EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οριστική απόλυση εκπαιδευτικού για «κοπάνα» 22 ημερών

Από 6μηνη προσωρινή παύση σε οριστική απόλυση μετατράπηκε η πειθαρχική ποινή εκπαιδευτικού, ο οποίος είχε αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά του για περισσότερο από δύο χρόνια. Η απόλυσή του υλοποιήθηκε ύστερα από αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ίδια στιγμή το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του εκπαιδευτικού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που του επέβαλε την 6μηνη προσωρινή παύση.

Ειδικότερα, ο εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, καθώς υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα (σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα):

1) της αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του πάνω από 22 συνεχόμενες ημέρες και
2) της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας. Πράγματι το πρωτοβάθμιο συμβούλιο το έτος 2007 έκρινε ότι ο επίμαχος εκπαιδευτικός υπέπεσε στα αποδιδόμενα σ' αυτόν πειθαρχικά παραπτώματα:
α) της αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες μέσα σε ένα έτος και
β) της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας και του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης.

Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός άσκησε ένσταση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο το Νοέμβριο του 2008 την έκανε δεκτή και μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης σε προσωρινή παύση έξι μηνών.

Ο εκπαιδευτικός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί η δευτεροβάθμια απόφαση, ενώ παράλληλα ο κ. Ρακιντζής ζήτησε από το ΣτΕ να μεταρρυθμιστεί η πειθαρχική απόφαση του επίμαχου εκπαιδευτικού και να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης. Οι δυο αυτές αιτήσεις συνδικάστηκαν.

Σύμφωνα με το ιστορικό και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε ο επίμαχος εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στην Θεσσαλονίκη, μετά την μη επανεκλογή του ως σχολικού συμβούλου (28.3.2003) και μέχρι την ημέρα που ανέλαβε υπηρεσία σε Γυμνάσιο των Αθηνών (13.6.2005), δηλαδή συνολικά δυο χρόνια, δυο μήνες και 16 ημέρες, απείχε παράνομα από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντά του και με δική του υπαιτιότητα, ενώ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του υπουργείου Παιδείας. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το επίμαχο διάστημα ο εκπαιδευτικός ελάμβανε κανονικά το μισθό του.

Αναλυτικότερα, μετά την μη ανανέωση της θητείας του ως σχολικού συμβούλου ο εκπαιδευτικός προσπάθησε να τοποθετηθεί σε Μουσικό Σχολείο του Αλίμου, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Όμως, την 1η Σεπτεμβρίου 2004 παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή απόφαση για την τοποθέτησή του.
Του γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο ότι δεν μπορεί να διδάξει στο σχολείο του Πειραιά. Στη συνέχεια στις 11 Οκτωβρίου 2004 υπέβαλε αίτηση για να τοποθετηθεί σε ένα από τα Μουσικά Σχολεία του Πειραιά ή του Αλίμου ή του Ιλίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
Τελικά τοποθετήθηκε σε Γυμνάσιο των Αθηνών στις 13.6.2005, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα (1.9. έως 10.10.2004) παρείχε υπηρεσία στην αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική απόφαση τοποθέτησής του στο επίμαχο σχολείο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1670/2013 απόφασή τους (Γ΄ Τμήμα) απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο επίμαχος εκπαιδευτικός και δέχτηκαν ότι υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα που του αποδίδονται. Οι δικαστές έκριναν ότι η προσήκουσα ποινή που πρέπει να επιβληθεί στον εν λόγω εκπαιδευτικό είναι αυτή της οριστικής παύσης.

 

Απόφαση-βόμβα για τα αυθαίρετα

Με απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλάζει τα δεδομένα στο ζήτημα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, στην οποία προχώρησαν χιλιάδες πολίτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση του νόμου 4014/2011. Οι συγκεκριμένες διατάξεις προέβλεπαν τακτοποίηση των αυθαιρέτων με την επιβολή ειδικού προστίμου υπέρ του «Πράσινου Ταμείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματικό το σχετικό νόμο, με το σκεπτικό ότι παραβιάζει το άρθρο 24 της παραγράφου 2 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με δεδομένο ότι 500.000 πολίτες μπήκαν στη σχετική ρύθμιση, καταβάλλοντας μάλιστα και μεγάλα χρηματικά ποσά. Το ερώτημα βέβαια τώρα που προκύπτει είναι αφενός εάν θα επιστραφούν τα ποσά αυτά τα οποία έχουν πληρωθεί στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, αλλά και πώς θα καλυφθεί η «τρύπα» η οποία θα προκύψει για τα δημόσια έσοδα.

Κατά τη διάρκεια πάντως της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου ο νόμος 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων είχε δεχθεί έντονα πυρά από τους προσφεύγοντες οι οποίοι είχαν καταγγείλει πως πρόκειται για «νομοθέτημα πελατειακής διευθέτησης που ακυρώνει το κράτος δικαίου και τις αρχές του Συντάγματος για το χωροταξικό σχεδιασμό».

Αμφιβολίες εκφράστηκαν ακόμη και για την εισπρακτική λογική του, καθώς, όπως αναφέρθηκε, τα έσοδα είναι πολύ περιορισμένα για να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία ήταν εισηγήτρια της υπόθεσης αναφέρθηκε στη στρεβλή πορεία του νόμου και στη συρρίκνωση των πόρων του «Πράσινου Ταμείου» υπέρ του δημοσιονομικού συμφέροντος. Αίσθηση εξάλλου είχε προκαλέσει η παραδοχή από τη νομική εκπρόσωπο του υπουργείου Περιβάλλοντος πως «άλλες ήταν οι αρχικές προθέσεις του νόμου που σχεδιάστηκε για να πηγαίνουν όλα τα έσοδα στο περιβάλλον». Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς ένα «σεβαστό κομμάτι (97%) των προστίμων προορίζεται για τη δημοσιονομική εξυπηρέτηση».

Σημεία αιχμής, σύμφωνα με τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί, είναι η χρήση επίσημων εγγράφων και δικαιολογητικών για την υπαγωγή ακινήτου στη ρύθμιση, η λειτουργία του μηχανισμού «περιβαλλοντικού ισοζυγίου», ο οποίος έχει σχεδόν εξουδετερωθεί, αφού οι πόροι του «Πράσινου Ταμείου» μεταφέρονται σε ποσοστό 97,5% στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα δεν κινείται ο πολεοδομικός σχεδιασμός που έχει από το νόμο συνδεθεί με τις τακτοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής και άλλων περιοχών υποστηρίζοντας ότι ο επίμαχος νόμος παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών κ.λ.π.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα

Ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας, προσαρμοσμένο στην επιβατική κίνηση των εορταστικών ημερών θα ακολουθήσουν τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) από αύριο Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Έτσι, λοιπόν από αύριο έως και την Τρίτη του Πάσχα τα δρομολόγια τόσο στις οδικές συγκοινωνίες, όσο και στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα είναι συχνά , ενώ το Μεγάλο Σάββατο τα μέσα μεταφοράς θα αποσυρθούν νωρίτερα στα αμαξοστάσια.

Πιο συγκεκριμένα:
Λεωφορεία και τρόλεϊ

Αύριο, Μ. Πέμπτη , Μ. Παρασκευή 3/5 και Τρίτη 7/5 τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου.

Τα πρώτα δρομολόγια των γραμμών θα εκτελεστούν με βάση το πρόγραμμα καθημερινής.

Το Μ. Σάββατο 4/5, την Κυριακή του Πάσχα 5/5 και τη Δευτέρα του Πάσχα 6/5, τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ θα εκτελούνται με βάση τον προγραμματισμό της Κυριακής.

Τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ενισχυμένα, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση, αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Τρίτη του Πάσχα.

Το Μ. Σάββατο τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 22.00.
Μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος

Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση δρομολογίων στο μετρό και στο τραμ της Αθήνας.

Τη Μ. Παρασκευή 3/5 και την Τρίτη του Πάσχα 7/5 στις γραμμές 2&3 του μετρό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με συχνότητα από 7 έως 10 λεπτά, στη γραμμή 1 ανά 10,5 λεπτά, ενώ στις γραμμές του τραμ ανά 20 έως 25 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο 4/5 στις γραμμές 1,2&3 του μετρό θα εκτελούνται 10λεπτα δρομολόγια, ενώ η συχνότητα διέλευσης των συρμών του τραμ θα είναι κάθε 25-30 λεπτά ανά γραμμή.

Την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 1 12λεπτα δρομολόγια, στις γραμμές 2&3 15λεπτα δρομολόγια, ενώ στις γραμμές του τραμ κάθε 30 λεπτά ανά γραμμή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στις γραμμές 1&2 του μετρό, 12λεπτα δρομολόγια, στη γραμμή 3 10λεπτα δρομολόγια, ενώ στις γραμμές του τραμ κάθε 30 λεπτά ανά γραμμή.

