EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΠΟΤΡΟΓΑΛΙΑ. Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε τα μέτρα λιτότητας του 2013...

Το πορτογαλικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικά τα κυριότερα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης της χώρας, για το 2013.

Απορρίπτοντας τα μέτρα η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πέντρο Κοέλιο υπολογίζει ότι θα ...
«χαθούν» έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ ενώ ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα απέκλεισε τυχόν ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά την απόφαση του δικαστηρίου καθώς η ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης στη Βουλή, όπως είπε, επικύρωσε και ανανέωσε την «δεδηλωμένη».

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Κοέλιο δεν προέβη σε δηλώσεις μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αλλά συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα Σάββατο Υπουργικό Συμβούλιο.

Θα πρέπει άμεσα να βρεθούν εναλλακτικά μέτρα για να αναπληρώσουν το κενό που αφήνει η απόσυρση των προηγούμενων στο πρόγραμμα βοήθειας που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της Πορτογαλίας.

Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης και υπενθυμίζει τη δήλωση του Προέδρου Σίλβα πριν από 3 μήνες που είχε ζητήσει επισήμως από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφανθεί αν αδικούνται από τα μέτρα, οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι με βάση το Σύνταγμα της Πορτογαλίας.

Ο μέσος φόρος εισοδήματος στη χώρα έχει ανέβει από το 24,5 % στο 28,5% και για τους περισσότερους εργαζόμενους οι ετήσιες αυξήσεις των φόρων υπερβαίνουν πλέον το μηνιαίο μισθό τους.

Η Πορτογαλία έχει λάβει ήδη από την ΕΕ και το ΔΝΤ 61 δισ. ευρώ από το συνολικό πακέτο διάσωσης των 78 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε το 2011.

