EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκατοντάδες αυθαίρετα μπαίνουν παρανόμως σε καθεστώς τακτοποίησης

Εκατοντάδες αυθαίρετα μπαίνουν παρανόμως σε καθεστώς τακτοποίησης, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας σύμφωνα με το “σκάι”. Οι ιδιοκτήτες των επίμαχων κτισμάτων ζητούν, από την οικεία Πολεοδομία, να τους χορηγήσει βεβαίωση, ότι τελούν υπό τακτοποίηση, προκειμένου να την καταθέσουν στην Εφορία, ζητώντας διαγραφή των επιβληθέντων προστίμων. Σύμφωνα με τις Πολεοδομίες, οι περιπτώσεις που εντοπίζονται αποστέλλονται στην εισαγγελία, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
Κι αυτό, γιατί ο νόμος είναι σαφής: εξαιρούνται της τακτοποίησης όλα τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, στον αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους ή άλλες προστατευόμενες περιοχές, όπως για παράδειγμα, τμήματα του Υμηττού και λοιπών ορεινών όγκων. Της τακτοποίησης, εξαιρούνται, επίσης και όλα τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί μετά τον Ιούλιο του 2011.
Η διάταξη, όμως, αυτή, σε αρκετές περιπτώσεις, καθίσταται ανενεργός, με την κατάθεση του φακέλου τακτοποίησης, όπου ψευδώς βεβαιώνεται, ότι το αυθαίρετο δεν ανήκει στις εξαιρούμενες περιπτώσεις. Κατατίθεται ηλεκτρονικά (άρα χωρίς έλεγχο) η αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση της τακτοποίησης και μετά την καταβολή του προβλεπόμενου παράβολου, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζητά διαγραφή των επιβληθέντων προστίμων.
Οι Πολεοδομίες, παρεμβαίνουν στη διαδικασία τακτοποίησης, μόνον εάν υποβληθεί αίτημα για την χορήγηση βεβαίωσης, ότι το αυθαίρετο τελεί υπό τακτοποίηση. Μόλις υποβληθεί σχετικό αίτημα, διενεργούν έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθότητα των στοιχείων του φακέλου και για την ακρίβεια, ότι το υπό τακτοποίηση αυθαίρετο δεν ανήκει στις εξαιρούμενες περιπτώσεις. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία είναι ανακριβή, η υπόθεση αποστέλλεται στην εισαγγελία.
Πόσο εύκολο, όμως, είναι το έργο των Πολεοδομικών Γραφείων, που, όπως χαρακτηριστικά, στελέχη τους, δήλωσαν στον ΣΚΑΪ, «πάνε στον πόλεμο, χωρίς όπλα». Γιατί δεν υπάρχουν δασικοί χάρτες, οι γραμμές αιγιαλού δεν έχουν ακόμη οριοθετηθεί και όλα τα Πολεοδομικά Γραφεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.
Μέσα σε αυτό το τοπίο καλούνται να αποφανθούν επί σειράς αιτημάτων που αφορούν σε διαγραφές προστίμων.
Για παράδειγμα, πως αντιμετωπίζεται η περίπτωση αυθαιρέτου, που έχει ανεγερθεί ως αναψυκτήριο (και τακτοποιήθηκε ως τέτοιο), αλλά επί της ουσίας εξακολουθεί να αποτελεί κατοικία ή το αίτημα που υποβάλλεται από αλυσίδα super market και αφορά σε επιτρεπόμενες χρήσεις.
Όλα αυτά (και πολλά ακόμη) αναμένεται να αποσαφηνιστούν, με την ολοκλήρωση του νέου νόμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, που επεξεργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσω του οποίου θα έχουμε κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων, με δυνατότητα νομιμοποίησης των μικρών παραβάσεων, τακτοποίηση για κάποιες άλλες και κατεδάφιση, για όσα αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί μέσα σε προστατευόμενες περιοχές.

Ελληνικό αδιέξοδο εντός ευρώ

Σε ένα κρίσιμο, ιστορικής σημασίας, σημείο καμπής έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία συμπληρώνοντας τρία χρόνια από την υιοθέτηση του πρώτου Μνημονίου, καθώς όλες μα όλες οι προβλέψεις έχουν ανατραπεί επί τα χείρω, χωρίς από την άλλη να διαφαίνεται καμία προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τερματισμού του εφιάλτη αυτού.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Η ανεργία, με βάση εκτιμήσεις του ΚΕΠΕ, θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, ξεπερνώντας το 30% και, αν περάσει η απαίτηση της τρόικας για 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο φέτος, το ποσοστό των ανέργων θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις, καθώς το ένα κύμα απολύσεων στο Δημόσιο θα διαδέχεται το άλλο. Το διαθέσιμο εισόδημα ως αποτέλεσμα της περικοπής των μισθών και της αύξησης των φόρων έχει μειωθεί κατά 50% και θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου Μνημονίου.
Τα έσοδα στα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία υπολείπονται σταθερά των στόχων και οι αποκλίσεις θα αυξάνονται ακολουθώντας κατά πόδας την εξάπλωση της φτώχειας και της ανεργίας, όσες ρυθμίσεις κι αν ανακοινώσουν.
Στον επιχειρηματικό χάρτη, όσες επιχειρήσεις δεν κλείσουν τους επόμενους μήνες λόγω ανεπαρκούς ζήτησης θα διερευνούν τις οδούς ασφαλούς μεταφοράς είτε της έδρας τους είτε της παραγωγής τους στο εξωτερικό (όπως έκαναν πρόσφατα και οι σημαντικότερες από τις εναπομείνασες κερδοφόρες, όπως η ΦΑΓΕ, η 3Ε κ.ά.), με δραματικά αποτελέσματα τόσο για τα δημόσια έσοδα όσο και για την απασχόληση, εντείνοντας την οικονομική ερημοποίηση της Ελλάδας.
Η δραματική αυτή κατάσταση που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα ενός αριστοτεχνικού -στην ακρίβεια του σχεδιασμού και της εφαρμογής του- σχεδίου διάσωσης των πιστωτών μας. Τράπεζες και κερδοσκόποι, που επί δεκαετίες απομυζούσαν τον ελληνικό προϋπολογισμό επιβάλλοντας εξωφρενικά επιτόκια (πολλαπλάσια, π.χ., των γερμανικών), μόλις είδαν τα πρώτα σύννεφα, ξεφόρτωσαν τα ομόλογα τους και εξαφανίστηκαν επιβάλλοντας εν είδει τιμωρίας το πιο βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί στη Δυτική Ευρώπη.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι τι κάνουμε τώρα; Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι «πιάσαμε τον πάτο», άρα αρχίζει η ανοδική πορεία, δεν πείθουν, γιατί, ακόμη και να ισχύει, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν είμαστε αντιμέτωποι με έναν κλασικό κύκλο (τύπου U ή ακόμη και V ), αλλά με μια παρατεταμένη ύφεση (τύπου L).Το ζητούμενο, δηλαδή, ήταν εξαρχής η ελληνική οικονομία να αλλάξει και ειδικότερα να κατέβει κατηγορία.

Ακατάλληλη για την Ελλάδα η νομισματική πολιτική του ευρώ
 

Η μοναδική δυνατότητα που έχει η Ελλάδα για να θέσει ξανά σε λειτουργία την οικονομική της μηχανή, που αποτελεί και εκ των ων ουκ άνευ όρο για τη στήριξη των εισοδημάτων, είναι να αποκτήσει τη δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής. Να πάψουν, δηλαδή, η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, τα επιτόκια και η συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος μας να καθορίζονται στη Φρανκφούρτη, με κριτήρια που είναι άσχετα με την ελληνική πραγματικότητα και, με βάση την πικρή εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, εξυπηρετούν τη γερμανική οικονομία και κανέναν άλλο. Μόνο τότε μπορεί να κυκλοφορήσει ξανά χρήμα στην αγορά και να ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση, που θα αυξήσει τον τζίρο και θα τονώσει εκ νέου την απασχόληση.
Σήμερα, δημόσια ή ιδιωτικά, ομολογείται από παντού, τόσο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης -αυτούς τουλάχιστον που δεν πίνουν στην υγεία της εσωτερικής υποτίμησης επάνω στα πτώματα όσων αυτοκτόνησαν- όσο κι από παράγοντες της αγοράς, ότι η νομισματική πολιτική που συνοδεύει το ευρώ είναι καταστροφική ή, πιο ήπια, ακατάλληλη για την Ελλάδα. Αναγνωρίζεται, δηλαδή, η αρνητική επίδραση του ευρώ στην ελληνική οικονομία. Από κει και πέρα, οι μεν πρώτοι περιμένουν αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών, στο ακαθόριστο μέλλον, για να γίνει η νομισματική πολιτική του ευρώ «πιο φιλική προς τους Νότιους χρήστες», ενώ οι άνθρωποι της αγοράς προσδοκούν τη βελτίωση άλλων μεγεθών (π.χ. ανταγωνιστικότητα) ώστε να ξεπεραστεί η αρνητική επίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Ακόμη όμως κι αν θεωρήσουμε λογικό να περιμένουμε τις εκλογές στην Ολλανδία για να βελτιωθεί η νομισματική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας ή να οδηγούμε στην πείνα τούς όλο και λιγότερους εργαζόμενους για να αντισταθμιστεί η αρνητική επίδραση του ακριβού ευρώ, το ουσιώδες είναι πως ακόμη κι αυτοί οι στόχοι αποδεικνύονται σαν τον ορίζοντα: όσο πλησιάζουμε για να τους πιάσουμε τόσο απομακρύνονται! Και ταυτόχρονα ο εφιάλτης συνεχίζεται, με νέες -υγιείς μέχρι πρότινος!- επιχειρήσεις να κατεβάζουν ρολά και επιπλέον ανθρώπους να οδηγούνται στην αυτοκτονία, τσακισμένοι από τα χρέη ή από μια προοπτική επιβίωσης χωρίς αξιοπρέπεια.
Η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, ωστόσο -που συνιστά μόνο αιτία δεινών για τον άγριο νεοφιλελευθερισμό που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη-, αποτέλεσε το μέσο που έβγαλε από την κρίση όλες εκείνες τις χώρες που επέλεξαν να απαλλαγούν με δική τους πρωτοβουλία από το θανάσιμο εναγκαλισμό πιστωτών και ξενοκρατίας.
Η Αργεντινή και η Βενεζουέλα αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αντίθετα με τις αυθαίρετες κυρίαρχες ερμηνείες, που θέλουν την επιστροφή τους στην ανάπτυξη να στηρίχθηκε στην άνοδο των διεθνών τιμών των βασικών εμπορευμάτων (πετρέλαιο, μεταλλεύματα, δημητριακά, ρύζι κ.ά.), δηλαδή σε εξωγενείς και εντέλει τυχαίους παράγοντες, η επανεκκίνηση της οικονομίας τους προήλθε από τις αυξήσεις που έδωσαν σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους και επίσης από την άσκηση βιομηχανικής πολιτικής, μιας στοχευμένης, δηλαδή, πολιτικής υποστήριξης κρίσιμων κλάδων της μεταποίησης.
Μόνο που για να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική πρέπει το Νομισματοκοπείο να κόβει εθνικό χρήμα και οι νομισματικές Αρχές της χώρας να αποφασίζουν για όλες τις λεπτομέρειες.
Η τεράστια θετική επίδραση της ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής στην οικονομική  ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή μιας χώρας επιβεβαιώνεται επίσης αν στρέψουμε το βλέμμα μας και στις σκανδιναβικές χώρες, που με βάση πρόσφατο (2 Φεβρουαρίου) αφιέρωμα του βρετανικού περιοδικού Economist αποτελούν «το επόμενο σούπερ μοντέλο», όπως έγραφε από την πρώτη του κιόλας σελίδα. Σουηδία, Νορβηγία και Δανία όμως αν μπόρεσαν να περάσουν σχεδόν ανεπηρέαστες την κρίση του 2008 και να μην δεχτούν τους τριγμούς που υπέστησαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και περισσότερο οι περιφερειακές της Ευρωζώνης, αυτό οφείλεται στο ότι διέθεταν ανεξάρτητη νομισματική πολιτική. Μπορούσαν, δηλαδή, να ασκούν συσταλτική ή επεκτατική νομισματική πολιτική με βάση την πορεία του δικού τους οικονομικού κύκλου και όχι της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi ή της Deutsche Bank… Το παράδειγμα των συγκεκριμένων σκανδιναβικών κρατών υπογραμμίζει δηλαδή ότι ακόμη και στην ευρωπαϊκή ήπειρο και, μάλιστα, ανεπτυγμένες οικονομίες μπορούν μια χαρά να επιβιώσουν χωρίς να έχουν εκχωρήσει τη νομισματική τους ανεξαρτησία στην ανεξέλεγκτη ΕΚΤ.

