EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αλληλοσυγχαίρονται στη ΝΔ για τη λογοκρισία

Το indymedia και 2 ραδιόφωνα τελούν υπό καταστολή από χθες, Πέμπτη, έπειτα από εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια. Η αντιδημοκρατικότητα της πράξης αυτής θυμίζει εποχές χούντας, όπου η λογοκρισία δεν εφαρμοζόταν με βάση τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα, αλλά κατά το δοκούν.

Ο κ. Δένδιας, υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέλος του κοινοβουλίου και προασπιστής των άρθρων του Συντάγματος, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και έκλεισε τη μεγαλύτερη ίσως αντισυστημική ιστοσελίδα ελεύθερης πληροφόρησης.
Ο server της ιστοσελίδας, που φιλοξενούσε και δύο ακόμη μέσα, τον 98 FM και το Ράδιο Ένταση, βρισκόταν μέσα στο ΕΜΠ. Κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων, αναγκάστηκαν να διακόψουν την παροχή Ίντερνετ.
Έκδηλη ήταν η χαρά του Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνηση αυτή. Αξιοσημείωτο είναι το ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΜΠ διέκοψε την παροχή Ίντερνετ έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις, χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες. Δεν αναφερόταν ο υπεύθυνος της κίνησης αυτής.
Ο βουλευτής της ΝΔ, όμως, φρόντισε να στείλει άμεσα στο twitter ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Νίκο Δένδια για την πράξη του, κάτι που αυτόματα στοχοποίησε και τους δύο, αφενός τον βουλευτή για τις απόψεις του περί Δημοκρατίας και αφετέρου τον υπουργό γιατί με το tweet αυτό αποκαλύφθηκε το ποιος έδωσε την εντολή.
“αγαπητέ Υπουργέ, εύγε για το indymedia εύγε!”
Αυτό ήταν το tweet που τα ξεκίνησε όλα. Που αποκάλυψε -για μία ακόμη φορά- την άποψη του Άδωνι για το τι σημαίνει Δημοκρατία και προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου. Φασίστας, τηλεπερσόνα με μισθό βουλευτή, ψευτοδημοκράτης και άλλοι πολλοί χαρακτηρισμοί βρήκαν το δρόμο τους στο twitter του Άδωνι, με τη “μπάλα” να παίρνει και τον υπουργό. Ένα άλλο tweet του βουλευτή αναφέρει πως “πριν από λίγο έκλεισε επιτέλους το indymedia. Εύγε στο @Ndendia”.
Το ερώτημα όμως, παραμένει: Πως παραβλέπονται τόσο εύκολα τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της χώρας; Ο κ. Δένδιας λογόκρινε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ελεύθερης πληροφόρησης και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς παρακάμπτοντας βασικές αρχές του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει που το “αντισυστημικό” indymedia σταμάτησε να υπάρχει, “δυστυχώς προσωρινά” (όπως ανέφερε ο ίδιος), τη στιγμή που έχει ορκιστεί να υπηρετεί τους θεσμούς του Κράτους μέσα από την κοινοβουλευτική δράση.
Η Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης δεν καταπατείται, γιατί με την καταπάτησή της της αλλοιώνεται κάθε έννοια δημοκρατίας. Είτε ως μέλος Επιτροπής, όπου ενδιαφέρεται για προσωπικές υποθέσεις και όχι για την αποτελεσματικότητά της, είτε ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου επικροτεί βίαιες επεμβάσεις και λογοκρισίες που θυμίζουν χούντα, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως καταχράται τις θέσεις εξουσίας που προσωρινά κατέχει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!!! ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ;

Μιας και η ανακρίτρια, η κυρία κυρία Νικολακέα άνοιξε επιτέλους(μετά από συνεχή δημοσιεύματα και αναρτήσεις του makeleio.gr)πάλι τον αμαρτωλό και βρωμερό φάκελο της Μίζενς με τους γερμανούς δοσίλογους να έχουν χρηματίσει τον μισό πολιτικό κόσμο της χώρας και να την έχουν κοπανήσει από τη χώρα-άλλοι με ελικόπτερα και άλλοι με καράβια-είπαμε κι εμείς να σας κάνουμε ένα δώρο.

 
 
Το θέμα που έρχεται σε λίγη ώρα αφιερώνεται στον κατοχικό πρωθυπουργό.
Ας ψάξει να βρει ποιο πρόσωπο μέσα από την οικογένεια του είδε τον γόνο των δοσιλόγων της Γερμανικής μπότας, Μιχάλη Χριστοφοράκο στο Μόναχο. Κατά τα άλλα η οικογένεια που μας κυβερνάει δεν είδε και δεν ξέρει τον αρχιναζί της Μέρκελ που "έπιασε" όσους πολιτικούς μιλούν ελληνικά.
Άνθρωπος του ΜΑΚΕΛΕΙΟ ήταν στο σημείο της αιφνίδιας συνάντησης και κετέγραψε βίντεο και φωτογραφίες.
Αυτά για όσους δυσπιστούσαν όταν τα γράφαμε. Τονι, για πες αλεύρι. Ο θείος Μιχάλης σε γυρεύει.

makeleio

ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - Μην τολμήσετε να πάτε στη Χάγη για τις αποζημιώσεις !

Έντονη ανησυχία και κινητικότητα επικρατεί στη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων 24 ωρών, με το άνοιγμα του θέματος της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων.


Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ.Σόιμπλε, σε μία πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, συνέστησε στην Αθήνα να ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή του Μνημονίου και να ξεχάσει το θέμα της καταβολής των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Μάλιστα προεξόφλησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.

Αυτό που δεν περίμενε το Βερολίνο ήταν η ελληνική αντίδραση που προήλθε δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου, που επισήμανε το αυτονόητο. Ότι το θέμα της καταβολής ή μη των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, άπτεται των κανόνων του διεθνούς δικαίου και θα το αποφασίσουν τα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.
Εμμέσως πλην σαφώς ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών άφησε, για πρώτη φορά, ανοιχτό το θέμα της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε περίπτωση που η Γερμανία αρνηθεί να συζητήσει το θέμα.

Ο κ.Αβραμόπουλος, όπως αφήνεται να εννοηθεί, έκανε αυτή τη δήλωση σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Άλλες όμως πληροφορίες και εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η δήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.
Οι Γερμανοί αιφνιδιάστηκαν αφού για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, είδαν την Ελλάδα να αντιδρά και να αμφισβητεί τις εντολές και τη θέληση του Βερολίνου. 
Οι εκτιμήσεις της γερμανικής καγκελαρίας αλλά και του κ.Σόιμπλε φτάνουν μέχρι σε υπαινιγμούς και φόβους για αμερικανικό δάκτυλο στην υπόθεση.

Το Βερολίνο θεωρεί ότι «ελέγχει» το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής τάξης της χώρας, πιστεύει ότι σημαίνοντα στελέχη του άτυπου «γερμανικού κόμματος» στην Ελλάδα, βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και διασφαλίζουν τη γερμανική επικυριαρχία στη χώρα μας.
Πέραν του Αλέξη Τσίπρα που τον θεωρούν συστημικό κίνδυνο, οι φόβοι του Βερολίνου αφορούν δύο άλλα πρόσωπα με ισχυρή επιρροή στην Κεντροδεξιά αλλά και στην κοινωνία.
Τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που τον θεωρούν επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους και τον Υπουργό Εξωτερικών κ.Αβραμόπουλο που διατηρεί άριστες σχέσεις και διαύλους επικοινωνίας με τον αμερικανικό παράγοντα.

Ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διαμηνυθεί στο Μαξίμου, να μην διανοηθεί η ελληνική πλευρά να «σηκώσει» το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και πολύ περισσότερο την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Οι Γερμανοί απειλούν ευθέως με διακοπή της χρηματοδότησης και σκλήρυνση της στάσης της τρόικας, ακόμα και με την εξώθηση της χώρας σε χρεοκοπία.
Είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν υπολογίζουν το Διεθνές Δίκαιο αλλά είναι αποφασισμένοι να διαλύσουν και το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αυτό πάψει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. 

