EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι κατοχικές δυνάμεις στέλνουν τελεσίγραφα και τα ανδρείκελα πανικόβλητα εκτελούν…

Από την αρχή των Μνημονίων επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο: Πλήθος και συνεχόμενων τελεσιγράφων από την ΕΕ και τους εντολοδόχους της (τρόικα) και άμεση εκτέλεση από τις εδώ «ελληνικές» κυβερνήσεις: ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα κυβέρνηση Σαμαρά…

Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται για να αντιληφτούν κάποιοι της αποστεωμένης «κομμουνιστικής αριστεράς», ότι βρισκόμαστε κάτω από μια βάρβαρη και ασφυκτική κατοχή του ευρω-φασισμού και της γερμανικής του αιχμής;

Τώρα νέα τελεσίγραφα βάζουν σε νευρική κινητικότητα τους εγχώριους διαχειριστές του κατοχικού καθεστώτος.

Εκτός από τον τυφώνα των απολύσεων στο Δημόσιο τα τελεσίγραφα περιλαμβάνουν και ένα νέο πακέτο μέτρων για τη διετία 2014-2014: Νέες άγριες φορο-επιδρομές, κατασχέσεις και χαράτσια:

Πιο συγκεκριμένα το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει:

• Ληξιπρόθεσμα χαράτσια στην Εφορία: Στο επόμενο διάστημα το «μαρκάρισμα» θα πάρει ασφυκτικές και μαζικές διαστάσεις, ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ούτε και στη νέα ρύθμιση. Η αδυναμία αποπληρωμής θα συνεπάγεται προσαυξήσεις με τη μορφή τόκων υπερημερίας στο 8,75%!

• Χαράτσι ακινήτων: Η απογείωση των αντικειμενικών τιμών από το β' εξάμηνο του 2013 θα επιφέρει αυτόματα και ανατιμήσεις τόσο στο χαράτσι που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ, όσο και σε μια σειρά από άλλα τέλη και φόρους που συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές.

Αυτά τα χαράτσια τα έχει βαφτίζει η κυβέρνηση «ενιαίο φόρο ακινήτων» και για φέτος θα συνεχίσουν να το εισπράττουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

• Χαράτσια «αλληλεγγύης»:
Μεθοδεύεται η επιβολή «τέλους αλληλεγγύης» σε κάθε είδους παροχές των ασφαλιστικών ταμείων. Τα αφορολόγητα που υπήρχαν σε ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, σε νοσήλια, επιδόματα τοκετού κ.ά. καταργούνται…

• Απολύσεις στο Δημόσιο: Σε άμεση εφαρμογή μπαίνουν τα προγράμματα «κινητικότητας» στο Δημόσιο. Επίκειται η έγκριση των «τριμηνιαίων πλάνων» για τις απολύσεις, έτσι ώστε το 2014 να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση προσωπικού κατά 150.000 άτομα σε σχέση με το προσωπικό που υπηρετούσε το 2010.


 

Το νέο πασχίζει να γεννηθεί αλλά η ιστορία κάνει και εκτρώσεις !!!

Περνάνε οι μήνες και ο βάλτος βαθαίνει, σαπίζει και άλλο, μυρίζει από πιο μακριά. Τα στρατοπεδα συγκέντρωσης είναι πια κατι το δεδομένο, το απαρτχάιντ των ελέγχων σε ανθρώπους βάση του χρώματος του δέρματος συνεχίζεται.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίζουν καθημερινά στα social media τους τηλεκάφρους μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο. Ο νέος καναπές είναι τα social media άραγε; Εν μέρη ναι αλλά σίγουρα όχι μόνο.

 Η παρουσία της συμμορίας Δένδια στους δρόμους είναι πιο εμφανής από ποτέ. Άνθρωποι σταματιούνται και υποβάλονται σε ελεγχους βάση της…εμφάνισης τους. Υπήρξαν και οι πρώτες ανακοινώσεις για μια επερχόμενη νομοθεσία σχετικά με τα σώματα ασφαλείας.

Θα πήγαινα στοίχημα ότι πρόκειται για κάποιου είδους “απελευθέρωση” των πρακτικών της αστυνομίας. Δεν θα μου φανεί περίεργο αν είναι μια ρύθμιση ώστε οι μπάτσοι να τραβάνε πιο εύκολα τα όπλα.

Άλλωστε οι διάφοροι “συνδικαλιστές” μπάτσοι και τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. εδώ και χρόνια προωθούν στα παράθυρα αυτού του είδους τις “απόψεις”. Όσο για τους ναζί, συνεχίζεται περαιτέρω το ξέπλυμα και η ωραιοποίηση από διάφορα ζόμπι της δημοσιογραφίας που, αν και έχουμε ελεύθερη αγορά, τους βλέπουμε συνέχεια τα τελευταία είκοσι -και βάλε- χρόνια να παράγουν άποψη για το φιλοθεάμον κοινό.

Συνεχίζεται επίσης και η πτώση από τα αστικοδημοκρατικά σύννεφα των προοδευτικών που πίστευαν ότι τα τηλεπάνελ είναι η ιστορική -ντετερμινιστική- εξέλιξη της κάλπης και του Συντάγματος. Φυσικά για όλες αυτές τις αυταπάτες δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ειδικά αλεξίπτωτα στην αγορά, αν και μια καλή ιδέα θα ήταν να κυκλοφορήσουν το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ τυπωμένα σε χαρτί τουαλέτας, για τους πλέον απαιτητικούς και συνάμα νοσταλγικούς πολίτες τηλεκαταναλωτές. Τα σχολεία υπάρχουν πλέον μόνο για να αναπαράγονται οι διεκπαιρωτές δημόσιοι υπάλληλοι που τα στελεχώνουν (στη χειρότερη) ή για να παλεύουν με τα θηρία της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης οι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί που ακόμα πιστευουν πως κάνουν λειτούργημα (στην καλύτερη ).

Ας με συγχωρέσουν όσοι φίλοι εκαπιδευτικοί τύχει να διαβάσουν αυτές τις γραμμές. Ίσως με πιάνει το μηδενιστικό μου αλλά όταν ένας μαθητής παίρνει αποβολή επειδή τρόλαρε τη Βουλή αποκαλώντας την “μπουρδέλο” , ο μόνος που δικαιώνεται είναι ο Κασιδιάρης. Και δικαιώνεται γιατί είναι παρών σε αυτή τη Βουλή. Εκ της παρουσίας του και μόνο, όταν ένας μαθητής αποβάλεται επειδή χαρακτήρησε “μπουρδέλο” το κοινοβούλιο που συμμετέχουν Ναζί, ο ναζί δικαιώνεται.

Άτιμη πραγματική πραγματικότητα, που θα έλεγε και ένας παλιός φίλος. Που να ξεφύγεις. Από την άλλη η Κύπρος είπε ένα μεγάλο όχι που δεν είναι τελικά τόσο μεγάλο και για όλα φταίνε οι “διεθνείς συνωμοσίες” των τραπεζιτών και της Μέρκελ, λες και οι Κυπριακές τράπεζες -όπως όλες οι τράπεζες- δεν είχαν “επιθετική πολιτική” όλα αυτα τα χρόνια. Μα είναι προφανές στο μυαλό του μικροαστού πως ο Γερμανός μικροαστός τον μισεί, ο Τούρκος μικροαστός τον μισεί και …-γιατί όχι, εδώ που φτάσαμε ο Κασιδιάρης είναι της μοδός-.. και ο Εβραίος μικροαστός τον μισεί το ίδιο. Άρα ίσως τελικά ακόμα και ένας πόλεμος να ήταν καλή ιδέα.

Το παζλ αρχίζει και συμπληρώνεται λίγο άγαρμπα, αλλά η τελική εικόνα μας δείχνει τον παλιό μας κόσμο που πέθανε προ πολλού και τώρα το πτώμα βρίσκεται σε σήψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τσίρκο της ΓΣΕΕ στο πρόσφατο συνέδριο-φαρσοκωμοδία με όλες τις πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για νοθεία. Προσωπικά θα ήμουν πιο ικανοποιημένος αν η ΓΣΕΕ ομολογούσε ανοιχτά πως φιλοδοξεί να γίνει ένα είδος ΜΚΟ που θα ασχολείται με τη μελέτη της “εργασίας” – ή μήπως δουλείας;- και με την παροχή εργατικής προστασίας σε αναξιοπαθούντες του δημοσίου. Εντάξει είμαι καλά, δεν με χτύπησε ούτε κεραυνός ούτε συγκινήθηκα από το φάντασμα της Θάτσερ και έγινα νεοφιλελευθερος. Λέω κάτι πολύ απλό: η ΓΣΕΕ δεν αφορά καθόλου πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, τον ιδιωτικό τομέα. Εκεί, στο αρχιπέλαγος της εκμετάλευσης, οι εργαζομενοι και οι εργάτες, είναι πολύ απλά.. μόνοι τους.

