EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έπαιξαν 12 εκατ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστηριακές συναλλαγές ύψους 12 εκατ. ευρώ αποκαλύφθηκαν με το άνοιγμα λογαριασμών της προϊσταμένης οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο στέλεχος του δήμου παρότι απηλλάγη από την υπόθεση της υπεξαίρεσης για την οποία καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ελέγχεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η αποκάλυψη για τις συναλλαγές – μαμούθ έγινε εδώ και μία εβδομάδα και το θέμα ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας. Μάλιστα, οι λογαριασμοί της προϊσταμένης οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης αυτοί τη στιγμή είναι μηδενικοί!

ΠΗΓΗ: Μακεδονία

Τα μυστικά της υπόθεσης Λαυρεντιάδη

Τον Μάϊο του 2010 η Deutsche Bank ανέλυσε όλα τα στοιχεία της εταιρείας ALAPIS με σκοπό να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους παρ’ ότι η εταιρεία είχε ολοκληρώσει δυο επιτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (€817 εκ. και €451 εκ.) η μετοχή παρουσίαζε πτώση μεγαλύτερη αυτού του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι βασικές διαπιστώσεις της Deutsche Bank αναφέρουν ότι η ALAPIS θα έπρεπε να μεταβιβάσει όλες τις θυγατρικές της εταιρείες και να παραμείνει προσηλωμένη στην παραγωγή και διάθεση του ανθρώπινου φαρμάκου, όχι για να βελτιώσει την ταμειακή της θέση αλλά επειδή οι υπόλοιπες δραστηριότητες μείωναν την απόδοση της εταιρείας.

Τρείς μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2010, η ΤτΕ είχε εγκρίνει την συμφωνία μεταβίβασης ποσοστού 31,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank από την Τράπεζα Πειραιώς στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ως εκ τούτου ο βασικός μέτοχος της ALAPIS (25%) ήταν πλέον βασικός μέτοχος και της Proton Bank. Τον Δεκέμβριο του 2012 η Ανακρίτρια Χατζάκη προφυλάκισε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατηγορώντας τον ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011 συγκρότησε  εγκληματική οργάνωση έχοντας ως μοναδικό στόχο την εξασφάλιση ποσού 800 εκατομμυρίων υπέρ της ALAPIS με σκοπό την αποπληρωμή από μέρους της ALAPIS ισόποσου δανείου της περί τα τέλη του 2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης:

1. Εξαγόρασε από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ποσοστό 31,3% της PROTON που τον κατέστησε απόλυτο διαχειριστή της τελευταίας.

2. Ανακοίνωσε πρόγραμμα πώλησης του συνόλου των συνδεδεμένων εταιρειών της ALAPIS με την πρόφαση ότι η ALAPIS θα περιορίσει τις δραστηριότητές της στο ανθρώπινο φάρμακο και θα αναπτυχθεί μόνο μέσω αυτής της γραμμής εκμετάλλευσης.

3. Παρήγγειλε εκθέσεις αποτίμησης των συνδεδεμένων εταιρειών της ALAPIS, οι οποίες καταρτίστηκαν κατά τρόπο που εξυπηρετούσε τον πωλητή, ήτοι την ALAPIS.

4. Δημιούργησε σε συνεργασία με συγκρατούμενους, μη μέλη Δ.Σ. της PROTON, τις εταιρείες που εξαγόρασαν από την ALAPIS τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες.

5. Χρηματοδότησε σε συνεργασία με συγκρατούμενους, μέλη Δ.Σ. της PROTON, με κεφάλαια της PROTON τις αγοράστριες εταιρείες επί τη βάσει των αποτιμήσεων των συνδεδεμένων εταιρειών της ALAPIS ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα πώλησης του συνόλου των συνδεδεμένων εταιρειών της ΑΛΑΠΙΣ και να μεταφερθούν τα ποσά χρηματοδότησης των αγοραστριών εταιρειών στο ταμείο της ALAPIS και να δύναται η τελευταία να αποπληρώσει το παλαιό δάνειο 800 εκατομμυρίων λήξεως Δεκεμβρίου 2012.

Ανεξάρτητα από το ζήτημα Λογικής που τίθεται από την έλλειψη ωφέλειας για τον Λαυρεντιάδη, δεδομένου ότι το «σχέδιο» του ήταν να διώξει από την εταιρεία που κατείχε 31,3% (Proton) 800 εκατομμύρια και να τα διοχετεύσει στην εταιρεία που κατείχε 25% (ALAPIS), το κυριότερο όλων ζήτημα είναι αυτό της Ηθικής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ακόμα και την κατηγορούσα αρχή: Η μελέτη της Deutsche Bank με ημερομηνία Μάϊο 2012 είναι μια κατά παραγγελία προχρονολογημένη ανάλυση των δεδομένων της ALAPIS για να εξυπηρετηθεί ένα ποινικά κολάσιμο σχέδιο Λαυρεντιάδη;

Αν αυτή είναι η άποψη της ανακρίτριας τότε υποχρεούται ηθικά να εγκαλέσει την Deutsche Bank για την συνδρομή της στην υλοποίηση του σχεδίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Αν όχι, υποχρεούται ηθικά να διατυπώνει την δικανική της πεποίθηση αμερόληπτα και επί τη βάσει των γνώσεων και στοιχείων που έχει η ίδια στη διάθεσή της και όχι των όσων της επιτάσσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος μπορεί να έχει και αλλότρια προς την απονομή δικαιοσύνης κίνητρα....

Δείτε σε αποκλειστικότητα από το Periodista.gr την έκθεση της Deutsche Bank για την Alapis ΕΔΩ

πηγη

Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι μέχρι το τέλος;

Από τη βραδιά που με θάρρος, αρετή και τόλμη η κυπριακή Βουλή είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην υποταγή και στην υποδούλωση του κυπριακού λαού και μέχρι τώρα το μόνο που μεταδίδεται στην Ελλάδα από τους κυβερνώντες, τους παπαγάλους τους αλλά και τους ψηφοφόρους υποστηρικτές τους είναι να βγαίνει ένα μίσος προς τους Κύπριους.

Στο νησί προσπαθούν να βρουν έντιμη λύση στα προβλήματά τους και ψάχνουν για όλες τις εναλλακτικές. Στη χώρα μας που είπε «ναι σε όλα» αρκεί να συνεχίσει το ίδιο πολιτικό σύστημα και όσοι το υπηρετούν και επωφελούνται από αυτό να συνεχίσουν ανενόχλητοι να βρίσκονται στην εξουσία τους ενοχλεί αφάνταστα που οι Κύπριοι δεν ακολούθησαν συμπεριφορές ραγιαδισμού και υποταγής. Τους ενοχλεί και μόνο η ιδέα ότι κάποιοι είναι και συμπεριφέρονται ως ελεύθεροι άνθρωποι. Από εκείνη τη βραδιά λοιπόν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και διαδίκτυα προσπαθούν να μεταφέρουν την αρρώστια τους και στην Κύπρο και όσο βλέπουν ότι δεν το επιτυγχάνουν βγάζουν όλο και μεγαλύτερη κακία και εύχονται να χρεοκοπήσει η Κύπρος.



Αναμφίβολα, η κατάσταση είναι γενικότερα δύσκολη και ο δρόμος δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Οι Κύπριοι όμως απέδειξαν ότι πάνω από όλα είναι η εθνική αξιοπρέπεια και αυτό το ξεκαθάρισαν από την αρχή στον εχθρό. Στάθηκαν στα πόδια τους και με όλη την δύναμη της ψυχής τους είπαν ΟΧΙ. Το είπαν. Ενωμένοι. Δε σύρθηκαν ούτε ως πολιτικό σύστημα ούτε ως λαός σαν σκουλήκια στο έδαφος και σαν υποταγμένοι. Όσοι δεν είδαν την ιστορική συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής καλό είναι να το κάνουν άμεσα. Θα πάρουν πολλά μαθήματα αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας, πατριωτισμού αλλά κυρίως άσκησης ελεύθερης πολιτικής σκέψης και πράξης. Τούτη η χώρα πάντα ενωνόταν μόνο όταν κινδύνευε ολόκληρη με αφανισμό. Ποτέ όταν κινδύνευε η μισή ή ένα κομμάτι της. Όταν πια δεν υπήρχε τίποτε άλλο να χαθεί τότε ναι ενωνόταν. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Οι Έλληνες όμως είναι κοινό μυστικό ότι είτε εύκολα ξεχνούν την Ιστορία τους είτε δεν τη γνωρίζουν είτε ακόμη δεν την έχουν διδαχθεί σωστά.

