EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

(Βίντεο) Πληθυσμός σε καταστολή

Αντικαταθλιπτικά: η νέα μάστιγα της εποχής μας. Ενας θαυμάσιος τρόπος να κρατάς έναν πληθυσμό σε καταστολή, απόλυτα ταιριασμένος με τις υπόλοιπες μεθόδους ήπιας προπαγάνδας. Έχουν γίνει μόδα πλέον σε δόξα των προβλέψεων του Άλντους Χάξλευ που περιέγραψε πριν αρκετές δεκαετίες στο βιβλίο του “Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος” την επερχόμενη φαρμακευτική δικτατορία.

Οποιαδήποτε απολύτως ανθρώπινη αντίδραση όπως θλίψη, θυμός, στεναχώρια, πένθος, άγχος, αλλά και χαρά ακόμα, θεωρείται ασθένεια και πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά. Οι γιατροί μοιράζουν τα χάπια σαν τσίχλες χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι ζημιά προκαλούν. Έχω δει ανθρώπους που δίνουν ο ένας στον άλλο αντικαταθλιπτικά σαν τα τσιγάρα. Στεναχωριέσαι; Έλα μωρέ, πάρε ένα χάπι. Αγχώνεσαι για τις εξετάσεις; Πάρε άλλο. Δεν μπορείς να κοιμηθείς; Άλλο μπουκάλι. Το χειρότερο έγκλημα είναι αυτό που γίνεται με τα παιδιά από το νηπιαγωγείο. Το παιδί είναι πολύ ήσυχο ή πολύ ανήσυχο, συνεπώς κάτι δεν πάει καλά. Δώστου τα χάπια με τη σέσουλα. Αν γλιτώσει από τα δεκάδες εμβόλια, θα πάει από αντικαταθλιπτικά.

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας . Κατάθλιψη παντού και χιλιάδες αυτοκτονίες. Ασφαλώς, οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι πάνω απ’ όλα κρατικές δολοφονίες. Όμως, συνεχίζω ν’αναρωτιέμαι πώς επί κατοχής, που οι άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα στον δρόμο, δεν υπήρχαν τόσες αυτοκτονίες και τώρα είναι καθημερινό φαινόμενο. Και μάλιστα με τον πλέον βίαιο και κάθε άλλο παρά γρήγορο και εύκολο τρόπο: τον απαγχονισμό. Αυτό δείχνει μια έντονη επιθετικότητα που στους μεν εφήβους στρέφεται προς τα έξω με δολοφονικές επιθέσεις, στους δε ενήλικες προς τα μέσα . Η φυσική, προαιώνια, γονιδιακά τυπωμένη αντίδραση του ανθρώπου στην απειλή είναι η άμυνα και η επίθεση μέχρις εσχάτων. Δεν είναι να πάει να κρεμιέται ή ν’ αυτοπυρπολείται. Ειδικά οι Ελληνες, με την γνωστή μεσογειακή νοοτροπία και τα εγκλήματα τιμής, δεν είχαν ποτέ τέτοιες πρακτικές.

Είναι σαφές ότι μέλη της παγκόσμιας εγκληματικής ελίτ έχουν καταφέρει, μέσα από φαρμακευτικούς μηχανισμούς που βασίζονται στην γονιδιακή έρευνα, να ελέγξουν αυτήν την ψυχολογική διαδικασία του ίδιου του βασικού ένστικτου επιβίωσης και να την στρέψουν ενάντια στο άτομο, αφήνοντας ασφαλείς και απαλλαγμένους από αντιδράσεις τους πραγματικούς κοινωνικούς και οικονομικούς εγκληματίες. Θα αντέτεινε ίσως κανείς ότι πάντα υπήρχαν αυτοκαταστροφικές τάσεις και αυτοκτονίες ειδικά στους νέους που δεν υπολογίζουν και πολύ την ζωή τους και τους κινδύνους. Αυτό που βλέπουμε, όμως, σε κοινωνικό επίπεδο πλέον δεν είναι το παραπάνω φαινόμενο.

