθεια , προτρέποντάς τους να προάγουν τα κτηνοτροφικά ή γεωργικά προϊόντα ή κάθε λογής εμπόρευμα σε προσιτές τιμές χωρίς μεσάζοντες. Ο τόπος είναι η λύση! Ο ορυκτός πλούτος καθιστά την χώρα μας το γεύμα των μεγάλων χωρών και κυρίως , της φιλικής Γερμανίας. Φιλική Εταιρεία που θέλετε…..
Προτρέχοντας …., προετοιμάστε τους για τις ερχόμενες εκλογές, για το ποσό των νεκρών και των υποσιτισμένων παιδιών που θα σταυρώσουν στο βωμό του χρήματος και των κωλο – αγορών … Αύριο μπορεί να είναι το παιδί σου… Μεγάλο ποσοστό ψήφων στα χουντικά κόμματα δόθηκε από την επαρχία. Μου αρέσει που κάποιοι ηλίθιοι αναπολούν τη Χούντα και οι άλλοι δε, λένε, "Σαν την Χούντα δεν είμαστε".

>Φιλτράρετε την ενημέρωσή σας και συμμετέχετε ενεργά στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούν οργανωμένες κοινωνικές ομάδες , που δημιουργούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν δεν κάνεις κάτι , σε λίγο διάστημα , θα αυτοαποκαλούμαστε όλοι συνάδελφοι και συνεταίροι …
-Τι δουλειά κάνεις;
-Άνεργος!
-Ά.. και εγώ…
Αίσχος! Η ανεργία στα ύψη, καραβάνια έξυπνων Ελλήνων επιστημόνων μεταναστεύουν για μια καλύτερη Ελλάδα. Άλλοι φεύγουν, άλλοι μένουν και κλαίνε τη μοίρα τους και τίποτα δεν κάνουν. Αν σε αποκαλέσει κάποιος "κοιμισμένο" στο δρόμο , θα τον δείρεις , οι πολιτικοί μας που σε λένε , σε θεωρούν και σε αντιμετωπίζουν στα μούτρα σαν κοιμισμένο εδώ και κάμποσα χρόνια γιατί δεν αντιδράς;;

>Να προτιμάς  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , τουλάχιστον προσπάθησέ το, όσο αυτό είναι δυνατό… Μην δίνεις δύναμη στις πολυεθνικές που θα προσλάβουν το παιδί σου , αδέρφι σου , γονείς σου, με 300 ευρώ το ΜΗΝΑ! Νιώθεις τίποτα; Δεν μπορεί … κάτι θα νιώθεις...

>Δήλωσε συμμετοχή τώρα! Πράξε, μην κάθεσαι και κοιτάς. ΜΗ μοιρολογείς όλη μέρα για το τι σου κόψανε και τι θα σου κόψουνε. Σου έχουν πάρει τα πάντα! Κατάλαβέ το και ξύπνα! Υπερασπίσου τους συμπορευτές σου που πέσανε θύματα ένστολης βίας. Στήριξέ τους και κατατρόπωσε τη δύναμη των μονάδων καταστολής της κοινωνικής εξέγερσης.

>Μην εναντιώνεσαι στους δημόσιους υπαλλήλους και σε συγκεκριμένες κοινωνικές «ομάδες». Μην πέφτεις στα δίκτυα της εμφυλίου φάλαινας…

>Μην κολλάς στο πόσο είναι το ΑΕΠ , μην στέκεσαι σε νούμερα , μην πιστεύεις σε ψευδαισθήσεις ανάπτυξης , μην γίνεσαι μαλθακός και υποχείριο της μεγάλης «κλίκας». Μην ταράζεσαι και κάνε αυτό που έχεις μέσα σου.

>Υπερασπίσου τις Σκουριές Μακεδονίας – Κατερίνης… Ο υδάτινος κόσμος θα γεμίζει χρυσά νομίσματα τις τρύπιες τσέπες τους. Θα πεις το νερό νεράκι… θα το πληρώνεις χρυσάφι σε ιδιωτικούς και πολυεθνικούς μαλάκες και νερό δεν θα πίνεις….

>Γίνε αρχηγός μιας ομάδας της γειτονιάς σου , κάνε τη δική σου κοινωνική «επιχείρηση» και μοιράσου με άλλες αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες τα πλάνα και τις >προγραμματισμένες<  ενέργειες υπεράσπισής σου!  ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ τις αποφάσεις σας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια….

>Προσπάθησε , όσο μπορείς , να μη γίνεσαι υπόδουλος του εργοδότη σου! Κατάγγειλέ τον. Μη γίνεσαι και εσύ κομμάτι της σαπίλας…Τα δήθεν "και αυτοί έχουν φορολογικές επιβαρύνσεις" μην τα τρως. Ανάγκασέ τον, με αυτόν τον τρόπο, να προστεθεί σε μια κοινωνική ομάδα…. Και μερικοί μερικοί… δημόσιοι υπάλληλοι … δουλέψτε και εσείς λίγο… Σεβάσου και υπεράσπισε τον σωστό , άλλαξε τον διεφθαρμένο.
 
Μόνο εσύ μπορείς να φέρεις την αλλαγή.....
 

«Απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος».

