EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το δημοσίευμα της «Welt» για τις γερμανικές αποζημιώσεις που έκανε ρεκόρ σχολίων !

Ρεκόρ σχολίων από αναγνώστες της ηλεκτρονικής έκδοσης της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας “Die Welt” , ιδιοκτησίας του ομίλου που εκδίδει τη λαϊκή “Bild”, κατέγραψε άρθρο που αναφέρεται στην πιθανότητα η Γερμανία να πρέπει να καταβάλει στην Ελλάδα το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο....
Η γερμανική εφημερίδα στο άρθρο που συνοδεύεται με φωτογραφία ναζί αξιωματικών στην κατεχόμενη Αθήνα, με λεζάντα «οι Ναζί στο λίκνο της Δημοκρατίας» αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την καταβολή του κατοχικού δανείου αλλά και της κατηγορηματικής άρνησης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Ο Μανώλης Γλέζος αυτός ο βετεράνος ήρωας της ελληνικής αντίστασης ερεύνησε το ζήτημα, έγραψε βιβλία και ουδέποτε σταμάτησε να ζητεί την καταβολή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα. Σε μια συνέντευξή του στη “Welt” πριν από λίγο καιρό υπογράμμισε πως η Γερμανία οφείλει περισσότερα από  160 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Η γερμανική εφημερίδα, στο δημοσίευμα με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», αναφέρεται ακόμα και στα αντιγερμανικά συνθήματα της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, τα οποία μπορεί να σοκάρουν (σ.σ. τη γερμανική κοινή γνώμη) κάνοντας λόγο για την πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από τη Γερμανία να πληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής.

  Τα περισσότερα σχόλια των αναγνωστών δείχνουν την αγανάκτηση του μέσου γερμανόφωνου αναγνώστη για τις απαιτήσεις της Ελλάδας έπειτα από περίπου επτά δεκαετίες καθώς και για τον χρόνο και τρόπο που η χώρα μας εκφράζει ένα τέτοιο αίτημα. «Δεν πρόκειται απλώς να ασχοληθώ ποτέ ξανά με την Ελλάδα. Ούτε για διακοπές δεν αξίζει να πάει κάποιος σε αυτή τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας αναγνώστης, ενώ άλλο σχόλιο υποστηρίζει πως 160 δισεκατομμύρια ευρώ δεν κοστίζει ούτε ολόκληρη η Ελλάδα. «Αρχίζω να σιχαίνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη – μέλη της» αναφέρει άλλος αναγνώστης, ενώ τα περισσότερα σχόλια φέρεται να προέρχονται από γερμανόφωνους που δεν έζησαν την περίοδο του ναζισμού και αδυνατούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο ένα κράτος –μέλος της Ε.Ε ζητεί κάτι τέτοιο από έναν εταίρο του.

Στα τάρταρα των μαζικών κατασχέσεων

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του ολοκληρωμένου ολέθρου. Στα τελευταία «συμβόλαια θανάτου»: Στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ακινήτων, της ατομικής ιδιοκτησίας…
Τα κυβερνητικά ανδρείκελα, εκτελώντας πειθήνια τις εντολές του ευρω-φασισμού και των διεθνών χρηματιστηριακών αρπακτικών, στράγγιξαν τις φλέβες της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού από κάθε «ροή αίματος», από κάθε «ρευστότητα» χρήματος…


ΤΩΡΑ ανοίγουν το δρόμο των «χαριστικών βολών»: Των κατασχέσεων μισθών και συντάξεων, της «ρευστοποίησης» των ακινήτων και της ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ (δηλαδή της μεγάλης ιστορικής κλοπής) αυτής της «ρευστοποίησης»...

Και μάλιστα βιάζονται, διότι οι διεθνείς «νταβάδες» του 4ου Ράιχ, διαβλέποντας την επικείμενη κοινωνική θύελλα, προσπαθούν να ρουφήξουν, το ταχύτερο δυνατόν, και τα τελευταία υπολείμματα αίματος που μας έχουν απομείνει.

Το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, εκτός από τα νέα δολοφονικά μέτρα, ανοίγει και το δρόμο των κατασχέσεων.

Το δρόμο αυτόν τον ανοίγουν τα μέτρα για τις Ληξιπρόθεσμες «οφειλές».



Τα μέτρα αυτά ορίζουν τούτο: Σε περίπτωση «εκπρόθεσμης καταβολής» έστω και μιας από τις προβλεπόμενες δόσεις, η ρύθμιση διευκόλυνσης χάνεται, με αποτέλεσμα να γίνεται απαιτητό το σύνολο της εμφανιζόμενης «οφειλής».

Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί, πλέον, να δώσει «εντολή παρακράτησης μέρους ή του συνόλου της χρηματικής απαίτησης κατά τρίτων προσώπων»: Δηλαδή κατασχέσεις μισθών και συντάξεων απευθείας από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημείωση: Η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται και προσαύξηση στο 15%, σε μια εξέλιξη που καταργεί την όποια προβλεπόμενη «διευκόλυνση».

Γίνεται ολοκάθαρο πλέον ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος των μαζικών κατασχέσεων μισθών και συντάξεων, διότι ο μεγάλος όγκος του ελληνικού πληθυσμού, λεηλατημένος αγρίως επί τόσα χρόνια και οδηγημένος σε πλήρη οικονομική χρεοκοπία, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί ούτε στις «διευκολύνσεις», τις δόσεις: Θα χάσει και αυτό το πονηρό «προνόμιο» με προσαυξήσεις…

Κατασχέσεις σπιτιών.



Ο δρόμος εδώ έχει ανοίξει: Οι οφειλέτες προς το Δημόσιο χάνουν περιουσίες για πενταροδεκάρες.

Και αυτή η διαδικασία των κατασχέσεων θα πάρει επιδημική, μαζική διάσταση, διότι σήμερα ελάχιστοι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Οι μη κατέχοντες θα χάσουν τα σπίτια τους, ό,τι έχουν και δεν έχουν…

Τα κυβερνητικά ανδρείκελα διευκολύνουν και επιταχύνουν αυτές της διαδικασίες ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ.


Διαβάζουμε στο άκρως κατατοπιστικό άρθρο: "Αρπαγή και λαμογιά ανάβουν το φιτίλι"


«Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, θα επιτρέπονται στο εξής, προς διευκόλυνση των οφειλετών, οι μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής. Με την απόφαση αυτή διευκολύνονται συναλλαγές, όπως επίσης και η εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο…
…Με ακόμη πιο απλά λόγια: «Πούλα το σπίτι σου ή ό,τι άλλο έχεις και φέρτα, ανεξαρτήτως διαδικασίας». Κάπως έτσι εξηγείται και η πολύμηνη επισήμανση του Τόμσεν ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλα φορολογικά βάρη. Όλοι ξέρουν ότι κανείς πια δεν έχει να πληρώσει τίποτε…».


Ολόκληρο το άρθρο το διαβάσαμε ΕΔΩ:

http://greki-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3676.html

Το άρθρο πρέπει να διαβαστεί διότι αποκαλύπτει και πολλές άλλες πτυχές αυτού του τερατώδους «ευρήματος» για τη γενίκευση των κατασχέσεων της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και τη γενίκευση της λαμογιάς και φοροδιαφυγής…


Έχουμε μπει, συνεπώς, στην τελική ευθεία της ευρω-φασιστικής βαρβαρότητας: Στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών και κάθε ατομικής ιδιοκτησίας…

Έχουμε μπει και στην τελική ευθεία της ολοκληρωτικής και παταγώδους χρεοκοπίας του ΣΥΝΟΛΟΥ της ελληνικής κοινωνίας και στις «χαριστικές βολές» του θανάτου μας.

Όταν ένα καθεστώς καταφεύγει σε τέτοια φρικιαστικά μέτρα λεηλασίας και ασύδοτης κολπής, αυτό σημαίνει ότι ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ…

Καταρρέει και σαν το πληγωμένο κτήνος επιτίθεται για να κατασχίζει και κατασπαράξει τα θύματά του: το λαό του…

Να αναφέρουμε, επίσης, επιγραμματικά και τα άλλα δολοφονικά μέτρα του κατεπείγοντος πολυνομοσχεδίου»:

1). Χαράτσι ακινήτων. Παραμένει σε ισχύ και για το 2013 «μειωμένο» κατά 15%. Ασήκωτες ανατιμήσεις προβλέπονται για τα λαϊκά σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών.

2. Απολύσεις στο Δημόσιο…


3.Αυξάνεται από 1η Σεπτέμβρη 2013 κατά δύο ώρες το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

4. «Ανοιγμα επαγγελμάτων»: Αίρονται οι υπάρχοντες περιορισμοί (επιφανείας, αποστάσεων κ.λπ.) για τα πρατήρια άρτου, αλλάζουν οι όροι χορήγησης και διατήρησης επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών κ.ά.


ΠΗΓΗ

To σχέδιο του αιώνα: Ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης σε όλη την Ευρώπη !!!

«Οι σημαντικότερες πολιτικές αλλαγές, κρύβονται καμιά φορά στη λεπτομέρεια. Μυστικά, κρυμμένα σε μια οδηγία, που προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να περάσει το σχέδιο του αιώνα. Δεν πρόκειται για τίποτε λιγότερο από την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης σε όλη την Ευρώπη.

Εάν περάσει το σχέδιο της Επιτροπής, το νερό από ένα συλλογικό αγαθό θα μετατραπεί σε αντικείμενο κερδοσκοπίας με το οποίο μπορούν να κερδηθούν και στη Γερμανία δισεκατομμύρια.

Είναι μια νίκη μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που πολέμησαν αρκετά χρόνια γι’ αυτή την ιδιωτικοποίηση.

Οι συνέπειες για εμάς τους καταναλωτές μπορεί να είναι τεράστιες.

Τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, θα μας το δείξουν (βλ. στο παρακάτω βίντεο) οι Στέφαν Στούχλιγκ και Νίκολας Στάινερ».

Το «Monitor» της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ερευνά τον ρόλο της Κομισιόν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Η εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Monitor» έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περιοχή Pacos de Ferreira της Πορτογαλίας όπου επιβλήθηκε η ιδιωτικοποίηση και όπου μέσα σε λίγα χρόνια τα τιμολόγια αυξήθηκαν 400 τα εκατό και συνεχίζουν με αύξηση 6 τα εκατό κάθε χρόνο. «Δεν μπορούμε πια να πιούμε νερό, όπως πίναμε στο παρελθόν, δεν είναι καλό» λένε οι κάτοικοι της περιοχής που ήταν από την αρχή αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση.

Το 8λεπτο βίντεο στη συνέχεια πηγαίνει στο κέντρο του προβλήματος στις Βρυξέλλες. Εκεί ερευνά σε βάθος την κατάσταση και παρουσιάζει έγγραφα που αποδεικνύουν την απόφαση για «άνοιγμα της αγοράς» του νερού, ξεκινώντας από τις χώρες του Νότου, μια αγορά που την υπολογίζουν σε τριψήφια δις.

Όσο για τους ποιους έχει ως συμβούλους, στην ομάδα ειδικών που χαράσσουν την πολιτική του νερού, ο επίτροπος Barnier ο ισχυρός άντρας της Commission, το ρεπορτάζ μας πληροφορεί ότι είναι το Steering Group που αποτελείται από τους γενικούς διευθυντές των μεγαλύτερων πολυεθνικών του χώρου.

