EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάμος: Κινητοποίηση φορέων για τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες


 

Με επιστολή του προς τους δήμους και τα διοικητικά συμβούλια του Επιμελητηρίου και άλλων φορέων ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους ζητά να  πάρουν θέση για την εκ περιτροπής προσέγγιση του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στα λιμάνια του νομού.

Ο κ. Παπαθεοφάνους τονίζει ότι πρέπει εκ νέου να συζητηθεί το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δεδομένης της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί και επικρατεί στην ελληνική ακτοπλοΐα προκειμένου να απαιτήσουν από το υπουργείο την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών.

Εξάλλου στην επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα βρίσκονται εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, η βουλευτής του νομού, οι δήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης ώστε να καταθέσουν την πρόταση τους και να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή σύνδεση της Σάμου με τον Πειραιά.

 
aftodioikisi.gr

Πατριώτες συνδικαλιστές στα όπλα!

Στις 15Μαΐου   λήγει η μετενέργεια   της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και των Κλαδικών Συμβάσεων, ύστερα από τις αντεργατικές ρυθμίσεις που πέρασαν οι μνημονικές  κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Οι τροπολογίες αυτές πέραν του ο,τι αφαιρούν από τους εργαζόμενους το δικαίωμα για την διεκδίκησης καλύτερης πώλησης της εργατικής τους δύναμης – ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις το ονόμαζε η νομική ορολογία – μέσα στα πλαίσια της εργοδοτικής κυριαρχίας κάνουν τώρα πια και περιττό το λόγο ύπαρξης των κοινωνικών συνεταίρων – εργατοπατέρων της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Ο καπιταλισμός μέσα στην κρίση του  και ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός στη διαχείριση του, αναλαμβάνουν να τελειώνουν μια και καλή με τις εργατικές κατακτήσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, θέτοντας στο περιθώριο  ακόμη  και τους μέχρι χθες άξιους υπηρέτες τους, οι οποίοι εμποτισμένοι μέχρι το μεδούλι  από τα προνόμια της συνδιαχείρησης, αρνούνται να κατανοήσουν την νέα μετάβαση του εργασιακού καθεστώτος που  φρόντισαν να συμβάλουν τα μέγιστα σ΄ αυτό.

Έτσι λοιπόν στο παραπέντε και λίγες μέρες πριν την οριστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων ο Θίασος των «συνεπών»  κοινωνικών εταίρων η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), η ΕΣΕΕ (έμποροι) και ο ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις) μαζί με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και απουσία του ηγέτη  της ταξικής κυριαρχίας ΣΕΒ, προσήλθαν σε μία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ- κατά τον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ και κομματικό συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ- Ν. Κιουτσούκη σύναξη για μια νέα εθνική – ταξική ομοφωνία.


Να τι δήλωσε λοιπόν ο εργατοπατέρας  της κυβερνητικής ΔΑΚΕ και πως αντιλαμβάνεται ο παχυλόμισθος αυτός τύπος την ταξική πάλη :

«Οι απόντες από τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, είναιοι μόνιμοι απόντες ενίσχυσης και στήριξης των φτωχών εργαζομένων της κοινωνίας, που χειμάζονται και δοκιμάζονται, και οι μόνοι που μπερδεύουν τους όρους ΠΑΤΡΙΔΑ και παρτίδα…
Αμύνονται περί πάρτης και όχι περί ΠΑΤΡΙΣ…
Την απάντηση θα την δώσουν οι εργαζόμενοι σύντομα…
Ο διάλογος θα συνεχιστεί…»

Ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα το ανδρείκελο του εργοδοτικού συνδικαλισμού αποκαλύπτεται για το πώς εννοεί την ταξική πάλη, Όχι ως μια αδυσώπητη σύγκρουση εργατών – αφεντικών για την απόσπαση μερίδας από τον παραγόμενο με ιδρώτα και αίμα κοινωνικό πλούτο, αλλά ως μια συνεπή – πατριωτική έκκληση  προς τους ταξικούς δήμιους για λίγη δόση φιλανθρωπίας  για χάρη της κοινής αταξικής μας  πατρίδας.

Θα συμφωνήσουμε με τον γραφειοκράτη συνδικαλιστή του Σαμαρά στο ότι πρέπει :

Την απάντηση να την δώσουν οι εργαζόμενοι σύντομα…

Σε μία εφ ΄όλης της γραμμής ταξική σύγκρουσης  συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως την πάρτι του και τους όμοιούς του πουλημένους γραφειοκράτες.

ΠΗΓΗ

Στον τελικό του φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκας οι ερυθρόλευκοι : ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: ΤΣΣΚΑ Μ. - Ολυμπιακός 52-69

Ιδανικό ξεκίνημα για τους ερυθρολεύκους, στον πρώτο ημιτελικό της φετινής Ευρωλίγκας, στο Λονδίνο.
Με σερί 12-2 στο τελευταίο τετράλεπτο της πρώτης περιόδου, παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (17-24), τιμωρώντας τη ρωσική άμυνα για τις αργές περιστροφές της.
Με 8/15 σουτ, 7/8 βολές και μόλις μία ασίστ (!) κλείνει ο Ολυμπιακός το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ανέβασε τη διαφορά ακόμα και...
στο +13 (25-38), μόλις επέβαλε τη δική του θέληση στο παρκέ.
Θα μπορούσε να φτάσει ακόμα ψηλότερα το δείκτη του σκορ, αν δεν είχε σουτάρει 2/12 εντός παιδιάς στα τελευταία 6' του πρώτου ημιχρόνου (σκορ 28-40).
Η διαφορά έφτασε στο +17 (28-45), στο τρίτο λεπτό του δευτέρου, και παρέμεινε εκεί γιατί ο Ρώσοι πέτυχαν μόνο βολές στην τρίτη περίοδο!
 
Από enet

Είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση απεργών;;;;;;;

Γράφει ο Σκορπιός

Επειδή δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο της πολιτικής επιστράτευσης και είναι ακραίο μέτρο καταστολής το ερώτημα που τίθεται είναι.
Είναι νόμιμη η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης απεργών σε καιρό ειρήνης;;;;
Σας στέλνω ένα άρθρο του Αντώνη Ρουπακιώτη πρώην προέδρου τουυ δικηγορικού συλλόγου Αθηνών που αναφερόταν στην επιστράτευση των απεργών Ναυτεργατών το 2006. Ας ανοίξει ο διάλογος και ας ακουστούν και άλλες απόψεις

Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση
Αντώνης Ρουπακιώτης
24/02/2006
"Ι. Η πολιτική επιστράτευση κηρύχθηκε με την επίκληση των άρθρων 22 και 112 του Συντάγματος και του άρθρου 2 Ν.Δ. 171/1974. Το διάταγμα αυτό δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως η απεργία των ναυτεργατών και αυτό γιατί εκδόθηκε μετά την πτώση της δικτατορίας υπό την ισχύν του Συντάγματος 1952 με βάση τη Συντακτική Πράξη 1.8.1974, με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις μέγιστης ανάγκης της εποχής εκείνης, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η απεργία.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, ενώ ψηφίστηκαν μεταγενέστεροι νόμοι με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων ανάγκης (π.χ. άρθρο 2 Ν. 2641/1998), όχι μόνο δεν υπήρξε αναφορά στην αντιμετώπιση απεργιών με πολιτική επιστράτευση, αλλά, αντίθετα, με το άρθρο 16 Ν. 2936/2001 αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 παρ. 5 Ν.Δ. 17/74 και ορίστηκε ότι ως "κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι..........
κάθε αιφνίδια κατάσταση, που προκαλείται από \φυσικά\ ή άλλα \γεγονότα τεχνολογικά\ ή \πολεμικά\ και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ή την απειλή δημιουργίας εκτεταμένων απωλειών - ζημιών και καταστροφών σε έμψυχο ή άψυχο δυναμικό της χώρας ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας".

Και μόνη η ανάγνωση του άρθρου αυτού πείθει ότι δεν προβλέπεται η απεργία ως αιτία διατάραξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογεί τη λήψη της απόφασης αυτής.

ΙΙ. Εκτός από τους λόγους αυτούς μετά την έκδοση του παραπάνω Ν.Δ. 17/1974 ακολούθησε η ψήφιση του Συντάγματος 1975, με το άρθρο 23 του οποίου αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά με συνταγματικό κανόνα το δικαίωμα της απεργίας, και με το άρθρο 22 παρ. 3 \"Απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας\. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών".

Έτσι μετά την ψήφιση του Συντάγματος 1975 το Ν.Δ. 17/74, στο μέτρο που, αναποτελεσματικά, επικαλείται αυτό η πρωθυπουργική απόφαση, ήταν ανίσχυρο με βάση και τα άρθρα 22 αλλά και 112 του Συντάγματος και τα οποία μάλιστα προς ειρωνεία επικαλείται η απόφαση αυτή. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής αναγκαστικής εργασίας, με την επιλογή της πολιτικής επιστράτευσης, πολύ περισσότερο δεν είναι επιτρεπτή αυτή ως μέτρο διευθέτησης κοινωνικών ανταγωνισμών, όπως το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση στην περίπτωση των ναυτεργατών.

Σ’ αυτά προστίθεται ότι και πριν από τη ρύθμιση αυτή του Συντάγματος η επιβολή αναγκαστικής εργασίας απαγορευόταν με την 105/1950 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, η οποία είχε ενταχθεί στο εθνικό μας δίκαιο με τον Ν. 2329/53 και εν συνεχεία με το Ν.Δ. 53/1974, μετά την ψήφιση δε του Συντάγματος 1975 και με βάση το άρθρο 28 παρ. 1 αυτού, οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή τους με νόμο υπερισχύουν από κάθε αντίθετη διάταξη νόμου.

Κατά συνέπεια και αν υποτεθεί ότι υπήρχε διάταξη νόμου που προέβλεπε τη δυνατότητα επιβολής αναγκαστικής εργασίας, από την ισχύ του Συντάγματος 1975 για την πρόσθετη αυτή αιτία είναι ανίσχυρη και έτσι απαγορεύεται αυτή με οποιαδήποτε μορφή.

πηγη
πηγη εικονας

Βλέπει "φαντάσματα" ο Γιάννης Στουρνάρνας καθώς βλέπει πως η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014 - Βίντεο


Σίγουρος πως η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014 εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας πως δεν θα υπάρξει ανάγκη νέων μέτρων αν τηρηθούν τα ήδη συμφωνηθέντα.

Μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ αναφέρθηκε στο θέμα της φοροδιαφυγής σημειώνοντας πως έχουν γίνει κατασχέσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουν ρευστοποιηθεί 400 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα από 650 πρόσωπα μπήκαν στη φυλακή.


"Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Τα δύσκολα όμως παραμένουν μπροστά μας", υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος, επισήμανε πως "έχουμε ήδη πάρει 2 χρόνια παράταση" και προσέθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιέζει τους Ευρωπαίους εταίρους για τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων.


"Προγραμματίζουμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα με την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε", σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει χαλάρωση της λιτότητας.

"Τα οικονομικά μέτρα ήταν πολύ μεγαλύτερα από τους δημοσιονομικούς στόχους όμως ΕΕ και Νομισματικό ταμείο είχαν ενιαία φωνή.
Χαλάρωση σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει τα ελλείμματα ειδικά σε χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.


Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Είναι ευπρόσδεκτο που και άλλες φωνές στην Ευρώπη έχουν ενωθεί με τη δική μας. Τονίζουμε σε κάθε Eurgroup πως ποτέ άλλοτε δεν πήρε χώρα τόσα πολλά μέτρα όσα η Ελλάδα εν καιρώ ειρήνης" είπε χαρακτηριστικά.


"Στόχος μας να πετύχουμε μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα. Αν όμως πετύχουμε θετικό πλεόνασμα, τότε και μόνο τότε μπορούμε να πετύχουμε μείωση του χρέους. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές", τόνισε ο υπουργός.
Ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως από την επόμενη χρονιά θα αρχίσουν να διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας πως το κλίμα στο εξωτερικό για τη χώρα μας έχει ήδη αντιστραφεί.


Σχολιάζοντας το θέμα με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και το ενδεχόμενο μείωσης ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι "είχε πει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2 της χιλίοις σε επιχειρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους".


"Ο διεθνής παράγοντας βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται και ότι παραμένει στο ευρώ. Οι συνθήκες βελτιώνονται. Πτώση του ποσοστού της ανεργίας βλέπω από το 2014 και μετά", σχολίασε ερωτηθείς για το πότε προβλέπει ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας.
Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε σήμερα σε έναν άνεργο απάντησε πως "πρώτα απ’ όλα θα προσπαθούσα να του βρω μια δουλειά. Σίγουρα έχουν γίνει κάποια σημαντικά πράγματα τα οποία μας επιτρέπουν να του πω ότι υπάρχει".













Η μετενέργεια και η κόντρα που έρχεται

Σε συνθήκες εργατικής αναταραχής και έντασης θα κληθούν οι κοινωνικοί εταίροι να διαπραγματευτούν τις αποδοχές των εργαζομένων, μετά την επικείμενη στις 14 Μαΐου λήξη του 3μηνου της μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), αλλά και  42 κλαδικών συμβάσεων. 

Η γενική ισχύς και η άμεση επεκτασιμότητα της ΕΓΣΣΕ καταργήθηκαν, αν και υπάρχει η δυνατότητα να υπογράφονται πολλές συλλογικές συμβάσεις (πάνω από τον κατώτατο μισθό 586 ευρώ μεικτά και 511 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών.), που όμως θα ισχύουν μόνο για τους εργοδότες που θα τις υπογράφουν.

Έτσι, αντιμέτωποι με μειώσεις των αποδοχών τους βρίσκονται 350.000 ανειδίκευτοι εργάτες, που μέχρι τώρα καλύπτονταν από την (ΕΓΣΣΕ), αλλά και 43 κλάδοι εργαζομένων (τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία, στην ποτοποιία, στα τυποποιημένα τρόφιμα, στις εταιρίες αναψυκτικών, στα ασφαλιστικά πρακτορεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, στις βιομηχανίες απορρυπαντικών, παστερίωσης γάλακτος και αρτοποιίας, στην καπνοβιομηχανία, στα καταστήματα πώλησης κρέατος, γεωπόνοι και ηλεκτροτεχνίτες). 


Σημειωτέον ότι από το Φεβρουάριο του 2012 έχουν καταργηθεί το επίδομα γάμου και όλα τα επιδόματα που προβλέπονταν από τις κλαδικές συμβάσεις, μειώσεις αποδοχών που κυμαίνονται από 10% -20%.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργοδότες να αποκαταστήσουν από κοινού τον δικαιοπολιτικό του ρόλο της ΕΓΣΣΕ που κατάργησε η Τρόικα με μία μονομερή συμφωνία νέας ΕΓΣΣΕ που θα ισχύει μόνο για τα μέλη της, και η οποία θα διατηρεί τα προβλεπόμενα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για τους κατώτατους μισθούς, το 13ο και 14ο μισθό. 


Η ΓΣΕΕ επικαλείται έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ζητάει 751 ευρώ κατώτατο μισθό και επαναφορά των τριετιών, καθώς και ολική επαναφορά του καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της διαιτησίας. 

Αιτήματα που απέρριψαν οι εργοδότες στην πρώτη συνάντηση. Η ΓΣΕΕ από την άλλη, ως μόνη ελπίδα επιβίωσής της, έχει μια σοβαρή κόντρα με τις οργανώσεις των εργοδοτών, επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές.

rizopoulospost.com

Απίστευτο! Κάνουν μήνυση σε blogger επειδή αναμετάδωσε λόγια δημοτικού συμβούλου!

Λόγος της μήνυσης (εξ όσων μου είπε ο δικηγόρος του κ. Σαββίδη) συκοφαντική δυσφήμιση του πελάτη του. Έγραψε ένα άρθρο ("χωρίς τίτλο") ο Λαζαρίδης σε απάντηση της γνωστής κόντρας με τον Στεφανίδη, το αναδημοσίευσα στον Ακτιβιστή (με τίτλο: "Απάντηση Λαζαρίδη σε Στεφανίδη. Βγάζει στη σέντρα τον Δήμαρχο !"). Ενόχλησε τον επιχειρηματία η πρόταση "Εάν αξιοπρέπεια είναι να σε «ταϊζει» επιχειρηματίας λίγη ώρα πριν μπεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και υπερψηφίσεις θέμα που τον αφορά, τότε κύριε Στεφανίδη σίγουρα υπάρχει χάσμα μεταξύ μας στον ορισμό εννοιών.". Κάνει μήνυση στον Λαζαρίδη που το έγραψε (ανάλογα χαριτωμένα ειπώθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία του επιχειρηματία) και θεωρεί ενδεδειγμένο να μηνύσει κι εμένα.

Ή μήπως ο στόχος είμαι εγώ και ο "Ακτιβιστής";

Γιατί ο Γιώργος ο Λαζαρίδης ούτε αντίθετος στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου γύρω από το ΣΑΝΤΑ, για την οποία ενδιαφέρεται ο επιχειρηματίας, είναι (εκτός αν άλλαξε γνώμη τώρα τελευταία), ούτε την προσφυγή εναντίον της απόφασης του ΔΣ υπέγραψε. Άλλωστε σε αρκετά πρόσωπα έχει εκμυστηρευτεί πως αν συμμετείχε στη διοίκηση θα υπερψήφιζε την εισήγηση που μειώνει το πλάτος των οδών μπροστά από το ξενοδοχείο (παραλιακά και μεσόγεια).

Κάτι λοιπόν μου λέει ότι μπορεί να βρήκαν λόγο για να πατήσουν ώστε να με σύρουν σε δίκη με στόχο να το βουλώσω (κοινώς).

Για να τελειώνουμε με την αναδημοσίευση του άρθρου:

Δεν έχω καμιά πληροφορία για  ταΐσματα  και  τραπεζώματα. Ούτε τα επιβεβαιώνω, ούτε τα διαψεύδω. Δεν γνωρίζω περισσότερα από αυτά που ειπώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όποιος θέλει να εντρυφήσει μπορεί να ζητήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Δεν έγραψα τίποτα για αυτά, απλώς αναδημοσίευσα το άρθρο γιατί ήταν μια σήριαλ αντιπαράθεση Λαζαρίδη - Στεφανίδη και απεδείκνυε με τον αποκαλυπτικότερο τρόπο τις "εγκάρδιες" σχέσεις που έχουν οι δύο πρώην συνεργάτες και τον τρόπο που ο επικεφαλής δήμαρχος τις άφησε να εξελιχθούν.

Παραμένω όμως σταθερά αντίθετος στην τροποποίηση του ρυμοτομικού στην περιοχή του ξενοδοχείου ΣΑΝΤΑ - που ψηφίστηκε από μια γκροτέσκ πλειοψηφία του ΔΣ Θερμαϊκού (διαβάστε πατώντας ΕΔΩ), για τους λόγους που αναφέρονται στα:

Υπόμνημα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού για το Θέμα του ΣΑΝΤΑ

Πρώτη προσφυγή ενάντια στην απόφαση (κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση)

Δεύτερη προσφυγή (κατατέθηκε στον Δήμο Θερμαϊκού) - υπό εξέταση


Ευχαριστώ τους φίλους που μου έκαναν φιλικές συστάσεις να μην συνεχίσω στον γνωστό δρόμο που χάραξα εδώ και χρόνια αλλά να "βάλω νερό στο κρασί μου" και να "προσέχω την οικογένειά μου".

Αδυνατώ να πιστέψω πως υπήρξε αίτημα για προσαγωγή μου με την διαδικασία του αυτόφωρου.


Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως οι 150 υπογράφοντες κάτοικοι του Μπαξέ μετέβαλλαν άποψη για το ίδιο θέμα, αλλά αντιλαμβάνομαι απολύτως την προσπάθεια που καταβάλλεται από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες του Θερμαϊκού (σε αγαστή και βεβαιωμένη συνεργασία) να πνίξουν οποιαδήποτε διαφορετική φωνή μέσω απειλών και πιέσεων καθώς και το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Αηδιάζω με την κατάποση της καμήλου (βλέπε επέλαση εξωθεσμικών) από τους διοικούντες (αλλά και από τους μέχρι πρόσφατα διοικούντες και άρτι αποχωρήσαντες και καβγαδίζοντες για το πάπλωμα) και ασχολούμενους με την διύλιση του κώνωπος.

Αδυνατώ να αποδεχθώ και πολύ περισσότερο να πιστέψω ότι έγιναν συμφωνίες, για την ανάδειξη ή απάλειψη κατηγορουμένων, μεταξύ αρχηγών παρατάξεων αλλά και εξωθεσμικών παραγόντων.

Αποφεύγω να μιλήσω για ταΐσματα και κοιμίσματα (που έτσι κι αλλιώς δεν γνωρίζω). Αλλά έχω άποψη για χορτάτους και κοιμισμένους.

