EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Ετοιμαστείτε για... φορο-Γολγοθά μετά το Πάσχα!

Με το που... μυρίσει καλοκαίρι ξεκινούν τα αλλεπάλληλα ραντεβού των φορολογουμένων με την Εφορία. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», θα παραμείνουν σε... ανοιχτή γραμμή έως και τον Φεβρουάριο του 2014. Σε ένα διάστημα, που θα μετρούν τις δόσεις για να εξοφλήσουν φόρο
εισοδήματος, τέλη ακινήτων αλλά και ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων, αν έχουν χρέη προς το Δημόσιο (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν πως ο ένας στους δύο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Με δεδομένο ότι η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα «ανοίξει» στα μέσα Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής τους θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, τα εκκαθαριστικά θα «κρύβουν» πρόσθετο φόρο και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το ποσό θα μπορεί να αποπληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Για παράδειγμα, νοικοκυριό που έχει στην κατοχή του μία κύρια κατοικία 120 τ.μ. παλαιότητας 10 ετών σε μέση περιοχή, όπου η αντικειμενική αξία είναι 2.000 ευρώ το τ.μ. και μία εξοχική κατοικία σε περιοχή τουριστική με τιμή ζώνης 1.500 ευρώ. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία το 2013 ύψους 3.000 ευρώ και με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση προκύπτει πρόσθετος φόρος εισοδήματος 1.500 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, το ημερολόγιο των πληρωμών του νοικοκυριού κάθε μήνα από τον Ιούνιο έως και τον Φεβρουάριο του 2014 διαμορφώνεται ως εξής:

• Ιούνιος: Καταβολή της πρώτης από τις πέντε δόσεις για το έκτακτο ειδικό τέλος των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ύψους 228,4 ευρώ και της μηνιαίας δόσης των 250 ευρώ στο πλαίσιο της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Σύνολο 478,4 ευρώ.

• Ιούλιος: Πληρωμή 500 ευρώ για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και άλλων 250 ευρώ για τα χρέη. Σύνολο 750 ευρώ.

• Αύγουστος: Καταβολή 228,4 ευρώ για τη δεύτερη δόση του τέλους των ακινήτων και 250 ευρώ για τη δόση της ρύθμισης. Επιπλέον, καταβολή της πρώτης δόσης του ΦΑΠ του 2011 και 2012 που θα έρθει σε ένα εκκαθαριστικό, δηλαδή 95 ευρώ. Σύνολο 845 ευρώ.

• Σεπτέμβριος: Πληρωμή 500 ευρώ για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, 250 ευρώ για τη ρύθμιση και 95 ευρώ για το ΦΑΠ 2011 και 2012. Σύνολο 573 ευρώ.

• Οκτώβριος: Καταβολή 250 ευρώ για τη ρύθμιση, 228,4 ευρώ για το τέλος ακινήτων, 95 ευρώ για τον ΦΑΠ 2011 και 2012. Σύνολο 573,4 ευρώ.

• Νοέμβριος: Πληρωμή 95 ευρώ για το ΦΑΠ 2011 και 2012 και άλλα 80 ευρώ για το ΦΑΠ του 2013. Επιπλέον, 250 ευρώ για τη ρύθμιση χρεών και 500 ευρώ για τον φόρο εισοδήματος. Σύνολο 925 ευρώ.

• Δεκέμβριος: 228,4 ευρώ για το τέλος των ακινήτων. 175 ευρώ για το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013 και 250 ευρώ για τα χρέη στην Εφορία. Σύνολο 653,4 ευρώ.

• Ιανουάριος 2014: Καταβολή 175 ευρώ για το ΦΑΠ των τριών ετών και 250 ευρώ για τη δόση της ρύθμισης. Σύνολο 425 ευρώ.

• Φεβρουάριος 2014: Πληρωμή του ποσού 228,4 ευρώ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για το ειδικό τέλος ακινήτων, 250 ευρώ για τη δόση της ρύθμισης και καταβολή της τελευταίας δόσης των 175 ευρώ για το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013. Σύνολο 653,4 ευρώ.