Καρφιά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έριξαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. «Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος εμμέσως στην ομάδα των συμβούλων -μεταξύ των οποίων ήταν ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ- που συμβουλευόταν ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός. Την σκυτάλη από τον κ. Χρυσοχοϊδη πήρε η κυρία Κατερίνα Μπατζελή η οποία σχολίασε πως «απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος».
Κατά τα λοιπά, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συζητούν για την οικονομική κρίση, την κυβερνητική συνεργασία και τις «χαμηλές πτήσεις» του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.
Στην παρέμβασή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτίμησε πως η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από την κρίση, όμως σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις ακόμα. Προέβλεψε επίσης πως θα φύγουμε από το μνημόνιο και δεν είναι ώρα για δειλούς και λιγόψυχους, αλλά χρειάζονται προοδευτικές απαντήσεις. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα μέσα στο 2013 στις αγορές. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν, είπε με νόημα. Κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια και στις ψεύτικες υποσχέσεις, καθώς και τη μάχη για να επανασυγκροτήθεί η δημοκρατική παράταξη.
Ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει Ιφιγένεια της μεταπολίτευσης και ότι κατάσταση θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη αν η αισιοδοξία που καλλιεργείται δεν αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης άσκησε κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική και είπε ότι η συνταγή είναι λάθος και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία αέναου χρέους. Εξέφρασε την άποψη, δε, πως τα ταξίδια του κ. Σαμαρά είναι επικοινωνιακά. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην κοινωνία είπε ότι «δεν μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ να συμβιβαστούμε με 2 εκ ανέργους». Επανέλαβε πως χρειάζεται αλλαγή της συνταγής λιτότητας και πως χώρα θα ανακάμψει μόνο μέσα από προοδευτικές πολιτικές. Απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο ρώτησε: «Πρόεδρε μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά για την επικαιροποίηση της συμφωνίας;» και ζήτησε  να τεθεί χρονικός ορίζοντας.
Η Κατερίνα Μπατζελή μίλησε για τα στελέχη που έχουν φύγει σημείωσε πως δεν θα τους γυρίσει την πλάτη γιατί και αυτά αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά. Επισήμανε πως δεν είναι ευχαριστημένη με το ΠΑΣΟΚ του 7%. Σε σχέση με τα ευρωπαϊκά θέματα είπε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απάντηση του Νότου, απέναντι στο ηγεμονισμό της Γερμανίας και πως η ίδρυση της Προοδευτικής Συμμαχίας προπέτασμα καπνού. Τέλος είπε πως απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος.
Ο Παντελής Οικονόμου υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη συγκυρία μετράει εχθρούς και φίλους και προέβλεψε ότι η παράταξη θα ανακάμψει και μάλιστα πολύ γρήγορα και θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες όπως διαψεύστηκαν και αυτοί που έπαιζαν CDS ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας. Επίσης κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ μόνο του το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Η Φώφη Γεννηματά έβαλε τέσσερις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ: Την υπεράσπιση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, την επίτευξη νέας συμφωνίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, την επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και την «πανστρατιά» όλων των στελεχών του κόμματος.
Η κυρία Γεννηματά κατέληξε λέγοντας: «Είμαι εδώ και το παλεύω».
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζοντας: «Να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ μέσα από το χωνευτήρι του Σαμαρά, των ανεκδιήγητων Ζαππείων και των αστείων ισοδύναμων μέτρων, του μηδενισμού του ελλείμματος σε ένα χρόνο. Που οδήγησαν μέσα από κάλπικη ελπίδα στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και στην Πρωθυπουργία ένα σκληρό Δεξιό πολιτικό».

defencenet.gr

Γερμανικός Τύπος: "Η λιτότητα έκαμψε τους Έλληνες και δεν διαμαρτύρονται πλέον"

Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της δίνει τα... συγχαρητήριά της στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ ευλογεί και τα γένια των ευρωπαίων ηγετών που επέμειναν στο πρόγραμμα της Ελλάδας και υπογραμμίζουν με νόημα ότι οι Έλληνες «κουράστηκαν να διαμαρτύρονται».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μετά την σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα «είναι πλέον μια διαφορετική χώρα». Και βέβαια δεν εξηγεί ότι η αλλαγή αυτή εμπεριέχει την κατάθλιψη, την απογοήτευση, τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα καταστημάτων και τα ξενοίκιαστα μαγαζιά ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπογραμμίζει πως έχουν γίνει αν και με σημαντική καθυστέρηση, «βαθιές μεταρρυθμίσεις». Ούτε και εδώ δεν διευκρινίζει η γερμανική ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις είναι αποψίλωση όλων των δικαιωμάτων που είχαν μέχρι πρότινος οι Έλληνες εργαζόμενοι. Ωστόσο χαρίζει τα εύσημα στις Βρυξέλλες. Η γερμανική εφημερίδα βλέπει τις εξαγωγές στην Ελλάδα να αυξάνονται ενώ μειώνονται παράλληλα οι κρατικές δαπάνες περισσότερο από 22%.

Το μόνο που επισημαίνει ως αρνητικό σε όλα αυτά είναι η αυξανόμενη ανεργία στην Ελλάδα που αγγίζει το 27% ενώ η ανεργία στους νέους φτάνει στο 60% και στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας ξεπερνάει το 72,5% καθιστώντας την σαν την περιοχή με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη.

Το δημοσίευμα συνεχίζεται με αναφορές στους Έλληνες που εμφανίζονται εκτενώς απογοητευμένοι από την Ευρώπη αλλά και από τους πολιτικούς στη χώρα τους. Όμως τονίζεται πως και οι πολίτες εξαντλημένοι πλέον δεν διαμαρτύρονται. Ποιος θυμάται εξάλλου τους «Αγανακτισμένους» και πως διαλύθηκε αυτή η κίνηση στην Ελλάδα;

Κλείνοντας, η αρθρογράφος επισημαίνει και τα σημαντικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας της λιτότητας, για τα οποία αναφέρει πως «δύσκολα θα τα αντέξει πολιτικά»...

