EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απεργιακή κινητοποίηση Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε.

Το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδας (Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε.) συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι επαγγελματίες οδηγοί ζητούν: • Την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών στις ΣΣΕ, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη Φορολογία των εργαζομένων. Άμεση επαναφορά του θεσμικού πλαισίου που προστατεύει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.
• Την πληρωμή των δεδουλευμένων των μισθωτών οδηγών (μισθοί, δώρα, επιδόματα αδείας, άδεια).
• Την υπογραφή νέας Γενικής ΣΣΕ, την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ και την εφαρμογή τους παντού.
• Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία και την ουσιαστική στήριξη και προστασία των ανέργων.
• Την κατάργηση των χαρατσιών και των φορομπηχτικών πολιτικών σε βάρος της λαϊκής οικογένειας.
• Την ουσιαστική μείωση τιμών σε αγαθά άμεσης λαϊκής ανάγκης (ρεύμα – νερό – εισιτήρια κλπ).

Και αντιστέκονται: • Στην εργοδοτική τρομοκρατία και καταπίεση των εργοδοτών καθώς και στις ιδιωτικές συμφωνίες, στην ανεργία και στην εκ περιτροπής εργασία.
• Στην παράβαση και στην εξαθλίωση ωρών εργασίας των οδηγών από τους εργοδότες.
• Στο υπερβολικό κόστος απόκτησης διπλώματος ADR – Π.Ε.Ι.
• Στο φοροεισπρακτικό Κ.Ο.Κ. και στην αφαίρεση επαγγελματικών διπλωμάτων.
• Στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία των οδηγών.
• Στην επαιτεία, ταπείνωση και στον εξευτελισμό της εργασίας.

Γαλλία: 8.000 απολύσεις ενέκριναν τα συνδικάτα των εργαζομένων στον όμιλο Peugeot Citroën

Υπέρ ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης το οποίο προβλέπει να περικοπούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να κλείσει ένα εργοστάσιο ψήφισαν σήμερα τα συνδικάτα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να σταματήσουν οι ζημιογόνες χρήσεις της.

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών ηγεσιών τάχθηκε τον περασμένο μήνα υπέρ της έγκρισης του σχεδίου, το οποίο προβλέπει να καταργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και να κλείσει ένα εργοστάσιο στο Ολνέ, κοντά στο Παρίσι. Ομως οι περικοπές των θέσεων εργασίας καθυστέρησαν μετά την προσφυγή δύο συνδικάτων στην δικαιοσύνη.

Δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την προσφυγή των δύο συνδικάτων που διαφωνούσαν -CGT και Sud-, ανοίγοντας τον δρόμο για να εφαρμοστεί το σχέδιο.

Οι συνδικαλιστές ενέκριναν τα μέτρα με 18 ψήφους υπέρ και 2 κατά, είπε εκπρόσωπος του CFTC έπειτα από συνάντηση του κεντρικού συμβουλίου της επιχείρησης σήμερα.

Η Peugeot υφίσταται ζημίες έως και 200 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ δεν προβλέπει να επανέλθει στην κερδοφορία πριν από το 2015.

Παρουσιάζοντας μια περαιτέρω υποχώρηση 6,5% των εσόδων του πρώτου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως σχεδιάζει να κάνει περικοπές κόστους ζητώντας υποχωρήσεις από τα συνδικάτα σε ότι αφορά θέματα όπως η μείωση των ωρών εργασίας, το πάγωμα των μισθών κ.ά.
 

πηγη: defencenet.gr

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Προσβάλλει κυρίως 40αρηδες!

Γράφει η Νίκη Κουλουμπή – Βιοπαθολόγος Μικροβιολόγος

Πρόκειται για επίπονη, συμμετρική, παραμορφωτική, περιφερική αρθροπάθεια και αποτελεί το συχνότερο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα. Προσβάλλει συνήθως άτομα που βρίσκονται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, χωρίς να αποκλείονται και οι άλλες ηλικιακές ομάδες, ενώ είναι συχνότερη στις γυναίκες.

Αιτίες
Στην εκδήλωση της νόσου φαίνεται ότι εμπλέκονται αρκετοί παράγοντες όπως ανοσολογικοί, περιβαλλοντικοί, ορμονικοί, ωστόσο δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτιολογία. Η συνέργεια όλων των παραπάνω οδηγεί στην ανάπτυξη φλεγμονής στον αρθρικό υμένα με τελικό αποτέλεσμα τη διάβρωση των χόνδρων.

Εκδηλώσεις
Ο ασθενής έχει οιδηματώδη, επώδυνα και δύσκαμπτα άκρα σε χέρια και πόδια, κυρίως το πρωί (πρωινή δυσκαμψία). Η κατάσταση επιδεινώνεται σταδιακά εμπλέκοντας και μεγαλύτερες αρθρώσεις.

Εξωαρθρικές εκδηλώσεις
Αναιμία, θρομβοκυττάρωση, οζίδια, αγγειίτιδα, περικαρδίτιδα, πλευρίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, κ.α.
Σπάνια εμφανίζεται το σύνδρομο Felty (σπληνομεγαλία, λευκοπενία, λεμφαδενοπάθεια)

Εργαστηριακή διάγνωση:
Όταν υπάρχει υποψία για Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, θα πρέπει να γίνουν οι κάτωθι εξετάσεις:
– anti-CCP αντισώματα: πρόκειται για αντισώματα έναντι μορίων κιτρουλλίνης και ανιχνεύονται περίπου στο 80% των ασθενών. Έχουν μεγάλη ειδικότητα για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα και σχετίζονται με τη βλάβη των αρθρώσεων.
– Ρευματοειδής παράγοντας IgG,IgM,IgA: δεν είναι ειδικοί για τη νόσο και ανιχνεύονται και σε άλλες νόσους με χρόνια διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως ΣΕΛ, Σύνδρομο Sjogren, Ιογενή ηπατίτιδα, EBV, κ.α.
– Γενική Αίματος: αναιμία, θρομβοκυττάρωση.
– ΤΚΕ, CRP, Ινωδογόνο, γ-σφαιρίνες: αυξάνονται λόγω της φλεγμονής.
– Εξέταση αρθρικού υγρού: μπορεί να υπάρχει λευκοκυττάρωση, εκ των οποίων να υπερέχουν τα ουδετερόφιλα.
– ANA, ANCA: αρκετές φορές ανιχνεύονται θετικά σε ποσοστό 30% των ασθενών.

πηγη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

· Τα… προικιά της γερμανικής εταιρείας στο πολιτικό σύστημα!
· Η δίκη Τσοχατζόπουλου ξεσκεπάζει τη σαπίλα που μας οδήγησε στην καταστροφή
· Ακουστικά βαρηκοΐας (σε...κουφό πολιτικό;), πλυντήρια-στεγνωτήρια, βραστήρες αυγών,
καφετιέρες έως και είδη λαϊκής-παραδοσιακής τέχνης …λάδωναν επί έτη τους πολιτικούς ολετήρες!

του Μάκη Βραχιολίδη

Δεν έχει τέλος το όργιο …λαδώματος του πολιτικού συστήματος από τη Siemens. Η δίκη Τσοχατζόπουλου που ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες (διεκόπη για να συνεχιστεί μέσα στο Μάιο) αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του πώς φτάσαμε ως εδώ. Πολιτικός, ευρισκόμενος σε ένα από τα πιο σημαντικά υπουργικά πόστα, αντί να κοιτάξει το συμφέρον του τόπου υπέκυψε στις… θωπείες της Siemens! Προτίμησε να γεμίζει το σπίτι του με κάθε είδος οικοσυσκευή με το οποίο τον… προίκιζε η γερμανική εταιρεία του, κοίταξε το ατομικό του συμφέρον, επιλέγοντας εν τέλει με τη στάση του να «καρφώσει το στιλέτο στην πλάτη του λαού». Ο κ. Τσοχατζόπουλος προφανώς και δεν ήταν ο μόνος. Αυτός πάντως όπως και κάποιοι άλλοι όμοιοί του, άνοιξαν την κερκόπορτα της χώρας αφήνοντας τη Siemens να αλωνίζει στην κρατική μηχανή για να διαλύσει με τη σειρά της την οικονομία του τόπου!
Αποδέχτηκαν δώρα των οποίων η συνολική αξία υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σήμερα παρουσιάζουμε νέο μενού από πλούσια δώρα της Siemens. Ζητούμε συγνώμη εάν αηδιάσετε με το …πάρτι δώρων που γινόταν. Δεν ευθυνόμαστε εμείς που οι οικοσυσκευές ήταν στην… υπηρεσία των πολιτικών μας!
SIEMENS ΣΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο είχε εμφανίσει στα 2008 ο Γ. Καρατζαφέρης στην Βουλή, το οποίο μάλιστα κουνούσε επιδεικτικά προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Αφού ο κ. Τσοχατζόπουλος δεχόταν λεμονοστύφτες και καφετιέρες, φαντασθείτε τι άλλο γινόταν»!
Τελικά ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται ότι δικαιώθηκε.
Δείτε το έγγραφο:

Κλικ στις εικόνες


Η Siemens BSH «Οικιακές Συσκευές» με έγγραφό της απευθύνεται προς την κ. Ευαγγέλου στην οποία επισημαίνει με τη μορφή κατεπείγοντος: «Παρακάτω θα βρείτε παραγγελία που θα πρέπει να παραδοθεί επειγόντως στον πελάτη κ. Πατσάκη, Βασ. Σοφίας κ.λ.π. συνολικής αξίας 8.686,35 €». Σημειώνεται ότι ο κ. Πατσάκης ήταν ο ιδιαίτερος του κ Τσοχατζόπουλου, αυτός που παρέλαβε τα δώρα από την Siemens. Τι δώρα; Όλα τα προικιά του σπιτιού του Άκη: Φούρνος μικροκυμμάτων, λεμονοστύφτης, κουζινομηχανή, πλυντήριο-στεγνωτήριο, καφετιέρα, σκούπα, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο SK, καφετιέρα espresso, ακόμη και βραστήρας αυγών!
Ιδού και η εκκαθάριση για το ακριβότερο από τα πολλά προικιά προς τον κ. Τσοχατζόπουλο: 3920 € αφορούν στο ψυγείοSK 535-264.


