EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εριξαν αυγά κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από στη Συναγωγή Μοναστηριωτών όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπίρκεναου με την οποία άρχισε η βίαιη εκτόπιση, άνω των 50.000, Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Δύο νεαροί οι οποίοι βρίσκονταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή εκτόξευσαν προς την αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τον πρωθυπουργό δύο αυγά. Τα αυγά "έσκασαν" μπροστά στο αυτοκίνητο με το οποίος μετακινείται ο πρωθυπουργός. Αστυνομικοί αυτή τη στιγμή διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.
 
ΠΗΓΗ: seleo.gr

"Έρχεται" τερματικός σταθμός στη Μίκρα, όπου θα συναντιούνται μετρό, λεωφορεία, τραμ, καραβάκια και αυτοκίνητα!


Ενα νέο «χάρτη» μεταφορών και μετακινήσεων σχεδιάζει ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), Γιάννης Παλαιστής. Από τα μεγαλόπνοα σχέδια...
όπως η λειτουργία του τραμ στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και την εφαρμογή του λεγόμενου «έξυπνου» εισιτηρίου (ηλεκτρονικού τύπου) στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αλλά και σε όποια μέσα θα διαθέτει στο μέλλον η Θεσσαλονίκη, το ΣΑΣΘ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών οι οποίοι μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται άλλωστε η δημιουργία ενός πρότυπου και μοναδικού, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, τερματικού σταθμού στη Μίκρα, όπου θα μπορούν να συναντιούνται μετρό, λεωφορεία, τραμ, καραβάκια, αυτοκίνητα, ποδήλατα.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΑΣΘ αποτιμά θετικά το έργο του ΟΑΣΘ και επισημαίνει ότι στόχος του Συμβουλίου είναι η επέκταση του δικτύου των λεωφορειολωρίδων. «Ο ΟΑΣΘ, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό μέσο μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετεί σε πολύ καλό επίπεδο τους πολίτες. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε κινήσεις με τις οποίες αναβάθμισε σημαντικά τις υπηρεσίες του, αφού εκσυγχρόνισε το στόλο του, αλλά και λειτούργησε πρωτοποριακό σύστημα τηλεματικής», αναφέρει ο κ. Παλαιστής, ο οποίος χαρακτηρίζει σημαντικό επίτευγμα τη συμφωνία ανάμεσα σε ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών της επαρχίας Λαγκαδά. «Τα προβλήματα που είχαν προκύψει, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών, αντιμετωπίστηκαν και πλέον οι κάτοικοι της μεγαλύτερης επαρχίας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται επαρκώς από τις αστικές συγκοινωνίες», λέει χαρακτηριστικά στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής.
Σχετικά με τις λεωφορειολωρίδες, επισημαίνει ότι το ΣΑΣΘ έχει κάνει όλη τη μελετητική προεργασία για να δημιουργηθούν οι επόμενες λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας των αστικών στην πόλη. «Πρόκειται για τέσσερις λεωφορειολωρίδες στις οδούς Γ. Παπανδρέου (Ανθέων), Αγγελάκη, Α. Παπαναστασίου και στη λεωφόρο Στρατού. Το έργο έχει εντάξει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο ΕΣΠΑ και απομένει η ανάθεση σε εργολάβο. Βάσει πρότασης του ΣΑΣΘ πέρσι τροποποιήθηκε ο νόμος και πλέον για να γίνει μια λεωφορειολωρίδα απαιτείται απλώς απόφαση δημάρχου κι όχι πλέον υπουργού. Υπάρχουν προτάσεις για την εξέταση δημιουργίας κι άλλων λεωφορειολωρίδων, τις οποίες προωθούμε», υπογραμμίζει.
Επισημαίνει εξάλλου ότι με τη βοήθεια του ΤΕΙ Σερρών το ΣΑΣΘ ενέταξε το δίκτυο του ΟΑΣΘ στους χάρτες της Google. «Μέσω του Google Transit ένας επισκέπτης στη Θεσσαλονίκη μπορεί πλέον να ενημερώνεται για το βέλτιστο τρόπο μετακίνησής του όχι μόνο οδικώς ή ως πεζός, αλλά και με τα αστικά λεωφορεία. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΣΑΣΘ. Σε συνδυασμό με το αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ βελτιώθηκε η εποπτεία των δημόσιων συγκοινωνιών και υπάρχει ενημέρωση του επιβατικού κοινού ακόμη και σε πραγματικό χρόνο», υπογραμμίζει.
Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Formula: Η έκπληξη λεγόταν Ραϊκόνεν!

Ο Φινλανδός πιλότος Κίμι Ραϊκόνεν οδηγώντας την Lotus έκανε την έκπληξη στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν, στο Αλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης και αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, αν και εκκίνησε από την έβδομη θέση.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο με τη νέα Ferrari F138, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ με την Red Bull, που δεν διαχειρίστηκε καλά τα ελαστικά και έκανε τρία πιτ στοπ.