Σε τραγική κατάσταση 30 Ελληνικά νησιά. Δεν έχουν έχουν πλοία και Γιατρούς

Ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση, κέντρα υγείας και νοσοκομεία χωρίς επαρκές προσωπικό, νησιά ξεχασμένα στο έλεος του Θεού.
Χωρίς γιατρό είναι από την περασμένη Παρασκευή ο Αϊ-Στράτης, ενώ η Πάρος, τα Κύθηρα, η Κύθνος, η Πάτμος, η Σέριφος έμειναν χωρίς παιδίατρο.
Μεγάλα και μικρά νησιά, μακριά ή και κοντά σε μεγάλα αστικά ή περιφερειακά κέντρα, δηλώνουν αδυναμία να αντιμετωπίσουν ακόμα και καθημερινά θέματα υγείας χωρίς να τρέμει η καρδιά τους.
Στα ανυπέρβλητα θέματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση των κέντρων υγείας αλλά και των νοσοκομείων έρχεται να προστεθεί και η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση. Χαρακτηριστική περίπτωση η Λήμνος, όπου, ενώ όλες οι υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν τους κατοίκους έχουν μεταφερθεί στη Μυτιλήνη, το δρομολόγιο διαρκεί 6,5 ώρες και γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, καιρού επιτρέποντος. Ρεπορτάζ του "Έθνους", κατέγραψε τα κυριότερα προβλήματά τους.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Χωρίς οδηγούς τα ασθενοφόρα στη Σαντορίνη, με έναν γιατρό τα τελευταία δύο χρόνια η Κίμωλος
Με υποστελεχωμένα κέντρα υγείας και ελλιπείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις βγάζουν τον χειμώνα τα Κυκλαδονήσια. Στην Ανάφη κάθε εβδομάδα αλλάζουν γιατρό, στη Σαντορίνη δεν υπάρχουν συνοδοί και οδηγοί στο ΕΚΑΒ, καθώς και ιατρικά αναλώσιμα, ενώ ακόμα αναζητείται ο τρόπος διαχείρισης του νέου νοσοκομείου.
Η Κίμωλος την τελευταία διετία είναι με έναν αγροτικό γιατρό και η Αμοργός μέχρι πριν από έναν μήνα δεν είχε γιατρό γενικής ιατρικής. "Η παρουσία του έχει καταδείξει πόσο σημαντικός ήταν, καθώς ήδη αποφεύχθηκαν 3 διακομιδές ασθενών. Δεν μπορεί για μια απλή εξέταση αίματος να πηγαίνουμε στη Νάξο", λέει ο δήμαρχος Αμοργού κ. Ρούσσος.
Η Τζια, αν και δίπλα στο Λαύριο, σε μία εβδομάδα θα μείνει χωρίς παιδίατρο, καθώς θα δηλώσει την παραίτησή του.
Το σύνολο, όμως, των Κυκλάδων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα δρομολόγια των πλοίων και κυρίως με τις ενδοκυκλαδικές συνδέσεις. Δεν υπάρχει σύνδεση με το κέντρο της περιφέρειας, που είναι η Σύρος.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ SOS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
"Χάνουμε ανθρώπους εξαιτίας της έλλειψης γιατρών"
Οι μειώσεις στους μισθούς των γιατρών και δη των αγροτικών προβληματίζει τις τοπικές κοινωνίες των Δωδεκανήσων εφόσον σε πολλά από τα νησιά οι αγροτικοί δεν φθάνουν ποτέ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές.
Το Αγαθονήσι στο τέλος Απρίλη θα μείνει χωρίς γιατρό ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση. "Χάνουμε ανθρώπους χωρίς τους γιατρούς. Η μία γιατρός που έχουμε εδώ δεν επαρκεί και χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενός παιδιάτρου που συνεργάζεται με το κοινωνικό ιατρείο της Ρόδου δεν ταλαιπωρούμε και τα παιδιά μας", λέει η δήμαρχος Τήλου Μαρία Αλιφέρη.
Με έναν γιατρό βρίσκεται και η Αστυπάλαια, η οποία επιπλέον όπως και τα περισσότερα Δωδεκάνησα έχει και ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Και εδώ δεν υπάρχει οργανωμένη κατανομή των δρομολογίων, με αποτέλεσμα κάποιος να μην μπορεί να προγραμματίσει μία δουλειά εκτός νησιού χωρίς να υπολογίσει και το κόστος της διανυκτέρευσης.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Περιμένουν ακόμα να έρθουν οι αναπληρωτές
Με τη συνταξιοδότηση των γιατρών δεν υπάρχει αναπλήρωση, γιατί τα κίνητρα εκλείπουν και οι νέοι γιατροί δεν βρίσκουν τον δρόμο για τη Σαμοθράκη, λέει ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Χανός. Και στα Ψαρά οι δύο γιατροί δεν επαρκούν.
Στον αντίποδα βρίσκονται οι Οινούσσες, όπου ο δήμαρχός τους, Ευάγγελος Αγγελάκος, προκειμένου να φέρει τους γιατρούς στο νησί και να μην επιβαρύνονται από το κόστος της διαμονής δημιούργησε τρεις κατοικίες, τις οποίες παραχωρεί ο δήμος.
ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Χωρίς παιδίατρο Κύθηρα-Αντικύθηρα
Χωρίς παιδίατρο είναι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Μάλιστα, τα Αντικύθηρα έχουν και το επιπρόσθετο πρόβλημα ότι μένουν έως και έναν μήνα χωρίς αγροτικό γιατρό από τότε που καταργήθηκαν τα κίνητρα, λέει ο δήμαρχος Θεόδωρος Κουκούλης.
Τα δύο δρομολόγια την εβδομάδα προς Πειραιά έχουν γίνει ένα, επειδή οι επιδοτήσεις δίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις και επιπλέον τον χειμώνα η επιβατική κίνηση μειώνεται κατά 30%.
Ιθάκη - Μεγανήσι: Την απόφαση να προσφερθεί δωρεάν διαμονή στον γιατρό που θα πάει στην Ιθάκη πήρε ο δήμος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωάννη Κασσιανό, προκειμένου να μην μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των ντόπιων αλλά και των τουριστών.
Ο μισθός του αγροτικού γιατρού είναι απαγορευτικός και για το Μεγανήσι, όπου βγαίνουν προκηρύξεις, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. "Αν είχαμε μαζί με τον γιατρό της γενικής ιατρικής και τους αγροτικούς που προβλέπονται, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα", τονίζει ο δήμαρχος Ευστάθιος Ζαβιτσιάνος.
Συγκοινωνίες - περίθαλψη
Μεγάλος ασθενής τα μικρά νησιά
Νάξος - Μικρές Κυκλάδες (Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Ηρακλειά)
Ανύπαρκτη είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο, ενώ το μέχρι πρότινος αυτόνομο νοσοκομείο της Νάξου από το τέλος του χρόνου έχει συγχωνευτεί με αυτό της Σύρου. «Ο πλέον πολυνησιακός δήμος που λόγω νησιωτικότητας, μεγαλύτερης έκτασης, μέγεθος μόνιμου πληθυσμού και γεωγραφικής θέσης θα έπρεπε να έχει 45 γιατρούς, έχει μόλις 15. Από τις μικρές Κυκλάδες η Δονούσα είναι χωρίς αγροτικό γιατρό», λέει ο δήμαρχος Εμμανουήλ Μαργαρίτης.
Πάρος
Μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο να πετάξει ξανά το αεροπλάνο του νησιού. Αν είχε λυθεί το θέμα της χρηματοδότησής του, η Πάρος δεν θα αντιμετώπιζε τόσο μεγάλα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Το νησί τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι χωρίς παιδίατρο. "Για να μεταφερθεί ένας ασθενής με super puma το κόστος φτάνει τα 10.000 ευρώ, με ένα πλωτό τα 4.000, ενώ με το αεροπλάνο μας μόλις τα 2.000 ευρώ. Τι είναι πιο συμφέρον;", αναρωτιέται ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης. Σημαντικά προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις κυρίως ενδοκυκλαδικά, όπου δεν υπάρχει γραμμή για Μύκονο, Σαντορίνη, και εκτός Κυκλάδων με Κρήτη αλλά και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού.
Κάρπαθος
Με 2,5 δρομολόγια προς Πειραιά και Κρήτη, που προοδευτικά θα γίνουν 1,5, και το ένα δρομολόγιο από Πειραιά να διαρκεί 26-27 ώρες, όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Χανιώτης, το νησί δεν μπορεί να αναπτυχθεί και το ταξίδι γίνεται μαρτύριο. Η Κάρπαθος έχει ανάγκη από γενικούς γιατρούς, καθώς έχει παγιωθεί η τακτική να κάνουν εφημερίες μόνο οι αγροτικοί γιατροί.
Καστελόριζο
Σε απόγνωση βρίσκεται ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Αχλαδιώτης, καθώς το νησί, όπως λέει, έχει αφεθεί στη μοίρα του και ο ίδιος, καθώς αδυνατεί να παράσχει ακόμα και τα ουσιώδη στους κατοίκους, σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση. "Είναι δυνατόν για ένα depon ή μία ασπιρίνη να περνάμε στην Τουρκία επειδή έκλεισε πριν από 20 ημέρες το φαρμακείο του νησιού; Ειδικά όταν υπάρχουν μέρες που λόγω καιρού δεν μπορούμε να ξεμυτίσουμε από το νησί; Για 10 μέρες ήμασταν χωρίς πλοίο", τονίζει.
Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος
Από πολυδύναμο το ιατρικό κέντρο στον Αγιο Ευστράτιο έγινε αδύναμο, τονίζει ο δήμαρχός του Χαράλαμπος Μακρής, καθώς λείπει το 100% του προσωπικού του. Από την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, το νησί είναι χωρίς γιατρό. Ακτοπλοϊκά συνδέεται 3 φορές την εβδομάδα με το Λαύριο, όπως και η Λήμνος, όπου το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου από τα 48 κανονισμένα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν τα 28, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λήμνου Αντ. Χατζηδιαμαντή.
"Είμαστε ένα μεγάλο, αλλά απομονωμένο νησί με 17.000 κατοίκους. Ολα δείχνουν ότι αποσύρεται το... κράτος από το νησί, εφόσον όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται πλέον στη Μυτιλήνη, η οποία απέχει 6,5 ώρες από εμάς με ένα δρομολόγιο 3 φορές την εβδομάδα και τον χειμώνα -ανάλογα με τον καιρό- μπορεί και... κανένα! Επιπλέον, εδώ και 2 μήνες το δρομολόγιο της άγονης γραμμής για Θεσσαλονίκη δεν εκτελείται. Είναι τραγική η κατάσταση, γιατί τεράστια έλλειψη παρουσιάζει και ο τομέας της υγείας, χωρίς ειδικότητες και αγροτικούς γιατρούς ακυρώνεται η λειτουργία του νοσοκομείου μας".
Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Άγιο Κωνσταντίνο παραμένει, εκτός του καλοκαιριού, η Σκιάθος, ενώ το δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη δεν εκτελείται τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νικ. Πλωμαρίτη. "Θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των δρομολογίων για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ποιοτικό τουρισμό. Αλλά χρειάζονται και ουσιαστικές παροχές στο νησί, όπως είναι οι ιατρικές. Αυτή τη στιγμή έχουμε 2 γιατρούς και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και στη διακομιδή εφόσον χρέη οδηγού καλούμαστε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι", λέει ο κ. Πλωμαρίτης. Τα ίδια και χειρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Σκόπελος και η Αλόννησος, που ούτως ή άλλως είναι πιο απομακρυσμένες.
Πάτμος
"Εχουμε ένα κέντρο υγείας υπό διάλυση, με έναν παθολόγο που υπέβαλε παραίτηση και δεν έγινε αποδεκτή, ενώ το νησί έχει να δει μόνιμο παιδίατρο 5 χρόνια. Τα εμβόλια γίνονται από γιατρούς της "Ομάδας Αιγαίου" και τους "Γιατρούς του Κόσμου" και για τα αιματολογικά πηγαίνουμε Ρόδο ή Πειραιά", δηλώνει απηυδισμένος ο δήμαρχος Γρ. Στόικος.
Σέριφος
Χωρίς παιδίατρο τα τελευταία 3 χρόνια είναι το νησί, ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια τα οποία δεν είναι γνωστά και ο προγραμματισμός τους γίνεται μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να ξέρει πότε μπορεί να ταξιδέψει.
Γαύδος
Αποκλεισμένο είναι το μικρό νησί, καθώς όταν έχει 6 μποφόρ κανένα από τα τέσσερα δρομολόγια της εβδομάδας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ευστράτιο Λαμπάκη. Επιπλέον, οι γιατροί της "Ομάδας Αιγαίου" συνδράμουν τον έναν γιατρό του νησιού στο ολοκαίνουργιο ιατρείο της Γαύδου.
Πηγή: Έθνος