«Το γκρουπ δεν το επέλεξα εγώ» δηλώνει ο Barnier, «Αν με ρωτάτε αν θα έπρεπε να είναι αυτό το γκρουπ πιο ισορροπημένο απαντάω ναι» λέει όταν ο δημοσιογράφος του διαβάζει τη λίστα των συμμετεχόντων… «Νερό ένα ανθρώπινο δικαίωμα ή μια μπίζνες δισεκατομμυρίων δολαρίων;» «Φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν». «Στο μέλλον το νερό θα ανήκει στις πολυεθνικές αντί σε όλους εμάς.»

Με αυτές τς φράσεις κλείνει ένα ρεπορτάζ μιας πραγματικής εκπομπής ειδήσεων, μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης. Της γερμανικής… Και στα δικά μας!

Πηγή: savegreekwater - www.savegreekwater.org - tvxs.gr

Εnglish version video link http://youtu.be/rbCD8HA11sg


Συλλογή υπογραφών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού: ΕΔΩ

Προτεινόμενη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!

ΜΕΣΩ ΑΦΜ Η τροχαία θα ελέγχει για ληξιπρόθεσμα χρέη

Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή την ασφάλεια του οχήματός
μας.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxisκάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την Δευτέρα το πρωί.

1.Τέλη κυκλοφορίας:
Οι αστυνομικοί έχουν από φέτος αρμοδιότητα να ελέγχουν και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το ένα από τα δύο αντίγραφα πληρωμής που σας έδωσε η τράπεζα για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση που σας σταματήσει κάποιος. Αν δεν έχετε πληρώσει, κινδυνεύετε με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ενώ τα έγγραφα θα σας επιστραφούν μόνο αν πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο που είναι το ισόποσο των τελών.

2.Ασφάλιστρα αυτοκινήτου:
Το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να περιορίσει το φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ανέθεσε –δια νόμου- στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την αρμοδιότητα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με στόχο τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Αν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις παραβάτες (και θεωρείται δεδομένο ότι θα εντοπιστούν δεδομένου ότι τα ανασφάλιστα εκτιμώνται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο), η ΓΓΠΣ, αποστέλλει ειδοποιητήριο στον κάτοχο του αυτοκινήτου με το οποίο τον καλεί εντός οκτώ ημερών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Μετά την παραλαβή της επιστολής, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, εφόσον φυσικά θελήσει να συμμορφωθεί και να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να επιδείξει στην ασφαλιστική εταιρεία το ειδοποιητήριο της ΓΓΣ και να προσκομίσει και ένα παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 250 ευρώ. Δηλαδή, ούτως ή άλλως θα πρέπει να πληρώσει τα ασφάλιστρα (σ.σ υπολογίστε τουλάχιστον 600 ευρώ τον χρόνο για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού) αλλά και ένα «καπέλο» 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου. Αν ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκριθεί εντός των οκτώ ημερών, τότε η ΓΓΠΣ οφείλει να στέλνει στοιχεία και ονοματεπώνυμα στην αστυνομία. Η χρήση ανασφάλιστου αυτοκινήτου (είτε από τον οδηγό, είτε από τον ιδιοκτήτη) συνεπάγεται και ποινές φυλάκισης οι οποίες φτάνουν στους 12 μήνες. Και δεν είναι μόνο της φυλακής τα σίδερα... (σ.σ που δεν καταλήγει βέβαια κανένας εκεί διότι όλες αυτές οι ποινές εξαγοράζονται). Αν οδηγός εντοπιστεί από αστυνομικό να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα, θα τιμωρείται:
-Με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για10 ημέρες. Αν το ανασφάλιστο όχημα εντοπιστεί ύστερα από ατύχημα, η άδεια κυκλοφορίας αφαιρείται για δύο χρόνια ενώ σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια
-Με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ

3. Εγγραφα
Ξέχασες στο σπίτι την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας; Ας λένε ότι έφτιαξαν ηλεκτρονικό σύστημα και μπορούν να ελέγξουν ποιος πλήρωσε και ποιος όχι. Αν σε σταματήσει για έλεγχο ο τροχονόμος, θα σου επιβάλλει πρόστιμο. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσφατα. Και δεν είναι μόνο η απόδειξη των τελών κυκλοφορίας. Για κάθε έγγραφο από τα παρακάτω που δεν θα έχουμε μαζί μας όταν οδηγούμε, θα πληρώνουμε 20 ευρώ:

Ο οδηγός οδικού οχήματος υποχρεούται, όταν οδηγεί, να φέρει:

-τη νόμιμη άδεια οδήγησης,
-την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος,
-το αποδεικτικό ασφάλισης,
-την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και κατά περίπτωση
-την ειδική άδεια οδήγησης οδηγού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου,
-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.),
-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) και τα λοιπά έγγραφα που απαιτεί η Συμφωνία ADR του ν.1741/1987 (Α΄225) όπως ισχύει,
-το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου,
-την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων,
- τη βεβαίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου,
-τη βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας και το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα, καθώς και οποιαδήποτε άλλο έγγραφο, βεβαίωση, ή πιστοποιητικό απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος από τις ειδικές διατάξεις.

fpress

H PASOK Airlines σας καλοσωρίζει στην πτήση της !!!

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια σε διάστημα ενός μόνο χρόνου για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό βλέπει κανείς πως 123 άτομα «πετούσαν» κάθε μέρα για τις ανάγκες και τους σκοπούς του Κινήματος εντός και εκτός Ελλάδας.

Ένα κίνημα με φτερά, όπως τα φτερά που…έκαναν 114 εκατ. ευρώ και πέταξαν από τα ταμεία της Ιπποκράτους.

Ένα «ιπτάμενο» κόμμα, που με τον σύγχρονο Φιλέα Φογκ στο πιλοτήριο έκανε το γύρο του κόσμου σε καθημερινή βάση.

Ένα πολιτικό «αεροπλανάκι» που επάξια θα μπορούσε να μετονομασθεί σε PASOK Airlines.

Οδός (επ)αναστάσεως...

Όποιο δάχτυλο κι αν σου κόψουν, θα φωνάξεις από τον πόνο
Όταν σου κομματιάζουν την πατρίδα, πως μπορείς να σωπαίνεις;

Αυτός ο λαός δεν θέλει άλλους περισπούδαστους σωτήρες ανεπάγελτους χαρτογιακάδες που ζούνε
στον δικό τους κόσμο, για να ορίσουν το αύριο και την μοίρα της πατρίδας…
Αυτός ο λαός θέλει Κολοκοτρωναίους και Καραϊσκάκηδες να σταθούν όρθιοι ανάμεσα σε αυτόν και τα ανθρωπόμορφα κτήνη, να τον πάρουν από το χέρι και να τον τραβήξουν στον δρόμο της λευτεριάς…
Αυτός ο λαός δεν θέλει στην κεφαλή του άλλους απάτριδες και άθεους, πιστούς του μαμωνά και υποτακτικούς δαιμόνων…
Αυτός ο λαός δύο πράγματα μονάχα θέλει. Το δίκιο του και την πατρίδα του…

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα σωθείς από τον καλοσχεδιασμένο όλεθρό σου;
Μήπως οι ψευδοσωτήρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να σε σώσουν;
Μήπως οι μισές αλήθειες που σου προτάσσουν για να τους ακολουθήσεις;
Δεν ξέρεις πως η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από το ψέμα, επειδή κατορθώνει να σε παραπλανά και να σε οδηγεί τελικά σε λάθος δρόμο;
Με αυτούς, λοιπόν, θα σωθείς;
Με αυτούς θα βρεις την Ιθάκη;
Με αυτούς θα βγεις από το σκοτάδι που σε βασανίζει και θα πλησιάσεις το φως που θα σε λυτρώσει;
Είσαι σίγουρος πως δεν γίνεσαι -και πάλι- θύμα μαγειρεμένων σωτήρων;

Ετούτες τις ημέρες που ζούμε, βλέπουμε όλοι μας πως ο στόχος τους δεν είναι το χρήμα, αφού το είχανε από πάντα. Ο στόχος τους είναι ένας λαός, που ποτέ δεν τους ανέχθηκε, ένας λαός που πάντοτε βρήκε τα κουράγια και τις δυνάμεις εκείνες για να σηκώσει το κεφάλι του και να βροντοφωνάξει το δίκιο, να παλέψει για τα αυτονόητα, ακόμη και να πεθάνει κραυγάζοντας "όχι".
Τώρα, λοιπόν, που οι εισβολείς έγιναν γνωστοί, τώρα που φεύγει η ομίχλη, τώρα που ετοιμάζονται οι δειλοί για το ολοκληρωτικό τους χτύπημα, εμείς πρέπει να ξεφύγουμε από τον φυσιολογικό ανθρώπινο φόβο, πρέπει να υποτάξουμε και να διαγράψουμε την «λογική» που μας βάλανε οι επιτήδειοι, πρέπει να κάνουμε το δικό μας άλμα και να γράψουμε την ιστορία ξεγράφοντας τα αποβράσματά της, αποτινάσσοντας τις αλυσίδες που πασχίζουν να μας φορέσουν...
Ετούτοι βάζουνε σαν όπλο τους τον μαμωνά και ομολόγησαν πως κάνανε συμμαχία με τον ίδιο τον διάολο για να μας πολεμήσουν…
Εμείς δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να προτάξουμε την πίστη μας και τον Θεό μας που από πάντα μας στάθηκε όποτε του το ζητήσαμε.

Ο θερισμός σιμώνει, λοιπόν... Και θέλει πολλή δουλειά...
Ετούτη η πατρίδα έθρεψε και ανέχτηκε πολλά σκουπίδια, σκιές και υπηρέτες των δαιμόνων...
Για ετούτη την πατρίδα ξανάρθε η στιγμή να δοξάσει και να δοξαστεί.
Γι αυτόν τον λαό υπάρχει ο μονόδρομος της αξιοπρέπειας και της λευτεριάς, που χαράχτηκε ανεξίτηλα σε χώματα, σε πέτρες και σε μάρμαρα από νέους και νέες που δεν ήξεραν για τι άλλο να ζήσουν, πέρα από την λευτεριά...

Άντε, το λοιπόν, αδέρφια.
Οι ώρες, οι μέρες, οι καιροί, μας θέλουν αδελφωμένους και συνοδοιπόρους.
Ας ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την πατρίδα, τους προγόνους και τους Αγίους, χορεύοντας με τους αγγέλους και κάνοντας για μία ακόμη φορά τον χάρο να μας σεβαστεί...

Άντε το λοιπόν αδέρφια.
Γιατί αν δεν διώξουμε σύντομα ετούτο το σκοτάδι, δεν θα φύγει ποτέ για να δώσει την θέση του στο φως..., δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βαδίσουμε στον δρόμο του δικού μας μαρτυρίου, της δικής μας (επ)ανάστασης...

Κωνσταντίνος
ΠΗΓΗ

60.000 ευρώ πρόστιμο στον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα

Εγγύηση 60.000 ευρώ πλήρωσε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, μετά την απόλογία του στον ανακριτή. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα....

Εγγύηση 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον Ευάγγελο Μπουζούλα μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.
Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων - υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.
Ο συνήγορός του κ. Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε ότι «στοχοποιούνται συνδικαλιστές για να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ».

Σύντομα ο ανακριτής θα καλέσει για απολογία και ένα γνωστό μας πρόσωπο, αναμένεται. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ.

