EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χωρίς σύνταξη οι πολύτεκνοι συνταξιούχοι του δημοσίου

Με επιστροφή των συντάξεων από την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους έως την ημερομηνία που θα τεθούν σε ισχύ οι νέες διατάξεις απειλούνται πολύτεκνοι συνταξιούχοι του δημοσίου.

Η άνιση μεταχείριση των τελευταίων σε σχέση με τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα αποφασίστηκε να θεραπευτεί με σχέδιο νόμου, χωρίς όμως αναδρομική ισχύ.

Με αυτό θα καλύπτονται και οι πολύτεκνοι συνταξιούχοι του δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, αφού, θα εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του Ν. 2676/1999 όπως ισχύει, και δεν θα αναστέλλεται σε αυτούς η καταβολή της σύνταξης.

Όμως, η μη πρόβλεψη αναδρομικότητας στην έναρξη ισχύος της προτεινόμενης προς ψήφιση διάταξης, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα σε όσους από τους παραπάνω, συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του Ν. 3865/2010 και συνέχισαν να εργάζονται.

Ο Συνήγορος του πολίτη , σε επιστολή του προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), πρότεινε η παραπάνω τροποποίηση να έχει αναδρομική ισχύ, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό

Η αρμόδια Διεύθυνση του ΓΛΚ ενημέρωσε τον Συνήγορο ότι, η πρότασή του θα τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών κατά την τελική επεξεργασία του νομοσχεδίου. Ο Συνήγορος του Πολίτη θα παρακολουθεί την εφαρμογή της πρότασής του.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 3863/2010) προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι στους συνταξιούχους λόγω γήρατος που αναλαμβάνουν εργασία και δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης.

Από τον περιορισμό αυτό εξαιρούνταν συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων και οι πολύτεκνοι των οποίων το ένα τους παιδί είναι ανήλικο ή σπουδάζει.

Αν και αρχικά, η διάταξη αυτή «είχε ανάλογη εφαρμογή» και σε όσους συνταξιοδοτούνται από το δημόσιο, στη συνέχεια, με βάση τον Ν. 3865/2010 πρόεκυπτε ότι η παραπάνω εξαίρεση δεν ίσχυε για τους πολυτέκνους συνταξιούχους του δημοσίου.
ΠΗΓΗ

Άγιον Φως στην άκρη του τούνελ !!!


 

Τώρα που οι κυβερνητικές συνιστώσες τάχαμου λούζει η μία την άλλη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ ουσιαστικά ξεπλένονται στο λουτρό του Μαξίμου για το πώς βρέθηκαν οι χιτλερικοί στη Βουλή, ο Στουρνάρας θα γκαζώνει φουλ, για να καλύψει απερίσπαστος το υπόλοιπο ένα τρίτο της διαδρομής που θα μας οδηγήσει στους φούρνους, δηλαδή στην πλήρη ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς εμείς θα απολαμβάνουμε νέες γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τα απόκρυφα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, πίνοντας στη φαντασία μας ιρλανδέζικο ουΐσκι τριπλής αποστάξεως από κινέζικο βάζο.

Μια και δεν έχει αποσαφηνισθεί αν μας απέμεινε το ευκολότερο ή το δυσκολότερο κομμάτι της όλης δημοσιονομικής προσαρμογής, δικαιούμαι να υπολογίσω ότι μπορούμε άνετα να…προσβλέπουμε από εδώ και πέρα σε ένα επιπλέον 15% ανεργία –τουλάχιστον– που του αντιστοιχεί με την απλή μέθοδο των τριών. Άρα, έχουμε και λέμε, Γενικό Σύνολο Ανεργίας 45-50%.

Η πρόβλεψή μου αυτή δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ βέβαια, όχι επειδή έχω λάθος, αλλά διότι απλούστατα δεν θα έχει μείνει ψυχή σε αρμόδια υπηρεσία, ώστε να την υπολογίσει. Οπότε επισήμως θα ανακοινώνονται ελεύθερα ακόμα πιο καταπληκτικοί αριθμοί από τους σημερινούς σχετικά με κάθε πτυχή και μέγεθος της ελληνικής οικονομίας. Μεθυσμένοι εμείς από το ιρλανδέζικο ουΐσκυ τριπλής αποστάξεως θα έχουμε φορέσει το κινέζικο βάζο για φέσι, και δεν θα μας νοιάζει τίποτα –τελείως αμέριμνοι, «Τουρκία», που λέει και η έκφραση… Με την ευκαιρία ο Σουλεϊμάν θα μεταδίδεται σε όλα τα κανάλια όλο το 24ωρο.

Προς τι η ανησυχία, παρακαλώ; Πρόκειται για μια άκρως ενθαρρυντική εξέλιξη! Αναλογισθείτε, παραδείγματος χάριν: Η εφορία θα μας στέλνει διάφορα ραβασάκια από φετφά, τα οποία θα καταχωρίζουμε στην παπουτσοθήκη, μαζί με όλους τους υπόλοιπους λογαριασμούς –φως, νερό, τηλέφωνο κ.τ.λ. Σταδιακά, η ελληνική κοινωνία θα πλημμυρίσει με απόλυτη κατανόηση γενικευμένης στάσης πληρωμών, και όσους συλλεκτικούς τύπους επιμένουν να πηγαίνουν στην εργασία τους θα τους συνοδεύει ένα αίσθημα οίκτου των υπολοίπων γι αυτούς. Αλλά κι εκείνοι δεν θα το συνεχίσουν αυτό το βιολί για πολύ, συνειδητοποιώντας και οι ίδιοι ότι έχουν πιαστεί μεγάλοι κώτσοι, αφού περιφρονούν μια σίγουρη, κι ευκολότερα καλύτερη ζωή, δηλαδή μια ζωή με όλες τις ευεργεσίες, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να πληρώνουν. Γιατί, δηλαδή, να μην τρώνε και και να μην πίνουν και αυτοί, δωρεάν ευωχούμενοι;

Και τότε… Τότε, στη χώρα που γέννησε, αυτή πρώτη, τόσα και τόσα άλλα θα γίνει για πρώτη φορά πραγματικότητα το μεγάλο όραμα του ανθρώπινου είδους: Θα γίνουμε καθαρό πνεύμα! (Αυτό που πολύ απερίσκεπτα αποκαλούν ορισμένοι «γενοκτονία».)

Εύχομαι εμείς ως καθαρά πνεύματα, που ως τέτοια, θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, πράγματα κάποτε αδύνατα λόγω του σαρκικού περιορισμού, να συνειδητοποιήσουμε ότι φέρουμε ευθύνη έναντι των επόμενων γενεών και να κρατήσουμε από τον προηγούμενο αμαρτωλό βίο μας το γεννετήσιο κομμάτι, έστω κατά το μέτρο που αυτό είναι κάπως δωρεάν, μην τυχόν κι έχουμε πάλι τίποτε αναχρονιστικά πισωγυρίσματα, από εκείνα που έχουν να κάνουν με την άκρως πεζή και γήινη έννοια της οικονομίας.