Η κατάταξη:

1. Κίμι Ραϊκόνεν Lotus 1:30:03,22558
2. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +12,458
3. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull +22,358
4. Φελίπε Μάσα Ferrari +33,558
5. Λιούις Χάμιλτον Mercedes +45,558
6. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull +46,858
7. Άντριαν Σούτιλ Force India +1:05,058
8. Πολ Ντι Ρέστα Force India +1:08,458
9. Τζένσον Μπάτον McLaren +1:21,658
10. Ρομέιν Γκροσάν Lotus +1:22,758
11. Σέρχιο Πέρες McLaren +1:23,358
12. Ζαν Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso +1:23,858
13. Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber + 1 γύρος
14. Βαλτέρι Μπότας Williams +1 γύρος
15. Ζιλ Μπιάνκι Marussia +1 γύρος
16. Σαρλ Πικ Caterham + 2 γύροι
17. Μαξ Τσίλτον Marussia +2 γύροι
18. Γκιέντο Φαν Ντερ Γκάρντε Caterham +2 γύροι
19. Ντανιέλ Ρικιάρντο Toro Rosso εγκατέλειψε
20. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes εγκατέλειψε
21. Παστόρ Μαλδονάδο Williams εγκατέλειψε
22. Νίκο Χούλνεμπεργκ Sauber δεν αγωνίστηκε

Βαθμολογία κατασκευαστών 
1. Ferrari 30
2. Lotus 29
3. Red Bull 23
4. Mercedes 10
5. Force India 10
6. McLaren 2.

Ισόβιος αποκλεισμός Κατίδη από τις Εθνικές ομάδες

Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στον Γιώργο Κατίδη για τον ναζιστικό χαιρετισμό στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βέροια, καθώς τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από όλες τις εθνικές ομάδες. Μάλιστα με το γράμμα του νόμου απειλείται και η ΑΕΚ να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά, ενώ πιθανότατα η ΑΕΚ θα τιμωρήσει επίσης τον Κατίδη με διακοπή συμβολαίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε
  1. Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά  τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει  βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.
  2. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες
  3. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα  φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες,  αντίστοιχες απαγορεύσεις.
Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης,  βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα,  για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει.

Στα δικαστήρια για τα Τέμπη


Περί το 1, 5 εκατομμύριο ευρώ διεκδικούν τουριστικοί φορείς, ΚΤΕΛ, με αγωγές για διαφυγόντα κέρδη, από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, που συνέβη τον Δεκέμβριο...
του 2009 μέχρι και τον Μάιο του 2010, λόγω της πτώσης των βράχων, που στοίχισε και τη ζωή σε διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας.

Τρεις από τις αγωγές επρόκειτο να εκδικαστούν στις αρχές αυτού του μήνα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας, αλλά η εκδίκαση των υποθέσεων αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2014.

Επίσης, εκκρεμούν και άλλες αγωγές σε δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και κατά της εγγυήτριας εταιρίας εκ μέρους του Δημοσίου, της «Εγνατίας». Το βασικό επιχείρημα των προσφευγόντων είναι ότι δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα προστασίας, που προβλέπονταν από τη σύμβαση, πριν ξεκινήσουν τα έργα, αλλά αντιθέτως, αυτά είχαν συμφωνηθεί να γίνουν, μετά την ολοκλήρωση των σηράγγων. Έτσι, θα μειωνόταν σε μερικές μόνο εβδομάδες ο απαραίτητος χρόνος κλεισίματος της κοιλάδας των Τεμπών, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προστασίας. Ανεξάρτητα και από τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση των βράχων.

Τραμ και πάλι στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 2017!

Στο παρελθόν αποτέλεσε το... αντίπαλο δέος του μετρό, σήμερα όμως η αναγκαιότητά του, είτε ως συμπληρωματικού μέσου μεταφοράς είτε ως αυτόνομου, είναι δεδομένη. Ο λόγος για το τραμ, το οποίο επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο! Μάλιστα, το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), το οποίο εκπονεί μελέτη για το επίγειο μέσο σε σταθερή τροχιά, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη και τελική.

«Το τραμ είναι το μεγάλο μας στοίχημα και πιστεύουμε πως μπορεί να προχωρήσει. Ως ΣΑΣΘ κάναμε μια πολύ σημαντική προεργασία, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα για το τραμ κι όχι απλώς ιδέες και μακέτες», δηλώνει ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου, Γιάννης Παλαιστής.

Ο ίδιος προσθέτει ότι το ΣΑΣΘ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ecotale», στο πλαίσιο του οποίου διερευνάται η κατασκευή γραμμής τραμ στη Θεσσαλονίκη. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα άρχισε τον Ιανουάριο του 2012 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014. Τότε θα πρέπει να έχει επιλεγεί το βέλτιστο σενάριο διέλευσης του τραμ και να έχει εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα προτεινόμενο δίκτυο 24 χιλιομέτρων, το οποίο δεν ανταγωνίζεται το μετρό, ακόμη και στην περίπτωση που υλοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες επεκτάσεις του. Στόχος είναι να υπάρξει μελετητική ωριμότητα, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι σε θέση να διεκδικήσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση του τραμ από τη νέα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020)», αναφέρει ο κ. Παλαιστής. Ο ίδιος προσθέτει: «Αποτελεί για μένα στοίχημα να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι μελετητικές διαδικασίες, ώστε, σε συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, να υπάρχει πλήρης ωριμότητα για την ένταξη της κατασκευής του έργου στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Ο,τι κι αν συμβεί με το μετρό, για το οποίο ελπίζω και εύχομαι απεμπλοκή από όλα τα προβλήματα και επιτάχυνση των εργασιών, θεωρώ ότι το τραμ μπορεί γρήγορα να προσφέρει μία εναλλακτική και αξιόπιστη λύση για τις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων».

Τρία δρομολόγια

Η διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για τη δημιουργία γραμμής τραμ έγινε από τον καθηγητή του ΑΠΘ, Χρήστο Πυργίδη, για λογαριασμό του ΣΑΣΘ. Σε αυτήν τη δεύτερη και τελική φάση των μελετών, υπάρχουν τρία προτεινόμενα δρομολόγια διέλευσης της γραμμής. Στα δρομολόγια αυτά προβλέπεται το τραμ να μπορεί να λειτουργεί και συμπληρωματικά προς το μετρό, αλλά και αυτόνομα. Κι αυτό καθώς το ζητούμενο είναι το επίγειο μέσο σε σταθερή τροχιά να μπορέσει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα από τυχόν προβλήματα ή νέες καθυστερήσεις στο μετρό.