Το Μ. Σάββατο 4/5 οι συρμοί των γραμμών 2&3 του μετρό θα αποσυρθούν νωρίτερα και τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Από Ανθούπολη προς Αγ. Δημήτριο στις 22.44

Από Αγ. Δημήτριο προς Ανθούπολη στις 22.48

Από Δ. Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22.37

Από Αιγάλεω προς Δ. Πλακεντίας στις 22.47

Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο στις 21.25

Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω στις 22.03

Από σταθμό Σύνταγμα προς τερματικούς στις 23.00

Αντίστοιχα, τα τελευταία δρομολόγια της γραμμής 1 θα πραγματοποιηθούν ως εξής :

Από Πειραιά προς Κηφισιά και αντίστροφα στις 22.20

Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22.52 και προς Κηφισιά στις 22.39

Οι τελευταίοι συρμοί του τραμ θα αναχωρήσουν από Σύνταγμα για ΣΕΦ στις 21.52, για Ασκληπιείο Βούλας στις 21.40 και για 2η Αγ. Κοσμά στις 22.30.

Από Ασκληπιείο Βούλας για ΣΕΦ στις 22.05 και για Σύνταγμα στις 21.24

Από ΣΕΦ για Ασκληπιείο Βούλας στις 22.06 και για Σύνταγμα στις 21.25

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

Με απεργία και συλλαλητήρια τίμησαν την Πρωτομαγιά

Με γενική απεργία και συγκεντρώσεις στην αστικά κέντρα τίμησαν εργαζόμενοι και φορείς την εργατική Πρωτομαγιά. Στις 2.15 το μεσημέρι άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό στις στάσεις Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής που είχαν παραμείνει κλειστοί από τις εννέα το πρωΐ λόγω των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκέντρωση στην οποία κάλεσαν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία προς στη Βουλή.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν ραντεβού στις 10.30 στο Σύνταγμα, παρουσία του νεοκλεγέντος γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κυρίας Αλέκας Παπαρήγα.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν επίσης κόμματα και σχηματισμοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Παρών στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη δήλωσή του ανέφερε:
«Η εργατική Πρωτομαγιά στέλνει το μήνυμα ότι το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι της επισφάλειας, τα χιλιάδες νοικοκυριά δίχως εισόδημα, οι χιλιάδες νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό δεν είναι το βάρος της πατρίδας μας, είναι η ελπίδα, είναι η δύναμη της πατρίδας μας. Είναι η δύναμη για να αλλάξουμε το μέλλον. Την οικονομία δεν θα την αναστήσει ούτε η χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία, ούτε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Θα την αναστήσει ο κόσμος της εργασίας με τους αγώνες του».
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε: «Θα θέλαμε να απευθύνουμε μήνυμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ ώστε να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος τους».
Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η μία έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με διοργανωτές το ΕΚΘ και την Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων και σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενωμένοι τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά και αγωνίζονται κατά των πολιτικών των Μνημονίων.
Μετά τη συγκέντρωση έγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των νεκρών εργατών του Μάη του 1936, στο πάρκο μπροστά από το ΕΚΘ, και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης.

Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου με διοργανωτή το ΠΑΜΕ και ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος του Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Ακολούθησε πορεία μέχρι τη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, στο σημείο όπου έπεσαν οι πρώτοι νεκροί στην εργατική εξέγερση του Μάη του 1936 και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη τους. Παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.
Η τρίτη συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα, συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Σωματείων και άλλες οργανώσεις και ακολούθησε πορεία. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το ΕΚΘ και ενώθηκαν με την πορεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ.

Στο Ηράκλειο
 
Με δυό ξεχωριστές συγκεντρώσεις η μια από το Εργατικό κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η άλλη από το ΠΑΜΕ γιορτάστηκε στο Ηράκλειο η Εργατική Πρωτομαγιά.
Η συγκέντρωση του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ έγινε έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στη λεωφόρο Δημοκρατίας και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας .
Κοινή συνισταμένη και των δυο συγκεντρώσεων η εναντίωση στις κυβερνητικές πολιτικές και τα μνημόνια καθώς και «η ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, η στήριξη των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, της διαθεσιμότητας και της μείωσης του πενιχρού εισοδήματος, αλλά και η άμεση υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».
Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγιώργη ενώ στη συνέχεια έγιναν πορείες στους κεντρικούς δρόμους.

Στην Πάτρα

Με δύο συγκεντρώσεις και δύο πορείες εορτάστηκε στην Πάτρα η εργατική Πρωτομαγιά. Η μία συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από το εργατικό κέντρο και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και η άλλη στην πλατεία Γεωργίου, από το ΠΑΜΕ.
Στην συγκέντρωση που έγινε έξω από το εργατικό κέντρο οι ομιλητές καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης, ζήτησαν μέτρα κατά της ανεργίας και αντιτάχθηκαν στις απολύσεις στο δημόσιο.
Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων».
Ακόμη πρόσθεσαν ότι «δεν υπάρχει βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.»
Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα.
 




ΙΚΑ: Έκλεβε χρήματα από το ταμείο και έλεγε ότι τον λήστεψαν

Δήλωνε ότι τον έκλεβαν για να κλέβει ο ίδιος. Ένας υπάλληλος του ΙΚΑ προσπάθησε δυο φορές να υπεξαιρέσει χρήματα από το ταμείο και για να διαφύγει δήλωσε ότι έπεσε θύμα ληστείας.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας, τη Μεγάλη Τρίτη το μεσημέρι ο υπάλληλος κατήγγειλε στην Άμεση Δράση ότι άγνωστος έκλεψε 21.000 ευρώ από το Ταμείο του ΙΚΑ όταν εκείνος απουσίασε για λίγη ώρα από τη θέση του.
Επίσης, τον Απρίλιο του 2012 ο ίδιος υπάλληλος είχε καταγγείλει ότι άγνωστος τον απείλησε με όπλο στη διάρκεια της εργασίας του και αφαίρεσε από το Ταμείο του ΙΚΑ 25.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και στις δύο περιπτώσεις οι καταγγελίες του ήταν ψευδείς και τα χρήματα τα πήρε ο ίδιος. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25.000 ευρώ.
Το κατηγορητήριο που τον βαρύνει περιλαμβάνει “υπεξαίρεση στην υπηρεσία” και “ψευδή ανωμοτί κατάθεση”. Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

19,6 ψέμματα του Βενιζέλου…

Είναι κομμάτι δύσκολο να κρύψει τον ψηφοθηρικό όγκο της πολιτικής του πίσω από το δάχτυλό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά δεν παύει να το επιχειρεί -έχει αποδειχτεί άνθρωπος αρχών βλέπετε, προσηλωμένος στο δόγμα άλλα σκεφτόμαστε, άλλα λέμε, άλλα κάνουμε.

Τελευταίο παράδειγμα η τροπολογία για τους ανέργους, η οποία τόσο συγκίνησε τον Στουρνάρα, ώστε να την περάσει με κάποιες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο της συμφοράς λίγο πριν τη δωδεκάτη ώρα της νυχτός.

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και μουντζώνει, αλλά ο Βενιζέλος δεν…χαμπαριάζει κάτι τέτοια.

Του Θανάση Καρτερού

Έτσι μόλις ξημέρωσε ο Θεός τη Μεγάλη Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ του, για να απαντήσει στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ -άλλο ζήτημα αρχής αυτό για τον Ευάγγελο. Και να εκφράσει την ικανοποίησή του για το σοσιαλιστικό κατόρθωμα υπέρ των ανέργων. Οι οποίοι σημειωτέον με την τροπολογία βαφτίζονται “ωφελούμενοι” εφόσον ενταχθούν στο πρόγραμμα ολιγόμηνης απασχόλησης. Με 19,60 μεροκάματο! Και τι απαντάει ο αθεόφοβος στην κριτική ότι ρίχνει κι άλλο εν ονόματι της ανεργίας τον κατώτατο μισθό;

“O κατώτατος θεσμοθετημένος βασικός μισθός για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω είναι 586,8 ευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων είναι 16,5% επί του ποσού αυτού, άρα αφαιρουμένης της εισφοράς, που πληρώνεται απευθείας από το νέο πρόγραμμα, η καθαρή αμοιβή είναι 490 ευρώ, όπως ακριβώς προβλέπει η διάταξη». Δώστε βάση στην τελευταία φράση -η λαθροχειρία ως πολιτική αρετή του ΠΑΣΟΚ. Τι ακριβώς όμως προβλέπει η διάταξη; “ Αμοιβές κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας ύψους μέχρι 19,6 ευρώ ημερησίως και μισθό όχι μεγαλύτερο των 490 ευρώ μηνιαίως”.

