EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το Κάλεσμα της Ύπαρξης

Καλότυχοι εκείνοι οι άνθρωποι, που οδηγούνται κάποια στιγμή της ζωής τους στην επιθυμία να "ξεφυλίσσουν" στοχαστικά περασμένες σελίδες από το "προσωπικό τους καλεντάρι". Άλλες κιτρινισμένες από το χρόνο, άλλες μισοσκισμένες από βολική λήθη. Και να νιώσουν εκείνη την ασυμβίβαστη αίσθηση να αναπολήσουν με θέρμη ορισμένες ανόθευτες στιγμές. Όταν ένιωσαν οι αγαπημένοι του εαυτού τους και όχι οι φθηνοί προδότες του. Και ίσως να τρανταχτούν από αναφιλητά, μακριά από έτσι κι αλλιώς άσχετες ματιές, ανήμπορες να συλλάβουν όλη τη διαυγή συντριβή μιας ύπαρξης που αγκαλιάζει γυμνή την αδυναμία της. Ακόμη κι από ματιές των πλέον κοντινών προσώπων.

Και ίσως αναρωτηθούν πώς στο διάβολο έχουν βρεθεί μέσα σε μια ασφυχτική τρύπα, που παριστάνει πως είναι ζωή.
Να παρασύρονται σε άσκοπα και υπερφίαλα όνειρα.
Να καταναλώνονται σε ενεργοβόρες διαπλοκές: με ιδεολογικά στοιχειά, με ματαιοδοξίες κοινόχρηστες, με σαδιστικούς φαύλους κύκλους, με τις λάθος ερωτήσεις, με φοβίες αυτοσυντηρούμενες.

Αυτά είναι τα ερωτήματα που καναλιζάρουν όλη τη συσσωρευμένη αδυναμία για να τη μετουσιώσουν κι εκπέμψουν ως Δύναμη! Αν και οι δράσεις που θ'ακολουθήσουν εκπέμπουν σε ανάλογες συχνότητες.

Καθώς αυτό που ίσως ακολουθήσει αποδειχτεί ένα μικρό προσωπικό θαύμα: ο λόγος τιμής που δίνεται στον εαυτό να μη χάσκουν άλλο σαν κακόγουστα, κακοφτιαγμένα αγάλματα. Προσποιούμενοι ότι προχωρούν μπροστά, για να πάνε πού άλλωστε; Και τις στιγμές τους να μπολιάζουν μ'εκείνη την πνοή που δίνει σημασία στο γεγονός ότι υπάρχουν, ότι ζούνε. Κι αργότερα, ότι πέρασαν κάποτε από εδώ χάμου!

Δεν είναι ούτε μάχη επιβίωσης ούτε επιβεβαίωσης. Είναι, ενάντια στη σκουριά των αυτοματισμών, το ατέρμονα επαναλαμβανόμενο Κάλεσμα της Ύπαρξης.

 "Τα πάντα ρει". Αλλίμονό μας αν όχι κι εμείς μαζί τους!

Νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, χωρίς εκλογές, ως τις 20 Ιουλίου!

O θόρυβος του ελικοπτέρου την ώρα που ο πιλότος το κάρφωνε με μαεστρία στο ελικοδρόμιο της βίλας του  επιχειρηματία στη περιοχή του Σουνίου, δεν ανησύχησε ούτε καν τον σκύλο του τον «Φύρερ». Αυτό ήταν το χαιδευτικό του πανέμορφου λαμπραντόρ.
Θα ακολουθούσαν άλλα 3 ελικόπτερα με ισάριθμους προσκεκλημένους καθώς και τους γορίλες τους. Αυτοί θα έμειναν πίσω ανοίγοντας ένα γοριλοπηγαδάκι, δοκιμάζοντας παγωμένους καφέδες για τους οποίους φρόντισαν οι πολλές οικιακοί βοηθοί της βίλας.
Ο επιχειρηματίας και οι 4 καλεσμένοι του-ανάμεσά τους μία γυναίκα-γνωστή από τις εμφανίσεις της σε περιοδικά-βίβλους του χρήματος κάθησαν γύρω από ένα τεράστιο τραπέζι με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο.
-Η κυβέρνηση και ο Σαμαράς προσωπικά δεν θα αντέξουν αυτό που έρχεται. Για την ακρίβεια δεν γνωρίζω αν υπάρχουν σ΄αυτό το πλανήτη πολιτικοί που θα μπορούσαν να το αντέξουν. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν...
Ο οικοδεσπότης ήταν αυτός που άνοιξε την κουβέντα παίρνοντας πρώτος το λόγο.
Τι απ΄ όλα όσα έρχονται, εννοείς;
-Εννοώ τις αποκαλύψεις που το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν τα φώτα της δημοσιότητας στον διεθνή τύπο. Δεν ξέρω καν αν μπορέσει να τις αντέξει η ελληνική κοινή γνώμη αλλά η απόφαση είναι ειλημμένη: Πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με τους Έλληνες ολιγάρχες και το πολιτικό παρακράτος. Το κουμπί έχει πατηθεί, ο πύραυλος έχει εκτοξευθεί. Σας κάλεσα εδώ γιατί πρέπει επειγόντως να επιλέξουμε ανάμεσα στα πρόσωπα εκείνα που θα αποτελέσουν την διάδοχη κατάσταση.

.Κι ο Σαμαράς; Μα έκανε ότι του ζητήσαμε, πως είναι δυνατόν να τον αδειάσουμε;
-Όπως γνωρίζεις σ΄αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην απαίτηση ενός λαού. Κι η απαίτηση του ελληνικού λαού-πολύ σύντομα-θα είναι να εξαφανισθεί από τον χάρτη η κυβέρνηση Σαμαρά. Τότε καλό θα είναι να έχουμε ήδη την “δική” μας διάδοχη λύση. Εδώ πρέπει να προλάβουμε ακόμη και τους Αμερικανούς. Όπως καλά γνωρίζετε όλοι εδώ, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει φιλοαμερικανός πρωθυπουργός από την εποχή που έπεσε η χούντα. Ελέγχουμε απόλυτα τη χώρα και έτσι θα συνεχίσουμε. Κι αυτό δεν το κάνουμε για το καλό των Ελλήνων αλλά αν πέσει η Ελλάδα που αυτή τη στιγμή τα στοιχήματα είναι 80-20 υπέρ του να πέσει (να περιέλθει στην απόλυτη περιδίνηση), θα πρέπει για μια ακόμη φορά να επανασχεδιάσουμε τους άξονες της γερμανικής οικονομίας και πολύ φοβούμαι ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε και οι ίδιοι στο μάρκο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει-όσο θα βρίσκεται εκτός ευρώ- να επανακάμψει. Και ας ελπίσουμε αυτό να είναι το τέλος του δρόμου.