Το Βερολίνο έχει αρχίσει να αυξάνει τα τραπεζικά του διαθέσιμα αλλά και να επαναπατρίζει το χρυσό του γερμανικού κράτους και αυτό δείχνει ότι κάτι φοβάται, κάτι που μπορεί να προέλθει από τις χώρες του Νότου.
Τα κέρδη που έχουν αποκομίσει από την κρίση αλλά και η οικονομική τους ισχύς, τους ωθούν σε ακραίες συμπεριφορές και επιλογές, όμοιες με αυτές που έκαναν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άκομψη και βίαιη αντίδραση του κ.Σόιμπλε έναντι του αμερικανού υπουργού οικονομικών κ.Λιού, που ζήτησε αλλαγή της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη.
Η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αλλά και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν πλέον από κοντά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Ταυτόχρονα κινητοποιούν πολιτικούς που έχουν προνομιακές σχέσεις με τη γερμανική πλευρά, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Σημίτης αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας.


Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Σημίτης, ουσιαστικά πάγωσε το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων όταν έγινε Πρωθυπουργός το 1996 ενώ σήμερα χαρακτηρίζει «άκαιρη» την ανακίνηση του και συνιστά «ρεαλισμό και αυτοσυγκράτηση».
Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και ο Υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας που θεωρεί ότι μία ένταση στις ελληνογερμανικές σχέσεις θα είναι καταστροφική στη σημερινή συγκυρία.


triklopodia

10 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ;

...ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ...
Προς συμβιβασμό για τη λειτουργία μικρών και μεγάλων καταστημάτων 10 Κυριακές το χρόνο φαίνεται να οδεύει η κυβέρνηση με την Τρόικα, ενώ επί τάπητος τέθηκε το ενδεχόμενο αλλαγών όσον αφορά εκπτώσεις και προσφορές...

Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Ανάπτυξης απομακρύνεται από την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για τα μικρά καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.) όλες τις Κυριακές του έτους, ενώ η Τρόικα προωθεί τη λειτουργία τους χωρίς διαφορετική μεταχείριση από τα μεγάλα καταστήματα.
Επίσης η Τρόικα ζητά την απελευθέρωση εκπτώσεων και προσφορών, ενώ η κυβέρνηση προτείνει εκπτώσεις τέσσερις φορές το χρόνο και προσφορές σε συγκεκριμένα προϊόντα για δέκα μέρες.

Με κινητοποιήσεις θα αντιδράσει η ΑΔΕΔΥ στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προτίθεται να καταφύγει η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου «η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στις χιλιάδες απολύσεις, που δρομολογούνται για το Δημόσιο μέχρι το 2015».
Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο είναι παράνομες και αντισυνταγματικές και διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης, τις έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θέλει τη ρύθμιση τα «κόκκινα δάνεια» η Τρόικα


Σε «μέτρο-ημίμετρο» κινδυνεύει να εξελιχθεί η νέα ρύθμιση για όσους χρωστούν σε τράπεζες στεγαστικά δάνεια. Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα, στις παράλληλες συσκέψεις που γίνονται στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, εμφανίζονται πλέον ανυποχώρητα στους όρους που θέτουν και, αν δεν αλλάξουν τις επόμενες μέρες στάση, η ρύθμιση δεν θα αφορά τελικά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με τα «κόκκινα δάνεια» σε καθυστέρηση, αλλά μόνο όσους καταφέρνουν να εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους. Υπό τις συνθήκες αυτές, η νέα ρύθμιση ενδέχεται να ισχ ύσει όπως θέλει η Τρόικα χωρίς βελτιώσεις, ενώ δεν αποκλείεται και να ναυαγήσει.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης που μετείχαν στη σύσκεψη, με τους όρους που θέτει η Τρόικα, οι δανειολήπτες θα πρέπει να περάσουν από σαράντα κύματα για να μπουν στη ρύθμιση, ενώ περιορίζονται και τα οφέλη της. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι:
-          Η νέα ρύθμιση θα αφορά μόνο τους ενήμερους δανειολήπτες. Αποκλείονται όσοι έχουν πάνω από τρεις δόσεις σε καθυστέρηση.
-          Προβλέπεται περίοδος χάριτος μέχρι  48 μήνες, όπου θα πληρώνονται κατά πάσα πιθανότητα μόνο ή τόκοι αλλά δεν αποκλείεται και μέρος του κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή το Ανάπτυξης θέλει κυμαινόμενο επιτόκιο ΕΚΤ + 1,5%. Η τρόικα θέλει ή πιο υψηλό επιτόκιο ή όχι μόνο πληρωμή τόκων αλλά και μέρος του κεφαλαίου.
-          Στην ρύθμιση θα μπαίνουν όσοι έχουν πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ (κατ΄άτομο)
-          Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα για το ύψος του υπολοίπου του δανείου, μέχρι του οποίου μπορεί να υπαχθεί κανείς στην ρύθμιση. Η ελληνική πλευρά ζητά να ισχύσει όριο έως τα 180.000 ευρώ, ενώ η τρόικα πιέζει το υπόλοιπο δανείου να μην ξεπερνά τα 120.000 ευρώ.
-          Η Τρόικα δεν έχει απαντήσει εάν στο συνολικό εισοδηματικό κριτήριο των 300.000 ευρώ θα μπουν και η κινητή εκτός από την ακίνητη περιουσία.
-           Ανοιχτό μένει και το θέμα της ελάχιστης καταβολής για ένταξη στον Νόμο Κατσέλη. Η κυβέρνηση θέλει να πληρώνει κάποιος μόλις το 10% της προηγούμενης δόσης και από 40 ευρώ το μήνα. Η Τρόικα ζητά υψηλότερες καταβολές.

πηγη

Αίτημα έρευνας στον Άρειο Πάγο για χειραγώγηση Τραπεζικών μετοχών, μετά την ακύρωση της συμφωνίας ΕΤΕ- Eurobank

Αίτημα έρευνας για παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας και χειραγώγηση μετοχών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο deal Εθνικής και Eurobank, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο βουλευτής Φθιώτιδος του Κόμματος «Νέα Μέρα» Ν. Σταυρογιάννης (πρώην ΝΔ) και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μ. Γιαννάκης.

Τα μέλη του νέου αυτού σχηματισμού, που προήλθε από βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Χρ. Ζώης κλπ.) και ΝΔ, επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, και κατέθεσαν αναφορά με την οποία ζητούν να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αδικημάτων για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Eurobank, και ειδικά μετά τις δηλώσεις πολιτικών ότι ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε το «ναυάγιο» της επίμαχης συγχώνευσης.

Ειδικότερα, ζητούν να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, της χειραγώγησης των μετοχών, κλπ.

Παράλληλα, κατέθεσαν πρακτικά της Βουλής με διαλόγους του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του Π. Καμμένου, όπως και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών για το επίμαχο θέμα.

Την αναφορά μελετά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής.

Αντί να τυπώσουν ευρώ, θα «κουρέψουν» τις καταθέσεις !

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει η ευρωζώνη. Στο αυριανό Eurogroup λέγεται πως θα συζητηθεί προσχέδιο νόμου, για το κούρεμα των καταθέσεων των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συζητείται μάλιστα να τεθεί σε ισχύ από το 2015. Η Κομισιόν έχει ήδη συντάξει το πρώτο προσχέδιο
του νόμου, αλλά μετέθεσε στις χώρες μέλη και στο Ευρωκοινοβούλιο την ευθύνη να αποφασίσουν το εάν και το πότε οι καταθέτες θα υποστούν ζημιά, στην περίπτωση που μια προβληματική τράπεζα διασωθεί ή κλείσει.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Οι καταθέσεις παντού στην Ευρώπη απειλούνται με «κούρεμα» και το γεγονός αυτό θα αποτελέσει αιτία φυγής κεφαλαίων και διαμόρφωση ασφυκτικών συνθηκών ύφεσης. Με πλοηγό τη Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε να κινηθεί προκειμένου να επιστρέψει η ανάπτυξη.

