EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βίντεο: Ο Παπανδρέου στο CNN ως Βασιλάκης Καΐλας

Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην Κριστιάν Αμανπούρ για να πει ότι πονά κι εκείνος με τον πόνο του ελληνικού λαού...

Με αέρα ηγέτη τρίτης γενιάς, με άπταιστη αμερικανική προφορά, αλλά και με δόσεις παλιού
ελληνικού κινηματογράφου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στο CNN μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ απαντώντας αν η Ελλάδα έπιασε πάτο.

Για μια φορά ακόμα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε όσα έλεγε από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Μάιο του 2010 οπότε και η Ελλάδα υπήχθηκε στον έλεγχο του ΔΝΤ και στη στενωπό του Μνημονίου. Αφού μίλησε για τη διαφθορά και τα προβλήματα στο Δημόσιο άφησε αιχμές στους Ευρωπαίους για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα.
«Η λιτότητα δεν είναι λύση. Κάποιο είδος λιτότητας μπορεί να είναι απαραίτητο για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις», σχολίασε, ξεχνώντας εντέχνως ωστόσο να αναφέρει ποιοι ήταν αυτοί που υπέγραψαν τα Μνημόνια της λιτότητας και τις σκληρές περικοπές που επιβάλλει το ΔΝΤ, οδηγώντας τελικά την Ελλάδα σε μια μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης..
Και φυσικά όλα αυτά πάντα με την ταμπέλα των κατά παραγγελία «μεταρρυθμίσεων», που βυθίζουν ολοένα την ελληνική οικονομία...
«Πονάω και εγώ με τον πόνο του ελληνικού λαού. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, κάτι που φυσικά θέλαμε να αποφύγουμε. Έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αλλά η Ευρώπη απέτυχε...
Μιλώντας για τη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθείται στη χώρα μας και ξεκίνησε από την κυβέρνησή του, ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε πως «δε μπορούμε να έχουμε περισσότερα μέτρα λιτότητας. Η λιτότητα ήταν πάντα προτεραιότητα όμως η πρώτη προτεραιότητα είναι να δούμε τι υπάρχει πίσω από το πρόβλημα. Γιατί υπάρχει τέτοια ύφεση. Για μένα είναι κυρίως θέμα μεταρρύθμισης. Έπρεπε να μεταρρυθμίσουμε κυβερνητικές δομές, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, την έλλειψη διαφάνειας, τη διαφθορά. Αυτό προσπάθησα να κάνω και αυτό μακροπρόθεσμα θα δημιουργούσε μια υγιή και ανταγωνιστική οικονομία», δήλωσε στο CNN ο πρώην πρωθυπουργός, που κάνει «λαμπρή καριέρα» στο εξωτερικό διδάσκοντας... κρίση.



πηγη

Ανάσα σε 50.000 συνταξιούχους με αναπηρία


Ανάσα σε 50.000 συνταξιούχους με αναπηρία 
Σημαντική ανάσα σε περισσότερους από 50.000 συνταξιούχους με αναπηρία αναμένεται να δώσει διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες. Με τη νέα ρύθμιση επιδιώκεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας ή του προνοιακού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αναμονής για την επανεξέτασή τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
Θα εξακολουθεί, δηλαδή, να χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματός τους. Θα χορηγείται ακόμη για ένα εξάμηνο, δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης, το οποίο θα παρατείνεται εφόσον διαρκεί η ασθένεια.
Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% από την πρωτοβάθμια επιτροπή, θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν, σε περίπτωση προσφυγής, τη δευτεροβάθμια υγειονομική κρίση.
Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης σύνταξης λόγω αναπηρίας και έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης.
Θα δίνεται, τέλος, το δικαίωμα στους γιατρούς του Ειδικού Σώματος να αποφαίνονται για την επ’ αόριστον διάρκεια της αναπηρίας εφόσον διαπιστώνουν ότι είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όπως π.χ. σε περιπτώσεις υπερηλίκων που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας και είναι μονίμως κλινήρεις ή πάσχουν από άνοια, Αλτσχάιμερ κλπ.

Εισάγονται αντλίες βενζίνης που κλέβουν χωρίς παράνομο μηχανισμό!

Εισάγονται αντλίες βενζίνης που κλέβουν χωρίς παράνομο μηχανισμό! 
Νέος "πονοκέφαλος" προέκυψε για τις Αρχές που προσπαθούν να πατάξουν το λαθρεμπόριο καυσίμων από τουρκικές και κορεατικές αντλίες καυσίμων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέβει στην ποσότητα...

χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσει παράνομο μηχανισμό, εισάγονται και διακινούνται ελεύθερα στην αγορά. Την κατάσταση περιγράφουν παράγοντες της αγοράς στην εφημερίδα "Τα Νέα" επιμένοντας ότι οι λαθρέμποροι και οι επιτήδειοι βρίσκονται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από τις αρχές. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για ελέγχους, εντοπίζονται ακόμη σοβαρά κενά στο θεσμικό κομμάτι.
Για παράδειγμα, πρόσφατα συνελήφθη σπείρα λαθρεμπόρων με εμπλοκή μεγάλου αριθμού πρατηριούχων της Αθήνας αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός πρατηρίων έκλεισε, ενώ πολλά εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά αφού σε αυτά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες αχυράνθρωποι του κυκλώματος.
Πρόσφατα συνελήφθη και πρόσωπο που διακινούσε τις τουρκικές και κορεάτικες αντλίες καυσίμων οι οποίες αποδείχθηκε ότι από την κατασκευή τους δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέψει. Δεν χρειάζεται δηλαδή προσθήκη ειδικού μηχανισμού ή τσιπ αφού οι αντλίες αυτές είναι έτοιμες για κλοπή από τον κατασκευαστή και εισάγονται ελεύθερα.

Σφοδρότατη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ΣΑ


 

Έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Όλγας – Νάντιας Βαλαβάνη, Θοδωρή Δρίτσα, αλλά και του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσας συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σχετικά με τις νέες μειώσεις στο εισόδημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Ολγα – Νάντια Βαλαβάνη : «Θα μου επιτρέψετε, όμως, να μιλήσω για κάποια θέματα που αφορούν το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Εδώ έχει πέσει, πραγματικά, ένα φοβερό «τσεκούρι». Μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για κρατικά και στρατιωτικά απόρρητα, στην τροπολογία που είχε σχέση με τη διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων και παραδίδοντάς τα, μιλούσαμε τότε για το ηθικό και πόσο το ηθικό είναι πολύ σημαντικό για να έχεις αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και αξιόπιστα Σώματα Ασφαλείας. Δεν ξέρω πώς αυτοί οι άνθρωποι στέκονται ή πώς θα στέκονται απέναντι στα καθήκοντά τους, όταν πέρα από αυτά που έχουν κοπεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012, προβλέπεται ότι 78 εκατομμύρια θα κοπούν ακόμα από το ενιαίο μισθολόγιο το 2013. Και εισάγεται ένα νέο μισθολόγιο το 2014, για το οποίο δεν ξέρουν τι ακριβώς θα είναι μάλλον ούτε οι ίδιοι, που κόβει άλλα 88 εκατομμύρια από τους τότε μισθούς τους. Υπάρχει και η μοναδική περίπτωση των συνταξιούχων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Αποστράτων, που τους τσεκουρώνουν διπλά. Κόβονται οι συντάξεις τους με βάση τις γενικές περικοπές όλου του πληθυσμού, αλλά κάθε φορά που υπάρχει μείωση της μισθοδοσίας των εν ενεργεία, κόβονται και από εκεί, επειδή είναι συνδεδεμένες μαζί τους. Αυτοί χάνουν ακόμα περισσότερο, πάνω από 200 εκατομμύρια το 2013 και το 2014....Θα ήθελα, λοιπόν, κλείνοντας αυτή την αναφορά, να καταθέσω στα Πρακτικά δυο γράμματα από το σύνολο των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας προς την Ελληνική Βουλή. Κι ένα γράμμα από τον Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας των Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΣΥΣΜΕΔ, και μια μελέτη υποδειγματική, οικονομική μελέτη σαράντα δυο σελίδων με πλήρεις πίνακες, που προέρχεται από τον Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση την οποία αποδεικνύεται –και αυτό ισχύει και για τα Σώματα Ασφαλείας, γιατί ξέρετε ότι είναι ενιαίο το μισθολόγιο- ότι το 65% των στρατιωτικών οικογενειών και των οικογενειών των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία φτωχοποίησης. Τα καταθέτω στα Πρακτικά.»

-ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ : «Κύριε Υπουργέ, δεν μπορώ να καταλάβω αν η φράση «περικοπές ειδικών μισθολογίων», η φράση «νέο μισθολόγιο για ένστολους» και η φράση «μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου», είναι το ίδιο. Δηλαδή, δεν μπορώ να καταλάβω αν οι λέξεις «περικοπές», «νέο» και «μείωση» είναι το ίδιο ή διαφορετικό. Εγώ καταλαβαίνω ότι είναι το ίδιο. Εσείς πώς μας λέτε ότι είναι διαφορετικό; Μιλώ γι’ αυτά που ανέφερε η Εισηγήτριά μας, η συνάδελφος και συντρόφισσα κ. Νάντια Βαλαβάνη, ως παράδειγμα για τις περικοπές των ενστόλων και των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων και των συνταξιούχων απόμαχων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Δεν θα επαναλάβω τους αριθμούς. Θα καταθέσω ότι την ίδια άποψη εκτός από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν αυτά τα στοιχεία και που είναι συμβατά με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου, τη δίνουν σε συνδυασμό και οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και Αξιωματικοί και απλά στελέχη του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όμως, δεν έχει σημασία μόνο το γεγονός των περικοπών και χρησιμοποιώ ακριβώς αυτή τη μελέτη του ΣΥΣΜΕΔ που κατέθεσε η κυρία Βαλαβάνη στα Πρακτικά, γιατί έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς. Θα εξηγήσω για ποιο λόγο αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς.

«Οι μειώσεις», λέει η έκθεση αυτή -και εν συνεχεία, προχωρά στα από δω και πέρα- «στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2010 μέχρι σήμερα, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, έχουν ως εξής: Για τους άγαμους 41,1%, για τον έγγαμο χωρίς παιδιά 41,3%, για τον έγγαμο με ένα παιδί 42,8% μείωση αποδοχών, για τον έγγαμο με δύο παιδιά 50,9%, για τον έγγαμο με τρία παιδιά 49,3%, για τον έγγαμο με τέσσερα παιδιά 49,2%».
Εν συνεχεία, παραθέτει και άλλα συγκλονιστικά στοιχεία. Δεν θα κουράσω το Σώμα με αριθμούς, αλλά αξίζει τον κόπο να μελετήσει κανείς πώς σιγά-σιγά όλες οι κατηγορίες της ιεραρχίας των ενστόλων εισέρχονται -και έχουν ήδη εισέλθει- στο χώρο κάτω από το όριο της φτώχειας. Μιλάμε για μία ιεράρχηση που αφήνει απ’ έξω στην πραγματικότητα μόνο τους άγαμους. Όλοι οι άλλοι που έχουν και παιδιά, είναι ήδη με αυτές τις αποδοχές κάτω από το όριο της φτώχειας !
Αυτά όλα δεν τα λέμε ως μεμονωμένη περίπτωση. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι, όταν μιλάμε για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, μιλάμε για εκείνους τους εργαζόμενους που αποτελούν και λειτουργούν σε αυτό που εσείς λέτε «σκληρό πυρήνα του κράτους».
Φανταστείτε, λοιπόν, τι σημαίνει αυτή η κατάσταση -την οποία εκθέτουν με ένα συγκλονιστικό και επαρκέστατο τρόπο σε εξήντα σελίδες- για τους πανεπιστημιακούς, τι σημαίνει για τους εκπαιδευτικούς, τι σημαίνει για τους γιατρούς, τι σημαίνει για ένα σωρό άλλους κλάδους εργαζομένων, που δεν έχουν ούτε καν αυτή τη στοιχειώδη άμυνα από την ευαίσθητη θέση που έχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι, λοιπόν, πολύ χαρακτηριστικό αυτό και δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει, χρησιμοποιώντας διάφορα εφευρήματα της δημιουργικής λογιστικής.
Όμως, δεν το λέμε μόνο γι’ αυτό, αλλά το λέμε και για ένα πολύ σημαντικό, επίσης, λόγο που προκύπτει από την επικαιροποίηση. Με αυτή την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για το 2013-2016, οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις λέτε ότι οφείλονται στη δημοσιονομική περιπέτεια της χώρας. Δυστυχώς, όμως, έχουμε ταυτόχρονα αύξηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων μέσα από μία αλλαγή των περικοπών που είχαν προαναγγελθεί και που σήμερα, εμφανίζονται στην επικαιροποίηση δραστικά μειωμένες. Δεν έχω το χρόνο να μπω σε αναλυτική παρουσίαση όλων αυτών. Πάντως, ήδη με την επικαιροποίηση αποφασίζεται αύξηση των νέων στρατιωτικών εξοπλισμών κατά 168 εκατομμύρια ευρώ.
Τι θέλω να πω με αυτό; Αυτό δεν αναφέρεται σε αυτό που ζητά η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και που μας το ζήτησε και σε εμάς, όταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας ζήτησαν συντήρηση, καύσιμα, ανταλλακτικά. Αυτά δεν είναι κονδύλια που αναφέρονται σ’ αυτές τις ανάγκες, είναι νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Όμως, μας είπαν υπεύθυνα ότι δεν έχουμε ανάγκη από νέα εξοπλιστικά προγράμματα.
Και επειδή τελειώνει ο χρόνος, έρχομαι να απαντήσω σ’ αυτό που λέγεται για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει προτάσεις ή όχι. Από τις 15 Νοεμβρίου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων -στην οποία προεδρεύει ο κ. Μιχελάκης - έχουμε καταθέσει υπόμνημα δέκα συγκεκριμένων σημείων, τα οποία αν εξεταστούν, εμείς ισχυριζόμαστε ότι μπορούν να βάλουν σε τροχιά μια άλλη διαδικασία εξοικονόμησης πόρων και αύξησης της αξιόμαχης λειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σ’ αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Μάλιστα, ζητήσαμε συζήτηση.
Όμως, δεν έχουμε κοινοποιήσει αυτό το κείμενο, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα. Μιλάμε για την επιτέλους έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της εθνικής αμυντικής βιομηχανικής στρατηγικής –και τίποτα δεν ακούμε γι’ αυτό- για την κατάρτιση του Μακροπρόθεσμου και του τριετούς κυλιόμενου προγράμματος προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων και την έγκρισή του από το ΚΥΣΕΑ –όλα αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία και κανείς δεν ασχολείται με αυτά- για την ενεργοποίηση του άρθρου 87 του ν. 3883/2010 που αφορά τον καθορισμό των αντισταθμιστικών ωφελημάτων νέου τύπου και τον επανέλεγχό τους και δεν έχει εκδοθεί ούτε καν η υπουργική απόφαση που προβλέπεται στο νόμο Βενιζέλου γι’ αυτό.
Σας λέω, για δέκα σημεία καίριας σημασίας, όσον αφορά αυτόν τον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα, ο οποίος είναι και ανεξέλεγκτος σε πολλές πλευρές του. Δεν έχουμε δει πουθενά κυβερνητική ευαισθησία και κυβερνητική πρωτοβουλία από κανένα από τα κόμματα της τρικομματικής Κυβέρνησης ώστε να θέσει τέτοιου είδους ζητήματα, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι και τόσο αθώα. Δεν είναι μόνο ζητήματα οργάνωσης ή ολιγωρίας, αλλά και ζητήματα σύγκρουσης με συμφέροντα, τα οποία, θέλετε δεν θέλετε, «εκπροσωπούνται» και στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και σε πολλές άλλες λίστες.
Θα μιλήσουμε, λοιπόν, γι’ αυτά ή θα κόβετε διαρκώς μισθούς, αποδοχές, συντάξεις από ένστολους, από καθηγητές, από γιατρούς, από συνταξιούχους και από κάθε άλλο εργαζόμενο;
Αυτή είναι η σοβαρή συζήτηση που πρέπει να γίνει και εκεί θα πρέπει να δούμε ποιος έχει προτάσεις και ποιος ανοίγει διαφορετικούς δρόμους απ’ αυτή τη συντήρηση της υποταγής ενός λαού στη φτώχεια και στη μιζέρια».
-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : «Και όλα αυτά ενώ έχετε κόψει από τους ίδιους αλλά και από τις Ένοπλες Δυνάμεις την τελευταία τετραετία το 50% των μισθών τους, συμπαρασύροντας μαζί λόγω της σύνδεσης του μισθολογίου τους και τους συνταξιούχους, αναγκάζοντας κάποιους από αυτούς να εργάζονται κατά την άδειά τους ακόμη και ως σερβιτόροι, για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, αρνούμενοι να γίνουν και αυτοί επίορκοι, όπως πολύ συχνά συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με συναδέλφους τους. Και πριν προλάβουν καλά-καλά να εφαρμοστούν οι περικοπές του 2013, έρχονται νέες που ισοπεδώνουν στην κυριολεξία τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί, λοιπόν, που κυβερνούν και δήθεν κόπτονται να πατάξουν την ανομία και το έγκλημα είναι αυτοί που απαξιώνουν αυτούς που ο θεσμικός τους ρόλος είναι η προστασία του πολίτη και όχι η κατατρομοκράτησή του, η προστασία του πολιτεύματος και όχι η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών μέσα στους οποίους είναι και ο Βουλευτής.»