.Τι εννοείς;
-Εννοώ και ελπίζω η επάνοδος στο μάρκο-αν τυχόν χρειασθεί-να σταματήσει εκεί η καταστροφή.
 Κατά τη γνώμη μου η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι μια πρόσκαιρη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα (θα μπορούσε να ισχύσει και το διπλό νόμισμα) και η επάνοδός της στην Κοινότητα όταν αρχίσει να ανακάμπτει.

.Μην ανησυχείς γι αυτό. Αυτό θα το αναλάβει με χαρά ο Τσίπρας, όπως όλα δείχνουν…
-Ο σχεδιασμός μας είναι να μην προλάβει ο Τσίπρας, να μην οδηγηθεί καν η χώρα σε εκλογές και πριν γίνουν οι δικές μας, τον Σεπτέμβριο, να έχει σχηματισθεί στην Ελλάδα μια νέα κυβέρνηση. Γι αυτό και το επόμενό μας ραντεβού θα γίνει στο Βερολίνο, μόνο που εκεί, μπροστά στην Καγκελάριο, θα πρέπει με κάθε λεπτομέρεια να καταθέσουμε την πρότασή μας, η οποία να μην παρουσιάζει κενά και να είναι λειτουργική. Για το λόγο αυτό στη σύσκεψη “κορυφής” του Βερολίνου θα συμμετέχουν και πρόσωπα που μπορούν με την παρουσία τους να ασκήσουν επιρροή στην ελληνική κοινη γνώμη.
Έχουμε δουλέψει μαζί τους με επιτυχία και στο παρελθόν.
.Με τους Αμερικανούς τι γίνεται. Τι προκρίνουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα;

-Οι Αμερικανοί έχουν την αίσθηση ότι μια συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα μπορούσε να διευκολύνει τη κατάσταση για τους ίδιους και μάλλον την επικροτούν. Μάλιστα οι πληροφορίες μου λένε ότι θεωρούν τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων-ο οποίος έχει βρεθεί σε κυβερνητικό πόστο-πιο ετοιμοπόλεμο στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε πρώτο κόμμα. Εμείς από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε τον Καμμένο στην εξουσία. Η γριά (Μέρκελ) θα έπεφτε σε βαθιά κατάθλιψη…Στην όλη υπόθεση υπάρχει ένας άγνωστος “Χ”, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αυτός σιχένεται τόσο εμάς όσο και τους Αμερικανούς. Μόνο που δύσκολα αυτός ο τύπος θα βγει από το καβούκι του, εκτός αν υπάρξει αιματοχυσία η κάποιο ανεξέλεγκτο γεγονός όπως ήταν η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Άλλωστε να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μια πυριτιδαποθήκη. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου-με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες-δεν υπάρχει τέτοια αναλογία όπλων-κατοίκων. Στον κάθε Έλληνα αναλογούν δυο καλάσνικωφ! Κάθε μέρα έχουμε αίμα στην Ελλάδα.
Τέλος πάντων, αυτό που θέλω είναι να έχουμε πριν την συνάντησή μας στο Βερολίνο συγκεκριμένες προτάσεις για την Καγκελάριο. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση χωρίς να προηγηθούν εκλογές. Ότι συνέβη και στην περίπτωση του Παπαδήμου. Μέσα στους επόμενους μήνες. Για την ακρίβεια όλα πρέπει να έχουν τελειώσει ως τις 20 Ιουλίου...

πηγη

ΠΑΛΛΗΝΗ: Πρόσκληση σε Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 19/4/2013


 
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση, λόγω καταληκτικών ημερομηνιών, στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιθάκης 12,- Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) στις 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, του έτους 2013, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 14:00, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί του κάτωθι θέματος.

Λήψη απόφασης περί έγκρισης υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Έργα απορροής ακαθάρτων υδάτων Δήμου Παλλήνης».

Υπάλληλος του Δήμου μας παρακαλείται να επιδώσει την παρούσα.

Γέρακας, 18-04-2013

ΣΟΚ:ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!

Μας δολοφονούν ομαδικά;
 

To HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία
των ανθρώπων...

Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε - και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα - οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου - χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών... HΝ

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.

Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων.

Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.

Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη (http:// www.rense.com/general11/chmmill.htm), ενώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.

Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π. (http://www. med.nyu.edu/patientcare/library/article.html?ChunkIID-16492)

Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.

Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS

Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (.http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του.

Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού...

Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά - και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.

Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.

Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα - προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα...

Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του...

Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.

Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων... ΗΝ

Του Αλέξανδρου Γεωργίου
http://www.katohika.gr

Ένα ετοιμόρροπο φλεγόμενο οίκημα, οι “πυροσβέστες” και η ανάγκη ανακατασκευής του…

KOΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ (από τα μέσα του’90): “Ο Αριστοτέλης είχε δίκιο όταν δήλωνε ότι η πολιτική είναι η αρχιτεκτονικότερη όλων των σχετικών επιστημών με το ανθρώπινο ον. Ας επιμείνουμε στην εικόνα: εάν το σπίτι είναι κακοκατασκευασμένο, όλες οι προσπάθειες να ζήσει κανείς καλά μέσα σ’αυτό θα είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκή μερεμέτια” (στη νεοελληνική σύγχρονη “κατασκευή” ούτε…καν αυτά δεν υφίστανται).

