EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δώσανε στα Τρίκαλα 20 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας τα... πρόβατα

Άρον-άρον έσπευσαν σήμερα συνεργεία να κλείσουν το τμήμα του νέου Περιφερειακού Οδικού άξονα των Τρικάλων, που είχε δοθεί με την ανοχή των αρμοδίων στην κυκλοφορία οχημάτων, μέσω κόμβων όπου δεν λειτουργούν ακόμη... οι φωτεινοί σηματοδότες και τροχαία δυστυχήματα ήταν προ των πυλών…

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο οδικός αυτός άξονας, κινδυνεύει να μην δοθεί ποτέ επίσημα στην κυκλοφορία και να μείνει «νεκρός», αν ο ΟΣΕ δεν κατασκευάσει τον δικό του κόμβο που θα ολοκληρώσει τον άξονα…

Την ώρα που συνεχίζουν να μεταδίδονται παραμύθια για ηλεκτροκίνηση της σύνδεσης Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας, ο ΟΣΕ αδυνατεί να κατασκευάσει έναν απλό κόμβο…

Αποτέλεσμα, ποσό 20 εκ. ευρώ που δαπανήθηκε μέχρι σήμερα για το έργο αυτό που πέρασε μέσα από «40 κύματα» με έκπτωτους εργολάβους, να κινδυνεύει να χρησιμοποιείται μόνο για …πρόβατα ή για ανάγκες των κατοίκων της περιοχής…

Το έργο, εφόσον δοθεί η εντολή της κατασκευής του Κόμβου Κηπακίου και πάψει να είναι «τυφλός» ο οδικός άξονας, μπορεί να δοθεί μέσα σε 2 μήνες επίσημα στην κυκλοφορία, ενώ μέχρι σήμερα πέρασαν 8 χρόνια για να κατασκευαστεί και όχι από το σημείο που είχε χαραχτεί αρχικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα προβλήματα στην ολοκλήρωσή του, αφού περνά δίπλα από Δημοτικό Σχολείο Κηπακίου…

Γιατί δεν κατασκευάστηκε ο συγκεκριμένος οδικός άξονας στην αρχική του χάραξη, είναι το αναπάντητο από τους αρμόδιους ερώτημα με τους κατοίκους της περιοχής να μιλούν για… αλλαγή που σχετίζεται τις απαλλοτριώσεις χωραφιών της περιοχής…
 
trikalanews.gr

24ωρη απεργία για την Κυριακή του Πάσχα εξήγγειλαν οι σιδηροδρομικοί

Σε 24ωρη απεργία την Κυριακή του Πάσχα κατέρχονται οι σιδηροδρομικοί μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης τους είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, 
·  η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και  η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών τους. 
Παραθέτουμε την εξώδικη κοινοποίηση της ΠΟΣ
 
 
 
 
 
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Π Ρ Ο Σ
Τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΕΕΣΣΤΥ) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 27, και εκπροσωπείται νόμιμα.
Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η
Υπουργό  Οικονομικών – κ. Γιάννη Στουρνάρα, (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κωστή Χατζηδάκη, (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – κ. Ι. Βρούτση, (Πειραιώς 40, Αθήνα).
ΟΜΕΔ – (Πλ.Βικτωρίας 7, Αθήνα).
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της στις 23.4.2013, την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την  Κυριακή του Πάσχα 5.5.2013, από ώρα 00,00’ έως 24,00’, όλου του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., και την ΕΡΓOΣΕ Α.Ε., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα. 
Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι: α) η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ  β) η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  γ)  η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, δ) η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και ε) η κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών μας. 
Για τα θέματα αυτά ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2224/94, σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ (Πλ. Βικτωρίας 7) την Τρίτη 30.4.2013 και ώρα 12,00 π.μ.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.
Αθήνα  24 Απριλίου 2013
Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

πηγη

Eκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα

Επί ποδός θα βρίσκεται από αυτό το Σάββατο η Τροχαία στις δύο εθνικές οδούς για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Παράλληλα τη Μεγάλη Εβδομάδα θα εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Ειδικότερα δεν θα επιτραπεί η κίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων για το ρεύμα εξόδου τη Μεγάλη Τρίτη
30 Απριλίου από 16:00 έως 22:00, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου από 15.00 έως 22.00 και τη Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου από 6.00 έως 16.00.
- Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο (κόμβος Ρίου).
- Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.
- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
- Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.
Για το ρεύμα εισόδου το μέτρο θα εφαρμοστεί την Κυριακή 28 Απριλίου από 15:00 έως 21:00, τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου από 16:00 έως 23:00, τη Δευτέρα 6 Μαΐου από 15.00 έως 22.00, την Τρίτη 7 Μαΐου από 11:00 έως 21:00 και την Κυριακή 12 Μαΐου από 15:00 έως 21:00.
- Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο.
- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
- Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Την Κυριακή 5 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
Συστάσεις Τροχαίας
Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν:
- Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
- Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
- Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
- Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
- Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
- Να φορούν απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
- Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
- Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Έκτακτα μέτρα θα λάβει η Τροχαία και σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση όπως σταθμούς του ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

ΕΒΡΟΣ Σήκωσαν 600kg σιδήρου από αφύλακτες εγκαταστάσεις του ΟΣΕ

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς ένας 31χρονος και δύο 17χρονοι, κατηγορούμενοι για κλοπή τεμαχίων σιδήρου από εγκαταστάσεις του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να μεταφέρουν με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο διάφορα τεμάχια σιδήρου, βάρους 600 κιλών περίπου και ένα μεταλλικό εξάρτημα, τα οποία είχαν αφαιρέσει, λίγες ώρες νωρίτερα, από εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, στο Σουφλί.

Παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ.

Ας κάνουμε αγάλματα σε όλους τους πολιτικούς μας για την τεράστια προσφορά τους στην ανθρωπότητα!!!!!!

Γράφει ο Άκης κουστουλίδης

Τον τελευταίο καιρό έχω περάσει στο στάδιο της ένωσής μου με την φύση. 
 