OnAlert

Πάνω από 2.300 συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν απεγράφησαν


Πάνω από 2.300 συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν απεγράφησαν 
Το όφελος από τη διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται σε 693.841 ευρώ ανά μήνα

Συνολικά 2.368 άτομα τα οποία ελάμβαναν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί) δεν απεγράφησαν στη διαδικασία καταγραφής που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Για αυτές τις περιπτώσεις, διεκόπη η καταβολή της σύνταξης.

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 24.008.082 ευρώ ενώ από την αναζήτηση βρέθηκε το ποσό των 12.733.001 ευρώ.

Επιπλέον, από τη διαδικασία της καταγραφής διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.000 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους.

Εξ αυτών έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 34 μεγάλες περιπτώσεις, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, αλλά δεν βρέθηκε το ποσό των 2.747.310 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται σε 693.841 ευρώ ανά μήνα.

Αποζημίωση για καθυστέρηση έκδοσης δικαστικής απόφασης


 

Το ποσό των 3.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών σε οδηγό, για τη ηθική βλάβη που έκρινε ότι υπέστη επειδή τα δικαστήρια καθυστέρησαν κατά 1.895 ημέρες (5χρόνια, 2 μήνες και 10 μέρες) να εκδώσουν απόφαση επί της προσφυγής που είχε καταθέσει, για τη μη πρόσληψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Ο οδηγός τον Δεκέμβριο του 2006 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή κατά του σχετικού διαγωνισμού πρόσληψης οδηγών στην ΕΑΒ, καθώς έμεινε εκτός.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του προσδιορίστηκε αρχικά στο ΣτΕ για τις 5.2.2009, αλλά αναβλήθηκε 4 φορές, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έστελνε τα σχετικά έγγραφα λόγω έλλειψης νομικής υπηρεσίας.

Μετά την ψήφιση του νόμου 3900/2010, λόγω αλλαγής αρμοδιότητας της ύλης των δικαστηρίων, η δικογραφία αυτή (υπόθεση) μεταφέρθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Εφετείο στις 16.12.2011, η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 29.2.2012 και θεωρήθηκε στις 26.6.2012.

Ο οδηγός διεκδικούσε από το Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν. 4055/2012 και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), το ποσό των 35.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Εφετείο με την υπ΄ αριθμ. 1/2013 απόφασή του έκρινε ότι πράγματι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της σχετικής απόφασης του οδηγού, η οποία του προκάλεσε ηθική βλάβη, συνιστάμενη στην ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα που υπέστη κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας.

Για την αποκατάσταση της βλάβης αυτής το δικαστήριο τού επιδίκασε το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο πρότεινε να επιδικαστεί στον οδηγό το ποσό των 300 ευρώ.

Θηλυκή σπείρα «άδειαζε» το δημόσιο ταμείο

 
Μία υπάλληλος (σε αργία) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος της ίδιας υπηρεσίας, καθώς επίσης και άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.  
Μία υπάλληλος (σε αργία) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος της ίδιας υπηρεσίας, καθώς επίσης και άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι τρεις γυναίκες και οι συνεργοί τους φέρονται να συμμετείχαν σε δύο σπείρες, οι οποίες με τη μέθοδο της εκταμίευσης χρημάτων μέσω εικονικών συντάξεων, είχαν υπεξαιρέσει από το Δημόσιο, μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 600.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

ΧΑΟΣ!!!ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

 
Μια... θάλασσα προβλήματα προκάλεσε η έντονη, και πολύωρη είναι γεγονός, βροχόπτωση που έπληξε σήμερα (22/02), από τις πρώτες πρωινές ώρες, το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το μεσημέρι μια 23χρονη έχασε τη ζωή της. Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα. Η κοπέλα επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχε ακινητοποιηθεί, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων λόγω της βροχής.

Ποτάμια και παράνομα μπαζωμένα ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μεταμορφωθούν σε χείμαρρους που παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους.



Προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση συνέθεσαν εικόνες χάους σε ολόκληρη την Αθήνα στη «μάχη» με τη φύση. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη βροχόπτωση με τον όγκο του νερού που έπεσε σε διάστημα 4 ωρών να ισοδυναμεί με τον όγκο δύο μηνών!



Μάλιστα, έκλεισε η Λεωφόρος Ποσειδώνος στη γέφυρα που οδηγεί
προς τη Συγγρού, αλλά και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι κοντά στην Ιχθυόσκαλα.



Η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 900 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών. Σε όλη την Αττική, κινητοποιήθηκαν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Προβλήματα προέκυψαν και στην ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος ήταν συνεχείς. Οι βλάβες οφείλονται στο ότι πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί της ΔΕΗ, σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάστηκε συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.



Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έθεσε εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν, κυρίως, στα νότια προάστια και κυρίως σε Πειραιά, Φάληρο, Καλλιθέα και Κουκάκι.


 

Στον Άγιο Παντελεήμονα, κατέρρευσε ένα παλιό κτίριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έχουν μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας, σημειώθηκε ρεκόρ βροχόπτωσης. 

Απόφαση ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

aegaioΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Ζούμε σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων  σε μια εποχή που ο αντίπαλος, μέσα από τα μνημόνια ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κυβερνήσεων, χρησιμοποιεί όλα του τα όπλα για να περάσει τα αντιλαϊκά του σχέδια: Μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω, από τις χώρες της περιφέρειας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και ταυτόχρονα τη συντριβή όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων ώστε αυτοί να μετατραπούν σε εξατομικευμένοι δούλοι του κεφαλαίου, του συστήματος και του κράτους του.