Το τελευταίο μεγάλο μνημείο αντίστασης υπήρξε η Χούντα. Πότε όμως; Μετά από έξι χρόνια εκκωφαντικής (όσο και αν ακούγεται οξύμωρο) σιωπής. Για άλλη μια φορά στην ελληνική Ιστορία πάλι λιγοστοί στάθηκαν απέναντι στην τυραννία. Απέναντι στον φασισμό. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς μετά την πτώση της φρόντισαν να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους υπηρετώντας ένα σύστημα που οδήγησε την χώρα μέχρι το σημερινό σημείο. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έφτανε μέχρι την απόλυτη καταστροφή μέχρι να αναγεννηθεί. Το σημείο αυτό είναι πια πολύ κοντά. Μετά από τέσσερα χρόνια Μνημονίων και του «ναι σε όλα» είναι αρκετά εμφανές ότι παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος. Δυστυχώς, η χώρα θα πιεί το ποτήρι μέχρι τέλους. Θα αλλάξουν τα πράγματα. Η πικρία όμως θα μείνει για πολύ καιρό στον νου και το μυαλό όσων δεν ξεχνούν. Ακόμα και όταν καλυτερέψουν τα πράγματα πάλι οι ίδιοι άνθρωποι θα περπατούν προβληματισμένοι. Όσοι έχουν μια κάποια έστω συνείδηση ποτέ δε θα ξεχάσουν ότι ως λαός επιλέξαμε να μείνουμε ραγιάδες και να βρουν την λύση κάποιοι άλλοι εκτός από εμάς αλλά και για εμάς. Είναι πικρό αυτό. Πολύ πικρό. Η ζωή όμως θα συνεχιστεί. Πάντα συνεχίζεται. Με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Με τις χαρές και τις λύπες της.



Για όσους όμως ξέρουν να τη ζουν και όχι να απλά να την περνούν πάντα θα υπάρχει ένα βασανιστικό ερώτημα. Ένα υπαρξιακό ερώτημα. Τι στάση πρέπει να κρατά ο κάθε άνθρωπος; Η Κύπρος, η διαμελισμένη Κύπρος, η κατεχόμενη Κύπρος μετά την εθνική τραγωδία του 1974 στάθηκε στα πόδια της. Προχώρησε μπροστά. Εκμεταλλεύτηκε ένα σύστημα το οποίο την ακρωτηρίασε και έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Δεν γίνεται προσπάθεια να εξιδανικευτεί μια κατάσταση. Ασφαλώς και η μεγαλόνησος έκανε και η ίδια τα λάθη και τις παραλείψεις της. Δεν έγινε η ιδανική, η ιδεατή, η τέλεια κοινωνία - κράτος. Όσοι ψάχνουν άλλωστε για κάτι τέτοιο μπορούν ίσως να το αναζητήσουν σε μια άλλη ζωή, σε μια άλλη διάσταση. Πιθανό να το βρουν πιθανό και όχι. Παίρνοντας όμως ως βάση κάποια υπαρκτά και όχι φανταστικά δεδομένα πρέπει να ειπωθεί και να αναγνωριστεί από όλους ότι η Κύπρος αντιστάθηκε και συνεχίζει να αντιστέκεται.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει μέχρι το τέλος έβαλε πάνω από όλα την εθνική της αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Όρθωσε το ανάστημά της. Ήξερε και ξέρει ποιοι είναι απέναντί της. Ακόμα και μετά από τους τραγικά λανθασμένους χειρισμούς της η σημερινή κυβέρνησή της έπιασε αμέσως τον παλμό του λαού της. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τους Κύπριους και για την σχέση τους με το χρήμα. Ότι το αγαπούν, ότι το κυνηγούν, ότι θέλουν σαν «τρελοί» να το αποκτήσουν. Μήπως οι άλλοι λαοί του κόσμου αυτό δε θέλουν; Σε καπιταλιστικό σύστημα δε ζούμε μήπως; Κι όμως. Οι ίδιοι με τη γενναία στάση τους απέδειξαν έμπρακτα ότι δε διστάζουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα μπροστά στον κίνδυνο να υποδουλωθούν, να γίνουν πειραματόζωα, να τους υπαγορεύει η εγκληματική συμμορία που διαφεντεύει την Ευρώπη και παριστάνει την ΕΕ το τι θα πουν και τι θα κάνουν και μάλιστα αδιαμαρτύρητα. Χωρίς να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση.



Ο κυπριακός λαός διάλεξε στρατόπεδο γνωρίζοντας ότι την επόμενη στιγμή του ΟΧΙ μπορεί και να μην υπήρχε πια στον χάρτη. Την ίδια στιγμή το πολιτικό τους σύστημα, η συμπεριφορά τους υπήρξε άψογη. Ο πολιτικός τους πολιτισμός, η ψυχραιμία τους παρόλη την κρισιμότητα της στιγμής παροιμιώδης. Έχουν κλειστεί σε ένα δωμάτιο ενωμένοι και προσπαθούν να βρουν την λύση που θα συμφέρει την χώρα τους. Ενωμένοι στην αξιοπρέπεια όμως και όχι στην υποταγή. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα που μετρά ήδη τέσσερα χρόνια απόλυτης οσφυοκαμψίας και υποταγής, το πολιτικό σύστημα που βρίσκεται στην εξουσία με την θλιβερή τρικομματική, τη μιντιοκρατία και την επιχειρηματική ελίτ κουνά τώρα το δάκτυλο και παραδίδει «μαθήματα» και στους Κύπριους. Προφανώς, θεωρεί ότι από τη στιγμή που έχει πείσει το 48% του ελληνικού λαού μπορεί να κάνει και το ίδιο στην Κύπρο. Όχι μόνο δε στάθηκαν αλληλέγγυοι προς τον κυπριακό λαό και δεν παραδειγματίστηκαν έστω την ύστατη τούτη ώρα αλλά έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Άφησαν την Κύπρο στη μοίρα της να παλεύει με όλα αυτά τα θηρία της Ευρώπης των Γερμανών και των υπηρετών τους. Δε βλέπουν, δεν ακούν, δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με αυτό που έκαναν με την απόφαση του Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κύπρο άνοιξε πραγματικά ο ασκός του Αιόλου. Με το να βάλουν «χέρι» στις καταθέσεις των πολιτών βάζουν τέλος με τα ίδια τους τα χέρια στην ίδια την ηγεμονία τους επί είκοσι σχεδόν χρόνια στην Ευρώπη. Το τέλος τους είναι πια πολύ κοντά. Πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν. Μια εξήγηση σε όλα αυτά που γίνονται από τη μεριά τους είναι ότι το έχουν αντιληφθεί και ας κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Προσπαθούν απλώς να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο για να καταληστεύσουν ότι μπορούν. Βρίσκονται σε πανικό. Δεν πήραν το μήνυμα των εκλογών του 2012 από την μικρή Ελλάδα; Από την Ιταλία; Ούτε από εκεί το πήραν; Δε βλέπουν ότι τούτες τις στιγμές γεννώνται στον Νότο νέες πολιτικές ηγεσίες οι οποίες πολύ σύντομα θα πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση; Προφανώς και το βλέπουν. Δεν είναι ανόητοι. Γελοία υποκείμενα, τυχοδιώκτες και αρπακτικά είναι. Δε διστάζουν ακόμα και τώρα στην εκκωφαντική πτώση τους να καταστρέψουν ολόκληρους λαούς, ολόκληρες χώρες. Ο χρόνος τους όμως τελειώνει.