Αχ, τι υπέροχη προοπτική… Η ιδιοκτησία δεν θα έχει πλέον καμμιά σημασία. Μόλις ξεμπερδέψουμε και με την οικογένεια, μετά ποιος μας πιάνει… Η μεγάλη στιγμή θα έχει έρθει για να δικαιωθεί επιτέλους κάθε καταφρονεμένος. Πρώτος και καλύτερος ο Περισσός που λοιδωρήθηκε ανηλεώς τόσα χρόνια για το πείσμα του στις κατάλληλες προϋποθέσεις. Όμως επειδή, ως γνωστόν, η ζωή είναι άδική, τα κλειδιά της χώρας, αχρείαστα-ξεαχρείαστα αυτά, θα παραδοθούν τελικά όχι στον Γόντικα, αλλά στον Στήβεν Χώκιν, ο οποίος είχε ήδη προετοιμασθεί πιο κατάλληλα για την εξαΰλωση, αυτός όχι από ιδεολογία, αλλά εξαιτίας μιας άτιμης ασθένειας που είχε σαν συνέπεια να τον εγκαταλείπει, ήθελε-δεν ήθελε, η σαρκική πλευρά του εαυτού του. Ιδού το ελληνικό τεχνολογικό θαύμα –η εξαΰλικον βάλλεϋ.

Όλα θα είναι από εκείνη την ημέρα και μετά μόνον εικονική πραγματικότητα· αποκλειστικά –είπαμε, πλην των γεννετησίων. Ολημερίς κι ολονυκτίς θα συνευρισκόμαστε ερωτικά και στα διαλέιμματα θα διαβάζουμε Μεγάλο Ανατολικό, και άλλα διαμάντια της ερωτικής φιλολογίας. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλώς μόνον ψέμμα και άνευ σημασίας. Εξάλλου, η αλήθεια δεν θα έχει πια κανένα νόημα, κανένα λόγο για να αρθρώνεται. Άραγε, σε τι να ωφελεί η αλήθεια, όταν ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί σε πνεύμα; Ακούγεται ίσως λίγο τρομακτικό σε κάποιους διαστακτικούς, αλλά δεν θα έπρεπε. Όλα μια συνήθεια είναι.

Εδώ που τα λέμε, όχι μόνον η αλήθεια –αν υπάρχει αλήθεια– αλλά τίποτε δεν θα έχει νόημα. Χα! Ούτε η ευγνωμοσύνη. Και οι σωτήρες μας, αυτοί που σήμερα λούζονται στα λουτρά του Μαξίμου, και ο Στουρνάρας που θα γκαζώνει στα λασπόνερα, όλοι τους αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απώτατη νομοτέλεια: Τη φρικτή αχαριστία της λήθης. Να τι τους επιφυλάσσει το πνεύμα τριπλής αποστάξεως με το οποίο μας μεθούν.

Κι όταν θα τελειώσει το μπουκάλι, θα πάρουν γεύση του τι πάει να πει το γνωμικό «είδε ο τρελλός τον μεθυσμένο και φοβήθηκε».

Αν φυσικά είμαστε τότε ακόμα ζωντανοί…

Οι δικαστές σηκώνουν ασπίδα προστασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πληθαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ πολιτών, με μεγάλα χρέη σε τράπεζες. 
Τρεις δικαστικές αποφάσεις με διαγραφή που φτάνει το 95% 
Ανάσα αισιοδοξίας προκαλούν οι συνεχιζόμενες θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων σε υποθέσεις υπερχρεωμένων μελών τής ΕΚΠΟΙΖΩ, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών. 

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις των Ειρηνοδικείων, προβλέπουν διαγραφή χρέους μέχρι και 95%!

Στην πρώτη περίπτωση που κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αχαρνών, ο αιτών, 57 ετών, διαζευγμένος, συνταξιούχος αστυνομικός με μηνιαίο εισόδημα 1.475,00 ευρώ, με παιδιά που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, καλείται να καταβάλει σε συνολικό διάστημα 4 ετών το συνολικό ποσό των 9.600 ευρώ, έναντι συνολικής οφειλής 171.031,81 ευρώ. Συνεπώς, διαγράφεται το 95% των οφειλών του, δηλαδή 161.431,81 ευρώ, μεταξύ των οποίων και οφειλή του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σημαντικό στοιχείο της εν λόγω απόφασης είναι το γεγονός ότι ο μεγάλος δανεισμός του αιτούντος, που αφορούσε αποκλειστικά καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, δεν θεωρήθηκε ότι συνιστά από μόνος του λόγο στοιχειοθέτησης δόλιας περιέλευσής του σε αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών, όπως πρότειναν με τις ενστάσεις τους οι πιστώτριες Τράπεζες.
Στη δεύτερη περίπτωση, που κρίθηκε από το ίδιο Ειρηνοδικείο, οι αιτούντες ηλικίας 60 και 59 ετών, παντρεμένοι, με μια εξ αδιαιρέτου κατοικία, εμπορικής αξίας 85.000 ευρώ, καλούνται να καταβάλουν για 24 έτη το ποσό των 150,00 ευρώ κάθε μήνα έκαστος.
Παράλληλα, απαλλάσσονται από το υπόλοιπο των οφειλών τους, ύψους 202.640,03 ευρώ, δηλαδή διαγράφεται το 78,69% των οφειλών τους. Το εισόδημα της οικογένειας προέρχεται μόνο από τη σύνταξη του συζύγου, ύψους 1.154,49 ευρώ, καθώς η σύζυγος είναι άνεργη.
Η τρίτη υπόθεση, η οποία κρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, αφορούσε δανειολήπτρια ηλικίας 58 ετών, διαζευγμένη χωρίς προστατευόμενα τέκνα, εν αναμονή έκδοσης της σύνταξής της, με συνολικό ποσό οφειλών ύψους 147.633,62 ευρώ.
Βάσει της απόφασης, που έλαβε υπόψη και την αξία της κατοικίας της (60.000 ευρώ), η δανειολήπτρια θα καταβάλει 350 ευρώ κάθε μήνα και για 4 έτη, μόλις αρχίσει η καταβολή της σύνταξής της, ενώ στη συνέχεια 252,14 ευρώ για 15 έτη. Συνολικά, δηλαδή, θα καταβάλει στους πιστωτές της σε διάστημα 19 ετών το ποσό των 62.185,2 ευρώ και θα διαγραφεί ποσοστό 57,88% του χρέους της.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Θέλεις δουλειά; Πήγαινε στο Mega Channel !!!

Ιερή αγανάκτηση είχε καταλάβει, τόσο τον παρουσιαστή όσο και την ρεπόρτερ του ΜΕΓΚΑ. Μα είναι δυνατόν, Νίκο μου, να δίνουν 17 ευρώ την ημέρα για δουλειά στα χωράφια και να πηγαίνουν μόνο ξένοι;

Που είναι οι Έλληνες, τι περιμένουν με τέτοια ανεργία; Μόνο 28 έλληνες και πάνω από 1.200 ξένοι υπέβαλλαν αίτηση, υπερθεμάτισε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού.

Ούτε οι γιοι μου δεν έρχονται να δουλέψουν στα χωράφια, καλή μου κυρία. Και με τι ασχολούνται οι γιοί σας, ρώτησε η ρεπόρτερ.

Είναι…απόφοιτοι πανεπιστημίου, απάντησε ο χωραφάς.

Ήταν τόσο αγανακτισμένοι από την τεμπελιά των ελλήνων εκεί στο ΜΕΓΚΑ, που δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε έναν πολλαπλασιασμό. Διότι αν τον έκαναν, θα έβλεπαν ότι τα 17 ευρώ την ημέρα επί 25 ημέρες τον μήνα, δίνουν ως γινόμενο το εξωτικό ποσό των 425 ευρώ. Κοίτα, ρε παιδί μου, τι σύμπτωση! Τετρακόσια εικοσιπέντε ευρώ, όσα ακριβώς πρότεινε ως κατώτατο μισθό ο Βενιζέλος και τα νομοθέτησαν ασμένως ο Σαμαράς με τον Κουβέλη. Θαύμα, θαύμα!