Συμπέρασμα: Το συγκεκριμένο νοικοκυριό σε 9 μήνες θα έχει πληρώσει στην Εφορία το ποσό των 5.876,6 ευρώ.

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ MOODY'S «Nα πεθάνει η Ελλάδα της πείνας»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Moody’s, Κρίστοφερ Μαχόνι προτείνει την τακτική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ δε διστάζει να χαρακτηρίσει ιδιαίτερα ανησυχητικό το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: «Με βάση τη νέα φιλοσοφία της Ευρώπης για αυτοχρηματοδοτούμενα bail-out, το σχέδιο για την Ελλάδα είναι όπως φαίνεται να πεθάνει της πείνας, όπως η Ρουμανία τη δεκαετία του ’80. Η Κύπρος θα ακολουθήσει».

Ο κ. Μαχόνι τονίζει ότι «οι περιφερειακές χώρες τελικά πρέπει να βγουν από το ευρώ και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Θα τους πάρει μια πενταετία. Οι περιφερειακές χώρες θα βγουν από το ευρώ ανάλογα με τα προγράμματά τους, που θα καθοδηγούνται από τα σπρεντ των ομολόγων και τη φερεγγυότητα τον τραπεζών. Όσο η τρόικα επιμένει στις πολιτικές αποπληθωρισμού, δεν υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη. Μια έξοδος από το ευρώ θα είναι πολύ άσχημη. Αλλά γιατί να έχουμε παρατεταμένη ύφεση πριν από τη μέρα της εξόδου αν η έξοδος είναι αναπόφευκτη;».

Τέλος ο κ. Μαχόνι εκφράζει την άποψη ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα έπρεπε να κρατικοποιηθούν.

«Δεν υπάρχει νόημα να υπάρχουν πολλές διαφορετικές τράπεζες αν είναι να ανήκουν στο κράτος για την επόμενη δεκαετία. Όσο περισσότερες τράπεζες υπάρχουν, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες για διασώσεις και προσωπικές ενέργειες των διοικήσεων που οδηγούν σε κατάχρηση».

ΠΗΓΗ defencenet

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΦΩΤΙΑ: 60 ΕΚ. ΕΥΡΩ Η ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ!

ΟΙ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Αλήθεια, η κυρία Πόπη Παπανδρέου και ο κύριος Αντώνης Ελευθεριάνος, εισαγγελείς πρωτοδικών που διερευνούν την υπόθεση, πιστεύουν ότι ο τέως υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου “εξαπατήθηκε”;
Ήταν αθώος και τον έπιασαν “κώτσο”;
Επίσης, οι νταβατζήδες των ΜΜ”Ε” που μετά την αποκάλυψη του οικογενειακού “μαύρου” λογαριασμού του Παπαντωνίου στην λίστα, γιατί ακριβώς τον αποθέωναν; Γιατί το “Έθνος” του κυρίου Μπόμπολα μας τον παρουσίαζε ως “την φωνή της Ελλάδας στο Νταβός”;
Κάτι αρλεκίνοι του διαδικτύου, γιατί μας παρουσίαζαν την συνέντευξη του στο “ξένο”

περιοδικό αλλά απέκρυβαν ότι το περιοδικό ανήκει στον …Σόρος;
Η κυρία ανακρίτρια που τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση, νιώθει περήφανη για την απόφαση της; Υπηρέτησε την δικαιοσύνη;
Τέλος, μετά από αυτή την αποκάλυψη, ακόμα και αν δεν έχει πάρει ο κύριος Παπαντωνίου τις μίζες αλλά οι αετονύχιδες που τον βρήκαν μικρό και τον δούλεψαν, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ; Ο μαθητής του κυρίου Παπαντωνίου;
Θα επανέλθουμε μετά την Ανάσταση, μην λέμε άλλα χρονιάρες μέρες.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τρέλα:Μονιμόποιησαν 79χρονο συμβασιούχο!!!!!