«Ντεμοντέ» ο ευρωπαϊσμός
 

Υπάρχουν, ωστόσο, δύο επιπλέον λόγοι που καθιστούν απαραίτητη για την Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ με όρους κυρίαρχου κράτους. Με δική μας, δηλαδή, πρωτοβουλία. Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με το ανανεωμένο διεθνές ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της βιομηχανίας που απαιτεί αυξημένο ρόλο του κράτους και πιστώσεις.
Η Ελλάδα, συμμετέχοντας στη νεοφιλελεύθερη πλειοδοσία για λιγότερο κράτος, κινδυνεύει να μείνει έξω από έναν καταμερισμό εργασίας που μόλις τώρα μορφοποιείται, προς όφελος, φυσικά, των ισχυρών κρατών. Εντός της Ευρωζώνης ο ρόλος που της επιφυλάσσεται είναι εντελώς ασήμαντος και περιθωριακός!
Ο δεύτερος λόγος βάσει του οποίου προκρίνεται η απόκτηση εθνικού νομίσματος σχετίζεται με τις πολύ σημαντικές αλλαγές που κυοφορούνται στην Ευρωζώνη μετά το σαρωτικό αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, όπου η πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε τις επιλογές της Γερμανίας και φάνηκε να υιοθετεί -στην καλύτερη περίπτωση- κριτική στάση απέναντι στο ευρώ και στη λιτότητα. Πλέον, δηλαδή, δεν είναι και πολύ… της μόδας το να δηλώνεις φανατικός υπέρμαχος του «ευρωπαϊκού κανόνα», όπως κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Ο ευρωπαϊσμός, ταυτισμένος με τη λιτότητα και τη φτώχεια, έγινε ξαφνικά «ντεμοντέ». Σε αυτό το πλαίσιο αμφισβήτησης και κρίσης νομιμοποίησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος καθόλου δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χαρακτηριστεί, για παράδειγμα, αποδιοπομπαίος τράγος και να προκριθεί η απομάκρυνση μας από τη Ζώνη του Ευρώ, λόγω της οικονομικής παρακμής και ενδεχομένως ταυτόχρονα με το νέο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους. Στο βαθμό, όμως, που θα γίνει με όρους της Γερμανίας και των τραπεζιτών, τίποτε θετικό δεν θα σημάνει για την Ελλάδα.
Η απόφαση της επιστροφής στη δραχμή επομένως πρέπει να ληφθεί στο εσωτερικό της χώρας και -το σημαντικότερο ίσως- όχι από την οικονομική ελίτ των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, όπως συμβαίνει σήμερα, που αδιαφορούν παντελώς για την ευρωστία της εσωτερικής αγοράς, την κοινωνική συνοχή -καθώς τα δικά τους κέρδη προέρχονται από εξωχώριες πηγές- και την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα διδάγματα και οι δραματικές εμπειρίες των τελευταίων ετών ας ελπίσουμε να συνέβαλαν ώστε το μέσα και οι στόχοι της οικονομικής πολιτική( να επανεξεταστούν χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις. Η άλλη επιλογή είναι φτωχόποίηση, κατοχή και παρακμή.

Με "ποιον θα πάει" η Ελλάδα στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης των “μυστικών της οικονομίας” ,ούτε να έχει πτυχία από τα ακριβά πανεπιστήμια τα οποία έχουν τελειώσει όλοι αυτοί οι τροϊκανοί που μπήκαν βίαια στην ζωή μας για να καταλάβεις ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ. 

Το καταλάβαμε για τα καλά εδώ στην Ελλάδα όταν μας επέβαλαν “τελικές λύσεις” που η ανακοίνωσή τους έμοιαζαν με ανάγνωση θανατικής καταδίκης. Και το ζούμε τα τελευταία 24ωρα στην Κύπρο όπου η απόφαση του Eurogroup -δηλαδή της Γερμανίας για να μην κρυβόμαστε- έχει προκαλέσει παγκόσμιο πανικό!


Η γερμανική αλαζονεία την οποία ο κόσμος έχει πληρώσει για τα καλά συνοδευόταν πάντα από ισχυρή τάση αυτοκαταστροφής και αυτό φάνηκε και στους δυο μεγάλους πολέμους που προκάλεσε. Το κακό είναι ότι τα λάθη της τα κατάλαβε -αν τα κατάλαβε- αφού είχε καταστρέψει όλο το πλανήτη!

Πόλεμος γίνεται και τώρα. Και αυτά τα τελευταία 24ωρα αυτό έγινε περισσότερο εμφανές με την εμπλοκή της Ρωσίας. Σενάρια και αναλύσεις δίνουν και παίρνουν προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν ποιος είναι με ποιον και τι παιχνίδι παίζεται, αφού αρκετοί θεωρούν αδιανότητο η Γερμανία μόνη της να έχει κάνει μια τόσο άστοχη κίνηση σαν κι αυτή που έγινε στην Κύπρο.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η Ελλάδα. Με ποιον θα πάει και ποιον θ΄ αφήσει σ΄ αυτό το πόλεμο για να διασφαλίσει ότι έχει απομείνει να διασφαλιστεί. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι προσκολλημένη στο “γερμανικό άρμα”. Ακόμη και ο φιλογερμανός Μεταξάς είχε σχετικά γρήγορα καταλάβει ότι η θέση της Ελλάδας δεν ήταν στο πλάϊ της ναζιστικής τότε Γερμανίας.

Σ΄ αυτό το πόλεμο που εξελίσσεται η Ελλάδα “προσδέθηκε” για τα καλά στις απαιτήσεις και διαταγές του Βερολίνου . Τις εκτέλεσε όλες χωρίς δεύτερη κουβέντα ή διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματα δεν χρειάζονται ανάλυση και εξηγήσεις. Ο κάθε Έλληνας πολίτης τα ζει κάθε μέρα.

Εντός της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις και φωνές οι οποίες θέτουν το ερώτημα “αν η Ελλάδα “αγκάλιασε” τον σωστό άνθρωπο”. Το ερώτημα τίθεται εδώ και αρκετούς μήνες αλλά οριστική απάντηση δεν έχει δοθεί. Θέλοντας και μη όμως η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί και να αποφασίσει αναλύοντας τα δεδομένα να αποφασίσει με “ποιον θα είναι” σ΄ αυτόν τον πόλεμο που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αμείλικτος. Θα εξακολουθήσει να έχει στραμμένο το βλέμμα στο Βερολίνο ή θα το στρέψει κι αλλού για να "χτίσει" συμμαχίες και συνεργασίες τις οποίες ούτε καν επεδίωξε αυτά τα τρία χρόνια της κρίσης; Θα εκτελεί χωρίς αντίρρηση ακόμη και τις πιο παράλογες εντολές του Βερολίνου ή θα προσπαθήσει επιτέλους να εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται εντολή για να αυτοκτονήσει κάποιος. Το κάνει και μόνος του αν το αποφασίσει.

Η απόφαση του Eurogroup για το "κούρεμα" καταθέσεων στην Κύπρο ίσως να αποδειχτεί ένα λάθος που προήλθε από την γερμανική αλαζονεία. Κι αν γίνει αυτό θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για να τεθούν ίσως ευτύτερα οι επιπτώσεις των γερμανικών εμμονών στις χώρες που έβαλε το χέρι της για να τις ...νοικοκυρέψει. Όπως "νοικοκύρεψε" και την Ελλάδα. Αν η ευκαιρία δοθεί ελπίζουμε αυτή τη φορά να την εκμεταλλευθούμε.


ΠΗΓΗ

Τράπεζα της Ελλάδος - Ποτέ δεν άνηκε στο δημόσιο (Ντοκιμαντέρ)

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια ιδιωτική επιχείρηση! Το κράτος κατέχει ελάχιστο ποσοστό! Το 92% Των μετόχων είναι άγνωστο! Σαν επιχείρηση έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της ακόμα και ενάντια της Ελλάδος!





Ιδού τα ψεύδη για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα: Ενδεχόμενο δήμευσης ή χρεοκοπίας