Έχοντας κουραστεί από τα πολλά τα λόγια και τα πύρινα επαναστατικά γραπτά των διάφορων συναγωνιστών μου και των αντίπαλων βολεμένων φίλων μου, έβαλα σε δράση ένα σχέδιο το οποίο το είχα καλά κρυμμένο μέσα στα όνειρά μου.
 
Πρακτικά αφού μου τελείωσαν οι δουλείες με τα ευρώπουλα και από την στιγμή που δεν ήμουν από αυτούς που έδωσα την ψήφο μου για μια θέση, ήρθα στο σημείο όπου ή έπρεπε να πάω στο εξωτερικό, ή να κάτσω εδώ και να παλέψω μαζί με κάτι λίγους τρελούς που πιστεύουν ακόμη στο μεγαλείο του ανθρώπου.

Για να φτάσω σ΄αυτό το σημείο χρειαζότανε, χρέη, πιστωτικές, ατελείωτες ώρες δουλείας για να μπορώ να συντηρήσω υλικά αγαθά, να δανειστώ όνειρα από το χαζοκούτι, να κάνω ινδάλματα ψευτοστάρ, να συντηρώ μια εικόνα του εαυτού μου όπου δεν την ένιωθα και καλά πάνω μου όταν την φορούσα, να θέλω να μαζέψω όσα πιο πολλά γίνετε χαρτάκια με νούμερα γραμμένα πάνω τους, να πίνω γραμμές και γραμμές από την σκόνη την λευκή βαφτίζοντάς το διασκέδαση, να κάνω σχέσεις γιατί είναι συμφέρουσες και όχι από αγάπη και για να μην συνεχίσω το ατελείωτο αμέρικαν ντριμ που μεταλλάχθηκε σε ελληνικό όνειρο, κατέληξα ένας άνθρωπος με απάνθρωπη ζωή.
 
Μέχρι που μπήκανε στην ζωή μου κάτι άνθρωποι με ένα λεξιλόγιο ακαταλαβίστικο.
 
Άρχισα να ακούω ειδήσεις και να βλέπω την βουλή.
Έμαθα τα ονόματα των βο(υ)λευτών, έμαθα κάτι για το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Άρχισα να θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά.
Άρχισα να νιώθω στο πετσί μου την θλίψη του γείτονα, άρχισα να μην μπορώ να κοιμάμαι τα χειμωνιάτικα βράδια ξέροντας πως κάποιος συμπολίτης μου είναι άστεγος,άρχισε το φαγητό μου να είναι άνοστο ξέροντας πως παιδιά δεν έχουνε να φάνε, άρχισε να καίει η καρδιά μου, άρχισε η λογική να είναι παραλογισμός, άρχισε η ζωή να έχει νόημα, να έχει αγώνα, μα η ψυχή μου μόνη της απεγνωσμένα έψαχνε να βρει την ένωση. Την ένωση για το αναπάντεχο, την ένωση για το φτερούγισμα προς το ένα, την ένωση προς το όλον.
Και όταν η ψυχή νιώθει μόνη κάνει θαύματα, κάνει το ακατόρθωτο να μοιάζει με ρουτίνα, καλεί με λίγες λέξεις, με λίγα στιχάκια, τις αδελφές ψυχές σε συνάντηση. Σε μια συνάντηση όπου τα πεδία είναι αόρατα και τα λόγια αχρείαστα.
Σ΄αυτήν την συνάντηση όπου η τάξη μοιάζει με αναρχία και το απόλυτο μηδέν είναι η λύτρωση, λίγοι θα φτάσουν για να ενωθούν και ακόμη πιο λίγοι θα επιζήσουν, μα αυτοί που θα ζήσουν θα έχουν σώσει την ανθρωπότητα μαζί με την ανθρωπιά της.
Και για όλη την παραπάνω διαδρομή που είναι δικιά μου και δικιά σου, η αιτία είναι αυτοί οι τεράστιοι πολιτικοί με τις πιο δημοκρατικές πολιτικές τους.
Ναι αυτοί είναι η αιτία που βρέθηκα να μιλάω με την φίλη μου την Στεφανία και να συμφωνούμε στο ότι πρέπει να τους κάνουμε αγάλματα και να τα τοποθετήσουμε σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας.
Ναι άγαλμα σε όλους τους πολιτικούς μας νυν και πρώην, για να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους στην ανθρωπότητα.
Ναι χωρίς να το έχουνε καταλάβει έχουν σώσει την ανθρωπότητα.

Όσο για τα αγάλματα στις πλατείες αυτά θα είναι χρήσιμα μόνο στα περιστέρια. Ναι αυτά πάνε και τα χέζουν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Πηγή

Να ποιος νόμος πέρασε μουλωχτά στις ΗΠΑ όσο ο κόσμος ασχολιόταν με το σήριαλ της Βοστόνης!

Να ποιο νομεσχέδιο πέρασε μουλωχτά στις ΗΠΑ όσο ο κόσμος ασχολιόταν με το σήριαλ της Βοστόνης! Κι αυτός ο νόμος επηρεάζει όλους μας, αφού ό,τι έχει να κάνει με το διαδύκτιο έχει τις ρίζες τους στις ΗΠΑ!
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε στις 18 Απριλίου τον νόμο Cyber Intelligence Sharing and Protect Act (CISPA), που έχει να κάνει με τον κυβερνοχώρο.
Οι νομοθέτες στη Βουλή ψήφισαν υπέρ του 288 έναντι 127 το απόγευμα της Πέμπτης. Στη συνέχεια θα κινηθεί προς τη Γερουσία κι ύστερα θα καταλήξει στο γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για υπογαφή. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όμως, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος  έβαλε βέτο στο νομοσχέδιο.
Σε περίπτωση που ο CISPA κερδίσει την υπογραφή του προέδρου, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να μοιραστούν οικειοθελώς τις πληροφορίες τους σχετικά με όποια cyberthreat (κυβερνοαπειλή) με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου λένε ότι αυτό είναι μια προσπάθεια για την καταπολέμηση μιας αυξανόμενης προσπάθειες να βλάψουν κρίσιμα δίκτυα υπολογιστών της Αμερικής και pilfer συστήματα ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πνευματική ιδιοκτησία και άλλων ευαίσθητων εμπορικών μυστικών.

