EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

'O.SY. BUS DRIVERS' "ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" Για των αγώνα μας στης απεργείες Επιμέλεια :Π.ΜΟΣΧΟΣ [A.Μ.7780-Α/ΣΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ]

"ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" 
O.SY. BUS DRIVERS για των αγώνα στης απεργειες!!!
 Επιμέλεια : Π.ΜΟΣΧΟΣ [A.Μ.7780-Α/ΣΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ]

Η κρίση κόβει τις πενθήμερες στα σχολεία

Το Πόρτο Χέλι και η Ερμιόνη σπάνε την παράδοση της Ρόδου και της Κέρκυρας… Ο χάρτης των πενταήμερων εκδρομών έχει αλλάξει, καθώς η κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει ακόμα και το μεγαλύτερο μαθητικό θεσμό.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος τα χρήματα για την πενταήμερη αποτελούν πλέον πολυτέλεια για τα περισσότερα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην πηγαίνουν πλέον εκδρομή. Όσοι όμως αποφασίζουν να μην αφήσουν την οικονομική δυσχέρεια να τους στερήσει την πιο δυνατή εμπειρία των μαθητικών τους χρόνων, αλλάζουν συνήθειες.

Κοντινοί προορισμοί, προσβάσιμοι οδικώς και λιγότερες διανυκτερεύσεις. Ο μαθητικός τουρισμός είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ μεγάλο είναι το πλήγμα για τους μακρινούς προορισμούς.

Στη Ρόδο που διαχρονικά ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων των μαθητών, ο μαθητικός τουρισμός παρουσιάζει πτώση 97% καθώς φέτος αναμένονται μόλις δώδεκα σχολεία, ενώ η Κέρκυρα είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα καθώς οι κρατήσεις σχολείων στο νησί είναι μειωμένες κατά 50%.

Όσο για τα σχολεία που κόβουν μια διανυκτέρευση πηγαίνοντας τετραήμερη αντί για πενταήμερη είναι κατά 30% αυξημένα.

Οι εκδρομές στο εξωτερικό παρουσιάζουν και αυτές πτώση αλλά κρατιούνται, καθώς όπως δηλώνουν ταξιδιωτικοί πράκτορες τα πακέτα είναι οικονομικά και πολλές φορές συμφέρουν περισσότερο από το εσωτερικό.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Τετάρτη

Στο προσωπικό ασφαλείας θα στηρίξουν τη λειτουργία τους τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς την Τετάρτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε συνενόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία θα πραγματοποιήσει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 09.00 έως και τις 15.00.
Τα μέλη και των δύο ομοσπονδιών θα πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Γιατροί και νοσηλευτές ζητούν την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις, ενώ παράλληλα ζητούν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Ένας δημόσιος υπάλληλος 91 ετών!

Αιωνόβιους υπαλλήλους διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που η εξυγίανση και η ανανέωση της διοίκησης αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και η τρόικα ζητά επιτακτικά άμεσα αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο αυτό, τον τίτλο του πλέον ηλικιωμένου δημοσίου υπαλλήλου διεκδικεί ένα στέλεχος ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας, ηλικίας 91 ετών!
Ο εν λόγω υπάλληλος είχε διοριστεί το 1968 ως νομικός σύμβουλος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και αφού έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προϋπηρεσίας, ο νομικός σύμβουλος εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά όχι μόνο το μισθό του, αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριν παραγωγικότητας.
Η πραγματικά απίστευτη ιστορία, την οποία δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα ήρθε στο φως από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, αναφορικά με το καθεστώς που επικρατεί στο ΤΕΟ.
Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο μαθουσάλας υπάλληλος έχει λάβει ποσά που φθάνουν ετησίως τις 30.000 ευρώ, ενώ πολλές υποθέσεις της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί στην κόρη του η οποία είναι επίσης δικηγόρος.
Οι έλεγχοι της Επιθεώρησης αποκάλυψαν και άλλα στραβά και ανάποδα του ελληνικού Δημοσίου και επιβεβαίωσαν ότι σε πολλές υπηρεσίες κυριαρχεί η κοπάνα, το μειωμένο ωράριο (με κανονικό μισθό), αλλά και η καταβολή υπερωριών σε υπαλλήλους που δεν πατούν καν το πόδι τους στη δουλειά!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου στην TEO A.E., ο οποίος σε τρία χρόνια πήρε υπερωρίες και οδοιπορικά ύψους 21.500 ευρώ, αν και απουσίαζε συνεχώς. Το μυστικό του ήταν ότι... του χτυπούσαν την κάρτα οι συνάδελφοί του!

Πού πάει η Ευρώπη;

Μέσα σε λίγους μήνες (από τον περασμένο Ιούνιο), η ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης μετατράπηκε σε παιχνίδι για έναν: τη Γερμανία. Αγνοώντας κάθε έννοια κοινοτικής αλληλεγγύης και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απόφαση της συνόδου κορυφής για απ” ευθείας χρηματοδότηση των προβληματικών τραπεζών από την ΕΚΤ (ουσιαστικά, το μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM), η πραγματική ηγέτις της Ε.Ε. επιβάλλει με το έτσι θέλω τους δικούς της κανόνες.
Η περίπτωση της Κύπρου ήταν απλώς η πρόβα τζενεράλε αυτής της μεταστροφής. Από το bail out (την εκ των έξω διάσωση) στο bail in (την εκ των έσω διάσωση). Αυτό ακριβώς συζητείται επισήμως στο Eurogroup, αν και, μόλις λίγες ημέρες πριν, ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διέψευδε κατηγορηματικά τα σενάρια αλλά και τις δηλώσεις τού «Mr. Eurogroup», για γενίκευση του κυπριακού παραδείγματος.
Αφού η γερμανική πλευρά έκανε τη δουλειά της, διασώζοντας, με το αίμα και τις θυσίες των νότιων ευρωπαiκών λαών, τις δικές της τράπεζες του Βορρά (που είχαν ταρακουνηθεί επικίνδυνα μετά την κρίση του 2008), έφτασε τώρα στην άλλη άκρη. Καλεί αυτούς τους ίδιους λαούς να σώσουν ουσιαστικά τις τράπεζές τους, αποδεχόμενοι το ρίσκο ενός γενναίου κουρέματος στις καταθέσεις τους.
Είναι προφανές ότι η νέα μορφή Pax Germanica, που απλώνεται σταδιακά πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο, οδηγεί σε λιγότερη και όχι περισσότερη Ευρώπη. Από τη στιγμή που η Γερμανία συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος επικυρίαρχος της Γηραιάς Ηπείρου και ακολουθεί το δόγμα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», κατά βούληση και κυρίως με βάση τα στενά εθνικά της οικονομικά συμφέροντα, είναι καταδικασμένη κάθε προσπάθεια εμβάθυνσης και ολοκλήρωσης της Ε.Ε.
Οδεύουμε λοιπόν ταχύτατα προς μια ακραιφνώς γερμανική Ευρώπη. Μια Ευρώπη που θα εξυπηρετεί ό,τι συμφέρει τον πλούσιο Βορρά εις βάρος τού συνεχώς φτωχοποιούμενου Νότου. Και μάλιστα όλα αυτά καλυμμένα από ένα πέπλο καλβινιστικής ψευτο-ηθικότητας των ενάρετων βορείων απέναντι στους «ανήθικους» νότιους. Ηδη η ροή του χρήματος οδηγείται εκεί, ενώ πληροφορίες φέρουν τη Γερμανία να αγοράζει και ποσότητες χρυσού.
Ολα αυτά θέτουν ξανά επί τάπητος το μέγα πρόβλημα της ευρωπαϊκής πορείας. Και αναδεικνύουν τα αυξημένα καθήκοντα του ευρωπαϊκού Νότου, πριν το όλο μεταπολεμικό πείραμα καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Από την κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών και από τους επίορκους θα προέλθουν οι αναγκαστικές αποχωρήσεις από το Δημόσιο - Δείτε αναλυτικά

Από τέσσερις βασικές «πηγές» θα προέλθουν οι «αναγκαστικές αποχωρήσεις» από το ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα έως το τέλος του 2014, για τις οποίες συμφώνησαν το Σάββατο οι κυβερνητικοί εταίροι στην πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του Αντώνη Μανιτάκη.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι θα ισχύσει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση» (1:1). Στη συμφωνία αυτή, περιλαμβάνεται και η αποσύνδεση της κινητικότητας των υπαλλήλων (αφορά 25.000 υπαλλήλους) από τις απολύσεις.

