EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ευρυζωνικότητα και ασύρματα δίκτυα στις προτεραιότητες της ΕΕΤΤ


 

Τους στρατηγικούς άξονες, για το 2013, στους οποίους βασίζεται το σχέδιο δράσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΕΤ) παρουσίασε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ και BEREC Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος.

Στους στρατηγικούς άξονες της ΕΕΤΤ περιλαμβάνεται η προαγωγή ανταγωνισμού, ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων σε σταθερά και κινητά δίκτυα για την παροχή νέων τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών προ όλους τους καταναλωτές. Προτεραιότητες της Αρχής είναι, όπως αναφέρθηκε, η επέκταση ευρυζωνικής κάλυψης στην ελληνική επικράτεια, η μείωση των τελών τερματισμού στη χονδρική αγορά κλήσεων προς σταθερά δίκτυα, η απλοποίηση της αδειοδότησης για ασύρματα δίκτυα καθώς και η εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στη μείωση των χονδρικών τελών τερματισμού κινητής ο κ. Κανέλλος τόνισε ότι η εξοικονόμηση για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας υπολογίζεται σε περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013 ενώ έως το 2015 η εξοικονόμηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού η τελική τιμή θα διαμορφωθεί σε 1,099 ευρωλεπτά/λεπτό. Η ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τον κ. Κανέλλο, προχωρά στη μείωση των τελών τερματισμού στη χονδρική αγορά κλήσεων προς σταθερά δίκτυα, ΟΤΕ και εναλλακτικών (με τη μεθοδολογία Pure LRIC), εξέλιξη που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των λιανικών τιμών κλήσεων προς σταθερά δίκτυα.

Για την υπόθεση ανταγωνισμού Vodafone-Cosmote στην καρτοκινητή τηλεφωνία, ο κ. Κανέλλος ανέφερε ότι η ΕΕΤΤ συλλέγει και εξετάζει με πολύ προσοχή τα στοιχεία των δύο πλευρών. "Εφόσον μας παρασχεθούν από τα μέρη τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, εκτιμούμε ότι θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε γρήγορα στην έκδοση της σχετικής απόφασης" ανέφερε ο κ. Κανέλλος.

Στους στρατηγικούς άξονες της ΕΕΤΤ για το 2013 περιλαμβάνεται επίσης η προάσπιση των δικαιωμάτων και της πρόσβασης του καταναλωτή σε νέες υπηρεσίες με κριτήρια διαφάνειας, ποιότητας και τιμής. Πολύτιμα υποστηρικτικά εργαλεία είναι το παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών προϊόντων λιανικής, η εκστρατεία μετρήσεων των δεικτών ποιότητας για συνδέσεις κινητής ερυζωνικότητας και την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία, η αύξηση των ελέγχων στην αγορά ραδιοεξοπλισμού και τηλεπικοινωνιακού τερματικού εξοπλισμού, καθώς και διαδικτυακές εφαρμογές της ΕΕΤΤ για τον έλεγχο της ποιότητας και της χρέωσης από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Το 2013 η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει, όπως ανέφερε ο κ. Κανέλλος, την αναπτυξιακή διαχείριση και αξιοποίηση εκείνων των σπάνιων εθνικών πόρων, όπως το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων, που αποτελούν την "πρώτη ύλη" και αναγκαία προυπόθεση για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές για την ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς αλλά και για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Τέλος η ΕΕΤΤ στοχεύει στη συμβολή στη χάραξη της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής πολιτικής μέσω της προεδρείας στο Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και της ενεργούς συμμετοχής στο Σώμα των Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) και στη Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU) προς όφελος του καταναλωτή, της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σύντομα έτοιμες οι μελέτες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας


 

Τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Πρόκειται για εκσυγχρονισμό των χώρων εξυπηρέτησης πολιτών, του αεροδιαδρόμου και του πύργου ελέγχου. Η παρέμβαση δε στον αεροδιάδρομο θα τον καθιστά ικανό να δεχθεί κάθε τύπο αεροπλάνου που διαθέτει σήμερα οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Όσο για την αναβάθμιση στον πύργο ελέγχου, θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στο αεροδρόμιο.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μετά την ενημέρωση που είχε, όπως είπε, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για γενικότερη προσπάθεια, από την Περιφέρεια, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου «θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη πολιτική για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, που θα περιλαμβάνει το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, το οποίο θα είναι ταυτόσημο με το πελοποννησιακό σήμα ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων, αλλά θα πιστοποιεί και τις υπηρεσίες εστίασης».

Προωθείται η δημοπράτηση του νέου λιμανιού Σιγρίου στη Λέσβο


 

Σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και αλιέων της περιοχής, κατά την οποία ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κώστας Μουτζούρης εξέθεσε αναλυτικά τις δράσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, με τις οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες για τη δρομολόγηση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου κατασκευής του λιμένα Σιγρίου Λέσβου πραγματοποιήθηκε στο Σίγρι. Παρόντες ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, και αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου Λέσβου.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του στην κατεύθυνση της επίλυσης του χρονίζοντος, στρατηγικής σημασίας αυτού ζητήματος στήριξης της οικονομίας και κοινωνίας του δυτικού μέρους του νησιού, αλλά και της δημιουργίας δεύτερης μεγάλης σημασίας λιμανιού της Λέσβου, όνειρο πολλών δεκαετιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λύση στις καθυστερήσεις η προσωρινή σύνταξη

Για τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 το ποσό αυτό αφορά το μισθολογικό κλιμάκιο κατά την 31η Οκτωβρίου 2011 Οικονομική «ανάσα» στους ασφαλισμένους δίνει η χορήγηση προσωρινής σύνταξης από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με το μέτρο της προσωρινής σύνταξης οι ασφαλισμένοι μπορούν να πάρουν έως και το 80% του τελικού ποσού ακόμα και μέσα σε έναν μήνα.

Στόχος του μέτρου είναι να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται στα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά στην έκδοση της τελικής απόφασης. Σήμερα μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση, που μπορεί να περιμένουν έως και δύο έτη για να χορηγηθεί το τελικό ποσό της σύνταξης.
Για τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 το ποσό αυτό αφορά το μισθολογικό κλιμάκιο κατά την 31η Οκτωβρίου 2011
Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως το μέτρο της προσωρινής σύνταξης εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια με επιτυχία στα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα είναι η σειρά του Δημοσίου -και συγκεκριμένα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- να εφαρμόσει ανάλογη ρύθμιση.
Σημειώνεται πως με ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας δίνεται λύση και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων, που περιμένουν για μήνες να επανεξεταστούν από τα ΚΕΠΑ (κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας). Για έξι μήνες - μέχρι να επανεξεταστούν- θα παίρνουν κανονικά τη συνταξή τους. Αναλυτικά οι προϋποθέσεις χορήγησης προσωρινής σύνταξης παρουσιάζονται δίπλα.
Προκαταβολή 80% στον ιδιωτικό τομέα
Η προσωρινή σύνταξη απονέμεται από τον πρώτο έως τον τρίτο μήνα της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης και αποτελεί ονομαστικά το 80% περίπου της παροχής από τον κύριο φορέα. Το τελικό ποσό εξαρτάται από τα στοιχεία που έχει άμεσα προσβάσιμα και μηχανογραφημένα ο φορέας σε συνδυασμό με την υπεύθυνη δήλωση του αιτούμενου.

