EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η σύμβαση – μαμούθ του κυρίου Μέργου με την ΔΕΗ.

Ο κύριος Μέργος είναι ο άνθρωπος που έκανε την ανεκδιήγητη δήλωση περί κατώτατου μισθού που εξόργισε την κοινωνία. Μετά την σημερινή αποκάλυψη του “Ολυμπία”, θα καταλάβετε όλοι το ποιόν της παρέας που κυβερνά την Ελλάδα και το απύθμενο θράσος.


Την σύμβαση του κυρίου Μέργου την υπέγραψε μία εταιρεία που διαλύει τον κοινωνικό ιστό με την αύξηση τιμολογίων αλλά και τα οικονομικά της μεγέθη το τελευταίο που δικαιολογούν είναι συμβάσεις ντροπής, με λιμουζίνες και οδηγό.

Δείτε τη:




ΠΗΓΗ

Εφοριακοί: Η κυβέρνηση θα πάρει και άλλα μέτρα

Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει χρεοκοπήσει
Η ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΔΟΥ των εφοριακών σε ανακοίνωσή της προεξοφλεί την καθίζηση των δημοσίων εσόδων και τη συνδέει με τα αναποτελεσματικά εισπρακτικά μέτρα που διαρκώς
λαμβάνονται, ενώ προβλέπει ότι έρχονται νέα μέτρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ τονίζει πως «η πτώση των φορολογικών εσόδων δεν θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει κανέναν και κυρίως την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων έχει προ πολλού εξαντληθεί. Οι φόροι που επιβάλλονται δεν μπορούν να εισπραχθούν, γιατί απλά δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά εισοδήματα. Η πολιτική της υπερφορολόγησης, των χαρατσιών, των επιδομάτων αλληλοβοηθείας (που μόνο στους ανέργους δεν καταλήγουν) κτλ, έχει χρεοκοπήσει. Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Το 2011 οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να καταβάλουν (μέσω των φορολογικών τους δηλώσεων) φόρους της τάξεως των 1,12 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 (με μειωμένα εισοδήματα κατά 30%-40% και πολλαπλάσια ποσοστά ανεργίας) κλήθηκαν να καταβάλουν φόρους ύψους 6.8 δισ. περίπου!!!. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο η προστασία των μεγαλοφοροφυγάδων και των μεγαλοκαταθετών (εσωτερικού και εξωτερικού).

Στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν και δεν είναι η καλυτέρευση των εσόδων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Επενδύουν στη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ως άλλοθι για τη λήψη νέων μέτρων. Στόχος τους είναι οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, η κινεζοποίηση και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η αύξηση των εσόδων προϋποθέτει, την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για τη φορολόγηση του πλούτου, με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Προϋποθέτει την ενίσχυση των φορολογικών υπηρεσιών και την απαγκίστρωσή τους από πολιτικές παρεμβάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση των εφοριακών.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Το ΔΝΤ θέλει κούρεμα δενείων υπερχρεωμένων ... οι υπάλληλοι των τραπεζιτών στο υπουργείο ανάπτυξης ... δεν θέλουν

Δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης για κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών ξεκαθάρισε το υπουργείο Ανάπτυξης σχολιάζοντας μελέτη του ΔΝΤ για την ανάγκη ενός νέου «κουρέματος» των χρεών των ιδιωτών προς τις
τράπεζες!

Λειτουργώντας περισσότερο ως υπάλληλοι των τραπεζών στο υπουργείο Ανάπτυξης αρνούνται την σεισάχθεια και επιμένουν οι εξαθλιωμένοι πολίτες να πληρώσουν από αυτά που δεν έχουν στις τράπεζες. Είμαστε βέβαιοι ότι αν το ΔΝΤ ζητούσε να επιβληθούν νέοι φόροι στην Ελλάδα, θα το δεχόντουσαν ευχαρίστως!

Ειδικότερα η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προτείνει το κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων σε σειρά χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), το οποίο απέκλεισε κατηγορηματικά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας σε αυτό το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σε συνδυασμό με την διευρυμένη φορολογία που καλούνται να πληρώσουν στο κράτος για ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε έγγραφο εργασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οικονομολόγους της έκθεσης τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης των χρεών του ιδιωτικού τομέα στις χώρες της Ευρωζώνης που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έγγραφο εργασίας, στο οποίο επισημαίνεται ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι εκφράζει τις απόψεις του ίδιου του ΔΝΤ, στη διάρκεια των ετών μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, τα επίπεδα ιδιωτικού χρέους ως προς το ΑΕΠ έχουν αυξηθεί σημαντικά στις χώρες της Ευρώπης και κυρίως σε Ελλάδα και Ιρλανδία.

«Τα νοικοκυριά σε αυτές τις χώρες έχουν βιώσει παράλληλα και σημαντική μείωση της αξίας των ακινήτων», γεγονός το οποίο περιορίζει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης χρέους, επισημαίνεται στην έκθεση, με τίτλο «αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του ιδιωτικού χρέους, στον απόηχο της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Εάν δεν υπάρξει λύση στα προβλήματα, τότε τα υψηλά επίπεδα χρέους που βαρύνουν τον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να αποτελέσουν εμπόδιο στην ανάκαμψη, τονίζεται στην έκθεση.

Βαθιά ύφεση και ανεργία προβλέπει η Κομισιόν!

Βαθιά ύφεση -3,5% του ΑΕΠ προβλέπει η Κομισιόν στην Κύπρο το 2013, χωρίς καν να συνυπολογίζονται οι «παρενέργειες» του Μνημονίου, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι θα σημειωθεί «άλμα» ανεργίας σε «ιστορικά υψηλά επίπεδα», εκτιμώντας ότι από το 12,1% που σκαρφάλωσε το 2012, θα εκτοξευθεί στο 13,7% το 2013 και στο 14,2% το 2014.

Οι χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν, τις οποίες παρουσίασε την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος Όλι Ρεν, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, παραπέμποντας σε μια «παρατεταμένη ύφεση στην Κύπρο, λόγω της μεγάλης υποχώρησης της εσωτερικής ζήτησης και της μείωσης των επενδύσεων», κάτι που υπολογίζεται στο -2,3% το 2012, σε -3,5% το 2013 και στο -1,3% το 2014.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «οι επιπτώσεις των απαιτούμενων μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης (μισθοί στο Δημόσιο, κοινωνικές δαπάνες, αυξήσεις στις συνεισφορές των εργαζομένων και έμμεσοι φόροι) σε συνάρτηση με την αύξηση της ανεργίας αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών».

Στο κεφάλαιο για την Κύπρο, η Κομισιόν επισημαίνει ότι αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της ανεργίας τα επόμενα χρόνια, κάτι που αποδίδεται στη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Όπως επισημαίνεται, «η περιορισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, το πάγωμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, αλλά και οι εξελίξεις στην εσωτερική ζήτηση επηρέασαν την απασχόληση το 2012 με απώλειες θέσεων εργασίας, κυρίως στις κατασκευές και τον αγροτικό τομέα». 

Παράλληλα, η Κομισιόν προειδοποιεί ότι το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αναμένεται να επηρεάσει συνολικά την οικονομία, λόγω των περικοπών στους μισθούς στον δημόσιο τομέα αλλά και στα επιδόματα. Υποδεικνύει ότι «η ολοκλήρωση του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, θα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας» της Κύπρου. Ωστόσο και στην περίπτωση αυτή, προειδοποιεί ότι «οι κίνδυνοι θα εξακολουθούν να παραμένουν», σε δύο επίπεδα:

● Εξωτερικό περιβάλλον: Η Κομισιόν επισημαίνει ότι ενδεχόμενη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, συνιστά κίνδυνο και για την Κύπρο

● Εσωτερικό μέτωπο: Οι κίνδυνοι εντοπίζονται στις συνθήκες παροχής πιστώσεων λόγω των εξελίξεων στον χρηματοοικονομικό τομέα, στην επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, στην πτώση της τιμής των ακινήτων περισσότερο από όσο αναμενόταν, καθώς και στις περαιτέρω απώλειες σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών λόγω της παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στον κλάδο των επιχειρήσεων, ενώ διατυπώνει τη θέση ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικές προοπτικές για την οικονομία το 2014, στην περίπτωση κατά την οποία πραγματοποιηθούν μεγαλύτερες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα. 

Αναφορικά με τις δημοσιονομικές επιδόσεις, το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 86,5% το 2012, στο 93,1% το 2013 και στο 97% το 2014, χωρίς να συνυπολογίζεται η αύξηση που θα επιφέρει η αναμενόμενη συνομολόγηση του Μνημονίου. Αντίθετα, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα κινηθεί καθοδικά, από 5,5% το 2012, στο 4,5% το 2013 και στο 3,8% το 2014. 

