EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχονται μειώσεις σε ΦΠΑ και φορολογία επιχειρήσεων

Σταδιακές μειώσεις της φορολογίας ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Στο στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς που συνέταξε πρόσφατα περιγράφεται ως απαιτούμενη δράση η επανεξέταση-μείωση των συντελεστών φορολογίας, των ειδικών εξαιρέσεων που υπάρχουν σήμερα καθώς και των εντύπων υποβολής και απόδοσης των φόρων.

Επίσης ως απαιτούμενη δράση θεωρείται και ο εξορθολογισμός των συντελεστών ΦΠΑ κάτι που θα γίνει αρχικώς με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματα αλλαγές θα υπάρξουν μόνο σε ότι αφορά τη διαφάνεια των δηλούμενων στοιχείων. Δηλαδή η κλίμακα θα παραμείνει η ίδια ωστόσο, το φορολογικό σύστημα θα απλοποιηθεί σημαντικά, ενώ θα ζητούνται όπως φαίνεται περισσότερα στοιχεία από τους φορολογούμενους και από τρίτους.

Τέλος, σχετικά με τις επιχειρήσεις αυτό που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 20% στο 15%.

πηγη

Οι προδοτικές καμαρίλες των συνδικαλιστών

Ιούλιος 2010
Τα πτώματα όχι μόνο δεν είναι ικανά για αγώνα, αλλά εμποδίζουν και τους ζωντανούς να αγωνιστούν.
Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έχει πεθάνει προ πολλού. Γραφειοκρατικές αλητείες του κρατικού και κομματικού συνδικαλισμού υπάρχουν.
Το μεγάλο, όμως, πρόβλημα δεν είναι ότι αυτές οι συνδικαλιστικές καμαρίλες είναι πτώματα: Πτώματα γιατί και ο ρεφορμισμός αποτελεί πτώμα.


ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο ρεφορμιστικών διεκδικήσεων δεν υπάρχει πλέον σε καθεστώς Νέας Τάξης, σήψης και αποσύνθεσης του καπιταλιστικού συστήματος. Οι εποχές των ρεφορμιστικών «περιθωρίων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

Το μεγάλο, όμως πρόβλημα δεν είναι ο θάνατος του ρεφορμισμού και των συνδικαλιστικών του παρασίτων.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτά τα παράσιτα της συνδικαλιστικής αλητείας δολοφονούν ανελέητα τις αγωνιστικές διαθέσεις των λαϊκών μαζών, μπλοκάρουν και εκτονώνουν τη λαϊκή οργή, σκορπούν την απογοήτευση και στέλνουν τους εργαζόμενους στο σπίτι τους.

ΣΗΜΕΡΑ αποτελούν, αυτές οι συνδικαλιστικές και κομματικές καμαρίλες, τους μεγαλύτερους προδότες των εργαζομένων και τους πλέον μοχθηρούς και ύπουλους συμμάχους της κατοχικής κυβέρνησης.

ΔΕΝ υπάρχει πιο ελεεινή προδοτική πολιτική και πιο ύπουλη αβάντα στην κυβέρνηση να παίζεις με τους εργαζόμενους και να τους περιπαίζεις με επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες: Απεργίες χωρίς ΚΑΜΙΑ αγωνιστική προοπτική, αγωνιστική και οργανωτική κλιμάκωση, απεργίες χωρίς καμία ουσιαστική πολιτική και οργανωτική συνέχεια, απεργίες χωρίς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ: πολιτικό, αγωνιστικό και οργανωτικό.

Άσφαιρες τουφεκιές ρίχνουν τα παράσιτα της γραφειοκρατικής λέπρας και της καθεστωτικής «αριστεράς»: μακάβριας διασπαστικής και προδοτικής…

Σε ένα τέτοιο «είδος» απεργιακού παιχνιδιού συνεχίζουν να πορεύονται οι κυβερνητικές ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και το «κόκκινο συνδικάτο» του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ.



Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι «εγκάθετοι» του καθεστώτος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), καθώς και το «κομμουνιστικό» γρανάζι του καθεστώτος με την ξύλινη «ταξική» γλώσσα: ΚΚΕ- ΠΑΜΕ

Πρόκειται για τη δεύτερη, μέσα σε δέκα ημέρες, και τέταρτη το τελευταίο δίμηνο 24ωρη απεργία.

Το πολιτικό αποτέλεσμα αυτών των «μαφιόζικων» συνδικαλιστικών και κομματικών παιχνιδιών είναι: δραματικά φθίνουσα πορεία των πανεργατικών κινητοποιήσεων, διαρκής απομαζικοποίηση και διασπαστικές παρελάσεις.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση καταλύει με αφηνιασμένη βαναυσότητα και κακουργία, αλλά και με απανωτές πράξεις βιαστικής μοχθηρίας, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, σε μια εποχή βρασμού της λαϊκής οργής, οι κινητοποιήσεις φθίνουν και ο κόσμος δεν ακολουθεί τα καλέσματα των «εργατικών» κομμάτων και των συνδικάτων.

Υπάρχει μεγαλύτερη αβάντα στην κυβέρνηση από αυτό;

Υπάρχει πιο καταλυτικό γεγονός από αυτό που δείχνει την προδοσία και τον καθεστωτικό ρόλο των συνδικάτων και του ΚΚΕ;




Το θλιβερό και άκρως προκλητικό είναι ότι όλα αυτά τα παράσιτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθώς και τα κομματικά παράσιτα του ΚΚΕ, επαγγελματίες απατεώνες και προδότες, ρίχνουν το φταίξιμο στις πλάτες των εργαζομένων!!!

Φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν παίζουν στα παιχνίδια τους και δεν βλέπουν ΚΑΜΙΑ προοπτική αγώνα, ΚΑΜΙΑ διάθεση εκ μέρους των κομματικών και συνδικαλιστικών ιερατείων να αγωνιστούν πραγματικά, με συνέχεια και προοπτική εναντίον τη κυβέρνησης και του καθεστώτος συνολικά!!!

Οι σημερινοί αγώνες είναι αγώνες ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί, λοιπόν, οι εργαζόμενοι και ο λαός να παίζουν ή να συμμετέχουν στα παιχνίδια των προδοτών του αγώνα τους, των μεταμφιεσμένων πολιτικών κομπάρσων του καθεστώτος.

Με τέτοιου είδους «απεργίες» (παρελάσεις και φιέστες εκλογικές) ο λαός κουράζεται και πάει στο σπίτι του, απογοητεύεται, ζει μια αδιέξοδη απελπισμένη τραγωδία…

Με τέτοιου είδους «απεργίες» ισχυροποιείται η κυβέρνηση, νομιμοποιούνται πολιτικά τα «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί, θεμελιώνεται η μοιρολατρία και η παθητικότητα.


ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ οι κρατικοί συνδικαλιστές και οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τα παχιά και κούφια λόγια που λένε, τις δόλιες «ταξικές» ρητορείες απάτης, και τις …κόντρες: Οι κόντρες των αγοραίων δικηγόρων…

Αυτές οι πτωματικές και προδοτικές «καμαρίλες» έχουν πεθάνει και βρίσκονται ΚΑΘΑΡΑ στο πλευρό των δημίων της εργατικής τάξης και του λαού…

ΓΡΗΓΟΡΑ θα τους στείλει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός στον σκουπιδοτενεκέ…

Το είπαμε: Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ρεφορμιστικά ψίχουλα…

Ήδη αυτούς τους Ρασπούτιν ο λαός τους έχει καταλάβει και δεν τους ακολουθεί.

Οι συνεχείς 24ωρες απεργίες-φιέστες διασπαστικές που κηρύσσουν αποτελούν τον επιθανάτιο σπασμό τους. Τις τελευταίες πράξεις στήριξης της κυβέρνησης και του νεοταξικού εφιάλτη…


ΠΗΓΗ 

ΤΧΣ: 175.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος πρόεδρος

Αυξημένες αρμοδιότητες και ρόλο θα έχει ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Χρήστος Σκλαβούνης που ορίστηκε χθες, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Πολ Κόστερ.

Ο κ. Σκλαβούνης χρημάτισε στέλεχος της UBS με έδρα το Λονδίνο.
Θα έχει όμως και αυξημένες αποδοχές, ζήτημα που αποτέλεσε την αιτία παραίτησης του προηγούμενου προέδρου, ο οποίος έφυγε γιατί θεωρούσε ότι, με τις 100.000 το χρόνο που ήταν η αμοιβή του, θα έπρεπε να περιορίζεται σε ορισμένες μόνο παρουσίες σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper.gr, ο νέος πρόεδρος θα εισπράττει 175.000 ευρώ ετησίως. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, παραδέχονται ότι το ύψος των αποδοχών του είναι υψηλό, αλλά «θα τα δικαιολογεί κιόλας αφού δεν θα είναι “part time” πρόεδρος, αλλά με ουσιαστική αρμοδιότητα» όπως σχολιάζουν.

πηγη

Μανιτάκης: Δεν υπάρχει βιομηχανία απολύσεων ή αργιών στο Δημόσιο

«Δεν υπάρχει καμία “βιομηχανία απολύσεων” ή “βιομηχανία αργιών”. Η αργία υπήρχε και προβλέπεται. Δεν την καθιέρωσε αυτός ο νομοθέτης, είναι ένας θεσμός που προϋπάρχει».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη, με θέμα την «αυτοδίκαιη αργία για ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας».

Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι «για το συμφέρον του υπαλλήλου, για το κύρος της άσκησης του λειτουργήματός του, όταν υπάρχει υπόνοια ή ενδείξεις ότι έχει διαπράξει ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα καλό είναι προσωρινά, και μέχρις ότου κριθεί οριστικά, να μην ασκεί τα καθήκοντά του».
Επανέλαβε δε ότι «η ανάρμοστη συμπεριφορά είναι ένα πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων και όπως όλα τα πειθαρχικά αδικήματα δεν ορίζονται και δεν προσδιορίζονται».