Οπως και να έχει, οι δυτικές συνοικίες και ειδικά ο Εύοσμος φαίνεται ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρεθούν στο επίκεντρο του τραμ και θα ενωθούν τόσο με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσο και με περιοχές που βρίσκονται ανατολικά. Αλλωστε οι δυτικές συνοικίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ, έχουν προτεραιότητα, αφού προς το παρόν το μετρό προχωρά προς την ανατολική πλευρά της πόλης.

Αναλυτικά, τα εξεταζόμενα δρομολόγια διέλευσης του τραμ είναι:

1) Πλατεία Ευόσμου – Ανω Τούμπα – Κλινική «Γένεσις» μέσω Τσιμισκή και Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία).

2) Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Ανω Τούμπα – Κλινική «Γένεσις» μέσω Αγίου Δημητρίου και Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία). Το δρομολόγιο αυτό μπορεί να προκριθεί, εφόσον το μετρό αποφασιστεί να επεκταθεί ώς τον Εύοσμο.

3) Πλατεία Ευόσμου – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Νομαρχία (μέσω Β. Ολγας) – Μίκρα.

Το κόστος του τραμ ανά χιλιόμετρο κυμαίνεται μεταξύ 18 και 20 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι να μπορεί να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη το 2017.

Εκδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών και συναντήσεων με φορείς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τους ενημερώσει για το επίγειο μέσο σε σταθερή τροχιά. Σκοπός του είναι το έργο να «αγκαλιαστεί» και να έχει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή. Σε αυτήν τη φάση, ενημερωτικές συναντήσεις γίνονται κυρίως με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το ΣΑΣΘ προγραμματίζει ενημερωτικές εκδηλώσεις στη δυτική αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ώστε να ενημερωθούν σχετικά και οι πολίτες.

«Το τραμ είναι ένα έργο το οποίο μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών και να αναβαθμίσει τις μετακινήσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Τον προσεχή Μάιο διοργανώνουμε σχετική εκδήλωση στον Εύοσμο και τον Ιούνιο στη Θέρμη, ώστε να ενημερώσουμε τους κατοίκους για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στη ζωή τους το τραμ», καταλήγει ο κ. Παλαιστής.


Πηγή Αγγελιοφόρος

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ !‏ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !

Η προδομένη Πατρίδα ματώνει…Θρηνεί σιωπηλά για το κατάντημα των παιδιών της. Όταν όμως οι αδικίες τους περισσέψουν και ο χαμός τους είναι βέβαιος, τότε παίρνει το φραγγέλιο και χτυπά φωνάζοντας:

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, άρχοντες και αλαζόνες κυβερνήτες , που φτιάχνετε και ψηφίζετε άδικους νόμους παίρνοντας ως αντάλλαγμα, χρήματα και αξιώματα! Σεις που εξαπατάτε τον λαό μου υφαρπάζοντας την εμπιστοσύνη του και εκμεταλλεύεστε τον φόβο και την απελπισία του! Εσείς που επιδιώκετε να ικανοποιήσετε μόνο το ατομικό σας συμφέρον, αλήθεια γνωρίζετε σε ποιους στρώνετε κόκκινα χαλιά και με παραδίδετε στα χέρια τους; Δεν ξέρετε ανόητοι, ότι αφού πάρουν ό,τι θέλουν και δεν σας έχουν πια ανάγκη, εσάς θα καταστρέψουν πρώτα; Δεν ξέρετε ότι οι σουλτάνοι σκοτώνουν πρώτα τους υποτακτικούς τους;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ άνδρες της δικαιοσύνης, εισαγγελείς και δικαστές, που συμπράττετε με τους φαύλους άρχοντες, καλύπτετε τα ανόσια έργα τους και με τις άδικες αποφάσεις σας συμμετέχετε στο έγκλημα που συντελείται εναντίον μου! Εσείς που δώσατε όρκο να με προστατεύετε, κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά, σωπαίνετε και δεν εκτελείτε το καθήκον σας! Σεις που συνεργείτε για να χάνουν άνθρωποι τις περιουσίες τους, φτωχοί να μπαίνουν φυλακή επειδή αδυνατούν να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους, πολίτες να διώκονται επειδή τολμούν να αντιδράσουν δημόσια ενάντια στην αδικία. Σεις που αφήνετε ελεύθερους τους εγκληματίες και ανοίγετε τη πόρτα της φυλακής σε απελπισμένους οικογενειάρχες που έχουν χάσει τα πάντα. Εσείς που βοηθάτε το άδικο να γίνει νόμος και το δίκιο να διώκεται! Είστε συνεργοί και συναυτουργοί στον φόνο εναντίον μου! Να θυμάστε ότι πάνω από τη ανθρώπινη δικαιοσύνη που χειρίζεστε για το συμφέρον σας, είναι η Θεία δικαιοσύνη, και σ’ αυτήν θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις αξιωματικοί, ορκισμένοι στρατιώτες στο όνομά μου, με βλέπετε να παραδίδομαι σε χέρια εχθρικά και δεν μιλάτε! Φωνάζετε για τον μισθό σας αλλά μένετε βουβοί μπροστά στην υποδούλωσή μου! Σεις ορκιστήκατε να με φυλάξετε με την ζωή σας! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις άνδρες του κλήρου, φωτισμένοι Ποιμένες του λαού μου, που τον αφήσατε ξέσκεπο και μόνο μπροστά στους άρπαγες και τους τοκογλύφους! Εσείς που μιλάτε για την Αλήθεια και το δίκιο Του Χριστού, πώς σωπαίνετε, στα τόσα ψεύδη των αρχόντων οι οποίοι λογίζονται μόνο το κακό, παρά τους ευλογείτε και τους παρασημοφορείτε μέσα στους ναούς;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ διανοούμενοι εσείς, δάσκαλοι του προοδευτισμού και της επίπλαστης ελευθερίας! Σεις που διδάσκετε στα παιδιά μου να μην με αγαπούν, να ντρέπονται για μένα, που θέλετε να γίνουν άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, γιατί τάχα οι πατρίδες δεν είναι τίποτα και δεν αξίζει να πολεμά κανείς γι αυτές. Τυφλοί οδηγοί εσείς , καλλιεργείτε το φυτώριο των νέων δούλων, που δεν θα πιστεύουν σε τίποτα για να τους εκμεταλλεύονται οι αφέντες κατά πως θέλουν. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΟΥ θα πέσει πάνω στα κεφάλια σας όταν τα φιλότιμα παιδιά μου με λευτερώσουν!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις Έλληνές μου, που σκύβετε το κεφάλι από ντροπή και απελπισία! Καταφεύγετε σε ξένους τόπους, ψάχνετε για καινούργιες πατρίδες. Εδώ είν’ η γη σας! Εδώ και ο ουρανός σας! Δεν ξέρετε ότι οι πατρίδες δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται; Δεν τις δίνουν χάρισμα, μήτε ελεημοσύνη; Και όσους τις επιβουλεύονται, εκείνες τους εκδικούνται; Πρέπει να πολεμάς και όχι να επαιτείς γι αυτές!
ΘΑΡΣΕΙΤΕ ! Ψηλά το κεφάλι! Ελεύθερους Έλληνες γέννησα εγώ, όχι ραγιάδες!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ (Νίκος Καζαντζάκης)