Απόλυτα ανακριβής αποδεικνύεται η διαβεβαίωση της κυβέρνησης διά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ότι οι καταθέσεις των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα είναι ασφαλείς, ενώ επίσης όταν μιλούσαν για απορρόφηση των κυπριακών υποκαταστημάτων από ελληνικές τράπεζες (πιθανότατα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που λειτουργεί ήδη στην "αγκαλιά" του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) επίσης αποδεικνύεται όταν εξέφρασαν απλά προθέσεις και λογάριαζαν χωρίς το ξενοδόχο, δηλαδή τον ιδιοκτήτη: Ήδη οι Κύπριοι ιδιοκτήτες αρνούνται να συναινέσουν σε μια τέτοια λύση.
Την απόφαση να κλείσουν την έλαβε η Κυπριακή Κεντρική Τράπεζα και ήΉδη τα υποκαταστήματα των κυριακών τραπεζών είναι κλειστά και οι καταθέσεις χιλιάδων Ελλήνων στην CPB και στην Τράπεζα Κύπρου είναι παγιδευμένες και κινούνται μεταξύ τριων πιθανοτήτων απόλυτα μοιρασμένων: Της δήμευσης ποσοστού τους, της ολικής απώλειας και της μετάβασής τους σε μια άλλη τράπεζα που ο Θεός ξέρει ποια θα είναι από την στιγμή που το Bank-run είναι βέβαιο μόλις ανοίξουν.
Το ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έλαβε την απόφαση, νομίζουμε ότι μαρτυρά από μόνο του το γεγονός ότι τα ελληνικά υποκαταστήματα υπόκεινται 100% σε αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Κύπρο.
Tο υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση έκρυψαν μερικές "λεπτομέρειες" στην όλη διαδικασία: Πρώτον οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δεν είναι θυγατρικές και δεν λειτουργούν ως ανεξάρτητα ιδρύματα αλλά ως υποκαταστηματα (branches) και υπάγονται στον έλεγχο της Κεντρικής Τραπεζας Κύπρου.
Άρα από την στιγμή που υπάγονται στον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, υπόκεινται στην δήμευση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ΜΟΝΟ στην Ελλάδα έκλεισαν οι κυπριακές τράπεζες, σε κανένα άλλο σημείο της Ευρώπης, αφού εκεί λειτουργούν ως ανεξάρτητα ιδρύματα.
Γιατί μόνο στην Ελλάδα είναι διασυνδεδεμένες με το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Και η δήμευση ποσοστού των καταθέσεων ή ακόμα και η χρεοκοπία τις αφορά άμεσα, αντίθετα με τις κυπριακές τράπεζες στο εξωτερικό.
Έπειτα έχουμε την πολύ ύποπτη περίπτωση της CPB, πρώην Marfin: Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Marfin Bank μετονομάστηκε σε CPB Bank (Cyprus Popoular Bank) και μετατράπηκε σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Μέχρι την Παρασκευή το Marfin Group είχε κρατήσει την ελληνικότητατα της τράπεζας.
Την Παρασκευή λίγες ώρες πριν την κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών κατθέσεων με την απόφαση του Eurogroup, ξαφνικά η Marfin Bank έγινε ... υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου η οποία ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με άνοιγμα 9 δισ ευρώ αφού είχε φορτωθεί από ελληνικά ομόλογα.
Χιλιάδες συνταξιούχοι, αλλά και απλοί πολίτες που λόγω ελκυστικών προγραμμάτων είχαν μεταφέρει τις συντάξεις τουςκαι τις αποταμιεύσεις τους στη Marfin η αλήθεια είναι ότι αυτή τηννστιγμή κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους, αν χρεοκοπήσει η τράπεζα, η οποία είναι στο μάτι του κυκλώνα αφού έχει μπει μέσα 9 δισ. ευρώ.
Επίσης περίπου 5.000 εργαζόμενοι στις δύο τράπεζες κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους αν κλείσουν τα περίπου 350 υποκαταστήματα στην Ελλάδα.
Όπως μόνο το defencenet.gr έχει γράψει ο κίνδυνος να υποστούν δήμευση στο ίδιο ποσοστό και οι καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ή και να χρεοκοπήσου τα ελληνικά υποκαταστήματα, είναι ένα απόλυτα υπαρκτό ενδεχόμενο και πλέον είναι το πιο πιθανό μετά τον ολέθριο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το κυπρικό πρόβλημα από το Eurogroup και βέβαια αυτά που αποδέχθηκαν η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση.
Ένα αλλο ενδεχόμενο είναι να απωλεστούν συνολικά οι καταθέσεις από την στιγμή που οι δύο τράπεζες οδηγηθούν στην χρεοκοπία, όπως έγινε στην πρόσφατη περίπτωση της ολλανδικής τράπεζας που κατέρρευσε αβοήθητη και όλοι - μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες έχασαν τα λεφτά τους.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη πάρει πίσω όλες τις θριαμβευτικές και καθησυχαστικές ανακοινώσεις του Γ.Στουρνάρα περί "απόλυτης ασφάλειας των καταθέσεων στα κυπριακά υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών" και περί της "άμεσης απορρόφησής τους από ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα" τώρα έχουν μεταπέσει σε απλές ... ευχές και διαπιστώσεις ότι «ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή».
Όσο για το ότι «συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», αυτό συμφωνήθηκε υπό την αίρεση ότι θα συμφωνήσει το κυπριακό κοινοβούλιο, αλλά και οι ίδιες οι τράπεζες της Κύπρου. Από την στιγμή που ανάψει "κόκκινο" στην δήμευση των καταθέσεων από το κυπριακό κοινουβούλιο, τίποτα δεν ισχύει! .
Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα θέσει εκτός διαπραγμάτευσης για την Τρίτη και την Τετάρτη τις μετοχές των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών κυπριακών τραπεζών.
Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών.
Την ίδια ώρα, οι διευθυντές των κυπριακών τραπεζών επικοινωνούν σήμερα με τους πελάτες τους για να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις και να τους καθησυχάσουν.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με σχετική απόφαση των κυπριακών αρχών «τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013».
Κατόπιν των ανωτέρων είναι εκπληκτικό το ότι συμφώνησε η Ελλάδα σε αυτή την τερατώδη λύση, αφού βέβαια τα παραπάνω θα έχουν τεράστιες συνέπεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και γενικότερα στην εγχώρια οικονομία.
Αλλά και πάλι βρισκόμαστε ενώπιον συνεχών ψευδών και αποκρύψεων στοιχείων από τους πολίτες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από οποιαδήποτε άλλη έτσι όπως τα κατάφεραν η ελλαδική και η κυπριακή πολιτική ηγεσία...

 defencenet.gr

Μόνη λύση οι εκλογές, λέει η κοινή γνώμη

Απάντηση στο πολιτικό αδιέξοδο και τις πιέσεις της τρόικας, οι οποίοι ζητούν από τον πρωθυπουργό να διεκδικήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής ώστε να συνεχίσει την πολιτική του

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Την προσφυγή στις κάλπες δείχνει η κοινή γνώμη στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ως τη μόνη διέξοδο για την υπέρβαση των προβλημάτων και των αγκυλώσεων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από τα αποτελέσματα της ανοικτής δημοσκόπησης που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα το “Newsbomb.gr” με τη συμμετοχή περισσότερων από τρεις χιλιάδες μεμονωμένους αναγνώστες. Το ερώτημα που τέθηκε από την ιστοσελίδα αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα “βγήκε από την εντατική, όχι όμως από το νοσοκομείο”. Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση;».


Στη δημοσκόπηση που άρχισε την προηγούμενη Κυριακή και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής πήραν μέρος 3.076 μοναδικοί χρήστες.Η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών συνέστησε στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να κατέλθει σε εκλογές ώστε να διεκδικήσει νωπή λαϊκή εντολή. Αυτήν την απάντηση επέλεξαν 2.007 αναγνώστες, οι οποίοι αντιστοιχούν στο αξιοπρόσεκτο ποσοστό του 65,25% επί του συνόλου. Πολιτικοί παρατηρητές εξηγούν ότι αυτή είναι μια τάση που μπορεί να διαβαστεί από δύο όψεις.
Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, η τρικομματική κυβέρνηση εμφανίζει σοβαρές αγκυλώσεις, ανεπάρκειες και παραφωνίες ώστε χρειάζεται ένα ενιαίο και αυστηρά δομημένο κυβερνητικό σχήμα ώστε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί βάσει του Μνημονίου. Η δεύτερη εκδοχή φαίνεται πως ευνοεί τη ρητορική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αφού η προσφυγή σε εκλογές μπορεί να προκαλέσει ένα νέο πλαίσιο διαπραγματεύσεων, διεκδικήσεων και τακτικής έναντι των δανειστών, οι οποίοι μέσω της τρόικας εξαντλούν κάθε όριο αυστηρότητας και κοινωνικής αναλγησίας.

Οι άλλες απαντήσεις
Ένα υψηλό ποσοστό αναγνωστών που αντιστοιχεί στο 17,65% επί των ερωτηθέντων προτείνει στον πρωθυπουργό να προτείνει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών παρατάξεων.Με άλλα λόγια, οι 543 αναγνώστες που επέλεξαν αυτήν την απάντηση φαίνεται να πιστεύουν ότι μια ενδεχόμενη συμμετοχή δυνάμεων όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και το ΚΚΕ θα μπορούσε να διαμορφώσει το πλαίσιο που απαιτείται ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των δανειστών και της τρόικας αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που πολλαπλασιάζονται. Οι πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζουν πάντως ότι ενώ μια τέτοια ιδέα μπορεί να βρίσκει έδαφος στην κοινή γνώμη, δεν μπορεί να γίνει πράξη εξ αιτίας των σοβαρών διαφορών που διαπιστώνονται στις ηγεσίες της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με αυτές του λεγόμενου «αντιμνημονιακού μετώπου».

Τα μικρότερα ποσοστά
Στη συνέχεια, 325 μοναδικοί αναγνώστες του “Newsbomb.gr” απάντησαν ότι ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η χώρα βγήκε από την εντατική αλλά όχι από το νοσοκομείο συνεπώς πρέπει να συνεχίσει το κυβερνητικό έργο χωρίς την παραμικρή διακοπή. Αυτή η αντίληψη φαίνεται πως εκφράζει ποσοστό 10,57% επί των ερωτηθέντων.
Το μικρότερο ποσοστό της κοινής γνώμης είναι αυτό που θα ήθελε να γίνει άμεσα ανασχηματισμός ώστε να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις. Αυτήν την απάντηση επέλεξε το 6,53%, δηλαδή 201 από τους 3.076 αναγνώστες που συμμετείχαν στην ανοικτή δημοσκόπηση της πρώτης ενημερωτικής ιστοσελίδας στην Ελλάδα.

http://www.newsbomb.gr/

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ RFID CHIP ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ RFID CHIP ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Τράπεζα EUROBANK ανακοίνωσε εδώ και λίγο καιρό στην ιστοσελίδα της (http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=1027&mid=961&lang=gr )(για να σας ανοίξει η σελίδα θα πρέπει να αντιγράψετε το λινκ στο πρόγραμμα περιήγησης) τις νέες πιστωτικές κάρτες της τεχνολογίας PayPass ή στα ελληνικά «ανέπαφων συναλλαγών».
Ήδη τηλεοπτική διαφήμιση μιας από τις εν λόγω κάρτες προβάλλεται και στην τηλεόραση .

Το φαγοπότι με τις προμήθειες δε σταματά στα νοσοκομεία

Νέκρωσαν οι διαγωνισμοί και το πάρτι συνεχίζεται!

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κόβει απαραίτητα κονδύλια ακόμη και από τις εφημερίες των νοσοκομείων, κάποιοι φαίνεται ότι συνεχίζουν να κάνουν πάρτι με τις προμήθειες στο ΕΣΥ...


Γιατί δεν προχωρούν οι ανοικτοί διαγωνισμοί για τις προμήθειες και τα φάρμακα στα νοσοκομεία;

Μπορεί οι ανοικτοί διαγωνισμοί στα νοσοκομεία να εξασφάλιζαν καλύτερες τιμές για την αγορά των προϊόντων, αυτό όμως δε φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν...

Και μπορεί πρόσφατα στην τρόικα να διαβεβαιώσαμε ότι οι περισσότεροι διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη, στην πράξη όμως τα πράγματα διαφέρουν κατά πολύ.

Άλλωστε όπως η ίδια η πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών υγείας (ΕΠΥ) Κατερίνα Καστανιώτη παραδέχτηκε πρόσφατα σε συνέδριο, από τους 3 μεγάλους διαγωνισμούς για την αγορά γενόσημων φαρμάκων στα νοσοκομεία, κανένας δεν έχει υλοποιηθεί στην πράξη.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους χιλιάδες διαγωνισμούς που θα έπρεπε να είχαν γίνει, μέχρι στιγμής μάλλον έχουν γραφεί στις...ελληνικές καλένδες.

Ενώ θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί ήδη χιλιάδες διαγωνισμοί από τις Υγειονομικές Περιφέρειες πολύ λίγοι έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Οι περισσότεροι εξάλλου όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia, δεν έχουν προκηρυχθεί καν. Με βάση τα στοιχεία περίπου 1/3 των χιλιάδων διαγωνισμών έχουν τελειώσει, 1/3 είναι στην αξιολόγηση και 1/3 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη με συνέπεια να χάνονται ακόμη εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολογήσεις και κάποιοι να κάνουν ακόμη πάρτι με το ΕΣΥ.