Μετέτρεψαν τη σύμβασή του σε αορίστου χρόνου και ο εν λόγω υπάλληλος είναι 79 ετών!

Ο λόγος για  έναν συμβασιούχο, ο οποίος ενώ γεννήθηκε το 1934, διορίστηκε το 2004 στη διεύθυνση Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων, όταν δηλαδή 70 ετών.

Από τότε και μέχρι το 2010 έκανε διαδοχικές συμβάσεις έργου , ενώ κέρδισε μαζί με άλλους συμβασιούχους αγωγή που υπέβαλαν όλοι τους τον Αύγουστο του 2010, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τριάμισι χρόνια μετά την κατάθεση της αγωγής και αφού είχαν χάσει προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, τους κάνει "αορίστου χρόνου" και μάλιστα τους επιδικάζει μισθούς υπερημερίας από το 2010 μέχρι σήμερα. Μαζί τους και ο...παππούς, που στο μεταξύ είχε σβήσει τα 79 κεράκια εν αναμονή της δικαστικής απόφασης...

Δηλαδή, ενώ δεν είχαν εργαστεί επί μακρόν ούτε ο 79χρονος αλλά ούτε και οι άλλοι , πληρώθηκαν σαν να ήταν στην υπηρεσία τους, απνευστί!

πηγή: Έθνος της Κυριακής

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξολοθρεύει τους καταρτισμένους ξεναγούς, για να κάνει εμπόριο ελπίδας σε άνεργους πτυχιούχους!













   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των αποφάσεων της Υπουργού Τουρισμού με τις οποίες ανατίθεται σε ΑΕΙ της χώρας η υλοποίηση ταχύρρυθμων σεμιναρίων «κατάρτισης» στο επάγγελμα του ξεναγού. Με αυτά, πτυχιούχοι ιστορίας, αρχαιολογίας, εθνολογίας, πολιτιστικού μάνατζμεντ και άλλων ειδικοτήτων αποκτούν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ξεναγού, με μόνη την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου λίγων εβδομάδων, που υποκαθιστά τουριστικές σπουδές πέντε εξαμήνων στις κρατικές επαγγελματικές Σχολές Ξεναγών.

Ο νόμος 4093/2012 (Μνημόνιο ΙΙΙ) που προέβλεψε τα εν λόγω σεμινάρια αντίκειται στο άρθρο 16 παρ. 7 του Συντάγματος, το οποίο ρητά προστατεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κρατικών επαγγελματικών σχολών, και στην κοινοτική οδηγία 2005/36 για τα επαγγελματικά προσόντα, που απαιτεί όποιος ασκεί ορισμένο επάγγελμα να έχει λάβει την αντίστοιχη επαγγελματική εκπαίδευση.

Για το λόγο αυτό, ήδη από τις 14.2.2013 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών είχε προσφύγει και πάλι στο ΣτΕ για την ακύρωση της Κ.Υ.Α. 18062/20-12-2012 των Υπουργών Τουρισμού και Παιδείας, που καθόριζε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων, προσπαθώντας να «χωρέσει» σπουδές πέντε εξαμήνων σε ... μαθήματα δύο μηνών.
Η νέα προσφυγή στο ΣτΕ κατέστη αναγκαία, διότι το Υπ. Τουρισμού κατάφερε το αδιανόητο: να παραβιάσει κατάφωρα τη νομοθεσία που το ίδιο θέσπισε λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων παρανομιών, με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις της Υπουργού:

• τα σεμινάρια ανατέθηκαν απευθείας, χωρίς σύναψη σύμβασης όπως απαιτεί ο νόμος,
• επιβλήθηκαν, κατά παράβαση του νόμου, υψηλότατα δίδακτρα, μέχρι και 934 ευρώ κατ’ άτομο, πλέον εξόδων για πρακτική άσκηση,
• δεν ορίστηκαν τα προσόντα και οι ειδικότητες των εκπαιδευτών,
• δεν προβλέφθηκε οποιοσδήποτε έλεγχος των σεμιναρίων, ούτε συγκροτήθηκε η τριμελής επιτροπή που απαιτεί ο νόμος
• η επιλογή υποψηφίων γίνεται από το ίδιο το Υπουργείο και όχι από τα συνεργαζόμενα ΑΕΙ.
Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εδώ και μήνες κηρύξει τον πόλεμο στον κλάδο των ξεναγών και γενικότερα στην τουριστική εκπαίδευση και τα τουριστικά επαγγέλματα της χώρας μας. Νέο βαρύτατο πλήγμα στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού επέφερε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχτές Κυριακή 28/4, το οποίο:

αναθέτει τα σεμινάρια στα κάθε είδους ΚΕΚ (μολονότι οι Σχολές Ξεναγών έχουν μακρά εμπειρία και μοναδική τεχνογνωσία), δηλαδή επιφέρει πλήρη εμπορευματοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης και δημιουργεί ένα «εμπόριο ελπίδας» για άνεργους πτυχιούχους,

καταργεί την κρατική εποπτεία επί των σεμιναρίων αυτών, αφήνοντας να δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη «αγορά επαγγελματικών δικαιωμάτων».

Όσο αδιανόητο και αν ακούγεται σε μια χώρα όπου η βαριά βιομηχανία της και η μόνη ελπίδα ανάκαμψης παραμένει ο τουρισμός, η πολιτική του Υπ. Τουρισμού, προφανώς κατ’ επιταγή των διεθνών κηδεμόνων της χώρας, είναι να μην παράγει πλέον η Ελλάδα τουριστικά στελέχη υψηλών επαγγελματικών προσόντων, αλλά να γίνει μία χώρα αποκλειστικά φτηνής, ανασφάλιστης και ανειδίκευτης εργασίας.

Το «όραμα» της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Τουρισμού, που φαίνεται πως ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των μεγάλων διεθνών τουριστικών πρακτορείων, είναι όσο το δυνατόν πιο φθηνό και όσο το δυνατόν πιο χαμηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν. Δυστυχώς, οι επιδιώξεις αυτές καταλήγουν σε εθνικό έγκλημα, με θύμα την εθνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και την προστασία των καταναλωτών.

Σύνδεσμοι με τις αποφάσεις της Υπ. Τουρισμού για ανάθεση σεμιναρίων σε ΑΕΙ – και μελλοντικά σε ΚΕΚ - της χώρας:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ : ΕΝΩΣΗ Δ/ΧΩΝ ΞΕΝ. ΙΟΝ.ΝΗΣΩΝ & ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Τ.Θ. 324
49100 Κέρκυρα Τηλ. 26610-97.212, Φαξ 26610-72.177, stlguide@otenet.gr 54110 Θεσ/νίκη Τηλ. 2310-546.037, Φαξ 2310-546.037, guideskg@otenet.gr
10557 Αθήνα Τηλ. 210-32.20.090, Φαξ 210-32.39.200, info@tourist-guides.gr 81100 Μυτιλήνη Τηλ. 22510-43.818, Φαξ 22510-43.818 aeageanguides@otenet.gr


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΑΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΩΜ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΩΜ. Δ/ΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ Β.Α. ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΩΝ ΣΩΜ. Δ/ΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΩΜ. ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ & ΘΗΡΑΣ
Τ.Θ. 10163 Απόλλωνος 9Α Τ.Θ. 130
85100 Ρόδος Τηλ. 22410-27.525, Φαξ 22410-39.251, xenosrho@otenet.gr
Τ.Θ. 235 Ε.Κ.Η. Λ. Δημοκρατίας 10 71306 Ηράκλειο Τηλ. 2810-281.984, Φαξ 2810-288.802, cretanguides@gmail.com
http://www.otek.edu.gr/gr/times.htm

ΠΗΓΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΚΑΥΤΟ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - Η κρίση καραδοκεί - Η Τουρκία ένα από τα 5 θύματα - Μπούμερανγκ για Γερμανία!