Την προηγούμενη εβδομάδα στην «Ε.Ω. της Κυριακής» παρουσιάσαμε τον πώς η Siemens οργάνωσε μυστικά την αποστολή δώρων μεγάλης χρηματικής αξίας, προφανώς σε πολιτικά πρόσωπα, με …απόλυτη εχεμύθεια. Τα παραστατικά περνούσαν πρώτα από την έδρα της Siemens, αμέσως μετά στη Γραμματεία Διεύθυνσης της γερμανικής εταιρείας όπου γινόταν το… κουκούλωμα του ονόματος του παραλήπτη με ταινία. Στη συνέχεια, στο Λογιστήριο δινόταν φωτοτυπημένο το καμουφλαρισμένο τιμολόγιο και από ‘κει στον …λαδωμένο πολιτικό!
Τα ντοκουμέντα δεν έχουν τελειωμό.
ΕΙΔΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΞΙΑΣ 4.507,60 €!


Ποιος άραγε πολιτικός ήταν αυτός που διακόσμησε το σπίτι του με δώρα λαϊκής, παραδοσιακής τέχνης, συνολικής αξίας 4.507,60 ευρώ; Μπορεί να μας απαντήσουν από την κυβέρνηση; Το πανάκριβο δώρα παραδόθηκε στις 8 Ιουνίου 2004 στις 12.00 το μεσημέρι, με το γνωστό τρόπο: Το εργαστήριο Ειδών Λαϊκής Τέχνης «Ιωάννης Αγγελάκης», Παρασκευοπούλου 99 Ηράκλειο Κρήτης, εξέδωσε το παραστατικό (Δ/Αποστολής-Τιμολόγιο) στη Siemens, η γερμανική εταιρεία από το γραφείο του Χριστοφοράκου κάλυψε με ταινία το επίμαχο όνομα και αμέσως μετά, αφού έδωσε φωτοτυπία του τιμολογίου στο Λογιστήριο της εταιρείας, τα πανάκριβα δώρα λαϊκής-παραδοσιακής τέχνης παραδόθηκαν στην οικία του… εκλεκτού της Siemens! Το ότι το εργαστήριο είχε την έδρα του στην Κρήτη, μήπως σημαίνει ότι τα δώρα πήγαν σε πολιτικό που εκλέγεται στην Κρήτη; Ρωτάμε! Δείτε και την εκκαθάριση της γερμανικής εταιρείας που αφορά το συγκεκριμένο πανάκριβο δώρο.


Η κ. Κωνσταντίνα Καλίρη που βρισκόταν μαζί με την Αικατερίνη Τσακάλου στο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου, υπογράφει την εκκαθάριση επαγγελματικών εξόδων 4.507,60 ευρώ με την απαραίτητη σημείωση στην κορυφή του εγγράφου «Τα πρωτότυπα θα παραμείνουν στη Γενική Διεύθυνση».
Πάμε στα επόμενα ντοκουμέντα:
ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ!
Παναγία μου! Τι είναι τούτο; Ακουστικά βαρηκοΐας σε πολιτικό; Υπήρχε κουφός πολιτικός; Βεβαίως και υπήρχε. Υπήρχε και παραϋπήρχε. Δεν λέμε ότι ήταν αυτός που φαντάζεστε, απλά φωνάζουμε: «Ακούει κανείς;»!
Μόλις εξελέγη η ΝΔ στην κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2004, η γερμανική εταιρεία φρόντισε να εξοπλίσει το …αυτί του πολιτικού, με το απαραίτητο ακουστικό, αξίας 1.385 €!


Πάλι με τη γνωστή συνταγή: Η εταιρεία «Σοφία Στάμου Ο.Ε» Κάνιγγος 28 Αθήνα, έκοψε το παραστατικό προς τη Siemens στις 11 Ιουνίου 2004, από ‘κει έγινε το καμουφλάρισμα του ονόματος και αμέσως μετά το ακουστικό πήγε κατευθείαν στο αυτί του… κουφού πολιτικού. Η Siemens εξόφλησε την εταιρεία στις 24 Ιουνίου (έχει επισυνάψει την απόδειξη είσπραξης στο παραστατικό).
Την Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων ανέλαβε η έμπειρη κ. Τσακάλου,


αφού προηγουμένως πάνω από την «Αιτιολογία» έγραψε το γνωστό: «Τα πρωτότυπα θα αρχειοθετηθούν στη Γραμματεία Γενικής Διεύθυνσης».
Τα ακουστικά βαρηκοΐας όμως έχουν και αυτά ημερομηνία λήξης. Να μην πάρει λοιπόν ο… κουφός πολιτικός και δεύτερο ακουστικό μετά από ενάμισι χρόνο; Η Siemens φρόντιζε για την καλή ακοή των πολιτικών μας, άσχετα αν …κούφανε όλους εμάς!


Από την ίδια επιχείρηση «Σοφία Στάμου Ο.Ε», η Siemens παρέλαβε ακουστικό βαρηκοΐας στις 25 Νοεμβρίου 2005, αξίας 2.300 €! Είδες η Siemens; Ακόμη πιο ακριβό εξοπλισμό για τον βαρήκοο πολιτικό μας! Ήθελε φαίνεται πιο εξελιγμένο ψηφιακό ακουστικό και σιγά μην του χάλαγε χατίρι η κα Siemens!!


Η Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων έγινε και πάλι από την έμπειρη κ. Τσακάλου, της οποίας η υπογραφή δεσπόζει στο κάτω μέρος του εγγράφου.

Η SIEMENS …ΠΡΟΙΚΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!
Ο Κωστής Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Κάλλια Καμπουρίδου στις 15 Ιουλίου 2006, στην εκκλησία του Σωτήρος στο χωριό Νόστιμο Ευρυτανίας.
Ε, να μην στείλει στα παιδιά ένα δώρο η Siemens;


Την προηγουμένη του γάμου, η γερμανική εταιρεία παρήγγειλε επιτραπέζια είδη και δώρα πολυτελείας από την επιχείρηση CHRIST HELLAS συνολικής αξίας 600,00 € για λογαριασμό των νεόνυμφων.
Η Siemens ως συνήθως, κάλυψε το επίμαχο σημείο με την ταινία ώστε να μην φαίνεται το όνομα του παραλήπτη. Έλα όμως που ο …διάολος είχε πολλά ποδάρια!!! Την πάτησαν. Όπως βλέπετε, στο κάτω μέρος του παραστατικού είχε τυπωθεί (κατά λάθος) το όνομα του παραλήπτη: «Μπακογιάννης-Καμπουρίδου, Φρειδερίκου Σμιθ 41 Ν. Κόσμος και μαζί το τηλέφωνο επικοινωνίας.


Να ζήσουν τα παιδιά! Χαλάλι τους! Ε, τι έγινε κι αν είναι από τη Siemens το δώρο; Τώρα, αν η μαμά του Κωστή Μπακογιάννη, την ίδια περίοδο ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, τι σημασία έχει; Μην είστε τόσο κακεντρεχείς!

ΔΩΡΑ SIEMENS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ


Η Siemens δωροδοκούσε τους πάντες. Από την κορφή …ως τα νύχια. Από ασήμαντα μέχρι μεγάλα ποσά. Είχε δε, βγάλει και δώρα για τις γραμματείες των Υπουργείων.
Στην Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων που δημοσιεύουμε, την οποία υπογράφει ως συνήθως η κα Τσακάλου, αναγράφεται και υπογραμμίζεται το ποσό των 2.601,78 ευρώ!
Όλοι μαζί στη σειρά, μην βιάζεστε. Η Siemens είχε προνοήσει λάδωμα για όλους.
«ΑΦΑΝΤΟΙ» ΟΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ!


Οι δυο σημαντικότεροι μάρτυρες της υπόθεσης Siemens.
Η μεν κυρία Τσακάλου, η επί 22 χρόνια ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, έχει δώσει κατάθεση αλλά επί τόσα χρόνια τώρα, δεν… κουνιέται φύλο από πλευράς της Δικαιοσύνης.
Ο δεύτερος, ο Ευάγγελος Σέκερης λες και έχει μπει σε… καραντίνα από τη Δικαιοσύνη. Η ανακριτής στην υπόθεση της Siemens κυρία Νικολακέα, έχει αφήσει επί τρία χρόνια τον κ. Σέκερη να περιμένει στο ακουστικό του!
Τόσο η κ. Τσακάλου όσο και ο κ. Σέκερης δεν απαντούν στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις της «Ελεύθερης Ώρας». Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κάναμε, κανείς τους δεν σήκωσε το ακουστικό για να απαντήσει. Κύριε Σέκερη, απαντήστε επιτέλους, μπορεί να σας τηλεφωνεί η …κυρία Νικολακέα! Σηκώστε το τηλέφωνό σας…
Εσείς κυρία Τσακάλου γιατί δεν απαντάτε;

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ» ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- SIEMENS
«Ο ΦΑΚΕΛΟΣ SIEMENS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»!



Μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις της «Ε. Ω» και της «Ε.Ω. της Κυριακής», οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» ευαισθητοποιήθηκαν και κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens. Την αίτηση ακύρωσης χειρίστηκαν οι δικηγόροι Αθηνών κ.κ. Παναγιώτης Χασιώτης και Χρήστος Κλειώσης.
Μαζί με το Σύλλογο, την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν και οι: Ιωάννης Σιάτρας (Πρόεδρος του Δ.Σ.), Χρήστος Κλειώσης (μέλος του Δ.Σ.), Αγγελική Κροκίδη, Αικατερίνη Τσαμπά και Νικόλαος Καμπούρης (μέλη του Συλλόγου), καθώς επίσης και η Euro Capital Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (μέλος του Συλλόγου).
Σε ανακοίνωσή τους που ανήρτησαν και στο διαδικτυακό τους ιστότοπο, οι «Έλληνες Φορολογούμενοι», σημειώνουν:

«Μην αντέχοντας το μέγεθος της προσβολής σε βάρος της πατρίδας μας και των πολιτών της, αλλά ούτε και την ύψιστη υποκρισία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ,
μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens.

Με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις υπερτιμολογήσεις της γερμανικής εταιρίας, χρήματα τα οποία κατέληξαν σε απατεώνες δημόσιους υπαλλήλους και πολιτικούς. Με την προσβαλλόμενη σύμβαση (κανονιστική πράξη), το Δημόσιο, παραιτήθηκε για πάντα από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens.