Από την 1η Ιουλίου το νέο επίδομα των παιδιών


Στο… ξήλωμα είμαστε πρώτοι. Τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγούσε μέχρι σήμερα ο ΟΓΑ σε περίπου 220.000 οικογένειες, εξαφανίζονται εν μια νυκτί. Τον Δεκέμβριο, οι δικαιούχοι θα τα εισπράξουν για τελευταία φορά. Στο ράψιμο από την άλλη, δεν είμαστε τόσο καλοί. Το νέο επίδομα που θα χρυσώσει το χάπι στους οικογενειάρχες, θα καταβληθεί μετά τον Ιούλιο του 2013.

Ο υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Οικονομικών, υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση για το νέο επίδομα το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει:
  1. Το επίδομα θα χορηγείται ανά τρίμηνο. Δεν θα καταβάλλεται στο πρώτο τρίμηνο αλλά στο τέλος του δεύτερου τριμήνου και αυτό για να έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  2. Οι γονείς με παιδιά (ακόμη και ένα παιδί) θα πρέπει πριν καταθέσουν τη σχετική αίτηση να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δηλώση
  3. Μετά την υποβολή της δήλωσης, θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του συστήματος Taxis.
  4. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης θα πρέπει να προσκομίζουν στον ΟΓΑ μια σειρά από δικαιολογητικά.
  5. Το ποσό θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων εφόσον φυσικά γίνουν οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. (σ.σ οι προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει να υποβληθούν τα δικαιολογητικά θα ανακοινωθούν από τον ΟΓΑ και τον διοικητή του)

Τα δικαιολογητικά έχουν ήδη αποφασιστεί και έχουν καθοριστεί με την ΚΥΑ. Είναι:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου για την οικογενειακή κατάσταση. Εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, στα δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένη η οικογένεια και από το οποίο προκύπτουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των γονέων και των τέκνων και εάν αυτά βρίσκονται στη ζωή.
β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του/των τέκνου/ων για το οποίο/α θα χορηγηθεί το επίδομα.
γ) Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφο πτυχίου για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Αν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.
δ) Σε περίπτωση που το/τα τέκνα έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω υποβάλλεται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή ισχύουσα απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α. του ν.2643/1998. Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο  Ε20.
Τώρα γιατί ολόκληρο δημόσιο δεν μπορεί να αναζητήσει ένα πιστοποιητικό γέννησης ή ένα απόσπασμα δημοτολογίου αλλά θα βάλει πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες στη διαδικασία να πηγαιοέρχεται στις υπηρεσίες του ΟΓΑ, είναι άλλης τάξεως ζήτημα.
Όσον αφορά στο ύψος του δικαιώματος που θα πάρετε (αν πάρετε καθώς υπάρχουν και τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια), καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το εργαλείο του mycalc.gr. Ενσωματώνει και τα ποσά του επιδόματος και τα εισοδηματικά κριτήρια οπότε με ένα κλικ θα μάθετε τι πραγματικά θα εισπράττετε από τον Ιούλιο του 2013 και μετά.

ΠΗΓΗ

Ποια «εισιτήρια» για δουλειά μοιράζει ο ΟΑΕΔ



Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία παραμένουν ανοικτά για υποβολή αιτήσεων ανακοίνωσε ο οργανισμός. Είστε νέος κάτω των 35 ετών; Έχετε μείνει από δουλειά; Δείτε τον κατάλογο. Μπορεί να αφορά εργοδότες (τους οποίους πρέπει να… λαδώνουμε για να προσλάβουν) αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ποια όπλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε μια θέση στον… ήλιο

Την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων τα παρακάτω προγράμματα του Οργανισμού:
1)«Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων».

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Ως ποσό επιχορήγησης για πλήρη ή μερική απασχόληση ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% για το πρώτο έτος και στο 60% για το δεύτερο έτος, των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €.
Στην περίπτωση που η επιχείρηση προσλάβει άνεργο που ανήκει στις ειδικές ομάδες ανέργων, όπως α) άνεργοι που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, β) γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών, γ) άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών, δ) πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες, ε) αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, και στ) νέοι έως 30 ετών, τότε ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% και για τα δύο έτη, των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) όπως αναλύονται παραπάνω.


Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

2)«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών».
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 € για ανέργους άνω των 24 ετών και στο ποσό των 20 € για τους ωφελούμενους άνεργους έως 24 ετών.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες.  Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις (3) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

3)«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής . αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες)  για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.»
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι του  προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου  βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), για απασχόληση πρώην εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών και μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-64 ετών.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 €.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις (3) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.
        
4)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».
Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε  «επίδομα απασχόλησης», δηλαδή σε επιχορήγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα που δικαιούνται να  λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, και στη συνέχεια η επιχορήγηση του 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €. 

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.  Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά δύο (2) φάσεις.
Η α’ φάση του προγράμματος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα το οποίο υπολείπεται από την πρόσληψη του πρώην επιδοτούμενου ανέργου (δικαιούχου «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας») στην επιχείρηση μέχρι τη λήξη της διάρκειας επιδότησης και ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει ή έχει δικαιωθεί ο επιδοτούμενος άνεργος.

Η β’ φάση αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 24 μηνών για αμιγή απασχόληση ή των 30 μηνών όταν έχει υλοποιηθεί κατάρτιση και ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) ή στο 100% αυτών, σε περίπτωση που έχει υλοποιηθεί κατάρτιση, για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της –τυχόν-  επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €. 

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια επιχορήγησης ορίζεται στους 24 μήνες για αμιγή απασχόληση και στους 30 μήνες όταν έχει υλοποιηθεί κατάρτιση. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

5)Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2 ).
Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο στάδια.
Η διάρκεια της επιχορήγησης που αφορά στο α’στάδιο ορίζεται μέχρι 12 μήνες. Ως ποσό επιχορήγησης για το α΄στάδιο ορίζεται το ποσό των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) των κλάδων σύνταξης, ασθένειας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών του 80% του κατώτατου βασικού μισθού (511,00 €) ή επί των ακαθαρίστων μηνιαίων αποδοχών του 80% του κατώτατου ημερομισθίου (22,83 €).  Κατά τη λήξη του α’σταδίου και εφόσον οι επιχειρήσεις μετατρέψουν την σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας μπορούν με αίτησή τους να επιχορηγηθούν για επιπλέον δώδεκα (12) μήνες με την υποχρέωση να απασχολήσουν τον νέο επιπλέον έξι (6) μήνες δίχως επιχορήγηση.
Ως ποσό επιχορήγησης για το β’ στάδιο ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 70% των  συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της –τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €. 

6)Ειδικό Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE»

i. Δράση επιχορήγησης επιχειρήσεων.(Το πρόγραμμα είναι ανοικτό μόνο για τις περιφέρειες του Ν. Αιγαίου και της Στερεάς Ελλάδος)
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που θα απασχολήσουν 750 ανέργους που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 36 €.
Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 36 μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.
ii. Δράση προώθησης της επιχειρηματικότητας - αυτααπασχόλησης.
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι 50 άνεργοι που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.
Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο  πρόγραμμα ανέρχεται στα  30.000,00 €.
7)Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.»   «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του Νομού Θεσσαλονίκης.
i. Δράση επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την απασχόληση 600 ανέργων.
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που θα απασχολήσουν ανέργους που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 20 € και για μερική απασχόληση στα ποσό των 10 €.

Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

ii. Δράση προώθησης της επιχειρηματικότητας - αυτααπασχόλησης.
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι 80 άνεργοι που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.
Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο  πρόγραμμα ανέρχεται στα  24.000,00 €.

8)Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης     

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Η υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιδότησης καθορίζεται από ένα (1) μήνα έως και εξήντα (60), κατ' ανώτατο όριο μήνες.
Το ποσό επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης είναι 22 € για τον πρώτο χρόνο, 24 € για τον δεύτερο χρόνο, 26 € για τον τρίτο χρόνο, 28 € για τον τέταρτο χρόνο, και 30 € για τον πέμπτο χρόνο.

9)Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας
  
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι «Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα» όπως α) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, β) Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ, γ) Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, δ) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, ε) Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).

Ποσό επιχορήγησης: Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των μηνιαίων εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη (εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του Ι.Κ.Α.−Ε.Τ.Α.Μ. της επικουρικής ασφάλισης του E.T.E.A.M., και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 1007,10 €.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).
  
Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.

10)Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300  ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Επιχορήγησης  50  θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).

Α)Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300  ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο
Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικά Σωματεία και Ενώσεις αυτών, Σωματεία, Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (Ν.2716/17.5.1999), Κοινοπραξίες και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2).
Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες.  Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα (12) μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.
Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται στο 100% επί των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της –τυχόν-  επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, που αντιστοιχούν στην πλήρη ή μερική απασχόληση και για τα τρία έτη από την κάθε πρόσληψη, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 €.

