EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρικομματική ενημέρωση: Πιο ... Κατοχή δεν γίνεται !

Μονοφωνία υπέρ της τρόικας στα δελτία ειδήσεων
Τα στοιχεία πολιτικής πολυφωνίας δείχνουν πως η Τρόικα με κάθε τρόπο έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα δελτία ειδήσεων, μετά και τη βολική “εξαφάνιση” του Alter από τις τηλεοπτικές
οθόνες.

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου και ως το Δεκέμβριο του 2012 η τρικομματική κυβέρνηση που εφαρμόζει την πολιτική του Μνημονίου έχει το 63,4% του χρόνου στην τηλεόραση που αντιστοιχεί στα πολιτικά κόμματα. Η ΝΔ έχει το 34,8% το ΠΑΣΟΚ το 13,7%,η ΔΗΜΑΡ το 6,9% και τα μή κομματικά στελέχη της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά του 8%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 21,4% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,2%, η Χρυσή Αυγή στο 5,1% και το ΚΚΕ στο 4%. Ο ΑΝΤ1 δίνει το 73,2% του χρόνου του στην τρικομματική το Mega 69,3%, ο Σκάι 67,1%, η ΝΕΤ 64,2%, το Star με 57,7% ο Alpha 56,1% και το Μακεδονία TV 55,8%. Όμως το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι, πως το ΔΝΤ , με δηλώσεις των εκπροσώπων του και αναφορές των δημοσιογράφων καταλαμβάνει το 57,2% του υπόλοιπου χρόνου των δελτίων ειδήσεων, καλύπτοντας όλους τους άλλους .

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν το 14,1%, οι εργοδότες με μόλις 6,9%, οι ΟΤΑ με 4,4%οι ειδικοί και οι επιστήμονες με 3,1%, οι ΜΚΟ με 2,5% οι διεθνείς προσωπικότητες με 2,1% και όλοι οι άλλοι με 9%.

Στην πραγματικότητα, αν προστεθεί ο χρόνος που δίνουν τα δελτία ειδήσεων στην τρικομματική κυβέρνηση και εκείνος που αφιερώνεται στο ΔΝΤ, ο λόγος της Τρόικα είναι απόλυτος κυρίαρχος στα δελτία ειδήσεων.

ΠΗΓΗ: Τυπολογίες

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ - ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝAI ΣΚΟΤΟΣ‏

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !
Όλοι όσοι μιλούν για «ΧΡΕΟΣ» και για τη ΦΟΥΣΚΑ του ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ… - μας παραπλανούν !
Η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος είναι ο ανήθικος και παράνομος τρόπος που εκδίδεται το χρήμα από τις Κεντρικές και λοιπές Τράπεζες που συνιστούν μια Παγκόσμια Δικτατορία !

Τα Κράτη έχουν χρέη που υπολογίζονται επί τοις εκατό % στο ΑΕΠ ! Τότε γιατί τα πλούσια κράτη έχουν ΧΡΕΗ ίσα ή/και περισσότερο από μικρότερα και ασθενέστερα κράτη ;

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ – Είναι έτσι σχεδιασμένος ούτως ώστε τα «χρέη» να μην αποπληρωθούν ‘ποτέ’ ! Αντίθετα, θ’ αυξάνονται διαρκώς μέχρι την τελική, ολική και τεχνητή οικονομική κατάρρευση των Κρατών….

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ; Διότι για να αποπληρωθεί η αλυσίδα των χρεών οφείλει να συνοδευτεί από νέο ‘ισόποσο’ δανεισμό….!!! Οι Τράπεζες κυκλοφορούν το χρήμα «αποκλειστικά» μέσω δανείων (λογιστικών εγγραφών)… - Αν ως δια μαγείας αποπληρώνονταν τα χρέη τότε θα είχαμε εξάλειψη του χρήματος !! (ανίατος καρκίνος για το ισχύον Τραπεζικό σύστημα !)

Κι αν ένα ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ έχει την οικονομική δυνατότητα ν’ αποπληρώσει το ΧΡΕΟΣ της ; Τότε οι Τράπεζες θα του απαγορεύσουν αυτή την επιλογή !!!! Δεν θα κυκλοφορήσουν το ‘χρήμα’ ! Το εκδοτικό νομισματικό προνόμιο που λογικά ανήκει στα Κράτη…. έχει δια της βίας παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστικότητα στις Τράπεζες, Κεντρικές και Εμπορικές ! Άρα… τα κράτη και οι λαοί τους εκτρέφουν μέσα τους ένα ‘ξενιστή’, ένα «τραπεζικό εφιάλτη» !

Η κορυφή της πυραμίδας του «τραπεζικού συστήματος» μέσα από τα ΜΜΕ και τις Κυβερνήσεις που ελέγχει προωθεί τη ‘μαύρη προπαγάνδα’ π.χ. οι αδύναμοι λαοί συντηρούνται από τους ισχυρούς ! οι εργατικοί λαοί είναι τα θύματα των τεμπέληδων !! Μας βομβαρδίζουν με τη «ρατσιστική φιλολογία» προωθώντας τη μετακίνηση και εποίκιση, βάζοντας στόχους όπως για παράδειγμα τη μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης !
Προβάλει ως λύση τη ενοποίηση των Κρατών, την Ομοσπονδιοποίηση, τη δημιουργία Υπερεθνικών μορφωμάτων !
Για το Σύστημα ο στόχος είναι η δημιουργία ανθρώπων «κρεατομαζών» ! Απόλυτα και χωρίς πρόβλημα ελεγχόμενων μονάδων / αριθμών !

ΛΥΣΗ : Ηγέτες που θα έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν το Τραπεζικό Σύστημα. Συνεργασία και συμμαχία με άλλους ηγέτες κρατών για να θέσουν υπό τον έλεγχο του Κράτους τις Τράπεζες, ακόμα και με εύλογους εθνικούς κινδύνους ! ΛΑΟΙ που να το λέει η ψυχή τους, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές στον αγώνα αυτό. Γιατί τελικά όπως το έχουμε ξαναπεί μας έχουν κάνει να εστιάζουμε μόνο στο δένδρο, τη σκληρή καθημερινότητά μας και δεν βλέπουμε το δάσος… και το δάσος είναι η …σταδιακή ’απόλυτη υποταγή μας’ , η ‘υποδούλωσή μας’. Και αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, τον Ελληνισμό αλλά και τις υπόλοιπα Κράτη !
Οι πολιτικοί, λερωμένοι και παγιδευμένοι από το Τραπεζικό σύστημα, ή/και δειλοί να το αντιμετωπίσουν, απλά βαδίζουν όπως η λεωφόρος του Συστήματος τους υποδεικνύει ! πειθήνια όργανά τους… Ένα Σύστημα «αράχνη» που ο ιστός της τους έχει εγκλωβίσει ….

Η Ελλάδα είναι ΦΩΣ ! το Τραπεζικό Σύστημα είναι ΣΚΟΤΟΣ !
Αν θέλουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές, δεν θα πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι και άπραγοι, δεν θα πρέπει να φορέσουμε το μανδύα του φόβου ! εξάλλου η υπακοή μας και η υποταγή μας στο Σύστημα σίγουρα δεν θα φέρει καλύτερες μέρες !!
Ο άνθρωπος είναι «ψυχή» δεν είναι μόνο «ύλη» ! Έχουμε «συνείδηση» - δεν είμαστε μόνο «μπαταρίες» /ενέργεια !!
Ας αναθεωρήσουμε επιτέλους ‘αξίες’, ‘αρχές’, ‘ιδανικά’ ! είναι τα συστατικά που θα δωρίσουν στο λαό μας τη «κοινωνική παιδεία» που απαιτείται ούτως ώστε με ομοθυμία ν’ αγωνιστούμε για ένα καλύτερο «αύριο».