Σε μία περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός λαός "σφαγιάζεται" από τη δημοσιονομική κρίση και υφίσταται παντός είδους περικοπών και μειώσεων, αυτά τα χρήματα δε θα πρέπει με κανένα τρόπο να χαριστούν. Οι πολίτες, οι Έλληνες Φορολογούμενοι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, για να εντοπίσουμε τα χρήματα αυτά, ώστε να αποδοθούν και πάλι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής διασυρμός και οι προσβολές τις οποίες υφίσταται σήμερα η χώρα μας, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να επιμείνουμε για να μην περάσει -για μία ακόμη φορά- "αβρόχοις ποσί", το ζήτημα της εμπλοκής του πολιτικού παράγοντα στη βρώμικη αυτή ιστορία. Είναι σαφές ότι η σπουδή για να κλείσει η "συμφωνία" με τη Siemens, έχει να κάνει με τη βούληση για κουκούλωμα της υπόθεσης και την απόκρυψη των υπευθύνων.

Επιτέλους, ως σήμερα έχουμε περάσει πολλά! Και φτάνει πια! Οι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μάθουμε ποιοί πολιτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι κατέκλεψαν το Κράτος μας. Θα πρέπει να μάθουμε ποιοί είναι και να τους στείλουμε όλους στη φυλακή. Αυτό συνιστά, μία μέγιστη ηθική υποχρέωση, για όλους μας!
Για μας, τα μέλη του Συλλόγου "Έλληνες Φορολογούμενοι", ο φάκελος της Siemens δεν έχει κλείσει. Θα παλέψουμε και θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία. Για να μάθουμε την αλήθεια. Για να αποκαλυφθούν αυτοί που ξεφτίλισαν τη χώρα μας και το αξίωμα με το οποίο τους τίμησε ο λαός. Για να αποκατασταθεί έστω ένα μέρος της αξιοπρέπειάς μας.

Καλούμε τους πολίτες, τους Έλληνες φορολογούμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό μας, έτσι ώστε η δική μας φωνή, να γίνει και δική τους. Για να γίνει η φωνή των πολιτών, πιο δυνατή!
Οι νομικοί λόγοι που προβάλλουμε στην αίτηση ακύρωσης θα εκτεθούν κατά τις προσεχείς μέρες, μαζί με τη δημοσιοποίηση του κειμένου της αίτησης».
"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

indobserver

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

«Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και
ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν “μαύρη τρύπα” τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.

Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.

Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ».

Αυτό το βλέμμα, να το φοβάστε!

Ελλάδα 2013, αρχίζει η αντίστροφη πορεία ενός λαού που πρόσφερε, πολέμησε και πολεμήθηκε προδόθηκε και άντεξε.
Επιστροφή σε ημέρες μεταπολεμικές, μετεμφυλιακές, επιστροφή σε ημέρες και νύχτες τρόμου, διώξεων και φυλακίσεων.


Το καλό με τους διώκτες είναι πως δεν διδάχτηκαν από την ιστορία και την πορεία των Ελλήνων, δεν έμαθαν πως στα συσσίτια, εκεί στις ουρές της εξαθλίωσης γεννήθηκε η ελπίδα, εκεί άρχισε η αντίσταση,ο αγώνας για την απελευθέρωση.

Στα συσσίτια των φιλανθρώπων κυριών, που ω του θαύματος είναι μέλη οργανώσεων μη κυβερνητικών, χρηματοδοτούμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό, εκεί που οι άνθρωποι κατεβάζουν το βλέμμα, σκύβουν το κεφάλι, κρύβονται γιατί πονούν, θυμώνουν, αγανακτούν, εκεί θα ανάψει η σπίθα που θα κάψει κάθε ανθρωπόμορφο τέρας που τσάκισε τη ζωή τους.

Στα νοσοκομεία, όπου δειλά και ντροπιασμένα δείχνουν το βιβλιάριο απορίας, μιλούν, σιγά ψιθυριστά με όλον το πόνο που ανθρώπου που παλεύει με την αρρώστια , τη φτώχεια αλλά πάνω από όλα με την αξιοπρέπεια του.

Στα σχολεία όπου οι μανάδες δίνουν τα τελευταία λεπτά τους για να μην ντραπεί το παιδί, για να μην λιποθυμήσει από πείνα και ντραπεί!

Σε κάθε ουρά που απαξιώνεται ο άνθρωπος, που η αξιοπρέπεια και η οργή πάνε χέρι-χέρι, που η θλίψη και πόνος στήνουν καρτέρι στη ζωή, εκεί θα πει φτάνει πια και θα τους πάρει ο διάολος!

Είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές κύριοι των μνημονίων, είναι τα δικά μας όρια στην προδοσία, στο ξεπούλημα, στο βόλεμα σας.

Οι δικές σας γραμμές που έμπαιναν για να πατιούνται ξεθώριασαν, θόλωσαν καλύφτηκαν από τις δικές μας και είναι κατακόκκινες, ορατές και ξεκάθαρες γιατί είναι από αίμα.

Η σιωπή που υπάρχει γύρω μας, που κρύβει απόγνωση, θυμό και προσδοκία, η σιωπή πριν την μεγάλη κραυγή, βάζει τα όρια σιγά-σιγά, μεθοδικά με πείσμα. Το πείσμα του πατέρα, του άνεργου, της μάνας, του νέου που κουράστηκαν από τα λόγια, μιλούν με το βλέμμα.

Αυτό το βλέμμα, το γεμάτο οργή, να το φοβάστε όλοι εσείς που βάλατε τη ζωή μας στην ουρά της επαιτείας.


πηγη

Μισθό 376 ευρώ ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία με (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής

Γράφει ο Στάθης Διομήδης

Εχθές το βράδυ, με την πάγια τακτική των τελευταίων ετών, συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και υπερψηφίστηκε μέσα σε μία συνεδρίαση, ένα πολυνομοσχέδιο-μικρό μνημόνιο,
λαίλαπα εις βάρος των πολιτών. Όποιος διαβάσει το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε, θα καταλάβει ότι ξεκινά η εαρινή επίθεση της κυβέρνησης στο λαό με στόχο όχι μόνο την ιδιωτική περιουσία αλλά και τον ίδιο τον πολίτη.

Μια ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση από το ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών. Μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που δεν αναγνώστηκε καν, στην ολομέλεια του σώματος. Η τροπολογία βεβαίως ψηφίστηκε από την τρικομματική πλειοψηφία με χαρά καθώς ανοίγει το δρόμο για να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 376 ευρώ.

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης, μέσω ΟΑΕΔ, καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες (ανώτατο όριο δηλαδή) των 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους άνω των 25 ετών, ενώ για κάτω των 25 ετών οι απολαβές θα είναι 17,1 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Δηλαδή για να πάρει κάποιος τα 490 ή τα 427 ευρώ θα πρέπει να εργαστεί 25 ημέρες. Εάν εργαστεί 22 ημέρες το μήνα όπως προβλέπεται για τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση, τότε ο μηνιαίος μισθός θα είναι για τους άνω των 25 ετών 431 ευρώ και για τους κάτω των 25 ετών θα είναι 376 ευρώ!!!

Με αφορμή τη μείωση της ανεργίας και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας ανοίγει ο δρόμος για μισθούς κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι η νέα μορφή εργασιακών stage που ετοιμάζει η κυβέρνηση με αυτή την τροπολογία που ψήφισε, δε θα είναι κάτι προσωρινό και αποσπασματικό. Θα είναι η αρχή της μείωσης και άλλο του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθός ο οποίος, οδεύει ταχέως στον αρχικό στόχο της τρόικα τα 360 ευρώ το μήνα. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση δείχνει για ακόμη μια φορά το πρόσωπο του σχιζοφρενικού νεοφιλελευθερισμού που την περιβάλλει.

Ταυτόχρονα οι εν λόγω προσλήψεις εξαιρούνται από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ!!! με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο…

Υ.Γ. Για ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός απαξίωσε το Ελληνικό κοινοβούλιο καθώς εμφανίστηκε μόνο για να ψηφίσει και επέλεξε το δρόμο της σιωπής εντός της αιθούσης…

ΠΗΓΗ

Στον διαμελισμό οδηγεί την Ελλάδα το όργανο της Μπίλντερμπεργκ, Αντώνης Σαμαράς !!!

Το έχουμε επανειλημμένως τονίσει: η ιστορία και τα γεγονότα που την ορίζουν θα πρέπει να βλέπονται απαραίτητα σε βάθος χρόνου. Κανένα ιστορικό συμβάν δεν έχει εφήμερη αξία και διάρκεια. Αντιθέτως, όλα τους ακολουθούν μία νοητή σειρά, σαν αλυσίδα, αφού ακόμα και η
παραμικρή ιστορική λεπτομέρεια έχει τεράστια αξία στο γενικότερο σύνολο. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές φορές μεγάλες κοσμοϊστορικές καταστάσεις κρίνονται κυριολεκτικά από τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει ένας συνηθισμένος νους, που αδυνατεί να αντιληφθεί τη συνέχεια και την ενότητα της ιστορικής διαδικασίας...

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, στην παρούσα δραματική για τον ελληνισμό (τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου) συγκυρία, φαίνεται για τους γνωρίζοντες ξεκάθαρα το ιστορικό βάθος των σημερινών αρνητικότατων καταστάσεων. Και αυτό αποτυπώνεται καλύτερα από οπουδήποτε στην ίδια την «κυβέρνηση» της χώρας. Μία «κυβέρνηση» άκρως αντιλαϊκή και αντεθνική, η οποία στηρίζεται σε τρία κόμματα-εχθρούς του ελληνισμού, που φανερά πλέον εκτελεί ολόκληρο πρόγραμμα αφελληνισμού του τόπου μας! Η «κυβέρνηση» του Αντώνη του Σαμαρά θέλει πράγματι να χτυπήσει στις ρίζες της την Ελλάδα και την Ορθοδοξία... Είναι μία «κυβέρνηση-Εφιάλτης» που ανοίγει νέες «Κερκόπορτες», με στόχο αυτή τη φορά το ίδιο το μέλλον του ελληνικού έθνους!