Ετοιμάζουν τη δια... νόμου αποφυλάκιση των VIP κρατουμένων του Κορυδαλλού

Σχέδιο Νόμου το οποίο ουσιαστικά «αμνηστεύει» μεγάλο αριθμό καταχραστών του Δημοσίου,προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, με έναν όρο: Να επιστρέψουν τα «κλεμμένα».
Εγκριτοι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ότι στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποπίπτει στο ολίσθημα να νομιμοποιεί τη δωροδοκία αλλά και τα παρεμφερή οικονομικά εγκλήματα.
Από την άλλη μεριά, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιτείνουν ότι προτιμούν την επιστροφή των «κλεμμένων» στα δημόσια ταμεία, παρά μια προσχηματική τιμωρία των προσώπων που κατηγορούνται για τα αδικήματα του αποκαλούμενου «λευκού κολάρου».
Ευνοούμενοι είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μερικοί από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των υποβρυχίων, οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Siemens, καθώς και όσοι βρίσκονται φυλακισμένοι για φορολογικές παραβάσεις.
Aντιθέτως, δεν ευνοούνται πρόσωπα που έχουν διωχθεί για αδικήματα όπως η απιστία, η υπεξαίρεση και η απάτη όπως για παράδειγμα οι συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη του ΙΚΑ Καλλιθέας.

www.iefimerida.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι άλλα δάνεια στα (χρεωμένα) κόμματα ψήφισε η Βουλή!

Στα «μουλωχτά» εγκρίθηκε τροπολογία που απαλλάσσει από την κατηγορία της απιστίας τις τράπεζες που θα τα δώσουν!

Ανοίγει το δρόμο για να πάρουν και άλλα δάνεια τα (ήδη χρεωμένα) κόμματα η τροπολογία που ενέκρινε την Πέμπτη η Βουλή! Τρεις βουλευτές της ΝΔ (Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης), 3 ώρες πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», κατέθεσαν την τροπολογία η οποία ουσιαστικά δίνει ασυλία σε όσους χορηγούν δάνεια.

Η τροπολογία εγκρίθηκε εν κρυπτώ και παραβύστω από την κυβέρνηση, παρά το ότι ήταν εκπρόθεσμη! Και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος ήταν ότι από την τροπολογία ευνοούνται τα κόμματα (όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) που έχουν ήδη μεγάλα χρέη ή κόμματα που θα μειωθεί δραματικά η κρατική χρηματοδότησή τους. Ταυτόχρονα ευνοούνται και νομικά πρόσωπα που έχουν μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις (π.χ. Μέγαρο Μουσικής).

Η τροπολογία αναφέρει ότι «δεν διαπράττουν απιστία τα όργανα της τράπεζας (Πρόεδρος ΔΣ, μέλη ΔΣ, εκπρόσωποι και στελέχη γενικά της τράπεζας) που εισηγούνται, αποφασίζουν, εγκρίνουν και χορηγούν δάνεια σε νομικά πρόσωπα είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού δικαίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα (όπως αυτός προσδιορίζεται από το νόμο κάθε φορά), που όμως είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι γενικά σε επιχειρήσεις ή άλλα πρόσωπα». Μάλιστα δίνει και αναδρομική ισχύ στην ασυλία, καθώς ορίζει ότι «η διάταξη καταλαμβάνει και τα ήδη χορηγηθέντα ή εκκρεμή δάνεια».

Η διαδικασία ψήφισης (καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ), όπως διαβάζουμε στα πρακτικά, ήταν εξαιρετικά απλή:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο

http://thepaper.gr/

Ο αφρός της κοινοβουλευτικής χούντας, μας προετοιμάζει για νέες περιπέτειες

Ο αφρός των των κομμάτων, τα διαμάντια της βουλής, η εμπροσθοφυλακή του συστήματος καταρρέει και μας προετοιμάζει για νέα επεισόδια.
Μερικές παρατηρήσεις για τα επεισόδια των γελοίων σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ:


1ον. Η λίστα Λαγκάρντ αφορά κυρίως λογαριασμούς που είχαν ενεργοποιηθεί και ήταν ανοιχτοί κυρίως την δεκαετία του 90.
Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών έχει κλείσει.

