EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα μέτρα για τη διετία 2015 - 2016

Με ... μπόνους τα 7,5 δισ. ευρώ επιστρέφει η ελληνική αποστολή από το eurogroup όμως τίποτε δεν τέλειωσε εδώ.

Αντιθέτως το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται. Οι εταίροι εξακολουθούν να ζητούν διαρκώς και νέα μέτρα με βάσει τα οικονομικά στοιχεία.

Ήδη μπήκαν τα πρώτα προαπαιτούμενα παρά το πράσινο φως. Τα 3,3 δισ. ευρώ αναμένεται να τα εγκριθουν τον Ιούνιο, αφού προηγουμένως η Ελλάδα ικανοποιήσει τις προαπαιτούμενες δράσεις.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ τα προαπαιτούμενα σχετίζονται με τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η νέα αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου από την Τρόικα. «Θα συνεχίσουμε τον τακτικό έλεγχο στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν

Όλα αυτά ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι θα χρειαστούν μέτρα σε ποσοστό 4% επί του ΑΕΠ της Ελλάδας, δηλαδή μέτρα 7 με 8 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2015, 2016.

Ερωτηθείς για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να χρειασθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα αναλογούν στο 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και στο 2,2% του ΑΕΠ το 2016, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν τη μορφή μείωσης μισθών και συντάξεων και πως η όλη προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Σημείωσε, δε, ότι τα μέτρα για τη διετία 2015-2016 θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης, το οποίο δεν είναι προβλέψιμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, ο οποίος είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης το 2015 και το 2016 και ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή για πρόσθετα μέτρα είναι πρόωρη.


Η επιτροπή εντοπίζει ρίσκα στην εκτέλεση του προγράμματος λόγω του όγκου του ελληνικού χρέους και έτσι υπολογίζει ότι θα χρειαστούν μέτρα στο 1,8% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 2,2% για το 2016.

Μάλιστα για να είναι οριστικά βιώσιμο το χρέος της χώρα όλοι δείχνουν πλέον να συμφωνούν στην ανάγκη απομείωσης του χρέους, σε ένα νέο κούρεμα δηλαδή, ένα κούρεμα που θα έρθει όμως υπό δύο βασικές προϋποθέσεις.


Τη σύμφωνα η γνώμη της Γερμανίας, η οποία αναμένεται να πει το “ναι” αλλά μετά τις εκλογές στη χώρα, αλλά και την υπογραφή μιας νέας δανειακής σύμβασης με τη χώρα.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι από Σεπτέμβριο η χώρα μπαίνει σε νέα φάση και ίσως και σε φάση νέων μέτρων για να πουν οι Ευρωπαίοι ένα ακόμη ναι σε κούρεμα του χρέους.

Πηγή:eea

Αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τελευταίοι βρέθηκαν στο Τυμπάκι για να μιλήσουν σε κατοίκους και τοπικούς φορείς αναφορικά με την επένδυση στο λιμάνι της πόλης.

Οι κάτοικοι ξεκίνησαν με διάθεση την κουβέντα αλλά όσο περνούσε η ώρα και δεν άκουγαν καμία πρόταση από τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα αίματα ανέβηκαν...

Το αποτέλεσμα ήταν να τους διώξουν κακήν κακώς από τον χώρο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί έπεσαν και μερικά γιαούρτια... 



ΠΗΓΗ

ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ)

Στη φυλακή χωρίς δυνατότητα αναστολής ή εξαγοράς της ποινής...και κατασχέσεις για τα χρέη στο Δημόσιο...

Στη φυλακή, χωρίς δυνατότητα αναστολής ή εξαγοράς της ποινής τους, θα οδηγούνται όσοι καταδικάζονται για υψηλή φοροδιαφυγή και αρνούνται να εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής εφάπαξ ή το πολύ σε δύο δόσεις!

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης επεξεργάζονταινομοσχέδιο με το οποίο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν, από ένα ποσό και πάνω (π.χ. 200.000 ευρώ), δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών για να παγώνουν την ποινική δίωξη και τη φυλάκισή τους. Κατά τη σύλληψή τους θα καλούνται να πληρώσουν κάποιο ποσό έναντι, για να παραμείνουν εκτός φυλακής έως τη δίκη.

Εφόσον καταδικαστούν, θα πρέπει να εξοφλήσουν πάραυτα πρόστιμα και χρέη προς το Δημόσιο, σε διαφορετική περίπτωση θα φυλακίζονται χωρίς δυνατότητα αναστολής. Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα εάν η εξόφληση των οφειλών θα σταματά την ποινική δίωξη, καθώς έχουν αναπτυχθεί και κάποιες άλλες σκέψεις... αμερικανικής προέλευσης! Δηλαδή το να διαχωριστεί το φορολογικό από το ποινικό αδίκημα, ώστε να υποχρεούνται να εκτελέσουν την ποινή της φυλάκισής τους ακόμα και εάν πληρώσουν πρόστιμα και όφειλες.

Βάσει της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας, όταν συλλαμβάνεται ένας πολίτης για φοροδιαφυγή, του απαγγέλλονται κατηγορίες, αλλά ώσπου να δικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια προστατεύεται από τον νόμο, εφόσον μπει σε κάποια ρύθμιση οφειλών. Είναι γνωστό επίσης η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων μπορεί να απαιτήσει πάνω από τρία χρόνια ώσπου να τελεσιδικήσουν, με αποτέλεσμα στο μεσοδιάστημα ο φοροφυγάς να μην έχει κανέναν λόγο πια να αποπληρώσει φόρους και πρόστιμα. Και όσο ο οφειλέτης πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης, γλυτώνει τη φυλακή και την κατάσχεση της περιουσίας του.

Η κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι αλλάζει στάση απέναντι στους φοροφυγάδες. Σχεδιάζει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο δίωξης, ανάλογο με αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ, αλλά και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ο φοροφυγάς που συλλαμβάνεται με υψηλά χρέη θα υποχρεώνεται να πληρώσει, άμεσα, κάποιο σημαντικό ποσό έναντι των οφειλών του και μετά τη δίκη θα καταβάλλει τα συνολικά πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που θα του επιδικάζονται και προβλέπει ο νόμος.

Εφόσον ο φορολογουμένους καταδικαστεί, δεν θα έχει τη δυνατότητα να αναστείλει, μέσω έφεσης, την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο.

Με το νέο σύστημα το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα της δέσμευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων, με το που διαπιστωθεί η παράβαση. Τα περιουσιακά στοιχεία θα αποδεσμεύονται όταν πληρώσουν τις οφειλές τους και εφόσον αθωωθούν από το δικαστήριο.

Οι συγκεκριμένοι παραβάτες δεν μπορούν να κάνουν φορολογικούς συμβιβασμούς (καταβολή του 50% του προστίμου και προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια), ενώ δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των πάσης φύσεως ευνοϊκών κινήτρων, όπως οι δόσεις, η μείωση προστίμων και προσαυξήσεων κ.λπ.

Στέλιος Κράλογλου

ΠΗΓΗ

Οργή!

Οργή για μία κοινωνία που έμαθε να ανέχεται τα πάντα!
Που έμαθε να μη μιλά και να σκύβει το κεφάλι , δεχόμενη όλο και περισσότερους εξευτελισμούς!
Που διαστρεβλώνει την αλήθεια και την βλέπει μόνο από την πλευρά που τη συμφέρει κάθε φορά.

Μέχρι μία άλλη κοινωνική ομάδα να γίνει στόχος και οι υπόλοιποι να τη λοιδορούν ...
Μέχρι να έρθει η δική τους σειρά...
Και να μιλάμε με αριθμούς για να αποδείξουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση..
Ακόμα και σ΄αυτό χρειάζεται ένα αποδεικτικό στοιχείο και έρχεται η στατιστική να σου το τεκμηριώσει ( λες και δε βλέπεις γύρω σου), 1.500.000 άνεργοι , 40.000 άστεγοι, τόσοι ανασφάλιστοι..

Και αφού μετατρέψουμε τους ανθρώπους σε αριθμούς και τρομοκρατήσουμε όσους έχουν ακόμα τα βασικά ( ένα σπίτι και μια δουλειά) για να σωπάσουν ώστε  να μη βρεθούν στη δυσάρεστη θέση των προηγούμενων...

Έρχονται οι λέξεις να διαχωρίσουν τους υπόλοιπους σε.. δημόσιους υπάλληλους
οι οποίοι δε δρουν μαζικά, αφού χωρίζονται σε επιμέρους συνδικάτα.
Πρόσφατο εξοργιστικό παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ που δεν υποστηρίζει την ΟΛΜΕ για  24ωρη απεργία την Παρασκευή, ''πουλώντας τη '',  πρακτικά και ουσιαστικά.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι,οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι'' υποαπασχολούμενοι'', μικροί επιχειρηματίες και έμποροι, γεωργοί, οι δικαστικοί(που παίρνουν ''αμερόληπτες'' αποφάσεις), οι δημοσιογράφοι (ουδέν σχόλιο) κ.α.
 Κάθε κλάδος αντιδρά και ενίσταται περιστασιακά και όταν θίγονται τα δικά του συμφέροντα.
Είναι τόσο απλό να συνειδητοποιήσουμε πως όταν απειλούνται κάποιοι εργαζόμενοι, στην πραγματικότητα απειλούνται  ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι! Και γι' αυτό μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
Δίκαιος είναι  ο αγώνας κάθε εργαζόμενου που ζητά το αυτονόητο, να έχει έναν αξιοπρεπή μισθό και να εργάζεται σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Σε μία κοινωνία αναλγησίας , οι άνθρωποι παύουν να είναι άνθρωποι και γίνονται θηρία που κατασπαράσσουν ο ένας τον άλλο, δίνοντας άλλοθι στο λιοντάρι να κυβερνά μέσα στη ζούγκλα του.
Αν όμως η αγέλη με τα πιθηκάκια , η αγέλη με τα ελαφάκια , τα γκνου και τα άλλα ζωάκια μαζεύονταν και παίρναν απόφαση να επιτεθούν, το λιοντάρι θα έβαζε την ουρά κάτω απ' τα σκέλια και θα έτρεχε να κρυφτεί...
Ή μήπως δε το ξέρετε αυτό πουλημένοι εργατοπατέρες;

ΠΗΓΗ

Μονομαχία Ντόρας – Στουρνάρα για την «καρέκλα» της Μαρίας

Στα πάνω του είναι τώρα τελευταία ο Γιάννης Στουρνάρας. Το Eurogroup άναψε το πράσινο φως για την δόση, από το Μαξίμου τον έχουν διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών και μετά τον ανασχηματισμό και οι δημοσκοπήσεις παραδόξως (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…) δείχνουν πως συμπεριλαμβάνεται στους δημοφιλείς υπουργούς.