Ας δούμε λοιπόν από πού ξεκινά το σύγχρονο κακό για τον ελληνισμό, που απειλεί με ολική εξαφάνιση την πατρίδα μας. Όλα εκκινούν από την περίοδο-σταθμό 1989-1990. Τότε άρχισε η σύγχρονη μετάλλαξη του κόσμου και της περιοχής μας, με την πτώση του ανατολικού (κομμουνιστικού) μπλοκ δυνάμεων και την οριστική παύση του Ψυχρού πολέμου στα τέλη του 1991 με τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ο πλανήτης εισήχθη σε μία γενική ανισορροπία. Οι παρασκηνιακές δυνάμεις της Δύσης (η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η Τριμερής Επιτροπή κτλ.) έθεσαν σε λειτουργία ολόκληρα σχέδια διαρκούς παγκόσμιας κυριαρχίας με βασικό στόχο την ηγεμονία επί του πλανήτη για τα επόμενα... 200 έτη!

Πολύ σπουδαίες θα πρέπει να θεωρούνται οι αποφάσεις που πάρθηκαν στις κλειστές συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 1991 και το 1992. Τότε αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του οριστικού διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας (που είχε παρθεί ΗΔΗ από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο!), που πράγματι υλοποιήθηκε βασικά την τριετία 1992-1995. Το εκπληκτικότερο όλων όμως είναι ότι σε εκείνες τις μυστικές συνόδους της Μίλντερμπεργκ... ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!! Ο οποίος ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη των «Ολυμπιακών αγώνων» της Αθήνας του 2004.

Βασικό όργανο της διάσπασης της Ελλάδας και του αφελληνισμού των Ελλήνων είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος συμμετείχε αποδεδειγμένα στη συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ το 1992 (αν και μόλις ένα μήνα πριν είχε απολυθεί από υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας), κάτι που και ο ίδιος έχει παραδεχτεί. Όμως, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν, ο Σαμαράς συμμετείχε κρυφά ΚΑΙ στη συνάθροιση της Μπίλντερμπεργκ του 1991! Όταν δηλ. και ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ντόμινο», βάσει του οποίου έγινε ο διαμελισμός της τότε ακόμη ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Οι πληροφορίες μας είναι πάντα άριστες. Άλλωστε, πέρσι, αμέσως μετά το δημοσίευμά μας για τον Αντώνη Σαμαρά ως «εκλεκτό» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, διάφοροι δημοσιογράφοι τίμησαν τον υπογράφοντα αυτό το κείμενο, γράφοντας συγκεκριμένα ότι «ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης είναι από τους λίγους που έχουν εντρυφήσει τόσο πολύ στο θέμα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ». Συνεπώς, έχουμε πλήρη επίγνωση των όλων όσων δημοσιοποιούμε (ασφαλώς γνωρίζουμε πολύ περισσότερα). Το λέμε λοιπόν και σήμερα ευθέως και δημόσια: ο Αντώνης Σαμαράς τόσο το 1991 όσο και το 1992 έλαβε το περίφημο «χρίσμα» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, έτσι ώστε να γίνει 20 χρόνια μετά «πρωθυπουργός» [δεν τον αποδεχόμαστε ως τέτοιο, γι’ αυτό και βάζουμε τη λέξη σε εισαγωγικά] και να καταστρέψει τελείως την Ελλάδα!

Ο ίδιος ο Σαμαράς, προκειμένου να «δικαιολογήσει» την παρουσία του στη συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ του 1992, είπε ότι δήθεν μίλησε εκεί μόλις 5 λεπτά και μάλιστα στους παριστάμενους... δεν άρεσαν (όπως ισχυρίστηκε) τα λεγόμενά του! Πρόκειται περί ασύστολου ψέματος. Διότι ο παριστάνων τότε τον «πατριώτη» και «Μακεδονομάχο» Σαμαράς πήρε καταρχάς τη ρητή εντολή να ξεπουλήσει όταν ανέλθει στην εξουσία το ιερό όνομα της Μακεδονίας! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι σήμερα αυτός που κάποτε έριξε μια ολόκληρη κυβέρνηση επειδή (δήθεν) διαφωνούσε στη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια... συζητά το σύνθετο όνομα!... Δηλ. ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο συνθετικό της!

Αλλά, πέραν τούτου, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την υποχρέωση έναντι του κεντρικού συμβουλίου της Λέσχης να προωθήσει και να εφαρμόσει σχέδιο γενοκτονίας των Ελλήνων και εδαφικής συρρίκνωσης της χώρας μας!... Είναι άραγε τυχαίο ότι με το που ανέλαβε τον Ιούνιο του 2012 την «πρωθυπουργία» έβαλε ως «υπουργό» οικονομικών τον συνδαιτημόνα του στη Μπίλντερμπεργκ, Γιάννη Στουρνάρα; Δηλ. το δεξί χέρι του Ααρών Αβούρι (Ψευτοσημίτη) που μας έβαλε με πλαστά και ψευδεπίγραφα στοιχεία στην ευρωζώνη... Και τώρα ο Σαμαράς ετοιμάζει το τελικό χτύπημα κατά του έθνους.

Η εντολή που έλαβε είναι ρητή: ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ όσο πιο γρήγορα γίνεται! Οι στιγμές που ζούμε είναι δραματικές. Οι εξελίξεις γρήγορες. Ο ελληνισμός αναμένει με αγωνία πλέον Εκείνον που Πρέπει και την εκκίνηση των δραματικών διαδικασιών που – έστω και μέσα από πόνο και αίμα – θα οδηγήσουν στη λύτρωση του γένους από τα δεσμά στα οποία το έδεσαν οι προδότες του σάπιου πολιτικάντικου συστήματος...


δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης
ΠΗΓΗ

"Βουτιά" 50% στο εισόδημα των Ελλήνων, το 74% γυρίζει την πλάτη του στα Συνδικάτα


Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια δραματική μείωση των μισθών τους. Ο Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται περισσότερο, πληρώνεται λιγότερο και φορολογείται περισσότερο σε σχέση με τους συναδέλφους του στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα απασχολείται σε μια απορρυθμισμένη αγορά εργασίας και είναι ευάλωτος στην ανεργία.

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα πριν από το 2010 βρισκόταν στο 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Με τις μειώσεις που έχουν επέλθει την τελευταία τριετία το ποσοστό αυτό έχει διαμορφωθεί στο 49%, πράγμα που σημαίνει ότι ο Έλληνας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό παίρνει κάτι λιγότερο από τα μισά χρήματα που εισπράττει ο μέσος ευρωπαίος στις αναπτυγμένες χώρες-μέλη.

Οι αριθμοί στην Ελλάδα της κρίσης είναι αμείλικτοι, καθώς κατά η διετία 2010-2011 η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ελλάδα μειώθηκε στα επίπεδα των τελών της δεκαετίας του ’70 και ταυτόχρονα καταγράφεται πρωτόγνωρη έκρηξη της ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

- Από τα 2010 έως και το τέλος του 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματος τους. Στους υπολογισμούς έχουν συμπεριληφθεί εκτός από τις περικοπές στις αποδοχές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

- Στο τέλος του 2012 περίπου 3.900.000 άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας από 2.200.000 το 2009.

- Με βάση της στοιχεία της ΕΕ, οι Ελληνες εργάζονται κάθε χρόνο 160 ώρες περισσότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ των 15 και 60 ώρες περισσότερο σε σύγκριση με την ΕΕ των 27.




Πηγή: Τα Νέα

O Άδωνης, το ταξίδι φάντασμα στο Κουρδιστάν με τους 22 επιχειρηματίες και η ειδική ομάδα του Καμμένου που ανέλαβε να τον εξολοθρεύσει!

Αλήθεια πως πήγε εκείνη η περίφημη τρικομματική αποστολή στο Κουρδιστάν, στην οποία συμμετείχε και η πολεμική μηχανή του διαδικτύου Άδωνης Γεωργιάδης; Πραγματοποιήθηκε η όχι η αποστολή. Και γιατί δεν υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση από την μεριά του κ. Γεωργιάδη; Σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ σ΄αυτή την μυστηριώδη αποστολή επρόκειτο να συμμετάσχουν οι βουλευτές Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Σάββας Αναστασιάδης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και η Κατερίνα Μάρκου από τη ΔΗΜΑΡ. Θα παρακαλούσαμε θερμά τους παραπάνω εκπροσώπους του κονοβουλίου να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα της αποστολής τους.

Πάντως είναι εντυπωσιακό το πως ο Γεωργιάδης παρότι επισκέφθηκε το Κουρδιστάν δεν έλειψε καθόλου από την Αθήνα. “Πέντε Ελληνες βουλευτές πήραν μία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία: αποφάσισαν να οργανώσουν ένα ταξίδι στο Κουρδιστάν και να πάρουν μαζί τους είκοσι δύο επιχειρηματίες, με στόχο να τους ανοίξουν δρόμο για δουλειές.”

Αυτό έλεγε η είδηση και με ενδιαφέρον διαβάσαμε στο Capital. Ποιοι ήταν αυτοί οι 22 γενναίοι επιχειρηματίες που συνόδευσαν τους 5 βουλευτές; Τελικά τι απέγινε μ΄αυτό το ταξίδι; Γιατί διαβάσαμε τόσα πολλά για ένα ταξίδι που επρόκειτο να γίνει και δεν είδαμε ούτε μία φωτογραφία, ούτε ένα ρεπορτάζ, για την πραγματοποίηση του ταξιδιού; Τελικά έγινε η όχι αυτό το ταξίδι στο Κουρδιστάν; Κι αν αναβλήθηκε δεν θα έπρεπε να το μάθουμε; Μήπως επρόκειτο για ένα ταξίδι που στην ουσία ήτο προσομοίωση του Πειράματος της Φιλαδέλφειας;
Μόνο έτσι θα μπορούσε ο Άδωνης να ασχολείται με τις τρίχες και το σκάφος του Καμμένου, να ανοίγει μέτωπο με τον νεαρό Παπαδάκη του ANT1, να γράφει διαρκώς στο twitter, να υπερασπίζεται τις επενδύσεις του Μπόμπολα, να παίρνει σβάρνα τα κανάλια, (χθές τον βρήκε το ξημέρωμα στο Κόντρα)  να αποτελεί εν ολίγοις την αιχμή του δόρατος της ΝΔ, παρέα με τον Μάκη Βορίδη.
Άργησε ο Καμμένος αλλά κατάλαβε ότι ο Άδωνης δεν είναι παίξε γέλασε κι έτσι αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει σοβαρά.