Τετρακόσια εικοσιπέντε ευρώ το μήνα, για να δουλεύει κάποιος άνθρωπος, έλληνας ή αλλοδαπός δεν έχει καμιά σημασία, οκτώ ώρες την ημέρα στα χωράφια. Οκτώ ώρες την ημέρα, σε μια από τις πιο σκληρές εργασίες, στον ήλιο, στη βροχή, στις λάσπες. Και σιγά μην είναι μόνο οκτώ ώρες, σιγά μην τολμήσει κάποιος να πει στο αφεντικό ή στον επιστάτη «ξέρετε, πήγε τρεις η ώρα, ώρα να πηγαίνω». Αντί να αγανακτήσουν στο ΜΕΓΚΑ για τα 425 ευρώ, αγανακτούν με όσους τα αρνούνται, αντί να ξεσηκωθούν για τη μισθωτή σκλαβιά, την πλασάρουν ως χρυσή ευκαιρία για καριέρα. Ρωτήστε και τους εργάτες στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, να σας πουν τι λαμπρή καριέρα κάνουν. Καριέρα καραμπινάτη.

Τρία χρόνια τώρα τα ΜΕΓΚΑ και τα λοιπά φερέφωνα του συστήματος παρουσιάζουν τα πιο αδύναμα στρώματα του πληθυσμού ως υπεύθυνα για την κρίση. Εσείς διοριζόσασταν στο δημόσιο, εσείς ζητούσατε χλιδάτους μισθούς των 700 ευρώ, εσείς είχατε απαίτηση να παίρνετε σύνταξη μετά από 35 χρόνια εργασίας, εσείς παίρνατε τα διακοποδάνεια. Αυτό ειδικά με τα διακοποδάνεια, δεν μπορώ να το χωνέψω. Φταίει για την κρίση αυτός που δανείστηκε 500 ευρώ, για να πάει να δει μια φορά στη ζωή του πως είναι η Πράγα και δεν φταίει αυτός που πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο στη Μύκονο να φάει τα κέρδη από το χρηματιστήριο και τα μεγάλα έργα.

Δεν φτάνει που μας φέρατε την κρίση, τώρα το παίζετε και δύσκολοι. Αρνείσθε να λάβετε μέρος στο success story του Σαμαρά εργαζόμενοι σε όποια σκατοδουλειά σας δώσουν για 400 ευρώ το μήνα. Τετρακόσια ευρώ επί πέντε μήνες, ιδού τα 2.000 ευρώ που χρειάζεστε για να πληρώσετε την εφορία και να συμβάλλετε στην εθνική εποποιία του Πρωτογενούς Ελλείμματος. Έτσι όπως πάτε, θα διώξετε μέχρι και του Κινέζους, που φτύσαμε αίμα, το δικό σας αίμα, για να τους φέρουμε στην Ελλάδα.

Κουφάλες.

Ένοχοι, κ. Πρόεδρε, ένοχοι κατά το κατηγορητήριο. Το είπε και το ΜΕΓΚΑ.

Στο «στόχαστρο» πρώην ισχυρά στελέχη της Αεκ για χρέη προς το Δημόσιο

Στην τσιμπίδα του νόμου πιάνονται πρώην «κιτρινόμαυρα» ισχυρά στελέχη για αμαρτωλά χρέη της ΠΑΕ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό τμήμα της ΦΑΕ Αθηνών έχει αποστείλει σχετικό φάκελο προς την οικονομική εισαγγελία, προκειμένου να επιληφθεί πάραυτα για οφειλές της ΑΕΚ προς το Δημόσιο από το 1990 μέχρι σήμερα ένεκα του άρθρου 44.
Πηγές του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν ότι στο «στόχαστρο» βρίσκονται συνολικά 22-23 άτομα, τα οποία είχαν δικαίωμα υπογραφής (είτε πρόεδροι, είτε αντιπρόεδροι, είτε διευθύνοντες σύμβουλοι κ.λπ.) στις εκάστοτε διοικήσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ποινικές διώξεις
Η πρώτη φουρνιά κλητεύσεων (12-13), που περιλαμβάνει ποινικές διώξεις ή σημειώματα καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προ κατάσχεσης, επιδόθηκε στους έχοντες ευθύνη, τους οποίους έχει «λούσει κρύος ιδρώτας».
Μάλιστα, πρώην «κιτρινόμαυρος» παράγοντας επισκέφτηκε το τελευταίο διάστημα τρεις φορές τη ΦΑΕ Αθηνών για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ η εξαγγελία περί πτώχευσης έχει κάνει το Δημόσιο να «αγριέψει» περισσότερο.
Γι’ αυτό, άλλωστε, κινήθηκε αστραπιαία και εξέδωσε εντολή κατάσχεσης όλου του ποσού από τη χορηγική σύμβαση της ΑΕΚ με την ΟΠΑΠ Α.Ε, ένεκα του υπολοίπου αποπληρωμής της δόσης (Σεπτέμβριος 2012) που αφορά το άρθρο 44, αλλά και για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ.
Ηδη, για χρέη της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας προς το Δημόσιο έχουν προσέλθει στη Δικαιοσύνη οι Ν. Θανόπουλος, Ντ. Νικολαΐδης, Στ. Αδαμίδης και Ανδρ. Δημητρέλος. Ολα τα παραπάνω, βέβαια, καθιστούν εκ των ουκ άνευ την εξόφληση της συνολικής οφειλής του άρθρου 44 (2.471.706 ευρώ).
ΠΗΓΗ: www.ethnosport.gr

Ταξιτζήδες οι ληστές στο Παγκράτι

Οι δύο άνδρες, ο 42χρονος που ενεπλάκη στην ανταλλαγή πυροβολισμών με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ο 44χρονος συνεργός του, οδηγός του ταξί, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Παγκράτι.
Νωρίτερα, είχαν ληστέψει τρία φαρμακεία σε Νέο Κόσμο, Υμηττό και Βύρωνα, σύμφωνα με το.
Οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί ότι οι δράστες, μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία στο Βύρωνα είχαν διαφύγει με ταξί.
Το εντόπισαν στην περιοχή του Παγκρατίου και το ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νικηφορίδη.
Παρίστανε τον πελάτη
Ο 42χρονος είχε καθίσει στο πίσω κάθισμα, για να φαίνεται πως είναι πελάτης και να μην κινήσει υποψίες.
Αλλά όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το ταξί, ο δράστης πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν ειδικό φρουρό, ο οποίος σώθηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.

Το Ηράκλειο της Αιγύπτου...

Νέες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή στο θρυλικό λιμάνι του Ηρακλείου στην αρχαία Αίγυπτο βλέπουν το φως της δημοσιότητας 1.200 χρόνια μετά τη βύθισή του...
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που μίλησαν σε διεθνές συνέδριο που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η παράκτια πόλη που ονομαζότανΗράκλειον από τους Έλληνες και Θώμις από τους Αιγύπτιους, εξαφανίστηκε στη θάλασσα πριν από 1.200 χρόνια και βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στις ακτές της Αιγύπτου το 2001.