Η συναλλαγματική ισοτιμία ενός νομίσματος πρέπει να αντιστοιχεί στην πραγματική κατάσταση της οικονομίας που εκπροσωπεί. Το ευρώ αυτή τη στιγμή έχει μια ισοτιμία που εκπροσωπεί την κατάσταση στην γερμανική οικονομία αλλά όχι την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας στο σύνολο των χωρών – μελών της ευρωζώνης. Το γεγονός αυτό γεννάει την κρίση.

Την κρίση όλες οι υπόλοιπες Κεντρικές τράπεζες του κόσμου την επιλύουν με έναν πολύ απλό τρόπο. Τυπώνουν χρήμα. Το ευρώ έχει την ιδιομορφία να είναι ένα νόμισμα που του οποίου η Κεντρική τράπεζα απαγορεύεται να το τυπώσει, να το διοχετεύσει στην αγορά, να εγγυηθεί χρέη. Στερείται δηλαδή ένα εργαλείο ανταγωνιστικότητας ως προς όλες τις άλλες μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου.

Θα μπορούσε επίσης να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων που θα επέτρεπαν την άντληση κεφαλαίων από τις αγορές με ανταγωνιστικούς όρους. Ούτε αυτό κάνει. Με άξονα τα γερμανικά και μόνον συμφέροντα, επιχειρεί να βάλει χέρι στις καταθέσεις, εξανεμίζοντας την οποιαδήποτε ελπίδα ανάκαμψης στην ευρωζώνη και κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο.

Ο Μπερλουσκόνι από το περασμένο καλοκαίρι το έχει πει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: «Αν η ΕΚΤ δεν τυπώσει χρήμα, τότε… ciao ciao Ευρώπη!». Και χθες ο Σόρρος είπε κάτι εξίσου ξεκάθαρα: «ή θα εκδοθούν ευρωομόλογα ή η Γερμανία θα φύγει από το ευρώ»!

Το αυριανό Eurogroup θα συζητήσει λάθος θέμα. Διότι αν αποφασίσει κάτι τέτοιο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει Eurogroup.

ΥΓ: Χθες γράψαμε πως ο Στουρνάρας ενδέχεται να είναι «υπ’ ατμόν». Το βράδυ όμως το ξανασκέφτηκα. Ποιος άλλος μπορεί να πάει στο αυριανό Eurogroup και να πει όλα τα «ναι» που χρειάζονται; Ε, αυτό ακριβώς θα τον γλυτώσει… Εκτός, αν αλλάξει γραμμή η κυβέρνηση(μη γελάτε…)!


SOS ...Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΛΕΙ SOS …ΘΡΑΚΗ SOS... ΚΙΛΚΙΣ

Πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μήπως ήρθε η ώρα να αντισταθούμε;

Εγχώριες και διεθνείς δυνάμεις εξουσίας έχουν βάλει στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Εάν δεν ξεσηκωθούμε σύσσωμοι να τους εμποδίσουμε ο κίνδυνος
του αφανισμού μας είναι σίγουρος. Έχουμε μια μακρά παράδοση σε αγώνες για ελευθερία και είμαστε πεπεισμένοι ότι αγώνες χαμένοι είναι αυτοί που δεν έχουν δοθεί.

Στη Χαλκιδική, όπως γνωρίζετε, εδώ και καιρό γίνεται ένα πείραμα καταστολής του αυθόρμητου, γνήσιου λαϊκού κινήματος κατά της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων το οποίο έχουν προσπαθήσει να φιμώσουν με την αλόγιστη αστυνομική βία, τις αθρόες και τυφλές προσαγωγές, την παράνομη λήψη DNA, την ρίψη δακρυγόνων μέσα σε χωριά και σε σχολεία, την στοχευόμενη παραπληροφόρηση από πολλά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είκοσι διωκόμενα αδέλφια μας, μας έχουν και σας έχουν ανάγκη. Σε ένδειξη συμπαράστασης αντιδρούμε στις κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια στους συναγωνιστές μας που σκοπό έχουν τη χειραγώγησή μας για την αποδοχή του ξεπουλήματος και της καταστροφής της Χαλκιδικής, της Θράκης και του Κιλκίς - κατά επέκταση όλης της χώρας.

Οι επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία από την Χαλκιδική, τη Θράκη και το Κιλκίς σας καλούν πέρα από πολιτικές ιδέες και πεποιθήσεις.
Σας καλούν να υψώσετε μαζί τους και τη δική σας φωνή.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00 σας καλούμε σε μια ταυτόχρονη Πανελλαδική διαμαρτυρία. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εκείνη τη μέρα είναι να βγούμε από το σπίτι μας, να ενωθούμε με τους γείτονές μας και να φωνάξουμε στις πλατείες μας «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» Ας είναι η πρώτη μέρα που το πρόβλημά μας θα είναι και δικό σας και το δικό σας πρόβλημα θα είναι δικό μας.
Για να συνεχίσουμε η μόνη λύση είναι να αντισταθούμε.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε μάχη για τη ζωή, για το μέλλον, για τον τόπο μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο
(καθημερινά προστίθενται και άλλοι συμμετέχοντες ανά την Ελλάδα)

--
Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο
metalleiastop.blogspot.com
metalleiastop@gmail.com
twitter.com/metalleiastop

Καζάκης: Πώς ήξεραν πελάτες σε Eurobank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha για το κούρεμα της Κύπρου από τον Οκτώβριο;

Νέα αποκάλυψη έκανε ο οικονομολόγος και ΓΓ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης σχετικά με το κούρεμα της Κύπρου και μεταφορά αρκετών δις από το νησί στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο στη ραδιοφωνική του εκπομπή. Πώς ήξεραν οι καταθέτες της Eurobank, της Εθνικής, της Πειραιώς και της Alpha ότι πρόκειται να κουρευθούν τα λεφτά τους στην Κύπρο από τον Οκτώβριο και μετέφεραν χρήματα σε αυτές τις τράπεζες από τις κυπριακές; Ο κος Καζάκης στοιχειοθετεί την άποψή του αυτή στην κίνηση καταθέσεων που προκύπτει από την ΤτΕ όπου διαπιστώνεται πως από τον Οκτώβριο του 2012 όταν ξεκίνησε η φημολογία περί ένταξης της Κύπρου σε μνημόνιο υπήρξε ροή καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες προς τις ελληνικές με αποτέλεσμα η καταθετική βάση να αυξηθεί από τα € 161 δις στα € 175 δις το Φεβρουάριο του 2013. “Ποιοι το ήξεραν και πως;” Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός οικονομολόγος λέγοντας πως αυτό θα αποτελέσει και τη βάση του κουρέματος στη χώρα μας από την τρόικα που θα ζητήσει το πόθεν έσχες αυτών των λογαριασμών.

Στο 27,2% η ανεργία τον Ιανουάριο

Δεν πιστεύω να κάνουν δηλώσεις ο Σαμαράς για να μας εξήγηση με ποιο τρόπο η ανεργία ανεβαίνει.
Το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2013 ανήλθε σε 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το Δεκέμβριο του 20121.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιανουάριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.617.771 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.346.423 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 270.629 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 7,0%) και κατά 11.653 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 (μείωση 0,3%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 281.048 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 26,3%) και κατά 95.709 άτομα σε σχέση με το &εκέμβριο του 2012 (αύξηση 7,6%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 878 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μηδενική μεταβολή) και κατά 535 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012 (μηδενική μεταβολή).

ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΧΑΚΕΡ!

Δεκάδες έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες πλήρωναν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους με... κλεμμένα χρήματα. Μέσω Facebook είχαν έλθει σε επαφή με ρουμάνους και πακιστανούς χάκερ που υφάρπαζαν λεφτά από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων ιδιωτών μέσω του e-banking. Στη συνέχεια με τα χρήματα αυτά πλήρωναν λογαριασμούς τους σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΙΚΑ μέχρι και στο ΤΕΒΕ.

Ανάμεσα στους έλληνες ιδιώτες που συνεργάζονταν με τους αλλοδαπούς χάκερ ήταν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από τα Χανιά, καταστηματάρχες από την Αθήνα, υπάλληλοι από Θεσσαλονίκη, Φλώρινα κ.ά. Εκτός των άλλων διαπιστώθηκε ότι μέσω χάκερ πλήρωνε τους εκκρεμείς λογαριασμούς προς υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ιδιοκτήτης πρακτορείου Προ-Πο στην Αθήνα ο οποίος συγκέντρωνε τα σχετικά ποσά από τους ιδιώτες καταναλωτές που πήγαιναν σε αυτόν για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε κρατικούς οργανισμούς.

«Υποσχόμενη» σελίδα στο Facebook

Η έρευνα για αυτή τη νέα «ψηφιακή μαφία» πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τον εντοπισμό δημοφιλούς σελίδας στο Facebook η οποία υποσχόταν «ωφέλιμη διεκπεραίωση μεγάλων οφειλών σε κρατικούς φορείς». Όπως προέκυψε, η συγκεκριμένη σελίδα είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και 8.500 likes. Επιπλέον, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπήρξε καταγγελία αναφορικά«με επιθέσεις υποκλοπής ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης (τύπου phishing), που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος τράπεζας από άγνωστους χρήστες του Διαδικτύου».

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι αυτό το προφίλ στο Facebook είχαν δύο υπήκοοι Ρουμανίας, 29 και 38 χρόνων, και πέντε ακόμη αλλοδαποί κυρίως από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Οι αλλοδαποί χάκερ δράστες είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς περίπου 150 ανυποψίαστων ιδιωτών από τους οποίους υφάρπαζαν χρηματικά ποσά.

Πώς γινόταν η κομπίνα

Επειδή όμως υπάρχουν σχετικοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι σε αυτές τις διαδικασίες, δεν μετέφεραν τα ποσά που άρπαζαν σε λογαριασμούς τους αλλά σκαρφίστηκαν κάτι άλλο. Μέσω ιστοσελίδας στο Facebook αλλά και e-mail που έστελναν υπόσχονταν τακτοποίηση εκκρεμών λογαριασμών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ., καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ανανέωση χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας και ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ. Οι ίδιοι όριζαν ότι η αμοιβή τους θα ήταν το 10% επί των συναλλαγών των «πονηρών επιχειρηματιών» που θα τακτοποιούσαν.

Έτσι άρχισαν να συρρέουν πελάτες που ήθελαν να πληρώσουν χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με χρήματα άλλων. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι από την ψηφιακή μαφία πραγματοποιήθηκαν 79 απατηλές συναλλαγές, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 23 χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι φέρεται να ωφελήθηκαν από τις συναλλαγές αυτές.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση 41χρονου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου από την Κρήτη, ο οποίος απευθύνθηκε στους χάκερ και επιχείρησε να πληρώσει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ύψους 12.000 ευρώ καθώς και ασφαλιστικές εισφορές συγγενικού του προσώπου ύψους 3.000 ευρώ. Επιπλέον οι δύο Ρουμάνοι κατάφεραν να κάνουν ανάληψη χρηματικού ποσού από ΑΤΜ τράπεζας χρησιμοποιώντας κωδικούς μέσω Διαδικτύου σε μηνύματα SMS.
ΒΗΜΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.ΑΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Η Δημόσια Διοίκηση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά στην εποχή του Μνημονίου και η πρόκληση μιας μεταρρύθμισης προς όφελος της Κοινωνίας και της Ανάπτυξης».
ΖΑΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ – ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
«Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις: Η ταφόπλακα της κοινωνικής πολιτικής των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού».
          Από την πολύχρονη εμπειρία μας στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε καταλήξει ότι, αποτέλεσε το χώρο εφαρμογής κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας, πολλές φορές και με την ανοχή των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.
          Την τελευταία τριετία εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών που τα πάντα έχουν γίνει λάστιχο, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι εργασιακές σχέσεις, καθώς οι κοινωνικές, οικογενειακές και οικονομικές ανάγκες δημιουργούν τεράστιες ουρές ακόμα και για την πραγματοποίηση 5 μεροκάματων το μήνα.
          Το καινούργιο φρούτο επιβολής των μνημονιακών ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι σύμφωνα με το Ν.4019/2011 οι «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», που ενώ παρουσιάζονται με το μανδύα της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας, στην πραγματικότητα αποτελούν την πιο ακραία μορφή νεοφιλελεύθερης πολιτικής με μοναδικό στόχο τη διάλυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μεταφορά τους ολοκληρωτικά στον Ιδιωτικό Τομέα.
Υπηρεσίες όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, οι Παιδικοί Σταθμοί, η Φροντίδα στην Γ’ ηλικία(Κ.Α.Π.Η.) αλλά και οι Προνοιακές Δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΑμΕΑ, Κ.Η.Φ.Η. κ.λπ.) με τη διαδικασία αυτή θα  εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Θέλουν όλη αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να την παρουσιάσουν ως «αναγκαστική», μιας και η συνεχής μνημονιακή πολιτική των περικοπών, των απαγορεύσεων κ.λπ. οδηγεί σε κατάργηση κάθε Κοινωνικής Υπηρεσίας και δραστηριότητας.
Τα διλήμματα που χρησιμοποιούν οι εκφραστές της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι γνωστά: «Πως θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί», το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Δημοτικά Ωδεία, τα Προγράμματα «Μαζικού Αθλητισμού» και πολλές άλλες δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και αντί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (αιρετοί), μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία να αγωνιστούν για την συνέχιση αυτών των δραστηριοτήτων, εμφανίζουν ως σωτήρια λύση την εφαρμογή του Ν.4019/2011.
Με αυτή την εκβιαστική πολιτική θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές, ιδιαίτερα στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να συμμετέχουν στην ίδρυση των αναγκαίων «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» που μαθηματικά τους οδηγεί στην ανεργία και στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν και επιχειρείται η πλήρης ανταποδοτικότητα των παροχών. Είναι η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμα και αν στην τρέχουσα περίοδο απορροφηθούν οι υπάρχοντες εργαζόμενοι είναι βέβαιο ότι στην επόμενη φάση και μόλις έχουν οργανωθεί θα συμβληθούν με ιδιώτες.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι περικοπές των επιχορηγήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ξεπεράσει το 60%, είναι ξεκάθαρο ότι η λειτουργία και η συνέχιση αυτών των Κοινωνικών Υπηρεσιών θα είναι ανταποδοτικές με νέα επιβάρυνση των πολιτών και του οικογενειακού τους προϋπολογισμού, όταν αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τα στοιχειώδη για την καθημερινή επιβίωσή τους.
Θύματα όμως αυτής της πολιτικής δεν θα είναι μόνο οι πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα λειτουργούν υπό συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επισφαλή και περιορισμένο χρόνο εργασίας, καθώς μπροστά στον τρόμο της ανεργίας θα συνεχίσουν να δέχονται τον έναν εκβιασμό μετά τον άλλο.
Με εκβιαστικούς όρους της άθλιας πολιτικής των μνημονίων και της τρικομματικής συγκυβέρνησης θα είναι μόνιμα θύματα της λογικής των «συνεταιριστικών μετόχων» και του μερίσματος.
Η προσπάθεια τους είναι ξεκάθαρη. Επιδιώκουν τη διάλυση με κάθε τρόπο του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετατροπή τους σε «Κερδοσκοπικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις», κάτι που ξεκαθάρισε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την επιβολή Φ.Π.Α. 23% στις δραστηριότητες των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Και βέβαια το κέρδος ιδιαίτερα για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι διπλό, καθώς θα ξεφορτωθούν το βάρος της παροχής των Κοινωνικών Υπηρεσιών και θα επιδοθούν στην ανάπτυξη των πελατειακών σχέσεων που τόσο απλόχερα προσφέρουν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
Μιας και αυτοί επιλέγουν την κοινωνική υπηρεσία που θα δώσουν, αυτοί οργανώνουν τη χρηματοδότηση και το κυριότερο αυτοί μετατρέπουν τον επισφαλή συμβασιούχο εργαζόμενο σε «μέτοχο» της Επιχείρησης.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική που διαμορφώνεται από τους εκφραστές της ακραίας, «βάρβαρης», νεοφιλελεύθερης πολιτικής εμείς το μόνο που έχουμε να προτάξουμε είναι η ενότητά μας, η καθημερινή παρέμβασή μας, η ενημέρωση των πολιτών και η αποδόμηση με κάθε τρόπο των «μεγαλεπήβολων» σχεδίων αιρετών αλλά και όσων «συναδέλφων» έχουν εγκλωβιστεί στα αδιέξοδα αυτών των πολιτικών και στα εκβιαστικά διλήμματα κυβέρνησης και αιρετών που θα οδηγήσουν σε διάλυση το σύνολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αν πραγματικά θέλουμε την συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και την προάσπιση των θέσεων εργασίας η λύση είναι μία: Η ένταξή τους στις οργανωμένες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
 
Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με ερώτηση-πυρηνική βόμβα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την σύμβαση με την Intralot.


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                                    Αθήνα, 11 Απριλίου 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Αποφάσεις του  ΟΠΑΠ  και η διαδικασία αποκρατικοποίησης του.»

Λίγες ημέρες πριν υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ Α.Ε., ανακύπτει ζήτημα  σχετικά με την υπογραφή της  σύμβασης ύψους 108,8 εκατομμύριων Ευρώ (συν ΦΠΑ) με την Intralot Α.Ε.  που αφορά στην προμήθεια νέου λειτουργικού συστήματος και την παροχή τεχνικής υποστήριξης και εξοπλισμού. Εξέλιξη που δεσμεύει τον Οργανισμό τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία.
Η διοίκηση του ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και αυτή  του ΤΑΙΠΕΔ,  κατά τη διάρκεια της 7ης έκτακτης  γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΠΑΠ Α.Ε. της 6/04/2013 υιοθέτησαν επιλογές που  προκαλούν ερωτήματα.
Ειδικότερα:

1.       Στη γενική συνέλευση που συμμετείχε το 37,86% των μετόχων,  εγκρίθηκε η σύμβαση με την Intralot Α.Ε.. Η θετική έγκριση δόθηκε πρακτικά  από  το 26,8 % του συνόλου των μετόχων του Οργανισμού (με 85.576.017 μετοχές σε σύνολο μετοχών 319.000.000).

2.        Το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. αν και είναι ο βασικός μέτοχος, δήλωσε ότι «δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τους όρους του φερομένου προς έγκριση σχεδίου σύμβασης» και «παρίσταται αλλά δεν ψηφίζει υπέρ ή κατά της λήψης απόφασης για το εν λόγω θέμα». Έκπληξη προκαλεί ότι το Ταμείο παρέστη μόνο με το 3,13% των μετοχών αντί του 33% που κατέχει, ενώ προ δέκα ημερών στην προηγούμενη γενική συνέλευση, είχε συμμετάσχει με το σύνολο του ποσοστού του. Επισημαίνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Α.Ε. όταν ετέθη το θέμα της έγκρισης της σύμβασης ψήφισε θετικά.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ, από την ενημέρωση του Προέδρου και   Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Κ. Λουρόπουλου,  προκύπτει ότι η υπογραφή σύμβασης οδηγεί σε ένα πλαίσιο συνεργασίας ΟΠΑΠ-Intralot για τα επόμενα χρόνια, το οποίο τελικά  υπερβαίνει σημαντικά το ύψος των 108,8 εκατομμυρίων Ευρώ που εμφανίζεται στη σύμβαση  και περιλαμβάνει:

-          Σύμβαση υλοποίησης για το νέο κεντρικό σύστημα που θα έχει διάρκεια επτά μηνών από την υπογραφή της,  έναντι τιμήματος 29,5 εκατομμυρίων  Ευρώ (συν ΦΠΑ).

-          Σύμβαση υποστήριξης  για τη λειτουργία του νέου συστήματος συνολικής διάρκειας  5 ετών ( 3ετής παροχή υπηρεσιών και 18 μήνες υποστήριξη στο τέλος της σύμβασης) έναντι 79,25 εκατομμυρίων Ευρώ (συν ΦΠΑ). Οι αμοιβές θα καταβάλλονται σε μηνιαίες δόσεις.

-          Εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας του 2011 για τη συντήρηση των τερματικών,  με αμοιβή  για την υποχρεωτική περίοδο των δύο ετών 46 εκατομμυρίων Ευρώ. Για τις υπηρεσίες αυτές προβλέπονται δυνητικά και τρεις μονοετείς ανανεώσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων.
Μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης, αν το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Α.Ε.  προχωρήσει στη διαδικασία υπογραφής της επίμαχης σύμβασης με την Intralot Α.Ε. πριν από την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, παρεμβαίνει με μη θεμιτό τρόπο στην πορεία της αποκρατικοποίησης Και αυτό γιατί η Intralot Α.Ε. που συμμετέχει στη διαδικασία αποκρατικοποίησης , δεδομένης και της μακροχρόνιας και πολύπλοκης σχέσης με διάφορες συμβάσεις και συνεργασίες εξαγορών , αποκτά πλεονεκτήματα.
Όπως προκύπτει  από τις επίσημες ανακοινώσεις του ΟΠΑΠ Α.Ε. σε ανύποπτο χρόνο,  η λειτουργία του Οργανισμού καλύπτεται πλήρως από τις υφιστάμενες συμβάσεις που είναι σε ισχύ και έχει ήδη συνάψει ο Οργανισμός με την εταιρεία Intralot Α.Ε. για την κάλυψη των αναγκών του μέχρι 31/12/2016.  Το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί τη σπουδή που επιδεικνύεται να υπάρξει απόφαση για την έγκριση της σύμβασης και να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής σύμβασης από το σημερινό Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Α.Ε. μία μόλις, εβδομάδα πριν από την 17η Απριλίου, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.
Η πορεία και η επιτυχία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για τη δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας, αλλά κυρίως για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού της  χώρας. Αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διαφάνεια, την ισονομία και την αντικειμενικότητα για τις διαδικασίες πώλησης και από τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία των προσώπων, φυσικών και νομικών, που θα αναδειχθούν από αυτές.
Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών:

1.       Γιατί τελικώς η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ  παρέστη  και ψήφισε αυτό που αποφάσισε το Δ.Σ. του να ψηφίσει  ( στάση αποχής) μόνο με το 3,13% και όχι με το σύνολο του 33% των μετοχών που κατέχει  με αποτέλεσμα  να   υπάρξει θετική  απόφαση με μικρότερο ποσοστό επί του συνόλου των μετοχών  (26,8%)   απ΄ αυτό που κατέχει  το ΤΑΙΠΕΔ;

2.       Πότε και με ποια διαδικασία αποφάσισε το Δ.Σ.  του ΤΑΙΠΕΔ  να ακολουθήσει αυτή την τακτική;

