EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σύρραξη στο ΠΑΣΟΚ με "τρελό ξύλο" στα κεντρικά!


 
Tέσσερις ημέρες πριν από την εκλογή συνέδρων και μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του συνεδρίου στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους η σύσκεψη των βενιζελικών με τους παπανδρεϊκούς μετατράπηκε σε ... αρένα με μια άνευ προηγουμένου κλωτσοπατινάδα  από αυτές που θα ζήλευαν οι σκηνοθέτες ταινιών δράσης του Χόλιγουντ
Το πεδίο μάχης ήταν τα γραφεία της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), στον 4ο όροφο, που το μέλος της ΕΚΑΠ Γρηγόρης Φελώνης (βενιζελικός) αποκάλεσε αλήτες τους παπανδρεϊκούς που επέμεναν να αλλάξουν οι διαδικασίες.
«Εμάς λες αλήτες βρε καραγκιόζη», του αντέτεινε ο "παπανδρεϊκός" Γιάννης Αξαρλής.
«Λέω αλήτες όσους υπέγραψαν τα διάφορα κείμενα και περιφέρουν στο διαδίκτυο αλητήριες απόψειςόπως ο Καρχιμάκης και ο Παναγιωτακόπουλος που κάνουν παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες κατά της ηγεσίας".
«Μα και εγώ είμαι στους 75 που υπέγραψαν το κείμενο», αντέτεινε ο κ. Αξαρλής και ακολούθησε σύρραξη με μπουνιές, κλoτσιές, καρεκλιές και τραπέζια να σπάνε! Σύμφωνα με πληροφορίες στις αψιμαχίες συμμετείχε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος κατά των δύο «παπανδρεϊκών» γραμματέων νομαρχιακών.
Πολλοι και από τις δύο παρατάξεις του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ τραυματίστηκαν τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες...

 defencenet.gr

Ερχεται το επίδομα ανεργίας: 360 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες [βίντεο]


Έρχεται το επίδομα ανεργίας: 360 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες [βίντεο] 
Ενιαίο επίδομα ύψους 360 ευρώ «σφραγίζεται» για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο καθιερώνεται βασιζόμενο σε παλαιότερη νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είχε ισχύσει μέχρι τώρα.
Το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ θα δίνεται για συγκεκριμένο αριθμό μηνών, ανάλογα με τα χρόνια που έχει ασφαλιστεί ο δικαιούχος, όπως ανακοινώθηκε από την εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ασφάλιση από 3 έως 4 χρόνια: επίδομα για 3 μήνες
Ασφάλιση από 5 έως 6 χρόνια: επίδομα για 4 μήνες
Ασφάλιση από 7 έως 8 χρόνια: επίδομα για 5 μήνες
Ασφάλιση από 9 έως 10 χρόνια: επίδομα για 6 μήνες
Ασφάλιση 11 έως 12 χρόνια: επίδομα για 7 μήνες
Ασφάλιση 13 έως 14 χρόνια: επίδομα για 8 μήνες
Ασφάλιση 15 χρόνια και πάνω: επίδομα για 9 μήνες



Οι δικαστές καταγγέλουν κυβερνητική απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και κατάλυση του Συντάγματος


 

 Η Δικαιοσύνη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ομαλής λειτουργίας ενός κράτους, τα όργανα του οποίου -με πρώτη την κυβέρνηση- σέβονται τους νόμους και λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια και σε κανόνες ισονομίας.

Η πρόσφατη καταγγελία της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών, είναι εξόχως αποκαλυπτική -όσον αφορά τον σεβασμό προς την Δικαιοσύνη της σημερινής κυβέρνησης- και αποτελεί κόλαφο κατά της Συνταγματικής λειτουργίας των (ανθυπο)κυβερνώντων, αφού οι δικαστές αναφέρονται σε απόπειρα επιβολής τρομοκρατίας των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μέσα από μία πλήρη κατάλυση της Συνταγματικής τάξης και του Κράτους Δικαίου, όπως οι ίδιοι οι δικαστές τονίζουν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Για το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 15-2-2013

Προς τον Πρωθυπουργό
κ. Αντώνη Σαμαρά

Κοινοποίηση:
α) Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
β) Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη
γ) Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θ.Θεοχάρη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις έμπρακτες προθέσεις μας να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη Δικαιοσύνη, η Εκτελεστική Εξουσία Iεπιχειρεί να έλθει και πάλι σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.

Σαφής απόδειξη του κλίματος αυτού απροκάλυπτης εχθρικής στάσης και εκφοβισμού παράλληλα δε και εμπαιγμού που θέλει να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση απέναντι στο Δικαστικό Σώμα, είναι η έκδοση και κυκλοφορία του Δ121024690/8.2.2013 εγγράφου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θ. Θεοχάρη, στο οποίο περιέχεται καταφανώς αντίθετη με το Σύνταγμα και την πάγια νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας κρίση ως προς το εξής ζήτημα: Το εν λόγω έγγραφο του κ. Θ. Θεοχάρη, όπως προκύπτει από το περιεχόμενό του, εκδόθηκε σε απάντηση ερωτήματος, υποβληθέντος από τις ΔΟΥ, προς τις οποίες, οι Δικαστικοί Λειτουργοί, με αίτηση ανάκλησης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός μας, ζητήσαμε την επέκταση της φορολογικής μεταχείρισης της βουλευτικής αποζημίωσης, με δεδομένη την, σύμφωνα με το Σύνταγμα, καθιερωμένη ισοτιμία των Δικαστών με τους Βουλευτές.

Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο της αίτησής μας εκθέσαμε ότι, με την υπ’ αρ. 3150/1999 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε ότι το καταβαλλόμενο στους Δικαστικούς Λειτουργούς επίδομα, προς αντιστάθμιση των δαπανών, στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του Λειτουργήματός τους (δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου), το χαρακτηρισθέν με το Ν. 3205/2003, άρθρο 30 περ. Α, παρ. 3, ως αντισταθμιστικό επίδομα, δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος, διότι αντικρίζει πραγματικές δαπάνες και έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα, για την κάλυψη των εν λόγω δαπανών και δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα, κατά την έννοια του άρθρου 78§1 του Συντάγματος και άρθρου 4§1 του Κώδικα φορολογίας εισοδήματος ούτε συγκεκαλυμμένο φορολογικό προνόμιο υπέρ των Δικαστών, καθώς και ότι, στη συνέχεια, με την υπ’ αριθμ. 1072374/1223/Α0012/23-7-2001 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, λόγω της σύνδεσης της βουλευτικής αποζημίωσης με τις αποδοχές του Ανώτατου Δικαστικού Λειτουργού, ορίσθηκε ότι από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης αφαιρείται ποσό 880€ μηνιαίως (10.560 € ετησίως) δηλαδή ποσό ίσο με το τότε καταβαλλόμενο στους Δικαστές αντισταθμιστικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι στους Βουλευτές καταβάλλεται από το έτος 1991 (2449/1991 απόφαση Ολομ. της Βουλής) σχετικό επίδομα, το οποίο μάλιστα δεν υποβάλλεται ούτε σε κρατήσεις ούτε σε φόρο εισοδήματος .

Σημειωτέον ότι το αφαιρούμενο ως μη φορολογητέο ποσό από τη Βουλευτική αποζημίωση εξακολουθεί να είναι το ποσό των 880€ μηνιαίως, παρότι το αντιστοιχούν αντισταθμιστικό επίδομα των Δικαστών μετά τις επανειλημμένες μνημονιακές περικοπές είναι σήμερα 470€. Ζητήσαμε δε με την αίτησή μας, όπως προς άρση της παραβίασης της Συνταγματικώς καθιερωμένης αρχής της ισοτιμίας των Λειτουργών της Δικαστικής και Νομοθετικής Εξουσίας, κριθεί ότι, από τις υποβαλλόμενες σε φόρο εισοδήματος αποδοχές μας, πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό των 880€ μηνιαίως (10560€ ετησίως).