Μαζί με αυτή την πολιτική και για την προώθηση της το σύστημα και η κυβέρνηση του προωθούν και κλιμακώνουν καθημερινά μια πολιτική περιορισμού-κατάργησης των λαϊκών ελευθεριών, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των όρων που έχει κατακτήσει το εργατικό- συνδικαλιστικό κίνημα για την πάλη του και τη λειτουργία του. Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στη μαζική πάλη, ευνοούν και ουσιαστικά στηρίζουν τη δολοφονική δράση της φασιστικής-ρατσιστικής Χρυσής Αυγής.
 Η αντιλαϊκή – μνημονιακή καταιγίδα ξεδιπλώνεται και στην εκπαίδευση: Νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο, υποχρηματοδότηση σχολείων, συγχωνεύσεις σχολείων-τμημάτων, αμφσιβήτηση της δωρεάν διανομής βιβλίων. Και για τους εκπαιδευτικούς νέο αντιδημοκρατικό πειθαρχικό πλαίσιο, μισθολογική εξαθλίωση και ουσιαστική κατάργηση περίθαλψης και ασφάλισης, εργασιακό πρότυπο – λάστιχο και, βέβαια, αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
Το Προεδρικό σχέδιο για την αξιολόγηση καταρρίπτει κάθε μύθο περί «καλής» ή «κακής» αξιολόγησης. Σε ένα ταξικό –κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύστημα η αξιολόγηση δεν μπορεί παρά να είναι συμμορφωτική, τιμωρητική και να υπηρετεί τις επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης και της πολιτικής της. Στη σημερινή περίοδο υπηρετεί τους αντιλαϊκούς στόχους της μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου.  Έτσι:
Ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις οδηγώντας στη μισθολογική εξαθλίωση και στην εργασιακή ομηρία και απόλυση, γιατί συνδέεται με το ν. 4024/11 για το «ενιαίο» μισθολόγιο. Είναι, δηλαδή ο κεντρικός μηχανισμός για την υπονόμευση της μονιμότητας, την τρομοκράτηση και τις μαζικές απολύσεις.
Κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς  προκαλώντας  ανταγωνισμούς και συγκρούσεις προτρέποντας στη δουλοπρέπεια, την αυλοκολακεία και διαμορφώνοντας κλίμα υποταγής, αυστηρής πειθάρχησης και ελέγχου
Προβάλλει το εκπαιδευτικό έργο ως προσωπική υπόθεση των εκπαιδευτικών. Επιδιώκει έτσι να τους ενοχοποιήσει στα μάτια των μαθητών τους και της κοινής γνώμης για την κρίση της εκπαίδευσης. Στο νέο πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί «χρεώνονται» την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους.
«Αγνοούνται» οι κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες που διαμορφώνουν αντίξοες συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών από τα ασθενέστερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα. Παραλείπονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν στον Καιάδα της εγκατάλειψης του σχολείου και του αναλφαβητισμού. Ανοίγει έτσι το δρόμο για την κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα φέρει την αναζήτηση «χορηγών», δηλαδή τον καθορισμό της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Οι ηγεσίες του κυβερνητικού-μνημονιακού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ σε ΟΛΜΕ – ΔΟΕ εξυπηρετώντας καθαρά την πολιτική του συστήματος κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν ολοκληρωτικά το συνδικαλιστικό κίνημα στην εκπαίδευση. Μέρες μετά την δημοσιοποίηση του ΠΔ για την αξιολόγηση, ούτε ενημερώνουν, ούτε κινητοποιούν τον κλάδο. Ουσιαστικά, συμφωνούν με την αξιολόγηση και καλύπτουν όλο το πλέγμα της αντιλαϊκής επίθεσης.
Σε αυτές τις συνθήκες, είναι απαραίτητη η ανασυγκρότηση και το ζωντάνεμα των σωματείων σε αγωνιστική κατεύθυνση ως ένα βασικό όπλο των εργαζομένων στις μάχες που θα δοθούν. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες πρέπει να ξεπεραστούν. Αλλά για να μπορεί να γίνει αυτό, χρειάζεται:
-τα πρωτοβάθμια σωματεία να γίνουν ζωντανά και μαζικά κύτταρα συζήτησης και αγώνα.
- αυτά τα πρωτοβάθμια σωματεία να συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στη διάλυση που επιβάλλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Συμμετοχή στη διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων το Σάββατο 2 Μάρτη στις 11πμ, στο Βαθύ
Διοργάνωση, από κοινού με το σύλλογο Δ/Ν το αμέσως επόμενο διάστημα, εκδηλώσεων-σε Βαθύ και Καρλόβασι- ενημέρωσης και συνάντησης με τους  γονείς και εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και το «νέο σχολείο» που στοχεύει η πολιτική του συστήματος
Αρχές Μάρτη ξεκινάμε απεργιακό παρατεταμένο αγώνα μαζί με άλλες Ομοσπονδίες. Με γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και συνελεύσεις των προέδρων σε εβδομαδιαία βάση.
Απεργιακός και άλλος Συντονισμός ΕΛΜΕ, Διδασκαλικών Συλλόγων και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων με περιεχόμενο και στόχους:
-Ανατροπή των μνημονίων, Αντίσταση στην εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν ΕΕ- ΔΝΤ – κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους
- Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους - Όχι στην εκπαίδευση των μνημονίων, της φτώχειας, της υποταγής και των ταξικών φραγμών - Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
- Όχι στην αξιολόγηση – να αποσυρθεί το ΠΔ. Ανατροπή του νόμου για το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Όχι στις απολύσεις, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στη φοροληστεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
- Κάτω τα χέρια από τις απεργίες, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με συμμετοχή συναδέλφων από όλα τα σχολεία του νησιού που θα έχει την ευθύνη της οργάνωσης των κινητοποιήσεων και της  απεργίας και στην προοπτική συντονισμού με αντίστοιχες επιτροπές των άλλων σωματείων για τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα.  Ενεργοποίηση απεργιακών ταμείων.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
21/2/13