Για 2 ώρες να τινάξουν στον αέρα τις εξετάσεις;

Η επίθεση συκοφάντησης και διαπόμπευσης των εκπαιδευτικών από τους γνωστούς μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών και των εφημερίδων των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων ξεκίνησε.
Πριν καν ακόμα οι εκπαιδευτικοί αποφασίσουν να σηκώσουν το κεφάλι.
Παρ’ όλο που η ηγεσία τους δεν έχει όρεξη να …ηγηθεί.
Μόλις που ακούστηκε σαν βουητό, ένα θυμωμένο «φτάνει πια» από όλα τα σχολεία της χώρας.


Το «ωράριο» απλά ολοκλήρωσε το πάζλ του αποκρουστικού σχολείου που ετοιμάζουν και της σχεδιαζόμενης «σφαγής» τους.

Πριν καν αποφασίσουν να δώσουν την ύστατη, μεγάλη, αναπόφευκτη μάχη για τη ζωή, την εργασία, την αξιοπρέπεια τους, για το δημόσιο σχολείο.

«Θα κάνουν απεργία στις εξετάσεις !! Θα παίξουν με την αγωνία των παιδιών γιατί αυξήθηκε άκουσον άκουσον το ωράριο τους»


Τώρα έγιναν ειδικοί και στα της εκπαίδευσης ….

Οι γνωστοί …τρομοκράτες των «πυρήνων των δελτίων των 8».
Οι εισαγγελείς κάθε κοινωνικού αγώνα ,κάθε απεργού «που βλάπτει το κοινωνικό σύνολο».


Αυτοί που εκθειάζουν την κοινωνική καταστροφή και εμπορεύονται τη δυστυχία που προκαλεί.

Αυτοί που αν οι ίδιοι απεργούσαν το «κοινωνικό σύνολο» θα ευτυχούσε για μια μέρα χωρίς ψέμα και τρόμο.
Οι ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι των αρχόντων .
Αλήθεια κανείς γνωρίζει το δικό τους ωράριο;
Εύκολος νομίζουν κι αυτός ο στόχος.

Ποιος μιλά και σε ποιους για «ώρες»;

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί
καθημερινά διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις, ατέλειωτες ώρες για να φτάσουν στο ένα, στα δυο, στα τρία, στα τέσσερα κ.ο.κ. σχολεία.

Με δικά τους έξοδα φυσικά, με κίνδυνο της ζωής τους, με την αγωνία να προλάβουν το χτύπημα του κουδουνιού ,γιατί χωρίς το δάσκαλο δεν υπάρχει μάθημα.

Περιπλανώνται ανά την Ελλάδα, σε βουνά και σε νησιά, σε επαρχίες και χωριά.

Ώρες; Βδομάδες ; μήνες, χρόνια, δεκαετίες…
Αναπληρωτές αιώνιοι, ωρομίσθιοι της μισής ζωής, νεοδιόριστοι γερασμένοι με 600 ευρώ.
Αναβάλλουν ζωές,ματαιώνουν σχέδια, σχέσεις , οικογένειες…

Τα δικά τους παιδιά, αν προλάβουν να έχουν, σε δεύτερη μοίρα. Βασανίζονται για τα παιδιά της Πέμπτης. Μοχθούν για το Β1 . Πασχίζουν να ξαναφέρουν στο σχολείο την Ιωάννα που τα παράτησε. Κλαίνε με τα παιδιά της Θεωρητικής μπροστά στα αναρτημένα αποτελέσματα. Μοιράζονται και τη χαρά και τη λύπη.
Ώρες ατέλειωτες…

Για το θέατρο. Πρόβες και πρόβες τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα.

Για την ενισχυτική που κόψανε και τα μαθήματα αλληλεγγύης κι ας νομίζουν ότι πληρώνεσαι.

Για την «περιβαλλοντική», να σώσεις το στρατόπεδο απέναντι από το σχολείο να μη το «φάνε» οι εργολάβοι…

Για τη χορωδία να τραγουδήσει σωστά ο …Παντελίδης από το Β4.

Για τη λέσχη την κινηματογραφική, να διευρυνθεί λες «ο κύκλος των χαμένων ποιητών»

Για την εκδρομή… να ξενυχτάς μέχρι το πρωί έξω από το δωμάτιο της … Όλγας από το Γ1.

Για τη σχολική εφημερίδα,
να βρεις να την τυπώσεις δεν έχει σου λέει το ταμείο, να κοιτάς μήπως στο άρθρο του ο Πάνος γράφει για «υδατάνθρακες» εννοώντας τα …πετρέλαια!

Για τη σχολική γιορτή και εδώ πρόβες…, να μάθουν και για την τότε Χούντα, να ανοίξουν τα μάτια τους, να ετοιμάσεις εκείνο το καταραμένο το video που κολάει!

Για
το αγχωμένο σεμινάριο το απόγευμα.

Για να διορθώσεις εκείνες τις εκθέσεις, την ώρα που η χώρα βλέπει Σουλεϊμάν και Ευαγγελάτο.

Για να βάλεις βαθμούς και μπροστά σου να χοροπηδάνε παιδικές φατσούλες.

Για να μιλάς με τους γονείς που πολλές φορές σε κοιτάνε με ύφος καχύποπτο, που να τα βάζεις τώρα με τον υπουργό;

Για να ετοιμάζεις «υλικό» για την …έκτη που δεν έχεις πάρει ποτέ.

Για να καθαρίζεις το εργαστήριο, να ετοιμάζεις τα πειράματα με ότι βρεις.

Για να φουσκώνεις τις μπάλες, να τρέχεις μαζί με τα παιδιά σα παλαβός, να προπονείς, να κοουτσάρεις τη σχολική ομάδα …

Για να βάφεις,
να βοηθάς στο Γκράφιτι, να οργανώνεις εκθέσεις και διαγωνισμούς.

Για να μετράς τις απουσίες του ….Άκη από το Γ3 τρέμοντας μην ξεπεράσουν τις 65!

Για να συμπληρώνεις τα «μητρώα», τα «πρακτικά», τα «πρωτόκολλα» και άλλα τέτοια σπουδαία και παιδαγωγικά.

Για να κρατάς τη βιβλιοθήκη ζωντανή χωρίς βοήθεια από πουθενά, να προτείνεις βιβλία στη …Τατιάνα από το Α2 που ακούει μόνο …Χρύσπα.

Για να ψάχνεις να βρεις την Άλκη Ζέη, συγγραφείς και ποιητές να μιλήσουν στα παιδιά του play station.

Για να οργανώνεις λέσχες ανάγνωσης,
να αγαπήσουν τον Καβάφη και τον Βάρναλη στην εποχή του Φοίβου και του …Πήγασου !

Για να ετοιμάσεις τα θέματα, ασκήσεις , σχέδια μαθήματος..
Για να διορθώνεις γραπτά, τον …Αντώνη που αντί για «καταστροφή» γράφει «ανάπτυξη»
Για, για,… τόσα άλλα!

Για ποιο «ωράριο» μιλάτε αχρείοι; Πότε μετρήσαμε όλα αυτά;

Το ξέρετε καλά ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι πάνω κάτω το ίδιο σε όλο τον κόσμο. Ναι ακόμη και στη Ευρώπη σας, αλλά με διπλάσιους , τριπλάσιους μισθούς και υποδομές.

Ξέρετε (και δεν πρόκειται ποτέ να σας ξεφύγει), ότι η UNESCO θεωρεί ότι μια ώρα εκπαιδευτικού έργου ισοδυναμεί με τρεις-τέσσερις ώρες γραφείου χωρίς να υποτιμάμε την δουλειά άλλων εργαζόμενων. Προφανώς με… απείρως περισσότερες με τη δική σας «δουλειά».

Ξέρετε ότι δεν είναι για κάποιες «ώρες» αλλά για μια ζωή!

Μιλάμε για 10 χιλιάδες αναπληρωτές νέα παιδιά με σπουδές, όνειρα και μεταπτυχιακά που θα απολυθούν τώρα!