Πληροφορούμαι ότι ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος έχει διαψεύσει ουκ ολίγες φορές πληροφορίες που τον εμφανίζουν πρόθυμο να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, έχει βάλει ως επόμενο στόχο την Ευρώπη. Όχι, δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής. Ούτε πρόκειται να πάει να τραγουδήσει στη Eurovision.

Ο υπουργός Οικονομικών κοιτάζει πιο ψηλά και επιθυμεί να είναι ο Επίτροπος που θα διαδεχθεί την Μαρία Δαμανάκη. Και η θέση είναι ξεκούραστη και τα λεφτά κάτι παραπάνω από καλά. Δεν ξέρω εάν αυτά τα σχέδιά του, τα έχει μοιραστεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Ξέρω σίγουρα όμως πως για να κατακτήσει τον στόχο του, θα πρέπει να υπερβεί ένα «ψηλό» εμπόδιο: Την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επιθυμεί διακαώς ακριβώς το ίδιο πόστο.

Ποιον από τους δύο θα επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς; Όρκο δεν παίρνω…

ΠΗΓΗ







Να στείλουμε στρατό σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο" – Έκθεση γερμανικού υπουργείου αμύνης

Να στείλει στρατιωτικές μονάδες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες, προτείνει διαβαθμισμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας.

Η μελέτη, μέρος από το περιεχόμενο της οποίας φέρνει στο φως η εφημερίδα “PRESS”,και υπογράφεται από κορυφαίο αναλυτή του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ. Έχουν το απεριόριστο θράσος οι Γερμανοί, όχι μόνο να μην ξεπληρώνουν τα χρέη τους, στην χώρα που κατέστρεψαν στο Β’ΠΠ αλλά να σχεδιάζουν και νέα Κατοχή, με στρατεύματα, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα αντιδράσουμε κατά την διάρκεια του «βιασμού».

Συντάκτης της μελέτης είναι ο υπερσυντηρητικός αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ, Ρόμπερτ Σρέντερ. Η μελέτη είναι διαβαθμισμένη, έγινε υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου του Κιέλου (αναφέρεται ότι εκπονήθηκε από αυτό) και έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας. Έχει ήδη παραδοθεί ως paper στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας- χωρίς να έχει ακόμα αξιολογηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στις 105 σελίδες της, αναφέρεται ότι το Βερολίνο θα πρέπει να υιοθετήσει, και μάλιστα άμεσα, δόγματα κατά αντάρτικων ενεργειών, καθώς και κοινωνικών αναστατώσεων. Τονίζει ότι, αυτό πρέπει να το κάνει οπωσδήποτε και πολύ σύντομα, επειδή θα κληθεί να επέμβει σε κράτη που έχουν «έντονες αντιδραστικές τάσεις», όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Στη μελέτη εξηγείται πως επειδή οι Αμερικανοί κινούνται σε Αφρική και Ασία, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει την «πειθαρχία» της Ευρώπης.

Προτείνει την ανάπτυξη μονάδων του Γερμανικού Στρατού-Μπούντεσβερ στις χώρες που προαναφέραμε. Και μάλιστα μιλά για μονάδες που θα είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση οργανωμένου αντάρτικου!

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη μελέτη είναι απίστευτη για τα σημερινά δεδομένα –θα δικαιολογείτο μόνο στην περίοδο από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1940- και, σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, οι συντάκτες της προτείνουν να γίνει άμεσα ενίσχυση των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στο Νότο.

Πρακτικά, αν «διαβάσει πίσω από τις λέξεις» κανείς, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή περί κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στις χώρες του Νότου. Δεν ενισχύεις ποτέ κάτι ανύπαρκτο. Είναι άραγε θεμιτό αυτό μεταξύ «συμμάχων» και «εταίρων»;

Στη μελέτη αναφέρεται ότι θα είναι χρήσιμο για την Γερμανία να λάβει υπόψη, για μελλοντικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τα διδάγματα από τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και ειδικά σε Κοντούζ και Φαϊζαμπάντ. Οι Γερμανοί, στο Αφγανιστάν, πήγαν στα βόρεια της χώρας, όπου ήταν ήσυχα, συγκριτικά με τα νότια και νοτιοανατολικά. Γενικότερα η παρουσία τους στο Αφγανιστάν δεν ήταν ιδιαιτέρως πολεμική.

Παρατηρούμε ότι ο κύριος που συνέταξε την έκθεση. Ζει στον δικό του κόσμο. Αυτός πίστεψε, ότι ο γερμανικός στρατός έχει την ισχύ Αμερικανικών, ή Ρωσικών μεραρχιών. Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει ότι το ημερολόγιο δεν γράφει Σεπτέμβρης 1939!

Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι πρόκειται περί γραφικού ατόμου, τό ότι αυτή η έκθεση συντάχθηκε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας και πως επικεφαλής της είναι αναλυτής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, προκαλεί μείζον πολιτικό θέμα.

Επίσης θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις ως προς τα λεγόμενα της έκθεσης, περί κατασκοπείας. Η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ χώρα της Γερμανίας μας κατασκοπεύει; Επισήμως; Μήπως το δίκτυό της περιλαμβάνει και ντόπιους «γκαουλάιτερ», όπως,δημοσιογράφους,διαμορφωτές γνώμης, πολιτικό προσωπικο και άλλα φυντάνια ασαφούς εθνικής συνείδησης;

Ειδικά το θέμα της κατασκοπίας πρέπει να διερευνηθεί, σε μια χώρα που και οι πέτρες ξέρουν ότι η Siemens «εξυπηρετούσε» πολύ κόσμο, και κόμματα, ενώ η ίδια η εταιρεία αποτελεί το «μακρύ» χέρι της BND. Για αυτό το λόγο και τό χέρι αυτό «κόπηκε» πρώτα στις ΗΠΑ, όταν πια η Company (CIA) αντιλήφθηκε σε τι βαθμό είχε εισχωρήσει στην αμερικανική οικονομία.

Ποιοι και πώς θα πάρουν επίδομα τέκνου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ.

Το επίδομα αφορά σε περίπου 400.000 οικογένειες, ενώ θα καταβληθεί για πρώτη φορά και σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Το ποσό του επιδόματος είναι 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί, θα καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμό Δ27/οικ.25530/790, από 21/11/2012, Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση, ενώ μετά την υποβολή της δήλωσης, θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του συστήματος "Taxis", ενώ θα πρέπει να προσκομίζουν στον ΟΓΑ μια σειρά από δικαιολογητικά.

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου για την οικογενειακή κατάσταση. Εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, στα δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένη η οικογένεια και από το οποίο προκύπτουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των γονέων και των τέκνων και εάν αυτά βρίσκονται στη ζωή.

β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του ή των τέκνου/ων για το οποίο ή για τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα.

γ) Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφο πτυχίου για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Αν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.

δ) Σε περίπτωση που το ή τα τέκνα έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, υποβάλλεται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή ισχύουσα απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α. του ν.2643/1998. Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο Ε20.

Προκειμένου για δικαιούχους αλλοδαπής υπηκοότητας ή ανιθαγενείς, τα σχετικά δικαιολογητικά παρέχονται από τις αρχές της χώρας της οποίας είναι υπήκοοι και αν αυτό είναι δύσκολο, η υπουργική απόφαση προβλέπει, ότι τα στοιχεία θα αποδεικνύονται από άλλα έγγραφα κατά την κρίση του οργάνου αναγνώρισης του δικαιώματος.

Συγκεκριμένα, για την απόδειξη της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου και των τέκνων του στην Ελλάδα την δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια αρχή τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αντίγραφα των εντύπων Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή θεωρημένα εκκαθαριστικά σημειώματα της τελευταίας δεκαετίας ή

β) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή του/της συζύγου στην
περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η
ασφάλισή του/της την τελευταία δεκαετία ή

γ) Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή

δ) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή του/της συζύγου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή

ε) Μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την ημερομηνία λήξης αυτής ή

Η ίδια απόφαση προβλέπει ότι, αν οι δικαιούχοι είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης.
Στην περίπτωση που πρόκειται για ομογενείς-αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, απαιτείται "Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς".

Για πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και της Ελβετίας, καθώς και πολίτες άλλων Κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας, απαιτείται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ισχύουσας άδειας διαμονής.
Για αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, απαιτείται "Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα" και "'Αδεια Παραμονής Αλλοδαπού".

Για αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτείται το "Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας".

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να αποδείξει τη δεκαετή διαμονή του στην Ελλάδα με κάποιο από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μπορεί να υποβάλει:

α) Αντίγραφα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος των γονέων του ή

β) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας, ως προστατευόμενο μέλος
ασφαλισμένου γονέα ή

γ) Βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου αυτός φοιτούσε ή

δ) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ, αν είχε εγγραφεί στα μητρώα του.
Αρμόδια όργανα για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι οι κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ ή και υπάλληλοι του Δήμου που ορίζονται για τον σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο.

Το ποσό θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων εφόσον φυσικά γίνουν οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.
Σε ότι αφορά το ειδικό επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες, αυτό αποτελεί επιπρόσθετη παροχή προς τις οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ. Το επίδομα καταβάλλεται ανά οικογένεια, σε τρεις δόσεις, για όσο διάστημα τα τέκνα έχουν την ιδιότητα των εξαρτωμένων και αντιστοιχεί σε 500 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Ο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΣ... Ο ΔΕΛΦΟΘΕΟΣ... ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ

«Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» καλοπερνούν ακόμα. Ο Νικολάκης (ο αδελφόθεος του Γιωργάκη) τσαλαβούταγε αθώα – αθώα στη Μύκονο δις λαστ γουήκ έντ σε μια πρώιμη απόλαυση του καλοκαιριού με τη συνείδησή του να επιπλέει αμέριμνη στα κύματα, όπως οι καρπουζόφλουδες
στα κύματα, όπως οι καρπουζόφλουδες τον Αύγουστο...