«Πηδά η φωτιά κι οι σούβλες έτοιμες
κι αυτός ολόρθος στέκει
πεθαίνει αρνούμενος το θάνατο
και λευτεριά φωνάζει

Ελευτεριά για 'σένα χάνομαι
μα θα 'ρθουν πίσω μου άλλοι
στρατοί οι γιοι μου και τα εγγόνια μου
και θα σ' ελευθερώσουνA

Μην κλαις κυρά κι εγώ θα αναστηθώ
και θα σ' αρπάξω πάλε
θα σπω τις αλυσίδες της σκλαβιάς
θα καταλύω τα κάστρα

Λίγοι είμαστε κι αλίμονο στης γης
αν ξοφληθεί η γενιά μας
στρατοί οι γιοι μου και τα εγγόνια μου
και θα σ' ελευθερώσουν»

Θωμαή Στεφανοπούλου

Κλινική κρυογενετικής που υπόσχεται αθανασία!

Ομογενής ίδρυσε της πρώτη κλινική κρυογενετικής στην Αυστραλία. Ο Παντελή Τσολακίδης, εντυπωσιασμένος από το βιβλίο «Η προοπτική της αθανασίας» που διάβασε την δεκαετία του 1960, έβαλε σκοπό της ζωής του να κάνει την κρυογενετική γεγονός.

«Για μένα, φαινόταν λογικό. Ας είμαστε σαφείς τώρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε πίσω στη ζωή. Αλλά υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα. Σκέφτηκα τότε μέσα μου, ότι η φράση "εύλογη πιθανότητα" ακούγεται καλύτερα παρά το "καμία πιθανότητα", όταν είσαι νεκρός» δήλωσε ο ιδιος.

Ο Τσολακίδης είναι από το 2009 συνιδρυτής και διευθυντής του Stasis Systems Australia, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας, η οποία σχεδιάζει να οικοδομήσειεγκατάσταση κρυογενετικής αποθήκευσης στην Αυστραλία, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την αιώνια ζωή μέσω της κρυογενετικής.

Κρυογενετική είναι η διατήρηση του ανθρώπινου σώματος, κάτω από κρυογόνες θερμοκρασίες του υγρού αζώτου, στους -196 ° C, με την προσδοκία ότι η εξαιρετικά προηγμένη ιατρική τεχνολογία του μέλλοντος θα είναι σε θέση να επισκευάσει τις συσσωρευμένες βλάβες που επιφέρει η γήρανση και τα νοσήματα σε μοριακό επίπεδο, καθώς και να επαναφέρει τους κρυοσυντηρημένους ανθρώπους στη ζωή.

Σύμφωνα με την κρυογενετική διαδικασία, αφού ένα άτομο νομικά ανακοινώνεται ως νεκρό, το αίμα του παροχετεύεται και αντικαθίσταται με αντιψυκτικό και το σώμα αποθηκεύεται σε υγρό άζωτο για να διατηρηθεί. Τα σώματα καταψύχονται και φυλάσσονται ανάποδα σε κυλίνδρους, τους λεγόμενους «κρυοστάτες». Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση οποιασδήποτε εκροής του υγρού αζώτου από το πάνω μέρος του κρυοστάτη, το πρώτο πράγμα που θα αποψυχθεί είναι τα πόδια, αφήνοντας τον εγκέφαλο κρύο και υγιή. Οι υποστηρικτές της κρυογενετικής ελπίζουν ότι, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, θα είναι σε θέση να ξεπαγώσουν τους κρυοσυντηρημένους «πελάτες» τους στο μέλλον.