Όσον αφορά τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, αυτές θα προκύψουν από τέσσερις «πηγές»:
- Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν διότι δεν είναι βιώσιμες και δεν εξυπηρετούν ανάγκες επιτακτικές. Η κατάργησή τους θα αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση σκοπιμότητας της ύπαρξής τους. Οι υπάλληλοί ιδιωτικού δικαίου που υπηρετούν εκεί θα έχουν όλη την κοινωνική προστασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία και θα τους παρασχεθεί πρόσθετη προστασία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησής τους.
- Από οργανισμούς του δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους. Οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε πλεονάζουσες θέσεις θα αξιολογηθούν, αφού αποτιμηθούν τα προσόντα τους και είτε θα μετακινηθούν είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με αντιπαροχή κινήτρων.
- Από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους που θα κριθούν απολυτέοι από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.
- Ένα μέρος θα προέλθει ακόμη από υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μετά από αξιολόγηση δομών, διαπίστωση θέσεων που πλεονάζουν, αποτίμηση προσόντων και εφόσον επιλέξουν να αποχωρήσουν αντί να μετακινηθούν, με κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης (εξαγορά πλασματικών χρόνων).

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμιζαν ότι αποφεύχθηκαν «οι αυθαίρετες και οριζόντιες απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αυτές δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό» και θα ήταν επικίνδυνες για την κοινωνία και για τη δημόσια διοίκηση.
Επίσης, θεωρούν ότι η υιοθέτηση του «1:1» θα οδηγήσει σε ποιοτική ανανέωση του δημοσίου «με χιλιάδες νέους άξιους υπαλλήλους που είναι διοριστέοι ήδη και περιμένουν χρόνια τώρα στην ουρά» δηλαδή από τη δεξαμενή των ήδη επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ.
Για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών σημειώνεται πως «με νομοθετική παρέμβαση δίνεται στους υπαλλήλους που πρωτοβάθμια κρίνονται απολυτέοι η δυνατότητα άμεσης προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας» (αντί των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων). «Θα εκδικάζονται γρηγορότερα οι σοβαρότερες περιπτώσεις και ο ίδιος ο υπάλληλος θα κρίνεται ταχύτερα ώστε να επιστρέψει ή όχι στην υπηρεσία του» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Για το θέμα της κινητικότητας, που αφορά 25.000 υπαλλήλους και που αποσυνδέεται από τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, τονίζεται ότι «έχει αποκλειστικό σκοπό την ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού στο δημόσιο». Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι από την αξιολόγηση των δομών στα υπουργεία, οι πλεονάζουσες θέσεις είναι περιορισμένες και δεν υπερβαίνουν συνολικά το 5%.

πηγη

ΚΚΕ: Ένα συνέδριο που έγιναν όλα... όπως πρέπει

Ήταν ίσως ένα από τα μοναδικά συνέδρια στην ιστορία που έληξε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Όλα έγιναν με απόλυτο προγραμματισμό και έτσι τελείωσαν μια... μέρα αρχύτερα.
Το 19ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ήταν ένα συνέδριο απολύτως “πατενταρισμένο”. Ό,τι έγινε ήταν απολύτως προαποφασισμένο και βάσει προγράμματος. Μεταξύ άλλων γιατί η όποια διαφωνία “πνίγηκε” από τη βάση. Οι διαφωνούντες δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε μέχρι τις πύλες του συνεδρίου. Η εκκαθάριση και απομάκρυνση όσων εξέφραζαν διαφωνίες έγινε ήδη από τις Κομματικές Ομάδες Βάσης, (ΚΟΒ), προσυνεδριακά. Όλα τα κομματικά όργανα ήταν απολύτως υπό τον έλεγχο της ηγεσίας.
Ακόμη και αυτή η εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα δεν είχε το παραμικρό σασπένς. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν “παιδί του κομματικού σωλήνα”. Υπηρετεί το κόμμα ως στέλεχος από το 1974.
Υπήρξε για μια ολόκληρη δεκαετία, μέχρι και το 2006, διευθυντής του Ριζοσπάστη.
Υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι τώρα που το ΚΚΕ έχασε το επικοινωνιακό πλεονέκτημα της Αλέκας Παπαρήγα – που θεωρούνταν εν γένει προσεγγίσιμη και απλή, άνθρωπος της διπλανής πόρτας- τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για το κόμμα του Περισσού.
Ο κ. Κουτσούμπας αναλαμβάνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το ΚΚΕ. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ριζοσπάστης, βασικότατος πυλώνας του ΚΚΕ... φλέγεται. Οι αντιδράσεις για τις απολύσεις και τους εργαζομένους που έχουν μείνει απλήρωτοι είναι τεράστιες. Και ο νέος ΓΓ του κόμματος, το ξέρει καλά αυτό το “μαγαζί”.
Επίσης, για πρώτη φορά δεν εκλήθησαν στο συνέδριο μέλη των “αδελφών”, των υπόλοιπων κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης και διεθνώς. Και αυτό λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
Με τα δεδομένα αυτά πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν ακόμη και την επιβίωση του ΚΚΕ. Υποστηρίζουν πως οι τριγμοί είναι τόσο έντονοι που το κόμμα ίσως δεν καταφέρει το κρίσιμο 3% για να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

πηγη

"Ψιλό γαζί" δουλεύει ο Στούρνος τους πολίτες - Πιο ακριβό το χαράτσι απ’ ότι αν εφαρμοζόταν ο ενιαίος φόρος ακινήτων

«Ασήκωτες» θα είναι οι επιβαρύνσεις το 2013 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τη διατήρηση του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) ακόμα και αν η μείωση φτάσει το 15%, κάτι δύσκολο, από ό,τι θα ήταν αν εφαρμοζόταν κατευθείαν ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

Αν και το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να πείσει με τους πολίτες με «αερολογίες» και φληναφήματα, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ωστόσο, ο φόρος θα ήταν ακόμα μικρότερος το τρέχον έτος ή και μηδενικός σε αρκετές περιπτώσεις με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο οποίος θα αντικαθιστούσε το ΕΕΤΗΔΕ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως την κυβέρνηση είναι να διορθώσει την απόλυτη αποτυχία του, δηλαδή να κλείσει την δημοσιονομική τρύπα του 2013. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν η διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ και η μετάθεση της εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου το 2014.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ανέφερε χθες στη Βουλή ότι «οι πολίτες ενδιαφέρονται να πληρώσουν λιγότερο φόρο και η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα, έχει -και διά στόματος πρωθυπουργού- ανακοινώσει ότι αυτό που θα επιβάλλεται για το έτος 2013 θα είναι μειωμένο», σημειώνοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.

Επίσης ανακοίνωσε, ότι η κυβέρνηση «κινείται στην κατεύθυνση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, υπάρχει ένα θέμα για τη μετάβαση και γι' αυτό η ΔΕΗ και το 2013 μπορεί να αξιοποιηθεί για την είσπραξη αυτού του φόρου». Τέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και εργάζεται για τη μείωση του φόρου και την ανακούφιση των πολιτών, διότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολιτική κατανόησης και λογικής.