ΚΑΙ ΖΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΝΑΜΕ...

Σκεπτόμενοι το αδιανόητο: Εγκαταλείποντας ένα νόμισμα !!!

Των Thomas Catan και Marcus Walker.

Η ανεργία στην Ισπανία είναι στο 27%. Οι νέοι εγκαταλείπουν την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Ένας στους τέσσερις Έλληνες λένε ότι έχουν δυσκολία να πληρώνουν για τα τρόφιμα.

Παρά τις προπολεμικές συνθήκες που επικρατούν όμως, η Ευρώπη, δεν έχει κανένα «σχέδιο δράσης» για την…ανάκαμψη. Σύμφωνα με τη γερμανικής έμπνευσης στρατηγική για έξοδο από την κρίση του ευρώ, τα κράτη του Νότου που ασφυκτιούν, πρέπει να συνεχίσουν να περικόπτουν τις δημόσιες δαπάνες, να χαμηλώνουν τους μισθούς και να συμπιέζουν τις τιμές μέχρι να γίνουν πάλι ανταγωνιστικά. Με τους τρέχοντες ρυθμούς, θα μπορούσε να πάρει μια δεκαετία ή και περισσότερο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με μελέτες της Goldman Sachs.

Με τόσο «πόνο» που υπομένουν, εγείρεται το ερώτημα: Υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο οι Ευρωπαίοι απλώς θα πουν, «Αρκετά»;

Σίγουρα οι Ευρωπαίοι έχουν διαμαρτυρηθεί κατά της λιτότητας. Όμως, παρά τους φόβους, καμία χώρα δεν έχει εγκαταλείψει το ευρώ. Η υποστήριξη της άποψης για την παραμονή στο κοινό νόμισμα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και υπάρχει ευρεία απογοήτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάνω από το 60% των Ισπανών, των Ελλήνων, των Ιταλών και των Γάλλων θέλουν να διατηρηθεί το κοινό νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αυτό το μήνα από το Κέντρο Ερευνών Pew.

Όσοι μιλούσαν για το τέλος της Ευρωζώνης, και ανέμεναν ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη το 2012, έχουν φαινομενικά υποτιμήσει την προθυμία των Ευρωπαίων να συμβιβαστούν με χρόνια κακουχίας αντί να ρισκάρουν μια έξοδο. Αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι επισημαίνουν τη σταθερότητα της κοινής γνώμης υπέρ του ευρώ, μπορεί να κάνουν το αντίθετο λάθος.

Τα αποθέματα υπομονής των Ευρωπαίων είναι μεγάλα αλλά σίγουρα πεπερασμένα.

«Το μόνο που αντιστρατευόταν ένα κύμα υποστήριξης της εξόδου μέχρι στιγμής ήταν ο “τρόμος” της εγκατάλειψης»,  λέει ο Simon Tilford, επικεφαλής οικονομολόγος του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση,  με έδρα το Λονδίνο. Όταν οι άνθρωποι αισθανθούν ότι δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, όμως, «θα αρχίσουμε πιθανότατα να βλέπουμε μια πιο δημόσια συζήτηση σχετικά με το κόστος και τα οφέλη της παραμονής στο ενιαίο νόμισμα», λέει. «Και από τη στιγμή που θα δείτε αυτή τη συζήτηση, τα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν πολύ γρήγορα.»

Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όπως οι χώρες που εντάχθηκαν στη ζώνη του ευρώ, η Αργεντινή στη δεκαετία του 1990 εγκατέλειψε τον έλεγχο στο δικό της νόμισμα, για να καθορίσει την ισοτιμία σε 1-προς-1 με το αμερικανικό δολάριο. Αυτό έριξε τον υπερπληθωρισμό, αλλά επέτρεψε επίσης έναν υπερδανεισμό σε δολάρια που ώθησε προς τα πάνω τους μισθούς και το κόστος των επιχειρήσεων. Όπως η νότια Ευρώπη σήμερα, η Αργεντινή έχασε σε ανταγωνιστικότητα και το νόμισμα της χώρας δεν μπορούσε να υποτιμηθεί για να γίνουν τα προϊόντα της ελκυστικά στο εξωτερικό.

Όπως μέλη της Ευρωζώνης σήμερα, η Αργεντινή έπρεπε να σφίξει τα δόντια και να περιμένει μέχρι οι μισθοί και οι τιμές να πέσουν αρκετά ώστε η χώρα να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική. Η «σοφιστεία» εκείνης της εποχής ήταν ότι οι Αργεντινοί θα υπέφεραν κάθε θυσία για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το δολάριο. Τόσο ταλαιπωρημένοι ήταν από δεκαετίες πολιτικού και οικονομικού χάους που περιελάμβανε περιόδους τετραψήφιου πληθωρισμού.

«Η υποτίμηση δεν αποτελεί επιλογή για την Αργεντινή» δήλωνε τότε οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Με τόσο υψηλό επίπεδο “δολαριοποίησης”, η υποτίμηση θα ήταν υπερβολικά δαπανηρή.»