ΑΜΠΕ

Γιατί η απεργία των εκπαιδευτικών «εκτελέστηκε» τόσο ακαριαία και ψυχρά;

Ίσως να μην υπάρχει στην ιστορία των εργατικών αγώνων τόσο ακαριαία, ψυχρή, αλλά και πανικόβλητη εκτέλεση μιας απεργίας, σαν και αυτή που έγινε με τους εκπαιδευτικούς.
Δείχνει και αυτό ότι βρισκόμαστε σε μια μαύρη, κατοχική περίοδο που τα πάσης φύσεως και χρώματος ανδρείκελα ΕΚΤΕΛΟΥΝ, χωρίς ενδοιασμούς και περιστροφές τα «συμβόλαια θανάτου» που τους έχουν ανατεθεί από τα αφεντικά τους…
Βεβαίως, οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, αυτοί οι κατάπτυστοι εργατοπατέρες (όλων των χρωμάτων)

πάντα έπαιζαν με κάποια επιτυχία το παιχνίδι του μεταμφιεσμένου Ιάγου: Υπονόμευαν και πρόδιδαν τους δυναμικούς εργατικούς αγώνες μέσα από ποικίλες μανούβρες, ελιγμούς και ντρίπλες…

Εξάλλου
αυτός είναι και ο ουσιαστικός ρόλος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, καθώς και της σοσιαλδημοκρατικής και σταλινικής: Από τη μια, ΦΩΝΑΧΤΑ και υστερικά να είναι με το μέρος των εργαζομένων και από την άλλη ΥΠΟΓΕΙΑ, με «κόλπα» και ελιγμούς να τους υπονομεύουν τους αγώνες τους.

Αυτή η διπλή υπόσταση των εργατοπατέρων (Ιάγοι) ήταν και το ρεφορμιστικό ατού τους στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες και το κράτος.

ΣΗΜΕΡΑ έχουν απολέσει και αυτό το διαπραγματευτικό χαρτί που το έπαιζαν ΠΑΝΤΑ προς ίδιον όφελος.

ΣΗΜΕΡΑ δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο ρεφορμιστικής διεκδίκησης, συνακόλουθα διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους εργατοπατέρες και στην οικονομική και πολιτική εξουσία.

ΣΗΜΕΡΑ οι εργατοπατέρες μπορεί να υπάρχουν μόνο σαν «πέμπτη φάλαγγα» των εργοδοτών και του κράτους.

Το ίδιο, όπως και τα σοσιαλδημοκρατικά και σταλινικά κόμματα μπορεί να υπάρχουν ΜΟΝΟ σαν γρανάζια και σαν «αριστερά» εξαπτέρυγα του κεφαλαίου: Η «αριστερά» του κεφαλαίου…

Η απεργία των εκπαιδευτικών και οι θυμωμένες διαθέσεις τους αποκάλυψαν αυτό που μέχρι χθες δεν ήταν άμεσα ορατό: Ότι οι «αριστερές» ηγεσίες και οι εργατοπατέρες δεν έχουν πλέον ούτε την πολυτέλεια των ελιγμών και των διαπραγματευτικών παιχνιδιών. Είναι εξαρτήματα του καθεστωτικού δωσιλογισμού, «κεφαλές» του κατοχικού κυβερνητικού οικοδομήματος που εκτελούν ΑΥΤΟΜΑΤΑ τις εντολές του.

ΣΗΜΕΡΑ δεν είναι μόνο ότι εκλείπει κάθε υλική βάση για ρεφορμιστικές διεκδικήσεις και διαπραγματεύσεις.

Υπάρχει και κάτι άλλο: Κυοφορείται στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας τόσο συσσωρευμένη και εκρηκτική ενέργεια που ακόμα και αυτοί οι παλιοί ελιγμοί και μανούβρες των εργατοπατέρων γινόντουσαν πολύ επικίνδυνοι.

Μπορούσε πολύ εύκολα η ΟΡΓΗ του κόσμου να περάσει πάνω από τις υπονομευτικές μανούβρες των εργατοπατέρων και των «αριστερών» κομμάτων και να ξεχυθεί, σαν λάβα, θάβοντας μέσα σ’ αυτήν στην πυρωμένη λάβα το καθεστωτικό οικοδόμημα: Κυβέρνηση, κόμματα, εργατοπατέρες…

Η δωσίλογη κυβέρνηση του 4ου Ράιχ δεν είχε κανένα περιθώριο να παίξει με την «επιτηδειότητα» των χειραγωγών (της «αριστεράς» και των συνδικαλιστικών γραφειοκρατών), συνακόλουθα δεν άφηνε και ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο σ’ αυτούς του Ιάγους για ελιγμούς και μανούβρες.

Να, γιατί ενήργησαν τόσο βεβιασμένα, χοντροκομμένα και ψυχρά οι «αριστερές» ηγεσίες και οι εργατοπατέρες.

Ακόμα και πριν ξεσπάσει η απεργία τα μαντρόσκυλα των εργαζομένων έκαναν ό,τι είναι δυνατόν να την υπονομεύσουν.

Οι γραφειοκράτες του Περισσού, η ΓΕΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμμάχησαν (ενώ ούτε μια απεργιακή παρέλαση δεν κάνουν μαζί) στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ: Την υπονόμευση της απεργίας.

Εδώ, οφείλουμε να ξεχωρίσουμε τη «διορατικότητα» της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του ΚΚΕ (είναι δεκαετίες εκπαιδευμένο), οι άλλοι έκαναν και κάποια νάζια πριν ακολουθήσουν τη «γραμμή» ΚΚΕ…


Το μόνο ΣΧΕΔΙΟ ελιγμού που μπόρεσαν να εφαρμόσουν ήταν με την ΟΛΜΕ: Αυτή προέβηκε σε κάποιους λεονταρισμούς στην αρχή κάτω από την πίεση της βάσης και πρόδωσε στην κρίσιμη ώρα…

Η δυναμική και η οργισμένη κίνηση των εκπαιδευτικών ξεγύμνωσε, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ τους εργατοπατέρες και την «αριστερά» του κεφαλαίου: Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τη χαριστική βολή σ’ αυτά τα εξαπτέρυγα του καθεστώτος.

ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ, όμως και κάτι ακόμα σημαντικό: Ο ΠΑΝΙΚΟΣ της κυβέρνησης, πανικός κατάρρευσης…

ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ
το απελπισμένο αδιέξοδο της δωσίλογης κυβέρνησης. Ότι είναι δραματικά απομονωμένη μέσα στην κοινωνία και ότι απέναντί της έχει σε θέση μάχης ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ελληνικό λαό.

Μια σπίθα απλώς χρειάζεται…

Διαφορετικά δεν θα ενεργούσε με τόση απροκάλυπτη φασιστική αυθάδεια και στρατιωτικούς νόμους…

ΤΩΡΑ τα ψελλίσματα του ΚΚΕ τα οποία και παπαγαλίζουν ΟΛΟΙ οι εργατοπατέρες περί «ανώριμων συνθηκών» είναι για γέλια.

Αν δεν είναι σήμερα, που όλος ο κόσμος πνίγεται από θυμό και απελπισία, πότε θα είναι; ΠΟΤΕ!!!

Ο συνθήκες δεν είναι απλώς ώριμες, αλλά υπερώριμες, σαπισμένες…

ΠΑΝΤΑ οι μεγάλες ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ επενδύονταν με την «ανωριμότητα των συνθηκών»….


πηγη

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ συγκρούστηκε με ΙΧ στον Εύοσμο - Ανήλικος ο οδηγός του ΙΧ, λένε αυτόπτες μάρτυρες

Αναστάτωση επικράτησε πριν από μία περίπου ώρα στη λεωφόρο Δενδροποτάμου, στα σύνορα Ευόσμου και Μενεμένης. ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου... ο οδηγός επιχείρησε να κάνει αναστροφή, συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δενδροποτάμου.
Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ ήταν Ρομά. Στο άκουσμα του περιστατικού το σημείο του συμβάντος γέμισε από αθιγγάνους. Υπό το φόβο επεισοδίων κλήθηκε η αστυνομία. 
Στην περιοχή έφτασαν δεκάδες αστυνομικοί. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο οδηγός του ΙΧ ήταν ανήλικος. 
Στο όχημα επέβαιναν επτά άτομα. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του ΙΧ παρέβη τον ΚΟΚ με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

 
thestival.gr

Κοινοβουλευτική «ανταρσία» του ΠΑΣΟΚ

Σε κοινοβουλευτική «ανταρσία» προχώρησε το ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Αποτέλεσμα ήταν να καταψηφιστούν το άρθρο για τις λαϊκές αγορές και η υπουργική τροπολογία που αφορά και την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ.
«Τέρμα οι αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες. Είναι απόφαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, να καταψηφίζουμε εφεξής, κάθε τροπολογία που θα έρχεται αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει δοθεί εγκαίρως στους εισηγητές, χωρίς την απαραίτητη νομοτεχνική προετοιμασία» έλεγε προς το thepaper υψηλόβαθμη πηγή της Ιπποκράτους.
Από την άλλη, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την καταψήφιση της τροπολογίας, η οποία, αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας. «Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν», αναφέρουν στελέχη του υπουργείου.
Το άρθρο και την τροπολογία καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε το άρθρο για τις λαϊκές και ψήφισε την τροπολογία.
Το άρθρο 42 αφορά μεταξύ άλλων τον διορισμό των Διοικήσεων των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση πρότεινε να διορίζονται οι Διοικήσεις από τον Υπουργό, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να γίνονται από τον αιρετό περιφερειάρχη. «Εφόσον οι λαϊκές αγορές υπάγονται πλέον στην ευθύνη της περιφέρεια, πρέπει και τα μέλη του Δ.Σ. να ορίζονται από το αιρετό περιφερειακό συμβούλιο και όχι από τον υπουργό, δεν είναι δυνατόν να περνούν αρμοδιότητες στην περιφέρεια και να συνεχίζεται ο διορισμός από τους υπουργούς» έλεγε υψηλόβαθμη πηγή του ΠΑΣΟΚ.
Η τροπολογία 519 ρύθμιζε διαδικαστικά θέματα σχετικά με την αδειοδότηση οικοδομικών εργασιών, την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης, την ίδρυση και λειτουργία εταιρειών (σχετίζεται με το ΕΣΠΑ). Η αρνητική ψήφος του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία οφείλεται όχι σε διαφωνία επί της ουσίας, αλλά στην έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης σχετικά με το περιεχόμενό της.
«Την έφεραν τελευταία στιγμή χωρίς ενημέρωση. Δεν υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας, ζητήσαμε απλώς κάποιες νομοτεχνικές διορθώσεις» είπε στο thepaper ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να καταψηφίσει και μια ακόμη τροπολογία, την 520 που ρύθμιζε κανόνες λειτουργίας για επιχειρηματικά πάρκα, αλλά επήλθαν οι απαραίτητες διορθώσεις, οπότε ήρθησαν οι ενστάσεις του κόμματος.