Β)Πρόγραμμα Επιχορήγησης  50  θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ)
Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι οι ενταγμένες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο «Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο» και  θα απασχολήσουν άτομα της ανωτέρω ομάδας. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).

Ποσό επιχορήγησης:  Όσον αφορά στο ποσό επιχορήγησης, ο ΟΑΕΔ, εφ’ όσον κρίνεται απαραίτητο, συμμετέχει σε ποσοστό 90% του κόστους της απαιτούμενης δαπάνης για κάθε μία από τις εργονομικές διευθετήσεις του χώρου εργασίας (προσαρμοσμένες βοηθητικές τεχνολογικές εγκαταστάσεις, προσαρμογή του χώρου εργασίας, ειδικός εξοπλισμός, αγορά λογισμικού για άτομα με αναπηρία, κ.λ.π.) και μέχρι του ποσού των τριών (2.500,00) ΕΥΡΩ για κάθε μία από αυτές.       

11)Πρόγραμμα Επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).

Α.Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών  ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ατόμων

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργα άτομα που ανήκουν στις Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (ΑμεΑ, Αποφυλακισμένα και Απεξαρτημένα Άτομα).  Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).
Διάρκεια επιχορήγησης: Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες.
Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό επιχορήγησης καθορίζεται στις είκοσι οκτώ χιλιάδες (28.000) ευρώ.

Β.Πρόγραμμα Επιχορήγησης  50  θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ)

Δικαιούχοι: Δικαιούχοι είναι οι Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες - Άτομα με ειδικές Ανάγκες-  που θα ενταχθούν στο  πρόγραμμα επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και  Αποφυλακισμένων  Ατόμων. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (Γρ.Εργασίας ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 ).
Ποσό επιχορήγησης:  Όσον αφορά στο ποσό επιχορήγησης, ο ΟΑΕΔ, εφ’ όσον κρίνεται απαραίτητο, συμμετέχει σε ποσοστό 90% του κόστους της απαιτούμενης δαπάνης για κάθε μία από τις εργονομικές διευθετήσεις του χώρου εργασίας (προσαρμοσμένες βοηθητικές τεχνολογικές εγκαταστάσεις, προσαρμογή του χώρου εργασίας, ειδικός εξοπλισμός, αγορά λογισμικού για άτομα με αναπηρία, κ.λ.π.) και μέχρι του ποσού των τριών (2.500,00) ΕΥΡΩ για κάθε μία από αυτές.

12)Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για  απασχόληση Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. – ΣΕ.ΛΕ.Τ.Ε.

Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, που προσλαμβάνουν σπουδαστές των Τ.Ε.Ι. - ΣΕ.ΛΕ.Τ.Ε., για την πραγματοποίηση της εξάμηνης πρακτικής τους άσκησης, απαραίτητης για την απόκτηση του πτυχίου τους.

Ποσό επιχορήγησης: Η επιχορήγηση που λαμβάνουν ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί της αποζημίωσης, που κατέβαλε ο εργοδότης στον ασκούμενο, η οποία με τη σειρά της ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Μεταξύ των επιχειρήσεων και των Τ.Ε.Ι. συνάπτεται σύμβαση. Οι σπουδαστές των Τ.Ε.Ι. ασφαλίζονται από επαγγελματικό κίνδυνο και η είσπραξη της επιχορήγησης πρέπει να γίνεται μέσα στην προθεσμία των 6 μηνών, από την λήξη της πρακτικής άσκησης.

Παράλληλα, υλοποιούνται Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε επιχειρήσεις, που έχουν καταβάλει την εργοδοτική εισφορά του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), τα οποία προσδιορίζονται από ετήσια εγκύκλιο που εκδίδει η Επιτροπή Διαχείρισης του ΛΑΕΚ και εγκρίνεται από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα αυτά είναι:
13)Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση-Λ.Α.Ε.Κ. 0,45%) έτους 2012.
Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση θέσεων εργασίας και η προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων μέσω της εκπαίδευσης των εργαζομένων.
Δικαιούχοι: Οι επιχειρήσεις μπορούν να καταρτίζουν με τη χρήση του πόρου ΛΑΕΚ το ανθρώπινο δυναμικό τους.  Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα κατάρτισης πρέπει να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και να γίνονται κρατήσεις για έστω και σε έναν Κλάδο Ασφάλισης του ΟΑΕΔ.  Η διαδικασία συμμετοχής των επιχειρήσεων, οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση των ευκαιριών κατάρτισης των εργαζομένων τους, στο Πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ γίνεται ηλεκτρονικά (http://laek.oaed.gr ).

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό ως προς την υποβολή των αιτήσεων, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και το κόστος του εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 55.000.000 ευρώ.
14)Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) έτους 2012 (Λ.Α.Ε.Κ. 1-25).
Ο στόχος του προγράμματος είναι να διευρυνθούν οι ευκαιρίες κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις.  Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω των συλλογικών φορέων των επιχειρήσεων/ εργοδοτών.  Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέσω της εκπαίδευσης των εργαζομένων.
Δικαιούχοι: Οι Φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών έχουν τη δυνατότητα να καταρτίζουν τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι μέλη τους Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα κατάρτισης πρέπει να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και να γίνονται κρατήσεις για έστω και σε έναν κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ.  Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα γίνονται ηλεκτρονικά στη παρακάτω διεύθυνση http://laek.oaed.gr

Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα.  Στη συνέχεια οι προτάσεις των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών θα αξιολογηθούν και θα ακολουθήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ.

πηγη

"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" Απάντησε η Άγκυρα: "Στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελόριζο"!

H Άγκυρα τελικά απάντησε στην χθεσινή ρηματική διακοίνωση των ορίων της ελληνικής υφαλοκηρπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ με έναν αναμενόμενο τρόπο και ο οποίος δείχνει ότι έχει αιφνιδιαστεί, αλλά και ότι σκοπεύει να ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης με την Ελλάδα στην
Α.Μεσόγειο.

«Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Όπως αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Ωστόσο, η Άγκυρα αποφεύγει να τραβήξει το πράγμα στα άκρα ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου. «Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας (σ.σ.: !) δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά πέρα από τους βερμπαλισμούς υπάρχει και η ουσία.

Και η ουσία απεικονίζεται στον χάρτη που δημοσιεύουμε και στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: Η Τουρκία "καταπίνει" ολόκληρη την ελληνική θαλάσσια και νησιωτική περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και της Ρόδου ή μάλλον θέλει να την "καταπιεί".

"Μολών Λαβέ" ψιθυρίζουν ήδη στα Επιτελεία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρυθμίστε τα χρέη στην εφορία με 10 κινήσεις



Έχετε χρέη στην εφορία; Θέλετε να τα ρυθμίσετε; Ένας δρόμος υπάρχει. Να υπαχθείτε στην πάγια νομοθεσία η οποία δεν είναι καθόλου «γενναιόδωρη» αλλά είναι και η μοναδική. Ο δρόμος της υπαγωγής, περνάει από τα ακόλουθα 10 στάδια.

1.      Που πρέπει να πάω;
Στο τμήμα δικαστικού της εφορίας όπου ανήκετε.

2.      Ποια έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου;
Αν υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις που δείχνουν ότι το εισόδημά σας έχει περιοριστεί, χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι είστε άνεργος ή ότι βρίσκεστε σε οικονομική αδυναμία, καλό είναι να τα έχετε μαζί σας γιατί θα επηρεάσουν τον αριθμό των δόσεων που θα σας κάνει ο έφορος.

3.      Από τι εξαρτάται ο αριθμός των δόσεων;
Κατά κύριο λόγο από τον έφορο ο οποίος έχει μεγάλη εξουσία πάνω σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια, η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να επικαλεστεί ο έφορος για να σας υπολογίσει τον τελικό αριθμό των δόσεων. Τα κριτήρια αυτά είναι τα εξής:
  • Οικονομική αδυναμία: 1 μέχρι 5 δόσεις
  • Διασφάλιση οφειλής: μέχρι 4 δόσεις
  • Προέλευση οφειλής: μέχρι 5 δόσεις
  • Συμπεριφορά οφειλέτη: μέχρι 4 δόσεις
  • Αιτία για την οποία ζητείται η διευκόλυνση: μέχρι 4 δόσεις
  • Κρίση (αιτιολόγηση) προϊστάμενου: 1 μέχρι 4 δόσεις
Σε γενικές γραμμές, οι ρυθμίσεις «κλείνουν» συνήθως στις 15-16 δόσεις ενώ αν πιέσετε λίγο περισσότερο, μπορείτε να ανεβείτε στις 24. Τις τελευταίες ημέρες οι εφορίες έχουν πάρει οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών να είναι ελαστικές καθώς και το δημόσιο θέλει να εισπράξει χρήματα.

4.      Τι θα πληρώσω;
Θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσετε την πρώτη δόση αλλά και το παράβολο το ύψος του οποίου εξαρτάται από το ύψος του χρέους. Υπολογίζεται με συντελεστή 0,5% κάτι που σημαίνει ότι για οφειλή 10.000 ευρώ, θα πληρώσετε 50 ευρώ «καπέλο».