Το μέτρο της προσωρινής σύνταξης εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια με επιτυχία στα ασφαλιστικά ταμεία
Το μέτρο της προσωρινής σύνταξης εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια με επιτυχία στα ασφαλιστικά ταμεία
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης το ποσό της προσωρινής δεν αφορά τον χρόνο που έχει διανυθεί σε όλα τα ταμεία αλλά μόνο στον τελευταίο φορέα. Γι' αυτό και πολλές φορές είναι μόνο το κατώτατο όριο σύνταξης που το Ταμείο αποδίδει (περίπου στα 450 ευρώ).
Μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης τα καταβληθέντα ποσά προσωρινής σύνταξης συμψηφίζονται με τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν βάσει του τελικού ποσού σύνταξης. Ετσι με την οριστική απόφαση ο ασφαλισμένος λαμβάνει αναδρομικά τις διαφορές που προκύπτουν ανάμεσα στα ποσά που έχει λάβει μέχρι σήμερα και σε όσα κανονικά θα ελάμβανε.Αντίθετα, προσωρινή σύνταξη δεν χορηγείται:
  • Οταν ο ασφαλισμένος δηλώνει γραπτώς κατά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης ότι δεν επιθυμεί την έκδοσή της.
  • Οταν δεν πληρούνται οι κατά περίπτωση νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
  • Οταν υπάρχει χρόνος εξωτερικού.
  • Οταν λαμβάνεται ταυτόχρονα και άλλη σύνταξη.
  • Οταν δεν έχει διακοπεί η εργασία κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.
  • Οταν υπάρχουν προς τον φορέα οφειλές που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο ποσά.
  • Οταν είναι απαραίτητη η προηγούμενη αναγνώριση χρόνων ασφάλισης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Οταν επομένως για τη θεμελίωση ή τη συμπλήρωση προϋποθέσεων απαιτείται η εξαγορά πλασματικών χρόνων τότε δεν χορηγείται προσωρινή σύνταξη. Αντίθετα, προσωρινή χορηγείται όταν έχει ζητηθεί η αναγνώριση και έχει γίνει η εξόφληση και η έκδοση της σχετικής απόφασης για την εξαγορά και μετά υποβάλλεται η αίτηση για την έκδοση προσωρινής σύνταξης.
Σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο του ΙΚΑ είναι δυνατόν να εκδίδεται απόφαση προσωρινής σύνταξης στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων.
Αυτό σημαίνει ότι πριν από την αίτηση συνταξιοδό-τησης θα πρέπει να έχει υποβληθεί η αίτηση στα αρμόδια τμήματα για την εξαγορά των πλασματικών και να έχει εκδοθεί σχετική απόφαση. Η εξόφληση της οφειλής από την προσωρινή δεν θα γίνεται εφάπαξ αλλά με παρακράτηση από τη μηνιαία σύνταξη.
Δημόσιο: Στο 50% του βασικού η αποζημίωση
To «πράσινο φως» άναψε για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στο Δημόσιο. Η μαζική έξοδος ασφαλισμένων στη σύνταξη τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου αναμονής για την έκδοση της πολυπόθητης απόφασης στους 9 με 11 μήνες.
Τώρα με τη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών θεσπίζεται η προκαταβολή ποσού σύνταξης για τους υπαλλήλους που υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης καθώς και για τους στρατιωτικούς.
Το ποσό που θα καταβάλλεται θα φτάνει το 50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως για τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 το ποσό αυτό αφορά το μισθολογικό κλιμάκιο κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.
Το ποσό υπολογίζεται με βάση τα αποστελλόμενα από την υπηρεσία στοιχεία και δεν αφορά χρόνο που έχει διανυθεί στην ασφάλιση άλλων φορέων.
Το ανωτέρω ποσό -κατά την καταβολή του- υπόκειται σε κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και παρακράτηση φόρου εισοδήματος.
Η πρώτη καταβολή προσωρινής σύνταξης διενεργείται μέσα σε 40 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας λύσης της υπαλληλικής σχέσης.
Ωστόσο η προσωρινή σύνταξη δεν θα καταβάλλεται:
  • Σε περίπτωση απόλυσης για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια των μόνιμων ή ισόβιων υπαλλήλων.
  • Σε περίπτωση παραίτησης του υπαλλήλου ή στρατιωτικού που δεν έχει συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
  • Σε περίπτωση που η σύνταξη δεν είναι άμεσα καταβλητέα λόγω μη συμπλήρωσης του προβλεπομένου ορίου ηλικίας για την καταβολή της.
  • Σε περίπτωση απόλυσης λόγω ανικανότητας ή θανάτου στην Υπηρεσία.
Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου, καταβάλλεται ως προκαταβολή σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο και στα τέκνα του ποσοστό 50% ολόκληρης της σύνταξής του.
Τέλος πρέπει να επισημανθεί πως τα ποσά που θα καταβληθούν ως προσωρινές συντάξεις συμψηφίζονται με τα ποσά που θα καταβληθούν ως αναδρομικά της σύνταξης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Για την έκδοση προσωρινής σύνταξης είναι απαραίτητη η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης με τον χρόνο ασφάλισης που έχει ο ασφαλισμένος τη στιγμή της αίτησης. Στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται και τα Ταμεία στα οποία έχει διανυθεί ο εν λόγω χρόνος, ενώ χρειάζεται οπωσδήποτε βεβαίωση διακοπής εργασίας. Τέλος, στην περίπτωση που χρειάζεται να εξαγορασθούν πλασματικοί χρόνοι είναι απαραίτητο να προσκομισθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Παραδείγματα για ιδιωτικούς υπαλλήλους
Δύο ενδεικτικά παραδείγματα για τη διαδικασία χορήγησης προσωρινής σύνταξης δημοσιεύονται σήμερα.
Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:
Ερώτηση: Ιδιωτικός υπάλληλος ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με συνολικά 10.850 ημέρες ασφάλισης έχει συμπληρώσει το 58ό έτος της ηλικίας του και μπορεί άμεσα να συνταξιοδοτηθεί καθώς θεμελίωσε δικαίωμα το 2011. Οι αποδοχές του ήταν της τάξης των 2.450 ευρώ μεικτά.
Δεν επιθυμεί να εξαγοράσει πλασματικά έτη και πρόκειται εντός των ημερών να υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης.
Πώς μπορεί να λάβει προσωρινή σύνταξη και σε τι ποσό αυτή θα κυμανθεί;
Απάντηση: Ο ασφαλισμένος του παραδείγματος, εφόσον υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησής του μπορεί με απλή δήλωση να ζητήσει να του χορηγηθεί η προσωρινή σύνταξη χωρίς καμιά άλλη διατύπωση.
Ετσι, εφόσον υποβάλει το αίτημά του μέχρι τις 25 του μήνα που διανύουμε, θα του χορηγηθεί στο τέλος του επόμενου μήνα προσωρινή σύνταξη. Το ποσό αυτής θα είναι περίπου στα 1.050 ευρώ, ενώ θα γίνεται παρακράτηση φόρου και 4,5% της υγειονομικής περίθαλψης.
Το ποσό αυτό αφορά την κύρια σύνταξη, ενώ για την επικουρική δεν χορηγείται προσωρινή.
Ερώτηση: Μισθωτή του ιδιωτικού τομέα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ έχει μέχρι σήμερα 4.950 ημέρες ασφάλισης και είναι μητέρα 2 ανηλίκων τέκνων.
Εχει χρόνο σπουδών και έχει συμπληρώσει και το 52ο έτος της ηλικίας της. Τα τελευταία χρόνια είναι άνεργη.
Μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και αν ναι τι μπορεί να ζητήσει καθώς δεν έχει άλλο εισόδημα;
Απάντηση: Η ασφαλισμένη του παραδείγματος χρειάζεται να εξαγοράσει τον χρόνο των σπουδών της ώστε να μπορέσει να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως μητέρα ανηλίκου τέκνου το 2011.
Ετσι θα μπορεί άμεσα να συνταξιοδοτηθεί, καθώς έχει συμπληρώσει και το 52ο έτος της ηλικίας της.
Πριν από την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να φροντίσει ώστε να υποβληθούν σχετικές αιτήσεις εξαγοράς πλασματικών χρόνων και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις είτε για εφάπαξ εξόφληση είτε για παρακράτηση από τη σύνταξη.
Με την υποβολή της αίτησης θα μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να της καταβληθεί προσωρινή σύνταξη, το ποσό της οποίας θα είναι περίπου 380 ευρώ, καθώς η σύνταξή της θα υπολογιστεί με τα κατώτατα όρια.
Στο ποσό αυτό θα υφίσταται παρακράτηση φόρου, υγειονομικής περίθαλψης και δόσης για την εξαγορά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
 ΠΗΓΗ

Καλά μαντάτα... για την θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης


Καλά μαντάτα... για την θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης 

Ένα βήμα πιο κοντά είναι πλέον η υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, καθώς οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού αναμένεται να υπογράψουν την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την «Εγνατία Οδό ΑΕ» για να προχωρήσει το έργο.

Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στις 25 Φεβρουαρίου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς ενέκρινε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

Οι στάσεις αυξάνονται από τέσσερις σε πέντε, καθώς προστέθηκε μία στο ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Οι άλλες στάσεις θα είναι στην πλατεία Ελευθερίας, στο Μέγαρο Μουσικής, στη μαρίνα Καλαμαριάς και στους Νέους Επιβάτες.

Ο απαιτούμενος αριθμός σκαφών είναι επτά πλοία, έξι σε λειτουργία και ένα εφεδρικό, με χωρητικότητα 200 - 250 επιβατών. Όπως υπολογίστηκε, τα καραβάκια θα μπορούν να εξυπηρετούν καθημερινά 15.000 επιβάτες.

Το τεχνικό κομμάτι, που αφορά τις υποδομές και τους σταθμούς θα το αναλάβει η «Εγνατία Οδός ΑΕ», ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει με πόρους του ΕΣΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.



Έχει διατυπωθεί πολλές φορές ότι τα μεγάλα κανάλια εξασκούν προπαγάνδα στον Ελληνικό λαό, με ειδήσεις που παρασύρουν τον κόσμο σε λανθασμένα συμπεράσματα κάνοντας τον πρόβατα προς την σφαγή.

Τα συμφέροντα που υπάρχουν είναι τεράστια, αλλά μαζί με αυτά δημιουργούν δημοσιογράφους ψεύτες, με ενημέρωση που εμπεριέχουν στημένα θέματα, προβάλλοντας τα τις απαιτήσεις των αφεντικών τους.

Άραγε ποια είναι αυτά τα αφεντικά που μέσω της τηλεόρασης και των ΜΜΕ επιδρούν στην διαμόρφωση την κοινής γνώμης, αυτό το εύλογο ερώτημα απαντιέται μέσα από την λίστα που παραθέτουμε για τους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τραπεζική κρίση, κρίση για να ελέγξουν και να τρομοκρατήσουν τους λαούς, κάνοντας τους έρμαια της παγκόσμιας εξουσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι έχουν αναφέρει ότι από το 2009 κυβερνά η Παγκόσμια Κυβέρνηση, δηλαδή αυτοί που έχουν την οικονομική δύναμη, επίσης μόνο οι Ελληνικές τράπεζες από το 2008 (κυβέρνηση Καραμανλή) έχουν παραλάβει από τις Ελληνικές κυβερνήσεις με άγνοια του Ελληνικού λαού το συνολικό ποσό των 238 δισ. ευρώ. (Ετοιμάζουμε σχετικό θέμα με την βοήθεια των νομικών μας συνεργατών).

Συνεπώς τα συμφέροντα των τραπεζών θα πρέπει να διαδοθούν μέσα από τα ΜΜΕ, για να υπάρξει επίδραση στο λαό, για να επιτευχθεί ο σκοπός τους οι τραπεζίτες ελέγχουν την τηλεόραση όπως φαίνεται στην λίστα των μετόχων που ακολουθεί.

 

Η επιστροφή στην δραχμή όπως διαφήμιζαν στον ΑΝΤΕΝΝΑ είναι καταστροφή, όχι για τον Ελληνικό λαό, αλλά για τους τραπεζίτες και τους δημοσιογράφους που προωθούν την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Αυτή η απατηλή διαφήμιση κατάφερε να φοβίσει και να δημιουργήσει μια αστάθεια στους ψηφοφόρους των τελευταίων εκλογών που μέσα τους θεώρησαν πιο ασφαλή να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ψηφίζοντας τον Σαμαρά. Έτσι και με πολλούς ακόμα τρόπους διαμορφώνονται οι απόψεις και οι συνειδήσεις από τα φαιρέφωνα της Νέας Τάξης, για αυτό κλείστε την φωνή τους, κλείστε την τηλεόραση ή δείτε κανάλια που δεν ελέγχουν άμεσα οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές.

ΣΥΝΟΨΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ:
ΑΝΤΕΝΝΑ TV
Τράπεζες:
THE BANK OF NEW YORK
Πολυεθνικές:
ALTAVISTA GLOBAL HOLD.LTD
GLOBECAST HOLDINGS LTD
HOLNEST INVESTMENTS LTD
PROGRESSCO HOLDINGS LIMITED

MEGA CHANNEL
Τράπεζες:
BNP PARIBAS PRIVATE BANK (SWITZERLAND S.A.)
GS BANK
ΤΡΑΠΕΖΑ E.F.G. EUROBANK ERGASIAS A.E.
EFG BANK (MONAKCO) S.A.M.
ALPHA BANK LONDON NOMINEES LTD
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πολυεθνικές:
BENABAY LLIMITED
PREMIER LTD
SARAN HOLDINGS S.A.
ELKIN HOLDINGS SA
MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED
GOODLASS INVESTMENTS LIMITED
BALTAZI INVESTMENTS LIMITD
OPALTON INVESTMENTS LIMITED
CYRENIA ENTERPRISES SA
LAGAN ENTERPRISES SA
TONE BUSINESS SA
VALENS TRADING SA
BENABAY LLIMITED (συμφερόντων ΒΙΚΤΟΡΑ Σ. ΡΕΣΤΗ)
COMET SHIPHOLDING INC
PLAZA SHIPHOLDING CORP.
GAZPROMEXPORT LTD


STAR CHANNEL
Πολυεθνικές:
THELON TRADING LIMITED
DASEN HOLDINGS LIMITED
MOOREFIELDS S.A.
BLUE DIME HOLDING S.A.
HOGRID HOLDINGS LIMITED
RICHARD BREKELMANS
APLHA
Πολυεθνικές:
SIXOMEN LTD

ALTER:
Τράπεζες:
COMMERZBANK AG FRANKFURT IB

Πηγή: από τήν επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Φωτογαρφία:http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/mega-antenna-alpha-star660.jpg



πηγη

Με μερική και εκ περιτροπής εργασία 1 στις 2 προσλήψεις

 
Ρεκόρ στις προσλήψεις εργαζομένων με μειωμένα ωράρια (μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία) και αντίστοιχα μειωμένους μισθούς κατέγραψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το 2012 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ που δημοσιεύει η «Η», η παράταση της ύφεσης και η κρίση στην αγορά περιόρισαν τις προσλήψεις με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό κατά 18,42% με αποτέλεσμα 307.600 άτομα (το 45% των νέων προσλήψεων) να αναλάβουν για πρώτη φορά εργασία με «ευέλικτες» συμβάσεις, ενώ άλλοι 84.490 ήδη απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις είχαν, μέσω μετατροπής των συμβάσεών τους, μείωση ωραρίου και αποδοχών.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις στο ΣΕΠΕ το 2012:

Εγιναν 683.443 προσλήψεις (-10,24% σε σύγκριση με το 2011) και το 45% από αυτές (οι 307.600) ήταν με μερική απασχόληση (τετράωρο και μισό μισθό, στη συντριπτική πλειοψηφία) ή εκ περιτροπής εργασία (για μερικές ημέρες την εβδομάδα).

Στο σύνολο των 683.443 προσλήψεων που έγιναν, το 55% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση έναντι 59,5% το 2011 και 79% το 2009, το 35,4% με μερική απασχόληση (από 32% το 2011 και 16,7% το 2009) και το 9,6% με εκ περιτροπής εργασία (από 8,1% το 2011 και μόλις 4,3% το 2009).

Μετατράπηκαν οι συμβάσεις 84.490 εργαζομένων (+ 43,3% σε σύγκριση με το 2011) από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης για 49.640 (+53,1% σε σύγκριση με το '11) και σε εκ περιτροπής εργασία για άλλους 34.850 (21.478 σε συμφωνία με τον εργοδότη και 13.372 με μονομερή απόφαση του εργοδότη).


Οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση από 746.911 που ήταν το 2009 μειώθηκαν το 2012 σε 375.843 ενώ οι προσλήψεις με «ευέλικτες» συμβάσεις αυξήθηκαν από 198.227 το 2009 σε 307.600 το 2012.

«Εορταστικό κλίμα» στα Γιάννενα


 

Για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης. Κατανυκτικό το κλίμα, χιλιάδες συγκινημένοι πολίτες στους δρόμους, βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την κυβέρνηση

Κι ένα μαθητικό κάλεσμα

Το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών, καλεί τους μαθητές της πόλης να μην παρελάσουν στα «Ελευθέρια». «Καλούμε όλους τους μαθητές να μην παραστούν στην κατάθεση στεφάνων την Τετάρτη 20/2 και να μην παρελάσουν την Πέμπτη 21/2 μπροστά στο Χίτλερ και τους οπαδούς του. Δηλώνουμε ότι το φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ο πρόεδρος τους είναι ανεπιθύμητοι», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι «είναι αυτοί που μέσα στους χώρους δουλειάς των γονιών μας παίζουν τον ρόλο των νταβατζήδων στα αφεντικά, για να μπορούν να μειώνουν ανενόχλητα τους μισθούς χωρίς να σηκώνει κανένας κεφάλι».

Κατά τα λοιπά, με βάση την ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου...



Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια

Μήνυμα για «ομόνοια, συνείδηση του χρέους και πίστη» έστειλε στους Έλληνες από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης για την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχει μία ιστορική αντιστοιχία εκείνης της περιόδου με το σήμερα: «Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή τη μάχη. Τη δίνουμε για τα παιδιά μας, τη δίνουμε για τα εγγόνια μας, όπως και εκείνοι πολέμησαν για μας. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η μάχη, θα είναι νικηφόρα. Οι δυνάμεις του ελληνικού λαού είναι αστείρευτες. Το αποδεικνύει η ιστορία του».

Ο κ. Παπούλιας συμπλήρωσε ακόμη: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που αγωνίζονται σήμερα, που δεν τους καταβάλει αυτή η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, είναι οι σημερινοί "ήρωες". Με τη μεγάλη παρέλαση στα Ιωάννινα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, και εκπρόσωπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, κορυφώθηκαν, οι εορταστικές εκδηλώσεις, για τον έναν αιώνα από την απελευθέρωση της πόλης η οποία παρέμεινε 483 χρόνια σκλαβωμένη στους Τούρκους.
Στην εξέδρα των επισήμων δεν παρευρέθησαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του

Αυτοί που δεν έχουν φωνή


 

Ενώ ταχύτατα πλησιάζουμε στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για έναν εργαζόμενο σε κάθε νοικοκυριό (3,7 εκατ. ήταν οι εργαζόμενοι στη χώρα το γ΄ τρίμηνο του 2012, μας ενημερώνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ.), όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν άνεργο ή έναν επισφαλώς εργαζόμενο – ημιαπασχολούμενο, μπλοκάκια κλπ. Η ανεργία έφτασε το γ΄τρίμηνο του 2012 το 24,8% ή 1,2 εκατ. άτομα. Οι μερικά απασχολούμενοι είναι περίπου 300.000, ενώ σε πολλές χιλιάδες υπολογίζονται οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι.

 
Αν όλοι αυτοί αθροίζονται κάπου κοντά στον ιλιγγιώδη για τα μεγέθη της χώρας αριθμό των 2 εκατ. ατόμων, είναι ν’ απορεί κανείς πώς και απουσιάζουν από τον δημόσιο διάλογο ή, για την ακρίβεια, πώς η δική τους φωνή δεν ακούγεται σ’ αυτόν. Γιατί άραγε δεν υπάρχει ένα ισχυρό, ριζοσπαστικό, διεκδικητικό κίνημα αυτών που δεν έχουν και πολλά να χάσουν; 
 
Ποιοι είναι οι επισφαλώς εργαζόμενοι και οι άνεργοι που περιπλανώνται σήμερα στη στέπα της αγοράς εργασίας; Μα, φυσικά, αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν τον καιρό τους σε λάθος θρανία. Θα περίμενε κανείς ότι η υψηλότερη εκπαίδευση θα σήμαινε και λιγότερη ανεργία, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Δίπλα στο 27,6% των αποφοίτων λυκείου που είναι σήμερα άνεργοι, στέκεται το 28% των πτυχιούχων ανώτερων τεχνικών-επαγγελματικών σχολών και το 17% των πτυχιούχων ανωτάτων σχολών. Στις ηλικίες 30-44 ετών, το 20,7% των ανέργων έχει τελειώσει ανώτερη τεχνική εκπαίδευση και το 13,7% είναι τουλάχιστον πτυχιούχοι ανώτατου ιδρύματος. Όσο οι ηλικίες μικραίνουν, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα: Στις ηλικίες 20-29 ετών, το 29% των ανέργων έχει τελειώσει ανώτερη τεχνική εκπαίδευση και το 18% είναι τουλάχιστον πτυχιούχοι ανώτατου ιδρύματος. Πρόκειται για τα θύματα της εκπαιδευτικής πολιτικής και της κυρίαρχης αντίληψης που τη συνόδευε: μάζευε πτυχία για να γίνεις ανταγωνιστικός και η αγορά θα σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Εφόσον υπάρχει, δηλαδή.
 
Όμως η αγορά εργασίας καταρρέει. Ο άλλοτε κραταιός δημόσιος τομέας προσφέρει επισφαλείς θέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργασία για αναπληρωτές, ωρομίσθιους, ενοικιαζόμενους κλπ.). Στον ιδιωτικό τομέα, η απουσία πολύ μεγάλων επιχειρήσεων σημαίνει πολυδιάσπαση των εργαζόμενων σε μικρές οικογενειακές λίγο-πολύ επιχειρήσεις, όπου ο ρόλος του εργοδότη συγχέεται με αυτόν του φροϋδικού πατέρα.
 