2ον. Τα λεφτά που υπάρχουν στην λίστα Λαγκάρντ είναι 1.5 δις ευρώ καταθέσεις.

3ον. Η εξεταστική της Βουλής ερευνά εάν πολιτικά πρόσωπα απέκρυψαν εσκεμμένα την λίστα και όχι εάν τα λεφτά προήλθαν από ''παράνομες'' δραστηριότητες.

Τζάμπα ο σαματάς δηλαδή, όταν δίνουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες για να αγοράζουν άλλες τράπεζες, όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω απο τα όρια της φτώχειας, όταν έχουν χρεώσει το κράτος και τους πολίτες 3 γενεές αυτοί ερευνούν εάν θα πάει φυλακή ο Παπακωνσταντίνου γιατί απέκρυψε την λίστα και όχι γιατί μας πτώχευσε.
Είναι τόσο φαιδρό όλο αυτό όσο και οι αντιδράσεις τους κατά την διάρκεια της ''έρευνας''.

Ο Κασιδιάρης ορκισμένος εχθρός του Βενιζέλου, του έκανε την καλύτερη πάσα, έβγαλε τον Mr ΕΓΩ από την δύσκολη θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του. Ετσι έκανε μια φασαρία δήθεν εκνευρισμένος βγήκε απο την αίθουσα καταγγέλλοντας ότι αυτή η επιτροπή είναι στημένη.

''Στημένη η επιτροπή'' λέει ουσιαστικά και η Κωνσταντοπούλου του Σύριζα.


Καταγγέλλουν... αλλά συνεχίζουν να μετέχουν στην στημένη επιτροπή.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση περισσότερο απο όλα
είναι ότι όλα τα ρεπορτάζ σχετικά με αυτή την φαιδρή επιτροπή και τα επεισόδια ήταν ακριβώς τα ίδια. Λες και είχαν πάρει όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες το ίδιο κείμενο. Δεν άλλαζε ούτε ένα ''και'', ούτε μια λέξη.

Όλα τα κανάλια επίσης έχουν τους ίδιους τίτλους στα τηλεοπτικά πάνελ. Μιλάνε για γελοιοποίηση του κοινοβουλευτισμού. Ποιοί; Αυτοί που είναι τα φερέφωνα των πολιτικών, αυτοί που λειτουργούν ως γραφεία τύπου των κομμάτων. Άρχισαν ξαφνικά να τα χώνουν στους βουλευτές.

Κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό.

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά γαυγίζουν ή γλείφουν ανάλογα με την λειχουδιά ακριβώς ότι κάνουν και οι δημοσιογράφοι.

Πιθανολογούμε ότι το πάνε για διάλυση το σύστημα που ξέραμε μέχρι τώρα και αφορμή θα είναι η Χρυσή Αυγή.

Εμάς τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας απειλούσαν με χρεωκοπία, τους Κύπριους δεν τους απείλησαν. Τους έκοψαν κατευθείαν το χρήμα από την πρώτη στιγμή, το πήγαν ενα βήμα παραπέρα. Για αυτό κάνουν και όλους αυτούς τους στημένους καυγάδες, προετοιμάζοντας το έδαφος για την δική τους τακτοποιήση και την ακόμα περισσότερο δική μας στοχοποιήση.

Μια ακόμα πολιτική κωλοτούμπα με σπόνσορες τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης...


Το τι θα συμβεί στο μέλλον είναι γνωστό όσο αφήνουμε αυτά τα αποβράσματα να ελέγχουν την ζωή μας.