Σ’αυτό το νεοελληνικό ετοιμόρροπο οίκημα (δημιούργημα επιτήδειων και κυνικών οπορτουνιστών “αρχιτεκτόνων”), όπου κυριαρχούν οι νενέκοι ξε-πο(ω)λι(η)τικοί και η κοινωνική σφαγή, σε αυτή την άκρως βλαβερή γειτονιά, της Ε.Ε. των ανάλγητων κερδοσκόπων και κοινωνικών οδοστρωτήρων, το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης (που υποτίθεται ότι αποτελεί μια ελπίδα για σοβαρή και δυναμική αντιμετώπιση της κατάστασης), βγαίνει επίσημα και δηλώνει:

α)” Στόχος είναι η σωτηρία της χώρας μέσα στο ευρώ, όπου σκοπεύουμε να διαδραματίσουμε μεταρρυθμιστικό ρόλο”. Και η απορία έρχεται με φυσικό τρόπο: να μεταρρυθμίσουν ΠΟΙΟΥΣ; Αυτούς τους σεσημασμένους ευρω-προαγωγούς, που ισοπέδωσαν π.χ. τη Λετονία κι επέδραμαν στην Κύπρο, με τα γνωστά αποτελέσματα; Αυτούς που δίνουν λόγο σε μια μισάνθρωπη διεθνή ελίτ, της πλέον ξετσίπωτης ασυδοσίας του κεφαλαίου, που έχει ρημάξει ολόκληρες ηπείρους και λαούς, αρπάζοντας τον παραγόμενο πλούτο τους και καταληστεύοντας τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους; Οδηγώντας τους σε εφιαλτική εξαθλίωση. Και η επόμενη απορία έρχεται με εξίσου φυσικό και εύλογο τρόπο: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ; Αυτό σημαίνει πολιτική στοχαστικότητα και ρελιστική στόχευση; Γιατί τα λόγια άνεϋ ουσίας έχουν στοιχειώσει βαριά τη νεοελληνική πολιτική Ιστορία, μοιάζουν με άδεια κελύφη που παρασύρουν οι άνεμοι του χρόνου…

β) “ Όταν το σπίτι καίγεται, δεν κρύβεσαι στο κλιμακοστάσιο, αλλά μέλημά σου είναι η πυρόσβεση”
Επειδή όμως το σπίτι είναι πολύ “βεβαρυμένο κατασκευαστικά”, ίσως η φωτιά μπορεί να αποτελέσει κάθαρση! Και με μια δυναμική αντίδραση της λαϊκής βάσης από τα κάτω, χωρίς “πατερούληδες”- “μεσάζοντες”- καλοθελητές κι αυτόκλητους σωτήρες, αλλά με ένα γνήσιο αμεσοδημοκρατικό όραμα, ίσως καταφέρεις να υψώσεις από τις στάχτες ένα καινούριο κτίσμα, με πιο ανθεκτικά δομικά υλικά. Δεν είμαστε οικονομικοί αναλυτές, αλλά ιδέεςυπάρχουν (αντίθετα με τα λεφτά που κάποιοι κάποτε έταζαν, ή “αριστερές της ευθύνης” ή τη συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις, με τις καταδίκες του μνημονίου να μετατρέπονται σε συγκυβερνητικά μορφώματα). Βάσει ψύχραιμης παρατήρησης των επιβαλλόμενων τάσεων μέσω κοινωνικής μηχανικής ή απλώς οικονομικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής και των  αναδυόμενων αναγκών (επιτακτικών πλέον) σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο:


  • έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε., που χρησιμοποιεί η γερμανική απολυταρχία (με τις ΗΠΑ να εποπτεύουν και να ετοιμάζουν μαχαιροπίρουνα)  ως εργαλεία κονιορτοποίησης ευρωπαϊκών οικονομιών και κοινωνιών προς όφελος της “Διεθνούς των Τοκογλύφων”. Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (πού λέτε ότι πάτησε η Ισλανδία για να ξεφύγει από την ευρω-παγίδα;).

  • Χρεωκοπία όλων των αμαρτωλών τραπεζών (βλέπε πάλι Ισλανδία) και δημιουργία, αν χρειαστεί, νέων με αυστηρά προσανατολισμένο κοινωνικό χαρακτήρα και πρόταγμα. Εξοντωτικές ποινές σε φαινόμενα κερδοσκοπίας και απάτης.

  • Επαναθέσμιση όλων των θεσμών με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, δημιουργία νέου Συντάγματος που ανταποκρίνεται σ’αυτό το πνεύμα. Στόχος: η αυτονομία της κοινωνίας και η δημιουργία συνθηκών αμφισβήτησης και του ίδιου της του εαυτού!

  • Δήμευση των περιουσιών και παραδειγματικά αυστηρή τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων σε βάθος τριών δεκαετιών (πολιτικών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών, δημόσιων αξιωματούχων), που καταχράστηκαν, εξαπάτησαν και ροκάνισαν τις σάρκες της κοινωνίας σαν αρουραίοι, οδηγώντας την στη σημερινή επονείδιστη θέση.

  • Αξιοποίηση όλων των νέων επαναστατικών τεχνολογιών κι επιστημονικών μελετών, για την οργάνωση κι αύξηση της παραγωγής. Προώθηση σε όλη την επικράτεια μοντέλων κοινωνικής οικονομίας και κίνητρα για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση, που στηρίζεται στην εφευρετικότητα, την καινοτόμο πρωτοβουλία και το σεβασμό της Φύσης. Κίνητρα για την επιστροφή στην καλλιέργεια της γης κι εκμετάλλευση όλων των εκπληκτικών μικροκλιμάτων στη χώρα που ευννοούν κάθε είδους καλλιέργειες, με μεγάλες φιλοδοξίες εξαγωγών.


Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα παραπάνω αποτελούν τη μόνη εγγυημένη εξασφάλιση εξόδου από την κόλαση. Ειδικά σε ένα παγκόσμιο τοπίο όπου οι συσχετισμοί αλλάζουν εύκολα και οι κινήσεις των “παικτών”(επηρεαζόμενες κι από…”μεταπαίχτες”), αν και συχνά μοιάζουν προβλέψιμες, μπορεί να αιφνιδιάσουν και να προκαλέσουν μεγαλύτερη σύγχυση. Όμως αν αυτά (που λίγο πιο πάνω παρατέθηκαν ενδεικτικά) φαντάζουν σε πολλούς “ανεδαφικά” και λόγω της απαιτούμενης αλλαγής νοοτροπίας, της ανάληψης ευθυνών χωρίς την απόθεση των ελπίδων σε “ειδικούς” και της συγκρουσιακής κατάστασης που συνεπάγεται η επίτευξή τους, να τους θυμίσουμε απλώς τα λόγια και πάλι του σπουδαίου φιλόσοφου Κορνήλιου Καστοριάδη:

“Ο Σολζενίτσιν στο Αρχιπέλαγος του Γκουλάγκ, όπως και άλλοι πολλοί, επέμειναν στο θεμελιώδη ρόλο του ψεύδους ως μέσου διακυβέρνησης στα ολοκληρωτικά καθεστώτα (κι όχι, βέβαια, μόνο τύπου ανύπαρκτου σοσιαλισμού, με την τερατώδη γραφειοκρατία και την ιδεολογική κομματική Εκκλησία), όπως επίσης και στη γενικευμένη σιωπηρή συνενοχή του πληθυσμού. Απαραίτητη για να μπορέσει το ψεύδος να παίξει το ρόλο του”

Τα παραπάνω, εδικά με το σημείο της παθολογικής σιωπής του πληθυσμού στα όρια της συνενοχής, προκαλούν κατήφεια και μελαγχολία. Αν δοκιμάσεις να δεις πόσο αφορουν και την “ Griechenland” του 2013.

Κι όπως είχε πει και ο Θουκυδίδης:
“Ή θα είσαι ήσυχος ή ελεύθερος. Πρέπει να επιλέξεις.
Ησυχία ή ελευθερία.
Δεν μπορείς να τα έχεις και τα δυο μαζί”.

Κι όπως έχει συχνά αποδειχτεί, τον καρπαζοεισπράχτορα ουδείς σέβεται. Αυτόν όμως που μάχεται με νύχια και δόντια, ακόμα κι αν η μάχη μοιάζει αρχικά άνιση, όλοι τον υπολογίζουν κι αναγκάζονται να αναθεωρήσουν την τακτική αντιμετώπισής του…Μέχρι και να κάνουν πίσω! (έστω και για ανασύνταξη…)

Υ.Γ. Κι ένας γρίφος: αν αύριο-μεθαύριο, ως διά εξωγήινης φιλλεληνικής μαγείας ας πούμε, καταφέρουμε ν’απαλλαγούμε από μνημόνια και κηδεμόνες, μέσα σε πόσο χρόνο/-ια θα βρεθούμε, αν δεν αλλάξουμε μυαλά και προτεραιότητες, στην ίδια ή και χειρότερη θέση;

Πρόβλεψη-ΣΟΚ για την κρίση στην ευρωζώνη

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας είναι πιθανότατα σήμερα ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην ευρωζώνη, σε νομισματικό επίπεδο. 

Όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολιτικό επίπεδο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Βάιντμαν αποτελεί προσωπική επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ για το αξίωμα του διοικητή της Bundesbank, μιας και διετέλεσε μέχρι τη στιγμή της προαγωγής του κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της Γερμανίδας Καγκελαρίου. 

Για πολλούς, είναι… η αιτία του κακού για την ακραία και τυφλή λιτότητα στην οποία έχει υποχρεωθεί σήμερα από το Βερολίνο το σύνολο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι δηλαδή μονάχα οι χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

 Αιτία του κακού, υπό την έννοια ότι ανήκει στην task force των εμπνευστών αυτής της άγαρμπης επίδειξης δύναμης και οικονομικής ηγεμονίας από την πλευρά της Γερμανίας, που επέτρεψε μεν στο Βερολίνο να κερδίζει από την κρίση, αφήνει ωστόσο πίσω του “θύματα”: Τις κοινωνίες μιας Ευρώπης σε βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση.

Ως διοικητής της Bundesbank, ο Γενς Βάιντμαν συμμετέχει και στον “σκληρό πυρήνα” που αποφασίζει για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Είναι λοιπόν προφανές ότι στη δική του άρνηση, δηλαδή στην άρνηση της Γερμανίας, οφείλεται το γεγονός ότι η Φρανκφούρτη, τόσο επί ημερών Ζαν-Κλοντ Τρισέ όσο και σήμερα υπό την ηγεσία του Μάριο Ντράγκι, δυσκολεύεται να δρομολογήσει το αυτονόητο: Να “κοπιάρει” την αμερικανική Fed, να τυπώσει ευρώ, να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, να χρηματοδοτησει ουσιαστικά απευθείας τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

  Σε ένα τέτοιο πλαίσιο αυτοπροσδιορισμού, προφανώς και όσα λέει ο Γενς Βάιντμαν έχουν βαρύνουσα σημασία για το παρόν και κυρίως το μέλλον της ευρωζώνης. 

Γι’ αυτό και προκαλεί περαιτέρω ανησυχία η σημερινή εκτίμηση που διατύπωσε ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια η Ευρώπη θα… γυρίζει γύρω από τον εαυτό της. Και θα ταλαιπωρείται από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, που “μόλυνε” κάθε οικονομία της ηπείρου μας. Ακόμη και την ίδια τη γερμανική.

“  Το να ξεπεράσουμε την κρίση και τις επιπτώσεις της, θα παραμείνει μια πρόκληση για την επόμενη δεκαετία. 

Όλοι ρωτούν τι περισσότερο μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντί να ρωτούν πως μπορούν να συμβάλλουν άλλοι διαμορφωτές των εξελίξεων.. Φοβάμαι ότι η ηρεμία που παρατηρείται σήμερα, μπορεί να είναι παραπλανητική”, σχολίασε με νόημα ο Γενς Βάιντμαν.

  Και δυστυχώς, οι γερμανικές εκλογές στην… επόμενη μέρα των οποίων ποντάρει ολόκληρη η Ευρώπη, απέχουν ακόμη πέντε ολόκληρους μήνες.

O Γιώργος Παπανδρέου χειροκροτά την “καινοτομία” της Μανωλάδας !!!

 “Επίσης, οι φράουλες στην Ηλεία, ο «κόκκινος χρυσός» της Μανωλάδας και της Βάρδας, κρύβει ανθρώπους πρωτοπόρους και αναπτύχθηκε εκτατικά.

Υπήρξαν ειδικές καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά οργανώθηκαν συλλογικά και οι παραγωγοί.

Επενδύθηκαν μεν χρήματα, αλλά οργανώθηκαν και οι παραγωγοί σε ομάδα.”

