EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Votegreece.gr - Μεταλλαγμενα Τροφιμα ΒΙΝΤΕΟ

Στο βίντεο θα δείτε το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο στην Αμερική και πως με την ανέχεια των τελευταίων κυβερνήσεών της οι πολυεθνικές θέλουν να ελέγχουν τη διατροφή.

Οι ενότητες του βίντεο είναι:
 

1) Πως παρασκευάζονται τα έτοιμα φαγητά και ποιους κινδύνους κρύβει η κατανάλωσή τους
 

2) Με ποιο τρόπο οι κολοσσοί στην Αμερική ..
θέλουν να ελέγχουν τους κτηνοτρόφους και τους πτηνοτρόφους.
 

3) Πως η Monsanto απειλεί και εξολοθρεύει τους Αμερικανούς αγρότες, όταν αυτοί αντιστέκονται στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων.

Ο νέος εκβιασμός της τρόικας που έρχεται, που θα σαρώσει τα πάντα!

Για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Με τους κυβερνητικούς εταίρους να κάνουν δήθεν ότι διαπραγματεύονται μεταξύ τους για το πώς θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, και μετέπειτα η Τρόικα να επιβάλλει και πάλι τους δικούς της όρους για να γίνουν δεκτοί από την κυβερνητική Τριανδρία με την υπόσχεση ότι.... "την επόμενη φορά η αξιοπιστία θα μας δώσει περιθώρια διαπραγμάτευσης"


Τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί εταίροι που έκαναν πάρτι στο εσωτερικό της χώρας γιατί είχε εγκριθεί για την Ελλάδα η δόση μαμούθ των 55,2 δις ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός τότε υποσχόταν ότι... "η Ελλάδα τώρα ξεκινάει". Ήθελαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτό που κρυβόταν πίσω από την απόφαση της τμηματικής καταβολής εκείνης της δόσης: δηλαδή νέοι εκβιασμοί από την Τρόικα, νέες υποχωρήσεις από την κυβέρνηση, νέα ποδοπάτηση της αξιοπιστίας των Ελλήνων.

Σήμερα, αυτό που ζούμε με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, το έχουμε ξαναζήσει. Αυτό όμως που έχουμε να προσθέσουμε ως μία και μόνο παρατήρηση, είναι ότι τούτη τη φορά ο εκβιασμός θα είναι πιο σκληρός και αδυσώπητος. 

Φυσικά δεν υπάρχει θέμα να μην δοθεί η δόση στην Ελλάδα, αλλά μέχρι να δοθεί (όχι νωρίτερα τελικά από τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο που προγραμματιζόταν), η χώρα μας θα βρίσκεται και πάλι στην μέγγενη σκληρών εκβιασμών.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι η Τρόικα ως αντάλλαγμα για την καταβολή της δόσης θα ζητήσει 
α) απολύσεις 10.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το καλοκαίρι, 
β) πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις ή νέες περικοπές για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα, που είναι υπαρκτή παρότι ο κ. Στουρνάρας το διαψεύδει, 
γ) περαιτέρω ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής.

Η δόση των 6 δις ευρώ περίπου θα δοθεί τελικά. Και τότε πάλι η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει.
Το παραμύθι είναι γνωστό.

Όμως για ακόμα μία φορά θα έχει προηγηθεί το απόλυτο "ξεβράκωμα" της κυβερνητικής τριανδρίας του "ναι", από την Τρόικα.