Για να γίνουμε όμως λίγο πιο σαφείς στα φληναφήματα του Υπουργείου Οικονομικών δείτε τα παρακάτω παραδείγματα:
- Σήμερα ένας έγγαμος φορολογούμενος που διαθέτει διαμέρισμα 20ετίας, 70 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 77.000 ευρώ πληρώνει μέσω της ΔΕΗ το ειδικό τέλος που ανέρχεται στο ποσό των 367,5 ευρώ. Στην περίπτωση που οι συντελεστές του ΕΕΤΗΔΕ μειωθούν ακόμα και κατά 15% ο φόρος θα διαμορφωθεί στα 312,37 ευρώ. Εάν όμως εφαρμοζόταν ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ο ανωτέρω έγγαμος θα πλήρωνε φόρο μόλις 27 ευρώ.
- Ιδιοκτήτης (άγαμος) που διαθέτει διαμέρισμα 26ετίας, 50 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 40.000 ευρώ πληρώνει μέσω της ΔΕΗ το ειδικό τέλος που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Στην περίπτωση που οι συντελεστές του ΕΕΤΗΔΕ μειωθούν ακόμα και κατά 15%, ο φόρος θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ. Εάν όμως εφαρμοζόταν ο ενιαίος φόρος ακινήτων ο ανωτέρω έγγαμος δεν θα πλήρωνε φόρο.
Σημειώνεται, ότι ο υπολογισμός για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων γίνεται σύμφωνα με το βασικό σενάριο της διακομματικής επιτροπής που προέβλεπε αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και συντελεστή κλίμακας 0,1% για το τμήμα της περιουσίας από 50.000 – 100.000 ευρώ, 0,2% για το τμήμα της περιουσίας από 100.001 έως 200.000 ευρώ και 0,3% για το τμήμα της περιουσίας από 200.001 έως 400.000 ευρώ.

Όπως έχουν λοιπόν τα πράγματα, ακόμα και ένας σκληρός ενιαίος φόρος ακινήτων όπως αυτός που προβλέπεται να είναι για αρκετούς πολίτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν επιβαρυνθεί τόσο πολύ, θα ήταν σαφώς καλύτερος και δικαιότερος, εάν εφαρμοζόταν σε σχέση με την περίφημη έκπτωση του 10 – 15% που θα εφαρμοστεί στο χαράτσι για φέτος.
Με λίγα λόγια την έλλειψη ρευστού στην κοινωνία και άρα την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, την οδηγεί η κυβέρνηση σε ακόμα μεγαλύτερη εξάντληση, φιλοδοξώντας να εισπράξει τι και από ποιόν και να κλείσει ποια τρύπα; Αυτή που σαφώς θα γίνει μεγαλύτερη;

Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πανηγύρισε ο Αλόνσο

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο… δαιμονισμένος Φερνάντο Αλόνσο στο τρίτο γκραν πρι της σεζόν που φιλοξενείται στην πίστα της Σανγκάης.
Ο Αλόνσο έγινε ο δεύτερος πιλότος μετά τον Λιούις Χάμιλτον που έχει δύο νίκες στην Κίνα, αυξάνοντας τις καρό σημαίες στις 31.
Ο πιλότος της Ferrari –ο οποίος εκκίνησε από την τρίτη θέση- είχε πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για τον οποίο η σκουντερία είχε επιλέξει στρατηγική τριών πιτ στοπ.
Εντυπωσιακός Χάμιλτον
Τις πολύ καλές εμφανίσεις συνεχίζει ο Λιούις Χάμιλτον με την Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος ολοκλήρωσε τον τρίτο γκραν πρι της σεζόν από την τρίτη θέση, αυξάνοντας στις δύο τις παρουσίες του στο βάθρο μετά το γκραν πρι της Μαλαισίας.
Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 στο τέλος του αγώνα είδε τον Φέτελ να γεμίζει τους καθρέφτες του, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει τη θέση του.
Φέτελ το… καλό παιδί
Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακές εμφανίσεις, ωστόσο στην Κίνα ο Γερμανός τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε καλή διαγωγή ακούγοντας τις συμβουλές της Red Bull, αφήνοντας τον Φερνάντο Αλόνσο δύο φορές να ανακτήσει τη θέση του και να βρεθεί μπροστά του.
Ωστόσο, στους πέντε τελευταίους γύρους του γκραν πρι της Κίνας ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε ηρωική μάχη με τον Λιούις Χάμιλτον στην προσπάθεια του να διεκδικήσει το τρίτο σκαλί του βάθρου.
Από το κακό στο χειρότερο…
Ο τρόπος που εξελίχτηκε ο αγώνας για τον Μαρκ Γουέμπερ μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο από τη φράση «υπάρχουν και χειρότερα»…
Ο Αυστραλός εγκατέλειψε στις κατατακτήριες δοκιμές, τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες, εκκίνησε από τα πιτ και στο τέλος εγκατέλειψε λόγω τραγικού λάθους της Red Bull, αφού λίγο μετά το πιτ στοπ του έφυγε ο πίσω τροχός.

Άτυχος ο Ρόσμπεργκ…
Ο περσινός νικητής Νίκο Ρόσμπεργκ δεν κατάφερε να τερματίσει στην Κίνα. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes αντιμετώπισε πρόβλημα με το W04 και στον 23ο γύρο, έχοντας μπει δύο διαδοχικές φορές στα πιτ εγκατάλειψε.
Οι καλοί
Για ακόμη ένα γκραν πρι ο Φελίπε Μάσα είχε πολύ καλή απόδοση. Ο Βραζιλιάνος πιλότος είδε την καρό σημαία από την έκτη θέση, δίνοντας και κερδίζοντας εντυπωσιακές μάχες.
Πηγή: sport-fm

Αυτό κι αν είναι ανάπτυξη αντωνάκη ... Xωρίς απασχόληση των 1/3 των Ελλήνων

Το ποσοστό της ανεργίας, που πλέον στην Ελλάδα αγγίζει το 27,2%, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2009
Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξάνεται η λίστα των ανέργων καθώς 1.348.742 άνθρωποι δεν εργάζονται.
Αυτό σημαίνει ότι το 1/3 του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι χωρίς εργασία και μάλιστα οι 270.000 από αυτούς έχασαν την δουλειά τους τον τελευταίο χρόνο.
Η πραγματική ανεργία όμως είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς και τους μακροχρόνια ανέργους, όσους εργάζονται και δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα, όσους βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, αλλά και τους νέους 18-24 ετών που τώρα βγαίνουν στην αγορά εργασίας.
Το πσοστό ανεργίας που πλέον αγγίζει το 27,2% στην χώρα μας, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2009, ξεπερνώντας πάνω από το διπλάσιο τον μέσο όρο της ανεργία στην Ευρωζώνη, που είναι στο 12%.
Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, όπου αυξήθηκε σε 59,3% από 51% που ήταν τον Ιανουάριο του 2012. Ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-34, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 34,2% από 29%, και 35-44, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 23,5% από 18,2%.
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 31,4% από 25,4% τον ίδιο μήνα του 2012, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε σε 23,9% από 18,6%.


Ο ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ ΚΤΗΝΑΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ .....

Σόιμπλε ....ο Τσουκάτος του Κολ(;)‏

Ποιος είναι ο πρώτος διδάξας; Εμείς "χαλάσαμε" τους Γερμανούς ή αυτοί εμάς;

Θ. Τσουκάτος και ο Β. Σόιμπλε ....είναι -απ' ότι φαίνεται- ίδια "μάρκα" (;)

Ο ΓΑΠ που έλεγε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα, δεν ήξερε τίποτε για την διαφθορά στην Ευρώπη;
Που πήγαν οι 700.000 D.M του Θόδωρου;
{Πάντως το ΠΑΣΟΚ αρνείται....}
Η Ελλάδα και η Γερμανία -απ' ότι φαίνεται- έχουν τους μεγαλύτερους "κόμματο -λαδιάρηδες(;)


ΑΠΟ ΕΔΩ:

["Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2000]
Oμολόγησε δημοσίως ότι δέχθηκε δωρεά 100.000 μάρκων από έμπορο όπλων.