Το πτώμα λοιπόν βρίσκεται σε σήψη. Βέβαια δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Όχι δεν έγινα ελιτιστής. Υπάρχει αυτή η τάση όταν γενικεύεις. Την καταπολεμώ συνήθως με συζητήσεις με ανθρώπους που θεωρώ εξυπνότερους από μένα, είτε συντρόφους-ες είτε κόσμο “εκτός” του κινηματικού χωριού. Λέω όμως κάτι απλό: Οι αγωνιστές-τριες του ταξικού,αντικαπιταλιστικού κινήματος δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω. Ούτε αύριο, ούτε ποτέ. Εξάλου για αυτό και οι χιλιάδες μπάτσοι στο δρόμο. Κάτω επίσης δεν θα το βάλει η άνεργη νεολαία των προαστίων, ούτε η LGBT κοινότητα, ούτε οι μεταναστευτικές κοινότητες ούτε όσοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει μόνο ζήτημα επιβίωσης αλλά και ζήτημα αξιοπρέπειας. Εκεί, σε εκείνους τους κοινωνικους ομόκεντρους κύκλους που ήδη δημιουργούνται ή ίσως δημιουργηθούν στο μέλλον, χρήσιμο θα ήταν να προκύψουν συμμαχίες με βάση τη συλλογικοποίηση, την συνείδηση πως με τα αφεντικά χωριό δεν γίνεται και την κατανόηση πως οι αγώνες θα πρέπει να δωθούν οργανωμένα βάση σχεδίου και έξω από τις ήδη υπάρχουσες “ηγεσίες” κάθε τύπου και ύψους που μέχρι τώρα έμαθαν να συνομιλούν με το κράτος. Είτε προνομιακά είτε παρακαλώντας.

Μέσα σε όλα αυτά δεν θα μπορούσα να παραλείψω το ζήτημα της οργάνωσης του αναρχικού κινήματος του ελλαδικού χώρου. Για όσους και όσες δεν κατάλαβαν, από τις εκλογές και μετά αυτό το ταξικό και κοινωνικό κίνημα δημιουργησε με τις πράξεις του στο δρόμο κεντρικά πολιτικά γεγονότα. Θα πρέπει να δούμε σοβαρά τι κάνουμε, ποιοι το κάνουμε, τι καταφέρνουμε και που θέλουμε να φτάσουμε. Με συγκεκριμένη διατύπωση και για το κίνημα αλλά και για όσους έρχονται σε επαφή και ζυμώνονται με αυτό.

Ας μη γελιόμαστ, αν δεν παρθούν από όλες και όλους οι δεσμεύσεις και οι πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην δεδομένη ιστορική περίοδο, τότε όχι μόνο το “νέο” δεν θα γεννηθεί αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η ιστορία να κάνει έκτρωση. Το διάστημα μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων αυτό ακριβώς μας διδάσκει. Ας με συγχωρέσουν οι συντρόφισες και οι σύντροφοι που αναφέρομαι σε “κίνημα” και όχι σε “χώρο” αλλά μετά τη πορεία της 12ης Γενάρη προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν από όλους οι ιστορικές ευθύνες για το που βρισκόμαστε: Καπιταλισμός σε κρίση, νέος ολοκληρωτισμός. Αυτά δεν αντιμετωπίζονται από “χώρους”. Αλλά από ένα ελευθεριακό αντικαπιταλιστικό κίνημα με στόχο την κοινωνική επανάσταση.  Ξεκάθαρα πράγματα.

 ΠΗΓΗ

Τα πάνω - κάτω στις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών

Τρεις αλλαγές, στις συντάξεις, στην αναγνώριση πλασματικών ετών και στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση ενεργοποιεί ο ΟΑΕΕ με την εφαρμογή σχετικών διατάξεων στο ασφαλιστικό καθεστώς 750.000 επαγγελματιών.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος και σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού:

-Μειώνεται στο 2% το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα από 1-1-2011 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως 31-12-2014. Η διάταξη αυτή προβλέπεται στο βασικό ασφαλιστικό νόμο 3863/10 και η εφαρμογή της ξεκινά σταδιακά από φέτος με τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 2% για όσους συνταξιοδοτούνται όχι μόνο από τον ΟΑΕΕ, αλλά από όλα τα Ταμεία (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, κλπ) πλην ΟΓΑ.

-Αυξάνεται στα 62 από 60 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση και προέρχονται από το ΙΚΑ με βαρέα ένσημα. Στην πράξη ο ΟΑΕΕ λέει ότι από τη στιγμή που το τελευταίο Ταμείο σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης ενός εργαζομένου με βαρέα από το ΙΚΑ, θα πληρώνει τη σύνταξη με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από το 2013 για αυτή την κατηγορία, δηλαδή με όριο ηλικίας το 62ο έτος.

Η διαφορά με αυτό που ίσχυε είναι ότι ένας ασφαλισμένος που είχε βαρέα στο ΙΚΑ και μετά ασφαλίστηκε στον ΟΑΕΕ, μπορούσε να αποχωρήσει μόλις συμπλήρωνε ένα από τα όρια ηλικίας του τελευταίου Ταμείου και εν προκειμένω του 60ου έτους που ισχύει στον ΟΑΕΕ. Έτσι, πολλοί ασφαλισμένοι που είχαν μέχρι το 2012 τις προϋποθέσεις για έξοδο με βαρέα, δηλαδή 4.500 ένσημα εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα, αλλά δεν ήταν 60 ετών, είτε θα έπρεπε να περιμένουν για να γίνουν 62 ετών και να συνταξιοδοτηθούν από το ΙΚΑ είτε ασφαλίστηκαν στον ΟΑΕΕ για να κατοχυρώσουν την έξοδο στα 60. Με την εγκύκλιο του όμως ο Οργανισμός κλείνει αυτό το παράθυρο και οδηγεί όλους όσοι είναι στην κατηγορία αυτή στην υποχρεωτική αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 2 έτη.

-Τροποποιούνται οι ρυθμίσεις που ισχύουν για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης και πλέον όσοι ζητήσουν την εξαγορά χρόνου για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μετά την υποβολή της αρχικής αίτησης, δεν θα πάρουν αναδρομικά τη σύνταξη από την ημερομηνία που υπέβαλαν την αρχική αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά η σύνταξή τους θα αρχίσει να καταβάλλεται από την ημερομηνία που υπέβαλαν αίτηση για εξαγορά πλασματικού χρόνου.

Η διάσωση πέτυχε…

Aυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόσμοι, που κινούνται παράλληλα και ασύμπτωτα.

Ο ένας κόσμος είναι αυτός στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και αναμεταδίδουν τα μαζικά μέσα· ένας κόσμος όπου η μόνη ένδειξη ζωτικότητας είναι η…διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επόμενη δόση και τις προαπαιτούμενες δράσεις.

Πρόκειται περί παντομίμας διαπραγμάτευσης: βάσει της τριετούς εμπειρίας, όλες οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν με επιβολή των όρων της τρόικας. Παρενθέτως, η τρόικα μπορεί να αλλάξει ρότα και να ερμηνεύσει διαφορετικά όσα είχε επιβάλει αρχικά.

Tου Νίκου Ξυδάκη

Η κυβέρνηση, ωστόσο, θα δείξει εντόνως ότι ανθίσταται, ότι επιχειρεί να αντιπαραθέσει ισοδύναμα μέτρα, ότι παλεύει, θα εμπεδώσουμε όλη την επιχειρηματολογία της τρόικας, θα δοθούν αριθμοί διαστελλόμενοι και συστελλόμενοι κατά το δοκούν, τα συγκυβερνώντα κόμματα θα τουφεκάνε σε γραμμές Μαζινό, υπουργοί θα υποσκάπτονται και θα ταπεινώνονται, και εντέλει όλες οι απαιτήσεις της τρόικας θα ικανοποιηθούν, με ευφημισμούς, μετωνυμίες, και αναλύσεις περί του μικρότερου δυνατού κακού. Έστω.

Τι συμβαίνει όμως στον άλλο κόσμο; Στο κόσμο της πραγματικής οικονομίας, των πραγματικών αναγκών, της πραγματικής ζωής; Εδώ οι αριθμοί είναι τρομακτικοί, και πίσω από κάθε αριθμό υπάρχουν άνθρωποι, ζωές, επιχειρήσεις, πλούτος, που καταστρέφονται καθημερινά. Ας πούμε: κάθε μέρα προστίθενται 3,5 χιλιάδες άνεργοι, στην υπάρχουσα στρατιά των 1,3 εκατομμυρίου. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από το 2008. Αυτοί οι αριθμοί διαρκώς διαστέλλονται.

Στον πραγματικό κόσμο της ύφεσης και της ανεργίας, διακρίνουμε ότι ο πυρήνας της φιλοσοφίας του τριπλού μνημονίου, η εσωτερική υποτίμηση, έχει ήδη εκπληρωθεί. Οι στόχοι του μνημονίου επιτυγχάνονται με ταχύ ρυθμό: το εισόδημα από εργασία έχει απομειωθεί δραματικά, διά της κατάρρευσης των μισθών και της απασχόλησης, και διά της υπερφορολόγησης· οι παραγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται και κλείνουν, στη θέση τους ανοίγουν καφενεία ανέργων με τα τελευταία χρήματα αποζημιώσεων και εφάπαξ· η μικροϊδιοκτησία συρρικνώνεται από τα χαράτσια και την απαξίωση. Και τα τρία θεμέλια, που κρατούσαν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό, αποσαθρώνονται. (Μαζί τους και το κράτος πρόνοιας). Στη θέση τους μπαίνουν τα νέα θεμέλια: μειωμένο κόστος εργασίας, συγκέντρωση σε μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιοκατοίκηση για ολίγους.