Η κλεψύδρα αδειάζει δραματικά. Αναμφισβήτητα, θα κάνουν και άλλα που θα αφήσουν τον πλανήτη με ανοικτό το στόμα. Καλά θα κάνουν βέβαια να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι στον οικονομικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια στην Ευρώπη πάντα θα υπάρχει ιστορικά μια αντίστοιχη Δίκη της Νυρεμβέργης. Η Κύπρος έδειξε τον δρόμο. Ένας συνασπισμός των υγιών δυνάμεων του ευρωπαϊκού Νότου και οι αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες των λαών μέσα από καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες θα είναι η αρχή μιας νέας Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που οι λαοί της ονειρεύτηκαν και καλούνται τώρα να κάνουν πραγματικότητα. Τώρα είναι η ώρα της ειρηνικής ανατροπής. Τώρα είναι η ώρα που οι λαοί καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους αλλά και για αυτό των παιδιών τους.

Τα λόγια του Μπρεχτ δείχνουν αναμφίβολα τον δρόμο: «Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι, είσαστε χαμένοι. Φίλος σας είναι η αλλαγή, η αντίφαση σύμμαχός σας. Από το τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτε. Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται»… 

πηγη

Έξοδος από το Δημόσιο για 7.500 υπαλλήλους

Την έξοδο από το Δημόσιο βλέπουν 7.500 υπάλληλοι με ορόσημο το 2014. Πρόκειται για επίορκους, κοπανατζήδες, εργαζομένους, οι οποίοι κατέλαβαν τις θέσεις με πλαστά πιστοποιητικά, "διαθεσίμους", που δε θα επιτύχουν μετακίνηση εντός δωδεκαμήνου, αλλά και όσους περάσουν κάτω από τον… πήχυ της αξιολόγησης των ικανοτήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", οι συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, για να επιτευχθεί η μνημονιακή δέσμευση για 150.000 υπαλλήλους λιγότερους στη χώρα μας μέχρι το τέλος του 2015.

Την ίδια ώρα, σάρκα και οστά φαίνεται να λαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. ευρώ.

Ο συνολικός σχεδιασμός για ολόκληρο το 2013, που θα παραδοθεί στην τρόικα, μιλά για 35.157 «διαθέσιμους» υπαλλήλους. Σημείο-κλειδί θα αποτελέσει η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων. Μέχρι το τέλος Μαΐου, αναμένεται να έχουν αξιλογηθεί δομές, στις οποίες απασχολούνται 446.911 άτομα.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου, για τον ίδιο σκοπό, θα έχουν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, η αξιολόγηση  18 φορέων του υπουργείου Υγείας, η αξιολόγηση 16 φορέων του υπουργείου Εσωτερικών, τριών φορέων του υπουργείου Παιδείας και άλλων τριών του υπουργείου Εργασίας. Περίπου 749 περιφερειακοί φορείς του Δημοσίου βρίσκονται, επίσης, στο… μικροσκόπιο και σε αυτούς απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι, αλλά θα περάσουν σε διαθεσιμότητα 1.000, ενώ από τους 152.540 σε εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα περάσουν σε διαθεσιμότητα 7.627.

Εξετάζεται μείωση, μέσω εκπτώσεων, στο "χαράτσι" ακινήτων

Μικρότερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με μείωση των συντελεστών στο ειδικό τέλος της ΔΕΗ σε ποσοστό έως και 20% και με οροφή τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στις τιμές ζώνης, προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παραδοθεί εντός των προσεχών ημερών στον πρωθυπουργό ώστε να τεθεί υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης σε μικρά και μεσαία ακίνητα, που θα προέλθει από το συνδυασμό της μείωσης, τόσο των συντελεστών παλαιότητας, όσο και των τιμών ζώνης των ακινήτων.

Προωθείται, επίσης, χαλάρωση των κριτηρίων, προκειμένου να απαλλαγούν από το ειδικό τέλος οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι και πολύτεκνοι.

Με βάση το σχέδιο, προβλέπεται, συν τοις άλλοις, παροχή εκπτώσεων, ανάλογα με τους συντελεστές παλαιότητας. Οι μειώσεις στο ειδικό τέλος θα κυμαίνονται από 0,60 ευρώ, μέχρι 1,60 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η κάθε κατοικία.

Κλειστός 24 και 25 Μαρτίου ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Το διήμερο της Κυριακής 24 και της Δευτέρας 25 Μαρτίου, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα (γραμμές 2 και 3) θα είναι κλειστός, λόγω της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Ο σταθμός θα κλείσει με εντολή της Αστυνομίας από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεώτερης εντολής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Κυριακής και Δευτέρας λόγω παρελάσεων

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Τροχαία στην Αττική, όγω της μαθητικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  24 Μαρτίου και της στρατιωτικής παρέλασης που θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της απελευθέρωσης, στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτρα ισχύουν και στις εθνικές οδούς από την Παρασκευή για τους εκδρομείς του τριημέρου.

Λόγω της μαθητικής παρέλασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 07:00 της Κυριακής στους δρόμους:

- Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας σε όλο το μήκος της
- Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από τη συμβολή με τη Λ.Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας (Β. Γεωργίου Α'
- Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου) σε όλο το μήκος της
- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος
- Λεωφόρος Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου
- Όθωνος, σε όλο το μήκος της
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της

Για τη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρα, η κυκλοφορία θα διακοπεί:
Από τις 06.00 ώρα έως το τέλος της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου:

- Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
- Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της
- Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος
- Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο
- Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας
- Σέκερη, σε όλο το μήκος της
- Κουμπάρη, σε όλο το μήκος της

Από 06:30 έως το τέλος της παρέλασης:

- Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της
- Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
- Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της
- Β. Γεωργίου Β', σε όλο το μήκος της
- Β. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της
- Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της
- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της
- Όθωνος, σε όλο το μήκος της
- Πλατεία Ομονοίας
- Πειραιώς, στο τμήμα της από την Πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό
- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της
- Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της
- Πλατεία Καραϊσκάκη
- Καρόλου, σε όλο το μήκος της
- Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου
- Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας
- Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι. Μεταξά
- Αχιλλέως, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών
- Πλατεία Συντάγματος
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της
- Σταδίου, σε όλο το μήκος της
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Δ. Αρεοπαγίτου
- Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της

Τις ίδιες ώρες θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφορά, ενώ ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Αττικής όπου θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις.

Ακόμα, αυξημένη αστυνόμευση θα υπάρχει το τριήμερο σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών άνω του 1,5 τόνου σε συγκεκριμένες ώρες.
Στο μεταξύ, το διήμερο της Κυριακής 24 και της Δευτέρας 25 Μαρτίου, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα (γραμμές 2 και 3) θα είναι κλειστός, λόγω της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Ο σταθμός θα κλείσει με εντολή της Αστυνομίας από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεώτερης εντολής.

Κλείνει η Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Άρτας

Κλείνει, όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Άρτας, στις 26 Μαρτίου η ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου.«Η τελευταία εξέλιξη επιβεβαιώνει με τον ... πλέον κατηγορηματικό τρόπο την στάση της Διοίκησης και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την λειτουργία του Νοσοκομείου με συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς και τους εργαζομένους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας, οι οποίοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.Στη διάρκεια της συνέλευσης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής, στην είσοδο του Νοσοκομείου και ζητούν τη συμμετοχή των πολιτών, των συνδικαλιστών και κοινωνικών φορέων και των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Κίνδυνος κατάρρευσης του ασφαλιστικού ταμείου λόγω της μαζικής εξόδου των αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ

«Η κατάσταση η οποία έχει περιέλθει το Σώμα είναι άσχημη με ένα αβέβαιο συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αυτή η αβεβαιότητα έχει ως επακόλουθο να οδηγούνται πολλοί αστυνομικοί στην πρόωρη συνταξιοδότηση ενώ θα μπορούσαν να παραμείνουν αρκετά χρόνια ακόμα στο Σώμα» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο χώρο του Επιμελητηρίου με την παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΑΣΥ αλλά και της ΠΟΑΞΙΑ. Τόσο το συνταξιοδοτικό όσο και το μισθολογικό «μέλλον» των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, προβλέπεται δυσοίωνο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις από την εφαρμογή και του τρίτου Μνημονίου και τις επερχόμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλας, Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής ΑΕΑ οι μειώσεις που έχουν ψηφιστεί να γίνουν τόσο στους μισθούς των εν ενεργεία αστυνομικών όσο και στις κύριες αλλά και επικουρικές συντάξεις είναι μεγάλες, ενώ αυτή την χρονική περίοδο γίνεται μια προσπάθεια ώστε να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Στόχος είναι να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα και να αποτραπεί η μαζική έξοδος των αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ. κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του ταμείου. Εκείνο που επισημάνθηκε είναι πως πλέον οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος!