Αργά το καλοκαίρι καραδοκεί η κρίση, σύμφωνα με τους ειδικούς και αυτή η χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή τη φορά, όμως, πέντε χώρες αναμένεται να χτυπηθούν από αυτή τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο Μάθιου Λιν του Bloomberg και του Ινστιτούτου
Strategy Economics.

Σε κείμενό του στο Market Watch της Wall Street Journal, ανέφερε πως οι επόμενες χώρες που θα πληγούν θα είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Συρία.

«Μπορούμε να συζητήσουμε για ατελείωτες ώρες γιατί η αγορά πέφτει το καλοκαίρι. Ίσως ο καιρός παίρνει τα μυαλά των ανθρώπων. Ίσως πρόκειται για σύμπτωση. Όποιος και να είναι ο λόγος, θα ήταν ανόητο να αγνοήσουμε την πιθανότητα να σημειωθεί απότομη πτώση τώρα που ο ήλιος έχει αρχίσει και πάλι να λάμπει», αναφέρει με διάθεση ρομαντισμού ο Λιν.

Όμως, γιατί οι παραπάνω χώρες αναμένεται να μην περάσουν αλώβητες αυτό το καλοκαίρι;
Όπως αναφέρει στο κείμενο ο οικονομικός αναλυτής, η Τουρκία είναι μια από τις ανερχόμενες αγορές τα τελευταία τρία χρόνια. Έχει τεράστιο εργατικό δυναμικό και είναι καλά τοποθετημένη ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Σημειώνει γρήγορη ανάπτυξη όσο η Κίνα, όμως… τώρα η Τουρκία χαμηλώνει τις ταχύτητες. Η ανάπτυξη σημειώνει πτώση κατά 1,7% το τελευταίο τετράμηνο, ενώ οι ξένες επενδύσεις που έφτασαν στην χώρα μπορούν να φύγουν από αυτή το ίδιο γρήγορα. «Αν μια τουρκική συντριβή πραγματοποιηθεί, τότε αυτό θα συντρίψει τις αγορές», καταλήγει ο Λιν.

Όσο για τη Σλοβενία, όπως πολλοί αναλυτές στο παρελθόν έχουν αναφέρει, αναμένεται να είναι η νέα Κύπρος. Το ίδιο πιστεύει και ο Λιν, ο οποίος αναφέρει ότι η Σλοβενία αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα με την Μεγαλόνησο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Με τη φούσκα των δανείων να έχει σκάσει και με πολλούς καταναλωτές να μην μπορούν να τα αποπληρώσουν, οι Σλοβένοι ίσως αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους και οι τράπεζες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές απώλειες. Αν, μάλιστα, οι καταθέτες τους φύγουν από τη χώρα, όπως συνέβη στη Κύπρο, τότε αυτό, σύμφωνα με τον αναλυτή, θα πυροδοτήσει τραπεζική κρίση στην Ιταλία και την Ισπανία, και ολόκληρη η παγκόσμια αγορά θα βιώσει τον απόλυτο πανικό.

Την ίδια ώρα και ενώ η Γερμανία δείχνει να είναι ο κυρίαρχος της Ευρώπης, για τον ειδικό κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει.
«Είναι πράγματι η πιο ισχυρή της Ευρώπης; Ξανασκεφτείτε το. Η γερμανική οικονομία επιβραδύνει απότομα, χτυπημένη από την ευρωπαϊκή ύφεση. Την ίδια ώρα η Ανγκελα Μέρκελ έρχεται αντιμέτωπη με τις εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στους ψηφοφόρους δεν αρέσουν οι περικοπές και η ύφεση στην δική τους οικονομία δε θα τους ικανοποιήσει. Ένα νέο κόμμα αντί-ευρωπαϊκό μπορεί να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά», αναφέρει ο Λιν.