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Επενδυτικός Νόμος



Με την καθιέρωση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, του θεσμού της «αυτοβεβαίωσης» των επενδυτών, με την κατάργηση περιττών εμποδίων και αντικινήτρων για μεγάλες επενδύσεις, με την ενίσχυση τού ρόλου τής Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων και με τη διευκόλυνση των επενδυτών τρίτων κρατών ως προς την παραμονή τους στη χώρα μας και τη χορήγηση βίζας σε όσους προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις», που κατατέθηκε στη Βουλή:
Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται, επίσης, και για την αναδιάρθρωση της δομής των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στο πλαίσιο της διοικητικής ανασυγκρότησης, συστήνεται η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, στην οποία θα συγκεντρωθεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων, των σχετικών με τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις με σκοπό την παραγωγή, υλοποίηση και συντονισμό ενιαίας επενδυτικής – αναπτυξιακής πολιτικής, την απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών και την επιτάχυνση των επωφελών για τη χώρα επενδύσεων.
Το ιδιαίτερα περιορισμένο, έως σήμερα επενδυτικό ενδιαφέρον, αναφορικά με τις Στρατηγικές Επενδύσεις, οδήγησε στη διαπίστωση της ανάγκης εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, καθώς και στη δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης για την αδειοδότηση και τον εν γένει συντονισμό Στρατηγικών Επενδύσεων, ως κίνητρο για την προσέλκυση τέτοιων επενδύσεων στη χώρα, μιας υπηρεσίας που θα ανήκει στο στενό δημόσιο τομέα, κατά τη σχετική συνταγματική επιταγή και θα νομιμοποιείται σε εκτέλεση των σχετικών διοικητικών διαδικασιών.
Στρατηγικές Επενδύσεις
1. Ενισχύεται ο ρόλος της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Δίνεται η δυνατότητα στη Δ.Ε.Σ.Ε. να συγκροτεί ομάδες εργασίας σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος ο συντονισμός της δράσης των αρμόδιων υπουργείων.
2. Διευρύνεται το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν η διατήρηση των οποίων θεωρείται κρίσιμη για την εθνική οικονομία.
3. Διευκολύνεται το σύστημα αδειοδότησης επενδυτικών σχεδίων, καθώς συστήνεται η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, η οποία θα χειρίζεται συνολικά τις αιτήσεις Στρατηγικών Επενδύσεων.
4. Με τη σύσταση της Γ.Δ.Σ.Ε. αποσαφηνίζεται πλήρως το τοπίο σχετικά με την διαδικασία της αδειοδότησης, καθώς αναλαμβάνει την ευθύνη να διαχειρίζεται τον επενδυτικό φάκελο, ενώ η «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» στοχεύει με την αξιοποίηση του διεθνούς δικτύου που διαθέτει στην προσέλκυση όλο και περισσότερων επενδύσεων και την παροχή τεχνογνωσίας.
5. Η «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» εισηγείται στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) την υποβολή επενδύσεων που πιθανόν να μην πληρούν κάποια από τα κριτήρια που ενδεικτικά έχουν τεθεί από την εν λόγω επιτροπή, πλην, όμως, κρίνεται ότι θα επιφέρουν συνολικά σημαντικά αποτελέσματα για το σύνολο τής οικονομίας τής χώρας.
6. Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, καταργείται η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής συμμετοχής και προωθείται η αύξηση της Διαχειριστικής Αμοιβής, η οποία θα καταβάλλεται σε δύο στάδια και σε συνάρτηση με την εξέλιξη τής επένδυσης.
7. Δίνεται, επίσης, έμφαση στη δυνατότητα εισαγωγής φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, στο πλαίσιο των περιορισμών του κοινοτικού δικαίου και της υφιστάμενης δημοσιονομικής συγκυρίας.
8. Για την άρση σημαντικών γραφειοκρατικών εμποδίων και με στόχο την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, καταργείται η ανάγκη έκδοσης πολλαπλών αδειών και αντικαθίσταται με την έκδοση «πολυάδειας».
9. Διευκολύνονται οι επενδυτές τρίτων κρατών ως προς την παραμονή τους στην Ελλάδα με την παροχή διευρυμένων χρονικών ορίων παραμονής για τους εκπροσώπους των επενδυτικών φορέων και των συνεργατών τους. Παράλληλα, παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη οικογενειών τους, που προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.
Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων
Με το υφιστάμενο σχέδιο νόμου εισάγεται ο θεσμός των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), που διέπουν τις στρατηγικές επενδύσεις επί ιδιωτικών ακινήτων αναφορικά με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για το χωροταξικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα ακινήτων, τη χωροθέτηση και την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας και για τα οποία προβλέπεται αναλογική εφαρμογή των ΕΣΧΑΔΑ, του ν. 3894/2010, περί δημοσίων ακινήτων. Χρήση των σχετικών πλαισίων μπορεί να γίνεται κατόπιν αιτήματος τού επενδυτή.
Εισάγεται διάταξη, προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία της Ελλάδας να κάνει χρήση του θεσμικού πλαισίου περί στρατηγικών επενδύσεων και κατ΄ επέκταση και των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Η υπαγωγή στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο στοχεύει στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έτσι ώστε, πέραν των άμεσων και σημαντικών ποιοτικών και ποσοτικών αποτελεσμάτων για τη συνολική εθνική οικονομία, να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό – κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.
ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.
Δημιουργείται, προς χάριν του Δημοσίου και υπό την εποπτεία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», με διάρκεια ζωής 99 έτη και με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου, με παρεμβάσεις που διασφαλίζουν:
- την πρόσβαση των πολιτών και επισκεπτών στο παράκτιο μέτωπο
- τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής
- την πλήρη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς όρους
- το βέλτιστο καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης
- την υλοποίηση των αναγκαίων συμπληρωματικών υποδομών
- τη δημιουργία υπεραξιών για όλη την Αττική
Επενδυτικός Νόμος: Ρευστότητα – Ταχύτητα – Διαφάνεια
Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται, επίσης, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ιδιωτικών επενδύσεων, που υπάγονται σε επενδυτικούς νόμους. Στο πλαίσιο αυτό:
1. Εισάγονται διατάξεις που αναμένεται να ενισχύσουν τη ρευστότητα των επενδυτών, δια της προκαταβολής έως και του συνολικού ποσού επιδότησης, κατά την έναρξη της επένδυσης, δια της κατάθεσης εγγυητικής επιστολής, προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
2. Καταργείται ο χρονικός περιορισμός υποβολής επενδυτικών σχεδίων, κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο και παρέχεται δυνατότητα υποβολής επενδυτικών σχεδίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
3. Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, για τα Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια, το ύψος των οποίων καθιερώνεται στο όριο των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) ευρώ, προβλέπεται νομοθετική κύρωση.
4. Παρέχεται επίσης νομοθετική εξουσιοδότηση, για ανάθεση ελέγχων επενδυτικών σχεδίων σε πιστοποιημένους φορείς, προς υποβοήθηση του έργου των αρμοδίων Υπηρεσιών και υπό την τελική έγκριση της Διοίκησης. Με την έκδοση υπουργικής απόφασης, θα καθορισθούν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία πιστοποίησης των φορέων.
5. Συστήνεται αυτοτελές τμήμα επιθεώρησης ιδιωτικών επενδύσεων, που υπάγεται απευθείας στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι ο διαρκής έλεγχος τήρησης των διαδικασιών που διέπουν τις επιχορηγήσεις επιχειρηματικών σχεδίων και η πάταξη παραβατικών συμπεριφορών. Το γραφείο θα έχει και συμβουλευτικό ρόλο, διότι μέσω των πορισμάτων θα εντοπίζεται κάθε δυσλειτουργία των εφαρμοζόμενων διαδικασιών.
Υδατοδρόμια
Τέλος, με το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρείται να δοθεί μία μόνιμη λύση ως προς την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίων, έτσι ώστε, εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι πάροχοι τέτοιου είδους μεταφορών, να μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην ανάπτυξη της δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο και συνεκτικό νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και εκμετάλλευση υδατοδρομίων είναι η προσέλκυση επενδύσεων σε αυτόν τον κλάδο, η ανάπτυξη της δραστηριότητας των αερομεταφορών τέτοιου τύπου, η τόνωση του τουρισμού, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές που δεν είναι ευκόλως προσβάσιμες, η ανάπτυξη της περιφέρειας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και φυσικά η βελτίωση υπηρεσιών μεταφοράς όπου αναπτυχθούν υδατοδρόμια.
Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίου από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, εφόσον τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επιχειρείται η θεσμοθέτηση μίας σαφούς και χρονικά οριοθετημένης διαδικασίας αδειοδότησης. Συγκεκριμένα, ορίζεται μία διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως κύρια αρμόδια να παραλάβει την αίτηση και τον τεχνικό φάκελο τού ενδιαφερόμενου και να λάβει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες εγκρίσεις από συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
Διαβάστε το σχέδιο νόμου εδώ.