Όπως αναφέρουν πηγές, μόνο 20 από τους 200 διαγωνισμούς που θα έπρεπε να είχαν γίνει από τις υγειονομικές περιφέρειες έχουν ολοκληρωθεί και αφορούν υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Στα νοσοκομεία έχουν γίνει μόνο οι 2000 από τους συνολικά 6000 ενώ άλλοι 2000 είναι σε εξέλιξη.


 
iatropedia.com

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΟΡΘΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ! Κατάσχεση καταθέσεων, τέλος! - Δεν περνά από την κυπριακή Βουλή - Μια πρώτη νίκη

Δεν περνάει η κατάσχεση ποσοστού των τραπεζικών καταθέσεων από την κυπριακή Βουλή! Ο μοιραίος πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης ανέβαλε για τρίτη φορά Aτην συνεδρίαση της Ολομέλειας στη κυπριακή Βουλή και όλα δείχνουν ότι η απόφαση του Eurogroup μένει "κενό γράμμα" και θα αναζητηθεί το Plan B!
Mιλώντας στην σουηδική τηλεόραση, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι η Βουλή θα τοποθετηθεί αρνητικά διότι οι βουλευτέ θεωρούν και πιστεύουν θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικη η απόφαση του Eurogroup και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα και αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, εκείνος θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση.
Το "ναι" στην κατάσχεση-δήμευση ποσοστού των καταθέσεων αποτελεί μία οδυνηρή λύση και μια μεγάλη μαχαιριά σε ένα μικρό κράτος και σε μία λιλιπούτεια οικονομίας που αναπνέω από τον τομέα των υπηρεσιών, είπε ο Ν.Αναστασιάδης
Από τα έως τώρα δεδομένα 36 από τους 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΟΧΙ, ενώ ακόμα και από τους 19 βουλευτές του κυβερνητικού ΔΗΣΥ υπάρχει αμφιβολία αν θα το ψηφίσουν όλοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μια βουλευτής του ΔΗΣΥ η κυρία Στέλλα Κυριακίδη απουσιάζει στην Αργεντινή δεν έχει επιστρέψει ακόμα και διαμηνύει ότι δεν θα επιστρέψει αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο!
Ερωτηθείς πως θα χειριστεί την κατάσταση, ο Ν.Αναστασιάδης είπε ότι ¨"Η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της" αναφερόμενος στο Plan B.

defencenet.gr

Επιταχύνει το σχέδιο κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση

Προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για τα μέτρα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους η κυβέρνηση Σαμαρά, με το μυαλό της στα τεκταινόμενα στην Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, μια μέρα πριν τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, που έχει συγκληθεί.

Είναι φανερή η επιδίωξη να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την τρόικα.

Επιχειρείται πλέον η ταχεία υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο με στόχο τη μείωση δαπανών και προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Μανιτάκη, εξετάστηκαν θέματα για τα οποία η τρόικα είχε εκφράσει δυσπιστία ως προς την υλοποίησή τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες να διευκρινιστούν "θολά" σημεία της διαπραγμάτευσης και να εξειδικευθούν ζητήματα σχετικά με την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στα υπουργεία, μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στα οργανογράμματα, αλλά και προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων στους φορείς κάτω από τη γενική κυβέρνηση.

Όπως έλεγαν από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "υπάρχει πορεία αντιμετώπισης των ανοιχτών θεμάτων και διαδικασία σύγκλισης στα ζητήματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο".

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης απέφυγε, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης.

"Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο", είπε ο υπουργός.

NBC: Το χάραγμα όλων των πολιτών έρχεται το 2017; ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο του NBC πραγματικά σοκάρει... Ο εφιάλτης του τσιπαρίσματος είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε ... Οι τεχνολογίες βιομετρικής αναγνώρισης αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς: ήδη για την ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβατών στις αεροπορικές πτήσεις χρησιμοποιούνται
ολοένα και περισσότερο τεχνολογίες αναγνώρισης ταυτότητας μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και μέσω της ταυτοποίησης της ίριδας του οφθαλμού.

Οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιούνται ήδη, μέσω ειδικών προγραμμάτων λογισμικού που φέρνουν ολοένα και πιο κοντά την απόλυτη κατάργηση της ιδιωτικότητας μας...

Ήδη πραγματοποιούνται αγορές σε supermarket μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων – τα μετρητά ακόμη και οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορεί σύντομα να αποτελέσουν παρελθόν.........

Σχόλιο pentapostagma.gr: Ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι τα κέντρα της νέας τάξης δεν θα ενισχύσουν και προωθήσουν περαιτέρω τις βιομετρικές τεχνολογίες υπό την πρόφαση της ασφάλειας, της αναγνώρισης και ταυτοποίησης των προσωπικών στοιχείων και των «εύκολων» συναλλαγών; Και ποιό είναι το επόμενο βήμα.... η εμφύτευση μικροτσίπ RFID σε όλους τους πολίτες {αρχή του βίντεο} «με στόχο την ταυτοποίηση των προσωπικών στοιχείων και την άμεση παροχή του ιατρικού ιστορικού σε περιπτώσεις επείγοντων ιατρικών περιστατικών»... Ας ελπίσουμε ότι το βίντεο με το εφιαλτικό αυτό σενάριο δεν θα επιβεβαιωθεί...

Όλα όσα μας επιβάλουν είναι παράνομα

Ποιός θυμάται σήμερα, τρία περίπου χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, πως ξεκίνησε η πορεία της χώρας μας προς την καταστροφή;

Ποιός εξακολουθεί να θυμάται τα πρόσωπα και τους ρόλους που παίχτηκαν, για να μπει η Ελλάδα σε ένα σπιράλ οικονομικού (και όχι μόνο) θανάτου;

Ποιός θυμάται τι συνέβη μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια και φτάσαμε σήμερα στο σημείο να είμαστε τραγικοί θεατές της καταστροφής μας, συνεχίζοντας να επιτρέπουμε στους δημίους μας να βυσοδομούν στις ζωές μας;

Ας κάνουμε, λοιπόν, μία προσπάθεια να θυμηθούμε και τέλος, ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ειλικρινά στο ένα και μοναδικό ερώτημα που προκύπτει από όλα όσα ζήσαμε, όλα όσα μας επέβαλαν, όλα όσα ανεχτήκαμε αφού πεισθήκαμε πως «μαζί τα φάγαμε»…

1ο Μνημόνιο:
Το πρώτο μνημόνιο ουδέποτε πέρασε από την Βουλή. Ο Παπανδρέου μαζί με τον Παπακωνσταντίνου επέβαλαν το 1ο Μνημόνιο με τον Ν.3845 στις 6 Μαΐου 2010. Η δανειακή σύμβαση που το συνόδευε, ουδέποτε συζητήθηκε! Το Σύνταγμα, που ως γνωστόν προβλέπει ότι πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, τουτέστιν από 180 βουλευτές, έγινε κουρελόχαρτο! Το Μνημόνιο δεν ήρθε στη Βουλή. Το νομιμοποίησαν μόνοι τους οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.

2ο Μνημόνιο:
Ο Ν.4046 μπήκε στο ΦΕΚ στις 14 Φεβρουαρίου-2012 και αφορύσε: Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας. Ο νόμος αυτός πέρασε από την Βουλή στις 12-Φεβρουαρίου 2012 με 199 Βουλευτές! Θα πει κα νείς «ψήφισαν 199 βουλευτές άρα τα 3/5 της Βουλής άρα το Μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι νόμιμες»!
Έλα όμως που δεν ψήφισαν δανειακές συμβάσεις αλλά προσχέδια δανειακών;
Αντί για ποσά, στην θέση των ποσών υπήρχαν τελίτσες (…), κενά και άλλα σχεδιάκια!!!

3ο Μνημόνιο:
Έρχεται στις 12-12-2012 με την ΠΝΠ ΦΕΚ 240/Α: Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Πέρασε την 15η Ιανουαρίου 2013 με 166 Βουλευτές ο Ν.4111/2013 κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων» και άλλες επείγουσες διατάξεις.
Και η τελική απορία για προβληματισμό, όσων μπορούν ακόμη να σκέφτονται ελεύθερα και χωρίς να επηρεάζονται από τα σκουπίδια της προπαγάνδας:

Πού πήγαν οι 180 ψήφοι που απαιτούσε ο νόμος;