Ελληνική Δικαιοσύνη και Αττίλας 3

Του Κώστα Βαξεβάνη
Την Παρασκευή το πρωί, στην πτήση από Λάρνακα για Αθήνα, μια κυρία κρατούσε στο χέρι της ένα χαρτί με μερικές δεκάδες ονόματα, τα οποία διάβαζε ένα προς ένα στη διπλανή της. Απ’ ό,τι της διευκρίνιζε, ήταν τα ονόματα όσων είχαν βγάλει λεφτά από την Κύπρο στο εξωτερικό τις κρίσιμες μέρες πριν το Eurogroup. Λίγες ώρες πριν, μια άλλη λίστα, την οποία δημοσιεύσαμε μάλιστα, με τους πολιτικούς των οποίων σβήστηκαν δάνεια, κυκλοφορούσε στα γραφεία των κυπρίων βουλευτών.
Η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα λίγο πριν, ψάχνει τα παρασιτικά εκείνα φαινόμενα, που θεωρεί ότι μπορεί να την έφεραν ως την κρίση. Μέσα σε ένα σύνολο από φήμες ή από πραγματικά γεγονότα που θα ακολουθήσουν, οι Κύπριοι θα αναζητούν τον υπάλληλο που έφταιξε, τον κρατικό λειτουργό που ήταν τεμπέλης, τον πολιτικό που ήταν διεφθαρμένος. Και ο κυπριακός Τύπος, όπως και πάλι ο ελληνικός, ο επί τόσα χρόνια σιωπηλός, θα ανακαλύπτει διάφορα φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία όπως θα αποδίδει γενικώς σε κάποιους, στην κακοδαιμονία ίσως, αλλά θα αποφεύγει να καταγράψει την πραγματικότητα.
Ο Αττίλας 3 στην Κύπρο, δημιουργήθηκε από τις Τράπεζες. Από τους τραπεζίτες δηλαδή, από την πρακτική τους και από τις δύο Κεντρικές Τράπεζες. Την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και την Τράπεζα της Ελλάδας. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ Ορφανίδης, όπως και ο έλληνας ομόλογός του κ Γ Προβόπουλος, δεν άσκησαν κανένα έλεγχο στη λειτουργία των Τραπεζικών Συστημάτων. Άφησαν τους Τραπεζίτες να αλωνίζουν, να υποθηκεύουν το μέλλον της Κύπρου, να μοιράζουν δάνειαχωρίς εγγυήσεις. Σε ό,τι αφορά τον Προβόπουλο, ευθύνεται επίσης για την κάλυψη του Βγενόπουλου στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπου ο Προβόπουλος αντί να κληθεί ως συνυπεύθυνος για την υπόθεση MIG, κλήθηκε ως μάρτυρας απαλλαγής του Βγενόπουλου.
Το 2006 ο Βγενόπουλος με δύο funds αγόρασε το 22% της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Οι κύπριοι μεγαλομέτοχοι, προτιμούσαν έναν έλληνα επενδυτή από τον προηγούμενο κάτοχο των μετοχών την Τράπεζα HSBC. Λίγο αργότερα πέταξε το παλιό ΔΣ της Τράπεζας και διόρισε δικούς του ανθρώπους. Φόρτωσε στη συνέχεια τη Λαϊκή με την Τράπεζα Μarfin-Εγνατία, βάζοντάς την να πληρώσει μεγάλο τίμημα για την αγορά της. Το επόμενο βήμα ήταν, αντί όπως συμβαίνει διεθνώς για λόγους τραπεζικής-εταιρικής ασφάλειας, τα καταστήματα στην Αθήνα να είναι θυγατρικές, να γίνουν υποκαταστήματα. Έτσι, από την Κύπρο άρχισαν να μεταφέρονταν στα ελληνικά υποκαταστήματα τεράστια ποσά για δανειοδοτήσεις.
Η Λαική Τράπεζα άρχισε να δίνει δάνεια σε «επενδυτές» που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν μετοχές του Ομίλου. Δηλαδή κάποιος έπαιρνε χρήματα από Τράπεζα του Ομίλου για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον Όμιλο.
Ως εγγύηση γι αυτά τα δάνεια, μπήκαν οι ίδιες οι μετοχές. Αυτό μπορεί να συμβεί στην τραπεζική πρακτική, αλλά όταν οι μετοχές οι οποίες μπήκαν ως ενέχυρο, αρχίσουν να πέφτουν, ο επενδυτής – δανειολήπτης πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά της αξίας. Επίσης δεν επιτρέπεται να δίνονται δάνεια που επενδύονται στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων γιατί εκθέτουν σε ισχυρό κίνδυνο την Τράπεζα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Η Τράπεζα της Ελλάδας αυτή που σήμερα παίρνει μέτρα στο όνομα τραπεζικής σταθερότητας, δεν έκανε έλεγχο για την τραπεζική σταθερότητα που απειλούταν από αυτές τις δανειοδοτήσεις. Ούτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το ίδιο συνέβη και με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στην οποία μέλη του ΔΣ, έστελναν
γράμματα στον διοικητή, επισημαίνοντας τους κινδύνους. Ανάμεσα στους δανειολήπτες ήταν το Βατοπέδι, στο οποίο δόθηκαν 173 εκατομμύρια δάνειο και επενδύθηκαν μέσω offshore στον Όμιλο MIG 133 εκατομμύρια.
Όταν στη συνέχεια η Λαϊκή άρχισε να έχει εξαιτίας αυτής της πολιτικής πρόβλημα ρευστότητας, μπήκαν χρήματα από το ευρωσύστημα (ELA) τα οποία ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Αντίστοιχη πολιτική είχε η Τράπεζα Κύπρου, η οποία σε καιρό ελληνικής και διεθνούς κρίσης άνοιγε υποκαταστήματα στην Ελλάδα και αγόραζε τράπεζες σε Ρωσία και Ρουμανία. Τα δάνεια έρρεαν φυσικά με εγγυήσεις ό,τι βάφτιζαν εγγυήσεις, με την «άδεια» της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Λαικής Τράπεζας στην Κύπρο,το προβληματικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας,από δάνεια στην Ελλάδα, ανέρχεται σε 3,5 δις. Το 20% δηλαδή του ΑΕΠ της χώρας. Η συνέχεια είναι γνωστή. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα και είναι σκανδαλώδες τις ημέρες που καταρρέει η Κύπρος εξαιτίας αυτή της πολιτικής, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Μωραϊτάκης να αρχειοθετεί την υπόθεση MIG, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τις διαβεβαιώσεις Προβόπουλου πως όλα έγιναν νομότυπα.Του Προβόπουλου, τον οποίο έπρεπε να καλέσει ως κατηγορούμενο για πλημελή έλεγχο και ψευδείς διαβεβαιώσεις. Αν ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο Προβόπουλος του έλεγε την αλήθεια, ας ανοίξει την τηλεόρασή του στα δελτία ειδήσεων. Ή ακόμη χειρότερα, ας στείλει τη διάταξη αρχειοθέτησης στους πολίτες της Κύπρου. Ο κύριος Μωραϊτάκης έχει καταστήσει αυτόν που σήμερα καλείται να απολογηθεί για ένα εμφανές έγκλημα από ολόκληρο λαό, προκαταβολικά «αθώο». Ο Βγενόπουλος, ενάντια σε κάθε λογική και οικονομική πραγματικότητα, θα χρησιμοποιήσει μάλιστα τον εισαγγελέα για να γίνει -ως «αθώος»- διώκτης όσων αποκάλυψαν την αλήθεια.

πηγη

Στάση εργασίας αύριο (04/04) στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για......αύριο Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 από τις 12.00 έως τις 16.00 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να συζητήσουν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων τους.

BOMBA ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 90% ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος σήμερα το πρωί κατέθεσε ερώτηση για τον πρωθυπουργό, τον υπουργό οικονομικών και τον υπουργό δικαιοσύνης και διαφάνειας με την οποία ρωτά γιατί αμνηστεύονται και διαγράφονται πρόστιμα επωνύμων μεγαλοπρομηθευτών, μεγαλοεργολάβων του δημοσίου και πάσης λογής απατεώνων με τιμολόγια μαϊμού. Ο βουλευτής στην ερώτηση του αποκαλύπτει ότι υπάρχει σχέδιο νόμου το ποιο βρίσκεται στα χέρια του και χαρίζεται φόροι και πρόστιμα κατά 90% σε μεγαλοφειλέτες που έχουν καταδικαστεί για εικονικά και πλαστά τιμολόγια .