πηγη

Εγκρίθηκε ο διορισμός του Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ

Η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό με 7 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές και 2 απουσίες.

Η διαφωνία του Απ. Κακλαμάνη παραλίγο να εμποδίσει τον διορισμό του νέου Διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου. Ύστερα από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η αντικατάσταση του Ηλ. Κικίλια, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό με 7 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές και 2 απουσίες.

Υπέρ ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος. Κατά ο Απ. Κακλαμάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης, Ν. Βαλαβάνη), η Χρυσή Αυγή (Γ. Γερμενής) και το ΚΚΕ (Σπ. Χαλβατζής). Κρίσιμη ήταν και η απουσία της ΔΗΜΑΡ (Β. Οικονόμου), που είχε διαφωνήσει με την αποπομπή Κικίλια, αλλά και των ΑΝΕΛ (Μ. Κόλλια Τσαρουχά).
«Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και των 3 κομμάτων έχει επιστρέψει πολύ πίσω σε ότι αφορά την στελέχωση της κρατικής μηχανής. Τα ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων στην κατάληψη θέσεων μας γυρίζουν πολύ πίσω», είπε ο Απ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι «αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα». Ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τον Θ. Αμπατζόγλου διότι κατά την θητεία του ως υποδιοικητή του ΙΚΑ την περίοδο 2004 – 2009 η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε από τα 500 εκατ. ευρώ στα 2,4 δισ. ευρώ.

 

Οριστικά στην Football League 2 η AEK

Και τυπικά από την Πέμπτη, οριστικοποιήθηκε πως η Ένωση τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Αυτό έγινε, καθώς ο Ανδρέας Δημητρέλος ως πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» υπέγραψε τα έγγραφα αδυναμίας συμμετοχής των «κιτρινόμαυρων» στην Football League.
Κάτι που σημαίνει οτι η ΑΕΚ πάει στην αμέσως επόμενη κατηγορία, η οποία είναι Ερασιτεχνική.
Η… βούλα στο σχετικό έγγραφα θα μπει όταν επικυρωθεί η βαθμολογία της 2ης κατηγορίας και βγει η προκήρυξη για την σεζόν 2013-2014.

Οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευση από τα κινητά τους ή τον υπολογιστή.

Ευφυείς στάσεις για λεωφορεία και τρόλει θα κατασκευαστούν σε 18 μήνες στην Αθήνα, όπου οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης από οθόνες, καθώς και από το κινητό τους ή τον υπολογιστή.

Η ένωση εταιρειών Intrasoft International – Intrakat ανεδείχθη προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό για το έργο της Τηλεματικής του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ της ΟΣΥ, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), δύο χρόνια μετά την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στο έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα αναλάβει τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την εγκατάσταση, την υποστήριξη λειτουργίας, τη συντήρηση και την τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για την ΟΣΥ για 12 χρόνια.

Ο χρόνος πλήρους υλοποίησης του έργου που προσφέρθηκε από τον ανάδοχο είναι 18 μήνες κατά μέγιστο. Η συνολική αξία της σύμβασης στα 12 έτη ανέρχεται σε περίπου 27 εκατομμύρια με περίπου 5,5 εκατομμύρια κοινοτική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, πρόκειται για «ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού των Αστικών Συγκοινωνιών της Αττικής, με σημαντική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

πηγη

Ταλαιπωρία και κυκλοφοριακό χάος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Το αδιαχώρητο  παρατηρήθηκε απόψε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και κυρίως στις πύλες εισόδου και εξόδου του. Η κίνηση  ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη με αποτέλεσμα η διέλευση οχημάτων, αλλά κυρίως τουριστών επί της λεωφόρου Παναγιωτάκη να διεξάγεται με δυσκολία, καθώς είχαν  δημιουργηθεί ουρές από αυτοκίνητα αλλά και τουριστικά λεωφορεία.




Ο λόγος ήταν  ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα με αποτέλεσμα στο διάστημα αυτό να μην εκτελούνται αεροπορικά δρομολόγια από και προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια. Ως εκ τούτου τις τελευταίες ώρες που ξεκίνησε και πάλι η εκτέλεση των δρομολογίων παρατηρήθηκε απίστευτος συνωστισμός  με την ταλαιπωρία να είναι εμφανής για οποίον επιθυμούσε  να αποχωρήσει ή να φθάσει στο αεροδρόμιο.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι τουρίστες Έλληνες ή ξένοι έπρεπε να ήταν  ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς εάν επιθυμούσαν  να κατευθυνθούν προς τα τουριστικά λεωφορεία χρειαζόταν να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση ανάμεσα ακόμα και από δεκάδες ταξί αλλά και άλλα οχήματα . 

ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ... ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ

Βιβλίο θα τυπώσουμε με τις μπουρδολογίες- σαχλαμάρες του Στουρνάρα.Το χειρότερο είναι ότι όλες αυτές τις αηδίες τις λέει μπροστά σε εκπροσώπους του Τύπου (τον παίρνουν στα σοβαρά και τις

μεταδίδουν, χειραγωγώντας έτσι την κοινή γνώμη) αλλά και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Μίλησε λοιπόν ο άνθρωπος αυτός για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup. Και τι είπε; Είπε λοιπόν ότι επειδή μας έδωσαν οι δανειστές-τοκογλύφοι την δόση των 7,5 δις ευρώ αποκτήσαμε την...αξιοπιστία μας!!! Δεν λέει όμως ο τύπος αυτός που προσποιείται και τον οικονομολόγο, ότι τη δόση την πήραμε για να πληρωθεί ομόλογο που έσκαγε στην ΕΚΤ! Δεν λέει ότι οι δανειστές δεν μας άφησαν να χρεωκοπήσουμε και ότι μας έδωσαν τα 7,5 δις ευρώ για να τα πάρουν πίσω την ίδια ώρα και να εξοφλήσουν το ομόλογο! Δεν λέει αυτός ο καραγκιοζοπαίκτης της οικονομίας ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά επιστρέφουν με πανωτόκια στα χέρια των δανειστών!

"Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας στους εταίρους"! Έχεις δει πουθενά πολιτικό να επιχαίρει γιατί, λεει, ανέκτησε την εμπιστοσύνη των οικονομικών δολοφόνων του; Ρε, τον Γούκο, τον θυμάσαι; Από τα Γιάννενα, στην δεκαετία του '80 τον έδειχναν όλα τα κανάλια ως τον μεγάλο εγκληματία-απατεώνα, που έκλεβε το μονοπώλιο των τραπεζών, κάνοντας τον τοκογλύφο.Αυτός ο κατακημένος Γούκος έπαιρνε επιτόκιο 5-6%. Σήμερα όμως, στους γκάγκστερς της τοκογλυφίας της Ευρώπης, ο Στουρνάρας επιθυμεί να είναι αξιόπιστος!!!

Κι επειδή το Eurogroup, δήλωσε ότι «η Ελλάδα ανακτά με ταχύτητα την ανταγωνιστικότητά της», ο Στουρνάρας (στούρνος οικονομολόγος) ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ότι η οικονομία μας παίρνει μπρος και ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση!!!

Μπούρδες στο τετράγωνο! Αυτός ο τύπος, με δηλώσεις του αέρα, με φούσκες των τοκογλύφων και ανακοινώσεις των οικονομικών δολοφόνων, κάνει οικονομική πολιτική ! Είναι απίστευτος! Θα έρθει η...ανάπτυξη με πομφόλυγες του Στουρνάρα. Αφού πήραμε τη δόση, έρχεται η ανάπτυξη!!!

Πού το βρήκανε αυτό το στουρνάρι ρε;;

Το "Μπουρδολογιών Στουρνάρα το ανάγνωσμα" θα έχει συνέχεια. Είπαμε, θα βγάλουμε βιβλίο.


"ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ Ο.ΣΥ. ΙΩΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 16/05/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 "LIVE"

"ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.  

ΙΩΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 

ΠΕΜΠΤΗ 16/05/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 "LIVE"

Έπαθε έμφραγμα για 30 ευρώ - Αδυνατούσε να αγοράσει φάρμακα όπως το 75% των Ελλήνων

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα η είδηση πώς ασθενής υπέστη οξύ έμφραγμα γιατί αδυνατούσε να αγοράσει τα φάρμακα του. Είναι μία κατάσταση που βιώνουν καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες, αφού τα μνημόνια που η κυβέρνηση υπογράφει και ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ως… θείο
δώρο τους έχουν στερήσει ακόμη και τα φάρμακα. Να μην αναφερθούμε στα σύστημα υγείας που έχει καταρρεύσει και όποιος είναι τυχερός να νοσηλευτεί θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του τις γάζες και τα αναλώσιμα.

Ο άτυχος άνδρας από την Πάτρα διέκοψε την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε εξαιτίας χρόνιου προβλήματος που είχε λόγω της οικονομικής δυσκολίας με αποτέλεσμα να υποστεί οξύ έμφραγμα και να κινδυνεύει η ζωή του. «Η συμμετοχή του ασθενούς σε μηνιαία βάση για την προμήθεια των φαρμάκων ήταν 30 ευρώ. Ποσό που δεν μπορούσε να διαθέσει. Έτσι διέκοψε τα φάρμακά του και μετά από 3 ημέρες μας ήρθε με οξύ έμφραγμα», επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καθηγητής και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Αλεξόπουλος.

Εκεί μας έχουν καταντήσει. Να μην έχουμε στην τσέπη μας 30 ευρώ για τα φάρμακα μας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην υγεία με τον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα (πολλά είναι αυτά που γίνονται και κανείς δεν τα μαθαίνει) δημοσιεύτηκε σε διεθνές περιοδικό.