Δέκα χρόνια πριν οι δύτες άρχισαν να ανακαλύπτουν τους θησαυρούς της πόλης βοηθώντας τους αρχαιολόγους να δημιουργούν σταδιακά μια εικόνα για το πώς ήταν η ζωή στην πόλη την εποχή των Φαραώ.
Στο αρχαίο λιμάνι έχουν βρεθεί πλέον 64 βυθισμένα πλοία, που χρονολογούνται μεταξύ του 8ου και του 2ου αιώνα π.Χ., πολλά από τα οποία μάλιστα φαίνεται να έχουν σκοπίμως βυθιστεί, δημιουργώντας μεγάλα «νεκροταφεία» πλοίων για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους.
Σημειώνεται πως οι ανασκαφές των αρχαιολόγων στην περιοχή βοήθησαν κατά πολύ την έρευνα και τώρα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα χάρτη με την ζωή και την καθημερινότητα στο Ηράκλειο.
























http://pitharipandoras.blogspot.gr

Χειροτερεύει η κρίση - Μεγάλοι ασθενείς του ευρώ Γαλλία - Ιταλία - Ολλανδία

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εκτίμησε την Πέμπτη στη Ρώμη ότι η Γαλλία και η Ιταλία έχουν ένα «κοινό πρόταγμα», δηλαδή «να εξέλθουν από την κρίση» και «να αντιμετωπίσουν
την ανεργία, ιδίως των νέων», καθώς η ύφεση χτυπά ραγδαία τη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη οικονοπμία στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα στην Ολλανδία χτυπούν καμπανάκια εκτροχιασμού

"Έχουμε τώρα μια κοινή επιτακτική ανάγκη και αυτή η κοινή επιτακτική ανάγκη είναι να βγούμε από την κρίση και να επιτύχουμε η ανάπτυξη. . . να τεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, ιδίως την ανεργία των νέων", δήλωσε ο Μοσκοβισί στον Τύπο, επαναλαμβάνοντας τρεις φορές τη λέξη "ανάπτυξη" για να τονίσει τη σημασία της.

"Είναι για εσάς προτεραιότητα, όπως είναι και για εμάς προτεραιότητα. Υπάρχει ανάμεσά μας μια μακρά παράδοση συνεργασίας που θα συνεχιστεί", είπε ο Γάλλος υπουργός μετά τη συνομιλία του με τον Ιταλό ομόλογό του Φαμπρίτσιο Σακομάνι.

"Έχουμε μια κοινή επιδίωξη, να βρούμε στην Ευρώπη τη σωστή ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής προσαρμογής, που πραγματοποιείται σε καλό ρυθμό, της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών. . . και της ανάπτυξης", συνέχισε ο Μοσκοβισί..

Γαλλία - Ιταλία συμμαχία

Ο Γάλλος υπουργός εκθείασε τη νέα ιταλική κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέτα. "Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επισκέπτομαι τη νέα ιταλική κυβέρνηση. . . για να υπογραμμίσω τη σημασία και την ποιότητα της σχέσης μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας. Είμαστε πολύ σημαντικοί οικονομικοί εταίροι", σημείωσε.

"Είμαστε, επίσης, πολιτικοί εταίροι πρωταρχικής σημασίας και αυτό που θα ήθελα να κάνω αρχίζοντας είναι να χαιρετίσω τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης του φίλου μου Ενρίκο Λέτα για τον επαναπροσανατολισμό του προς την έξοδο από την κρίση, για τον προσδιορισμό των λύσεων που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε στην Ευρώπη ανάπτυξη και απασχόληση", τόνισε ο Μοσκοβισί.

"Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων για να προετοιμάσουμε από κοινού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Ιουνίου, για να ενισχύσουμε το οπλοστάσιο μας στον αγώνα κατά της ανεργίας, ιδίως για τον προσδιορισμό των δράσεων για την ανεργία των νέων," συνέχισε ο Μοσκοβισί.

"Το μήνυμα είναι απλό, τώρα όπως και στο παρελθόν, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν μια εξαιρετικά συγκλίνουσα προσέγγιση στα προβλήματα της Ευρώπης, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και για τη ζώνη του ευρώ", κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Ιταλός ομόλογός του δήλωσε από την πλευρά του ότι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της κυβέρνησης Λέτα είναι η "μείωση του κόστους που επιβαρύνει την εργασία και τις επιχειρήσεις, καθώς και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής".

Αναφορικά με το κόστος της αναχρηματοδότησης του τεράστιου ιταλικού χρέους, που ανέρχεται σε σχεδόν 130% του ΑΕΠ, ο Σακομάνι εκτίμησε ότι με τα επιτόκια της ΕΚΤ που είναι "κοντά στο μηδέν", υπάρχει "ένα περιθώριο για να μειωθούν τα μακροπρόθεσμα (επιτόκια)" της Ιταλίας, η οποία πληρώνει περίπου 4% για τα δεκαετή ομολόγά της.

Ολλανδία

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υποστήριξε πως η χώρα του σκοπεύει πάντοτε να μειώσει στο 3% του ΑΕΠ το δημόσιο έλλειμμά της το 2014 και να μην ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους της παράταση της χρονικής προθεσμίας γι' αυτό.

«Θέλουμε να επανέλθει το έλλειμμα στο 3% (του ΑΕΠ) το 2014», επανέλαβε ο Ρούτε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στη γερμανική πόλη Κλέβες, κοντά στη μεθόριο με την Ολλανδία.

«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε επιπλέον διορία», όπως έχουν κάνει ήδη η Γαλλία και η Ισπανία, πρόσθεσε ο ίδιος. Το περασμένο έτος το έλλειμμα της Ολλανδίας είχε διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας για τέταρτη συνεχόμενη φορά το όριο του 3%.

Η συντηρητική κυβέρνηση συνεργασίας, της οποίας ηγείται ο Ρούτε, είναι σύμφωνη με την πολιτική λιτότητας που προωθεί η Μέρκελ και έχει αποδυθεί στην εφαρμογή ενός εκτεταμένου σχεδίου δημοσιονομικών περικοπών.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Ρούτε είχε ανακοινώσει πως στόχος του είναι η εξοικονόμηση επιπλέον 4,3 δισεκ. ευρώ το 2014 ούτως ώστε να τηρηθεί το ευρωπαϊκό όριο του 3%, προτού αποφασίσει να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημοσιονομική ανάκαμψη χάρη στην ελαφρά βελτίωση των παραμέτρων της οικονομίας, ιδίως των εξαγωγών.

Η Ολλανδία, που και για το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει παραμείνει σε ύφεση, αποτελεί έναν παραδοσιακό εταίρο του Βερολίνου, του οποίου άλλωστε είναι ο «δεύτερος εμπορικός εταίρος μετά τη Γαλλία», επισήμανε από την πλευρά της η Μέρκελ.

Νέα δρομολόγια και διαδρομές προς Δίκελλα το καλοκαίρι.

Με δύο νέες διαδρομές και συνολικά εννέα δρομολόγια ενισχύεται η αστική συγκοινωνία Αλεξανδρούπολης - Δικέλλων ενόψει καλοκαιριού και δεδομένων των αυξημένων αναγκών. Στόχος είναι να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες αλλά και οι επαγγελματίες κατά τους θερινούς μήνες λόγω της αυξημένης κίνησης.

Οι δύο νέες διαδρομές που θα εκτελούνται από τα αστικά λεωφορεία της Αλεξανδρούπολης είναι οι εξής:

Α΄ διαδρομή

Από Αλεξανδρούπολη προς Δίκελλα μέχρι τη στάση "Παπάδες" (μετά το ελαιοτριβείο στη Μάκρη) και αριστερά προς τα κάτω έως και τη στροφή του "Σκορπιου" (κατά μήκος αυτής της διαδρομής θα γίνονται 4-5 στάσεις).

Β΄ διαδρομή (Θα εξυπηρετεί εναλλαξ με τη Α΄ διαδρομή)

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι μετά τον οικισμό των Δικέλλων, αριστερά προς την παραλία και παράλληλα με την ακτογραμμή αυτής της παραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι, όπως και πέρσι, από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Αυγούστου ο παραλιακός δρόμος Μάκρης - Δικέλλων θα μονοδρομηθεί με φορά από την ανατολή προς την δύση.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το ΘράκηΝΕΤ.