Ο βουλευτής που έχει στα χέρια του «υπαγορεύτηκε από συμφέροντα και μεγαλοεργολάβους της περιοχής και συναίνεσαν ο πρωθυπουργός και οι πρόθυμοι αρχηγοί της συγκυβέρνησες συμπεριλαμβανόμενης και της δήθεν μαχόμενης υπέρ της δικαιοσύνης ΔΗΜΑΡ.

Ο κ Νικολόπουλος πρόσθεσε στη ερώτηση του ότι η ντροπή είναι άγνωστη λέξη για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του που την ίδια στιγμή κατακρεουργούν τους έντιμους και συνετούς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις πολίτες που δεν εκδίδουν μαϊμού τιμολόγια.... Και φτάσατε στο έσχατο σημείο να επιχειρήσετε να καταστήσετε τη βουλή των Ελλήνων και τους Έλληνες βουλευτές πλυντήριο ανομημάτων για την αμνήστευση των εκδοτών και ληπτών τιμολογίων μαϊμού και των φοροαπατεώνων φέρνοντας για ψήφιση στη βουλή το παραπάνω κατάπτυστο σχέδιο που συνέταξαν κατά παραγγελία ιδιώτες λογιστές και στελέχη φοροελεγκτικής εταιρίας και διεγράφη πρόστιμα σε υποθέσεις που έχει τελεσίδικα κερδίσει τις δίκες στο δημόσιο.
Spirospero.gr

“Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου…”

Μια βόλτα είναι αρκετή για να δεις ανθρώπους με τρύπια παπούτσια και φθαρμένα παντελόνια που όμως προσποιούνται ότι δεν το έχουν αντιληφθεί. Για να δεις πρόσωπα κομμένα από τα βάσανα και την έλλειψη ελπίδας.

Άλλωστε εμπόδια πάντα έφερνε η ζωή, υπήρχε όμως η προσμονή της επόμενης ημέρας.

Για να παρατηρήσεις ανθρώπους που χθες είχαν δουλειά και σήμερα κοιμούνται στους δρόμους.

Για να προβληματιστείς με τα καταστήματα και τις οικογενειακές επιχειρήσεις δεκαετιών που κλείνουν αφήνοντας κόσμο στο δρόμο.

Για να περάσεις μέσα από το κέντρο της Αθήνας και να δεις τα νέα παιδιά να ψάχνουν παρηγοριά σε..
ψεύτικες ουσίες ως συνέπεια των ψεύτικων ελπίδων που κάποτε δόθηκαν στους γονείς τους.

Ο λαός φέρει δυστυχώς ακέραια την ευθύνη για το κατάντημά του και τη διαιώνιση της χούντας. Ποιος πιστεύει ότι το 1974 έπεσε η χούντα; Πλέον κανείς.

Τα πρόσωπα μόνο άλλαξαν. Τα δε τανκς τα διαδέχθηκαν 5000αρα δεξιά κι αριστερά. Και τώρα η χούντα που ανέλαβε μετά το 1974 αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο.

Δημεύει περιουσίες, αρπάζει καταθέσεις, πετάει στο δρόμο ανθρώπους, διαλύει την παιδεία, καταργεί την υγεία, οδηγεί σε αυτοκτονίες και μαζική μετανάστευση.

Ο λαός ταΐστηκε, παραμυθιάστηκε και απόκαμε στον ύπνο ώστε ενώ μεσολάβησαν από το 1977 ως σήμερα 14 (!) εκλογικές αναμετρήσεις, συντηρούσε όλο αυτό το μόρφωμα που απλά άλλαζε χρώμα κατα καιρούς.

Πάρα ταύτα δεν του άξιζε αυτή η κατάληξη. Αυτή η κατάντια. Γιατί είναι κατάντια όταν δεν ανάβεις τη λάμπα και αρκείσαι στο φως της τηλεόρασης ή να μαζεύεις τα πατημένα πορτοκάλια της λαϊκής όταν έχουν φύγει όλοι.

Δεν του άξιζε να βρεθεί στο δρόμο. Να του κόβουν το ρεύμα. Να ζητά εργασία και να σωριάζεται από την ασιτία ή να ειδοποιείται πως το παιδί του έχασε τις αισθήσεις του γιατί δύο ημέρες τώρα έχει βάλει στο στόμα του μονάχα λίγο γάλα.

Δεν του άξιζε να χάσει τα παιδιά του που φεύγουν έξω ρίχνοντας μαύρη πέτρα.

Δεν του άξιζε να εξευτελίζεται διεθνώς.

Του άξιζε φυσικά να βάλει μυαλό.

Έχει μια ιστορία, να πάρει η ευχή, που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αρχαίοι φιλόσοφοι, κορυφαίοι στρατηλάτες, ένδοξοι αυτοκράτορες, άνθρωποι του πνεύματος ξεπήδησαν μέσα από αυτό το έθνος. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει ο κατήφορος. Πρέπει κάποια στιγμή έστω και αργά να ανέβουμε προς τα πάνω.


Για αυτό λοιπόν:


Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου...




Στρατής Μαζίδης

www.freepen.gr


πηγη

Δασκαλόπουλος: Δεν θα έχουμε ανάπτυξη το 2014

Βρε χαμένε πόσο καιρό χρειάστηκε για να το καταλάβεις,εμείς το ξέρουμε εδώ και ένα χρόνο! 
Το 2015 θα έχουμε ανάπτυξη εξυπνάκια; 
 
Ανατρέπει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος τις μέχρι πρότινος εκτιμήσεις και διαβεβαιώσεις που είχε εκφράσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ότι η ελληνική οικονομία θα βγει από την τροχιά ύφεσης το 2014 και ότι θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάπτυξη.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, με αναπτυξιακούς όρους και δημοσιονομική ευελιξία, υποστηρίζοντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, η ύφεση εφέτος θα βαθύνει και πως δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη ταχύτερης προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.
Μιλώντας σε συνέντευξη στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε, τον κίνδυνο η Ελλάδα να πληρώσει πολύ ακριβά την κυπριακή κρίση, η οποία όπως είπε μπορεί να αφαιρέσει έως και μια μονάδα από το ΑΕΠ της χώρας μας.