 

Οι γυναίκες της Χαλκιδικής - «Ελάτε να παλέψουμε όλοι μαζί»

Οι γυναίκες της Χαλκιδικής μιλάνε στην «Εφ.Συν.» για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, για τις προσωπικές τους ιστορίες, για τη βία, για τις προφυλακίσεις των συγχωριανών τους και ζητούν συμπαράσταση από τις γυναίκες όλης της Ελλάδας

«Τα παιδιά βιώνουν μιαν ανομική κοινωνία κι εμείς πρέπει να τους κάνουμε να πιστέψουν στη δημοκρατία»

«Δεν θα έχουμε αέρα να αναπνεύσουμε, θα αναγκαστούμε να φύγουμε μετανάστες»

Ρεπορτάζ: Ντίνα Δασκαλοπούλου, φωτογραφίες: Κατερίνα Σεϊτανίδου

Κάθε φορά που σφίγγουν στην αγκαλιά τους τα τρομοκρατημένα τους παιδιά. Κάθε φορά που παρηγορούν τις φοβισμένες τους μανάδες. Κάθε φορά που προσπαθούν να ηρεμήσουν τους εξοργισμένους τους άντρες. Κάθε στιγμή, όλες αυτές τις μακρόσυρτες μέρες που οι συγχωριανοί τους παραμένουν φυλακισμένοι, οι γυναίκες της Χαλκιδικής ζουν μιαν απέραντη μοναξιά. «Γι’ αυτό σήμερα βγάζουμε αυτήν την επιστολή προς τις γυναίκες της υπόλοιπης Ελλάδας: Για να νιώσετε τι σημαίνει να είσαι μάνα, σύζυγος, κόρη σ’ αυτή τη γωνιά που η δημοκρατία έχει καταλυθεί», λέει η Μελαχροινή Λιάκου, φορώντας το αιώνιο μπλουζάκι «Οχι στην εξόρυξη χρυσού».

Mαζεύουν υπογραφές

Δυο μέρες τώρα σαρώνουν τα χωριά και μαζεύουν υπογραφές «για τον αγώνα μας και για να αποφυλακιστούν τα παλικάρια μας». Αγρότισσες, νοικοκυρές, επιστημόνισσες, πιτσιρίκες και ηλικιωμένες, μέχρι χτες βράδυ χιλιάδες γυναίκες είχαν υπογράψει την επιστολή. Η Ευαγγελία Χρυσούλη –μια ηλικιωμένη νοικοκυρά- είναι μία από αυτές: «Από τότε που έχασα το δικό μου παιδί, τα βλέπω όλα σαν δικά μου. Αν ήταν τόσο άδικα ο δικός μου γιος στη φυλακή, ή θα σκότωνα ή θα σκοτωνόμουν. Τι Πάσχα θα κάνουν αυτοί οι γονείς; Εχω φάει ατελείωτα χημικά, με έχουν σύρει οι μπάτσοι στις Σκουριές, τα έχω αντέξει όλα. Αλλά αυτή την αδικία δεν την αντέχω». «Ξέρω αυτά τα δυο παιδιά από μικρά, ο ένας ήταν συμμαθητής του γιου μου», λέει η Κατερίνα Φόρα. «Δεν έχω λέξεις να μιλήσω στη μάνα του. Τι να της πω; Οι γονείς τους κλαίνε και σωπαίνουν, φοβούνται κι ελπίζουν». Δίπλα στην Κατερίνα κάθεται η Γώγα Μαρίνου, που πριν από λίγες μέρες συγκίνησε το πανελλήνιο τραγουδώντας με μια ντουντούκα έξω από την ασφάλεια: «Τα ΜΜΕ τούς παρουσιάζουν σαν στυγνούς δολοφόνους. Είναι δυο οικογενειάρχες, βιοπαλαιστές, ντόμπρα παλικάρια. Εμάς είναι τα παιδιά μας. Γυρεύω το γιο μου, την κόρη μου θέλω. Αυτό είναι το δικό μας τραγούδια πια».

Η Μαρία είναι 18 χρόνων. Ο γιος ενός εκ των δυο κρατουμένων ήταν συμμαθητής της: «Εχασα τον πατέρα μου πριν από ένα χρόνο. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: Να πεθαίνει ο μπαμπάς σου ή να σ’ τον παίρνουν ξαφνικά μες στη νύχτα και να τον κλείνουν σ’ ένα μπουντρούμι; Τα παιδιά έχασαν όλη τη ζωή τους από εκείνο το βράδυ». Ολα τα παιδιά που μπήκαν στο στόχαστρο της καταστολής έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ και καιρό. «Ακόμα και στις ζωγραφιές τους σχεδιάζουν φωτιές, μπλόκα, ξύλο και ΜΑΤ», μας λέει η εκπαιδευτικός Τάνια Λούπου. «Στο μάθημα της Γλώσσας δόθηκε η εξής άσκηση: Ο δήμαρχος της πόλης σας θέλει να χτίσει στο μοναδικό πάρκο. Τι κάνετε; Τα παιδιά λοιπόν απάντησαν: “Κλείνουμε το πάρκο με κορδέλες, κάνουμε διαδήλωση κι αν ο δήμαρχος δεν ακούσει, θα τα κάψουμε όλα”. Κι εγώ πρέπει να πείσω τα παιδιά αυτά που έχουν υποστεί τόση βία ότι η βία δεν είναι λύση, ότι στη δημοκρατία συζητάμε, ότι η αστυνομία δεν είναι οι κακοί, αλλά μας προστατεύουν. Τα παιδιά βιώνουν μιαν ανομική κοινωνία κι εμείς πρέπει να τους κάνουμε να πιστέψουν στη δημοκρατία». «Μέχρι την Κυριακή που τους προφυλάκισαν, είχαμε ακόμα μια ελπίδα, μετά χάθηκαν όλα», λέει η Ειρήνη Κορδερά. «Δεν περιμέναμε τίποτα από τους ξεπουλημένους πολιτικούς, ούτε από τους καναλάρχες εργολάβους. Αλλά περιμέναμε πολλά από τη Δικαιοσύνη. Δύο αγωνιστές είναι στη φυλακή. Ο μεγαλύτερος θυμός, η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε από τη Δικαιοσύνη.

Απογοήτευση

Ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης έχει κάνει αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα τι κάνει; Τι γυρεύει ως υπουργός μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση; Αν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, αν δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, να φύγει». «Εγώ εκπλήσσομαι συνεχώς από το πόσο εγκληματικοί μπορεί να γίνουν οι άνθρωποι», λέει η εκπαιδευτικός Σοφία Μπέλλα από την Ουρανούπολη. «Η εξουσία έχει παίξει αυτό το παιχνίδι άπειρες φορές, ξέρει και τη στρατηγική και τις τακτικές και τις μεθόδους. Τους προφυλάκισαν εν ριπή οφθαλμού με κινηματογραφικό τρόπο λες και είναι οι χειρότεροι εγκληματίες. Εμείς είμαστε πρωτάρηδες σε τέτοιες μάχες, αλλά μαθαίνουμε γρήγορα». «Δεν παρακαλάμε κανέναν πολιτικό και κανέναν δικαστή, αντιθέτως τους φέρνουμε ενώπιον των ευθυνών τους», λέει η Σοφία Μαυροκεφαλίδου από τα Νέα Ρόδα. «Ξέρουμε ότι είναι πολιτική η δίωξη, ξέρουμε ότι είναι και οι δυο πολιτικοί κρατούμενοι, ξέρουμε ότι οι πρακτικές που ακολουθεί η αστυνομία θυμίζουν χούντα. Γυναίκες της Ελλάδας, δημοκρατία εάλω! Αγωνιζόμαστε».

“Εχθρικό κράτος”

«Είμαστε μόνοι απέναντι σ’ ένα εχθρικό κράτος», λέει η Κατερίνα Κολιότσα από τη Μεγάλη Παναγία. «Η μόνη μας ελπίδα πια είναι στους συμπολίτες μας, σ’ εσάς. Στο δικό μου χωριό έχουμε μεταλλωρύχους. Στη μοναδική πλατεία γίνονται επεισόδια κάθε μέρα: βρισίδια, απειλές, απρέπειες. Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία κι οι ασφαλίτες είναι παντού». Κι η συγχωριανή της αγρότισσα Σουσάνα Μοσχοπούλου συμπληρώνει: «Εφτά χρόνια παλεύουμε για να πείσουμε τους ανθρώπους πως όσο ωραία και να είναι η αυλή και το σαλόνι σου, αν δεν έχει αέρα να αναπνεύσεις, δεν έχει καμία σημασία. Το χωριό είναι σε ευθεία απόσταση 3 χιλιομέτρων από το σημείο όπου θα γίνει η ανοιχτή εξόρυξη. Δεν θα έχουμε αέρα να αναπνεύσουμε, θα αναγκαστούμε να φύγουμε μετανάστες. Οπως πάει η Ελλάδα, θα πρέπει να γυρίσουμε στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα. Εμείς τι θα κάνουμε; Δεν θα έχουμε ούτε καν γη να σταθούμε. Γι’ αυτό σας καλούμε σαν γυναίκες, εκλεγμένες σε θεσμικά όργανα, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί να σκεφτείτε: Τι θα κάνατε αν τα παιδιά σας δεν είχαν αέρα, γη και νερό;»

«Κάθε τόπος αυτή τη στιγμή δίνει τον αγώνα του, αφού δεν έχουν αφήσει γωνιά της Ελλάδας που να μην ξεπουλάνε», λέει η Αυγή Καραμανλή από τα Νέα Ρόδα. «Εφεραν μια τεχνητή κρίση για να τα αρπάξουν όλα και να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά. Μπορεί εμάς να μας πάγωσαν για λίγο με τις προφυλακίσεις, αλλά ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει. Η χώρα δεν πωλείται. Τέλος».

«Σας καλούμε όχι μόνο να έρθετε όλες στη Χαλκιδική, να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί», λέει η Ευαγγελία Χρυσούλη. «Μας έκαναν ένα καλό όλα αυτά: μας θύμωσαν, μας σήκωσαν από τον καναπέ και τα τούρκικα σίριαλ. Σηκωθείτε κι εσείς. Αύριο θα είναι τα δικά σας παιδιά. Ολες μαζί θα νικήσουμε. Το δίκιο πάντα πάει στον τόπο του».

………………………………………………….

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Πιστεύαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες»

“Λένε ότι υπερασπίζονται τη νομιμότητα! Καταπατώντας νόμους και δικαιώματα;

“Λένε ότι προωθούν με κάθε κόστος τις επενδύσεις προς όφελος του λαού! Ασκώντας βία και τρομοκρατία στο λαό;

“Λένε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές! Προκαταβάλλοντάς τες και αγνοώντας τες όταν δεν συμφωνούν;

“Λένε ότι υπερασπίζονται τη δημοκρατία! Προσβάλλοντας το τεκμήριο της αθωότητας που είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της;»

Είμαστε οι προγιαγιάδες που ζήσανε την Κατοχή κι αποφασίσαμε ποτέ ξανά φασισμός. Είμαστε οι γιαγιάδες που ζήσανε τον Εμφύλιο κι είπαμε ποτέ ξανά πόλεμος. Είμαστε οι μάνες που είδαμε τα παιδιά μας μετανάστες κι είπαμε πότε πια ρατσισμός. Είμαστε οι κόρες που ζήσαμε τη χούντα κι είπαμε ποτέ ξανά απολυταρχικό καθεστώς. Είμαστε οι εγγονές που δε ζήσανε ούτε Κατοχή, ούτε Εμφύλιο, ούτε μετανάστευση, ούτε χούντα και τώρα τα ζούμε όλα μαζί. Είμαστε οι δισέγγονες που ονειρεύονται, ελπίζουν και απαιτούν ένα καλύτερο αύριο.

Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέραμε πόσο τσούζουν τα χημικά, τι είναι το Μαλόξ, τι σημαίνει ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ. Μέχρι πριν λίγο καιρό πιστεύαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες. Πιστεύαμε ότι το κράτος και οι λειτουργοί του βρίσκονται εκεί για να προάγουν τα συμφέροντα των πολιτών και να διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους.