Πάλι έμεινε από “ρευστό” ο ΟΑΣΘ

«Χειρόφρενο» απειλεί να τραβήξει ο ΟΑΣΘ από την ερχόμενη Τρίτη , εάν το δημόσιο δεν καταβάλει τμήμα των οφειλομένων από την κρατική επιδότηση. …»
Η επιδότηση φθάνει τα 80 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, προειδοποιεί ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα διακόψει το έργο του ΟΑΣΘ εφόσον η κυβέρνηση δεν δώσει ποσό 15 εκ. ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες.
«Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση τη Δευτέρα και δε θα φθάσουμε σε ακραίες λύσεις από την Τρίτη», δηλώνει ο κ. Στεφανίδης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα θα λυθεί την τελευταία στιγμή, όπως είχε γίνει και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση

Πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 23/5/13 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Αθήνα, σύσκεψη εκπροσώπων των κλάδων εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης (ΟΛΜΕ, ΠΝΟ, Εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ).
Συζητήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για:  την κατάργηση της επιστράτευσης σε όλους τους κλάδους, ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού, των περικοπών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ.

Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση παλλαϊκού-πανεργατικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 31/5, 7μμ


ΟΛΜΕ, ΠΝΟ,  Σωματεία εργαζομένων  ΜΕΤΡΟ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ...

Το παραπάνω δελτίο τύπου αποτελεί πλέον καθημερινότητα...Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες συλλαμβάνονται και διασύρονται απο την κυβέρνηση των υποτακτικών των δανειστών και των τοκογλύφων... Την ώρα που χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες σύρονται με χειροπέδες σαν κοινοί
εγκληματίες στα αστυνομικά τμήματα γιατί στην συντριπτική τους πλειοψηφία έιχαν την ατυχία να...

τολμήσουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα του μνημονίου ο Μεσσήνιος μιλάει για ανάπτυξη και επενδύσεις...Ποιός επιχειρηματίας θα τολμήσει να επενδύσει ρε Σαμαρά όταν έχεις κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο κάτεργο; Ποιός θα επενδύσει ρε Σαμαρά όταν αντί να στηρίζεις τους μικρομεσαίους τους στέλνεις στον Κορυδαλλό και το μόνο που κάνεις είναι να σκύβεις τη μέση στους Τροϊκανούς και να ξεπουλάς τον δημόσιο πλούτο στα παγκόσμια κοράκια;

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ... Τ' ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ..!!!


Έχουμε φτάσει στο σημείο, σαν Έλληνες, να αυτοπροσδιοριζόμαστε από το τι δεν είμαστε. Η καθημερινότητά μας είναι μια δικαιολογία προς αποφυγή επιβολής διαφόρων ειδών τιμωρίας. Δεν έκλεψα εγώ, δεν τους ψήφισα εγώ, δεν είμαι φασίστας εγώ, δεν είμαι υπόδουλος εγώ, δεν βλέπω τηλεόραση εγώ, δεν πληρώνω εγώ...οι άλλοι το κάνουν. Να εκείνος. Κι εκείνος. Κι ο άλλος. Καθένας προσπαθεί να αποδείξει ότι ανήκει σ΄εκείνους που δεν τα έφαγαν μαζί.

Πως είναι από τους τιμημένους ιδιωτικούς υπαλλήλους κι όχι από τους κηφήνες του δημοσίου. Κι αν σε τσακώσουν? Δεν είμαι από τους κακούς υπαλλήλους του δημοσίου αλλά από τους καλούς. Με αποδείξεις. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται υπό το καθεστώς συλλογής αποδείξεων, είτε αγοράς αγαθών, είτε νομιμότητας.

Ουσιαστικά είναι ένας πόλεμος που έχει ξεφύγει εντελώς από τα πλαίσια μιας οικονομικής κρίσης. Δεν ξέρω αν υπάρχει στ΄αλήθεια οικονομική κρίση. Γιατί δεν την προκαλέσαμε εμείς. Οι άλλοι το έκαναν. Στη μελλοντική πρόοδο που οραματίζεται στα εξωτικά του ταξίδια ο κ.Πρωθυπουργός, υπάρχει η πάταξη με κάθε τρόπο των ένοχων πολιτών. Ένα ανελέητο κυνηγητό στην ανίχνευση των αμαρτωλών ενόχων.

Κανείς δεν ήξερε τίποτα για κανέναν. Τώρα πρέπει να μάθουμε τι συνέβη. Να το ανακαλύψουμε μαζί και να τιμωρήσουμε ο ένας τον άλλον. Να επιβραβεύσουμε τους υπάκουους και να τιμωρήσουμε παραδειγματικά τους ενόχους. Μόνο που οι ένοχοι περιορίζονται σε συγκεκριμένο επίπεδο. Ένοχοι είναι όλοι όσοι τα έφαγαν μαζί με κάποιους. Οι κάποιοι παραμένουν στο απυρόβλητο. Και δεν θα τους πειράξει κανείς. Οι κάποιοι είναι ένα απροσδιόριστο μόρφωμα που αφαίρεσε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, που σπατάλησε το δημόσιο πλούτο, που ερήμωσε ολόκληρη τη χώρα, αλλά οι ένοχοι είναι εκείνοι που τους εξυπηρέτησαν.

Σε μια ολοκληρωτική απώλεια ταυτότητας προσπαθούμε να βεβαιώσουμε τον εαυτό μας πως δεν είμαστε κάτι. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε τι είμαστε. Είναι μια αισχρή φάρσα. Ένα παιχνίδι τζογαδόρων. Τζογαδόρων που έχουν μέσα στα καρέ τους έμπειρους κι αδίστακτους χαρτοκλέφτες. Είναι αδύνατον να τους αντιμετωπίσει κανείς αν δεν είναι του σιναφιού.

Στεκόμαστε απέναντί τους φορτωμένοι μ΄ενοχές. Αντιμέτωποι μ΄ενα σύστημα βαθιά άρρωστο, διεφθαρμένο, τιποτένιο, απολογούμαστε ή οργιζόμαστε γιατί είμαστε ή δεν είμαστε έτσι. Ποιος έκλεψε το γλυκό από το βάζο. Δεν είμαστε ένοχοι γιατί φερθήκαμε ανέντιμα απέναντι στη χώρα μας και τους συμπολίτες μας είμαστε ένοχοι από κύτταρο γιατί είμαστε Έλληνες. Το λένε οι κάμποι και τα βουνά, το φωνάζουν οι άσπιλοι και αμόλυντοι Ευρωπαίοι. Το υπονοούν σε κάθε ευκαιρία. Λες κι αυτή η κατάντια έγινε από φυλετικό βίτσιο. Από κάποιο λανθασμένο γονίδιο που επιδρά επάνω μας.

Θέλουν πάση θυσία να μας πείσουν πως δεν είναι το σχιζοφρενικό σύστημα που εξυπηρετούν που γεννάει άρρωστους ανθρώπους, που ξερνάει βαρβαρότητα και πνευματικό σκοταδισμό, αλλά η ελαττωματική φύση των Ελλήνων. Κι εμείς υποταγμένοι χρόνια σ΄αυτή τη μόλυνση, επιλέγουμε να τιμωρηθούμε. Κάθε χαρακτηριστικό που μας οριοθετεί σαν Έλληνες τσακίζεται στη συνολική κατάντια. Μαζί με τις μίζες των κλεφταράδων ενοχοποιείται και η φέτα που τρώμε. Μαζί με το ξεπούλημα των προδοτών φταίει και το μπουζούκι που βγάζει ήχους. Μαζί με την συστηματική προσπάθεια να παραμείνει ένας λαός αμόρφωτος και ανίδεος, φταίει ο ήλιος και η θάλασσα. Μαζί με τα σάπια τρόφιμα, το βρώμικο νερό, τις μολυσμένες πόλεις φταίει και το τάβλι.