Με το ως άνω απαντητικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη περιφρονείται προκλητικά το Κράτος Δικαίου και καταλύεται η Συνταγματικά επιβεβλημμένη υποχρέωση της Διοίκησης να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις(άρθρο 95§5 του Συντάγματος), εφόσον μετά την ως άνω αρχική απόφαση (3150/1999 του ΣτΕ) σε εκτέλεση της οποίας εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργού Οικονομικών, ακολούθησε και σωρεία άλλων δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες έχει γίνει παγίως δεκτό ότι το ως άνω αντισταθμιστικό επίδομα των Δικαστών, καθώς και κάθε επίδομα κρατικού λειτουργού ή υπαλλήλου, που αντικρίζει πραγματικές δαπάνες, έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα.

Με διάθεση ρεμβανσισμού απέναντι στην αυτονόητη, κατά το Σύνταγμα, και δίκαιη απαίτηση των Δικαστικών Λειτουργών για ισότιμη φορολογική μεταχείριση της Νομοθετικής με τη Δικαστική εξουσία, ο κ. Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να απαντήσει στο υποβαλλόμενο αίτημα περί ισότιμης φορολογικής μεταχείρισης, επαναφέρει με το ως άνω έγγραφό του κατά τρόπο αυθαίρετο και αποφαίνεται καθ’ υπέρβαση του υποβληθέντος αιτήματος, ότι είναι φορολογητέο το παραπάνω επίδομα, επικαλούμενος, παντελώς άστοχα και καταχρηστικά τη διάταξη του άρθρου 12 παρ. 13 του ν. 3052/2002.

Η διάταξη όμως αυτή, αναφέρεται στη φορολόγηση της «πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης, για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης, καθώς και για συμμετοχή σε συνέδρια» και αφορά άλλες κατηγορίες λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου και των ν.π.δ.δ. (όπως ιατρών Ε.Σ.Υ., μελών ΔΕΠ, ερευνητών που υπηρετούν σε Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα, ερευνητικού προσωπικού Κ.Ε.Π.Ε. και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ.α.), στις οποίες η αποζημίωση αυτή καταβάλλεται και όχι στους Δικαστικούς Λειτουργούς , στους οποίους καταβάλλεται, όπως ρητώς και ειδικώς αναφέρει ο ν. 3205/2003, «επίδομα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, καθώς και για την αντιστάθμιση δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους».

Σημειωτέον ότι και η επικαλούμενη ως δήθεν εφαρμοζόμενη και στους Δικαστές διάταξη του Νόμου 3052/2002 έχει κριθεί ήδη αντισυνταγματική και ως προς άλλες κατηγορίες κρατικών λειτουργών, με τις υπ’ αριθμ. 1944/2012 και 3916/2012 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το σχετικό ζήτημα εκκρεμεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η «πάγια αποζημίωση» που προβλέπεται στο ν. 3205/2003 και καταβάλλεται στους Δικαστικούς Λειτουργούς «λόγω των ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών (πολύωρη παραμονή στην έδρα, απασχόληση χωρίς ωράριο εργασίας, κατ’ οίκον εργασία, προσφορά υπηρεσιών σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές)» υπόκειται κανονικά στη φορολογία εισοδήματος.

Προκαλεί, τουλάχιστον απορία πώς, μετά από χρονικό διάστημα 11 χρόνων ισχύος της διάταξης του ν. 3052/2002, διάστημα κατά το οποίο η φορολογική διοίκηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολόγησης του επιδόματος αυτού, ο κ. Γενικός Γραμματέας θυμήθηκε ότι το επίδομα αυτό πρέπει να φορολογηθεί, και μάλιστα σε περίοδο ευτελισμού των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίες έχουν υποστεί, με τις μνημονιακές περικοπές των ετών 2010 και 2012 συνολική μείωση 60% και σε περίοδο που μόλις πρόσφατα ανεστάλησαν οι εξαιτίας των μειώσεων αυτών κινητοποιήσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Υπογραμμίζουμε ότι η μη συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις συνιστά παράβαση εξουσίας των Διοικητικών Οργάνων.

Μετά και από την έκδοση του εγγράφου αυτού, αποτελεί κοινή πεποίθηση του συνόλου των Ενώσεων των Δικαστικών Λειτουργών και σύσσωμου του Δικαστικού σώματος ότι η Εκτελεστική Εξουσία έχει θέσει ως βασικό στόχο, κατά την άσκηση της πολιτικής της, να πλήξει καίρια την δικαστική ανεξαρτησία, με πρακτικές απειλών, εκφοβισμού και καθυπόταξης του φρονήματος των Δικαστικών Λειτουργών, κατά πλήρη κατάλυση της Συνταγματικής τάξης και του Κράτους Δικαίου. Οι Ενώσεις των Δικαστικών Λειτουργών και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να έχουν ως αποτέλεσμα την επανάληψη έντονων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων των Δικαστικών Λειτουργών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση του ως άνω εγγράφου του Γεν. Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη, κατά το μέρος του, που αφορά τη μη φορολόγηση του αντισταθμιστικού επιδόματος των Δικαστικών Λειτουργών.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
Ιωάννης Γράβαρης , Σύμβουλος Επικρατείας
Γεώργιος Φαλτσέτος, Πρ.Εφετών ΔΔ
Εμμανουήλ Ρούσσος Παπαδάκης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου Αντιπρόεδρος Ελ.Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.

Τελικά:

Ποιός κάνει κουμάντο στους έντιμους Έλληνες δικαστές;
Ποιός αποφασίσει;
Ποιός θα πει την αλήθεια;
Ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι η τελευταία του ελπίδα πριν αυτοκτονήσει. Τί κάνουμε;

ΠΗΓΗ

Υπάρχει Photoshop να κρύψουμε τη δυστυχία μας;


sea
του Στρατή Μαζίδη

Ωραίο πρόγραμμα το photoshop. Αν το γνωρίζεις καλά μπορείς να κάνεις εκπληκτικά πράγματα τα οποία θα θαυμάζουν όλοι. Από χοντρός να γίνεις λεπτός, από κοντός ψηλός, από μπλε μαρέν σα να ξύπνησες μόλις.