ΠΗΓΗ

Η Ολλανδία με το κεφάλι στη δίνη της κρίσης

Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου αυτό τον καιρό ακούς κυβερνήσεις και αρχηγούς κρατών να παραδέχονται ανοιχτά ότι «κάναμε» ή «έγιναν»λάθη. Κι αναρωτιέσαι, πώς στο καλό έτυχε και όλοι μαζί οι σοφοί να πέσουν την ίδια περίοδο ακριβώς στο λάθος; Όλοι μαζί ταυτόχρονα;
Στην Ελλάδα βρήκαμε τη δικαιολογία στο «υπερτροφικό δημόσιο» και στους αναρίθμητους δημοσίους υπαλλήλους, στην Ιταλία στις κρατικές σπατάλες και στα μπούνγκα-μπούνγκα του Σίλβιο, στην Ισπανία στα φαραωνικά έργα και τις παραθεριστικές κατοικίες, στην Πορτογαλία στα δεν ξέρω τι, ένα μίγμα από όλα τα προηγούμενα με ολίγην από δημοσίους υπαλλήλους ως το απαραίτητο καρύκευμα στη σούπα των λαθών, στις ΗΠΑ στα ανεξέλεγκτα δάνεια, μόνο η Γερμανία τα έκανε όλα σωστά, και δεν περιέπεσε στον πειρασμό, το ίδιο και η Φιλανδία και το κολλητήρι της η Ολλανδία. Βέβαια, υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα της Γερμανίας η οποία ακόμα μπορεί να κρύβει κάτω απ’ το χαλί τα χάλια της ναυαρχίδας της, τήςDeutsche Bank, και των μεγαλοεταιριών της, στο βαθμό που θα καταφέρουν να επιβιώσουν χωρίς τα «μαύρα» τους ταμεία, τα οποία όπως πάνε τα πράγματα θα μείνουν ανενεργά για πολύ καιρό ακόμα .
Δυστυχώς για τη Γερμανία, και ίσως ευτυχώς για τους υπόλοιπους ταλαίπωρους της Ευρωζώνης, η Ολλανδία δεν θα μπορεί για πολύ ακόμα να στέκεται στο πλευρό της. Άλλο να βλέπεις στα χαρτιά τα νούμερα να μιλάνε από καιρό για το υπέρογκο ιδιωτικό χρέος των Ολλανδών, κι άλλο να τα βλέπεις να ζωντανεύουν και να ρίχνουν αληθινά χαστούκια.
Η Ολλανδία, είναι πλέον γεγονός και επισήμως, ότι δεν μπορεί άλλο να κρύβεται ότι δεν βρίσκεται σε κρίση, σε κρίση οικιστική,λίγο πολύ όπως και οι ομοιοπαθείς της στις ΗΠΑ, Ισπανία και Ιρλανδία.
Η πορεία προς το «λάθος» γνωστή και μη εξαιρετέα: Οι τράπεζες μοίραζαν αφειδώς δάνεια για κατοικία, σε ποσά τα οποία υπερέβαιναν πολλές φορές το ετήσιο εισόδημα των αιτούντων ή ακόμα και την αξία της κατοικίας. Οι ιδιοκτήτες, αφ’ ενός τύγχαναν φορολογικών διευκολύνσεων, αφ’ ετέρου επένδυαν τα δανεικά σε διάφορα funds που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια με μεγαλύτερες αποδόσεις από τους τόκους, με την προοπτική σε κάποιο σύντομο μεταγενέστερο χρόνο να πουλήσουν το σπίτι σε υψηλότερη τιμή, αφού οι τιμές συνέχιζαν ν’ ανεβαίνουν, και να ξεπληρώσουν αφ’ ενός το δάνειο, αφ’ ετέρου να βάλουν και κάτι στην άκρη απ’ αυτό.
Μόνο που τους πρόλαβε η κρίση! Οι τιμές των σπιτιών κάνουν χαμηλές πτήσεις, οι φορολογικές διευκολύνσεις κόπηκαν ήδη από φέτος, τα νοικοκυριά βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής και οι τράπεζες ανακαλύπτουν ότι από τα δις των δις που έδωσαν σε οικιστικά δάνεια κάποια δεν θα τα δουν ποτέ να επιστρέφουν στα ταμεία τους. Καμιά άλλη χώρα στην ΕΖ δεν βρίσκεται τόσο βαθιά στο χρέος όσο η Ολλανδία, αναφέρει το Spiegel. Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες έχουν γύρω στα 650 δις δάνεια-φούσκα στα τεφτέρια τους, ενώ το μέσο ιδιωτικό χρέος ανέρχεται στο 250% του μέσου ετήσιου εισοδήματος. Για σύγκριση, το μέσο καταναλωτικό χρέος του Ισπανού ανέρχεται μόνο στο125%.
Ενός κακού, όπως λέει και το ρητό, μύρια έπονται. Η Ολλανδική ανταγωνιστικότητα, δύσκολα θα βγάλει τη χώρα από το χρέος με τέτοιο βάρος. Η ανεργία ήδη αυξάνει με ασυνήθιστους ρυθμούς, επισήμως στο 7.7%, χωρίς να συνυπολογίζονται οι 800,000 εργαζόμενοι με μπλοκάκι, που είναι κι εδώ αόρατοι.Μόνο το Φεβρουάριο, 755 επιχειρήσεις κήρυξαν πτώχευση, πρωτοφανές νούμερο από το 1981, και να σκεφτείς ότι ο χρόνος ακόμα δεν περπάτησε. Και η ανεργία δεν χτυπάει πλέον τους ανειδίκευτους, αλλά και τους «εξειδικευμένους».
Ο YΠOIK Dijsselbloem ανήγγειλε περικοπές 4.5 δις, στα γνωστά της υγείας, παιδείας, πρόνοιας κλπ, οι οποίες όμως θα εφαρμοστούν από του χρόνου, διότι όπως δήλωσε: “Sticking the knife in even more deeply” would be “very, very unreasonable.” Προσέξτε τον εμφατικό διπλασιασμό του «very», όταν απευθύνεται στο εκλογικό σώμα, όπου εντελώς τυχαία ξαναθυμάται τις σοσιαλδημοκρατικές του ρίζες. Τoίδιο και το «unreasonable”, όταν πρόκειται για τους άρειους του Βορά, κι όχι για τους μαυριδερούς του Νότου.
Οι Ολλανδοί ήδη νοιώθουν την κοφτερή άκρη του μαχαιριού να τους αγγίζει στο σβέρκο. Θα συνεχίζουν άραγε να γλείφονται στην ποδιά της Μέρκελ; Είναι αλήθεια ότι το βλέπω λιγάκι χλωμό.
Αχ, τι ωραία που περνάμε εις τας Ευρωζώνας!

Εκδρομή ... για δημοσιογράφους διοργανώνει η El Dorado Gold

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση της El Dorado Gold να διοργανώσει ταξίδι – περιοδεία για δημοσιογράφους με σκοπό να πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας σε Ελλάδα και Τουρκία. Το ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Απριλίου και ακολουθεί την τελευταία συνέντευξη τύπου της εταιρείας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να παραμείνει στην Ελλάδα και απέδωσε τις πληροφορίες περί φυγής σε «παρανόηση από πλευράς δημοσιογράφων».

Η «εκδρομή» περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, στα γραφεία της στο Μαντέμ Λάκκου, μεταφορά στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στις εγκαταστάσεις της στα μεταλλεία Efemcukuru στη Σμύρνη ενώ στο ενδιάμεσο θα λάβουν χώρα πλήθος γευμάτων σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης με στελέχη της εταιρείας.

Η πρώτη αντίδραση έρχεται από τους Οικολόγους -Πράσινους που καλούν την ΕΣΗΕΑ να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να προασπίσει την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος καθώς όπως τονίζουν το ταξίδι αποτελεί «πρόγραμμα προώθησης των δραστηριοτήτων της εταιρείας που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει την αντικειμενικότητα του όποιου ρεπορτάζ».