Bloomberg: Η Hochtief σχεδιάζει να πουλήσει(;) το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Η μεγαλύτερη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Χόχτιφ (Hochtief) επαναφέρει στο προσκήνιο το σχέδιο για την πώληση της μονάδας της που διαχειρίζεται αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, το οποίο επικαλείται τρία πρόσωπα τα οποία είναι ενημερωμένα επί του θέματος, η Χόχτιφ έχει προσκαλέσει τους πιθανούς αγοραστές να υποβάλουν προσφορές. Η Χόχτιφ συνεργάζεται για την πώληση της μονάδας της με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, ανέφεραν οι ίδιες πηγές οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομασθούν, επειδή η διαδικασία είναι ιδιωτική.
Η πρόσκληση ζητεί από τους υποψήφιους αγοραστές να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές έως το τέλος του Μαρτίου.
Η Χόχτιφ κατέχει πακέτα μετοχών σε έξι αεροδρόμια, ενώ κατά πλειοψηφία ανήκει στην ισπανική κατασκευαστική εταιρεία Actividades de Costruccion Servicios. Ο οικονομικός διευθυντής της (Chief Financial Officer) κ. Πέτερ Σάσενφελντ είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι η εταιρεία εξέταζε την ξεχωριστή πώληση των αεροδρομίων. «Μερικά από τα αεροδρόμια της Χόχτιφ -όπως του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου ή του Σίδνεϊ- είναι πολύ ελκυστικά για τους επενδυτές,ενώ άλλα, όπως της Βουδαπέστης και της Αθήνας, σίγουρα δεν είναι», δήλωσε ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Η τιμή που δόθηκε για τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας δείχνει ότι υπάρχει διάθεση για επένδυση σε αεροδρόμια αυτή την περίοδο».
Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ευρώπης Vinci συμφώνησε τον Δεκέμβριο να αγοράσει την εταιρεία που διαχειρίζεται τα πορτογαλικά αεροδρόμια (ANA – Aeroportos de Portugal) έναντι ποσού 3,1 δισεκ. ευρώ.
Πέρυσι η Χόχτιφ ανέστειλε για δεύτερη φορά την πώληση της μονάδας των αεροδρομίων, καθώς δεν πέτυχε την τιμή που επιθυμούσε, εν μέσω της χειμαζόμενης ευρωπαϊκής οικονομίας. Στη δημοπρασία που έκανε, οι υποψήφιοι επενδυτές, περιλαμβανομένων της Vinci και του κινεζικού ομίλου HNA, πρόσφεραν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ για τη μονάδα, την οποία η Χόχτιφ αποτιμούσε σε 1,6 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές με γνώση της διαδικασίας. Μεταξύ των επενδυτών, από τους οποίους η Χόχτιφ σχεδιάζει να ζητήσει ενδεικτικές προσφορές, περιλαμβάνονται η ιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Fraport και οι εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων της Σαγκάης και της Σιγκαπούρης.

πηγη

Ξεκινά "σαφάρι" για τον εντοπισμό των κοπανατζήδων δημοσίων υπαλλήλων



Οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινούν σαφάρι για να εντοπίσουν τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους συστηματικά απόντες αλλά και όσους χρησιμοποιούν πλαστά δικαιολογητικά για να ανέβουν στην κλίμακα της ιεραρχίας. Ξεπερνούν τις 7.000 οι ελεγχόμενες περιπτώσεις.

Στην αιχμή του δόρατος της επιχείρησης «καθαρά χέρια» στο Δημόσιο για τον εξονυχιστικό έλεγχο των όλων των περιπτώσεων θα τεθεί το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) που θα διπλασιάσει το δυναμικό του με μετατάξεις στελεχών από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που θα συγχωνευτεί με το ΣΕΕΔ.

Τον σχεδιασμό του υπουργείου για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα όπως αυτό της πλαστογραφίας, θα παρουσιάσει σήμερα στον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Εθνος

"Φοροσαφάρι" ξεκινά για 1.750 φορολογούμενους - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο


 

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει το υπουργείο Οικονομικών, εν αναμονή των στοιχείων για τα έσοδα του Φεβρουαρίου, καθώς οι ενδείξεις από την αγορά ενισχύουν την εκτίμηση ότι για δεύτερο συνεχή μήνα, οι εισπράξεις  από τους φόρους κατανάλωσης θα υπολείπονται των στόχων, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη συνολική εικόνα του Προϋπολογισμού.

Ως «σωσίβια» των εσόδων για τον Φεβρουάριο, προσδοκάται ότι θα λειτουργήσουν η καταβολή της 6ης δόσης του φόρου εισοδήματος της περασμένης χρονιάς αλλά πολύ περισσότερο η 4η δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων καθώς και η 1η δόση του ΦΑΠ του 2010.

Ωστόσο είναι κοινή η διαπίστωση ότι δεν σώζεται έτσι η παρτίδα και με αυτό το δεδομένο η προσπάθεια ανάταξης των εσόδων θα στηριχθεί αφενός στο «στρίμωγμα» των οφειλετών του Δημοσίου- με τελευταία ευκαιρία το νέο πλαίσιο ρύθμισης- αφετέρου στους ελέγχους των μεγάλων φορολογούμενων.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέθεσε όχι μόνο τον οριστικό τακτικό έλεγχο αλλά και τον επανέλεγχο 1.750 μεγάλων φορολογούμενων στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο, με τα εξής κριτήρια:

τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ

ή αγορές περιουσιακών στοιχείων άνω των 450.000 ευρώ

ή ακίνητη περιουσία άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Κι αν για τους φόρους από τη κατανάλωση τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ δεδομένα, το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρήσει τη καλή εικόνα των δαπανών. Καθοριστικός παράγοντας για μια ακόμα χρονιά θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι πληρωμές προς τα Ταμεία. Τον Ιανουάριο οι επιχορηγήσεις ήταν περίπου 900 εκατ. ευρώ χαμηλότερες από πέρσι, αλλά όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΓΛΚ, αυτό οφείλεται στη καλή διαχείριση του Δεκεμβρίου, χωρίς να σημαίνει ότι η συνέχεια μπορεί να είναι ανάλογη, ειδικά εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για πολύ μεγαλύτερη ανεργία.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

Διπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων


 

Ξεπέρασαν τον Ιανουάριο τις 5.000 οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθούν οι διαδικασίες είσπραξης οφειλών…

Σημειώνεται πως οι οφειλέτες του Δημοσίου ανέρχονται στους 2.500.000 περίπου.

Ειδικότερα, οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς σχεδόν διπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012, ενώ κινητικότητα σημειώθηκε και στο σκέλος της ενημέρωσης των οφειλετών από τις Εφορίες με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία άνω των 250 εκατ. ευρώ, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα οι εισπράξεις έναντι παλιού ληξιπρόθεσμου χρέους ήταν 170 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, έχει ζητήσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες είσπραξης οφειλών μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013 και έχει ζητήσει από τους εφόρους να προχωρήσουν σε ότι χρειασθεί και προβλέπει ο νομός για να το πετύχουν.

Οι εφοριακοί υποχρεούνται να ενημερώνουν, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω επιστολών, τους οφειλέτες. Αν δεν βρουν τους ίδιους, τότε ειδοποιούν οικεία τους πρόσωπα, ώστε να γνωστοποιήσουν την οφειλή και την επίσκεψή τους στην εφορία.

Η ενημέρωση δίνει περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση του ποσού. Διαφορετικά, θα ενεργοποιείται η νομοθεσία περί ανείσπρακτων οφειλών, που σημαίνει ότι κινείται η διαδικασία περί κατασχέσεων για χρέος άνω των 300 ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέχρι τα μέσα Μαρτίου να εισπράξει τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ οφειλών, όταν στο πρώτο τρίμηνο 2012 είχε εισπράξει 550 εκατ. ευρώ.

Πρώτα στη λίστα προς είσπραξη είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2013, ύψους 13,2 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όσα από τα ληξιπρόθεσμα προηγούμενων ετών (43,3 δισ. ευρώ) θεωρούνται ότι έχουν πραγματικές πιθανότητες είσπραξης. Συνολικά το εκτιμώμενο ποσό που μπορεί να εισπραχθεί δεν ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών παλαιών και νέων.

Πηγή: newsbeast.gr

Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση ο πρώην βουλευτής της ΝΔ που "έταζε" προσλήψεις έναντι αμοιβής


 

Ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος φέρει το όνομα Ευάγγελος Παπανικολάου. Πρώην βουλευτής και δικηγόρος εξαπατούσε ψηφοφόρους ζητώντας 3 εκατ. δραχμές για κάθε διορισμό στο Δημόσιο. Αμετάκλητη έγινε ύστερα από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου...