Υπό αυτή την έννοια, οι μείζονες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούσαν τα μνημόνια, έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα του 2013 είναι εντελώς διαφορετική από την Ελλάδα του 2008. Απομένουν μερικές ρυθμίσεις ακόμη: η πώληση της Εθνικής Τράπεζας και η ολοκλήρωση της καταστροφής των εγχώριων θεσμικών μετόχων, η πώληση όσων κρατικών περιουσιακών στοιχείων έχουν κάποια αξία, η ενεχυρίαση όσων άλλων προσδοκώνται ότι θα βρεθούν. Το πρόγραμμα διάσωσης έχει πετύχει τους στόχους του· η τρόικα πιέζει για να προσθέσει απλώς τις τελευταίες γραμμές στο νέο ευρωπαϊκό πατρόν.

Στον πραγματικό κόσμο απομένει μια χώρα γυμνή, με χρέος που θα βαραίνει τις επόμενες δυο-τρεις γενιές, με άνεργους και μετανάστες, με κράτος ερείπιο. Με φρόνημα μηδενικό, που όμως είναι ίδιο με τον ιερό μηδενικό πληθωρισμό.

"Όχι" σε καρατομήσεις – "Ναι" σε απομακρύνσεις επίορκων

Χωρίς κάποια οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν οι αρχηγοί της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου αναδεικνύουν πως υπάρχουν κάποιοι, έστω και στοιχειώδεις, άξονες συμφωνίας.
Οι επίορκοι θα δουν την πόρτα της εξόδου διαμηνύει τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως τόνισαν, ωστόσο, και οι δυο για να γίνει αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, ο σχεδιασμός προβλέπει 4.000 απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του 2013 και άλλες 11.000 το 2014.

Κουβέλης: Δεν θα κόψουμε κεφάλια επειδή το θέλουν οι εταίροι

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι “δεν θα κόψουμε κεφάλια στο Δημόσιο επειδή το θέλουν οι εταίροι” και διαμήνυσε ότι “η τρόικα να αντιληφθεί ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι επιβολή απόψεων”. "Η τρόικα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να ζητάει την ικανοποίηση των απαιτήσεών της, χωρίς νόμιμες διαδικασίες" κατέληξε, επαναλαμβάνοντας ότι η διαπραγμάτευση παραμένει ανοικτή.
Ανέφερε πάντως ότι αν κάποιοι οργανισμοί κριθεί ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης “θα σταματήσουν να υπάρχουν”.

Βενιζέλος: Οι απομακρύνσεις από το Δημόσιο βάσει Συντάγματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε ότι η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, που απαιτεί η τρόικα, θα γίνει μέσα από ένα μείγμα λύσεων. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. “Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε διαπραγμάτευση με την τρόικα για όλα τα θέματα. Πρέπει να κλείσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα, αιχμή των οποίων είναι η Δημόσια Διοίκηση. Σήμερα διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο που ελπίζουμε να γίνει αποδεκτό από την τρόικα μέχρι το βράδυ της Κυριακής”.

Χρυσή Αυγή: Η συγκυβέρνηση θέλει την καταστροφή της χώρας

“Συγκυβέρνηση και τρόικα φέρνουν απολύσεις, περικοπές και νέα υφεσιακά μέτρα με στόχο την καταστροφή της χώρας, την εξαθλίωση των πολιτών και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή μπορεί να πει ΟΧΙ στους τοκογλύφους και να διεκδικήσει τα δίκαια του Ελληνικού λαού” ήταν η πρώτη αντίδραση της Χρυσής Αυγής μετά τις δηλώσεις των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.
Στη συνάντηση κλήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Λάθος ανθρώπους φοβόταν η γιαγιά…

Ακόμη θυμάμαι τον εφιάλτη της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου που μπολιασμένη από την μετεμφυλιακή προπαγάνδα έτρεμε τους «κομμουνιστές που αν έρθουν στα πράγματα θα μας πάρουν τα σπίτια».

Τα χρόνια πέρασαν, οι κομμουνιστές δεν ήρθαν στα πράγματα, η γιαγιά έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και αυτοί που μας έσωσαν από τον κομμουνισμό ετοιμάζουν το μεγάλο πλιάτσικο.


Κοίτα να δεις που θα έρθουν μια μέρα οι κομμουνιστές στην εξουσία και δεν…θα βρουν τίποτα να μας πάρουν.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών και η κυβέρνηση των δανεικών ετοιμάζουν το νέο μεγάλο χτύπημα εναντίον της στέγης των πολιτών, θέτοντας από κοινού ζήτημα – ότι και να λένε τα μισθωτά παπαγαλάκια τους – να μην υπάρξει ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια».

Το κράτος των δανεικών και οι μηχανισμοί του που αδυνατούν να πάρουν έστω και μισό ευρώ από τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και τους ανεπάγγελτους εκατομμυριούχους της «νύχτας» και του «κοτραμπάντου» έρχονται τώρα σαν κοινοί τοκογλύφοι να ξεσπιτώσουν τα θύματα της άγριας πολιτικής τους.

Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς που γλίτωσε από τα χέρια των «κομμουνιστών» θα το κατασπαράξει ο ιδεολογικός αχταρμάς των κρατικών τοκογλύφων στο όνομα της σωτηρίας μας από την χρεοκοπία και της ομοουσίου πίστης μας στο ευρώ της κυρίας Μέρκελ.

Με άλλα λόγια θα αρχίσουν να τσακίζουν και την πρώτη κατοικία, ανοίγοντας τις πύλες της κοινωνικής κόλασης και αν δεν υψωθεί ένα ύστατο ανάχωμα προστασίας από την ληστρική επίθεση ας ετοιμαστούμε να ζήσουμε ατομικές ενέργειες και αντιδράσεις που όμοιές τους δεν θα έχουμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν.


πηγη 

Το Τραμ ετοιμάζεται να σφυρίξει και πάλι στην Πατησίων

Καθεμία από τις λύσεις που εξετάστηκε είχε τα δικά της πλεονεκτήματα και προβλήματα. Τελικά προκρίθηκε η διέλευση του τραμ από την οδό Πατησίων μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, σενάριο που παρουσίαζε τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Οι διαφορετικές επιλογές που εξετάστηκαν για το τμήμα της διαδρομής από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Αιγύπτου είναι τέσσερις:

- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων του τραμ από την αριστερή πλευρά της οδού Πατησίων. Στα πλεονεκτήματα της επιλογής αυτής είναι το μικρότερο μήκος της διαδρομής (994 μέτρα), άρα και η ταχύτερη διέλευση του τραμ, η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολυτεχνείου, αλλά και άλλων σημείων ενδιαφέροντος στην οδό Πατησίων. Στα μειονεκτήματα είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για στάση στο τμήμα της Πατησίων από το Μουσείο μέχρι την Ομόνοια, ενώ θα απαιτηθεί χώρος από το πεζοδρόμιο στο στενό σημείο της Πατησίων (Πανεπιστημίου και Βερανζέρου).

- Διέλευση της μιας κατεύθυνσης του τραμ από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και της άλλης από την οδό Πατησίων. Η επιλογή αυτή θα επηρεάσει ελάχιστα την κυκλοφορία και θα εξυπηρετήσει πολλά σημεία στους δύο δρόμους. Ομως, θα απαιτήσει μεγαλύτερο μήκος διαδρομής (1.087 μέτρα) για τον κλάδο της 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ το τραμ θα έχει σημαντική εμπλοκή σε τρεις κόμβους.

- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων από την 3ης Σεπτεμβρίου. Θα έχει μεγαλύτερη διαδρομή, άρα μεγαλύτερο κόστος. Θα προκαλέσει προβλήματα σε τρεις κόμβους, που θα πρέπει να διευθετηθούν, καθώς και στις κάθετες οδούς.

- Διέλευση και των δύο κατευθύνσεων του τραμ από τις δύο πλευρές της οδού Πατησίων. Θα υπάρξει εμπλοκή κινήσεων στον κλάδο καθόδου στη διασταύρωση με την οδό Πανεπιστημίου. Θα κινείται αριστερά, ενώ τα οχήματα ευθεία και δεξιά και επομένως θα αυξηθεί ο βαθμός κορεσμού στο τμήμα αυτό καθώς θα υπάρχει μία λωρίδα διαθέσιμη προς τα οχήματα.

Ο διαγωνισμός για την επέκταση του τραμ από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την πλατεία Αιγύπτου, μέσω της οδού Πανεπιστημίου έει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Ιουνίου. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, η σύμβαση κατασκευής θα υπογραφεί έως τις αρχές του 2014 και η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εκπονεί και την κυκλοφοριακή μελέτη για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, ενώ οι υπόλοιπες μελέτες χρηματοδοτούνται από το Ιδρυμα Ωνάση.