πηγη

Η επαναστατική οργάνωση Τραπεζικός Αγώνας χτύπησε ξανά...

Κοντά στο απόγευμα σήμερα τρομο-τραπεζιτο-κράτες απαλλοτρίωσαν με ένα χτύπημα όλα τα Κυπριακά υποκαταστήματα,για να ενισχύσουν το ταμείο της οργάνωσης "Τραπεζικός Αγώνας".

Η οργάνωση φάντασμα- που εμφανίστηκε λίγο μετά τη μεγάλη κρίση του 2008, έχει συμμετάσχει σε πλήθος τρομοκρατικών χτυπημάτων,σε μπαράζ ληστειών και εκβιασμών.Κατηγορείται για ηθικές αυτουργίες σε αυτοκτονίες και σε εμπρηστικά χτυπήματα κατασχέσεων.Τα πρόσωπα αλλάζουν συνεχώς, ειδικά όταν στοχοποιούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μόλις χθές στη γιάφκα της Κηφισιάς που ανήκει σε κάποιον Σαμαρά τα μέλη της οργάνωσης συναντήθηκαν και ξεδίπλωσαν το τελικό σχέδιο.Εκτελεστικός βραχίονας ήταν οι Στουρνάρας-Προβόπουλος ενώ περιφερειακό ρόλο είχαν αναλάβει οι Σαμαράς,Κουβέλης και Βενιζέλος.

Η απαλλοτρίωση κινήθηκε στα σχέδια της προηγούμενης-η εν λόγω οργάνωση απαλλοτρίωσε όλα τα υποκαταστήματα της Αγροτικής πριν λίγο καιρό με μεγάλη επιτυχία.

Προκήρυξη αναμένεται να βρεθεί μετά από λίγες μέρες σε ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου.

*Ίσως αν μεταδιδόταν έτσι οι ειδήσεις να αντιλαμβανόμασταν ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες και ληστές Τραπεζών.

πηγη

Παιχνίδια με τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις

«Πίσω» παίρνει η κυβέρνηση τη διάταξη με την οποία ρυθμιζόταν το θέμα της επιστροφής των ενισχύσεων που είχαν κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δεκάδες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ΔΕΚΟ που βρίσκονται σε «τροχιά» ιδιωτικοποίησης.

Από τις κρατικές εταιρείες που είχαν πρόβλημα με αυτό το ζήτημα και για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούσε την άμεση επιστροφή των συγκεκριμένων ποσών ήταν ο ΟΠΑΠ, ο ΟΔΙΕ, η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), αλλά και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για τα οποία υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση.

Το 2008 η Επιτροπή είχε εκδώσει απόφαση με την οποία ζητούσε από την Ελλάδα να ανακτήσει πάνω από 230 εκατ. ευρώ για παράνομες ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στα Ναυπηγεία κατά την περίοδο 1996-2002 υπό μορφή δανείων, εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου χωρίς προηγουμένως να δοθεί έγκριση από τις Βρυξέλλες. Η απόφαση αυτή ουδέποτε εκτελέστηκε. Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέσυρε από το νομοσχέδιο για την «Κεφαλαιαγορά» τη διάταξη που καθόριζε τις διαδικασίες ανάκτησης των παράνομων ενισχύσεων.

Σκοπός της εν λόγω διάταξης είναι να επανέλθουν οι συνθήκες ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις που στο παρελθόν ευνοήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο με τις εγγυήσεις που έλαβαν σε σχέση με τις υπόλοιπες που προσπαθούσαν από μόνες τους να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό της αγοράς. Προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση αυτής της «αδικίας», η Κομισιόν ζητούσε μάλιστα την έντοκη επιστροφή αυτών των ποσών.

Με άλλες τροπολογίες που κατατέθηκαν στο ίδιο νομοσχέδιο:

* Αποσύρεται η διάταξη που προέβλεπε τη διάκριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε «εισπράξιμες» και «μη», παρά το γεγονός ότι η τρόικα πίεζε ασφυκτικά προς αυτή την κατεύθυνση. Να σημειωθεί ότι με τη διάταξη, οφειλές 20 δισ. ευρώ ήταν υποψήφιες για «κούρεμα», από 55,6 δισ. που ανέρχονται συνολικά.

* Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 θα εποπτεύει ο γ.γ. Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

* Από την 1η Απριλίου θα ισχύσουν οι νέοι συντελεστές φορολόγησης των κερδών από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Τα πρώτα 100 ευρώ κερδών είναι αφορολόγητα και στη συνέχεια επιβάλλονται συντελεστές 10% για κέρδη από 100 έως 500 ευρώ και 20% για κέρδη άνω των 500 ευρώ.

* Ορίζεται ότι σε περίπτωση μη καταχώρισης συναλλαγών πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ανακριβούς ή εκπρόθεσμης δήλωσης, τα προβλεπόμενα πρόστιμα για τη χρήση του 2011 θα πρέπει να βεβαιωθούν και να εκδοθούν οι καταλογιστικές πράξεις εντός 3 μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Για τα αντίστοιχα πρόστιμα του 2012 το περιθώριο είναι 6 μήνες.

πηγη

Bροντερό «όχι» στο νομοσχέδιο για τη ναυτιλία

Σύσσωμα τα συνδικαλιστικά σωματεία το απέρριψαν και προαναγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις

Ενα δυνατό «όχι» στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, είπαν χθες συνδικαλιστικοί φορείς που εμπλέκονται στον χώρο της ναυτιλίας.

Σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι εννέα σωματείων και ομοσπονδιών έστειλαν ένα δυναμικό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ζήτησαν ομόφωνα την απόσυρση του νομοσχεδίου και προανήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις εάν αυτό ψηφιστεί.

Δραματική μείωση των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών, οικονομική κατάρρευση των ασφαλιστικών τους ταμείων, υπονόμευση τους δικαιώματος στην απεργία, στρατιωτικοποίηση του ΥΝΑ, απομόνωση των νησιών τους χειμερινούς μήνες, μεγάλες οικονομικές απώλειες για το ΝΑΤ, ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών είναι τα κύρια προβλήματα που δημιουργεί το νομοσχέδιο-σκούπα του ΥΝΑ, όπως αναφέρθηκαν από τους συνδικαλιστές.

«Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί ειδικά στα νησιά της άγονης γραμμής θα είναι δραματική. Οι κάτοικοι θα βιώσουν τις συνέπειες από την κατάργηση της 10μηνης επάνδρωσης-δρομολόγησης πλοίων πολύ σύντομα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Α. Νταλακογιώργος.

«Πάνω από 20 εκατ. ευρώ θα είναι η επιβάρυνση για το ΝΑΤ, λόγω του διωγμού των ναυτικών, που προβλέπεται μέσα από τις διατάξεις του νομοσχεδίου» δήλωσε ο Γ. Δαούσης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΝΑΤ.

«Το πολυνομοσχέδιο τσουβαλιάζει ό,τι έχει σχέση με τη ναυτιλία, με τα νησιά, με τη θάλασσα. Προωθεί την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών χωρίς να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον» επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, Ν. Γεωργίου.

«Καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων στα λιμάνια. Θα φτάσουμε να δουλεύουμε όλοι με τους όρους εργασίας που υπάρχουν στην προβλήτα της Cosco» σημείωσε ο Απ. Ντάλας, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). «Για πρώτη φορά επιδιώκεται με ένα νομοσχέδιο να γίνει σύγκρουση με όλους τους κλάδους εργαζομένων. Ο Κ. Μουσουρούλης επιχειρεί να κάνει ένα υπουργείο-στρατόπεδο» ανέφερε ο Σπ. Στρομπούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΝ.

«Ποιος ο λόγος να γίνει μια δημόσια υπηρεσία, όπως η πλοηγική, που σχετίζεται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του περιβάλλοντος ιδιωτική;» αναρωτήθηκε ο Τρ. Γρυπαίος, εκπρόσωπος των πληρωμάτων της Πλοηγικής.

Κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν «έκτρωμα», τάχθηκαν και οι ενώσεις των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων», μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), πληρωμάτων ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ).

πηγη  efsyn.gr

Τοποτηρητές στους ΟΤΑ

Αυτόματες αυξήσεις σε τέλη και φόρους και απολύσεις εργαζομένων χωρίς αποφάσεις δημοτικών ή περιφερειακών συμβουλίων φέρνει μεταξύ άλλων το νέο Οικονομικό Παρατηρητήριο που βάζει σε εφαρμογή  το υπουργείο Εσωτερικών κατ’ επιταγήν των μνημονιακών δεσμεύσεων της Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν νέο μηχανισμό που θα λειτουργεί σαν το «μακρύ χέρι» του κράτους και θα επιτηρεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών των δήμων και των περιφερειών σε ολόκληρη τη χώρα. Το βασικότερο όμως είναι πως θα καταργεί το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ και θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα στη λειτουργία τους, θέτοντάς τους σε «καθεστώς εξυγίανσης» με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Ελεγκτικός μηχανισμός

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει μέσα στον επόμενο μήνα να καταθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία εκτέλεσης των προϋπολογισμών και τους ανάλογους μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών που παρουσιάστηκε χτες, οι υπηρεσίες αυτές θα ελέγχουν τη νομιμότητα των προϋπολογισμών και θα τους επιστρέφουν στους ΟΤΑ.

Το Οικονομικό Παρατηρητήριο, το οποίο θα αποτελείται από έναν σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών και έναν εμπειρογνώμονα, θα ελέγχει παράλληλα τα στοιχεία. Σε περίπτωση που εντοπίζει αποκλίσεις πάνω από 10% από τον προϋπολογισμό που έχουν συντάξει οι ΟΤΑ, τότε το Παρατηρητήριο θα προχωρά σε μια προληπτική σύσταση προτείνοντας οδηγίες και μέτρα για τον απαιτούμενο ισοσκελισμό. Σε περίπτωση που η απόκλιση συνεχιστεί για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το Παρατηρητήριο θα θέτει τον ΟΤΑ «τιμωρητικά» σε ειδικό καθεστώς εξυγίανσης και θα τον υποχρεώνει να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται αυτόματες αυξήσεις στα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες, η επιβολή εντελώς καινούργιων φόρων, μειώσεις προσωπικού και αναστολή προσλήψεων. Επιπλέον θα προβλέπεται περιορισμός των δαπανών στα απολύτως απαραίτητα (μισθοδοσία εργαζομένων), κάτι που ουσιαστικά θα βάλει τέλος μεταξύ άλλων στα κοινωνικά και προνοιακά προγράμματα που «προκαλούν» ελλείμματα στους προϋπολογισμούς των δήμων και των περιφερειών. Σε περίπτωση που κάποιος ΟΤΑ αρνηθεί να στείλει εξαρχής στοιχεία για τους προϋπολογισμούς του, τότε θα αντιμετωπίσει άμεση διακοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που διανέμει το υπουργείο Εσωτερικών.

Αν αναλογιστεί κανείς πως τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου οι ΟΤΑ έχουν υποστεί μειώσεις 60% στους προϋπολογισμούς τους, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν ληξιπρόθεσμα χρέη που οφείλουν να ξεπληρώσουν κατά προτεραιότητα, είναι σχεδόν βέβαιο πως η πλειονότητά τους θα ενταχθεί αργά ή γρήγορα σε καθεστώς εξυγίανσης.

Αυτή τη στιγμή μόλις 20-25 δήμοι της χώρας από τους 325 εμφανίζουν θετικούς προϋπολογισμούς και αυτό λόγω της ύπαρξης εσόδων από άλλες δραστηριότητες όπως η ενοικίαση μαρίνων, παραλιών ή η λειτουργία χωματερών στην επικράτειά τους. Ο Δήμος της Αθήνας π.χ., που «κουβαλά» χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ακόμα και σήμερα από τις δημαρχίες της κ. Μπακογιάννη και του κ. Κακλαμάνη, θεωρείται δεδομένο ότι θα παρουσιάσει αποκλίσεις.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν δοθεί στους δήμους όλα τα χρήματα που χρωστά το υπουργείο Εσωτερικών μέσω των ΚΑΠ, που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια. Συνεπώς μπορεί να έχουμε αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς χωρίς την ευθύνη των ίδιων των ΟΤΑ» λέει στην «Εφ.Συν.» το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Σπύρος Τζόκας.

Αντιδρούν οι δήμαρχοι

Οι δήμαρχοι της χώρας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου και μέχρι στιγμής αρνούνται να στείλουν εκπρόσωπο στον νέο μηχανισμό επιτήρησης όπως προβλέπει και το σχέδιο που παρουσίασε χθες το υπουργείο Εσωτερικών. Αντίθετα, η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, που αρχικά είχε ταχθεί μαζί με τους δημάρχους, αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει με εκπρόσωπο στο Παρατηρητήριο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών αρνείται ότι τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας τους Οικονομικού Παρατηρητηρίου και υποστηρίζει ότι στόχοι του είναι ο διαχωρισμός των ΟΤΑ σε συνεπείς και ασυνεπείς, η «αποφυγή συσσώρευσης νέων υποχρεώσεων των ΟΤΑ και η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των δήμων». Ταυτόχρονα με τη λειτουργία του μηχανισμού θα δημιουργηθεί και ένα νέο πληροφοριακό σύστημα με την ονομασία «Κόμβος Διαλειτουργικότητας». Το σύστημα αυτό θα συλλέγει αυτόματα από τους δήμους και τις περιφέρειες τα οικονομικά στοιχεία τους, τα στοιχεία μισθοδοσίας και τα στοιχεία των εκτελούμενων από αυτούς έργων.

Οι καταγγελίες του SPD για σχέσεις της Μέρκελ με τους Ρώσους ολιγάρχες ανατίναξαν το ευρώ;

Μένουν λίγες ώρες για να μπει στην τελευταία διαδρομή της στο «καθαρτήριο» η κυπριακή περιπέτεια. Προς το παρόν όλοι μετρούν τις απώλειες, τωρινές και μελλοντικές μέσα και γύρω από την κυπριακή οικονομία.

Όποιος όμως και αν είναι ο απολογισμός, άσχημος ή περισσότερο άσχημος, υπάρχει μία βεβαιότητα από την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, είτε βρίσκεται στο Βερολίνο, είτε στις Βρυξέλλες, είτε στην Λευκωσία. Κι αυτή η βεβαιότητα είναι ότι το κυπριακό «ατύχημα» αφήνει πίσω του ανοικτή πληγή και ρήγμα πρωτοφανών διαστάσεων στην φερεγγυότητα της εγγύησης των καταθέσεων στο εσωτερικό της ευρωζώνης.

Ορισμένοι αναλυτές μιλούν για ένα τραγικό λάθος του Eurogroup στις 15/3, ανάλογο εκείνου που έκαναν στην Ντοβίλ η κα Μέρκελ και ο Σαρκοζί όταν συμφώνησαν ότι στην Ευρωζώνη το «κούρεμα» του κρατικού χρέους είναι μία «νόμιμη» και αποδεκτή υπόθεση. Για να ακολουθήσει με αρκετή καθυστέρηση το ελληνικό PSI με τα γνωστά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά spreads...


Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του Εurogroup στις 15 Μαρτίου να αποδεχθεί και να συμφωνήσει σε «κούρεμα» των εγγυημένων καταθέσεων, ήτοι των καταθέσεων μέχρι 100 χιλ. ευρώ (με απόφαση όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων από το 2009), έχει πολύ βαθύτερες συνέπειες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές από εκείνη της Ντοβίλ.

Βέβαια και οι δύο μαζί κατάφεραν να ραγίσουν τους δύο ακρογωνιαίους λίθους πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε η «φερεγγυότητα» του ευρώ: το αξιόχρεο του κρατικού χρέους και την εγγύηση των καταθέσεων. Ράγισε ανεπανόρθωτα η φερεγγυότητα εκείνη που επέτρεψε στο ευρώ να γίνει σε λιγότερο από δέκα χρόνια το δεύτερο μετά το δολάριο ισχυρότερο διεθνές αποθεματικό νόμισμα.

Και σ’ αυτό το «ράγισμα» η επανα-συγκόλληση δεν μπορεί να γίνει με μια δήλωση του τύπου «εμείς δεν το θέλαμε, ο κ. Αναστασιάδης το ζήτησε...» όπως ακούσαμε από υπεύθυνα γερμανικά και ολλανδικά πρόσωπα. 


Πολύ περισσότερο που η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των σκοπιμοτήτων που αυτή την στιγμή κυριαρχούν στην εσωτερική προεκλογική σκηνή της Γερμανίας.

Αξίζει να αναπαράγουμε εδώ σχόλια Γερμανών αναλυτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η διαμόρφωση της απόφασης του Eurogroup της 15ης Μαρτίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων ήταν η απάντηση της κας Μέρκελ στον πολιτικό εκβιασμό του SPD. Να πως έχει η ιστορία.

Πριν από αρκετούς μήνες το φθινόπωρο του 2012 το Capital.gr είχε επισημάνει ότι στον προεκλογικό ανταγωνισμό της Γερμανίας το SPD είχε εντοπίσει την διαφαινόμενη κυπριακή κρίση σαν μια ευκαιρία για να επιτεθεί στην Μέρκελ και να την κατηγορήσει για αδιαφανή εύνοια προς την Ρωσία του Πούτιν.

Τότε δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία καθώς κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει που θα κατέληγε η κυπριακή περιπέτεια, παρά το γεγονός ότι κάποια προειδοποιητικά μηνύματα είχαν αρχίσει να φτάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου.

Το SPD με την ανάδειξη της νέας κυπριακής κυβέρνησης και την δρομολόγηση της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κατηγόρησε την κ. Μέρκελ ότι δεν πιέζει την κατάσταση στην Κύπρο λόγω του ότι εκεί έχουν τα λεφτά τους οι φίλοι της οι Ρώσοι, για να το πούμε απλοελληνικά...

Η κα Μέρκελ που έχει επίμονα κατηγορηθεί ότι διατηρεί αδιαφανείς σχέσεις με τους Ρώσους ολιγάρχες αλλά και την ομάδα Πούτιν σήκωσε αμέσως το γάντι μπροστά το εκλογικό της κοινό και απαίτησε «διαφάνεια» και ενεργοποίηση του “bail –in” των κυπριακών τραπεζών εις βάρος των Ρώσων καταθετών τους...

Υποστήριξε την απόφαση αυτή και επιπλέον αποδέχθηκε το «κούρεμα» να κατέβει κάτω από το όριο των 100 χιλ. ευρώ που αποτελεί το ελάχιστο μέγεθος εγγυημένων καταθέσεων.

Το παράδοξο είναι ότι η πρόταση αυτή παρά τις αρχικές αντιρρήσεις έγινε αποδεκτή τόσο από την Κομισιόν όσο και από την ΕΚΤ,  παρά το ότι οι δύο αυτοί οργανισμοί τον Νοέμβριο του 2010 είχαν αρνηθεί να «κουρευτούν» οι senior ομολογιούχοι των ιρλανδικών τραπεζών για να μη δημιουργηθεί ρήγμα και πανικός στους καταθέτες/επενδυτές και ο πανικός αυτός περάσει στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Τώρα όχι μόνο δέχθηκαν το «κούρεμα» των καταθέσεων σαν «λύση» αλλά ακόμα χειρότερα δέχθηκαν να επεκταθεί το «κάψιμο» ακόμα και στις  διασφαλισμένες – εγγυημένες καταθέσεις  μέχρι τα 100 χιλ. ευρώ. Ανεξάρτητα από το αν στην συνέχεια οι ηγήτορες του Εurogroup προσπάθησαν να αναιρέσουν το κούρεμα στις εγγυημένες καταθέσεις, το λάθος είχε γίνει. Δεν είχαν ακούσει καμία από τις προειδοποιήσεις της «αλεπούς» που ακούει στο όνομα Γιουνκέρ.

Τώρα, όπως και να τελειώσει τις επόμενες ώρες ή μέρες το κυπριακό «καθαρτήριο», κάθε μισθωτός, συνταξιούχος, μικροαποταμιευτής στην Ευρωζώνη γνωρίζει ότι οι κυβερνήσεις στην περιοχή του Ευρω μπορεί ανά πάσα στιγμή να του απαλλοτριώσουν τους κόπους/αποταμιεύσεις μιας ζωής, για να σωθεί η τράπεζα που ο ίδιος είχε οδηγηθεί να τις καταθέσει...

Αυτό πολύ δύσκολα πλέον μπορεί να αλλάξει. Και όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Υπάρχουν βέβαια και οι αισιόδοξοι που βλέπουν σ’ αυτό το «λάθος» μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία για να κάνει η Ευρωζώνη ένα βήμα στην αντίθετη κατεύθυνση. Να βγάλει δηλαδή την ΕΚΤ ή το ESM μπροστά (ή κάποιον άλλον διευρωπαϊκό οργανισμό) σαν εγγυητή των διασφαλισμένων (μέχρι τα 100 χιλ. ευρώ) καταθέσεων και να αποκαταστήσει την φερεγγυότητα του ευρώ.

Αυτοί όμως είναι οι... αισιόδοξοι.    

πηγη


Πηγή:www.capital.gr

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ‏

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…
Η “Χούντα” το 74 παραδίδει στον “Εθνάρχη” υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).


-Ο “Εθνάρχης” μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977)….

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του “Τσοβόλα δώστα όλα” δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μ@λ@κ@ς λαός, αλλά στο ότι:

1ον. Πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα

2ον. Πρέπει να “δέσει” την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες

3ον. Και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις “χαρίσει” σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

- Ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)

Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κλπ..

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά “δεμένα” και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους…

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση

Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).

Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

Ήταν καιρός για το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός (Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το “EASY MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.

Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Έχουμε 3 δεδομένα:

1. Μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια

2. Υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

3. Οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα. ήταν καιρός για το τελικό “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων… ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας – Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

1. Θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;

3. Αν το παραμύθι “μπαμπούλας Τουρκία” κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους. Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.

Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι…………………… Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε . Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε… Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .

Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το “λεφτά υπάρχουν”, ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι “λεφτά δεν υπάρχουν”, ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά.

Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός). Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο “Πεντελικόν” στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ” και μέσα στο άρθρο λέει ότι “τοποθετήσανε” τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας…

Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα “προϊόν” ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο “παπαγαλάκια” και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς…)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.

(Σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως) Περιέργως τα funds του Σόρρος “προέβλεψαν” ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ… (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

ΔΝΤ
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών – που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε…

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ… Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς…

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοέλληνα Ρωμιού.

Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη, θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς, τι έχει ΝΑ γίνει.

Μέχρι τότε θα παίξει “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

Το τελικό “TIGHT MONEY SYSTEM” σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα.

Φοβούνται την άχνα…!!!!!!!!!!!

ΠΗΓΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ

Είμαστε σε συνθήκες πολέμου και αυτές τις ώρες είναι εγκληματικό να χωρίζονται οι αντιμνημονιακοί με βάση την κομματική προέλευσή ή την στόχευση που έχουν σε ευρύτερα θέματα.