Τεχνικά, η Αργεντινή είχε το δικό της νόμισμα για να επιστρέψει, αλλά θεωρήθηκε αδύνατο να υπομείνει το κόστος της εγκατάλειψης της ισοτιμίας, επειδή σχεδόν όλα τα χρέη και οι συμβάσεις των επιχειρήσεων ήταν στο αμερικανικό νόμισμα. Μετά από τρία χρόνια ύφεσης, όμως, οι Αργεντινοί φάνηκε να αποφασίζουν μαζικά πως ό,τι τους περίμενε μετά δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο από την ατελείωτη κατάθλιψη που απαιτούνταν για να κρατήσουν τα πέσος τους ανταλλάξιμα με δολάρια.

Μια γαλήνια νύχτα, τον Δεκέμβριο του 2001, η μεσαία τάξη βγήκε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, σε μια έκρηξη οργής. Οι ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα έριξαν την κυβέρνηση από την εξουσία. Η Αργεντινή προχώρησε σε άρνηση του χρέους αμέσως μετά, και η χώρα εγκατέλειψε την πρόσδεση του πέσο με το δολάριο.

Πόσο παρόμοια είναι η κατάσταση στη νότια Ευρώπη σήμερα; Η οικονομία της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά περίπου 8% κατά τα τρία έτη πριν από την εξέγερση. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι οικονομίες της Ιταλίας και της Πορτογαλίας θα έχουν συρρικνωθεί κατά περίπου 8% από το υψηλότερο επίπεδό τους, της Ισπανίας κατά περίπου 6% και της Ελλάδας κατά περισσότερο από 23%, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι πολιτικοί της ΕΕ που επαναπαύονται με την φαινομενική δημοτικότητα του ευρώ θα πρέπει να θυμηθούν ότι οι Αργεντινοί υποστήριξαν επίσης ευρέως την πρόσδεση στο δολάριο, μέχρι και τη στιγμή που εξερράγησαν. Σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 (τον μήνα της εξέγερσης) μόλις το 14% είπε ότι το νομισματικό καθεστώς θα έπρεπε να «σπάσει», το 62% δήλωσαν ότι έπρεπε να διατηρηθεί. Αυτό είναι σχεδόν το ίδιο ποσοστό με των Ισπανών και των Ελλήνων που λένε ότι θέλουν να κρατήσουν το ευρώ σήμερα.

Η Αργεντινή, με τα σκαμπανεβάσματα της από την υποτίμηση και μετά, δεν είναι ένα μοντέλο για την Ευρώπη. Μάλλον, είναι μια προειδοποιητική ιστορία.

Στα τέλη του 2001, ο υπουργός οικονομίας της Αργεντινής αναφέρθηκε στην πρόσδεση της χώρας στο δολάριο ως «μόνιμο θεσμό», του οποίου η αδιανόητη κατάρρευση θα μπορούσε να προκαλέσει «τη διάλυση των βασικών θεσμών της οικονομίας και της κοινωνίας.»  Ένα μήνα αργότερα, είχε καταρρεύσει.

Αυτοί που λένε ότι το ενδεχόμενο της εξόδου χωρών από το ευρώ έχει απομακρυνθεί θα πρέπει να εξετάσουν τις προηγούμενες φορές, όταν οι άνθρωποι θεωρούσαν ταμπού ένα οικονομικό καθεστώς, ακριβώς μέχρι και τη στιγμή που το ανέτρεψαν.

The Wall Street Journal

ΟΣΥ ΑΕ: Διαπραγμάτευση και υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Εδώ και μήνες το Συνδικάτο (του εγκλήματος) διαπραγματεύεται την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Με ποιόν διαπραγματευόταν όμως αφού μόλις προχθές εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Οικονόμου για διαπραγμάτευση και υπογραφή; 

Μήπως απευθείας με το Υπουργείο; 
Μήπως με το κόμμα, απόκομμα θα 'λεγα εγώ, που μας κατέστρεψε; 

Κάποια παπαγαλάκια και προσκολλημένοι στο συνδικάτο (του εγκλήματος), πριν το Πάσχα ανέφεραν, με Αποκλειστικές μάλιστα πληροφορίες πώς: Την τρίτη μετά το ΠΑΣΧΑ θα τραβήξουμε χειρόφρενο αν δεν υπογράψουμε ΣΣΕ! 

Πέρασε και το ΠΑΣΧΑ πέρασε και η Τρίτη και δεν υπογράψαμε.
Και θα αργήσουμε απ' ότι φαίνεται αν δεν κάνουμε κάτι εμείς, η ΒΑΣΗ.


ΠΗΓΗ: www.osydrivers.com

Καταργούν την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων στην Ιταλία

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.
«Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δουλέψουμε για τον λεπτομερή καθορισμό του μέτρου», τόνισε ο υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση, Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σε μήνυμά του μέσω του Twitter σημείωσε πριν από λίγο ότι «συμφωνήσαμε στην κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Το Γενικό

Λογιστήριο του κράτους θα πρέπει, τώρα, να ετοιμάσει την σχετική ρύθμιση στην οποία θα βασιστεί το σχέδιο νόμου».

«Έχω μιλήσει προσωπικά με τον Λέτα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς», πρόσθεσε ο Ματέο Ρέντσι, ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας που θεωρείται ο πιθανότερος επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς.

Η κίνηση αυτή της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού συνδέεται με μια σειρά σκανδάλων σπατάλης και υπεξαίρεσης κατά την τελευταία διετία, στα οποία ενεπλάκησαν στελέχη των μεγαλύτερων ιταλικών κομμάτων.