Επιβεβαιώνει δε την έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών που δείχνει πώς το 75% των Ελλήνων αντιμετωπίζει πρόβλημα με την πληρωμή των φαρμάκων και το 58% των πολιτών αντιμετωπίζει δυσκολίες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. «Από την υπερβολή της σπατάλης στο παρελθόν απαντάμε με άλλη υπερβολή, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται κάτω από ασφυκτικά πλαίσια», σχολίασε ο Κυριάκος Σουλιώτης, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζοντας το φόβο ότι μελλοντικά κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε μη ικανοποίηση των αναγκών υγείας.

Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική του μνημονίου. Ίσως και ένας από τους στόχους. Έλληνες στα όρια της φτώχιας που πεθαίνουν από ασιτία και ελλείψει φαρμάκων. Η κυβέρνηση όμως αισιοδοξεί. Μάλλον βλέπει και τους αριθμούς των θανάτων των Ελλήνων που αποτυπώνονται στα μνημόνια που υπέγραψε με την τρόικα να της… βγαίνουν.

1500 ευρώ τόκο το δευτερόλεπτο πληρώνει η Ελλάδα στο Ρότσιλντ και τους υπόλοιπους Εβραίους τραπεζίτες!

Τώρα να γίνει έλεγχος πόσα έχουμε πληρώσει σε τόκους από το 1821 σε δάνεια του Ρότσιλντ! Τώρα σταματάμε να πληρώνουμε! Πεθαίνουμε για να πληρώσουμε δάνεια που δεν συμφωνήσαμε να πάρουμε ΠΟΤΕ.
Πληρώνουμε 50 δισεκατομμύρια τόκους το χρόνο! Το χρόνο ρε! Το καταλαβαίνετε; Δουλεύουμε για 2 και 3 ευρώ την ώρα για να πληρώνουμε τόκους! Και θα τα πληρώνουν και τα παιδιά μας!
32.000 ευρώ χρωστάει ο κάθε Έλληνας! Και τα νεογέννητα. Τα νεογέννητα παιδιά μας ρε χρωστάνε 32.000 ευρώ!



Δείτε εδώ το ρολόϊ
πηγη

Η ηγεσία πρόδωσε τη βάση

Από την εφημερίδα των Συντακτών

Κατώτερη των προσδοκιών των εκπαιδευτικών (και γενικότερα της κοινωνίας) αποδείχτηκε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με την εισήγηση της περί αναστολής της απεργίας κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών. Για να αναδειχτεί γι' ακόμη μία φορά, δυστυχώς για πολλούς που εμπλέκονται και υποστηρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα, ότι είναι τεράστιο το χάσμα μεταξύ της βάσης αυτού του κινήματος και της ηγεσίας του. Το αντισυνταγματικό μέτρο της επίταξης, τελικά λειτούργησε καταλυτικά για το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, προκαλώντας όμως θυμό και οργή στις τοπικές ενώσεις τους, που επέδειξαν πρωτοφανή συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις τους.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ που πρόσκεινται πολιτικά σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ρώτησαν ουσιαστικά τους καθηγητές (στο δεύτερο σκέλος της ψηφοφορίας) εάν συντρέχουν εκείνες οι προϋποθέσεις, μετά την επίταξη, για να προχωρήσουν σε μαζική απεργία η οποία θα ακύρωνε την επίταξη. Και το αμήχανο (;), δειλό (;), υποκριτικό (;), ανεύθυνο (;) αποτέλεσμα ήταν το εξής: Οι 18 είπαν ναι, ότι είναι έτοιμοι δηλαδή παρά την επίταξη και παρά τις απειλές να «σπάσουν» την επίταξη, 9 τάχθηκαν κατά και 57 (!) ψήφισαν λευκό στέλνοντας την αγωνιστικότητα, που έως τότε έδειχναν, στον ύπνο του δικαίου. Ψηφοφορία-φιάσκο μια και τα λευκά προσμετρούνται στο «κατά» της συνέχισης της απεργίας! Κρίμα για τους καθηγητές της βάσης, που έδειξαν μια μαχητικότητα την οποία είχαν «ξεχάσει» τις τελευταίες δεκαετίες.

Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι και η βάση έδειξε κάποια ανακούφιση έστω και αν δεν το ομολογεί, διότι απαλλάχτηκε από τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης. Διότι ήσαν αρκετοί και απ' αυτούς ακόμη που ψήφισαν υπέρ της απεργίας που θεωρούσαν εαυτούς πρόβατα επί σφαγήν. Και είχαν βέβαια τους λόγους τους. Πρώτον, απογοητεύτηκαν από τη μη στήριξη του αγώνα τους εκ μέρους των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δεύτερον, δεν πήραν την πολιτική δέσμευση του Αρβανιτόπουλου για συνέχιση του διαλόγου για τη νέα εξεταστική περίοδο. Και τρίτον, διαπίστωσαν ότι για τη συνέχιση του αγώνα τους χρειαζόταν απόλυτη (100%) συμμετοχή στην απεργία, γεγονός που θα παρέσυρε και την υπόλοιπη κοινωνία να τους συμπαρασταθεί στην άμεση αντιπαράθεση τους με την κυβέρνηση.

Ο φόβος και η τρομοκρατία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τα πολιτικά παιχνίδια της ανώτατης συνδικαλιστικής ηγεσίας, κατάφεραν να πλήξουν και τα τελευταία απομεινάρια του συνδικαλισμού. Τίποτε πλέον δεν θα είναι ίδιο στο μέλλον.

Η γραφειοκρατία κατέστειλε τη βάση, η βάση να τσακίσει τη γραφειοκρατία

Ανακοίνωση της Α.Π. – Ροσινάντε για το κρατικοσυνδικαλιστικό πραξικόπημα εις βάρος των καθηγητών.

Ο κρατικός συνδικαλισμός, σε μια από τις τελευταίες παραστάσεις του πριν μας αφήσει το κουφάρι του έζησε σήμερα μεγάλες στιγμές. Στιγμές που ωστόσο είναι μαύρες, κατάμαυρες για τους εκπαιδευτικούς και τον κόσμο της Εργασίας συνολικά.

Η καταγεγραμμένη, μέσω των ψηφοφοριών των ΕΛΜΕ, βούληση του κλάδου των καθηγητών για απεργία την πρώτη μέρα των πανελλαδικών δέχθηκε την εσωτερική τρικλοποδιά της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης και έτσι ένα πρωτοφανές και απίστευτα εξοργιστικό φαινόμενο είναι γεγονός: Παρά την μαζική απόφαση των καθηγητών για κήρυξη απεργίας την Παρασκευή, στην ΟΛΜΕ πλειοψήφησε το ακριβώς αντίθετο και η απεργία έσπασε από τα πάνω!

Στην συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε, οι συνδικαλιστές τόσο των δύο κυβερνητικών παρατάξεων όσο και του συνυπεύθυνου και επίδοξου νέου διαχειριστή της κοινωνικής εξαθλίωσης, ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την νύχτα μέρα και αντί να επικυρώσουν απλά τις επιλογές των Ενώσεών τους και να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους όπως όφειλαν να κάνουν, μετέφεραν διαστρεβλωμένες αποφάσεις λειτουργώντας εις βάρος της απεργίας και παίζοντας ξεκάθαρα το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Αστειότητες όπως το ότι «οι καθηγητές ψήφισαν για απεργία αλλά δεν είναι αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν», κάτι που δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν διακύβευμα με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, καθώς και γελοίες προτάσεις όπως «να δουλέψουμε με μαύρα περιβραχιόνια και το απόγευμα να βγούμε όλοι στις πλατείες», συνέδεσαν το παζλ της εσωτερικής καταστολής του αγώνα των καθηγητών πριν αυτός καν ξεκινήσει. Τα πλειοψηφούντα «λευκά» στην εκτός τόπου και χρόνου ψηφοφορία για το «αν υπάρχουν οι όροι για να απεργήσουμε» ήταν η οριστική ταφόπλακα στην απεργία.

Είναι ξεκάθαρο και πέρα από κάθε αμφιβολία: Μετά την πολύτιμη βοήθεια του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση βρήκε, στην σύγκρουση της με τον κλάδο των καθηγητών, τα συνδικαλιστικά της στηρίγματα στις παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκανδαλώδες κρατικοσυνδικαλιστικό πραξικόπημα εις βάρος των καθηγητών πρέπει να σηματοδοτήσει τις διαδικασίες διαχωρισμού του κόσμου της Εργασίας από τον βραχνά των εργατοπατέρων και την λογική της εργαλειακής χρήσης των συνδικάτων προς όφελος αδιάφορων και παντελώς άχρηστων για την εργατική τάξη, κομματικών σχεδιασμών.

Η λύση για την απεμπλοκή της εργατικής τάξης από τον λαβύρινθο της ήττας, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Αν δεν τεθεί άμεσα ζήτημα δομών και απεμπλοκής από την υπάρχουσα συνδικαλιστική πραγματικότητα, τότε φιάσκα όπως η εξέλιξη του αγώνα των καθηγητών θα είναι ο κανόνας. Στην ΟΛΜΕ, η γραφειοκρατία κατέστειλε την βούληση της βάσης. Η βούληση της βάσης πρέπει με την σειρά της να τσακίσει άμεσα την γραφειοκρατία.

Έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία

Μέχρι σήµερα γνωρίζαμε για «προληπτικούς» πολέμους, «προληπτικές» προσαγωγές κ.λπ. 

Τώρα μάθαμε και τις «προληπτικές» επιστρατεύσεις. Τα όπλα στα οποία προσφεύγει η εκάστοτε ηγεσία - εν προκειμένω η τρικομματική - μόλις αισθανθεί ότι απειλείται με οποι­ονδήποτε τρόπο η εξουσία της είναι, ως φαίνεται, ανε­ξάντλητα.

Αυτό που δεν είναι ανεξάντλητο, όμως, είναι το δημο­κρατικό κεφάλαιο της χώρας. Δυστυχώς, όσο επιτρέ­πουμε στους εαυτούς μας να υποκύπτουν στις σειρή­νες μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας με μοναδικό στόχο την έξαρση του κοινωνικού αυτοματισμού, οδεύουμε μαθηματικά προς την, έστω άτυπη, κατάλυ­ση της Δημοκρατίας.