5.      Τι θα κερδίσω με τη ρύθμιση;
Με την ισχύουσα ρύθμιση, δεν προβλέπεται να σας χαρίσουν κάποιες προσαυξήσεις, ωστόσο, υπάρχουν τρία πλεονεκτήματα τα οποία είναι σημαντικά:
  • Δυνατότατα λήψης αποδεικτικό ενημερότητας χρεών προς το Δημόσιο. Σε περίπτωση που υφίστανται τακτοποιημένες οφειλές και ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου με τίμημα, αυτό εκδίδεται με τον όρο της παρακράτησης, μέρους ή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εάν δεν πληρούνται οι όροι έκδοσης του αποδεικτικού, αντί αυτού εκδίδεται βεβαίωση οφειλής για το σύνολο των οφειλών.
  • Αναστολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Για να ανασταλεί η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων, θα πρέπει ο οφειλέτης να είναι συνεπής σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής της οφειλής του ή σε ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση.
Αναστολή ποινικής δίωξης του φορολογουμένου που ισχύει για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ

6.      Πότε μπορώ χάσω τη ρύθμιση;
Αν καθυστερήσετε να πληρώσετε τρις συνεχόμενες δόσεις της ρύθμισης ή αν καθυστερήσετε να καταβάλλετε την προτελευταία ή την τελευταία δόση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

7.      Υπάρχει 2η ευκαιρία;
Και δεύτερη ευκαιρία υπάρχει και τρίτη αλλά οι όροι και οι προϋπόθέσεις είναι χειρότεροι σε σχέση με την πρώτη. Για να πάρετε την δεύτερη ευκαιρία, θα πρέπει να πληρώσετε το 15% του συνολικού χρέους ενώ ο μέγιστος αριθμός των δόσεων δεν θα μπορεί να υπερβεί τις 26. Για την τρίτη ευκαιρία, θα πρέπει να καταβληθεί «μπροστά» το 20% της οφειλής και ταυτόχρονα να κατατεθεί εγγυητική επιστολή αορίστου διάρκειας, με την οποία θα διασφαλίζεται η πληρωμή των υπόλοιπων δόσεων.

8.      Τι μπορούν να μου κάνουν αν δεν μπω στη ρύθμιση;
Να κατασχέσουν ακίνητα και κινητά. Να βάλουν χέρι στην τραπεζική κατάθεση αλλά και τον μισθό εφόσον το ύψος του υπερβαίνει τα 1000 ευρώ.
9.      Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες;
Εκτός από τις διοικητικές ποινές και τον κίνδυνο κατασχέσεων, οι οφειλέτες αντιμετωπίζουν πλέον και ποινικές κυρώσεις:
  • Για χρέη από 5.000-10.000 ευρώ, φυλάκιση έως 1 έτος (προηγουμένως δεν υπήρχε).
  •  Χρέη πάνω από 10.000 -50.000 ευρώ, φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών (προηγουμένως φυλάκιση τουλάχιστον 4 μηνών).
  •  Χρέη πάνω από 50.000-150.000 ευρώ, φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους (προηγουμένως φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών).
  •  Χρέη πάνω από 150.000 ευρώ, φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών (προηγουμένως φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους).
10.  Τι διαφορετικό θα έχει η καινούργια ρύθμιση που προωθούν;
Οι δόσεις θα είναι περισσότερες αλλά θα είναι έντοκες με μηνιαίο επιτόκιο το οποίο θα είναι κάτω του 1%. Επίσης, θα υπάρχει ελευθερία επιλογής. Δηλαδή, ο οφειλέτης θα μπορεί να αποφασίσει και για τον αριθμό των δόσεων αλλά και για το ύψος της δόσης.

πηγη

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ... Ξένες εταιρείες παζαρεύουν τα ελληνικά δάνεια στο 5% έως 50% της αξίας τους .ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !

Στεγαστικά δάνεια, δάνεια, distress funds, πλειστηριασμοί
Τα "κεφάλαια της δυστυχίας" εξαγοράζουν δάνεια με έκπτωση για να εισπράξουν το 100%
Όπλο για την είσπραξη οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί

Διαπραγματεύσεις για την αγορά σε χαμηλή τιμή δανείων από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ξένες εταιρείες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις. Παζαρεύουν τα δάνεια στο 5 έως 50% της αξίας τους για να εισπράξουν στη συνέχεια το 100% πιέζοντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Στην ιδιοκτησία ξένων εταιρειών, των λεγόμενων “distress fund” που ειδικεύονται στην αγορά «κοψοχρονιά» προβληματικών δανείων και περιουσιακών στοιχείων από πτωχεύσεις, θα περάσουν χιλιάδες δάνεια Ελλήνων δανειοληπτών το προσεχές διάστημα.

Στελέχη ξένων εταιρειών του είδους αυτού βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και διαπραγματεύονται την αγορά ελληνικών δανείων σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική με τις ελληνικές τράπεζες.

Όταν ολοκληρωθούν τέτοιες πωλήσεις, οι δανειολήπτες θα βρεθούν να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εταιρείες, οι οποίες θα ξεκινήσουν διαδικασίες είσπραξης.

Μόλις λήξει η περίοδος προστασίας που υπάρχει μέχρι τέλος του 2013 (εφόσον δεν υπάρξει παράταση) από τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία και για οφειλές μέχρι 180.000 ευρώ, αναμένεται να αρχίσουν εντατικές διαδικασίες είσπραξης με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αφού μέχρι τότε πολλά δάνεια, κυρίως προβληματικά θα έχουν πουληθεί σε χαμηλότερη τιμή σε ξένες εταιρείες.

Τα «κεφάλαια της δυστυχίας»

Οι προσφορές που δίνονται για τα δάνεια από τις ξένες εταιρείες ξεκινούν από το 5% της αξίας τους, όταν πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια που δεν εξοφλούνται, και φτάνουν μέχρι το 45-50% όταν πρόκειται για δάνεια με υποθήκη τα οποία είναι ενήμερα.

Οι εταιρείες αυτές ειδικεύονται στην αναζήτηση και αγορά περιουσιακών στοιχείων και απαιτήσεων (δάνεια) από ιδιώτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό πίεση και αναγκάζονται, έτσι, να ξεπουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή. Δεν είναι τυχαίο ότι η ονομασία τους είναι «distress funds» που σε κυριολεκτική μετάφραση σημαίνει «επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας».

Εκπρόσωποι αυτών των funds βρίσκονται και πάλι στην Αθήνα και ψάχνουν να αγοράσουν ελληνικά δάνεια «κοψοχρονιά».

Οι τράπεζες θέλουν να πουλήσουν χαρτοφυλάκια δανείων πάσης φύσεως, δηλαδή στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά, ακόμα και ναυτιλιακά. Κύριος λόγος για αυτές τις πωλήσεις είναι ότι θέλουν να πετύχουν την λεγόμενη απομόχλευση στα χαρτοφυλάκια τους, δηλαδή να μειώσουν τα «ανοίγματα» που έχουν, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι τα δάνεια που έχουν χορηγήσει.

Προς το παρόν πωλήσεις τέτοιου είδους δεν έχουν πραγματοποιηθεί, όμως αναμένονται σε άμεσο προσεχές διάστημα. Οι τραπεζίτες παραδέχονται πως όταν «πιάσουν» συμφέρουσες τιμές θα πουλήσουν χαρτοφυλάκια δανείων.

Στην πράξη οι διαδικασίες πώλησης θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και λήγει η προστασία από πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία μέχρι 180.000 ευρώ και οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να πιέσουν για εξόφληση ή να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς.

Τι πρέπει να ξέρουν οι δανειολήπτες
Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι δανειολήπτες είναι:

Η τράπεζα θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι το δάνειο τους πουλήθηκε σε τρίτο.
Οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με την τράπεζα από την οποία δανείστηκαν (δηλαδή επιτόκιο, διάρκεια αποπληρωμής κλπ) δεν αλλάζουν.
Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης, ακόμα και μία ημέρα, θα δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες.
Αν η πληρωμή καθυστερήσει 3 μήνες –δηλαδή 90 μέρες- την 91η μέρα θα ενημερωθούν ότι είναι απαιτητό το σύνολο της οφειλής, διαφορετικά θα κινηθούν διαδικασίες κατάσχεσης.
Ο νόμος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2013, καλύπτει δάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.
Αν η οφειλή είναι 181.000 ευρώ, παύει να ισχύει η προστατευτική ομπρέλα του νόμου και ο δρόμος για κατάσχεση είναι ανοικτός.
Από τις διαδικασίες είσπραξης θα εξαιρούνται μόνο οι -λίγοι- δανειολήπτες που θα εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες που θα προστατεύονται από τη νέα ρύθμιση που θα γίνει το Μάρτιο

Περιμένουν ν’ αρχίσουν οι κατασχέσεις

Ο νόμος που απαγορεύει μέχρι τέλος του χρόνου τους πλειστηριασμούς για πρώτη κατοικία μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ είναι και η αιτία που δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων ενυπόθηκων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες σε ξένους.