Διαβεβαιώνω εχθρούς και φίλους πως ο δρόμος που έχει χαράξει ο Ακτιβιστής με την πλήρη ανεξαρτησία της γνώμης, της άποψης και της θέσης του θα συνεχιστεί προς λύπη ορισμένων. Προς επίρρωση των παραπάνω προσθέτω κλείνοντας τμήμα από το "αντί προλόγου" του Ακτιβιστή κατά την έναρξη του ιστολογίου, εκεί γύρω στο 2008:

....Ενεργός πολίτης όμως δεν γίνεται να είναι κάποιος μόνο σε κάποιο περιγεγραμμένο γεωγραφικό χώρο. Ενας ενεργός πολίτης είναι ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας. Και εφόσον νοιάζεται για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης κατά τη γνώμη μας είναι ένας ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ. Είναι αυτός που δεν διστάζει να εκφράζει την γνώμη του, συνήθως έξω και πέρα από κομματικές εξαρτήσεις και σχηματισμούς. Είναι ο προοδευτικός, όχι με την έννοια του αριστερού ή δεξιού, αλλά με τα χαρακτηριστικά μιας θεώρησης πραγμάτων που θέλει μια κοινωνία όχι ρατσιστική. Είναι αυτός που ασχολείται με τα καθημερινά ζητήματα που έχουν να κάνουν με ένα καθαρό περιβάλλον, με την στήριξη των μειονοτήτων, με την προστασία των ζώων, με την διεκδίκηση από τις αρχές όρων καλύτερης διαβίωσης. Και που πιστεύει ότι τα κράτη σε παγκόσμια κλίμακα συνήθως, αν όχι πάντα, φροντίζουν να εξυπηρετούν την καπιταλιστική ελίτ που τα κυβερνά δηλ. βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές κ.α., και δεν διστάζουν να βλάπτουν με ενέργειές τους τους πολίτες. Και δεν είναι πάντα ο ακτιβιστής ένας διαδηλωτής στους δρόμους. Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο ακτιβιστής των blogs και του διαδικτύου μπορεί και του καναπέ, και αν καταφέρουμε διαδραστικά να ενώσουμε τις ευαισθησίες και τις διεκδικήσεις όλων αυτών των ενεργών πολιτών - ακτιβιστών, τότε μπορούμε να πούμε ότι βοηθάμε για κάτι από την πλευρά μας κι εμείς.....


Ακτιβιστής


Η Huffington Post μιλά για «ελληνική τραγωδία» και κάνει πρώτο θέμα την ανεργία στη χώρα μας

Πρώτο θέμα έκανε η Huffington Post το ιλιγγιώδες ποσοστό στο οποίο εκτοξεύτηκε η ανεργία των νέων στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία της Ακρόπολης τη στιγμή που πέφτει ένας κεραυνός και ο τίτλος «Η ελληνική τραγωδία» συνθέτουν το δημοσίευμα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της Huffington Post επικαλούμενο το Reuters, η ανεργία των νέων στην Ελλάδα άγγιξε το 60% τον περασμένο Φεβρουάριο, γεγονός που αποδίδεται στην ύφεση που έχει βυθιστεί η χώρα αλλά και στη πρόγραμμα λιτότητας που της έχει επιβάλλει η Τρόικα.
Ακόμη, αναφέρεται πως η ανεργία στην Ελλάδα έχει τριπλασιαστεί από το 2009, όταν και ξέσπασε η κρίση χρέους, φθάνοντας στο 27%, ο γενικός δείκτης και στο 64,2% ο επιμέρους δείκτης της ανεργίας των νέων.

Στον αμερικανικό ιστότοπο μίλησε και ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας Νίκος Μαγκίνος ο οποίος εξήγησε πως το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη και αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες εργασιακές θέσεις.
Το δημοσίευμα καταλήγει αναφερόμενο στο ύψος του κατώτατου μισθού για όσους είναι κάτω των 32 ετών, που ανέρχεται στα 500 ευρώ, ενώ υπογραμμίζεται ότι βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης, και ότι «κακοποιείται» από τις συνεχείς αυξήσεις φόρων και τις περικοπές δαπανών που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Πηγή:iefimerida.gr

Επίθεση ΜΑΤ, που λειτουργούν σαν εταιρεία σεκιούριτι του Μπόμπολα σε κατοίκους των Σκουριών.

Όπως μεταδίδει ο ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο» για μια ακόμα φορά οι ένστολοι του υπουργείου προστασίας   του Μπόμπολα και λοιπών πλουτοκρατών  επιτέθηκαν με δακρυγόνα και χημικά σε πολίτες στο ρέμα Καρατζά στο όρος Κάκαβος στις Σκουριές οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την καταστροφή του δάσους στο οποίο προχωρούν οι χρυσοθήρες για να δημιουργήσουν λεκάνη συσσώρευσης αποβλήτων.

Τα ΜΑΤ λειτουργώντας για άλλη μια φορά σαν εταιρεία σεκιούριτι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» αντιμετώπισαν τους αγωνιζόμενους ενάντια στην καταστροφή του τόπου  τους, κατοίκους, με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν. Με χημικά και δακρυγόνα. Πληροφορίες προς το παρόν για τραυματίες ή συλλήψεις δεν υπάρχουν.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ,ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟ

Είναι ίσως η πιο δυνατή φωτογραφία της χρονιάς. Προκαλεί πολλά συναισθήματα, αλλά κυρίως πόνο. 

Είναι τραβηγμένη απόμια γυναίκα που έχει αφιερωσει την ζωή της στο να δείξει στον έξω κόσμο τα δεινά που περνούν οι άνθρωποι στο Μπαγκλαντές. 

Οι άνθρωποι που εργάζονται σαν σκλάβοι σε αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί.

Η Τασλίμα Ακτερ, φωτογράφος και ακτιβίστρια ίσως κατάφερε να κάνει το εξής με αυτή την φωτογραφία. Να τραβήξει την προσοχή της άσπλαχνης Δύσης στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Να δείξει ότι οι 900 νεκροί να μην θυσιάστηκαν για το τίποτα. Ότι κάτι θ' αλλάξει.

Η τραγωδία του Μπαγκλαντές δεν είναι τόσο σημαντική για τα ΜΜΕ της Δύσης όσο άλλες που συμβαίνουν εντός των "ορίων της". Φταίνε βεβαίως τα ΜΜΕ αλλά φταίει και το κοινό. Το οποίο δείχνει επιλεκτική ευαισθησία. Σκεφτείτε μόνο αυτές τις ημέρες που ακόμα βγάζουν νεκρούς από τα συντρίμμια πόσο το έχετε συζητήσει αυτό το θέμα στην παρέα σας και κάντε την σύγκριση με άλλα διεθνή γεγονότα που έγιναν στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ....

Για την συγκεκριμένη φωτογραφία έχει ήδη χυθεί πολύ μελάνι.

Κάποιος είπε ότι αυτή η φωτογραφία προκαλεί μεγάλο πόνο αλλά και ταυτόχρονα είναι και νοσηρά όμορφη.

Η αγκαλιά μέχρι τον θάνατο συγκλονίζει. Αυτή είναι μια φωτογραφία που θα μας στοιχειώνει όλους, λένε άλλοι φωτογράφοι.

Η ίδια η φωτογράφος μιλάει για την φωτογραφία της στο περιοδικό TIME.




Με ρώτησαν πολλοί για την φωτογραφία αυτή. Προσπάθησα να μάθω γι' αυτούς αλλά δεν έβγαλα άκρη. Δεν ξέρω ούτε ποιοί είναι, ούτε τι σχέση είχαν.

Τους "ανακάλυψα" στο τέλος της ημέρας. Ημουν όλη μέρα στα ερείπια και έβλεπα τους διασώστες αλλά και πολίτες ν αβγάζουν τραυματισμένους εργάτες από τα συντρίμμια. Θυμάμαι ακόμα τα τρομαγμένα μάτια των συγγενών. Ημουν εξαντλημένη, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Ξαφνικά, ανακάλυψα το ζευγάρι αυτό, αγκαλιασμένο στα ερείπια. Το αίμα από τα μάτια του άνδρα έτρεχε σαν δάκρυ. Όταν τους είδα δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τους αισθάνθηκα σαν δικούς μου ανθρώπους. Τους έβλεπα τις τελευταίες τους στιγμές να κάθονται έτσι αγκαλιασμένοι, προσπαθώντας ό ένας να σώσει τον άλλο.

Κάθε φορά που κοιτάζω αυτή την φωτογραφία, αισθάνομαι άβολα. Με έχει στοιχειώσει. Είναι σα να μου λένε. Δεν είμαστε ακόμα δυο πτώματα. Δεν είμαστε φτηνά εργατικά χέρια και φτηνές ζωές. Είμαστε άνθρωποι σαν κι εσάς. Η ζωή μας είναι πολύτιμη και τα όνειρά μας το ίδιο.

Και καταλήγει: Η αγριότητα και η εκμετάλλευση θα συενχιστεί. Γι' αυτό και θέλω η φωτογραφία αυτή να κάνει τον γύρο του κόσμου.


ΠΗΓΗ

Συγκοινωνίες τέλος- Σε ιδιώτες τα λεωφορεία

Μύθοι και πραγματικότητες για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

 Του Λεωνίδα Βατικιώτη - "Επίκαιρα"

Θέμα χρόνου, και μάλιστα πολύ λίγων μηνών, είναι να ξεκινήσει η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, που θα σηματοδοτήσει δραματική επιδείνωση των συνθηκών μετακίνησης για εκατομμύρια κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Και μάλιστα όχι για όλους, αλλά για τους πιο φτωχούς: συνταξιούχους, έφηβους, εργάτες - εργάτριες και νοικοκυρές, όλους αυτούς, δηλαδή, που στερούνται του δικού τους ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου και χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα ή αυτά, τέλος πάντων, που όφειλαν να είναι δημόσια για τις μετακινήσεις τους.

Έτσι, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των αστικών λεωφορείων είκοσι δύο χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που ξεσήκωσε θύελλα οργισμένων διαμαρτυριών στην ελληνική κοινωνία, αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα επιτυχές παράδειγμα για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ένας αγώνας, εναντίον της ιδιωτικοποίησης, θα σημάνει οικονομική αιμορραγία για το πενιχρό και διαρκώς συρρικνούμενο εισόδημα των στρωμάτων αυτών και απερίγραπτη καθημερινή ταλαιπωρία, με ατελείωτες ουρές στις στάσεις και πολύ... ποδαρόδρομο.


Σε ιδιώτες οι γραμμές-«φιλέτα»

«Η ψήφιση του νόμου για τα ΚΤΕΛ, που αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο, θα δώσει το "πράσινο φως" στους ιδιώτες να μπουν στις δημόσιες μεταφορές της Αθήνας, ξεκινώντας φυσικά από τα "φιλέτα"», δηλώνει στα «Επίκαιρα» ο Σταύρος Μάνικας, οδηγός στα λεωφορεία και συνδικαλιστής στο σωματείο εργαζομένων της ΕΘΕΛ. «Βέβαιο είναι ότι οι ιδιώτες, αξιοποιώντας επιπλέον έναν προγενέστερο νόμο, τον 3320, θα εισέλθουν στις λεγόμενες γραμμές-κορμούς. Στις γραμμές, π.χ., που πάνε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Με μέσο όρο 50 επιβάτες κάθε λεωφορείο επί 5 ευρώ που είναι το εισιτήριο βγαίνει ένα σίγουρο έσοδο 250 ευρώ σε μία ώρα!».