του ΣΤΑΘΗ

Ο κ. Χριστοφοράκος απολαμβάνει τα λουκάνικά του στη Γερμανία, πίνοντας έξι γεύσεις μπύρας και δακρύζοντας συγκινημένος με την προσπάθεια της μητέρας πατρίδας να διεκδικήσει τις πολεμικές επανορθώσεις, καθώς και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, που της έκλεψαν οι ναζί κατακτητές.

Ο Γιωργάκης (ο Καστελόριζος) σε μιαν ακόμα διάλεξή του στους κουλοχέρηδες του Λας Βέγκας εξηγεί πως...

Γίνεται μέσα σε δύο χρόνια να κάνεις μια χώρα γιουσουρούμ – ό,τι πάρετε ένα τάλιρο, σε εξακόσιες ογδόντα πέντε δόσεις. Βεβαίως ο Γιωργάκης, γνωστός για τη σεμνότητά του, δίνει αυτές τις διαλέξεις αφιλοκερδώς, μόνον για ένα φιλοδώρημα απ’ αυτά που παίρνουν οι γκρουμ του ξενοδοχείου Bellagio όπου διαμένει αυτό το αγλάισμα της ποδηλασίας, του σοσιαλισμού και των πουσάπς...

Ο κ. Σημίτης – ένας άκακος πλέον γεροντάκος, γράφει στο Κορακοχώρι τα απομνημονεύματα του κ. Τσουκάτου σε ποίηση Πανταγιά και καλλιτεχνική επιμέλεια Μαντέλη.

Ο κ. Σαμαράς! Πουλάει σε τιμές ΟΠΑΠ ό,τι έμεινε απούλητο. Με ΦΠΑ Χόχτιφ, μεροκάματα Cosco και φορολόγηση έλληνα εφοπλιστή – περάστε κόσμε! ό,τι πάρετε πέντε ευρώ (εμείς δεν είμεθα του λόμπι της δραχμής) - το αφεντικό τρελάθηκε, πουλάει όσο – όσο θέσεις εργασίας με 350 ευρώ το κεφάλι, ανεργία με το καντάρι και αλλαγή του κλίματος οπωσδήποτε.

Ο κ. Βενιζέλος! Αποφάσισε να ξεχρεώσει τα 130 εκατομμύρια που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας κατ’ έτος τα 2 εκατομμύρια της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης του κόμματος. Δηλαδή για τα επόμενα 75 χρόνια το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον πρέπει να υπάρχει, όχι μόνον πρέπει να παίρνει τουλάχιστον 4%, αλλά θα πρέπει να του δίνουμε και πάλι δικά μας λεφτά (κρατική επιχορήγηση) για να ξεχρεώσει αυτά που μας έφαγε. Θεϊκά πράγματα! και ο αρχηγός του, ως άνθρωπος της Εκκλησίας, με προσωπική περιουσία εκατομμυρίων Ευρώ (ούτε αυτός είναι του λόμπι της δραχμής), κάποιον ψαλμό θα γνωρίζει σχετικό με τέτοιες καταστάσεις – του στυλ μου-φαγες-όλα-τα-δαχτυλίδια...

Αλλά, αν χίλια πρόσωπα στην επικράτεια προσπαθούν να τη σώσουν απ’ τα έργα τους, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους 1.200.000 δημοσίους υπάλληλους, που είναι 870.000 δηλαδή 780.000, που σημαίνει 480.000. Αν απ’ αυτούς εξαιρέσετε καθηγητές, στρατιωτικούς και γιατρούς μας μένουν 2.000 επίορκοι και 1833 συντάξεις μαϊμούδες, που κατέστρεψαν τη χώρα.

Τα ίδια και χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα. Από τα 3.000.000 τεμπέληδες και διεφθαρμένους που δούλευαν μόνον και μόνον για να κλέβουν τα αφεντικά τους, ένας προς έναν έβγαιναν κάθε μέρα με τον κ. Πάγκαλο και τα έτρωγαν μαζί. Με αποτέλεσμα σήμερα οι μισοί να είναι άνεργοι και οι υπόλοιποι μισοί να δουλεύουν με τα μισά λεφτά. Δίκαιο.
Κατόπιν τούτων, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Κολονέλο Αντόνι να μην επιστρατεύσει τους καθηγητές φερ ειπείν, οι οποίοι ως γνωστόν μισούν τα παιδάκια που διδάσκουν. Κι όποτε έρχονται εξετάσεις, ζητούν με τελεσίγραφα απ’ την κυβέρνηση να απολύσει 10.000 καθηγητές, να μεταθέσει όποιον γουστάρει και να μην θεωρείται στο εξής επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επίδομα γάμου. Ρίχτε μου ένα πέναλτι, ρε παιδιά να (το) σφυρίξω, μπας και σκοράρω....

 

Φυλακή και κατασχέσεις για τα χρέη στο Δημόσιο

Στη φυλακή, χωρίς δυνατότητα αναστολής ή εξαγοράς της ποινής τους, θα οδηγούνται όσοι καταδικάζονται για υψηλή φοροδιαφυγή και αρνούνται να εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής εφάπαξ ή το πολύ σε δύο δόσεις!

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης επεξεργάζονται νομοσχέδιο με το οποίο όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν, από ένα ποσό και πάνω (π.χ. 200.000 ευρώ), δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών για να παγώνουν την ποινική δίωξη και τη φυλάκισή τους. Κατά τη σύλληψή τους θα καλούνται να πληρώσουν κάποιο ποσό έναντι, για να παραμείνουν εκτός φυλακής έως τη δίκη. Εφόσον καταδικαστούν, θα πρέπει να εξοφλήσουν πάραυτα πρόστιμα και χρέη προς το Δημόσιο, σε διαφορετική περίπτωση θα φυλακίζονται χωρίς δυνατότητα αναστολής. Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα εάν η εξόφληση των οφειλών θα σταματά την ποινική δίωξη, καθώς έχουν αναπτυχθεί και κάποιες άλλες σκέψεις... αμερικανικής προέλευσης! Δηλαδή το να διαχωριστεί το φορολογικό από το ποινικό αδίκημα, ώστε να υποχρεούνται να εκτελέσουν την ποινή της φυλάκισής τους ακόμα και εάν πληρώσουν πρόστιμα και όφειλες.

Βάσει της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας, όταν συλλαμβάνεται ένας πολίτης για φοροδιαφυγή, του απαγγέλλονται κατηγορίες, αλλά ώσπου να δικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια προστατεύεται από τον νόμο, εφόσον μπει σε κάποια ρύθμιση οφειλών. Είναι γνωστό επίσης η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων μπορεί να απαιτήσει πάνω από τρία χρόνια ώσπου να τελεσιδικήσουν, με αποτέλεσμα στο μεσοδιάστημα ο φοροφυγάς να μην έχει κανέναν λόγο πια να αποπληρώσει φόρους και πρόστιμα. Και όσο ο οφειλέτης πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης, γλυτώνει τη φυλακή και την κατάσχεση της περιουσίας του.

Η κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι αλλάζει στάση απέναντι στους φοροφυγάδες. Σχεδιάζει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο δίωξης, ανάλογο με αυτό που ισχύει στις ΗΠΑ, αλλά και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ο φοροφυγάς που συλλαμβάνεται με υψηλά χρέη θα υποχρεώνεται να πληρώσει, άμεσα, κάποιο σημαντικό ποσό έναντι των οφειλών του και μετά τη δίκη θα καταβάλλει τα συνολικά πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που θα του επιδικάζονται και προβλέπει ο νόμος.

Εφόσον ο φορολογουμένους καταδικαστεί, δεν θα έχει τη δυνατότητα να αναστείλει, μέσω έφεσης, την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο.

Με το νέο σύστημα το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα της δέσμευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων, με το που διαπιστωθεί η παράβαση. Τα περιουσιακά στοιχεία θα αποδεσμεύονται όταν πληρώσουν τις οφειλές τους και εφόσον αθωωθούν από το δικαστήριο.

Οι συγκεκριμένοι παραβάτες δεν μπορούν να κάνουν φορολογικούς συμβιβασμούς (καταβολή του 50% του προστίμου και προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια), ενώ δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των πάσης φύσεως ευνοϊκών κινήτρων, όπως οι δόσεις, η μείωση προστίμων και προσαυξήσεων κ.λπ.


Στέλιος Κράλογλου

Πώς η διατροφή προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αύξηση της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου μαστού στις γυναίκες. 1 στις 13 γυναίκες στην Ευρώπη θα προσβληθεί από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της.


Τι μπορεί όμως να κάνει μια σύγχρονη γυναίκα στην καθημερινότητά της για να προστατευθεί;
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο τρόφιμο ή δίαιτα που να αποτρέπει την εμφάνισή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 30-40% όλων των τύπων καρκίνου που εκδηλώνονται, σχετίζεται με την κακή διατροφή, τη μειωμένη άσκηση, την παχυσαρκία και με άλλους παράγοντες που έχουν σχέση με καθημερινές συνήθειες.

Η ποιότητα της διατροφής και η καλή φυσική κατάσταση είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ή και να ενισχύσουν την εξέλιξη της θεραπείας.



Δώστε έμφαση στα λιπαρά. Αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών, ιδιαίτερα κορεσμένων. Προσπαθήστε η μεγαλύτερη ποσότητα των λιπαρών που καταναλώνεται να προέρχεται από «καλά» λίπη, δηλαδή μονοακόρεστα και πολυακόρεστα.

Προτιμήστε, λοιπόν, ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και μαργαρίνη για άλειμμα στο ψωμί αντί για βούτυρο, και θυμηθείτε να καταναλώνεται τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα ψάρια (σολομός, πέστροφα, τόνος), ξηρούς καρπούς (ιδιαίτερα τα καρύδια) ή εμπλουτισμένα τρόφιμα με ω-3 λιπαρά οξέα, όπως χυμοί με ω3 ή μαργαρίνες.