Η φαντασία γενικότερα - στην ερμηνεία του διεθνούς και εθνικού Δικαίου στη συγκεκριμένη περίπτωση -μπορεί να μην έχει όρια. Η Δημοκρατία όμως έχει. 

Και αν εμείς οι ίδιοι δεν ξεσηκωνόμαστε όταν αυτά τα όρια εξευτελίζονται, προτάσσοντας πάντα μια α λα καρτ δικαιολογία του τύπου «ναι μεν, αλλά», τότε βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε... τα μάτια μας υποθηκεύο­ντας την αξιοπρέπειά μας και τελικά το μέλλον μας.

Οι εργαζόµενοι στο μετρό δεν ήταν παρά «βύσματα», οι απλήρωτοι ναυτεργάτες «τραμπούκοι», οι εκπαιδευ­τικοί «ανεύθυνοι» που παίζουν με το μέλλον των παι­διών μας.

Για όλους υπάρχει μια λιγότερο ή περισσότερο «πιασάρικη» δικαιολογία που μας επιτρέπει να τους στείλουμε, με ήσυχη τη συνείδησή μας και μειωμένο το προσωπι­κό μας ρίσκο, στον διάολο... ή μάλλον στις τάξεις ενός ιδιότυπου «στρατού» με αποκλειστικό έργο τη διασφά­λιση της κυβερνητικής επιβίωσης.

Θα πείτε: Ναι, αλλά η «κοινή γνώμη» διαφωνεί με την απεργία της ΟΛΜΕ εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Και λοιπόν; Από πότε τα αποτελέσματα των δημοσκο­πήσεων καθορίζουν τον σεβασμό ή όχι του Συντάγμα­τος και, εν τέλει, της Δημοκρατίας;

Τέλος πάντων, το σημαντικότερο που πρέπει να απαντή­σουμε, ως πολίτες αυτής της χώρας, δεν είναι «από πότε» μας συμβαίνουν όσα μας συμβαίνουν, αλλά «έως πότε» θα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και θα μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα (ή μάλλον με την κάννη του κοινωνικού αυτοματισμού στραμμένη στην κατεύθυνση του... διπλανού μας).

topontiki

10 ΧΡΟΝΙΑ STARBUCKS ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ! ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΛΑΕ!

Τελικά η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση δεν αποτελεί, όπως ενδεχομένως προσδοκούσαν πολλοί, την απαρχή μια νέας εποχής για τη χώρα. Δίνει μάχες οπισθοφυλακής για να τραβήξει τη χώρα προς τα πίσω, αντί να προσπαθεί να ανοίξει δρόμους προς τα μπροστά.
Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η καταγγελία της ιστοσελίδας του Συλλόγου «Έλληνες Φορολογούμενοι» (www.forologoumenos.gr), μέσω της οποίας αποκαλύπτεται ότι η εταιρία Starbucks, η οποία ενώ συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και κατά το διάστημα 2003 - 2011 (ο ισολογισμός του 2012 δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη) έχει πραγματοποιήσει τζίρο ύψους 244 εκατ. ευρώ και μικτά κέρδη ύψους 174 εκατομμύρια, δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο, εμφανίζοντας συνολικές «ζημιές» ύψους 53 εκατ, ευρώ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ναι, σωστά το διαβάζετε! Από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, η εταιρία εμφανίζει ζημιές. Και αναρωτιέται κάθε πολίτης... Μα, καλά, αφού η δουλειά αυτή είναι ζημιογόνα, αφού επί 10 χρόνια τώρα δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ούτε ένα ευρώ κέρδος, γιατί κάθονται στην Ελλάδα και λειτουργούν 36 καταστήματα;
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, φαίνεται ότι έχει να κάνει με την πρακτική της μεταφοράς κερδών σε συγγενείς εταιρίες που εδρεύουν σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Το περασμένο φθινόπωρο, μετά από δημοσιογραφική έρευνα του πρακτορείου Reuters, η Starbucks Corporation, ομολόγησε προς τις βρετανικές αρχές την πρακτική της μεταφοράς κερδών στο εξωτερικό, ενώ υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει πρακτική στο στο μέλλον.
Φυσικά, επίσημη και τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα αυτό θα μπορούσε να δώσει μόνο το Υπουργείο Οικονομικών, του οποίου οι υπηρεσίες, το 2011, έλεγξαν -επί τέλους- τις διαχειριστικές χρήσεις έως και το 2008. Αλλά κατά τα φαινόμενα, τα βρήκαν όλα «εντάξει», αφού -όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για το έτος 2011, δεν επιβλήθηκε κάποιος αναδρομικός φόρος.
Τα ΜΜΕ βοούν από τις πρακτικές που χρησιμοποιούν διάφορες πολυεθνικές για να μην πληρώνουν κέρδη: τριγωνικές συναλλαγές, υπερτιμολογήσεις, αυξημένα roylties και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Γίνεται κάποιος έλεγχος στις εδώ θυγατρικές ή συνεργαζόμενες εταιρίες των πολυεθνικών;
Όπως αναφέρεται σε διεθνή αρθρογραφία, από το 1998 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Βρετανία, η εταιρία Starbucks, έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων λιρών και έχει πληρώσει φόρους μόλις 8,6 εκατομμύρια και αυτά πιθανότατα κατά λάθος, επειδή ένας ελεγκτής δεν δέχθηκε την αφαίρεση κάποιων ποσών που παρουσιάζονταν ως δαπάνες.
Και πού πάνε τα κέρδη; Μέσα από ένα σύνθετο μηχανισμό μεταβιβάσεων από τοπικό επίπεδο στην κεντρική διοίκηση, αλλά και μέσα από χρεώσεις για τέλη ευρεσιτεχνίας στην αμερικανική μητρική εταιρία και αγορές κόκκων καφέ από τη θυγατρική της στην Ολλανδία, ένα μεγάλο μέρος των κερδών της οδηγούνται στην Ολλανδία, όπου η φορολογία επί των επιχειρήσεων είναι σημαντικά χαμηλότερη, ενώ ένα άλλο τμήμα των κερδών χάνεται σε χρεώσεις από θυγατρική της στην Ελβετία.
Βέβαια, θα υποστηρίξει κάποιος ότι, στην Ελλάδα, τα Starbucks λειτουργούνται από την "Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ", στην οποία η αμερικανική Starbucks, έως το τέλος του 2012 συμμετείχε με 18% (ανεπιβεβαίωτη πληροφορία), ενώ το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο ανήκε στην Marinopoulos Holdings (με έδρα το Λουξεμβούργο) και στη Marinopoulos Coffee Participations με έδρα την Κύπρο (στα τέλη του 2012, η Starbucks πώλησε το ποσοστό της στη Marinopouls Holdins του Λουξεμβούργου). Και συνεπώς, δε μπορεί να εφαρμόζει εδώ τις πρακτικές που εφάρμοζε στη Μεγ. Βρετανία και ενδεχόμενα και σε άλλες χώρες.
Αυτό όμως θα πρέπει να το απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών:
Επειδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, έχουν δικαίωμα να ελέγχουν τη διαχείριση των χρημάτων τους θέλουν να ανακινηθεί το θέμα της ελλιπούς ή της μη φορολόγησης των θυγατρικών πολυεθνικών εταιριών και των εταιριών που συνεργάζονται μ΄ αυτές στη χώρα μας.
Επειδή από την ανάγνωση των ισολογισμών της εταιρίας προκύπτει ότι, κάποια στιγμή μέσα στο έτος 2011 έγινε τακτικός φορολογικός έλεγχος που κάλυψε μέχρι και τη χρήση του 2008. Από την ανάγνωση των ισολογισμών δεν προκύπτει η επιβολή κάποιων φόρων προερχόμενων από ελέγχους.
Επειδή δεν υποστηρίζουμε ότι έγινε κάτι «στραβό» με τη λειτουργία των Starbucks στην Ελλάδα. Όμως, μπορούμε να πάρουμε τέτοιες περιπτώσεις ως παραδείγματα, για να προβληματιζόμαστε; Και κυρίως, για να προβληματίζεται το Υπουργείο Οικονομικών; Εκτός εάν τελικά, οι αρμόδιοι εξαντλούν την ενεργητικότητά τους στην υπερφογολόγηση των απλών Έλλήνων πολιτών.
Καλείται να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός:
1) Αλήθεια, όταν στο Υπουργείο Οικονομικών βλέπουν μία εταιρία να διάγει τον 5ο ή τον 6ο, ή τον... 10ο χρόνο λειτουργίας της, χωρίς να έχει βγάλει ποτέ ένα ευρώ κέρδος, προβληματίζονται;
2) Γνωρίζει το Υπουργείο Οικονομικών ότι, στη Γαλλία, όταν μία εταιρία (ιδίως νέα) εμφανίσει ζημιά για 3 συνεχή χρόνια, τότε αυτόματα ελέγχεται εξονυχιστικά;
3) Το Υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ μπήκε ποτέ στον κόπο να προβληματισθεί πώς μία εταιρία (παγκοσμίου μεγέθους) έρχεται στην Ελλάδα να πουλήσει καφέ και τελικά στα δέκα χρόνια που λειτουργεί δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε ένα ευρώ κέρδος; Προβληματίστηκε άραγε ποτέ; Ή, έστω και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Βρετανία, έκανε κάποιον έκτακτο έλεγχο;
4) Αναρωτήθηκε ποιός ήταν ο ρόλος της εταιρίας Starbucks - Marinopoulos SEE BV με έδρα την Ολλανδία;
5) Ποιο ήταν το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου που έγινε στην εταιρία κατά το έτος 2011; (να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα).
6) Εξετάσθηκε εάν η εταιρία μεταφέρει κέρδη της στο εξωτερικό;
7) Διαπιστώθηκαν κάποιες παραβάσεις και εάν ναι ποιες είναι αυτές; (να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα).
8) Επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο ή κάποιος αναδρομικός φόρος και εάν ναι ποιος; (να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα).
9) Γνωρίζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου ότι η εν λόγω εταιρία δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ φόρο; Πως δικαιολογείται αυτό; Πως γίνεται αποδεκτό αυτό από τις φορολογικές αρχές;
Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Συντονιστής
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ
κινήματος

Oι δαπάνες που μας προδίδουν

Σε τεκμήριο εισοδήματος μετατρέπονται πλέον οι δαπάνες των φορολογουμένων καθώς η Εφορία θα προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημά τους...