Ζήτησε, όπως μας πληροφορούν, από την «ειδική ομάδα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ξεψαχνίσει την ζωή του Άδωνη, λεπτό προς λεπτό. Ο Καμμένος απαίτησε από την ομάδα να δουλέψει μεθοδικά όπως στο CSI Μαιάμι, να ψάξουν τα πάντα όλα για τον Γεωργιάδη. «Εγώ αυτόν θα τον τελειώσω...». Eίναι η αγαπημένη έκφραση του Καμμένου για τον Γεωργιάδη και τώρα πλέον με ενδιαφέρον περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για τον PSY του ελληνικού κοινοβουλίου ο οποίος με το gangnam style του έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

ΠΗΓΗ

Iσόβιες καθείρξεις που θα προκαλέσουν ανατροπές ακόμη και στις γερμανικές εκλογές υπόσχεται η αυλαία του Πεπόνη!

Aπό το Μέγαρο Μαξίμου ακούγεται ότι ο Πεπόνης έχει ζητήσει «κάτι» από τον Σαμαρά και από την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος θα εξαρτηθεί εάν ο οικονομικός Εισαγγελέας πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο προκαλώντας τεκτονικό σεισμό. Από το περιβάλλον του Πεπόνη διαψεύδεται μετά βδελυγμίας ότι έχει ζητήσει την οποιαδήποτε χάρη από το Μαξίμου. Το τι ακριβώς θα συμβεί θα το διαπιστώσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα μια και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο η θητεία του οικονομικού εισαγγελέα που θεωρείται ότι αποτελεί «συστημικό» κίνδυνο. Πληροφορίες πάντως θέλουν τον Πεπόνη να έχει δέσει υποθέσεις σκανδάλων οι οποίες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη σε (πολιτικούς) παράγοντες του τόπου.
Με ισόβια κάθειρξη απειλούν και οι διάδρομοι της Ιπποκράτους τον ΓΑΠ για τα 100 εκατομμύρια της μαύρης τρύπας του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να φθάσει την υπόθεση ως τα έδρανα του δικαστηρίου κι ακόμη πιο πέρα. Ήδη το πρώτο χτύπημα στον Αθανασάκη είναι ενδεικτικό: “Φέρε πίσω τα 300.000″ λέγεται πως ήταν το τελεσίγραφο που έλαβε. Ενώ ανάλογα μηνύματα φθάνουν και στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο από στελέχη της Ιπποκράτους. Σ΄αυτό το σημείο είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να παραμένει ο Σπυρόπουλος Διοικητής (των ταμείων) του ΙΚΑ. Αλλά σ΄αυτό εδώ το παρακράτος όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και ο περίφημος Ρίζος Ρίζος της ΔΕΗ, του οποίου τα σκάνδαλα παρακουλουθούσαμε άναυδοι στην “Ζούγκλα”,  έγινε στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ, παρέα με τον Φωτόπουλο.
Η αυλαία του Πεπόνη παραμένει ένα μυστήριο αλλά δεν είναι πολλές οι πιθανότητες ένας εισαγγελέας με τόσο εκρηκτική σταδιοδρομία να αποχωρήσει αθόρυβα από την πρώτη γραμμή. Λέτε ο Πεπόνης να προκαλέσει ανατροπή ακόμη και στις γερμανικές εκλογές;

Για όσους έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω χρηματοδότησης Τράπεζας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-04-2013
Τραγική είναι η οικονομική (βλάβη) των καταναλωτών, που έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω χρηματοδότησης 
(δανεισμού ) από Τράπεζα.
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ενημερώσουμε ότι πλέον δεν "σηκώνουμε τα χέρια ψηλά" και το μόνο συναίσθημα που μας κυριεύει είναι ο φόβος και η ανασφάλεια, όταν βρισκόμαστε με ένα αυτοκίνητο με παρακράτηση κυριότητας, στο οποίο χρηματοδοθήκαμε για να το αγοράσουμε, και σήμερα λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, αλλά και της ανεργίας να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δόσεις μας και σήμερα να βρισκόμαστε σε απειλές και διεκδικήσεις όχι μόνο από την Τράπεζα που μεσολάβησε στην χρηματοδότηση, αλλά και από την Εταιρία που έχουν εκχωρηθεί οι απαιτήσεις της Τράπεζας.
Σύμφωνα με την διαπίστωση του Νομικού Συμβούλου της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ Μάρκο Κουντουρούδα , δείτε τι ακριβώς συμβαίνει:
¨Κάποιες Τράπεζες, έχουν εκχωρήσει όλες τις απαιτήσεις τους σε εταιρείες συμφερόντων τους, όπως και τη σύμβαση της πώλησης του Ι.Χ. οι οποίες κάνουν ασφαλιστικά μέτρα νομής για να πάρουν το αυτοκίνητο όπως εξηγεί και διευκρινίζει ο δικηγόρος Αθηνών κ Μάρκος Κουντουρούδας, για ωφέλεια όλων των καταναλωτών .
"Κατά το Νόμο, σε πώληση με παρακράτηση κυριότητας, αν ο αγοραστής δεν πληρώσει, ο πωλητής έχει δύο επιλογές, που όμως η μία ΑΠΟΚΛΕΊΕΙ την άλλη, ήτοι ή θα ανακτήσει την κυριότητα του Ι.Χ. ή θα ζητήσει τα χρήματα από το υπόλοιπο του τιμήματος.
Kάποιες Τράπεζες λοιπόν, με τις συνεργαζόμενες εταιρείες τους, ζητούν να πάρουν το Ι.Χ. και ¨ενώ δεν έχει βγει Δικαστική απόφαση, οι Τράπεζες, ενώ το ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ότι έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους, βγάζουν διαταγές πληρωμής για το υπόλοιπο του τιμήματος ...!!! Δηλαδή να αρπάξουν από τους καταναλωτές και το Ι.Χ. (στο οποίο έχουν δοθεί π.χ ήδη 20.000 ευρώ) διεκδικούν και τα χρήματα, περίπου 18.000 ευρώ...! που υπολείπονται. Δηλαδή να τα πάρουν "διπλά" αναιτίως και ετσιθελικά.
Συμπερασματικά, καλούμε όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο μέσω δανεισμού από Τράπεζα, να ζητούν ενημέρωση και καθοδήγηση από την΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τα περαιτέρω σε Πανελλαδικό Επίπεδο, καθώς οι Τραπεζικές Εταιρείες και οι συνεργάτες αυτών ως επί το πλείστον έχουν έδρα την Περιφέρεια Αττικής.
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ο ανώτατος μισθός στα 490 ευρώ...;;

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία της κυβέρνησης που πέρασε τελευταία στιγμή -βάσει της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- η οποία απελευθερώνει πλήρως τον κατώτατο μισθό για τους άνεργους.
Στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ και θεσμοθέτησε τον… ανώτατο μισθό των 490 ευρώ για εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων ανεργίας σε δήμους και περιφέρειες, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φωνάζουν πως ουσιαστικά ρίχνουν τον κατώτατο μισθό από την «πίσω πόρτα».
Η τροπολογία του υπουργού Οικονομικών αφορά τα 5μηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έρχεται σε συνέχεια σχετικού προγράμματος που είχε επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα επιλέγονται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ βασικό κριτήριο θα είναι αν υπάρχει και άλλο άνεργο μέλος στην οικογένεια.
Όσον αφορά τις απολαβές για αυτό το διάστημα των 5 μηνών που θα διαρκέσει η απασχόληση, η τροπολογία προβλέπει «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας» καθαρές αμοιβές ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό!
Την ίδια ώρα, για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως!
Παράλληλα, προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας, προβλέπεται μείωση των εργοδοτικών εισφορών «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».
Όπως κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, άνοιξε η Κερκόπορτα για πιθανή μείωση του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού στο μέλλον, αφού η τροπολογία για τους άνεργους κάνει λόγο για 490 ευρώ… το πολύ: «Αυτό που λέει η τροπολογία που ψηφίστηκε είναι ανώτατο όριο στα 490 ευρώ» σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό» τόνισε μιλώντας στον Real Fm.

Ευρώ ή εθνικό νόμισμα;



 

Του Ηλία Παπαδόπουλου, Οικονομολόγου MSc, μέλους της ομάδας οικονομολόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής του Κίνήματος Δεν Πληρώνω και..της Ιωάννας Γκίκα, Οικονομολόγου MSc, μέλους της ομάδας οικονομολόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Το ερώτημα ευρώ ή δραχμή προτάσσεται σκοπίμως ως ένα από τα κυρίαρχα διλήμματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη σημερινή κοινωνία. Είναι πράγματι όμως αυτό το πραγματικό δίλημμα στο οποίο ο ελληνικός λαός οφείλει να δώσει απάντηση; Μπορεί όντως μία από τις δύο επιλογές να αποτελέσει το σωτήριο εργαλείο οικονομικής πολιτικής το οποίο θα μας βγάλει από το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει;

Κατ’ αρχάς, αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιλογή νομίσματος στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποιημένη οικονομία των αγορών, αποτελεί εργαλείο νομισματικής πολιτικής το οποίο μπορεί να επηρεάσει τους δείκτες της πραγματικής οικονομίας μόνο βραχυπρόθεσμα ή το πολύ μεσοπρόθεσμα (ceteris paribus - δηλ. με τις υπόλοιπες μεταβλητές της οικονομίας σταθερές).

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τα νομισματικά εργαλεία (αύξηση της προσφοράς ή ποσότητας χρήματος, έλεγχος των επιτοκίων, διαμόρφωση ισοτιμιών κ.α.) δεν είναι επαρκή για να δημιουργήσουν ικανούς όρους ανάκαμψης για μια οικονομία, πόσο μάλλον σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Η παραμονή της χώρας μας στο το ευρώ και την EE υπό την απειλή της άτακτης χρεωκοπίας, χρησιμοποιείται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους ηγέτες της τρόικας ως εκβιαστικό εργαλείο για την ανεμπόδιστη εφαρμογή νέων επονείδιστων μέτρων και την αδιαμαρτύρητη εφαρμογή ενός σχεδίου μόνιμης ομηρίας του ελληνικού λαού. Αυτός ο εκβιασμός αναπαράγεται και από τα αστικά νεοφιλελεύθερα και "σοσιαλδημοκρατικά" κόμματα της χώρας μας, που εντάσσονται στο λόμπι του ευρώ.