Η υπερπροσφορά ιδιωτών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τα σίγουρα κέρδη των γραμμών-«φιλέτων» θα συνοδευτεί από την εγκατάλειψη των άγονων, όπως χαρακτηρίζονται, γραμμών. «Σήμερα υπάρχουν δεκάδες γραμμές που εξυπηρετούνται στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν δημόσιες συγκοινωνίες.
Για παράδειγμα, και με βάση τη δική μου εμπειρία από τον Πειραιά γραμμές όπως η 871 Πειραιάς - Ελευσίνα μέσω Σχιστού ή η 803 Πειραιάς - Δάσος Χαϊδαρίου, που είχε κοπεί και ξαναλειτούργησε κατόπιν δικών μας εργατικών παρεμβάσεων δεν θα έχουν καμία τύχη. Θα κοπούν απ τους ιδιώτες, μια και θα χαρακτηριστούν ασύμφορες, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι εξυπηρετούν μεροκαματιάρηδες ανθρώπους, που διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουν ταξί ή να σπαταλήσουν πολλαπλάσιες ώρες για να πάνε στη δουλειά τους».

Συρρίκνωση δρομολογίων

Και η κατάσταση όμως που υπάρχει μέχρι σήμερα κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή μπορεί να χαρακτηριστεί. «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές μειώσεις στη συχνότητα που περνούν τα λεωφορεία», συνεχίζει ο κ. Μανίκας. «Στις γραμμές 824 και 825 Πειραιάς - Άγιος Αντώνης, στην Αμφιάλη, π.χ. μέχρι πριν από δύο χρόνια το λεωφορείο περνούσε ακόμη και κάθε έξι λεπτά. Τώρα περνάει κάθε τέταρτο. Ενώ η γραμμή 826 κάθε Κυριακή απόγευμα μένει με ένα λεωφορείο. Το μεγάλο πλήγμα, πάντως, τα δρομολόγια το δέχτηκαν από τους ΣΕΠίτες, επί Μητσοτάκη. Τότε καταργήθηκαν τα τελευταία δρομολόγια στις δώδεκα το βράδυ, τα οποία ουδέποτε επανήλθαν. Τώρα η συρρίκνωση των δρομολογίων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οδηγών και λεωφορείων. Και τα δύο προβλήματα είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής των περικοπών.

Για να έχετε μια εικόνα, αρκεί να σας αναφέρω ότι σήμερα στην ΕΘΕΛ απασχολούνται 4.500 οδηγοί σε σύνολο 6.500 εργαζομένων, όπου επιπλέον συμπεριλαμβάνονται τεχνίτες, διοικητικοί κ.ά. Δεδομένου ότι στο στόλο της ΕΘΕΛ υπάρχουν περίπου 2.000 λεωφορεία και κάθε λεωφορείο χρειάζεται 3,8 οδηγούς (1,9 οδηγούς σε καθεμία από τις δύο βάρδιες), αυτό σημαίνει ότι σήμερα για να προσφέρουμε το αναγκαίο συγκοινωνιακό έργο θα θέλαμε γύρω στους 7.600 οδηγούς!». Ως αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης, καθημερινά κόβονται δρομολόγια που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν στο 20% των προγραμματισμένων.

Οχήματα που κόβονται στη μέση

«Δραματική όμως είναι η κατάσταση που επικρατεί και με τα οχήματα», συνεχίζει ο κ. Μανίκας. «Ειδικότερα αφότου η τελευταία μεγάλη παραγγελία 405 οχημάτων που έγινε από τον Κοντέλη αποδείχτηκε εξόχως προβληματική. Ποιος δεν θυμάται τα λεωφορεία που καίγονταν στο δρόμο; Ή εκείνα που κόβονταν στη μέση; Το πρόβλημα διευθετήθηκε με την εγκατάσταση στους χώρους της ΕΘΕΛ συνεργείων του Κοντέλη που επιδιορθώνουν τις βλάβες. Ακόμη κι έτσι όμως, πολλά οχήματα, προερχόμενα είτε από αυτή την παραγγελία είτε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, παραμένουν σε ακινησία μειώνοντας de facto το μεταφορικό έργο».

Αποτέλεσμα της έλλειψης λεωφορείων και προσωπικού είναι η κάθετη πτώση των χιλιομέτρων που διανύονται από 180 εκατομμύρια το 2009 σε 116 εκατομμύρια το 2012, όπως φαίνεται στον Πίνακα I, μείωση που αντιστοιχεί στο 36% μέσα σε τρία χρόνια. Σε ό,τι αφορά δε στους επιβάτες, με βάση πάλι τον ίδιο πίνακα, η μείωση που έχει επέλθει (από 851 εκατομμύρια το 2009 σε 684 εκατομμύρια το 2012) αντιστοιχεί στο 20%. Πρόκειται για στατιστικές της ντροπής, καθώς αυτή ακριβώς την περίοδο, που λόγω της κρίσης χιλιάδες άνθρωποι πούλησαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητα τους ή σταμάτησαν να τα χρησιμοποιούν λόγω της ανόδου της τιμής της βενζίνης, αντί να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων, μειώθηκαν.

Δραματική μείωση των μισθών

Φαίνεται επίσης ότι κανένα κοινωνικό όφελος δεν είχαν οι θυσίες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που κατά μέσο όρο είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 55%. «Με είκοσι πέντε χρόνια προϋπηρεσία και δύο παιδιά, ο μισθός μου έφτασε στα 1.030 ευρώ. Πάρτε δε υπόψη σας τις επαγγελματικές ασθένειες από τις οποίες μαστίζεται ο κλάδος μας. Το 60% των οδηγών μεταξύ 45 και 55 ετών υποφέρει από κάποια επαγγελματική ασθένεια που την απέκτησε την ώρα της δουλειάς. Ειδικά καρδιολογικά, σκελετικά (αυχενικά και μέση) και προστάτης κάνουν θραύση».

Στο κενό επίσης έπεσε και η λεηλασία των επιβατών μέσω των υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων, καθώς, απ' ό,τι φάνηκε, η άνοδος της τιμής δεν έφερε βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου. Καμία ανταποδοτικότητα! Στην πραγματικότητα η άνοδος της τιμής των εισιτηρίων στο 1,40 ευρώ συνοδεύτηκε από επιδείνωση του συγκοινωνιακού έργου, που διευκολύνει όμως αφάνταστα τους ιδιώτες, καθώς, ρίχνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αυξάνοντας το κόστος, είναι ανοιχτός ο δρόμος για μια επικερδή και χωρίς ρίσκα ιδιωτικοποίηση.

Πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε ότι η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών δεν υπαγορεύεται από κάποια ανάγκη ελάφρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού, ώστε να πάψουν να επιβαρύνονται τα δημόσια οικονομικά. Όπως φαίνεται στον Πίνακα II, που προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 (σελ. 149 και 151), ο ΟΑΣΑ, που συνενώνει τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ), κι αυτές με τη σειρά τους την ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ, και τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), που συνενώνουν Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ, από το 2011 έχουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, που φέτος θα είναι 8,83 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν τριπλάσιο από το οικονομικό αποτέλεσμα του 2011 (3,03 εκατ. ευρώ). Λόγω λοιπόν κυρίως της μεγάλης μείωσης των μισθοδοσιών, αποτέλεσμα της μείωσης μισθών και προσωπικού, που μεταφράζεται φυσικά σε φτώχεια και εντατικοποίηση της εργασίας για τους εναπομείναντες, οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι κερδοφόρες. Και αντί αυτό το κέρδος να αξιοποιηθεί, είτε στην κατεύθυνση ποιοτικής αναβάθμισης του μεταφορικού έργου προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου είτε ακόμη και μείωσης του εισιτηρίου για νέες κατηγορίες αναξιοπαθούντων (π.χ. ανέργων), η τρόικα εσωτερικού αποφάσισε να το χαρίσει στους ιδιώτες... 

ΠΗΓΗ

Απαγορεύστε επιτέλους τις απεργίες !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν το καλοκαίρι. Οι φύλακες των μουσείων δεν μπορούν να απεργούν την τουριστική περίοδο. Οι οδοκαθαριστές και οι αστυνομικοί δεν πρέπει να απεργούν γενικώς. Οι καθηγητές δεν πρέπει να απεργούν στην αρχή, το μέσο ή τος τέλος της σχολικής χρονιάς και σίγουρα όχι στις… εξετάσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούν να απεργούν τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα γιατί ενοχλούν τους ντόπιους αλλά ούτε και το καλοκαίρι γιατί ενοχλούν τους τουρίστες.
Γράφει ο Αρης Χατζηστεφάνου

Δεν έχει σημασία φυσικά αν οι λιμενεργάτες και οι φύλακες πεινάνε. Δεν μας ενδιαφέρει το ξεπούλημα της παιδείας, η διάλυση των σχολείων. Δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι το ισχυρό ευρώ σας, διέλυσε την τουριστική βιομηχανία της χώρας (μαζί με κάθε βιομηχανία).

Γιατί ντρέπεστε; Πείτε το καθαρά. Θέλετε οι απεργίες να είναι εκτός νόμου όπως συνέβαινε σε τόσα και τόσα αυταρχικά καθεστώτα – από το δουλοκτητικό σύστημα της Ρώμης μέχρι την πρώην ΕΣΣΔ.

Διαφορετικά απλώς δεν έχετε ακούσει ποτέ τι είναι απεργία. Γιατί μια απεργία που δεν ενοχλεί το κοινωνικό σύνολο, με στόχο να προκαλέσει αναταραχή στην καθημερινότητα και μέσω αυτής να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, απλώς δεν είναι απεργία.

Μπορούμε φυσικά να φοράμε περιβραχιόνια ή να κρατάμε την αναπνοή μας ή ότι άλλο μας ζητήσετε αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Πραγματικά όμως γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείτε ότι απαγορεύετε τις απεργίες;

Όταν ζητούσατε κατάργηση του Συντάγματος, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συνάθροισης πολιτών δεν είχατε πρόβλημα.

Όταν οι αγαπημένοι σας πολιτικοί ζητούσαν να κατέβει ο στρατός για να σφαγιάσει την νεολαιίστικη εξέγερση του 2008, το είπατε καθαρά.

Όταν καταστρατηγείτε εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα πάλι δεν ντραπήκατε να το εκστομίσετε.

Γιατί λοιπόν αυτό το σκάλωμα με τις απεργίες; Τραπεζική δικτατορία έχετε ότι θέλετε κάνετε. Ούτως η άλλως το ελεγχόμενο από εσάς σύστημα δικαιοσύνης κρίνει τις περισσότερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές (διαβάστε την σχετική έρευνα του καθηγητή Α. Καζάκου). Οπότε τι ζόρι τραβάτε;

Μόνο σας εκλιπαρούμε, μαζέψτε τα παπαγαλάκια σας και τα σκυλιά της ενημέρωσης που ξελαριγκιάζονται κάθε βράδυ για τα δίκαια αιτήματα των απεργών καθηγητών, οι οποίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν στις πανελλαδικές.