«Πρόκειται για μια επίσκεψη όπου οι δημοσιογράφοι θα αφήνουν τα πολυτελή ξενοδοχεία, για να επισκεφτούν καθ' υπόδειξιν της εταιρείας  συγκεκριμένους χώρους, όπου όλα θα εμφανίζονται να λειτουργούν υποδειγματικά. Με αυτές τις συνθήκες, προβληματιζόμαστε για το πως οι δημοσιογράφοι θα μπορέσουν να σχηματίσουν σφαιρική άποψη, ερχόμενοι σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις κι όσους εκφράζουν διαφορετική θέση. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία θα διαθέσει δική της κάμερα, ελέγχοντας έτσι ακόμα και το οπτικό υλικό που θα παραχθεί» σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού

Κυριακή, 7 Απριλίου, 2013 (αφορά στους δημοσιογράφους Αθηνών)

18:00 Συνάντηση δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τα στελέχη των εταιρειών
19:10 Αναχώρηση της Aegean Airlines για Θεσσαλονίκη
20:00 Άφιξη στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης & μεταφορά με mini-van στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel (Πλατεία Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, www.electrahotels.gr)
21:00 Δείπνο στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel

Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013

09:00 Συνάντηση δημοσιογράφων Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Θράκης στο lobby του ξενοδοχείου Electra Palace Hotel
09:30 Αναχώρηση με πούλμαν για τη Χαλκιδική
11:30 Άφιξη στην Χαλκιδική και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές
12:30 Αναχώρηση για τις εγκαταστάσεις Μαντέμ Λάκου
13:00 Παρουσίαση εταιρείας στα Γραφεία Μαντέμ Λάκκου
13:30 Ελαφρύ γεύμα στα γραφεία της εταιρείας
14:30 Επίσκεψη στη κύρια στοά στο Καρακόλι
15:00 Αναχώρηση για Ολυμπιάδα
15:30 Άφιξη και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας (εργοστάσιο – μεταλλείο – δευτερεύουσα στοά)
17:30 Αναχώρηση από τη Χαλκιδική για τη Θεσσαλονίκη με πούλμαν
21:00 Δείπνο σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2013

11:00 Συνάντηση δημοσιογράφων στο lobby του ξενοδοχείου Electra Palace Hotel και παρουσίαση προγράμματος επίσκεψης στα μεταλλεία Efemcukuru στη Σμύρνη
12:30 Ελαφρύ γεύμα στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel
13:30 Μεταφορά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με πούλμαν
15:40 Αναχώρηση Turkish Airlines με άφιξη στην Κωνσταντινούπολη στις 17:00
19:00 Αναχώρηση Turkish Airlines με άφιξη στη Σμύρνη στις 20:05
Μεταφορά στο ξενοδοχείο Hilton Izmir Hotel με πούλμαν
21:45 Δείπνο στο ξενοδοχείο Hilton Izmir

Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2013

08:30 Συνάντηση στο lobby του Hilton Izmir Hotel
09:00 Αναχώρηση με πούλμαν για τα μεταλλεία Efemcukuru
10:30 Ξενάγηση στα μεταλλεία Efemcukuru – Παρουσιάσεις
13:00 Ελαφρύ Γεύμα
14:30 Μεταφορά στο Αεροδρόμιο της Σμύρνης με πούλμαν
16:50 Αναχώρηση Turkish Airlines από τη Σμύρνη με άφιξη στην Κωνσταντινούπολη στις 17:55

* Δυνατότητα μεταφοράς των δημοσιογράφων Θράκης και Θεσσαλονίκης με πούλμαν στις πόλεις τους αν προτιμάται

19:25 Αναχώρηση Turkish Airlines από Κωνσταντινούπολη με άφιξη στην Αθήνα στις 20:50

23:00 Αναχώρηση Aegean Airlines από την Αθήνα με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 23:50

(ή δυνατότητα διαμονής στο ξενοδοχείο SOFITELτου αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος για όσους επιθυμούν να αναχωρήσουν την Πέμπτη, 11 Απριλίου το πρωί – αφορά στους δημοσιογράφους Θεσσαλονίκης/Θράκης)

ΠΗΓΗ: tvxs.com

To show του Βενιζέλου στην προανακριτική

Την άθλια επιχείρηση ταύτισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον χρυσαυγίτη Ηλ. Κασιδιάρη από τον πρόεδρο της προανακριτικής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, καταγγέλουν με κοινή δήλωσή τους οι Στ. Κοντονής και Θ. Δρίτσας.

Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - μέλη της προανακριτικής μιλούν για εφαρμογή ενός σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολιτικής έντασης, μιας «οργανωμένης προβοκάτσιας», από τον Ευ. Βενιζέλο, με την πλήρη «κατανόηση», ανοχή και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ο Θ. Δρίτσας και ο Στ. Κοντονής τονίζουν πως «στόχος ήταν να μετατραπεί η διαδικασία σε επικοινωνιακό show ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τελικά όλων των κυρίως εμπλεκομένων (Παπακωνσταντίνου – Διώτης – Βενιζέλος – Παπανδρέου). Την σεξιστική, εξυβριστική και απίστευτης χυδαιότητας προσωπική επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου την παρακολούθησε το πανελλήνιο. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Τι έγινε στη συνεδρίαση

Στη χθεσινή, πρωινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, θυμίζουμε, ο Ευ. Βενιζέλος με εξαιρετικά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και συμπεριφορά αρνιόταν πεισματικά να απαντήσει σε ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και «ο κ. Βενιζέλος, κατ' επανάληψη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ουσίας, που έχουν να κάνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για την ακριβή διαδρομή του USB και των εκτυπώσεων, από την στιγμή που περιήλθαν στα χέρια του. Για πρώτη φορά αλλάζει τον χρόνο και την ώρα της ημέρας, κατά την οποία φέρεται ή ισχυρίζεται ότι αναζήτησε το USB, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Διώτη, την 1.10.2012».

Έπειτα, εκτυλίχθηκε νέο επεισόδιο ανάμεσα στους Κασιδιάρη και Γεωργιάδη με φωνές και τραμπούκικες εκφράσεις που ακούστηκαν έξω από την αίθουσα. Ακολούθησε η αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία. Για την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής, απ' την οποία απουσίαζε λόγω άλλων σημαντικών υποχρεώσεων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές των περισσότερων ΜΜΕ που μιλούν για «υποδειγματική συνεδρίαση» - προφανώς επειδή κανείς δεν θέλησε να δυσκολέψει τον κυβερνητικό εταίρο του Σαμαρά.... Συνοδεύονται δε τα σχετικά ρεπορτάζ από επιλεκτική διαρροή διαλόγων από τα πρακτικά, στον ίδιο στόχο συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων...