Για υπεξαιρέσεις είχε κατηγορηθεί ο πρώην ταμίας του κεντρώου κόμματος Μαργαρίτα, Λουίτζι Λούζι, ενώ σπατάλη δημοσίου χρήματος την χρήση κρατικών κονδυλίων για προσωπικές ανάγκες είχε καταγγελθεί στις περιφέρεις της Ρώμης, της Γένοβας και του Ρέτζιο Καλάμπρια.
Πρόκειται για περιορισμένη εξοικονόμηση πόρων: κατά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, το ιταλικό κράτος στήριξε τα πολιτικά κόμματα με 159 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό που η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει, για να ξεκινήσει η οικονομική ανάκαμψη, αγγίζει τα δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ, τονίζει η δημόσια τηλεόραση Rai.

Είναι, όμως, μια συμβολική κίνηση με την οποία ο πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα θέλει να δείξει ότι η πολιτική πρέπει να δώσει το παράδειγμα, στην ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα.
Αναμένεται, τώρα, να εξακριβωθεί αν βάσει του νέου νόμου που πρόκειται να ετοιμάσει η ευρεία συμμαχία δυνάμεων η οποία στηρίζει την κυβέρνηση Λέτα (κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας, κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και μετριοπαθές Κίνημα Πολιτών) θα αποφασιστεί η ολική κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, ή αν θα περισταλεί σημαντικά, ορίζοντας την παροχή μιας κάποιας στήριξης, μόνον βάσει αναλυτικά αποδεδειγμένων εξόδων.

πηγη

ΟΤΕ: Υπεγράφη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση

Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπεγράφη μεταξύ της Διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, η σύμβαση του 2011 ρυθμίζει τις αμοιβές των εργαζομένων για τα έτη 2012-2014, οι οποίες και δεν μεταβάλλονται.
Σημειώνει ακόμη πως με την παρούσα σύμβαση διατηρούνται ως έχουν όροι των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων που ρυθμίζουν θεσμικά εργασιακά ζητήματα για το διάστημα ισχύος της σύμβασης του 2011, ενώ επέρχονται αλλαγές στον κανονισμό μεταθέσεων και στον πειθαρχικό κανονισμό με βάση, όπως επισημαίνεται, τις σημερινές ανάγκες της εταιρείας.
Είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη πορεία της εταιρείας Διοίκηση και εργαζόμενοι να δουλεύουν προς έναν κοινό στόχο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ από την πλευρά της τονίζει πως η σύμβαση που υπεγράφη κατεδαφίζει τις μνημονιακές πρακτικές και κατοχυρώνει όλες τις προηγούμενες Σ.Σ.Ε. οι οποίες είχαν λήξει σύμφωνα με το μνημόνιο.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως η σύμβαση ρυθμίζει θέματα όπως αυτό του πειθαρχικού συμβουλίου και του κανονισμού μεταθετότητας, που επί σειρά ετών αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προστασία των εργαζόμενων από το αυθαίρετο διευθυντικό δικαίωμα.

Αυξάνουν τις πληρωμές αναπαύσεων

Την ώρα που η ανεργία βρίσκεται στο 30 % (και αυτή των νέων στο 55 %) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πληρώνει χιλιάδες δεδουλευμένα ρεπό λόγω ελλείψεως προσωπικού!

Στην γνωστή τακτική της αύξησης των ημερών πληρωμένων ρεπό προχωρά η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να καλύψει τις κραυγαλέες πλέον ελλείψεις μηχανοδηγών .
 
Για αυτόν τον μήνα , θα πληρωθούν μέχρι και 3 ρεπό στα κεντρικά μηχανοστάσια καθώς και σε αυτά που παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
 
Παρά την πληρωμή των αναπαύσεων  , ο αριθμός των οφειλομένων ρεπό στους μηχανοδηγούς αυξάνεται κάθε μήνα ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί τους επόμενους 3 μήνες που ξεκινούν οι καλοκαιρινές άδειες.
 

H "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΦΕΡΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" - ΦΑΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !

Τη δεκαετία του '90, αλλά και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, η Ιρλανδία, ο αποκαλούμενος και «κέλτικος τίγρης», ήταν το «θαύμα της ανάπτυξης». Το πώς ο «τίγρης» κατάντησε μαδημένο «γατάκι» είναι γνωστό...

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Για κάποιους, όμως, η Ιρλανδία συνεχίζει να αποτελεί «υπόδειγμα»! Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διάφοροι ινστρούχτορες της συμφοράς το επαναλαμβάνουν σαν χαλασμένο μαγνητόφωνο:
«Δέστε - λένε - εκεί, στην Ιρλανδία, το Μνημόνιο πέτυχε»!
Προχτές, μάλιστα, από τους παραπάνω (τους ινστρούχτορες της συμφοράς) τη σκυτάλη παρέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είπε ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση με τον Ιρλανδό ομόλογό του:...


«Η Ιρλανδία μάς δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς τελειωμό. Η Ιρλανδία μετατρέπει τη δικιά της κρίση σε επιτυχία. Η Ιρλανδία έχει δρόμο μπροστά της, αλλά και η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερο δρόμο»!

Με άλλα λόγια, δε φτάνει που στην Ιρλανδία είχε... πετύχει το «θαύμα της ανάπτυξης» (που μετά έφερε το Μνημόνιο). Τώρα «πέτυχαν» και τα Μνημόνια και η κρίση!
Σαν να λέμε, δηλαδή, το... «θαύμα» στο... τετράγωνο!