Ένας από τους δημιουργούς του νομοσχεδίου, ο Dutch Ruppersberger (D-Maryland), δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης την Τετάρτη ότι κάθε χρόνο κλέβονται εμπορίκά μυστικά αξίας 400 δισεκατ. δολ. Περνώντας CISPA, είπε, θα είναι μια κοινή λύση λογική σε μια απειλή που αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

"Αν ληστεύψουν το σπίτι σας καλείται το 911 και το αστυνομικό τμήμα έρχεται. Αυτό είναι το ίδιο σενάριο που εξετάζουμε εδώ", είπε.
Επίσης, ισχυρίζονται ότι ο CISPA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των 25 εκατ. θυμάτων εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Mike Rogers
Ένας από τους συγγραφείς του νόμου, ο Mike Rogers, δηλώνει ότι δεν θα βρούμε ούτε μια επιχείρηση που να μην συμφωνεί με τον νόμο, αλλά...

Αλλά οι εταιρείες στην πραγματικότητα αντιτίθενται CISPA

Το Facebook μόλις τον περασμένο μήνα και με το ζόρι υπαναχώρηση κι έδωσε την υποστήριξή τους στον νόμο, σύμφωνα με την Declan Cnet του McCullagh, εκπρόσωπος του site κοινωνικής ενημέρωσης, η οποία λέει ότι προτιμούν μια νομοθετική «ισορροπία» που εξασφαλίζει «την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μας."

Αφού είχε ανεπιτυχώς μπει για συζήτηση στο Κογκρέσο τον περασμένο χρόνο -για να κολλήσει στη Γερουσία - η Microsoft τελικά ενέκρινε τον νόμο αλλάζοντας στάση και τον αποδέχτηκε "αναγνωρίζοντας την ανάγκη αποτελεσματικής νομοθεσίας στον κυβερνοχώρο"!

Έτσι Yahoo, Google και Microsoft, τελικά... 'υπέκυψαν'.

Αυτοί που έχουν αντιταχθεί στο νομοσχέδιο είναι οι Mozilla, όπως και η Electronic Frontier Foundation (EFF) και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών. Στους μήνες που μεσολάβησαν από το περσινό αδιέξοδο στη Γερουσία, όμως, ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο και να εγκρίνει ένα νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Mike McCaul

Άλλη βόμβα έσκαγε την ώρα της Βοστόνης!

Ο αντιπρόσωπος της Βουλής από το Τέξας, Mike McPaul, το είπε ξεκάθαρα:

"Τα πρόσφατα γεγονότα στη Βοστώνη δείχνουν ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί πρέπει να έρθουν κοντά", προκειμένου να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια, δήλωσε την Πέμπτη το πρωί. "Στην περίπτωση της Βοστώνης, υπήρχαν πραγματικές βόμβες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ψηφιακές βόμβες - και αυτές οι ψηφιακές βόμβες έρχονται όπου νάναι."

Το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλες από πολλούς φορείς και άμεσα ενδιαφερόμενους στην Αμερική, αλλά η πλειοψηφία του κοινού, του παγκόσμιου κοινού, ήταν απορροφημένη από τα 'γεγονότα' της Βοστόνης. Το κακόγουστο θέατρο που στήθηκε για μια ακόμα φορά για να αποσπάσει την προσοχή και να γίνει η δουλειά τους στα μουλωχτά και με άλλοθι.

Μόλις πριν λίγες ώρες δημοσιεύσαμε άρθρο σχετικό Τα 'αναπάντητα ερωτήματα' του βομβαρδισμού της Βοστόνης αναφέροντας ακριβώς αυτό: Δυο οφέλη βλέπουμε από το φιάσκο της Βοστόνης, μια γενική πρόβα για στρατιωτικό νόμο και το δεύτερο, είναι πώς μπορείς να απασχολήσεις το παγκόσμιο, ως ένας άλλος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και να του τρελάνεις την προσοχή γυρίζοντας του το κεφάλι μια δεξιά και μια αριστερά!

Τελικά ο Ομπάμα έχει αποδειχθεί ο πιο αδίστακτος 'γλυκομίλητος' όλων των Προέδρων της Αμερικής και δεν είναι καθόλου τυχαίο ούτε άδικο που Ένας στους τέσσερις Αμερικανους πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι ο αντίχριστος!

Καταλάβατε τώρα; Τέρμα η ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο!!!


Πηγή

Την ερχόμενη τρίτη ψηφίζουν την καταστροφή τους στην Κύπρο

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, κατέθεσε την Πέμπτη το πρωί το τελικό κείμενο του επαίσχυντου μνημονίου στην Σύσκεψη των Αρχηγών το οποίο θα υποβληθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη. 
 
Πρόκειται για τέσσερα έγγραφα που περιλαμβάνουν το αναλυτικό κείμενο του μνημονίου, τη δανειακή σύμβαση, τους γενικούς όρους της δανειακής σύμβασης και τους ειδικούς όρους της δανειακής σύμβασης.
Πάντως με βάση το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προκύπτει ότι ο απεγκλωβισμός της Κύπρου από το μνημόνιο όποτε το επιθυμήσει θα φέρει κυρώσεις.
Ενδεχόμενος πρόωρος τερματισμός της δανειακής σύμβασης χρονικής διάρκειας 20 ετών από την Κύπρο θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Εάν η Κύπρος επιθυμεί να αποπληρώσει νωρίτερα μια ή και περισσότερες δόσεις του δανείου τότε όπως αναφέρεται θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο του μηχανισμού στήριξης για να εξετάσει το αίτημα αυτό. 

Η Γερμανία διαμηνύει ….φιλοτελικά ,ότι εάν δεν ψηφιστεί θα γεμίσουν τα Μ.Μ.Ε με …κυπριακές…. σεξ φωτογραφίες.



Πηγή

EFG: “Μας ξεπλένει χρήμα ο όμιλος Λάτση”; Εξέλιξη βόμβα από τα ευρήματα διεθνούς έρευνας!

94 πολιτικά πρόσωπα – πελάτες της EFG στο στόχαστρο για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος από Βρετανική αρχή!