3.       Γνώριζε ο κ. Υπουργός και η κυβέρνηση  ότι το  ΤΑΙΠΕΔ  θα παραστεί μόνο με το 3,13% των μετοχών του στη γενική συνέλευση της 6/04/2013 ενώ στην προηγούμενη, πριν από δέκα μέρες, συμμετείχε με το σύνολο του ποσοστού του;  Συμφωνεί η κυβέρνηση με αυτή την πρακτική και πως εκτιμά τα αποτελέσματα που προέκυψαν;

4.       Θεωρεί ότι οι επιλογές αυτές του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Α.Ε και του ΤΑΙΠΕΔ μπορούν να επηρεάσουν τις ισορροπίες στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του οργανισμού, και να οδηγήσουν σε χαμηλότερο τίμημα;

5.       Πόσα χρόνια έχει καθυστερήσει αυτή η διαγωνιστική διαδικασία για το νέο λειτουργικό πρόγραμμα και το νέο τεχνολογικό πάροχο, και για ποιο λόγο παρατηρείται  τέτοια σπουδή να προκύψει ανάδοχος και να υπογραφεί η σύμβαση  λίγες μέρες πριν από  την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού;

6.       Συμφωνεί ο κ.Υπουργός και η κυβέρνηση να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής της επίμαχης σύμβασης από το Δ.Σ. του Οργανισμού πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης ;


                                    Η βουλευτής
                                                                                        Ντόρα   Μπακογιάννη

Σκοτώσαμε 130.000 Έλληνες αμάχους, στείλαμε 70.000 Έλληνες Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά ο πρωθυπουργός σας φοβάται να ζητήσει τις αποζημιώσεις!

Με συγκεκριμένους αριθμούς περιγράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε άρθρο που αναφέρεται στις πολεμικές αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Deutshe Welle ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει :  «Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επίθεσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατέσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».
Στο ίδιο άρθρο περιγράφεται το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραιτηθεί από τις αξιώσεις, τότε στην Ελλάδα θα προκαλούνταν κύματα αγανάκτησης. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις του με την Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο αποκατέστησε τελευταία, ζητώντας της δισεκατομμύρια ευρώ.

Η άποψη ότι με αυτό το ποσό θα μπορούσε να ξεπληρώσει η χώρα μεγάλο μέρος τους δημόσιου χρέους της είναι ελκυστική, αλλά ελάχιστα ρεαλιστική. Τη στιγμή μάλιστα που όλες οι μεχρι τώρα προσπάθειες διεκδίκησης αποζημιώσεων με αγωγές Ελλήνων ενώπιων γερμανικών, ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων, έχουν αποτύχει. Η ελληνική κυβέρνηση σπρώχνει μακριά αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Μετά το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει την άποψη των νομικών του κράτους. Θα κρατήσει σε μάκρος η υπόθεση και θα πρέπει να κρατήσει», καταλήγει η εφημερίδα.

«Μεταξύ ψευδαίσθησης και διάβρωσης» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung για τη σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις ορισμένων τραπεζικών μάνατζερ της Αθήνας για μαζικές αναλήψεις καταθέσεων μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, «είναι σχεδόν η μοναδική καλή είδηση από την Ελλάδα. Κατά τα λοιπά η διαδικασία κοινωνικής διάβρωσης συνεχίζεται ακατάπαυστα, παρότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς (…) κατάφερε τουλάχιστον να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της πολιτικής σταθερότητας. Σε αυτή την ψευδαίσθηση ωστόσο αντιπαραβάλλονται στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν μια συνεχή φθίνουσα πορεία». Ενδείξεις της αρνητικής αυτής εικόνας, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι  το γεγονός ότι 120.000 έλληνες επιστήμονες εγκατέλειψαν τα τελευταία τρία χρόνια την Ελλάδα, όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες πολιτικοί δεν είναι ακόμη έτοιμοι να δεχθούν μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρητορικές εξάρσεις κατά της Γερμανίας, αλλά και η απεργία πείνας ανθρώπων που αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

πηγη

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε δύο επιβάτες επειδή ήταν Αφρικανοί !!!

Ρατσιστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή οδηγό αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν έντεκα δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη
Οπως αναφέρουν σε κείμενο που συνυπογράφουν, ο οδηγός κατέβασε με τη βία δύο αφρικανούς επιβάτες ενώ στις διαμαρτυρίες άλλων επιβατών για τη συμπεριφορά του, απάντησε απειλητικά ότι «είναι μέλος της Χρυσής Αυγής», δείχνοντας το μενταγιόν με το σήμα που φορούσε.

Σύμφωνα με τον skai.gr, οι δικηγόροι κατήγγειλαν το περιστατικό με αναφορά τους τόσο προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ όσο και τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ πρόκειται να υποβάλουν και μήνυση εναντίον του οδηγού.

Το ρατσιστικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο λεωφορείο της γραμμής 26 Καλλιθέα - Πλατεία Ελευθερίας. 



  "ΜΠΡΕΧΤ: Όταν ήρθαν να πάρουν το γείτονά μου, δεν μίλησα, ήταν ξένος. Όταν αργότερα ήρθαν να πάρουν τον επόμενο, ήταν τσιγγάνος, πάλι δε μίλησα. Μετά πήραν και τον φτωχό, τον αλήτη, τον αναρχικό, τον αριστερό….Τελικά ήρθαν να πάρουν κι εμένα… ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ…"

Οι Τράπεζες γνωρίζουν ότι θα χωρίσεις μετά από 1 χρόνο; Καθώς η ζωή μας μπλέκεται... [VIDEO Μεγάλα Δεδομένα ή Υπερ Δεδομένα]

Εξαιρετικό ρεπορτάζ του Bill Weir από το ABC News και το Yahoo News για το πως "αξιοποιούνται" τα BIG DATA (Μεγάλων Δεδομένα ή Υπερ Δεδομένα) δηλ. τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που αφήνουμε στο διαδίκτυο και σε ιδιωτικά δίκτυα, από πάσης φύσεως κρυφούς και φανερούς "αξιοποιητές".

Το εμφανές και προφανές είναι το οικονομικό κέρδος.
Πολλοί όμως θεωρούν ότι μέσω της καταγραφής, της ανάλυσης και της επεξεργασίας τους, τελικός σκοπός είναι η κατανόηση της συμπεριφοράς μας προκειμένου να σχεδιαστούν οι κατάλληλες μέθοδοι και τεχνικές χειραγώγησης των μαζών.
Καθώς η ζωή μας μπλέκεται περισσότερο στην ψηφιακή παιδική χαρά, αποκαλύπτουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό μας από ό,τι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Κάθε online αναζήτηση, αγορά, ποστάρισμα στο Facebook, κάθε Tweet δημιουργεί μια πλημμύρα δεδομένων που όταν οργανωθούν και κατηγοριοποιηθούν και αναλυθούν, αποκαλύπτουν τις τάσεις και τις συνήθειες τόσο τις δικές μας όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.


Οι Τράπεζες γνωρίζουν ότι θα χωρίσεις μετά από 1 χρόνο;

 

 

Κινητοποιήσεων συνέχεια σε ΟΣΕ – Προαστιακό


Νέες τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 20:00 έως 24:00 κήρυξαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Χθες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα.