η καταδίκη σε 5ετή κάθειρξη του τέως βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρου Ευάγγελου Παπανικολάου που κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε παιδιά τους στο Δημόσιο.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση κι επίσης επικύρωσε την ίδια ποινή που επιβλήθηκε στον συνεργάτη του, επιχειρηματία Στυλιανό Στεργίου του Μαρίνου, καθώς και οι δύο μαζί εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.

Σύμφωνα με την απόφαση του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κ. Παπανικολάου και ο Στ. Στεργίου αποφάσισαν να εξαπατήσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του εργοστασιάρχη κατασκευής καπέλων κ. Στεργίου, που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών. Αρχικά είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, αλλά η ποινή μειώθηκε κατά ένα έτος, κατόπιν αναίρεσης, που έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών, καθώς τους αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις αναιρέσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας, έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ο Ευάγγελος Παπανικολάου διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 1989 και από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Οκτώβριο του 1993.

Τόσο ο κ. Παπανικολάου όσο και ο κ. Στεργίου, είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου με την οποία έχουν καταδικαστεί ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών.

Για το κάθε διορισμό που «έκλεινε» ο πρώην βουλευτής υποχρέωνε τους γονείς των προς διορισμό νεαρών να του καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό 8.804 ευρώ ( 3 εκατ. δρχ.) ! Με τον τρόπο αυτό, αναφέρεται στην απόφαση του Εφετείου, ο πρώην βουλευτής να πείσει εννέα γονείς και να τους αποσπάσει συνολικά 73.366 ευρώ ( 25 εκατ. δρχ.)!

Οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έλαβε χώρα το 1997, όταν δηλαδή ο κ. Παπανικολάου δεν κατείχε τη βουλευτική ιδιότητα.

Εντοπίστηκαν κι άλλοι συνταξιούχοι "μαϊμού" - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία


 

Όλο και «φουσκώνει» ο αριθμός των αφανών συνταξιούχων, δηλαδή εκείνων που φαίνεται ότι εισπράττουν σύνταξη ως δικαιούχοι, αλλά όταν κλήθηκαν να απογραφούν ουδέποτε παρουσιάστηκαν γιατί πολύ απλά έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τα εγκόσμια…

Αυτή τη φορά, τα στοιχεία προήλθαν από τη διαδικασία της απογραφής (καταγραφής) των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Τι έδειξε η απογραφή; Εκ των 435.000 (συνεχώς μεταβαλλόμενος αριθμός) που ελάμβαναν σύνταξη τελικώς δεν απογράφηκαν 2.368 περιπτώσεις, για τους οποίους βέβαια σταμάτησε η πληρωμή.

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανήρχοντο στο ποσό των 24.008.082 ευρώ, αλλά από την αναζήτηση βρέθηκε μόνο το ποσό των 12.733.001 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό των 11.275.086 ευρώ γίνεται αναζήτηση από την Υπηρεσία περίπτωση προς περίπτωση.

Από την διαδικασία της καταγραφής διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.000 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Εξ αυτών έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 34 μεγάλες περιπτώσεις, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, αλλά δεν βρέθηκε το ποσό των 2.747.310 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι περιπτώσεις αυτές έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η έρευνα συνεχίζεται.

Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται σε 693.841 ευρώ ανά μήνα.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

Η ανάπτυξη του αντωνάκη ... 106.000 βιογραφικά για 20 θέσεις εργασίας ... σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ !

Περισσότερα από 106.000 βιογραφικά έχει στην βάση δεδομένων της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την στιγμή που οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να προσφέρει το επόμενο διάστημα δεν θα ξεπερνούν τις 20, γεγονός που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αγωνία
χιλιάδων ανέργων για μια θέση απασχόλησης.

Με την κυβέρνηση να έχει κλείσει ερμητικά την πόρτα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται είναι ελάχιστες σε σχέση με την μεγάλη προσφορά που υπάρχει, γράφει το euro2day.

Νέοι και νέες με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες ψάχνουν να βρουν μια δουλειά, ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική τους κατάρτιση, για όσες ώρες της ημέρας έχει ανάγκη η επιχείρηση, δίχως, τις περισσότερες φορές, να έχουν την οποιαδήποτε οικονομική αξίωση. Πολλοί δε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετακομίσουν, σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν αν πρόκειται να βρουν μια δουλειά.

Η πλημμυρίδα βιογραφικών που κατακλύζει καθημερινά τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης στους εργαζομένους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα πλέον να απασχοληθούν ακόμη και με ημιαπασχόληση, προκειμένου να πάρουν 400 ή 500 ευρώ τον μήνα.

Τώρα - Η Τροχαία έκλεισε την Παραλιακή με εγκλωβισμένα λεωφορεία.

Άνοιξαν οι ουρανοί και έκλεισαν οι δρόμοι-Oυρά 10 χλμ. στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο 
Τώρα - Η Τροχαία έκλεισε την Παραλιακή με εγκλωβισμένα λεωφορεία.
Κλειστή είναι μέχρι και τώρα η οδός Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα τους.
Δεν ξεχωρίζει ούτε η νησίδα ανάμεσα στα δύο ρεύματα!
Κλειστοί δρόμοι
Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η Λ.Συγγρού στο ρεύμα προς Αθήνα, η Περιφερειακή Αιγάλεω και η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της γέφυρας στον Ασπρόπυργο.
Στην Ηλιούπολη η οδός Πεντάρη έκλεισε λόγω πτώσης κολόνας.
Υπερχείλησε το ρεύμα της Πικροδάφνης
Εφιαλτική για τους οδηγούς η κίνηση στην παραλιακή από τον Πειραιά προς τη Γλυφάδα γιατί υπερχείλισε το ρεύμα της Πικροδάφνης.






ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΤΑ ΜΑΤ

«ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ» ΡΩΤΑΓΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ...

"Δεν έχετε παιδιά;" ρωτούσαν οι φοιτητές τους άνδρες των ΜΑΤ.

Λίγο μετά πήραν σαν απάντηση τα... χημικά! Στο βίντεο θα δείτε τους φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας,
έξω από το υπουργείο παιδείας.

Είναι η στιγμή που βρίσκονται στην πόρτα και ζητούν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν. "Φύγετε, θα ρίξω χημικά" είναι η απάντηση από τα χείλη ενός αστυνομικού.

Μαζεύονται και άλλοι φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας και σπρώχνουν την πόρτα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως οξύνθηκε η κατάσταση και τα χθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο παιδείας.

"Πνίγεται" η Αθήνα από τις καταιγίδες (VIDEO)


 
Κατά εκατοντάδες δέχονται πλέον τις κλήσεις στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και ακινητοποιημένα οχήματα, κυρίως στη δυτική Αττική…

Μέχρι στιγμής, η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 300 κλήσεις ενώ τα προβλήματα από την ισχυρότατη νεροποντή που εξακολουθεί και πλήττει το λεκανοπέδιο, συσσωρεύονται. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Αιγάλεω και Χαϊδάρι.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη, και στα δύο ρεύματα λόγω της σφοδρή βροχόπτωσης.

Κλειστή είναι και η Πειραιώς, στο ύψος της οδού Χαμοστέρνας, από την ισχυρή νεροποντή.

Η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα τη χώρα, προκαλεί προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πληροφορίες: enikos.gr

Άξιοι είναι εκείνοι που όταν πέσουν έχουν τη δύναμη να σηκώνονται όρθιοι...

Έχω μία πλούσια γλώσσα και μία ιστορία που οι πρόγονοί μου τα αφήσανε κληρονομιά...
Έχω μία πατρίδα πανέμορφη κυρά κι αρχόντισσα ζηλευτή σ' όλο τον κόσμο, που την κουβαλάω μέσα στο αίμα μου, που αποτελεί την τιμή και το χρέος μου...