Για να περισσέψουν κι άλλα για τις τράπεζες και τα αφεντικά σας, να προστεθούν χιλιάδες ακόμη στις λίστες της ανεργίας.

Μιλάμε για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα γυρίσουν με υποχρεωτικές μετακινήσεις από κει που ξεκίνησαν πριν 10,20 χρόνια. Στις εσχατιές της χώρας με κομμένα τα «φτερά» , το μισθό και την οικογένεια.

Μιλάμε για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα απολυθούν! θα φύγουν από τα σχολεία που …χτίσανε και συντηρούνε με το μεράκι τους.

Στα φύλλα απόλυσης το στίγμα:

«Επίορκοι» γιατί ήταν ανυπότακτοι ή και ανύποπτοι, στοχοποιημένοι ακόμη και από ….ανώνυμες καταγγελίες!

«Παλαβοί» γιατί δε χωράνε στο show σας, γιατί δεν θα αντέχουν τον παραλογισμό της κοινωνίας και του σχολείου.

«Ανάξιοι» σαν τον Δελμούζο, γιατί θα επιμένουν στην αλήθεια και την παιδαγωγική ελευθερία

«Υπεράριθμοι» γιατί η μόρφωση δεν είναι για όλους.

Στην κρίση η εκπαίδευση είναι πολυτέλεια για τους πολλούς, είναι μόνο για τους …κροίσους. Για αυτούς υπάρχουν τα «πρότυπα» και τα ιδιωτικά.

Μιλάμε για κλειστά σχολεία σε χωριά και γειτονιές που ο μόνος πλέον «πολιτισμός» θα εκπέμπεται από τις συχνότητες που κλέβετε.

Μιλάμε για στοιβαγμένα παιδιά σε κρύες αίθουσες, πεινασμένα και απογοητευμένα από την πιο τρυφερή ηλικία. Παιδιά με βέβαιο μέλλον την ανεργία ,τη μετανάστευση ή τη σκλαβιά στις Ε.Ο.Ζ. που θα διαφεντεύουν και θα θησαυρίζουν τα αφεντικά σας.

Μιλάμε για χιλιάδες παιδιά που θα εγκαταλείπουν το σχολείο..

Γιατί δεν θα αντέχουν στο εξεταστικό κάτεργο του (για πολλοστή φορά) «νέου» λυκείου.

Γιατί σαν …χελιδόνια θα αποδημήσουν μαζί με τους γονείς τους.

Γιατί το χρώμα ή θρησκεία τους θα τα φωνάζει: «δε χωράς πουθενά» στο εθνικοπατριωτικό σχολείο της …Coca-cola

Γιατί απλά το σχολείο τους δεν θα υπάρχει!

Μιλάμε για τα παιδιά τους φοιτητές και τους απόφοιτους των καθηγητικών και παιδαγωγικών σχολών που δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αυτό που ονειρεύτηκαν.

Μιλάμε για τα παιδιά που θα «πετύχουν» στις εξετάσεις (που σας έπιασε καημός) σε σχολές χωρίς αντίκρισμα στο μέλλον.

Μα θα μας πείτε «στα παραθύρια» σας:

Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί «τεμπέληδες», «κοπανατζήδες» «βολεψάκηδες» …;;

Ναι υπάρχουν λίγοι, αυτοί που βλέπουν το σχολείο σαν talent show, δεν έχουν αντίρρηση για τη αξιολόγηση, τους άρεσε το big brother σας, αγοράζουν τις «ιδέες» και τα προϊόντα που διαφημίζετε.

Είναι αυτοί που σας παρακολουθούν, σας εμπιστεύονται και είναι σαν και σας.

Είναι αυτοί που δεν απεργούν ποτέ. Τι φοβάστε;

Οι «άλλοι», αυτός ο περίεργος, στριφνός, πότε μίζερος και πότε αντάρτης «λαός» των εκπαιδευτικών, νοιώθει ότι αν περάσουν τα σχέδια των αφεντικών σας το δημόσιο σχολείο όχι μόνο δεν θα γίνει αυτό που ονειρευότανε αλλά δεν θα υπάρξει καθόλου.


Αν σηκωθεί, στο «παρά πέντε», έχει τη δύναμη να πείσει τα παιδιά, τους εργαζόμενους γονείς, τα άλλα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας να πορευτεί μαζί τους και να σας νικήσουν και σας και το ψέμα σας και τα αφεντικά σας.

Το ξέρετε αυτό και ενεργείτε προληπτικά.


H ανατροπή που θα επιδιώξουμε θα σαρώσει την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» σας!

Λαθήρας Γιάννης 
αντιπρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

ΠΗΓΗ

Τα ελληνικά προϊόντα θριαμβεύουν

Τα ελληνικά προϊόντα θριαμβεύουν ακόμα και εν καιρώ κρίσης. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το γεγονός ότι πάνω από 4.500 νέοι κωδικοί ελληνικών προϊόντων Barcode με το αριθμητικό πρόθεμα 520 δημιουργήθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Τα στοιχεία της GS1 Ελλάς A.E. - 520 Barcode Hellas – που είναι ο δημιουργός και αποκλειστικός εκδότης των μοναδικών κωδικών αριθμών barcode που ξεκινούν από 520 για ελληνικά προϊόντα – έδωσε τα συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα.
Σημειώνουμε ότι το 45% των προϊόντων που πιστοποιήθηκαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αφορά στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών.
Ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσιάζει την υψηλότερη κινητικότητα στην παραγωγή νέων προϊόντων . Αμέσως μετά έρχεται ο κλάδος καλλυντικών και ειδών υγιεινής με ποσοστό 18%.
Ο μεγαλύτερος αριθμών των νέων κωδικών δημιουργήθηκε στην Αττική και αμέσως μετά ακολουθούν η Πελοπόννησος και το Νότιο Αιγαίο.
Ήδη, με αυτήν την υπηρεσία έχουν δημιουργηθεί συνολικά περισσότεροι από 13.500 κωδικοί barcode.  

Η αδιαφάνεια στα κόμματα

Είναι απαίτηση όλου του ελληνικού λαού, να γίνουν έρευνες διαχείρισης σε όλα τα κόμματα, ακόμη και στα μικρά, για ορισμένα των οποίων λέγεται πως αποτελούν προσωπικές επιχειρήσεις του αρχηγού
«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις», θα μπορούσε να πει κάποιος στους αρχηγούς και επιτελείς των κομμάτων, οι οποίοι απαιτούν από τους πολίτες να ασκούν διαφανείς δοσοληψίες, αλλά οι ίδιοι πράττουν το αντίθετο. Έχουν ακόμη ασυλία, και αφού η δικαιοσύνη δεν επεμβαίνει (γιατί άραγε;) ως προς την διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων τους, προβαίνουν ανεμπόδιστοι σε αδιαφανείς διαδικασίες.

Το ερώτημα, γιατί δεν επεμβαίνει η δικαιοσύνη σε υποθέσεις που τις έχουν ανατεθεί, έχει αναφορά σε δύο τουλάχιστον μεγάλες υποθέσεις, που τα στοιχεία τα οποία τις συνθέτουν μάς είναι ακόμη άγνωστα, παρά την πάροδο ετών. Πρόκειται για την επιταγή του κ. Αλαφούζου στη Ν.Δ. της δεκαετίας του 1990, και για το ένα εκατομμύριο μάρκα που εισέπραξε ο κ. Τσουκάτος. Δεν είναι περίεργο, που ούτε η αντιπολίτευση απαιτεί να πληροφορηθεί πώς έληξαν αυτές οι υποθέσεις;

Τα παραπάνω, έχουν αφορμή τα στοιχεία που έρχονται ανεπίσημα στο φως, μετά την ολοκλήρωση των πορισμάτων των ελεγκτικών εταιρειών για την τρύπα των 114 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ. Ελπίζεται πως αυτή την φορά, οι εισαγγελείς θα επέμβουν, ώστε να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο οι αρμόδιοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το ποσόν που δεν δικαιολογείται, αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχα παραστατικά, φθάνει συνολικά τα πέντε εκατ. ευρώ (δες voria.gr. 3.5.2013).
Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ είναι, ότι ως εγγύηση για τη σύναψη των δανείων έδωσε τις επιχορηγήσεις του κόμματος των επομένων ετών. Αν παρέμενε κόμμα εξουσίας, ίσως κάποτε να αποπληρωνόταν το δάνειο. Με την τύχη του όμως άγνωστη -και σίγουρα με μονοψήφιο ποσοστό στο άμεσο μέλλον- το δάνειο θα βαρύνει τον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται να επωμισθεί τις ζημίες των Τραπεζών.