«Δεν ζητούμε εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο αλλά να καταγραφεί το προφίλ και οι ιδιαιτερότητες της εργασίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Θανάσης Λεβέντης, αφού προηγουμένως αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε στο γενικό γραμματέα του υπουργείου τα αιτήματα του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες και δωρεάν μεταφορά των ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ κ.λπ. Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών και στην ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Moody's: «Κίνδυνος για πλήρη κρατικοποίηση Εθνικής - Eurobank»

Η αδυναμία της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank να προσελκύσουν ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με τη δήλωσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι αρνητική για την πιστοληπτική αξιολόγησή τους (credit negative) και θα οδηγήσει στην πλήρη κρατικοποίησή τους, με την εξάλειψη της ιδιωτικής μετοχικής διάρθρωσής τους και της αυτονομίας των διοικήσεών τους, αναφέρει σε σχόλιό του ο αντιπρόεδρος και τραπεζικός αναλυτής του οίκου Moody's, Νώντας Νικολαΐδης.
Όπως αναφέρεται στο σχόλιο, η κρατικοποίηση των δύο τραπεζών θα επηρεάσει πιθανόν αρνητικά την εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων και την ανταγωνιστικότητα των δύο τραπεζών, και θα σημάνει την απώλεια των συνεργειών και των εξοικονομήσεων κόστους που προβλέπονταν από το σχέδιο της συγχώνευσής τους.
«Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα στην Κύπρο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση να αναβληθεί η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών στην Ελλάδα- επιπλέον των δυσκολιών τους στην άντληση κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα», αναφέρεται στο σχόλιο.
«Η κρατικοποίηση θα είναι αρνητική για την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών, επειδή πιθανόν:
1) Θα εξαλείψει την ανεξαρτησία των διοικητικών συμβουλίων τους και θα εξασθενήσει την εταιρική διακυβέρνησή τους,
2) Θα εξασθενήσει τη διαχείριση των κινδύνων και θα οδηγήσει πιθανόν σε πιστωτικές αποφάσεις στη βάση μη εμπορικών κριτηρίων,
3) Θα περιπλέξει τις λειτουργίες με την αναδιάρθρωση της διοίκησης στο ανώτατο επίπεδο και θα εξασθενήσει την ικανότητα των τραπεζών να αντιδρούν στις εξελίξεις στις αγορές, καθιστώντας τις λιγότερο ανταγωνιστικές. Πολλά από αυτά ήταν χαρακτηριστικά άλλων κρατικών τραπεζών στην Ελλάδα κατά τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνεται στο σχόλιο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

"Κύριε Σόϊμπλε, αυτός είναι ο λογαριασμός σας : 510 δις ευρώ"

“Σόϊμπλε ήρθε ο λογαριασμός”. Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονονομικών να χαρακτηρίζει ως ''ανεύθυνους'' τους Έλληνες πολιτικούς, που ζητούν την καταβολή των 


πολεμικών αποζημιώσεων και να μας …συμβουλεύει ότι δεν πρέπει νσ οδηγούμεθα “σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία’’, ωστόσο ο λογαριασμός έχει βγει και θέλει να το παραδεχτεί ή όχι κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρωθεί. Και με την πολιτική που ακολουθεί ο ίδιος και η παρέα του, η οποία παράγει μόνο μένος κατά των Γερμανών ,τέτοια θέματα θα μας απασχολούν πια πολύ συχνά. 

Είναι ίσως το μοναδικό θετικό από την πολιτική Μέρκελ-Σόϊμπλε.

Ποιος είναι ο λογαριασμός;
Ο Άγγελος Παπαλεξόπουλος νομικός και απόστρατος ανώτατος αξιωματικός ε.α ,μιλώντας στην ημερίδα που είχε οργανώσει ΑΝΕΑΕΔ και ΣΥΣΜΕΔ είχε παρουσιάσει αναλυτικότατα τον λογαριασμό που ο Σόϊμπλε κάνει ότι δεν ξέρει.

“...Μετά την απελευθέρωση, ο μόνος αρμόδιος φορέας, η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των σχετικών λογαριασμών που τηρούσε προσδιόρισε το σύνολο των καταβολών που δόθηκαν από την Ελληνική αρχή στους κατακτητές καθ’ όλη την Κατοχή. Το ποσόν που αφορά την Γερμανία βρέθηκε να ανέρχεται σε 1 τετράκις εκατ. 617 τρις 781 δις 093 εκατ. 648 χιλιάδες 819 δρχ. και για την Ιταλία 220 δις 479 εκατ. 188 χιλιάδες 480 δρχ. 

Αν από αυτά αφαιρεθούν τα διεθνή νόμιμα εξόδων κατοχής που συμφωνήθηκαν με τους κατακτητές στη Ρώμη το 1942, η μεν Γερμανία έλαβε επιπλέον ως προκαταβολές 1 τετρ. 530 τρις 033 δις 302 εκατ. 528 χιλ. 819 δρχ. και η Ιταλία 157 τρις 053 δις 637 χιλιάδες δρχ. 
Αυτά θα έπρεπε να επιστρέψουν, σύμφωνα με την Συμφωνία της Ρώμης. Εδώ τίθεται το ζήτημα του κανόνα προσδιορισμού, διότι το ακριβές ποσό έπρεπε να εξαχθεί με το μέτρο της τιμαριθμικής δραχμής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αρχικά, χρησιμοποίησε τη μέθοδο της αντιστοιχίας με την τιμή της χρυσής λίρας. Έτσι, προσδιορίστηκε η Γερμανική οφειλή σε 3 εκατ. 670 χιλ. 610 χρυσές λίρες και της Ιταλίας σε 835 χιλ. 616 χρυσές λίρες. 


Σε μεταγενέστερο χρόνο ο καθηγητής Άγγελος Αγγελόπουλος διετύπωσε την άποψη, ότι ο υπολογισμός με χρυσές λίρες δεν είναι ορθός και θα έπρεπε να υπολογιστεί με βάση το δολάριο, έτσι με δική του εκτίμηση υπολόγισε την Γερμανική οφειλή σε 151 εκατ. δολάρια με πρόσθεση άλλων 177 εκατ. ως τόκων, δηλ. συνολικά 328 εκατ. δολάρια.

Ο υπολογισμός Αγγελόπουλου έχει δύο βασικά μειονεκτήματα:


  1. Αγνοεί την άτοκη επιστροφή κατά την λήξη του πολέμου
  2. Υπολογίζει επιτόκιο 4% αντί του ορθού 2,5% που είχαν τότε τα κρατικά δάνεια.

Αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας νέοι υπολογισμοί, μερικώς αντικρουόμενοι μεταξύ τους. 

Σύμφωνα μ’ αυτές τις προσεγγίσεις, έμφαση δόθηκε σ’ ένα συνδυασμό επίσημων και πραγματικών τιμών στα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής χρήσης, της πραγματικής τιμής της χρυσής λίρας στην αγορά, όπως και άλλων οικονομικών παραμέτρων. 

Έτσι, η πραγματική αποτίμηση την ημέρα που απεχώρησαν οι Ναζί κατακτητές ανέρχεται στο ποσό των 100 δις ευρώ. 

Επιπλέον, πρέπει να αναφερθεί ότι ο όρος για την άτοκη επιστροφή ξεπεράστηκε όταν η οιωνεί δανειακή σύμβαση κατέστη ληξιπρόθεσμη.

Αυτό συνέβη με την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 και από τότε τα δάνεια είναι έντοκα, έτσι ώστε από το 1946 έως σήμερα με το χαμηλό επιτόκιο των 2,5%, το ποσό τελικά φθάνει τα 510 δις 033 εκατ. 165 χιλιάδες ευρώ. 

Αυτό ακριβώς το ποσό όφειλε να έχει καταβάλει η μεταπολεμική Γερμανία και αδιαφόρησε να το πράξει, υπό το πρόσχημα του διαμελισμού της σε Δυτική και Ανατολική Γερμανία. 

Αρκετά χρόνια μετά την Διάσκεψη της Ειρήνης του 1946 εφευρέθηκε το επιχείρημα, ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να υπογράψει την τελική συνθήκη για όσο χρόνο ήταν διαμελισμένη. 