Εμείς δεν σας είπαμε και τίποτα όταν ανακεφαλαιοποιήσατε τις τράπεζες, από τις οποίες πληρώνονται οι παχυλοί μισθοί τους, ούτε γκρινιάξαμε όταν περιφέρονταν από κανάλι σε κανάλι μεταφέροντας και τους διαφημιστές τους.

Εσείς γιατί πρέπει να προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας σε καθημερινή βάση;

 Υ.Γ Καθώς έγραφα αυτές τις γραμμές ανακοινώθηκε ότι η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έφτασε το 64.2%. Αλλά είναι η απεργία των καθηγητών που σκοτώνει τα όνειρα των παιδιών σας.

ΠΗΓΗ 

Απεργία αποφάσισε η ΟΛΜΕ - Δηλώσεις του προέδρου της (Βίντεο)

Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος αναγγέλλει την εισήγηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ στις κατά τόπους ΕΛΜΕ για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μάη και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20-24 Μάη. Είναι μια αντίδραση των εκπαιδευτικών για την κυβερνητική πρόθεση να μετακινήσει 4.000 μονίμων εκπαιδευτικών και την απόλυση 10.000 αναπληρωτών καθηγητών.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ απευθύνει πρόσκληση στο υπουργείο να μην επιμείνει στις προτάσεις του για να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις. Την απόφαση για απεργία στηρίζουν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ εκτός του ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στον τομέα επιστράτευσης των εργαζομένων. Μια τέτοια κυβερνητική ενέργεια θα είναι κατήφορος και έκπτωση του δημοκρατικού πολιτεύματος υπογράμμισε.

Σιδηρόδρομος: Το καλοκαίρι η δημοπράτηση για το έργο σκούπα από Κιάτο μέχρι Διακοπτό

Θέμα εβδομάδων είναι πλέον η προκήρυξη της δημοπράτησης για το σιδηροδρομικό έργο σκούπα από το Κιάτο μέχρι το Διακοπτό που θα επιτρέψει στον σύγχρονο σιδηρόδρομο να φτάσει αρκετά κοντά στην Πάτρα.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σε διάφορα εργοτάξια σε αυτό το τμήμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κος Σπηλιόπουλος εξήγγειλε την δημοπράτηση του έργου που είναι απαραίτητο. Αυτό το έργο θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που δεν έχουν γίνει από παρελθούσες εργολαβίες που για διάφορους λόγους (οικονομικούς και τεχνικούς) δεν ολοκλήρωσαν ποτέ το αντικείμενο των εργασιών τους.

Να θυμίσουμε πως εδώ και ένα χρόνο έχουν διαλυθεί δύο εργολαβίες σε αυτό το τμήμα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι το έργο από το Διακοπτό μέχρι τη Ροδοδάφνη αλλά και η κατασκευή των σταθμών και στάσεων του τμήματος αυτού.

Η δημοπράτηση θα λάβει χώρα τον Ιούλιο ενώ η υπογραφή της σύμβασης υπολογίζεται προς το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 200εκ.ευρώ ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης  και αν όλα πάνε καλά το τμήμα από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη θα παραδοθεί προς χρήση το 2016.

Η γραμμή θα είναι αγνώριστη καθώς θα είναι διπλή, με νέους σύγχρονους σταθμούς ενώ μελλοντικά θα λειτουργήσει και η ηλεκτροκίνηση που θα επιτρέπει στα ηλεκτροκίνητα τρένα να φτάνουν κατά τόπους σε ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 200χλμ/ώρα.

ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-ΡΙΟ-ΠΑΤΡΑ
Το τμήμα από τον Ψαθόπυργο μέχρι την Πάτρα θα το δούμε να αναβαθμίζεται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το μεγάλο αγκάθι παραμένει το έργο υπογειοποίησης των 5χλμ μέσα στην Πάτρα, για το οποίοι οι τοπικοί φορείς το θεωρούν απαραίτητο.

Η ΕΡΓΟΣΕ από την πλευρά της εξετάζει και άλλα σενάρια με πολύ χαμηλότερο κόστος που  θα είναι πιο εύκολα υλοποιήσιμα. Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση αυτή είναι ακόμα πιο μελλοντική και με τα σημερινά δεδομένα θα ήταν ένα μικρό θαύμα αν βλέπαμε το ηλεκτροκίνητο τρένο στην Πάτρα πριν το 2020.

Ypodomes.com

Σχόλιο για την απαράδεκτη τοποθέτηση Σοφιανού (Βίντεο)

«Ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η πρόταση για απεργία των εκπαιδευτικών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, υποστεί σημαντική μείωση στις αποδοχές τους, αλλά και υποβάθμιση  στις συνθήκες της εργασίας τους, οφείλουν να έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλιστούν στις εύλογες ανησυχίες τους αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην απασχόλησή τους το οριζόντιο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας.»

Μάλιστα. «Επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο» και «καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών». Αυτά από τη ΔΗΜΑΡ. (ολόκληρη η ανακοίνωσή της εδώ).

Ας δούμε τώρα τι είπε ο Ν. Σοφιανός στην εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα (ολόκληρη η τοποθέτησή του στον 902):
«Στην ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήταν οι μόνοι που είναι αντίθετοι σε απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μόνοι!», λέει κομπάζοντας. Δίνοντας παράλληλα τις δικές του εξετάσεις στα αυτιά των νοικοκυραίων, ενισχύει τα συντηρητικά τους ανακλαστικά απαξιώνοντας μια μορφή κινητοποίησης.

Και συνεχίζει:

«Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι από τη ΝΔ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις, πριμοδοτούν τη λογική ‘απεργία στις εξετάσεις’. Όλοι μαζί! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι μαζί

«Εσείς τι λέτε;», ρωτάει ο Οικονομέας.

«Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης.»

«Μάλιστα. Ξεκάθαρη θέση. Ναι!», επιβραβεύει ο Οικονομέας.

«Για το δίωρο εσείς έχετε άποψη;» ανοίγει στη συνέχεια η όρεξη του Οικονομέα.

«Είμαστε  αντίθετοι, το είπα. Είμαστε αντίθετοι γιατί ο εκπαιδευτικός δουλεύει πολλαπλά και στο σπίτι. Γιατί σέβεται τη δουλειά, του γιατί πρέπει να ετοιμαστεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε πάτημα στην κυβέρνηση να βάλει στον τοίχο τους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας σαν εκβιασμό και σαν πίεση τις εξετάσεις των παιδιών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας που έδωσε τόσα για να μπορέσει να πάει εν πάση περιπτώσει εκεί που είναι να πάει. Αυτές είναι καθαρές κουβέντες», υπογραμμίζει με τη σειρά του και ο Σοφιανός.

Καθαρές, σ’ αυτό θα συμφωνήσουμε. Μόνο που δεν έχουν μεγάλη σχέση με την αριστερά του αγώνα. «Εκβιασμός» η απεργιακή κινητοποίηση, επανάληψη των τετριμμένων κλισέ της αστικής προπαγάνδας.

«Επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο» και «καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών» η απεργία, λέει η ΔΗΜΑΡ. Επιζήμια για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες -η κυβέρνηση θα βάλει στον τοίχο τους εκπαιδευτικούς, λέει ο Σοφιανός. Όμως, μας τάπαν κι άλλοι, όπως θα δούμε παρακάτω.

Πόσο αλήθεια βοηθάει το εκπαιδευτικό κίνημα να μη στριμωχτεί στον τοίχο, μια τέτοια τοποθέτηση;

Το τερατώδες όμως είναι ότι ο Σοφιανός αθροίζει την άθλια τρικομματική κυβέρνηση με όσους παλεύουν για απεργία στις εξετάσεις, την ώρα που είναι προφανές ότι αυτός είναι που σπεύδει να στριμωχτεί με όλη τη μαυρίλα που καταριέται την απεργία. Μη μας πει κανείς ότι ο Σαμαράς και η συγκυβέρνησή του θέλει την απεργία στις εξετάσεις…

«Όλα τα κόμματα, όλοι μαζί», λέει και ξαναλέει, χωρίς να του περνάει από το μυαλό ότι πέρα από τα κόμματα, ένας κοινωνικός χώρος έχει δικαίωμα -υποχρέωση, θα λέγαμε εμείς- να αντιδράσει στον κοινωνικό αρμαγεδώνα που μας έριξε η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και να δώσει τη μάχη του χωρίς να παίρνει ‘κομματικές εγκρίσεις’. Η δυναμική που αναπτύσσεται σε κάθε κοινωνικό χώρο είναι που υποχρεώνει και τους κομματικούς εκπροσώπους να συμπλέουν, πολλές φορές συγκυριακά ή υπονομευτικά, με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πόσο τελικά απέχει η άποψη: «ιερό το δικαίωμα της απεργίας των εκπαιδευτικών, αρκεί να μην ασκείται μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις», από τις καραμέλες που πιπιλάνε σε συγχορδία οι ντουντούκες του συστήματος εναντίον όσων ‘κρατούν ομήρους τα παιδιά μας’, ‘βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι’, ‘κόβουν την Ελλάδα στα δύο’ κ.ο.κ.;

Πόσο απέχει η αντιπαράθεση μιας απεργίας καθηγητών απέναντι στην ‘εργατική, τη λαϊκή οικογένεια’, από τα τερτίπια των ΜΜΕ που αντιπαραθέτουν τους οδηγούς φορτηγών στους αγρότες που κλείνουν το δρόμο, τους …αγρότες, που θα σαπίσουν τα προϊόντα τους, στους οδηγούς φορτηγών ή τους απεργούς ναυτεργάτες και πάει λέγοντας, ‘διαίρει και βασίλευε’;

Ο κάθε κλάδος των εργαζομένων μπαίνει στο στόχαστρο από τα παπαγαλάκια του συστήματος και αντιπαρατίθεται στους υπόλοιπους μπαινοβγαίνοντας στο τόξο της ‘κοινωνικής νομιμότητας’, ανάλογα με το αν βρίσκεται ή όχι σε κινητοποίηση. Όμως η αριστερά δεν μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτή την τεχνητή διαίρεση, ακριβώς την ώρα που απαιτείται η πιο πλατιά κινητοποίηση από όλους μαζί. «Γιατί, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…»

Πώς βάζει στο στόχαστρο μια απεργιακή κινητοποίηση, πανταχόθεν βαλλόμενη πριν καν εξαγγελθεί, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ;

Δεν περιλαμβάνουν και καθηγητές οι ‘εργατικές, λαϊκές οικογένειες’;

Μήπως με την ίδια λογική δεν θάπρεπε να απεργούν οι νοσοκομειακοί, στο όνομα ακριβώς αυτών των εργατικών-λαϊκών οικογενειών;

Οι εργαζόμενοι στο μετρό και τις συγκοινωνίες, ποιους άραγε μεταφέρουν, ποιους άρα ‘πλήττουν’ όταν απεργούν; Μήπως άραγε θάπρεπε κι αυτοί να απεργούν 3-6 το πρωί, για ‘να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει στη δουλειά του’;

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ναυτεργάτες περιλαμβάνονται στις εργατικές, στις λαϊκές οικογένειες, και όχι ότι τις πλήττουν όταν απεργούν ηρωικά.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και η λαϊκή παροιμία: «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Ο μόνος σίγουρα ‘χαμένος’ αγώνας, είναι αυτός που δεν δίνεται.