«Δίνουμε τη μάχη, ώστε το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ να αποκαλυφθεί πλήρως» Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα και Σταύρου Κοντονή, μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, σχετικά με τις χτεσινές αθλιότητες που παρακολούθησε το πανελλήνιο: Καταγγέλλουμε την από χθες σε εξέλιξη άθλια επιχείρηση ταύτισης της συντρόφισσάς μας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη από τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, και από άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Χθες γίναμε μάρτυρες όχι μόνο της στημένης φασιστικής γελοίας παράστασης Κασιδιάρη, αλλά ταυτόχρονα και από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης βιώσαμε την εφαρμογή ενός σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολιτικής έντασης, μιας οργανωμένης προβοκάτσιας δηλαδή, από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την πλήρη «κατανόηση», ανοχή και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη. Ο στόχος ήταν να μετατραπεί η διαδικασία σε επικοινωνιακό show ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τελικά όλων των κυρίως εμπλεκομένων (Παπακωνσταντίνου – Διώτης – Βενιζέλος – Παπανδρέου). Την σεξιστική, εξυβριστική και απίστευτης χυδαιότητας προσωπική επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου την παρακολούθησε το πανελλήνιο. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Στην απογευματινή συνεδρίαση και αφού ο επικοινωνιακός στόχος της εκτροπής είχε επιτευχθεί και το έργο της Επιτροπής είχε διασυρθεί με την κατασκευασμένη πολιτική ένταση Βενιζέλου – Μαρκογιαννάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και τη στημένη παρέμβαση Κασιδιάρη, ο κύριος Βενιζέλος …. άλλαξε τακτική και εμφανίστηκε ως συναινετικός και συνεργάσιμος ! Όταν δημοσιοποιηθούν τα επίσημα και πλήρη και όχι τα υπόπτως και επιλεκτικά διαρρέοντα πρακτικά, όλοι θα μπορούν να κατανοήσουν το μέγεθος της ενορχηστρωμένης αθλιότητας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εμείς, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επιμείνουμε, έστω και υπ΄αυτές τις άθλιες συνθήκες, να δίνουμε τη μάχη, ώστε το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ να αποκαλυφθεί πλήρως και ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί την αλήθεια.

ΠΗΓΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.










Κλικ στην εικόνα
 
 
 

Απο 22/04/2013 ξεκινάνε τα σεμινάρια για τα ΠΕΙ ( Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας )

Σύμφωνα με πληροφορίες από της 22/04/2013 ξεκινάνε τα σεμινάρια για τα ΠΕΙ ( Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας ) για τους οδηγούς της Ο.ΣΥ. ΑΕ .

Η διάρκεια τους θα είναι συνολικά 35 ώρες και το ωράριο 08:00 με 15:00 και 15:00 με 22:00. 

Τα σεμινάρια θα είναι επιδοτούμενα.

Καλή σχολική χρόνια ! 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΟΧΩΝ ...

Σήμερα οι ένοχοι για το μνημόνιο είναι οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες!
Την Τετάρτη έφταιγαν οι Δημόσιοι Υπαλληλοι,
Την Τρίτη οι Συμβασιούχοι,

Την Δευτέρα οι Οδηγοί Φορτηγών,
Την Κυριακή οι Οδηγοί Ταξί,
Το Σάββατο οι Ναυτικοί,
Την Παρασκευή οι ΑΜΕΑ και οι Πολύτεκνοι.
και φυσικά και φταίει ο Περιπτεράς, που κακώς βέβαια, δεν κόβει απόδειξη 1,50 EURO για τα πατατάκια
..και ο μικροπωλητής της λαϊκής που δεν κόβει απόδειξη 1 ευρώ για τα τρία μαρούλια!!!!

Αλλά σήμερα έμαθα επίσης ότι:

Δεν φταίνε οι Τράπεζες που πήραν + 163.000.000.000 EURO (2009-2012) + 40.000.000.000 EURO (2012) = 203.000.000.000 EURO
Δεν πταίει η Siemens που της δώρισαν 2.000.000.000 EURO (όσα ψάχνουν να κόψουν απο τις συντάξεις!)
Δεν πταίει η Hochtief που χρωστάει 500.000.000 EURO
Δεν πταίει ο Ακης κι η KMV για τα Υποβρύχια 2.000.000.000 EURO
Δεν φταίνε οι Εργολάβοι των Ολυμπιακών Αγώνων 13.500.000.000 EURO
Δεν πταίει το Μέγαρο που πήρε 180.000.000 EURO
Δεν πταίει ο Σάλας που του Χάρισαν την ΑτΕ 15.000.000.000 EURO (για 95εκ!)
Δεν πταίει η "Πράσινη Ανάπτυξη" του ΛΑΓΗΕ με την Τρύπα 300.000.000 EURO
Δεν πταίει το PSI που ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΑΝ 110.000.000.000 EURO (από Ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Δήμους)
Δεν φταίνε οι "Ελληνες" που έστειλαν στην Ελβετία 23.000.000.000 EURO (δεν ενοχλούμε τους γείτονες της διπλανής βίλας)
Δεν φταίνε οι Τόκοι του Μνημονίου, που πήγαν σε Τόκους, που πήγαν σε Τοκοχρεωλύσια, που θα Τοκιστούν στο Μέλλον για λεφτά που έγιναν Θαλασσοδάνειο του Μνημονίου.
Δεν φταίνε οι Εργολάβοι που χρεώνουν σε τιμές χρυσού την πίσσα και σε τιμές πλατίνας το χαλίκι των Εθνικών Οδών
Για όλα πταίει ο μ@λ@κας ο Mητσος που τα έφαγε μαζί με τον πάγκαλο...
Για όλα πταίει ο μ@λ@κας ο Mητσος που δεν αφήνει να τον σφάξουν και κατεβαίνει στο σύνταγμα...
Για όλα πταίει ο μ@λ@κας ο Mητσος που εργάζεται ακόμη και θέλει και να πληρωθεί γι αυτό...
Για όλα πταίει ο μ@λ@κας ο Mητσος που εργάζεται 8ωρο και προκαλεί ανεργία...
Για όλα πταίω εγώ που δεν βλέπω τα ιδιωτικά & δημόσια πλυντήρια εγκεφάλων που καθημερινά σερβίρουν τηλεοπτικό όπιο και... συνεχίζω να σκέπτομαι .......... ο μ@λ@κας

Θ.Μ.