Ας δούμε, επομένως, τι σημαίνει «επιτυχία» στη γλώσσα των (ανεξαρτήτως εθνικότητας) «σωτήρων»:
Η Ιρλανδία από το 2010, και μετά από τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, που (όπως και στην Ελλάδα) στηρίχτηκαν στην ασυδοσία του κεφαλαίου και στην καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, υπάχθηκε σε καθεστώς Μνημονίου. Η δική της «σωτηρία» κοστολογήθηκε από την τρόικα στα 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό που συνέβη έκτοτε είναι ότι το πολιτικό κατεστημένο της Ιρλανδίας, από τα 85 δισ. ευρώ της «διάσωσης» που καταπλάκωσε τον ιρλανδικό λαό, τα 64 δισ. ευρώ - ποσό που ανέρχεται στο 40% του ΑΕΠ της χώρας - τα διοχέτευσε στις τράπεζες!
Μεγάλο μέρος αυτής της «διάσωσης» αφορούσε την εθνικοποίηση των τραπεζών «Anglo Irish Bank» και «Irish Nationwide».
Σημείωση 1η: Τα «πακέτα» που δόθηκαν σε αυτές τις τράπεζες εγγράφηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας, το οποίο από 70% του ΑΕΠ εκτινάχτηκε σε πάνω από το 100% και τώρα αυτόν τον πακτωλό προς τους τραπεζίτες, που βαφτίστηκαν «δημόσιο χρέος», καλείται να τον αποπληρώσει ο ιρλανδικός λαός!
Σημείωση 2η: Ο ιρλανδικός λαός για την ενίσχυση μόνο αυτών των δύο τραπεζών, καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει 3,1 δισ. ευρώ για κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν σε βάθος 40 ετών!

Οσο για την «επιτυχία» του νέου ιρλανδικού «θαύματος», συνίσταται στα εξής:

Η ανεργία των νέων στην Ιρλανδία εκτοξεύτηκε στο 34,5%.
Συνολικά η ανεργία ανήλθε στο 14,6%, κατά σχεδόν 40% μεγαλύτερη από την περίοδο προ της εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο.
Το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Ιρλανδίας μειώθηκε κατά 14% την περίοδο 2008 - 2012, σύμφωνα με έκθεση της «Eurostat».
Οι Ιρλανδοί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα τους, με περισσότερους από 87.000 ανθρώπους να μεταναστεύουν από τον Απρίλη του 2011 έως τον Απρίλη του 2012, στο μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης που έπληξε τη χώρα από την εποχή του μεγάλου λιμού του 1845!
Σε έναν πληθυσμό 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πάνω από 200.000 τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Πάνω από 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης.

Και κάτι ακόμα: Τον άρτο τον επιούσιο εκατοντάδες χιλιάδες Ιρλανδοί τον αναζητούν πλέον στις «τράπεζες τροφίμων», που πολλαπλασιάζονται σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας.
Αυτό είναι το «θαύμα» της Ιρλανδίας. Τόσο... θαυμάσιο, όσο και το ελληνικό.

Πάρε την ασυλία σου νόμιμα από τον εαυτό σου

Οι πολιτικοί (ΟΛΟΙ) έχουν εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, πράττουν εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά για τα οποία έλαβαν την ψήφο του, μιζώνονται για να κλείνουν συμφωνίες κατά τον συμφέρον ΤΟΥΣ και των επενδυτών, και όχι για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, κλέβουν τα ταμεία, χρήματα των πολιτών, και έφτασαν μέχρις του σημείου να εκχωρούν ελληνική γη σε ξένες δυνάμεις, κάτι που ισούται με εσχάτη προδοσία, και κανείς πολίτης δεν μπορεί να τους σταματήσει, δεν υπάρχει καμία αρχή να τους κυνηγήσει, κανένα δικαστήριο να τους δικάσει, γιατί………… έχουν ασυλία!!! Την οποία ασυλία πώς την πήραν; Ρώτησαν κανέναν πολίτη, τους την παραχώρησε κανείς από εμάς; Όχι. 

Την πήραν μόνοι τους!!

Το λοιπόν, δεν πληρώνω τίποτα στην πολιτεία, δεν συμμορφώνομαι με κανέναν νόμο τους, πολεμώ με όλα τα μέσα κάθε ξεπούλημα ελληνικής γης, και εύχομαι να αξιωθώ να πεθάνει κάποιος προδότης από τα δικά μου χέρια, κι όλα αυτά μπορώ να τα πράξω ΝΟΜΙΜΑ, γιατί……….. ΕΧΩ ΑΣΥΛΙΑ!!!
Από πού κι ως πού; Πώς την πήρα; Απ’ όπου την πήραν κι αυτοί!!!!!! Από τον εαυτό μου.
(Ουδείς σήμερα δεν μπορεί να αποφανθεί ότι δεν ξέρει, όποιος δεν διεκδικεί με κάθε τρόπο το δίκιο του, είναι κότα τρίλειρη και τσιράκι των προδοτών.)

Stefania Ligerou
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ - ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 7000 ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ 1000 ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ‏

Σχεδόν 7.000 κλήσεις δέχθηκε το 2012 η «Ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000» από γονείς, παιδιά, πολίτες και αστυνομικά τμήματα στην Ελλάδα. Από αυτές οι 5.541 κλήσεις αφορούσαν δήλωση νέας εξαφάνισης και έκφραση αιτήματος υποστήριξης των
ενεργειών αναζήτησης (18,3%), πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση ενηλίκων (5,5%), πληροφορίες για παιδί που αναζητείται (18,2%), πληροφορίες για τις δράσεις του οργανισμού σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων (58%), σύμφωνα με στοιχεία του Χαμόγελου του Παιδιοιύ".