Τώρα τελευταία ανακάλυψε τη χρηστικότητά του και η ελληνική κυβέρνηση. Συνέλαβε τρία άτομα και τα φτιασίδωσε ώστε να μας τα παραδώσει στη δημοσιότητα.
Πλάκωσες λοιπόν κάποιον στο ξύλο δικαίως ή αδίκως, λίγο copy, λίγο stamp over, λίγο crop και είσαι μια χαρά. Κι αν δεν τα καταφέρεις, δεν πειράζει. Εμπειρία θέλει. Εξάσκηση χρειάζεται. Έχει να πέσει ξύλο άλλωστε…
Αναρωτιέμαι όμως… Μπορούμε να επεκτείνουμε τη χρήση του photoshop και σε άλλες πτυχές της ζωής;
Για παράδειγμα αν μπορούμε:
> να φτιάξουμε χαμόγελο στο λυπημένο πρόσωπο της μητέρας που δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά της ή του πατέρα που αδυνατεί να βρει εργασία ή κυνηγά τους πελάτες με το τουφέκι.
> να μπαλώσουμε τα τρυπημένα μας ρούχα και τα φθαρμένα μας παπούτσια
> να βγάλουμε το πιστόλι από το χέρι αυτού που ετοιμάζεται για το ύστατο χαίρε και να του βάλουμε μια εφημερίδα
> να cropάρουμε τους κάδους σκουπιδιών στους οποίους αναζητούν το κάτι τι οι απελπισμένοι συνάνθρωποί μας και στη θέση τους να βάλουμε τράπεζες με πλούσια εδέσματα
> να κοπιάρουμε τον άστεγο του δρόμου σε ένα στολισμένο κρεββάτι
> να προσθέσουμε λίγα κιλά στα υποσιτισμένα παιδιά μας
> να ζωγραφίσουμε κρεββάτια στα νοσοκομεία
> να αλλάξουμε το background των ανέργων στις καφετέριες και να το κάνουμε εργασιακούς χώρους
> να κάνουμε cut όλους τους πρασινοκοκκινοκαφεμαύρους από το κέντρο της Αθήνας και να το fixαρουμε όπως ήταν κάποτε.
> να σβήσουμε τα τούρκικα πλοία από τις ελληνικές ακτές
> να προσθέσουμε λίγο πολιτικό μπόι και τσίπα στον έλληνα πρωθυπουργό μαζί με αρκετό fill in υπερηφάνειας
> να κρύψουμε τη δυστυχία μας μέσα σε χρώματα, αποχρώσεις και σκιάσεις
> να κάνουμε delete το τμήμα του χρέους που εντέχνως μας φορτώσαν
> να προσθέσουμε χρήματα στο άδειο πορτοφόλι μας
> να φωτίσουμε λίγο τα παράθυρα των σπιτιών μας
ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΚΟΥΚΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΠΗΓΗ

Η επανάσταση δεν έγινε…

neoiτου Στέλιου Συρμόγλου                                                                   Δεν αναφέρομαι στη “μακαριότητα” του Ελληνα, ο οποίος πέρασε στη συμφωνία του πεπρωμένου, χωρίς να ακούει τους τρανταχτούς ήχους των επερχομένων γεγονότων. Δεν αναφέρομαι στους Ελληνες της απάθειας και της αφασίας, οι οποίοι ορώντες και μη βλέποντες, εθίζονται στην ανοχή και ευελπιστούν παθητικά για τα αποφάγια από τα πλουσιοπάροχα τραπέζια των προνομιούχων και των κατεχόντων…Ο Ελληνας ισορροπεί αναμφίβολα πλέον ως αντικείμενο μια μεγάλης πλάνης και μάλιστα ως κεκράκτης και χειροκροτητής ενίοτε παντός βδελυρού εκ της εξουσίας απορρέοντος…
Αναφέρομαι στον Χέρμπερτ Μαρκούζε, με την ευκαιρία μιας σχετικά πρόσφατης εκδήλωσης, που έγινε στο πανεπιστήμιο της Χαιδεμβέργης, για το γνωστό εβραικής καταγωγής Γερμανό φιλόσοφο, ο οποίος σταδιοδρόμησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δίδαξε σε αρκετά πανεπιστήμια φιλοσοφία και ειδικότερα την εγελιανή φιλοσοφία.
Δεν ειναι ωστόσο ευρύτερα γνωστός για τις ακαδημαικές του μελέτες. Την αναγνώρισή του την οφείλει σε δυο-τρία βιβλία του, με προκλητικούς τίτλους: Ο Μονοδιάστατος Ανθρωπος, Ερως και Πολιτισμός, Λογική και Επανάσταση, το Τέλος της Ουτοπίας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο “μαρξοφροιδιστής” στοχαστής ανήκει στους κύριους εκπροσώπους της Κριτικής Σχολής, της Σχολής, δηλαδή, των μαρξιανών φιλοσόφων, οι οποίοι ασπάζονται εκλεκτικά ορισμένες αρχές του Μαρξισμού.
Πολλές αμφιβολίες γεννιούνται ως προς τον κριτικό χρακτήρα αυτής της Σχολής και της θεωρίας της, η οποία δεν αποδέχεται ούτε την ολοκληρωτική προπαγάνδα, ούτε φυσικά τη φιλελεύθερη διανόηση. Ο Μαρκούζε προσπάθησε να συνδέσει το φροιδισμό, την ορμητική φορά του libido, με τον ιστορικό υλισμό του μαρξισμού, στηριγμένος στην καταπιεστική, όπως έλεγε, δομή της καταναλωτικής κοινωνίας.
Η libido αποτελεί εκστατικοδημιουργική φορά που ελευθερώνει το υποκείμενο, προσφέροντάς το ταυτόχρονα δυνατότητα δράσης και πλέριας διάπτυξης. Ο παλμός της ζωής είναι ερωτικός, έστω κι αν προέρχεται απο τα ανεξιχνίαστα βάθη της φυσικής ορμής, τα οποία αγνοούν την υποκειμενικότητα. Εντούτοις, ο ερωτικός παλμός (σεξουαλικός θα έπρεπε να λέμε, αν θέλαμε να είμαστε πιστοί στην υλιστική αρχή), παρά τους μηχανισμούς απώθησης των διαδοχικών ιστορικών σχημάτων, στέκεται στην αρχή των μεγάλων έργων και δημιουργεί τον πολιτισμό.
Το Υποκείμενο ανίσταται και εξανίσταται ακάθεκτο, αυτοορίζεται ως επαναστατική πνοή, ως καταλυτική δύναμη που θα ορθώσει τον κόσμο του ερωτικοποιητικά. Ελευθερώνεται. Κι όμως, το Υποκείμενο αυτοπεριορίζεται τελεσίδικα εξαιτίας της κοινωνικότητας του, αφού είναι αδιανόητο χωρίς τον κοινωνικό του περίγυρο και τις αυταπόδεικτες υποχρεώσεις του. Καλέιται να συμφιλιώσει το βασίλειο της Αναγκαιότητας με το βασίλειο της Ελευθερίας στο πλαίσιο της συνύπαρξης και συνδιάπτυξης Λόγου και Ελευθερίας-Αναγκαιότητας και δημιουργικότητας.
Θεωρώντας ο Μαρκούζε τις “αλλοτριωμένες” δυτικές κοινωνίες, των οποίων έδρεψε οπωσδήποτε τις προσφορές, επιμαρτυρεί τις αρχές του μαρξισμού, αλλά ταυτόχρονα διακηρύττει ότι “κάποιες από τις έννοιες της μαρξιστικής θεωρίας πρέπει να επανεξεταστούν”. Πέρα από τις αλλοτριώνουσες καταστάσεις και τα δεσμά τους, η τεχνολογία και η επιστήμη τίθενται στην υπηρεσία του κράτους και των γηρασμένων θεσμών, αυξάνουν την καταπίεση και δημιουργούν το νέο προλεταριάτο.
Τις μειοψηφίες των περιθωριακών και των διανοούμενων, τους αμφισβητίες και τους ασυμβίβαστους. Αυτοί θα κάνουν την επανάσταη, αφού το προλεταριάτο αφομοιώθηκε από το σύστημα που παράγει το Μονοδιάστατο Ανθρωπο. Η επανάσταση δεν θα είναι προλεταριακή. Θα συνδυάζει φολκλόρ, ερωτισμό, αισθητικοδημιουργικό πάθος και περιθωριακές τάσεις. Υπάρχει στην επαναστατική αναμονή του Μαρκούζε, του “πατέρα”, αναρχίζουσα διάθεση και αντικοινωνική προκατάληψη, όπως ημιαλογικός ρατσισμός ως αναδημιουργική έκσταση μερικών ομάδων. Διακρίνουμε επιπλέον και ποιητική διάθεση, μαζί με τις υποκειμενιστικές εκφράσεις, όπως και ίχνη εγελιανισμού.
Οι επαναστατικές ιδέες του Μαρκούζε έκανα θόρυβο, γιατί δελέασαν αναμένουσες και εξεγερμένες μειοψηφίες και γιατί δημιούργησαν ένα μεταιδεολογικό κοκτέιλ με κάποια γοητεία, που στηρίζεται στην εκλεκτική δύναμη της σύνθεσής του. Οπως και στην άρνηση του ό,τι απολαμβάνουν οι νέοι των δυτικών κοινωνιών. Με την πρώτη όμως κριτική ματιά, οι αντιφάσεις του Μαρκούθζε είναι φανερές. Πρώτα-πρώτα αναιρείται έμμεσα ο ιστορικός υλισμός, όταν υπεροτονίεται η ερωτικουποκειμενική διάσταση του ανθρώπου σε βάρος των αδήριτων οικονομικών “όρων”. Βέβαια, ο Μαρκούζε συνειδητοποίθησε τις αδυναμίες και τις συνέπειες του ιστορικού υλισμού, αλλά παρέμεινε παράδοξα προσδεμένος στο άρμα του, έστω και ως αιρετικός.
Στη συνέχεια, η αναρχίζουσα διάθεση και το πνεύμα της γενικής αμφισβήτησης καθιστά αδύνατη την ισχύ κάθε μελλοντικού θεσμού, ο οποίος με τη σειρά του θα γίνει καταπιεστικός. Το Υποκείμενο, όπως το εκλαμβάνει ο Μαρκούζε, δύσκολα συμβιβάζεται με οποιοδήποτε κοινωνικό processus, έστω και επαναστατικό.
Που είναι, λοιπόν, η Επανάσταση; Η νέα Επανάσταση των μειοψηφιών; Μάταια αναμένεται. Οι φολκλορικές ιαχές επαναστατικού πυρετού μοιάζουν κατά βάθος με ναρκωτικά που αυτοικανοποιούν ως ρέμβη, χωρίς ωστόσο να μπορούν να φωτίζουν το είναι του κοινωνικού γίγνεσθαι. Απαιτείται νηφαλιότητα, οξυμμένο πνεύμα και “απόσυρση” από τις θνήσκουσες ιδεολογίες, οι οποίες στη μέθη του προμηθεισμού τους, νόμισαν πως θα ελευθερώνουν τους καταδυναστευόμενους….