17 μυστήριοι φάκελλοι από τον Δεκέμβρη του 2007 (πότε είπαμε κύριε Μιωνή;) εως τον Γενάρη του 2011 από τους 36 που ελέχθηκαν δειγματολειπτικά! Η τράπεζα φέρεται να έκλεισε αθόρυβα την υπόθεση πληρώνοντας το πρόστιμο.

Ένοχη σιωπή από τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε”! Τι θα κάνει η επιτροπή;

Εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ. Καταθέτουν οι εμπλεκόμενοι στο περιβόητο fund των 550 εκατομμυρίων. Αυτό που ούτε ο συνταγματολόγος Βενιζέλος όπως ομολόγησε, δεν κατάλαβε “τι ακριβώς είναι, τι νομική υπόσταση έχει”

Και οι τρεις λοιπόν μάρτυρες, ο δικηγόρος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Παπασταύρου, η κυρία Μαρία Παντελή, αλλά και ο κύριος “δεν μπορούμε να τον βρούμε” Σάμπυ Μιωνής, ως καλοκουρδισμένη ορχήστρα κατέθεταν το εξής στην ερώτηση “υπάρχει βρώμικο πολιτικό χρήμα πίσω από αυτό το fund”:

“Μα η εταιρεία (CMA), πουλήθηκε στην EFG του ομίλου Λάτση. Είναι δυνατόν να ξεπλένει χρήμα ο όμιλος Λάτση;”

Ε, λοιπόν τα πάντα είναι δυνατά σε αυτή την ζωή.

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ σε δειγματολειπτικό έλεγχο από τoν FSA που έδειξε σημεία και τέρατα.

Από τους 3342 πελάτες, οι 400 χαρακτηρίζονται “υψηλού ρίσκου” για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκ των οποίων 94 είναι πολιτικά πρόσωπα ή πρόσωπα που σχετίζονται με την πολιτική (συγγενείς κλπ)!!

Υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα και “νονού” του οργανωμένου εγκλήματος που κατηγορείται και για δολοφονίες του οποίου ο γιός έγινε “πελάτης” της EFG χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Τα ευρήματα αφορούν μόνο την Βρετανία. Υπάρχει ακόμα και το Λουξεμβούργο, η χώρα – σκάνδαλο στην οποία η EFG έχει τεράστια δραστηριότητα. Κάποιοι μιλούν και για κινήσεις στην δευτερογενή αγορά.

1. Αναμένουμε την επιτροπή να απαιτήσει από την FSA τα αρχεία, ειδικά αυτά που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

2. Ο κύριος Καραμούζης όταν τραπέζωνε τον ΓΑΠ προεκλογικά μήπως του έκανε και παρουσίαση των σκληρών ελέγχων του ομίλου;

Αναμένουμε…

Η ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

FCA fines EFG Private Bank £4.2m for failures in its anti-money laundering controls

Published: Yesterday

The Financial Conduct Authority (FCA) has fined EFG Private Bank Ltd (EFG) £4.2 million for failing to take reasonable care to establish and maintain effective anti-money laundering (AML) controls for high risk customers. The failings were serious and lasted for more than three years.

EFG is the UK private banking subsidiary of the EFGI Group, a global private banking group, based in Switzerland.  EFG provides private banking and wealth management services to high net worth individuals including some from overseas jurisdictions recognised as presenting a higher risk of money laundering and/or bribery and corruption.  At the end of 2011 around 400 of EFG’s 3,342 customer accounts were deemed by the firm to present a higher risk of money laundering or reputational risk, and of these 94 were held by politically exposed persons (PEPs).

As part of a thematic review of how UK banks were managing money laundering risk in higher risk situations, the Financial Services Authority (FSA) visited EFG in January 2011.  That visit and further investigation caused serious concern to the FSA.  The investigation found that EFG had not fully put its AML policies into practice.  Of particular concern was that 17 of 36 reviewed customer files, opened between December 2007 and January 2011, contained customer due diligence that highlighted significant money laundering risks, but insufficient records of how the bank’s senior management had mitigated those risks.

Of these 17 files, the FSA found that the risks highlighted in 13 files related to allegations of criminal activity or that the customer had been charged with criminal offences including corruption and money laundering.

For example in one account, EFG’s due diligence highlighted that a prospective client had acquired their wealth through their father, about whom there were allegations of links with organised crime, money-laundering and murder.  However there was insufficient information on file to explain how the bank concluded that this risk was acceptable or how it was mitigating the risks.

EFG also failed to appropriately monitor its higher risk accounts.  Of the 99 PEP and other high risk customer files reviewed by the FSA, 83 raised serious concerns about EFG’s monitoring of the relationship.

As a result of these failures, EFG breached FSA Principle 3, requiring it to take reasonable care to organise and control its affairs responsibly and effectively.

Tracey McDermott, head of enforcement and financial crime, said:

“One of the FCA’s objectives is to protect and enhance the integrity of the UK financial system. This includes ensuring money in the UK system is clean.

“Banks are the first line of defence to make sure that proceeds of crime do not find their way into the UK.  In this case while EFG’s policies looked good on paper, in practice it manifestly failed to ensure that it was addressing its AML risks.  Its poor implementation of its agreed policies risked the bank handling the proceeds of crime.  These failures merited a strong penalty from the FCA.

“Firms that accept business from high risk customers must have systems, controls and practices to manage that risk. The FCA will continue to focus on high risk customers and business.”

EFG settled at an early stage of the investigation and qualified for a 30% discount on its fine.  Without the discount the fine would have been £6 million.

Notes for editors

  1. The Final Notice for EFG Private Bank Ltd.

  2. On 22 June 2011, the FSA published its findings from a thematic review, which focused on how banks manage money laundering risk in higher risk situations.  The FSA published a Policy Statement PS11/15 Financial crime: a guide for firms on 9 December 2011. This contains guidance on steps firms can take to reduce their financial crime risk, including in their dealings with high risk and PEP customers.

  3. EFG breached Principle 3 of the FCA’s Principles for Businesses.  Principle 3 is set out in the FCA Handbook and states: a firm must take reasonable care to organise and control its affairs responsibly and effectively, with adequate risk management systems.