Δηλαδή 7.000 παιδιά χάθηκαν και αναζητήθηκαν μέσα σε ένα έτος, αλλά βρέθηκε μόνο το 83% και το υπόλοιπο 17% δηλαδή πάνω από 1000 παιδιά δεν έχουν βρεθεί και αγνοούνται!

Η πλειονότητα των παιδιών που εξαφανίζονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον, και σε ποσοστό 46%, οφείλεται στις άσχημες σχέσεις που βιώνουν μέσα στην οικογένεια τους, ενώ το 30% αφορά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των φύλων.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η γραμμή 116000 δέχθηκε 89.340 κλήσεις, από τις οποίες διαχειρίστηκαν τις 4.139. Από αυτές το 68% αφορά φυγές παιδιών και το 23% σε γονικές αρπαγές.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα με τα στοιχεία του "Χαμόγελου του Παιδιού" παρουσιάσθηκαν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του τμήματος Εξαφανισμένων Ατόμων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τα οποία το 2012 εξαφανίστηκαν 94 παιδιά στην Αττική και 217 στην επαρχία στην πλειονότητά τους έφηβοι, ενώ το 2013 εξαφανίσθηκαν 48 παιδιά στην Αττική και 90 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως δήλωσε και ο κ. Παναγιώτης Παπαντώνης, αστυνόμος Β' στο γραφείο εξαφανισμένων ατόμων ΕΛ.ΑΣ., «οι αρπαγές εξαφανισμένων παιδιών των στοισείων μας αφορούν μόνο τις γονικές αρπαγές και όχι αρπαγές από αγνώστους με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα μηνύματα που διαβάζουμε συχνά στα social media».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά. Ας μην αφήσουμε το μέλλον τους να χαθεί» είναι το μήνυμα-σύνθημα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας εξαφανισμένων παιδιών, η οποία γιορτάζεται τα τελευταία εννέα χρόνια την 25η Μαΐου.

Από τα 132 αιτήματα που δέχθηκε συνολικά η γραμμή 116000 για την υποστήριξη των ερευνών αναζήτησης, το 53% αφορούσε παιδιά ηλικίας 13-18 ετών και ελληνικής εθνικότητας.

Οι εθελοντές του Χαμόγελου παρείχαν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε 127 περιπτώσεις από τις οποίες το 83% των παιδιών βρέθηκε ενώ το 17% ακόμα αναζητείται. Όπως σχολίασε και η κυρία Ιωάννα Λαγουμιτζή, συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Γραμμής 116000, «από τα 22 παιδιά, που ακόμα αναζητούνται, τα 13 είναι θύματα γονικής αρπαγής. Γεγονός που μειώνει τις εξαφανίσεις μόλις στις 9».

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βρεθούν αυτά τα παιδιά και να γυρίσουν στις οικογένειές τους...
Και ας λάβουμε, πρώτα και κύρια, προληπτικά μέτρα. Ούτε ένα δευτερόλεπτο να μην χάνονται από τα μάτια των γονέων τα παιιδά τους, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Έχουν καταγραφεί αρπαγές παιδιών ακόμα και σε χώρους που υπάρχει βιντεο-καταγραφή και όμως οι αρπαγείς των παιδιών δεν διστάζουν να προχωρήσουν στην αποτρόπαια πράξη τους.

Πολλά από τα παιδιά που αρπάζονται καταλήγουν σε συμμορίες αφαίρεσης και εμπορίας οργάνων...


  ΠΗΓΗ

2 κουρέματα και 4 Μνημόνια δεν μείωσαν το δημόσιο χρέος

Μετά από δύο «κουρέματα» και τρία χρόνια σκληρής λιτότητας με αιματηρές περικοπές μισθών-συντάξεων, το δημόσιο χρέος δεν έχει μειωθεί παρά μόνον κατά… 1 δισ. (0,3%) και παραμένει ουσιαστικά μή βιώσιμο, όπως ήταν πριν από τα Μνημόνια. Το επιβεβαιώνουν με τον πλεον αδιαμφισβήτητο τρόπο τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία τον Μάρτιο το χρέος ανήλθε σε 309 δισ. ευρώ – όσο ήταν και το 2010. Το μόνο όφελος από τα προγράμματα σταθεροποίησης και τα Μνημόνια είναι η χρονική επιμήκυνση του χρέους και η μείωση των επιτοκίων που πληρώνουμε στους δανειστές.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα  το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει κατά το τελευταίο 12μηνο – και παρά το δεύτερο κούρεμα ομολόγων με την επαναγορά -  το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ. Αν δεν είχε γίνει το δεύτερο κουρεμα, θα είχε αυξηθεί κατά  49 δισ. ευρώ και θα έφθανε σε ύψος-ρεκόρ.

Επισημαίνεται ότι πριν από τρία χρόνια, στις 31 Μαρτίου του 2010, λίγο πριν η Ελλάδα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο επι κυβερνήσεως Παπανδρέου, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 310,3 δισ. ευρώ.

Τότε θεωρήθηκε μη βιώσιμο.Τώρα παραμένει στα ίδια επίπεδα ως απόλυτος αριθμός, αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι αυξημένο, καθώς εν τω μετξύ το ΑΕΚ έχει συρρικνωθεί κατά 25%. Αρα, με τα κριτήρια του 2010 είναι τώρα… δύο φορές μη βιώσιμο.