Πηγή:kathimerini.gr

Οι πραγματικοί άσωτοι - Τεράστιες τράπεζες= Τεράστια χρέη

Πώς γίνεται η μικρή Κύπρος με το ΑΕΠ των 17 δις να έχει ανάγκη από 23 δις άμεσα;
Πώς γίνεται 2 τράπεζες(αν και μια θα ήταν υπεραρκετή) να ρίχνουν στα βράχια ολόκληρη οικονομία έχοντας χρέη πολλές φορές περισσότερα από το χρέος της χώρας;


Είναι μοναδική και ειδική περίπτωση η Κύπρος; Πόσο ειδική περίπτωση μπορεί να είναι όταν σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις οι 2 τράπεζες που θα συγχωνευόντουσαν στην Ελλάδα, ΕΤΕ και ΕUROBANK, είχαν πέρσι "ενεργητικό" 170 δις(περιουσία δηλαδή που όμως όλη έχει αποκτηθεί με δανεικά που χρωστούν οι τράπεζες); 170 δις είναι όσο περίπου όλο το ελληνικό ΑΕΠ.

Γιατί δεν επικεντρώνουμε στο "λογικό" γεγονός ότι συνολικά οι τράπεζες σε όλες τις προηγμένες καπιταλιστικές χώρες έχουν χρέος("υποχρεώσεις") 3-4 φορές(τουλάχιστον) μεγαλύτερο από το ΑΕΠ των χωρών και το χρέος των χωρών αυτών; Γιατί δεν μας λένε ότι τα πολυδιαφημισμένα τεράστια "υγιή" ενεργητικά των τραπεζών είναι όλα πλέον χρέη που βουλιάζουν τις οικονομίες;

Γιατί δεν ομολογούν ότι ουσιαστικά ο καπιταλισμός στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού όπου βρίσκεται παρασύρει όλες τις οικονομίες της γης στον καιάδα;

Υπάρχει η εξής γνωστή εξίσωση στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων

Ενεργητικό= Χρέη(ή υποχρεώσεις) + Ιδια κεφάλαια(ή καθαρή θέση)

Μόνο που στις τράπεζες η πραγματικότητα είναι η εξής:

Στην ΕΤΕ π.χ.(που είναι από τις πιο "νοικοκυρεμενες" τράπεζες) διαβάζουμε στον ισολογισμό του 2011:

Σύνολο ενεργητικού: 113 δις , Ιδια κεφάλαια: 6 δις (!!!) Χρέη: 107 δις !!!


Ποιος έδωσε στις τράπεζες το δικαίωμα να έχουν χρέος 15, 20, 30 και 40 φορές(η γερμανική Deutsche Bank) τα κεφάλαιά τους;

Ειναι σαν να παίρνω εγώ σήμερα το δικαίωμα να γίνω ιδιοκτήτης εκατοντάδων δίς παίρνοντας από το σύστημα δανεικά εκατοντάδες δίς! Ξυπνάς δηλαδή ένα ωραίο πρωί και λες: Να αποκτήσω περιουσία 100 δις; Πολύ ωραία, δανείζομαι από το σύστημα 100 δις και την αποκτώ. Κι αν κάτι δεν πάει καλά; Θα τα πληρώσει το δημόσιο, δηλαδή ο λαός! Κι αν αυτό βουλιάξει την οικονομία της χώρας; Ε, καί;

Αυτή είναι η αλήθεια του περίφημου πυλώνα του καπιταλισμού που πρέπει οπωσδήποτε να διασώζεται "με κάθε κόστος"(κόστος ποιανού άραγεWink.

Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης με δανεικά, από το μέλλον ουσιαστικά αφου φυσικά δεν υπάρχει κάποια δεξαμενή από όπου παίρνουν οι κεντρικές τράπεζες(όπως η ΕΚΤ π.χ.) και δίνουν στις περιφερειακές, που τώρα βουλιάζει τις οικονομίες του πλανήτη.

Αυτός είναι ο τρόπος που επιλέχθηκε
μετά τη δεκαετία του '70, όπου τα χρέη(δημόσια και ιδιωτικά) ήταν γενικά σε "φυσιολογικά" επίπεδα, όταν το καπιταλιστικό σύστημα είχε φτάσει ξανά στα όριά του από πλευράς κερδοφορίας και είχε πρόβλημα αναπαραγωγής των κεφαλαίων του.

Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά όλη η περιουσία- το ενεργητικό- των τραπεζών έχει αποκτηθεί με δανεικά.

Στην εξίσωση που δώσαμε πιο πάνω (Ενεργητικό= Χρέη + Ιδια κεφάλαια)

η πραγματικότητα είναι ότι σε όλες τις τράπεζες των "ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών"( και όχι μόνο στην Κύπρο όπως ξέρουμε πια από την εδώ περίπτωση ΕΤΕ, EUROBANK) τα χρέη είναι πλέον περισσότερα από το ενεργητικό, δηλαδή εχουν περάσει σε αρνητικά "ίδια κεφάλαια", ή αρνητική "καθαρή θέση", και γι αυτό άλλωστε πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν ΟΛΕΣ!

Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ τα χρέη τους έχουν μείνει ίδια(τα δις που δανείστηκαν για να δανείσουν και να "επενδύσουν"), από την άλλη και η αξία των περιουσιακών στοιχείων έχει μειωθεί, και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χτυπάνε κόκκινο παντού(στην Ελλάδα μιλούν για 17% κόκκινα δάνεια) και μεγάλες ζημίες έχουν υποστεί από τοποθετήσεις σε πολύπλοκα συμβόλαια παραγώγων που δύσκολα μπορεί να εκτιμηθούν.

Το τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω θα το νοιώσουν σε όλο τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο όλοι οι λαοί, όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τους που εδώ και χρόνια μεταφέρεται όλο και πιο πέρα.

Όλη η συζήτηση για τη "φορολόγηση" καταθέσεων (ή κατάσχεση καταθέσεων) γίνεται γιατί τα ποσά που χρειπαζονται είναι αδύνατον να βρεθούν από την ΕΚΤ ή τους μηχανισμούς "σωτηρίας" όπως τα EFSF,ESM. Και είναι αδύνατο να βρεθούν γιατί απλά τα ποσά είναι ιλιγγιώδη και συνήθως πολλαπλάσια των ΑΕΠ των χωρών της ΕΕ.

Θα πούμε για άλλη μια φορά ότι οι τράπεζες δεν είναι απρόσωποι οργανισμοί που δεν ανήκουν πουθενά. Οι ιδιοκτήτες και κύριοι μέτοχοί τους είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη και τα μεγάλα μονοπώλια, όπως επίσης οι τράπεζες είναι μέτοχοι των μεγάλων μονοπωλίων (σύμφυση βιομηχανικού και τραπεζικού κεφαλαίου).

Ολα τα παραπάνω δε, είναι λογική συνέπεια των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών κερδοφορίας των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και όχι κάποιο "λάθος διαχείρισης". Αν ο καπιταλισμός δεν έκανε αυτό το "λάθος" θα έκανε κάποιο άλλο χειρότερο. Γι αυτό άλλωστε επέλεξε αυτό και όχι κάποιο άλλο.

Επίσης τα υπάρχοντα τεράστια κεφάλαια που έχουν οι καπιταλιστές εξακολουθούν να έχουν ανάγκη να αναπαραχθούν...

Αν λοιπόν ο καπιταλισμός δεν ανατραπεί, απλά τα (τρις)χειρότερα είναι μπροστά μας.

Υ.Γ. Πολλοί αναρωτιούνται: Μπορούν οι ιδιώτες μετοχοι να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζές τους; Η απάντηση είναι κάθετα ΟΧΙ, κατά την απλή και ταπεινή μας σκέψη, και ο λόγος είναι ο εξής απλός.

Η ΕΤΕ έχει βρεθεί π.χ. με τρύπα στα ίδια κεφάλαια περίπου 3 δις. Έχει δηλαδή "αρνητική καθαρή θέση" περίπου -3δις. Για να φτάσει στο επιθυμητό +5 δις κάποιοι πρέπει να βάλουν 8 δις. Όμως μόλις κάνουν το καλό, την ίδια στιγμή διαπιστώνουν πως τα 8 δις που έβαλαν αξίζουν 5 δις(έτσι γράφουν τα χαρτιά) και μάλιστα λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης εξακολουθούν να κινδυνεύουν κι από πάνω.

Οι καπιταλιστές μπορεί να είναι άπληστοι, αλλά βλάκες δεν είναι. Αν ξέρουν κάτι καλά είναι το να μετράνε. Το λογαριασμό λοιπόν δεν πρόκειται να τον πληρώσουν αυτοί. 


πηγη 

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη που έχουν κληρονομήσει μια συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη, εμφανίζουν τη χειρότερη και πιο επιθετική μορφή της νόσου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Πρόκειται για το γονίδιο BRCA2, που έχει ήδη συσχετιστεί με τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών στις γυναίκες. Όσοι άνδρες έχουν αυτό τον γενετικό παράγοντα κινδύνου (περίπου ένας στους 100 με καρκίνο του προστάτη), σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα πρέπει να αρχίζουν έγκαιρα τη θεραπεία προκειμένου να σωθούν.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρος Ίιλς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ογκολογίας «Journal of Clinical Oncology», σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσαν ότι το γονίδιο BRCA2 όχι μόνο αυξάνει την πιθανότητα να αναπτύξει κανείς καρκίνο του προστάτη, αλλά επιπλέον είναι πιθανότερο να εμφανίσει επιθετικότερους όγκους και να έχει μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι οι εν λόγω ασθενείς μπορούν να ωφεληθούν από την άμεση χειρουργική αφαίρεση του όγκου ή την ακτινοθεραπεία, κάτι που πρέπει να συμβαίνει ακόμα κι αν η νόσος βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και κανονικά θα έπρεπε να θεωρείται χαμηλού κινδύνου.