Άμα παίρνει δηλαδή ο “ωφελούμενος” λιγότερα από 490 ευρώ δεν τρέχει τίποτε -έχει προβλεφθεί η παρέκκλιση. Κάνει γαργάρα κατά το κοινώς λεγόμενο ο Ευάγγελος μερικές κρίσιμες λεξούλες -κατά παρέκκλιση, μισθό όχι μεγαλύτερο- και έτσι κατασκευάζει μια ωραία ατμόσφαιρα. Με μόνους ωφελούμενους τον ίδιο και το κόμμα του. Δεν φτάνει δηλαδή η εξύμνηση της μιζέριας -άνεργοι είστε, δουλέψτε μπιρ παρά.

Δεν φτάνει ότι καταργούν το ΑΣΕΠ -βρες άκρη τι σημαίνει ότι θα εποπτεύει! Δεν φτάνει που ρίχνουν στα χρεοκοπημένα ταμεία το κόστος των “αφαιρουμένων” εισφορών. Αλλά ικανοποιούνται και δημοσίως ψευδόμενοι ασυστόλως. Πιστεύουν προφανώς ότι είμαστε και μαλ… -συγνώμη, ότι μας αρέσει να αυτοϊκανοποιούμαστε…

πηγη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλάζει όνομα η ΔΗΜΑΡ !!!

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, στο κόμμα αλλά και στο πολιτικό σύστημα, εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης μετά την επιστροφή του στη Αθήνα από τις Βρυξέλες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλει να τα αλλάξει όλα. Ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος ομόφωνα, και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έκανε αποδεκτή την πρόταση Κουβέλη για τη μετονομασία της ΔΗΜΑΡ σε ΔΗΔΕΞ, δηλαδή από Δημοκρατική Αριστερά σε Δημοκρατική Δεξιά.

Σε άτυπη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, υπογράμμισε πως το «Αριστερά» ανήκει στην…Ελλάδα του χθες και καθήκον όλων των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων του τόπου είναι να έρθουν αντιμέτωπες με τα προβλήματα και τα στερεότυπα του παρελθόντος, όπως η μονιμότητα στο δημόσιο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η δημόσια παιδεία, το ΕΣΥ, το αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις στους δρόμους, η κυριακάτικη αργία και άλλα πολλά που έφεραν την ελληνική κοινωνία και οικονομία στο χείλος της καταστροφής. «Εμπνεόμενοι από την παρακαταθήκη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Γιώργου Καρατζαφέρη και του μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών, Λουκά Παπαδήμου, συνεχίσουμε, παίρνουμε τη σκυτάλη και προχωράμε με στόχο τη Νέα Ελλάδα, προφανώς όχι του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά του Αντώνη Σαμαρά, του μεγάλου ηγέτη που μας έσωσε από τον κομουνισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΔΕΞ.

Μάλιστα, η Αγίου Κωνσταντίνου χαρακτήρισε ως ανυπόστατες φήμες σύμφωνα με τις οποίες στις Βρυξέλες ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε την ένταξη του κόμματος του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο MEGA και τον Γιάννη Πρετεντέρη το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΔΕΞ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, αποκάλυψε πως οι συζητήσεις αφορούν την ένταξη του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς, Ευάγγελος – εθνάρχης – Βενιζέλος, χαρακτήρισε ως απόλυτα υπεύθυνη την απόφαση του Φώτη Κουβέλη για την ένταξη της ΔΗΔΕΞ στο ΕΛΚ και τον καλωσόρισε στη μεγάλη οικογένεια της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχόλιο, καθώς ο Κεδίκογλου βλέπει το «136» στη ΝΕΤ και ο Μουρούτης πήρε καινούργια playmobil και προσπαθεί να βάλει τις περούκες στα ανθρωπάκια.

 πηγη

Η ελεεινή συμμορία της “Ευρωζώνης των εκβιασμών”

Η Κύπρος σήμερα με μια μόνο ψήφο διαφορά, καθ’ ότι η ψήφος του προέδρου της βουλής Γιαννάκη Ομήρου (ΕΔΕΚ), ο οποίος ψήφισε κατά, σε περίπτωση ισοψηφίας προσμετράται ως δυο, έχωσε το κεφάλι της στο λάκκο με τα φίδια, πράξη για την οποία σύντομα θα μετανοιώσει. Ευτυχώς, οι συσχετισμοί στο κοινοβούλιο είναι τόσο εύθραυστοι, που μια μεταγενέστερη ψηφοφορία από τις πολλές που θα έρθουν, ελπίζουμε ότι θα…καταφέρει να ανατρέψει τη σημερινή απόφαση.

Αξίζει, όμως να θυμηθούμε πώς, μετά τις κωλυσιεργίες του Χριστόφια, επιταχύνθηκε η επιβολή του μνημονίου στην Κύπρο, με όρους μάλιστα πρωτόφαντους, ( bail-in), σε σύγκριση  με τους προγενέστερους χειρισμούς της ευρωζώνης, ( bail-out), στις υπόλοιπες χώρες του Νότου. Κεντρικό και ιδιαίτερα βρώμικο ρόλο στην υπόθεση αυτή έπαιξε το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο ήταν και το πρώτο που ανακίνησε θέμα ρωσικού μαύρου χρήματος σε μαι σειρά δημοσιευμάτων του, από το φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς. Λέγεται, πως την ιστορία των ρώσων ολιγαρχών ανακίνησε ο γελοίος αρχηγός της αντιπολίτευσης, Στάινμπρικ, θέλοντας να κάνει το κομμάτι του στους Γερμανούς ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών.

Ο επιθετικός προσδιορισμός “γελοίος” δεν δίνεται τυχαία, αλλά προκύπτει από μια σειρά δηλώσεών του αμέσως μετά την εκλογή του ως προέδρου του SPD, οι οποίες είχαν ηχήσει άσχημα ακόμα και εντός των γραμμών του δικού του κόμματος. Για παράδειγμα, από τη μια είχε σπεύσει τότε να αποδώσει τη δημοφιλία της Μέρκελ στο φύλο της, ενώ από την άλλη είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις χαμηλές απολαβές του καγκελαρίου, τη στιγμή που ο ίδιος είναι εκατομμυριούχος, πουλώντας, αλά ΓΑΠ, δεξιά κι αριστερά, κι  ενώπιον ηλιθίων ακροατηρίων τις σοφίες του για τις οποίες πληρώνεται αδρά.

Επανερχόμενοι στο Spiegel, βλέποντας το περιοδικό ότι οι νύξεις του περί βρώμικου χρήματος δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε οι Κύπριοι να τρέξουν να παραδοθούν αμαχητί, χόντρυνε το παιχνίδι, βγάζοντας στην επιφάνεια αμφιβόλου προέλευσης μαρτυρίες Γερμανών πρακτόρων για του λόγου το αληθές. Δείτε για παράδειγμα το δημοσίευμα “German intelligence report warns cyprus not combating money laundering“. Δεν πέρασε πολύς καιρός και τα πράγματα, μέσα από ένα κρεσέντο μαφιόζικων εκβιασμών, πήραν το δρόμο τους με το σημερινό αποτέλεσμα.

Σήμερα, 30-4-2013, και αφού το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση πέρασαν πια απ’ τη βουλή, διαβάζουμε στον “Φιλελεύθερο” της Κύπρου τα εξής:

Επιβεβαιώνουν τις κυπριακές Αρχές, Moneyval και Deloitte. Καθαρή η Κύπρος από ξέπλυμα χρήματος

 

Λευκωσία: Εκπληρώθηκαν οι όροι για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες της Moneyval και της Deloitte και έχουν ήδη σταλεί τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Όπως λέχθηκε ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών της Βουλής, δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί και οι επιθέσεις κατά της Κύπρου περί ξεπλύματος χρήματος, σύμφωνα με την προκαταρτική έκθεση Moneyval και Deloitte.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα για την Κύπρο είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ίσως κάποιοι εκτός Κύπρου θα ήθελαν να παρουσιάζουν.  Πρόσθεσε πως πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης θα ετοιμαστεί το πλήρες πόρισμα και θα δοθεί στην Τρόικα. Η Κύπρος, τόνισε, είναι δεσμευμένη και ταυτόχρονα είναι και πολιτική της Κυβέρνησης, άσχετα με το αποτέλεσμα των ερευνών, όποιο κενό εντοπίζεται να διορθώνεται. Υπέδειξε, επίσης, ότι «θέλουμε να το καταπολεμήσουμε και να κλείσουμε και το τελευταίο παραθυράκι σε αυτό το ζήτημα», προσθέτοντας ότι «εκείνη η υπόθεση είχε στηθεί με τις υπερβολές»

 

Πάμε τώρα παρακάτω, στη Σλοβενία.

Τα όργανα άρχισαν να χτυπούν για τη Σλοβενία την ίδια εποχή που η Κύπρος σερνόταν ατιμασμένη από Eurogroup σε Eurogroup, έχοντας ως στόχο να βάλουν στο χέρι και τις δικές της καταθέσεις. Η Πρωθυπουργός Alenka Bratusek αρνείται σθεναρά ότι η χώρα της έχει πρόβλημα καταβάλλοντας απεγνωσμένες προσπάθειες να κρατήσει μακριά τους εισβολείς. Όχι πλέον. Το ρόλο του Spiegel στην περίπτωση αυτή τον έπαιξε τώρα η Moody’s η οποία μόλις σήμερα ανακοίνωσε την υποβάθμιση της χώρας σε “σκουπίδι”. Αν δεν συμμορφωθεί θα ακολουθήσει οσονούπω και η S&P, κι αν χρειαστεί και η Fitch.