Η πραγματικότητα είναι ότι με την παραμονή μας στην ευρωζώνη της τραπεζοκρατίας, η εσωτερική υποτίμηση της εγχώριας πραγματικής οικονομίας είναι ραγδαία (υποτίμηση μόνο όσον αφορά στις αμοιβές των συντελεστών παραγωγής, και όχι στις αγοραίες τιμές) και οδηγεί σε κοινωνικό διαμελισμό. Ο φαύλος κύκλος ύφεσης-χρέους μεγαλώνει συνεχώς προς όφελος των τοκογλύφων-πιστωτών, οι πραγματικοί μισθοί υποχωρούν σε πρωτοφανή επίπεδα με την πρόφαση της αύξησης ανταγωνιστικότητας και η ελληνική κοινωνία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση.

Από την άλλη υπάρχει η επιλογή της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα ως μέτρο για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούμε από τα δεινά της Ευρώπης των αγορών και θα ενισχύσουμε την προοπτική ανάκαμψης της χώρας, μέσω της εφαρμογής μίας εθνικής οικονομικής πολιτικής η οποία θα μας βγάλει από την κρίση. Δεν μας λένε όμως την πλήρη αλήθεια.

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί μία αναγκαία αλλά όχι επαρκή προϋπόθεση για την ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας. Η πρόταση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση εάν δε συνοδευτεί από προτάσεις για μία σειρά βαθύτερων και πολύ πιο ουσιαστικών τομών στην οικονομική οργάνωση μιας χώρας.

Οι αλλαγές αυτές εκτός από την έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη περιλαμβάνουν πρώτα και κύρια τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Περιλαμβάνουν την εθνικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας και την εθνικοποίηση όλων των εμπορικών τραπεζών που θα κριθούν κοινωνικά επωφελείς μετά από λαϊκό έλεγχο στα βιβλία τους και χωρίς αποζημίωση. Την κοινωνικοποίηση των μεγάλων μονάδων παραγωγής στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα ώστε να ενισχυθεί η προοπτική αυτάρκειας του ελληνικού λαού. Την εγκαθίδρυση δεσμών αλληλεγγύης και οικονομικής συνεργασίας με λαούς του εξωτερικού που μάχονται για την απελευθέρωσή τους από την παγκόσμια ολιγαρχία των αγορών.

Αυτές και άλλες πολλές αλλαγές στην οικονομική οργάνωση της χώρας πρέπει να αποσκοπούν στην αναστροφή της κοινωνικής πυραμίδας και την επικράτηση του 99% του λαού πάνω στο 1% των εκμεταλλευτών του. Και οι τομές αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από μία λαϊκή κυβέρνηση. Μόνο μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να μετατρέψει το εθνικό νόμισμα σε ένα πραγματικό εργαλείο που θα συνεισφέρει πραγματικά στην κοινωνική ευημερία και την λαϊκή χειραφέτηση.

Γι’ αυτό και το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν υποστηρίζει απλά μία προοπτική επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός "Λαϊκού Νομίσματος" το οποίο θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και θα συνεισφέρει στην πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας. Υποστηρίζουμε ότι μόνο μία κυβέρνηση λαϊκής κυριαρχίας θα μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα μονομερούς διαγραφής του χρέους και ολομέτωπης ρήξης με κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό υποδούλωσης των λαών (ΕΕ, Ευρωζώνη, ΝΑΤΟ κ.α.). Μόνο ο λαός ο ίδιος μπορεί να εφαρμόσει ένα κοινωνικά ωφέλιμο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.

Ας υποθέσουμε όμως ότι υιοθετούσαμε την πολιτική επιστροφής σε εθνικό νόμισμα δίχως τις βαθιές ανατρεπτικές τομές που προαναφέραμε. Ένα αποτέλεσμα από μία τέτοια επιλογή θα ήταν η αυτόματη υποτίμηση του νέου νομίσματος. Ως αποτέλεσμα, η συναλλαγματική και αγοραστική αξία των καταθέσεων των πολιτών στις τράπεζες θα σημείωνε σημαντική πτώση. Τα επιτόκια δανεισμού θα αυξάνονταν με αποτέλεσμα τη δημιουργία αβεβαιότητας και χρηματοπιστωτικής αναταραχής. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας σε λαϊκές βάσεις, θα ήταν αδύνατο να δρομολογηθεί από μία αστική κυβέρνηση, πόσο μάλλον σε ένα εγχώριο περιβάλλον ανεργίας-πληθωρισμού και σε ένα διεθνές περιβάλλον οικονομικής κρίσης και χαμηλής συνολικής ζήτησης. Το εξωτερικό χρέος θα συνέχιζε να αποπληρώνεται σε ευρώ (σύμφωνα με όσα έχει δείξει η ιστορική εμπειρία), γεγονός το οποίο θα το καθιστούσε μη εξυπηρετήσιμο. Ακόμη και το βαθύ κούρεμα του χρέους από μία αστική κυβέρνηση δε θα έλυνε το πρόβλημα καθώς δε θα καταπολεμούσε τα συστημικά αίτια τα οποία τροφοδοτούν τον μηχανισμό αναπαραγωγής του καπιταλιστικού χρέους και κρατά καθυποταγμένους ολόκληρους λαούς.

Από την σύντομη ανάλυση που προηγήθηκε συμπεραίνουμε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι το ποιό κοινωνικό σύστημα θέλουμε και ποιά τάξη θα βρίσκεται στην εξουσία. Ποιά τάξη δηλαδή θα έχει στα χέρια της τα μέσα παραγωγής και τα κύρια οικονομικά εργαλεία. Ποιά τάξη θα ελέγχει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ποιά τάξη θα διαχειρίζεται τον κοινωνικό πλούτο. Κι εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ότι η τάξη αυτή θα πρέπει να είναι το 99% της κοινωνίας που παράγει το 100% του πλούτου και όχι το παρασιτικό 1% της κοινωνίας που το νέμεται.

Έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον σε όλους μας ότι παρά το γεγονός ότι είμαστε εντός της ζώνης του ευρώ είμαστε ήδη χρεωκοπημένοι. Τα μέτρα που λαμβάνονται μας εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο και μας φέρνουν πιο κοντά στο θάνατο παρά στην οικονομική ανάπτυξη. Τα χρήματα που αρπάζονται από το υστέρημα των πολιτών πέφτουν μέσα σε μια μαύρη τρύπα χρέους, εκεί που ο χρόνος σταματάει και ο κόπος εξαφανίζεται. Εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα καταργούνται εν μια νυκτί, και οι μισθοί μας προσεγγίζουν επίπεδα Βουλγαρίας.

Το μονοπάτι στο οποίο βαδίζουμε μια κατάληξη έχει: την πλήρη εξαθλίωσή και τον εξανδραποδισμό του 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Όσο απαισιόδοξο και αν ακούγεται αυτό το σενάριο, είναι η κατάσταση στην οποία κατατείνουμε εάν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτήν την πρωτοφανή επίθεση στα βασικά μας δικαιώματα, στο δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία κ.λ.π.

Η μόνη λύση που μας απομένει πλέον, είναι η οριστική ανατροπή αυτού του ανθρωποφάγου συστήματος που έχει ως επίκεντρο το κέρδος και τις αγορές και την αντικατάστασή του με ένα κοινωνικό σύστημα με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η μόνη ρεαλιστική προοπτική είναι η οικοδόμηση της Ευρώπης των λαών όπου οι νταβατζήδες και τα τσιράκια τους θα έχουν εκτοπιστεί στο περιθώριο της ιστορίας.


Πηγή: kinimadenplirono.gr

Ναόμι Κλάιν: Κλασικό παράδειγμα του δόγματος σοκ η Ελλάδα

• Αποκλειστική συνέντευξη στο Enet English
• “Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τα ίδια κόλπα και τις ίδιες τακτικές να χρησιμοποιούνται τόσο βίαια" 
Η συστημική χρήση του σοκ και του φόβου από τις ελίτ της εξουσίας ώστε να υπονομεύσουν ευάλωτες κοινότητες είναι πολύ εμφανής στην Ελλάδα του μνημονίου σύμφωνα με την συγγραφέα Ναόμι Κλάιν. Η ενίσχυση του ρατσισμού και η πώληση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας, πολλά από τα οποία θα διαμορφώσουν το άμεσο μέλλον της Ελλάδας, είναι, όπως λέει, οι πιθανές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας.
Η συγγραφέας του best seller “Το Δόγμα του Σοκ”, το οποίο αναφέρεται στο πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ισχυρά κράτη χρησιμοποιούν τα σοκ όπως οι φυσικές καταστροφές, τα οικονομικά προβλήματα και οι πολιτικές αναταραχές ως ευκαιρία να...
αναδιαρθρώσουν την οικονομία ευάλωτων χωρών. 
Σε αποκλειστική της συνέντευξη στο EnetEnglish και στη δημοσιογράφο Lynn Edmonds, εξηγεί πως πιστεύει ότι το βιβλίο της αντανακλά την Ελλάδα του σήμερα.

Για τη συγγραφέα, η Ελλάδα είναι κλασικό παράδειγμα των όσων παραθέτει στο βιβλίο της. “Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τα ίδια κόλπα και τις ίδιες τακτικές να χρησιμοποιούνται τόσο βίαια. Και υπήρχε τεράστια αντίδραση στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα οδυνηρό να βλέπεις τη βίαιη καταστολή των κοινωνικών κινημάτων που αντιστέκονταν στη λιτότητα”, αναφέρει και τονίζει ότι “αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί”.

Η ίδια στέκεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι θα επηρεάσει επίσης την Κύπρο. “Αυτό είναι ένα άλλο επίπεδο χρήσης της λιτότητας και του χρέους να πιέσουν τις χώρες να πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα δικαιώματά τους στην εξόρυξη κοιτασμάτων”.

“Αυτό όμως που βρίσκω τόσο ένοχο και τόσο βαθιά ανήθικο είναι ότι η άνοδος του φασισμού σε αυτό το πλαίσιο είναι εντελώς προβλέψιμη” λέει ακόμα και προσθέτει ότι αυτό υποτίθεται πως είναι το δίδαγμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. “Αν επιβάλεις τιμωρητικές και ταπεινωτικές κυρώσεις σε μια χώρα δημιουργείται το κατάλληλο υπέδαφος για το φασισμό”. Αυτό, συνεχίζει, είναι εκείνο για το οποίο ο Κέυνς προειδοποίησε όταν έγραφε το βιβλίο “Οι Οικονομικές Συνέπειες της Ειρήνης” σχετικά με τη Συνθήκη των Βερσαλιών. “Για μένα είναι απίστευτο το ότι συνεχίζουμε να επιτρέπουμε στην ιστορία να επαναλαμβάνεται κατ’ αυτό τον τρόπο”.