Αν η Γερμανία ήταν καλόπιστη, αν ήταν όπως θέλει να λέγεται «τυπική» και «αυστηρή» στους κανόνες, όπως δηλαδή απαιτεί εδώ και τρία χρόνια να είμαστε εμείς, στα πλαίσια των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής εξυγίανσης που μας υποχρεώνει με βίαιο και άδικο τρόπο βιάζοντας τις ψυχές μας, αν λοιπόν η αυτοδιαφημιζόμενη σκληρή Γερμανία ήταν και σκληρή και συνεπής με τον εαυτό της, σ’ αυτό το διάστημα των 44 ετών που μεσολάβησαν μέχρι να ενοποιηθεί, θα μπορούσε να είχε καταβάλλει την οφειλή της, έστω και σταδιακά”.
 

Ο Σ. Κόκκαλης και οι χοντρές μπίζνες με τον ΟΠΑΠ

Στα ψιλά πέρασαν για το σύνολο των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, αλλά και για διάφορα αριστερά έντυπα, καθώς και για τα πολιτικά κόμματα, οι προκλητικές μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην έγκριση της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, βάσει της οποίας η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη θα παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες για την επόμενη πενταετία...
Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου
Εν όψει της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, η απόφαση των μετόχων που συμμετείχαν στη συνέλευση του ΟΠΑΠ το προηγούμενο Σάββατο να προσφέρουν τη μπίζνα στον όμιλο του γνωστού κρατικοδίαιτου επιχειρηματία, μπορεί να γεννούσε ερωτήματα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όχι όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, στην Ελλάδα της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Όχι στην Ελλάδα της σιωπηλής αντιπολίτευσης.
Η σύμβαση που εξασφάλισε ο Σ. Κόκκαλης από τον ΟΠΑΠ, χωρίς ίχνος υπερβολής, ήταν φωτογραφική. Το ΤΑΙΠΕΔ, το γνωστό πλέον Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που έχει ως αποστολή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ελέγχει το 33% του ΟΠΑΠ, αποφάσισε να παραστεί στη συνέλευση που ενέκρινε τη σύμβαση ΟΠΑΠ-Ιντραλότ, δίχως να ψηφίσει υπέρ ή κατά, εξασφαλίζοντας έτσι όμως την απαιτούμενη απαρτία, ώστε να εγκριθεί η σύμβαση. Προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσει τη στάση του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρός του Στέλιος Σταυρίδης είχε φροντίσει με επιστολή του πριν την συνέλευση να ανακοινώσει ότι το ΤΑΙΠΕΔ απλώς θα παραστεί αλλά δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία με θετική ή αρνητική ψήφο, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, δεν είναι «σε θέση να αξιολογήσει τη σύμβαση»… Ε τότε, αναρωτιέται κανείς, γιατί πήγε;
Τη σύμβαση βέβαια μπορεί να την αξιολογήσει ο κ. Κόκκαλης που από την συγκεκριμένη ανάθεση για την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στον ΟΠΑΠ θα εισπράξει περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ (κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο και για 200 εκατομμύρια). Διόλου άσχημα σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τον προσεχή Ιούνιο θα έληγε η σύμβαση που είχε η Ιντραλότ με τον ΟΠΑΠ και αν μέχρι τότε είχε πωληθεί ο Οργανισμός, δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι η νέα ιδιοκτησία θα επέλεγε να επεκτείνει τη σύμβαση του κ. Κόκκαλη. Έτσι, ο επιχειρηματίας που εδώ και είκοσι χρόνια μαζί με τους Γερμανούς της Siemens και άλλους συνεργάτες του ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό και τα κρατικά ταμεία, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.
Όσο για το ΤΑΙΠΕΔ, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του δεν «μπορεί να αξιολογήσει τη σύμβαση», θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά του έχει εκχωρήσει το σύνολο των δημόσιων μετοχών του ΟΠΑΠ, καθώς και όλων των κρατικών επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου της χώρας που ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί.
Η συγκεκριμένη συμφωνία που έκλεισε ο Σ. Κόκκαλης ωχριά μπροστά στο πλιάτσικο που αναμένεται να ακολουθήσει, με την πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ. Βέβαια, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, αναλαμβάνοντας την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στον ΟΠΑΠ, αποκτά πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους κεφαλαιοκράτες που ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για την εξαγορά της παχιάς αγελάδας του δημοσίου, αφού η Ιντραλότ θα συμμετέχει και στον διαγωνισμό για την αγορά του.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρηματίες που φέρονται να διεκδικούν τον ΟΠΑΠ απειλούσαν το προηγούμενο διάστημα με «πόλεμο», αν εγκρινόταν η σύμβαση της Ιντραλότ, ενώ ο Σ. Κόκκαλης με τη σύμβαση στα χέρια αναζητεί τώρα συνέταιρο στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μελισσανίδης (γιός του Δημήτρη Μελισσανίδη, που καθόλου δεν ασχολείται με τον ΟΠΑΠ, όπως υποστηρίζει και με την αγωγή του εναντίον του UNFOLLOW) και ο Δημήτρης Κοπελούζος, που επίσης διεκδικεί τον ΟΠΑΠ, φέρονται να πνέουν μένεα κατά της διοίκησης του Οργανισμού αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απευθύνθηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου, απειλώντας θεούς και δαίμονες. Πληροφορίες θέλουν τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, αν μείνουν έξω από την εξαγορά του ΟΠΑΠ, να σκοπεύουν οδηγήσουν την υπόθεση της σύμβασης της Ιντραλότ ακόμα και στα δικαστήρια. Εκτός και αν βρεθεί κάτι άλλο να τους εξευμενίσει…
Ο πόλεμος για την κότα με τα χρυσά αυγά, όπως αποκαλούν στην επιχειρηματική πιάτσα τον ΟΠΑΠ, αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, αφού το ΤΑΙΠΕΔ θα δεχτεί οικονομικές προσφορές για την πώληση του ΟΠΑΠ μέχρι τις 17 Απριλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι κοινοπραξίες που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τον ΟΠΑΠ είναι:
Ο κινεζικός όμιλος Fossun- Εquity σε συνεργασία με το fund Bc Partners, που συμμετέχει στο καζίνο της Πάρνηθας. Οι Κινέζοι έχουν στα υπέρ τους την πρόθεση του Πεκίνου να αγοράσει πλήθος ελληνικών κρατικών επιχειρήσεων και υποδομών.
Η κοινοπραξία της Emma Delta του Γιώργου Μελισσανίδη, γιου του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, που καθόλου δεν ασχολείται με τον ΟΠΑΠ, και της τσεχικής εταιρείας PPF. Η οικογένεια Μελισσανίδη έχει εξασφαλίσει ισχυρές προσβάσεις μέσα στην κυβέρνηση.
Ο Δ. Κοπελούζος με την Ισραηλινή Playtech και την Γερμανική Gausellamann.
Η Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη με συνέταιρο από τη Ρωσία ή τη Βρετανία, χώρες στις οποίες ο κ. Κόκκαλης έχει προσβάσεις και ισχυρούς δεσμούς.
Τα κέρδη του ΟΠΑΠ ακόμα και μέσα στην κρίση προκαλούν ζάλη. Όπως είχε καταγράψει το UNFOLLOW ήδη από τον Οκτώβριο του 2012, σε εκτενές ρεπορτάζ του για τον ΟΠΑΠ: Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού τη δεκαετία (2002 - 2011) ήταν 5,29 δισ. ευρώ. Την τελευταία πενταετία και εν μέσω κρίσης τα κέρδη συνέχιζαν την ανοδική πορεία: 728,8 εκ. ευρώ ήταν το 2008, 593,8 εκ. ευρώ το 2009, 579 εκ. ευρώ το 2010, 542,9 εκ. ευρώ το 2011, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 ήταν 266,8 εκ. ευρώ.
Ο επιχειρηματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει λοιπόν για το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας κρατικής επιχείρησης δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Κοπελούζος και οι ξένοι συνεργάτες τους ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να αυγατίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα διάφορα σημεία του πλανήτη, στην υγεία των κορόιδων.