Θα καταθέσω εδώ την προσωπική μου μαρτυρία από περίπτωση γνωστού μου ατόμου με ιστορικό ψυχολογικών διαταραχών, που απαγχονίστηκε μετά από χορήγηση πειραματικών ψυχοφαρμάκων, προερχομένων από τις ΗΠΑ, που του δόθηκαν από ψυχίατρο, ο οποίος έβαλε μάλιστα το άτομο αυτό να υπογράψει ότι δοκιμάζει τα φάρμακα με δική του ευθύνη!

Οι χιλιάδες αυτοκτονίες είναι δυστυχώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από αυτές υπάρχουν ολόκληρα στρώματα πληθυσμού έρμαια της κατάθλιψης, ανίκανα για αντίδραση, υπό πλήρη φαρμακευτική καταστολή. Είναι η πιο απεχθής όψη του φοβερού κοινωνικού πειράματος που διεξάγεται σε βάρος μας.

Το πιο κάτω βίντεο, για τα πραγματικά αποτελέσματα των αντικαταθλιπτικών, είναι σύντομο, πολύ ενδιαφέρον και άκρως κατατοπιστικό.




 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ : Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ –ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ- ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: «550 ΔΙΣ ΕΥΡΩ»! ΒΙΝΤΕΟ


 
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Όταν εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι το χρέος της χώρας δεν είναι 300 δις ευρώ -όπως διατείνονται οι ολετήρες- αλλά 550 δις ευρώ, μερικοί δεν μας έπαιρναν στο σοβαρά! Ιδού όμως η
απάτη, αποκαλύπτεται από τους ίδιους τους καταστροφείς του τόπου. Του Στουρνάρα απαντώντας στον Α. Τσίπρα στην Βουλή, του ξεφεύγει ότι χρωστάμε 550 δις ευρώ στους δανειστές!
Τα χρήματα που έχουν δώσει για να καλύψουν τα χρέη των τραπεζών και τα έχουν φορτώσει όλα στον λαό, είναι 550 δις ευρώ! Ετοιμαστείτε λοιπόν σύντομα για νέα μέτρα θανάτου! Και ο Σαμαράς σήμερα είπε ότι δεν θα μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός! Όπως ακριβώς έλεγε και προεκλογικά, έτσι και τώρα θα τηρήσει την δέσμευσή του!

Όταν σας λέμε ότι αυτά τα πολιτικά σκύβαλα θα μετατρέψουν την Ελλάδα -κατ' εντολήν των δανειστών-σε Νότιο Σουδάν, να το θυμάστε. Κάτι ξέρουμε!
Ο Στουρνάρας, λέει επακριβώς προς τον κ. Τσίπρα: «Πείτε μου ποια είναι η πρότασή σας. Πάτε σε ξένες χώρες, ζητάτε, μιλάτε. Πρόταση συγκεκριμένη το τι θα κάνουμε αν βγούμε απ' το Μνημόνιο. Ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 δισεκατομμύρια που έχουμε πάρει;»!

Δείτε το βίντεο:

Σοκ: Αφήνουν 1 στους 3 μαθητές χωρίς φαγητό!



Πλέον τα φαγητό για τους μαθητές, όσο εξοργιστικό και αν ακούγεται, αποτελεί «είδος πολυτελείας»...

«Για μερικά παιδιά αυτό είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας... Οσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο.
Ακόμη και σε ένα παιδί να συμβαίνει αυτό, καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της κατάστασης» αναφέρει στο Βήμα της Κυριακής ο καθηγητής.
«Μια μέρα ένα παιδί θα πεινάει περισσότερο και κάποιο άλλο λιγότερο. Θα του δώσει το γεύμα του, θα πιει και το δεύτερο γάλα από ένα άλλο παιδί που δεν το θέλει... Κινούνται ομαδικά» συμπληρώνει ένας συνάδελφός του.
Είναι εκπαιδευτικοί από σχολεία όπου παιδιά πεινούν και βρίσκουν καταφύγιο στις δωρεές ιδρυμάτων και ιδιωτών. Ήδη ξεπέρασαν τα 1000 τα αιτήματα από δημοτικά σχολεία της Αθήνας προς το Δημοτικό Βρεφοκομείο της πόλης για μερίδες φαγητού.
Η κατάσταση στα σχολεία πάντως αποκαλύπτει μια κοινωνία που μαστίζεται από φτώχεια: σε έρευνες του ιδρύματος Νιάρχου τρεις στους δέκα μαθητές (29,32%) δηλώνουν ότι αισθάνονται επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας.
Οι «κύριοι» κυβερνώντες οδηγούν χιλιάδες μαθητές στον υποσιτισμό! Και το χειρότερο είναι ότι το γνωρίζουν...