Για ακόμα μια φορά, λοιπόν, ζωντανά και μπροστά στα μάτια μας παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός ακόμα εκβιασμού. Προσέξτε όμως ότι ο εκβιασμός αυτός στρέφεται μόνο προς τις πλέον αδύναμες και μικροσκοπικές χώρες, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του Βερολίνου προς τις μεγαλύτερες Ιταλία και Ισπανία όπου και το τραπεζικό πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο. Παρεμπιπτόντως σήμερα (30/4) οι κάτοχοι ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης σε τέσσερις ισπανικές τράπεζες, (Bankia, Catalunya Banc, Banco Gallego and NCG Banco), υπέστησαν κούρεμα 61% – 100%.

Τελευταίος (προς το παρόν) σταθμός η Συρία.

Ψάχνοντας εδώ και καιρό κάποιο καλό πρόσχημα για εισβολή, οι ανθρωπιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, θυμήθηκαν το κόλπο που τους είχε εξασφαλίσει το άλλοθι για την επέμβαση στο Ιράκ με τις γεμάτες αποθήκες του Σαντάμ από κάθε λογής χημικά, βιολογικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής. Τέτοια όπλα ουδέποτε ευρέθηκαν, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με τον Μπλερ και τον Μπους και τις δορυφορικές τους φωτογραφίες, τις οποίες ασθμαίνοντες γύριζαν από κανάλι σε κανάλι ως αδιάψευστα πειστήρια.

Εδώ και μέρες βλέπουμε τον διεθνή τύπο να πολλαπλασιάζει τα δημοσιεύματα, προσέξτε, για “τυχόν χρήση χημικών όπλων” στη Συρία. Δεν παρουσιάζει “αποδείξεις”, αλλά “ενδείξεις”, και όλοι είμαστε πλέον υποψιασμένοι πώς η ποσοτική συσσώρευση “ενδείξεων”, δεν θέλει και πολύ ώστε κάποια στιγμή να υποστεί ποιοτική μεταβολή και να μετατραπεί σε “αποδείξεις”. Πάνω σ’ αυτό, διαβάστε το άρθρο ”Syria and sarin gas: US claims have a very familiar ring” του διακεκριμένου πολεμικού ανταποκριτή Robert Fisk στoν Independent.

Με τις πρόσφατες λεκτικές αψιμαχίες ανάμεσα σε Γαλλία-Γερμανία και με τις ευθείες βολές της Γερμανίας για το “χάλι” της Γαλλίας θα ασχοληθούμε στα προσεχώς.

e-cynical 
πηγη

«Φρενοκομείο»: Κωλοτούμπας, ανηθικότητας, βρισιάς κλπ… (μαύρο χιούμορ)

Ζούμε πραγματικά μια παράνοια ραχιτικών πολιτικών «αναστημάτων», τόσο ραχιτικών που εύκολα μεταμφιέζονται σε ασπόνδυλα όντα, σε σκουλήκια που σέρνονται, γλιστράνε, κολλάνε, πάντα με οδηγό τα ατομικά τους συμφέροντα. Γι αυτό προκαλούν και τι σιχασιά ενός σκουληκιού…
Δεν υπάρχει πιο αηδιαστικό να γλείφεις εκεί που έφτυνες…


Αυτή η σχιζοφρενική παθογένεια της σήψης, της κωλοτούμπας, της χυδαιότητας, της κενότητας πολιτικού λόγου, του γλειψίματος, της γελοιότητας, της ανηθικότητας και του λεκτικού κανιβαλισμού έχει γίνει ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Διαπερνάει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ιδιαίτερα βοούσα στους σαλτιμπάγκους του κυβερνητικού δωσιλογισμού και στους γενίτσαρους των ΜΜΕ…

Μερικά μόνο παραδείγματα που αλιεύσαμε από ιστολόγια.

Ένας από τους σημαιοφόρους είναι ο υστερικός τηλεπλασιέ, ο Άδωνις.

 
 


Ανοίξτε και ακούστε το βίντεο, για να γελάσει λίγο το πικραμένο χειλάκι σας, ΕΔΩ: 


  

 Σατιρικές εικόνες χωρίς λέξεις που κωδικοποιούν το ΟΛΟΝ καθεστώς του δωσιλογισμού
ΕΔΩ: 


   

πηγη



 

Όταν ο Βενιζέλος «έβγαζε λάδι» τον Άκη και τον Γιάννο

“ Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 2005 υπερασπίστηκαν με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην εξεταστική επιτροπή για τα TOR M1  ”

Έτος 2005. Εφτά χρόνια πριν συλληφθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οχτώ χρόνια πριν ξεκινήσει η δίκη του, πολύ πριν δηλαδή κύκλοι του κόμματος Βενιζέλου ή του (πρώην) ΠΑΣΟΚ αρχίσουν να διακινούν δεξιά κι αριστερά ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε πανίσχυρος υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι «ντροπή για την παράταξη» υποστηρίζοντας ότι βλέπουν τη δίκη του σαν κάθαρση και αναγκάζοντας τον να ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζεται ως εξιλαστήριο θύμα, ακόμη και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος που συμμετέχει στην τρικομματική συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υποστήριζε με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα.


Ήταν η περίοδος που βρισκόταν βρισκόταν σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για τα ΤΟΡ Μ1. Υπερασπιστές του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου ήταν οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγοι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε απλός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα, μετά από πίεση που είχε δεθεί, είχε παραδεχθεί ότι είχε συντάξει ο ίδιος το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση. Ιδού τι ανέφερε το σχετικό πόρισμα «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Το κείμενο έχει τις υπογραφές των Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία...


Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής στη βουλή ο Βενιζέλος έλεγε με πάθος «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!».

Όπως εξελίσσεται σήμερα η υπόθεση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδεται, αλλά και δείχνει ανακόλουθος σε ότι αφορά στη στάση του απέναντι στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Διότι τότε υποστήριζε με πάθος ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύονταν σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατ' επέκταση του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν πλεκτάνη, ενώ σήμερα ο ίδιος φροντίζει να καθιστά γνωστό ότι "Έχουμε αποβάλλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το σώμα του ΠΑΣΟΚ". Μάλιστα ενώ εκφωνήθηκε στη δίκη που διεξάγεται σήμερα, ως μάρτυρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να μην παραστεί.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει να δει κανείς τους διαλόγους στη συζήτηση στο πλαίσιο εκείνης της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τις εταιρείες «DRUMILAN OFFSET» και «DRUMILAN INTERNATIONAL», με τις οποίες φέρεται να συνδέεται ο άλλοτε πανίσχυρος Άκης Τσοχατζόπουλος.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη  σουπιά στην αοριστία και τη σύγχυση.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εχω ρίξει και μελάνι για το κείμενο. Παραγωγική.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε δηλαδή στον λαό ότι οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές υπουργοί Αμυνας του ΠΑΣΟΚ πέταξαν 400 δισ. δραχμές στον βρόντο. Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ''ΣΚΟΥΠΑ'' ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΓΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ;(Σας θυμίζει τιποτα;)

Για μαζική «εκκαθάριση αστέγων» στο Ρίο της Βραζιλίας λόγω του Μουντιάλ κάνει λόγο η ισπανική El Pais. Μάλιστα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως τους τελευταίους 15 μήνες έχουν δολοφονηθεί 195 άστεγοι. Σοκ προκαλέι η πληροφορία ότι κάποιους μάλιστα τους έκαψαν ζωντανούς.
Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, γίνεται «κοινωνική εκκαθάριση», ώστε οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, να φαίνονται πιο καθαρές και ασφαλείς. Την ίδια στιγμή, οι οργανώσεις ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Την ανησυχία τους για το θέμα εξέφρασαν το Εθνικό Κέντρο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Καθολικής Εκκλησίας της Βραζιλίας και η ένωση δικαστικών λειτουργών, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Προεδρίας, Ζιλμπέρτο Καρβάλιο.

Η ανθρωπιστική κρίση στην χώρα πάντως δεν μπορεί να κρυφτεί, καθώς στην χώρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας περίπου 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με βραζιλιάνικες εφημερίδες, όταν οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της χώρας, καθώς η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, συνεργεία του δήμου μάζεψαν την τελευταία στιγμή απ΄οτους δρόμους τους άστεγους.

 fimotro

Εγκεφαλικά… σε μικροοφειλέτες...

ΣΩΡΗΔΟΝ ΟΙ ΛΥΠΗΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ...
Για οφειλές 300 ευρώ και άνω προς την Εφορία, με τις «ευλογίες» του νόμου, δικαστικοί επιμελητές του Βόλου συντάσσουν με πυρετώδεις ρυθμούς τους τελευταίους μήνες εκθέσεις αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτων.