ΠΗΓΗ

Το μέγαλο έργο στα Τέμπη παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης, 11χλμ νέες σήραγγες

Tο έργο είναι ολοκληρωμένο σε ποσοστό 71,3%. Έτσι, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να δουλεύουν με φουλ ρυθμούς στα εργοτάξια, θα απαιτηθούν περίπου δύο χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

O υπολογισμός είναι πως τον Μάιο του 2015 θα ξεκινήσει η λειτουργία του πιο αιματοβαμμένου τμήματος εθνικού δρόμου της Ελλάδας, εκείνο της διέλευσης από τα Τέμπη μέχρι την Σκοτίνα.

Η κατασκευή των σηράγγων των Τεμπών εντάσσεται σε μήκος αυτοκινητόδρομου 230 χλμ. (Ράχες – Κλειδί). Ένα από τα κύρια στοιχεία του έργου είναι η κατασκευή τριών δίδυμων σηράγγων στην περιοχή των Τεμπών και του Πλαταμώνα, η μία εκ των οποίων έχει μήκος 6 χλμ. (η διάνοιξή της ολοκληρώθηκε) και είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Η είσοδος στις σήραγγες θα γίνεται μετά τον κόμβο του Ευαγγελισμού (για κάποιον που έρχεται στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα) και η έξοδος πριν από τον κόμβο της Λεπτοκαριάς. Αυτός που θα μπαίνει στις σήραγγες δε θα βλέπει ούτε τα Τέμπη ούτε τον Πλαταμώνα.

Οι δύο σήραγγες διέρχονται από τον Κίσαβο και η μία από τον Ολυμπο. Τα υλικά εκσκαφής των σηράγγων χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των δρόμων πριν και μετά τα τούνελ, όπου απαιτούνται επιχωματώσεις.

Στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνεται η κατασκευή 11,3 χλμ. αυτοκινητόδρομου, 17 χλμ. δευτερευουσών οδών και οδών εξυπηρέτησης, τριών μεγάλων γεφυρών μήκους 700, 500 και 200 μέτρων, δύο νέων ανισόπεδων κόμβων στη Ραψάνη και στον Πλαταμώνα, τριών ανισόπεδων κόμβων στο τμήμα Κατερίνη – Κλειδί, πέντε κτιρίων εξυπηρέτησης σηράγγων και τεσσάρων κτιρίων εγκαταστάσεων εξαερισμού σηράγγων.

Το έργο της παραχωρησιούχου εταιρίας δεν εξαντλείται στην κατασκευή των σηράγγων, καθώς στα τμήματα Ράχες – Ευαγγελισμός, Σκοτίνα – Κλειδί, Τέμπη – Σκοτίνα προβλέπονται επεμβάσεις στο υπάρχον δίκτυο οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, στο τμήμα Σκοτίνα – Κλειδί προβλέπεται ανακατασκευή της αστικής περιοχής πάνω από τη σήραγγα της Κατερίνης, ανακατασκευή των ανισόπεδων κόμβων του Κορινού και Αιγινίου, ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Μακρύγιαλου, βελτίωση των ανισόπεδων κόμβων Αγαθούπολης και Κλειδίου.

Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας πτυχιακών εργασιών κατά παραγγελία

Κύκλωμα εμπορίας πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών δρα στη λεωφόρο Συγγρού.

Φοιτητές πληρώνουν έως και 1.000 ευρώ σε γραφεία που αναλαμβάνουν τη συγγραφή πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών. Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία παρουσιάζεται ως εκπαιδευτικό κέντρο και αναφέρει ότι έχει παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", ο κάθε φοιτητής που παρουσιάζεται στο εν λόγω "κέντρο", επικοινωνεί με την υπεύθυνη ανάθεσης, μαθαίνει το κόστος της εργασίας και αν ο φοιτητής συμφωνεί, καταβάλλει προκαταβολή, που είναι το 1/3 της συνολικής τιμής.

Άλλωστε, η εταιρεία έχει στήσει δίκτυο 100 εξωτερικών συνεργατών, όπως αναφέρεται. Η "εκπαιδευτική ομάδα" συντάσσει κατόπιν έναν σκελετό για να δει ο καθηγητής και αν τον εγκρίνει, η "ομάδα" συνεχίζει και με την κανονική εργασία, η οποία προγραμματίζεται να εκπονηθεί από εξωτερικό συνεργάτη.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης της εξωτερικής ανάθεσης συγγραφής εργασίας έναντι χρηματικού αντιτίμου, ο φοιτητής δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. "Εσείς αρκεί μόνο να διαβάσετε την εργασία. Ειδικά αν χρειάζεται παρουσίαση", εξηγεί η υπεύθυνη του κέντρου και διευκρινίζει ότι η επικοινωνία με τον εξωτερικό συνεργάτη γίνεται μόνο μέσω e-mail και δεν υπάρχει άλλη επαφή μαζί του.

Το κόστος για εργασία 30 σελίδων είναι 258 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με απόδειξη παροχής υπηρεσιών.


Κι άλλες παρεμφερείς εταιρείες ανά την Ελλάδα


Κάποιες εταιρείες, που δρουν στην ελληνική περιφέρεια, λειτουργούν παράλληλα ως φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Μία από αυτές, μάλιστα, είναι καταχωρημένη στον τηλεφωνικό κατάλογο ως κέντρο οικονομικών μελετών και η υπεύθυνη του γραφείου δηλώνει διερμηνέας γερμανικών.


Πανάρετος: Δεν είναι λογοκλοπή


Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής στο τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανάρετος, εξηγεί ότι το φαινόμενο δεν αποτελεί λογοκλοπή. Αυτή συμβαίνει μόνο όταν κάποιος οικειοποιείται δουλειά άλλου που είναι διαθέσιμη, χωρίς αναφορά στην πηγή και εν αγνοία του δημιουργού.


Τα "κέντρα" παρέχουν επιπρόσθετα βοηθήματα, αλλά οι φοιτητές δε μένουν ικανοποιημένοι στο σύνολό τους


Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα γραφεία πτυχιακών δεν περιορίζονται σε ενισχυτικό ρόλο. Σε τηλεφωνικές και αυτοπροσώπως συζητήσεις ξεκαθαρίζεται ότι η εργασία θα ετοιμαστεί πλήρως από κάποιον άλλον. Παρέχονται επίσης διευκρινιστικές σημειώσεις ή παρουσιάσεις PowerPoint σε περίπτωση που ζητηθούν από τον καθηγητή!

Πάντως, οι περισσότεροι φοιτητές που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. "Μου έδωσαν 40 σελίδες, όταν ξεχρέωσα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Ήταν λειψή η εργασία. Είχε αυτούσια κομμάτια από το Ίντερνετ, δεν ήταν χωρισμένη σε ενότητες και χρειάστηκε να τη φτιάξω", εξηγεί φοιτήτρια του ΤΕΙ Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων στο Κιλκίς.

ΠΗΓΗ

Απλήρωτες υπερωρίες μηνών στο δήμο Θεσσαλονίκης

Δεδουλευμένα οκτώ μηνών, από υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, οφείλει στους εργαζόμενους η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως υποστήριξε ο δημοτικός υπάλληλος, Νίκος Δασκάλου, μιλώντας ως εκπρόσωπος εργαζομένων σε συνέντευξη τύπου της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη".
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στο δήμο επικρατεί ανασφάλεια μεταξύ των υπαλλήλων και αναβρασμός, εξαιτίας και του νέου εσωτερικού οργανισμού, και πρόσθεσε ότι "τίποτα δεν δουλεύει", ενώ τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι δεν έχουν καν εξοπλιστεί με Μέσα Ατομικής Προστασίας για να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, οι εργαζόμενοι αγοράζουν με δικά τους χρήματα ακόμη και χαρτί για τα φωτοτυπικά μηχανήματα και σαπούνι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνάδελφός του, Μαρίνος Σαρηγιαννίδης, ο οποίος επισήμανε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη άρνηση της διοίκησης του δήμου να συνεργαστεί με τους εργαζομένους και ότι αυτός αγνοεί ακόμη και τις ποινικές του ευθύνες σχετικά, πχ, με γνωμοδοτήσεις εκθέσεων τεχνικής ασφαλείας, περί ακαταλληλότητας κάποιων χώρων. Χαρακτήρισε δε "έκτρωμα" το νέο εσωτερικό οργανισμό του δήμου, ισχυριζόμενος ότι χρειάζεται τροποποιήσεις ήδη απ' την πρώτη ημέρα εφαρμογής του.

Εικόνες από την αυριανή Ελλάδα της ανάπτυξης και της βρώμας

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δείτε φωτογραφίες μέσα απο Κινέζικο τραίνο. Πρέπει να δείτε τη βρώμα και τη φτώχεια στην οποία ζούν οι άνθρωποι του υπαρκτού κομμουνισμού εκεί. Λέγεται ότι είναι τόση η φτώχεια, που οι άνθρωποι εκεί τρώνε οτιδήποτε έχει τέσσερα πόδια εκτός απο τα τραπέζια και
τις καρέκλες. Το ΚΚ της Κίνας έχει μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φτώχειας και της ανέχειας. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί Κινέζοι να επιθυμούν να εργαστούν σε εταιρείες στο εξωτερικό. Οι επενδύσεις είναι κάτι που επιθυμεί το καθεστώς της Κίνας σα διέξοδο στα πολιτικά αδιέξοδα που έχει. Τα νησιά Σενκάκου και άλλα τέτοια θέματα αναδύονται όποτε το αυστηρό Κινεζικό καθεστώς έχει πρόβλημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ευήκοα ώτα made in USA. Στο τέλος, οι μεγάλες τσέπες συναντώνται…

Το ΚΚ της Κίνας στις “επενδύσεις” του σε ξένες χώρες π.χ. της Αφρικής, δεν χρησιμοποιεί το ντόπιο εργατικό προσωπικό αλλά στέλνει τους δυστυχείς πολίτες της σαν μετανάστες, που σιτίζονται σε πόλεις Chinatown που φτειάχνονται δίπλα στο χώρο των επενδύσεων. Απο κοντά θα έλθει και η Κινεζική Μαφία, όπως έγινε με τόσους άλλους μετανάστες που ήλθαν στην Ελλάδα. Τα κέρδη όλων θα φεύγουν απο την Ελλάδα και θα επενεπενδύονται στην Κίνα. Αυτό είναι το είδος των επενδύσεων, που ο σημερινός Πρωθυπουργός επιφυλάσσει για την Ελλάδα με το ταξείδι του παρέα με τους 50 ολιγάρχες στο Πεκίνο.