Τηλεοπτικό «Μεγάλο Αδελφό» ετοιμάζει η Intel

Το σύστημα θα παρακολουθεί τους τηλεθεατές για να προβάλλει «εξατομικευμένα» προγράμματα και σποτ
Σάντα Κλάρα, Καλιφόρνια
Η Intel ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα νέο τμήμα που θα έχει ως αποστολή την ανάπτυξη συστημάτων και τεχνολογίας για την τηλεόραση. O γίγαντας της βιομηχανίας των υπολογιστών θα αναπτύξει αρχικά ένα σύστημα το οποίο θα παρακολουθεί τις κινήσεις και τη συμπεριφορά των ατόμων που βλέπουν τηλεόραση και αναλόγως του τι κάνουν θα τους προβάλλει τηλεοπτικά προγράμματα και διαφημίσεις που (θεωρητικώς) τους αφορούν άμεσα.
Πρόκειται για ένα σύστημα προβολής «εξατομικευμένων» προγραμμάτων και διαφημίσεων όπως έχουν ονομαστεί οι υπηρεσίες του είδους που βασίζονται σε μεθόδους παρακολούθησης τηλεθεατών και χρηστών του Internet.
Ο τηλε-Big Brother
Tο νέο τμήμα ονομάστηκε Intel Media και το πρώτο σύστημα που θα δημιουργήσει θα αποτελείται από μια κάμερα και αισθητήρες που θα παρακολουθούν τους τηλεθεατές. Στη συνέχεια ένα σύστημα επεξεργασίας των δεδομένων θα κάνει τις αναλύσεις και θα επιλέγει τις διαφημίσεις που θα προβάλλει.
«Η νέα υπηρεσία θα είναι πολύ προσωπική, θα σε παρακολουθεί, θα μαθαίνει πράγματα που σε αφορούν και τελικά θα ενδιαφέρεται για το ποιος είσαι» υποστηρίζει ο Ερικ Χάγκερς, αντιπρόεδρος του νέου τμήματος. Αν το σύστημα δει ένα ζευγάρι να παρακολουθεί τηλεόραση αγκαλιά θα επιλέξει να προβάλει σχετικές διαφημίσεις όπως, παραδείγματος χάριν, ανθοπωλεία, προφυλακτικά, πρακτορεία ταξιδιών κλπ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της Intel το σύστημα θα μαθαίνει τις προτιμήσεις των μελών μιας οικογένειας και θα δημιουργεί ένα προφίλ τους. Κάθε φορά που ένα μέλος της οικογένειας παρακολουθεί τηλεόραση το σύστημα θα το αναγνωρίζει και θα προβάλλει όχι μόνο διαφημίσεις αλλά και τηλεοπτικά προγράμματα που ταιριάζουν στο προφίλ του. «Σήμερα η τηλεόραση δεν γνωρίζει τίποτε για σένα και παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες για όλους μέσα σε ένα σπίτι» αναφέρει ο Χάγκερς.
Οπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών που θέτουν θέμα ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
 