Για την ακρίβεια το τελευταίο μεγαλο έγκλημα τις μεταπολίτευσης συντελειται αυτή την στιγμη που
μιλάμε, καθώς, λόγο της διαίρεσης των αντιμνημονιακών δυνάμεών στις τελευταίες εκλογές, σχηματίστηκε κυβέρνηση από τους Μνημονιακούς παρόλο που κυριαρχησαν οι αντιμνημονικοί στο εκλογικό σώμα.

Τα αποτελέσματά αυτή της διαίρεσης είναι ορατά και μετρήσιμα. Είναι η συνέχισή της ίδιας πολιτικής των μνημονίων με τραγικές συνέπειές για τον μέσο Έλληνα. Είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες, χρεοκοπίες, τα εκατομμύρια άνεργους, η δυστυχία, η φτώχεια, οι από επενδύσεις και τα λουκέτα.

Κύριοι έχουμε πόλεμο και οι κομματικές δικαιολογίες και οι στοχεύσεις πρέπει να παραμερίσουν μπροστά στον αγώνα.

Σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές ξέρουμε ότι εχθρός είναι το γερμανο-ελεγχόμενο eurogroup.

Ένα eurogroup το οποίο είναι δυστυχώς εποικοδόμημα των κοινωνιών και αιτημάτων της ευρωπης. Ένα eurogroup -και κατ επέκταση μια ευρώπη- η οποία έχει αποφασίσει να σακατέψει ηθικά κοινωνικά και πολιτικά την Νότια ευρώπη. Έχει αποφασίσει να κάνει τα πάντα ώστε να περασει ανώδυνα την κρίση ο πολίτης των ισχυρών κρατών η ελίτ και ο τραπεζίτης.

Αμφότεροι στοχεύουν όχι στην επίλυση της κρίσης με ανώδυνο τρόπο για όλους του Ευρωπαίους αλλά στην περιχαρακωση των κεκτημένων τους και στην μετάθεση των ευθυνών τους για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Ακόμη και στην εξαγωγή κέρδους αν αυτό είναι δυνατόν. Στοχεύουν στην αποκοπή ενός τμήματος του ευρωπαϊκού πληθυσμού και στην καταδίκη του.

Καθώς η ευρώπη χάνει ύψος οι ισχυροί λαοί πετούν του άλλους από το αερόστατο για να κερδισουν ύψος. Το χειρότερο είναι όλα αυτά τα κάνουν αντλώντας νομιμοποίηση με σαθρές έως και ρατσιστικές προκαταλήψεις που ξυπνούν τα στερεότυπα. Όλο αυτο το κλίμα κάνει το ευρωπαϊκό όραμα να μοιάζει νεκρό.

Πλέον ξέρουμε όλοι ότι η κύρια ευθύνη της καταστροφής στην Ελλάδα έχει αποδοθεί Ιστορικά σε αυτούς που κρυπτόμενοι διαχρονικά πίσω την θεωρία μιας πιθανής “αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων” έκαναν την αδυναμια τους να αρθρώσουν ελληνική φωνή στην Ευρώπη πολιτική στάση.
Έκαναν την καταστροφη της εθνικής οικονομίας της χώρας πολιτική επιλογή. Και ήρθαν στο τέλος θρασύτατα να αναφωνήσουν ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος για να αποφυγουμε την χρεοκοπία.

Ακόμη ξέρουμε πλέον ότι αυτοί που χαράσσουν την αυτοκαταστροφική και εθνοκτόνο πολιτική είναι προσηλωμένοι στα συμφέροντα του εκλογικού και πολιτικού κύκλου της Γερμανίας με την κρυφή ελπίδα να τους σώσει η ίδια ή κάποια αναμπουμπούλα και αλλαγη συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη.

Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ψυχολογία μικρής χώρας και είναι αδύνατον να λειτουργήσει σε μια ευρώπη χωρίς δημοκρατία. Δεν μπορεί ως χώρα θα αναβάλει συνεχώς την άσκηση της στο δικαίωμα λόγου ή των δικαιωμάτων της περιμένοντας μια αλλαγη συσχετισμού. Δεν μπορεί να ελπίζει σε μα αλλαγη συσχετισμού μεταξύ των ισχυρών για να μιλήσει, να θέσει αιτήματα ή να ευνοηθεί. Δεν μπορεί να κινείται στην ευρώπη περιμένοντας να περισσέψει κάτι από τις μάχες των ισχυρών. Δεν υπάρχει όφελος από την συμμετοχή μας σ αυτή την Ευρώπη στην οποία ή ψήφο μας θα είναι πάντα στρατευμένη στο πλευρό του ισχυρού.

Ούτε λόγος για πιθανή αλλαγη συσχετισμού σε πολιτικό-ιεδολογικό επίπεδο. Η κρίση αποκάλυψε πως έχουμε πόλεμο και ότι ζούμε σε μια ευρώπη που το εθνικό συμφέρον είναι ανώτερο του ιδεολογικού. Και ότι ετσι ήταν πάντα.

Σήμερα η Ελλάδα, και πολύ περισσότερο αύριο -όταν το μέγεθος της καταστροφής δεν θα κρύβεται από τα ΜΜΕ γιατί δεν θα υπάρχει λόγος-, δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί από ένα κόμμα. Ήδη δεν μπορεί να συμβεί αυτό με τον υπάρχοντα συσχετισμό στο δημόσιο χώρο. Κατά συνέπεια η Χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να απολαμβάνει μια διαίρεση των αντιμνημονιακων με κομματικά κριτήρια. Ούτε έχει την πολυτέλεια να επεξεργάζεται το κάθε κόμμα το σχέδιο του και να περιμένει.

Αυτή η πολυτέλεια είναι το έδαφος πάνω στο οποίο συνεχίζεται η καταστροφή μας.

Γινεται νομίζω κατανοητό ότι τα κομματικές διαίρεσες πρέπει να παραμερίσουν μπροστά στον κοινό αγώνα για την πατρίδα. Πρέπει όλοι οι αντιμνημονιακοί του συνταγματικού τόξου να ομονοήσουν με κύριους στόχους:

Την πρόκληση εκλογών τις οποίες η ανακοίνωση της σύμπτυξης σε κοινό αγώνα θα προκαλέσει εντός δίμηνου.
Την απόλυτη και συντριπτική πλειοψηφία στην Βουλή ώστε:
Να μπορέσει η πατριδα μας να διώξει τους Μνημονιακούς και να επιληφθεί η δικαιοσύνη όπου χρειάζεται.
Να υποστηριχτούν τα δικαιώματά του πολίτη και η Δημοκρατία που κινδυνεύει
Να μεταρυθμίστει με κάθε δημοκρατικό μέσο το τοπίο στα ΜΜΕ, στις Τράπεζες, στις αγορές,στον ανταγωνισμό, στο Δημόσιο, στην φορολογία.
Να μπορέσει η νέα βουλή να κάνει αναθεώρηση του συντάγματος και μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και
Να αντιτάξει -όχι το κόμμα και τα στελέχη του μόνο- άλλα η πατρίδα μια μαζική και ουσιαστική άμυνα στη ευρώπη και ευρύτερα.

με στόχο τα μέγιστα και τελικά την διάσωση της.

Μέτα την νίκη και την απελευθέρωσή -εντός της βουλής και του δημοσίου χώρου- θα υπάρχει χρόνος και πλείστες ευκαιρίες να ξαναμιλήσουμε κομματικά και να ξεδιπλωθούν τα σχέδια του καθενός για την πατρίδα.