 κυρίως βάσει των εξόδων. Με τις νέες τεχνικές ελέγχου οι φορολογικές υπηρεσίες θα προχωρούν στη χαρτογράφηση του συνόλου της περιουσίας των φορολογουμένων μέχρι και σε βάθος 15ετίας, ενώ όσοι βρεθούν να φοροδιαφεύγουν θα βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα ετών.

Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, παρέχει στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, περιγράφοντας το πώς θα αξιοποιούνται εφεξής τα στοιχεία και οι πληροφορίες για τα έσοδα και τις δαπάνες του φορολογουμένου, της συζύγου και των προστατευόμενων μελών καθώς και οι τραπεζικές καταθέσεις.

Κατά τον έλεγχο των υποθέσεων θα αξιοποιούνται στοιχεία από τους φακέλους των ΔΟΥ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, το ΣΔΟΕ αλλά και από τρίτες πηγές. Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει συλλέξει από τις ΔΕΚΟ, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεγάλο όγκο δεδομένων για τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, τα οποία είναι σε θέση να εμπλουτίζει με τα δεδομένα των δηλώσεων των φορολογουμένων (πχ. ενοίκια, δόσεις δανείων, εκπιπτόμενες δαπάνες κ.ά.).

Εκτιμάται πάντως ότι ο νέος τρόπος τεκμαρτού προσδιορισμού του εισοδήματος των φορολογουμένων θα συνοδευθεί από κύμα προσφυγών στα δικαστήρια καθώς πολλοί θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων του.

Ποιοι θα ελέγχονται

Οι «αμερικανικού τύπου» φοροέλεγχοι θα εφαρμόζονται κυρίως στις περιπτώσεις:

- Αδικαιολόγητου πλουτισμού, όταν πραγματοποιούνται δαπάνες οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογουμένου (ατομικά ή και οικογενειακά) ή της επιχείρησης στην οποία συμμετέχει.

- Οταν τα δηλωθέντα εισοδήματα από άσκηση ατομικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος δεν αποκλίνουν σημαντικά από το αφορολόγητο όριο.

- Οταν δεν τηρούνται ή δεν επιδεικνύονται βιβλία και στοιχεία (ΚΒΣ/ΚΦΑΣ)

- Οταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ή πληροφορίες ότι το πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου είναι μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνει.

Σημειώνεται πως ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει δρομολογήσει σχετικούς ελέγχους στις υποθέσεις φορολογουμένων τα εισοδήματα των οποίων δεν δικαιολογούν τα εμβάσματα που απέστειλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011. Ο προσδιορισμός του εισοδήματος και του φόρου που πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι αυτοί θα γίνει με τον νέο τρόπο ελέγχου.

Ο έλεγχος θα διενεργείται ύστερα από έγγραφη εντολή του προϊσταμένου της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας και η εντολή θα κοινοποιείται στον φορολογούμενο. Οι ελεγκτές θα συγκεντρώνουν τις δηλώσεις και τα στοιχεία για όλους τους ελεγχομένους, φυσικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες, και εν συνεχεία θα πραγματοποιούνται οι ελεγκτικές επαληθεύσεις.

Εφόσον διαπιστωθεί πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος, θα εφαρμόζονται οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου. Ειδικά όσοι από τους ελεγχόμενους έχουν πολλές δαπάνες και μεγάλες που δεν συνάδουν με τα εισοδήματά τους θα κατατάσσονται ψηλά στις υποθέσεις επικινδυνότητας.

Οι ελεγκτές θα εξετάζουν στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων, έξοδα διαβίωσης, δαπάνες για ταξίδια, δαπάνες επισκευής και συντήρησης ακινήτων και οχημάτων, δαπάνες για την εξόφληση δόσεων δανείων, έξοδα που πραγματοποιούνται με την καταβολή μετρητών ή μέσω πιστωτικών καρτών αλλά και το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες.


Πηγη:tanea

Μας έπιασε όλους ο πόνος για το μέλλον των σφακτών…συγνώμη των παιδιών ήθελα να πω !!!

Από το vasiliskos2

..τραγικές οι ειδήσεις, όπως οι αυτοκτονίες ενηλίκων  που αφαίρεσαν  τη ζωή τους απελπισμένοι, γιατί χρεοκόπησαν, γιατί δεν έβλεπαν πια ελπίδα μπροστά τους, γιατί δεν είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Στην ίδια όμως αυτή κοινωνία έχουν προϋπάρξει τραγικά γεγονότα που ξεπερνούν κάθε όριο αίσχους. Νέα παιδιά που αφαίρεσαν τη ζωή τους γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές !!

Παιδιά που έπαθαν…κατάθλιψη, που έχασαν το κόσμο γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές.

Παιδιά που μετριέται το ανάστημά τους, η αυτοπεποίθησή τους, η χαρά τους, τα όνειρά τους από το τι νούμερο θα είναι στις ηλίθιες λίστες που θα κρεμαστούν στους τοίχους των φαστφουντάδικων της γνώσης…

Και θα κάνουν τους γονείς να νιώσουν πως εκπλήρωσαν ένα σπουδαίο καθήκον (τι διδάχτηκαν τα παιδιά τους? ποια ήταν τα όνειρά τους τα αληθινά? ποια ήταν τα ταλέντα τους? η γνώση που τους διοχετεύθηκε ήταν αληθινή, ήταν μια μούφα, οι καθηγητές ενέπνευσαν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, τη μόρφωση, τις ανώτερες αξίες, την ηθική, το πολιτισμό, τις τέχνες, τη καλαισθησία, το σεβασμό για τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους…  ε???)

Τι  στο δι@λο έχει γίνει σ΄αυτό το περίφημο σχολείο, εκτός από το να περιμένει κανείς σ΄ενα τοίχο να δει τι νούμερο είναι….

Υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία μιας κοινωνίας από την αυτοκτονία ενός παιδιού γιατί δεν πέρασε σε μια κ@λοσχολή? Σκεφθείτε πόσοι εργάστηκαν συνειδητά κι ασυνείδητα, για να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα…

Σκεφθείτε πόσα παιδιά έχουν μια εντελώς αλλοιωμένη πραγματικότητα σε σχέση με τις αληθινές χαρές της ζωής, τις ουσιαστικές αξίες, το χρόνο για όνειρα κι όχι για εφιάλτες.

Αν υπήρχε στάλα τσίπα, ή απλά συνειδητοποίηση του μεγέθους της εξαπάτησης, δεν έπρεπε να απεργήσουν οι καθηγητές για τα αιτήματα που έχουν προκύψει. Για τα ζόρια που αντιμετωπίζουν τώρα. Δεν έπρεπε να εκνευριστούν οι γονείς γιατί κάποιος υπονομεύει το μέλλον τους. Δεν έπρεπε να αγωνιούν οι υποψήφιοι μαθητές για το τι θα γίνει τελικά.

Η ελάχιστη αξιοπρέπεια θα υπέβαλλε ,

κάθε καθηγητής να μην υπηρετούσε ποτέ πια ξανά στρατόπεδα διαμόρφωσης καταναλωτικής συνείδησης και εξυπηρέτησης του συστήματος που τα λένε ακόμα σχολεία…

κάθε γονιός να απαξιούσε να στείλει το παιδί του σ΄ενα τόπο που το παιδί του θα είναι υποχείριο αριθμών, μαζικοποιημένης αντίληψης, ανύπαρκτης πραγματικής μόρφωσης…

κάθε μαθητής θα έπρεπε να απαιτήσει, χωρίς κανένα έλεος, για κανέναν τη ζωή του πίσω….

Αλλά δυστυχώς ζούμε σε ένα σύστημα που οι γονείς ζουν το παραμύθι τους πως το παιδί τους θα γίνει ευτυχισμένο αν είναι “τακτοποιημένο” μέσα στο μαντρί, οι καθηγητές πιστεύουν πως επιτελούν μέγα έργο μετατρέποντας τη γνώση σε κάτι που η πλειοψηφία μετράει την ώρα πότε θα χτυπήσει κουδούνι για διάλειμμα, και τα παιδιά να ανέχονται και τους δυο παραπάνω….

Τους μεν γονείς τους γιατί τους αγαπούν….
Τους δε δασκάλους τους γιατί τους σέβονται…

Όταν ο ενήλικος κόσμος δίνει σαν αντάλλαγμα στην αγάπη και το σεβασμό των παιδιών και στα όνειρά τους , μια θέση σ΄ενα παζάρι για σφαχτά τότε…

γ@μισε τα…

Εννοείται πως σ΄ολα τα παραπάνω υπάρχουν οι λαμπρές εξαιρέσεις, γονιών, καθηγητών και παιδιών, που κράτησαν τη ζωή τους.. Που πέρασαν μέσα από αυτά τα ιδρύματα, δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους. Γονείς που ζήτησαν από τα παιδιά τους να μην επιτρέψουν σε κανέναν ποτέ να τα ξεφτιλίσει, να τα προσβάλλει, να τα κοροϊδέψει και τα ώθησαν να ζήσουν έξω από αυτούς τους τοίχους, τα υποστήριξαν στα όνειρά τους ακόμα κι όταν αυτά ήταν έξω από τα στάνταρ του υποκριτικού νοικοκυρέματος. Καθηγητές που κατάφεραν να παρασύρουν τα παιδιά σε κάτι ανώτερο από την υποχρεωτική ώρα που έπρεπε να τους ανέχονται και τα έμαθαν να αναπτύσσουν το πνεύμα τους και την ελευθερία τους. Παιδιά που ακόμα κι όταν όλα ήταν ενάντια στο κόσμο τους, δεν θυσίασαν το κόσμο τους αλλά το πάλεψαν και φυλάχτηκαν…

Αλίμονο αν όλοι είχαν υποκύψει στη παράνοια. Ούτε έγινε ποτέ κάτι τέτοιο ούτε θα γίνει. Μέσα στη κατευθυνόμενη μάζα θα υπάρχουν πάντα οι ελεύθερες ψυχές, τα ανυπότακτα πνεύματα που πάνω τους θα ελπίζει το μέλλον.