Δεν έχει τέλος το έγκλημα που συντελείται από τους πολιτικούς ολετήρες. Φορτώνουν συνεχώς τα χρέη των τραπεζών στις πλάτες του πολύπαθου λαού. Οι αρμόδιοι υπουργοί, η Τράπεζα της Ελλάδος και ο κ. Προβόπουλος, δεν εξασφάλισαν, ως όφειλαν, την παραμικρή εγγύηση για να επιστραφούν στο Δημόσιο τα χρήματα που δάνεισαν στις Τράπεζες και βρήκαν το εύκολο θύμα: τον λαό! Την ίδια ώρα, οι αυτόκλητοι σωτήρες Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Στουρνάρας, ετοιμάζουν φορολογικές φυλακές για να χώνουν μέσα με συνοπτικές διαδικασίες όσους οφείλουν στο Δημόσιο! Ενώ, ήδη κατάσχουν μισθούς και συντάξεις πλέον των 1000 ευρώ, για χρέη προς το Δημόσιο, προχωρούν ακάθεκτοι σε κατασχέσεις ακόμη και πρώτης κατοικίας ! Οι πολιτικοί καταστροφείς του τόπου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να εισπράξουν από τις Τράπεζες τα δισεκατομμύρια των χρεών τους αλλά σκοτώνουν τις ελληνικές οικογένειες μετακυλίωντάς τα στις πλάτες τους.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ, αποκαλύπταμε τα 93 δις με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι Τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη χορήγηση καταναλωτικών-στεγαστικών δανείων. Οι Τράπεζες ενθυλάκωσαν τα δισεκατομμύρια για πάρτη τους.
Σήμερα, αποκαλύπτουμε τη συνέχεια του εγκλήματος: 140 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, διοχετεύτηκαν στο τραπεζικό σύστημα για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Μια στήριξη η οποία επιτυγχάνεται μέσω δανείων προς τους καταναλωτές κ.λ.π. Τίποτε πάλι δεν πήγε προς την πραγματική οικονομία. Μόνο το χρέος μεταφέρθηκε στον λαό. Ιδού τα πειστήρια:


1ο ΦΕΚ:
Ν.3864,21-7-2010 (άρθρο 3), 10 δισεκατομμύρια ευρώ : Το άρθρο 3 του εν λόγω ΦΕΚ σημειώνει: «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ προερχόμενο από κεφάλαια που θα αντληθούν στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ.λ.π.».


2ο ΦΕΚ
ΠΝΠ , 14-9-2011 ( άρθρο 1 ), 30 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 του συγκεκριμένου ΦΕΚ λέει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (€ 30.000.000.000)». Παρακαλώ πολύ προσέξτε τι αναφέρει η §3 του ίδιου άρθρου: «Το έκτο εδάφιο της ίδιας απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: “Η Τράπεζα της Ελλάδος λαμβάνει κατά την κρίση της ασφάλειες από τα πιστωτικά ιδρύματα”». Το πιάσατε το μήνυμα; Η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε ότι δεν έπρεπε να λάβει καμία εγγύηση από τις Τράπεζες ώστε να εξασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων αλλά έκρινε ότι έπρεπε να χαντακώσει τον λαό με τα χρέη των Τραπεζών!


Ν.4031 , 9-12-2011 ( άρθρα 1,2) , κύρωση ΠΝΠ και αύξηση κατά 30 δισεκατομμύρια , δηλαδή σύνολο 60 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 του συγκεκριμένου ΦΕΚ αναφέρει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (€ 30.000.000.000)». Πιο κάτω το 2ο άρθρο αλλάζει ξαφνικά το ποσό σε 60 δισεκατομμύρια: «Το προβλεπόμενο ποσό στην§1 του άρθρου 1της πράξης του νομοθετικού περιεχομένου… αυξάνεται σε 60 δισεκατομμύρια (60.000.000.000). Πέταγαν τα δισεκατομμύρια προς τις Τράπεζες από άρθρο σε άρθρο, λες και πέταγαν γαρίφαλα στην πίστα της χορεύτριας! Μόνο που τώρα, έβαλαν τον λαό να χορεύει το χορό του Ζαλόγγου…
ΓΙΑΦΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ! ΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ ΕΧΩΣΑΝ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ!
Δώστε βάση. Όταν λέμε ότι πρόκειται για γιάφκα, αυτό εννοούμε. Στρίμωξαν μέσα σε νόμο που αφορά βουστάσια, τα δισεκατομμύρια των Τραπεζών! Δείτε:
3ο ΦΕΚ:


Ν.4056 , 12- 3-2012 (άρθρο 21), 30 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 21 λοιπόν αναφέρει: «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών (Β’1143) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 της από 14.11. 2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’203) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4031/2011(α’256) και αυξήθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν.4031/2011, συνολικό ποσό εγγύησης αυξάνεται κατά 50%».
4ο ΦΕΚ:


ΠΝΠ , 19-4-2012 (άρθρο 1 παρ.1), 40 δισεκατομμύρια: Το άρθρο 1 αναφέρει: Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν. 3864/2010 οι λέξεις «Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται “στα ποσά των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ” αντικαθίστανται με τις λέξεις “Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ” . Η συγκεκριμένη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κυρώθηκε με τον Ν.4079 της 19- 9-2012 (άρθρο 1 παράγραφος 1), «κύρωση της ΠΝΠ με την οποία είχαν προστεθεί 40 δισεκατομμύρια στον Ν.3864 δηλαδή σύνολο 50 δισεκατομμύρια».
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2011 ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ… ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!


Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών έσφαζε τον λαό με μέτρα θανάτου, στις 21 Νοεμβρίου 2011 ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησε να δοθούν στις Τράπεζες επιπλέον 30 δις ευρώ! Μάλιστα, τόνιζε χαρακτηριστικά ότι αυτά γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες! Σωστά κύριε Βενιζέλο, η σφαγή του κοσμάκη και ο πακτωλός χρημάτων προς τις Τράπεζες γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες! Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
ΤΑ 140 ΔΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ…ELA!
Όχι, δεν πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΛΑ» αλλά για τον νέο μηχανισμό ο οποίος συστάθηκε στο “πί και φι” για να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές Τράπεζες. Ο μηχανισμός παροχής έκτακτης ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance- ELA) αποτελεί ένα χρηματοοικονομικό «εργαλείο» που διαθέτουν όλες οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης. Στόχος της προσφυγής των εμπορικών τραπεζών στο ELA, είναι η άμεση άντληση κεφαλαίων ρευστότητας που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την ΕΚΤ ή από τις διεθνείς αγορές. Τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ αυξήθηκαν στα τέλη του Ιουνίου 2011 στα 103 δισ. ευρώ. Ήταν το μέγιστο που μπορούσαν να αντλήσουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 0,75%. Κι έτσι δημιουργήθηκε ο ELA ο οποίος δανειοδότησε τις Τράπεζες με 140 δις ευρώ! Επισημαίνεται ότι από αυτόν τον θολό κατά τα άλλα οργανισμό χρήση έχει κάνει και η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζές της.
ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΑ…ΕΦΑΓΑΝ!
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!


Όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα που δημοσίευσε η «Καθημερινή», οι ελληνικές Τράπεζες έβαλαν στα ταμεία τους πάνω από 123 δις ευρώ, από τα συνολικά 140 δις. Η απώλεια των 16 περίπου δις οφείλεται στις κρατήσεις , φόρο 10% κ.λ.π. Σημασία έχει ότι οι Τράπεζες έχουν τσεπώσει τεράστια ποσά χωρίς να περάσει τίποτε στην ελληνική οικονομία. Εάν αυτά τα 123 δις ευρώ περνούσαν στην οικονομία, τότε θα υπήρχε ανάπτυξη. Το μόνο που ξέρουν σήμερα οι Τράπεζες και η τρικομματική κυβέρνηση είναι να σφάζουν τον λαό και να του παίρνουν τα σπίτια! Αθλιότητα.
Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Σταϊκούρας και Σαχινίδης, οι συνεταίροι δηλαδή της κυβέρνησης Παπαδήμου και αυτοί που υπέγραφαν τα σχετικά ΦΕΚ οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό πού πήγαν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ; Γιατί δεν πέρασαν στην πραγματική οικονομία; Για πόσο καιρό θα εξακολουθείτε να εμπαίζετε τον λαό;

Σημ. Τα παραπάνω στοιχεία αντλήθηκαν από τον εξαιρετικό αναλυτή Γιώργο Σαρρή.
από τον Μάκη Βραχιολίδη vrachiolidis@yahoo.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ- "Ξεφουσκώνει" η κυβέρνηση - Μέργος, ανεργία & κατάρρευση εσόδων την αποδομούν πλήρως