πηγη

Lufthansa: Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος SCORE

Το οικονομικό έτος 2012 ο Όμιλος Lufthansa αύξησε τα έσοδά του κατά 4,9%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 30 δισεκατομμύρια Eυρώ. Συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, το λειτουργικό αποτέλεσμα μειώθηκε κατά 36,1%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 524 εκατομμύρια ευρώ. Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, τα καθαρά κέρδη περιόδου αυξήθηκαν από -13 εκατομμύρια ευρώ σε 990 εκατομμύρια ευρώ, ως αποτέλεσμα της πώλησης των μετοχών της Amadeus IT Holding, S.A. και της ελλειμματικής British Midland Ltd.
“Με το πρόγραμμα SCORE ξεκινήσαμε μια ολοκληρωτική, ίσως και τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία της Lufthansa. Πέραν των μέτρων που αφορούν στις δαπάνες και τα έσοδα, έχουμε συστήσει μια σειρά σημαντικών στρατηγικών προγραμμάτων, όπως τη δημιουργία της νέας Germanwings, την ανάκαμψη της Austrian Airlines και τη συγχώνευση των διοικητικών δραστηριοτήτων στους τομείς ανθρώπινου δυναμικού, αγορών και οικονομικών,” δήλωσε ο κος Christoph Franz, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το έτος 2012 στη Φρανκφούρτη. “Με το SCORE, δημιουργούμε την οικονομική βάση για τα εκτενή επενδυτικά μας σχέδια. Ο στόχος μας είναι η ισχυροποίηση της Lufthansa. Θέλουμε να διευρύνουμε τη θέση μας ως κορυφαίος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης και να ενισχύσουμε σημαντικά την κερδοφορία μας σε κάθε επιχειρησιακό τομέα του ομίλου.”
Στα πλαίσια του SCORE, το 2012 ο Όμιλος εφάρμοσε περίπου 800 μέτρα που είχαν στόχο τη βελτίωση των κερδών και τη μείωση των δαπανών. Ως αποτέλεσμα, την πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος, η εταιρία κατάφερε να σημειώσει βελτιστοποίηση κερδών ύψους 618 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 300 εκατομμύρια περισσότερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Αυτό επιτεύχθηκε με την καλύτερη αξιοποίηση των συνεργασιών στον τομέα των αγορών, με συντονισμό των πτήσεων μεταξύ των αεροπορικών εταιριών, με προσαρμογή της χωρητικότητας και μείωση των δαπανών για το προσωπικό μέσω αποδοτικότερων διαδικασιών σε διοικητικούς τομείς, αλλά και με τα διάφορα μέτρα που είχαν ληφθεί πριν την εφαρμογή του SCORE, αλλά των οποίων τα θετικά αποτελέσματα απέδωσαν μόλις το 2012. Ένα παράδειγμα όλων αυτών είναι η αναστολή λειτουργίας της Lufthansa Italia.
Η κα Simone Menne, Chief Financial Officer και Υπεύθυνη Αεροπορικών Υπηρεσιών της Deutsche Lufthansa AG, τόνισε: “Ο Όμιλος Lufthansa πέτυχε απτά αποτελέσματα μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς. Τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του, το πρόγραμμα SCORE απέδωσε κέρδη ύψους 618 εκατομμυρίων Eυρώ. Ωστόσο, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, σημειώθηκε σημαντική μείωση του λειτουργικού αποτελέσματος. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε την εφαρμογή του SCORE και το 2013 και θα αυξήσουμε τα λειτουργικά μας κέρδη.”
Βασική αιτία μείωσης των κερδών του Ομίλου ήταν η τιμή των καυσίμων, που ήταν κατά 1,1 δισεκατομμύρια Eυρώ υψηλότερη από την περσινή χρονιά. Ως αποτέλεσμα, επλήγησαν οι αεροπορικές εταιρίες: ο τομέας επιβατικών αερομεταφορών (Passenger Airline Group) είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 258 εκατομμυρίων Eυρώ, κατά 26.1% μειωμένα συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Ομίλου, η Lufthansa German Airlines, ανακοίνωσε λειτουργικές απώλειες ύψους 45 εκατομμυρίων Eυρώ, μειωμένες κατά 161 εκατομμύρια Eυρώ συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η SWISS ανακοίνωσε λειτουργικά αποτελέσματα ύψους 191 εκατομμυρίων Eυρώ. Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 68 εκατομμύρια Eυρώ συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Τα λειτουργικά κέρδη της Austrian Airlines ανήλθαν σε 65 εκατομμύρια ευρώ, βελτιωμένα κατά 127 εκατομμύρια Eυρώ συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, κυρίως χάρη στη μεταφορά των πτήσεων στην οικονομικότερη Tyrolean Airways.
Στον τομέα Logistics ο Όμιλος σημείωσε κέρδη 104 εκατομμυρίων Eυρώ, μειωμένα κατά 145 εκατομμύρια Eυρώ.
Ο κος Christoph Franz δήλωσε: “Το πρόγραμμα SCORE ενισχύει τον πυρήνα των επιχειρήσεών μας και μας καθιστά λιγότερο ευαίσθητο στους εξωτερικούς παράγοντες. Τα πρώτα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή το 2012, ενώ ακόμη περισσότερα βρίσκονται υπό σχεδιασμό και προωθούνται με ιδιαίτερη έμφαση. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός του στόλου μας, με 236 καινούρια, σύγχρονα αεροσκάφη που έχουμε ήδη παραγγείλει. Μόνο για φέτος, θα δρομολογήσουμε 34 καινούρια, αποδοτικά και χαμηλών ρύπων αεροσκάφη, που θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα. Το μεγαλύτερο μέρος του λειτουργικού αποτελέσματος του οικονομικού έτους θα προέρχεται από τις επιβατικές και εμπορευματικές (cargo) εταιρίες του Ομίλου Lufthansa το 2013.”
Ο ευρύς στρατηγικός σχεδιασμός του Ομίλου Lufthansa είχε θετικό αντίκτυπο στο αποτέλεσμα. Όλοι οι τομείς του ομίλου αύξησαν το λειτουργικό τους αποτέλεσμα συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Οι τομείς Lufthansa Technik, LSG SkyChefs και Lufthansa Systems συνέβαλαν με υψηλότερα από την προηγούμενη χρονιά λειτουργικά κέρδη, ύψους 318 εκ. Ευρώ (+23.7%), 97 εκ. Ευρώ (+14.1%) και 21 εκ. Eυρώ (+10.5%), αντίστοιχα.
“Στο τρέχον έτος, κύριος στόχος μας θα είναι η διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής των μεμονωμένων προγραμμάτων και μέτρων. Το 2013 θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό με πολλές προκλήσεις τόσο για τις εταιρίες όσο και τους υπαλλήλους,” τόνισε ο κος Christoph Franz. Σύμφωνα με τον κύριο Franz, οι δαπάνες αναδιάρθρωσης και σχεδιασμού θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα, η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνει υψηλή και οι επικείμενες οικονομικές συνθήκες για τις αερομεταφορές προκλητικές. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τις παγκόσμιες οικονομικές επιδόσεις και η κρίση στην Ευρώπη δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη, συνέχισε. Παρόλα αυτά, για το 2013 ο Όμιλος Lufthansa προσδοκά υψηλότερα λειτουργικά κέρδη συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. “Το SCORE προχώρησε σημαντικά πέρσι και ήδη είναι ορατά και μετρήσιμα τα πρώτα επιτυχημένα αποτελέσματα. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος:
Με το πρόγραμμα SCORE  στοχεύουμε σε λειτουργικα κέρδη τουλάχιστον 2,3 δις Eυρώ έτσι ώστε να προωθήσουμε και να διαμορφόσουμε τις αλλαγές στην  Ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία,” υπογράμμισε ο κύριος Franz.
Το 2012 σε αριθμούς…
Για το οικονομικό έτος 2012, τα έσοδα για τον Όμιλο Lufthansa ανέρχονται σε 30,1 δις Eυρώ - σημειώνοντας αύξηση 4,9% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Τα έσοδα από την κυκλοφορία βελτιώθηκαν κατά 4,3% και ανήλθαν σε 24,8 δις Eυρώ. Συνολικά, για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος αναφοράς, τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 33 δις Eυρώ, καταγράφοντας αύξηση 5,9%.
Το προηγούμενο έτος οι λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4.3%, σε 31.7 δις Eυρώ. Ένας από τους κύριους λόγους ήταν η αύξηση των δαπανών καυσίμων που ανήλθε συνολικά σε 7,4 δις Eυρώ, που μεταφράζεται σε αύξηση 17,8%. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται 128 εκ. Eυρώ για αντιστάθμιση κινδύνου από διακυμάνσεις σε τιμές καυσίμων (fuel hedging). Το 2012, οι κρατικοί φόροι και τα τέλη αυξήθηκαν κατά 3,3 %, παρά το μικρότερο αριθμό πτήσεων.
Για το 2012 ο Όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 524 εκ. Eυρώ, μειωμένα κατά 296 εκ. Eυρώ συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ανήλθαν σε 990 εκ., σημειώνοντας αύξηση μεγαλύτερη του 1 δισεκατομμυρίου Eυρώ. Τα κέρδη ανά μετοχή παρουσίασαν βελτίωση, σε 2,16 Eυρώ. Η διάθεση μετοχών της Amadeus IT Holding S.A. συνέβαλλε θετικά στα καθαρά κέρδη της περιόδου, με κέρδη ύψους 623 εκ Eυρώ. Επιπλέον, τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους επηρεάστηκαν από απώλειες ύψους 285 εκ. Eυρώ εξαιτίας της British Midland Ltd., που έχει έκτοτε πουληθεί.
Το οικονομικό έτος 2012, η Lufthansa επένδυσε 2,4 δις Eυρώ. Από το ποσό αυτό, 2 δις Eυρώ δαπανήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του στόλου. Η ταμειακή ροή από λειτουργικές δράσεις ανήλθε σε 2,8 δις Eυρώ και η ελεύθερη ταμειακή ροή (ταμειακή ροή από λειτουργικές δράσεις μείον κεφαλαιουχικές δαπάνες) σε 1,4 δις Eυρώ. Για το 2012 ο Όμιλος έχει καθαρό χρέος ύψους 2,0 δις Eυρώ. Η αναλογία ιδίων κεφαλαίων είναι 29.2%.

πηγη

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Στο επίκεντρο η "ταυτότητα" των ρωσικών επενδυτικών fund στις κυπριακές Τράπεζες - Οι επιδιώξεις του Βερολίνου.

Ο "πόλεμος" μόλις άρχισε. Βερολίνο, Μόσχα, Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες και Λευκωσία δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και τις αντοχές τους σε ένα ιδιότυπο μπρά-ντε-φερ που τα έχει σχεδόν όλα: χτυπήματα "κάτω από τη μέση", φουσκωτούς, απειλές, αντιπερισπασμούς, ψηφοφορίες, ψυχολογικό πόλεμο...Κάποια πρόσωπα που παρακολουθούν "από μέσα" όσα διαμείβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες αναφέρουν στο spirospero.gr ότι το μεγάλο μυστικό της οικονομικής διαμάχης κρύβεται στις καταστάσεις των μεγάλων επενδυτικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

Το Βερολίνο επιδιώκει πάση θυσία να βάλει στο χέρι τις λίστες με τους μεγαλο-καταθέτες των κυπριακών τραπεζών με σκοπό να ανιχνεύσει τις διαδρομές του χρήματος και να εντοπίσει αποστολείς και αποδέκτες. Οι Γερμανοί θεωρούν πως αν εμπλουτίσουν τους φακέλους τους με τα δεδομένα των τραπεζών της Λευκωσίας θα ενισχυθεί το οπλοστάσιό τους έναντι της Ρωσίας. Οι κυπριακές τράπεζες από την πλευρά τους αρνούνται πεισματικά να βγάλουν στη σέντρα τους πελάτες τους. Και κάπου εκεί έρχονται ως διάμεσοι ή πρωταγωνιστές σχεδόν όλα τα προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα της Κύπρου, της Γερμανίας και της Ρωσίας...

Ο "πόλεμος" θα έχει συνέχεια και αναμένεται με ενδιαφέρον...

πηγη

To παιδί που θα ζήσει μέχρι τα 150


 

Eνώ σε 20 χρόνια θα έχει δει το φως της ζωής κι ο άνθρωπος που θα ζήσει...μία Χιλιετία!

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε Βρετανός γιατρός, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του θανάτου και θα ζήσει μέχρι τα 150 του χρόνια, έχει, ήδη, γεννηθεί.

Η συνταρακτική αυτή ανακοίνωση, που έφερε τα πάνω κάτω στους ιατρικούς κύκλους, έγινε από τον άγγλο γεροντολόγο Όντρεϋ Ντε Γκρέυ, επικεφαλής ενός επιστημονικού Ιδρύματος που ειδικεύεται στην έρευνα για τη μακροζωία. Ο Δρ.Γκρέυ μάλιστα προχώρησε κι άλλο στις δηλώσεις του αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους δημοσιογράφους:

« Πριν το παιδί αυτό συμπληρώσει τα 20 του χρόνια, θα έχει έρθει στη ζωή και ο άνθρωπος που θα ζήσει μία χιλιετηρίδα», είπε ο Δρ. Γκρέυ λίγο πριν πραγματοποιήσει διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας και συμπλήρωσε:

« Εχουμε 50% πιθανότητες να καταφέρουμε να ελέγξουμε ιατρικά τη γήρανση σε ένα πολύ αποφασιστικό επίπεδο, μέσα στα επόμενα 25 χρόνια».

Ο δόκτωρ Γκρέυ εκτιμά ότι ο θεράπων - γιατρός του μέλλοντος θα παρεμβαίνει με απλές ιατρικές πράξεις για να «συντηρεί» τον οργανισμό, αλλά και να αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή. Με συχνές επισκέψεις … συντήρησης στο γιατρό, που θα περιλαμβάνουν γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, ο ασθενής από την άλλη, θα πετυχαίνει να διατηρεί τον οργανισμό του σε καλή φόρμα και παράλληλα θα κερδίζει το ζητούμενο : περισσότερα και πιο ποιοτικά χρόνια ζωής.

Ο Βρετανός επιστήμονας περιγράφει τη γήρανση ως μια μακροχρόνια συσσώρευση μοριακών και κυτταρικών βλαβών σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα:

«Η ιδέα είναι να εφαρμόσει κανείς προληπτική γηριατρική, κατά την οποία θα μπορούμε κατά διαστήματα να επιδιορθώνουμε τη μοριακή και κυτταρική ζημιά, πριν φτάνει στο απροχώρητο και πριν εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση»

Η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής ( αύξηση των ορίων ηλικίας ) είναι το μεγάλο ζητούμενο, αλλά και πρόκληση για την επιστήμη. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Οι ολοένα και αυξανόμενες επιτυχίες της ιατρικής επιστήμης στην κατεύθυνση της θεραπείας ασθενειών έχουν αυξήσει ετησίως και κατά μέσο όρο τα όρια ηλικίας, σε τουλάχιστον 3 μήνες και έτσι τώρα οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν πολλοί εκατονταετείς άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, έως το έτος 2030.