  4. The FSA fined Coutts and Habib Bank for similar AML failings.

  5. On the 1 April 2013 the Financial Conduct Authority (FCA) became responsible for the conduct supervision of all regulated financial firms and the prudential supervision of those not supervised by the Prudential Regulation Authority (PRA).

  6. The FCA has an overarching strategic objective of ensuring the relevant markets function well. To support this it has three operational objectives: to secure an appropriate degree of protection for consumers; to protect and enhance the integrity of the UK financial system; and to promote effective competition in the interests of consumers

  7. You can find more information about the FCA, as well as how it is different to the PRA.

    ΠΗΓΗ

     

     

http://olympia.gr

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" 70 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Περίπου 70 βουλευτές δεν ήξεραν να συμπληρώσουν το «πόθεν έσχες» τους και τους ζητήθηκαν διευκρινίσεις, καθώς και η προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων, αναφέρει σήμερα ο «Βηματοδότης».

Ένας μάλιστα από αυτούς είχε δηλώσει ότι έχει μηδέν καταθέσεις στην τράπεζα, κάτι που τελικά δεν ισχύει, αφού ο βουλευτικός μισθός του κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι και οι 70 με τη δεύτερη φορά έκλεισαν τις εκκρεμότητές τους στο «πόθεν έσχες».

"Κουρεύουν" τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Όλες οι αλλαγές

Ριζικές αλλαγές επέρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την κυβέρνηση να βάζει οριστικό λουκέτο σε 45 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα.
Καταργούνται παράλληλα το πρώτο και το δεύτερο Σώμα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40-45% η δομή της διοίκησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μπαίνει "λουκέτο" σε τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα σε Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα και αρκετές Μοίρες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έρχεται "καταιγίδα" μεταθέσεων και περιορίζονται κατά 20% οι θέσεις των ανώτατων αξιωματικών.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν βέβαια ως σχηματισμοί μικρότερου όμως επιπέδου.

Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Ενδεικτικά παραδείγματα της νέας δομής δυνάμεων, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όχι στο Κοινοβούλιο αλλά στην αίθουσα του ΚΥΣΕΑ στο ισόγειο του Πενταγώνου, προκειμένου να αναλυθεί λεπτομερώς από την πολιτική ηγεσία (κ.κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτρης Ελευσινιώτης) και τη στρατιωτική ηγεσία (όλοι οι αρχηγοί των Επιτελείων) στους βουλευτές όλο το σχέδιο με χάρτες και στοιχεία είναι η κατάργηση μίας ταξιαρχίας υποστήριξης και η μετάπτωση δύο ακόμη σε συντάγματα.

Η Μεραρχία της Τρίπολης παύει να υφίσταται και μετατρέπεται σε διοίκηση για τα κέντρα εκπαιδεύσεως των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι ειδικές δυνάμεις και των τριών κλάδων τίθενται υπό ενιαία διοίκηση και αποτελούν τη δύναμη ταχείας αντίδρασης.

Όσον αφορά στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με 4 αεροπορικά αποσπάσματα να κλείνουν (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα), ενώ ορισμένες σμηναρχίες μεταπίπτουν σε αεροπορικά αποσπάσματα.

Πρόκειται για αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη. Παρόμοια είναι και τα στοιχεία για το Πολεμικό Ναυτικό με το «μαχαίρι» να πέφτει κυρίως στις Μοίρες.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν πως οι αλλαγές στην Αεροπορία και το Ναυτικό είναι περιορισμένες, καθώς οι μονάδες δεν είναι τόσες πολλές όσες για τον Στρατό Ξηράς.

"Οι εποχές που κάθε χωριό και ένα στρατόπεδο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί", τόνισε στον Ελεύθερο Τύπο πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας πως "δεν μπορεί να συντηρείται πλέον ένα Στράτευμα με διάσπαρτες μονάδες αρκετές εκ των οποίων δεν εξυπηρετούσαν τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σπαταλούνταν τεράστια κονδύλια για τη συντήρησή τους και απασχολείτο προσωπικό χωρίς επί της ουσίας αντικείμενο".

Το μήνυμα αυτό στόχευε και προς τους βουλευτές, τους πολιτικούς, τους τοπικούς άρχοντες και ιεράρχες που ζητούσαν και ζητούν ακόμη να παραμείνει ανοιχτό το στρατόπεδο στην περιοχή τους, πιστεύοντας πως τονώνεται η τοπική αγορά. Κάτι τέτοιο πάντως δεν ισχύει μετά τη μείωση της θητείας στους 9 μήνες. Αλλες πηγές ανέφεραν επίσης πως τα στρατόπεδα που θα κλείσουν δεν πρόκειται να χαρισθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή σε άλλους φορείς, αλλά θα αξιοποιηθούν προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού τους.

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει την έγκριση και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού όπως ενημερώθηκε θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και το ετήσιο όφελος θα είναι υψηλό λόγο της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών. Υπολογίζεται περί τα 6 εκατομμύρια το χρόνο.

Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το όφελος από την κατάργηση κατά 20% των θέσεων των ανώτατων αξιωματικών (από το βαθμό του ταξίαρχου και αντίστοιχα και άνω).

Σήμερα οι ανώτατοι αξιωματικοί αριθμούν περί τους 320 (οι θεσμοθετημένες θέσεις είναι 327) και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και εκτιμάται πως θα μειωθούν στις 262.

Υπήρχαν εισηγήσεις για ακόμη μεγαλύτερη μείωση (στο 30%) των ανώτατων αξιωματικών αλλά επειδή θα δημιουργούνταν προβλήματα διοίκησης ιδίως στο Πολεμικό Ναυτικό περιορίστηκε στο 20%. Σημειώνεται πως η Ελλάδα είχε περίπου όσους στρατηγούς έχουν και οι ΗΠΑ.

Η νέα δομή δυνάμεων δεν επηρεάζει τις οροφές προσωπικού, οι οποίες παραμένουν ως έχουν και στους τρεις κλάδους παρά τις πληροφορίες που τις ήθελαν να μειώνονται.