Μας έριξαν χημικά, μας κυνήγησαν, μας χτύπησαν, μας συνέλαβαν, μας ανέκριναν, μπούκαραν στα σπίτια μας και στα σχολεία μας. Μας κατηγόρησαν ότι δε σεβόμαστε τους νόμους. Μας χαρακτήρισαν αμόρφωτες, απληροφόρητες, ανυπάκουες, ψεύτρες – μέχρι και τρομοκράτισσες!

Ολα αυτά τα αντέξαμε. Αλλωστε εμείς φέραμε τα παιδιά μας στον κόσμο με ανείπωτο πόνο και τα μεγαλώνουμε με απίστευτο κόπο. Δεν μας πτοούν οι τρομοκρατικές τους πρακτικές. Τώρα όμως χτυπάνε τους εγγονούς, τους γιους, τους πατεράδες, τους αδερφούς μας. Τους αρπάζουνε μες στη νύχτα μπροστά στα τρομαγμένα μάτια των παιδιών μας. Τους κλειδώνουν στις φυλακές σαν κοινούς εγκληματίες με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Καλούμε τις γυναίκες όλης της Ελλάδας, όλου του κόσμου, να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας. Σ’ έναν αγώνα αξιοπρέπειας.

Σ’ έναν αγώνα για την προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας, του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σ’ έναν αγώνα όπου οι ζωές των παιδιών μας να είναι πάνω απ’ τα κέρδη των εταιρειών. Κάνουμε έκκληση σε όλες σας! Ζητάμε τη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη σας, με όποιο τρόπο μπορείτε!

Καταγγέλλουμε την κατασκευή ενόχων και την ποινικοποίηση κοινωνικών αγώνων. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία, την κρατική καταστολή και τις δικονομικές αυθαιρεσίες. Καταγγέλλουμε τις τηλεοπτικές δίκες και καταδίκες. Απαιτούμε την αποφυλάκιση των πατεράδων, γιων και αδερφών μας. Απαιτούμε άμεση, δίκαιη, αμερόληπτη και διαφανή απόδοση δικαιοσύνης. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρούνε απέναντί τους. Εμάς, τις προγιαγιάδες, τις γιαγιάδες, τις μάνες, τις κόρες, τις εγγονές και τις δισέγγονες. Ολες μας!

…………………………………………………………….

«Απόλυτη εκτροπή των θεσμών»

Δικονομικές εκτροπές και μεθοδευμένη διαδικασία παγίδευσης των δύο προφυλακισμένων για την επίθεση στις Σκουριές, καταγγέλλει σε αναφορά του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Βασίλης Καπερνάρος. Η αναφορά, που κοινοποιείται τόσο στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου καταγγέλλει αντιδικονομική συμπεριφορά των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι μετείχαν στη μέχρι τώρα ποινική διαδικασία, και ζητά από τον εισαγγελέα να διερευνήσει αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων ή πειθαρχικών παραπτωμάτων. Ως ατράνταχτη απόδειξη της μεθοδευμένης προσπάθειας παγίδευσης των εντολέων του και φαλκίδευσης των νόμιμων υπερασπιστικών δικαιωμάτων τους, ο κ. Καπερνάρος αναφέρει το γεγονός ότι στις 28 Φεβρουαρίου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκιδικής διέταξε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών σε βάρος «πιθανών δραστών». Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Μαρτίου, οι δυο προφυλακισμένοι κλήθηκαν να καταθέσουν ενόρκως ως μάρτυρες και όχι ως ύποπτοι, στερούμενοι κατ’ αυτόν τον -κάκιστα μεθοδευμένο, όπως τον αποκαλεί ο κ. Καπερνάρος- τρόπο τα νόμιμα υπερασπιστικά τους δικαιώματα. Οι δυο δεν γνώριζαν ότι φέρονταν, ήδη, ως «πιθανοί δράστες» για σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις, κατά παράβαση σωρείας διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο συνήγορος υπεράσπισης καταγγέλλει ότι κατά παράβαση των θεσμικών εγγυήσεων και των δικονομικών κανόνων, οι εντολείς του υπεβλήθησαν σε λήψη γενετικού υλικού (DNA), χωρίς ακόμα να έχουν καταστεί κατηγορούμενοι και ενώ, ακόμη, είχαν την ιδιότητα του μάρτυρα, προκειμένου να παγιδευτούν. Ο κύριος Καπερνάρος καταγγέλλει πως «ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, απειθαρχώντας στις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ενεργώντας εκτός του πλαισίου του νόμου, και παραβλέποντας (ηθελημένα;) ότι οι ως άνω εντολείς του διέθεταν γνωστή και μόνιμη διαμονή, δεν είχαν απασχολήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις Αρχές, κυρίως, είχαν συνεργασθεί από την πρώτη στιγμή με τις Αρχές». Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Καπερνάρος διαπιστώνει «απόλυτη εκτροπή των θεσμών, των δικονομικών κανόνων και εγγυήσεων» στο γεγονός πως οι εντολείς του δεν απολογήθηκαν εντός του δικαστικού μεγάρου, αλλά στο κτίριο της Αστυνομίας, με την έγκριση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Γιαννάκη.

 

Πενταμελής οικογένεια στο νοσοκομείο απο τα κεφτεδακια του ΙΚΕΑ στην Γαλλία !!

Επιστέφει ο εφιάλτης «κεφτεδάκια Ikea», με την αλυσίδα επίπλων στην Γαλλία να αποσύρει τα κεφτεδάκια της από όλα τα υποκαταστήματά της, έπειτα από αδιαθεσία πενταμελούς οικογένειας.

Οι γονείς με τα τρία ανήλικα παιδιά τους, επισκέφθηκαν το κατάστημα της περιοχής Λις, για να κάνουν τις αγορές τους, αλλά και να γευματίσουν στο εστιατόριο, καθώς οι χαμηλές τιμές και η ποικιλία πιάτων τους φάνηκε δελεαστική.

Η οικογένειά, όμως, προφανώς δεν θυμόταν την περίπτωση με τα ύποπτα κεφτεδάκια με κρέας αλόγου που συγκλόνισε την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επιλέξουν αυτά για το σύντομο γεύμα τους.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, τα συμπτώματα που εμφάνισαν δεν άφησαν πολλές επιλογές…. Αφού τα παιδιά και οι γονείς υπέφεραν από εμέτους και διάρροιες, έσπευσαν να νοσηλευτούν σε κοντινό νοσοκομείο και να παραμείνουν υπό παρακολούθηση των γιατρών για κάποιες ώρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, Le Parisienne, οι γαλλικές αρχές διερευνούν την υπόθεση, ενώ στο μεταξύ η Ikea Food France αποφάσισε προληπτικά να αποσύρει τα κεφτεδάκια -τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ίχνη κρέατος αλόγου- από όλα τα καταστήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «δεν έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά», επισημαίνοντας, μάλιστα, πως η υγεία της πενταμελούς οικογένειας δεν απειλείται.
πρώτο θεμα

olympia.gr

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - 12 ''ΚΟΛΠΑ'' ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για να σταματήσετε να σκέφτεστε αρνητικά και να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη.

Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη. Αλλά ένα είδος θεραπείας που
ονομάζεται Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) -η οποία επικεντρώνεται στην αλλαγή της συμπεριφοράς, αντί για συνομιλίες σχετικά με την παιδική ηλικία, για παράδειγμα- μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό ενισχυτικό ή ακόμη και να υποκαταστήσει τα φάρμακα.

Η θεραπεία αυτή εστιάζεται σε αυτό που φαίνεται να κάνετε και να σκέφτεστε και το οποίο σας δημιουργεί κατάθλιψη. Μερικές από τις πρακτικές της μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι, χωρίς ειδική εκπαίδευση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σταματήσετε να σκέφτεστε αρνητικά…

Μην καταστροφολογείτε

Ένας τρόπος για να σαμποτάρετε τον εαυτό σας είναι να πάρετε ένα μόνο συμβάν και να το αντιμετωπίσετε ως μια συνεχή πηγή αρνητικότητας. Αυτό το συνηθίζουν πολλοί άνεργοι που, ενώ μπορεί να έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της κρίσης, προσωποποιούν το γεγονός.

Είναι επίσης ανθυγιεινό να καταστροφολογείτε και να επικεντρώνεστε πάντα στα αρνητικά που έχουν συμβεί ή πρόκειται να συμβούν. Για παράδειγμα, μην αφήνετε τις ανησυχίες για τα οικονομικά σας να σας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα είστε άστεγοι.

Αντί να σκέφτεστε, «δε θα βρω ποτέ άλλη δουλειά», προσπαθήστε να πείτε στον εαυτό σας: «Θα ξαναβρώ σύντομα άλλη δουλειά. Απλά μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο».

Σταματήστε να μουρμουρίζετε


Μαλώνετε με κάποιον συνάδελφο ή διαφωνείτε με έναν φίλο και μετά το σκέφτεστε συνεχώς, μεγεθύνοντας το θυμό, το άγχος και τη λύπη σας που σχετίζεται με τη μνήμη; Το να σκέφτεστε και να ξανασκέφτεστε τα αρνητικά γεγονότα, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσετε ή να παραμείνετε σε κατάθλιψη.

Προσπαθήστε να αποσπάσετε τη σκέψη σας από αρνητικά γεγονότα, βάζοντας στο μυαλό σας κάτι πιο ευχάριστο.

Ξεκουράστε την… κρυστάλλινη σφαίρα σας

Πολύ λίγοι (αν υπάρχουν) από εμάς μπορούν να… προβλέψουν το μέλλον. Όμως, οι καταθλιπτικοί είναι συχνά πεισμένοι πως ξέρουν τι θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Και είναι συνήθως κακό, αν όχι εντελώς καταστροφικό. Ευτυχώς, οι ολέθριες προβλέψεις τους, σπάνια γίνονται πραγματικότητα.

Προσπαθήστε να μείνετε στο παρόν. Είναι πολύ πιο εύκολο να το διαχειριστείτε και λιγότερο πιθανό να χάσετε τον έλεγχο.

Μην «κολλάτε» στο παρελθόν

Δεν έχει κανένα νόημα να λέτε στον εαυτό σας ότι θα έπρεπε να είχατε κάνει αυτό ή θα έπρεπε να είχατε κάνει το άλλο. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν, αλλά μπορείτε να ζήσετε στο παρόν.

Δεχτείτε ότι έχετε πάρει τις καλύτερες αποφάσεις που θα μπορούσατε, δεδομένων των καταστάσεων τότε που τις πήρατε. Εκ των υστέρων τα πράγματα δείχνουν πάντα διαφορετικά, οπότε καλύτερα να προσπαθήσετε να το αφήσετε και να μην μετανιώνετε. Το να σκέφτεστε αρνητικά για το παρελθόν, μπορεί να σας δημιουργήσει άγχος, όπως ακριβώς και για το μέλλον.

Μιλήστε με άλλους ανθρώπους


Ένα χαρακτηριστικό της κατάθλιψης είναι η απομόνωση. Και μπορεί να συμβεί εύκολα, αν δεν εργάζεστε, ή αποφεύγετε τους ανθρώπους επειδή είστε πιεσμένοι. Αλλά το να έχετε έναν κοινωνικό κύκλο, είναι μια ευκαιρία για να λάβετε υποστήριξη, ίσως ακόμα και από ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια ή σε παρόμοια κατάσταση.

Μόλις αρχίσετε να ξαναβρίσκεστε με ανθρώπους, θα δείτε ότι μπορούν να σας καταλάβουν ή να σας ενθαρρύνουν. Η παραμονή στο σπίτι θα μεγεθύνει την κατάθλιψή σας.