Στις μέρες μας, ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος ήταν Ιάπωνας και έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών, ενώ, μόνο το 2010 περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι κατόρθωσαν να συμπληρώσουν έναν ολόκληρο αιώνα ζωής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, για την επέκταση της μακροζωίας είναι η παγκόσμια αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

SocialMagazine

Άρχισε η δίκη για το «Sea Diamond»

Άρχισε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης το 2007. Σήμερα, το δικαστήριο ασχολείται επί διαδικαστικών θεμάτων που αφορούν την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 13 κατηγορούμενους, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι η διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης, παράβαση από αμέλεια του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Συγκρούσεων και παραμέληση της υποχρέωσης του πλοιάρχου για διάσωση των εγγράφων του πλοίου.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα και έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 60 μάρτυρες. Σημειώνεται ότι, από το ναυάγιο είχαν χάσει τη ζωή τους δύο Γάλλοι υπήκοοι, σε σύνολο 1.500 επιβατών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930

To μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιατρικής, η εξόντωση του Dr Royal Raymond Rife και η εξαφάνιση από τα ιατρικά συγγράμματα του όρου “Cryptocides primordiales” δηλαδή του κρυπτοιού του καρκίνου. Tο πραγματικά ενδιαφέρον μέρος στην ζωή του Rife ήταν η ανακάλυψη του κρυπτοιού του καρκίνου και η ανακάλυψη της θεραπείας !
Υπάρχουν πολλές αιτίες της δημιουργίας του καρκίνου. Από καρκινογόνα, βακτήρια, ιούς, παράσιτα μέχρι ακτινοβολίες που δεν είναι ορατές στο γυμνό μάτι. Για να αποδειχτεί ότι κάτι είναι η αιτία μιας αρρώστιας πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες που καθιερώθηκαν με το θεώρημα του Koch. Π.χ. Σήμερα με αυτούς τους κανόνες δεν έχει αποδειχθεί ότι ο HIV είναι η αιτία του Aids.

O Rife απέδειξε χρησιμοποιώντας το θεώρημα του Koch ότι ο ιός που βρήκε προκαλούσε τον καρκίνο και βρήκε την θεραπεία. Ονόμασε τον ιό Cryptocides primordiales (αρχέγονο κρυφό δολοφόνο), αντέχει στους +400 βαθμούς Κελσίου μέχρι σχεδόν το απόλυτο μηδέν. Οπότε πάει περίπατο η αποστείρωση.


Εμβολίασε 400 εργαστηριακά ζώα με τον ιό και προκάλεσε 400 καρκίνους. Κατόπιν χρησιμοποίησε τις συσκευές που βλέπετε στις φωτογραφίες τις οποίες κατασκεύασε με πάρα πολύ κόπο. Εξέθεσε τα ζώα σε μια μορφή ενέργειας που ήταν μοναδική για τον Cryptocides primordiales και κατέστρεψε όλους τους όγκους. Μπορείτε να διαβάσετε για όλα αυτά στο βιβλίο του The Cancer Cure That Worked.

Όταν ο Rife βγήκε δημόσια το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας χρηματοδότησε μια ειδική ιατρική μονάδα να μελετήσει την νέα θεραπεία σε άρρωστους από καρκίνο οι οποίοι θα πέθαιναν οπωσδήποτε. Μετά από 130 ημέρες όλοι είχαν θεραπευθεί χωρίς καμία παρενέργεια από την θεραπεία.

O επικεφαλής της ΑΜΑ πήγε με το τραίνο να επισκεφτεί τον Rife στο San Diego. Βγήκαν φωτογραφίες, η ιστορία μπήκε στην εφημερίδα San Diego Evening Tribune. Ο Rife είχε πάρει τον δρόμο για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Σήμερα όσο και να ψάξετε να βρείτε αναφορές για τον Rife σε ιστορικά βιβλία θα δυσκολευτείτε πολύ. Επικοινωνήστε με εφημερίδα για συγκεκριμένες ημερομηνίες η για την ιστορία του και πιθανότατα θα σας πουν ότι λείπει από τα αρχεία τους. Είναι σαν ο Rife και η δουλειά του να έχουν εξαφανιστεί από τα χρονικά της ιστορίας. Το μικροσκόπιο του δεν υπήρξε ποτέ. Τα μηχανήματα του δεν υπήρξαν ποτέ. Ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ.

Η AMA ήθελε να τον κόψει. Οι φαρμακοβιομηχανίες ζητούσαν περισσότερες αποδείξεις πριν επιτρέψουν την χρήση των μηχανημάτων του. Όταν μια ιατρική συσκευή χρειάζεται έγκριση από το FDA κάθε χρήση της πρέπει να εκτιμηθεί (με κόστος εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια). Λάβετε υπόψιν ότι ο Rife είχε κατασκευάσει το μικροσκόπιο του και τα άλλα μηχανήματα και κατέστρεφε μικρόβια για δεκαετίες πριν το 1930. Από το 1934 έως το 1939 γιατροί σε όλη την Αμερική χρησιμοποιούσαν τα μηχανήματα του για να θεραπεύουν τον καρκίνο, ενώ ταυτόχρονα πιέζονταν να σταματήσουν. Τα ιατρεία τους διαρήχθηκαν και τα μηχανήματα κατασχέθηκαν.

Ένας μηχανικός που δούλευε μαζί του με την υποστήριξη της ΑΜΑ κατέθεσε μήνυση κατά του Rife
. Αυτό ήταν η αρχή του τέλους. Οι ατελείωτες δίκες τον έφθειραν, έπαθε κατάθλιψη και έπινε πολύ. Και το τρομακτικό τέλος , του κλέψανε το μικροσκόπιο και βάλανε φωτιά στο εργαστήριο του, τα πάντα χαθήκανε. Το εργαστήριο Burnett Lab στην New Jersey που διακρίβωνε ανεξάρτητα την δουλειά του κάηκε τελείως. Ο Dr Milbank Johnson υποστηρικτής του και διακριβωτής της εργασίας του δηλητηριάστηκε.

Ο Dr Nemes που ντουμπλάριζε την δουλειά του Rife στο εργαστηριό του 40 μίλια μακρυά σκοτώθηκε στην μυστηριώδη φωτιά που έπιασε και καήκανε όλα τα αρχεία του. Ο πλησιέστερος συνεργάτης του πήρε δωρεά 200.000 δολαρίων και εξαφανίστηκε. Οι άνθρωποι που δουλεύανε μαζί του ξαφνικά αρνιόνταν ότι τον ξέρανε. Ο Rife βυθίστηκε περισσότερο στην κατάθλιψη και στον αλκοολισμό. Το 1940 η δουλειά του είχε εξαφανιστεί τελείως. Κάθε φορά που προσπαθούσε να ανασυστήσει την έρευνα του κυνηγιόταν, μέχρι που πέθανε σε ένα νοσοκομείο από υπερβολική δόση φαρμάκου που ο ίδιος δεν είχε εγκρίνει. Η δουλειά του Rife βασίζεται εν μέρει στην τεχνολογία Τεσλα, αυτή που με τόσο κόπο και δολιότητα εξαφάνισαν, προωθώντας και επιβάλλοντας σαν «μεγαλοφυΐα» έναν παν- ηλίθιο σαν τον Αινστάιν, -κάποιοι γελάνε εις βάρος μας πολύ- μπορείτε να μάθετε γιατί στον πιο κάτω σύνδεσμο.

Κανένας δεν κατάφερε να ξαναφτιάξει το μικροσκόπιο του Rife (που έδειχνε ζωντανούς τους ιούς μέσα στον άρρωστο). Αρκετοί από τους συνεργάτες του τις τελευταίες δύο δεκαετίες ξαναφτιάξανε τα μηχανήματα που δημιουργούν τις φωτεινές ακτινοβολίες που χρησιμοποιούσε. Χωρίς βέβαια το πανίσχυρο μικροσκόπιο του Rife και τα σκόπιμα προβλήματα από τις φαρμακοβιομηχανίες και το FDA, θα πάρει πολλά χρόνια πριν τα καταφέρουν.

Είναι λυπηρό που όλη αυτή η έρευνα διεξάγεται υπόγεια. Δεν υπάρχει εγγύηση για την ιατρική ελευθερία. Οι άνθρωποι που παίρνουν η θα πάρουν “τα φάρμακα του συνταξιούχου”, που χρειάζονται νοσοκομεία, γιατί τρώνε ζωικά και κάνουν όξινο τον οργανισμό τους, είναι ήδη νεκροί …απλά δεν το ξέρουν ακόμη. Προσπαθείστε να βρείτε το βιβλίο του Rife «The Cancer Cure that Worked» και φυσικά διαβάστε να μάθετε γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό !!!!!! που θα ‘πρεπε να είναι δωρεάν ή σε ευτελή τιμή.


Το E = MC2 είναι η πιο διάσημη εξίσωση όλων των εποχών. Πρόκειται για ενα απολύτως εκπληκτικό επίτευγμα για το πόσο απολύτως λάθος είναι. Η εξίσωση αυτή δημιουργεί μια ισοδυναμία της μάζας προς την ενέργεια και στη συνέχεια τα δεσμεύει όλα σε ένα όριο ταχύτητας. Γνωρίζουμε από την εργασία του καθενός από τον Faraday έως τον Τέσλα και τον Steinmetz ότι δεν υπάρχει καμία ισοδυναμία της ενέργειας με την μάζα.

Ο Oliver Heaviside καθιστά σαφές ότι η μάζα δεν έχει θέση σε Ηλεκτρικές Μονάδες. Αυτό συν η επίμονη έμφαση στην αδυναμία της να υπερβαίνει την ταχύτητα του φωτός στα κύρια χαρακτηριστικά της, δημιούργησαν ένα επιστημονικό meme του μυαλού γνωστό ως E = MC2. Ο Charles Wheatstone, ήδη από το 1868, απέδειξε ότι η ηλεκτρική ενέργεια κινείται o 288,00 μίλια το δευτερόλεπτο, σχεδόν 1,5 φορές ταχύτερα από ότι το φως με 186.000 μίλια ανά δευτερόλεπτο. Μόλις τώρα μπορούμε να δούμε πώς αυτή η meme εξίσωση φιλοτεχνήθηκε ειδικά για να δηλητηριάσει τα μυαλά όλων των μελλοντικών επιστημόνων και να απαγορεύει σε οποιονδήποτε να δει τις δυνατότητες της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτός είναι ο λόγος που ξοδεύουν δισεκατομμύρια να ψάχνουν για κάποιο περιπλανώμενο «σωματίδιο του Θεού», το οποίο φυσικά και ποτέ δεν θα βρεθεί. Για το λόγο αυτό οι μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις ανακοινώνονται στα ψιλά και δεν ακούγονται ποτέ ξανά, ούτε φυσικά τίθενται σε εφαρμογή. Η σύγχρονη φυσική βασίζεται σε ψέματα και παίζουν με τις λέξεις για να μας κρατήσουν μακρυά απ’ την εξέταση των «μη φυσικών φαινόμενων» που ελέγχουν όλα τα φυσικά φαινόμενα, όπως και την ηλεκτρική ενέργεια.