Επιβάλλεται ευρύτερη και πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση του προγράμματος πέρα από το παζάρι για τα μέτρα και τη δόση. Χρειάζονται, είπε, πολιτικές για αύξηση της ρευστότητας, ανάπτυξη και φορολογικό σύστημα με προοπτική τουλάχιστον πενταετίας και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

πηγή

Υπερψηφίστηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου για την πάταξη της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση

Για μιαν «άλλη εποχή» για το ασφαλιστικό σύστημα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με την υπερψήφιση το βράδυ της Τρίτης και επί των άρθρων, του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και την αγορά εργασίας. Στις παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε τη σημασία της πλήρους εξαφάνισης της παθογένειας των «μαϊμού συντάξεων», που επιτυγχάνεται όπως τόνισε, με την εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ», από το οποίο ο κρατικός Προϋπολογισμός θα εξασφαλίσει ετησίως 478 εκ. ευρώ. Με ιδιαίτερη δε, ικανοποίηση, χαιρέτισε και την «αναβίωση πολιτικών των κατηργημένων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ, ο οποίος γίνεται πιο ισχυρός και πιο μεγάλος».

Δημοσιονομικοί οι λόγοι της απόρριψης των τροπολογιών

Από την άλλη, ο υπουργός Εργασίας, επικαλέστηκε δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να απορρίψει πληθώρα προτάσεων που κατατέθηκαν υπό μορφήν τροπολογιών από την αντιπολίτευση αλλά και την συμπολίτευση, όπως η συνέχιση της καταβολής συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας για όλους τους εγγεγραμμένους αναπήρους που δεν έχουν επανεξεταστεί από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας με ευθύνη των τελευταίων (το νομοσχέδιο δίνει μονάχα εξάμηνη παράταση στις συντάξεις), η καταβολή συντάξεων ΟΓΑ στους νεοπρόσφυγες Ποντίους και Βορειοηπειρώτες, η αποκατάσταση των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, η απαλλαγή των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ από την υποχρέωση να καταβάλουν εισφορές όλο το έτος προκειμένου να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας, η εξαίρεση των 380 απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας από τον ν.3996, ο διορισμός των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΑΣΕΠ και η αποκατάσταση των διορισμένων επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ/2008 κ.ά..

Παναγιωτόπουλος: «Δεν εξαιρούνται οι αγρότες από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης»

Προηγουμένως, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Αθ. Δαβάκη (ΝΔ), είχε αποκλείσει για τους ίδιους δημοσιονομικούς λόγους, το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, εκείνοι οι αγρότες που είχαν ήδη προκαταβάλλει δύο εξάμηνα εισφορές για να ενταχθούν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς - ειδικά εκείνοι που γεννήθηκαν το 1948. Ο εισηγητής της ΝΔ, επανέφερε αίτημα για ενίσχυση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης με εργαζομένους (πρόταση που επανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Γ. Κοντογιάννης αλλά έχει απορρίψει το υπουργείο Οικονομικών).

Νέα προγράμματα για την ένταξη 35.000 ανέργων στην αγορά εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε κατά τα άλλα και σε δύο νέα προγράμματα που αφορούν την ένταξη 35.000 νέων μέχρι 29 ετών στην αγορά εργασίας (η χρηματοδότηση με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου), και την απασχόληση 10.000 νέων σε τουριστικές επιχειρήσεις. Τόνισε δε, πως και η εξαγγελία για την καταβολή βοηθήματος στους ανέργους ελεύθερους επαγγελματίες, βρίσκεται στην τελική ευθεία της υλοποίησής της, μετά την χθεσινή δημοσίευση της ρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο αριθμός των μαϊμού συντάξεων θα ανέβει

Τέλος, ο Γιάννης Βρούτσης, υπερασπίστηκε την αλήθεια των τελευταίων ανακοινώσεων του υπουργείου Εργασίας για 51.551 καταχρηστικές συντάξεις, σημειώνοντας πως «το νούμερο αυτό δυστυχώς θα ανέβει ακόμα περισσότερο, καθώς εκκρεμεί η έρευνα σε έναν πληθυσμό άνω των 500.000 που αφορά τις συντάξεις χηρείας».

ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της συμμετοχής στην Hellas Sat

Ολοκληρώθηκε χθες στην Κύπρο η μεταβίβαση του συνόλου του ποσοστού που κατέχει ο ΟΤΕ ΟΤΕ+0,66% στην Hellas Sat, ύψους 99,05%, στην ArabSat.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο OTE εισέπραξε συνολικά 208 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη εισπράξει 7 εκατ. ευρώ ως μέρισμα, σύμφωνα με τη Σύμβαση Πώλησης Μετοχών που υπεγράφη τον Φεβρουάριο.

Θεσσαλονίκη: Συμβασιούχοι VS ΓΣΕΕ

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, στην οδό Αισώπου, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, μέσω των προγραμμάτων πεντάμηνης απασχόλησης, σε δήμους της Θεσσαλονίκης, ενώ την Πέμπτη θα κάνουν κάτι ανάλογο, έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οδό Προξένου Κορομηλά. Επιπλέον, όπως είπαν, τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι είναι απλήρωτοι δύο μήνες από την πρόσληψή τους και ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Τα σχετικά προγράμματα υλοποιούνται από δήμους σε σύμπραξη με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω ΕΣΠΑ. Μέσω των προγραμμάτων πεντάμηνης απασχόλησης, απασχολούνται στο νομό περίπου 2.500 εργαζόμενοι.