Η επιλογή της ανταγωνιστικότητας για κάθε εν δυνάμει εργαζόμενο σήμαινε αυτομάτως και την απόρριψη του μοντέλου της συλλογικής διαχείρισης των προβλημάτων. Ακόμη κι εκεί που οι συνθήκες ωθούν τους εργαζόμενους να κινηθούν όλοι μαζί για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, ο διάλογος είναι αργός και δύσκολος. Επιπλέον, στη φροϋδική μικρομεσαία επιχείρηση, η εργατική οργάνωση θεωρείται αμαρτία και η συμμετοχή στην απεργία έγκλημα καθοσιώσεως και προδοσία της εμπιστοσύνης του πατέρα-αφεντικού. Η Αντιγόνη δεν θα είχε και πολλή τύχη σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον.
 
Η ρευστότητα των εργασιακών σχέσεων και η αποσπασματικότητα των εκάστοτε απασχολήσεων κάθε εργαζομένου μάς πάει ένα βήμα πιο πέρα από τις κλασικές μαρξικές παρατηρήσεις περί εφεδρικού στρατού εργασίας: εδώ τα ίδια τα δικά σου συμφέροντα εξυπηρετούνται από διαφορετικές στρατηγικές από εξάμηνο σε εξάμηνο, καθώς γλιστράς μεταξύ εργασίας και ανεργίας, μεταξύ εξαρτημένης εργασίας και εργασίας με μπλοκάκι, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 
 
Δεν είναι πως έλειψαν οι προβλέψεις. Όποιος έχει έρθει σ’ επαφή με τον λόγο διαφόρων συνιστωσών της φοιτητικής αριστεράς την τελευταία εικοσαετία, θα γνωρίζει την καραμέλα της «εργασιακής περιπλάνησης». Τη βρίσκει κανείς σε προκηρύξεις από τη δεκαετία του ’90 ως σήμερα με όλες τις διαθέσιμες αριστερές υπογραφές. Ωστόσο καμιά οργανωμένη δύναμη δεν προετοιμάστηκε γι’ αυτό που επί χρόνια προέβλεπε ως Κασσάνδρα – απλώς σήμερα παρατηρεί τις συνέπειες. 
 
Και τα πραγματικά προβλήματα των επισφαλώς εργαζόμενων, των ανέργων, των εργαζόμενων με μπλοκάκι; Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συνθήκες γεννούν νέα συνδικαλιστικά σχήματα που προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να διαχωρίσουν τη θέση τους από το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν ασχολείται με την περιπλανώμενη νεολαία: Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, Σωματείο Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου κά. Πρόκειται για γνήσια εγχειρήματα εργατικής οργάνωσης, που αποτελούν βέβαια σταγόνα στον ωκεανό. Ας αφήσουμε όμως τη γκρίνια. Από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς.

Τώρα που δένουμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα
 
Σύμφωνα με μια αντίληψη, στην εποχή της κρίσης το εργατικό κίνημα περνά τις καλύτερες στιγμές του. Η πίεση των δυνάμεων του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού πάνω στα κατώτερα λαϊκά στρώματα είναι μια ευκαιρία αυτά να κινητοποιηθούν και να ριζοσπαστικοποιηθούν. Έτσι, ο κόσμος της εργασίας θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον κόσμο του κεφαλαίου και τότε…
 
Και τότε τι; Τριάμισι χρόνια μετά το πρώτο ορατό ξέσπασμα της κρίσης και 25 γενικές απεργίες αργότερα, οι αφηγήσεις του εργατικού κινήματος για τον εαυτό του συντίθενται από κάμποσες προβολές επιθυμιών και αισθητά πιο ολίγη πραγματικότητα. Επιχειρούμε σήμερα να προσεγγίσουμε ορισμένα από τα ζητήματα που το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν θέλησε ή δεν κατάφερε ν’ αγγίξει επαρκώς: Πού είναι κρυμμένοι τόσοι άνεργοι; Σε ποιους ανατίθεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων; Πώς ορίζονται οι στόχοι κάθε μεγάλου απεργιακού αγώνα; Τι σημαίνει σήμερα το δικαίωμα στη δουλειά;

 
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά
Όταν το μπλοκάρισμα της παραγωγής δεν μπλοκάρει την παραγωγή

Η συζήτηση για την πολύμηνη απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία δεν άγγιξε, πλην εξαιρέσεων, τον πυρήνα της ίδιας της έννοιας της απεργίας, δηλαδή την παρεμπόδιση της παραγωγικής δραστηριότητας, που σκοπό έχει να θίξει το καπιταλιστικό κέρδος. Επίσης, δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με τη θεμελιώδη ευκολία που διαθέτει ο καπιταλιστής να μετακινεί κατά βούληση τα κεφάλαιά του όπου θεωρεί ότι θα του αποφέρουν κέρδη. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το σωματείο, η παραγωγή του εργοστασίου το 2010 είχε αυξηθεί από 196 σε 266 χιλιάδες τόνους σιδήρου και ο τζίρος είχε φτάσει τα 227 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου του Ασπροπύργου ήταν 400 χιλιάδες τόνοι και των άλλων δύο εργοστασίων του ομίλου στον Βόλο πάνω από 1,3 εκατ. τόνοι. Από τους ισολογισμούς της εταιρείας προκύπτει ότι μεταξύ 2006-2010 ο τζίρος της είχε μειωθεί κατά 35%. 
 
Η πτώση του κύκλου εργασιών δεν περιορίζεται στην επιχείρηση του Μάνεση, αλλά είναι διεθνής και αφορά μεγαθήρια: τη ThyssenKrupp (ζημία 4,7 δις το 2012), την ArcelorMittal (παύση λειτουργίας 6 εργοστασίων στο Βέλγιο με 1.300 εργαζόμενους), την ILVA (5.000 απολύσεις στην Ιταλία, κλείσιμο θυγατρικών, μεταξύ αυτών και της Hellenic Steel στη Θεσσαλονίκη), τη Χαλυβουργική κ.ο.κ. Καθένας επικαλείται μια δικαιολογία: στην περίπτωση Μάνεση φταίνε ο απεργοί, στη ThyssenKrupp φταίνε οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις της διοίκησης, στην ILVA φταίνε οι περιβαλλοντικοί όροι. 
 
Εκείνο που δεν λέει καμιά πλευρά είναι ότι το προϊόν των χαλυβουργιών καταλήγει στην οικοδομή και τη βαριά βιομηχανία, κυρίως την αυτοκινητοβιομηχανία. Στη χώρα μας, η οικοδομή έχει απωλέσει 70% της δραστηριότητάς της την τελευταία τριετία και οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2012 ήταν στα επίπεδα του 1995. 
 
Οι εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι, κι ο μόνος που έχει να κερδίσει είναι ο εργοστασιάρχης: ελλείψει επαρκούς ζήτησης του προϊόντος, όσο κι αν κρατήσει μια απεργία, θα γλιτώσει τα ημερομίσθια και θα βρει χρόνο για να αναπροσαρμόσει την επενδυτική στρατηγική του, μετακινώντας πιθανόν τα κεφάλαιά του σε άλλη δραστηριότητα ή αποσύροντάς τα από την ενεργό οικονομία. Ταυτόχρονα, θα πιέζει το κράτος με τις ενδεχόμενες απολύσεις, για να διασφαλίσει κρατική στήριξη μέσω της μείωσης των τιμών της ενέργειας (η ελληνική περίπτωση), άμεσης βοήθειας (γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία), τραπεζικών δανείων και εγγυήσεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
 
Η αντιπαραβολή της βραδύτητας των εργοδοτικών και κυβερνητικών αντιδράσεων στην περίπτωση της Ελληνικής Χαλυβουργίας (τα ΜΑΤ πήραν στα χέρια τους την κατάσταση 263 μέρες μετά την έναρξη της απεργίας) με την ταχύτητα που αντιμετωπίστηκε η πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ αντικατοπτρίζει μ’ έναν τρόπο και την απόσταση της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας από την ιδανική αφήγηση του εργάτη που χωρίς αυτόν δεν γυρνά το γρανάζι της παραγωγής.
 
Συνδικάτα και εργατική εκπροσώπηση
 
Η ιστορία του επίσημου συνδικαλισμού στην Ελλάδα είναι η ιστορία των προσπαθειών του κράτους να χειραγωγήσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Από την εποχή της καταργημένης με δικαστική απόφαση αριστερής διοίκησης της ΓΣΕΕ που εκλέχτηκε από το 8ο Συνέδριο το 1946 μέχρι το 21ο Συνέδριο του 1981, οι διορισμένες ή εκλεγμένες διοικήσεις του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας εκφράζουν μονότονα την άποψη της «συνεργασίας των τάξεων». Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι άξιοι λόγου εργατικοί αγώνες της περιόδου αυτής δεν προέρχονται από τη ΓΣΕΕ, αλλά από την εργατική αριστερή αντιπολίτευση, με προεξάρχουσα τη λεγόμενη «Κίνηση των 115» σωματείων, που δραστηριοποιήθηκε την περίοδο 1962-1967.
 