«Πιθανώς, κάτι τέτοιο βρίσκεται περίπου 200 χρόνια μακριά» λέει ο Παντελής Τσολακίδης. Μιλώντας για το πως αποφάσισε να ιδρύσει την κλινική κρυογενετικής δήλωσε «Ενδιαφέρθηκα πολύ και σκέφτηκα ότι αν δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος, θα το κάνω εγώ». Το 2009, παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Συλλόγου Κρυογενετικής Αυστραλασίας (Cryonics Association of Australasia - CAA), όπου γνώρισε τον Μαρκ Μίλτον, πιστό της κρυογενετικής, ο οποίος του εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι όσοι Αυστραλοί ήθελαν να καταψυχθούν μετά τον θάνατό τους, έπρεπε να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ όπου το ινστιτούτο κρυογενετικής του Μίτσιγκαν ήδη έχει έξι Αυστραλούς στην κρυοσυντήρηση, ενώ το Alcor, Ίδρυμα Επέκτασης Ζωής (Alcor Life Extension Foundation) στην Αριζόνα, έχει δύο.

«Μιλήσαμε γι αυτό το θέμα και ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι και οι δύο είχαμε το ίδιο ενδιαφέρον. Έχουμε αναπτύξει την ιδέα να χτίσουμε την πρώτη κρυογενετική εγκατάσταση αποθήκευσης στην Αυστραλία. Δεν πιστεύαμε, όμως, ότι θα βρίσκαμε δέκα επενδυτές, ο καθένας απ' τους οποίους θα συνέβαλλε με 50.000 δολάρια. Σήμερα έχουμε 11 επενδυτές, οι οποίοι δεσμεύονται να συνεισφέρουν $50.000, ο καθένας» εξηγεί ο Τσολακίδης, μιλώντας για το πως ξεκίνησε η συνεργασία τους.

Ωστόσο η ιδέα έμεινε στον «πάγο» για 3 χρόνια και φέτος που βρέθηκαν οι επενδυτές- θα κατασκευαστεί η εγκατάσταση, η οποία σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Όταν αποπερατωθεί, η κρυογενετική εγκατάσταση θα έχει αρχικά περίπου 60 διαθέσιμες θέσεις, ωστόσο θα είναι επεκτάσιμη μονάδα. Οι «πελάτες» της κρυογενετικής εγκατάστασης αποθηκεύονται σε κυλίνδρους - είτε σε κρυοστάτες όπου χωρούν περίπου έξι άτομα.

Είστε επεξεργασμένοι άνθρωποι; - Βίντεο

Το ντοκιμαντέρ Επεξεργασμένοι άνθρωποι (Processed People) των Jeff και Sabrina Nelson είναι καθοριστικά αφυπνιστικό γι αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της τροφής και της υγείας με στοιχεία που σπάνια ακούγονται και περιλαμβάνει συνεντεύξεις από εννέα διαπρεπείς ειδικούς οι οποίοι συζητούν το πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το χάλι, και τι μπορούμε να κάνουμε για να σπάσει ο κύκλος των «Επεξεργασμένων ανθρώπων».

Όπως λέει ο σκηνοθέτης Jeff Nelson«Όταν δεν είναι απασχολημένοι με το να μας παίρνουν το εισόδημα από τις τσέπες μας, ή να μας λένε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ελευθερίες μας για να έχουμε ελευθερία, μας πουλάνε σκουπίδια που αποκαλούν φαγητό. Η βιομηχανία τροφίμων είναι μεγαλύτερη από την πετρελαϊκή. Με τόσα χρήματα αγοράζει ασύλληπτα μεγάλες ποσότητες προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και διεφθαρμένης επιστήμης».
Στο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ ο παιδίατρος Jay Gordon μιλάει για τονδιατροφικό προγραμματισμό που δεχόμαστε και την ανάγκη να τον σπάσουμε.

Στο χείλος του γκρεμού 170.000 επιχειρήσεις

Αντιμέτωπες με το «λουκέτο» βρίσκονται 170.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 64.000 εμπορικές, στο επόμενο 12μηνο, ενώ 69.000 θέσεις μισθωτής εργασίας εκτιμάται ότι θα χαθούν το πρώτο εξάμηνο του 2013. 

Ο συνολικός αριθμός των χαμένων θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί) θα φτάσει στις 195.000 αν επαληθευτεί πως κατεβάζουν ρολά.....
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας των εμποροβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) η εταιρεία ΜARC για την εξαμηνιαία αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), που αποτελούν το 99,6% των ελληνικών επιχειρήσεων (μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Νίκο Ασημακόπουλο, το 2013 είναι έτος αποκάλυψης για τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας συνολικά.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την απασχόληση για 1 πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα γίνονται 4 απολύσεις ενώ, στην προηγούμενη έρευνα η αναλογία ήταν 1 πρόσληψη προς 7 απολύσεις. Την ίδια στιγμή η μερική απασχόληση αποτελεί πλέον μια γενικευμένη πρακτική, ενώ το 52,4% αντιμετωπίζει πρόβλημα στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Σύμφωνα εξάλλου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας MARC, Θωμά Γεράκη: «Από τις εκλογές μέχρι τώρα σε 240 μέρες έχουμε 240.000 ανέργους, ενώ είναι προς συζήτηση ότι από την πορεία της πολιτικής που ακολουθείται φαίνεται πως αυτό που θα πετύχουμε είναι ότι θα δουλεύουν με μαύρη εργασία, ετεροαπασχόληση ή υποαπασχόληση και με 540 ευρώ οι εργαζόμενοι στη χώρα μας».