Οι υπεύθυνοι του παραρτήματος της ΓΣΕΕ, προσπαθούσαν να εξηγήσουν πως για την καθυστέρηση ευθύνονται οι δήμοι που άργησαν να στείλουν τα παρουσιολόγια, τα οποία πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν, στη συνέχεια να αποσταλούν στα κεντρικά της Αθήνας, έπειτα στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα ελεγχθούν από δύο ελεγκτές, προκειμένου στη συνέχεια να εκταμιευτούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player 
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν σε εντονότατο ύφος, πως με τη σύμβαση με την οποία απασχολούνται, αν αρρωστήσουν έστω μια μέρα, θα χάσουν το αντίστοιχο μεροκάματο καθώς δεν προβλέπεται αναρρωτική άδεια και αναρωτιούνται, πως ο μεγαλύτερος θεσμός που εκπροσωπεί εργαζόμενους στην Ελλάδα, η ΓΣΕΕ, δέχτηκε να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση, στα πρότυπα όσων επιτάσσει το μνημόνιο και η Τρόικα.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

πηγη

Αιμίλιος Λιάτσος: Οταν από τυχάρπαστος δημοσιογραφίσκος και αποτυχημένος εκδότης γίνεσαι "κάποιος" ....

Όταν με κυβερνητική παρέμβαση ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν ανανέωσε τις συμβάσεις στην ΝΕΤ του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη γράφαμε ότι και μόνο το ότι φτάσαμε να είναι γενικός διευθυντής της ΕΡΤ αυτό το γελοίο πρόσωπο τα λέει όλα, εννοώντας ότι αυτό το κυβερνητικό φερέφωνο δεν θα κρατήσει ούτε τα προσχήματα για να γίνει αρεστός στα αφεντικά του.
Εδώ που τα λέμε λογικό είναι να τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στους ευεργέτες του ο Λιάτσος αφού από ένας  τυχάρπαστος δημοσιογραφίσκος και αποτυχημένος εκδότης  που ήταν τώρα είναι «κάποιος». Με 4 ιδιαίτερες γραμματείς, παχυλό μισθό λύνει και δένει στην ΕΡΤ.

Τα καινούργια του κατορθώματα τα μαθαίνουμε από σημερινό δημοσίευμα της Μαρίνας Περτούτσου στην "Εφημερίδα των Συντακτών":

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν στην ΥΕΝΕΔ, ουπς ΕΡΤ ήθελα να γράψω.
O διευθυντής Ενημέρωσης του ευαγούς ιδρύματος, Αιμίλιος Λιάτσος, ενοχλήθηκε από το ρεπορτάζ του Νίκου Γρυλλάκη, συντάκτη διαπιστευμένου επί σειρά ετών στο ΥΠΕΚΑ, για τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ζήτησε να κάνει κάποιες (sic) αλλαγές.
Οταν έλαβε την απάντηση από τον δημοσιογράφο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να αλλοιώσει το ρεπορτάζ του για να είναι αρεστό στην κυβέρνηση, ο Λιάτσος με συνοπτικές και δημοκρατικές διαδικασίες το έκοψε.

 Και σαν να μην έφτανε το κόψιμο, διεμήνυσε στον δημοσιογράφο ότι δεν θα ξανακάνει ρεπορτάζ για τη ΔΕΗ!
Ακούς εκεί να κάνει κάθε δημοσιογράφος ό,τι θέλει στο μαγαζί του κ. Λιάτσου. Τι το κάναμε, κύριε Γρυλλάκη; Αμέρικαν μπαρ;


Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει το νέο κρούσμα λογοκρισίας και φίμωσης και καλεί τον Λιάτσο, αν έδρασε αυτοβούλως και αυθορμήτως, να ανακαλέσει την απόφαση.
 Αν έδρασε αυτοβούλως κι αυθορμήτως; Με το που πάτησε το πόδι του στην ΕΡΤ ο κύριος διευθυντής έγινε κυβερνητικότερος των κυβερνητικών.

 Τι θυμηθήκατε; Οτι πριν από κάμποσο καιρό εξέδιδε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή και 13» και το 'παιζε σκληρή αντιπολίτευση; Εντάξει μωρέ, αυτά ήταν  last year (έκλεισε την εφημερίδα κι έχει αφήσει και κάτι φέσια νααααα στους εργαζόμενους. Σαν αυτά των αγάδων στη σειρά του ΑΝΤΙ «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής»), που δουλίτσες δεν υπάρχουν και βολεύτηκε στην ΕΡΤ, κάπως πρέπει να δικαιολογήσει κι αυτός τα ευρωπουλάκια που λαμβάνει ως αμοιβή.....


πηγη

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν "live" την εκπομπή "Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ" Με τoν ΝΙΚΟ ΞΥΔΑΚΗ...

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν "live" την εκπομπή "Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ" Με τoν ΝΙΚΟ ΞΥΔΑΚΗ Από τον ΣΑΚ ΗΛΠΑΠ... 









Α) "VIDEO"



Β) "VIDEO"



Γ) "VIDEO"



Δ) "VIDEO"



Ε) "VIDEO"

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με παράλληλες συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες, αποφάσισε για την Τετάρτη, 17 Απριλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας «στις μνημονιακές πολιτικές που προβλέπουν συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και απολύσεις εργαζομένων».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει για την Πέμπτη 4 Απριλίου και την Τρίτη 9 Απριλίου, ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των νοσοκομείων, ενώ την Πέμπτη 11 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Ανακοινωση ΔΑΣ (ΗΛΠΑΠ)

 Ανακοίνωση ΔΑΣ (ΗΛΠΑΠ)

Θέσεις εργασίας ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής

Την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος απασχόλησης, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση της πρόσληψης 1500 εργαζομένων ανακοίνωσε το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

Όπως είπε «οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι έως 29 ετών σε ειδικότητες και επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση και οι δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής».

Θα ακολουθηθούν τα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ με υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον τρεις μήνες. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση της διαδικασίας από το Κράτος.