Μείνετε σε μια ρουτίνα

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα, φροντίστε να ξυπνάτε μια συγκεκριμένη ώρα, να τρώτε την ίδια ώρα κάθε μέρα (ακόμα κι αν δεν πεινάτε) και αποφύγετε να χαλαρώνετε στον καναπέ κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μπορείτε να κοιμάστε καλά τη νύχτα.

Τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη τείνουν να τρώνε ή να κοιμούνται άστατες ώρες. Ακόμα και αν είστε άνεργοι ή αισθάνεστε άσχημα, είναι πολύ σημαντικό να καθιερώσετε μια καθημερινή ρουτίνα όσο καλύτερα μπορείτε. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση κανονικότητας που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Εάν μπορείτε να συμπεριλάβετε την κοινωνικοποίηση στη ρουτίνα σας, τόσο το καλύτερο.

Αποφύγετε τις ακραίες σκέψεις

Το μαύρο και το άσπρο είναι καλά για τις… ζέβρες, αλλά όχι για τις σκέψεις. Οι καταθλιπτικοί άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται ακραία: «Είμαι χαμένος», «Κανείς δεν μ 'αγαπάει», «Ποτέ δεν θα βρω δουλειά». Αλλά τέτοιες σκέψεις μπορεί να σας κάνουν πολύ κακό.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε σε αποχρώσεις του… γκρι, λένε οι ειδικοί. Αντί του «κανείς δεν με αγαπάει», προσπαθήστε να σκεφτείτε: «πολλοί άνθρωποι, (αν όχι όλοι) με αγαπούν».


Η πραγματικότητα ελέγχει τις σκέψεις σας

Εάν είστε καταθλιπτικοί, θα έχετε σίγουρα αρνητικές σκέψεις. Ωστόσο αυτές, σπάνια συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Μόλις εντοπίσετε μια αρνητική σκέψη, ρωτήστε τον εαυτό σας, «Πού είναι η απόδειξη ότι είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στη γη;» Μάλλον δεν θα υπάρχει. Δεν μπορείτε να φέρνετε συνεχώς στο μυαλό σας τέτοιες σκέψεις και να πιστεύετε πως είναι αληθινές. Θα πρέπει να καταλήξετε σε κάποια αδιάσειστα στοιχεία. Και αν ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας, τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τους ρωτήσετε.

Βάλτε έξυπνους στόχους

Επιλέξτε μερικoύς απλούς, σαφείς στόχους που μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε και να ακολουθήσετε. Οι στόχοι αυτοί θα πρέπει να είναι «έξυπνοι», που σημαίνει «συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, περιορισμένης χρονικής διάρκειας και να περιλαμβάνουν επιβράβευση.

Έτσι, για παράδειγμα, το να αποφασίσετε ότι θα έχετε βρει δουλειά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δεν είναι ρεαλιστικό. Αλλά το να αποφασίσετε ότι θα στείλετε 10 βιογραφικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είναι «έξυπνος» στόχος.

Προσποιηθείτε λίγο

Γράψτε όλα τα πράγματα που σας αρέσουν, αλλά έχετε σταματήσει να τα κάνετε γιατί είστε λυπημένοι και έχετε κατάθλιψη. Αυτά μπορεί να είναι το να πηγαίνετε σινεμά, να έχετε κοινωνικές συναναστροφές με φίλους, ή απλά για καφέ και εφημερίδα.


Στη συνέχεια, προσπαθήστε να επανεντάξετε τις εν λόγω δραστηριότητες στη ζωή σας, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε καμία όρεξη. Επίσης, επικεντρωθείτε σε εργασίες που μπορεί να σας δώσουν μια αίσθηση κυριαρχίας ή ολοκλήρωσης, είτε πρόκειται για την τακτοποίηση του σπιτιού σας ή την πληρωμή των λογαριασμών.

Μην αρνείστε την κατάθλιψη

Εάν δεν είστε καλά, το να το αρνείστε, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μερικοί άνθρωποι δεν δέχονται ότι είναι καταθλιπτικοί και τιμωρούν τον εαυτό τους νομίζοντας ότι είναι τρελοί ή αδύναμοι. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει μόνο βαθύτερα στην κατάθλιψη, ενώ η αποδοχή μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο.

Σε γενικές γραμμές, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας ότι έχετε κατάθλιψη, μπορεί να σας επιτρέψει να λάβετε μέτρα για να είστε καλύτερα ή να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία, παρά να προσποιείστε ότι όλα είναι καλά.

Φερθείτε καλά στον εαυτό σας

Αναλογιστείτε τι εικόνα έχετε, όταν κάνετε σκέψεις ή μιλάτε για τον εαυτό σας και συγκρίνετέ την με τον τρόπο που μιλάτε για όλους τους άλλους. Αν υπάρχει αναντιστοιχία, προσπαθήστε να είστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό σας.

Συχνά είμαστε καλοί για όλους τους άλλους, αλλά όχι για εμάς του ίδιους. Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να χρησιμοποιούμε ένα ενιαίο πρότυπο.

Υπουργική κατάχρηση εξουσίας

Ο Αντ. Ρουπακιώτης δεν προτίθεται να υπογράψει την τροπολογία Μανιτάκη που στερεί από τη Δικαιοσύνη τη δυνατότητα να κρίνει αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα

H λέξη «κατάχρηση εξουσίας» αλλά και η θεμελιώδης αρχή της διάκρισης των εξουσιών σε
εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική που δίδαξε ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης σε φοιτητές Νομικής, φαίνεται ότι θάφτηκαν μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του.

Ετσι, έρχεται να αποδείξει στην πράξη αυτά που δίδασκε ο ομόλογός του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αριστόβουλος Μάνεσης, ότι δηλαδή οι ασκούντες την κρατική εξουσία τείνουν σε κατάχρηση αυτής μέχρι να συναντήσουν φραγμούς. Αυτούς τους φραγμούς που θέτει η δικαστική εξουσία στις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές του ρυθμίσεις προσπαθεί να κατεδαφίσει...
ο κ. Μανιτάκης.

Ενδοκυβερνητική κόντρα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που εισάγεται -εκτός απροόπτου- σήμερα προς ψήφιση καταργεί τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το δικό του αντισυνταγματικό πόνημα περί διαθεσιμότητας! Πάντως η απόφαση αυτή της κυβέρνησης διά χειρός Μανιτάκη έφερε την πρώτη σοβαρή ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης δεν προτίθεται να υπογράψει την τροπολογία.

«Δεν επιτρέπεται με την προσωρινή διαταγή να διατηρείται σε ισχύ έννομη σχέση η οποία λύθηκε ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τροποποιήθηκε, ούτε να επιτραπεί η συνέχισή της». Η φωτογραφική διάταξη του κ. Μανιτάκη συνιστά τερατώδη φραγμό στην απονομή της Δικαιοσύνης. Βέβαια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τσουρουφλίζει» και όσους απολύονται άκυρα στον ιδιωτικό τομέα αφού τους στερεί επίσης τη δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα προσωρινής προστασίας.

Και όχι μόνο αυτό, στο εξής το δικαστήριο δεν θα μπορεί να επιδικάζει προσωρινά πάνω από τις μισές αποδοχές του εργαζομένου.

Από τη «διοικητική μεταρρύθμιση» του κ. Μανιτάκη ευνοούνται λοιπόν όλοι οι εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων. Ο εργαζόμενος στη Μανωλάδα στο εξής όταν ζητάει με ασφαλιστικά μέτρα τα δεδουλευμένα του, ο δικαστής θα του απαντά: με ασφαλιστικά μέτρα μπορώ να σου επιδικάσω μόνο τα μισά. Για τα υπόλοιπα, υπομονή! Θα δικαιωθείς σε δύο με πέντε χρόνια, ανάλογα με την πορεία της υπόθεσής σου.

Ποντάρει προφανώς ο κ. Μανιτάκης στην αργή απονομή της Δικαιοσύνης που φτάνει στα όρια της αρνησιδικίας.

Ηδη τα δικαστήρια της χώρας, με πρώτα το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών, καταστρατηγούν ευθέως τις διατάξεις (ίσχυσαν τον Απρίλιο 2012) που ορίζουν ότι οι πρωτόδικες συζητήσεις σε εργατικές αγωγές για άκυρες απολύσεις θα πρέπει να διεξάγονται εντός 2 μηνών ορίζοντας τις σχετικές συζητήσεις μετά από 5 και 6 μήνες (με τάσεις ανόδου), ενώ η συζήτηση στο Εφετείο κάνει την εργατική διαφορά να χρειάζεται περισσότερα από 4 έτη για να τελεσιδικήσει!

Ο συνταγματολόγος που ξέρει την αργή απονομή της Δικαιοσύνης παρεμβαίνει και σ’ αυτό με έναν ακραία καταχρηστικό τρόπο!

Tαπεινά ελατήρια

«Για να μην υποκατασταθεί η κύρια δίκη από το ασφαλιστικό μέτρο, προβλέπεται ρητά ότι η συζήτηση της αιτήσεως είναι απαράδεκτη, εάν η ημερομηνία συζητήσεως της αγωγής απέχει περισσότερο από 6 μήνες από την ημέρα της συζητήσεως των ασφαλιστικών μέτρων» αναγράφεται και δείχνει ακριβώς τη στόχευση του κ. Μανιτάκη.

Για να μην αφήσει δε καμία αμφιβολία για τα καταχρηστικά αλλά και ταπεινά ελατήρια της νομοθετικής του παρέμβασης, ορίζει ότι παύουν να ισχύουν και όσες αποφάσεις έχουν εκδοθεί και ρυθμίζουν προσωρινά την κατάσταση, όπως έχει γυρίσει δηλαδή το σύνολο των υπαλλήλων που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα!

Βέβαια η κατρακύλα δεν σταματά εδώ. Οπως παρατηρεί σε σχετικό δελτίο Τύπου η Ενωση Ελλήνων Εργατολόγων «ο τραγέλαφος της όλης ιστορίας είναι ότι με την πρόταση νόμου καταργείται αντίθετη διάταξη που προ τριών εβδομάδων είχε ψηφίσει ομόφωνα η Βουλή! Με τη διάταξη αυτή είχε επιτραπεί ρητά να διαταχθεί με ασφαλιστικά μέτρα η προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Του Τζώρτζη Ρούσσου, μοντάζ Γρέκι

Το ολίσθημα του συνταγματολόγου

Η πρωτοβουλία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, προκάλεσε σοβαρή κυβερνητική κρίση. Υπακούοντας σε εντολές του μεγάρου Μαξίμου, ο συνταγματολόγος υπουργός, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν να διαφωνεί με τις απαιτήσεις της τρόικας για αθρόες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, άναψε το πράσινο φως για διευκόλυνση των απολύσεων!

Με τροπολογία-λαιμητόμο, όπως τη χαρακτήρισαν εργατολόγοι, καταργεί την προσωρινή δικαστική προστασία των εργαζομένων και μαζί τον εαυτό του, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη. Με τις ρυθμίσεις παύουν να ισχύουν αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινές διαταγές που έχουν εκδοθεί. Κι όμως, μόλις πριν από λίγο καιρό, Μανιτάκης και Ρουπακιώτης είχαν περάσει από τη Βουλή διατάξεις που διεύρυναν την προστασία των εργαζομένων, επιτρέποντας (με ασφαλιστικά μέτρα) τη συνέχιση της προσωρινής απασχόλησής τους.

Τι έχει συμβεί; Απλά, μ' έναν σμπάρο, τρόικα και κυβέρνηση επιχειρούν να απεγκλωβιστούν από κάθε ανεπιθύμητη δικαστική παρενέργεια, ώστε να προχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες σε απολύσεις, χωρίς να πονοκεφαλιάζουν εάν τα δικαστήρια δικαιώσουν προσωρινά τους απολυμένους εργαζομένους και υποχρεώσουν το Δημόσιο (αλλά και τους ιδιώτες) να τους επαναπροσλάβουν.