Πάντως, ανεξάρτητα των οροφών, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βαίνει συνεχώς μειούμενο τόσο λόγω του δημογραφικού προβλήματος (τα επόμενα χρόνια οι κληρωτοί θα είναι έως και 10.000 λιγότεροι) όσο και λόγω της αναστολής προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών και της μείωσης που επέβαλε η τρόικα κατά συνολικά 55% τα τελευταία χρόνια των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Παρά το γεγονός ότι η νέα δομή έχει εγκριθεί από στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, σήμερα αναμένεται η έγκρισή τους από τη Βουλή και εντός των επόμενων ημερών από το ΚΥΣΕΑ, αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν μικρό καλάθι ως προς την τελική εφαρμογή της.

Και αυτό γιατί αρκετές αναδιοργανώσεις έχουν ανακοινωθεί αλλά εν τέλει δεν υλοποιήθηκαν επί του πρακτέου με τον στόχο τελικά να παραμένει ανέφικτος.

Πάντως η ηγεσία θέλει να την εφαρμόσει το συντομότερο προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια και στις μεταθέσεις του προσωπικού.

Επισημαίνεται τέλος πως η νυν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε τη νέα δομή με την απόφαση κλεισίματος 13 Κέντρων Εκπαίδευσης, όπως επίσης και τη μετεγκατάσταση των στρατολογικών γραφείων ή και μονάδων σε ιδιόκτητους χώρους στέγασης.


ΠΗΓΗ

Άρθρο βόμβα του Κώστα Στούπα για το κομματικό παρακράτος του Βρούτση, του Κικίλια και του Χατζησωκράτη

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της «κλοτσοπατινάδας» μεταξύ της τρικομματικής κυβέρνησης για τα «μάτια» του διοικητή  του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια, την παραίτηση του οποίου ζήτησε ο πολιτικός του προϊστάμενος, Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης.

Πλανάσθαι πλάνην οικτράν αν νομίζετε πως ο κ.  Βρούτσης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΑΕΔ, λόγω της ανεπάρκειας του τελευταίου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις, λόγω της εκτίναξης της ανεργίας σε πρωτοφανή μεταπολεμικά επίπεδα, όπου ο ένας στους τέσσερις εν δυνάμει εργαζόμενους δεν έχει εργασία και άρα εισόδημα, άρα ένας σημαντικός αριθμός νοικοκυριών δεν διαθέτει κανένα εισόδημα και ενδεχομένως τρέφεται σε συσσίτια ή ψάχνει τα σκουπίδια.

Ο «καημός» και «πόνος» του κ. Υπουργού πήγαζε από την άρνηση του προέδρου του ΟΑΕΔ να αποδεχθεί την επιθυμία του να τοποθετηθούν περιφερειακοί διευθυντές της υπηρεσίας δυο συνδικαλιστές στελέχη της ΔΑΚΕ της συνδικαλιστικής παράταξης  που ανήκει στο κόμμα του.

Όπερ, δυο αφισοκολλητές. Δυο ασυνείδητα  τσιράκια της κομματοκρατίας,  στελέχη  του συνδικαλιστικού παρακράτους που  χρεοκόπησε τη χώρα και κυβερνά τον τόπο για δεκαετίες, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που πλήττει την ελληνική κοινωνία, απαίτησαν και επέβαλαν στον αδύναμο πολιτικά και ηθικά υπουργό, (ένα άδειο κοστούμι),  να επιβάλει την ανταμοιβή για τη συνεισφορά τους σε κάποιο πελατειακό αλισβερίσι. (Που είσαι καημένε Γκρούεζα;).

Η άρνηση του προέδρου του ΟΑΕΔ να αποδεχτεί την άνωθεν εντολή, του αναρμόδιου πολιτικού προϊστάμενου θα αποτελούσε απόδειξη πατριωτισμού και διευθυντικής  επάρκειας, αν τις ίδιες μέρες της «κλοτσοπατινάδας» μεταξύ τους και των κομμάτων που τους υποστηρίζουν, δεν γίνονταν γνωστά, τα δικά του  «κατορθώματα», με τη συνεισφορά της ΔΑΚΕ η οποία τα διέρρευσε στη δημοσιότητα.

Η συνδικαλιστική παράταξη δίκην μαφίας, διέρρευσε αντίγραφα των φύλλων της εφημερίδας της κυβέρνησης, στα οποία φαινόταν πως ένα από τα πρώτα μελήματα του ανθρώπου στα χέρια του οποίου η πολιτεία εμπιστεύθηκε την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αρωγή των ανέργων, ήταν να διορίσει δυο πρόσωπα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος στον οργανισμό του οποίου ανέλαβε τη διοίκηση.

Βλέπε: Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ διόρισε την γυναίκα  και την κουνιάδα του στον... ΟΑΕΔ

Αυτό είναι το κράτος και η δημοκρατία μας. Το κράτος και η δημοκρατία των «δικών» μας παιδιών και των «άλλων». Όσων έχουν πρόσβαση στην «κουτάλα» του δημοσίου και των δημοσίων εσόδων και ανήκουν στους εντός και όσων δεν έχουν και ανήκουν στους εκτός.

Με τη χρεοκοπία και την έλευση της Τρόικας και τον ασφυκτικό έλεγχο στο κράτος έναντι των δανεικών που το κρατάνε όρθιο, ελπίζαμε πως θα περιοριστεί ο ρόλος της κομματοκρατίας.

Φαίνεται πως είτε κάναμε λάθος, είτε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.

Χαρακτηριστικό του τρόπου που δουλεύει το κομματικό κράτος και της ταχύτητας με την οποία προσαρμόζονται στα στερεότυπα και τις νοοτροπίες που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε, είναι προ μηνών η διαρροή του e-mail που έστειλε σε στελέχη και μέλη ο κ. Χατζησωκράτης. Με το email αυτό το στέλεχος του νεώτερου εταίρου της κυβερνητικής εξουσίας,  ζητούσε οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν βιογραφικά στο κόμμα για να τα προωθήσει καταλλήλως.