Το πλάνο δράσης της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας περιλαμβάνει επίσης συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς (όπως τα Επαγγελματικά, Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς) και εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς σε θέματα απασχόλησης (όπως η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακά ιδρύματα και κρατικοί φορείς όπως ο ΟΑΕΔ) προκειμένου το έκτακτο σχέδιο που θα διαμορφωθεί να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο καταμερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και τις πιθανές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.

Ακόμη, όπως τόνισε, η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα προωθήσει όλα τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και τις επενδύσεις, με πρώτο απ' όλα τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. «Τα εργοστάσια που τόσο πολεμούνται και αμαυρώνονται δεν θα λύσουν μόνο το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής. Αποτελούν μία μεγάλη επένδυση, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και μάλιστα γίνονται υπό την επίβλεψη ενός δημόσιου φορέα» τόνισε ο κ. Σγουρός.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 500 εργαζόμενοι), στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για την Αττική (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 5.000 άτομα) και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007 - 2013» (που έχει ήδη δημιουργήσει 3.709 θέσεις εργασίας και αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 30.000). Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (έχουν εγκριθεί 10.580 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης) και υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

ΓΣΕΕ: Στο 39% οι μακροχρόνια άνεργοι

Στο 39% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων αντιστοιχούσαν το 2012 οι μακροχρόνιοι άνεργοι, δηλαδή άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, σύμφωνα με τα πορίσματα του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), που βασίστηκαν στα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι άνεργοι που επιδοτεί ο Οργανισμός αποτελούν μόλις το 25% του συνόλου, όταν προ διετίας το ποσοστό αυτό ήταν στο 30%.

Η μείωση των θέσεων εργασίας αυξήθηκε σωρευτικά τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πορεία της ύφεσης της οικονομίας. Μέσα σε δυόμιση χρόνια (Αύγουστος '08 - Δεκέμβριος '10), χάθηκαν όλες οι θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα 7,5 χρόνια (Ιανουάριος '01 - Ιούλιος '08).

Συγκεκριμένα, στα χρόνια της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν 303.824 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, ενώ χάθηκαν στα δυόμιση πρώτα χρόνια της ύφεσης 309.194 θέσεις εργασίας.

Συνολικά, μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012, χάθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα 507.000 θέσεις μισθωτών εργαζομένων.

Κατά το 2012 στους εγγεγραμμένους ανέργους που αναζητούν εργασία μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, κατά μέσο όρο του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου, περισσότεροι από τους μισούς (57,6%) είναι γυναίκες, σχεδόν το 27% έχουν ηλικία μικρότερη των 30 ετών, ενώ το 63,5% έχει ηλικία μεταξύ 30 και 55 ετών και το 10% είναι πάνω από 55 ετών.

Το 92% έχει ελληνική υπηκοότητα, ένα 6% έχει υπηκοότητα τρίτων χωρών και λιγότερο από 2% έχει υπηκοότητα χωρών-μελών της ΕΕ. Πάνω από το 1/3 των ανέργων έχουν τελειώσει μέχρι και την Γ΄ Γυμνασίου, το 47% έχει δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ένα 16% τριτοβάθμια.

Καταγγελίες για υπεξαίρεση ύψους 16 εκατ. ευρώ

Σκάνδαλο που ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ, αποκαλύφθηκε από έναν απλό διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Μελισσίων, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος».
Εικονικά τιμολόγια, ακάλυπτες επιταγές, «στημένες» δημοτικές επιχειρήσεις, ξυλοδαρμοί και δέκα διαφορετικά τεράστια ποσά που αγνοούνται και πλέον βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ, αποτελούν τον πυρήνα της δημοσιογραφικής έρευνας.
Ένας φοβισμένος, ή θαρραλέος ταμίας προέβη σε αποκαλύψεις και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.
Το 2006 σύμφωνα με το νόμο 3463 (αρ 252), οι δήμοι μπορούσαν να συστήνουν (υπό το καθεστώς ιδιωτικού δικαίου) επιχειρήσεις, οι οποίες έφεραν διακριτό τίτλο, δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς.
Ο -τότε- δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος δημιουργεί 4 εταιρείες.

Ο λόγος αποκαλύπτεται στο ρεπορτάζ…
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

ΠΗΓΗ

Η Λετονία... πέταξε το ΔΝΤ από την χώρα!

Κι όμως, υπάρχει μία χώρα που... πέταξε το ΔΝΤ από τη χώρα και μάλιστα το αναγκάζει να κλείσει και το γραφείο του...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι κλείνει το γραφείο του στη Λετονία καθώς η χώρα έχει πια αποπληρώσει όλες τις οφειλές της προς τον οργανισμό, έπειτα από τη διάσωσή της, το 2008.

«Η Λετονία έχει ανακτήσει τη μακροοικονομική σταθερότητα και η οικονομική της ανάκαμψη είναι τώρα καλά θεμελιωμένη, παρότι οι σημαντικές προκλήσεις που παραμένουν περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη ανάγκη να αντιμετωπισθεί η υψηλή ανεργία και να συνεχιστούν οι μικροοικονομικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει το ΔΝΤ στη σχετική ανακοίνωσή του.

Η Λετονία έχει καταθέσει αίτηση για ένταξη στο ευρώ το 2014. Το θέμα είναι, όμως, θα επιμείνει;

Δεν μας φτάνουν τόσοι άνεργοι οικονομικοί μετανάστες από τρίτες χώρες, θα μας κουβαλήσουν κι άλλους με υπουργική απόφαση. Δείτε τα χάλια τους!

Δημοσιεύθηκε η  Κοινή Υπουργική Απόφαση ...

ΚΥΑ 4426/117/12.03.2013 (ΦΕΚ 681/22.03.2013 τεύχος Β’)  η οποία υπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Αβραμόπουλο, εσωτερικών Αθανασίου και υφυπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να έρθουν με τη μέθοδο της μετάκλησης, δηλαδή μετακλητούς εργάτες από τρίτες χώρες,  η οποία λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος εισόδου λαθρομεταναστών οι οποίοι νομιμοποιούνται κανονικότατα.! 