Τα funds λειτουργούν με αμιγώς χρηματοοικονομικά κριτήρια και όχι με κοινωνικά κριτήρια. Δηλαδή δεν θα λάβουν υπόψη τους ότι ο δανειολήπτης μπορεί να είναι άνεργος ή να του έχει μειωθεί ο μισθός στο μισό. Θέλει να πληρωθεί στην ώρα με κάθε τρόπο.
Μόνη προστασία θα είναι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, για άνεργους, ασθενείς δανειολήπτες και για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ.
Η είσπραξη του δανείου θα συνεχίσει να γίνεται (κατά 99%) από την τράπεζα που τα πούλησε. Προκειμένου δε να μην είναι «αμελής» η τράπεζα στην είσπραξη αυτών των δανείων, θα προβλέπονται ρήτρες σύμφωνα με τις οποίες αν αυξηθούν οι επισφάλειες στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, η τράπεζα θα πρέπει να επιστρέψει στο fund τμήμα των χρημάτων που έλαβε από την πώληση του.

Πώς γίνεται η εξαγορά των δανείων

Η τρόικα έχει ζητήσει -σε ορίζοντα τριετίας- οι τράπεζες να μειώσουν σημαντικά το ενεργητικό τους, δηλαδή να προχωρήσουν στη λεγόμενη «απομόχλευση» δηλαδή στη μείωση των ανοιγμάτων τους (δηλαδή των δανείων που έχουν χορηγήσει). Και μάλιστα αυτή η τάση κυριαρχεί σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες της ευρωζώνης.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για απομόχλευση, αφού λόγω της πολιτικοοικονομικής αστάθειας έχουν φύγει καταθέσεις ύψους 80δισ ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών. Μέσω της απομόχλευσης οι τράπεζες θα μπορέσουν να φέρουν σε ισορροπία καταθέσεις με χορηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα funds είναι γερμανικά και όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές «οι εκπρόσωποι τους είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές».

Ενδεικτικό είναι ότι η μέγιστη τιμή που δίνουν για να αγοράσουν δάνεια σε καθυστέρηση δεν ξεπερνά το 15% (ξεκινούν από το 5% οι προσφορές) της ονομαστικής αξίας, δηλαδή αν το υπόλοιπο είναι 10.000 ευρώ το fund προσφέρει από 500 μέχρι 1.500 ευρώ.

Στα ενήμερα δάνεια με υποθήκες οι προσφορές σήμερα δεν ξεπερνούν το 40% με 50% της ονομαστικής τους τιμής.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα εξυπηρετούμενο δάνειο με υποθήκη στη Γερμανία μπορεί να πωληθεί από το 80% έως και στο 95% της ονομαστικής του αξίας.

Αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα, διότι υπάρχει ανατροπή και στις τιμές των ακινήτων. Προ κρίσης τα ακίνητα και ειδικά τα επαγγελματικά και οι κατοικίες είχαν υπερτιμηθεί. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με τις τιμές να υποχωρούν, ενώ αν υπάρξει άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, τότε θα πέσουν μαζικά στη αγορά χιλιάδες ακίνητα και οι τιμές θα υποχωρήσουν δραματικά.

Ένας άλλος παράγοντας που «παίζει» ρόλο είναι ο «κίνδυνος χώρας». Ο παράγοντας αυτός είναι από τους καθοριστικούς στο πως αποτιμούν τα funds την αξία των ελληνικών δανείων. Ελλάδα δείχνει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών

Aφιέρωμα ασφάλεια: Τα μυστικά της αυτοάμυνας


Aφιέρωμα ασφάλεια: Τα μυστικά της αυτοάμυνας

Μαθήματα αυτοάμυνας, ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης. Μαθήματα για να αντιμετωπίσετε τους κακοποιούς σε περίπτωση που κάποιος σας επιτεθεί αλλά και τεχνικές για να έχετε την ικανότητα να αντιλαμβάνεστε πότε πρέπει να… αποχωρήσετε.

"Οι μάχες στο δρόμο με τους κακοποιούς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση", λένε οι εκπαιδευτές, τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό οι δράστες έχουν σκληρύνει τη στάση τους.

Στην τριήμερη έκθεση που διοργανώνεται από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θα μπορείτε να μάθετε από κοντά τα μυστικά της αυτοάμυνας, όπως τα εξηγεί σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr ο εκπαιδευτής δυτικών πολεμικών τεχνών και επιβίωσης με μαχαίρι στη σχολή "Coriolanos", Γιώργος Ζαχαρόπουλος.

Εκπρόσωποι της σχολής θα εξηγούν άλλωστε και το τριήμερο της έκθεσης στους επισκέπτες όλες τις απορίες τους γύρω από το θέμα.

- Πώς ορίζεται ο όρος αυτοάμυνα;
«Η αυτοάμυνα είναι ουσιαστικά μία έννοια, η οποία περιγράφει την προστασία του εαυτού σου. Πώς μπορείς δηλαδή να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τα ζωτικά σου όργανα από επικίνδυνες καταστάσεις. Η αυτοάμυνα δεν είναι μόνο σωματικό θέμα είναι και ψυχολογικός παράγοντας. Κι αυτό διότι εάν δεν έχεις την ψυχραιμία και την ψυχολογία να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση, οι όποιες τεχνικές έχεις μάθει στη σχολή, δεν θα σου χρησιμεύσουν».

- Από ποια ηλικία έρχονται στη σχολή σας για εκπαίδευση;
«Όσον αφορά την αυτοάμυνα, τα άτομα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο δρόμο εκτός από κάποιες γροθιές με τις οποίες μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις και διάφορα όπλα που μπορεί να φέρει κάποιος που θέλει να σε βλάψει (μαχαίρια, πιστόλια, κ.ά). Κάποιος κακοποιός συνήθως φέρει και ένα όπλο οποιουδήποτε τύπου. Άρα, ο εκπαιδευόμενος πρέπει να είναι ενήλικας. Όμως, έχουμε και παιδικά τμήματα που γίνονται μαθήματα πολεμικών τεχνών».



- Για να μπορέσουμε να πούμε ότι ένα άτομο έχει εκπαιδευτεί σωστά, πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να κάνει προπονήσεις;
«Χρειάζεται περίπου ένας χρόνος εκπαιδεύσεων για να έχει το άτομο μία ολοκληρωμένη άποψη. Υπάρχουν και κάποιοι κύκλοι σεμιναρίων, τρίμηνοι και εξάμηνοι, αλλά ουσιαστικά χρειάζεται ένας χρόνος για να καταλάβεις το φυσικό κομμάτι. Η αυτοάμυνα δεν είναι (πιο πολύ) εκπαίδευση αρχική. Η αυτοάμυνα είναι περισσότερο βασισμένη σε σενάρια που μπορεί να συμβούν».

- Ποιο είναι το κόστος της εκπαίδευσης;
"Το κόστος της εκπαίδευσης εξαρτάται. Σε εμάς η συνδρομή είναι μηνιαία. Στα καθαρά συστήματα αυτοάμυνας το κόστος είναι 50 ευρώ το μήνα, που σημαίνει ότι γίνονται 8 με 12 προπονήσεις 90 λεπτών η καθεμία. Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για τα σεμινάρια, οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τη διάρκεια των σεμιναρίων και το τι θα δείξει ο κάθε εκπαιδευτής".

- Πώς μπορεί να υπάρξει αυτοσυγκράτηση όταν ένας πολίτης βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κακοποιό;
"Δική μου συμβουλή στην περίπτωση που κάποιος πολίτης βρεθεί αντιμέτωπος με έναν ληστή που φέρει όπλο, είναι “του δίνεις αυτά που ζητάει και ζεις”. Αυτή είναι η πρώτη μου συμβουλή. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ο ληστής δεν αρκείται στα κλοπιμαία. Το να δώσεις 50 ευρώ, ένα κινητό ή ένα μπουφάν, νομίζω ότι αξίζουν πολύ λιγότερα από τη ζωή σου. Στην περίπτωση λοιπόν που αυτά δεν αρκούν στον κακοποιό, εκεί είναι που πρέπει να δράσεις. Και το βασικό δεν είναι να τον ακινητοποιήσεις, είναι να φύγεις από το χώρο που γίνεται το συμβάν με όσο λιγότερους τραυματισμούς γίνεται.