Βλέπε: Ο Χατζησωκράτης σε άγρα «ημετέρων» για προσλήψεις διευθυντών…

Ούτε η αντιπολίτευση που εμφανίζεται «άσπιλη» της άμεσης τριβής με την εξουσία διαφέρει σε ό,τι αφορά τα ήθη του τρόπου που θέλει να κυβερνήσει. Τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές είχε συσταθεί ειδικό γραφείο που συγκέντρωνε τα βιογραφικά των μελών και στελεχών που ήθελαν να αξιοποιηθούν με το αζημίωτο στην στελέχωση της διοίκησης προκειμένου να συνεισφέρουν στο περαιτέρω σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της δημοκρατίας των «κουταλοφρόνων».

Όπως είναι φανερό ή διάλυση του πελατειακού κράτους δεν είναι θέμα αλλαγής των κομμάτων που μας κυβέρνησαν περισσότερο, με αυτά που μας κυβέρνησαν  λιγότερο από την αντιπολίτευση ή αυτά που δεν μας κυβέρνησαν καθόλου.

Η αλλαγή του πολιτεύματος των «κουταλοφρόνων» δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά δομών. Κυρίως μείωσης των κρατικών δομών που προσφέρουν θέσεις εργασίας. Μπορεί να λάβει χώρα μόνο με τον περιορισμό της δυνατότητας του πολιτικού προσωπικού να έχει λόγο στην επάνδρωση της δημόσιας διοίκησης.  Στην διάλυση με συνοπτικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού παρακράτους του δημοσίου που κυβερνά μέσω υπουργών και διοικητών «μαριονέτων» τη χώρα με γνώμονα το συντεχνιακό συμφέρον και προκάλυμμα το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διοικητική αναδιάρθρωση εκ βάθρων και δραστικό περιορισμό των θέσεων εργασίας του δημοσίου. Αλλιώς είναι σαν να δίνουμε σε κάποιον πεινασμένο  να προσέχει το βάζο με το μέλι και να περιμένουμε να μην βουτήξει μέσα τα δάχτυλα.

Κύριε Τόμσεν πάρτε κεφάλια, δεν διορθώνονται αυτοί...


Πηγή:www.capital.gr

Οι Anonymous επιτέθηκαν στο δημαρχείο της Ρόδου

Επίθεση από τους Anonymous φέρεται να δέχθηκε ο δήμαρχος Ρόδου. 

Σύμφωνα με το «paraponarodou» ο δήμαρχος κ. Κουσουρνάς φέρεται να έλαβε το εξής mail:










Η υγεία θεραπεύει τα ελλείμματα!

Ο τομέας της υγείας χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο δημοσιονομικής εξυγίανσης, όμως ήδη έχει αρχίσει να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της ομάδας του καθηγητή Λ. Λιαρόπουλου στη Συνολική Δαπάνη Υγείας (ΣΔΥ) την περίοδο 2009 – 2011, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο iatropedia.gr. Η έρευνα επισημαίνει ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 22,6 δισεκ. ευρώ (ή 9,8%) στην εν λόγω 3ετία, η ΣΔΥ μειώθηκε κατά 4,4 δισεκ. ευρώ ή 18,9% του ΑΕΠ, δηλαδή με διπλάσιο ρυθμό.

Η έρευνα, αφού επισημαίνει ότι η προηγούμενη φούσκα στις δαπάνες υγείας οφείλονταν σε σπατάλη και διαφθορά, η δραστική μείωση της δαπάνης οδηγεί σε υποχρηματοδότηση με αρνητικά αποτελέσματα στο επίπεδο υγείας του ελληνικού λαού.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι τα νοικοκυριά χρηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό τους παρόχους εξωνοσοκομειακής φροντίδας, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά στους οδοντιάτρους, ενώ ο τομέας της κοινωνικής ασφάλισης καλύπτει μόλις το 1/4 του συνολικού κόστους της εξωνοσοκομειακής φροντίδας. Η κατηγορία αυτή καλύπτει την διαγνωστική – εργαστηριακή δαπάνη που υποχωρεί πλέον μετά από χρόνια. Το 2005 η εξωνοσοκομειακή δαπάνη υπερείχε κατά 600 εκατ. ευρώ έναντι της νοσοκομειακής, ενώ από το 2009 υστερεί κατά 2 δισεκ. ευρώ.

Στις δύο άλλες βασικές κατηγορίες δαπανών υγείας, την ενδονοσοκομειακή και την φαρμακευτική, μεταξύ 2005 και 2009, η διαφορά της πρώτης από τη δεύτερη αυξήθηκε από 1 σε περίπου 2 δισεκ. ευρώ, λόγω και της αύξησης ορισμένων ιατρικών μισθολογίων και κάποιων λειτουργικών δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία.

πηγη

«Νεκρή» η πασχαλινή αγορά

Σιγά σιγά φθάνουμε στην τελική ευθεία για την εορτή του Πάσχα. Μεγάλη Εβδομάδα η ερχόμενη, μόνο που για την αγορά δεν θα έχει αναστάσιμη κατάληξη. Προβλέπεται ότι τα πάθη θα είναι διαρκείας μέχρι νεωτέρας. Η διαφορά στην κίνηση τούτες τις ημέρες είναι μεγάλη όχι μόνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σε σχέση με πέρυσι. Τίποτα δεν θυμίζει ότι έρχεται Πάσχα, πλην ενδεχομένως των διακοπών των παιδιών για όσους έχουν παιδιά.
Περισσότερο από ποτέ οι καταναλωτές θα περιμένουν μέχρι τέλους σχεδόν, ελπίζοντας να πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή… Ειδικά για τα αμνοερίφια οι τιμές παραδοσιακά υποχωρούν το Μεγάλο Σάββατο (ε, δεν υπάρχει κι άλλο περιθώριο).
Τα σούπερ μάρκετ διατείνονται ότι φέτος το πασχαλιάτικο τραπέζι θα είναι κατά 8% φθηνότερο απ’ ότι ήταν το 2012 και αναφέρουν ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα το αρνί θα κυμαίνεται στα 6,5 ευρώ το κιλό και το Μεγάλο Σάββατο θα προσγειωθεί στα 5,5 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με τις αλυσίδες του χώρου, φέτος θα χρειαστούμε περί τα 39,80 ευρώ για το πασχαλινό τραπέζι, έναντι 43,23 ευρώ πέρυσι και 47,18 ευρώ το 2011. Εννοείται ότι στο καλάθι το αρνί υπολογίζεται ένα κιλό (διαφορετικά η τιμή του καλαθιού θα ήταν Η ΕΙΔΗΣΗ του αιώνα…). Ένα δεκάκιλο αρνί θα κοστίσει περί τα 65 ευρώ, οπότε υπολογίστε ότι το 100αρικο δεν φτάνει ούτε για ζήτω (για όσους ψήσουν…).
Επί του παρόντος «σιγοψήνονται» οι έμποροι στην κεντρική κρεαταγορά και λαχαναγορά. Οι πελάτες κόβουν κίνηση όπως συνηθίζουν να χαζεύουν στα …κοσμηματοπωλεία. Υπερβολές ; Κάντε μια βόλτα και θα δείτε.