Οι όγκοι στον καρκίνο του προστάτη μπορεί να εξελιχθούν με υπερβολικά αργό ή, αντίθετα, με πολύ γρήγορο ρυθμό και αυτό είναι κάτι που οι γιατροί συχνά αδυνατούν να προβλέψουν. Μερικοί άνδρες με καρκίνο του προστάτη δεν εμφανίζουν ποτέ συμπτώματα και για πολλούς η άμεση θεραπεία δεν είναι απαραίτητη.

Όμως για όσους έχουν το γονίδιο BRCA2 η άμεση θεραπεία παίζει καθοριστικό ρόλο, ώστε ο όγκος να μην προλάβει να εξαπλωθεί. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στην τελευταία αυτή περίπτωση ο όγκος εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα και είναι συχνότερα θανατηφόρος από ό,τι στους καρκινοπαθείς που δεν έχουν κληρονομήσει αυτό το γονίδιο.

Οι ασθενείς με μεταλλάξεις του BRCΑ2 ζουν κατά μέσο όρο 6,5 χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου, σε σχέση με τα διπλάσια χρόνια (περίπου 13) που ζουν οι ασθενείς χωρίς το εν λόγω γονίδιο. Είναι επίσης πιο πιθανό ότι όσοι έχουν το γονίδιο, βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο της νόσου κατά τη στιγμή της αρχικής διάγνωσης.

Οι άνδρες με οικογενειακό ιστορικό γυναικείου καρκίνου (μαστού ή/και ωοθηκών), πέρα από τον καρκίνο του προστάτη που έχουν οι ίδιοι, θα πρέπει να κάνουν γενετικά διαγνωστικά τεστ για το γονίδιο BRCA2.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ

Αμετάβλητα μένουν τη φετινή χρονιά τα κριτήρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου 2014 το επίδομα θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας (και όχι του...

60ού που ισχύει σήμερα). Το επίδομα καταβάλλεται σε περίπου 330.000 συνταξιούχους των ασφαλιστικών ταμείων, που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με το «Εθνος», το ύψος του επιδόματος είναι σε άμεση συνάρτηση με το εισόδημα του ασφαλισμένου και μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 230 ευρώ τον μήνα. Οι προϋποθέσεις για την καταβολή του ΕΚΑΣ στους ελεύθερους επαγγελματίες καταγράφονται σε εγκύκλιο της διοικήτριας του Ο.Α.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:
Για ποσό εισοδήματος μέχρι 7.715,65 ευρώ το ΕΚΑΣ διαμορφώνεται στα 230 ευρώ.
Για ποσό εισοδήματος από 7.715,65 έως 8.018,26 ευρώ το επίδομα διαμορφώνεται στα 172,5 ευρώ.
Για ποσό εισοδήματος από 8.018,26 έως 8.219,93 ευρώ το ΕΚΑΣ είναι 115 ευρώ.
Για ποσό εισοδήματος από 8.219,93 έως 8.472,09 ευρώ το επίδομα είναι 57,5 ευρώ.
Τέλος για ποσά από 8.471,1 μέχρι 9.200 ευρώ το ΕΚΑΣ είναι 30 ευρώ.

Δενδιίξ !!!

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς για να χαρακτηρίσει την Ιερισσό Γαλατικό Χωριό; Για να ταυτίσει ένα μέρος υποτίθεται παραβατικό και αποτρόπαιο με ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, καλοσύνης και χαβαλέ;

Κι ο ίδιος να δίνει στον εαυτό του τον ρόλο του Ρωμαίου Εκατόνταρχου, που τρώει φάπες από τον Οβελίξ και δαγκωνιές από τον Ιντεφίξ; Αν δεν είναι ηλιθιότητα, είναι αμορφωσιά. Σιγά μην έχουν διαβάσει ο Δένδιας και τα ούγκανά του «Αστερίξ», «Λούκι Λουκ» και «Ιζνογκούντ».

Με τα τεύχη του «Σωτήρα» και της «Ζωής» τη βγάζανε στα μικράτα τους, άντε στο τσακίρ κέφι να διαβάζανε και…κανένα άρθρο του Γεωργαλά.

Εν πάση περιπτώσει, κύριε Δένδιά μας, αφού υποσχεθήκατε ότι θα κατατροπώσετε τα απανταχού Γαλατικά Χωριά, να σας υποδείξω εγώ μάνι-μάνι τρία εξ αυτών: Πρώτο και καλύτερο είναι το Γαλατικό Χωριό των εφοπλιστών, που ενώ όλοι οι άλλοι, όχι όλοι οι άλλοι, οι συνήθεις άλλοι, έχουν ματώσει εδώ και τρία χρόνια να πληρώνουν φόρους, εισφορές και χαράτσια, αυτοί κρατάνε αλώβητες και τις 78 φοροαπαλλαγές τους. Και πήραν και μπόνους μια επιστράτευση ναυτεργατών να έχουν να πορεύονται.

Ακόμη περιμένω τους εφοπλιστές να περάσουν την πόρτα του Βενιζέλου, τους είχε καλέσει την ημέρα που επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ, για να δηλώσουν τι θα πράξουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Εκτός κι αν πήγαν και ο Βενιζέλος τους κλείδωσε στο συρτάρι, δίπλα στη λίστα της Λαγκάρντ. Ή μήπως μέσα στη λίστα της Λαγκάρντ; Ετοιμάστε λοιπόν, κ. Δένδια, τις λεγεώνες σας και επιτεθείτε να τους βυθίσετε αύτανδρους. Δεν δύναμαι να επιτεθώ στους εφοπλιστάς, κύριέ μου, με πειράζει η θάλασσα.

Το δεύτερο Γαλατικό Χωριό βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στα πόδια σας. Είναι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ματατζήδες, εκαμίτες κ.λπ., οι οποίες έχουν αλωθεί από χρυσαυγίτες και άλλους φασίστες, με αποτελέσματα εφιαλτικά: Δέρνουν, ψεκάζουν, βασανίζουν, εξευτελίζουν, μπουκάρουν σε σπίτια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Βουρ λοιπόν οι λεγεώνες! Μα τι λέτε, κύριε μου; Οι λεγεώνες να επιτεθούν στις λεγεώνες; Αυτό είναι διχασμός προσωπικότητας.

Το τρίτο Γαλατικό Χωριό είναι τα ίδια σας τα πόδια, είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα δάνειά τους. Στις καλές εποχές δανείστηκαν 230 εκατομμύρια από την κρατική Αγροτική κι όταν οι εποχές χάλασαν, τώρα που όλοι κυνηγάνε τους δανειολήπτες να τους πιούνε το αίμα, αυτοί πούλησαν την Αγροτική στην Πειραιώς, μαζί με τα δάνεια. Και μετά πήγαν οι αδίστακτοι και νομοθέτησαν την αναδρομική αμνήστευση των τραπεζιτών που τους δανειοδότησαν. Πού είναι οι λεγεώνες σας, κ. Δένδια; Γιατί δεν απαντάτε, κ. Δένδια;

Ο κ. Δένδιας αδυνατεί να σας απαντήσει, διότι κρατάει στον ώμο του την ασπίδα του Μοναρχίξ.

 πηγη

Tελικά μας ψεκάζουν....Διάσκεψη στο ευρωκοινοβούλιο για τα chemtrails (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελικά όπως φαίνεται οι συνωμοσιολόγοι και οι ευκολόπιστοι είχαν δίκαιο όταν έλεγαν ότι μας ψεκάζουν, ότι γίνονται πειράματα γεωμηχανικής, ότι έχει αυξηθεί η συγκέντρωση αλουμινίου και βαρίου στους ιστούς των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών.


Η διάσκεψη έγινε 8 και 9 Απριλίου υπο την αιγίδα των κοινοβουλευτικών ομάδων Πράσινοι και Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.
Στην αρχή προβλήθηκε ένα ντοκυμαντέρ του Μάϊκλ Μέρφυ και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση και συνέντευξη τύπου στα διεθνή ΜΜΕ.
Δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου στα ελληνικά ΜΜΕ. Είναι φανερό ποιοι συνωμοτούν εις βάρος της ανθρωπότητας.
Ποιοι δεν σέβονται την ανθρωπότητα και την δημοκρατία. Ας μην κόπτονται λοιπόν οι μεγαλοδημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες εφημερίδων και καναλιών ότι είναι δημοκράτες.
Βλέπεται λοιπόν ότι όλοι αυτοί ανήκουν στο φασιστικό κλάμπ που κυβερνά την ανθρωπότητα.
Θυμηθείτε και την ανακοίνωση του ελληνικού Πενταγώνου και τον κυβερνητικών εκπροσώπων και σκεφτείτε ποιοι συνωμοτούν και ποιοι εξαπατούν τον ελληνικό λαό.
Σε αυτή τη διεύθυνση μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην Ευρωβουλή. 
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο και την ιστορία του ψηφίσματος για τα chemtrails και τα πειράματα γεωμηχανικής. 
Κατά τη γνώμη μας κάποιος πολύ σοβαρός λόγος υπάρχει που κάνουν αυτούς τους αεροψεκασμούς και δεν είναι απλά πειράματα γεωμηχανικής.
Σε αυτό το link θα δείτε την διείσδυση των τοξικών μετάλλων απο τους αεροψεκασμούς στην τροφική αλυσίδα.