Και ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και τρόικας για τον αριθμό των δόσεων προς Εφορία και Ταμεία, έχουν αυξηθεί περισσότερο από 25% οι επιχειρήσεις που καθυστερούν τις φορολογικές και ασφαλιστικές πληρωμές τους. Το 33,8% των επιχειρήσεων έχει καθυστερημένες οφειλές σε προμηθευτές και πάνω από το 30% αφορά καθυστερήσεις πληρωμάτων σε ενοίκια, ΟΑΕΕ, τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Ειδικά στον ΟΑΕΕ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 43% (σε αντίθεση με το ΙΚΑ που είναι στο 17,3%). Εξάλλου, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις του δείγματος εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να είναι συνεπείς προς τις εφορίες.
Το 50,9% των επιχειρήσεων θεωρεί πως η κρατική ακρίβεια, δηλαδή οι φόροι, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και το ενεργειακό κόστος, είναι το σοβαρότερο εμπόδιο για περαιτέρω μείωση των τιμών. Το μισθολογικό κόστος θεωρείται εμπόδιο μόνο για το 5% των επιχειρήσεων.

Ενα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι 80,9% των επιχειρηματιών έχουν χρησιμοποιήσει χρήματα προσωπικών καταθέσεων για να καλυφθούν ανάγκες των επιχειρήσεων και το 21,5% έχει εκποιήσει προσωπική περιουσία.
Τέλος, το 62,9% έχει αρνητικές προσδοκίες για το πρώτο εξάμηνο του έτους, το 45,2% δηλώνει ότι δεν θα κάνει καμία επένδυση, ενώ ένα πρόσθετο 41,5% θα προχωρήσει σε μείωση των επενδύσεων.

energypress.gr

Δήμαρχος τήρησε το νόμο και καταδικάστηκε!

Το μπελά του βρήκε ένας δήμαρχος στη βόρεια Ελλάδα και καταδικάστηκε πρωτόδικα με ένα χρόνο φυλακή προσπαθώντας να εφαρμόσει το νέο πειθαρχικό δίκαιο, χωρίς να υπολογίσει όμως τον ξενοδόχο, δηλαδή το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος ανακάλυψε ότι υπάλληλος του δήμου που είχε έρθει με μετάθεση από άλλη υπηρεσία, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στα δικαστήρια για αδίκημα που είχε διαπράξει στην προηγούμενη υπηρεσία του.
Αμέσως τον έθεσε σε αργία και παρέπεμψε το θέμα στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο "αθώωσε" τον υπάλληλο και ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση στη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο δήμαρχος αποδέχτηκε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως πραγματοποιήθηκε το Εφετείο και καταδικάστηκε εκ νέου ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Η καταδικαστική απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στο δήμο, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του.
Λίγο καιρό μετά η δικαιοσύνη εγκάλεσε τον δήμαρχο ως πολιτικό προϊστάμενο του επίορκου υπαλλήλου γιατί δεν τον είχε θέσει σε αργία μετά και τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση, η οποία όμως δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στον δήμο. Ο δήμαρχος δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό, αφού του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο.
Η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό καθώς ο δήμαρχος άσκησε έφεση για να βρει το δίκιο του.

O εκδότης Κώστας Καββαθάς αθωώθηκε για τα χρέη 11 εκατ. ευρώ γιατί δεν ήταν “δικής του ευθύνης”

Αθώος έκρινε το δικαστήριο τον 74χρονο εκδότη Κώστα Καββαθά ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο Κορωπί για χρέη ύψους 11 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και συνελήφθη. Όπως δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού «4 Τροχοί», το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το χρέος ύψους 11.163.740,59 ευρώ δεν ήταν δικής του ευθύνης. «Αθωώθηκα” δήλωσε ο ίδιος. “Με έπιασαν χθες το βράδυ στο Κορωπί στο σπίτι μου. Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», δήλωσε ο Κώστας Καββαθάς στο newpost.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδοτικός όμιλος «Τεχνικές Εκδόσεις» από τον οποίο εκδίδεται και το κορυφαίο περιοδικό αυτοκινήτου «4 Τροχοί» και στον οποίο ο Κώστας Καββαθάς και η σύζυγός του διατηρούν ένα ποσοστό μετοχών περί του 33%, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Βασικός μέτοχος είναι ο Αντώνης Λυμπέρης. Τα χρέη επεκτάθηκαν σε όλες τις επιχειρήσεις συμφερόντων Λυμπέρη, όπως και στις «Τεχνικές Εκδόσεις», εταιρεία η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ντροπή: Σάπια φρούτα μοίρασαν στους μαθητές που δεν έχουν να φάνε!

Ή από ασιτία ή από… δηλητηρίαση θα πεθάνουν τα παιδιά. Σάλο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στα πλαίσια του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μοιράστηκαν… σάπια και εκτός εποχής φρούτα σε μαθητές!!!
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε σχολεία της Κρήτης, που κάποιοι ανεύθυνοι αποφάσισαν να δώσουν τα χαλασμένα φρούτα στα παιδιά του δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου.
Οι δάσκαλοι και οι 148 μικροί μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα κουτιά με τα φρούτα που τους δόθηκαν δεν πίστευαν στα μάτια τους και όπως ήταν λογικό διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Όμως τι να σου κάνει μια διαμαρτυρία, άμα τίποτα δεν λειτουργεί σωστά… ​
Πηγή: cretaplus