πηγη

Εκβίαζαν αλλοδαπούς για να τους αφήσουν ελεύθερους


Εκβίαζαν αλλοδαπούς για να τους αφήσουν ελεύθερους

Οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών, που απήγαγε μετανάστες, τους κακοποιούσε και τους εκβίαζε, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.
Οι δράστες απαιτούσαν χρηματικά ποσά, ύψους 6.500 - 15.000 ευρώ, για να αφήσουν ελεύθερους τους μετανάστες, τους οποίους κρατούσαν σε διαμερίσματα-φυλακές και τους βασάνιζαν.
Τα μέλη τής σπείρας ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και θύματα, κυρίως, ομοεθνείς τους.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από αστυνομική έρευνα, που ξεκίνησε από την καταγγελία ενός 39χρονου, υπηκόου Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα της σπείρας.
Το απόγευμα τής περασμένης Τρίτης, 19-02-2013, συνελήφθησαν από αστυνομικούς τού τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας, επτά υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας από 20 έως 37 ετών, μέλη τής σπείρας, ενώ εντοπίστηκαν δύο κρησφύγετα τής ομάδας, σε Ζεφύρι και Μενίδι.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση σε μονοκατοικία στο Μενίδι, απελευθερώθηκε ένας 25χρονος όμηρος, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε απαχθεί προ τετραημέρου και κρατούνταν παρά τη θέλησή του, και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη τής ομάδας, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε δεύτερη μονοκατοικία στο Ζεφύρι, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη τής οργάνωσης. Όλοι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα δύο θύματα.
Στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα περίστροφο τύπου REPLICA.
Μία ξύλινη ράβδος, μήκους 60 εκατοστών.
Είκοσι έξι κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το άγριο «κράξιμο» του Fox News στον Γιώργο Παπανδρέου!

to-agrio-kraksimo-toy-Fox-News-ston-giorgo-papandreoyΣτην ίσως πιο σκληρή κριτική που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα από μέσο ενημέρωσης ο πρώην πρωθυπουργός,  Γιώργος Παπανδρέου, προχώρησε το συντηρητικό δίκτυο Fox News. Σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος και με επικριτικούς χαρακτηρισμούς λίγο πολύ το άρθρο κατηγορεί για τα «πάνδεινα» της χώρας τον κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι μόνο ως ελληνική τραγωδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που «έφερε την κρίση στην Ελλαδα» διδάσκει για αυτήν σε Πανεπιστήμιο.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και απόψεις αναλυτών που αναφέρονται στον πρώην πρωθυπουργό με διόλου κολακευτικά σχόλια.

«O Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός που είχε αναλάβει το τιμόνι της χώρας, όταν η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα, έριξε το «πλοίο» πάνω στα βράχια της δημοσιονομικής καταστροφής. Σήμερα, έχει... προσγειωθεί στην πραγματικότητα έχοντας βρει εργασία στο Πανεπιστήμιο Columbia, ως διδάσκων, δίνοντας συμβουλές για το πως οι ηγέτες πρέπει να διαχειριστούν την οικονομική κρίση»

Το Ivy League School ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες την ανάληψη καθηκόντων διάσκοντα από τον Γιώργο Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα «ζωντανό εργαστήριο» για τις βασικές προκλήσεις της παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής.

Ο Παπανδρέου, ο οποίος ηγήθηκε της Ελλάδας από τον Οκτώβριο 2009 έως το Νοέμβριο του 2011, διδάσκει ένα μάθημα σχετικά με την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση και θα δώσει μια διάλεξη την Τετάρτη με θέμα «Bailouts and Ballots: Οι Νέες Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και την υπόθεση της Ευρώπης» αναφέρει το δημοσίευμα.

Φέρνοντας τον άνθρωπο που κυβερνούσε την Ελλάδα, όταν η οικονομία της συνετρίβη – και στη συνέχεια πήγε ικετεύοντας για διασώσεις – ορισμένοι άρχισαν να επικρίνουν εκ των υστέρων το πανεπίστημιο του Μανχάταν.

Ο κ. Παπανδρέου, του οποίου ο πατέρας και ο παππούς ήταν επίσης πρωθυπουργοί, υπήρξε επίσης κορυφαίος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος του οποίου οι πολιτικές οδήγησαν σε «μετάσταση» των οικονομικών προβλημάτων στις επόμενες κυβέρνήσεις.

Ο Matthew Melchiorre, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων στο Competitive Enterprise Institute δήλωσε σχετικά: «Αλλά πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν τους το γεγονός ότι το κόμμα του, είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός υπερβολικού κράτους, κάτι που έγινε πρόβλημα από το 1981. Οι μη βιώσιμες υποσχέσεις του κόμματός του προς τον ελληνικό λαό, έχουν τώρα επιπτώσεις. Και αυτός συμμετείχε άμεσα στην δημιουργία όλων των προβλήματων που έχει η Ελλάδα σήμερα».

Για το Columbia, ο κ. Παπανδρέου είναι περισσότερο ένα τρόπαιο παρά ένας καθηγητής, σύμφωνα με τον Desmond Lachman από το American Enterprise Institute. Στην πραγματικότητα, σχολίασε ο Lachman, θα έχει μάλλον περισσότερα προσόντα για να διδάξει τι δεν πρέπει να κάνουν.

«Δεν έχω καμία ιδέα για το τι πρόκειται να διδάξει ο Παπανδρέου», πρόσθεσε. «Αλλά ένα πράγμα που δεν θα πρέπει να διδάξει, είναι το πώς να διαχειριστούμε μια οικονομική κρίση. Μπορεί να θέλει να τους διδάξει πώς να κατευθύνουν μια οικονομία στην καταστροφή».

Το μεγαλύτερο λάθος του Παπανδρέου, είπε ο Lachman, ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος- μαμούθ της Ελλάδας, δεν ήταν βιώσιμο.

Αντί να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να βάλει τα δημοσιονομικά του έθνους του σε τάξη, ο κ. Παπανδρέου συνέχισε τις ίδιες πολιτικές μέχρι που η βόμβα του χρέους της Ελλάδας, έγινε πρόβλημα ολόκληρης της ΕΕ. Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Παπανδρέου ενέδωσε στις απαιτήσεις της ΕΕ για τα μέτρα λιτότητας που τώρα τον κάθιστούν εξαιρετικά αντιδημοφιλή».

newpost

Ο λαός έριξε την κυβέρνηση, αλλά στη... Βουλγαρία! Του Γιώργου Δελαστίκ

Υπέροχη χώρα από οικονομικής πλευράς είναι η Βουλγαρία, αν την κρίνει κανείς βάσει των κριτηρίων που έχει επιβάλει στην ΕΕ η Γερμανία, με τα οποία συμφωνεί βεβαίως και το ΔΝΤ. Θαυμάστε επιδόσεις: Ελλειμμα του 2012; Μόλις 1,5%!
Δημόσιο χρέος; Μόνο... 19,5%!!! Οχι, δεν έχει γίνει κανένα τυπογραφικό λάθος, το βουλγαρικό δημόσιο χρέος είναι 19,5% του ΑΕΠ. Απείρως χαμηλότερο δηλαδή από το δημόσιο χρέος της ίδιας της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Αμερικής, της Ιαπωνίας και οποιασδήποτε πανίσχυρης χώρας του πλανήτη μπορείτε να φανταστείτε.
Ανατριχίλα ικανοποίησης αισθάνονται οι γραφειοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ διαβάζοντας αυτά τα νούμερα. Υποδειγματικός μαθητής τους η Βουλγαρία - και μάλιστα χωρίς καμία τρόικα από το εξωτερικό. Ενας «ιδεολόγος» υπουργός Οικονομικών της εξοντωτικής λιτότητας, ο Συμεών Τζάνκοφ, και ένας πρωθυπουργός πρώην μπράβος της νύχτας, ο Μπόικο Μπορίσοφ, διασφάλιζαν την τήρηση ενός εξουθενωτικού μνημονιακού προγράμματος εντυπωσιακής οικονομικής και κοινωνικής αγριότητας, σε βαθμό που καθιστούσε εντελώς περιττό το Μνημόνιο ή την τρόικα ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.

Οφείλουμε, βέβαια, να ομολογήσουμε ότι όλη αυτή η οικονομική τελειότητα είχε οδηγήσει τη Βουλγαρία στη μονιμοποίησή της ως τη φτωχότερη χώρα της ΕΕ. Από πλευράς εισοδήματος, ανέκαθεν οι Βούλγαροι ήταν 27οι στους 27 της ΕΕ - από την ημέρα που μπήκε η χώρα τους στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέχρι σήμερα, χωρίς καμία διακοπή και χωρίς κανέναν κίνδυνο να ανεβούν κάποια θέση στην κατάταξη. Φυσικά αυτό συνιστά ασήμαντη λεπτομέρεια για την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οχι όμως και για τους Βούλγαρους, από όσο φάνηκε.