Ομως η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη, καθώς εν τω μεταξύ μειώθηκαν δραστικά οι κρατικές δαπάνες και το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Την κατάσταση περιγράφει με γλαφυρότητα σε έκθεσή της και η Moody’s, ενώ δεν την αμφισβήτησε και στην έκθεση αναβάθμισης η Fitch. Τα στοιχεία και η δυναμική του χρέους καθιστούν πλέον επιτακτική ανάγκη ένα νέο κούρεμα του επίσημου τομέα. Η κυβέρνηση έχει σπεύσει βέβαια να αποκηρύξει νέα αναδιάρθρωση του χρέους με συμμετοχή του επίσημου τομέα. Ομως οι ξένοι οίκοι και το ΔΝΤ κρατούν ανοιχτή τη συζήτηση.
Αλλαξαν οι πιστωτές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το χρέος  θα ανέλθει φέτος και το 2014 σε 175% του ΑΕΠ, και θα αποκλιμακωθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2016.
Με την εφαρμογή  των προγραμμάτων διάσωσης, το μόνο που άλλαξε είναι οι πιστωτές μας: Αντί να χρωστάει σε διεθνείς τράπεζες και άλλους κατόχους ομολόγων, το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει τώρα στο ΔΝΤ, στον EFSF, στην ΕΚΤ και στους εταίρους της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα, το  από ΕΕ και ΔΝΤέχουν δοθεί στην Ελλάδα 205,1 δισ. ευρώ. Αναλυτικά, δόθηκαν 73 δισ. ευρώ από το πρώτο πρόγραμμα (52,9 δισ. από κράτη μέλη ευρωζώνης και 20,1 δισ. από το ΔΝΤ) και 132,1 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα από το 2012 και μετά (127,3 από τον EFSF και 4,84 από ΔΝΤ).
Μέχρι τις 31/12/2020 η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 82 δισ. ευρώ σε ομόλογα και δάνεια. Φέτος πρέπει να καταβληθούν 11,3 δισ. ευρώ. Ακολουθούν 25 δισ. ευρώ το 2014 και 16,1 δισ. ευρώ το 2015. Στη συνέχεια οι ετήσιες πληρωμές πέφτουν στα επίπεδα των 4-8 δισ. ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr

Τα τελευταία ιλαροτραγικά επεισόδια του πασοκικού ΤΕΛΟΥΣ

Η ιστορία καθυστερεί αλλά δεν ξεχνά. Η εκδίκησή της γίνεται πιο σκληρή όταν καθυστερεί η τιμωρία της…
Το κόμμα που εξαπάτησε και χλεύασε, όσο κανένα άλλο, την Ιστορία και τον ελληνικό λαό, το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στους τελευταίους επιθανάτιους σπασμούς του.
Δεν υπάρχει, ίσως, άλλο κόμμα στην ελληνική ιστορία που στο όνομα της «Αλλαγής» και της σοσιαλιστικής ελπίδας, να ευνούχισε και να ισοπέδωσε τα ΠΑΝΤΑ, αλλά και να δηλητηρίασε τα ΠΑΝΤΑ: ΔΕΝ άφησε τίποτε όρθιο…


Τώρα θάβεται μέσα στα ερείπια της αποσύνθεσής του, μέσα στα συντρίμμια των διαψευσμένων ελπίδων και στους γιγάντιους οχετούς των ποικίλων ακαθαρσιών του…

ΤΩΡΑ παίζονται τα τελευταία επεισόδια της τραγωδίας: Η «τραγωδία» της πασοκικής ελονοσίας και εξαχρείωσης…

Επεισόδια που αποτυπώνουν και την καταθλιπτική πολιτική κενότητα και ΜΗΔΑΜΗΝΟΤΗΤΑ, αλλά και τη φρενοβλαβή αυθάδεια των πρωταγωνιστών του αποσυνθετικού ΤΕΛΟΥΣ αυτού του ναυαγίου…

Η Άννα Διαμαντοπούλου, αυτή η Μεσσαλίνα της Παιδείας, αποχώρησε από ΠΑΣΟΚ γιατί όπως μας λέει «δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον το ΠΑΣΟΚ».

Τι λόγο ύπαρξης μπορεί να έχει κάτι που έχει ήδη κατεδαφιστεί και σκεπαστεί με τους σωρούς των ερειπίων του;

Τέτοιες μπούρδες μας λέει η κυρία, και τέτοιες «ακριβείς» διατυπώσεις (του μπακάλη) χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει την αγωνία της πολιτικής της επιβίωσης, τη δραματική ανέχεια των πολιτικών της πόρων και το νοσηρό ναρκισσισμό της.

Η άμοιρη η Άννα δεν μπορεί να καταλάβει ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν τη σώζει. Καμία «νέα» πολιτική κίνηση, διότι αποτελεί ένα από τα πιο στιγματισμένα πρόσωπα της πασοκικής αχρειότητας και αλαζονείας.

Αντί να πάει στο σπιτάκι της, συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό και να επιμένει πεισματικά στην «αξία» του ανύπαρκτου πολιτικού της «εγώ» (κατασκεύασμα των ποικίλων μηχανισμών): άθλια πολιτική φιγούρα που προκαλεί την οργή και την αηδία (σε συνδυασμό) του ελληνικού λαού…

Είναι να γελά κανείς με αυτά τα λείψανα του πασοκικού τέλους. Κάθε ένα κατασκευάζει και πολιτικό φορέα!!!

Τώρα απέμεινε ο Βενιζέλος ΜΟΝΟΣ…

Ίσως η τελευταία πράξη του πασοκικού δράματος γραφτεί μεταξύ των δύο αρχηγών (τέως και νυν), σημαιοφόρων της δωσίλογης αθλιότητας: ΓΑΠ-Βενιζέλου…


ΠΗΓΗ