Τα κατασχετήρια... προκαλούν εγκεφαλικά σε φορολογούμενους, οι οποίοι χρωστούν ακόμη και μερικές εκατοντάδες ευρώ προς την Εφορία. Μια διαδικασία εκφοβισμού των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, που έρχεται να ταρακουνήσει όσους έχουν οφειλές προς το δημόσιο και τις οποίες προσποιούνται ότι ξέχασαν…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ακόμη και για 500 ευρώ οφειλής οι δικαστικοί επιμελητές αναλαμβάνουν από τις Εφορίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας να στείλουν το πεσκέσι προς τους μικροοφειλέτες, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί κάθε ευρώ στα κρατικά ταμεία. Φορολογούμενοι που δεν πληρώνουν και αφήνουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να εμφανιστούν στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και να αποπληρώσουν ή να ρυθμίσουν το χρέος τους, λαμβάνουν τη λυπητερή της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης.

Ο δικαστικός επιμελητής τους ενημερώνει με την έκθεση ότι έχει μετρήσει το ακίνητο, το έχει οριοθετήσει και έχει προσδιορίσει την πρώτη τιμή πλειστηριασμού, με βάση την οποία πρόκειται να το βγάλει στο σφυρί…Μετά το πρώτο εγκεφαλικό οι οφειλέτες σπεύδουν να ρυθμίσουν στην Εφορία το χρέος τους, για να γλιτώσουν τη δαγκάνα της κατάσχεσης.

Σε ένα ατελείωτο κυνήγι δικαστικών επιμελητών έναντι ακόμη και μικροοφειλετών έχουν οδηγήσει τους τελευταίους μήνες οι εντολές των κατά τόπους Εφοριών, ώστε να μη μείνει κανένας χωρίς να θυμάται το χρέος του. «Αλλοι μας κλείνουν την πόρτα στα μούτρα, άλλοι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και άλλοι κατανοούν ότι πρόκειται για ένα μέτρο πίεσης, ώστε να ενεργοποιηθούν και να βρουν έστω και την ελάχιστη δόση, ώστε να κλείσουν το χρέος τους», σχολίαζαν κύκλοι δικαστικών υπαλλήλων, που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της υπενθύμισης των οφειλών.

Οι ίδιοι κύκλοι ενημέρωναν για σύνταξη πλήθους αναγκαστικών κατασχέσεων ακινήτων ακόμη και για οφειλέτες που χρωστούν 300 ευρώ. Οι μικροοφειλέτες αναζητούν σωσίβιο για την αποπληρωμή των χρεών τους, στο καθεστώς διευκόλυνσης που δίνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις. Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να μπλοκάρουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αν υπαχθούν σε ρύθμιση. Αν δεν πληρώνουν όμως κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης, παύουν να έχουν «προστασία» από κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανείσπρακτων οφειλών άνοιξε μήνες τώρα το δρόμο για να κινηθεί η διαδικασία περί κατασχέσεων, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να βλέπουν τους δικαστικούς κλητήρες να χτυπούν την πόρτα τους.

Οι κατασχέσεις ξεκινούν για χρέος από 300 ευρώ!

Τα αναγκαστικά μέτρα αφορούν:

- Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, απαγορεύονται οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

- Πλειστηριασμούς σπιτιών και οικοπέδων ιδιοκτησίας του οφειλέτη.

- Απαιτήσεις εις χείρας τρίτων (ενοίκια, αμοιβές κ.λπ.).

- Μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, εφόσον όμως το ποσό αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα.

Αν ο μισθός ή η σύνταξη υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση μέχρι του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ. Το κλίμα που επικρατεί στην αγορά αναδεικνύει και η έκρηξη του αριθμού των πινάκων που καταθέτουν στο Ειρηνοδικείο Βόλου οι δικαστικοί επιμελητές για χρέη προς την Εφορία.

Οι δικαστικοί επιμελητές καταθέτουν τους πίνακες με τα κατασχετήρια και άλλα δικαστικά και εξωδικαστικά έγγραφα που επέδωσαν σε οφειλέτες, διεκδικώντας την αμοιβή τους από το δημόσιο για εκτέλεση αποφάσεων των Δ.Ο.Υ. Η αύξηση των πινάκων δείχνει ότι τα «γρανάζια» της δικαστικής διαδικασίας των εφοριών απέναντι σε οφειλέτες κινούνται με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς. Κάθε πίνακας δικαστικού επιμελητή μπορεί να περιλαμβάνει την εκτέλεση αποφάσεων των Δ.Ο.Υ. για περισσότερους από έναν οφειλέτη.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εξαντλήσει την αυστηρότητά του έναντι όσων συνειδητά χρωστούν στο Δημόσιο, ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Ετσι, χωρίς δεύτερη σκέψη οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και δεν το κάνουν με τη θέλησή τους, έρχονται αντιμέτωποι με την παρέμβαση των δικαστικών τμημάτων των εφοριών.

Οι μηχανές κατάσχεσης καταθέσεων συνεχίζουν να δουλεύουν στο φουλ. Κατά δεκάδες επιδίδονται εις χείρας τρίτων τα κατασχετήρια έγγραφα, με τα οποία ανοίγει ο δρόμος του ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των οφειλετών. Πολλές υποθέσεις αφορούν σε υψηλά χρέη προς την εφορία, δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στις λίστες των οφειλετών της Ν. Ιωνίας και του Βόλου υπάρχουν χρέη ακόμη και του 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ.



Ταχυδρόμος

Απίστευτο - Επιστήμονες δημιούργησαν την έκτη αίσθηση

Την ανάπτυξη μιας «έκτης αίσθησης» ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνα, καθώς επιστήμονες χρησιμοποίησαν ειδικό εμφύτευμα στον εγκέφαλο πειραματόζωων.

Ο επικεφαλής της έρευνας Μιγκέλ Νικολέλις δήλωσε πως μέσω του πειράματος εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα και ανοίγεται ο δρόμος για μία νέα σειρά προσθετικών συσκευών τα οποία θα ελέγχονται από τον εγκέφαλο και ίσως μας δώσει την δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε και να «βλέπουμε» το υπέρυθρο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν σε ποντίκια υπέρυθρους αισθητήρες, οι οποίοι προσαρμόστηκαν στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αντίληψη πληροφοριών που σχετίζονται με την αφή. Μόλις, λοιπόν, τα τρωκτικά δέχονταν την υπέρυθρη ακτινοβολία, ο εγκέφαλος το ερμήνευε σαν «απτικό ερέθισμα», με αποτέλεσμα τα ποντίκια να μην βλέπουν την ακτίνα, αλλά να την αισθάνονται, να κουνούν την μουσούδα τους και να ξύνουν το τρίχωμά τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως στη θεωρία, είναι δυνατόν κάποιος άνθρωπος που είναι τυφλός, του οποίου ο οπτικός εγκεφαλικός φλοιός έχει καταστραφεί, να δει ξανά μέσω ενός ηλεκτρονικού ματιού! Το μάτι αυτό θα λάμβανε τις εικόνες και η επεξεργασία τους θα γίνονταν από ένα άλλο τμήμα του εγκεφάλου (όπως σε αυτό της αφής).

Ο Δρ Νικολέλις εξηγεί πως «αυτό που κάναμε, δείχνει πως ο ενήλικος εγκέφαλος μπορεί να αποκτήσει νέες ικανότητες, που ποτέ πριν δεν έχουν βιωθεί από ένα ζώο». Συμπληρώνει πως κάτι ανάλογο θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί και με ραδιοκύματα, υπερήχους κλπ.

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι πιθανό να ανοίγει πλέον ο δρόμος για ηλεκτρονικά εμφυτεύματα, τα οποία στο μέλλον θα επιτρέπουν στους εγκεφάλους των ανθρώπων να επικοινωνούν απευθείας.
 

ΠΗΓΗ

Πάνω από 9.000 «ύποπτες» συντάξεις αιτία θανάτου

Θα γίνουν αυτοπρόσωποι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές
Σε 9.371 «ύποπτες» περιπτώσεις, που θα ελεγχθούν περαιτέρω, οδήγησαν οι διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων αιτία θανάτου (χήροι / χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) που ανήκουν στο Δημόσιο, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των διασταυρώσεων αφορά σε 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ.

Το «ύποπτο δείγμα» από την διαδικασία της διασταύρωσης των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να ληφθούν οι δέουσες νομικά ενέργειες.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπο­υργείου Εσωτερικών κ. Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Χρήστος Ντούσκας.

Εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

50% λιγότερες διευθύνσεις θα έχουν τα 16 υπουργεία, σχεδόν καταργείται η επετηρίδα

Κατά 50% θα είναι λιγότερες οι διευθύνσεις – οργανικές μονάδες στα 16 υπουργεία σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα Μ.Τρίτη σε διαβούλευση. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη προχώρησαν στην ξέταση των τελευταίων πληροφοριών. Το προσωπικό, πάντως, δεν αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά. Με το νόμο θα δίνεται η δυνατότητα εξουσιοδότησης για την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων στα οποία θα αποτυπώνονται τα νέα οργανογράμματα στα 16 υπουργεία και στη Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το σχέδιο νόμου θα αναδεικνύει το πλαίσιο κριτηρίων αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας, πάγιου δημοσιονομικού οφέλους, μείωσης λειτουργικών δαπανών, ενώ δίνει έμφαση στον προγραμματισμό θέσεων και στελέχωσης προσωπικού. Θα περιλαμβάνει επίσης τις διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, με την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα, περιλαμβανομένων και των αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Τα κριτήρια θα βρεθούν στο στόχαστρο αυστηρής κριτικής καθώς θα φανεί στην πράξη κατά πόσο θα εξασφαλίσουν την αξιοκρατία και δεν θα επαναλάβουν παθογένειες κοματοκρατίας.
θα περιοστεί σε σημαντικό βαθμό και η επετηρίδα καθώς θα δίνεται η δυνατότητα σε νέους υπαλλήλους με αυξημένα προσόντα να καταλαμβάνουν θέσεις τμηματαρχών, διευθυντών και γενικών διευθυντών, χωρίς την απαίτηση συμπλήρωσης δεκαετιών προϋπηρεσίας. Έτσι, με το νέο σύστημα θα ψαλιδίζονται τα μόρια για τα έτη υπηρεσίας, ενώ θα ενισχυθεί η βαρύτητα των κριτηρίων.

Παράλληλα, θα υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού σχετικά με την παροχή αναρρωτικών αδειών (ρυθμίσεις για τις υγειονομικές επιτροπές) προς περιορισμό των κοπανατζήδων.

Ο πλήρης σχεδιασμός του νέου οργανογράμματος κάθε υπουργείου, θα μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών. Κομβικά σημεία είναι η αναλυτική περιγραφή θέσεων, αρμοδιοτήτων και καθηκόντων κάθε Διεύθυνσης και κάθε Τμήματος και θέσης, αλλά και η κατάργηση / συγχώνευση εποπτευόμενων νομικών προσώπων.

Μέσα στο νέο πλαίσιο θα γίνουν και οι απολύσεις από το Δημόσιο, 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και 11.000 το 2014. Σύμφωνα με τη συμφωνία με την τρόϊκα «για κάθε αναγκαστική αποχώρηση θα γίνεται μία πρόσληψη», μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ δεξαμενή των προσλήψεων θα είναι οι σχεδόν 10.000 επιτυχόντες από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ οι οποίοι είναι εν αναμονή για διορισμό.

Οι «υπεράριθμοι» υπάλληλοι από την κατάργηση οργανικών θέσεων θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κινητικότητας για μετάταξη σε άλλες θέσεις, στη βάση αξιολόγησης προσωπικού και περιγραμμάτων θέσεων. Όσοι προέρχονται από συγχωνευόμενους φορείς – Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – θα οδηγηθούν, κατά κύριο λόγο, στην έξοδο με πρόγραμμα εθελουσίας και κίνητρα για αποχώρηση.

Όσον αφορά τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου θα δοθούν οι κατά τον νόμο αποζημιώσεις. Μαζί με τους επίορκους, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μέσω των καταργήσεων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι οι πρώτοι που θα δουν την έξοδο καθώς ιδιαίτερα οι δεύτεροι δεν δεσμεύονται από την μονιμότητα.

πηγη

Τέλος στις ισόβιες άδειες στις λαϊκές αγορές

Σε απεργία διαρκείας από την Τετάρτη 8 Μαΐου, θα προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, έως ότου ανατραπεί ο νέος νόμος που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή αυτή καταργεί την ισοβιότητα της άδειας και εισάγει την ισχύ της για τρία χρόνια και, στη συνέχεια, τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης των πωλητών, μαζί με τους υπόλοιπους που αιτούνται αδείας.

Σύμφωνα ειδικότερα με την Ομοσπονδία η αλλαγή καταργεί:
- Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των πωλητών, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσης εκ μέρους τους.
- Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουν, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουν εργασία ή όχι.
- Τη λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.

«Έχουμε μάλιστα, την πεποίθηση ότι, σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδεια μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο να αλωθεί από τα ολιγοπώλια», προστίθεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Έτσι αθώωναν τους επίορκους: Υπάλληλος ΟΑΕΔ επέλεξε ως καθηγήτρια τη κόρη του η οποία είχε πλαστό πτυχίο και παρέμεινε στη δουλειά του

Πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων ή επιβολής ποινών χάδι για επίορκους που ομολόγησαν υπεξαίρεση ή μοριοδότησαν με πλαστά πτυχία τους δικούς τους
Σε πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων ή επιβολής ποινών που έριχναν στα μαλακά τους επίορκους είχαν μετατραπεί σε αρκετές περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια στο Δημόσιο τους τελευταίους 12 μήνες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο λόγος της ασυδοσίας των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν ότι είχε αφαιρεθεί από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το δικαίωμα της ένστασης επί των αθωωτικών αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων.

Τον Μάρτιο του 2012 επί υπουργίας Δ. Ρέππα αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ένστασης από τον γενικό επιθεωρητή, με αποτέλεσμα να μην κοινοποιούνται στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων είναι αμετάκλητες, ενώ δικαίωμα ένστασης είχαν μόνο οι υπουργοί, οι οποίοι συνήθως δεν ασκούσαν το δικαίωμα.

Αυτήν την περίοδο εκατοντάδες υπάλληλοι που ελέγχονταν πειθαρχικά για σοβαρά παραπτώματα, τα οποία επισείουν ακόμα και την ποινή της απόλυσης, είτε αθωώνονταν, είτε έπεφταν στα μαλακά από τα αρμόδια όργανα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκης που επανέφερε το δικαίωμα της ένστασης επί των αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων στον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης με τον πολυνόμο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε πριν από δύο μέρες έχει καταγγείλει στο Κοινοβούλιο ότι τα τελευταία χρόνια η πειθαρχική διαδικασία στο Δημόσιο δε λειτουργούσε.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει 5 σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις οι οποίες εκδικάστηκαν την περίοδο όπου είχε απολέσει το δικαίωμα ο γενικός επιθεωρητής Δημοσίας Διοίκησης και τα αρμόδια συμβούλια δώρισαν με ποινές χάδια τους κατηγορούμενους υπαλλήλους οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η πρώτη περίπτωση αφορά υπάλληλο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που εργαζόταν σε ΔΟΥ της Κρήτης η οποία συνελήφθη από τους ελεγκτές Δημοσίας Διοίκησης να πλαστογραφεί τα εντάλματα για εξόφληση παρακαταθηκών με ποσά μεγαλύτερα από τα αναγραφόμενα παραστατικά. Η υπάλληλος με αυτόν τον τρόπο υπεξαίρεσε περισσότερα από 50.000 ευρώ, αφού έβαζε στη τσέπη τα παραπάνω χρήματα. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ποσό υπεξαίρεσης άγγιζε τις 55.403,41 ευρώ.Οι επιθεωρητές την κάλεσαν σε απολογία και παραδέχτηκε αμέσως ότι είχε προχωρήσει σε πλαστογραφία, επικαλούμενη οικογενειακά προβλήματα. Δήλωσε δε ότι θα τα επιστρέψει.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2003 αλλά αποκαλύφθηκε το 2006. Τελικά το πειθαρχικό αποφάσισε να την τιμωρήσει αμετάκλητα με τη ποινή της παύσης για 6 μήνες και με πλήρη περικοπή των αποδοχών της ενώ μετά τη πάροδο του 6μηνου επέστρεψε στην εργασία της.

Μεταξύ των 5 κραυγαλέων υποθέσεων είναι και ενός εκπαιδευτικού στον ΟΑΕΔ ο οποίος ήταν πρόεδρος σε επιτροπή επιλογής ωρομίσθιων καθηγητών στα ΙΕΚ του οργανισμού. Ο εν λόγο άνδρας επέλεξε ως ωρομίσθια καθηγήτρια τη κόρη του η οποία είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο από ΤΕΙ με το οποίο μοριοδότησε και επιλέχτηκε ως επιτυχούσα!