Το 21ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποιείται δέκα μέρες πριν από τις εκλογές του 1981 και εκλέγει ως συνήθως δεξιά πλειοψηφία. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) και ΑΕΜ (ΚΚΕ εσ.) προσφεύγουν στα δικαστήρια καταγγέλοντας μεθοδεύσεις. Τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, κι αφού βέβαια το ΠΑΣΟΚ έχει εκλεγεί πανηγυρικά στην κυβέρνηση, το Πρωτοδικείο Αθηνών διορίζει διοίκηση και προεδρείο στη ΓΣΕΕ: 30 από τις 45 θέσεις της διοίκησης δίνονται σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο παλαίμαχος συνδικαλιστής εργάτης Ορέστης Χατζηβασιλείου, που γράφει εκείνη την εποχή στον Οικονομικό Ταχυδρόμο (13/5/1982):
 
«Οι καιροί άλλαξαν. Το αμαρτωλό συνδικαλιστικό παρελθόν πέρασε στην ιστορία. Τώρα στη χώρα μας μόνον οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν ποια διοίκηση θα έχουν στην κορυφαία οργάνωσή τους. Κυβερνήσεις, Εργοδοσία και πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να έχουν καμμιά ανάμειξη στις εκλογικές συνδικαλιστικές διαδικασίες, και το ελληνικό κίνημα, ανεξάρτητο, αυτοχρηματοδοτούμενο και αδέσμευτο θα προχωρήσει χωρίς ταλαντεύσεις στην ταξική και αγωνιστική του πορεία».
Τα πράγματα, βέβαια, δεν έγιναν ακριβώς έτσι: Ο Χατζηβασιλείου παραιτείται όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τον νόμο 1365/83 με το «απεργοκτόνο» άρθρο 4, που προβλέπει εξοντωτικές προϋποθέσεις κήρυξης απεργίας στις δημόσιες επιχειρήσεις. Από το 22ο Συνέδριο (1983) και ως σήμερα, πρόεδροι της ΓΣΕΕ έχουν διατελέσει:
 
Γιώργος Ραυτόπουλος (1983-1989): Υπάλληλος Τραπέζης της Ελλάδος. Διετέλεσε γραμματέας ΠΑΣΚΕ, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, ΓΓ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
 
Λάμπρος Κανελλόπουλος (1989-1993): Υπάλληλος Ολυμπιακής Αεροπορίας. Διετέλεσε γραμματέας ΠΑΣΚΕ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Χρήστος Πρωτόπαππας (1993-1996): Υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας. Διετέλεσε γραμματέας ΠΑΣΚΕ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
 
Χρήστος Πολυζωγόπουλος (1996-2006): Λογιστής-σύμβουλος επιχειρήσεων. Διετέλεσε γραμματέας ΠΑΣΚΕ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, μέλος και μετά πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.
 
Γιάννης Παναγόπουλος (2006 μέχρι σήμερα): Υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας. Διετέλεσε γραμματέας ΠΑΣΚΕ, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

Ποιον είπες απεργό, ρε;
 
Οι σημασίες των λέξεων αλλάζουν με τον καιρό. Ιδίως στην πολιτική, οι σημασίες αλλάζουν κατά τις διαθέσεις της εποχής, και μπορεί η κακόσημη λέξη να γίνει μέση λέξη και μετά εύσημη. Π.χ.: Η λέξη «δημοκρατία» δεν είχε πάντοτε θετικές συνδηλώσεις. Όχι μόνο στην αρχαιότητα: μέχρι τη γαλλική επανάσταση κανείς συγγραφέας δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη «δημοκρατία» με θετικό πρόσημο. Όταν ο Γουέρντσγουορθ έγραφε «ανήκω στην απεχθή τάξη των ανθρώπων που ονομάζονται δημοκράτες» ήθελε να προκαλέσει, αλλά δεν αστειευόταν. Αντίστροφα, η λέξη «ιμπεριαλισμός» στα Αγγλικά σήμαινε κατά τον 19ο αιώνα τη δόξα της αυτοκρατορίας, υψηλό πατριωτισμό, δεν συνοδευόταν από αρνητικό πρόσημο. Το ίδιο συνέβη με την «αποικιοκρατία», που σήμαινε την υπερηφάνεια για την υπεροχή των λευκών, και με τη λέξη «καπιταλιστής», που ήταν μέση λέξη, σήμαινε απλώς τον κάτοχο κεφαλαίου. Μια τέτοια αλλαγή συμβαίνει σήμερα και στο πρόσημο της λέξης «απεργοσπάστης». 
 
Η περιγραφή του απεργοσπάστη στα Αγγλικά με τις λέξεις blackleg και scab έχει αμφίβολη ετυμολογία, είναι αδιαμφισβήτητης όμως δριμύτητας: είναι όροι έντονα προσβλητικοί, που συνδέονται οπωσδήποτε με βρισιές, ενδεχομένως και με αρρώστιες. Το τραγούδι «Blackleg miner» είναι ένα αμερικάνικο τραγούδι των αρχών του 20ου αιώνα για τον απεργοσπάστη ανθρακωρύχο, για τον οποίο λέγεται ότι καμία γυναίκα δεν τον κοιτάζει, κάνουν αγώνα για να τον πιάσουν, του τρίβουν λάσπες στο πρόσωπο, μπαίνουν στην ουρά για να τον πιάσουν από τον λαιμό και να του σπάσουν τα κόκαλα, τον πετούν στην Κόλαση και τον αποχαιρετούν λέγοντας να μην περιμένει να πεθάνει για να γραφτεί στο συνδικάτο. Το τραγούδι αυτό ξανατραγουδήθηκε με πολλές αφορμές κατά τον 20ο αιώνα, ανάμεσά τους και τη μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων στην Αγγλία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό τραγούδι μιας ολόκληρης κατηγορίας, που εκφράζει το μίσος απέναντι στον άνθρωπο που προδίδει τον αγώνα των εργατών για να εξυπηρετήσει το αφεντικό. 
 
Αυτή η λέξη λοιπόν σήμερα γνωρίζει μια καινούργια ιστορία, καθώς ο απεργοσπάστης γίνεται σιγά σιγά το θύμα που οι συνδικαλιστές (λίγοι, διεφθαρμένοι και βολεμένοι, κατά το ίδιο στερεότυπο) δεν τον αφήνουν να εργαστεί. Το δικαίωμα στη δουλειά αναβαπτίζεται και αυτό και δεν σημαίνει πια προστασία από την ανεργία, αλλά δικαίωμα στην υπονόμευση της απεργίας. Μπορεί με την ίδια διαδικασία να γίνει και ο απεργός βρισιά: «ποιον είπες απεργό, ρε;»
 

Μια άλλη απεργιακή παρέλαση ρουτίνας…

Οι «κλειδοκράτορες» της λαϊκής οργής έχουν βρει τη συνταγή: Τη μετατροπή των Γενικών Απεργιών σε θέαμα ειρηνικών παρελάσεων, σε θέαμα άσφαιρων πυρών εκλογικής κερδοσκοπίας…
Οι Γενικές Απεργίες για την ηγεσία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τα παράσιτα των εργατοπατέρων είναι το θαυμαστό ΘΕΑΜΑ μιας ομόφωνης άρνησης για εργασία και μιας επίσης ομόφωνης ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ στη δουλειά και στους κομματικούς και συνδικαλιστικούς στάβλους!!!


Βεβαίως, τέτοιες φιέστες «γενικών απεργιών», και μάλιστα χρόνιας ρουτίνας, ΟΧΙ μόνο στηρίζουν το κατοχικό καθεστώς, αλλά βυθίζουν το λαό στο τέλμα της αδιέξοδης ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ, και μοιρολατρίας.

Και σήμερα, λοιπόν, στο ίδιο έργο θεατές. Ο κόσμος κατέβηκε πάλι εντυπωσιακά στο δρόμο και βρέθηκε ΠΑΛΙ μπροστά στο ίδιο θλιβερό και ρουτινιέρικο έργο των «κλειδοκρατόρων» της οργής του και της απελπισίας του, καθώς και μπροστά στην ασύστολη εκλογική εμπορία των «αριστερών» ηγεσιών.

Παπαρήγα, στην Ομόνοια:
«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο».

Τσίπρας στο Πεδίον του Άρεως:

«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας έχει παρέλθει. 'Οσοι πίστευαν ότι ο κ. Σαμαράς τον Ιούνιο θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας και όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβριο, ότι με την καταβολή της δόσης θα επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα με απλήρωτους λογαριασμούς, κομμένους μισθούς και συντάξεις και χαμένες δουλειές»!!!

Εδώ η Ελλάδα καταστρέφεται και βρίσκεται κάτω από την κατοχική μπότα των νέων αποικιοκρατών, ο λαός βιγγά και πεθαίνει ζωντανός και αυτοί βγάζουν εκλογικά λογύδρια, χρησιμοποιούν τις Γενικές Απεργίες σαν βήμα εκλογικής τοκογλυφίας: Τέτοια αθλιότητα και αχρειότητα, τέτοια ξετσίπωτη νομιμοποίηση και στήριξη της κατοχής μας…

Και το άκρον άωτον της υποκρισίας αυτών των ηγεσιών και της προδοσίας τους είναι, πέραν από τα κούφια λόγια τους, οι πράξεις τους:

α). Ούτε ενωμένοι σε μια απεργιακή φιέστα δεν μπορούν να κατέβουν. Κάθε μια ηγεσία διαλέγει και ένα διαφορετικό εκλογικό μπαλκόνι: Το ΚΚΕ την Ομόνοια, ο ΣΥΡΙΖΑ το Πεδίον του Άρεως…

β). Αποφεύγουν, σαν το διάβολο το λιβάνι, κάθε σύγκρουση με την κατοχική κυβέρνηση και το κράτος-αποικία: Οδηγούν τους απεργούς και τους διαδηλωτές, σαν πρόβατα, σε μια διατεταγμένη παρέλαση, στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, και μετά ΤΑΧΕΩΣ σε διάλυση. Ταχέως τους στέλνουν στα σπίτια τους!!!

Με τέτοια «αριστερά» και τέτοιους εργατοπατέρες δεν υπάρχει καμία, απολύτως καμία, περίπτωση να βαδίσουμε ούτε ένα βήμα μπροστά…


Να οδηγηθούμε σε Γενικές Απεργίες διαρκείας, όπως ο βουλγαρικός λαός ο οποίος κατεδάφισε την κυβέρνησή του…

Τέτοια τροχοπέδη είναι οι ηγεσίες της «αριστεράς»…

Και τόσο χρήσιμα γρανάζι του κατοχικού καθεστώτος…


ΠΗΓΗ

Αυτοί είναι οι μέτοχοι του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ

Δαιδαλώδες πλέγμα από δεκάδες offshore εταιρίες, φυσικά πρόσωπα, «internet users» και διαχειριστές διακρίνει τον περίφημο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ανήκει σε Hedge Fund στην
κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιόνι ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η κυρία Μαρία Παντελή.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που έκαναν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φρόντισε να κάνει ιδιαίτερη επισκόπηση στο περιεχόμενο του εν λόγω λογαριασμού.

To protothema.gr παρουσιάζει το ακριβές περιεχόμενο του αρχείου με κωδικό όνομα «BUP: 5090154651», την αυθεντική καρτέλα δηλαδή της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.