Έτσι μιλούσε…πριν λίγο καιρό ο τότε πρωθυπουργός για τους τσιφλικάδες της Μανωλάδας.

Και ο μεγάλος πολιτικός άνδρας συνέχιζε:

“Όλα αυτά, βεβαίως, δεν μπορούν να γίνουν μόνο με νόμους. Στην Ελλάδα, έχουμε πολλούς νόμους.

Έχουμε κάνει το νόμο εργαλείο – υποτίθεται – για να λύσει όλα τα προβλήματα. Είναι λάθος αυτή η αντίληψη. Χρειάζεται, θα έλεγα, μία από-«νομικοποίηση» της οικονομίας μας.

Αυτό που χρειάζεται είναι η συμμετοχή όλων. Σαράντα – πενήντα, πόσοι είμαστε στην Κυβέρνηση, δεν θα μπορέσουμε μόνοι μας να φτιάξουμε αυτή την καινούργια Ελλάδα. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά χρειάζεται η συμμετοχή όλων.”

Και το αποφάσισαν οι παραγωγοί και είπαν να συμμετάσχουν ενεργά και να πυροβολήσουν όλοι από μια σφαίρα σε κάποιο κολασμένο Μπαγκλαντεσιανό που έχει το θράσος να ζητά τα δεδουλευμένα του…

Το ξέρουν και το ξέρουμε. Το έγκλημα της Μανωλάδας δεν είναι απλά ένα ακραίο περιστατικό στυγνών δολοφόνων, απομειναριών του παρελθόντος. Είναι τα εγκλήματα των “καινοτόμων” των κυβερνήσεων και της τρόικα, έρχονται από το μέλλον που μας ετοιμάζουν.  Η “ανάπτυξη” του Σαμαρά, του Δένδια και των Ευρωτροϊκανών  δεν είναι manageriλίκια και σύμβουλοι ΕΣΠΑ, δεν είναι φούσκες ακινήτων και ομόλογα. Είναι Μανωλάδες, είναι τσιφλικάδες και στρατοί δολοφόνων, είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι αίμα, είναι φασισμός..

ΣΕΛΜΑ - ΜΕΤΡΟ: Ανοιχτή Πρόσκληση σε σύσκεψη Παρασκευή 19.04.2013 ώρα 18:00 "LIVE"


Σωματείων, ανέργων και εργαζόμενων  ιδιωτικού & δημόσιου τομέα. 

Ζούμε την πιο βίαιη, σαρωτική επίθεση, κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας και ολοκληρώνει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων....


Τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΕ-ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, να επιβάλλουμε μια πολιτική που δεν ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά βάζει μπροστά, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.

Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα ενάντια στο εργατικό κίνημα και τον εχθρό λαό (καταστολή, απειλές, απολύσεις, δικαστικές αποφάσεις ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) για να χτυπήσει  κάθε αντίσταση, για να περάσει τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει.

Για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των «επενδυτών» που θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργάτες, τις δημόσιες υπηρεσίες στα χέρια τους, κανένα φραγμό στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων ή της φύσης (όπως πχ στις Σκουριές). 

Γιατί ξέρουν ότι το εργατικό κίνημα είναι ο εχθρός τους. Οι αγώνες μας τρία χρόνια τώρα δεν τους έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί. Κοντράραμε ήδη δύο κυβερνήσεις και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε ούτε με «επιστρατεύσεις», ούτε με την καταστολή, ούτε με την συμβιβαστική τακτική των ανώτερων συνδικαλιστικών ηγεσιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να υψώσει ένα μέτωπο αγώνα για: 

- να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπής εργασία για όλους τους ανέργους  ενάντια στην φτώχια που μας σπρώχνουν.

- Να υπερασπίσουμε τα δημόσια αγαθά, την δημόσια φτηνή συγκοινωνία, το νερό, την ενέργεια, την παιδεία, την υγεία, ενάντια στο ξεπούλημα, την εμπορευματοποίηση και την διάλυση που προωθούν η κυβέρνηση και η ΕΕ.

- Να βάλουμε φρένο στις απολύσεις που φέρνουν κυβέρνηση και αφεντικά σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

- Να προασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και πάνω από όλα το δικαίωμα στον αγώνα, την υπεράσπιση των συναδέλφων μας που διώκονται και μόνο γιατί παλεύουν και δεν σκύβουν το κεφάλι.

Μόνο αν πάρουμε την κατάσταση και τους αγώνες στα δικά μας χέρια, αν συντονιστούν όσοι θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας, βάζοντας στην πάντα όσους μέσα στο ίδιο μας το κίνημα το υπονομεύουν, το διασπούν, και βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση μπορούμε να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για εμάς και την κοινωνία ολόκληρη.

Καλούμε σε πλατιά σύσκεψη την Παρασκευή 19.04.2013 στην οδό Αθηνάς 67 στο 3όροφο  και ώρα 18:00 στα νέα γραφεία του σωματείου μας ΣΕΛΜΑ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας, με σταθμό τη φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ που θέλουν η κυβέρνηση και οι εργοδότες να χτυπήσουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΑΚΟΣ

Συνομωσίες κατά των κρατών [VIDEO]

Η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή και αν δεν ξυπνήσουμε το γρηγορότερο μια μέρα θα μάθουμε
πως δεν μας ανήκει τίποτα, πως η χώρα ξεπουλήθηκε στους ξένους.

Κάποιοι μας οδηγούν εκεί που πραγματικά θέλουν.

Κάποιοι προσπαθούν να υποδουλώσουν τη χώρα μας με τα δήθεν πακέτα διάσωσης.
Κάποιοι (αρκετοί στον αριθμό) Έλληνες πολιτικοί εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Τα κόμματα του μνημονίου είναι αυτά που εν γνώση τους τόσα χρόνια υποστήριζαν τη Νέα Τάξη και αυτό συνεχίζουν να κάνουν.

Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία. Μια θα είναι και ποτέ άλλη! Να σώσουμε την πατρίδα!

Η ώρα της ευθύνης ήρθε για όλους και πρέπει να πράξουμε αυτό που πρέπει.

Έχουμε χρέος !

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ακριβώς τι μας περιμένει εάν συνεχίζουμε να περπατάμε στο δρόμο που σε λίγο καιρό δε θα έχει γυρισμό. Αν και μεγάλο σε διάρκεια, το κάθε δευτερόλεπτο από το βίντεο έχει μεγάλη σημασία και αξίζει να το δείτε όλο.