Αυτό όμως θα το συζητήσουμε σε λίγο. Προηγουμένως είμαστε υποχρεωμένοι να εξάρουμε το γεγονός ότι η Βουλγαρία, όπως άλλωστε και όλες οι χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού», είναι κράτος υποδειγματικό και στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Δεν υπάρχει πια στη χώρα π.χ. δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Η ηλεκτροδότηση της Βουλγαρίας έχει εκχωρηθεί όχι απλώς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά σε ξένους ιδιώτες! Δύο τσέχικες και μια αυστριακή εταιρείες έχουν αναλάβει η καθεμιά τους να δίνει ρεύμα σε 2-3 εκατομμύρια Βούλγαρους. Τέλειο σχήμα από ευρωπαϊκή σκοπιά!

Πού να καταλάβουν όμως αυτοί οι... γυφτο-βαλκάνιοι οι Βούλγαροι αυτή την ασύγκριτη ευρωπαϊκή τελειότητα της οικονομίας τους, ιδίως από τότε που μπήκαν στην ΕΕ! Με τη γνωστή βαρβαρότητα και τη χαμερπή ιδιοτέλεια που διακρίνει τους απολίτιστους Βαλκάνιους, οι Βούλγαροι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν τις διαδηλώσεις επειδή οι ξένες εταιρείες ηλεκτροδότησης, στο πλαίσιο του εξευρωπαϊσμού της Βουλγαρίας, αυξάνουν κάθε λίγο και λιγάκι την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλλεπάλληλες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε 35 πόλεις της Βουλγαρίας για τον λόγο αυτόν. Για να καλμάρει τους άξεστους διαδηλωτές, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι θα ανακαλέσει την άδεια μιας από τις τρεις ξένες εταιρείες ηλεκτροδότησης, της τσέχικης CEZ, της οποίας η τιμολογιακή πολιτική κατέβασε τους απελπισμένους Βούλγαρους στους δρόμους.
Άγρια θάλασσα έγινε με αυτή την απειλή του Μπορίσοφ ο Τσέχος ομόλογός του, ο Πετρ Νέκας, και του απηύθυνε μια βαρύτατη κατηγορία: είπε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό ότι... «πολιτικοποίησε εσκεμμένα τον ενεργειακό τομέα»! Προκειμένου να γλιτώσει το δικό του κεφάλι, τη Δευτέρα ο Μπορίσοφ πέταξε στο αγριεμένο πλήθος να κατασπαράξει πολιτικά τον υπουργό Οικονομικών Τζάνκοφ. Ο κόσμος πανηγύρισε, αλλά δεν καλμάρισε η οργή του.

Την Τρίτη οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με ακόμη πιο βίαιες συγκρούσεις πολιτών και αστυνομίας.
Ο Μπορίσοφ κατάλαβε ότι για να έχει ελπίδες αξιοπρεπούς ποσοστού στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που ήταν προγραμματισμένες για τις 7 Ιουλίου, έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως αιφνιδιάζοντας την αντιπολίτευση. Οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές δύο - δυόμισι μήνες νωρίτερα, περί τα τέλη Απριλίου, περιορίζει δραστικά τον χρόνο προετοιμασίας της αντιπολίτευσης. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει αν αυτή η κίνηση θα τον διασώσει πολιτικά - πράγμα αμφίβολο.
Η ουσία του θέματος όμως είναι όχι το μέλλον της Βουλγαρίας, περί του οποίου θα αποφασίσει μέσω και της ψήφου του ο λαός της γειτονικής χώρας, αλλά το πού οδηγούν οι πολιτικές που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Η βουλγαρική κυβέρνηση πέτυχε όλους ανεξαιρέτως τους στόχους στο έλλειμμα, στο δημόσιο χρέος, στις ιδιωτικοποιήσεις και το αποτέλεσμα ήταν η... ανατροπή της κυβέρνησης και η χώρα να είναι η φτωχότερη της ΕΕ!

Νίκος Αναστασιάδης: Πατριώτης ή Προδότης . ΒΙΝΤΕΟ

Το τελευταίο (ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ) μέρος της τριλογίας αποκαλύψεων Νίκου Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού!
Guest Star: Γλαύκος Κληρίδης

Δυστυχώς, οι πατριώτες δεν βρίσκονται μέσα στα σαπημένα κόμματα της διαφθοράς και του ρουσφετιού και γι αυτό δεν πάμε μπροστά.

Δεν τους θέλουν γιατί θα αποκαλύψουν τις βρωμιές τους.

Οι πατριωτες μιλούν και κατακρίνουν όλους και όλα.

Δεν μπλέκουν το ποδόσφαιρο και την ιδεολογία τους με την πολιτική που άλλοι έμπλεξαν...

Αυτοί οι ''κύριοι'' φίλοι μου δεν έχουν ιδεολογία, εκτός και αν η ιδεολογία που πιστεύουν ονομάζεται χρήμα...

Εγώ σαν Κύπριος Πολίτης αυτού του τόπου θέλω να καθαρίσει ο τόπος από αυτά τα σιχάματα.

Πρέπει όλοι μας να κάνουμε το παν για να οδηγηθούν στην τυφλή μας δικαιοσύνη που επειδή φοράνε κουστούμια δεν τους βάζει φυλακή ακόμη και αν έχουν παν πολλές φορές προδώσει την Κύπρο μας, π.χ. με το να συζητάνε ακόμη για το σχέδιο Ανάν μέχρι και σήμερα και ακόμη χειρότερα το συζητάγανε μυστικά!

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- ΔΗΣΥ
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (3)

Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ανθρώπους

Όλο και λιγότερο ευφυής ο άνθρωπος με την πάροδο του χρόνου σύμφωνα με Αμερικανό γενετιστή. Τι αναφέρει για τους αρχαίους Έλληνες.

Αν Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν
ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας.

Ο ίδιος θα πει ότι ο άνθρωπος βρισκόταν στην ακμή του όταν ήταν αναγκασμένος να παλέψει μ' όλες του τις δυνάμεις για να επιβιώσει, δεδομένου ότι τότε ήταν υποχρεωμένος να βασιστεί στο μνημονικό του, στο πρακτικό πνεύμα του και την ψυχολογική ισορροπία που του επέτρεπαν να εμπιστεύεται το ένστικτό του και να προσαρμόζεται στις περιστάσεις γρήγορα.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, υποστηρίζει ο διακεκριμένος επιστήμονας, έχει άλλες απαιτήσεις από το σώμα και το μυαλό μας, η τεχνολογία όμως έχει αντικαταστήσει την ανάγκη να βασιζόμαστε στις φυσικές ικανότητες και τα ένστικτά μας.

Επίσης, οι βιομηχανοποιημένες τροφές, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή για το σύστημά μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης ενδέχεται να μειώσουν δραστικά το IQ μας.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ: Πόση σύνταξη παίρνουν οι βουλευτές μας…

Στους κοινούς θνητούς … με 35-45 χρόνια δουλειά, η σύνταξή τους φτάνει τα 500 – 600 ευρώ, ενώ οι βουλευτές συνταξιοδοτούνται με….1.950 ευρώ. Σε αυτό το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανέρχεται η πλήρης βουλευτική σύνταξη με
θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή, όπως διευκρινίζει το Δ.Σ. της Ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η με κακότητα συνεχιζόμενη επίθεση των βουλευτών (τέως και νυν, αδιακρίτως), από ορισμένα όργανα του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, έχει πάρει πλέον τη μορφή γενικευμένου διασυρμού και της συστηματικής συκοφαντίας».
Αναφέρεται, επίσης, ότι «ο άδικος και προκλητικός τρόπος ταπείνωσης του συνόλου των τέως βουλευτών με εργαλείο τον εντυπωσιασμό (δια της υπερβολής) δεν τραυματίζει μόνον τα πρόσωπα που διακόνισαν με εντιμότητα και πατριωτική ευθύνη επί δεκαετίες τον Λαό και τον Τόπο, αλλά κυρίως αμαυρώνει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων των τέως βουλευτών, δηλαδή αυτών που έχουν νόμιμο δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους μειώθηκαν απ΄ αρχής της κρίσης μέχρι σήμερα συνολικά με το 50,4% του αρχικού ύψους τους και το υπόλοιπο ποσό που λαμβάνουν φορολογείται κατά την ισχύουσα κλίμακα. Η δε πλήρης σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή (δηλαδή η οροφή της σύνταξης) ανέρχεται σήμερα σε 1.950 ευρώ.