Νομίζω ότι ηρθε η ώρα να πάρουμε την μοίρα στα χέρια μας

Κόβεται η σύνταξη Απριλίου σε όσους δεν έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Κόβεται η σύνταξη Απριλίου σε όσους δεν έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
Αναστέλλεται από τον Απρίλιο η καταβολή της σύνταξης στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας.
Για όσους δεν διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ, η διακοπή της σύνταξης θα ισχύσει από τη σύνταξη του μηνός Μαΐου, που θα καταβληθεί στις 29/4/2013.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ και προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, οι συνταξιούχοι αυτών των κατηγοριών θα πρέπει να προσκομίσουν, από την Τρίτη 26/3/2013 μέχρι και την Τρίτη 9/4/2013, στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:
- Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια ΔΟΥ.
- Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (από τα γραφεία ΑΜΚΑ των αρμοδίων υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΚΕΠ) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που αναφέρει τον ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας).
Η αυτοπρόσωπη παρουσία θα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο και σε αντίθετη περίπτωση με εξουσιοδότηση.
Για τους συνταξιούχους κατοίκους εξωτερικού, η ενημέρωση για την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνει μέσω των πρεσβειών και οι σχετικές διαδικασίες θα καθοριστούν λεπτομερώς με νεότερες οδηγίες.
Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών εντός της οριζόμενης προθεσμίας, θα ανασταλεί η σύνταξη και θα επαναχορηγηθεί με την υποβολή τους στα αρμόδια υποκαταστήματα.

Η κρυμμένη ατζέντα των Illuminati

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα παρακολουθήσετε μέσα από τις κάρτες του γνωστού παιχνιδιού,την εξιστόρηση της ατζέντας των Illuminati. Όσοι από εσάς έχετε διαβάσει προηγούμενα άρθρα της ιστοσελίδας θα ξέρετε ήδη, για το περιβόητο πια παιχνίδι της εταιρίας Steve Jackson Games.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι με τις περίεργες κάρτες που ανάγκασε την CIA και την NSA,να εισβάλλουν στα γραφεία της εταιρίας του Jackson, να τα κάνουν γυαλιά καρφιά και να πληρώσουν βαρβάτη αποζημίωση στον ιδιοκτήτη της εταιρίας. Ο κύριος Jackson έκανε βλέπετε το λάθος να προσλάβει ένα hacker, τον Loyd Blankenship και κατόπιν να αναδημοσιεύει σε καρτούλες αυτά που βρήκε ο Loyd με το BBS του, το οποίο είχε ονομάσει Phoenix Project.


Κατά σύμπτωση την ίδια περίπου περίοδο κάποιοι στον Economist δημοσίευαν λεπτομέρειες από ένα άλλο, συνώνυμο project, στην πρώτη τους σελίδα.

Ένα project του οποίου τα τελικά στάδια βλέπουμε σήμερα να εξελίσσονται ομαλά!

Ύστερα από την εισβολή ακολούθησε δίκη στην οποία οι άνθρωποι των Μυστικών Υπηρεσιών, ισχυρίστηκαν ότι μπούκαραν για να ανακτήσουν από τον Loyd ένα αρχείο του Ε911 (το αντίστοιχο του 100) ο οποίος περιείχε όπως αποδείχτηκε τον τηλεφωνικό κατάλογο της διοίκησης του Φορέα!!!

Φυσικά και οι Μυστικές Υπηρεσίες καταδικάστηκαν, έχασαν την δίκη, ξεφτυλίστηκαν από τον δικαστή και πλήρωσαν πολλά λεφτά στον Jackson. Αυτό που απέμεινε σε εμάς είναι οι καρτούλες. Κάθε μία δείχνει την αλήθεια. Ένα μικρό τμήμα της αλήθειας.

Ένα μικρό κομμάτι από το παρελθόν, το παρόν, αλλά ΚΥΡΙΩΣ από το μέλλον μας!!!

Οι Δίδυμοι Πύργοι, η Κρίση και οι κατασχέσεις περιουσιών, τα 147 υπερμονοπώλια που μας διαφεντεύουν, οι συνδυασμένες καταστροφές στην Φουκουσίμα, είναι το παρελθόν και το παρόν.

Ο ΨευτοΜεσσίας, η έλλειψη πετρελαίου, ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μερικές εικόνες από το σκοτεινό μας μέλλον.

Το μέλλον που θα δημιουργηθεί μέσα από την επίτευξη των 25 στόχων των Illuminati.

Οι οποίοι από το 1771 συστηματικά και σταθερά, και με ποικιλία μεθόδων, υλοποιούν τους 25 στόχους τους.

Τους στόχους που θα τους βοηθήσουν να ικανοποιήσουν την βασική απαίτηση της θρησκείας τους:

Την επιβολή μιας παγκόσμιας δαιμονοκρατίας με τον Αντίχριστο - Μεγάλο Αδερφό - Παγκόσμιο Δικτάτορα στην ηγεσία.

Το βίντεο που ακολουθεί παραθέτει τις κυριότερες κάρτες και τους 25 στόχους τους.

Τώρα, στα τελευταία χρόνια του Ανθρώπου, οι στόχοι είναι πια προφανείς.

Και οι εξελίξεις ραγδαίες.

Δείτε το βίντεο:

Κύπρος - Μνημόνιο-βαμπίρ με κούρεμα 40% στους μικροκαταθέτες!

Μνημόνιο-βαμπίρ στα σκαριά για την Κύπρο με επιστροφή του κουρέματος κατά 40% των μικροκαταθετών!
Όπως και να το παρουσιάσουν αυτό που θα συμβεί τελικά είναι να κουρευτούν οι μικροκαταθέτες ακόμη και με ποσό 40%, η να εξαναγκασθούν να δώσουν τις μισές καταθέσεις του στο Ταμείο Αλληλεγγύης!
Δύσκολα οι Ευρωπαίοι θα κουρέψουν τις καταθέσεις των Ρώσων επιχειρηματιών γιατί αυτό το μόνο που θα έκανε ήταν να καθυστερήσει την χρεοκοπία για ένα- δύο μήνες. Οι Ρώσοι θα σήκωναν όλο το χρήμα.
Όπως όλα δείχνουν ο Αναστασιάδης ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο-βαμπίρ για τους απροστάτευτους Κύπριους πολίτες.
Όλα αυτά δεν είναι παρά μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης.
Έρχεται η ώρα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ

Η Ευρώπη έχει καταδικαστεί σε οικονομική αποσύνθεση ως αποτέλεσμα του «εκφοβισμού» της Κύπρου από τους πολιτικούς ηγέτες και της υπεροπτικής στάσης τους έναντι της δήμευσης περιουσίας, δηλώνει στους Financial Times ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης, μεταδίδει το stockwatch.

Όπως σημειώνει ο κ. Ορφανίδης, το ευρωπαϊκό εγχείρημα συντρίβεται στη γη, καθώς οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί συνιστούν θεμελιώδη αλλαγή στη δυναμική της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της αποσύνθεσης. «Δε βλέπω πώς μπορεί αυτό να ανατραπεί», προσθέτει ο κ. Ορφανίδης.

Συνεχίζει δηλώνοντας ότι θα περίμενε τους ηγέτες της ευρωζώνης να στηρίξουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα και τους πολίτες των μικρότερων και πιο αδύναμων κρατών-μελών έναντι «διακρίσεων». Προσθέτει ότι οι κινήσεις που έγιναν συνιστούν παρωδία των ευρωπαϊκών συνθηκών και δείχνουν ότι στην Ευρώπη δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο.

Ο Κύπριος οικονομολόγος αναφέρει ότι, «είδαμε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως την Ολλανδία, να βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το ευρωπαϊκό, προσπαθώντας να καταρρίψουν το οικονομικό μοντέλο χωρών όπως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο».

Ο Αθανάσιος Ορφανίδης αμφισβητεί επίσης την αξιοπιστία της απειλής της ΕΚΤ να διακόψει την παροχή ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες, καθώς ο Μάριο Ντράγκι δε θα ήθελε να χρεωθεί η τράπεζά του την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη.

Προειδοποιεί τέλος ότι δεν έχει ακόμα γίνει ορατή στις αγορές η πλήρης έκταση της κατάρρευσης της εμπιστοσύνης που έχει προκαλέσει ο χειρισμός των κυπριακών προβλημάτων. «Το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών στην περιφέρεια θα αυξηθεί περαιτέρω – δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Αυτό με τη σειρά του θα κάνει την ύφεση βαθύτερη, εντείνοντας τα δεινά που έχει προκαλέσει ο χειρισμός της κρίσης έως τώρα», καταλήγει ο κ. Ορφανίδης.