Αναφορικά με τη γνωστή δήλωση του Θ. Πάγκαλου “όλοι μαζί τα φάγαμε” και στο ερώτημα “πως ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε η κρίση επηρεάζει τον τρόπο επίλυσής της” απαντά ότι: “αν αποδέχεστε την παραδοχή ότι όλοι συνέβαλαν εξίσου στη δημιουργία αυτής της κρίσης τότε έχετε δημιουργήσει το πλαίσιο εντός του οποίου είναι αποδεκτή η συλλογική τιμωρία. Αυτό είναι το νόημα αυτής της πλασματικής ισοδυναμίας”.

Όπως υπογραμμίζει υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πλασματική ισοδυναμία μεταξύ ενός ατόμου που χρωστά χρήματα σε κάρτες και δάνεια και των τραπεζών που κυνηγάνε μεγάλες και επικίνδυνες αποδόσεις για τις επενδύσεις τους. “Είναι μια εξοργιστική σύγκριση”.

 

Από enet

«Να καταστείλουμε την φοροδιαφυγή», φωνάζουν τώρα, αλλά γιατί;


Σε όλο τον κόσμο, η δυνατότητα των πολυεθνικών να εκμεταλλεύονται ρωγμές στο διεθνές φορολογικό σύστημα έχει προκαλέσει έντονη οργή στο εξαντλημένο από μια λιτότητα κοινό.
 […]
Έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση στην ειδοποιό διαφορά μεταξύ των φορολογικών παραδείσων και των μεγαλύτερων βιομηχανικών χωρών που χρησιμοποιούν φορολογικά μέτρα ως πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, για να εξασφαλίσουν επενδύσεις, δουλειές και έσοδα.
 
H μετακίνηση των κερδών σε χώρες χαμηλότερης φορολογίας υπολογίζεται να κοστίσει στις κυβερνήσεις δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε έσοδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission).
      Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από άρθρο στους Financial Times.


Είναι φανερό ότι  ένας  από τους κύριους στόχους, αλλά και επίτευγμα του μονοπωλιακού κεφαλαίου στο παρόν στάδιο της παγκοσμιοποίησης του, ήταν η δημιουργία ενός διεθνούς περιβάλλοντος με τα χαρακτηριστικά του φορολογικού παράδεισου.  Η ασύστολη εξυπηρέτηση των αξιώσεων των πολυεθνικών, ξένων και ντόπιων μονοπωλίων, σε κάθε χώρα  εκλογικεύτηκε από τους πολιτικούς υπηρέτες τους με την επιχειρηματολογία  ότι η υψηλή ή χαμηλή φορολογία είναι βασικό, συχνά το βασικότερο κριτήριο με γνώμονα το οποίο αποφασίζεται αν μια χώρα θα προσελκύσει ή όχι επενδύσεις, και οι επενδύσεις με την σειρά τους κρίνουν αν θα «έχουμε ανάπτυξη»,  δημιουργία εργασιακών θέσεων, εθνικού εισοδήματος, και πάει λέγοντας. Πρόσφατο παράδειγμα, η Πορτογαλία που ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για εταιρείες «ώστε να τονώσει την οικονομία», παρότι προωθεί συνάμα μέτρα λιτότητας.


Δυο παραδείγματα του αποτελέσματος αυτής της τακτικής:


Η Google μόνο έχει χρησιμοποιήσει την Ιρλανδία και τις Κάτω Χώρες για να μεταφέρει δισεκατομμύρια δολάρια των κερδών της στον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων, με αποτέλεσμα έναν υπερπόντιο φορολογικό συντελεστή για την ίδια μόλις 5 τοις εκατό για το προηγούμενο έτος. 
Η Dell, εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, αντιμετώπισε  ένα φορολογικό συντελεστή της τάξης του 0,1 τοις εκατό σε μόλις δύο τρίτα των διεθνών κερδών της το 2011, λόγω της παροχής φορολογικών κινήτρων στην Σιγκαπούρη.

Είναι άξιο απορίας ότι από τα πλέον έγκυρα φερέφωνα του κεφαλαίου εγείρεται το ζήτημα και ότι, γενικότερα, σηκώνεται τώρα αυτή «η σκόνη» σχετικά με το τρομακτικού μεγέθους «χαμένο εισόδημα» των χωρών από την φοροδιαφυγή-φοροαπαλλαγή. Στο προαναφερθέν άρθρο πληροφορούμαστε επίσης ότι:
  • σε μια έκθεση της η Οργανωσης Οικονομικής Συνεργασιας και Αναπτυξης (OECD) εκφράζεται ο φόβος ότι αυτό που γίνεται διακυβεύει «την τιμιότητα» του εταιρικού φόρου εισοδήματος
  • εκφράζονται φόβοι ότι η σταθερότητας στην εταιρική φορολογία πλησιάζει το τέλος της, ως αποτέλεσμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών
  • η Ελβετία τον περασμένο μήνα υπέκυψε στις απαιτήσεις της ΕΕ να καταργήσει τα κίνητρα που προσφέρει σε ξένες πολυεθνικές, λέγοντας ότι θα ανακοινώσει τις μεταρρυθμίσεις στα μέσα του έτους
  • αυτό το έτος, το ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε πρόταση απαιτώντας να σταματήσει να αποκαλείται «φορολογικός παράδεισος» απο διεθνείς οργανισμούς προτείνοντας έναν εταιρικό φορολογικό συντελεστή 25 τοις εκατό
  • στην σύνοδο κορυφής G20 δεσμεύθηκαν να «καταστείλουν» την φοροαποφυγή των πολυεθνικών.
Τι συμβαίνει λοιπόν;


Δεν νομίζω οτι προβληματίστηκαν τόσο πολύ επειδή ξαφνικά οι χειμαζόμενοι λαοί έμαθαν για το σκάνδαλο σε βάρος τους, ότι δηλαδή γδέρνονται οι ίδιοι με φόρους και οι πολυεθνικές, έχοντας την οικονομική νομή του πλανήτη, στην ουσία, δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος πουθενά. Δεν νομίζω οτι φοβούνται την αντίδραση του κόσμου για κάτι που είναι γνωστό τοις πάσι.

Αρα; Άλλαξε μήπως κάτι σε σχέση με το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή είναι πάγια τακτική των πολυεθνικών και των κάθε εθνότητας μονοπωλίων και με το γεγονός ότι η φοροαπαλλαγή είναι θρησκευτικό δόγμα των πολιτικών υπηρετών τους; Σίγουρα όχι! Απλά, όπως είναι φυσικό, επειδη αυτό είναι το κυρίαρχο δόγμα, καταλήξαμε να έχουμε μια γελοία  κατάσταση ανταγωνισμού ως προς το ποιος θα μειώσει την φορολογία του κεφαλαίου περισσότερο. Η κατάσταση, που κυριολεκτικά έχει καταντήσει ένα αρρωστημένο αστείο, έχει φτάσει στο σημείο όπου εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ χωρών για την προσφορά χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών στα μονοπώλια και ιδιαίτερα στις πολυεθνικές.


Και ποίο είναι το προβλημα; Αυτό τώρα αρχίζει να λειτουργεί ανασταλτικά σε σχέση με μια σταθερότητα που θεωρείται προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Μια πτυχή του ανταγωνισμού αφορά το περιβάλλον επενδύσεων που η κάθε χώρα προσπαθεί να δημιουργήσει. Αυτό το περιβάλλον, όλο και περισσότεροι θεράποντες του συστήματος τώρα, θεωρούν ότι υπονομεύεται από την αστάθεια που δημιουργείται στο χώρο της φορολογίας εταιρικού εισοδήματος. Επιπλέον, και το κυριότερο, η παράταση της κρίσης βάζει επιτακτικότερα το ζήτημα της εξεύρεσης εσόδων για την κάθε χώρα ξεχωριστά.


Ακούμε λοιπόν φωνές που λένε «κάτι πρέπει να κάνουμε γι αυτό». Τι ακριβώς μπορούν να κάνουν ομως είναι δύσκολο να μας πουν. Δύσκολο, όπως δύσκολο είναι να λυθεί το προβλημα της γένεσης και αναπαραγωγής αντιφάσεων σ’ ένα σύστημα που εντούτοις επιβιώνει.


Ως πότε όμως… 

Πηγή: red rock views

Η αγορά πνέει τα λοίσθια, κανείς δεν πληρώνει κανέναν!

Θα θέσουμε το ερώτημα ωμά: 
Απειλείται όντως με μαζική κατάρρευση η ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες, όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες και ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στο πάσης φύσεως εμπόριο; 


Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι συγκαταλεγόμαστε μεταξύ εκείνων που συνήθως ελάχιστη σημασία δίνουν στις υπερβολές των καταστηματαρχών, οι οποίοι όποτε και αν ερωτηθούν, απαντούν ότι δήθεν έχουν «μείωση κατά 30% ή 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο». Μια περίπου μονίμως επαναλαμβανόμενη απάντηση, που αν τη λάβει κανείς σοβαρά υπόψη του και κάνει τις μαθηματικές πράξεις για τέσσερα – πέντε χρόνια οδηγείται στο παρανοϊκό συμπέρασμα ότι ο μαγαζατόρας που μιλάει είναι αδύνατον να υπάρχει με βάση οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο!


Αυτή τη φορά όμως έχουμε σχηματίσει την εντύπωση ότι το μαζικό κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ακόμη και μεγάλων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, συνιστά πραγματικό ενδεχόμενο. 

Από παντού μας έρχεται το μήνυμα ότι κανένας επιχειρηματίας δεν πληρώνει κανέναν – ούτε καν τους προμηθευτές του! 

 Η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη αφού εξόντωσε τους εργαζόμενους, τώρα εξοντώνει και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, ενώ μειώνει δραματικά και τον προσωπικό πλούτο ακόμη και των περισσότερων από τους κορυφαίους εκπροσώπους της επιχειρηματικής ελίτ της Ελλάδας. 