Καραμπινάτο ψέμα του Α. Σαμαρά που ισχυρίστηκε ότι μειώνεται η ανεργία (Βίντεο)

Απ’ τα πρώτα θέματα των σημερινών τηλεοπτικών δελτίων σήμερα το καραμπινάτο ψέμα του Α. Σαμαρά, που επικαλούμενος στοιχεία που του έδωσε το υπουργείο Εργασίας , μας είπε ότι «για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις. Εχουμε λοιπόν μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει».

Ακόμα και να προσπεράσουμε αυτό που διαπιστώνουμε εμείς στην καθημερινότητα μας, δηλαδή συνέχεια να μετράμε νέους ανέργους από τον κοινωνικό μας κύκλο, τα στοιχεία που παρουσιάζει επίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ που έχει τίτλο «Μεταβολές ανέργων αναζητούντων εργασία ανά περιφέρεια. Μάρτιος2012-Μάρτιος 2013», μας λένε το εντελώς αντίθετο. Όχι μόνο δεν μειώνονται οι άνεργοι αλλά συνεχώς αυξάνονται.

 Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτή την έκθεση ενώ οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Μάρτη του 2012 ήταν 785.203, στον φετινό Μάρτη όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά προστέθηκαν σ’ αυτούς άλλοι 84.947 άνεργοι, δηλαδή η ανεργία μέσα σε ένα χρόνο είχε ανοδική τάση του ύψους 10,82%!

Τώρα γιατί όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια κατάπιαν αμάσητο το καραμπινάτο ψέμα του πρωθυπουργού το καταλαβαίνετε.

Ένα ΠΑΣΟΚ γεμάτο ...Άκηδες!


«ΠΑΣΟΚ: Ντροπή για την παράταξη ο Άκης», έγραψαν «Τα Νέα», ανήμερα της δίκης του Τσοχατζόπολου.
Πότε ακριβώς άρχισε να ντρέπεται το ΠΑΣΟΚ για τον Άκη; ‘Όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκλείεται να ντρεπόταν, γιατί αλλιώς δεν θα αγόραζαν όλοι μαζί Λέοπαρντ, υποβρύχια και Tor M1. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, ο Τσοχατζόπουλος, ο Σημίτης, οι συναρμόδιοι. Η ισχυρή Ελλάδα έπρεπε να έχει ισχυρό στρατό και αρχηγός του στρατού ήταν ο Άκης.


Μήπως άρχισαν να ντρέπονται όταν ο Άκης έφυγε από το υπουργείο, για να πάει στη θέση του ο Παπαντωνίου; Δεν νομίζω, Τάκη. Αν ντρεπόντουσαν, δεν θα έκαναν την πάπια, θα προχωρούσαν αμέσως σε έρευνα των πεπραγμένων του Τσοχατζόπουλου. Ο Γιάννος πήρε το νήμα από εκεί που το άφησε...
ο Άκης, πόσο μακριά το πήγε, θα το μάθουμε ίσως σε κάποια δίκη του μέλλοντος.

Το 2005 η υπόθεση των εξοπλιστικών έφτασε στη Βουλή, ιδού η ευκαιρία να δείξετε την ντροπή σας. Αμ δε. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στο εξής πόρισμα:

«Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως από τη Ν.Δ.».

Ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο απήλλαξαν πριν από οχτώ χρόνια τον Άκη από τα αδικήματα για το οποία δικάζεται σήμερα. Σήμερα ο Άκης είναι στη φυλακή και ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο στα μέσα και στα έξω.


Το 2009 το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία ανανεωμένο και τότε, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, άρχισε η ντροπή. Η μισή ντροπή δική τους και η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται. Αν ντρεπόντουσαν, δεν θα παρελάμβαναν τρεχαπετάμενοι τα γερμένα υποβρύχια που είχε παραγγείλει ο Τσοχατζόπουλος. Και ποιος παρέλαβε τα υποβρύχια; Ο Βενιζέλος φυσικά. Τι να κάνουμε, παντού υπάρχει ένας μύθος.

Είκοσι χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, εξοπλισμοί, έργα, χρηματιστήρια, Ολυμπιάδες, ιδιωτικοποιήσεις και ο μόνος που έφαγε λεφτά ήταν ο Άκης.

Αυτός ο κακός άνθρωπος, ο αμαρτωλός, ο λάγνος που παρασύρθηκε από τους γεροντοέρωτες. Τα εκατομμύρια που κουβαλούσε με τις σακούλες ο Τσουκάτος στο κόμμα, του Άκη ήτανε; Τα 200.000 ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό του Μαντέλη, ο Άκης τα έβαλε; Τις βρομοδουλειές του Πάχτα στο Πόρτο Καράς, ο Άκης τις έκανε; Τις πληροφορίες με τις οποίες βγάζανε εκατομμύρια τα μεγαλοστελέχη του Σημίτη στο Χρηματιστήριο, ο Άκης τις έδινε; Τη Λίστα Λαγκάρντ, ο Άκης την έκρυβε στο συρτάρι του;

Στο ρεπορτάζ των «Νέων» κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι η υπόθεση Τσοχατζόπουλου μείωσε την εκλογική δύναμη του κόμματος κατά 10%. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι κατάλαβαν για ποιον έπρεπε να ντραπούν.