Και το πιο τραγικό. Δεν πρέπει να βρούμε τρόπο να προσδιορίσουμε τι δυνατότητες έχουμε, τι κοινά σημεία μπορούμε να έχουμε ώστε να παλέψουμε για να σώσουμε ότι σώνεται ακόμα, πρέπει να μισηθούμε. Να μισήσουμε ο ένας τον άλλον γιατί είμαστε Έλληνες. Ίσως να πρέπει και να παραδώσουμε μόνοι μας τα κλειδιά του σπιτιού μας σ΄οποιον νταβατζή δίνει τις περισσότερες εγγυήσεις γιατί έτσι κάνουν οι ένοχες πουτ@νες.....

Κοιτάξτε με τι χάρη γεμίζει σιγά σιγά η χώρα από Εφιάλτες. Με τι συνέπεια μια μάζα από ανόητους προσπαθεί να αποδείξει πως είναι καλό παιδί χαφιεδίζοντας και στοχοποιόντας τους υπόλοιπους. Κοιτάξτε με τι πάθος εργάζονται φοροεισπράχτορες και μπράβοι. Με τι σθεναρότητα απειλούν κι εκβιάζουν διάφορες κατηγορίες υποτακτικών τους υπόλοιπους. Πόσοι ασχολούνται με τη συλλογή χαρατσιών. Πόσοι δουλεύουν πίσω από τηλέφωνα που απειλούν ανθρώπους πως θα τους ρημάξουν τα σπίτια αν δεν... Πόσοι σπρώχνουν με κάθε τρόπο τους υπόλοιπους για να πάρουν θέση στο δικαίωμα να εισπράττουν ένα γελοίο μεροκάματο. Πόσοι εύχονται κρυφά μέσα τους να επιζήσουν την ώρα που χιλιάδες άλλοι θα πεθαίνουν. Πόσοι θεωρούν τον εαυτό τους περήφανο γιατί έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, γιατί είναι σωστό το δάνειο τους στη τράπεζα, γιατί τακτοποίησαν τους λογαριασμούς τους.

Η ταυτότητα του περήφανου Έλληνα πλέον είναι συνώνυμη με την καλή διαγωγή απέναντι στους κλέφτες. Ομερτά και υποταγή στις μαφιόζικες συμμορίες που περνάνε να εισπράξουν στο τέλος της μέρας....

Δεν το έκανα εγώ, εκείνος το έκανε.

Το εξεταστικό σύστημα: Η κατασκευή αλλοτριωμένων αυτομάτων…

Το εξεταστικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί την «ποίηση» του τεχνοκρατικού, καταναλωτικού «πολιτισμού» της "αγοραίας" αγοράς («ελεύθερη» τη λένε). 
«Στρατηγικός» στόχος αυτού του «πολιτισμού», που σήμερα παράγεται και σερβίρεται αφηνιασμένα (παγκοσμιοποίηση), είναι ο θρυμματισμός και η συντριβή των ανθρωπίνων σχέσεων, η παραγωγή αλλοτριωμένων αυτομάτων…
Είναι γνωστό ότι τα αλλοτριωμένα αυτόματα δεν μπορούν να σκεφτούν, δεν μπορούν να αισθανθούν, δεν μπορούν να αγαπήσουν, δεν μπορούν να υποφέρουν.

Το μεγάλο έγκλημα, λοιπόν, της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι η τεχνοκρατική ομοιομορφία και ισοπέδωση, η μετατροπή των ανθρωπίνων σχέσεων σε σχέσεις αλλοτριωμένων αυτομάτων, όπου «ο καθένας βασίζει τη σιγουριά του με το να μένει στενά προσκολλημένος στο κοπάδι, και να μη διαφέρει σε σκέψη, αισθήματα ή πράξεις» (Φρομ).

Τέτοια ρυθμισμένα γρανάζια θέλει να κατασκευάσει το εξεταστικό σύστημα.

Υπογραμμίζαμε στη συλλογή κειμένων, «Θρύμματα του Έρωτα». Στο κεφάλαιο: «Η ΓΛΩΣΣA THΣ ... MONAΞIAΣ».

«Όταν οι άνθρωποι μετατρέπονται σε γρανάζια της κοινωνικής μηχανής, οι σχέσεις τους αλλοτριώνονται, η γλώσσα τους αφυδατώνεται. O ζωντανός και φλογερός λόγος είναι πάντοτε το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του ατόμου με τον κόσμο. Το τραγικό στοιχείο της υπερκαταναλωτικής εποχής μας είναι η αποκοπή του ατόμου από τον εξωτερικό κόσμο.
O άνθρωπος σήμερα παραμένει τελείως μόνος, γεμάτος από μία βαθιά αίσθηση ανασφάλειας, άγχους και ενοχής, που δημιουργείται πάντα όταν δεν μπορεί να υπερνικηθεί η ανθρώπινη μοναξιά. Βεβαίως, ο «πολιτισμός» της αγοράς δεν αφήνει τίποτα ανεκμετάλλευτο. Προσφέρει πολλά καταπραϋντικά για να απαλλαγούν οι άνθρωποι από την αίσθηση της μοναξιάς: Είναι η άκαμπτη ρουτίνα της γραφειοποιημένης, μηχανικής δουλειάς, η ρουτίνα της ψυχαγωγίας, η παθητική κατανάλωση ήχων και φώτων που προσφέρει η βιομηχανία της ψυχαγωγίας, η παθιασμένη αγορά πραγμάτων, η μανιακή κατανάλωση σεξ κ.λπ.
Το αλμυρό νερό που προσφέρεται για να σβήσει τη δίψα είναι η γλώσσα της... μοναξιάς. O βιομηχανικός, δηλαδή, καταναλωτικός λόγος, η γλώσσα της διαφήμισης: O λόγος που τρέφεται και τροφοδοτεί τις αλλοτριωμένες ανθρώπινες σχέσεις, ο λόγος που διαβρώνει και αποξηραίνει τα πάντα.
O καταναλωτικός διαφημιστικός ίλιγγος δεν δημιουργεί απλώς την αίσθηση του ανικανοποίητου, αλλά και την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να καλυφτεί το κενό με περισσότερα χρήματα, με ένα μεγαλύτερο σπίτι, με δύο αυτοκίνητα αντί για ένα, με τη μετακόμιση σ’ ένα καλύτερο προάστιο, με τη σεξουαλική απληστία και ευδαιμονία και με ένα σωρό άλλα υποκατάστατα…».
πηγη

Ναρκωμένη γενιά.

"Η έλλειψη σκοπού οδηγεί
 σε έλλειψη προσανατολισμού 
και τελικά στο ισχυρότερο
 και καταστροφικότερο ναρκωτικό: 
στο φόβο."
 