Oλοι ζητούν παραίτηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος θα σηκώσει βάρος του σκανδάλου.


BEPOΛINO. Mε «εξιλαστήριο θύμα» παρομοιάζεται ο Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων. Θύμα εξιλαστήριο και παρά λίγο θύμα δολοφονικής απόπειρας, ο κ. Σόιμπλε, πολιτικός προικισμένος, διορατικός και δραστήριος παρά την ατυχία του να είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα, μοιάζει τώρα καταδικασμένος να σηκώσει στους ώμους του όλο το βάρος του «συστήματος Kολ». Aκόμη και ο φιλικός προς αυτόν Tύπος ζητά την παραίτησή του, οι λιγότερο αυστηροί του δίνουν «πίστωση χρόνου», ελλείψει εναλλακτικής λύσης, ενώ ορισμένοι διακρίνουν στην όλη υπόθεση την προσπάθεια να εξαναγκαστεί κ. Kολ να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών, που τροφοδοτούσαν τους μυστικούς λογαριασμούς. Eκκληση να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση» απηύθυνε προς τους δύο πολιτικούς ο καγκελάριος Σρέντερ. Δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την καθυστερημένη ομολογία του κ. Σόιμπλε, ότι το 1994 έγινε αποδέκτης «δωρεάς» 100.000 μάρκων εκ μέρους του εμπόρου όπλων και «μοιραίου ανθρώπου» στο σκάνδαλο των «μυστικών λογαριασμών» Καρλχάιντς Σράιμπερ, ο τελευταίος αντικρούει και πάλι τον κ. Σόιμπλε. O Σράιμπερ, γνωστός μεσάζων του κολοσσού φον Tίσεν, απειλείται με έκδοση στη Γερμανία από τις Aρχές του Kαναδά, όπου ζει, επειδή έχει κριθεί ένοχος για φορολογικές απάτες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων και για πωλήσεις αεροσκαφών «Aιρμπάς». Στο μεταξύ, στη Γερμανία η ζοφερή πρόβλεψη πολλών είναι ότι τα δεινά των Xριστιανδημοκρατών ενδέχεται να πλήξουν στο άμεσο μέλλον και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, συντελεστές της άρχουσας πολιτικής τάξης της μεταπολεμικής Γερμανίας. Eτσι ερμηνεύεται η νέα εμπλοκή του φιλελεύθερου πρώην υπουργού Παιδείας και Oικονομικών, Γιούργκεν Mέλεμαν, και νυν προέδρου του τοπικού κομματικού μηχανισμού στη Bόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, χρησιμοποίησε σε προεκλογική αφίσα σχετική με την παιδεία τον Χίτλερ. Eυρωπαίοι αναλυτές δεν παρέλειψαν και χθες να εντάξουν την παρούσα κακοδαιμονία της γερμανικής Xριστιανοδημοκρατίας, του σταθερότερου μέχρι πρόσφατα εκπροσώπου της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στην περίοδο μετάβασης και ανακατατάξεων, από την οποία διέρχονται τα συντηρητικά κόμματα στην Eυρώπη. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να υπογραμμίσουν τα οφέλη τα οποία συνεπάγεται η κακοδαιμονία αυτή για την «ερυθροπράσινη» κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τους Σοσιαλδημοκράτες. Oι τελευταίοι έχουν τώρα το προβάδισμα, έστω μικρό, στις σφυγμομετρήσεις στο Σλέσβιγκ Xόλσταϊν εν όψει των τοπικών εκλογών του Φεβρουαρίου. Eν μέσω ορυμαγδού, το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε χθες την καταδίκη σε εξαετή κάθειρξη του πρώην ηγέτη της Aνατολικής Γερμανίας Eγκον Kρεντς, ο οποίος θα πρέπει να αρχίσει αμέσως να εκτίει την ποινή του, ως ένοχος για τη δολοφονία Aνατολικογερμανών, που προσπάθησαν να αυτομολήσουν στη Δυτική Γερμανία.


Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU


http://el.wikipedia.org/wiki

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (Γερμανικά:Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU είναι ένα Χριστιανοδημοκρατικό και συντηρητικό πολιτικό κόμμα στη Γερμανία.

Ο Χέλμουτ Κολ υπηρέτησε ως Πρόεδρος έως την εκλογική ήττα του κόμματος το 1998, όταν τον διαδέχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε· ο Σόιμπλε παραιτήθηκε στις αρχές του 2000 ως αποτέλεσμα του οικονομικού σκανδάλου του κόμματος και αντικαταστάθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παραμένει ηγέτης του CDU έως σήμερα.

Σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα

http://el.wikipedia.org/wiki

Αποδέκτες των χρημάτων

Μέχρι στιγμής τα παρακάτω πρόσωπα έχουν ομολογήσει την λήψη χρημάτων από τα ταμεία της Siemens:

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008 ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα. Υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά σταδιακά μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει αποδειχτεί.
Ο Τάσος Μαντέλης παραδέχτηκε τον Μάιο του 2010 ότι το 1998 και το 2000 έλαβε 200.000 και 250.000 μάρκα αντίστοιχα. Για το πρώτο ποσό κατονόμασε την Siemens ενώ για το δεύτερο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την προέλευσή τους. Από τις 27 Μαΐου 2010 έχει απαγορευτεί στον Τάσο Μαντέλη η έξοδος από την χώρα. Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, όμως φαίνεται ότι ο Τάσος Μαντέλης θα δικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


  

ΞΕΠΟΥΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Με 290 ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να προικιστεί τις επόμενες ημέρες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Στο συγκεκριμένο πλάνο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μία έκταση 500 περίπου στρεμμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 1.000 ακίνητα που πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στα ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του 2013, η οποία μάλιστα έχει ήδη καθυστερήσει, καθώς σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η μεταφορά έπρεπε να είχε γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Τα σχέδια για το ΣΕΦ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύμπλεγμα που βρίσκεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), μία έκταση περίπου 500 στρεμμάτων. Σχετικά με την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης έχουν «πέσει» στο τραπέζι δύο προτάσεις. Η έκταση θα μετατραπεί σε εμπορικό πάρκο και πάρκο αναψυχής ή θα αποτελέσει τον βασικό χώρο ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων που «δένουν» στον Πειραιά. Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να προσανατολίζεται στο δεύτερο σενάριο, καθώς σύμφωνα με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μία τέτοια κίνηση αναμένεται να πολλαπλασιάσει την αξία του ακινήτου. Οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα πιο σημαντικά ακίνητα

Στη λίστα με τα ακίνητα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκονται εκτάσεις τόσο στο στην Αττική όσο και στην επαρχία.

Το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα. Την ίδια στιγμή, στην Αττική, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται έμφαση σε ακίνητα που καλύπτουν χρήσεις εμπορικές σε κεντρικές περιοχές. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι οικιστικές αναπτύξεις. Για παράδειγμα, στο Ταμείο μεταφέρονται οι αδόμητες εκτάσεις στα σύνορα Γαλατσίου και Παλαιού Ψυχικού.

Εκτός Αττικής ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εκτάσεις στο νομό Πέλλας, όπως το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, όπου αναμένεται να ενισχύσει τις τουριστικές υποδομές.

Παράλληλα, ανάμεσα στη λίστα με τα δέκα πιο σημαντικά ακίνητα βρίσκονται οι Ιαματικές Πηγές στην Υπάτη και στην Αιδηψό, το Ξενία σε Τσαγκαράδα, Σκιάθο και Άνδρο και το Πρασονήσι Ρόδου.