Σ.Σ. Δεν καταλάβαμε, όμως, γιατί βγήκε διευκρινιστική ανακοίνωση για την σύνταξη των βουλευτών; Για να τους λυπηθούμε;
spirospero.gr
olympia.gr/

25.000 φορολογούμενοι που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ

25.000 φορολογούμενοι που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ 
Το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο τους περίπου 25.000 φορολογούμενους που έβγαλαν την προηγούμενη τριετία μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού σε ύψος που δεν μπορεί να δικαιολογηθει από τα εισοδήματα που δηλωνουν στην εφορία. Τα ποσά ανέρχονται συνολικά σε περίπου 7 δισ. ευρώ και οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τα δικαιολογήσουν έως τις 28 του μήνα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο νέος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, για να καλυφθούν τα εν λόγω εμβάσματα, μπορεί να γίνει επίκληση ανάλωσης κεφαλαίου μόνο από συνεχόμενα έτη:
Για ποσά που αφορούν διατροφή τέκνων, αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεται από πραγματικά περιστατικά

Για επαναπατρισθέντα κεφάλαια θα πρέπει να προσκομίζονται τα νόμιμα παραστατικά

Για καταθέσεις έως το 1999 θα πρέπει να υπάρχουν βεβαιώσεις τραπεζών ενώ δεν επιτρέπεται παράλληλα και η επίκληση ανάλωσης κεφαλαίου

Για ποσά προερχόμενα από λίστα γάμου απαιτείται η ληξιαρχική πράξη, αντίγραφο κίνησης λογαριασμού ενώ δεν αποκλείεται έλεγχος για ενδεχόμενη επιβολή φόρου δωρεάς

Για ποσά από πώληση μετοχών θα πρέπει να προσκομίζονται τα νόμιμα παραστατικά και θα γίνεται έλεγχος της οικονομικής δυνατότητας αγοράς των μετοχών

Για ποσά από δάνεια, πέρα από τα αναγκαία έγγραφα, θα γίνεται έλεγχος του δανειοδότη αλλά και ενδεχόμενης εικονικότητας του δανείου

Για ποσά από συνάλλαγμα θα προσκομίζεται βεβαίωση της τράπεζας και θα γίνεται έλεγχος δικαιολόγησης της προέλευσης του συναλλάγματος

Για τα ποσά που προέρχονται από δωρεές, θα ελέγχεται ενδεχόμενη εικονικότητα καθώς και η οικονομική δυνατότητα του δωρητή.

Με απόφαση του Γιώργου Μαυραγάνη άναψε, παράλληλα, "πράσινο φως" για ελέγχους σε περίπου 1.750 μεγάλους φορολογούμενους.


Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ολοκληρωθούν 330 έλεγχοι έως το τέλος Ιουνίου και άλλοι 1.200 ελεγχοι σε άτομα με μεγάλη περιουσία.


Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το 65% των φόρων και προστίμων από τους ελέγχους, αλλά και να παραπεμφθούν τουλάχιστον 8 υποθέσεις στον εισαγγελέα.


Στο πεδίο των ληξιπρόθεσμων, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το σαφάρι συνεχίστηκε με κατασχέσεις σε 5.500 φορολογούμενους τον Ιανουάριο, οπότε και εισπράχθηκαν 280 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, εφόσον οι εισπράξεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό.


Την ίδια ώρα με γνωμοδότησή του ο Άρειος Πάγος σημειώνει ότι θα πρέπει να υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου για:


Έκδοση ή αποδοχή εικονικών τιμολογίων σε βαθμό κακουργήματος (πάνω από 150.000 ευρώ)


Μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ- ΦΜΥ σε βαθμό κακουργήματος (πάνω από 75.000 ευρώ) ή εφόσον τα μη εκδοθέντα παραστατικά υπερβαίνουν τα 10


Μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ- ΦΜΥ σε βαθμό πλημμελλήματος για έλεγχο με εντολή του υπουργού Οικονομικών


Για φοροδιαφυγή φορολογίας εισοδήματος σε βαθμό κακουργήματος (πάνω από 150.000 ευρώ).

Απανωτά λουκέτα έβαλε στον χώρο της εστιάσης ο ΦΠΑ

Απανωτά λουκέτα έβαλε στον χώρο της εστιάσης ο ΦΠΑ 
Περισσότερα από 4.500 λουκέτα σε επιχειρήσεις και 35 χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας κόστισε, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα», η οικονομική κρίση στον κλάδο της εστίασης. Τα περιορισμένα εισοδήματα των Ελλήνων καταναλωτών, αλλά και η αύξηση των τιμών εξαιτίας της αύξησης την τελευταία τριετία, του ΦΠΑ από το 9% στο 23% οδήγησαν σε κατακόρυφη πτώση τις πωλήσεις των επιχειρήσεων, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν σε σημαντικό ποσοστό το φαγητό εκτός σπιτιού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και το 2013 αναμένεται να συνεχιστεί η πτωτική πορεία της συγκεκριμένης αγοράς και προβλέπεται ότι αν δεν υπάρξει σύντομα παρέμβαση της κυβέρνησης με μείωση του ΦΠΑ, κάτι που αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση, τα λουκέτα θα ξεπεράσουν τις 6000, ενώ θα χαθούν περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας. Η αύξηση του ΦΠΑ, όπως λένε οι επιχειρηματίες του κλάδου, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για έναν τομέα που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης.

Εκτιμήσεις μάλιστα κάνουν λόγο για κατακόρυφη πτώση του τζίρου που κυμαίνεται από 50% έως και 70% ανάλογα με την περιοχή, ενώ μείωση κατά 30%-40% παρουσιάζουν και τα delivery. Ερευνα της ΓΣΕΒΕΕ την άνοιξη του 2012 έδειξε ότι οι Ελληνες έχουν μειώσει τις δαπάνες για εξόδους σε εστιατόρια και καφέ κατά 88% μέσο όρο. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, που ο περισσότεροι τα έχουν συνδυάσει με έξοδο για φαγητό, η κίνηση εμφανίζεται πεσμένη κατά 50%.
Είναι ενδεικτικό της κατάστασης, αλλά και της παρατεταμένης ύφεσης στον κλάδο, ότι μόνο το 2011, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης της εταιρείας Hellastat, η πτώση των πωλήσεων στο σύνολο του κλάδου ξεπέρασε το 20%, με τις αλυσίδες πίτσας να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 30%, και να ακολουθούν τα σουβλατζίδικα με 28%, τα φαστ φουντ 26%, οι αλυσίδες σάντουιτς και σνακ 24%, οι αλυσίδες πώλησης καφέ 24% και οι αλυσίδες επώνυμων εστιατόριων που εμφανίζουν πτώση των πωλήσεών τους κατά 23%. Οι συνολικές πωλήσεις του κλάδου το 2011 υπολογίζονται σε 407,83 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 11,5%. Ωστόσο η μέση μείωση στις επιχειρήσεις που είδαν τις πωλήσεις τους να συρρικνώνονται έφτασε στο 14,7% ενώ μόνο η μία στις 10 επιχειρήσεις (8%) είχε αύξηση του τζίρου τους.

Ιδια είναι η εικόνα και στις μεμονωμένες επιχειρήσεις, όπου η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων φτάνει το 40% ενώ τα λουκέτα έχουν ξεπεράσει τις 30.000. Οπως σημειώνουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, υπό τις παρούσες συνθήκες το 2013 θα αναστείλουν τη λειτουργία τους περίπου 15.000 επιχειρήσεις, μέγεθος, όπως λέει, υπερδιπλάσιο από το περυσινό, καθώς το 2012 στην Αττική έκλεισαν περίπου 6.000 επιχειρήσεις. Μάλιστα ο μέσος όρος των οφειλών των επαγγελματιών εστίασης προς το Δημόσιο από ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές εκτιμάται στις 30.000 ευρώ.

Πάντως, με αυτές τις αρνητικές συνθήκες στην αγορά να μην δείχνουν σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα και με την έρευνα της Hellastat, οι εταιρείες προσπαθούν να ανακόψουν τη μείωση των πωλήσεών τους και για τον λόγο αυτόν έχουν αναπτύξει έντονο ανταγωνισμό εφαρμόζοντας πολιτικές όπως: «happy hours» (χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα με χαμηλότερες τιμές), χαμηλότερες χρεώσεις για ονλάιν παραγγελίες, προσφορές σε είδος (π.χ. δωρεάν αναψυκτικό για κάθε πίτσα ή δωρεάν καφές με κάθε τυρόπιτα) κ.ά.

Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου από το 2014


Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου από το 2014

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Πανεπιστημίου, καθώς έως το 2015 θα μεταμορφωθεί, αλλάζοντας παράλληλα το τοπίο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η πεζοδρόμηση θα φτάνει ως τη Φιλελλήνων, ώστε από την Πανεπιστημίου να περνάνε πλέον μόνο το Τραμ και οι πεζοί.
Τα αυτοκίνητα θα σταματήσουν να κυκλοφορύν από το καλοκαίρι του 2014, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα. Η τελική μορφή που θα αποκτήσει η Πανεπιστημίου αναμένεται να ανακοινωθεί στις 27 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθεί ποια αρχιτεκτονική μελέτη κέρδισε τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Rethink Athens που χρηματοδοτεί το Ιδρυμα Ωνάση.

 

Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα φέρει την κατάργηση 20 γραμμών λεωφορείων και 7 γραμμών τρόλεϊ, καθώς και την επαναρρύθμιση 700 φαναριών, με ταυτόχρονη επέκταση του τραμ μέχρι την πλατεία Αιγύπτου.