Σε πρώτη φάση, όλοι οι επιχειρηματίες και οι καταστηματάρχες ωφελήθηκαν από το Μνημόνιο.
Καταβαράθρωσαν τους μισθούς των υπαλλήλων τους, έκαναν μαζικές απολύσεις σε έκταση που ούτε να το ονειρευτούν δεν τολμούσαν, εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την πλήρη κατεδάφιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και τον πανικό όσων μισθωτών εξακολουθούν να εργάζονται, αφήνοντάς τους απλήρωτους για δύο, τρεις, πέντε ή και περισσότερους μήνες. Ο κόσμος ξοδεύει υποχρεωτικά όλο και λιγότερα χρήματα, εστιάζοντας μάλιστα τις δαπάνες του σε όλο και λιγότερα προϊόντα που καλύπτουν σε διαρκώς μεγαλύτερο ποσοστό πρωτίστως θεμελιώδεις ανάγκες. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στη χρηματική ρευστότητα της αγοράς, πέραν της αυτονόητης μείωσης των κερδών των επιχειρήσεων.
Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της ουσιαστικής χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν όλο και λιγότερα δάνεια με όλο και σκληρότερους όρους, στους οποίους διαρκώς λιγότερες επιχειρήσεις είναι σε θέση να ανταποκριθούν.
Το «στέγνωμα» της αγοράς από χρήμα γίνεται όλο και πιο αισθητό, οδηγώντας σε σοβαρές αλλαγές το πλαίσιο εντός του οποίου αναπτύσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα. Σοβαροί και συνετοί, ακόμη και επί δεκαετίες, επιχειρηματίες φέρονται πλέον και μεταξύ τους ως αφερέγγυοι απατεώνες: προσπαθούν να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε όσους έχουν δοσοληψίες μαζί τους.
Οσα χρήματα εισπράττουν τα παρακρατούν στο σύνολό τους και τα χρησιμοποιούν για να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το ενοίκιο, την εφορία, να δώσουν ίσως κάτι σε υπαλλήλους τους έναντι των μισθών που τους χρωστούν και φυσικά πρωτίστως για να περάσουν οι ίδιοι. Ακόμη και όσοι έχουν αποταμιευμένα μεγάλα ποσά χρημάτων, δεν είναι τρελοί για να τα ρίξουν στις επιχειρήσεις τουςμέσα σε αυτό το κλίμα οικονομικής κατάρρευσης των πάντων στη χώρα μας.
Προτιμούν να τα κρατήσουν και μάλιστα να τα βγάλουν στο εξωτερικό για να τα σιγουρέψουν από τις αρπακτικές διαθέσεις του Σαμαρά και των ομοίων του. Μέσα σε αυτόν τον φαύλο κύκλο της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες απαιτούν να πληρώνονται μετρητά για κάθε συναλλαγή με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται διαρκώς ο όγκος των συναλλαγών αφού η επιχειρηματική πίστωση περιορίζεται δραστικά.
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα υποσκάπτεται η θέση και σχεδόν όλων των υγιών μέχρι πρότινος επιχειρήσεων. Καθώς πλέον οι πάντες χρωστούν στους πάντες, όλες σχεδόν οι ελληνικές επιχειρήσεις αρχίζουν να συγκροτούν ένα πολλαπλά αλληλοδιαπλεκόμενο πλέγμα που απειλείται με συνολική κατάρρευση κολοσσιαίων κοινωνικών επιπτώσεων, αν όντως αυτή λάβει χώρα – πράγμα που είναι απολύτως βέβαιο αν συνεχιστεί η ίδια ολέθρια πολιτική των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, τα φληναφήματα των οποίων ουδείς επιχειρηματίας πλέον πιστεύει.

πηγή

Κολοσσιαία άσκηση καταστολής με στόχο τον «εχθρό»-λαό


Κολοσσιαία «αντιτρομοκρατική» άσκηση σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ, με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, μεταφερόμενες από τις 27 χώρες - μέλη της, ετοιμάζουν οι Ευρωενωσιακοί, που ενισχύουν το θεσμικό πλαίσιο για την προληπτική καταστολή του λαϊκού κινήματος, με πρόσχημα την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας». Σύμφωνα με το αποκλειστικό άρθρο του«Ριζοσπάστη» του Σαββάτου 27 Απρίλη 2013, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την «πανευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική άσκηση», υπό την εποπτεία του «Δικτύου Atlas», ο λεγόμενος συντονιστής Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ, Gilles de Kerchove, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πρωτοβουλία αυτή είναι η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση προσομοίωσης που έχει λάβει χώρα στην Ευρώπη και διεξάγεται από τις ειδικές μονάδες επέμβασης των διαφόρων κρατών - μελών. Η άσκηση αποτελείται από ταυτόχρονη προσομοίωση τρομοκρατικών επιθέσεων σε κτίρια και διάφορες υπηρεσίες μεταφορών (τρένα, λεωφορεία, πλοία) σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία, Ιρλανδία, Λετονία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβακία και Ρουμανία). Θα παρθεί ένας μεγάλος αριθμός ομήρων με τις επιθέσεις και θα προβούν κοινές δραστηριότητες διάσωσης (...)».

Το «Δίκτυο Atlas» είναι μια ένωση που αποτελείται από τις ειδικές αστυνομικές μονάδες των 27 κρατών - μελών της ΕΕ «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των ποινικών πράξεων». Η ορολογία που επιλέγεται δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού το αστικό δίκαιομπορεί να χαρακτηρίσει «ποινική πράξη» οτιδήποτε σχετίζεται με τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και να το συνδέσει έτσι με την τρομοκρατία. «Παράνομη» πράξη είναι, για παράδειγμα, η συμβολική κατάληψη ενός υπουργείου, ακόμα και μια απεργία, όταν τα αστικά δικαστήρια την κρίνουν ως τέτοια.
Η νομική βάση για την ύπαρξη και λειτουργία του «Δικτύου Atlas» παρέχεται με την απόφαση 2008/617/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, που επιτρέπει στα κράτη - μέλη να ζητούν τη συνδρομή άλλου κράτους - μέλους σε περίπτωση «κρίσεων». Γράφεται, χαρακτηριστικά, στην απόφαση: «(...) συνιστά συμπλήρωμα των διατάξεων της απόφασης Prum με τις οποίες προβλέπονται μορφές αστυνομικής συνδρομής μεταξύ κρατών - μελών μέσω ειδικών μονάδων επέμβασης σε άλλες καταστάσεις, δηλαδή σε ανθρωπογενείς καταστάσεις κρίσεως οι οποίες συνιστούν σοβαρή άμεση υλική απειλή κατά προσώπων, ιδιοκτησίας, υποδομών ή οργανισμών (...) καθορίζει γενικούς κανόνες και όρους, ώστε οι ειδικές μονάδες επέμβασης ενός κράτους - μέλους να μπορούν να παρέχουν βοήθεια ή/και να διενεργούν επιχειρήσεις στο έδαφος άλλου κράτους - μέλους (εφεξής "αιτούν κράτος μέλος"), όταν έχουν προσκληθεί από το δεύτερο κράτος - μέλος και έχουν συμφωνήσει να το πράξουν για να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση κρίσης».
Ως «κατάσταση κρίσης» περιγράφεται «κάθε κατάσταση κατά την οποία οι αρμόδιες αρχές ενός κράτους - μέλους έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι υφίσταται ποινικό αδίκημα που συνιστά σοβαρή άμεση υλική απειλή κατά προσώπων, ιδιοκτησίας, υποδομών ή οργανισμών του εν λόγω κράτους - μέλους». Δηλαδή, για την ενεργοποίηση όλου αυτού του δικτύου καταστολής με δυνάμεις μεταφερόμενες από χώρα σε χώρα, αρκεί μιαν εκτίμηση του αστικού κράτους ότι απειλούνται για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις του όποιουεπιχειρηματικού ομίλου. Αλλά από το λαϊκό κίνημα, τέτοιοι κίνδυνοι δεν υφίστανται. Προκειμένου όμως να «εκτιμηθεί» μια απειλή, δουλεύουν και οι προβοκάτσιες...
Στο ίδιο πνεύμα δρομολογούν και κοινές ασκήσεις τύπου «Αtlas», για την «αντιμετώπιση κρίσεων» στο εσωτερικό των κρατών - μελών, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Τα κράτη - μέλη και η Ένωση είναι ανάγκη να αναπτύξουν μια πολιτική που εδράζεται στην πρόληψη, την ετοιμότητά τους και την αντιμετώπιση όλων των σημαντικών απειλών κατά της ασφάλειας, ιδίως αυτών που προσδιορίζονται στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας, στη στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας και σε τακτικές εκθέσεις του Συντονιστή της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ».
Ως άμεσες δράσεις προτείνονται:
  • «Η υποχρέωση της Ένωσης να κινητοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για την πρόληψη τρομοκρατικών απειλών στην ΕΕ και για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του άμαχου πληθυσμού από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση». Η ΕΕ ανοίγει το δρόμο για ωμές επεμβάσεις στα κράτη - μέλη, χαρακτηρίζοντας δράσεις και κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος απειλή για τους «δημοκρατικούς θεσμούς»!
  • «Η θέσπιση εργαλείων από την πλευρά της Ένωσης για την αντιμετώπιση ορισμένων νέων μειζόνων προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, όπως είναι εκείνες στον τομέα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και της ασφάλειας του εφοδιασμού με άλλα κρίσιμα προϊόντα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αποκλεισμού υποκινούμενου από πολιτικά κίνητρα». Μια κινητοποίηση ή γενική απεργία σε λιμάνια, σε μεταφορικά μέσα, σε ενεργειακές υποδομές μπορεί κάλλιστα με τη λογική της ΕΕ να χαρακτηριστεί «πρόκληση της ασφάλειας».
  • «Ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή κατάλληλων ασκήσεων σε επίπεδο ΕΕ για την αντιμετώπιση κρίσεων, με τη συμμετοχή εθνικών δομών αντιμετώπισης κρίσεων και των κατάλληλων δομών της ΕΕ». Ανάλογες ασκήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα με τη συμμετοχή μονάδων και του στρατού για την «αντιμετώπιση πλήθους».
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ είναι ιμπεριαλιστική συμμαχία των μονοπωλίων και σαν τέτοια δεν πρόκειται να αλλάξει. Στρέφεται εναντίον των λαών, τόσο μέσα στην επικράτεια των κρατών - μελών της, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπροστά στην ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της καταστολής και των πολεμικών σχεδίων, για τα λαϊκά στρώματα γίνεται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της πάλης για αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς, με ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων σε κάθε χώρα και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
902.gr