Τέλος, μεταξύ των μεταβιβασθέντων ακινήτων στην Πελοπόννησο περιλαμβάνονται εκτάσεις στην Ερμιόνη Αργολίδος, πλησίον των δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών της Ελλάδας όπως το Πόρτο Χέλι, η Υδρα, οι Σπέτσες αλλά και στα δυτικά παράλια εκτάσεις στην Ηλεία (Κυλλήνη, Ζαχάρω κ.λπ.) και τη Μεσσηνία (Πύλος κ.ά.) με κύρια κατεύθυνση και εδώ τις χρήσεις τουρισμού και παραθεριστικής κατοικίας.

Η Θεσσαλονίκη αποκτά γκολφ
Στη Θεσσαλονίκη, το ΤΑΙΠΕΔ θα γίνει κάτοχος μεγάλων ακινήτων που βρίσκονται περιμετρικά του αεροδρομίου «Μακεδονία». Η αξιοποίησή τους εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη συνολική αναβάθμιση του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας, δεδομένου ότι προσφέρονται για αναπτύξεις εμπορικών-υπερτοπικών δραστηριοτήτων, στη δημιουργία τεχνολογικά εξελιγμένων και πράσινων οικιστικών αναπτύξεων και χώρων ήπιας αναψυχής, στη χωροθέτηση και κατασκευή του πρώτου γκολφ στην πόλη.

newsbomb.gr

Να ανοίξει η συζήτηση εξόδου από το ευρώ !!!

Η κρίση είναι βέβαιον ότι προκαλεί συγχύσεις. Είναι βέβαιον ότι είναι διαλυτική. Σε περιόδους κρίσεων εμφανίζονται οι «μεγάλες» αλήθειες του ανθρώπινου είδους αλλά και των θεσμικών κοινωνικών οντοτήτων.

Σε αυτές τις περιόδους η «εργαλειακή ορθολογικότητα», η οποία φαίνεται ότι δούλευε με κανονικό τρόπο, αρχίζει να αναθεωρείται με ταχύτατους ρυθμούς. Αναζητούνται λύσεις οι οποίες επιχειρούν να υπερβούν την ορθολογικότητα μέσων – σκοπών, που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα, με την οριοθέτηση «νέων» σκοπών. Συνήθως όμως οι νέοι σκοποί είναι καλυμμένοι…παλαιοί.

Τα υπάρχοντα μέσα ρίπτονται στο σακούλι των αχρήστων. Οι άνθρωποι και οι κοινωνίες στριμωγμένες, απαξιωμένες και μη αναγνωρίζοντας των εαυτό τους επιχειρούν να φανταστούν κάτι «νέο και σταθερό» από το οποίο να πιαστούν. Κάτι που με μια μαγική κίνηση ταχυδακτυλουργού ή μιας θεϊκής παρέμβασης θα λύσει όλα τα προβλήματα.

Στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε μια πραγματικά οδυνηρή θέση, η παραπάνω περιγραφή προσομοιάζει απολύτως σε σειρά από απόψεις οι οποίες ρίπτονται κατά καιρούς με αυτόν το συγκεκριμένο τρόπο στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου.

Αρχισε πάλι να επανακάμπτει -και από μια άποψη καλά κάνει- η συζήτηση για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Μάλιστα είναι υπό ίδρυση και το «κόμμα της δραχμής». Θεωρώ ότι επανάκαμψη του θέματος θα οδηγήσει σε μια αναστοχαστική συζήτηση τέτοιου εύρους και βάθους η οποία, αν και δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «αποφασιστικό πείραμα» κατάδειξης της αλήθειας κατά τα πρότυπα της φυσικής επιστήμης, εντούτοις θα αποτελέσει συμπερίληψη όλων ή σχεδόν όλων των προβλημάτων που αξίζουν και πρέπει να συζητηθούν. Ελπίζω αυτό να συμβεί άμεσα.

Τώρα, η συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα στο πρώτο στο οποίο πρέπει να απαντήσει είναι η στρατηγική ανταπάντηση στη στρατηγική ένταξης στην Ε.Ε. και εν συνεχεία στην Ευρωζώνη εκ μέρους των πολιτικών ελίτ συνεπικουρούμενων από την (μέγιστη) πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Εδώ η απάντηση πρέπει να είναι καίρια, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη. Η πρόταξη της εθνικής ανεξαρτησίας ως στρατηγικής επιβεβαιώνει απλά την αδυναμία κατανόησης της αξίας του τιθέμενου προβλήματος. Οι κρατικές επιλογές απέχουν παρασάγγας από τις όποιες επιθυμίες μας.

Δεύτερον, θα πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς, στο οικονομικό πεδίο, πώς μέσω μιας μόνο κίνησης, η Ελλάδα αλλά και κάθε χώρα γίνεται κάτοχος ενός «μαγικού» κλειδιού, το οποίο μπορεί να ανοίξει όλες τις πόρτες. Θέλω να πω ότι η δεδομένη αυταπάτη -διότι περί αυταπάτης πρόκειται- πρέπει να εγκαταλειφθεί. Για να εγκαταλειφθεί, πρέπει να αναιρεθεί η συζήτηση περί νομίσματος και να οδηγηθούμε στην καρδιά του προβλήματος, δηλαδή στις ασκούμενες οικονομικές πολιτικές που απορρέουν από το στόχο διατήρησης του επιπέδου διακύμανσης του νομίσματος σε προεπιλεγμένα επιθυμητά επίπεδα, τα οποία συνάδουν με άκαμπτους στόχους, 2,0% για το πληθωρισμό και 3,0% για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Εδώ υποστηρίζεται με θέρμη ότι η οικονομική πολιτική θα αποκτήσει περισσότερους βαθμούς ελευθερίας. Ενδεχομένως να αποκτήσει. Ομως το ερώτημα είναι κατά πόσον μπορεί να υπάρξει άσκηση οικονομικής πολιτικής αντίθετης στο συγκεκριμένο κυρίαρχο καθεστωτικό πλαίσιο της ασκούμενης mainstream οικονομικής πολιτικής. Σε αυτό πρέπει να αναζητηθεί απάντηση. Και πόσο αποτελεσματική θα είναι σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία η οποία διέπεται από το συγκεκριμένο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και κεφαλαίων.

Τρίτον, θα πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση όχι μόνο στην ασκούμενη οικονομική πολιτική αλλά και στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, σε συνάρτηση με τα δυναμικά στρατηγικά πλεονεκτήματά της. Η απλή ρήση για αναδιάρθρωση της οικονομίας είναι κενή περιεχομένου όταν δεν ομολογείται το περιεχόμενο. Επίσης ακόμη ένα ερώτημα είναι, τι θα γίνει στο διάστημα μέχρι την αρχή της αναδιάρθρωσης; Με άλλα λόγια, ποιοι θα είναι οι στόχοι της βραχυχρόνιας οικονομικής πολιτικής.

Τέταρτον, σε ποια κατάσταση θα βρεθεί η ελληνική οικονομία (περίπου) όταν αποφασισθεί η έξοδος; Αυτό προϋποθέτει τοποθέτηση συνολική για όλες τις οικονομικές μεταβλητές. Δυστυχώς, η οικονομία θέλει αριθμούς για να γίνει (περίπου) αντιληπτή.

Πέμπτον, οι πολιτικές ρητορείες είναι εύκολες. Η πραγματικότητα σκληρή. Επομένως η συζήτηση να προσομοιάζει σε κάτι άλλο από τους πολιτικαντισμούς του συρμού.

Εκτον, όλα τα παραπάνω δεν τίθενται γιατί είμαστε υπέρ ή κατά του ευρώ. Τίθενται για να δείξουν ότι μια απόφαση, στο πλαίσιο της δημοκρατίας, απαιτεί ένα πλαίσιο τεκμηρίωσης, έστω και μη απολύτως ακριβές.