Τέλος, καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, δηλαδή μια μεγάλη σαλάτα και 2 – 3 φρούτα, καθημερινά,. Κάποια λαχανικά μάλιστα όπως το λάχανο, τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κρεμμύδι, το πράσο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι φαίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη προστατευτική δράση έναντι του καρκίνου του μαστού.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Η διατήρηση υγιούς βάρους (ΔΜΣ 18,5-25 kg/m2) και η μέτρια πρόσληψη θερμίδων από τη διατροφή αποτελούν δύο σημαντικούς παράγοντες πρόληψης. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που παίρνουν βάρος, μετά τη διάγνωση εμφάνισης καρκίνου μαστού έχουν αυξημένο κίνδυνο υποτροπής του. Αντίστοιχα, μελέτες δείχνουν πως ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση είναι αυξημένος στις υπέρβαρες γυναίκες.

Προπηλάκισαν μέλη της ΑΔΕΔΥ

Εκπαιδευτικοί προπηλάκισαν στα Προπύλαια μέλη της ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου στο θέμα της απεργίας των καθηγητών.
Στο στόχαστρο των αποδοκιμασιών μπήκε και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αντώνης Αντωνάκος.
«Ήρθαμε εδώ όντας απεργοί, γιατί απεργούμε πάντα, να καταγγείλουμε την απεργοσπαστική απόφαση της ΑΔΕΔΥ και το άδειασμα των καθηγητών», δήλωσε δάσκαλος από το Αιγάλεω, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία, διευκρινίζοντας ότι είναι επίσης γονιός παιδιού που δίνει πανελλαδικές.
Δεν υπάρχουν σχόλιαστο:Προπηλάκισαν μέλη της ΑΔΕΔΥ

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο σύγχρονος πολιτικός κλόουν και ο μεγαλύτερος Υβριστής του Ελληνικού Εθνους!

Ενας αδίστακτος μαφιόζος της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, ένας τυχάρπαστος σαλτιμπάγκος που απο τηλε-βιβλιοπώλης της αρπαχτής, έφτασε μέχρι το αξίωμα του Υπουργού, ελέω Γεωργίου Καρατζαφέρη... Είναι ο άνθρωπος που εξύβρισε και εξακολουθεί να υβρίζει με την εμετική ρητορική του, ό,τι ιερό και όσιο έχει αυτός ο λαός...

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Θα μπορούσα να γράψω τόσα για το υποκείμενο αυτό της σύγχρονης πολιτικής ζωής, όσα δεν μπορεί να χωρέσει καν η σελίδα ετούτη του ιστολογίου.

Είναι αδύνατον αυτός ο άνθρωπος να χωρέσει σε πέντε-δέκα αράδες γραπτού λόγου. Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και η αμετροέπεια του λόγου του, δεν μπορεί να καταμετρηθεί εύκολα απο κάποιον ιστορικό. Και όμως, αυτός ο απίθανος σβίγγος, όχι μόνο επιβιώνει, όχι μόνο γίνεται υπολογίσιμος παράγοντας του πολιτικού βίου, αλλά μέσα απο τον εμετικό του λόγο, την τσιριχτή του φωνή και το απύθμενο θράσος του, κατορθώνει και επιβάλλεται σε οποιονδήποτε θελήσει να του αντιπαρατεθεί...

Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί πως η περίπτωσή του χρήζει άμεσης...ψυχιατρικής εποπτείας. Και δικαίως. Ομως, εδώ είναι...Ελλαδιστάν, δεν είναι παίξε-γέλασε. Και στο Ελλαδιστάν αυτό, οι μόνοι που μπορούν να επιβιώνουν και μάλιστα με τη σχετική τους άνεση, είναι ακριβώς αυτού του είδους οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι του ύφους και του βεληνεκούς του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο άνθρωπος αυτός επίσης, τυγχάνει να είναι και το...αγαπημένο παιδί των παραθύρων των τηλε-καναλιών. Εχει γίνει η ...αγαπημένη τηλε-περσόνα όλων των δημοσιογραφίσκων της δεκάρας, που κάνουν τις πρωινες ενημερωτικές εκπομπές. Απο τον Σκάι του Αλαφούζου ώς τον ΑΝΤ-1 του Κυριακού, ο Αδωνις Γεωργιάδης περιφέρεται απο παράθυρο σε παράθυρο, διαλαλώντας την απαίσια λεκτική πραμάτεια του. Δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει ή να εκφράσει τουλάχιστον μιαν αντίθετη προς αυτόν, άποψη. Θα τον...κόψει ο Αδωνις στην πρώτη φράση. Θα τον...επαναφέρει άμεσα στη δική του...εικονική πραγματικότητα, επιδιώκοντας τον άμεσο εκνευρισμό του συνομιλητή του και την απόλεια του ειρμού της σκέψης του. Κλασσικό δείγμα ερποντος φασιστοειδούς, που προσπαθεί να καλύψει την κενότητα των λόγων του και την τεράστια ανασφάλειά του, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο της καπέλωσης . Ενα εργαλείο που του είναι ιδιαίτερα χρησιμο και που, απ ό,τι φαίνεται, λειτουργεί καλά...


Ο Αδωνις Γεωργιάδης ασφαλώς και δεν είναι τυχαίος σε μια χώρα όπως το σύγχρονο...Ελλαδιστάν. Σε ένα κράτος του οποίου η έννοια "δημοκρατία" καταντάει να είναι το...γελοίον του πράγματος, οι μόνοι που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην πολιτική αρένα είναι οι μηδενικοί. Ο Γεωργιάδης ασφαλώς και ανήκει σε αυτούς. Είναι σάρκα απ τη σάρκα τους. Με μια ίσως ουσιώδης διαφορά: Οτι αυτός ΞΕΡΕΙ τι ακριβώς είναι ο ίδιος και ΠΩΣ μπορεί να εξοβελίζει τους αντιπάλους του. Οι υπόλοιποι, απλώς μεταχειρίζονται τις πεπατημένες του παρελθόντος χωρίς πάντα να επιτυγχάνουν. Ο Γεωργιάδης όμως ποτέ.

Ο Γεωργιάδης είναι αυτό που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει με σχετική ευκολία, ως το "Αυγό του φασιστικού Φιδιού". Το υποκείμενο αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, εαν η Ελλάδα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη μοίρα απο αυτήν που βρίσκεται σήμερα. Ανθρωποι σαν τον Γεωργιάδη επιβιώνουν μόνο σε καταστάσεις όπου κυριαρχεί ο έρπων Φασισμός. Και σήμερα, οι καταστάσεις αυτές είναι κυρίαρχες σε όλο το μήκος και το πλάτους του ελλαδικού χώρου.

Η περίπτωσή του είναι σχεδόν ίδια και απαράλλαχτη με εκείνη του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Ο Γιαννόπουλος, υπήρξε ο μπροστάρης του πράσινου φασισμού που εφάρμοσε με επιτυχία ο μέντοράς του, Ανδρέας Παπανδρέου. Με τη διαφορά οτι ο Γιαννόπουλος δεν υπήρξε απλώς ο κλόουν του ΠΑΣΟΚοεθνικοσοσιαλισμού. Ηταν κάτι πολύ περισσότερο απ αυτό. Ηταν "αρχηγός" όλου του τάγματος των "πρασινοφρουρών" και ο γνήσιος εκφραστής του παπανδρεικού μηδενισμού. Χωρίς τον Γιάννόπουλο, το ΠΑΣΟΚ τις δύσκολες μέρες του 88 και 89, ήταν αδύνατο να επιβιώσει. Η ΝΔ όμως του Αντώνη Σαμαρά, μπορεί κάλλιστα να επιβιώσει χωρίς τον Γεωργιάδη. Γιατί ο Γεωργιάδης είναι απλώς ένα εργαλείο της στην υπόθεση της επιβολής του νέου στάτους κβό που θέλει να εφαρμόσει, υπο τον μανδύα της ευρωπαικής γερμανοκεντρικής Τάξης Πραγμάτων. Ενα εργαλείο χρήσιμο, όπως η τανάλια στα χέρια του μάστορα που δένει τα σίδερα του σκυροδέματος μιας οικοδομής.


Ο Γεωργιάδης δεν επελέγη τυχαία απο τον Αντώνη Σαμαρά για να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε ασφαλώς και η επιλογή του ομοιδεάτου του Βορίδη. Ο Σαμαράς ήθελε μέσω του Γεωργιάδη, να περάσει αυτά που οποιοσδήποτε άλλος βουλευτής ή μέλος του κόμματός του ήταν αδύνατο να κατορθώσει. Ο Γεωργιάδης είναι η απόλυτη έκφραση της λαικίστικης μαύρης Δεξιάς, η οποία και αιματοκύλισε τον τόπο με την αρρωστημένη, παράλογη και πέραν πάσης λογικής νοοτροπία της. Επομένως, για τον Σαμαρά και την παρέα του, δεν μπορούσε να βρεθεί πιο χρήσιμο εργαλείο επικοινωνιακής πολτικής του πλέον αισχύστου λαικίστικου μοτίβου απο αυτόν. Ο Σαμαράς γνωρίζει επ ακριβώς τί μπορεί και τι δεν μπορεί ο Γεωργιάδης. Και τον χρησιμοποιεί ανάλογα.

Το "ελληνοειδές" αυτό, είναι ασφαλέστατα η Ντροπή και το Ονειδος μιας πατρίδας που θέλει να φέρει το ιερό όνομα της Ελλάδας. Και μόνο το γεγονός οτι είχε φτάσει να...επιπλήξει τους ...νεκρούς απο ασφυξία φοιτητές της τραγωδίας της Θεσσαλονίκης τον περσινό χειμώνα, φτάνει και περισσεύει για να τον κατατάξει κάποιος στους πολιτικούς παράφρονες. Αυτό όμως καθ' αυτό το γεγονός, δεν είναι παρα η κορυφή του παγόβουνου της φασιστικής αύρας που τείνει να τυλίξει την Ελλάδα. Οσο κατρακυλάει κανείς απ την κορφή αυτού του παγόβουνου προς τη βάση του, τόσα περισσότερα ανακαλύπτει, τόσο περισσότερο μολύνεται απο τη σήψη και τη σαπίλα.


Πολλές φορές θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο μέσος σκεπτόμενος Ελληνας, γιατί χρησιμοποιείται ο Γεωργιάδης απ τα κανάλια, ως ο...αντίλογος σε κάθε πράξη και σε κάθε λόγο αντίστασης που επιχειρείται να ακουστεί μέσα απ αυτά. "Μήπως ...πληρώνει για να εφανίζεται;", θα μπορούσε επίσης να αναρωτηθεί κάποιος άλλος. Μην κουράζεστε, την απάντηση την έχει ήδη δώσει ο περίφημος - και μη εξαιρετέος - Νίκος Ευαγγελάτος μέσα απο την εκπομπή του: "Μα γιατί ο Γεωργιάδης "πουλάει"!