Το πλέον εξωφρενικό όμως είναι, ότι κατέθεσε η κυβέρνηση τροπολογία για απαλλαγή των τραπεζικών από τις ευθύνες τους, όσον αφορά την χορήγηση δανείου χωρίς τις εγγυήσεις που απαιτούν από πολίτες και επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει, ότι το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί ακόμη να ενισχύει την αδιαφάνεια και να συγκαλύπτει την διαπλοκή, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Ως προς δε τα δημοσιεύματα, που αφορούν την χρήση των οικονομικών του κόμματος από τον κ. Γ. Παπανδρέου, οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Το χρέος από τα 12 εκατ. ευρώ που βρισκόταν επί εποχή Σημίτη, έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 120 εκατ. ευρώ την οκταετία Παπανδρέου!
Μετά τον έλεγχο που έκαναν οι εταιρίες Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε, ότι από το 2004 έως το 2011 τα ταξίδια του τότε προέδρου και των συνεργατών του κόστισαν 53 εκατ., ενώ για τις ανάγκες του γραφείου του δαπανήθηκαν 2, 2 εκατ. ευρώ! Σημειώνουμε βέβαια και το Γυμναστήριο, την σάουνα και την γενικότερη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που στοίχισαν στο ΠΑΣΟΚ 160.000 ευρώ! Το δε χαλί που κοσμούσε το γραφείο του προέδρου, ήταν μπουχάρα αξίας 7.000 ευρώ!
Φρόντιζε όμως τους συνεργάτες του, οι οποίοι ήσαν καλοπληρωμένοι, αφού ο μέσος όρος αμοιβών διαμορφώνονταν στις 8.000 ευρώ! Ας μείνουμε εδώ, ελπίζοντας πως ο κ. Γ. Παπανδρέου θα προσκομίσει στοιχεία διαψεύδοντας τα παραπάνω.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία, πως είναι απαίτηση όλου του ελληνικού λαού, να γίνουν ανάλογες έρευνες διαχείρισης σε όλα τα κόμματα, ακόμη και στα μικρά, για ορισμένα των οποίων λέγεται πως αποτελούν προσωπικές επιχειρήσεις του αρχηγού. Για να έχουν το δικαίωμα να απαιτούν την διαφάνεια στις συναλλαγές των πολιτών, όπως πράγματι επιβάλλεται.

Πηγή: voria.gr

Die Welt: Όσα αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα

«Αυτά που αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal που αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt:
«Οι επίσημοι αριθμοί για την ελληνική οικονομία αποτυπώνουν μια καταστροφική εικόνα: έξι χρόνια ύφεσης, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος, το χρέος μειώνεται ελάχιστα. Εντούτοις πρόκειται μόνον για τη μισή αλήθεια».

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά μηνύματα, με σημαντικότερο την σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, κάτι «που περίμεναν οι λιγότεροι μετά από δυο συναισθηματικά φορτισμένες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα ένα νόμο που προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο».

Ως ελπιδοφόρα μηνύματα αξιολογεί η εφημερίδα επίσης την άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων με αφορμή την πώληση του ΟΠΑΠ, την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες αλλά και το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει αρχίσει να ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες.

«Η πραγματική δοκιμασία όμως επίκειται: εάν η χώρα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης από το χρέος. Το ΔΝΤ τάσσεται ήδη υπέρ, οι σύνθετοι πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων στην ευρωζώνη όμως, δείχνουν ότι αυτό θα αργήσει ακόμη. Σε γενικές γραμμές πάντως η Ελλάδα θέτει τα θεμέλια τόσο για την ανάπτυξη όσο και για λιγότερα χρέη. Εάν επιτύχει και στα δύο, τότε αυτό θα ήταν μια εκ βάθρων αλλαγή».

Πηγή: Deutsche Welle

Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει ακόμη τις δόσεις για την Lexus του ΓΑΠ! Ζαλίζουν τα ιλιγγιώδη χρέη…

Έφτασε η ώρα του διαζυγίου για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου; Το σενάριο έχει αρχίσει και ακούγεται όλο και περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις για την «μαύρη τρύπα» των σχεδόν 115 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε την οκταετία της προεδρίας του Γ. Παπανδρέου.
Οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές και προκαλούν τουλάχιστον αίσθηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ τα εκατομμύρια που πέρασαν από τα χέρια τους. Χρήματα που είχε προέρχονταν από κρατικές επιχορηγήσεις, είτε από εισφορές μελών είτε από τραπεζικά δάνεια.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει πως η ηγεσία Παπανδρέου άφησε τραπεζικά χρέη 116 εκατ. ευρώ, απλήρωτους τους εργαζόμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, απλήρωτα ενοίκια και προμηθευτές, χρέη που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ!
Οι έξι εταιρίες που ανέλαβαν να ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου βρήκαν πράγματα και θαύματα…
Από το 2004 έως και το 2011, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και όσοι έχρισε ο ίδιος υπεύθυνους για τα οικονομικά του κόμματος διαχειρίστηκαν 270 εκατ. ευρώ.
Την περίοδο αυτή τα έσοδα ήταν:
140 εκατ. ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις
120 εκατ. ευρώ από τραπεζικά δάνεια
10-20 εκατ. ευρώ εισφορές μελών, στελεχών, βουλευτών και οικονομικές ενισχύσεις (κουπόνια)
Και τα χρέη:
116 εκατ. ευρώ προς τράπεζες
Περίπου 2 εκατ. ευρώ προς εργαζόμενους
Περίπου 3 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές, ενοίκια
Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δημιουργήθηκε γιατί δαπανήθηκαν:
- 53 εκατ. ευρώ για ταξίδια σε διάστημα 8 ετών
- 662.000€ για ταξίδια πέντε ημερών του προέδρου του κόμματος και των συνεργατών του, τον Ιανουάριο του 2010
α) 132.456 ευρώ για ταξίδι στη Σερβία στις 4 Ιανουαρίου 2010
β) 125.789 ευρώ για ταξίδι στη Μυτιλήνη στις 5 Ιανουαρίου 2010
γ) 106.963 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
δ) 137.896 ευρώ στις 7 Ιανουαρίου 2010
ε) 119.340 ευρώ στις 8 Ιανουαρίου 2010
- 2.211.000€ την τριετία 2009-2011 για τις ανάγκες του γραφείου του προέδρου
- 120.000€ ήταν το κόστος του εξοπλισμού για το γυμναστήριο στην Ιπποκράτους
- 40.000€ κόστισε ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου
Πληροφορίες, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφέρουν πως ακόμη και σήμερα το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τη Lexus του Γ. Παπανδρέου, που είχε αγοραστεί με leasing αλλά και τις βενζίνες, αφού κάθε μήνα φτάνει στα γραφεία του κόμματος σχετικό τιμολόγιο.
Τεράστια ποσά έχουν διακινήθηκαν χωρίς παραστατικά. Η οικονομική υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ είχε δημιουργήσει μια φόρμα, ένα πρόχειρο χαρτί, όπου αναφερόταν ο παραλήπτης και το ποσό. Τίποτα άλλο.
Συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε ανάληψη 1,4 εκατ. ευρώ χωρίς παραστατικά ούτε και εξηγήσεις που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα…
Επίσης, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος φέρεται να έχει εισπράξει 300.000 από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το κόμμα. Κι αυτός χωρίς εξήγηση ή παραστικά!
Έχουν βρεθεί πλημμελή παραστατικά για:
-1,4 εκατ. ευρώ το 2007
- 4,1 εκατ. ευρώ για το 2008
- 3 εκατ. ευρώ για το 2009
- 2,8 εκατ. ευρώ 2010
Αναζητούνται 2 εκατ. ευρώ, το ποσό που έδωσαν οι 1 εκατομμύριο φίλοι του ΠΑΣΟΚ όταν το 2004 πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος. Είχαν πληρώσει 2 ευρώ συμμετοχή ο καθένας και
2.600.000 ευρώ από ακαθάριστα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο 2007-2011.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πάγια έξοδα που «έπνιξαν» την Ιπποκράτους στα χρέη ήταν:
67.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο
350.000 ευρώ το χρόνο για υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο (χωρίς να υπολογίζονται τα τέλη και χωρίς αποδείξεις)
250.000 ευρώ για προμήθεια εφημερίδων μόνο το 2007
8.000 ευρώ για αμοιβές.
Είναι η μέση μηνιαία αμοιβή συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, συνοδευόμενη από υψηλά μπόνους, με τη μορφή εξόδων κίνησης
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, έχει βρεθεί τιμολόγιο ύψους 80.250 ευρώ τον Μάρτιο του 2008 για εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Η αιτιολογία είναι «ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος 20 Μαρτίου» αλλά εκείνη την ημέρα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία εκδήλωση, υπήρχε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φορέων που καμία σχέση δεν έχουν με το ΠΑΣΟΚ.
Ανάλογο τιμολόγιο, ύψους 17.850 ευρώ δόθηκαν για εκδήλωση στη νομική της Αθήνας στις 7 Απριλίου 2008 αλλά δεν έγινε ποτέ. Υπάρχει επίσης τιμολόγιο 23.800 ευρώ για εκδήλωση στο Κάραβελ στις 19 Απριλίου 2008, ούτε και αυτή έγινε ποτέ!