Εβδομον, η παρούσα κατάσταση της Ευρωζώνης είναι σε τέλμα και αδιέξοδη. Το νόμισμα είναι μέσον οικονομικής πολιτικής και όχι στόχος.

Ας συζητήσουμε λοιπόν. Με όρους. Η επιστημονική επικοινωνία, βασισμένη στη συμφωνία των διαδικασιών με ορισμούς, τείνει να δημιουργήσει ένα πεδίο ικανό όχι να αποκαλύψει την αλήθεια, αλλά τουλάχιστον να αποκαλύψει το ψεύδος.


Του Κώστα Μελά*

πηγη

ΣΔΟΕ: Σώμα Δίωξης Όλων των Ελλήνων !!!

Η νέα τακτική του ΣΔΟΕ μας καθιστά όλους φοροφυγάδες! Ακόμη και το χαρτζιλίκι του παππού για το εγγόνι που κατατέθηκε στην τράπεζα του πατέρα – ελεύθερου επαγγελματία, θεωρήθηκε εισόδημα!

Κινδυνεύουµε όλοι! Οταν το περίφηµο Σ∆ΟΕ καταδικάζει ως φοροφυγάδες όσους έκαναν το αδίκηµα να χρησιµοποιούν τους τραπεζικούς λογαριασµούς τους για κινήσεις που δεν έχουν σχέση µε το επάγγελµά τους (π.χ. πληρωµή εξόδων για λογαριασµό τρίτου), για τις οποίες δεν…έχει εκδοθεί απόδειξη ή τιµολόγιο, τότε όλοι είµαστε εν δυνάµει φοροφυγάδες. Τα πράγµατα είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρα για τους στόχους του φορολογικού ελέγχου:

Οι περίφηµοι ελεγκτές, αφ’ ης στιγµής δεν µπορούν να διαπιστώσουν φοροδιαφυγή, εφευρίσκουν προφάσεις για να την… υποθέσουν. Χαρακτηριστικό είναι τo παράδειγµα του ρεπορτάζ όπου ακόµη και το χαρτζιλίκι το οποίο έβαλε στην τράπεζα ο παππούς για το εγγόνι του, που ήταν συνδικαιούχος του ελεύθερου επαγγελµατία, θεωρήθηκε ΕΙΣΟ∆ΗΜΑ για το οποίο, κατά το Σ∆ΟΕ, έπρεπε να κοπεί απόδειξη!

cover55
πηγη

ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ... το Δημόσιο συνθλίβει-συντρίβει τους Μικροοφειλέτες!

Δεν θέλουν τα λεφτά σου, γιατί δεν έχεις πλέον... Θέλουν εσένα γονατιστό και ανήμπορο να αντιδράσεις 

σε κάθε σατανικό και εκφυλιστικό μέσο που "εφευρίσκουν" τα αρρωστημένα τους μυαλά, συνεχώς για να σε καταστρέψουν... 
Για να μην έχουν μέλλον τα παιδιά σου… κι εσύ δουλειά, σπίτι, ζωή και τέλος την ψυχή σου...
Η "ανάπτυξη" τους είναι εδώ ΜΟΝΟ για σένα απαξιωμένε και (ήδη) χρεοκωπημένε Έλληνα... μιας και έδειξες πίστη 
στα Μεγάλα-Παραπλανητικά λόγια των Σωτήρων ένθεν και ένθεν.

 
Κατάσχεση μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και πάσης φύσεως εισοδημάτων και εσόδων 
για οφειλές έως και 3.000 ευρώ προς το Δημόσιο. 

Σε ποιους θα σταλούν τα ειδοποιητήρια, ποιοι θα επωφεληθούν της έκπτωσης:
 
 
Περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός ημερών συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους.
Πρόκειται για οφειλές έως 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως - ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα οποία έχουν σταλεί και βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Πρόκειται για ποσά, σχετικά μικρά, για τα οποία οι ΔΟΥ δεν έχουν στείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια.
Πολλές μάλιστα από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πολύ  μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις, εκπρόθεσμης καταβολής.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ εντός της προθεσμίας που θα αναγράφεται στα ειδοποιητήρια, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους είτε με εφάπαξ καταβολή του ποσού είτε με "τμηματική καταβολή", προκειμένου να πληρώσουν με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.  
          
Εφόσον τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και να προχωρήσουν στην πώληση περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ θα αποφύγουν την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, που προβλέπουν τα εξής:
 Κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων. Μισθοί, συντάξεις, ημερομίσθια, εφάπαξ παροχές, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούνται να εισπράξουν οι οφειλέτες του Δημοσίου από τρίτους, θα  κατάσχονται εν μέρει ή εν όλω από τις αρμόδιες ΔΟΥ, για την εξόφληση των οφειλών. Ειδικά για τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπει την κατάσχεσή τους μέχρι ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνον εφόσον το ύψος του ποσού αυτού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.
Για τα ημερομίσθια προβλέπεται η δυνατότητα παρακράτησης ποσού έως και 20%, ενώ από τα εφάπαξ η Εφορία έχει δικαίωμα κατάσχεσης έως και του 50%. Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω των 300 ευρώ. Η διαδικασία των κατασχέσεων προβλέπει την έκδοση κατασχετήριων εγγράφων και την αποστολή τους στους "τρίτους", δηλαδή τους εργοδότες που καταβάλλουν του μισθούς ή τα ημερομίσθια, στα ασφαλιστικά Ταμεία που καταβάλλουν τις συντάξεις, στους φορείς που πληρώνουν τις επιδοτήσεις, στους ενοικιαστές που πληρώνουν τα ενοίκια και λοιπά. Σημειώνεται δε, πως τα κατασχετήρια δεν κοινοποιούνται στους οφειλέτες, αλλά οι παραλήπτες τους οφείλουν να παρακρατήσουν τα υπό κατάσχεση ποσά, από τα χρήματα που υποχρεούνται να καταβάλουν στους οφειλέτες του Δημοσίου και να τα αποδίδουν εντός 8 ημερών στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις των οφειλετών στις Τράπεζες. Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα ζητούν από τις Τράπεζες στις οποίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς οι οφειλέτες του Δημοσίου την παρακράτηση ποσών από τις καταθέσεις αυτές και την άμεση απόδοσή τους στο  Δημόσιο.
 Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως Ι.Χ. αυτοκίνητα, δίκυκλα, σκάφη αναψυχής, αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.

Υ.Γ. Διαρκής φτώχεια, όλο και περισσότερη μιζέρια και δυστυχία, συνεχής εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού – αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει στη χώρα η συνέχιση της διακυβέρνησής της από τους αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες που ο λαός επέλεξε τον Ιούνιο, αν δεν αποφασίσει ο ίδιος να τους ανατρέψει.

«Δεν ΕΧΩ... να πληρώσω φόρους»

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και μήνυμα στην κυβέρνηση ότι μπορεί να καταρρεύσουν οι προβλέψεις της για τα έσοδα του 2013, εστάλη από το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ. 

Οι ιδιοκτήτες εξέφρασαν την οργή τους για τους συνεχείς φόρους στα ακίνητα και δήλωσαν ότι βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν φέτος. 
Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Kapa Research για λογαριασμό της ΠΟΜΙΔΑ και η οποία δείχνει ότι το 56% των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι «δεν έχουν να πληρώσουν» τους φόρους για το 2013 ενώ πολλοί από αυτούς σκέφτονται να τα πουλήσουν ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία.


Το μήνυμα αυτό είναι πολύ ηχηρό για την κυβέρνηση η οποία εκτιμά ότι μπορεί να εισπράξει φέτος πάνω από 3,2 δις ευρώ από τα ακίνητα.

 Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ ένα 32% δηλώνουν ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι. 


Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

 
Το 54% των ιδιοκτητών δεν έχουν εισοδήματα από τα ακίνητά τους και πληρώνουν μόνο φόρους. 
Επίσης, ένας στους τέσσερις διαθέτει πάνω από το 30% των εσόδων από ενοίκια για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου (έκτακτες εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ) χωρίς να υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος. Καθολική είναι η μείωση των εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων. 
Το 24,3% δηλώνουν ότι την τελευταία διετία τα εισοδήματα από ακίνητα μειώθηκαν πολύ, το 60,4% αρκετά, και το 14,1% λίγο. Δηλαδή το 99,1% των ιδιοκτητών υπέστησαν μείωση εισοδημάτων.

 
Η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 80 %) των ιδιοκτητών έχουν κάνει μειώσεις ενοικίων, που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 28-35%, ενώ πάνω από 50% διαμορφώνεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εισπράττουν τα ενοίκια με καθυστέρηση.


Συντριπτικό (82,7%) είναι επίσης το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η μίσθωση ακινήτων είναι δραστηριότητα που αποφέρει ζημιές και όχι κέρδη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι συμφέρει καλύτερα να νοικιάζει κανείς κατοικία, παρά να διαθέτει ιδιόκτητη.


Το 30% των ιδιοκτητών θεωρούν ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων τους είναι μεγαλύτερη από την εμπορική, ενώ το 22% θεωρούν ότι οι αντικειμενικές έχουν εξισωθεί με τις εμπορικές. 
Ήδη, το 11% έχουν επιχειρήσει να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική αξία και το 6 % σε τιμή ίση με την αντικειμενική.

Ένας στους τέσσερις δανειολήπτες δεν εξοφλεί έγκαιρα τις δόσεις του δανείου, ενώ το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το δάνειό τους στο μέλλον διαμορφώνεται στο 48%.
Το 81,8% του πληθυσμού είναι ιδιοκτήτης κάποιου ακινήτου, σπιτιού ή επαγγελματικής χρήσης.


Το 13% των ιδιοκτητών έχουν κάποιας μορφής αυθαιρεσία. Από αυτούς, λιγότεροι από τους μισούς (46,5%) έχουν προχωρήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης. Όσοι δεν το έχουν κάνει, ζητούν μεταξύ άλλων χαμηλότερα πρόστιμα, μονιμότερη λύση νομιμοποίησης και χαμηλότερες αμοιβές μηχανικών για να προχωρήσουν.


Το 63% δεν έχουν ασφαλίσει καθόλου την περιουσία τους, επικαλούμενοι κυρίως το κόστος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο μίλησε και ο γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης ο οποίος εξέπληξε το κοινό όταν παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετικά με την πληρωμή φόρων.


Υ.Γ. Τα ακίνητα προστατεύονται- σε περίπτωση κατάσχεσης από τις Τράπεζες μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. 
ΟΧΙ όμως από οφειλές στο ΔΗΜΌΣΙΟ.

Θηλιές. ΩΧ, ΑΧ... χαρά-τσι MNH MONIMO!

[[ Σπέρνουμε αμφιβολίες. Θερίζουμε ψύχραιμες σκέψεις.  O άνθρωπος της διπλανής πόρτας ]]


± Φορολογικές παγίδες, θηλιές. Το κράτος είναι ο χειρότερος εχθρός του πολίτη. 
Σ' αυτή τη χώρα αδυνατείς να συνεχίσεις να ζεις υπό τις παρούσες συνθήκες
παραφροσύνης. 
Ή φεύγεις ή μένεις και γίνεσαι τρόφιμος Ψυχιατρείου.


 
± Α.Φ.Μ. 18+1 ΜΕΡΑ... ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ. Προσεχώς στις ΔΟΥ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
± Η ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ / Η Αγκύλωση / Η Αναπηρία
± ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΟΧΙ και μάλλον ΟΧΙ
± Το ποιήμα… μπλα, μπλα, μπλα, μπλα
Η Κασέτα… μπλα, μπλα, μπλα, μπλα
± Kάποτε είχαμε 14 μισθούς και αποδίδαμε 1 μισθό στους φόρους.
2013. Εισπράττουμε(;) 8 μισθούς Μειωμένους και αποδίδουμε 3 μισθούς στην Θανατηφόρα Φορολογία.
2009-2013. Έχουν υποκλαπεί εφ΄άπαξ, συντάξεις, αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, μικρο-ομολογιούχων, κ.ο.κ.
 
 
± Έρχονται METΡΑ με το μέτρο ανά m2.
Άμα σε βολεύει και σε ίντζες και σε γυάρδες και σε εκτάρια…
Το ίδιο τους κάνει, θα σε οριζοντιώσουν!
± Γεωργιάδης, Βενιζέλος, Πάγκαλος, Μαργαρίτης, Κουκουλόπουλος, Ντινόπουλος, Πιπιλή, Βούλτεψη, Ψαριανός, Γεννηματά. Aποφάσισαν να κάνουν Απεργία Σκέψης… Κανείς δεν θα το καταλάβει!
± Μόνον οι περιστάσεις μπορούν να φέρουν έναν καλό άνθρωπο στην εξουσία. Ποτέ οι εκλογές.  WOLINSKI

± Με οργίζει το Παρόν, το Μέλλον, ο Αόριστος και βέβαια ο Τετελεσμένος Μέλλων.
 
 

Από την ΚIA ο αντίπαλος της Toyota GT-86

Οι δηλώσεις του επικεφαλή σχεδιασμού της KIA στην Καλιφόρνια, στα πλαίσια της έκθεση της Νέας Υόρκης, αναφέρονταν και στη δημιουργία ενός νέου πισωκίνητου coupe, compact διαστάσεων, άμεσου ανταγωνιστή των Toyota GT 86, Subaru BRZ. 


Σύμφωνα με δημοσίευα του βρετανικού Autocar , οι δηλώσεις του Tom Keams αναφέρονταν σε δικές του σκέψεις, οπότε αν το project πάρει έγκριση από τα υψηλόβαθμα στελέχη στα κεντρικά της KIA, η όρεξη και οι σπορ ανησυχίες είναι δεδομένες. 

Ο Keams αναφέρεται τόσο σε μια cabrio roadster έκδοση, όσο και σε ένα σπορ coupe με πιο προσιτό κόστος.

πηγη

S.O.S: ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Μετά τον Ντάισελμπλουμ και τον Μπαρόζο, το παραδέχονται ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς ευρωπαϊκές φωνές

Οι μέτοχοι, κατόπιν οι επενδυτές και έπειτα οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να χρησιμεύει μόνο ως λύση έκτακτης ανάγκης, επισημαίνει ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στη «Suddeutsche Zeitung».

«Πρώτα θα πληρώνουνοι μέτοχοι της τράπεζας έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαρνιέ, ρίχνοντας λάδι στην φωτιά που άναψε πρώτα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ και ακολούθως, ο Ζοζέ Μπαρόζο (έστω και εμμέσως σε ό,τι αφορά τον τελευταίο)

Ο επίτροπος παρουσίασε την σχετική πρότασή του χθες, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των 27 υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο και ζήτησε την έγκρισή της το συντομότερο δυνατό και την εφαρμογή της ήδη από το 2015, αντί του 2018, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

«Η σπουδή είναι αναγκαία, προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα των επενδυτών», η οποία προκλήθηκε με την περίπτωση της Κύπρου,συμπληρώνει ο ίδιος.

parapolitika.gr 

Έρχεται «ψαλίδι» στις συντάξεις

«Ψαλιδισμένη» σύνταξη κινδυνεύουν να πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εξαιτίας των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού...

των συντάξιμων αποδοχών.