Ολα αυτά αφήνουν πολύ κέρδος αλλά όχι στους εργαζόμενους… στα αφεντικά.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σαν χίλιες λέξεις και περιγράφουν τη φτώχεια, τη κουλτούρα, τον πολιτισμό που θέλει να φέρει ο Σαμαράς στην Ελλάδα από την Ασία χάριν μιας ανάπτυξης, που δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα για την Ελλάδα, όπως έγινε και με τη Cosco στο Πειραιά.

Δέστε θλιβερές εικόνες απο τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ του μέλλοντος, εικόνες μιας Ελλάδας του αύριο. Η Ελλάδα σβύνει και μαζί και οι άνθρωποί της. Εχει γίνει πολύ μικρό το χωράφι για να ταίσει τους πάντες. Τα τζάκια του εσωτερικού ψάχνονται έξω. Θύματα θα είναι πάλι οι πολίτες, όπως πάντα.









Σε αυτό το χάλι θέλετε να μεγαλώσουν τα παιδιά σας;
Για ποιόν δουλεύετε τελικά;

Aντέχετε ακόμη; Είστε καλά;

Με τη ψήφο σας, έχετε δώσει δικαίωμα στη κυβέρνηση των τριών αρχιγών να προχωράει σε τέτοιες επιλογές επενδύσεων;

Μάτια δεν έχετε; Πού τα έχετε τα μάτια σας; Τις βλέπετε τις φωτογραφίες; Ξαναδέστε τις. Πάλι.

Τι τρώτε; Ξέρετε τί τρώτε; Αμφιβάλλω. Κάτι τρώτε εσείς. Δεν εξηγείται.

Αντί επιλόγου

2 εκ. μετανάστες είναι υπερβολικό να απορροφηθούν από την οικονομία και τη κοινωνία μιάς χρεοκοπημένης χώρας όπως η Ελλάδα, που δεν την αφήνουν να παράγει ούτε το γάλα της. Τελεία και παύλα.

Σε ποιά οικονομική θεωρία η κυβέρνηση στηρίζει αυτές τις επιλογές της; Στη θεωρία της αρπακώλας, της βουτηχτής ή της τζούφιας;

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καλά κρατεί και νομιμοποιήθηκε και η μίζα στο δημόσιο σαν δώρο… Το πήρατε είδηση;

Στα οικονομικά σκάνδαλα της αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση μείωσε τις ποινές. Μήπως αυτό το πήρατε είδηση;

Όλα αυτά τα μπαζώματα οδηγούν σε ανάπτυξη; To πιστεύετε; Είστε τόσο αφελείς; Γιατί επιτρέπετε να σας δουλεύουν; Θα σας τα κάνουν χειρότερα. Σας το λένε και οι ίδιοι. “Δεν αντιδράτε”, το είπε και ο Στουρνάρης. Οικειοθελώς και με καμάρι!

Σας τη λένε. Το έχετε καταλάβει; Ti πάει να πεί “Δεν αντιδρoύν οι πολίτες” που λέει; Αντιλαμβάνεστε το αντίκτυπο που έχει η φράση του στο εξωτερικό; Αυτός το αντιλαμβάνεται; Μήπως δεν μπορεί;

Kάνει το κράτος δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα για μεταφορά ασθενειών; Οχι; Γιατί; Eϊναι αντιρατσιστικό; Ποιά το λέει αυτό;

Η αρρώστεια των πτηνών θερίζει κόσμο στην Κίνα και δεν είναι μόνο η Κίνα. Σε όλη την Ασία υπάρχει πρόβλημα από αρρώστειες. Στη φτώχεια, στη βρώμα και με την έλλειψη πληροφόρησης και φαρμάκων αναπτύσσονται πολλοί ιοί. Θα δείτε πόσα νέα κόμματα θα αναδειχτούν για να “ανανεωθεί” το πολιτικό τοπίο. Τα ίδια πρόσωπα θα είναι αλλά εσείς… Καταλαβαίνετε…

Η Ελλάδα κυβερνάται απο εγκαθέτους, από αδιάφορους και από τεμπέληδες που πέφτουν ακόμη και απο τις καρέκλες τους στη Βουλή! Ακου να δείς! Πώς δεν χτύπησε με το κεφάλι να γίνει γιορτή στο Σύνταγμα!

Απο δώ και πέρα ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τί θα κάνει και πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει οικονομικά.

Είδατε στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν να φτειάξουν οι πολιτικοί του μνημονίου καμμία βιομηχανία στη χώρα; Στο δημόσιο ετοιμάζονται να ξαναδιορίσουν. Το δημόσιο δεν παράγει. Μόνο για τις προίκες των εργολάβων, την φορολογική ασυλία και τα μεταφορικά του φυσικού αερίου των μαουνιέρηδων φροντίζουν. Θα φάνε και τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε κοινωφελή έργα (όχι εξαγωγές, όχι παραγωγή), σε επιλογές “τρίχες” και σε έργα για PC (υπηρεσίες που δεν εξάγονται δεν πρέπει να επιδοτούνται, αυτοί όμως εκεί… Τα ίδια). Στόχος οι επιδοτήσεις για να κινηθεί η αγορά… Το φάγατε και αυτό; Nα φτύνετε τα κουκούτσια…

Οταν πουληθούν τα πάντα στην Ελλάδα, θα δουλεύετε για να παράγετε γάλα αλλά δεν θα μπορείτε να το πιείτε γιατί δεν θα έχετε λεφτά να το αγοράσετε. Θα με θυμηθείτε.

Περιμένετε κάτι ακόμη απο αυτούς; Στις πόσες ξυπνάτε;

Εξι θέσεις έπεσε η χώρα τον τελευταίο χρόνο στην ανταγωνιστικότητα. Πιστεύετε αυτά που λένε ότι ανεβαίνουν οι δείκτες της οικονομίας; To IOBE τους υπολογίζει, δηλαδή ο Στουρνάρης με το PC του... Είναι τυχαίο ότι ανέβηκε το χρηματιστήριο; Σημειώνετε τουλάχιστο ποιά ΜΜΕ τα λένε τα περί ανόδου του χρηματιστηρίου; Θα ήταν χρήσιμο.

Δεν μπορώ άλλο μαζί σας…

Μπάμ. Σας τρόμαξα;

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΦΘΑΝΕΙ ΤΑ 270 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ... !!!

Το αστρονομικό ποσό των 270 εκατ. ευρώ μέσα σε μία οκταετία διαχειρίστηκε η ηγεσία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ με τα οικονομικά του Κινήματος να έχουν υποστεί ό,τι υπέστη και η χώρα περίπου την ίδια περίοδο: την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το παρεπόμενο αδιέξοδο.

Η ηγεσία Παπανδρέου «κατάφερε» να παραδώσει εντελώς άδεια τα ταμεία του κόμματος και να φέρει το ΠΑΣΟΚ στη δυσάρεστη θέση να χρωστά τεράστια ποσά όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά και σε πλήθος κόσμου: από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες των κτιρίων που ενοικιάζει το ΠΑΣΟΚ έως προμηθευτές κάθε λογής, που τρέχουν στην Ιπποκράτους καθημερινά μήπως και περισώσουν κάτι.

Εάν όντως αληθεύουν οι πληροφορίες για τα ευρήματα των ελέγχων, το κόμμα ίσως βρεθεί εκτεθειμένο και στις δικαστικές αρχές. Κι αυτό διότι σημαντικό μέρος των ποσών οι αρμόδιοι το διέθεταν χωρίς καν ή με πλημμελή παραστατικά. Είναι δε σε τέτοιο βαθμό αποκαρδιωτική η κατάσταση και τόσα τα σημεία και τέρατα που εντοπίστηκαν, ώστε οι έξι εταιρείες που ανέλαβαν τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν κάποια στιγμή στην ηγεσία του κόμματος να μην εκδώσουν καν επίσημο πόρισμα (!), αλλά να περιοριστούν σε ένα γενικόλογο ενημερωτικό σημείωμα, πράγμα που δεν έγινε βεβαίως δεκτό. Από όσα κατάφεραν τελικά να βρουν και να διασταυρώσουν οι ελεγκτές, προκύπτει μαύρη τρύπα περίπου 115 εκατ. ευρώ, για την οποία η σημερινή ηγεσία σηκώνει τα χέρια ψηλά και καλεί την προηγούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε στις αρχές του 2004 ένα κόμμα σε μάλλον μέτρια, αλλά όχι οικτρή οικονομική κατάσταση. Η ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη είχε αφήσει ένα τραπεζικό χρέος περίπου 12 εκατ. ευρώ και κάποια χρέη σε προμηθευτές, όχι μεγάλου ύψους πάντως. Στην οκταετία έως και το 2011 -ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από την αρχηγία τον Μάρτιο του 2012- το ΠΑΣΟΚ έλαβε σε τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, λόγω εκλογικών αναμετρήσεων, ένα ποσό που ξεπέρασε τα 140 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι το ετήσιο ύψος της επιχορήγησης το τελευταίο διάστημα είχε ήδη φτάσει τα 22,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο και μόνο από τις συνδρομές των μελών σε κορυφαίες διαδικασίες, όπως οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου το 2004 και το 2007, τα ποσά ανήλθαν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, όπως και οι οικονομικές ενισχύσεις από στελέχη, βουλευτές και φίλους του κόμματος, ειδικά πριν από την εκλογική νίκη του 2009.



Πρώτο θέμα

ΠΟΙΑ " ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ " Εκτροπή του πολιτεύματος η υπόθεση Hoechtief

Οι όροι εκχώρησης του ΔΑΑ στην Γερμανική εταιρεία συνιστούν πραξικοπηματική ακύρωση της δημοκρατικής νομιμότητας, με την απόλυτη συναίνεση Χατζηδάκη – Στουρνάρα.

Σκάνδαλο που αγγίζει το μέγεθος της Siemens και του Χρηματιστηρίου αποτελεί η απαλλαγή από την
καταβολή ΦΠΑ της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζονταν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση αποφασίζει να απαλλάξει τον μεγαλύτερο φοροοφειλέτη και μάλιστα με δικαστική απόφαση που ελήφθη στο… Λονδίνο.

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, να δικάζεται για μια διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο σε βρετανικό δικαστήριο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Η κυβέρνηση θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, πανηγυρίζει για το σπουδαίο “deal”της πώλησης του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments).
Η Hochtief χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το ποσό αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και αν είναι έτσι, αυτό σημαίνει πως η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με τις υπόλοιπες ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα; Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!
Ο Σημίτης και το «χρυσό» dealμε τους φίλους Γερμανούς
Τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες απειλούνται με φυλάκιση λόγω χρεών, οι Γερμανοί κάνουν πάρτι στην υγεία των κορόιδων (Ελλήνων) και του φίλου τους Κ. Σημίτη.
Η πολύμηνη κόντρα ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έληξε στις αρχές Απριλίου, με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του Λονδίνου σχετικά με την απόδοση ή μη 163 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό κράτος.