ΠΗΓΗ

Οι εμίρηδες και οι…κακομοίρηδες


qatar-doha

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήρθε σήμερα στην Αθήνα για να πει «καλά λόγια» αλλά και για να διερευνήσει τα περιθώρια επενδύσεων στην Ελλάδα από γαλλικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Γάλλου Προέδρου, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Διότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι ένας σκοτεινός λαβύρινθος και μόνο όποιος έχει διάθεση να αναμετρηθεί με τους «μινώταυρους» της ελληνικής κακοδαιμονίας μπαίνει σε αυτόν. Θα πρέπει να είναι ή τρελός ή μαζοχιστής.
Για το ζήτημα των επενδύσεων, είναι χαρακτηριστικό το πώς έχει εξελιχθεί η σχέση με τους Καταριανούς. Ενώ το Κατάρ μπήκε στη ζωή μας «μετά βαΐων και κλάδων» καταφέραμε να τους κάνουμε να θέλουν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους και να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από τη μια επένδυση μετά την άλλη. Θυμηθείτε τον Αστακό, θυμηθείτε το Ελληνικό και το «κερασάκι στην τούρτα» η απόσυρση του ενδιαφέροντος για την αγορά ενός συμπλέγματος νησιών κοντά στην Ιθάκη.
Διάβαζα μάλιστα πως ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ, ανακοινώνοντάς την απόσυρση του ενδιαφέροντος για το νησί Οξυά, που βρίσκεται ανάμεσα σε Ιθάκη και Κεφαλονιά, μετέφερε ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τον Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό. Τι έλεγε το μήνυμα; «Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές».
Ο εμίρης του Κατάρ είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για ακόμη δύο νησιά του συμπλέγματος των Εχινάδων αλλά διαπίστωσε πως δε μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια, καθώς υπάρχουν δασικές εκτάσεις. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν ιδιαίτερα ομιχλώδες με αποτέλεσμα αντί για επενδύσεις να φύγει… τρέχοντας.
Για όλα τα νησιά ο εμίρης είχε καταβάλει προκαταβολές όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Δήμαρχος της Ιθάκης. Ωστόσο η γραφειοκρατία των αδειών της πολεοδομίας, των δασαρχείων, των Υπουργείων και πάει λέγοντας, έκανε τους Καταριανούς για άλλη μια φορά να τα βροντήξουν και να φύγουν. Δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να συνθηκολογήσουν με τους παραλογισμούς του ελληνικού δημοσίου που για το ίδιο πράγμα έχει πενήντα νόμους, εκατό υπουργικές αποφάσεις και διακόσιες εγκυκλίους.
Πράγμα που σημαίνει ότι κάθε γραφειοκράτης μπορεί να τα ερμηνεύει όλα αυτά κατά το δοκούν ή να τα ερμηνεύει κατά το συμφέρον της τσέπης του ή να μην κάνει απολύτως τίποτα προφασιζόμενος πως η μια διάταξη αναιρεί την άλλη.
Οι Καταριανοί ήλθαν, είδαν και απήλθαν. Άλλωστε και από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στη χώρα τους είχαν βγάλει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Διότι μεγάλο μέρος της ομάδας των επιχειρηματικών που συνόδευε τον πρωθυπουργό, ήταν εκεί απλά για να είναι. Τους ένοιαζε περισσότερο να «ζυμώνονται» με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, παρά να κάνουν καμιά συνάντηση για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών.
Κάθε έξυπνο μάτι (και οι Καταριανοί δεν είναι χαζοί) καταλάβαινε πως πολλοί από αυτούς που μπήκαν στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο δεν είχαν κάποια σοβαρή πρόταση και απλά πήγαν για να έχουν την ευκαιρία να είναι «κοντά στον Σαμαρά».
Από τη μια λοιπόν υπάρχει η γραφειοκρατική τρέλα του δημοσίου και από την άλλη ένας ιδιωτικός τομέας στον οποίο ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έχει εμπεδωμένη τη νοοτροπία της πρόσβασης στο κρατικό «γκουβέρνο» και πέραν τούτου ουδέν.
Η Ελλάδα έγινε και εξακολουθεί να είναι μια χώρα εχθρική στις επενδύσεις γιατί εξόντωσε την επιχειρηματική τάξη που είχε όραμα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ελληνικής παραγωγής και την υποκατέστησε με τη νομενκλατούρα των γραφειοκρατών και των κρατικοδίαιτων προμηθευτών.
Ό,τι και να πει λοιπόν ο Ολάντ, μικρή σημασία θα έχει. Διότι τελικά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει κάποιος προϊστάμενος πολεοδομίας ή κάποιος σύμβουλος του Υπουργού. Και τα δυσάρεστα νέα για μας είναι πως δεν υπάρχουν ούτε πολλοί τρελοί, ούτε πολλοί μαζοχιστές σε αυτό τον κόσμο.
Ας υπομείνουμε λοιπόν την κακομοιριά μας.
ΥΓ: Τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να πει πως η κρατική γραφειοκρατία κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές. Είναι πρόσφατο το περιστατικό της απόπειρας δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου στη Βιομηχανική Περιοχή Βαμβακιάς Ελευσίνας, σε μια ζώνη όπου βρίσκονται εγκατεστημένες από το 1960, περίπου τριάντα μεταποιητικές επιχειρήσεις, μερικές εκ των οποίων είναι νευραλγικού χαρακτήρα και εξαγωγικού προσανατολισμού. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ αρχικά ενέκριναν το φάκελο για την επένδυση, εν συνεχεία εντελώς αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα κάτι τους «τσίμπησε» και «άλλαξαν γνώμη». Ζημιά και για τους επενδυτές που σπατάλησαν χρόνο και χρήμα, ζημιά και για την περιοχή που έχει ανεργία στο «κόκκινο».