Ανακοίνωση Ενωτικής Συνεργασίας Συναδέλφων ΗΛΠΑΠ



ΠΗΓΗ: trolleatzis

Ανθρακας το Δημόσιο, χρυσός ο Μπόμπολας

Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 υπογράφεται η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός», με αποκλειστικούς μετόχους την «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων Μπόμπολα, και τον Δημήτρη Κούτρα, γενικό διευθυντή της «ΑΚΤΩΡ». Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της «Ακτωρ», του Δημήτρη Κούτρα, της «European Goldfields» (EG) και της «Global Mineral Resources» (GMR).
Ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της «EG» είναι ο Ρουμάνος επιχειρηματίας Φρανκ Τίμις, ο οποίος ελέγχει και την «GMR». Το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η συναλλαγή αυτή θεωρήθηκε παράνομη κρατική ενίσχυση. Κι αυτό γιατί στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρεία «TVX Hellas» (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι 11 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημέρα το ελληνικό Δημόσιο μεταπώλησε στην ίδια τιμή τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία της στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Χωρίς διαγωνισμό
Η πώληση έγινε απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εξι μήνες αργότερα, η αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων εκτιμούνταν σε 408 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία μεταβίβασης απάλλασσε την «Ελληνικός Χρυσός» από υποχρέωση καταβολής φόρου μεταβίβασης και εξασφάλιζε μειωμένες δαπάνες δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης είχε βάλει την υπογραφή του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, νυν δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
Χάρισμα 2,2 εκατ. ευρώ
Στις 8 Ιανουαρίου 2004 η Βουλή κύρωσε τη συμφωνία. Ως αποτέλεσμα, το ελληνικό Δημόσιο χάρισε στην «TVX» 2,2 εκατ. ευρώ από βεβαιωμένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, πλήρωσε 11 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις των 472 απολυμένων της «TVX», 28 εκατ. ευρώ για «Πρόγραμμα Επανακατάρτισης» 350 από 472 απολυμένους της «TVX» (τους κατέβαλλε 800 ευρώ το μήνα και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι να συνταξιοδοτηθούν) και χάρισε στους Μπόμπολα – Κούτρα – Τίμις, «κατά πλήρες δικαίωμα νομής και κατοχής», το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Στις 23 Ιανουαρίου 2004 ο Χρήστος Πάχτας παραιτήθηκε από υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας εξαιτίας της εισαγωγής τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση.
Αμέσως μετά η «Ελληνικός Χρυσός» προχωρεί στη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επαναλειτουργία του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών. Το μεταλλείο ξεκινά τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2005. Τον Ιανουάριο του 2006 υποβάλλεται ενιαίο επιχειρηματικό σχέδιο για την παράλληλη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών. Το Μάιο υποβάλλεται προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΠΠΕ). Τον Οκτώβριο του 2009 παίρνει τη θετική γνωμοδότηση των 5 συναρμόδιων υπουργείων (Ανάπτυξης, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΠΟ, Γεωργικής Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας). Τον Αύγουστο του 2010 κατατίθεται στο ΥΠΕΚΑ η τελική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Η έγκρισή της θα αποτελεί την τελική περιβαλλοντική αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου.
Κέρδος 95 εκατ. ευρώ
Στις 9 Φεβρουαρίου 2004 η «European Goldfield» ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 30% της «Ελληνικός Χρυσός» για 18 εκατ. ευρώ. Η «Global Mineral Resources» εξαγοράζει επιπλέον ποσοστό 21% της «Ελληνικός Χρυσός» για άλλα 18 εκατ. ευρώ. Το κέρδος για τους Μπόμπολα και Κούτρα είναι 36 εκατ. ευρώ.
Στις 30 Νοεμβρίου 2004 η «European Goldfield» ανακοινώνει την εξαγορά του 21% της «Ελληνικός Χρυσός» που κατέχει η «Global Mineral Resources» για 100 εκατ. δολάρια, καθώς και του 14% που κατέχει ο Δημήτρης Κούτρας αντί 66,25 εκατ. δολαρίων (53 εκατ. ευρώ). Ο Δ. Κούτρας παίρνει θέση μη εκτελεστικού προέδρου στο Δ.Σ. της «EG», η οποία αυξάνει το ποσοστό της σε 65% και γίνεται απόλυτη κυρίαρχος των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
Τον Απρίλιο του 2006, ο Φρανκ Τίμις πουλάει όλες του τις μετοχές στην «EG».
Στις 2 Ιουλίου 2007 η «European Goldfield» ανακοινώνει την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 30% στην «Ελληνικός Χρυσός» από την «Ακτωρ» και ανεβάζει έτσι το μερίδιό της στο 95%. Η αξία του 30% ορίζεται στα 178 εκατ. δολάρια, το οποίο πληρώνεται μέσω ανταλλαγής μετοχών της «Ακτωρ» με το 19,9% των μετοχών της «EG» και 8,4 εκατ. δολάρια σε μετρητά (6,7 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, οι Μπόμπολας και Κούτρας, έχοντας καταβάλει μόνο τα αρχικά 6 εκατ. ευρώ, πουλώντας τα ποσοστά της «Ελληνικός Χρυσός» είχαν καθαρό και άκοπο κέρδος 95,7 εκατ. ευρώ. Εγιναν επίσης κάτοχοι του 19,9% της «European Goldfield» και του 5% της «Ελληνικός Χρυσός».