Ο Γεωργιάδης γνωρίζει οτι...πουλάει (έτσι κι αλλιώς την τέχνη τη γνωρίζει καλά απο τότε που πούλαγε τα πεμπτοκλασσάτα ελληνοειδή βιβλία του), όπως επίσης γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό και τη ...θεωρία του "πατέρα" της βρόμικης προπαγάνδας Γιόζεφ Γκαίμπελς. Οσο περισσότερο προμοτάρει τον εαυτό του, ακόμη κι οταν αυτός βάλλεται απο παντού, τόσο πιο...δημοφιλής γίνεται! Οσο περισσότερη μαύρη προπαγάνδα βγάζει το στόμα του, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το στάτους του στην πολιτική ζωή. Οσο περισσότερο λοιδωρείται και λοιδωρεί, τόσο αναπτύσσεται η μηδενιστική του προσωπικότητα.

Τον Γεωργιάδη τον φοβίζει περισσότερο απ όλα ένα πράγμα: Το να μην ασχολείται κανείς μαζί του! Αυτό στην κυριολεξία τον πεθαίνει, τον σκοτώνει. Θυμάμαι όταν έιχε έρθει εδώ στη Μελβούρνη, λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Ηξερε οτι θα γινόταν δέκτης...πολλών γιουχαισμάτων απο τους ομογενείς, πράγμα που συνέβη. Οπως ήξερε οτι θα γινόταν και δέκτης πολλών επευφημιών. Εγώ υπήρξα απο τους πρώτους, απο αυτούς που τον γιουχάισαν. Και θυμάμαι το βλέμμα του, που θα μου μείνει αξέχαστο: Το βλέμμα του παρανοικού, όταν νοιώθει πως ...όλα πάνε καλά! Οτι...πετυχαίνει τους στόχους του!...

Στ' αλήθεια, δε ξέρω τι άλλο να προσθέσω γι αυτόν τον ελεεινό και θρασύδειλο ΑΛΗΤΗ της πολτικής μας ζωής. Ισως όμως το κάνει 'ένας 'άλλος αγωνιστής, ο Παναγιώτης Αποστόλου, συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνεργάτης των ιστολογίων "Aegeantimes.gr" "Ελληνικό Φαινόμενο" και άλλων.

Παραθέτω εδώ μια επιστολή διαμαρτυρίας και παρέμβασης που είχε στείλει πριν απο ένα μηνα περίπου στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ωρα", στην οποία ο Γεωργιάδης είχε παραχωρήσει συνέντευξη. Και στην κυριολεξία, ο Αποστόλου τον...τοποθετεί στην ...επ' ακριβή του θέση. διαβάστε την, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μιας και ο Αποστόλου κυριολεκτικά τον...ξεβρακώνει, ξεσκεπάζοντας την...αβάσταχτη ελαφρότητα του μηδενισμού του...


Απάντηση σε Αδωνι Γεωργιάδη για συνέντευξή του στην "Ε.Ω" της 6ης Απριλίου 2013

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Κε Διευθυντά,

Στο φύλλο του Σαββάτου 6 Απριλίου 2013 της έγκριτης εφημερίδος σας, δημοσιεύεται εκτενής συνέντευξη του βουλευτού της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη (πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ). Δεν θα είχα κανένα λόγο να παρέμβω στα όσα πραγματεύεται σ΄ αυτήν ο πρώην σύνορκός μου στο ΛΑΟΣ, αν αυτά είχαν έστω και κάποια σχέση με την πραγματικότητα, γιατί η καμήλα δεν κοιτά την καμπούρα της παρά μόνο τις άλλες καμπούρες.

Προτίθεμαι, λοιπόν, να θίξω κάποια από αυτά τα σημεία, σεβόμενος την ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση των πολυπληθών αναγνωστών σας, με σεβασμό στον πολύτιμο χώρο της φιλόξενης εφημερίδας σας.

Ισχυρίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης, ότι στην Κύπρο ο «αριστερός» Χριστόφιας, «κατάφερε σε 5 χρόνια να μεγαλώσει το χρέος σχεδόν κατά 20%, να μεγαλώσει την ανεργία κατά 100%....» κλπ. Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης διαθέτει πολύ ισχνή μνήμη και παραβλέπει, πως αυτά για τα οποία κατηγορεί τον Χριστόφια τα έχουμε στην Ελλάδα υποστεί σε πολύ πιο βαριά μορφή.

Θα του θυμίσω, πως ο Κώστας Καραμανλής κατά την περίοδο 2004-2009 (του οποίου υποστηρικτής ήταν ο Άδωνης, όταν ο Άδωνης υπερασπιζόταν την πολιτική της υποταγής του ΛΑΟΣ στην πολιτική της γαλάζιας πολυκατοικίας της ΝΔ, στις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, στο οποίο επί σειρά ετών μετείχε εκείνος όπως και ο υπογράφων), αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 100%.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς, στο κόμμα του οποίου ανήκει ο Άδωνης Γεωργιάδης, μέσα σε λίγους μήνες διακυβέρνησης της χώρας εκτίναξε την ανεργία κατά 300%. Σε ποιους απευθύνεται τέλος πάντων ο Άδωνης; Δυστυχώς, για εκείνον, υπάρχουν αναγνώστες της Ελεύθερης Ώρας που έχουν μνήμη και γνώση, οι οποίοι βιώνουν την πολιτική της εξαθλίωσης στο πετσί τους από την κυβέρνησή του και αυτούς δεν μπορεί να τους περιφρονεί.

Σε άλλο σημείο αυτής της απάντησής του, αναφέρει: «…επίσης ψήφισε το PSI των ελληνικών ομολόγων χωρίς να απαιτήσει κάλυψη των ζημιών…».
Όμως, ο Άδωνης Γεωργιάδης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα δεν ξέρανε τι ακριβώς θα συμβεί στην Κύπρο με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, όταν με περισσή προθυμία προώθησαν σε υπερκομματικό επίπεδο; Δεν ξέρανε, ότι οι κυπριακές τράπεζες ήταν βαριά εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα; Τι έκαναν για να προστατέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία; Συνεπώς, η κυβέρνησή τους παρέσυρε την Κύπρο στη σημερινή τραγική κατάσταση και έχουν το θράσος να κομπάζουν και από πάνω!

Ισχυρίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης πως: «η πρώτη συμφωνία του Eurogroup, όπως τελικά εξελίχτηκαν τα πράγματα, ήταν μια καλή συμφωνία για την Κύπρο…ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να πείσει τους βουλευτές της κυπριακής Βουλής και ως αποτέλεσμα ήταν το ανεύθυνο ΟΧΙ χωρίς εναλλακτικό σχέδιο…αποτέλεσμα αυτού είναι η Γερμανία να τιμωρήσει την Κύπρο για να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν και την οδήγησε στην δεύτερη απόφαση του Eurogroup».

Αυτές οι πολιτικές θέσεις του κ. Γεωργιάδη είναι άκρως επικίνδυνες και προσβλητικές για την νοημοσύνη του λαού μας.
Από πότε κ. Άδωνι η καταλήστευση των αποταμιεύσεων του κυπριακού λαού και των λοιπών καταθετών ήταν μια καλή συμφωνία;
Αλλά εν πάση περιπτώσει, γιατί δε μας λέει τι έπραξε η μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση, το έργο της οποίας μετά μανίας υπερασπίζεται;
Γιατί αποδεχτήκανε την αρχική πρόταση που περιελάμβανε κούρεμα και ποσών κάτω των 100 χιλ. ευρώ;
Αυτή ήταν η καλή συμφωνία;
Γιατί δεν ασκήσανε βέτο στο Eurogroup της προπερασμένης Παρασκευής, προκειμένου να προστατέψουν την κυπριακή οικονομία;
Πού είναι η Ελληνική συμπαράσταση στους ομοεθνείς μας Κυπρίους; Φωνάξανε για άλλη μια φορά, πως η Κύπρος κείται μακράν;
Γιατί δεν υπήρχε planB, στο σύσσωμο περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής; Και για το οποίο ο κ Άδωνης είναι ανεύθυνος να σχολιάζει. Τι στο διάβολο συζήτησαν Σαμαράς – Αναστασιάδης στη συνάντηση των Αθηνών, αμέσως μετά την εκλογή του δευτέρου; Γιατί δεν ασκήθηκε καμιά πίεση από την Ελληνική κυβέρνηση προς τους «εταίρους» της ΕΕ;

Βέβαια, σε αυτό που θα συμφωνήσω μαζί του είναι, πως η Γερμανία θέλησε να τιμωρήσει ένα μικρό «εταίρο» που σήκωσε το ανάστημά του, δηλαδή την Κύπρο, προκειμένου να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν.
Σε αυτή την ενωμένη Ευρώπη πιστεύει ο Άδωνης και η τρικομματική κυβέρνησή του;
Στην ενωμένη Ευρώπη που ο ισχυρός προς όφελός του, τιμωρεί τον αδύνατο;
Που ο ισχυρός «εταίρος» μεταχειρίζεται τον αδύνατο «εταίρο» ως δανειολήπτη και όχι ως ισότιμο εταίρο, όπως άλλωστε προβλέπεται;
Μήπως, η μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση σχεδίασε την καταστροφή της Κύπρου με τους νεοφιλελεύθερους της κυβέρνησης της Γερμανίας;
Μήπως η απόλυτη υποταγή τους στη Μέρκελ αγγίζει τα όρια της Προδοσίας;

Ισχυρίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης, πως εάν η Ελλάδα δεν είχε υπογράψει τα μνημόνια θα είχε την τύχη της Κύπρου. Αυτή η θέση είναι υποτελής και προβοκατόρικη και απευθύνεται μόνο σε χαχόλους. Επιδοκιμάζει και νομιμοποιεί την καταλήστεψη και την εξαθλίωση της Ελλάδας, την λεηλασία του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, με σκοπό να την καταστήσει εσαεί αποικία χρέους της Γερμανίας.

Τον παραδίδω στην λαϊκή οργή και την περιφρόνηση.