 
 

Πιο αναλυτικά, ως δικαιούχοι του λογαριασμού εμφανίζονται οι εξής offshore εταιρίες:
- SUNFLOWERS CORPORATE LTD με καταθέσεις ύψους 27.514.060 δολαρίων.

- BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED 161.802.709 δολάρια

- CMA TECHNOLOGY VENTURE PARTNERS LIMITED 2.158.452 δολάρια

- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A (EX TC IN. LTD CL. A GL. EQ UNTIL 4.5.01) 2.424.581 δολάρια

- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS B (EX. TC INVEST.LTD CLASS B UNTIL 16.5.01) κενός

- CMA MULTI-HEDGE LTD (EX. TC MULTI-HEDGE LTD UNTIL 21.5.2001) 368.996.744 δολάρια

Ως μέτοχοι- διαχειριστές των παραπάνω εταιριών εμφανίζονται οι εξής:
- Copland SA η οποία εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Ο κ. Σάμπι Μιώνις (MIONIS SAMPY) που δηλώνει διεύθυνση Αθηνών και εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Ο κ. Άγγελος Μεταξάς επίσης διαχειριστής της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Η κυρία Μαρίνα Παπαπαναγιώτου – Ηλιάδη η οποία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Ο κ. Σωτήρης Ηλιάδης που εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Η εταιρία SUNFLOWERS CORPORATE LTD ως κάτοχος του λογαριασμού

- Η κυρία Valerie Lehane ως internet user της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Solomon Levis με διεύθυνση Αθηνών εμφανίζεται ως internet user για τις εταιρίς BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED και CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Ο κ. Eric Perssone internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Lionel Erdley internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Η κυρία Yasmine Reggai internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Makis Levis internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Stenger Jean-Marc internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Custom House Administ & Corp. Services ltd η εταιρία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλός και των 6 αρχικών εταιριών

- CM Advisors limited νομική σύμβουλος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Lyxor Asset management νομική σύμβουλος BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Joanne Moloney internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Doize Pierre επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Sandrine Lebozec επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Γιάννης Τρίαρχος εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών

- Γιάννης Προκόπης εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών

- Silk Asset management limited διαχειρίστρια της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Espirito Santo Activos Financeiros asset management δικαιούχος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ως κάτοχος του λογαριασμού της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED εμφανίζεται η ίδια η εταιρία

- Ο κ. Zeffertt Lai Wah εμφανίζεται ως δικαιούχος της CMA technology venture

- Ο κ. Φώτης Μπόμπολας (BOBOLAS (BOMPOLAS) FOTIOS) εμφανίζεται ως δικαιούχoς της CMA technology venture

- Η εταιρία Global Multi-Strategies ltd φαίνεται να κατέχει το 12% της CMA technology venture

- Η Glaxton Development corp. κατέχει το 8% της CMA technology venture

- H Patella finance establishment το 8% της της CMA technology venture

- Η εταιρία PEGASUS INTERACTIVE SA με διεύθυνση στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου εμφανίζεται ως κάτοχος του 8% της CMA technology venture

- Η TELESIS investment Bank sa με διεύθυνση στην Αθήνα και κατοχή του 12% της CMA technology venture

- Η Global multi strategies fund 1 12% της CMA technology venture

- Robinson & Company δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Ο κ. Wonk Keri internet user της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Pictet & Cie sa δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A και B

- Citco global custody n.v. cash δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A και B με διάφορα ποσοστά

- MURDOCH & CO. δικαιούχος του 5,01% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Nikolaos Vanger με διεύθυνση Αθηνών δικαιούχος του 12,17% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS B

- Hansard international ltd δικαιούχος της CMA Multi-Hedge ltd


Σημειώνεται ότι αυτά τα ονόματα περιέχονται στο fund που υπάρχει πίσω από το όνομα Μαρία Παντελή στη λίστα Λαγκάρντ και είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς που επίσης περιέχει η λίστα.

"ΚΑΛΠΑΖΕΙ" Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ Τώρα τους τρομάζει η ανεργία - Με υποκριτικά μέτρα "ασπιρίνες" θέλουν να την σταματήσουν

Έφτασαν την ανεργία στο 30% και τώρα επιχειρούν με μέτρα-ανάθεμα να την περιορίσουν, όταν συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και οι προοπτικές για την ύφεση στην καλύτερη περίπτωση για το 2013 είναι της τάξεως του 4,2%.
«Η κυβέρνηση θα απλώσει κοινωνικό δίχτυ προστασίας», λένε τα τρία κόμματα που την απαρτίζουν. Μόνο ως κοινωνικός εμπαιγμός ακούγεται αυτό, όταν οι ίδιοι ομολογούν πώς 400.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και η «δαμόκλειος σπάθη» είναι έτοιμη να πέσει και να κόψει τα κεφάλια πολλών ακόμη, δεδομένου των ασφυκτικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά από την έλλειψη της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση οραματίζεται να κάνει κοινωνική πολιτική και να ανασχέσει την ανεργία που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Θα περιμένει ο άνεργος την… απορρόφηση των κονδυλίων που όλοι ξέρουμε με τι ρυθμούς γίνεται για να έχει ένα πιάτο φαγητό. Οδήγησαν το λαό στη φτώχια και τώρα ετοιμάζονται να του πετάξουν το «ξεροκόμματο» για να ζήσει. Απίστευτη υποκρισία από τους κυβερνόντες.

Τα προγράμματα που υπάρχουν σήμερα σε εξέλιξη και αφορούν στους ανέργους, μπορούν να καλύψουν έως και 150.000 περιπτώσεις, όταν η κυβέρνηση έχει καταγράψει πάνω από 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και 700.000 συνολικά που χρίζουν άμεσης στήριξης από την πολιτεία. Είναι αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» Γιώργος Παπανδρέου, ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια. Το σχέδιο ήταν ήδη αποφασισμένο για την εξόντωση των Ελλήνων.

Στη χθεσινή σύσκεψη οι τρεις αρχηγοί, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, άκουσαν τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να τους ενημερώνει πώς μπορούν να εξοικονομηθούν έως και 600 εκατ. ετησίως από την εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη» και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τόνισε δε την πρόθεσή του να προωθήσει μέσω νομοσχεδίου την πρόταση για εγγραφή αυτοαπασχολούμενων στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ζήσε Μάι μου να… φας.

Ο κ. Βρούτσης εκτίμησε επίσης πώς θα μπορέσουν να διατηρηθούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του ανέργου για τα άτομα που μετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με λίγα λόγια είπε δηλαδή ότι, μπορεί και να τα χάσουν.

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν, όλοι οι άνεργοι να ενταχθούν στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Και το θεωρούν αυτό επιτυχία, όταν εδώ και χρόνια προσφέρουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους λαθρομετανάστες οδηγώντας σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξέτασαν και το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, μόνο για όσους είναι ηλικίας κάτω των 25 χρόνων, είναι πτυχιούχοι και εφόσον βέβαια το δεχθούν οι δανειστές. Έτσι η κυβέρνηση θέλει να ρίξει το ποσοστό ανεργίας των νέων που έχει σκαρφαλώσει στο δυσθεώρητο ποσοστό 60%.

Πρόκειται απλά για πρόγραμμα φαιδρό, από μία κυβέρνηση η οποία διατείνεται πώς θέλει να «ανοίξει» θέσεις εργασίας, αλλά είναι ανίκανη να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις, αποφεύγει να τα βάλει με τους μεγαλοεργολάβους και να προχωρήσει τα μεγάλα έργα και αδυνατεί να εξασφαλίσει ρευστότητα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όταν έχουν δοθεί δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.

551 ανοιχτές θέσεις σε Εφορείες Αρχαιοτήτων

Αρχαιολόγοι, φύλακες, εργατοτεχνίτες, μουσειολόγοι και καθαριστές θα εργαστούν με πεντάμηνες συμβάσεις Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μοιράζεται η πλειοψηφία των 551 συμβάσεων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.).

Συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα «τρέχουν» οι διαγωνισμοί πλήρωσης 311 θέσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Σποράδες, Μαγνησία, Εβρο, Ροδόπη, Λακωνία, Ηλεία και Χαλκιδική, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους (βλ. Πίνακα).
Αρχαιολόγοι, φύλακες, εργατοτεχνίτες, μουσειολόγοι και καθαριστές θα εργαστούν με πεντάμηνες συμβάσεις
Στο μεταξύ, το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας θα προσλάβει 137 άτομα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 7 μηνών, στην Περιφέρεια Αττικής. Τα εν λόγω άτομα θα απασχοληθούν στους παρακάτω συμπράττοντες φορείς:
  • 94 άτομα στις Α' ΕΠΚΑ και Γ' ΕΠΚΑ
  • 14 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής (Γ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων), και
  • 29 άτομα στην Ανατολική Αττική (Β' ΕΠΚΑ).
Οι αιτήσεις όλων των υποψηφίων αποστέλλονται έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κυψέλης 16, 11362 (τηλ. 2108259850), αναγράφοντας τον τομέα επιλογής τους.
Τέλος, ο Ομιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων θα προβεί στην πρόσληψη 103 ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου και του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν: 22 άτομα στο Μουσείο Μπενάκη, 25 άτομα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, 15 άτομα στην Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, 11 άτομα στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και 30 άτομα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.
Υπενθυμίζεται πως για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
  • να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, και
  • να είναι άνεργοι ηλικίας έως και 35 ετών (να έχουν γεννηθεί από 01/01/1978 και μετά), με δελτίο ανεργίας σε ισχύ (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ).