ΒΟΜΒΑ!!! ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΠΕΠΟΝΗΣ – ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ!

Έρευνα για τις ευθύνες του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου σχετικά με την υπόθεση γύρω από την έρευνα της BlackRock, αλλά και το σκάνδαλο της Proton!

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα το “Ολυμπία” που εδώ και μήνες επιμένει να ασχολείται με αυτές τις σκοτεινές υποθέσεις που εξακολουθούν να τελούν υπό το καθεστώς αδιαφάνειας.
Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ασχολήθηκαν εκτενώς τόσο με τα στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς αλλά και με τις δημόσιες παρεμβάσεις Καμμένου αλλά και πολιτικών από τα άλλα κόμματα, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ οπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ειδικά ο τελευταίος έχει καταφερθεί ευθέως και κατά της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Proton αλλά και για τις Offshore των τραπεζών που έμειναν στο απυρόβλητο όπως είχε αποκαλύψει το “Ολυμπία” από την πρώτη στιγμή.

Εφ’ όσον η πληροφορία μας επιβεβαιωθεί, θα μιλάμε για εξέλιξη που θα συγκλονίσει το οικονομικο – πολιτικό σκηνικό!

Πολύ φασαρία για το τίποτα, οι ρυθμίσεις στα δάνεια

Aν ανήκεις στην ινδοευρωπαϊκή φυλή, έχεις ύψος πάνω από 1.65 και σγουρά μαλλιά, σου αρέσει ο Μπράμς και είσαι χορτοφάγος, τότε, ναι, μπορείς να ενταχθείς στις ρυθμίσεις που ο Χατζηδάκης δημιούργησε με την ευγενική συνδρομή της τρόικας για τα ενήμερα δάνεια.
Όχι, δεν έχουμε καμία διάθεση για πλάκα, αλλά μόνον έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τα απερίγραπτα…Είναι τόσοι οι όροι και οι προϋποθέσεις, που τελικώς θα ωφεληθεί ένας απ’ ότι φαίνεται περιορισμένος αριθμός δανειοληπτών.
Θα περίμενε κανείς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επιδείξει και να διεκδικήσει αν θέλετε μεγαλύτερη «γενναιοδωρία» απέναντι σε ανθρώπους που καλώς τα κανόνιζαν στη ζωή τους, μα τώρα ελέω μνημονίων και μειώσεων των εισοδημάτων τους έχουν φτάσει στο αμήν.
Άλλωστε σε κάθε περίπτωση τα στεγαστικά δάνεια, αποτελούν μια «βόμβα» που θα εκραγεί χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Άσχετα αν όσα διαδραματίζονται σε οικονομικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια προδικάζουν μια τέτοια εξέλιξη. Άραγε κανείς στην κυβέρνηση δεν το βλέπει; Τόσο στον κόσμο τους είναι ; Το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα γίνει σοβαρότερο.
Τα «κόκκινα» δάνεια ήδη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αλλά έχει διανοηθεί κανείς που μπορεί να φτάσουν μετά και τις προωθούμενες απολύσεις στο δημόσιο; Ε; Δεν θα έπρεπε αυτά να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των ρυθμίσεων;
Δυστυχώς αυτή η λογική να κλείνουμε τα θέματα όπως -όπως, χωρίς στοιχειώδη προβολή στο μέλλον και σχεδιασμό, δε λέει να φύγει από πάνω μας.. Όπως έγραψε και ο Σαίξπηρ «Much Ado About Nothing». Κρίμα…

Ο Στουρνάρας, η «λάθος ερώτηση» και το… μουρουνέλαιο

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ρώτησε προσφάτως τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, πώς αντέχει τον φόρτο εργασίας, εκείνος του απάντησε χαμογελώντας: «Πίνω μουρουνέλαιο»!


Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο και το θεσμό, ο Πρόεδρος έκανε μάλλον λάθος ερώτηση. Για τον απλούστατο λόγο πως όταν κάνεις ό,τι σου λένε, δεν έχει δα και κανένα τιτάνιο έργο. Οι δανειστές δίνουν τον «μπούσουλα» και ο Στουρνάρας γεμίζει τα «κουτάκια» με τα χρήματα που απαιτούνται, τα οποία εξακολουθεί να τα παίρνει από κει που μπορεί εύκολα, γρήγορα, χωρίς επίπονη σκέψη και χωρίς εντατική προσπάθεια. Το να κάνεις «στάση πληρωμών», να κόβεις μέχρι και τις συντάξεις των απόρων γερόντων και να φορολογείς ό,τι αναπνέει, δεν θέλει Νόμπελ στα Οικονομικά.

Με βάση αυτή τη συλλογιστική, η σωστή ερώτηση που θα έπρεπε να κάνει ο Πρόεδρος στον κ. Στουρνάρα θα ήταν το πώς πιστεύει ο Υπουργός Οικονομικών πως αντέχουν το φόρτο των μέτρων οι πολίτες. Και τότε θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Στουρνάρα.

Σε ανάλογες περιστάσεις, δηλαδή λίγο πριν την Γαλλική επανάσταση, η Μαρία Αντουανέτα είχε πει «αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι». Το ό,τι κατέληξε στη λαιμητόμο με αυτές τις απόψεις προφανώς δεν είναι άξιο απορίας.

Ενδεχομένως και ο κ. Στουρνάρας να έλεγε κάτι σχετικό. «Ας πιουν μουρουνέλαιο».

Απίστευτο περιστατικό στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας:Υπάλληλος έφαγε ξύλο απο μέτοχο της εταιρίας μπροστά στους επιβάτες

Οι επιβάτες που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις εικόνες που έβλεπαν στα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας...

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 08:30 το πρωί στα ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του cityvoice.gr, ένας 37χρονος υπάλληλος δέχτηκε επίθεση από μέτοχο της εταιρίας.
Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στους επιβάτες οι οποίοι παρακολουθούσαν άναυδοι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η αφορμή του επεισοδίου. 

Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγρίνιου, ενώ υποβλήθηκε μήνυση, με την αστυνομία να αναζητά τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης.