πηγη

Και σιωπηλοί σουβλιστήκαμε

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Είναι οδυνηρό, διότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης, δημιουργείται ανεργία και δεν έχουμε χρήματα για να δημιουργήσουμε κοινωνικό δίκτυο. Αλλά οι Έλληνες είναι υπομονετικοί. Υπάρχουν μόνο διαμαρτυρίες από τον δημόσιο τομέα. Οι προβλέψεις ότι θα καιγόταν η Αθήνα στις διαδηλώσεις δεν επιβεβαιώθηκαν. Οι άνθρωποι έχουν γίνει σιωπηλοί γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ».
Ποιος μπορεί να τον διαψεύσει; Δεν...
αποδείχθηκαν υπομονετικοί οι Έλληνες; Δεν είναι σιωπηλοί οι Έλληνες; Είναι! Κι από τη στιγμή που αποδείχθηκαν υπομονετικοί και είναι σιωπηλοί, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ακόμη κι αν ο Στουρνάρας έλεγε ότι οι Έλληνες είναι ευχαριστημένοι από τα μέτρα των Μνημονίων, ποιος θα μπορούσε να τον διαψεύσει; Τι θα μπορούσε να τον διαψεύσει;
Σουβλίσαμε, σκάσαμε στο φαγητό, ρευόμασταν και πίναμε σόδες ένα ολόκληρο απόγευμα για να χωνέψουμε, ενώ τα κάτουρά μας θα βρωμάνε αρνίλα και κατσικίλα για καμιά εβδομάδα. Ναι, ξέρω το αντεπιχείρημα. «Και τι θα έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Να μη γιορτάσουμε και να μη γελάσουμε; Να μιζεριάσουμε;». Όχι, μωρέ, εντάξει μια χαρά όλα. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να συγχυζόμαστε και να διαφωνούμε.
Το ότι ο Στουρνάρας λέει ψέματα όταν δηλώνει πως «Εφόσον ως το τέλος του έτους έχουμε αποπληρώσει το συνολικό ποσό των 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυτό θα σημαίνει από μόνο του 1% ανάπτυξη», διότι εν τω μεταξύ θα έχουν συσσωρευτεί νέα χρέη, δεν αποτελεί πρόβλημα. Το ότι από τις 15 Μαΐου αλλάζουν –προς το χειρότερο – όλα τα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα, δεν αποτελεί πρόβλημα. Είμαστε υπομονετικοί οι Έλληνες. Και σιωπηλοί.
Το ότι μας δουλεύει ακόμη και η Κομισιόν δηλώνοντας από τη μια ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της, η ύφεση στην Ελλάδα τελειώνει το 2013 ενώ από την άλλη προβλέπει ότι το 2014 η οποιαδήποτε υποψία ανάπτυξης σε όλη την ευρωζώνη δε θα επιφέρει ούτε μία νέα θέση εργασίας δεν φαίνεται να ανησυχεί κανέναν. Το ότι από τη μια η Κομισιόν προβλέπει μείωση της ανεργίας στην Ελλάδας από το 27% σε 26%, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι προβλέπεται αύξηση της ανεργίας σε ολόκληρη την ευρωζώνη, δεν κάνει κανέναν να ντρέπεται για την κοροϊδία.
Τσαλαπατηθήκαμε και φωνή δε βγάλαμε. Αποφασίσαμε επιτέλους ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είναι τσιράκια του συστήματος, αλλά κάτι νέο δε δημιουργήσαμε. Πιστέψαμε, μάλλον, γι’ ακόμη μια φορά ότι δε χρειάζεται να γίνει κάτι. Το έζησα φέτος το Πάσχα. Πολλή χαρά, βρε παιδί μου. Πολύ γλέντι. Σαν όλα να τελείωσαν όπως θέλαμε. Αν αυτό θέλαμε, εντάξει.
Ας καταπιούμε και την αναμμένη λαμπάδα που μας ευχήθηκε ο Σαμαράς να έχουμε μέσα μας «για να συμβολίζει  την ανάσταση της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού». Ας καταπιούμε και τις ασυνάρτητες ευχές Παπούλια. Ούτως ή άλλως, οι… λοιποί αποδείχθηκαν ελάχιστοι για να ξεκινήσουν έναν αγώνα σωτηρίας. Πετάνε βόμβες νομιμότητας εντός Βουλής. Τους αρκεί. Μας αρκεί.
Ως υπομονετικοί και σιωπηλοί σουβλιστήκαμε αδιαμαρτύρητα. Δείξαμε τον τσαμπουκά μας στα αρνιά και τα κατσίκια. Λεβέντες. Τους αρκεί. Και μας αξίζουν.
Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Eμφιαλωμένο νερό: Μάθε μυστικά για την κατανάλωση του που θα σε τρομάξουν!

Νερό, ένα τόσο ιερό πράγμα. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι το έχουμε ξεχάσει τελείως αυτό...
Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία της ζωής...

Απ' όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει άλλη ουσία σε αυτόν εδώ τον πλανήτη που να είναι σαν το νερό. Είναι το μόνο που μπορεί να είναι και στις τρεις καταστάσεις. Στερεό, υγρό και αέριο. Καταπληκτικό, έτσι; Αυτό το γεγονός προκαλούσε σύγχυση στους επιστήμονες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στο http://www.liveh2o.org και την έρευνα του Dr. Masaru Emoto.

Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για το εμφιαλωμένο νερό.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μας αναζητά απεγνωσμένα πόσιμο νερό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες δαπανούν δισεκατομμύρια για εμφιαλωμένο νερό, όταν έχουν απόλυτα καθαρό νερό βρύσης και άμεσα διαθέσιμο.