 πηγη

ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΑ ΑΤΜ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, στα Καμένα Βούρλα για τον εντοπισμό αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει μηχανισμό υποκλοπής προσωπικών ψηφιακών δεδομένων, στο ΑΤΜ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο κάποιος πολίτης πήγε να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ. Όταν βγήκε η κάρτα διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού είδε και μια άλλη κάρτα (απομίμηση), την οποία είχαν τοποθετήσει οι δράστες και η οποία προφανώς ξεκόλλησε και βγήκε μαζί με την δική του.

Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι Αστυνομικοί του Α.Τ. δεν άργησαν να εντοπίσουν την κρυφή κάμερα, που ήταν πολύ καλά κρυμμένη πάνω από το πληκτρολόγιο.

Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν αυτοσχέδιο ηλεκτρονικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο μέρη, τον οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο Α.Τ.Μ., με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και την υποκλοπή προσωπικών ψηφιακών τους δεδομένων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν, μία απομίμηση εισόδου στο σημείο υποδοχής των καρτών με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα και μία ψηφιακή μικροκάμερα, τοποθετημένη πάνω από το πληκτρολόγιο, για την καταγραφή των αριθμών PIN.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απευθύνει μερικές χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την ασφάλειά τους κατά την χρησιμοποίηση Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανημάτων (Α.Τ.Μ.):

• Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

• Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.

• Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.

• Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.

• Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.

• Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.

• Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
http://www.makeleio.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ «ΘΑΥΜΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ»

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σε μια επικοινωνιακή φιέστα προχώρησε πριν από λίγα μόλις 24ώρα η Περιφέρεια ΑΜΘ, στην παραλιακή περιοχή Πόρτο Λάγος, όταν παρουσία "φιλικών ΜΜΕ" της περιοχής προχώρησε σε... δοκιμαστικούς ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ψεκασμοί που παρουσιάστηκαν μάλιστα από τη συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου ως "θαύμα εξ ουρανού", οι οποίοι θα επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνουν το περιβάλλον, παρά το γεγονός πως οι ψεκασμοί φέτος, όπως και πέρσι, έχουν καθυστερήσει δραματικά πλέον των δύο μηνών.

Δραστικές ουσίες... έκτακτης ανάγκης!

Ωστόσο από την έρευνα του ThrakiToday.com προκύπτει πως η Περιφέρεια ΑΜΘ αιτήθηκε και έλαβε με ευθύνη της την κατ΄ εξαίρεση χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων για ULV εφαρμογή από εδάφους και αέρος για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών, από το Τμήμα Επιδημιολογίας Νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του υπουργείο Υγείας. Μάλιστα όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση (ΑΔΑ: ΒΕΝΦΘ-Η4Θ), «αποφασίστηκε η κατ' εξαίρεση συμπληρωματική εφαρμογή της μεθόδου ULV από εδάφους και αέρος, μετά τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα φέρουν την ευθύνη έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού με όλα τα διαθέσιμα μέσα (τοπικό ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, ανακοινώσεις).

Για τους ψεκασμούς αυτούς θα τηρούνται αυστηρά οι όροι και οι προϋποθέσεις που καθορίζονται στη σχετική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Μιλώντας στην κάμερα του ThrakiToday.com τόσο οι κάτοικοι του Πόρτο Λάγος όσο και οι κάτοικοι της Ν. Κεσσάνης, επισημαίνουν πως ουδέποτε ενημερώθηκαν σχετικά με τους ψεκασμούς, αλλά και τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών ρήψεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως η κατάσταση με τα κουνούπια και στις σκνίπες στην περιοχή είναι ανυπόφορη, γεγονός που οφείλεται στο ότι δεν ξεκίνησαν νωρίτερα οι ψεκασμοί πριν η κατάσταση πάρει τις σημερινές της διαστάσεις. Χαρακτηριστικά σημειώνουν, πως το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που απλώς επιθυμούν να βρεθεί μια λύση άμεσα.

Ήδη όπως αναφέρουν οι κάτοικοι μετά και τους πρώτους δοκιμαστικούς ψεκασμούς τα κουνούπια και οι σκνίπες έχουν υποχωρήσει σημαντικά, τονίζοντας ωστόσο πως ελπίζουν αυτή η αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία τους και στους ζωντανούς οργανισμούς της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες δραστικές ουσίες και η αντίστοιχη μέθοδος που ακολουθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όταν υπήρξε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, από την εξάπλωση των κουνουπιών. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, όπως ορίζεται σχετικώς, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο για την αποτελεσματική καταπολέμηση των προνυμφοκτονιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, και στην οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις για την χρήση των συγκεκριμένων σκευασμάτων αναφέρεται ρητά πως πρέπει να τηρούνται όρια απόστασης τόσο από τις κατοικημένες περιοχές όσο και από τη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ενημερώνονται εγκαίρως ο πληθυσμός της περιοχής για την απομάκρυνση ειδών οικιακής χρήσης καθώς και ζώων (όπως οι μέλισσες) προς αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων αλλά και των ζώων της περιοχής που πραγματοποιούνται κάθε φορά οι ψεκασμοί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το εάν τηρήθηκαν οι αποστάσεις, ενώ από το ρεπορτάζ του ThrakiToday.com προκύπτει ότι οι κάτοικοι ήταν ανενημέρωτοι και ως εκ τούτου δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες. Σε επικοινωνία του ThrakiToday.com με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Άρη Γιαννακίδη, ο ίδιος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και ως εκ τούτου δεν κατέστη εφικτό το να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Οι προϋποθέσεις χρήσης των συγκεκριμένων σκευασμάτων!

Για την εφαρμογή των ανωτέρω σκευασμάτων σε ψεκασμούς υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω όροι και προϋποθέσεις χρήσης:

1. Οι ψεκασμοί θα γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, οι οποίοι και θα φέρουν την ευθύνη έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού με όλα τα διαθέσιμα μέσα (τοπικά ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις, ανακοινώσεις).

2. Η διενέργεια των ψεκασμών θα ανατίθενται μόνο σε φορείς που διαθέτουν τον κατάλληλο επιστημονικό και μηχανολογικό εξοπλισμό ο οποίος θα επιτρέπει τη δημιουργία σταγονιδίων διαμέτρου μέχρι 50μ.

3. Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστούν οι ψεκασμοί θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα από κατοικημένες περιοχές και τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο από τη θάλασσα.

4. Οι εφαρμογές θα γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των ανάδοχων φορέων και υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων των Περιφερειών ή Επιστημονικών Φορέων της Περιοχής (π.χ Πανεπιστημιακό Ίδρυμα). (φωτοδιασπάται) το σκεύασμα και δεν είναι σε δραστηριότητα οι μέλισσες και άλλα ωφέλιμα αρθρόποδα.

6. Οι ψεκασμοί θα πρέπει να διενεργούνται με οχήματα όπου ο οδηγός θα είναι σε κλειστή καμπίνα.

7. Η ψεκαζόμενη περιοχή θα πρέπει να επιτηρείται με ευθύνη του ανάδοχου φορέα προκειμένου να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά την διάρκεια των ψεκασμών.

8. Να γίνεται ενημέρωση του κοινού ούτως ώστε να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π) και τα κλιματιστικά να είναι κλειστά.

9. Να δίδεται ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.

10. Να απομακρύνονται τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

11. Οι εφαρμογές θα γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των ανάδοχων φορέων και υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων των Περιφερειών ή Επιστημονικών Φορέων της Περιοχής (π.χ Πανεπιστημιακό Ίδρυμα).

12. ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύονται οι παραπάνω ψεκασμοί σε πυκνοδομημένες περιοχές των οικισμών.

IV. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στις περιοχές που κατά την περυσινή περίοδο εμφανίστηκαν ανθρώπινα κρούσματα προσβολής από τον ιό του Δυτικού Νείλου και να ληφθούν υπόψη όλα τα υπάρχοντα στοιχεία κατά τη φετινή περίοδο που αφορούν την κυκλοφορία του ιού.

V. Μετά από το τέλος των εφαρμογών να συνταχθούν λεπτομερείς εκθέσεις για όλα τα στάδια εφαρμογής και να υποβληθούν στην υπηρεσία μας, με ευθύνη των αναδόχων του κάθε έργου.

thrakitoday.com

Μα, ποιοι είναι η κοινωνία;

Η κυβέρνηση κάθε φορά που κάποιος κλάδος γίνεται στόχος της πολιτικής της και απεργεί, γίνεται το μαύρο πρόβατο. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αποκαλέστηκαν συντεχνία. Το ίδιο λίγο αργότερα οι ναυτεργάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μένουν απλήρωτοι για μήνες.
Συντεχνία ήταν και οι αγρότες για την κυβέρνηση, αφού θα “παρέλυαν την χώρα”. Συντεχνία αποκάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους φαρμακοποιούς, επειδή δεν ήθελαν να βάζουν λεφτά από τις τσέπες τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έγιναν ο πρώτος και εύκολος στόχος λόγω δεδομένων παθογενειών του συστήματος δημόσιας διοίκησης, μαντέψτε…πήραν την ταμπέλα της συντεχνίας.
Όμως δεν σταμάτησε εκεί η ακροδεξιά κυβέρνηση. Συντεχνία αποκαλέστηκαν οι οδηγοί των φορτηγών και φυσικά σήμερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Σαν πολλές…συντεχνίες δεν μαζεύτηκαν;  Αν κάθε εργασιακή ομάδα ή κάθε κοινωνική τάξη, ή οι κάτοικοι μιας περιοχής όπως π.χ της Ιερισσού αντιστέκεται επειδή κινδυνεύει το βιοποριστικό της επίπεδο ή διακυβεύεται η ποιότητα ζωής ή ή ίδια η ζωή της, αντιμετωπίζεται ως “συντεχνία”, τότε θα πρέπει να μας πει ο πρωθυπουργός ποιος τις φτάνει σ’ αυτό το σημείο. Γιατί το 2011, έλεγε ο Σαμαράς ότι η επιστράτευση είναι χουντική μέθοδος.
Επίσης, συχνά, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, έχοντας εξελίξει το τέχνασμά του. λέγοντας ότι η Χ συντεχνία “είναι εναντίον της κοινωνίας” (sic). Αν η κάθε “συντεχνία” κατά την κυβέρνηση είναι εναντίον της κοινωνίας, άρα όχι μέρος της, ποιοι τέλος πάντων απαρτίζουν την κοινωνία;
Οι απόφοιτοι του Harvard και των ιδιωτικών κολεγίων; Οι μεγαλοδημοσιογράφοι που σκούζουν στα κανάλια για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, που φυτεύουν διόδια όπου θέλουν; Οι τραπεζίτες πρώην και νυν που παίρνουν θέσεις εξουσίας; Τα golden boys των “αγορών”; Οι ξένοι επενδυτές που θα έρθουν να σώσουν την χώρα; Ας κάνει αυτή την διευκρίνιση, ας θέσει τους διαχωρισμούς, για να μάθουμε τελικά αν χρειάζεται να γίνουμε…αντικοινωνικοί.
strangejournal

Η παράγκα της δημοκρατίας

Του Γιώργου Παπασωτηρίου.