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
97 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Εποπτών Εκθεσιακών Χώρων 12
ΠΕ Μουσειοπαιδαγωγών 3
ΥΕ Εργατοτεχνιτών 3
9η ΕΒΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 15
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 3
ΥΕ Εργατοτεχνιτών 8
ΥΕ Καθαριστών 3
Αιτήσεις έως 15.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26210 36350
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό - Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών
ΙΣΤ' ΕΠΚΑ
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 1
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 13
ΥΕ Εργατών - Εργατοτεχνιτών 3
ΠΕ Μουσειολόγων - Μουσειοπαιδαγωγών 2
Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ΥΕ Εργατών - Εργατοτεχνιτών 3
ΥΕ Καθαριστών 3
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 5
ΥΕ Καθαριστών 6
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 14
2 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
15η ΕΒΑ
ΥΕ Εργατών - Εργατοτεχνιτών 2
Αιτήσεις έως 15.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25410 84831
9 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει»
7η ΕΒΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 1
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΥΕ Εργατών 4
ΙΓ' ΕΠΚΑ
ΥΕ Εργατών 3
Αιτήσεις έως 13.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24220 29333
67 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει»
7η ΕΒΑ
ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιολογικών Χώρων 1
ΠΕ Αρχαιολόγων 1
ΥΕ Εργατών 7
ΥΠΠΟ-ΑΙΘΣ
ΥΕ Εργατών 24
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΙΓ' ΕΠΚΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιολογικών Χώρων 1
ΠΕ Αρχαιολόγων 3
ΥΕ Εργατών 27
Αιτήσεις έως 13.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24220 29333
23 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
15η ΕΒΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 6
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 4
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΥΕ Εργατοτεχνιτών 4
ΙΘ' ΕΠΚΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 3
ΥΕ Εργατών - Εργατοτεχνιτών 3
ΥΕ Καθαριστών 1
Αιτήσεις έως 15.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25410 84831
19 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
15η ΕΒΑ
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΥΕ Εργατοτεχνιτών 4
ΙΘ' ΕΠΚΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 3
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 2
ΥΕ Εργατών - Εργατοτεχνιτών 7
ΥΕ Καθαριστών 1
Αιτήσεις έως 15.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26210 36350
16 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
Ε' ΕΠΚΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 6
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 3
ΠΕ Μουσειολόγων - Μουσειοπαιδαγωγών 1
ΥΕ Εργατών - Εργατοτεχνιτών 4
ΥΕ Καθαριστών 2
Αιτήσεις έως 15.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27310 89185
28 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
ΠΕ Μουσειολόγων - Μουσειοπαιδαγωγών 2
ΠΕ Αρχαιολόγων 2
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 7
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 17
Αιτήσεις έως 15.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26210 36350
50 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΑΜΚΕ «Αρωγή»
10η ΕΒΑ
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 18
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 8
ΠΕ Αρχαιολόγων 4
ΠΕ Μουσειολόγων 1
ΥΕ Εργατοτεχνιτών 15
ΥΕ Καθαριστών 4
Αιτήσεις έως 15.02.2013 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 567548

Αθέατοι τρομοκράτες

Ο ακήρυκτος πόλεμος εγκλεισμού της σκέψης και ελέγχου της νοητικής μας υπόστασης, με στόχο την επιβολή στις επιλογές του σύγχρονου ανθρώπου, είναι η πιο άτιμη μορφή χειραγώγησης και εκφοβισμού 


Του Σπύρου Μπεκιάρη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι εχέφρονες, κατά κύριο λόγο «επώνυμοι» πολίτες, καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται … Αυτή η κομψή, γενικευτική πολιτική αντίδραση, μετά από κάθε «έκνομη» δράση, που εν τάχει και αφοριστικά βαφτίζεται τρομοκρατία, από τη μία τροφοδοτεί το ηδονιστικό της τρομολαγνίας και από την άλλη λειτουργεί λυτρωτικά για τα μορφώματα του κοινοβουλευτισμού, για την αστική ιδεολογία, ακόμη και για τη δειλή σύγχρονη αριστερά, η οποία σε κάθε περίπτωση εξοβελίζει το κακό και αποποiείται ευθυνών.

Αν ξεπεράσουμε τη σύγχυση που προκαλεί κάθε αφορισμός για τη βία, δηλαδή αν ξεπεράσουμε την υπερεκτίμηση της ίδιας της βίας, στη λογική της ανέξοδης και ατελέσφορης επαναστατικότητας, κυρίως δε αν υπερβούμε την υστερική υπεράσπιση της ομαλότητας και της τάξης, έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε το πλεόνασμα του πολιτικού πουριτανισμού και τους κροκοδείλιους στεναγμούς των ευεργετών μας, οι οποίοι, έτσι απερίσπαστοι στα όσα «ευεργετήματα» απολαμβάνει ο σύγχρονος κόσμος και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες. Κανένας, όμως, από τους υπερασπιστές αυτών των αξιών και κυρίως της νομιμότητας - για το καλό μας βέβαια –δεν καταδικάζει τη «νόμιμη τρομοκρατία», τον βιασμό της σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου και τους γητευτές των μαζών, που με τα τελειοποιημένα εργαλεία τους φθείρουν τις συνειδήσεις και ετοιμάζουν τις θηλιές για να πνίξουν την ελεύθερη σκέψη και να δολοφονήσουν το δικαίωμα στην αντίσταση.


Ο ακήρυκτος πόλεμος εγκλεισμού της σκέψης και ελέγχου της νοητικής μας υπόστασης, με στόχο την επιβολή στις επιλογές του σύγχρονου ανθρώπου, είναι η πιο άτιμη μορφή χειραγώγησης και εκφοβισμού. Δεν υπάρχει πιο ανήθικη πράξη από την κατατρομοκράτηση του σύγχρονου «ανθρωπάκου», με τη μεθοδευμένη στόχευση της ολικής αλλοτρίωσης, Όμως, η αλλοτρίωση και μάλιστα η μαζική δεν πρέπει απλουστευτικά να ερμηνεύεται ως αποξένωση. Η αλλοτρίωση είναι κατάσταση πιο κινδυνώδης, είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής διήθησης των μαζικών ιδεοληψιών στα κατάβαθα της ανθρώπινης ύπαρξης. Άλλωστε η απώλεια της συνείδησης, δηλαδή η άρνηση των «φύσει και θέσει» χρεών του καθένα, καθώς θνησιγενή ιδεολογικά σχήματα επιβιώνουν και παράγουν το status της καθολικής ακινησίας, σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της μάζας, ενθαρρύνει τους αδίστακτους τρομοκράτες της ανθρωπότητας.

Έτσι οι «θιασώτες της ευνομίας και της ελευθερίας», μέσα από τις επιλογές της πιο ακραίας ανηθικότητας, της επιβολής των ομογενοποιημένων μαζικών εκφράσεων, όπως η τρέχουσα πολιτική και οικονομική σκέψη, η μόδα, ο ατομοκρατισμός, η ιδιοποίηση του κοινωνικού πλούτου, η απραξία κ.α., τροφοδοτούν τον απατηλό μύθο της ελευθερίας στις επιλογές. Με τη σειρά της η πλάνη που γεννιέται νεκρώνει τα ανακλαστικά του σύγχρονου ανθρώπου και σκοτίζει «τα μάτια της ψυχής του». Με αυτόν τον τρόπο οι σύγχρονοι νομιμοποιημένοι τρομοκράτες, ένα ευάριθμο πλήθος μεγιστάνων του άνομου πλούτου με τα όργανά τους, παράγοντες δηλαδή της πολιτικής, των μέσων πληροφορόρησης, της διανόησης, καθώς και αναλυτές και τεχνοκράτες επιβάλλουν τη χίμαιρα της θέωσης και της αποθέωσης της «τάξης», με τις έωλες συνταγές της μαζικής υστερίας και της αγοραίας ιδεολογίας. Αυτοί είναι οι τρομοκράτες, αυτοί που οδηγούν ανοδικά μόνο τους δείκτες της φτώχιας, της ανεργίας, της εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα να απλώνεται το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Γιατί, λοιπόν, δεν υπάρχουν οι ανάλογες αντιδράσεις για αυτούς τους αόρατους τρομοκράτες. Οι αστοί ως οι εμπνευστές των εξελίξεων, δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν. Άλλωστε τους βολεύει ο ρόλος του θύματος παρόλο που στην ουσία είναι οι στυγνοί θύτες. Κυρίως οι αστοί αρέσκονται να απομονώνουν τη συγχρονία από τη διαχρονία και να απαξιώνουν, σκόπιμα βέβαια, αυτό που σε πολλές περιπτώσεις θεοποίησαν και χρησιμοποίησαν, δηλαδή την ωμή βία. Σε κάθε περίπτωση όμως, απεχθάνονται τη δράση και όχι τη βία, γιατί η δράση είναι που τους τρομάζει. Από την άλλη οι προοδευτικοί, οι δημοκράτες, οι αριστεροί αδυνατούν να ξεπεράσουν τους συνειρμικούς αυτοματισμούς της ιδεολογίας τους, όπως και τα πλέγματα των κομψών συμβάσεων, και να υπερασπιστούν την αναγκαιότητα της διαρκούς δράσης, με το όποιο τίμημα, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

Ο αγώνας, ο όποιος αγώνας έχει ως αντικείμενο και υποκείμενό του τον άνθρωπο. Γιατί τουλάχιστον οι άνθρωποι της προόδου δεν υπερασπίζονται τη «βία ή τη βία που μετράει τη γη» ή το αγιοποιημένο, κατά συνθήκην, σύνθημα «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες». Χωρίς δράση και χωρίς αγνή πάλη η δύναμη του σύγχρονου πανοπτικού συστήματος ακυρώνει τις συνειδήσεις και εδραιώνει την επιλογή της παραίτησης. Η σκέψη του σύγχρονου ανθρώπου ορίζεται από τα μέσα και την εικόνα. Αν δεν απαλλαχθούμε από την κηδεμονία της εικόνας, δεν μπορούμε να ορίσουμε τη σκέψη μας και κυρίως τη μοίρα μας. Περισσότερο η αδυναμία της προοδευτικής ιδεολογίας να ξεδιαλύνει τα όρια αφέλειας και υστεροβουλίας παράγει τη σύγχυση, την οποία επιδιώκουν οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί.