Επίσης, οφείλω να επισημάνω την αμετροέπεια του ανδρός, ο οποίος φρονεί, ότι έχει αποτιμηθεί το κόστος της Μικρασιατικής περιπέτειας και καταστροφής. Ή μήπως, επιχειρεί να αναβιώσει με τραγικούς συνειρμούς τα υπολείμματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού στη σημερινή Ελλάδα;

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις του για την αποχώρησή του από τον πάλαι ποτέ ισχυρό Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ), ο λόγος της αποχώρησής του ήταν ένας και μόνος. Από την πρώτη στιγμή που προσχώρησε στο ΛΑΟΣ, πιστεύω, πως κύριο μέλημά του ήταν να μπορέσει με την νεοταξική και νεοφιλελεύθερη ρητορική και πολιτική του (για την οποία δημόσια τον κατήγγειλα καθώς και τον Βορίδη και ήταν ο λόγος διαγραφής μου από το κόμμα) να εγκλωβίσει τον πατριωτικό χώρο και στο τέλος να τον διαλύσει.

Ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο κ. Μάκης Βορίδης υπήρξαν ο Δούρειος Ίππος του Συστήματος στα σπλάχνα του ΛΑΟΣ και σήμερα επιχαίρουν για την πλούσια ανταμοιβή τους!!!

Κε Διευθυντά,

Προφανώς και δεν περιμένω απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη. Αν όμως, θελήσει να απαντήσει να είστε σίγουρος, πως θα λάβει εκ νέου την πρέπουσα ανταπάντηση.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Αποστόλου
Πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ (2004-2007)

Εγώ τι άλλο να προσθέσω. Τα είπε όλα ο αγαπητός κύριος Αποστόλου, του οποίου άρθρα έχω δημοσιεύσει εδώ στο ιστολόγιο κατα καιρούς...

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι τίποτε άλλο, παρα ακόμα ένα σύγχρονο σκουπίδι του ελληνικού πολιτικού βίου ανάμεσα στα υπόλοιπα που κάθονται στα έδρανα της Βουλής. Το θέμα δεν είναι πότε και εαν θα εξαλειφθεί απο την πολιτική ζωή το εν λόγω σκουπίδι, το θέμα είναι αν θα βρεθεί κάποτε ένας χριστιανός να πάρει μια σκούπα και να καθαρίσει όλα αυτά τα υπάρχοντα σκουπίδια απο κεί μεσα... Mαζί με δαύτον...

Πόσα από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη νομίζετε ότι έχει παραβιάσει και καταλύσει η Δικτατορία που ζούμε σήμερα;

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.

Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος. Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας. Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους (αξιοκρατία).

Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:
Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη (26 Αυγούστου 1789):

"Οι αντιπρόσωποι του γαλλικού λαού, συγκεντρωμένοι σε Εθνική Συνέλευση, επειδή πιστεύουν ότι η άγνοια, η λήθη και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι αποκλειστικοί λόγοι της κοινής δυστυχίας και της διαφθοράς των κυβερνήσεων, αποφάσισαν να εκθέσουν σε μια επίσημη διακήρυξη τα φυσικά, αναπαλλοτρίωτα και ιερά δικαιώματα του ανθρώπου με τελικό σκοπό αυτή η διακήρυξη, μια και θα βρίσκεται συνέχεια μπροστά στα μάτια του κοινωνικού σώματος, να υπενθυμίζει σε όλους αδιάκοπα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη σκοπεύει να καταστήσει τις αποφάσεις της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας περισσότερο σεβαστές, μια και θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να συγκρίνονται με τον τελικό στόχο του κάθε πολιτικού θεσμού.
Τέλος, η διακήρυξη αυτή αποβλέπει να στρέψει τις διεκδικήσεις των πολιτών, που θα στηρίζονται πια σε απλές αρχές και αναμφισβήτητες, προς τη στήριξη του Συντάγματος και προς το γενικό καλό.
Επομένως, η Εθνική Συνέλευση μπροστά και κάτω από την προστασία του Ανωτάτου Όντος αναγνωρίζει και διακηρύσσει τα παρακάτω δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη...


Ωραία θα πείτε. Οι πολιτικοί μας, σίγουρα τα σέβονται αυτά. ούτως ή άλλως τα δικαιώματα αυτά θα είναι πολύ δίκαια έτσι; Και οι διάφοροι "Συνταγματολόγοι", ειδικοί και νομικοί σίγουρα λοιπόν θα τα σέβονται έτσι; Τα δικαστήρια επίσης προφανώς θα τα υποστιρίζουν και αυτά πάντα έτσι;
ΌΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα ανθρώπινα δικαιώματα (από την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη) έχει καταλύσει η Κατοχική Χουντάρα;

Μήπως νομίζετε 30% ;
Μήπως νομίζετε 50% ;
Μήπως νομίζετε 70% ;

Όχι, δυστυχώς τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ!


Ας τα δούμε ένα - ένα λοιπόν...


Άρθρο 1 - Οι άνθρωποι γεννιούνται καί παραμένουν ελεύθεροι, με ίσα δικαιώματα. Κοινωνικές διακρίσεις γίνονται μόνο με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να μην αναφέρει κανείς εδώ... Ασυλία Βουλευτών και πολιτικών. Φυλάκιση και κυνήγημα πολιτών για μηδαμινά χρέη. Μεγαλο-λαμόγια, Τραπεζίτες και άλλοι που κλέβουν εκατομμύρια, είτε το κάνουν "νόμιμα", είτε παράνομα, αλλά τυγχάνουν της πλήρους προστασίας του συστήματος... Και αυτά είναι μόνο η αρχή...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 1, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 2 - Σκοπός κάθε πολιτικής ένωσης αποτελεί η διατήρηση των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στη βία.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, σημειώστε "check". Άγρια καταστολή, από τις δυνάμεις κατοχής σε ΚΑΘΕ διαμαρτυρία, σημειώστε "check". Ασφάλεια και αντίσταση στην βία;;; Εδώ γελάμε... εάν δεν ήταν τόσο τραγικό. Το καθεστώς δεν χάνει καμιά ευκαιρία να μπουκάρει στο σπίτι του καθενός που αντιστέκεται, να τον κατηγορήσει, να τον φυλακίσει, και να του πάρει τα πάντα. Παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 2, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 3 - Το Έθνος είναι η αποκλειστική πηγή κάθε εξουσίας. Καμία ομάδα ανθρώπων και κανένα άτομο δεν μπορεί να ασκεί εξουσία που δεν απορρέει από το Έθνος.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Το Έθνος; Ποιο Έθνος. Αυτή η λέξη έχει καταργηθεί πλέον... Αλλά ας το δούμε: Το πολιτικό προσωπικό ακολουθεί πιστά τις εντολές της Τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων, χωρίς να ρωτά κανέναν απολύτως. Το τραγικότερο όλων, είναι ότι το παραδέχονται χωρίς αναστολές... Μας λένε ότι η όποιες γελοίες ρυθμίσεις ή αλλαγές δεν τις δέχεται η Τρόικα, οπότε δεν μπορούν να περάσουν. Και άλλα βέβαια...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 3, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 4 - Ελευθερία σημαίνει το να μπορεί να πράττει το κάθε άτομο οτιδήποτε δε βλάπτει ένα άλλο άτομο. Έτσι, η άσκηση των φυσικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου θέτει σαν όριο το σημείο εκείνο, από το οποίο αρχίζει η άσκηση των ίδιων δικαιωμάτων για το άλλο άτομο. Το όριο αυτό δεν καθορίζεται παρά μόνον από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ δεν θα αναφέρουμε κάποια πράγματα που ήδη έχουν αναφερθεί που καταλύουν και αυτό το δικαίωμα. Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν αναφέραμε ακόμη. Μέσα σε αυτά είναι τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν κάθε μέρα, που μας βλάπτουν, βάζουν λάδι στην φωτιά της κρίσης, ανεβάζουν την ύφεση, τις αυτοκτονίες, την ανεργία κλπ. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι το Άρθρο 4 ισχύει ακόμα;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 4, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 5 - Ο νόμος μπορεί να απαγορεύσει μόνο ό,τι είναι επιζήμιο για την κοινωνία. Ό,τι δεν απαγορεύεται από το νόμο θεωρείται επιτρεπτό και δεν μπορεί σε κανέναν να επιβληθεί να κάνει κάτι που δεν ορίζεται από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ο νόμος της κατοχής σήμερα, θα έπρεπε πρώτα και κύρια, να απαγορεύσει την διαδικασία "σωσίματος" από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού... Αλλά ας δούμε και κάποια άλλα θεματάκια... Σκουριές. Καταστροφή του περιβάλλοντος, ξεπούλημα αμύθητης περιουσίας του Λαού έναντι πινακίου φακής... Αυτό δεν είναι επιζήμιο για την κοινωνία; Οι αυτοκτονίες, η ανεργία, η υπερφορολογία και τόσα άλλα τι είναι; Ρωτήστε τον εαυτό σας: Οι νόμοι που περνά η κατοχή, είναι ηθικοί; Είναι δυνατόν να λέμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο νόμος, όταν αυτοί που τους ορίζουν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 5, δεν αφορά το παράνομο καθεστώς στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 6 - Ο νόμος αποτελεί έκφραση της κοινής βούλησης. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, προσωπικά ή με αντιπροσώπους τους, να μετέχουν στη θέσπισή του. Ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους, ανεξάρτητα αν προστατεύει ή τιμωρεί. Εφόσον όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, μπορούν όλοι να μετέχουν το ίδιο και στα δημόσια αξιώματα, στις θέσεις και τις υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους και χωρίς καμία άλλη διάκριση παρά αυτή που πηγάζει από την αρετή τους και το ταλέντο τους.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ μιλάμε για άλλο ένα ανέκδοτο... Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στην θέσπιση των νόμων; Εδώ ΟΥΤΕ ΚΑΝ η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ... Τους τα υπαγορεύει η Τρόικα.... Δεν χρειάζεται να πούμε και τίποτα άλλο που δεν έχουμε ήδη αναφέρει εδώ.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 6, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 7 - Κανένα άτομο δεν μπορεί να κατηγορηθεί, να συλληφθεί ή να κρατηθεί παρά μόνο στις περιπτώσεις που ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προκαθορίζονται από αυτόν. Όσοι αιτούνται, εκδιώκουν, και εκτελούν αμέσως ή εμμέσως αυθαίρετες εντολές πρέπει να τιμωρούνται. Όπως επίσης, κάθε πολίτης ο οποίος καλείται ή συλλαμβάνεται εν ονόματι του νόμου πρέπει να συμμορφώνεται αμέσως, κάθε αντίσταση που προβάλλει όντας ομολογία ενοχής.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο... Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 7, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 8 - Ο νόμος οφείλει να επιβάλλει ποινές που είναι αποκλειστικά και απόλυτα αναγκαίες. Κανείς δεν μπορεί να τιμωρηθεί παρά με νόμο που είχε θεσπιστεί πριν το αδίκημα και ο οποίος εφαρμόζεται νόμιμα.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο... Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 8, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 9 - Επειδή κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος έως ότου αποδειχτεί η ενοχή του, αν κριθεί αναγκαίο να συλληφθεί, κάθε αυστηρό μέτρο που δεν θα ήταν αναγκαίο για τη σύλληψή του απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Άλλο ένα ανέκδοτο... Μαζί τα φάγαμε, είμαστε όλοι τεμπέληδες, προσαγωγές, κρατήσεις, αντισυνταγματικές αποφάσεις στα δικαστήρια, είναι μόνο ένα μέρος των ενεργειών που καθημερινά κάνει το κράτος κατοχής.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 9, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 10 - Κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις πεποιθήσεις του, ακόμη και τις θρησκευτικές, εφ’όσον η εκδήλωσή τους δεν διαταράσσει τη δημόσια τάξη που ο νόμος έχει επιβάλλει.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Είσαι ειρηνικός διαδηλωτής; Ετοιμάσου για δακρυγόνα, συλλήψεις, γλόμπ, και ξύλο... Όσο για τις πεποιθήσεις σου, να ξέρεις ότι ΔΕΝ τους απασχολεί καθόλου...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 10, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 11 - Η ελεύθερη ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών είναι ένα από τα πολυτιμότερα δικαιώματα του ανθρώπου. Επομένως, κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να ομιλεί, να γράφει, και να τυπώνει τα έργα του ελεύθερα, αρκεί να μην κάνει κατάχρηση αυτής της ελευθερίας σε περιπτώσεις που ορίζονται σαφώς από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Είσαι blogger; Είσαι υπέρ του εθνικού νομίσματος; Εεε τότε να ξέρεις ότι το "σύστημα" θα κάνει το παν για να σε φιμώσει... Εντάξει δεν το έχουν καταφέρει ακόμα πλήρως, αλλά όλοι μας ξέρουν ότι το έχουν εφαρμόσει ήδη σε πολλές περιπτώσεις.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 11, δεν έχει καταλυθεί πλήρως, αλλά έχει παραβιαστεί πολλές φορές.