Οι αποικίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχουν δικές τους τράπεζες

Τι σημαίνει η πρόσφατη τραπεζική κρίση συγχώνευσης των ΕUROBANK – ΕΘΝΙΚΗ; Παραθέτουμε δύο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις των Γ. Δελαστίκ και Γιάννη Τσαφογιάννη.
Σοκ προκάλεσε στους Έλληνες η άρνηση της τρόικας να επιτρέψει τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank αλλά και η ταπεινωτική συμμόρφωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και της θλιβερής γερμανόδουλης κυβέρνησης του στις εντολές των υπαλλήλων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Συνιστά πλήρη γελοιοποίηση του κύρους του πρωθυπουργού το γεγονός ότι την Κυριακή το πρωί συναντήθηκε με τους υπαλλήλους της τρόικας και δήθεν τους ξεκαθάρισε ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα γίνει οπωσδήποτε, όμως το βράδυ της ίδιας μέρας υποχρεώθηκε να κάνει για μια ακόμη φορά πολιτική «κωλοτούμπα» και να υπακούσει στις εντολές των τροϊκανών υπαλλήλων, αποδεχόμενος την απαγόρευση της συγχώνευσης.
Μετά την εξέλιξη αυτή τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank ανακοίνωσαν ότι αδυνατούν να καλύψουν με λεφτά των μετόχων τους το 10% όλο κι όλο του απαιτούμενου γα την ανακεφαλαιοποίησή τους, ομολογώντας με τον τρόπο αυτό έμμεσα την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Κατόπιν τούτου πέρασαν και οι δυο τράπεζες στον ολοκληρωτικό έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) το οποίο και θα καλύψει πλέον το σύνολο των απαιτούμενων χρημάτων για την ανακεφαλαίωσή τους.
Δούλοι των Γερμανών
Ανεξαρτήτως προσχημάτων, η ουσία της άρνησης της τρόικας είναι πεντακάθαρη: Η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank θα δημιουργούσε μια πολύ μεγάλη τράπεζα για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία θα υπερτερούσε κατά πολύ τόσο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς (συν την ΑΤΕ και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που απέκτησε προσφάτως) όσο και του ομίλου Alpha Bank (που εξαγόρασε την Εμπορική).
Οι Γερμανοί όμως κατά κανέναν τρόπο δεν θέλουν να υπάρξει μια ισχυρή ελληνική τράπεζα όπως αυτή που θα δημιουργείτο με τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank και η οποία θα παρέμενε υπό ελληνικό έλεγχο του κράτους, της Εκκλησίας και ενός ωκεανού Ελλήνων μικρών και μεγάλων μετόχων. Μια τέτοια τράπεζα θα συνέχιζε να αποτελεί θεμελιώδη μοχλό για τις δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας, έστω και στρεβλό, εδραζόμενο στις σχέσεις διαπλοκής κράτους, πολιτικού προσωπικού, τραπεζιτών, επιχειρηματιών κλπ.
Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτός ο τραπεζικός όμιλος θα ήταν πρακτικά πολύ δύσκολο να ελεγχθεί από τους Γερμανούς, πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στρατηγική του Βερολίνου απέναντι στις χώρες της Ευρωζώνης. Οι Γερμανοί επιδιώκουν να ελέγξουν όσο το δυνατόν περισσότερα τραπεζικά συστήματα κρατών που χρησιμοποιούν το ευρώ, ει δυνατόν όλα, ώστε να έχουν υπό τον έλεγχο τους το νευρικό σύστημα όλων των οικονομιών της Ευρωζώνης και να μπορούν να τις παραλύουν ακαριαία, αν το θελήσουν.
Κατά τη γερμανική νοοτροπία, οι αποικίες του Δ’ Ράιχ δεν επιτρέπεται να έχουν δικές τους τράπεζες, εκτός ελέγχου των Γερμανών.
Έλεγχος από Βερολίνο
Το πέρασμα των δύο τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστοτικής Σταθερότητας μπορεί να προκαλέσει την αυταπάτη ότι δήθεν η Εθνική και η Eurobank κρατικοποιήθηκαν. Αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτό θα συνιστούσε θετική εξέλιξη για τα εκατομμύρια μικροκαταθετών, οι οποίοι θα αισθάνονταν ότι τα λεφτά τους, οι αποταμιεύσεις τους, είναι ασφαλέστερο να βρίσκονται σε κρατικά τραπεζικά χέρια παρά σε ιδιωτικές τράπεζες
Πρόκειται όμως για αυταπάτη, όπως προαναφέραμε. Είναι δυνατόν να νομίζει πραγματικά κάποιος ότι το ΤΧΣ, το οποίο θα παίρνει απευθείας λεφτά από τους Ευρωπαίους για την ανακεφαλαιοποίησή των ελληνικών τραπεζών, θα είναι πιο… ανεξάρτητο (!) και ανεπηρέαστο στις αποφάσεις του από τους Γερμανούς απ” όσο είναι έστω κι αυτή η αποκρουστική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ; Πρέπει να είναι τραγικά αφελής κανένας για να νομίζει κάτι τέτοιο.
Η σκιά της καγκελαρίας
Εδώ ο πρόεδρος του πενταμελούς Γενικού Συμβουλίου του τύποις «ελληνικού» Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου – ακριβώς, δηλαδή, τη μέρα που το Eurogroup πήρε την πρώτη απόφαση να βάλει χέρι σε όλες ανεξαιρέτως τις καταθέσεις στην Κύπρο) ήταν… Ολλανδός! Ένας Ολλανδός ονόματι Πολ Κόστερ, ο οποίος είχε ως κύρια δουλειά του να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Ντουμπάι και έκανε το πολύ δυο τρεις επισκέψεις το μήνα στην Αθήνα!
Αλλά και η Ελληνίδα πρόεδρος της τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, πριν έρθει στην Αθήνα και στην… Deutsche Bank!
Φαντάζεται κανείς έναν Ολλανδό και μια πρώην υπάλληλο της Deutsche Bank! να στήνουν… Θερμοπύλες ενάντια στους Γερμανούς και να γίνονται ολοκαύτωμα για να μην περάσει η γραμμή της Μέρκελ; 
Ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να το πει κανείς. Πολύ πιο αθόρυβα και με σαφώς μικρότερο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση των εν Ελλάδι συνεργατών τους θα μπορέσουν οι Γερμανοί σταδιακά να ελέγξουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας και να το θέσουν πλήρως στην υπηρεσία των στόχων τους, κλείνοντας φυσικά όποια τράπεζα θελήσουν ποτέ και αρπάζοντας ενδεχομένως τα λεφτά των καταθετών, όπως έκαναν ήδη στην Κύπρο.
Υπό τις σημερινές συνθήκες, η ουσία είναι ότι το πέρασμα της Εθνικής και της Eurobankστο ΤΧΣ
διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια “εκγερμανισμού” του ελληνικού τραπεζικού συστήματος Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Προσεισμοί όλα αυτά
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι αυτά που προαναφέραμε προοιωνίζονται κατακλυσμιαίες αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ανακατατάξεις που κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις διαστάσεις τους. Τώρα μόλις άρχισε το μεγάλο πανηγύρι. Για να γίνουμε σαφέστεροι: Η ανακεφαλοποίηση της Εθνικής και της Eurobank θα στοιχίσει στο ΤΧΣ, όπως έχει υπολογιστεί, περίπου 15,6 δις ευρώ, στα οποία πρέπει να προστεθούν κι άλλα 2,2 δις για επαναγορά -προνομιούχων – σύνολο, δηλαδή, 17,8 δισ.
Την περασμένη Παρασκευή όμως η χρηματιστηριακή αξία ολόκληρης της Εθνικής ήταν  μόλις… 638 εκατ. και της Eurobank… 83 εκατ. ευρώ! Με άλλα λόγια, το ΤΧΣ με τα λεφτά που θα δώσει για την ανακεφαλαιοποίησή των δύο τραπεζών αγοράζει, θεωρητικά μιλώντας, το σύνολο όλων των μετοχών τους… είκοσι πέντε φορές! Πληρώνει για το 100% των μετοχών τους είκοσι πέντε φορές τη χρηματιστηριακή αξία τους!
Μιλάμε για τέτοια καταβαράθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που η μετοχή της Εθνικής -η οποία πουλιόταν πάνω από 20 ευρώ- έχει πέσει στο… ένα πενηνταράκι, για την ακρίβεια 52 λεπτά! Όσο για τη Εurobank, η μετοχή της μετά βίας ξεπερνάει τη μια… δεκάρα – είχε 15 λεπτά, για να είμαστε ακριβείς, την Παρασκευή.
Πού θα πουλήσει το ΤΧΣ;
Οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν, βέβαια, τα ωραία τους δισεκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες για την ψυχή της μάνας τους ούτε επειδή συμπονούν τους Έλληνες καταθέτες μην τυχόν και χάσουν τις αποταμιεύσεις τους.
Το ΤΧΣ θα πουλήσει όποτε αυτό κρίνει και σε όποιον αυτό θελήσει τόσο την Εθνική όσο και τη Eurobank αντί πινακίου φακής ή ζητώντας κολοσσιαία ποσά, αν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι ανεπιθύμητοι – Ρώσοι για παράδειγμα, λέμε εμείς, μιλώντας εντελώς υποθετικά.
Επειδή όμως εμείς έχουμε την άποψη, όπως προαναφέραμε, ότι το ΤΧΣ θα εκπληρώνει πειθήνια τις απαιτήσεις των Γερμανών, μέσα από τη διαδικασία πώλησης των ελληνικών τραπεζών που θα υπαχθούν στο ΤΧΣ θα επιβληθούν τα σχέδια του Βερολίνου για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προσπαθώντας παράλληλα να κλείσει η καγκελαρία όποιες ελληνικές τράπεζες θέλει να βγάλει από τη μέση για να κυριαρχήσουν στην αγορά οι δικές της!
Θα μας φάνε τις καταθέσεις;
Προοιωνίζονται αυτές οι εξελίξεις την κατάσχεση μέρους των τραπεζικών καταθέσεων; Αυτό το ερώτημα βασανίζει όλους τους Έλληνες αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες μετά την αρπαγή των καταθέσεων στην Κύπρο. Θα μας φάνε κι εμάς τις αποταμιεύσεις μας;
«Ναι!» απαντούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Ευρωζώνη και η ΕΕ. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο αρμόδιος για την Οικονομία επίτροπος της Κομισιόν, Ολι Ρεν, μιλώντας στη φινλανδική τηλεόραση, το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της ΕΕ ετοιμάζει και… νόμο με τη μορφή της οδηγίας που θα επισημοποιεί και θα γενικεύει σε όλα τα κράτη της ΕΕ, και όχι μόνο της Ευρωζώνης, την κατάσχεση των καταθέσεων!