Όχι μόνο δαπανούμε άσκοπα χρήματα για νερό με χαμηλότερες προδιαγραφές από εκείνες του νερού βρύσης, αλλά γεμίζουμε επίσης τους χώρους υγειονομικής ταφής με δισεκατομμύρια πλαστικά με βάση το πετρέλαιο που χρειάζονται πάνω από 1.000 χρόνια για να διασπαστούν.

- Η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι μέχρι και 10.000 φορές το κόστος του νερού βρύσης.

- Ετησίως, οι Αμερικάνοι καταναλώνουν 8.6 δισεκατομμύρια λίτρα εμφιαλωμένο νερό.

- Το 40% του συνόλου των εμφιαλωμένων νερών λαμβάνεται από τις δημοτικές πηγές νερού (δηλαδή από εκεί που λαμβάνουμε και το νερό βρύσης).

- Το 22% από τις δοκιμασμένες μάρκες εμφιαλωμένου νερού περιέχει χημικές προσμείξειςσε επίπεδα πάνω από τα αυστηρά όρια της υγείας.

- 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού κάθε χρόνο... αρκετά καύσιμα για να τροφοδοτήσουν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα για ένα χρόνο.

- Χρειάζεται 3 φορές η ποσότητα του νερού ενός μπουκαλιού εμφιαλωμένου νερούγια να παραχθεί το μπουκάλι αυτό.

- Μόνο 1 στα 5 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού ανακυκλώνεται.

- Τα άλλα 4 συμβάλλουν στα 3 δισεκατομμύρια απόβλητα από πλαστικά μπουκάλια νερού.

dailyarticle.gr

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο; - Απολύσεις με απλή υπουργική απόφαση - Όλες οι ριζικές ανατροπές που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα

- Καταργούνται 2.000 οργανικές θέσεις
- Δοκιμαστική περίοδος 24 μηνών για τους νεοπροσληφθέντες και μετά θα περνούν από αξιολόγηση
- Αλλάζουν τα πάντα στις συμβάσεις εργασίας
- Ριζικές ανατροπές στις προαγωγές
- Διαβάστε όλες τις αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο 
 
 
Αλλάζει ριζικά ο δημόσιος τομέας με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισεις να ετοιμάζει ριζικές αλλαγές οι οποίες έχουν συμφωνηθεί ήδη με την τρόικα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real News", εργαλείο για τις ριζικές ανατροπές στο Δημόσιο, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο τέταρτο μνημόνιο, αποτελεί το νέο είδος συμβάσεων που προωθούνται με τη εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας - διαθεσιμότητας των 25.000 υπαλλήλων μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 και των 15.000 απολύσεων...
μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Τι αλλάζει στο εξής στο Δημόσιο;
- Παύουν να υφίστανται οι οργανικές θέσεις με τη διαδικασία της κατάργησης οργανισών και τςη συγχώνευσης φορέων του δημοσίου
- Αλλάζουν οι συμβάσεις εργασίας τόσο για τους νεοπροσληφθέντες όσο και για τους μετακινούμενους ή αυτούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Από δημοσίου διακίου γίνονται ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μποροιύν να απολύονται με απλή υπουργική απόφαση
- Για τους νέους υπαλλήλους θα προβλέπεται δοκιμαστική περίοδος 24 μηνών. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, θα γίεται αξιολόγηση από ειδικές επιτροπές και θα κρίνεται αν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις απασχόλησης με το Δημόσιο
Το υπόβαθρο για όλες αυτές τις ανατροπές διαμορφώνεται με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου.
Σε αυτό προβλέπονται μεταξύ άλλων, μειωμένο προσωπικό στα υπουργεία και επιλογή υπαλλήλων με συγκεκριμένα κριτήρια. Επίσης μείωση των τμημάτων κατά 40-45% και κατάργηση 2.000 οργανικών θέσεων από 20 φορείς που κλείνουν. Θα γίνεια ξιολόγηση βάσει προσόντων και όσοι κριθούν πλεονάζοντες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο σύστημα προαγωγών καθώς "κουρεύεται" η επετηρίδα. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος επιλογής των γενικών διευθυντών. Διατηρείται η μοριοδότηαση αλλά σε περίπτωση ισοβαθμίας την τελική απόφαση θα λαμβάνει ο εκάστοτε υπουργός.
Από newsit

Μόνο 1 στους 10 έκανε ρύθμιση χρεών προς Δημόσιο!

Τα στοιχεία φαντάζουν εξωπραγματικά, προέρχονται όμως από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου: στις 31/3/2013 μόνον 210.000 φυσικά πρόσωπα βρίσκονταν σε ρύθμιση χρεών και πληρώνουν με δόσεις 1,1 δισ. ευρώ. Δηλαδή από τα 20,4 δισ. που χρωστούν τα 2,5 εκατομμύρια
φυσικά πρόσωπα, οι 9 στους 10 ήταν εκτός ρύθμισης (δεν έκαναν ή την έχασαν) και το Δημόσιο προγραμμάτιζε να εισπράξει μόλις το 5% των ληξιπρόθεσμων χρεών από τους οφειλέτες.

Οι εξαιρέσεις και οι εξωπραγματικές απαιτήσεις για άμεση εξόφληση σε λίγες δόσεις και με μεγάλα ποσά πληρωμής κάθε μήνα αποθαρρύνουν ή πετάνε έξω από τη ρύθμιση το 90% των οφειλετών. Ακούγεται απίστευτο αλλά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως από τα 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που χρωστούν στην Εφορία συνολικά 20,4 δισ. ευρώ, μόλις 210.000 είναι αυτοί που κατάφεραν να μπουν σε ρύθμιση χρεών και να πληρώνουν ως τώρα τα χρέη τους!

Ολο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια βλέπουν να τους παίρνει η κάτω βόλτα από τα χρέη και τους δυσβάσταχτους φόρους που αυξάνονται, ενώ τα εισοδήματά τους μειώνονται. Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, πολλοί επιλέγουν πλέον να πληρώσουν τα χρέη στην Εφορία παρά στην τράπεζα, καθώς η απειλή για κατασχέσεις έρχεται πλέον από τα call center και τα email των ΔΟΥ.

Ολες οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το πρόβλημα και υπόσχονται να φέρουν «γενναίες ρυθμίσεις» για τα χρέη προς το Δημόσιο, που όμως σκοντάφτουν συνήθως στην τρόικα. Με αυτά τα δεδομένα, στα τέλη Μαρτίου 2.548.071 νοικοκυριά χρωστούσαν το ιλιγγιώδες ποσόν των 20,4 δισ. ευρώ και 148.658 επιχειρήσεις όφειλαν 35,37 δισ. ευρώ. Από τα 55,7 δισ. ευρώ το Δημόσιο είχε καταφέρει να εισπράξει (έως τις 31-12-2012) μόνον 606.395.000 ευρώ, παρά τις απειλές για διώξεις και κατασχέσεις. Την ίδια στιγμή, μέσα στους πρώτους μόλις τρεις μήνες της χρονιάς, περισσότερο από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι χρεώθηκαν άλλα 2,1 δισ. ευρώ.

Η ρύθμιση και οι δόσεις
Την κατάσταση αυτή προφανώς τη γνώριζαν στο υπουργείο Οικονομικών και προσπαθούσαν να την ανατρέψουν με μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση, που θα πρόσφερε έως και 100 δόσεις για τους πολίτες, κυρίως στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Υπολογίζουν μάλιστα -και δεσμεύτηκαν απέναντι στην τρόικα- πως το Δημόσιο θα εισπράττει περίπου 1 δισ. τον χρόνο από τις νέες ρυθμίσεις χρεών, εφόσον ανταποκριθούν και οι πολίτες.