 Του Θέμη Τζήμα


Πόσα likes κερδίσαμε σήμερα αλλάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο προφίλ μας;
 Πόσα εξυπνακίστικα σχόλια διαδικτυακής αργκό πετύχαμε να αναρτήσουν οι φίλοι μας για μας;
 Στα πόσα friend requests επιβεβαιωνόμαστε;

 
  Πόσες κοινότοπες και βαρετά επαναλαμβανόμενες- εν γνώσει μας ως προς τη μονοτονία τους- παρασκευιάτικες εξόδους είναι αναγκαίες για να νιώσουμε ότι υποκαθιστούν με επιτυχία την έλλειψη σκοπού που να μας συναρπάζει και να μας κινητροδοτεί στην καθημερινότητά μας; 

Πόσες δόσεις φόβου και ανασφάλειας χρειαστήκαμε για να πειστούμε ότι πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, πιο υποταγμένοι, πιο αντικοινωνικοί και άρα πιό μόνοι;

 Πόσες εκπομπές χυδαίας αποβλάκωσης, όπου η γόβα της κυρίας τάδε αναδεικνύεται σε
θέμα πολύωρης συζήτησης αντέξαμε να παρακολουθήσουμε;

Πόσα δελτία ειδήσεων είδαμε εν γνώσει μας ότι ψεύδονται ασύστολα;

 Πόσα ανόητα σουξέ επιπέδου δημοτικού απαιτούνται για να ξεχάσουμε τι σημαίνει τέχνη και για να δικαιώσουμε την αισθητική της χούντας; 

Πόσα στερεότυπα σε κάθε επίπεδο της σκέψης μας, κληροδοτημένα από τις 30- 40- 50- 60 συμβουλές του “καλού εραστή”, “πετυχημένου άντρα”, “γοητευτικής γυναίκας”, “ακαταμάχητου θηλυκού” χωράνε στα κεφάλια μας;

 Μια ολόκληρη γενιά και εν γένει μια ολόκληρη κοινωνία ναρκώνεται, εθίζεται στα πλέον σκληρά ναρκωτικά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, τόσο στην περίοδο της φούσκας, όσο και στην τωρινή της κρίσης.  

Για την ακρίβεια η γενιά μας ξεκίνησε τα ναρκωτικά όταν “απογειωνόταν” η Ελλάδα των τραπεζιτών και των υπηρεσιών, στο πλαίσιο του παγκόσμιου καπιταλισμού της φούσκας.

 Όχι δεν είναι κακό να θέλει κανείς να είναι ανέμελος.
 Να ασχολείται και με πιο “ελαφριά” πράγματα. 

Εδώ όμως συνέβη κάτι πολύ διαφορετικό: κυρίως από τις αρχές του '90 το κατεστημένο της χώρας, με κύριο όπλο το καρτέλ των ΜΜΕ και λογής έντυπα λίγο αργότερα από τη μια απαξίωσαν κάθε μορφή λαϊκής συμμετοχής- κόμματα, συνδικάτα, φοιτητικό κίνημα, δημόσιο χώρο εν γένει- φυσικά εν μέρει αξιοποιώντας παραφθορές των εν λόγω μορφών συμμετοχής και από την άλλη προώθησαν ως κυρίαρχες τις πλέον στερεοτυπικές και κοινότοπες αντιλήψεις για το δημόσιο βίο αρχικά αλλά και για την προσωπική ζωή καθενός αργότερα.

 Τα κυρίαρχα στερεότυπα ήταν

Πρώτον, η καριέρα που αποτυπώνεται σε λεφτά και πρόσκαιρη, κενή περιεχομένου δημοσιότητα. 

Δεύτερον, η ατομιστική θεώρηση των πραγμάτων και συνεπώς η απόσυρση από όποια- ούτως ή άλλως δυσφημησμένη- συλλογική δραστηριότητα μπορούσε να χαλάσει την ατομική καλοπέραση και φυσικά που αμφισβητούσε τον κυρίαρχο μύθο της “ισχυρής Ελλάδας” και του καπιταλιστικού μονοδρόμου. 

 Τρίτον, στη βάση των δύο παραπάνω η διαρκής ανάγκη επιβεβαίωσης του ατόμου δια των επαγγελματικών, ερωτικών και εν γένει κοινωνικών επαφών του, που ακριβώς θα εκπληρωνόταν- η επιβεβαίωση- με την πιστή αντιγραφή συγκεκριμένων προτύπων συμπεριφοράς.

 Με άλλα λόγια η ματαιοδοξία, η κενότητα, η επιφανειακότητα και η ανασφάλεια έγιναν τα βασικά κίνητρα συμπεριφοράς.

 Οι συλλογικές κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές κατ' ουσίαν απαξιώθηκαν και υποχώρησαν μπροστά στο πρότυπο ενός βαθιά μοναχικού ατόμου, που ακριβώς επειδή έχανε την πολιτική και κοινωνική του διάσταση αλλοτριωνόταν ραγδαία, πολύ εντονότερα και βαθύτερα από όσο παλιότερα.
 Το αλλοτριωμένο, μοναχικό άτομο βεβαίως, που δε βλέπει τίποτα πέρα από την εξώπορτα του σπιτιού του, που έχει εθιστεί να ακολουθεί ακόμα και στον πλέον προσωπικό τομέα του βίου του καθοδηγούμενα πρότυπα δεν μπορεί παρά να έχει την ανάγκη ισχυρών ναρκωτικών.

 Τέτοια ναρκωτικά ήταν η γέννηση και η κάλυψη ανύπαρκτων κατ' ουσίαν καταναλωτικών αναγκών, βάσει αυτών η κοινωνική επίδειξη και ψεύτο- καταξίωση, οι ευτελείς διασκεδάσεις και η στροφή σε μια ανόητα αλαζονική ιδιωτικότητα.

 Τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν όλα τα παραπάνω και ως πολύ ισχυρά μέσα που επικαθορίζουν εν τέλει και το σκοπό τα μεγέθυναν. 

Δεν υπάρχει ίσως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τις φωτογραφίες προφίλ στο facebook. 

Μια καταρχήν πολύ αθώα ιδέα, το να μοιράζεσαι προσωπικές σου στιγμές με φίλους σου μετατρέπεται σε μια ναρκισσιστική επίδειξη από επιτηδευμένες πόζες, γιατί εν τέλει το ίδιο το μέσο μαζί με τα κυρίαρχα στερεότυπα σε καθοδηγεί. 
Κυρίως όμως, το αλλοτριωμένο μοναχικό άτομο όταν χάνει- όπως συμβαίνει σήμερα- τα υποκατάστατά του, τα ναρκωτικά του ανακαλύπτει τη μοναξιά του και τη δυστυχία του.
 Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, η απώλεια του βιοτικού επιπέδου που είχε ή προσδοκούσε ότι θα αποκτούσε κάποιος, ή η απειλή όλων των παραπάνω μας βρίσκει χωρίς συλλογικότητες, χωρίς θέσεις αντίστασης, χωρίς μια έστω σχετική μόρφωση.
 Κυρίως όμως και εξαιτίας των ανωτέρω χωρίς ένα σκοπό που να υπερβαίνει τα προσωπικά αδιέξοδα ή άγχη και που να νοηματοδοτεί το άτομο ως μέρος μιας συλλογικότητας, μιας γενιάς με πολιτικούς όρους. Δηλαδή μιας ευρείας ομάδας ανθρώπων που μοιράζεται την αίσθηση ενός ιστορικού πεπρωμένου το οποίο αποτελεί ευθύνη της να εκπληρώσει και που τη σφραγίζει. 

 Η έλλειψη σκοπού οδηγεί σε έλλειψη προσανατολισμού και τελικά στο ισχυρότερο και καταστροφικότερο ναρκωτικό: στο φόβο. 