Το θέμα αφορά πρωτίστως το δημόσιο τομέα. Εκεί, επανήλθαν κανονικά τα προηγούμενα χρόνια, μέσω δικαστικών αποφάσεων που παρείχαν προσωρινή δικαστική προστασία, πολλοί απολυμένοι συμβασιούχοι. Για να διώξουν λοιπόν με διαδικασίες εξπρές αυτούς τους ανεπιθύμητους υπαλλήλους (γεγονός που θα αυξήσει και τον αριθμό των απολυμένων), αλλά και για να αποφύγουν ανάλογες περιπέτειες στο μέλλον με τις νέες απολύσεις που σχεδιάζουν, προχώρησαν σε κινήσεις τις οποίες νομικοί αποκαλούν θεσμική εκτροπή.

Ανάλογη απαράδεκτη θεσμική παράκαμψη είχε επιχειρηθεί και μερικά χρόνια νωρίτερα από τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, όταν με εγκύκλιό του είχε ζητήσει από τους δικαστές να είναι φειδωλοί στην έκδοση προσωρινών διαταγών, καθώς τότε είχαν αρχίσει να δικαιώνονται συμβασιούχοι που είχαν αποκλεισθεί από το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

Ολα αυτά αποτελούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Συνιστούν «θεσμικό πραξικόπημα», γιατί στερούν από τους πολίτες το φυσικό τους δικαστή και την παροχή εννόμου προστασίας. Είναι ωμή παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου και της ευνομούμενης πολιτείας. Ο κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε πάντως να υπογράψει.

Από enet

Γιατί οι Ισπανοί μαζεύουν φράουλες και οι… Ελληνάρες όχι;

Τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα συνέβησαν στη Μανωλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας πραγματικότητας όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ελλάδα. Τα μεταναστευτικά ρεύματα τόσο από τα Βαλκάνια και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπη σε πρώτη φάση όσο και από την Ασία στη συνέχεια, έκανε την ελληνική περιφέρεια να γεμίσει από «φραπεδόμαγκες» και «ωχαδερφάκηδες».
Διάβαζα προσφάτως πως στην Ισπανία μέχρι και το 2009 δίνονταν κάπου 20.000 άδειες το χρόνο σε μετανάστες για να εργαστούν νόμιμα στο μάζεμα της φράουλας. Από το 2009 και μετά, αφότου ξέσπασε η κρίση δηλαδή, οι άδειες αυτές δεν ξεπερνάνε πλέον τις 4000. Αυτό προφανώς σημαίνει πως χιλιάδες Ισπανοί επέστρεψαν στις αγροτικές δουλειές. Σημαίνει πως όταν ο Ισπανός άνεργος δεν βρίσκει άλλη διέξοδο θα πάει να μαζέψει φράουλες.
Εδώ. ποια χωράφια και ποιες φράουλες; «Παλιά, πολύ παλιά» απαντούν όσοι επιλέγουν να κάθονται αραχτοί και να «μαζεύουν ήλιο». Δεν είναι μόνο το χαμηλό μεροκάματο. Πιστεύω πως πολλοί παραγωγοί θα έδιναν καλύτερο μεροκάματο σε Έλληνες εργάτες. Είναι κυρίως η «εύκολη ζωή» που έγινε βίωμα στον Έλληνα. Οι αγροτικές δουλειές είναι δύσκολες και πολύωρες. Σιγά μη πάει το «παιδί» να μαζεύει φράουλες από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Θα το συζητούσε βέβαια να πάει υπό κάποιες προϋποθέσεις. Να δουλεύει ας πούμε για κάνα τετράωρο, να παίρνει και κάνα πενηντάρικο, να έχει και βοηθό έναν πακιστανό. Από την άλλη, θα πάει στο χωράφι με τάπερ; Δεν θα έπρεπε να έχει κοντά ένα «Απολλώνιο» για τη «λιγούρα»; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ένα καφέ ώστε στο διάλλειμα της μιας ώρας (μέσα στο τετράωρο) να πεταχτεί να πιει ένα παγωμένο «φρεντοτσίνο»;
Ακούω όσους λένε πως η αγροτική παραγωγή μπορεί να γίνει συγκριτικό πλεονέκτημα για την εθνική οικονομία. Επί της αρχής αυτό είναι σωστό. Αλλά αγροτική παραγωγή που θα δουλεύουν οι «άλλοι», αγροτική παραγωγή με τεμπελιά και ραχάτι δεν οδηγεί πουθενά. Είναι το απόλυτο παράδοξο σε μια χώρα με χιλιάδες ανέργους, ειδικά μεταξύ των νέων, να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για μια έστω εποχιακή απασχόληση πότε με τις φράουλες, πότε με τα ροδάκινα, πότε με τα πορτοκάλια.
Η νοοτροπία της «φραπεδούπολης», του καναπέ και του χαβαλέ δεν είναι η νοοτροπία που μπορεί να μας βοηθήσει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Καλές οι θεωρίες περί νέων αναπτυξιακών προτύπων αλλά να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή και σε ποια κοινωνία απευθύνονται.
Καλή διασκέδαση απόψε στην ….παραλιακή!
ΥΓ: Αληθεύει πως για τα εγκαίνια επανεκκίνησης της Ολυμπίας Οδού που έκαναν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, επιστρατεύτηκαν εργάτες της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» από άλλα εργοτάξια και ντύθηκαν με γιλέκα της «Ολυμπίας Οδού» για να είναι πιο πειστικό το μήνυμα πως το έργο ξεκίνησε; Τι να κάνει και η εταιρεία; Έχουν την υπόθεση των κατασκευαστικών να «σέρνεται» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα κάνει ό,τι της πει το Μαξίμου…

Φάτε έντομα το κρέας δεν φτάνει για όλους!

Η εκτροφή εντόμων αποτελεί πλέον μία πολύ επικερδή επιχείρηση. Από το 2008, εταιρείες στην Ολλανδία έχουν παράξει μεγάλες ποσότητες ακρίδων και προνυμφών ορισμένων σκαθαριών, που προορίζονται αποκλειστικά για κατανάλωση από τον άνθρωπο

Το «ΝΟΜΑ» στη Δανία είναι ένα εστιατόριο, που κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έγινε διάσημο στο διεθνές στερέωμα. Κατατάσσεται στα 50 καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη και σερβίρει ακριβούς, μοδάτους μεζέδες, μεταξύ των οποίων και μυρμήγκια!

Μπορεί στην Ευρώπη να μας φαίνεται παράδοξο και ανατριχιαστικό, αλλά οι ταξιδευτές του πλανήτη γνωρίζουν ότι η «εντομοφαγία», όπως έχει επικρατήσει διεθνώς από τη σύνθετη ελληνική λέξη, είναι καθημερινότητα για πολλούς λαούς.

Στο 80% των χωρών της Γης, οι κάτοικοι περιλαμβάνουν στο μενού τους και έντομα, ενώ η τάση αυτή έρχεται πλέον και στην Ευρώπη, μέσω ολλανδικών εταιρειών. Πρόκειται για «νέα μορφή γεωργίας», αφού στο μέλλον εικάζεται πως η κατανάλωση εντόμων θα σημειώσει κατακόρυφη άνοδο, για να τραφεί ο ολοένα αυξανόμενος ανθρώπινος πληθυσμός, που έχει ξεπεράσει ήδη τα 7 δισεκατομμύρια.

Περίπου 1.500 είδη εντόμων θεωρούνται βρώσιμα, κυρίως στην Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αμερική, από τα 6 δισ. είδη που υπάρχουν στη Γη. Η πρακτική αυτή χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους και αποτυπώνεται ακόμη και σε βραχογραφίες.

Εντομολόγοι θεωρούν πως όλοι έχουμε δοκιμάσει έντομα κατά λάθος... Οδηγοί μοτοσικλετών έχουν καταπιεί (άπειρα) μυγάκια, έχουμε καταναλώσει λαχανικά με αβγά εντόμων, φαγητά με υπολείμματα μυγών. Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος καταναλώνει ακούσια περίπου μισό κιλό έντομα κάθε χρόνο, μέσω της διατροφής του!

Εκλεκτοί μεζέδες

Μερικοί εκλεκτοί μεζέδες άλλων χωρών, απ' τους οποίους η Ευρώπη αποστρέφει το βλέμμα της, είναι: είδη τριζονιών, τζιτζικιών, ακριδών, μυρμηγκιών, προνύμφες σκαθαριών, κάμπιας ή πεταλούδας κ.ά. Μάλιστα, ένα είδος σκαθαριού, παρόμοιο με αυτό που έχει καταστρέψει εκατοντάδες φοίνικες στην Ελλάδα, τρώγεται ωμό ή ψημένο στη Μαλαισία, στο στάδιο της προνύμφης και θεωρείται εξαιρετική λιχουδιά, αφού θυμίζει... μπέικον.

Η διατροφή με έντομα μεταφέρεται ως οικολογική αντίληψη. Επιστήμονες υποστηρίζουν πως ένα έντομο στην τροφική αλυσίδα καταναλώνει 1 και δίνει 1, ενώ η εκτροφή μιας αγελάδας καταναλώνει πολύ περισσότερους πόρους και παράγει μεγάλο όγκο αποβλήτων (εκπομπή μεθανίου). Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση κρέατος διεθνώς αυξάνεται και η εκπομπή αερίων, λόγω κτηνοτροφίας, που διαιωνίζει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καλύπτει το 18%.

Ο εντομολόγος Αντώνης Μιχαηλάκης, ερευνητής του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, τονίζει πως «υπάρχουν σημεία του πλανήτη, όπου ο FAO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων) εκπαιδεύει τον ντόπιο πληθυσμό στην εκτροφή εντόμων για εμπορικούς λόγους.

Στην ευρωπαϊκή κουλτούρα, η εντομοφαγία δεν είναι κάτι συνηθισμένο και ελάχιστα έντομα μπορούν να καταναλωθούν, σε σύγκριση με όσα υπάρχουν στον πλανήτη. Όμως, μιλάμε για οργανωμένη εκτροφή εντόμων, υπό απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, που έχει διαπιστωθεί -μέσω της παράδοσης- ότι δεν προκαλούν προβλήματα στον άνθρωπο».

«Πρέπει να μετράμε τα τρόφιμα με το πρωτεϊνικό τους περιεχόμενο και με το πόσο γρήγορα μετατρέπουν την τροφή τους σε πρωτεΐνη», λέει ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Γιάννης Ζαμπετάκης. «Αναρωτιέμαι πόσα έντομα πρέπει να καταναλώσει κάποιος, για να πάρει πρωτεΐνη που χρειάζεται για δομικές και λειτουργικές ανάγκες.

Όπως σε άλλες περιοχές του πλανήτη η εντομοφαγία είναι στην κουλτούρα ορισμένων λαών, έτσι η Ευρώπη, και ειδικά η Μεσόγειος, χρειάζεται πολύ χρόνο για να συνηθίσει να τρώει κάτι που μέχρι πρότινος θεωρούσε μιαρό και απεχθές. Είναι προτιμότερο να πάμε σε εκτροφές, όπως το ψάρι, που είναι κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, αφού υπάρχουν ήδη σε τοιχογραφίες, το 1500 π.Χ. στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

Είναι λύσεις οικονομικά βιώσιμες και συνδεδεμένες με τη μεσογειακή διατροφή. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη αποκτήσει τεχνογνωσία στην εκτροφή εντόμων, πλην των μελισσών. Μπορεί να είναι όντως πεδίο δόξης λαμπρών, αλλά υπάρχουν χώρες με συγκριτικό εμπορικό πλεονέκτημα».