Τι είναι δημοκρατία; Μία μικρή ομάδα της πρώτης εθνικής, η Γουίγκαν, που είναι στα πρόθυρα του υποβιβασμού, να κερδίζει το κύπελλο Αγγλίας σε βάρος της πανίσχυρης οικονομικά και αθλητικά Μάντσεστερ Σίτι. Τι είναι έλλειψη δημοκρατίας και ισονομίας; Να μη σου δίνουν δυο πέναλτι και να σφυρίζουν εις βάρος σου ένα ανύπαρκτο. Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Αυτό το μπλοκάρισμα της «κινητικότητας» στον αθλητισμό, στην κοινωνία, στην πολιτική, παντού, σε συνδυασμό με την αδικία δημιουργεί θρόμβους που συνήθως προκαλούν επικίνδυνα εμφράγματα. Η λέξη «παράγκα» το Σάββατο το βράδυ ηχούσε σε όλη την Ελλάδα. Γιατί στη χώρα μας, παρά την κρίση, οι «παράγκες» ζουν και βασιλεύουν.

Όλη η Ελλάδα εξακολουθεί μεταφορικά και κυριολεκτικά να είναι μία απέραντη παράγκα, καθώς αν δεν έχει κανείς πρόσβαση στα ποικίλα συστήματα εξουσιών, αν δεν έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις, τότε δεν έχει καμία τύχη σε κανέναν τομέα. Υπ’ αυτή την οπτική, ακόμα κι αν επιτυγχάναμε την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, τίποτα δεν θα καταφέρουμε να επισυμβεί μακροπρόθεσμα, καθώς οι νόμοι θα εξακολουθούν να ισχύουν μόνο για τους «κάτω», ενώ οι «πάνω» θα βρίσκουν πάντα τρόπο να τους παρακάμπτουν. Αυτό, βέβαια, δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο της… «διεφθαρμένης» ελληνικής κοινωνίας, όπως θα έσπευδαν κάποιοι να συμπεράνουν.

Θυμίζουμε ότι η τράπεζα των τραπεζών, η περίφημη Goldman Sachs, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αντιπαρέρχεται τους κανόνες που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να τεθούν όρια στην αισχροκέρδεια, βρίσκοντας «παραθυράκια». Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει ένα μυστικό παράρτημα, το Multi-Strategy Investing (MSI), το οποίο είναι εξειδικευμένο να βρίσκει τρόπους παράκαμψης των νόμων. Δεν είναι τυχαίο ότι και η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται πλέον με νομικούς όρους.

Έτσι, έχουμε τη λεγόμενη ερμηνεία του σύγχρονου «συνταγματισμού» όπου υπάρχει η «κυβέρνηση των νόμων» σε αντίθεση με την «κυβέρνηση των ανθρώπων».

Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε την κρίση του «συνταγματικού σφάλματος», δηλαδή τις ερμηνείες και τα λεγόμενα «παραθυράκια», που αναζητά η MSI, όπου παρακάμπτεται το πνεύμα του νόμου. Εν προκειμένω, η δημοκρατία χάνει το πολιτικό της περιεχόμενο και έτσι γίνεται «νομοκρατία»! Η νομοκρατία ενίοτε γίνεται η επίφαση της αλα Μπίσμαρκ “στρατιωτικής κοινωνίας” όπου κάθε κινητοποίηση αντιμετωπίζεται είτε αστυνομικά είτε με… επιστράτευση.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, κερδισμένοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να στρατολογούν τους καλύτερους νομικούς αλλά και να έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων έτσι ώστε οι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή να τους ευνοούν. Αλλά ποιοι συγκεκριμένα είναι οι ευνοημένοι; Είναι οι «πάνω» κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής κατηγορίας, είναι οι μεγαλο-επιχειρηματίες, οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδημοσιογράφοι οι μεγαλοσυνδικαλιστές κ.ά. Αυτή η κατηγοριοποίηση υφίσταται στο εσωτερικό κάθε κοινωνικής κατηγορίας και ομάδας, η οποία δομείται με ιεραρχική, πυραμιδική μορφή.

Οι «μεγάλοι» (οι πάνω) όλων των κατηγοριών είναι αυτοί που διαπλέκονται δικτυακά –δίκτυο και διαπλοκή είναι τα άλλα ονόματα της «παράγκας»- επιδιώκοντας, την απόρριψη στον Καιάδα των μικρότερων ανταγωνιστών τους στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού που είναι η ιδεολογία της νομοκρατίας και παρουσιάζεται ως «μονόδρομος». Το οικονομικό, το κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο, λοιπόν, προκύπτει από τη μονοδρόμηση, από την αδυναμία έκφρασης εναλλακτικής λύσης, από την αδυναμία μιας σοβαρής προγραμματικής προσπάθειας για την διάλυση των «παραγκών» και την ανανέωση της δημοκρατίας.

gpapaso.blogspot.gr

ΠΡΟΔΟΣΙΑ εκπαιδευτικών: Το δρόμο του ΚΚΕ ακολούθησαν και οι «άλλοι»…

Η συνδικαλιστική βάση των εκπαιδευτικών (οι ΕΛΜΕ) αποφάσισε συντριπτικά και με τεράστια μαζικότητα να γίνει η απεργία!!!
Τα προεδρεία όμως των εργατοπατέρων, με πρωταγωνιστές τις κομματικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν άλλη «άποψη»: Το σπάσιμο της απεργίας.


Το κομματικό «συνδικάτο» του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ της κατοχικής κυβέρνησης!!!
Σημείωση:

Τώρα κάποια ιστολόγια-φερέφωνα του Περισσού επιχαίρουν και μιλάνε για «ρεαλισμό» του ΠΑΜΕ.

Δηλαδή «ρεαλισμός» («επαναστατικός ρεαλισμός») είναι να προδίδεις τον αγώνα πριν αρχίσει και να μη συμμετέχεις σ’ αυτόν!!!

Αυτά τα σταλινικά λείψανα μιλάνε για «δικαίωσή» τους επειδή οι άλλοι ξεπούλησαν τους εκπαιδευτικούς στο ΤΕΛΟΣ, ενώ αυτή είχαν τη «διορατικότητα» να τους ξεπουλήσουν από την ΑΡΧΗ: Τέτοιο ΑΙΣΧΟΣ και ξεπουληματική, αυθάδη ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ…

Βεβαίως το ξεπούλημα της απεργίας των εκπαιδευτικών από τα παράσιτα των εργατοπατέρων, όλων των χρωμάτων και ποικιλιών, ήταν αναμενόμενο.

Δεν χρειάζεται σήμερα
να διαθέτεις και ιδιαίτερες ικανότητες πολιτικής οξυδέρκειας για να αντιληφτείς ότι ΟΛΑ τα κομματικά «συνδικάτα» είναι «κεφαλές» του ΚΡΑΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού, υποστυλώματα και η «Πέμπτη φάλαγγα» του καθεστώτος και των κυβερνητικών ανδρεικέλων: Απλώς άσφαιρες τουφεκιές ρίχνουν και παραστάσεις θεάματος για παραπλάνηση και για τις εκλογικές ανάγκες των κομμάτων τους.

Ο Κεντρικός στόχος ΟΛΩΝ των γραφειοκρατών του συνδικαλιστικού παρασιτισμού, είναι ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟΣ: Να βάζουν ΦΡΑΓΜΑΤΑ στην ΟΡΜΗ των λαϊκών κινητοποιήσεων, να τις εκτονώνουν, να τις χειραγωγούν και να τις υποτάσσουν στα σχέδια του πλανητικού φασισμού και των εγχώριων ανδρεικέλων τους.

Το πώς θα φερθούν οι εργατοπατέρες της ΟΛΜΕ ήταν αναμενόμενο.

Γράφαμε στο άρθρο: «ΟΧΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ»

«Και η πλέον θανάσιμη (αυταπάτη) είναι να πιστέψουν (οι εκπαιδευτικοί) ή να στηριχτούν στο συνδικαλιστικό τους όργανο, την ΟΛΜΕ, ή στις θεατρικές παραστάσεις, συνολικά, των εργατοπατέρων.
Η γραφειοκρατική κάστα των συνδικαλιστών είναι επαγγελματίες-παράσιτα, πλήρως εξαρτημένα από το κράτος και τα κόμματα: Τους ποικίλους και πολύχρωμους επαγγελματίες υπηρέτες του καθεστώτος, του κατοχικού καθεστώτος που υπηρετούν, νομιμοποιούν και εξωραΐζουν.
Η πιο ολέθρια και θανατηφόρα ΑΥΤΑΠΑΤΗ είναι να πιστεύει κανείς, ΣΗΜΕΡΑ, ότι μπορεί να στηριχτούν οι ΑΓΩΝΕΣ ενάντια στον επελαύνοντα πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ, στα κόμματα-ανδρείκελα, στην κάστα των εργατοπατέρων, που ΟΛΟΙ από κοινού, προωθούν αυτό το φασισμό, τον εξωραΐζουν και τον νομιμοποιούν στη Βουλή, ή εμπορεύονται τη ΦΡΙΚΗ του («αριστερά» καιCIA)…».
 


πηγη