Μάλιστα, προβλέπει πως οι εκλογές δε θα φέρουν καθαρό νικητή και αυτό θα φανεί από τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι επενδυτές σίγουρα θα θορυβηθούν.

Παράλληλα, τη στιγμή που μαίνειται ο πόλεμος στη Συρία, η αγορά δε μπορεί παρά να κατρακυλάει.

Ενώ στην Ιταλία το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον η κατάσταση στην χώρα ήταν τουλάχιστον εκρηκτική. Μπορεί η ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, να καθησύχασε για λίγο τις αγορές, όμως πόσο θα διαρκέσει η γαλήνη αυτή. Σύμφωνα με τον Λιν, ο Λέτα θυμίζει πολύ στον Μάριο Μόντι: είναι μετριοπαθής, θετικός απέναντι στις μεταρρυθμίσεις και υποστηρικτής του ευρώ. Το πραγματικό αγκάθι, όμως, για τον ειδικό είναι ο Μπερλουσκόνι. Όπως υποστηρίζει: «Η πραγματική δύναμη είναι ο Μπερλουσκόνι. Ο Λέτα εξαρτάται από αυτόν για την πλειοψηφία στη Βουλή. Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή τον διακόπτη, την ώρα που έχει ήδη μπει στο μέτωπο όσων δε καλοβλέπουν το ευρώ. Μπορεί να αφήσει τον Λέτα να αναλάβει την ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας και μετά να ανέβει στην εξουσία εκείνος, με αντι-ευρωπαϊστική ρητορική. Μόλις αυτό το πλάνο ξεκαθαριστεί, τότε οι αγορές θα βυθιστούν και πάλι».

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις το Πάσχα

Aκινητοποιημένα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο αλλά και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε προαστιακό και σιδηρόδρομο πραγματοποιούν στάση εργασίας το Μ. Σάββατο από 18:00 έως 24:00, την Κυριακή του Πάσχα 24ωρη απεργία και τη Δευτέρα του Πάσχα στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα 00:00 έως 12:00 το μεσημέρι.
Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. Κανονικά, όμως, τις ημέρες αυτές θα γίνονται τα δρομολόγια των τουριστικών και εκδρομικών αμαξοστοιχιών. Με προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα κινείται το μετρό, καθώς οι συρμοί θα τερματίζουν στον σταθμό και δεν θα συνεχίζουν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών τους.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καλαμάτα-σοκ: Ισχυρή έκρηξη ανατίναξε 25 καταστήματα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρή έκρηξη, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της πυροσβεστικής οφείλεται σε διαφυγή αερίου από φιάλη προπανίου σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην οδό Κολοκοτρώνη 4 στο κέντρο της Καλαμάτας. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα, σε άλλα δυο διπλανά καταστήματα ενώ έσπασαν τζάμια σε αρκετά καταστήματα και σπίτια στη γύρω περιοχή.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και στη Αστυνομική Διεύθυνση δεν υπήρξαν αναφορές τραυματισμών, ενώ διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.
Κατά την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα τζαμιών διερχόμενος πολίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης απεχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Την υπόθεση της έκρηξης διερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας. 



ΠΗΓΗ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Της π@υτ@ν@ς στο ΠΑΣΟΚ.

 

  Ανησυχία έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβέρνηση η μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο ΠΑΣΟΚ ήταν σίγουροι πως θα είναι πάντα κόμμα εξουσίας και έτρωγαν χρήμα αβέρτα, επειδή δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό τους πως μπορεί μια μέρα να παλεύει το ΠΑΣΟΚ για να μπει στη Βουλή και να υπάρχει η πιθανότητα να πάνε φυλακή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θέλει να πάει φυλακή και ρίχνει τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι…πολύ άνετος γιατί έχει ακόμα την εντύπωση πως αρκεί να σε λένε Παπανδρέου για να είσαι αθώος για όλα.