πηγη

Σχέδιο μετατροπής του Λονδίνου σε... Άμστερνταμ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός φιλόδοξου σχεδίου κατασκευής «λεωφόρων» για ποδήλατα στη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το 2016. Παρότι πολλοί έσπευσαν να χαιρετίσουν τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον, ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι τα υπάρχοντα κονδύλια δεν επαρκούν και η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το αίτημα για χρηματοδότηση του σχεδίου μετά το 2015.

Εάν το σχέδιο υλοποιηθεί, σε τρία χρόνια το Λονδίνο θα αποκτήσει έναν ολλανδικού τύπου «ουσιαστικά διαχωρισμένο» -κατά τον Τζόνσον- ποδηλατόδρομο μήκος σχεδόν 25 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διατρέχει τα δυτικά προάστια, περνώντας από το κέντρο προς το Κανάρι Γουάρφ και το Μπάρκινγκ.

Με βάση το σχέδιο, η αρχή μεταφορών του Λονδίνου θα κατασκευάσει αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι θα κινούνται παράλληλα με τις διαδρομές των λεωφορείων και του μετρό. Σύμφωνα με το δήμο, τα τελευταία 12 χρόνια καταγράφεται αύξηση 173% στη χρήση ποδηλάτων σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και στόχος είναι ο διπλασιασμός αυτού του ποσοστού μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Πανεκπαιδευτικό Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα...

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ με θέμα «Οι επιπτώσεις των Μνημονίων στην Εκπαίδευση και η Αξιολόγηση», οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας διοργανώνουν Πανεκπαιδευτικό Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα στις  18:00 την Παρασκευή 22 του Μάρτη.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας γι αυτό το σκοπό θα μισθώσει λεωφορεία τα οποία θα ξεκινήσουν στις 17:00 από το Δημαρχείο του Βόλου.
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αγωνιστική αυτή κινητοποίηση.

Οι εκπαιδευτικοί λένε όχι στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, ζητούν ανατροπή όλων των μνημονίων και συμβάσεων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις με ΕΕ, ΔΝΤ και Τρόικα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο και να ανατραπούν τα σχέδια για απόλυση 15000 εργαζομένων.

Επίσης ζητούν να μη γίνει καμία μείωση των δαπανών για την Παιδεία, να αυξηθούν οι πόροι στο 5% του ΑΕΠ ή στο 15% του προϋπολογισμού, να κατοχυρωθεί πλήρως η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Ακόμη ζητούν να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, για τη διοίκηση της εκπαίδευσης που καταργεί τον Σύλλογο Διδασκόντων από όργανο διοίκησης και μετατρέπει τον διευθυντή σε μάνατζερ, να μην κλείσει κανένα σχολείο και να νομοθετηθεί το ανώτατο όριο μαθητών ανά τμήμα στους 25 για τα γενικά μαθήματα και στους 20 για τις κατευθύνσεις και την ΤΕΕ, με έναν καθηγητή ανά δέκα μαθητές στα εργαστήρια.


Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν άμεσα διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών για να καλυφτούν οι ανάγκες, με μόνιμη και σταθερή εργασία, καθιέρωση ετήσιας επιμόρφωσης, καμιά αύξηση του διδακτικού ωραρίου, να μην γίνουν εισαγωγικές εξετάσεις στην Α’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου, να καταργηθεί τα βαθμολόγιο - μισθολόγιο, να επιλυθούν άμεσα τα ζητήματα των αναπληρωτών (αναγνώριση χρόνων υπηρεσίας, έγκαιρη πληρωμή, αναγνώριση προϋπηρεσίας και μετά το 2010 για τους πίνακες), να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Τέλος, ζητούν άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος των μετακινήσεων των μαθητών, άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων μισθών στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με διόρθωση των μισθολογικών ανισοτήτων και αδικιών που είχαν προκαλέσει οι προηγούμενες επιδοματικές πολιτικές, με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στα πριν του 2009 επίπεδα, άμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους - επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 € και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, της μείωσης συντάξεων και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

www.magnesianews.gr

Ο Τρίτος Πόλεμος της Ευρώπης...

«Σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μία γενιά», δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η ζοφερή διαπίστωση του... Γερμανού σοσιαλδημοκράτη πολιτικού μας φέρνει στον νου την άνοιξη του 2010, μέρες σύγχυσης και σοκ. Σε ένα ημιεπίσημο δείπνο, Ελληνας τραπεζίτης μού είχε πεί ότι η κρίση, που τότε μόλις είχε αρχίσει να δείχνει τη σφοδρότητά της, δεν θα περνούσε σε λιγότερο από δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Στην παρατήρησή μου ότι αυτή η πρόβλεψη ακούγεται τρομακτική, μου απάντησε νηφάλια και αφοπλιστικά: «Εχουμε και οι δύο παιδιά, καλύτερα να ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί».Τον θυμήθηκα λίγο καιρό αργότερα, αφού είχε ψηφιστεί το πρώτο Μνημόνιο, όταν ο Ιταλός οικονομολόγος και πρώην υπουργός Τομάζο Πάντοα Σιόπα μίλησε ευθέως για δεκαπέντε χαμένα χρόνια και για μισή ή μία χαμένη γενιά Ελλήνων.

Η πραγματικότητα έμελλε να είναι ακόμη πιο σκληρή και από τις σκοτεινές προβλέψεις των οικονομολόγων το 2010. Σήμερα, μετά τρία χρόνια διάσωσης, δηλαδή λιτότητας και βαθιάς ύφεσης, μετά τρία χρόνια σοκ και ενοχοποίησης, ένας Γερμανός πολιτικός, από τη χώρα που πρωτοστατεί στην εφαρμογή της ενάρετης λιτότητας παρ’ ημίν, άρα και της συνοδεύουσας ύφεσης, περιγράφει αδρά την ιστορική καταστροφή που συντελείται όχι μόνο στην αμαρτωλή Ελλάδα, αλλά σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο: «Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία διαθέτουν ίσως τις καλύτερα εκπαιδευμένες γενιές που υπήρξαν ποτέ στις χώρες τους, οι γονείς τους επένδυσαν πολλά χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους, έκαναν το σωστό. Και τώρα που είναι έτοιμοι να εργασθούν, η κοινωνία λέει: “Δεν υπάρχει θέση για εσάς”».

Το 60% νεανικής ανεργίας είναι ο δείκτης αποτυχίας της Ενωμένης Ευρώπης, δείκτης μιας απίστευτης πολιτικής μυωπίας των Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και σήμα κινδύνου για τον ίδιο τον πυρήνα των δημοκρατιών και την κοινωνική ειρήνη. Ενας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, πρόσφατα το διατύπωσε με πικρή ωμότητα: «Οποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλώς κοιμούνται».

Υπό μία έννοια, και οι δύο πολιτικοί ηγέτες δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι η αιώνια ειρήνη έχει ραγίσει. Και δειλά αναγνωρίζουν επίσης ότι με δική τους ευθύνη οι ευρωπαϊκοί λαοί αφέθηκαν ανυπεράσπιστοι, βουλιάζουν στην ανεργία και τον αποκλεισμό, τα κράτη χρεοκοπούν, οι δημοκρατίες κλονίζονται, ενώ η χρηματοπιστωτική βιομηχανία δέχεται συνεχώς τους πόρους και τα χάδια των κρατών.

Γιατί; Μια απάντηση, μεταξύ άλλων, είναι η εξής: όπως στις παραμονές του Α΄ Πολέμου, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πίστευαν ότι απειλείται η ειρήνη, άρα δεν τη θωράκιζαν, έτσι και μέχρι το 2007-08, δεν πίστευαν ότι η νεαρά και ευημερούσα Ευρωζώνη μπορεί να πληγεί από τη μεγάλη κρίση, άρα δεν είχαν απολύτως καμία προετοιμασία. Η ίδια η Ευρωζώνη δεν ήταν εξοπλισμένη για αντιμετώπιση κρίσεων.

Ακόμη και σήμερα, με τη μακρά και πικρή πείρα της έκρηξης του δημόσιου χρέους, των πτωχεύσεων, των μνημονίων και της παγίδας της ύφεσης, η κρίση αντιμετωπίζεται με νυσταλέα αντανακλαστικά, με αδύναμα γιατροσόφια που πάντα χορηγούνται αργά, με υστεροβουλία, και με καταπλήσσουσα επιμονή σε μια ηθικολογία, που δεν μπορεί να κρύψει την υπερχειλίζουσα υποκρισία και την έλλειψη πραγματισμού. Ορισμένως η ηθικολογία και η καθυστέρηση δεν μπορούν πια να κρύψουν το βαθύ έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης της ευρωελίτ στις Βρυξέλλες και την αφύσικη αυτονόμηση της κεντρικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη από τα κράτη-μέλη και τους δοκιμαζόμενους λαούς.

Κι έτσι, όπως στον Α΄ Πόλεμο η Ευρώπη θυσίασε μια γενιά στα χαρακώματα και στα αέρια, όπως στον Β΄ Πόλεμο αφάνισε μια γενιά νέων στρατιωτών αλλά και αμάχων, ισοπέδωσε πόλεις και στιγμάτισε εσαεί την ανθρώπινη συνείδηση με το Shoah, με παρόμοιο τρόπο τώρα, η μεγάλη Ευρώπη του 21ου αιώνα θυσιάζει ασυλλόγιστα την καλύτερη γενιά νέων στην ιστορία του Νότου της. Πρόκειται για πόλεμο με άλλα μέσα.

Δημιουργική καταστροφή; Ας το δεχτούμε. Αλλά πού είναι η δημιουργία; Εδώ, στο ευρωπαϊκό υπογάστριο, επί τρία τουλάχιστον χρόνια αντικρίζουμε μόνο καταστροφή, τέτοια που δεν είχαμε νιώσει από το τέλος της αιματοβαμμένης δεκαετίας του ’40.

Η ελπίδα για διάσωση και δημιουργία βρίσκεται ακριβώς στην επίγνωση της καταστροφής, να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή ότι ζούμε μια μείζονα ιστορική μετάβαση, αμετάκλητα, χωρίς επιστροφή στην προτέρα κατάσταση. Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι απώλειες είναι βαθιές και μόνιμες και ότι το προέχον δεν είναι τόσο η ανάκτηση των απολεσθέντων, αλλά το χτίσιμο υγιών και ανθεκτικών δομών, καθώς θα ανοιγόμαστε στο μέλλον.

Η Μεγάλη Υφεση γκρεμίζει την κοινωνία, ακόμη τώρα που μιλάμε· το μέλλον όμως δεν συνίσταται μόνο από στατικά ερείπια, είναι δυναμική κατάσταση, σύντομα μια νέα κοινωνία ασπαίρουσα θα διαμορφώνει τη δική της κοίτη και θα διεκδικεί νέες μορφές πολιτικής έκφρασης και οργάνωσης του οικονομικού βίου, νέες συλλογικές αναπαράστασεις και ηθικές αξίες· μια νέα διάνοια.

Η παράδοση θα είναι μία πηγή που θα τροφοδοτεί το ποτάμι· το νέο περιβάλλον, το μεταϋφεσιακό, το «μεταπολεμικό», θα είναι η άλλη πηγή έμπνευσης και ενέργειας για την ανασυγκρότηση. Μένει να μεριμνήσουμε ποια στοιχεία της παράδοσης θα αξιοποιήσουμε και πώς, διά της ενεργού βουλήσεως, της αναγεννημένης γενικής διάνοιας, θα ορίσουμε την κοίτη του ποταμού. Ποταμώ ουκ έστιν εμβήναι δις τω αυτώ.




Πηγή: "Καθημερινή"

“Mας πίεζε το υπουργικό γραφείο για τα δύο υποβρύχια”!!