Στην Ελλάδα του 2013 που οι Έλληνες, οι κληρονόμοι αυτής της πλούσιας γης και του πιο λαμπρού πολιτισμού, εξαθλιωμένοι αναζητούν φαγητό στα συσσίτια και στα σκουπίδια πολλές φορές ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μια οποιαδήποτε δουλειά και οπουδήποτε. 

Οι κύριοι της κυβέρνησης ενώ πάρα πολύ καλά γνωρίζουν ότι υπάρχουν  πάρα πολλοί άνεργοι αλλοδαποί από τρίτες χώρες οι οποίοι δεν έχουν ούτε ασφάλιση επειδή δεν εργάζονται ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τζάμπα τις δομές του κράτους μας από ΟΑΕΔ, επιδόματα, νοσοκομεία κλπ. 

Γιατί δεν τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν, να μπορούν να πληρώνουν τα ένσημά τους κλπ.;  εφ όσον θέλουν  σώνει και καλά αλλοδαπούς οι κυβερνώντες και εφ όσον υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας γιατί δεν τις δίνουν σε άνεργους αλλοδαπούς; γιατί θέλουν σώνει και καλά να μας κουβαλήσουν κι άλλους λαθρομετανάστες; Ντροπή! 

Ζητούν από αλιεργάτες οι οποίοι είναι συνήθως Αιγύπτιοι και μεγάλο ποσοστό αυτών είναι άνεργοι μέσα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ή υποαπασχολούνται. 

Ζητούν οικιακές βοηθούς από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλές άνεργες ξένες, ζητούν νοσηλεύτριες, μέχρι δικηγόρο, μέχρι μασατζούδες κλπ.. από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι και Έλληνες και ξένοι μέσα στην Ελλάδα. Μην τρώμε το παραμύθι ότι θα μείνουν για λίγο και θα φύγουν γιατί από τη στιγμή που θα έρθουν με μετάκληση και μείνουν ένα χρόνο, ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να ανανεώνουν άδειες διαμονής για πάντα στην Ελλάδα. 

Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε  αυτό το τελευταίο από οποιαδήποτε Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  Αυτοί που θα έρθουν για έξι μήνες μήνες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδεια διαμονής αλλά με μαθηματική ακρίβεια γνωρίζουμε ότι θα παραμείνουν ως λαθρομετανάστες ενισχύοντας τη μαύρη εργασία. 

Με άλλα λόγια τους φέρνουν για να μείνουν μη υπολογίζοντας ότι έτσι δημιουργούν νέες στρατιές μελλοντικών ανέργων οικονομικών μεταναστών οι οποίοι θα αρχίσουν κι αυτοί να επιδίδονται σε κάθε είδους παράνομη πράξη ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούν τον ΟΑΕΔ, επιδόματα κλπ. !
Εκείνο που προκαλεί απορία είναι το ότι ο αλλοδαπός που ενδιαφέρεται για μια θέση στην Ελλάδα θα πρέπει να το δηλώσει στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ της Αλβανίας π.χ. Μετά η Ελλάδα, αν δεν βρει π.χ. κηπουρό που να ενδιαφέρεται να δουλέψει κάπου τότε μπορεί να καλέσει τον Αλβανό κηπουρό με μετάκληση. 

(Μετά από αίτηση του μελλοντικού εργοδότη).  Άρα λοιπόν, τι παίζεται πίσω από τις θέσεις των κηπουρών, των οικιακών βοηθών, των μασέρ κλπ.; Αφού υπάρχουν αμέτρητοι τέτοιοι στο δικό μας ΟΑΕΔ εγγεγραμμένοι που θέλουν δουλειά; 

Έτσι εξηγούνται και οι πολύ εξιδεικευμένες θέσεις εργασίας όπως ο "καλλιεργητής φυτών Νεπάλ" στον Έβρο.! 

Αξίζει να διαβάσετε το ΦΕΚ να δείτε τι είδους οικονομικούς μετανάστες θα μας φέρουν!

 

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα σε δικυκλιστές

Τσουχτερά πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων από 50 κ. εκ. και άνω, των οποίων η άδεια είναι πριν το 2001, δεν περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ. Το πρόστιμο της Τροχαίας σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ είναι 400 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσκομίσει εντός 10 ημερών το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ.

Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς. Επίσης, μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Μεταφορών, με βάση την οποία θα καθορίζονται τα τελικά ποσά έπειτα από στρογγυλοποιήσεις.

Από την έως σήμερα πρακτική επιβάρυνσης στα οχήματα σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο τα τέλη εκπροθέσμων ελέγχων ΜΟΤΟ αναμένονται ως εξής: α) έως 1 μήνα καθυστέρηση = 10 ευρώ, β) 1-6 μήνες = 20 ευρώ, γ) 6+ μήνες = 41 ευρώ.

Πότε περνάνε ΚΤΕΟ τα δίκυκλα της Αττικής: Για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στην Αττική η υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2012 και ο έλεγχος περιλαμβάνει έλεγχο καυσαερίων, φώτων, φρένων, θορύβου και οπτικό έλεγχο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης (η με αριθμό 2670/11-12-2012 Απόφαση Περιφέρεια Αττικής) σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ υποχρεούνται τα ΜΟΤΟ άνω των 50 cc, ως ακολούθως:

- Όσα δίκυκλα έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας έως το 1998 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31/12/2012.

-Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 1999 υποχρεούνταν να περάσουν από ΚΤΕΟ από την 1/1/2013 έως τις 28/2/2013.

-Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2000 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ από την 1/3/2013 έως τις 31/3/2013.

-Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2001 περνούν από 1/4/2013 έως 30/4/2013.

-Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2002 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/5/2013 έως 31/5/2013.

-Όσες μοτοσικλέτες έχουν 1η άδεια το 2003 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/6/2013 έως 30/6/2013.