rizopoulospost.com/

Οι Anonymous διέρρευσαν 600.000 λογαριασμούς δημοφιλούς ιστοσελίδας του Ισραήλ


Anonymous  Οι Anonymous διέρρευσαν 600.000 λογαριασμούς δημοφιλούς ιστοσελίδας του Ισραήλ  

Περίπου 600.000 λογαριασμοί φαίνεται πως έχουν κλαπεί από τους Anonymous μετά την παραβίαση του site Walla!, μιας εκ των δημοφιλέστερων ιστοσελίδων του Ισραήλ.
Οι hackers διέρρευσαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς MD5 hashes και<…>
άλλα στοιχεία σε 93 posts στο Pastebin. Η σελίδα Walla! δεν έχει επιβεβαιώσει την παραβίαση.
Το εργαλείο ελέγχου ασφάλειας PwnedList φαίνεται πως έχει εντοπίσει την παραβίαση, η οποία φαίνεται πως συνδέεται με την εκστρατεία hacking των Anonymous κατά του Ισραήλ. Ο διευθύνων σύμβουλος της PwnedList αναφέρει: «Νωρίτερα εντοπίσαμε μια παραβίαση της ιστοσελίδας walla.co.il που έμοιαζε μικρή, αλλά τώρα συνειδητοποιούμε ότι είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι νομίζαμε.»

Βουτιά θανάτου από την πεζογέφυρα στη Νερατζιώτισσα

Βουτιά θανάτου από την πεζογέφυρα στη Νερατζιώτισσα 
Σοκαρισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι είδαν στις 11:15 έναν άνδρα να πηδάει από την πεζογέφυρα στη Νερατζιώτισσα και να πέφτει στις γραμμές του τρένου, την ώρα που ο συρμός πλησίαζε. Ο οδηγός κατάφερε και ακινητοποίησε το τρένο.
Ο 70χρονος άντρας έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα από την πτώση, ωστόσο ήταν ακόμη ζωντανός όταν το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο ΚΑΤ.

Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της Αθήνας Πηγή: Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της Αθήνας  
Ενταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 12.000 άτομα και η κεφαλή της οποίας έχει φθάσει στο Σύνταγμα.
Το κέντρο της Αθήνας είναι ακόμη κλειστό, ενώ λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε ένταση στα Προπύλαια στο ύψος Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λο, όταν, λίγο πριν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, στο ύψος της Κριεζώτου, ρίχθηκαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ η ένταση συνεχίστηκε με πετροπόλεμο.
Νωρίτερα, στην οδό Χαλκοκονδύλη, άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW, ρίχνοντας εύφλεκτο υγρό, η οποία όμως σβήστηκε αμέσως από τους παριστάμενους.
Το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό από το Χίλτον έως τη συμβολή Πατησίων και Αλεξάνδρας. Ολοι οι περιφερειακοί δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο είναι επίσης κλειστοί. Κλειστοί είναι, επίσης, οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Μοναστηράκι και Ακρόπολη.

«Μειώνονται τα εφάπαξ των ναυτικών»

Από τρία έως και τέσσερα χρόνια απαιτούνται πλέον προκειμένου να καταβληθούν τα εφάπαξ στους συνταξιούχους ναυτικούς, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ περικόπτονται σημαντικά τα σχετικά ποσά...


Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ενημερώθηκε κατόπιν εορτής για το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του Ταμείου Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και Κατώτερων Πληρωμάτων.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, το Μνημόνιο Κατανόησης παραγνωρίζει το γεγονός ότι το Ταμείο Πρόνοιας των ναυτικών χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των ναυτικών χωρίς τη συμμετοχή της εργοδοσίας ή το κράτους, ενώ το ύψος των παροχών τους είναι σε αναντιστοιχία με τις εισφορές που καταβάλλονται.

Bloomberg: 15 χρόνια παράταση στη χρεωκοπία για την Ελλάδα


 

Μια ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg έχει να κάνει με την περίπτωση να υπάρξει ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο. Για την ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη, αλλά και για τις πολιτικές ισορροπίες που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν στο μέλλον, υπό το  πρίσμα της οριστικής αποτροπής ενός μοιραίου Grexit. Όπως άλλωστε ξεκάθαρα τονίζει το Bloomberg στην ανάλυσή του, η Ελλάδα έχει εξαιρετικά περιορισμένο μεσοπρόθεσμο χρέος επί του οποίου μπορεί να χρεοκοπήσει, μετά το “κούρεμα” του Μαρτίου του 2012, που αφορούσε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την απόφαση των διεθνών πιστωτών της Αθήνας τον Δεκέμβριο να επεκτείνουν για άλλα δεκαπέντε χρόνια το χρονικό διάστημα ωρίμανσης των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους. Κάτι που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, μπορεί δυνητικά να απασχολήσει και πάλι τις αγορές μονάχα μετά από 15 χρόνια.
Σύμφωνα με το Bloomberg η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, δεν θα προσφέρει το “βραβείο” της άμεσης επιστροφής στις αγορές, ώστε να αρχίσει σταδιακά η Αθήνα να δανείζεται και πάλι απευθείας, χωρίς να είναι αποκλειστικά εξαρτημένη από τα χρήματα του μηχανισμού στήριξης του Μνημονίου.
Το διεθνές πρακτορείο αποδίδει εύσημα στην τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το γεγονός ότι αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται δρακόντεια αλλά απαραίτητα μέτρα, προσθέτει ωστόσο ότι είναι πιθανό τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής διάσωσης της χώρας να τα καρπωθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. “Στην περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει, μετά το πλεόνασμα, να επιστρέψει στις αγορές, καθώς τότε δεν θα ακούγεται ιδιαίτερα πειστικό το επιχείρημα της λιτότητας για να πληρώνονται τα χρέη προς τους δανειστές, και μόνο”, σχολιάζει το Bloomberg, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει τη ρητορική της παύσης πληρωμών προς τους δανειστές της Ελλάδας.
To ρεπορτάζ καταλήγει με τη διαπίστωση ότι κανείς δεν μπορεί επί της ουσίας να προδικάσει το πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες σε μια τέτοια περίπτωση, και προσθέτει ότι θα είναι καταστροφική επιλογή να εγκαταληφθεί η σημερινή πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι δομικά, και απαιτείται πλεόνασμα χρόνου για να ξεπεραστούν.

polispress.gr

Κατάσχεση μισθού στον Όμιλο ΟΣΕ απο την εφορία για χρέος 1800 Ε!

 
Το είδαμε και αυτό ! (Το εξοφλητικό μας το έστειλε ο συνάδελφος ).
Για χρέος 1800Ε και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση απο την εφορία , παρακρατήθηκε απο συνάδελφο το 25% της εξόφλησης Φεβρουαρίου (25 % πάνω απο τα πρώτα 1000 Ε μεικτά).
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο , το περιστατικό συνέβη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ και ο συνάδελφος δεν
είχε ειδοποιηθεί από τις Υπηρεσίες ότι έχει έρθει κατασχετήριο από την εφορία στην εταιρεία ! 
Πραγματικά αναρωτιόμαστε πλέον σε ποια χώρα ζούμε , όταν κατάσχονται μισθοί για χρέη 1800 Ε !