Για παράδειγμα ο ορισμός της έννοιας ελευθερίας, αυτός δηλαδή που λέει ότι «η ελευθερία του ενός αρχίζει εκεί που τελειώνει η ελευθερία του άλλου» δεν είναι απλά αφελής, είναι επικίνδυνα υστερόβουλη. Αλήθεια που τελειώνει η ελευθερία των αστών, των αφεντικών ,του ευάριθμου πλήθους των κεφαλαιοκρατών, που επέβαλλαν την οικονομική και ιδεολογική δεσποτεία τους; Από την άλλη από πού αρχίζει η ελευθερία του απλού ανθρώπου, του εργαζόμενου; Μήπως από την απόλυτη υποταγή; Η σύμβαση σκοτώνει την προοπτική. Γιατί είναι κακό να αμφισβητείς την άνομη κυριαρχία της ιθύνουσας τάξης και να υπερασπίζεσαι το συλλογικό και το ανθρώπινο με τη δράση και τον αγώνα;

Ο μηρυκασμός επαναστατικών συνθημάτων και η εμμονή σε ορθόδοξες δοξασίες δεν διώχνει το κακό. Για να πολεμήσεις το κακό πρέπει να το γνωρίσεις. Τα σκοτάδια δεν μπορείς να τα σκορπίσεις με το μαχαίρι. Πρέπει πρώτα να τα φωτίσεις και να κατευθύνεις το μαχαίρι στο στόχο. Εδώ είναι το χρέος των προοδευτικών εκφράσεων και προοδευτικών ανθρώπων.

Είναι ο δρόμος του λόγου και της θυσίας. Για να φωτιστούν τα σκοτάδια πρέπει να θεριέψει η φλογερή καρδιά του Ντάνκο, του ήρωα του Γκόρκι και να μπουν στις δικές μας καρδιές τα λόγια του:

«Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, πως θα γεννούν τα σκοτάδια φως;»

ΠΗΓΗ

Ποιοί ελέγχουν την Τράπεζα της Ελλάδος;; (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ+VID)


ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ. Ποιοι είναι οι ιδιώτες που σε καθεστώς… ανωνυμίας ελέγχουν την κεντρική τράπεζα της χώρας;ΚΡΙΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
Δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος αποκτούν και ξένοι μέτοχοι της κεντρικής τράπεζας της χώρας, με μια τροποποίηση του καταστατικού που εγκρίθηκε (ΑΡΘΡΟ 14, στοιχείο α’ ) κατά τη γενική συνέλευση της 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.
4. Άρθρο 14 στοιχ. α΄
ΙΣΧΥΟΝ:
(μη δικαιούμενοι να ασκήσουν τα δικαιώματα μετόχων στη Γενική Συνέλευση)
α΄) Οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα.
ΠΡΟΤEΙΝΟΜΕΝΟΝ:
(μη δικαιούμενοι να ασκήσουν τα δικαιώματα μετόχων στη Γενική Συνέλευση)
α΄) Οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
Από την ίδρυση της ΤτΕ 1928, υπήρχε αυτή η ρήτρα διασφάλισης του Εθνικού Ελέγχου εφόσν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εκδίδει χρήμα. Μεχρι και την αλλαγή στο καταστατικό προβλέπονταν ότι δεν δικαιούνται ψήφο «οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα» !!!
Μην μπερδευόμαστε. Η ΤτΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ! Είναι μια Ανώνυμη Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, στην οποία η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 9% !
Επιπλέον προβλέπεται ότι η Συμ. Του Ελλ. Δημοσίου δεν μπορεί να ξεπερνά το 1/3 του συνόλου των μετοχών !!! δλδ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤτΕ !!!
Με ανησύχισε ο Παγωτατζης πριν 10 μέρες σε ένα «προσωπικό» σχόλιο/ερώτημά του σχετικά με τον χρυσό της Ελλάδος.. « που βρίσκεται τώρα, και τι κινήσεις έχουν γίνει από εισόδου μας σε Μνημόνιο. Που βρίσκεται σε φυσική μορφή και όxι σε χαρτιά και SKR’s»
Πριν 2 μέρες έκανα και ένα δημόσιο ερώτημα. « μπορεί το Ελληνικό Κράτος να απαιτήσει και να διεξαγάγει Ελεγχο στην ΤτΕ ? ΝΑΙ – ΟΧΙ»
Η απάντηση είναι ένα ΞΕΡΟ – ΟΧΙ
ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΗΣΤΙΚΕ ΤΩΡΑ! ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ?
ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ !! ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ !!!!
Ποια είναι η αλλαγή στο καταστατικό ?
Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου «οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Eνωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου»
Με λίγα και απλά λόγια έχουν λόγο 27 Χώρες της ΕΕ, συν Νορβηγία, συν Ισλανδία συν το #2 κατσάβραχο και ξεπλυματικό Λιχτενστάϊν !
Με πιο απλά και κατανοητά λόγια μαζεύουν το απαραίτητο κατά νόμο ποσοστό και
ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Από τον ορισμό διοικητή μέχρι κάθε απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης ΕΠΙΣΗΜΑ !!! οι ΞΕΝΟΙ !
Ποιος γνωρίζει του Μετόχους της ΤτΕ εκτός το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο είναι και το μόνο που κοινοποιείται και ξεπερνα΄το 5 % !!! ?? ΚΑΝΕΙΣ !
Που είναι το μετοχολόγιο?
Δλδ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΙΚΡΙΜΕΤΟΧΟΙ <5% Θα ΕΛΕΧΓΟΥΝ…
- ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
- ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ !!
- ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΖΤΗΜΑΤΟΣ
- ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
- ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!
- ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!
- ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΗΝΟΝΙΩΝ
- ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και ΔΙΕΚΠΕΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!!!!
- κλπ κλπ
Ένα μικρό ιστορικό της ΤτΕ
Ιδρυση 1928 με απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών, πήρε το προνόμιο της έκδοσης χρήματος από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ( το είχε από 1841!-ίδρυσή της ).
Το Κεφάλαιο ( 9 εκκ Λίρες ) το έδωσαν «Κεφαλαιούχοι»-Τραπεζίτες από Λονδίνο και Ν. Υόρκη ! άρα δημιουργήθηκε με Χρήμα Πιστωτών !! χαχααααα
ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε η ΤτΕ από τους αλλοδαπούς Πιστωτές-Τραπεζίτες?
Δημήτρης Λαμπράκης-εκδότης… πρότεινε δημόσια (μέσω του «Οικονομικού Ταχυδρόμου») να αφαιρεθεί το εκδοτικό προνόμιο από την Εθνική !! ( μην το κουράσω διαβαστε ! ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ !!!! - Εθνική η οποία και αυτή είχε ιδρυθεί με Ξένα Κεφάλαια ( και Ρόθτσιλντ! ).
Κλείνοντας την Κυριακάτικη αναστάτωσή σας… θέλω ΟΛΟΙ να σκεφτούμε ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου γνωστού και ως ΓΑΠ.
Θέλω ΟΛΟΙ, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί μας να ανοίξουν τα μάτια και το μυαλό τους και να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Μια Χώρα, μια Πατρίδα την οποία ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ με κάθε θεμιτό, αθέμιτο, νόμιμο, ηθικό ή και παράνομο τρόπο σε ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ !
Αυτή την Πατρίδα. Την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ και αυτή΄των παιδιών μας.
Τα ερωτήματα ΠΟΛΛΑ και προς ΟΛΟΥΣ εντός Βουλής…..
Φίλε Παγωτατζή απάντησα στο ερώτημα σου??
ΠΠ
Οικονομικά στοιχεία της ΤτΕ από τον Ισολογισμό του 2010, σε €
Οικονομικά μεγέθη 2010 2009
Χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό 5.005.114.533 3.633.315.395
Απαιτήσεις έναντι του ΔΝΤ 908.925.790 947.530.824
Απαιτήσεις έναντι Γενικής Κυβέρνησης 200.915.553 270.390.666
Δάνεια προς Πιστωτ. Ιδρ. Ευρωζών. 97.668.800.000 49.655.100.000
Συμμετοχή στην ΕΚΤ* 468.140.047 435.391.713
Απαιτήσεις από ΕΚΤ** 1.131.910.591 1.131.910.591
Καθαροί τόκοι (έσοδα) 825.890.005 766.668.842
Καθαρά Κέρδη χρήσεως 190.452.292 228.160.613
Τραπεζογραμμ. σε κυκλοφορία 21.748.281.800 20.886.044.900
Λογ/σμός Ειδικών Τραβηχ. Δικ. ΔΝΤ 905.348.233 851.675.401
Καθαρές υποχρ. από υπόλ. target-2 87.088.090.137 49.036.062.655
Προβλέψεις επισφαλειών 2.385.419.686 1.953.462.075
Ίδια Κεφάλαια 815.444.326 805.307.786
* Στο Κεφάλαιο, τα αποθεματικά και τις προβλέψεις
** Από τη μεταβίβαση συναλλαγματικών διαθεσίμων
Πηγή: ΤτΕ
Αποθέματα χρυσού σε τόνους και ποσοστό του στα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα ορισμένων χωρών.
Χώρα 2000 2010 Μερίδιο σε %
Η.Π.Α. 8.137,9 8.133,5 72,1
Γερμανία 3.468,6 3.402,5 67,4
Ιταλία 2.451,8 2.451,8 66,2
Γαλλία 3.024,6 2.435,4 65,7
Κίνα 395,0 1.054,1 1,5
Ελβετία 2.419,4 1.040,1 15,1
Ιαπωνία 763,5 765,2 2,7
Ρωσία 384,4 726,0 5,7
Ινδία 357,8 557,7 7,4
Πορτογαλία 606,7 382,5 79,6
Μ. Βρετανία 487,5 310,3 15,6
Τουρκία 116,3 116,1 5,6
Ελλάδα 132,6 111,7 76,5
Πηγή: Wikipedia
(κλικ στις εικόνες για λεπτομέρειες)

  1. Άρθρο 2 στοιχ. δ΄
ΙΣΧΥΟΝ
Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με το άρθρο 55Α του παρόντος.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ
Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας, καθώς και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 55Α του παρόντος.
http://www.olympia.gr
Δείτε τώρα το βίντεο και θα καταλάβετε περισσότερα...


πηγη