Στο πλευρό του υπαλλήλου βρίσκεται η διοίκηση της εταιρίας η οποία από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το περιστατικό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να πραγματοποίηση στάση εργασίας και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τις 25/04/2013 , ήμερα Πέμπτη , ώρα 11:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. στην Λέσχη Εργαζομένων στην Πλ. Αττικης με τα παρακάτω θέματα :

1) Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός - προϋπολογισμός.

2) Ενημέρωση σχετικά με την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

3) Ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Σωματείο.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα δάνεια τραπεζών

Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και τυχόν παραλείψεις στον έλεγχο της μεταφοράς δανείων ελληνικές τράπεζες σε θυγατρικές στο εξωτερικό.
Πιο συγκεκριμένα οι εισαγγελείς εξετάζουν την μεταφορά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δανείων 32 δισ. ευρώ που είχαν χορηγήσει ελληνικές τράπεζες στο δίκτυο των θυγατρικών τους στο εξωτερικό , προκειμένου «να μην καταστεί σαφές ούτε ποιοι δανειοδοτήθηκαν και βέβαια να βελτιωθεί η εικόνα τους».
Επιπλέον ερευνάται η έγκριση εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της Proton Bank από τον προφυλακισμένο σήμερα επιχειρηματία Λ.Λαυρεντιάδη η οποία δόθηκε στις 30 Μαρτίου του 2010.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη είχε προηγηθεί αρνητική θέση των ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος στις 2 Μαρτίου του 2010 η οποία αφορούσε δυσπιστία για την προέλευση των χρημάτων του επιχειρηματία.

Η ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΥΘΜΩΝΟΣ... οδυρμών

[[ Σπέρνουμε αμφιβολίες. Θερίζουμε ψύχραιμες σκέψεις.  O άνθρωπος της διπλανής πόρτας ]]
±Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραθέτει γεύματα σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και αναλύει το όραμά του για το μέλλον... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
±Εδώ και 20 ημέρες ξέρουμε ότι το εισιτήριο επιστροφής του Πολ Τόμσεν ήταν για 16 Απριλιου. Αυτά γιατα  περί "οριακών-σκληρων" διαπραγματεύσεων.

±Ο κατώτατος μισθός (;) από το 2014 θα αλλάζει... χρώματα, ανάλογα με τα ηλικιακά, γεωγραφικά και άλλα κριτήρια που φαίνεται να εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.
±Η Βουλή δεν είναι ικανή να αποδώσει ευθύνες για το έγκλημα εναντίον της Ελλάδας.
±Παρηγοριά στον άρρωστο από ΣαμαράΓια μία ακόμα φορά επιστρατεύονται τα λόγια για να κρύψουν τηνπραγματικότητα…
 
±Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ. ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ;
1) Απολύσεις στο Δημόσιο συμφώνησαν οι ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ
2) Σταϊκούρας: 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο.
±150.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ υπό μορφή χιονοστιβάδας… στο όνομα-όραμα-τρόμο εξυγίανσης-ιδιωτικοποίησης του “δημοσίου”.
±Οι Τράπεζες προχωρούν σ’ ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει τους συνεπείς δανειολήπτες και θα τους επιβραβεύει. Είπε και ελάλησε ο Κωστής Χατζηδάκης, εν ονόματι του Τειρεσία. Μάντης ο Τοτός!
±15.000χ1000 ευρώ = 15.000.000 € λιγότερα στην αγορά κάθε μήνα.
 
±Μπράβο το ΦΑΚΕΛΑΚΙ 1. «Δεν είναι δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Πολλές ερμηνείες και αντιδράσεις έχει προκαλέσει, διάταξη που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης, με την οποία ουσιαστικά επιτρέπεται να δοθεί δώρο σε κάποιον γιατρό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.
±Μπράβο το ΦΑΚΕΛΑΚΙ 2. Για συμβολικά δώρα σε είδος και όχι σε χρήμα αναφέρεται η διάταξη για την«έκφραση ευγνωμοσύνης», ξεκαθαρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης (Αντώνης Ρουπακιώτης)
±Αν χρειάζεται νόμος ότι "δεν διαπράττουν απιστία τα στελέχη τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε ΝΔΠΑΣΟΚτότε συμπεραίνω ότι έχουν διαπράξει!
±Στο 60% η ανεργία των νέων. Η κυβέρνηση θα ασχοληθεί στα σοβαρά όταν γίνει Τριψήφιο...
±Ο Κόκκαλης παίρνει τον ΟΠΑΠο Μπόμπολας την επέκταση του Μετρό και ο Λάτσης τα ακίνητα του Δημοσίου. Με το μνημόνιο μπαίνει επιτέλους τάξη… στην Δημόσια περιουσία. Εμείς παίρνουμε τα αρχίδια μας.


±Ποτέ δεν ξέρεις πότε η ανάπτυξη των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα χτυπήσει την πόρτα σου.Μπορεί στις 3 το βράδυ. Δεν χτυπάει κουδούνιαΜπαίνει ξημερώματα στο σπίτι… Στις τριτοκοσμικές χώρες σε απαγάγουν συμμορίεςΣτην Ελλάδα σε απαγάγει η αστυνομία.
±Η κ. Λυμπεράκη που στηρίζει κάθε πολιτική φτωχοποίησης στην Ελλάδα είναι στο ΔΣ της ActionAid για την αντιμετώπίση της φτώχειας στην Αφρική.
±Σκανδαλώδες Προνόμιο. Ακίνητά μισθωμένα σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου που είχαν απαλλαχθεί το 2011 και 2012 από το ΕΕΤΗΔΕ . Το μερίδιό τους το πλήρωσες… ΕΣΥ!
±Σήμερα οι νεοναζί κάθονται κάθε βράδυ στις οκτώ στο οικογενειακό τραπέζι και τρώνε μαζί με τους «νοικοκυραίους». Αλλά οι αναρχικοί είναι λέξη και έννοια ταμπού -τρομοκράτες. Σήμερα οι χρυσαυγίτες εξ ορισμού νομιμοποιούνται να διαδίδουν την προπαγάνδα τους από την τηλεόραση, αλλά οι αναρχικοι εξ ορισμού και αδιαμφισβήτητα θεωρούνται τρομοκράτες. Η λογοκρισία έχει κάνει τη δουλειά της. Προωθώντας την ακροδεξιά επεκτατική πολιτική της, η Νέα Δημοκρατία νομιμοποιεί την ακροδεξιά (και τη ΧΑ) -ποινικοποιώντας, με συνεπαγωγική καραμπόλα, ό,τι βρίσκεται εξ αριστερών. Τα γνωστά. Το θέμα τώρα είναι άλλο: Μήπως το επικίνδυνο παιχνίδι πόλωσης νομιμοποιούν και τα ανεξάρτητα/αριστερά μίντια, εάν σέβονται τους κανόνες και τις επικρατούσες αντιλήψεις των υποκριτικών «καθεστωτικών ΜΜΕ»;
±Επιτέλους να τελειώνουνε με αυτούς. Να τους στείλουμε στους υπονόμους της Ιστορίας μαζί με τους νόμους τους και τους αστυνόμους τους...