Μάλιστα όταν κλήθηκε στο πειθαρχικό είπε πως δε γνώριζε ότι η κόρη του δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της! Τιμωρήθηκε με τη ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών με πλήρη περικοπή των αποδοχών του αλλά μετά τη πάροδο του 6μηνου επέστρεψε στην εργασία του.

news247.gr

Αγγίζουν πολλά τρις ευρώ τα κέρδη του Βερολίνου από την κρίση…

Η Γερμανία κερδίζει τρισεκατομμύρια από το ευρώ και μια πιθανή έξοδό της από την ευρωζώνη θα οδηγούσε σε κατάρρευση της οικονομίας της. Αυτή είναι η απάντηση που δίνει έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann στους πολέμιους του ευρώ και στους νοσταλγούς του μάρκου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία οι πολέμιοι του κοινού νομίσματος επιδιώκουν δυναμική παρουσία στην πολιτική σκηνή του Βερολίνου, η εν λόγω ανάλυση βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Το ευρώ προσφέρει στη Γερμανία ως επί το πλείστον πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των ευρωσκεπτικιστών, η Γερμανία αντλεί σε τελική ανάλυση τεράστια οφέλη από το κοινό νόμισμα. Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που η Γερμανία αναγκασθεί να διαγράψει μέρος των αξιώσεών της από τα διάφορα πακέτα στήριξης των χωρών της κρίσης», δηλαδή στην περίπτωση που γίνει κούρεμα του επίσημου χρέους χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ακόμη και η Ιταλία. Σύμφωνα με το μοντέλο της ανάλυσης, εάν σήμερα η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ, το ΑΕΠ της θα μειωνόταν κάθε χρόνο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με συνέπεια την αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 200 χιλιάδες. Εάν όμως παραμείνει η χώρα στην ζώνη του κοινού νομίσματος, στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2025 θα προέκυπτε για τη Γερμανία ένα κέρδος ύψους 1,2 τρισ. ευρώ, από τα οποία θα ωφελούνταν και οι πολίτες, υπογραμμίζεται στην μελέτη.
Οι συντελεστές της έρευνας υπογραμμίζουν ότι η ανάλυσή τους βασίστηκε σε ένα μοντέλο και ότι στην πραγματικότητα, εάν η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ θα ακολουθούσε κατάρρευση της ευρωζώνης και μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Εργατική Πρωτομαγιά

Όνειρα, αγώνες, ιδανικά...σύμβολο λαμπρό, η εργατική Πρωτομαγιά. 
Σήμερα, όλα χάθηκαν με όλα τα δεινά.                                                                       
Θα πουν πολλοί...Φταίει αυτός, φταίνε αυτοί, φταίνε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν κάποτε μπροστά και τώρα σκύψαν το κεφάλι.                                        
Ένα έχω να πω εγώ.                                                                                                                            Πως, οι αγώνες για πάλη και για λευτεριά δεν είναι υπόθεση απλή, δεν θέλει εφησυχασμό γιατί πάντα παραμονεύουν τα σκυλιά...                                   
Έτσι και χάσαμε...όμως προσωρινά.                                                                         
Γιατί, τα όνειρα και τα ιδανικά δεν χάνονται.                                                            
Ζουν πάντα μέσα στην καρδιά, ψάχνοντας τη δικαίωση για το άδικα χαμένο αίμα και τη χαμένη λευτεριά.                                                                           
Το πάθημα να γίνει μάθημα και όλοι ενωμένοι πια, σαν σήμερα να γιορτάζουμε την ένδοξη εργατική Πρωτομαγιά!

ανάγερτος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Πόσα από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη νομίζετε ότι έχει παραβιάσει και καταλύσει η Δικτατορία που ζούμε σήμερα;

Περιγραφή από την Βικιπαίδεια:

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.

Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος. Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας. Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους (αξιοκρατία). Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:
"Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη (26 Αυγούστου 1789)"
"Οι αντιπρόσωποι του γαλλικού λαού, συγκεντρωμένοι σε Εθνική Συνέλευση, επειδή πιστεύουν ότι η άγνοια, η λήθη και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι αποκλειστικοί λόγοι της κοινής δυστυχίας και της διαφθοράς των κυβερνήσεων, αποφάσισαν να εκθέσουν σε μια επίσημη διακήρυξη τα φυσικά, αναπαλλοτρίωτα και ιερά δικαιώματα του ανθρώπου με τελικό σκοπό αυτή η διακήρυξη, μια και θα βρίσκεται συνέχεια μπροστά στα μάτια του κοινωνικού σώματος, να υπενθυμίζει σε όλους αδιάκοπα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη σκοπεύει να καταστήσει τις αποφάσεις της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας περισσότερο σεβαστές, μια και θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να συγκρίνονται με τον τελικό στόχο του κάθε πολιτικού θεσμού. Τέλος, η διακήρυξη αυτή αποβλέπει να στρέψει τις διεκδικήσεις των πολιτών, που θα στηρίζονται πια σε απλές αρχές και αναμφισβήτητες, προς τη στήριξη του Συντάγματος και προς το γενικό καλό.
Επομένως, η Εθνική Συνέλευση μπροστά και κάτω από την προστασία του Ανωτάτου Όντος αναγνωρίζει και διακηρύσσει τα παρακάτω δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη...

Ωραία θα πείτε. Οι πολιτικοί μας, σίγουρα τα σέβονται αυτά. ούτως ή άλλως τα δικαιώματα αυτά θα είναι πολύ δίκαια έτσι; Και οι διάφοροι "Συνταγματολόγοι", ειδικοί και νομικοί σίγουρα λοιπόν θα τα σέβονται έτσι; Τα δικαστήρια επίσης προφανώς θα τα υποστιρίζουν και αυτά πάντα έτσι;
ΌΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα ανθρώπινα δικαιώματα (από την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη) έχει καταλύσει η Κατοχική Χουντάρα;

Μήπως νομίζετε 30% ;
Μήπως νομίζετε 50% ;
Μήπως νομίζετε 70% ;

Όχι, δυστυχώς τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ!

Ας τα δούμε ένα - ένα λοιπόν...