Μονόφθαλμη Δικαιοσύνη

«Α los amigos todo, a los enemigos nada, al extrano la ley»
«Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους «απ’ έξω» ο νόμος». Αυτή ήταν η συνταγή εξουσίας και «δικαιοσύνης» στις μπανανίες της Νότιας Αμερικής, πριν από τους Κάστρο, τους Αλιέντε και τους Τσάβες της υποηπείρου (και, δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις και έπειτα απ’ αυτούς). Αυτή είναι η συνταγή και του κυβερνώντος παλαιοκομματισμού. Και μάλιστα, όχι μόνο ως προς την εφαρμογή του νόμου, όπως στην Ιερισσό, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζονται ως εχθρική δύναμη. Ή μάλλον χειρότερα. Γιατί ακόμη και εάν ενεργούσε ως κατοχικός στρατός, η αστυνομική δύναμη θα έπρεπε να σεβαστεί το Δίκαιο του Πολέμου που προστατεύει τους ανηλίκους και δεν επιτρέπει να είναι στόχος επίθεσης ένα σχολείο. (Το θλιβερότερο: μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «υπεύθυνης Αριστεράς» δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή στον υπουργό αποσύρατε τα ΜΑΤ από εκεί. Ευχή μόνο μπορούμε να διατυπώσουμε. Εμείς σεβόμαστε τη διάκριση των εξουσιών»! Λες και δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στη χώρα μας ή σαν να μη συμμετέχει στην κυβέρνηση το συγκεκριμένο κόμμα.)
Η ίδια η έννοια της ισονομίας έχει καταργηθεί. Οι νόμοι της συγκυβέρνησης εξασφαλίζουν ατιμωρησία στους «ημετέρους» και αντισυνταγματικές ποινές εξόντωσης στον εχθρό λαό. Οπως έγραφε πρόσφατα και ο έμπειρος Γιώργος Κύρτσος, η διαπίστωση της αποτυχίας αποθρασύνει το σύστημα εξουσίας. Στις μέρες που του απομένουν, κυρίως δύο πράγματα προσπαθεί να εξασφαλίσει: αφ’ ενός να βάλει τις τελευταίες «χρυσές υπογραφές» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αφ’ ετέρου να εξαφανίσει κάθε ίχνος παλαιών και νέων αμαρτιών του. Για παράδειγμα, με νυχτερινή τροπολογία, που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, απαλλάχθηκαν από τις αστικές και διοικητικές ευθύνες τους όλοι οι παράγοντες που λεηλάτησαν το δημόσιο ταμείο μέσω της Ολυμπιακής.
Στην παπαδήμεια ενσάρκωσή του, ο παλαιοκομματισμός είχε σκαρφιστεί κάτι ακόμη πιο «πρωτότυπο»: όχι απλώς την αμνήστευση παράνομων πράξεων του παρελθόντος, αλλά την εκ των προτέρων απαλλαγή για εγκλήματα που θα τελεστούν στο μέλλον! Με το άρθρο 3 του νόμου του 4046/2012 επεδίωξε να απαλλάξει εκ προοιμίου τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος που εμπλέκονται στην εφαρμογή του 2ου Μνημονίου και του διαβόητου PSI, επί λέξει, από «κάθε ευθύνη, ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη». Εννοείται ότι όλες αυτές οι προσπάθειες συγκάλυψης θα ωφελήσουν τους ενόχους όσο ωφέλησε και τον Πινοσέτ η αμνηστία που είχε παραχωρήσει στον εαυτό του. Πρόκειται για εξόφθαλμα αντισυνταγματικούς νόμους που όχι μόνο δεν παρέχουν προστασία, αλλά μάλλον παράγουν τεκμήριο ενοχής για όσους αφορούν και που θα κληθούν να λογοδοτήσουν μετά την πτώση των πατρώνων τους.
Το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της διαφορετικής μεταχείρισης «των δικών μας» και «των απ’ έξω». Πρώτα απ’ όλα ο παλαιοκομματισμός ευθύνεται για την ατιμωρησία των πραγματικά ενόχων: άνθρωποι που έχουν κατακλέψει το δημόσιο ταμείο παρέμεναν στις θέσεις τους, λόγω της προστασίας που τους παρείχε η κάλυψη του πελατειακού δικομματισμού. Κυρίως όμως βαρύνεται γιατί το νέο νομικό πλαίσιο, που επέβαλε, δεν αντιμετωπίζει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Οι νέοι νόμοι 4057/2012 και 4093/2012 αντιμετωπίζουν δικαίους και αδίκους με τον ίδιο τρόπο: θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία κάθε υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο (με σύνθεση μάλιστα αντισυνταγματική, εφ’ όσον δεν αποτελείται κατά τα 2/3 από δημοσίους υπαλλήλους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, όταν απειλείται ποινή παύσης). Προφανώς οι, περίπου 800, υπάλληλοι που είναι σε αργία δεν είναι όλοι τρωκτικά του δημόσιου χρήματος. Οποιος κατηγορείται δεν είναι αυτομάτως ένοχος.
Σαν να μην έφτανε αυτό, με υπό κατάθεση νομοσχέδιο για πειθαρχικά αδικήματα σχετικά με κοινωνικοασφαλιστικούς οργανισμούς (νομοσχέδιο «Αριάδνη»), το τεκμήριο αθωότητας καταργείται εντελώς, εφ’ όσον προβλέπεται ότι για την επιβολή των διοικητικών ποινών αρκούν «επαρκείς ενδείξεις ενοχής» και όχι πλήρης απόδειξη για την τέλεση της πράξης. Και μάλιστα, για την παραδεκτή άσκηση προσφυγής απαιτείται η προηγούμενη καταβολή δικαστικού παραβόλου ίσου με το 20% τής εκτιμώμενης ζημίας του ασφαλιστικού φορέα. Είναι σαφές ότι μόνο ο ένοχος υπάλληλος που έχει πράγματι λερωμένη τη φωλιά του και γεμάτη την τσέπη του θα μπορεί να πληρώσει το παράβολο αυτό και θα έχει δικαστική προστασία, ενώ ο άδικα κατηγορούμενος αθώος θα πρέπει να δανειστεί μόνο και μόνο για να μπορέσει να ακουστεί στο δικαστήριο.
Πόσα ακόμη θα ανεχθούμε;