“Τορπίλη” εναντίον του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο υποναύαρχος ε.α Στυλιανός Φενέκος σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Π.Καρβουνόπουλο. Σύμφωνα με τον….Υποναύαρχο, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δεχόταν πιέσεις από το υπουργικό γραφείο του τότε ΥΕΘΑ  για να ληφθεί απόφαση υπέρ της παραγγελίας δυο ακόμα γερμανικών υποβρυχίων U-214, κίνηση που αποτελούσε μέρος της συμφωνίας Βενιζέλου-Σάφα, για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στονΛιβανέζο επιχειρηματία.Σχετικά με το θέμα των υποβρυχίων δήλωσε χαρακτηριστικά: “Όταν στο ναυτικό συμβούλιο περνάει η αντίληψη ότι πρέπει να πάρετε απόφαση προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί αυτό θέλει ο κ.υπουργός ,αντιλαμβάνεστε τι συνέβαινε…” προσθέτωντας πως“υπήρξαν αντιδράσεις από τους ναυάρχους. Εγώ προσωπικά είπα ότι δεν μπορεί να παραγγέλνεις υποβρύχια 1,6 δις και να κόβεις μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα σε επόμενες συνεδριάσεις υπήρξαν αντιναύαρχοι που αντέδρασαν σ΄ αυτές τις αποφάσεις και στους τρόπους πληρωμής”.Να υπενθυμίσουμε ότι ο Υποναύαρχος Φενέκος είχε υποβάλει την παραίτηση του το 2010, εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσφορία του για τα υποτιμητικά σχόλια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και του ιδίου του κ. Ευ Βενιζέλου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στην συνέντευξη του ο υποναύαρχος, ο Ε.Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει αυτιστικούς τους στρατιωτικούς και μάλιστα ειρωνεύθηκε τους αξιωματικούς ΠΝ , ρωτώντας “πότε εκπαιδεύεστε εσείς του Ναυτικού; Πριν ή μετά την δεξίωση”.Ο ίδιος κύριος Βενιζέλος που κρίθηκε Ι3 λόγω παχυσαρκίας και εξαγόρασε το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής του θητείας…Ο AΞΙΟΣ υποναύαρχος Φενέκος, τιμώντας τα παντελόνια του, ζήτησε από τον υπουργό να ανακαλέσει μέχρι την επομένη το πρωί, αλλίως θα υποβάλλει παραίτηση. Όπως και έκανε.

ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Υποναύαρχος
Φενέκος Στυλιανός
του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
Διευθυντής Κλάδου Πόρων
ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ Αθήνα, 29 Απρ 2010
ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας
ΣΧΕΤ: Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
Στυλιανού ΠΝ
1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας.Τον δρόμο του Σ.Φενέκου ακολούθησαν άλλοι δυο ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (τρείς σε διάστημα τεσσάρων μηνών): O Διευθυντής Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχος Κωνσταντίνος Γκιόνης και ο υποναύαρχος Αντ. Παπαϊωάννου που διαδέχτηκε τον Σ.Φενέκο στην θέση του διευθυντή Κλάδου Πόρων του ΓΕΕΘΑ…(Tρίτη παραίτηση υποναυάρχου μέσα σε τέσσερις μήνες). Μετά τις αποκαλύψεις Φενέκου για πιέσεις του ΥΕΘΑ στο Ανώτατο Ναυτικό συμβούλιο, νομίζουμε πως προκύπτουν πολλά σοβαρά ερωτηματικά, στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο πρώην υπουργός..Η παραίτηση Φενέκου επανέφερε στην μνήμη τον πρώην Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Θεοδωρουλάκη, ο οποίος είχε παραιτηθεί το 2002, διαφωνώντας με τις υποδείξεις που έκανε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου για τις προαγωγές και αποστρατείες ανώτατων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.Ποιός είναι ο Υποναύαρχος ΦενέκοςΣεπτέμβριο 1975 και απεφοίτησε τον Ιούνιο 1979. Υπηρέτησε ως αξιωματικός, Ύπαρχος και Κυβερνήτης.σε διάφορους τύπους πλοίων του στόλου (Αντιτορπιλικά, Πυραυλακάτους, Ναρκαλιευτικά, Φρεγάτες) Την περίοδο 2001 έως 2003 υπηρέτησε ως Κυβερνήτης στην Φρεγάτα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ. Επίσης υπηρέτησε ως διευθυντής στην Διεύθυνση Α1 του ΓΕΝ (2000-2001), στην Εθνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ ως Αναπληρωτής (2004-2006) στην Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ (2006-2007) και ως ΕΓΑ/ΓΕΕΘΑ (2007).
 
TRELOKOUNELI.GR

Ο Economist προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!

Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.


Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι διαφωνίες για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ως το 2015, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας.

Ενόψει όλων αυτών, η Intelligence Unit του Economist εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας θα καταρρεύσει μέχρι το β’ μισό του 2014, θα προκληθούν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.

Ομοίως δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του Economist για την οικονομία της Ελλάδας. Μετά την ύφεση ύψους 6,4% το 2012, προβλέπει περαιτέρω μείωση της τάξης του 5% φέτος αλλά και, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, 1,5% το 2014. Εν συνεχεία, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 1,9% μεταξύ των ετών 2015-2017.

Τέλος, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη χαρακτηρίζεται υψηλός εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας.

Πηγή

ΣΟΚ: Πολ Κρούγκμαν.. Η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης τον επόμενο μήνα και το τέλος του Ευρώ!

Αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις επιπτώσεις της εξόδου που ενδεχομένως να οδηγήσουν στο τέλος του ευρώ. Του Πολ Κρούγκμαν. 


Κείμενο του Πολ Κρούγκμαν στους New York Times με τίτλο «Eurodämmerung».

Κάποιοι από εμάς το συζητούσαμε και να πως πιστεύουμε ότι θα τελειώσει το παιχνίδι:

1. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα.

2. Οι μεγάλοι καταθέτες σε Ισπανία και Ιταλία αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από τις τράπεζες των δύο χωρών, μεταφέροντάς τα χρήματα στη Γερμανία

3α. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι οι τράπεζες να θέσουν όριο αναλήψεων και μεταφοράς χρημάτων
3β. Εναλλακτικά ή ακόμα και σε συνδυασμό με το «3α» αντλούνται μεγάλα ποσά από την ΕΚΤ με σκοπό να κρατηθούν εν ζωή οι υπό κατάρρευση τράπεζες.

4α. Η Γερμανία θα πρέπει να επιλέξει. Ή θα πρέπει να δώσει τεράστιες εγγυήσεις για το ιταλικό και ισπανικό χρέος, αναθεωρώντας ριζικά την στρατηγική της, ώστε να κρατήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού, αλλά ταυτόχρονα να αποδεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ή…
4β. Το τέλος του ευρώ.


ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Συνεχίζονται οι εκτεταμένες αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στην ελληνική κρίση, στο διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο και κυρίως στην απειλή για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο Τα βάρη της προσαρμογής. Οι Έλληνες στενάζουν κάτω από ένα ανισόρροπο πρόγραμμα, κάνει λόγο για τα περιθώρια βελτίωσης των όρων των συμφωνιών, καθώς, όπως επισημαίνεται, «το μνημόνιο προβλέπει ότι, σε περίπτωση ύφεσης πολύ σημαντικότερης από την αναμενόμενη, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί, σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, να προσαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να παρατείνει τις υποχρεώσεις της χώρας πέρα από το 2014, για έναν χρόνο».

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι με τον όρο «επαναδιαπραγμάτευση» οι Έλληνες έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό από αυτό που αντιλαμβάνονται οι πιστωτές της χώρας.

Στη «Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο Παραμονή της Ελλάδας μόνο με ριζική ανασυγκρότηση στο οποίο εκτιμάται ότι «δεν είναι σοβαρή στάση το να χρησιμοποιούνται οι αρνητικοί ελληνικοί οικονομικοί δείκτες ως απόδειξη για το ότι το μοντέλο βοήθειας της Ευρωζώνης έχει αποτύχει», καθώς η Ελλάδα «δεν διαθέτει λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, πάσχει από γραφειοκρατία, νοοτροπία ατιμωρησίας και φοροδιαφυγή, ενώ της λείπουν τα ανταγωνιστικά προϊόντα» και επομένως, θα χρειαστεί περισσότερα από 10- 15 χρόνια για να ανασυγκροτηθεί, ένα διάστημα το οποίο θα χαρακτηρίζεται από απώλεια της εργασίας για πολλούς Έλληνες, οικονομικά προβλήματα και φόβο για το μέλλον.

Στη Die Welt αναφέρεται ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοίχιζε 86 δισ. ευρώ» στους Γερμανούς φορολογούμενους, ενώ μπορεί να υπερβεί και τα 100 δισ. ευρώ.

Ο οικονομολόγος της Dekabank Ούλριχ Κάτερ, δηλώνει στην εφημερίδα, ότι το κόστος από την αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα είναι μικρό, αλλά δεν είναι αλήθεια ούτε και ο ισχυρισμός ότι η ευρωζώνη δεν μπορεί να το αντέξει, ενώ αυτή η εξέλιξη θα έχει και «πειθαρχική» επίδραση στα υπόλοιπα κράτη- μέλη.

Η Ηandelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα κάνει λόγο για έθνος υπό παράλυση, τονίζει ότι «το κράτος δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του, γιατί λείπουν τα χρήματα» και ότι «τα χρήματα στα ταμεία επαρκούν μόνο για δύο μήνες», ενώ σημειώνει ότι εάν σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση υπό κάποιον δικαστικό, δεν θα έχει πολιτική δύναμη και «θα είναι αβέβαιο εάν και από ποιον θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στις συνόδους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη Stuttgarter Nachrichten επισημαίνεται ότι «ο πραγματικός εφιάλτης θα ξεκινήσει για τους Έλληνες τη στιγμή που θα βγουν από την ευρωζώνη» ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα κατευθύνεται εδώ και μήνες προς τον γκρεμό και, τώρα, μένουν μόνο μερικά εκατοστά από την καταστροφή και τη χρεοκοπία».

Ο αρθρογράφος καταλογίζει ευθύνες στην ελληνική πολιτική τάξη, η οποία, όπως λέει, «κάνει επίδειξη ανικανότητας και απροθυμίας να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτούς τους απειλητικούς για την ύπαρξή της καιρούς».

Στο περιοδικό Focus δημοσιεύεται άρθρο στο οποίο υποστηρίζεται η άποψη ότι «η Ελλάδα μπορεί πια να βγει από την ευρωζώνη χωρίς να απειλήσει το κοινό νόμισμα» και τονίζεται ότι «μετά τις εκλογές, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας υποψιάστηκαν ότι η χώρα αυτή συνεχίζει την πορεία της στην ευρωζώνη ως οδηγός- φάντασμα, ενώ στη Γερμανία, η οποία πρέπει να πληρώσει τη μερίδα του λέοντος για τις ελληνικές περιπετειούλες, εδραιώνεται η άποψη “Ε, άντε, βγείτε από την Ευρωζώνη!”».

Τέλος, στο περιοδικό Wirtschaftswoche επισημαίνεται ότι «ετοιμάζεται η έξοδος, καθώς οι εκλογές βύθισαν τη χώρα εντελώς στο χάος» και υπολογίζεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοιχίσει στη Γερμανία περί τα 76,6 δισ. ευρώ, στο ΔΝΤ 21,7 δισ. ευρώ και συνολικά στις χώρες του ευρώ 275,9 δισ. ευρώ.

Πηγή