«Η ευρωπαϊκή οδηγία θα προβλέπει πως σε περίπτωση κατάρρευσης ενός τραπεζικού ιδρύματος ή αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα, η ευθύνη θα βαρύνει και τους επενδυτές και τους μεγάλους καταθέτες!» δήλωσε ο Ρεν.
Στη συνέχεια προσπάθησε να περιορίσει τον πανικό, ισχυριζόμενος ότι δεν θα κατάσχονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά ελάχιστοι πλέον τον πιστεύουν.
Αν περάσει ως θεμελιώδης αρχή της ΕΕ η ληστεία κατά βούληση των καταθέσεων, το από ποιο ύψος και πάνω θα βουτάνε οι κυβερνήσεις των ευρωληστών τα λεφτά του κοσμάκη θα είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Το ποσό θα πέφτει ανάλογα με τις κάθε φορά ανάγκες τους.

Του Γ. Δελαστίκ – “Επίκαιρα” via αἰέν ἀριστεύειν

Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το αρχικό ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε εχθές ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, «εκφράστηκε η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να πάρουμε το ενημερωτικό δελτίο για την επικείμενη διαδικασία διαγωνισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι μια διαδικασία για την οποία έχουμε προκαταρκτικό ενδιαφέρον». Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, λέγοντας πως είναι «πολύ νωρίς να αναφερθούμε σ'αυτή τη διαδικασία. Να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός πρώτα και μετά θα δούμε το ενδιαφέρον μας».

Το δημόσιο πλήρωνε την Γιάννα μέχρι τις 31/1/2013! [ΕΓΓΡΑΦΟ]

Βρε, τι παρτι γινόταν;;;

Μόλις στις 31/01/2013 σταμάτησε να μισθοδοτείται από το Δημόσιο η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή  ο  Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος προς απάντηση ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου.

Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο αφορούσε στις αποδοχές της κ. Δασκαλάκη ως πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων "την 31/01/2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το ΥΠ.ΕΞ κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της". Ενδεικτικό πάντως του πως λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός είναι ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η κα Αγγελοπούλου είχε ζητήσει η ίδια να διακοπεί η αντιμισθία που ελάμβανε από το 1998!




Όπως εξηγεί ο ΥΠ.ΕΞ κατά τη διάρκεια της θητείας τους οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων λαμβάνουν το σ΄λυνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία πρέσβεως. Προσθέτει ωστόσο ότι πρόσφατα θεσπίστηκε ρύθμιση με την οποία οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων δύνανται με δήλωσή τους να παραιτούντα της προβλεπόμενης αμοιβής καθώς και όλων των σχετικών αποδοχών.

Σήμερα στο ΥΠ.ΕΞ υπηρετούν οκτώ άτομα ως πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων και συγκεκριμένα οι:

Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη,
Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος,
Σταύρος Λυκίδης,
Διονύσιος Κοδέλλας,
Βασίλειος Στυλιανός Κασκαρέλης,
Κωνσταντίνος Αρκουμάνης,
Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και
Βασίλειος Αχιλλέας Πισπινής

πηγη

Ο Γιώργος ταξιδεύει και διδάσκει... δικαιολογίες


«Είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε κερδίσει το δημοψήφισμα. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που σίγουρα κατάφερα ήταν να δημιουργήσω μία ευρεία πολιτική συναίνεση για τη συμφωνία που είχα πετύχει, συναίνεση που δεν υπήρχε τότε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων».
Με αυτά τα λόγια, εν μέσω χειροκροτημάτων διεθνούς ακροατηρίου, έκλεισε την τελευταία του διάλεξη στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια ο Γ. Παπανδρέου (20.2.2013), με τον ίδιο τρόπο μιλούσε πριν από λίγους μήνες στις διαλέξεις στο Χάρβαρντ ή σε διαλέξεις που διοργανώθηκαν από μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και σε διάφορα γκαλά και κοκτέιλ πάρτι που δίνει φυσικά επ' αμοιβή.
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ο πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και κατέρριψε όλα τα ρεκόρ αντιδημοτικότητας μέσα σε λίγους μήνες, υπερασπίζεται μέχρι κεραίας την πολιτική του πότε ρίχνοντας την ευθύνη στους Ευρωπαίους ηγέτες και πότε εξηγώντας «πώς θα ξανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», όπως ήταν ο τίτλος του μαθήματος που παρέδιδε στο Χάρβαρντ. Φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί «σπρώχνονται» και πληρώνουν μέχρι και 400 ευρώ -όπως έχει γραφτεί και στο διεθνή Τύπο και δεν έχει διαψευστεί- για να τον ακούν να εξηγεί γιατί η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια είναι στο «γύψο» και το ΠΑΣΟΚ στην εντατική, γιατί δέχθηκε να είναι εκείνος που θα ανοίξει το δρόμο της φθηνής εργασίας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.
«Σνομπάρει»
Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί του αντίπαλοι, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, έχουν ξεσηκωθεί επειδή, όπως λένε, πλουτίζει από το ελληνικό δράμα και σνομπάρει το ελληνικό Κοινοβούλιο, επειδή βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα στο εξωτερικό. «Παίρνει από 30.000 μέχρι 55.000 δολάρια σε κάθε του εμφάνιση», φωνάζουν και ξεσήκωσαν θύελλα όταν ακύρωσε μία διάλεξη στο Τορόντο για να έρθει ασθμαίνοντας στην Αθήνα και στην ελληνική Βουλή, ώστε να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων του Νοεμβρίου και να κρατήσει τα προσχήματα. Μέχρι και ερωτήσεις στη Βουλή κατατέθηκαν για να παρακρατείται η βουλευτική του αποζημίωση τις ημέρες που βρίσκεται στο εξωτερικό, τις οποίες εύκολα απέκρουσε με μία επιστολή του (8.1.2013) στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊ-μαράκη, με την οποία ζητούσε όσο βρίσκεται εκτός Ελλάδας να μην πληρώνεται από την ελληνική Βουλή. Αυτό όμως είναι το ζήτημα για τη μετά το 2011 πολιτική δράση του Γ. Παπανδρέου;
Κανείς από τους επικριτές του δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με τα όσα λέει ο Γ. Παπανδρέου σε αυτές τις διαλέξεις. Εκεί που επιμένει ότι ξόδεψε όλο του το πολιτικό κεφάλαιο για να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν του έδωσαν τον απαιτούμενο χρόνο και πετάει δανεικά «τσιτάτα», όπως του Κορνήλιου Καστοριάδη για το τι είναι επανάσταση. Εκεί που υπεραμύνεται των εμφανίσεών του στο εξωτερικό (σ.σ. στην Ελλάδα ακόμα δεν μπορεί να εμφανιστεί, παρά μόνο στο προστατευμένο περιβάλλον κάποιων κλακαδόρων, αλλά και κάποιων άλλων αμήχανων του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ) λέγοντας ότι «όσο περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες και προσωπικότητες της χώρας θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες διεθνείς εκδηλώσεις, τόσο το καλύτερο για τη χώρα και την προβολή των εθνικών μας θέσεων».
Ο λαϊκισμός, όμως, με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να μην ασχοληθεί ποτέ στα σοβαρά η ελληνική κοινωνία με το τι έπραξε ως πρωθυπουργός αλλά και το τι λέει σήμερα ως καλεσμένος στο εξωτερικό. Προκαλώντας θόρυβο για τις αμοιβές του στις διάφορες διαλέξεις -χρήματα που του προσφέρονται, όπως και σε άλλους πρώην πρωθυπουργούς και πολιτικούς ηγέτες που πέτυχαν ή απέτυχαν-, του... προσφέρουν το καλύτερο άλλοθι. Φωνάζοντας για την πολυτελή διαβίωσή του (ακριβά σπορ, δείπνα σε ακριβά εστιατόρια κ.λπ.) ή πολυτελή διαμονή του με έξοδα τρίτων, σε αντιδιαστολή με την Ελλάδα, που στενάζει, «πουλάνε» μεν κοινωνική ευαισθησία, αλλά παράλληλα προτρέπουν την ελληνική κοινή γνώμη να ασχοληθεί με το παρόν και όχι με το πρόσφατο, δύσκολο για τον ίδιο αλλά και όσους του ασκούν κριτική, παρελθόν.