Την ίδια ώρα , οι φοροφυγάδες κάνουν πάρτι , κανείς απο όσους διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τα Ομόλογα και το PSI δεν έχει πληρώσει , το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου πέρασε στις καλένδες και πόσα άλλα ακόμα....

Όταν γράφουμε για το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα κάποιοι ίσως μας λένε γραφικούς .
Σε αυτούς αφιερώνουμε και το σημερινό περιστατικό που είδαμε με τα μάτια μας.

ΠΗΓΗ

Κοινωνική καταστροφή αν συνεχιστεί η λιτότητα


 

Κοινωνική διάσταση παίρνει πλέον η οικονομική κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με κορυφαίους αξιωματούχος του γερμανικού  ινστιτούτο πολιτικών ερευνών Friedrich-Ebert-Stiftung.
«Η αποδυνάμωση του κοινωνικού ιστού στον ευρωπαϊκό Νότο έχει μεγάλες επιπτώσεις όχι μόνο στις χώρες αυτές αλλά και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνοντας τις πιέσεις τόσο προς τα εργατικά συνδικάτα, όσο και στα αριστερά κόμματα», διαμηνύουν οι Klaus Busch, Christoph Hermann, Karl Hinrichs και Thorsten Schulten, αξιωματούχοι του Friedrich-Ebert-Stiftung.
Όπως εξηγούν, τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στον ευρωπαϊκό Νότο, στόχος των οποίων είναι η ανάσχεση της κρίσης, παρά τις διαβεβαιώσεις, τελικά έριξαν την Ευρωζώνη ξανά στην ύφεση.
Συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι του ινστιτούτο αναφέρουν ότι η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία ουσιαστικά είναι μια επίθεση σε μισθούς, κοινωνικές υπηρεσίες και δημόσια ιδιοκτησία.
Η ανάλυσή των  Klaus Busch, Christoph Hermann, Karl Hinrichs και Thorsten Schulten δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει μια νέα μορφή παρεμβατισμού στη μισθολογική πολιτική – το Σύμφωνο «Euro Plus» και το «Six Pack» – τα οποία έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένες παρεμβολές στα συστήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων των χωρών GIPS  (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία.Ισπανία)
Και διαπιστώνουν, αναφερόμενοι στο δημόσιο τομέα: Ελλάδα και Πορτογαλία υπέβαλαν τις μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Συγκεκριμένα στο δημόσιο τομέα, λόγω των μέτρων λιτότητας, οι μισθοί έχουν περικοπεί κατά 20% στην Ελλάδα, κατά 10% στη Πορτογαλία,  στην Ισπανία κατά 5.9% και στην Ιταλία κατά 2,6%.  Αναφορικά με τις συντάξεις,  η Πορτογαλία έκανε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό της σύστημα το 2007 ενώ η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία το 2010. Αυτές όμως τις αλλαγές οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ τις έκανα πριν από δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με το  Friedrich-Ebert-Stiftung, οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στα ασφαλιστικά συστήματα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου θα έχουν άκρως αρνητικές συνέπειες, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, το γερμανικό ινστιτούτο παραδέχεται πως η Ελλάδα είναι κυρίως η χώρα εκείνη από την οποία έχει ζητηθεί η πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας της.
Και καταλήγουν «Εάν η Ευρώπη ακολουθήσει το δρόμο της λιτότητας και κατά το 2014 -2015 τότε η πραγματικότητα θα είναι μια: Και θα είναι τρομακτική: Θα αφορά στην πλήρη καταστροφή του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου δημοκρατίας».

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα


Μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τα μέτρα λιτότητας.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στην Καμάρα και στην Αγία Σοφίας. Πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕΤΑΛ διαμαρτύρονται για τη σκληρή πολιτική της κυβέρνησης, τις απολύσεις και την ανεργία.









Φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται σήμερα στο κέντρο και πιο συγκεκριμένα στην Αγίας Σοφίας. Αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία που θα κατευθυνθεί προς Τσιμισκή, Βενιζέλου και θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.
Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί και ιδιώτες γιατροί μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού. Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.


Βέροια
Την πορεία ξεκίνησαν οι αγρότες της Ημαθίας με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα που έκαναν πορεία στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου και από πίσω δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, οδηγοί ταξί και αρκετοί άλλοι.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player




Τρίκαλα
Ικανοποιητική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Οι κάτοικοι της περιοχής για άλλη μια φορά εναντιώθηκαν στη κυβερνητική πολιτική και στις επιταγές των Μνημονίων και της Τρόικας, που φέρνουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στα όρια, όχι μόνο της φτώχειας, αλλά της εξαθλίωσης.




Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, Ντίνα Δήμα, στην ομιλία της στάθηκε στην ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής και ζήτησε με δραματικό τρόπο από τη Κυβέρνηση να πάψει να επιβαρύνει συνεχώς τα μεσαία και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.





Οι απεργοί έφτασαν μέχρι την Π.Ε. Τρικάλων όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.


Πάτρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι πορείες διαμαρτυρίας στην Πάτρα. Από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το Εργατικό Κέντρο.




Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου, ενώ ΑΔΕΔΥ και πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Αγρότες παίρνουν μέρος στην πορεία του ΠΑΜΕ με τα αγροτικά τους.


Έσπασαν περιπολικό στο κέντρο του Ηρακλείου





Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές και αναποδογύρισαν περιπολικό που βρισκόταν στην Γερωνυμάκη κοντά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία.





Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο, ενώ η πορεία είναι σε εξέλιξη. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται μέλη του Εργατικού Κέντρου ενώ προπορεύονται αγρότες. Ακολουθούν φοιτητές και Σωματεία εργαζομένων.

Με πληροφορίες από seleo.gr, thousandnews.gr, laikoyra.gr, trikalavoice.gr, thebest.gr, patrastimes.gr, flashnews.gr, creteplus.gr


ΠΗΓΗ

Την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ προανήγγειλε εμμέσως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης



Την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Αστικά Μέσα Μεταφοράς προανήγγειλε εμμέσως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας γραπτώς σε αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Χρίστου Δήμα που αφορούσε τη γραμμή του προαστιακού Κιάτο/Αεροδρόμιο/Πειραιάς.

«Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 θα επανεξετασθούν στοιχεία της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρινίζει πως «η επανεξέταση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αφετέρου την ανάγκη οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν πλέον υπό τον όρο της βιωσιμότητας, η οποία αποτελεί τη μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Σημειώνεται πως ο Κ. Χατζηδάκης στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε μεταθέσει για τον Οκτώβριο του 2013 το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση το Μάρτιο, όπως αρχικά προβλεπόταν, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην απαιτηθεί αύξηση ούτε τον Οκτώβριο του 2013» είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Συλλαλητήρια και πορείες




από την τηλεόραση της Ζούγκλας όλες οι κινητοποιήσεις

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ναυτεργάτες κατεβαίνουν σήμερα σε 24ωρη γενική απεργία απαντώντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, επαγγελματικών - κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών φορέων.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οικοδόμοι και οι τραπεζικοί υπάλληλοι.



Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 10.30 με συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, με μαζική συμμετοχή των πολιτών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν πορείες που -όσον αφορά την Αθήνα- θα καταλήξουν στο Σύνταγμα.




(Πλακάτ στην Κοραή)

Τα κύρια σημεία συγκέντρωσης των εργαζομένων είναι το Πεδίον του Άρεως, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική εκδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (11.00), η Ομόνοια όπου θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ (10.30), η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και της Κλαυθμώνος. Στις 11.40 ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ.


(Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια η Αλέκα Παπαρήγα)

Ρεπόρτερ και συνεργεία της τηλεόρασης της Ζούγκλας βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και καλύπτουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες με απευθείας συνδέσεις.



video platformvideo managementvideo solutionsvideo player  
Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στην Ομόνοια

Αγρότες παρέταξαν δύο τρακτέρ στην πλατεία Ομονοίας σήμερα το πρωί προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.



Στο σημείο έσπευσαν γερανοφόρα οχήματα της τροχαίας για να απομακρύνουν τα τρακτέρ, προκαλώντας την αντίδραση των αγροτών, οι οποίοι είχαν λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς.



Αυτή την ώρα αγρότες και μέλη του ΠΑΜΕ είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ομονοίας ενώ στο σημείο παραμένουν και τα τρακτέρ.



Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

  • Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.
  • Οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
  • Οι ναυτεργάτες συμμετέχουν επίσης στην απεργία.
  • Το μέτρο της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έχει αρθεί, ως εκ τούτου το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά (σ.σ. Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα εκτελούνται δρομολόγια).
Να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις των δρομολογίων και αλλαγές των πτήσεων λόγω στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) από τις 06:00 έως 10:00 και 17:00 έως 21:00.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ανάκληση της επιστράτευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία, αλλά και να δοθεί τέλος στη «βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων».



Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό

Έκλεισαν από τις 10.00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και τη λήξη των συλλαλητηρίων.

Οι συνδικαλιστές οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:


«H απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών αποτελούν το βασικό στόχο και διεκδίκηση της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου. Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ανεργία, για να υπάρξουν δουλειές για όλους, για να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διεκδικούμε αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση τιμών, απαγόρευση απολύσεων και όχι απεργιών.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές, που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην κρίση. Όσο αυτές οι πολιτικές συνεχίζονται τόσο θα συνεχίζεται και ο αγώνας».

ΠΗΓΗ

Πλήρωσε με 2.770 κέρματα τις κλήσεις του!


 

Με ένα… τσουβάλι κέρματα προσήλθε χθες το πρωί στις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου ένας 45χρονος επιχειρηματίας, προκειμένου έτσι να εξοφλήσει δύο κλήσεις παράνομης στάθμευσης από την δημοτική αστυνομία, οι οποίες είχαν βεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια!
Ο υπάλληλος του Δήμου της Ρόδου, που παρέλαβε τις τσάντες με τα 2.770 κέρματα, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν ο συμπολίτης μας τον ενημέρωσε ότι στις τσάντες αυτές βρίσκονταν τόσες χιλιάδες κέρματα, που αντιστοιχούν στο ποσό των 60 ευρώ (!) στο οποίο ανέρχονταν τα δύο πρόστιμα.
 
Τα χρήματα αυτά, αντιστοιχούσαν: 
 
Σε 1.350 κέρματα των δύο λεπτών 
950 κέρματα του ενός λεπτού και 
470 κέρματα των πέντε λεπτών αντίστοιχα. 
 
«Οι παραβάσεις αυτές που βεβαιώθηκαν» είπε ο επιχειρηματίας, «ήταν άδικες και παράτυπες. Στο αυτοκίνητο που βεβαιώθηκαν, υπήρχε ειδική κάρτα ελευθέρας η οποία δεν ήταν τοποθετημένη εκείνες τις μέρες. Όταν στη συνέχεια έγινε η επίδειξη της κάρτας, σε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της Ρόδου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον τότε αντιδήμαρχο, ότι η υπόθεση θα τακτοποιηθεί».
 
Πηγή: Ροδιακή

Σοκ για επιχειρηματία που προσπάθησε να κάνει ανάληψη μέσω e-Banking


 

Ένας 42χρονος Τρικαλινός επιχειρηματίας, υπέστη σοκ σήμερα το πρωί, όταν επιχείρησε με ηλεκτρονικό τρόπο (e-banking) να κάνει ανάληψη χρημάτων, προκειμένου να πληρώσει τρέχουσες οικονομικές του υποχρεώσεις.
Ο επιχειρηματίας διαπίστωσε πως ο τραπεζικός του λογαριασμός, όχι μόνο δεν μπορούσε να του δώσει χρήματα, αλλά είχε και… αρνητικό πρόσημο με οφειλή που ανερχόταν στις 16.139,64 ευρώ.
 
Προφανώς στον τραπεζικό λογαριασμό μπήκε… «χέρι» της Δ.Ο.Υ. για οφειλές του συγκεκριμένου επιχειρηματία, χωρίς όμως να ενημερωθεί νωρίτερα για αυτό.
 
Η περίπτωση αυτή, δείχνει πως πλέον για οφειλές προς το κράτος, υπάρχουν τα νέα δεδομένα, όπου θα δεσμεύονται τραπεζικές καταθέσεις αυτομάτως με εντολή της Δ.Ο.Υ., ανοίγουν αυτομάτως τραπεζικοί λογαριασμοί και κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι έχει χρήματα στην άκρη για «μια δύσκολη στιγμή».
 