Η απόφαση ήταν αρνητική, γεγονός που απάλλαξε τους Γερμανούς από την καταβολή του ΦΠΑ και των ανάλογων προσαυξήσεων και δικάστηκε στο εν λόγω δικαστήριο.
Το ερώτημα τώρα είναι, πως είναι δυνατόν να χρωστά μια εταιρεία τόσα εκατομμύρια σε ένα κράτος και τελικά να δικαιώνεται;

Η δουλειά κάπου «βρωμάει» και φυσικά κάποιοι κρύβονται πίσω από αυτό.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει κατά την υπογραφή της σύμβασης με τη Hochtief, τα συμφέροντα των φίλων του Γερμανών.
Η σύμβαση που υπεγράφη το 1996 δίνει κάθε πλεονέκτημα στη γερμανική εταιρία που αναμενόμενα απαλλάχθηκε, αφού ο Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει τους Γερμανούς με κάθε μέσο.
Το παρασκήνιο του αεροδρομίου βασικά μπάζει από παντού, μιας και τη χρηματοδότηση είχε αναλάβει η ευρωπαϊκή ένωση μαζί με το ελληνικό δημόσιο. Τα σενάρια μάλιστα θέλουν, πολλούς από τους Επιτρόπους να πιέζουν να δοθεί το έργο στη γερμανική εταιρία, ιδιαίτερα δε ο Επίτροπος Χρηματοδοτήσεων Βολφ Ματίες, του οποίου διευθυντής ήταν ο σημερινός Ύπατος της Μέρκελ στην Αθήνα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ποια Δημοκρατία; Πραξικόπημα… Σημίτη!
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η δίκη της Hochtiefσε δικαστήριο του Λονδίνου και όχι της Αθήνας.
Είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, λειτουργεί σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους και έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, να δικάζεται σε δικαστήριο του Λονδίνου; Ποιος ο λόγος;

Δεν μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία και σύνταγμα τη στιγμή που μία εταιρεία χρησιμοποιεί αποφάσεις ξένων αρχών (δικαστήριο Λονδίνου) για να αποφύγει συνταγματικές υποχρεώσεις της στην ελληνική επικράτεια όπου και δραστηριοποιείται.
Η υπόθεση της Hochtief, όπως επίσης και άλλες περίεργες υποθέσεις, όπως τα περίφημα SWAPS, εμπεριέχουν οσμή σκανδάλου και αναμφίβολα αποτελούν πραξικοπηματικές πράξεις της κυβέρνησης Σημίτη.

Αναμφισβήτητα, οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη με τους φίλους Γερμανούς αποτελούν εκτροπή του πολιτεύματος.
Ποιος θα παρέμβει όμως για τα σκάνδαλα εκείνης της περιόδου, όταν ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «χρυσή περίοδο» την διακυβέρνηση Σημίτη;
Ποιος θα παρέμβει όταν ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την οδό Αναγνωστοπούλου;


Αποζημίωση σε εργαζόμενο που είχε απολυθεί χωρίς να πάρει ευρώ

Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ανατρέποντας εφετειακή απόφαση, δικαίωσε οδηγό αγροτικής συνεταιριστικής οργάνωσης, ο οποίος απολύθηκε μετά το κλείσιμό της, χωρίς όμως να του καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, καθώς η συνεταιριστική οργάνωση επικαλέστηκε λόγους ανωτέρας βίας.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες υπογραμμίζουν στην υπ' αριθμ. 172/2013 απόφασή τους ότι "ανώτερη βία δεν συντρέχει στην περίπτωση που τα επικαλούμενα από τον εργοδότη περιστατικά ανάγονται στον κύκλο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και στη σφαίρα κινδύνου αυτού, αφού αυτά θα μπορούσαν εκ των προτέρων να ληφθούν υπόψη ως ενδεχόμενα κατά την κοινή πείρα και συνεπώς να αντιμετωπιστούν". Ούτε όμως, συνεχίζουν οι δικαστές, "συνιστά ανώτερη βία, χωρίς την συνδρομή άλλης περιστάσεως, η κακή πορεία της οικονομικής καταστάσεως της επιχειρήσεως και ειδικότερα η δυσαναλογία μεταξύ των εξόδων αυτής, μεταξύ των οποίων και οι αποδοχές των εργαζομένων, και των από την επιχειρηματική δραστηριότητα εσόδων, αφού είναι γεγονός προβλέψιμο διά καταβολής της συνήθους επιμελείας, κείμενον εντός του συνήθους επιχειρηματικού κινδύνου".

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, αγροτική συνεταιριστική οργάνωση στο χώρο της γαλακτοκομίας συνεργαζόταν αποκλειστικά επί 16 συναπτά έτη με συγκεκριμένη γνωστή γαλακτοκομική εταιρεία.

Η εταιρεία, με ετήσιες συμβάσεις, έδινε «φασόν» την παραγωγή σκληρών τυριών στη συνεταιριστική οργάνωση, αφού προηγουμένως της παρείχε τις πρώτες ύλες. Όμως, αιφνιδιαστικά η γαλακτοκομική εταιρεία το 2007 ανακοίνωσε στη συνεταιριστική οργάνωση ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση συνεργασίας και πρότεινε την τμηματική πρόσληψη του προσωπικού της.
Το χρονικό εκείνο σημείο η αγροτική συνεταιριστική οργάνωση είχε μεγάλες οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές έκτακτες συνελεύσεις και τελικά αποφασίστηκε να λυθεί η συνεταιριστική οργάνωση και να τεθεί υπό εκκαθάριση. Οδηγός της συνεταιριστικής οργάνωσης, ο οποίος είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο του 1988, παρέμεινε στη συνεταιριστική οργάνωση έως το τέλος της εκκαθάρισής της, οπότε τον Ιανουάριο του 2009 καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας του, χωρίς όμως να του καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση.
Ο οδηγός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της συνεταιριστικής οργάνωσης. Στο Πρωτοδικείο δικαιώθηκε και του επιδίκασε το ποσό των 32.495 ευρώ ως αποζημίωση απολύσεως. Όμως, το Εφετείο (έπειτα από έφεση που άσκησε η συνεταιριστική οργάνωση) είχε αντίθετη άποψη και αναίρεσε την πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας ότι η οριστική και μόνιμη διακοπή της λειτουργίας της αγροτικής συνεταιριστικής οργάνωσης "έλαβε χώρα υπό απρόβλεπτες συνθήκες και περιστάσεις, ανεξάρτητες από τη βούλησή της, των οποίων οι συνέπειες δεν θα μπορούσαν να ανατραπούν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, όση επιμέλεια και αν καταβαλλόταν και όποια μέτρα και αν λαμβάνονταν". Επομένως, -σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση - "δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υφίσταται και να δραστηριοποιείται από λόγους ανώτερης βίας, η δε οριστική λύση της δεν μπορούσε να αποτραπεί ακόμη και με μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης, εκ μέρους της". Και κατέληξε το Εφετείο ότι η συνεταιριστική οργάνωση δεν υποχρεούται να καταβάλει στον οδηγό τη νόμιμη αποζημίωση λόγω απολύσεως.

Ο Άρειος Πάγος, όπου οδηγήθηκε τελικά η υπόθεση, αποφάνθηκε ότι το Εφετείο έσφαλε στην κρίση του, καθώς δεν συντρέχει ανώτερη βία, αφού από τα πραγματικά περιστατικά της επίμαχης υπόθεσης θα "μπορούσαν εκ των προτέρων να ληφθούν υπόψη ως ενδεχόμενα κατά την κοινή πείρα και συνεπώς να αντιμετωπιστούν με άλλες ενέργειες, όπως εξεύρεση άλλων πελατών, αλλαγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας κ.λπ. ενόψει μάλιστα του γεγονότος" ότι οι συμβάσεις που καταρτίζονταν με τη γαλακτοκομική εταιρεία «ήταν ετήσιας διάρκειας και ανανεώνονταν μετά από αίτηση της συνεταιριστικής οργάνωσης ως εκ τούτου, κατά την κοινή πείρα, μετά τη λήξη εκάστης σύμβασης ήταν προβλέψιμη η τυχόν μη ανανέωση αυτής".

Κατόπιν αυτών, οι αρεοπαγίτες αναβίωσαν ουσιαστικά την πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα ο οδηγός να λάβει την αποζημίωση των 32.495 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Ο “αντιρατσιστικός” νόμος, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί και το Σύνταγμα

Σύμφωνα με το αρθ 5.2 του Συντάγματος, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια (και εννοεί ΝΟΜΙΜΑ) απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.
Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Εσείς όμως φαίνεται ότι θεωρείτε ανώτερες κάποιες φυλές και ετοιμάζεστε να τους παρέχετε ειδική προστασία διά του νόμου, παραβιάζοντας έτσι για άλλη μια φορά το σύνταγμα που σαφέστατα απαγορεύει τις ΟΠΟΙΕΣ διακρίσεις. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ !

Πάλι σύμφωνα με το Σύνταγμα (αρθ. 4.1), οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Εσείς όμως θεωρείτε τους Έλληνες πολίτες, τους εργοδότες σας δηλαδή, κατώτερους σας και έτσι παραβιάζετε σε καθημερινή βάση την βούληση τους επειδή ….. εσείς ξέρετε καλύτερα ποιο είναι το καλό τους ( λέμε τώρα). Και ως ανώτερη κάστα, θεωρείτε βέβαια και ότι είστε πάνω από το νόμο και το Σύνταγμα που ισχύει μόνο για τους υπόλοιπους. Γι΄αυτό θεσπίσατε ειδικές διατάξεις, βαθύτατα αντισυνταγματικές, που σας παρέχουν απόλυτη ασυλία, δηλαδή το δικαίωμα να διαπράξετε το όποιο έγκλημα χωρίς να τιμωρηθείτε.

Τέλος κύριοι, εσείς δεν προστατεύετε το νόμιμο πληθυσμό της χώρας και τα συμφέροντα του όπως έχετε υποχρέωση, αλλά τα δικά σας συμφέροντα καθώς και τα συμφέροντα ατόμων/ ομάδων που δεν βρίσκονται καν στην Ελλάδα ή βρίσκονται παράνομα εδώ. Και αυτός δεν είναι απλός ρατσισμός κύριοι αλλά παράβαση καθηκόντων, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, την οποία κάθε λίγο και λιγάκι θέτετε σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με όλα αυτά, όχι μόνο ότι δεν έχετε δικαίωμα να νομοθετήσετε, αλλά ούτε να συμμετέχετε στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, επειδή προσβάλλετε τα δικαιώματα των άλλων και παραβιάζετε το Σύνταγμα και τα χρηστά ήθη. ( βλπ Σύνταγμα αρθ 5.1)

Δείτε εδώ τι σημαίνουν τα εγκλήματα που ανέφερα : ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Χριστίνα Σαλεμή 
ΠΗΓΗ