Εκτροφή

«Η πλειονότητα των χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής έχουν τη γνώση για τα πιο θρεπτικά έντομα, η οποία μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Η διατροφική αξία των εντόμων έγκειται στο ότι έχουν πρωτεΐνες, υδρογονάνθρακες, λιπαρά και σε ορισμένες περιπτώσεις και σίδηρο», αναφέρει ο κ. Μιχαηλάκης. Οπως άλλοι εκτρέφουν αγελάδες και κότες, υπό ειδικές συνθήκες άλλοι πολλαπλασιάζουν έντομα, ώστε να μην υπάρξουν παράσιτα ή αρπακτικά που θα μολύνουν ή θα μειώσουν την παραγωγή.

Συνήθως στις εκτροφές τρώνε λουλούδια, σπόρους ή άλλα, όταν πρόκειται για πολυφάγα, όπως λ.χ. τα μυρμήγκια. Πρόκειται για ένα νέο είδος γεωργίας, που αναπτύσσεται πλέον και στην Ευρώπη και αναμένεται να επεκταθεί στο μέλλον. Υπάρχουν διαφημίσεις στο Διαδίκτυο, με λιχουδιές από μυρμήγκια περιχυμένα με σοκολάτα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Wageningen στην Ολλανδία μελετούν την πιθανή εξαγωγή πρωτεΐνης από έντομα ως ένα σημαντικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής.

Συμφέροντα

Η εκτροφή εντόμων αποτελεί πλέον μία πολύ επικερδή επιχείρηση. Από το 2008, εταιρείες στην Ολλανδία έχουν παράξει μεγάλες ποσότητες ακρίδων και προνυμφών ορισμένων σκαθαριών, που προορίζονται αποκλειστικά για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Οι εταιρείες αυτές έχουν πλέον εισαγάγει μηχανοποιημένες διαδικασίες εκτροφής, πετυχαίνοντας υψηλούς όγκους παραγωγής. Σημαντικό πλεονέκτημα των εντόμων έναντι άλλων τροφών του ανθρώπου (π.χ. κότες, αγελάδες κ.λπ.), είναι ότι μπορούν να εκτραφούν υπό συνθήκες συνωστισμού, δίνοντας πολύ υψηλά ποσοστά πολλαπλασιασμού και ανάπτυξης.

Σε πολλές χώρες, ορισμένα έντομα είναι μέρος της διατροφικής συνήθειας, ενώ αλλού θεωρούνται λιχουδιές. Για τις οικογένειες που τα μαγειρεμένα έντομα είναι καθημερινότητα, συχνά παρατηρείται η μετακόμισή τους σε προσωρινά καταφύγια που είναι κοντά σε πηγές εντόμων, καταστρέφοντας ή και τραυματίζοντας ταυτόχρονα δέντρα.

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Εκείνες που δεν θα καταγγελθούν. Δεν θα φτάσουν πιθανότατα οι υπαίτιοι σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Είναι ο αφανισμός του πληθυσμού με «κόσμιο» τρόπο. Δεν βγαίνει κανείς στους δρόμους να σκοτώνει ομαδικά τους ανθρώπους. Δεν βλέπουμε πουθενά εκτελεστικά αποσπάσματα, κλούβες να μαζεύουν το κόσμο, κάρα με σκελετωμένους να τους οδηγούν σε ομαδικούς τάφους. Όλα είναι κόσμια...ευρωπαϊκά, πολιτισμένα.

Κι όμως κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα θύματα θρηνούμε εξ΄αιτίας μνημονιακών πολιτικών. Ξεκάθαρα. Όχι τους ανθρώπους που οδηγήθηκαν από απελπισία να αφαιρέσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Αυτό το ακούμε, το διαβάζουμε. Έρχεται κάθε μέρα το δελτίο αυτοκτονιών μπροστά μας σαν ένας εφιάλτης που σκεπάζει τις ψυχές μας . Η μνημονιακή Ελλάδα αυτή τη στιγμή κρύβει πίσω από τους τοίχους χιλιάδες προσωπικές τραγωδίες που δεν φαίνονται. Χιλιάδες ανθρώπους που αρρωσταίνουν ή θανατώνονται χωρίς να παίρνει κανείς χαμπάρι ούτε πως έγινε....

Υπερβολές θα πουν οι ανεγκέφαλοι. Θέλετε να σας περιγράψω λίγες υπερβολές? Πριν λίγο καιρό έχασα ένα δικό μου άνθρωπο. Ήταν ηλικιωμένος ναι, αλλά μέχρι το περασμένο καλοκαίρι τον θυμάμαι, σαν να είναι τώρα μπροστά μου να σχολιάζουμε τα γεγονότα, να τρώει ήσυχος το μεζεδάκι του, να κάνει τις βόλτες του έχοντας ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ, χρόνια προβλήματα με τη κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Είχε κάνει όλες του τις εξετάσεις, ο γιατρός γέλαγε και του έλεγε «εσύ θα μας φας όλους» Ένας άνθρωπος που ήξερε ακριβώς το πρόβλημά του και το φρόντιζε με πλήρη επιμέλεια. Σίγουρα όσο πέρναγαν τα χρόνια η κατάσταση επιβαρυνόταν, αλλά αυτό το Σεπτέμβρη συνέβη κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ

Που ποτέ δεν θα βγει από το μυαλό μου. Υπήρχε ένα φάρμακο που ήταν η βασική του και η απαραίτητη θεραπεία του , ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ. Παίρνοντας αυτό ήταν καλά και ο γιατρός του είχε τονίσει αυστηρά αμέτρητες φορές, μη γελαστείς και ξεχάσεις να πάρεις ούτε μια μέρα αυτό το φάρμακο γιατί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Το περασμένο Σεπτέμβρη ξαφνικά το φάρμακο του εξαφανίστηκε και στη θέση του έδωσαν κάτι που ούτε το είχε ξαναδεί αλλά ούτε μπορούσε να διαβάσει τι έγραφε γιατί το σχετικό φυλλάδιο γιατί ήταν γραμμένο μόνο στα γερμανικά. Γενόσημο. Το γνωστό φάρμακα δεν το υπήρχε πουθενά. Ακόμα και να το πληρώναμε, απλά δεν υπήρχε. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Κι άλλα φάρμακα του τα άλλαξαν... Σε διάστημα 3 μηνών μάζευε υγρά , έπαθε δυο φορές πνευμονικό οίδημα. Μπήκε τρεις φορές στο νοσοκομείο αλλά η κατηφόρα είχε ξεκινήσει με πολύ βίαιο τρόπο. Τον είδα να αγωνιά χωρίς να μπορεί να κατουρήσει, να γεμίζει από υγρά, να πέφτει κάτω από δύσπνοια που ούτε με το οξυγόνο δεν την διόρθωνε, να κιτρινίζει και να τρέχει τις νύχτες στα επείγοντα. ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ... Δεν μπορούσα να γράψω καν γι΄αυτά τόσο καιρό γιατί με πονάγανε κι οι λέξεις... Μαρτύρησε, μέχρι τη τελευταία πνοή.

Το τέταρτο μήνα βρέθηκε διασωληνομένος και μετά.. έφυγε χωρίς να προλάβει κανείς να μας πει αν αυτό το γ@μημένο γενόσημο ήταν τόσο σίγουρο τελικά...

Ίσως να είναι η φαντασία μου, η άγνοιά μου, η στεναχώρια μου που με κάνουν να τα σκέφτομαι όλα αυτά. Είναι όμως έτσι? Τη στιγμή που ΟΥΤΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν το φάρμακο που το έδωσε αντί για εκείνο που έπαιρνε ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ? Υπάρχει κάποιος έντιμος επιστήμονας που να μπορεί να μιλήσει για ΣΥΜΠΤΩΣΗ? Κι αναρωτιέμαι μετά από αυτό. Γνωρίζετε άραγε πόσοι αυτή τη στιγμή χάνετε τους ανθρώπους σας όχι γιατί τους κάλεσε κάποιος Θεός κοντά του αλλά γιατί είναι ΠΕΡΙΤΤΟΙ για την Ελλάδα που όπου να ναι μπαίνει στην ανάπτυξη?

Γνωρίζουμε όλοι πόσα παιδιά υποσιτιζόμενα θα έχουν σοβαρότατα προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής τους ακόμα και να κατορθώσουν να ζήσουν? Γνωρίζουμε πόσες χιλιάδες ξαφνικές ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ διαφόρων χρόνια πασχόντων οφείλονται στη μοίρα τους ή στη κακιά τη μοίρα των συμμοριών που εκνευρίζονται γιατί «δεν πεθαίνουν κιόλας..» Γνωρίζουμε πόσους θανάτους καταγράφουμε αυτή τη στιγμή που σχετίζονται με τη φτώχεια, την έλλειψη φαρμάκων ή ιατρικής φροντίδας, τον υποσιτισμό, τις επιπτώσεις από το τεράστιο στρες, τη κατάθλιψη, την απελπισία, την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για το τι θα ξημερώσει?

Γνωρίζουμε επίσης να απαντήσουμε στο ερώτημα πόσες χιλιάδες θάνατοι εκτός από τους προαναφερόμενους συμβαίνουν από σάπια τρόφιμα, μεταλλαγμένα, από μολυσμένα νερά, από μολυσμένο αέρα, από ύποπτα εμβόλια, από ακτινοβολίες, χημικά, πυρηνικά απόβλητα?

Αυτά όλα δεν είναι γενοκτονίες? Εγώ δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου γιατί όπου και να πάω θα μου πουν, καιρός του ήταν να φύγει... Μπορεί τελικά να έχω άδικο και να είναι έτσι. Δεν ξέρω.. Εσύ όμως που έχεις μικρά παιδιά, εσύ που είσαι νέος και θα έπρεπε να έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου υγιής, ευτυχισμένος δυνατός, εσύ που βλέπεις τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών σου να είναι κιτρινιάρικα, να κουράζονται με το παραμικρό, που ακούς κάθε τόσο για τους μισούς σου φίλους, γνωστούς συγγενείς γεμάτους από καρκίνους, γεμάτους χρόνιες παθήσεις, εξαθλιωμένοι, βασανισμένοι να σβήνουν χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα? Θεωρείτε πως είναι κάτι το φυσιολογικό τέτοια έξαρση ασθενειών σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού? Σε μια παρέα δέκα νεαρών παιδιών, τα πέντε να υποφέρουν από παθήσεις του θυρεοειδούς? Είναι τόσο φυσιολογικό να κυκλοφορούν εκατοντάδες παιδιά 18, 20 χρονών με τη θυροξίνη στο τσεπάκι έτσι για πλάκα? Και θα σταματήσω σ΄αυτό που είναι το πλέον συνηθισμένο γιατί αν συνεχίσω δεν θα φτάνουν σελίδες για να περιγράψω τη φρίκη που ζούμε.

Κι η μεγαλύτερη φρίκη είναι πώς οι άνθρωποι...

ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ....
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ...

Χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι άρρωστοι πνευματικά, σωματικά ή και τα δύο. Από ένα βομβαρδισμό από βρωμιές στον οργανισμό τους, από έλλειψη βασικών αγαθών, από ένα βομβαρδισμό τρομοκρατίας, εκβιασμού, απειλής στο μυαλό τους. Ένα μέρος θα γεμίσει από αρρώστιες, ένα άλλο θα αφαιρέσει τη ζωή του, κάποιο τρίτο μέρος θα κοιμάται με χάπια, θα καταλήξει ίσως νεκροζώντανο να φυτοζωεί απλά. Κι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, οι αγαπημένοι μας, οι φίλοι μας, οι γείτονες, οι συνάδελφοι, οι συμμαθητές μας, οι ΑΝΡΩΠΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Όπως είχε πει κάποιος...