Πηγή: trikalanews.gr

Ραντεβού στο Ναδίρ

Το γυαλί που καλύπτει την τηλεοπτική δημοκρατία δεν είναι αλεξίσφαιρο αντιθέτως όσο περνάει ο καιρός και όλοι αυτοί, που πριν ένα χρόνο κρυβόταν σε τρύπες φοβούμενοι την καθαρή οργή του λαού και τώρα αφήνουν την γλώσσα τους να γίνεται πιο αναιδής από πριν, αυτό το γυαλί γίνεται όλο και πιο εύθραυστο. Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.
Και εκεί, που ο θεωρών την ζωή του παιχνιδάκι στα χέρια όλων των αριστερο-δεξιο-κεντρώων πολιτικάντηδων θα νομίζει ότι όλα τελείωσαν για αυτόν, θα διαπεράσει το αόρατο σύνορο μεταξύ αυτού και του πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Θα τον λιώσει ακριβώς όπως ο πρόγονός του έλιωνε την πέτρα με το χέρι και έχτισε τούτο το σπίτι που τώρα καλείται να παραδώσει αμαχητί τα κλειδιά γιατί έτσι γουστάρει ο τηλεοπτικός δημοκράτης. Τα υλικά ανοικοδόμησης αυτής της χώρας δεν είναι κοινοτικά κονδύλια, δεν είναι Κυριακές εκλογικής αναμέτρησης, δεν είναι ιδεολογίες, δεν είναι ο αιματοβαμμένος ευρωπαϊκός πολιτισμός που προσκυνάς μπροστά του ξεχνώντας τι σού στέρησε. Τα υλικά ανοικοδόμησης που θα συλλέξεις ένα βράδυ - όπως τα άλλα τα παγερά που ζεις- είναι οι μαριονέτες που κουνάνε τα χεράκια τους μέσα στο τηλεοπτικό κουτί και φέρουν το όνομα «δημοκρατικά εκλεγμένος». Αυτές είναι η λάσπη που θα φτιάξεις και πάλι το σπιτικό που λέγεται Ελευθερία. 
Είναι σίγουρο ότι οι εξουσιαστές σου εκεί που την έφθασαν την κατάσταση δεν μπορούν να την γυρίσουν πίσω. Θεωρούν ότι πέρασαν όλα τα τεστ αντοχής με εσένα ως όχημα να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο χωρίς έλεος και σιγούρεψαν ότι μέχρι εκεί μπορεί να φθάσει ένας οργισμένος, απογοητευμένος, νικημένος πολίτης αυτής της χώρας. Κάθε φορά που εσύ έχανες έδαφος στις μάχες για τα καταπατημένα σου δικαιώματα, άλλοτε με την στρατηγική του συστήματος των πολιτικών αναχωμάτων με την ταμπέλα «Αριστερός» και άλλοτε με την ιδέα ότι είσαι μόνος απέναντι σε μυριάδες, αυτά τα ανθρωπάρια δυνάμωναν, ενώ την ώρα που εσύ σκεφτόσουν να βάλεις τέλος στην ζωή σου, έτριβαν τα χέρια τους όλα μαζί. Όλα μαζί, ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου. Κάθε απόγνωση και ένα ποσοστό παραπάνω στις πληρωμένες τους δημοσκοπήσεις. Δεν κονταροχτυπιούνται για σένα αλλά με προστασία εσένα.
Σε πέρασαν από πολλά κρας τεστ και για αυτό με την σιγουριά πλέον ότι μέχρι εδώ ήσουν, παίρνουν πόζα πίσω από την οθόνη και σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Σε κάνουν να νιώθεις ένοχος. Ένοχος για την ζωή που έζησες, για τα όνειρα που έκανες, για το σπίτι που έφτιαξες, για τα ταξίδια που έλεγες ότι θα πας, για τις αγωνίες που πέρασες, για τις δημιουργίες σου, για τα ιδρωμένα μεροκάματά σου, ακόμα και για τα παιδιά που γέννησες. Σε βάζουν με τους απάνθρωπους νόμους να απολογείσαι μπροστά στον κάθε γκρίζο δημοσιοϋπαλληλίσκο επειδή ακόμα ζεις και δεν έχεις περάσει θηλιά στο λαιμό σου. Ένοχος που αναπνέεις, ένοχος που αυτοκτόνησες. Ένοχος που ουρλιάζεις, ένοχος που μένεις σιωπηλός. 
Όλα όμως θα φθάσουν στο τέλος ακριβώς την στιγμή που αυτοί θα ολοκληρώσουν το σχέδιο που δουλεύουν δεκαετίες και που ο κάθε μη συμβιβασμένος πολίτης θα τα έχει χάσει όλα. Θα είναι η στιγμή που θα κατανοήσουμε όλοι μας ότι οι απειλές τις οποίες δεχόμασταν από ανθρώπους που για μεροκάματο είχαν το ξέσκισμα της δικής μας ζωής με την κομματική δημοκρατία τους για αντιπερισπασμό, ήταν μόνο μία σαπουνόφουσκα. Άγνωστο γιατί θα πρέπει να φθάσεις στο Ναδίρ των αντοχών σου για να κατανοήσεις ότι τζάμπα τα έχασες όλα, και όσα δημιούργησες αλλά περισσότερο τα πολύτιμά σου χρόνια που πέρασαν σαν ζάρια όχι στα δικά σου χέρια μα στα αδούλευτα χέρια καταστροφέων ζωών. Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ανίκητο απέναντι, υπήρχε μόνο ένα τηλεοπτικό είδωλο που νόμιζες ότι είναι άθραυστο και αδιαπέραστο από την οργή σου. Ένα πραγματικό Τίποτα ντυμένο με κουστουμάκι, πληρωμένο με πακέτα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα, ένας άδειος τενεκές που για να υπάρχει θα έπρεπε εσύ να πιστέψεις ότι ήταν τα Πάντα.
Όταν θα διαπεράσει, λοιπόν, το χέρι σου την οθόνη και θα πιάσεις τον λαιμό αυτού που νομίζει ότι νίκησε, όταν θα συνθλίψεις μέσα στην χούφτα σου αυτή την ξύλινη προγραμματισμένη μαριονέτα θα καταλάβεις ότι τα Πάντα σε αυτό το παιχνίδι, ακόμα και τη ζωή αυτής της ξύλινης, άψυχης πολιτικής κούκλας, δεν τα κινούσε κανείς άλλος παρά μόνο Εσύ. 

Οι Δήμοι που θα κάνουν προσλήψεις


Οι Δήμοι που θα κάνουν προσλήψεις


Σε 1.200 προσλήψεις (διοικητικοί υπάλληλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές,γιατροί, φαρμακοποιοί, γεωπόνοι, και προσωπικό καθαριότητας) σε επτά κοινωνικές δομές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τα Κοινωνικά Φαρμακεία κτλ.) προχωρούν οι δήμοι μέσω του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στους δήμους είτε στις συνεργαζόμενες με τους ΟΤΑ μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να μάθουν για τις διαδικασείς και την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.
Αναλυτικά οι θέσεις:
Αθηναίων: 28 θέσεις (με τη σύμπραξή του Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου «Κλίμακα»).
Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού: 21 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ομίλου για την UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης).
Αχαρνών: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εταιρείας Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων ομογενών «Νόστος»).
Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Φυλής: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εταιρείας Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος»).
Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης -Υμηττού: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της «Aνοδος»).
Αγίου Δημητρίου και Αλίμου: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Άνοδος»).
Ιλίου: 21 θέσεις ( με την σύμπραξη του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Πειραιά: 37 θέσεις (με την σύμπραξη του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων)
Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ομίλου για τη UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων).
Ασπρόπυργου-Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας: 40 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού και Ερευνητικού Κέντρου Αθηνών).
Ζωγράφου και Καισαριανής: 40 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού και Ερευνητικού κέντρου Αθηνών).
Περιστερίου: 14 θέσεις (με τη σύμπραξη της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας).
Χαϊδαρίου και Αιγάλεω: 21 θέσεις(με τη σύμπραξη της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας).
Νέας Σμύρνης: 15 θέσεις (με τη σύμπραξη του «Ξένιος Ζευς»).
Ηλιούπολης: 14 θέσεις (με τη σύμπραξη της TACT Ελλάς).
Γλυφάδας: 21 θέσεις (με τη σύμπραξη της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη).
Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Λυκόβρυσης – Πεύκης: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη).
Χαλανδρίου: 17 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας – Πορεία ΑΜΚΕ).
Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα)
Σπάτων – Αρτέμιδος, Κρωπίας, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαρκοπούλου Μεσογαίας: 17 θέσεις (με τη σύμπραξη του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης«Κωστής Μπάλλας»).
Λέσβου: 13 θέσεις (με τη σύμπραξη της«Ηλιακτίδα» ΑΜΚΕ).
Αγρινίου: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη της «Διάσταση» Κοινωνική Επιχείρηση Αστική Εταιρεία).
Πάτρας: 21 θέσεις (με τη σύμπραξη της «Στήριξη» ΑΜΚΕ).
Ιωαννίνων: 20 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης).
Λάρισας: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Δράσης «Ανθρωπομανία»).
Τρικκαίων: 27 θέσεις (με τη σύμπραξη των Γιατρών του Κόσμου).
Κέρκυρας: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη του Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου «Κλίμακα»).
Νεάπολης – Συκεών: 24 θέσεις (μετη σύμπραξη του Κέντρου Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών – Εργάνη).
Κορδελιού – Ευόσμου: 17 θέσεις (με τη σύμπραξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων ΡΟΜ).
Σερρών: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Νομού Σερρών).
Παύλου Μελά: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Νέων).
Θεσσαλονίκης: 40 θέσεις (με τη σύμπραξη της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Νέων).
Χανίων: 24 θέσεις (με τη σύμπραξη του «Ξένιος Ζευς»).
Ηρακλείου: 33 θέσεις (με τη σύμπραξη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών«Ζωοδόχος Πηγή»).

"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν "live" την εκπομπή "Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ" Με τoν Γιάννη Κιούση...

"VIDEO" Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν "live" την εκπομπή Παρακολουθείστε την συνέντευξη "Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ" Με τoν Γιάννη Κιούση...










Α - ΜΕΡΟΣ





Β - ΜΕΡΟΣ





Γ -ΜΕΡΟΣ