Ο φόβος σε κάνει παθητικό, υποταγμένο, αδύναμο και κυρίως έχει μακρόχρονες επιδράσεις: γεννά μια κουλτούρα παθητικότητας, περίκλειστη, με τάσεις αναχωρητισμού από τη δημόσια σφαίρα και εσωτερίκευσης. 
Ο μακρόχρονος φόβος μιας κοινωνίας τη διαστρέφει και ματαιώνει τις όποιες δημιουργικές δυνάμεις της. 
 

Σήμερα λοιπόν χρειαζόμαστε αντιστροφή πορείας.
 

Αλλά αυτή η δουλειά δε γίνεται από μόνη της ή από κάποιους άλλους.
 

Η ύπαρξη συλλογικού σκοπού προϋποθέτει εκπόνηση θέσεων. Η εκπόνηση θέσεων προϋποθέτει δύσκολες συλλογικές διαδικασίες σε εχθρικό περιβάλλον και απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Και μάλιστα συλλογικές διαδικασίες που να διαμορφώνουν πολιτικό, συλλογικό υποκείμενο και πρόγραμμα δράσης. Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να έχουν στην αφετηρία τους την ωριμότητα, την αποφασιστικότητα, την αυτοθυσία και τη στράτευση δυνάμεων που σήμερα είναι ανενεργές ή δρουν κατετμημμένα. 
 

Δεν είναι εύκολο. 
 

Είναι όμως αναγκαίο. 
πηγη



Η φόρμα της αξιολόγηση μας : Τι αληθεύει ;

Συνάδελφοι αυτή είναι η φόρμα της αξιολόγηση μας , κάθε χρόνο μας αξιολογούν , θα πρέπει όλοι να της πάρετε με αίτηση σας από τα κεντρικά , όταν της έχετε στα χέρια σας , θα σας εξηγήσω γιατί είναι άκυρες και γιατί έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος , καθώς και πειθαρχικό παράπτωμα οι αξιολογητές μας και να ζητήσετε από τα κεντρικά τους τρεις ατομικούς μας ( ιατρικό-πειθαρχικό-ατομικό φάκελο) και oταν τα έχετε στα χέρια σας θα σας εξηγήσω γιατί τα περισσότερα πειθαρχικά είναι παράνομα καθώς και έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος , καθώς και πειθαρχικό παράπτωμα αυτοί που μας έλεγξαν ?


Δηλαδή δεν μπορούν να διώξουν κανένα μας μέσα από της αξιολόγησης και από τα πειθαρχικά μας, καθώς και δεν θα έχουν δουλεία μερικοί συνδικαλιστές που σας λένε θα σας γλιτώσουν αυτοί , ήρθε οι ώρα μου να μιλησωωωωωωωωωωω , κοινοποιήσατε παντού τα ανωτέρω , είμαι στην διάθεσή σας για τα ανωτέρω και για άλλα ......................

Πηγή από email

Χάνουν το οικογενειακό επίδομα όσοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση

Χάνουν το δικαίωμα να λάβουν το επίδομα τέκνων όσοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση.
 

Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που εκδόθηκε χθες, δίνει το “πράσινο” φως στους δικαιούχους γονείς να υποβάλλουν, αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, την ειδική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση μέσω του taxisnet και τα δικαιολογητικά στον ΟΓΑ προκειμένου να λάβουν αναδρομικά από την 1/1/2013 τα επιδόματα τα οποία δικαιούνται (με βάση το ύψος του εισοδήματος και από το πρώτο παιδί) καθώς και την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση όσοι έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά.

Σε μία δόση προβλέπεται να καταβληθούν τα χρήματα του πρώτου και δεύτερου τριμήνου ενώ θα ακολουθήσουν, στη συνέχεια, άλλες δύο δόσεις. Για κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης οι δικαιούχοι υποχρεούνται εντός μηνός να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση/ δήλωση μεταβολής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του Taxisnet και τα συνοδευτικά της μεταβολής δικαιολογητικά στον ΟΓΑ.

Να σημειωθεί ότι η καταβολή των επιδομάτων θα αναστέλλεται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους προκειμένου να ελεγχθεί το εισόδημα που έχει δηλωθεί και θα επαναχορηγούνται από την ημερομηνία αναστολής.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η ετήσια ενίσχυση φτάνει τα 480 ευρώ για οικογένειες με 1 παιδί και εισόδημα έως 9.000 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το ύψος του εισοδήματος.

Ένστολη διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας τους στις Σκουριές



 

Ένστολη διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας τους στις Σκουριές πραγματοποίησαν συνδικαλιστές αστυνομικοί έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

«Γίναμε ‘κόκκινο πανί' για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας», υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού και τον τραυματισμό του 27χρονου συναδέλφου τους.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο προς την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής όσο και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» τόνισε  ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης και ευχήθηκε«να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός συναδέλφου μας για τη φύλαξη της επένδυσης».


“Η Τηλε-Κουλτούρα των «ζωντανών-νεκρών» και οι «meme-warriors»”

Η τηλεόραση κάνει μασάζ τις προκαταλήψεις μας, χρησιμοποιεί καθησυχαστικά κλισέ για να αποκοιμηθούμε ή διεγείρει τα αντανακλαστικά μας, μας ερεθίζει και μας αφηνιάζει με τις διαφημίσεις της και μας μετατρέπει σε καταναλωτικά ζόμπι.

Αντιπροσωπεύει μια συλλογική νοητική παθολογία που εκφράζεται με την επέλαση της σαχλαμάρας, της κακογουστιάς, τη λαϊκή χυδιαότητα, την έκπτωση των αξιών, τη φτήνια και την αποθέωση της κενότητας

. Η τηλεόραση μας νίκησε κατά κράτος και ο κόσμος μας της παραχωρήθηκε ως…έπαθλο -για την ακρίβεια παραδόθηκε στα <<τηλε-παράσιτα>> που μηρυκάζουν την ίδια τους τη σήψη. Ακόμη και η πολιτική κατάντησε παιχνίδι των μηχανισμών της τηλεόρασης, η οποία διασυνδέθηκε με τον εθνολαϊκισμό για να απαξιώσει την κριτική πολιτική σκέψη.

Από τη στιγή που το τηλεκοντρόλ μας πάντρεψε με τον καναπέ, το ζάπινγκ έγινε αντανακλαστικό της παραίτησης από την πρωτοτυπία του ζειν, από την αυθεντικότητα της ύπαρξης. Η σκλαβιά του μέλλοντος λέγεται τηλεοπτική απόλαυση.

Κρατώντας το τηλεκοντρόλ νομίζουμε πώς ελέγχουμε την τηλεόραση αλλά στην ουσία εκείνη είναι που μας ελέγχει, μας λούζει με εικόνες και μας ναρκώνει. Αναισθητοποιεί τους τηλεθεατές και τους μεταμορφώνει σε παθητικούς πειθήνιους υποτελείς του Συστήματος. Με άλλα λόγια η τηλεόραση προωθεί την κουλτούρα των ζωντανών-νεκρών. Ζούμε στην εποχή του  <<πολέμου των memes>>.

Τα memes (μιμίδια: <<ιοί>> πληροφορίας που μεταδίδονται από εγκέφαλο σε εγκέφαλο) παλεύουν συνεχώς για να αιχμαλωτίσουν το φαντασιακό μας, για να μας αποικίσουν εσωτερικά. Η τηλεόραση -στην άθλια, εμπορευματοποιημένη μορφή που υφίσταται σήμερα- είναι ένας μηχανισμός προώθησης καταναλωτικών και υποδουλωτικών συμπεριφορών, δηλαδή αρνητικών memes, στους τηλεθεατές της.

Κατέληξε ένα επικοινωνιακό εργοστάσιο του Τίποτε.”



πηγη