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να πεθάνεις εσύ ο ίδιος. Να σε βάλουν να δεις να πεθαίνουν τα παιδιά σου. Άραξε , πάρε την εφημερίδα και το καφεδάκι σου...

Κι απόλαυσέ το.

Πως η Αλόη βοηθάει στον περιορισμό των συμπτωμάτων των Αλλεργιών

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι στρέφονται στην Αλόη για να θεραπεύσουν μια ποικιλία προβλημάτων υγείας. Ένα από αυτά τα προβλήματα που αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει είναι και η ανακούφιση των αλλεργιών. Υπάρχουν εκατομμύρια των ανθρώπων που
υποφέρουν από αυτές, σε μικρότερες ή σε πιο μεγάλες μορφές. Σήμερα, πολλά από τα φάρμακα που υπάρχουν και έχουν συνταγογραφηθεί από τους γιατρούς έχουν παρενέργειες και πολλοί άνθρωποι απλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με αυτά και καταφεύγουν σε πιο εναλλακτικές μορφές θεραπειών. Μια από αυτές τις θεραπευτικές επιλογές είναι και οι φυσικές θεραπείες, που είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χειρίζονται τα θέματα που προκαλούν οι αλλεργίες και να τους φέρει κάποια ανακούφιση στην καθημερινή ζωή είτε όταν είναι σε πιο μόνιμες μορφές είτε σε συγκεκριμένες εποχιακές περιόδους.

1 – Η Αλόη Βέρα βοηθά να σταματήσουν οι επιθέσεις της αλλεργίας

Αν κάποιος έχει μια επιθετική μορφή αλλεργίας, γνωρίζει καλά πόσο ανυπόφορη μπορεί να είναι. Ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει όταν αρχίζει το φτέρνισμα ανεξέλεγκτα, και ξεκινάει με δάκρυα και φαγούρα στα μάτια, και να έχουν πρήξιμο. Μπορεί να υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που στους ανθρώπους προκαλούν αλλεργίες. Αυτό το φυτό μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τους ανθρώπους στα προβλήματα και στα συμπτώματα που αισθάνονται. Ο λόγος για τον οποίο αυτή η επιλογή θεραπείας μπορεί να βοηθήσει, είναι επειδή είναι αντι-φλεγμονώδες. Για το λόγο αυτό, βοηθά πραγματικά να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και να προκαλέσει το σώμα για να σταματήσει να αντιδρά σε πάνω στα πράγματα που το σώμα είναι αλλεργικό.

2 – Η Αλόη μπορεί να θεραπεύσει αλλεργίες με την προσθήκη αυτής στη διατροφή μας

Οι περισσότεροι, ξέρουν αυτό το φυτό σαν ένα μέσο θεραπείας που βάζουμε στο δέρμα μας για να βοηθήσει στην ανακούφιση από ένα έγκαυμα και αναρωτιούνται πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις αλλεργίες. Για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες, ο τρόπος που μπορούν να βοηθηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων αυτής, είναι η πόση του εκχυλίσματος του φυτού.

Θα πρέπει πάντα όμως να ρωτάτε το θεράποντα γιατρό σας σχετικά με την προσθήκη οποιουδήποτε μορφής σκευάσματος ή φυσικού προΪόντος στην θεραπείας σας. Αλλά έστω όμως και μόνο ένα μικρό κομμάτι της Αλόης vera με τη μορφή εκχυλίσματος μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των συμπτωμάτων και να σας ανακουφίσει σε συμαντικό βαθμό.

Οι κορυφαίοι μπαταξήδες !

ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ....ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ...ΜΠΑΤΑΞΗΔEΣ !!!

ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!

NA ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ .

ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Αλλιώς θα οδηγήσουν της λαϊκές μάζες των αγανακτισμενων φορολογούμενων πολιτών σε ολικές στάσεις πληρωμών στις εφορίες !!!!

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ... ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 78

Κλικ στις εικόνες

   

ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΌΤΗΤΆ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 78 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
( ..... ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ? )




Λεφτά στα ταμεία των κομμάτων υπήρχαν ....και αντί να αποπληρώνουν τα δάνεια τους τα λαμογια ...τα πέταγαν !!!και αύριο θα έλθουν με το ίδιο απύθμενο θράσος να απαιτήσουν από τον πολίτη
να πληρώσει της οφειλές του.... ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ !!!!!


Πόρισμα ΠΑ-ΣΟΚ για Παπανδρέου! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ (ΚΑΙ) ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.




Έκθεση σοκ των ορκωτών για ρεμούλες δεκάδων εκατομμυρίων στα ταμεία του κινήματος κατά την προεδρία Παπανδρέου! Βρήκαν εντολές και με την υπογραφή του!
Τελικά είχε ο δίκιο ο Γ. Παπανδρέου όταν έλεγε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Κανείς δεν γνώριζε όμως πως εννοούσε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!
Το πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών, αποκαλύπτει την αλόγιστη σπατάλη και τη «ρεμούλα» χρημάτων στο Κίνημα τη χρονική περίοδο 2004-2010.
Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007 και για λόγους που δεν έχουν καταστεί γνωστοί και εφικτοί να διευκρινιστούν έκανα φτερά.
Τα συνταρακτικά στοιχεία που φέρνει στο φως καθημερινή εφημερίδα, αποκαλύπτουν πως 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.
Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα “Καλογεροπούλου”, η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου.
Επιπλέον, γα την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο.
Όλα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του Ρ. Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.
Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.
Η πρώτη ενημέρωση των στελεχών της Ιπποκράτους έγινε πριν από μερικές ημέρες. Η εκτίμηση των ίδιων είναι ότι εάν το πόρισμα παραδοθεί και γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, τότε πρέπει να επέμβει άμεσα εισαγγελέας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης, εξαιτίας του μεγέθους του σκανδάλου της υπόθεσης.
Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή, η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη σταλεί επιστολή στον Νίκο Αθανασάκη, προκειμένου να επιστρέψει μέρος των 300.000 ευρώ που καταγράφηκε ως έξοδα και που μάλιστα εγκρίθηκε με την υπογραφή του.
Πρόθεση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ είναι το ζήτημα να συζητηθεί διεξοδικά στο ερχόμενο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ η κατάσταση πρέπει να ήταν εις γνώση του, καθώς σε κομματική συνεδρίαση στις 17 Απριλίου είχε ζητήσει να ελεγχθούν όλοι οι διευθυντές οικονομικών του κόμματος πριν από τον κ. Σαλαγιάννη.
Να σημειωθεί μάλιστα ότι το ίδιο διάστημα, δηλαδή από το 2004 έως το 2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του ανάγκες.


Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί παραμονές Χριστουγέννων, η Ιπποκράτους να έκανε έρανο για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ,με βάση τον οποίο ζητούσε 5000 ευρώ από κάθε βουλευτή ώστε οι υπάλληλοι του κόμματος να πάρουν μια μικρή ανάσα την περίοδο των εορτών, η γκρίνια ωστόσο από ότι φαίνεται συνεχίζεται…. και το 2013, παρά τη «πλούσια» χρηματοδότηση που θα λάβει οσονούπω το ΠΑΣΟΚ !

Έτσι, κάποιοι από τους «πράσινους» υπαλλήλους που εργάζονται εδώ και ένα χρόνο περίπου για την ψυχή της μάνας τους, ξαναχτυπούν με νέα ανάρτηση τους στο ιστολόγιο που διατηρούν, με τίτλο
"Οι εθελοντές με τα εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις και οι προβοκάτορες απλήρωτοι εργαζόμενοι επί 11 μήνες…", επισημαίνοντας ότι παραμένουν απλήρωτοι επί 11 μήνες και ότι κατεβλήθη τμηματικά το δώρο των Χριστουγέννων!!

Η απόγνωση και η ανάγκη κάποιων υπαλλήλων φαίνεται πως δεν έχει «απαλύνει» με τα εκατομμύρια που αναμένεται να έλθουν στο ΠΑΣΟΚ , εξαιτίας της τακτικής ετήσιας χρηματοδότησης με ποσοστό 40% βάσει των εκλογών του 2009, ύψους 3.107.705 ευρώ!!!!
«Η κοροϊδία είναι απίστευτη.. . γι αυτό και εμείς συνεπείς στις ανακοινώσεις μας ανεβάζουμε ξανά σήμερα το blog των απλήρωτων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ. Οι λόγοι που διατηρούμε την ανωνυμία μας είναι προφανείς, αλλά αν πραγματικά πιστεύετε ότι δεν είμαστε εργαζόμενοι σας, αλλά <<προβοκάτορες>> και μη υπαρκτά πρόσωπα δεν έχετε παρά να πάτε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να δείτε ποιοι τα γράφουμε και από πού. Προσέξτε όμως γιατί όταν θα ανακαλύψετε ότι ΚΑΙ εργαζόμενοι είμαστε ΚΑΙ απλήρωτοι, θα απαντήσουμε στις αστοιχείωτες κατηγορίες σας με ανάλογο τρόπο » γράφουν στο blog τους, καλώντας για ακόμα μία φορά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πουλήσουν τις βίλες και τα κότερα τους για να πληρώσουν τους εργαζόμενους και ζητούν να μάθουν εάν καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές στο ΙΚΑ.
«Λυπούμαστε ειλικρινά για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως για την στάση ορισμένων «χορτάτων» προς τους απλήρωτους επί 11 μήνες εργαζόμενους. Καλούμε ΑΜΕΣΑ την ηγεσία του κόμματος να ξεκινήσει τις πληρωμές των δεδουλευμένων. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΜΑΣ… ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!» καταλήγει η ανάρτηση

ΠΗΓΗ

ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΩΣ ΜΟΔΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΓΜΑ»‼! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ… ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πως πασάρουν σιγά σιγά ως μόδα το «χάραγμα». Μετά από αυτή τη συσκευή έρχεται το τσιπάκι;;; Ακίνδυνο και καλά, αφού δεν χρειάζεται να κουβαλάς κάρτες ή χρήματα επάνω σου, το paytouch υπόσχεται «ασφάλεια» σε όλους!

Μέχρι που οι ληστές θα αρχίσουν να μας κόβουν τα... δάχτυλα για να μας κλέψουν τα δακτυλικά αποτυπώματα! Έχουμε μεγάλη φαντασία λέτε;;;







Μία νέα συσκευή υπόσχεται τέλος στο κουβάλημα των πιστωτικών καρτών και των χρημάτων, μιας και το μόνο που πρέπει να έχει μαζί του ο χρήστης είναι τα... δάχτυλά του.

Ο λόγος για το Paytouch το οποίο είναι μία υπηρεσία η οποία παίρνει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα τα συνδέει με έναν λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα και στη συνέχεια πληρώνεται με αυτά.

Η συσκευή που χρησιμοποιεί, μοιάζει πολύ με τις συσκευές που έχουν τα εμπορικά καταστήματα για πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών με μόνη διαφορά ότι στην άλλη άκρη του αντί για υποδοχή για κάρτα, έχει σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι εγγραφή μέσα από τα ειδικά μηχανήματα τα οποία συνδέουν τα αποτυπώματά του με κάποιο λογαριασμό ή πιστωτική και αυτό ήταν...

Για την ώρα το Paytouch είναι διαθέσιμο στην Ibiza (μιας κι εκεί ο κόσμος δεν θέλει να κουβαλάει πολλά πράγματα μαζί του) και μέσα στο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες του κόσμου.

What is PayTouch?