Αυτό δεν φαίνεται όμως πιθανό να συμβεί αφού, με τους όρους που ψηφίστηκαν και θα ισχύσουν για όσους καταθέσουν αιτήσεις αμέσως μετά το Πάσχα, όταν σταλούν και οι οδηγίες στις εφορίες, αυτομάτως αποκλείονται από τις 48-100 δόσεις οι 1.535.079 φορολογούμενοι που άφησαν απλήρωτα χρέη 2,1 δισ. στην Εφορία μέσα στο 2013.

Αυτοί θα μπορούν πλέον να υπαχθούν μόνο στην «πάγια ρύθμιση» με τις 12 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Στην περίπτωση της «ύστατης ευκαιρίας» για τα παλαιά χρέη με τις 48 δόσεις, θα μπορούσαν να επωφεληθούν και από εκπτώσεις 25%-50%, ενώ για τις 12 δόσεις δεν θα έχουν έκπτωση. Μοναδικό «παράθυρο» για όσους τηρούν με συνέπεια τη ρύθμιση που είχαν από το 2012 είναι να έχουν έστω και ένα ευρώ ανεξόφλητο χρέος από το παρελθόν, πέραν όσων έχουν συμπεριλάβει στη ρύθμιση. Οι περισσότεροι όμως έχουν κάνει ρύθμιση «όλα σε ένα» και «παντρεύτηκαν» μια ρύθμιση που συνήθως δεν ξεπερνούσε τις 24 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.

Αν μάλιστα ζητήσουν να μπουν στη νέα ρύθμιση με τις 48, όχι μόνο δεν θα πάρουν περισσότερες δόσεις από όσες είχαν από πριν, αλλά θα βρίσκονται και με το ένα πόδι στον προθάλαμο της κατάσχεσης αφού, ακόμα και αν αφήσουν απλήρωτη έναν μήνα τη δόση τους ή αν δημιουργήσουν ένα νέο χρέος από 5 ευρώ μόλις ή και αν παραλείψουν μία δήλωση στο μέλλον, χάνουν τη ρύθμιση, ενώ με την παλαιά που πληρώνουν έχουν τρεις μήνες περιθώριο πριν την χάσουν για να ξαναμπούν σε σειρά.

Επιπλέον όμως, με τις νέες διατάξεις για τη ρύθμιση των 48 δόσεων, ακόμα και αν είναι συνεπείς στις δόσεις τους, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αν κρίνει πως έτσι μπορεί να επισπεύσει την αποπληρωμή των φόρων που του οφείλονται.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Νέα συγκλονιστική αυτοκτονία στην Κρήτη


34ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ
Τέλος στη ζωή της έβαλε σήμερα, ανήμερα του Πάσχα, μία 34χρονη γυναίκα στη Γεωργιούπολη Χανίων!

Η γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει για οικογενειακούς λόγους, ενώ φαίνεται ότι αυτή η φορά ήταν και η ... μοιραία!

Η αυτόχειρας άφησε σημείωμα όπου εξηγεί τους λόγους της πράξης της.

Ήταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά.

Πηγή cretalive.gr

Άνθρωποι νέοι, μορφωμένοι με όρεξη για δημιουργία και δουλειά είναι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας.

Άνθρωποι νέοι, μορφωμένοι με όρεξη για δημιουργία και δουλειά είναι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο οποίο η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά είναι πρώτη στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

Συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας αφού σε παγκόσμιο επίπεδο η Ελλάδα έρχεται δεύτερη μετά την Τουρκία ενώ ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία. Τα χαμηλότερα ποσοστά έχει η Γερμανία και η Σουηδία. Παγκοσμίως 75 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι ενώ 290 εκατομμύρια ούτε δουλεύουν ούτε σπουδάζουν!

Τα στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι απογοητευτικά με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως τα μέτρα για την κρίση οδηγούν σε μια χαμένη γενιά εργαζομένων. Σε συγκριτικά στοιχεία που αφορούν στη χώρα μας φαίνεται πως η ανεργία των νέων πριν από 30 χρόνια ήταν λίγο πάνω από το 20% ενώ το 2001 όταν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη δεν ξεπερνούσε το 30%.

Μέχρι το 2008 είχε πτωτική πορεία και είχε επιστρέψει στα επίπεδα του 21% για να εκτοξευτεί αργότερα με το ξέσπασμα της κρίσης. Το 2009 ήταν 25% και το Μάρτιο φέτος άγγιξε το το 59%, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ποσοστό που θα ξεπεράσει μέσα στο 2013 το 60%!

«Καμπανάκι» για τις διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία στους νέους και για την ανάγκη ταχείας αντιμετώπισής της έκρουσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση ενός «φιλόδοξου» σχεδίου για την απασχόληση των νέων κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου.

H ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων είναι το μόνο βέβαιο καθώς ο αριθμός των νέων ανέργων και στην Ισπανία έχει εκτοξευτεί στο 56,5% ενώ στην Πορτογαλία to 38.3% στην Ιταλία επίσης το 38,4% και στην Ιρλανδία to 30,8%.

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Παρίσι εναντίον των πολιτικών λιτότητας

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, υποστηρικτές του Αριστερού Μετώπου, έκαναν πορεία στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας και να απαιτήσουν να δοθεί ένα τέλος στο "μοναρχικό" στιλ διακυβέρνησης στη Γαλλία.

Φωνάζοντας «αντίσταση, αντίσταση», οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία της Βαστίλης πραγματοποιώντας μια «πορεία πολιτών» με στόχο να πιέσουν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ του Σοσιαλιστικού Κόμματος να στραφεί σε μια πιο αριστερή πολιτική.
«Η περίοδος χάριτος τέλειωσε» και «ο απολογισμός είναι αρνητικός», είπε ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου, Ζαν-Λικ Μελανσόν, απευθυνόμενος στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο χώρο, μία ημέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εκλογή του Ολάντ.
Το να επιβάλλεται λιτότητα στους λαούς της Ευρώπης, ακόμη κι αν οι κυβερνήσεις «γνωρίζουν ότι το χρέος. . . δεν θα αποπληρωθεί ποτέ» με αυτόν τον τρόπο είναι «ανώφελο, σκληρό και σαδιστικό», τόνισε ο ίδιος.

Το Αριστερό Κόμμα του Μελανσόν, που ηγείται του Αριστερού Μετώπου, στο οποίο συμμετέχει και το ΚΚ Γαλλίας, ανέφερε ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν 180.000 άνθρωποι. Η αστυνομία υπολόγισε τους συμμετέχοντες σε 30.000.

Ο Μελανσόν, ο οποίος είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των περυσινών προεδρικών εκλογών, είχε υποστηρίξει τον Ολάντ εναντίον του απερχόμενου τότε τέως προέδρου Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο. Έκτοτε όμως, έχει γίνει ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του νυν προέδρου της Γαλλίας.

Ο Ολάντ «είναι μια από τις αιτίες της κρίσης — όπως η κα Μέρκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες που επέλεξαν την λιτότητα», είπε ο Μελανσόν, ο οποίος αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2008, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Parisien.
Ο Μελανσόν, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τεράστιες προεκλογικές συγκεντρώσεις το 2012, διεκδικεί τους ψηφοφόρους που έχουν απογοητευθεί από τα κόμματα εξουσίας — ένα κοινό από το οποίο θέλει να αγρεύσει ψήφους και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Τον Απρίλιο, είχε υπογραμμίσει, εκμεταλλευόμενος το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Ολάντ, Ζερόμ Καϊζάκ, που παραδέχθηκε ότι διατηρούσε μυστικά τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ότι είναι ανάγκη να «καθαρίσει» η πολιτική τάξη.
Πολλοί από τους διαδηλωτές σήμερα ανέμιζαν σκούπες με χαρτόνια που καλούσαν για μια Έκτη Δημοκρατία, που κατ" αυτούς πρέπει να αντικαταστήσει την Πέμπτη Δημοκρατία των τελευταίων 55 ετών, διάστημα κατά το οποίο η εξουσία μεταφέρθηκε από τη βουλή στον πρόεδρο.
Πολλοί κατηγόρησαν τον Ολάντ ότι ξεπουλάει τις αξίες των Σοσιαλιστών. «Όλα τα κάνουμε για τους Γερμανούς συνταξιούχους», δήλωσε ο Ιβ Ντεσκίμπ, ένας μεσήλικας δημόσιος υπάλληλος από το Μπορντό, αναφερόμενος στις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η κυβέρνηση γα να μειώσει το χρέος και το έλλειμμα, παγώνοντας τις δημόσιες δαπάνες και αυξάνοντας τους φόρους.
«Αντί να αγοράζω δυο πουκάμισα το χρόνο, τώρα αγοράζω ένα», είπε. «Δεν θα βγούμε έτσι από αυτή την κρίση».