Σε πρώτη φάση επηρεάζονται κυρίως όσοι καλύπτονται από το ΤΕΒΕ (που υπάγεται στον ΟΑΕΕ), που μπορεί να χάσουν έως και 10 ευρώ τον μήνα αν αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014.

Νέος γύρος αλλαγών έρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2015, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και καθιερώνεται ένα μεικτό «σύστημα».

Το τελικό ποσό θα προκύπτει από το άθροισμα της βασικής σύνταξης (που θα είναι 360 ευρώ) και της αναλογικής σύνταξης για τα χρόνια που έχουν διανυθεί στην αγορά εργασίας μετά το 2011.

Οι αλλαγές στις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών -που προβλέπονται σε μία σειρά νόμων- καταγράφονται αναλυτικά σε εγκύκλιο της διοικήτριας του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

1. Για τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα -ηλικία και απαιτούμενα έτη- σε κύρια Ταμεία ή στο Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2014, το ετήσιο ποσοστό υπολογισμού της σύνταξης που αντιστοιχεί σε κάθε έτος ασφάλισης από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μετά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% των συντάξιμων αποδοχών ή των ασφαλιστικών κατηγοριών όπως ισχύουν.

Δηλαδή ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξης για τον χρόνο μετά το 2013 θα γίνεται με 2% επί του ποσοστού των ασφαλιστικών κατηγοριών στις περιπτώσεις που από τις καταστατικές διατάξεις θα προκύπτει μεγαλύτερο ποσό. Ενδεικτικά δημοσιεύονται τα εξής παραδείγματα:

Ασφαλισμένος, προερχόμενος από το ΤΕΒΕ, ο οποίος θα έχει χρόνο ασφάλισης από το 1984 μέχρι και το τέλος της φετινής χρονιάς και είναι γεννημένος το 1947, καταθέτει αίτηση για σύνταξη τον Ιανουάριο του 2014.

Ο ασφαλισμένος θεμελίωσε δικαίωμα το 2012 (ηλικία 65 ετών και 15ετία). Η σύνταξή του θα εφαρμοστεί με το «παλαιό» σύστημα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

Για χρόνο ασφάλισης από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μετά θα υπολογιστεί με 2% επί του ποσοστού των ασφαλιστικών κατηγοριών ΟΑΕΕ.

Δηλαδή για το 2013 θα αποδοθεί το ποσό των 33.75 ευρώ (αντί για 42 ευρώ) και η τελική σύνταξη θα είναι 1.280,5 ευρώ.

Αντιθέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 δεν επηρεάζονται.


Πηγή: Εθνος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ:ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,"ΚΗΔΕΨΑΝ" ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Με έναν... ιδιαίτερο τρόπο, οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας διαμαρτυρηθήκαν για το "Συνομόσπονδο ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ", όπως αυτό επιχειρείται να εφαρμοστεί από το υπουργείο παιδείας.
Δεκάδες φοιτητές, φορώντας μαύρα και κρατώντας ανάμενα κεριά πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, στην κεφαλη της πορείας υπήρχε ένα φέρετρο το οποίο έγραφε "πολυτεχνείο Κοζάνης 2003 - 2013".
Οι φοιτητές μοίρασαν στους έκπληκτους περαστικούς κηδειοχαρτα για την "κηδεία του Πολυτεχνείου Κοζάνης".

Δείτε το βίντεο του kozani.tv:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ''ΕΙΔΑΝ'' ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Ανοίγει έτσι πλέον ο δρόμος για να υπάρξει στο μέλλον ένα πραγματικά αντικειμενικό τεστ του πόνου, μέσω εγκεφαλικής απεικόνισης, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους γιατρούς και τα νοσοκομεία, όπως το θερμόμετρο για τη μέτρηση του πυρετού. Κάτι τέτοιο, πάντως, θα πάρει αρκετό χρόνο ακόμα, έως ότου βελτιωθεί η σχετική μέθοδος για να καλύψει τις διάφορες περιπτώσεις πόνου (στο κεφάλι, στη μέση, από άλλη ασθένεια κ.α.).

To επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αξιόπιστων τεχνικών, που θα επιτρέψουν στους γιατρούς πια να ξέρουν με βεβαιότητα και να μην κάνουν απλώς εικασίες για το πόσο πονάει ο ασθενής τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπως τα μωρά, οι άνθρωποι με άνοια ή οι πλήρως παράλυτοι, που αδυνατούν να μιλήσουν για το τι νιώθουν. Ακόμα, πολλοί ασθενείς υποφέρουν από διάφορους χρόνιους πόνους, αλλά δεν γίνονται πάντα πιστευτοί, επειδή δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός τους.

Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Κολοράντο, της Νέας Υόρκης, του Τζον Χόπκινς και του Μίσιγκαν, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας και νευροεπιστήμης Τορ Γουέιτζερ του πρώτου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», σύμφωνα με το «Science».

Οι ερευνητές ανέλυσαν απεικονίσεις λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) του εγκεφάλου 114 υγιών εθελοντών, ενώ οι τελευταίοι πονούσαν όλο και περισσότερο, καθώς τα χέρια τους υποβάλλονταν σε διαφορετικές θερμοκρασίες (από λίγο ζεστή έως καυτή). Με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν τη νευρωνική «υπογραφή» του πόνου ανάλογα με τις διαβαθμίσεις του και έτσι να δημιουργήσουν μια κλίμακα της έντασής του.

Μέχρι σήμερα, ο πόνος εκτιμάται με βάση μόνο την περιγραφή του ίδιου του ασθενούς. Μια αντικειμενική κλίμακα μέτρησης στο μέλλον μπορεί να επιβεβαιώνει -ή όχι- αυτή την υποκειμενική εμπειρία. Οι νευροεπιστήμονες ευελπιστούν ότι μελλοντικά ίσως δημιουργήσουν αντίστοιχες αντικειμενικές κλίμακες μέτρησης για άλλες υποκειμενικές εμπειρίες, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, ο θυμός και άλλα συναισθήματα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας κλινικά αποδεκτός τρόπος να μετρηθεί ο πόνος και τα άλλα συναισθήματα, πέρα από το να ρωτήσει κανείς τον ασθενή πώς νιώθει. Βρήκαμε όμως πλέον έναν τρόπο εγκεφαλικής διάγνωσης για το πόσο πόνο νιώθουν οι άνθρωποι λόγω επώδυνης θερμότητας», δήλωσε ο Γουέιτζερ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, διαπιστώθηκε από τα πειράματά τους ότι η «υπογραφή» του πόνου στον εγκέφαλο δεν είναι μοναδική για κάθε άνθρωπο, αλλά μοιάζει πολύ σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό επιτρέπει, όπως είπαν, να κάνει κανείς προβλέψεις για την ένταση του πόνου με ακρίβεια 90% έως 100% για κάθε άνθρωπο.

Επιπλέον, η εγκεφαλική «υπογραφή» του πόνου είναι διακριτή για τον φυσικό πόνο, σε αντιδιαστολή με τον ψυχικό- κοινωνικό. Για παράδειγμα, το «αποτύπωμα» του πόνου από το κάψιμο στη φωτιά δεν είναι ίδιο με τον πόνο που προκαλεί ένας χωρισμός.

Ακόμα, τα πειράματα με τη λήψη αναλγητικών από τους εθελοντές έδειξαν ότι η νευρωνική «υπογραφή» καταγράφει την ορατή μείωση του φυσικού πόνου λόγω των φαρμάκων.

Πηγή Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πρώτη φορά Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν με αντικειμενικό τρόπο πόσο πόνο νιώθει ένας άνθρωπος, όταν καίγεται το χέρι του, αναλύοντας το νευρωνικό «αποτύπωμα» του πόνου στον εγκέφαλο. Έως τώρα η εμπειρία του πόνου παρέμενε άκρως υποκειμενική, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να εκτιμηθεί αντικειμενικά η ένταση του πόνου που βιώνει κάποιος.