----

Άρθρο 12 - Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη κάνει αναγκαία την ύπαρξη μιας κρατικής εξουσίας. Άρα αυτή η εξουσία έχει θεσπιστεί για το καλό όλων και όχι για την ιδιωτική ωφέλεια αυτών, στους οποίους έχει ανατεθεί.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Η κατοχική δικτατορία, εξασφαλίζει πλέον μόνο ένα πράγμα. Την πληρωμή τοκογλυφικών χρεών. Στην πλάτη του Λαού. Ή μάλλον, θα έλεγε κανείς, πάνω από τα πτώματα του Λαού... Είναι κανείς ακόμα που πραγματικά πιστεύει ότι το "κράτος" χρησιμοποιεί την εξουσία για το καλό όλων;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 12, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 13 - Για τη συντήρηση της κρατικής εξουσίας και για τα έξοδα της διοίκησης μια κοινή συνεισφορά είναι αναγκαία. Η συνεισφορά αυτή πρέπει να είναι κατανεμημένη με δικαιοσύνη στους πολίτες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ανέκδοτο και πάλι... Σήμερα έχουμε φορολογία στους άνεργους, άστεγους και στους άπορους! Η φορολογία όχι μόνο δεν είναι ανάλογη με την δυνατότητα του κάθε πολίτη, αλλά ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ανάλογη...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 13, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.

----

Άρθρο 14 - Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, αυτοπροσώπως ή με τους αντιπροσώπους τους, ν’αποδέχονται ελεύθερα την αναγκαιότητα της δημόσιας εισφοράς, να παρακολουθούν τη χρήση της και να καθορίζουν την ποσότητα, τη διάθεση, την είσπραξη και τη διάρκειά της.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να πει κανείς και γι αυτό το δικαίωμα... Ποιοι πολίτες έχουν αυτό το δικαίωμα; Εδώ όπως είπαμε και παραπάνω, δεν έχουν το δικαίωμα αυτό ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι κυβερνήσεις μας... Οι πολίτες... απλά καλούνται να πεθάνουν...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 14, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.

----

Άρθρο 15 - Η κοινωνία έχει το δικαίωμα να ζητήσει ευθύνη από κάθε δημόσιο λειτουργό για τον τρόπο που άσκησε το λειτούργημά του.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ευθύνες; ΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ; Αυτοί που ευθύνονται για την απόλυτη κατάντια μας, ούτε λογοδοτούν, ούτε επικοινωνούν με την κοινωνία. Οι "Δημόσιοι Λειτουργοί" που έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη, έχουν απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, την ασυλία τους και γενικότερα με την πλήρη απαξίωση που δείχνουν στον Λαό αυτής της χώρας...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 15, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 16 - Κάθε κοινωνία η οποία δεν έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της και δεν έχει καθορίσει με ακρίβεια τη διάκριση των εξουσιών, δεν μπορεί να θεωρηθεί οργανωμένη.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Διάκριση εξουσιών; Ποια διάκριση; Εδώ έχουμε παρά μόνο μία εξουσία, αυτήν των τοκογλύφων και διεθνών κέντρων, που εργάζονται με έναν και μόνο νόμο: "Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε."

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 16, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 17 - Επειδή η ιδιοκτησία είναι ένα απαραβίαστο και ιερό δικαίωμα κανείς δεν μπορεί να τη στερηθεί παρά μόνο σε περίπτωση δημόσιας ανάγκης που έχει καθορισθεί από το νόμο και φυσικά με την προϋπόθεση να καταβληθεί προηγουμένως στον κάτοχο μια δίκαιη αποζημίωση".

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Να τα ξαναπούμε; ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 17, έχει καταλυθεί πλήρως.
----


Έχουν καταλύσει τα 16 από τα 17 και τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ λοιπόν...
Η κυβέρνηση συνεχίζει βεβαίως να προσποιείται την νομιμότητά της.
Η αντιπολίτευση, συνεχίζει να τους νομιμοποιεί...
Τι σημαίνει αυτό; Τι σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε εμείς ως Λαός πλέον;

Οι απαντήσεις δικές σας, αλλά δείτε και αυτές τις ιδέες εδώ και εδώ...

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης

Διαθήκη

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Δεν θα έχουμε την μίζερη συνήθεια των θνητών να μπούμε σε ξύλινο φέρετρο. Την τελευταία στιγμή θα έχουμε την ευλογία να αναπνεύσουμε τον αέρα που φέρνουν τα δέντρα της χώρας στα πνευμόνια μας. Θα πατάμε την ώρα εκείνη στο χώμα που μάθαμε να σηκωνόμαστε και εκεί θα πέσουμε… όρθιοι.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Αυτοί που έζησαν με το καρδιοχτύπι της ψυχή τους και όχι με την λιποψυχία της καρδιά τους δεν έχουν την ευλογία να τους ανάβουν κερί. Δεν είχαν την κατάρα άλλωστε να χωρέσουν σε αριθμούς φορολογικού μητρώου αλλά ούτε και την ευκολία να αποδεχθούν την παράδοση και την οπισθοχώρηση όταν τα κύματα των «εθνικών» βαρβάρων κατέβαιναν κατασπαράζοντας τα Ιερά μας.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Ένας χορός Πυρρίχιος θα είναι η τελευταία μας μάχη. Ο ένας δεμένος στις φλέβες του άλλου και τα μάτια καρφωμένα στον Ελληνικό Ουρανό που άντεξε να κοιτά τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της Γης που μας γέννησε.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Η τελευταία μας μεταλαβιά θα είναι το βλέμμα του συντρόφου μας που μέσα σε ένα δάκρυ χωράει όλους τους ωκεανούς της πίστης προς το Δίκαιο. Αυτό θα μεταλάβουμε και με αυτό θα πορευτούμε ήσυχοι αφού χώρεσε το στόμα μας τόσο μεγάλο όγκο Δικαιοσύνης.

Εμείς δεν θα πεθάνουμε. Απλά γιατί τις κηδείες μας τις παρακολουθήσαμε να εκτελούνται ενώ είμαστε εν ζωή. Είδαμε το κορμί μας να τρώγεται από δίποδα σκουλήκια, είδαμε τα φυλαχτά μας να αρπάζονται από δίποδα αρπαχτικά, είδαμε να καταστρέφουν ό,τι χτίσαμε με κόστος Ελπίδας, είδαμε να φτύνουν στους τάφους μας ενώ ακόμα η καρδιά μας χτυπούσε. Είδαμε πως είναι ο πραγματικός θάνατος.

Γι’ αυτό εμείς δεν θα πεθάνουμε. Δεν χώρεσε η ήσυχη ύπαρξή μας στα χαρτοφυλάκια τους. Δεν θα χωρέσει, λοιπόν, ούτε η ηχηρή απουσία μας.

Πηγή Simple Man

6 σημεία για την επίταξη

Toυ Χρήστου Κάτσικα

1. Η τρικομματική κυβέρνηση του Σαμαρά δείχνει για άλλη μια φορά, ακόμα πιο αποκρουστικά, το αυταρχικό πρόσωπό της. Ουσιαστικά, με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών μετατρέπει τη σκέψη της απεργίας σε ιδιώνυμο αδίκημα. Μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο Μετρό και στους ΟΤΑ, προχώρησε στην επιστράτευση των 85.000 καθηγητών, προχωρώντας ολοένα και βαθύτερα στην κατεύθυνση του πολιτικού εκφασισμού, επισείοντας τη φοβέρα των απολύσεων. Από τη μια πλευρά κρατάει τη βάρβαρη ταξική πολιτική της γενικευμένης φτώχειας και ανεργίας και από την άλλη προσπαθεί να διασπάσει και να συκοφαντήσει κάθε κλάδο εργαζομένων που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται. Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη και πρέπει να ηττηθεί.

2. Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι δίκαιες και αναγκαίες. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια Μνημονίου έκλεισαν πάνω από 1.000 σχολεία, η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης βρέθηκε σε επίπεδα αφρικανικής χώρας, οι μισθοί στην εκπαίδευση συρρικνώθηκαν κατά 40%-48%, η ανεργία στους νέους ξεπέρασε το 60%, το πτυχίο έγινε κουρελόχαρτο, τα ΑΕΙ – ΤΕΙ κλείνουν, το φάντασμα της γενικευμένης απομόρφωσης απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ο εκπαιδευτικός καλείται να γίνει λάστιχο, ανασφαλής και μεταφερόμενος σε κάθε γωνιά της χώρας μας, ενώ 10.000 αναπληρωτές και αρκετές χιλιάδες μόνιμων εκπαιδευτικών απειλούνται με απόλυση, για να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης.

3. Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει πίσω του μια μεγάλη ιστορία αγώνων. Η απεργία στις εξετάσεις (1988), η δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα (1991), η μεγάλη απεργία των 60 ημερών (1997), ο ματωμένος διαγωνισμός ΑΣΕΠ (1998), η απεργία των δασκάλων (2006), οι μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις (1999/00) δείχνουν ότι στην εκπαίδευση συμπυκνώνονται πάντοτε σοβαρές κοινωνικές αντιπαραθέσεις, αλλά και ένα έμπειρο και αγωνιστικό δυναμικό που δεν είναι διατεθειμένο να σκύψει το κεφάλι.

4. Η υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης αφορά όλη την κοινωνία. Πάνω από 1,2 εκατ. μαθητές βρίσκονται στα θρανία. Ως εκ τούτου ο κοινωνικός αυτοματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά και η προσπάθεια να εφαρμοστεί το δόγμα τού «διαίρει και βασίλευε» ώστε να στραφούν οι εργαζόμενοι γονείς ενάντια στους δασκάλους των παιδιών τους πρέπει να συναντήσουν παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

5. Η υπεράσπιση των συνδικάτων είναι πρώτιστης σημασίας. Η διάλυση των σταθερών εργασιακών σχέσεων, η προσπάθεια εξαφάνισης της Συλλογικής Σύμβασης παραδίδει τους εργαζόμενους βορά στις ορέξεις του κράτους και των εργοδοτών. Οι θεωρίες των «καθαρών σωματείων», των ξεχωριστών συγκεντρώσεων και η αδιέξοδη φυγή προς το χάος πρέπει να συναντήσουν μια σοβαρή, εργώδη και ουσιαστική αντιπαράθεση από τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού και της αριστερής πτέρυγας. Τα συνδικάτα είναι όπλα στα χέρια των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες.

6. Η απάντηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στις απειλές, τους εκφοβισμούς και την επιστράτευση πρέπει να είναι πολιτική. Πρέπει να συγκληθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις, να εξασφαλιστεί πολιτικά η θωράκιση του εκπαιδευτικού αγώνα με ανακοινώσεις, ψηφίσματα, πολιτική ή υλική στήριξη. Σ’ αυτόν τον δρόμο, ιδιαίτερο ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν γονείς, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι. Να κληθούν τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανεθνική απεργία στις 17 Μάη και συλλαλητήρια όλη την εβδομάδα από 13 – 17 Μάη. Σ’ αυτόν τον βηματισμό να κινηθούν εργατικά κέντρα, νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες.

πηγη

ΑΔΕΔΥ: Μια από τις «κεφαλές» του κατοχικού καθεστώτος

Ανοικτά και προκλητικά η ΑΔΕΔΥ «αδειάζει» την απεργία της ΟΛΜΕ (η οποία είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ) και συντάσσεται με τους ληστές και δημίους των εργαζομένων, με την κυβέρνηση των ανδρεικέλων που χωρίς προσχήματα επιδιώκει την κατάργηση των απεργιών και τον εντοιχισμό μας στο ΓΥΨΟ.
Αυτά είναι τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων: Οι «κεφαλές» στήριξης των εργοδοτών, του σύγχρονο φασισμού του 4ου Ράιχ και των πολιτικών, δωσίλογων υπηρετών του.


ΕΔΩ επιβάλλεται προληπτικός, φασιστικός στρατιωτικός νόμος εναντίον της δεδηλωμένης απόφασης των εκπαιδευτικών για απεργία και το κορυφαίο συνδικαλιστικό τους όργανο, χωρίς ούτε τα προσχήματα μιας απεργιακής παρέλασης, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τους εκπαιδευτικούς και τάσσεται, σαν το ανδρείκελο του ανδρεικέλου, στο πλευρό των νέων δικτατόρων του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»: ΥΠΕΡ της κυβέρνησης!!!

Για να γίνει πιο αντιληπτό το ΑΙΣΧΟΣ της ξεπουλημένης ΑΔΕΔΥ αναφέρουμε συνοπτικά το ιστορικό:

Η φασιστική επιστράτευση ξεκινάει την Τετάρτη 14/5.


Η ΑΔΕΔΥ, την κρίσιμη ημέρα της Παρασκευής, 16/5 (η πρώτη μέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών), ΟΧΙ μόνο δεν κηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ συνολικά του κλάδου με αιχμή τη φασιστική επιστράτευση, έστω και σε μορφή παρέλασης, αλλά αφήνει τον αγώνα των εκπαιδευτικών ΕΝΤΕΛΩΣ ακάλυπτο.

Αντί εκείνης της κρίσιμης ημέρας αποφάσισε απεργιακή παρέλαση για σήμερα Τρίτη, 14/5: Για το θεαθήναι!!!

ΑΝΟΙΚΤΑ και ξεδιάντροπα η ΑΔΕΔΥ, με αυτό το τρικ, αντάξιο κάθε απατεώνα, δηλώνει:

α) Ότι δεν στηρίζει την απεργία της ΟΛΜΕ. Το ίδιο και η ΓΣΕΕ.

β). Ότι τα διπλώνει μπροστά στο φασιστικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, αυτό της ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ: ΟΧΙ μόνο δεν εκδηλώνει την παραμικρή διάθεση να συγκρουστεί με την επιστράτευση, αλλά αντίθετα με τη στάση της ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την στραταρχική αυθάδεια της κυβέρνησης.


γ). Ότι, σκοπίμως και δολίως, σαν ελεεινός προβοκάτορας, επιχειρεί να τορπιλίσει τις διαδικασίες και τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.

Την ίδια μέρα ακριβώς πραγματοποιούνται οι Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για να αποφασίσουν πάνω στην απεργία τους.

Μόνο ένας πράκτορας του καθεστώτος και δόλιος προβοκάτορας θα κήρυσσε απεργιακή φιέστα αυτήν την ημέρα…

Στόχος: Η αναχαίτιση της μαζικής καθόδου των εκπαιδευτικών στις Συνελεύσεις τους, η διάσπασή τους…

Καμιά, συνεπώς ΑΥΤΑΠΑΤΗ για αυτόν τον συνδικαλισμό των παρασίτων εργατοπατέρων: Αποτελούν τη φασιστική «κεφαλή» του νέου φασισμού στο συνδικαλιστικό τομέα.
 
 

ΟΛΕΣ οι «κεφαλές» που περιγράψαμε στο προηγούμενο κείμενό μας, σε διατεταγμένη υπηρεσία, με νύχια και με δόντια, προσπαθούν, με προστυχιά ασυνήθιστη, να σπάσουν την απεργία των εκπαιδευτικών και να περάσει η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ της κατοχικής κυβέρνησης…

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…


πηγη

Eισαγγελέας για το τζόκερ χορηγιών του ΟΠΑΠ

Όλες τις χορηγικές συμβάσεις του ΟΠΑΠ προς «φιλικά», σύμφωνα με καταγγελίες, έντυπα ζήτησε ο εισαγγελέας από τον Οργανισμό, σε μια προσπάθεια να διασταυρωθούν καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και έλλειψη αντισταθμιστικών ωφελειών προς τον Οργανισμό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χορηγίες σε συγκεκριμένες εφημερίδες με μη σύννομο τρόπο. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερευνάται αν οι χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως προβλέπεται και αν το αντισταθμιστικό όφελος  των καταχωρίσεων ανταποκρίνεται στο ποσό των χορηγιών. Ελέγχονται όλες οι χορηγικές συμβάσεις του ΟΠΑΠ.

Στα δημοσιεύματα που στάθηκαν αφορμή για τη διενέργεια της δικαστικής έρευνας γίνεται αναφορά για προτίμηση του οργανισμού να συνάπτει χορηγικές συμβάσεις με «φιλικά» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν άσκησαν ποτέ κριτική στη διοίκησή του. Ο ΟΠΑΠ είχε απαντήσει κατά το παρελθόν σε ανάλογα δημοσιεύματα ότι αυτά συνιστούν "πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας" και "απαράδεκτη κατασυκοφάντηση" του Οργανισμού.

Την έρευνα θα διενεργήσει η οικονομική αστυνομία και το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της απιστίας.


Πηγή:www.capital.gr

capital.gr

Γόνοι πολιτικών έπαιρναν παχυλές συντάξεις με πλαστά χαρτιά

Θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί γόνους πολιτικών, να λαμβάνουν παράνομα συντάξεις με πλαστά χαρτιά;
Και όμως, από ότι φαίνεται οι γόνοι κάποιων πολιτικών οικογενειών δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να το πράξουν, παρά το γεγονός ότι τις λάμβαναν παράνομα. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσαν ποσοστό παρανομιών ύψους 40% σε παχυλές συντάξεις άνω των 4.000 ευρώ μηνιαίως.

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται οι γόνοι περίπου 50 δικαιούχων πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών, οι οποίοι συνέχιζαν με πλαστά δικαιολογητικά να λαμβάνουν τις συντάξεις των νεκρών δικαιούχων. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το ύψος της ζημίας υπερβαίνει τα 4 εκατ. Ευρω, ενώ αναμένονται και συλλήψεις. Στο κύκλωμα, σύμφωνα πάντα , με το δημοσίευμα φέρονται να συμμετείχαν και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ).

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται περιπτώσεις που συγγενικά πρόσωπα διακαιούχων εισέπρατταν παράνομα συντάξεις, με πλαστα δικαιολογητικά. Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι ότι πρόκειται για περιπτώσεις συγγενών πολιτικών προσώπων που πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού. Κάποιοι όμως το εκμεταλλεύτηκαν διαφορετικά.