Άρθρο 1 - Οι άνθρωποι γεννιούνται καί παραμένουν ελεύθεροι, με ίσα δικαιώματα. Κοινωνικές διακρίσεις γίνονται μόνο με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να μην αναφέρει κανείς εδώ... Ασυλία Βουλευτών και πολιτικών. Φυλάκιση και κυνήγημα πολιτών για μηδαμινά χρέη. Μεγαλο-λαμόγια, Τραπεζίτες και άλλοι που κλέβουν εκατομμύρια, είτε το κάνουν "νόμιμα", είτε παράνομα, αλλά τυγχάνουν της πλήρους προστασίας του συστήματος... Και αυτά είναι μόνο η αρχή...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 1, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 2 - Σκοπός κάθε πολιτικής ένωσης αποτελεί η διατήρηση των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στη βία.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, σημειώστε "check". Άγρια καταστολή, από τις δυνάμεις κατοχής σε ΚΑΘΕ διαμαρτυρία, σημειώστε "check". Ασφάλεια και αντίσταση στην βία;;; Εδώ γελάμε... εάν δεν ήταν τόσο τραγικό. Το καθεστώς δεν χάνει καμιά ευκαιρία να μπουκάρει στο σπίτι του καθενός που αντιστέκεται, να τον κατηγορήσει, να τον φυλακίσει, και να του πάρει τα πάντα. Παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 2, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 3 - Το Έθνος είναι η αποκλειστική πηγή κάθε εξουσίας. Καμία ομάδα ανθρώπων και κανένα άτομο δεν μπορεί να ασκεί εξουσία που δεν απορρέει από το Έθνος.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Το Έθνος; Ποιο Έθνος. Αυτή η λέξη έχει καταργηθεί πλέον... Αλλά ας το δούμε: Το πολιτικό προσωπικό ακολουθεί πιστά τις εντολές της Τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων, χωρίς να ρωτά κανέναν απολύτως. Το τραγικότερο όλων, είναι ότι το παραδέχονται χωρίς αναστολές... Μας λένε ότι η όποιες γελοίες ρυθμίσεις ή αλλαγές δεν τις δέχεται η Τρόικα, οπότε δεν μπορούν να περάσουν. Και άλλα βέβαια...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 3, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 4 - Ελευθερία σημαίνει το να μπορεί να πράττει το κάθε άτομο οτιδήποτε δε βλάπτει ένα άλλο άτομο. Έτσι, η άσκηση των φυσικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου θέτει σαν όριο το σημείο εκείνο, από το οποίο αρχίζει η άσκηση των ίδιων δικαιωμάτων για το άλλο άτομο. Το όριο αυτό δεν καθορίζεται παρά μόνον από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ δεν θα αναφέρουμε κάποια πράγματα που ήδη έχουν αναφερθεί που καταλύουν και αυτό το δικαίωμα. Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν αναφέραμε ακόμη. Μέσα σε αυτά είναι τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν κάθε μέρα, που μας βλάπτουν, βάζουν λάδι στην φωτιά της κρίσης, ανεβάζουν την ύφεση, τις αυτοκτονίες, την ανεργία κλπ. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι το Άρθρο 4 ισχύει ακόμα;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 4, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 5 - Ο νόμος μπορεί να απαγορεύσει μόνο ό,τι είναι επιζήμιο για την κοινωνία. Ό,τι δεν απαγορεύεται από το νόμο θεωρείται επιτρεπτό και δεν μπορεί σε κανέναν να επιβληθεί να κάνει κάτι που δεν ορίζεται από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ο νόμος της κατοχής σήμερα, θα έπρεπε πρώτα και κύρια, να απαγορεύσει την διαδικασία "σωσίματος" από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού... Αλλά ας δούμε και κάποια άλλα θεματάκια... Σκουριές. Καταστροφή του περιβάλλοντος, ξεπούλημα αμύθητης περιουσίας του Λαού έναντι πινακίου φακής... Αυτό δεν είναι επιζήμιο για την κοινωνία; Οι αυτοκτονίες, η ανεργία, η υπερφορολογία και τόσα άλλα τι είναι; Ρωτήστε τον εαυτό σας: Οι νόμοι που περνά η κατοχή, είναι ηθικοί; Είναι δυνατόν να λέμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο νόμος, όταν αυτοί που τους ορίζουν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 5, δεν αφορά το παράνομο καθεστώς στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 6 - Ο νόμος αποτελεί έκφραση της κοινής βούλησης. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, προσωπικά ή με αντιπροσώπους τους, να μετέχουν στη θέσπισή του. Ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους, ανεξάρτητα αν προστατεύει ή τιμωρεί. Εφόσον όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, μπορούν όλοι να μετέχουν το ίδιο και στα δημόσια αξιώματα, στις θέσεις και τις υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους και χωρίς καμία άλλη διάκριση παρά αυτή που πηγάζει από την αρετή τους και το ταλέντο τους.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ μιλάμε για άλλο ένα ανέκδοτο... Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στην θέσπιση των νόμων; Εδώ ΟΥΤΕ ΚΑΝ η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ... Τους τα υπαγορεύει η Τρόικα.... Δεν χρειάζεται να πούμε και τίποτα άλλο που δεν έχουμε ήδη αναφέρει εδώ.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 6, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 7 - Κανένα άτομο δεν μπορεί να κατηγορηθεί, να συλληφθεί ή να κρατηθεί παρά μόνο στις περιπτώσεις που ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προκαθορίζονται από αυτόν. Όσοι αιτούνται, εκδιώκουν, και εκτελούν αμέσως ή εμμέσως αυθαίρετες εντολές πρέπει να τιμωρούνται. Όπως επίσης, κάθε πολίτης ο οποίος καλείται ή συλλαμβάνεται εν ονόματι του νόμου πρέπει να συμμορφώνεται αμέσως, κάθε αντίσταση που προβάλλει όντας ομολογία ενοχής.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο... Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 7, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 8 - Ο νόμος οφείλει να επιβάλλει ποινές που είναι αποκλειστικά και απόλυτα αναγκαίες. Κανείς δεν μπορεί να τιμωρηθεί παρά με νόμο που είχε θεσπιστεί πριν το αδίκημα και ο οποίος εφαρμόζεται νόμιμα.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο... Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 8, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 9 - Επειδή κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος έως ότου αποδειχτεί η ενοχή του, αν κριθεί αναγκαίο να συλληφθεί, κάθε αυστηρό μέτρο που δεν θα ήταν αναγκαίο για τη σύλληψή του απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Άλλο ένα ανέκδοτο... Μαζί τα φάγαμε, είμαστε όλοι τεμπέληδες, προσαγωγές, κρατήσεις, αντισυνταγματικές αποφάσεις στα δικαστήρια, είναι μόνο ένα μέρος των ενεργειών που καθημερινά κάνει το κράτος κατοχής.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 9, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 10 - Κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις πεποιθήσεις του, ακόμη και τις θρησκευτικές, εφ’όσον η εκδήλωσή τους δεν διαταράσσει τη δημόσια τάξη που ο νόμος έχει επιβάλλει.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Είσαι ειρηνικός διαδηλωτής; Ετοιμάσου για δακρυγόνα, συλλήψεις, γλόμπ, και ξύλο... Όσο για τις πεποιθήσεις σου, να ξέρεις ότι ΔΕΝ τους απασχολεί καθόλου...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 10, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 11 - Η ελεύθερη ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών είναι ένα από τα πολυτιμότερα δικαιώματα του ανθρώπου. Επομένως, κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να ομιλεί, να γράφει, και να τυπώνει τα έργα του ελεύθερα, αρκεί να μην κάνει κατάχρηση αυτής της ελευθερίας σε περιπτώσεις που ορίζονται σαφώς από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Είσαι blogger; Είσαι υπέρ του εθνικού νομίσματος; Εεε τότε να ξέρεις ότι το "σύστημα" θα κάνει το παν για να σε φιμώσει... Εντάξει δεν το έχουν καταφέρει ακόμα πλήρως, αλλά όλοι μας ξέρουν ότι το έχουν εφαρμόσει ήδη σε πολλές περιπτώσεις.

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 11, δεν έχει καταλυθεί πλήρως, αλλά έχει παραβιαστεί πολλές φορές.

----

Άρθρο 12 - Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη κάνει αναγκαία την ύπαρξη μιας κρατικής εξουσίας. Άρα αυτή η εξουσία έχει θεσπιστεί για το καλό όλων και όχι για την ιδιωτική ωφέλεια αυτών, στους οποίους έχει ανατεθεί.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Η κατοχική δικτατορία, εξασφαλίζει πλέον μόνο ένα πράγμα. Την πληρωμή τοκογλυφικών χρεών. Στην πλάτη του Λαού. Ή μάλλον, θα έλεγε κανείς, πάνω από τα πτώματα του Λαού... Είναι κανείς ακόμα που πραγματικά πιστεύει ότι το "κράτος" χρησιμοποιεί την εξουσία για το καλό όλων;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 12, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 13 - Για τη συντήρηση της κρατικής εξουσίας και για τα έξοδα της διοίκησης μια κοινή συνεισφορά είναι αναγκαία. Η συνεισφορά αυτή πρέπει να είναι κατανεμημένη με δικαιοσύνη στους πολίτες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ανέκδοτο και πάλι... Σήμερα έχουμε φορολογία στους άνεργους, άστεγους και στους άπορους! Η φορολογία όχι μόνο δεν είναι ανάλογη με την δυνατότητα του κάθε πολίτη, αλλά ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ανάλογη...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 13, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.

----

Άρθρο 14 - Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, αυτοπροσώπως ή με τους αντιπροσώπους τους, ν’αποδέχονται ελεύθερα την αναγκαιότητα της δημόσιας εισφοράς, να παρακολουθούν τη χρήση της και να καθορίζουν την ποσότητα, τη διάθεση, την είσπραξη και τη διάρκειά της.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να πει κανείς και γι αυτό το δικαίωμα... Ποιοι πολίτες έχουν αυτό το δικαίωμα; Εδώ όπως είπαμε και παραπάνω, δεν έχουν το δικαίωμα αυτό ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι κυβερνήσεις μας... Οι πολίτες... απλά καλούνται να πεθάνουν...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 14, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.

----

Άρθρο 15 - Η κοινωνία έχει το δικαίωμα να ζητήσει ευθύνη από κάθε δημόσιο λειτουργό για τον τρόπο που άσκησε το λειτούργημά του.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ευθύνες; ΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ; Αυτοί που ευθύνονται για την απόλυτη κατάντια μας, ούτε λογοδοτούν, ούτε επικοινωνούν με την κοινωνία. Οι "Δημόσιοι Λειτουργοί" που έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη, έχουν απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, την ασυλία τους και γενικότερα με την πλήρη απαξίωση που δείχνουν στον Λαό αυτής της χώρας...

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 15, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 16 - Κάθε κοινωνία η οποία δεν έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της και δεν έχει καθορίσει με ακρίβεια τη διάκριση των εξουσιών, δεν μπορεί να θεωρηθεί οργανωμένη.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Διάκριση εξουσιών; Ποια διάκριση; Εδώ έχουμε παρά μόνο μία εξουσία, αυτήν των τοκογλύφων και διεθνών κέντρων, που εργάζονται με έναν και μόνο νόμο: "Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε."

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 16, έχει καταλυθεί πλήρως.

----

Άρθρο 17 - Επειδή η ιδιοκτησία είναι ένα απαραβίαστο και ιερό δικαίωμα κανείς δεν μπορεί να τη στερηθεί παρά μόνο σε περίπτωση δημόσιας ανάγκης που έχει καθορισθεί από το νόμο και φυσικά με την προϋπόθεση να καταβληθεί προηγουμένως στον κάτοχο μια δίκαιη αποζημίωση".

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Να τα ξαναπούμε; ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 17, έχει καταλυθεί πλήρως.
----


Έχουν καταλύσει τα 16 από τα 17 και τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ λοιπόν...
Η κυβέρνηση συνεχίζει βεβαίως να προσποιείται την νομιμότητά της.
Η αντιπολίτευση, συνεχίζει να τους νομιμοποιεί...
Τι σημαίνει αυτό; Τι σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε εμείς ως Λαός πλέον;

Οι απαντήσεις δικές σας, αλλά δείτε και αυτές τις ιδέες εδώ και εδώ...

Καλή Λευτεριά!