-Οι μηχανές με 1η άδεια το 2004 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/7/2013 έως 31/8/2013.

-Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2005 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/9/2013 έως 31/10/2013.

-Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2006 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/11/2013 έως 21/12/2013

ΑΜΠΕ

Ερχεται η απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ. Ολο το σχέδιο

Πολύ πιο γρήγορα από το 2019, οπότε λήγει η μεταβατική περίοδος, βάσει του κοινοτικού δικαίου, επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης να απελευθερώσει την αγορά των ΚΤΕΛ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός: Θα επιτρέπεται οι φορείς να επιλέγουν ελεύθερα την εταιρική μορφή οργάνωσης των σχετικών επιχειρήσεων, με την πρόθεση να δημιουργηθούν οικονομικώς βιώσιμα εταιρικά σχήματα, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς.

Καθίσταται ευκολότερη η μεταβίβαση οχήματος, αλλά και η απόκτηση αδείας οχήματος. προβλέπεται σε κάποιον βαθμό η δυνατότητα σε όποιον θέλει και μπορεί, να δουλέψει , ευχερέστερα απ΄ ότι σήμερα. «Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις, θα μπορεί κανείς ακόμη και να προτείνει και να λειτουργεί πάνω σε νέες γραμμές , υπό τον όρο πως δεν ανταγωνίζεται αθέμιτα τους άλλους φορείς» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Όσον αφορά στις τιμές, θα καθορίζονται τα ανώτατα όρια χρέωσης επιβατών ανά χιλιόμετρο, ενώ θα είναι ελεύθερη η τιμολογιακή πολιτική εκπτώσεων π.χ. προπώληση, «έξυπνα εισιτήρια», ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων κ.λπ. Στόχος με την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ είναι να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο όπως σήμερα.

Καταργείται η λεγόμενη «εσωτερική επιδότηση», ήτοι η καθιερωμένη σήμερα πρακτική όπου οι επιβάτες κάποιων γραμμών πλήρωναν ακριβότερο εισιτήριο για να χρηματοδοτηθεί έτσι η λειτουργία άλλων γραμμών (άγονων περιοχών κλπ).
Τρεις κατηγορίες γραμμών Δημιουργούνται τρεις κατηγορίες γραμμών: -οι Γραμμές Αποκλειστικού Έργου, δηλαδή εκείνες όπου ο Ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου στις συγκεκριμένες γραμμές χωρίς ανταγωνισμό. - οι Άγονες Γραμμές, δηλαδή εκείνες για τις οποίες ο Ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και ταυτόχρονα -λόγω μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος- και επιδότηση (αποζημίωση) και - οι Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής Στην πρώτη κατηγορία, ο ανάδοχος αναλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα να εκτελεί το έργο, χωρίς ανταγωνισμό, σε όλες τις υπεραστικές γραμμές μιας γεωγραφικής ενότητας που αποτελούν ένα δίκτυο γραμμών, κατόπιν δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού.

Επιλέγεται ο ανάδοχος με τη συμφερότερη προσφορά. Στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή όπου το οικονομικό ενδιαφέρον είναι πιο μειωμένο, προβλέπεται για τον ανάδοχο και αποκλειστικό δικαίωμα και αποζημίωση (επιδότηση) ταυτόχρονα, με διαφανή κριτήρια, επίσης κατόπιν δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού. «Στις δύο κατηγορίες που προαναφέρθηκαν -αποκλειστικό δικαίωμα, αποκλειστικό δικαίωμα και επιδότηση – οι ανάδοχοι θα αναλαμβάνουν το έργο, με συμβάσεις διάρκειας μέχρι δέκα ετών με δυνατότητα παράτασης ,υπό τους όρους που προβλέπονται στον Κανονισμό 1370/2007» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Τέλος, η τρίτη κατηγορία, οι Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής αφορά γραμμές μεγάλου εμπορικού ενδιαφέροντος, όπου οποιοσδήποτε τηρεί τις προϋποθέσεις, θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια ή να προτείνει και να εκτελεί νέα δρομολόγια, αρκεί να μην προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις λοιπές γραμμές. Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την ίδρυσης Εθνικής Αρχής Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών και την αναβάθμιση της -ήδη υπάρχουσας- Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων σε Εθνική Αρχή Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών. «Δηλαδή, εκτός από τις αρμοδιότητες που ήδη έχει σήμερα αποκτά και όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τις δημόσιες υπεραστικές μεταφορές επιβατών» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Στόχος είναι η Αρχή να βρίσκεται σε λειτουργία το καλοκαίρι ώστε να: Με βάση τις προτάσεις των Περιφερειών της χώρας -που έχουν ιδία αντίληψη- και σε συνδυασμό με τεκμηριωμένες συγκοινωνιακές και οικονομικές μελέτες, καθορίζει τις γραμμές του δικτύου των δημοσίων υπεραστικών μεταφορών επιβατών. Αποφασίζει την χορήγηση αποκλειστικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης ή και επιδότησης. Ορίζει τους γενικούς κανόνες διενέργειας των διαγωνισμών, το περιεχόμενο των τευχών διακήρυξης (όπου περιγράφεται το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο υπεραστικών μεταφορών επιβατών). Θέτει τους γενικούς όρους των συμβάσεων με τους Αναδόχους και παρακολουθεί και εποπτεύει την εκτέλεση τους. Μετά από την αναγκαία τεκμηρίωση, καθορίζει το ανώτατο όριο χρέωσης των επιβατών και το ύψος της εκάστοτε επιδότησης από το Δημόσιο. Χορηγεί τις άδειες των γραμμών “ελεύθερης επιλογής” και καθορίζει τους όρους λειτουργίας τους. Καθορίζει τους γενικούς κανόνες για τις απευθείας αναθέσεις υπεραστικών μεταφορών επιβατών καθώς και τους βασικούς όρους των σχετικών συμβάσεων.

capital.gr