Μένει μακριά από τη λίστα Λαγκάρντ

Η επιθυμία του ίδιου του Γ. Παπανδρέου να τον ξεχάσει η ελληνική κοινή γνώμη -όχι όμως και η διεθνής κοινότητα- εξηγεί την επίμονη προσπάθειά του να μην μπει στο κάδρο των ευθυνών της πολύκροτης υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.
Αφού με την πλάτη του σημερινού ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, αλλά και της Ν.Δ. του Α. Σαμαρά, κατάφερε να μην παραπεμφθεί όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τώρα κινείται ως παρών-απών της υπόθεσης. Αρχικά άφηνε να διαρρεύσει ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης την κλήση του στην προκαταρκτική επιτροπή, μετά έστειλε υπόμνημα, με τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής να δικαιολογεί την ενέργειά του δηλώνοντας ότι «όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί που κλήθηκαν σε αντίστοιχες επιτροπές το ίδιο έκαναν».
Στο υπόμνημα φαίνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει την όλη διαδικασία αφ' υψηλού. Δεν απάντησε σε κανένα ουσιαστικό ερώτημα από τα όσα έχουν τεθεί από την προηγούμενη διαδικασία, κάτι που προέτρεψε την αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) να υποβάλει νέο αίτημα για επανάκληση του πρώην πρωθυπουργού στην προκαταρκτική. Με ψήφους οκτώ έναντι μιας (του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα), η επιτροπή τάχθηκε υπέρ νέας κλήτευσης και της φυσικής παρουσίας του κ. Παπανδρέου έναντι των μελών της.
Δεν είναι καθόλου βέβαιο, ωστόσο, ότι αυτή τη φορά ο Γ. Παπανδρέου θα καθίσει στην καρέκλα του μάρτυρα. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι αν επιλέξει και για δεύτερη φορά να μην παραστεί, η Ν.Δ. δεν θα επιμείνει στην κλήτευσή του. Αν στις ψήφους των μελών της Ν.Δ. στην επιτροπή προστεθούν αυτές του Π. Ρήγα, αλλά και του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, που φέρεται να διαφωνεί με την κλήτευση Παπανδρέου για δεύτερη φορά, τότε ο πρώην πρωθυπουργός θα πετύχει τον αρχικό του στόχο. Να μείνει εκτός κάδρου ευθυνών για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Και έτσι να συνεχίσει τη διεθνή του δράση, υπερασπιζόμενος την πολιτική του και τις αποφάσεις που έβαλαν την Ελλάδα σε λιτότητα άγνωστης διάρκειας και τη βύθισαν σε μείζονα οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.

«ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» ΛΕΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ...! - ΒΙΝΤΕΟ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν οδηγό λεωφορείου ο οποίος κατέβασε από το όχημά του δύο Αφρικανούς. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι ο λόγος που τους κατέβασε ήταν πως δεν πλήρωσαν εισιτήριο. 
«Τους εντόπισα από την κάμερα ασφαλείας ότι δεν είχαν εισιτήριο. Αρνήθηκαν να βγάλουν εισιτήριο και τους κατέβασα από το λεωφορείο», εξήγησε ο οδηγός στην κάμερα του Alpha.

Ερωτηθείς για την αναφορά που υπέβαλε ομάδα δικηγόρων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για ρατσιστική συμπεριφορά, ο ίδιος απάντησε: «Και αν είμαι Χρυσαυγίτης υπάρχει πρόβλημα;»

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha: 

Πάτρα: Ρουμάνοι πορτοφολάδες έμπαιναν σε Τράπεζες και λεωφορεία και έκλεβαν

Συνελήφθησαν σήμερα (10-4-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί τους τελευταίους έξι μήνες εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών σε τραπεζικά καταστήματα και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο δράστες βρισκόμενοι μέσα στα καταστήματα τραπεζών παρακολουθούσαν τους πελάτες και όταν εντόπιζαν άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ανάληψη χρημάτων εισέρχονταν μαζί τους στο θάλαμο θυρών ασφαλείας, ο οποίος λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση και επιχειρούσαν την αφαίρεση των πορτοφολιών.
Παρόμοια μεθοδολογία χρησιμοποιούσαν και για τις κλοπές πορτοφολιών σε αστικά λεωφορεία στα οποία επιβιβάζονταν μόνο σε ώρες συνωστισμού και με τη χρήση ενδύματος κάλυπταν το χέρι τους αφαιρώντας πορτοφόλια ηλικιωμένων.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί εννέα συνολικά περιπτώσεις κλοπών (τρεις σε τράπεζες και έξι σε λεωφορεία).

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι πριν ένα χρόνο περίπου είχαν συλληφθεί για δύο κλοπές πορτοφολιών στο κέντρο της Πάτρας και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

Γερμανία: O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών!

Στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις, θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.

Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.

Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.

«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.

Καταστροφή
Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».

Οφειλές
O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».

O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.

Αυτοπυρπολήθηκε 35χρονος στα Βριλήσσια

Νεαρός άνδρας αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα εγκαύματα ήταν τόσο εκτεταμένα, που δεν μπορούσε να εξακριβωθεί με την πρώτη ματιά αν επρόκειτο για άνδρα ή γυναίκα.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

Οι περαστικοί σοκαρισμένοι από το θέαμα κάλεσαν την Αστυνομία. 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Τα αίτια της πράξης του δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι αστυνομικοί αναζητούν κάποιο στοιχείο που θα προσδιορίσει την ταυτότητά του.

Ήρθε η σειρά των πλουσίων!

Φαίνεται λοιπόν, σύμφωνα με αρκετές -αν όχι όλες- τις ενδείξεις, πως ήρθε η σειρά των πλουσίων, να πληρώσουν την κρίση. Υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα φαίνεται να συμφωνούν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα φορολογικά μέτρα και γι΄ αυτό η Τρόικα προσπαθεί να οδηγήσει την κυβέρνηση στο μονόδρομο των πλουσίων, που διαθέτουν καταθέσεις, μετοχές και ότι άλλο που μπορεί να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που εκτιμάται ανάμεσα σε 600 εκατ. και 1 δισεκ. ευρώ.
Το πρώτο πλήγμα για τους πλούσιους ήρθε από την Κύπρο, όπου είχαν κατατεθειμένα περί τα 5 δισεκ. ευρώ. Όσοι Έλληνες είχαν βγάλει στην Κύπρο τα λεφτά τους, χάνουν διπλά. Πρώτον, από το «κούρεμα» 40% και δεύτερον, από τους φόρους που θα πληρώσουν για να νομιμοποιήσουν το 60%, που συνήθως είναι φορολογικά αδήλωτο. Είναι άγνωστος ο αριθμός των Ελλαδιτών που χάνει τα 2 plus από τα 5 δισεκ. των ελληνικών καταθέσεων. Τρανταχτή περίπτωση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ο κ. Απ. Βακάκης της Jumbo που φέρεται να χάνει 58 εκατ. ευρώ στην Κύπρο.
Το δεύτερο πλήγμα σχετίζεται με την εκκαθάριση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, η οποία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική κατάσταση. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, οι χρηματοδοτήσεις προς τον όμιλο του Marfin Investment Group ανέρχονται σε 770 εκατ. ευρώ, ενώ άλλο 1,8 δισεκ. ευρώ χορηγήθηκε σε ομίλους διασυνδεδεμένους με τη MIG. Οι συνθήκες και οι όροι με τους οποίους δόθηκαν αυτά τα δάνεια θα διερευνηθούν σε βάθος με ότι συνέπειες μπορεί να έχει η νομική εξέλιξη της υπόθεσης. Αυτό εγκυμονεί αδιανόητες ανατροπές σε ολόκληρο το σύστημα.
Το τρίτο πλήγμα αφορά στις ελληνικές καταθέσεις. Είτε επειδή δεν θα βγαίνει το δημοσιονομικό πρόγραμμα και θα χρειαστεί μια έκτακτη εισφορά, είτε επειδή δεν θα κλείνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ένα hair cut αρχίζει να μοιάζει αναπόφευκτο. Η μεγάλη μάζα των καταθετών (περί το 85%) είναι βέβαια μικροκαταθέτες, πολύ κάτω από το όριο των εγγυημένων 100.000 ευρώ, που δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Από εκεί και πάνω τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς το «μέτωπο» των πλουσίων θα διασπαστεί σε αυτούς που κρατήσανε τη ρευστότητά τους στην Ελλάδα και σε αυτούς που την έχουν βγάλει στο εξωτερικό. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις και την πλήρη κατάρρευση των συμφερόντων, κάτι που επιδιώκει για ποικίλους λόγους και η Τρόικα.

πηγη