Έχω έναν Θεό που ποτέ δεν με εγκατέλειψε και όσο και αν τον πλήγωσα στάθηκε στο πλευρό μου και μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, σαν να ήμουνα το κακομαθημένο παιδί του...
Έχω και 2 μέτρα γης για να με αγκαλιάσει στοργικά, όποτε έρθει η ώρα…

Ε, λοιπόν, δεν τους επιτρέπω αυτούς τους αγύρτες να μου πάρουν τίποτε από όλα αυτά.
Ούτε και θα επιτρέψω αυτή την όμορφη κυρά, την Ελλάδα, που βίασαν ετούτοι οι λακέδες να συνεχίσουν να την εσέρνουνε δεμένη και κουρελιασμένη στο βρωμερό άρμα της φονικής, μισάνθρωπης και μισαλλόδοξης φύσης τους, για να γελάνε τα ανθρωπόμορφα κτήνη που έχουνε γι αφεντικά τους…
Ούτε θα αφήσω τα θηρία ετούτα να μου μαγαρίσουνε τις όμορφες θάλασσες, μήτε να μου κρύψουνε τον καταγάλανο ουρανό που με σκεπάζει...
Ούτε την πίστη μου θα αφήσω να μου χαλάσουν οι επιτήδειοι θηρευτές ανθρώπων και ψυχών, που στο πλευρό τους βάλανε τον διάολο για να με πολεμήσουν...
Μα, ούτε και το ένα μέτρο από τη γη που περιμένει να με αναπαύσει δεν τους δίνω, γιατί τότε δεν θα έχω ούτε μέρος για να αναπαυθώ όπως σε κάθε άνθρωπο αρμόζει...

Στα καταγώγια των ψυχών τους να ψάξουνε να βρούνε ετούτοι οι μούλοι τις π@ρνες που λαχταρούν για να ταιριάξουν τις ψυχές τους...
Στα αιματοβαμμένα παλάτια των αφεντάδων τους να ψάξουν να βρούνε την πατρίδα που θα τους ανεχτεί και δεν θα τους ξεράσει...
Στα σκοτάδια της κόλασης να βρεθούν, σε εκείνα που διάλεξαν να κυλιστούν οι ίδιοι για να βρούνε τον δαίμονα που λατρεύουν και που αποζητά να μαγαρίσει και να μακελέψει την γη εκείνη, αυτή την πατρίδα, που πληρώθηκε με αίμα πραγματικών ανδρών που είχαν αξιοσύνη, λόγο και τιμή, αλλά και πίστη που την βάζανε πάνω και από την ζωή τους...

Εγώ, άλλο δρόμο δεν έχω, από το να αρματωθώ την πίστη μου και των προγόνων μου τα ιερά και τα όσια και να ξεκινήσω για να βαδίσω στο δύσκολο μονοπάτι του χρέους που αυτή η ακριβή πατρίδα με τίμησε και μου το έδωσε στους ώμους...
Μονάχα, να..., αδερφέ και πατριώτη, θα ήταν ευκολότερο για εμένα τον άμαθο, αν σε είχα δίπλα μου δάσκαλο και συνοδοιπόρο και ντυμένοι με την ίδια αστραφτερή προγονική αρματωσιά να περπατήσουμε περήφανα και αντρίκια, όπως μας αρμόζει, στον δρόμο του πραγματικού μας χρέους...
Και να θυμάσαι αδερφέ, αν φοβηθείς στο δρόμο, όλοι αυτοί δεν είναι άξιοι ούτε στην σκιά ενός Έλληνα να σταθούν...

Κλείνει οριστικά η Neoset - ΑΝΑΠΤΥΞΗ


 

Πανικό έχει σπείρει στους εργαζόμενους της Neoset η εντολή της διοίκησης της εταιρίας επίπλων να μην δεχτούν άλλες παραγγελίες.

Όπως τους ενημέρωσαν «παγώνουν» όλα, καθώς ακόμα δεν κατέστη δυνατό να βρουν λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Το γεγονός έχει θορυβήσει και πελάτες, που ήδη έχουν πληρώσει προκαταβολή για παραγγελίες που αναμένουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το εργοστάσιο της εταιρίας πλέον δεν λειτουργεί ενώ η αναστολή λήψης παραγγελιών έρχεται μια ημέρα μετά την επιστολή του επικεφαλής της εταιρίας προς το προσωπικό, με την οποία τους ενημερώνουν ούτε λίγο – ούτε πολύ για «λουκέτο».

Η εταιρία τον Νοέμβριου του 2012 είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Η υπόθεση όμως θα εκδικαστεί στις 27 Μαρτίου του 2013 (!), γεγονός που αφήνει την εταιρία επίπλων εκτεθειμένη στους πιστωτές της…

Διαβάστε την επιστολή που εστάλη στο προσωπικό:

«Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο καταβάλαμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να βγει η εταιρεία από το οικονομικό αδιέξοδο για το οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επί τέσσερα χρόνια εντεινόμενη κρίση στην Αγορά, σας ενημερώνω ότι δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εξεύρεση λύσης. Σας διαβεβαιώνω ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο ακέραιο»

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με… γάλατα!


 

Νέος διατροφικός κίνδυνος, αυτή τη φορά στο γάλα, έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ε.Ε. Παρτίδες γάλακτος, μολυσμένου με την καρκινογόνα τοξίνη αφλατοξίνη, εντοπίστηκαν σε καταστήματα λιανικής πώλησης σε Βοσνία, Σερβία και Κροατία. Δύο από τα δείγματα προέρχονται από προϊόντα που παράγονται στην Κροατία από τις εταιρείες Dukat και Meggle. Το υψηλότερο επίπεδο αφλατοξίνης (0,364 μικρογραμμάρια ανά κιλό) ανιχνεύθηκαν στο δείγμα της Meggle. Προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, ωστόσο παρασκευάζονται στη χώρα μας. Το επιτρεπτό επίπεδο αφλατοξίνης είναι 0,05 μικρογραμμάρια ανά κιλό. Στη Σερβία εντοπίστηκε συγκέντρωση αφλατοξίνης ώς και 200% πάνω από το όριο, ωστόσο οι τοπικές αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές. Ο Σέρβος υπουργός Γεωργίας Γκόραν Κνέζεβιτς υποστηρίζει πως μετά την απόσυρση των παρτίδων δεν υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, καθώς «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη τονίζουν ότι οι έλεγχοι στις εταιρείες όπου εντοπίστηκε το μολυσμένο γάλα θα συνεχιστούν και θα γίνουν πιο αυστηροί

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο!


wpid metro agios antwnios578 Κλείνει ο σταθμός του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο!
Δεν θα λειτουργήσει ο σταθμοός του Μετρό «Άγιος Αντώνιος» τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα (23-24/2 και 2-3/3), λόγω πραγματοποίησης δοκιμών για τον έλεγχο του συστήματος σηματοδότησης εν όψει της ένταξης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» στο δίκτυο της Γραμμής 2.
Εκτός λειτουργίας θα τεθεί και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος» της Γραμμής 2 τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23/2 και του Σαββάτου 2/3, από τις 00:30 έως τις 2:30. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δάφνη».
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των παραπάνω σταθμών, δρομολογούνται από τον ΟΑΣΑ τα ακόλουθα:
Η ενίσχυση των δρομολογίων της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και της υφισταμένης λεωφορειακής γραμμής Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «Άγιος Αντώνιος» με το σταθμό «Μεταξουργείο» στις 23 – 24/2 και 2 – 3/3.
Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Μεταξουργείο» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Άγιος Αντώνιος».
Η προσωρινή ίδρυση κυκλικής λεωφορειακής γραμμής με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23/2 και του Σαββάτου 2/3 από 00:30 έως και 02:30.
Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού του μετρό «Δάφνη» και συγκεκριμένα η στάση με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ». Η γραμμή θα πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή από την εν λόγω αφετηρία, διερχόμενη από το σταθμό «Άγιος Δημήτριος» και επιστρέφοντας στο σταθμό «Δάφνη».