Εκατομμύρια υποκλοπές από το γερμανικό «μεγάλο αδερφό»

Η κύρια υπηρεσία αντικατασκοπίας στη Γερμανία υποκλέπτει και ελέγχει εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε χρόνο.
Το 2011 εντόπισε 290 ύποπτα -το πιο πρόσφατο έτος καταγραφής δεδομένων- όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Η υπηρεσία αντικατασκοπίας BND χρησιμοποιεί λογισμικό που φιλτράρει ηλεκτρονικά μηνύματα και ορισμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλιεύοντας ευαίσθητες λέξεις κλειδιά που αναφέρονται συχνά σε υποθέσεις τρομοκρατίας, λαθρεμπορίου όπλων, και εμπορίας ανθρώπων.
Εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο πως το 2010 υπεκλάπησαν 38 εκατ. επικοινωνίες, αλλά επισήμανε πως την επόμενη χρονιά υπήρξε μεγάλη μείωση της πρακτικής αυτής. Η μείωση αυτή προήλθε «από τη βελτίωση της διαδικασίας αυτόματης επιλογής», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Οι όροι που ερευνώνται αποτελούν ένα κριτήριο επιλογής για τον εντοπισμό ορισμένων τύπων απειλών. Μόνον μία περιορισμένη μερίδα διεθνών τηλεπικοινωνιακών μηνυμάτων υπόκεινται σε έρευνα από την BND», υποστήριξε ο γερμανός εκπρόσωπος.
Η επίσημη έκθεση που δημοσίευσε η κοινοβουλευτική επιτροπή για τις μυστικές υπηρεσίες αναφέρει πως το 2011 υπεκλάπησαν 2,9 εκατ. μηνύματα, αλλά μόλις 290 εξ αυτών περιείχαν «υλικό σημαντικό για την αντικατασκοπία».
Η ΒΝD είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των μηνυμάτων που εκπέμπονται προς και από τη Γερμανία στα πλαίσια της αποστολής της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Τη μερίδα του λέοντος των ερευνών της κατέχουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Mελέτες 600 εκατ. για… καλύτερη δημόσια υγεία

Στο μεταξύ, κοινό μέτωπο με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους ιατρικούς συλλόγους της περιφέρειας και άλλους φορείς συγκροτούν οι δήμοι της Θεσσαλονίκης απέναντι στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας για την κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί ένα συντονιστικό όργανο που θα συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς.

Για το θέμα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν τους δημάρχους ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χρήστος Παπαστεργίου και ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για κατάφωρη αδικία της Θεσσαλονίκης έναντι της πρωτεύουσας, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να αλλάξει και ότι είναι ανεπιθύμητη στην πόλη.

Κατήγγειλαν μάλιστα ότι η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση του συστήματος δημόσιας υγείας, εγχείρημα που θα στοιχίσει στο ελληνικό Δημόσιο 600 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΟΓΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΟΛΙΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΓΙΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΕΚΡΥΨΑΝ ΛΙΣΤΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ,
ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
"Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις
παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο...."
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος»....



Προφανώς βλέποντας το πιο πάνω βίντεο...έγινε ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε συνέντευξή του σχετικά με τις εξαγγελίες του ΓΑΠ και της κυβέρνησης.

Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω."
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;

Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους....

Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν "κατσικωθεί" και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα.. Μήπως είναι αυτοί που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης ;



Είναι αυτοί ;;


Ή Mήπως είναι αυτοί ;;


Παράλληλα ας μην ξεχνάμε και τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, που παρουσιάζουν ότι"δήθεν", 7 στους 10 συμπατριώτες μας είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας...
Και πως να μην είναι. Σου λέει ο καθένας, και ίσως όχι άδικα, βομβαρδιζόμενος σε καθημερινή βάση και απ τα σενάρια χρεωκοπίας, απ το να χάσω το μισθό μου, την σύνταξη μου, τα λεφτά μου...
Ας τα πουλήσουν...
Εκεί μας κατάντησαν, μας αναγκάζουν να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.....
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου σχεδίου, ενός καλά προσχεδιασμένου εγκλήματος...για να μας τα πάρουν τζάμπα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι, η πλήρης (καρμπόν) ταύτιση της χθεσινής δήλωσης του Στουρνάρα, με τις αντίστοιχες δηλώσεις που έγιναν ένα χρόνο πριν τον αξιωματούχο του ΔΝΤ...
Έχετε τώρα καμιά απορία για το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας;;

exomatiakaivlepo

Στάσεις εργασίας στις μεταφορές την επόμενη Πέμπτη

Χωρίς σιδηρόδρομο, προαστιακό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα για κάποιες ώρες την ερχόμενη Πέμπτη

Σε στάση εργασίας την επόμενη Πέμπτη και σε όλα τα μεταφορικά μέσα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, τον προαστιακό, τον Ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ «Κανείς μόνος του στην κρίση», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή σύσκεψη στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.

«Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν σε ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών», επισημαίνουν και ζητούν ποιοτικές και ασφαλείς μεταφορές, με φθηνό εισιτήριο και δωρεάν χρήση για τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές και τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες. Διεκδικούν επίσης υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και άμεση άρση της επίταξης των εργαζομένων σε μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ και πλοία.

Οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν και σήμερα από τις 4 μ.μ. ώς τα μεσάνυχτα τις στάσεις εργασίας. Το επιβατικό κοινό για τρίτη ημέρα κινείται μετ΄ εμποδίων με τα τρένα και τον προαστιακό, αλλά και με το μετρό αφού οι συρμοί σταματούν στον σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Δικαστήρια

Ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό θα παραστεί ως κατηγορούμενο σε ένδειξη συμπαράστασης στον διωκόμενο πρόεδρό του, Αντώνη Σταματόπουλο. Ο τελευταίος οδηγείται πάλι στα δικαστήρια για… παρακώλυση συγκοινωνιών, με χρόνο διάπραξης του «εγκλήματος» τις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου, τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων. «Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι αφοπλιστήκαμε με την επιστράτευση», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου.

Χ.ΤΖ.
πηγη