Οι υπόλοιποι την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από το ΠΑΣΟΚ γιατί καταλαβαίνουν πως τώρα όχι μόνο δεν υπάρχει μάσα αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να τους ζητήσουν να επιστρέψουν όσα έφαγαν ή ακόμα και να μπουν στην στενή να κάνουν παρέα στον Άκη.

Εν τω μεταξύ, πασόκος δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα θα βάλουν λουκέτο μαζί με το ΠΑΣΟΚ» παραδέχτηκε πως το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 260 χιλιάδες ευρώ, όπως είχε γράψει, αλλά μόνο 32 χιλιάδες ευρώ και κάτι ψιλά.

Βέβαια, με την φόρα που είχε πάρει ο ΔΟΛ να στηρίζει τον Βενιζέλο -γιατί άραγε;-, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση η επίθεση στο ζαβό παιδί του Παπανδρέου που έγινε και πρωθυπουργός, με τις ψήφους του σοφού ελληνικού λαού.

Από την άλλη, το πόσο κόστισε το ταξίδι του Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα είναι το θέμα· το γεγονός πως οδήγησε με δόλο τη χώρα στο ΔΝΤ είναι ένα ασήμαντο περιστατικό και δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται οργισμένος για τις διαρροές στον Τύπο και έχει αντιληφθεί πως είναι κόλπο του χοντρού για να την σκαπουλάρει ο ίδιος αλλά υπάρχει λύση: να μπουν στη φυλακή και ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου.

Λόγοι υπάρχουν πολλοί. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει.

Φυσικά, η συνοχή της κυβέρνησης Σαμαρά δεν κινδυνεύει, επειδή αφενός όλοι οι μαφιόζοι που συμμετέχουν έχουν ράμματα ο ένας για τη γούνα του άλλου και αφετέρου επειδή Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης γνωρίζουν πως οι επόμενες εκλογές είναι το τέλος τους. Αμήν.

(Το πολύ αστείο με τη σημερινή κυβέρνηση είναι το από πού «κρατάνε» όλοι τον Αντώνη Σαμαρά. Θα πέσει ξερή η Ελλάδα όταν το μάθει. Μπράβο Αντώνη, δεν σου το ‘χα. Πρόσεχε μόνο, γιατί το ξέρουν πια πάρα πολλοί. Και ξέρεις τι ρουφιάνοι είναι οι Έλληνες.)

ΚΡΑΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ. ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!

Οι προβλέψεις είναι εξοργιστικές. Το 46% του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών το 2013 θα καταλήξει, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat , σε φόρους. Αυτό το ποσοστό αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Σουηδία να έχει την πρωτιά, αφού οι Σουηδοί θα δώσουν σε φόρους το 56,6% του εισοδήματός τους.
Η Ελλάδα με το 46% κατατάσσεται στην ενδέκατη θέση μετά το Βέλγιο (53,7%), τη Δανία (55,6%), τη Γερμανία (47,5%) την Ισπανία (52%), την Ολλανδία (52%), την Αυστρία (50%), την Πορτογαλία (53%), τη Σλοβενία (50%) και τη Φινλανδία (51,1%).
Ο φόρος επί του εισοδήματος των φυσικών προσώπων στην Ελλάδα αυξήθηκε από 45% το 2000 σε 49% το 2012 και πέφτει, σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 46% για το 2013.
Αυτά την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 από 44,8 το 2000 έπεσε σε 38,1% το 2012 και αυξήθηκε στο 38,3% το 2013 και στην Ευρωζώνη από 47,1% το 2000 σε 43,1% το 2012 και σε 43,3% το 2013.
Στο μεταξύ, τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν στην Ελλάδα από 34,6% το 2000 σε 31,7% το 2010 και αυξήθηκαν σε 32,4% το 2011.
Στην ΕΕ από την άλλη πλευρά παρατηρείται μείωση από 40,4% σε 38,3% το 2010 και αύξηση σε 38,8% το 2011 και στην Ευρωζώνη από 40,9% το 2000 σε 39% το 2010 και σε 39,5% το 2011.