Νέα ρύθμιση απο την ΔΕΗ για τους χρεωμένους καταναλωτές

Η ΔΕΗ προχώρησε στην ανακοίνωση πως υπάρχει νέα ρύθμιση των χρεών για τους ευάλωτους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση δικαιούχοι είναι όσοι έχουν Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πληρώνουν δόση από 10% έως 25% του λογαριασμού τους.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς

2. Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς

3. Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού

4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών

5. Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους

6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Συζητώντας τις εκρήξεις στη Βοστώνη ξεχνάμε τις καθημερινές εκρήξεις στην Ελλάδα

Μία έκρηξη σε κάποια πόλη των ΗΠΑ, αποτελεί είδηση, αλλά μία έκρηξη στην Ελλάδα αποτελεί καθημερινότητα…; 

Γιατί όλοι «άρπαξαν» το θέμα της έκρηξης στην Βοστώνη και δεν ασχολούνται –με την ευκαιρία- με την φωτιά και τους νεκρούς στην Marfin; 

Γιατί μας ενδιαφέρει να διυλύσουμε τον κώνωπα για ένα γεγονός που συνέβη σε άλλη ήπειρο,να αναλύσουμε ακόμη και την πιθανή εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε για δύο εντυπωσιακές –πολύ φωτιά και καπνός- εκρήξεις στη Βοστώνη και την πιθανή ισλαμιστική οργάνωση που κρύβεται πίσω από αυτές, αλλά κανείς δεν αναλύει τα δεδομένα (πλήθος φωτογραφιών και μαρτυριών) του πολλαπλού εγκλήματος που συνέβη πριν μερικά μόλις χρόνια εντός του Ελληνικού εδάφους και μάλιστα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας;
Μήπως οι ζωές των αμερικανών που σκοτώθηκαν χθες στην Βοστώνη αξίζουν περισσότερο από τους αθώους υπαλλήλους της Marfin; Ποιος και πώς κοστολογεί το ανθρώπινο δράμα και την απώλεια της ανθρώπινης ζωής;

Δυστυχώς, στην Ελλάδα της τρόικα, στην χώρα που έχει σφιχταγκαλιαστεί με το αδιανόητο, στην αποικία του χρέους και της διάθεσης δούλων, η κυβερνητική προπαγάνδα ψάχνει σανίδα σωτηρίας σε οποιοδήποτε γεγονός, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών και να τους οδηγήσει σε θέματα ελάσσονος σπουδαιότητας για το ελληνικό γίγνεσθαι…

Δυστυχώς, για κάποιους «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και η απελπισμένη τους προσπάθεια να διατηρηθούν οι ίδιοι μακριά από τις εγκληματικές τους ευθύνες –που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της εσχάτης προδοσίας- απέναντι την χώρα και τον λαό, τους βρίσκει πρόθυμους στο να αγκαλιάσουν το «νέο» παγκόσμιο γεγονός που θα προκύψει μετά από όσα συνέβησαν στη Βοστώνη.

Αύξηση της αστυνόμευσης, μείωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών, διαδικασίες που θα παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και θα αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες ως «εν δυνάμει τρομοκράτες», είναι τα μέτρα που έρχονται, φυσικά για το «κοινό καλό», για την προστασία των πολιτών, των θεσμών και του κράτους, αλλά κυρίως για την διατήρηση -στις θέσεις που κατέχουν- των κακώς κυβερνώντων. Ίσως να είναι οξύμωρο, αλλά κάθε φορά που γίνονται επιθέσεις κατά της κοινωνίας, τότε λαμβάνονται μέτρα κατά των πολιτών...!!!

Και οι νεκροί της Marfin, χωρίς να έχουν δικαιωθεί, μας παρακολουθούν βουβοί στον κατήφορο την ηθικής μας πτώσης, στον βούρκο της προσωπικής και μαζικής παράδοσής μας σε «δυνάμεις» που κρύβονται πίσω από την δολοφονία τους και σε «ηγέτες» που «πέφτουν στα τέσσερα» προκειμένου να μην εκπέσουν από την εξουσία που ως κοινοί απατεώνες απέκτησαν…

Οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί των θυμάτων της Marfin βλέπουν τα γεγονότα και χαμογελούν επειδή ξέρουν… Εμείς... 

  • Πότε θα απαιτήσουμε την τιμωρία εκείνων που στυγνά αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές πολιτών;
  • Πότε θα απαιτήσουμε να μην μας μεταχειρίζονται ως πειραματόζωα;
  • Πότε θα απαιτήσουμε και θα επιβάλουμε τα αυτονόητα που μας αφαίρεσαν με την μέθοδο του «βρασμού βατράχου»;
  • Πότε θα απαιτήσουμε να έχουμε λόγο στην ζωή μας;
  • Πότε θα αντιληφθούμε ότι μέσα στην δική μας πατρίδα, μέσα στο δικό μας σπίτι, οι εκρήξεις είναι καθημερινές και οι νεκροί ενός άτυπου πολέμου καθημερινά αυξάνονται;
  • Πότε θα υποστηρίξουμε το δικαίωμά μας να ζούμε σαν άνθρωποι και όχι σαν πειραματόζωα, να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι προσπαθώντας να επιβιώσουμε;
  • Πότε, επιτέλους, θα τολμήσουμε να πούμε το μεγάλο όχι στους βασανιστές και στους δυνάστες μας;                                                                                                                               
  • ΠΗΓΗ