Ο Ολάντ βάλλεται πανταχόθεν καθώς συμπληρώνει ένα χρόνο στην εξουσία, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας και της μεγάλης πτώσης της δημοτικότητάς του. Η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του τέως προέδρου Σαρκοζί επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει την απογοήτευση των πολιτών με τις επιδόσεις του προέδρου κι άρχισε σήμερα μια εκστρατεία για να εγγράψει νέα μέλη. Η αφίσα της εκστρατείας απεικονίζει τον Ολάντ μούσκεμα από τη βροχή την ημέρα της ορκωμοσίας του κι από κάτω ένα μονολεκτικό σύνθημα: «Αποτυχία».

Παράλληλα σήμερα, χιλιάδες πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται στους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου —και δεν εγκαταλείπουν τα όπλα παρά την οριστική έγκριση του νόμου από την Εθνοσυνέλευση— διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Στο Παρίσι, σε μια συγκέντρωση εναντίον της χορήγησης αυτού του δικαιώματος έλαβαν μέρος περίπου 15.000 πρόσωπα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Έρχεται το νέο Call Of Duty!

Η Activision ανακοίνωσε κι επίσημα το νέο τίτλο της σειράς, Call Of Duty.

Το Call Of Duty: Ghosts υπόσχεται στους φανατικούς παίχτες της σειράς, νέο gameplay, νέα ιστορία, νέους χαρακτήρες και γενικότερα μια ξεχωριστή εμπειρία Call of Duty χωρίς όμως να μπαίνουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες τουλάχιστον για την ώρα.
Η Activision όμως, υπόσχεται πολλές εκπλήξεις σχετικά με το νέο Call Of Duty, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Xbox που θα κάνει η Microsoft στις 21 Μαΐου
Το νέο Call Of Duty: Ghosts αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, Xbox 360 και PS3 στις 5 Νοεμβρίου ενώ λογικά μέσα στο 2014 και σε εκδόσεις για τις νέες κονσόλες των εταιριών.
Για την ώρα μπορείτε μόνο να πάρετε μία μικρή γεύση του νέου Call Of Duty: Ghosts!



Τα παχύδερμα μιλούν για «λίπος»!

Το μετέδιδαν χτες τα ΜΜΕ, το διοχέτευαν τα κυβερνητικά επιτελεία:
Οι συνεργάτες, λέει, του Αντώνη Σαμαρά αναζητούν και διερευνούν τα... ψυχολογικά μας όρια!
Τι σημαίνει αυτό;...

Οτι ψάχνουν να βρουν τι είναι εκείνο από όσα ετοιμάζουν που στο άκουσμά του αντιδρά περισσότερο ο λαός, ώστε να καταλήξουν στα μέτρα με βάση ποιο φιρμάνι ακούγεται περισσότερο ή λιγότερο επώδυνο και ποιο θα έχει το μεγαλύτερο ή το μικρότερο πολιτικό κόστος για τους ίδιους.

Κάνουν έρευνες, δηλαδή, για να δουν τι επιπλέον «ζητά» ο οργανισμός μας και τι προτιμάει... η ψυχολογία μας:
Να μας κόψουν κι άλλο τα εισοδήματα, αφαιρώντας εντελώς τον 13ο και 14ο μισθό,
ή μήπως θα ήταν καλύτερο (για την... ψυχολογία μας)
να μας κόψουν κι άλλο τα εισοδήματα μειώνοντας κι άλλο το βασικό μισθό, συμπαρασύροντας έτσι όλους τους μισθούς, προσθέτοντας και νέα δεσμίδα ρυθμίσεων Νταχάου στις εργασιακές σχέσεις;

Κατ' αυτόν τον... επιστημονικό τρόπο, κι αφού ρίχνουν στην πιάτσα όλα τα δυνατά σενάρια περικοπών, από τις αντιδράσεις που προκαλούνται θα εντοπίσουν, λέει, τι είναι εκείνο που «χτυπάει άσχημα», και τι είναι το άλλο που - κατά την προσφιλή τους έκφραση - δημιουργεί ακόμα στα υποψήφια σφάγια την ψευδαίσθηση «ύπαρξης λίπους» (!) για να καταλήξουν, τελικά, σε μέτρα που θα «χτυπούν λιγότερο άσχημα», αλλά που θα έχουν το ίδιο, φυσικά, εξολοθρευτικό αποτέλεσμα.

Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, δεν είναι ότι τα γραβατωμένα παχύδερμα, όλοι αυτοί που μιλούν για «λαϊκό λίπος», χρησιμοποιούν μέχρι και ...ψυχολογικές επιχειρήσεις για να επιφέρουν τον ολικό αφανισμό του λεηλατημένου σαρκίου του λαού.
Το ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για τέτοια και τόσο παχύδερμα, που το ομολογούν κιόλας!

ΠΗΓΗ

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΤΟΥ 2003 – ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΕΝΩ Ο ΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ!

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο. Η συμφωνία του Τσοχατζόπουλου
για τα Απάτσι στην ουσία “ακυρώθηκε” και διπλασιάστηκε το τίμημα από το επόμενο ΚΥΣΕΑ, ενώ εντοπίστηκε μίζα για την αγορά που ξεπλύθηκε μέσω της Deutche Bank , “κρύβοντας” την επιβάρυνση για το δημόσιο! Στον δρόμο των “σουάπς” δηλαδή ΚΑΙ η μίζα. Προφανώς ο κύριος Στουρνάρας δεν γνωρίζει κάτι για τα μαγικά του μέντορα του έτσι;
Λίγο πριν αναλάβει το υπουργείο ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ για
αγορά 24 ελικοπτέρων Απάτσι. Έγιναν οι συνεννοήσεις για διακρατική προμήθεια με τις ΗΠΑ κόστος ορίστηκε στα 920 εκατ. δολάρια.
Με την ανάληψη του υπουργού από τον κ. Παπαντωνίου εδόθη η εντολή να αγοραστούν κατευθείαν από την εταιρία Μπόινγκ και όχι διακρατικά. Ο νόμος όριζε ότι για να γίνει η προμήθεια από την εταιρία έπρεπε η τιμή να είναι 10% φθηνότερη από την διακρατική. Η Μπόινγκ όμως προσέφερε μεγαλύτερο τίμημα (1,2 δισ. δολάρια), ενώ έπρεπε η τιμή να φτάσει τα 800 εκατ. δολάρια.
Ο υπουργός ξαναπήγε την προμήθεια στο ΚΥΣΕΑ με πρόταση να αγοραστούν 12 Απάτσι, δηλαδή τα μισά, με 800 εκατ. δολάρια ώστε να καλυφθεί το γράμμα του νόμου. Η πρόταση του υπουργού έγινε δεκτή από το ΚΥΣΕΑ και έτσι τα Απάτσι αγοράστηκαν με διπλάσια τιμή. Δηλαδή πληρώσαμε τα 12 ελικόπτερα όσο θα μας στοίχιζαν τα 24.
Με τον μαγικό αυτό τρόπο «φαγώθηκε» 1 δισ. δολάρια περίπου. Το σκάνδαλο διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.
Πληροφορίες από εφημερίδα Real και Spirospero.gr