"Γυρίζει" και πάλι αρνητικά το κλίμα για την κυβέρνηση, μετά την δίμηνη "ανάσα" που πήρε από την πρόσκαιρη ευφορία σε ορισμένα κοινωνικά στρώματα λόγω της λήψης ττων δόσεων των δανείων.
Η επίσημη πρόβλεψη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την πορεία της οικονομίας, δείνει ότι μεσα στην χρονιά η ανεργία στην Ελλάδα θα σκαρφαλώσει στο 30%, ενώ εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου για "ακόμα υψηλό κατώτατο μσθό" - ο οποίος βρίσκεται στα 586 ευρώ - και τώρα αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος εισπράττει από τις κρατικές θέσεις του 7.500 ευρώ μηνιαίως!!
Στην έκθεση του ΚΕΠΕ η πρόβλεψη ότι η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, η ύφεση θα είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 30%, αλλά και πάλι η πρόβλεψη αυτή φαντάζει αισιόδοξη σε ότι αφορά την ύφεση: Ξένοι οίκοι όπως το Citigroup επιμένουν σε ύφεση μέχρι και 10%!
Τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ασφαλιστικά έσοδα: Βάσει των στοιχείων τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο συρρικνώθηκαν κατά 10% κι αντί να εισπραχθούν 1,05 δισ. ευρώ, τελικά στο ταμείο μπήκαν μόνο 900 εκατ. ευρώ.
Πτώση όμως στα έσοδα και μάλιστα μεγαλύτερη -πάνω από 15%- υπήρξε και στα έσοδα του ΟΑΕΕ, καθώς αυξάνεται ο αριθμός εμπόρων, βιοτεχνών, αυτοκινητιστών και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Και στις δυο περιπτώσεις οι επιμέρους δείκτες όπως η πτώση των εσόδων από ΦΠΑ που ανήλθε σε 17% τον περασμένο μήνα ή η αύξηση του αριθμού των ανέργων σε ποσοστό πάνω από 26% στις αρχές του έτους δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία δέχεται ισχυρά χτυπήματα από το κύμα της ύφεσης.
Οι δηλώσεις του για τον υψηλό κατώτατο μισθό προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία.
Όλα αυτά ενώ ο Γ.Μέργος που θέλει να πέσει κάτω από τα 500 ευρώ ο μισθός των εργαζομένων για τις υπηρεσίες του στο υπουργείο και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου διορίστηκε πρόσφατα στο Γενικό Συμβούλιό του (δηλαδή το Συμβούλιο που αποφασίζει ποιες Τράπεζες θα δανειοδοτηθούν από τα λεφτά των πολιτών) αμοίβεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 90.000 ευρώ το χρόνο μεικτά.
Συγκεκριμένα, ως γενικός γραμματέας λαμβάνει μηνιαίως 5.000 ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει το βασικό μισθό που είναι 3.700 ευρώ, το επίδομα ευθύνης που είναι 1.000 ευρώ και 300 ευρώ ως έξοδα παράστασης. Δηλαδή, από το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει ετησίως 60.000 ευρώ.
Η μισθοδοσία του από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο διορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είναι 30.000 ευρώ μεικτά ετησίως. Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί πως η θητεία του στο ΤΧΣ θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017.
Τα παραπάνω δεν αποκλείουν εκπλήξεις σε ότι αφορά την πορεία του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι ή αλλιώς έρχονται νέα φοροσεισπρακτικά μέτρα, όπως και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Πόσο να αντέξει ειδικά αυτή η κυβέρνηση;
http://www.defencenet.gr/

Σοκαριστική αποκάλυψη: Όταν δείτε την Ελλάδα να φλέγεται

Στο βίντεο που μπορείται να δείτε γίνονται σοκαριστικές αποκαλύψεις για τα προσχεδιασμένα παιχνίδια που παίχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας.
Έγγραφα που ανέφεραν κατά λέξη...
"Όταν δείτε την Ελλάδα να φλέγεται", δήλωση του Bob Mandel εμπνευστή του ΕΥΡΩ, πως από την αρχή ο στόχος ήταν να πουληθεί η κρατική περιουσία της Ελλάδας. Η συμφωνία που έγινε μεταξύ κυβέρνησης και Goldman Sachs.
Η δημιουργία του ευρώ είχε σαν στόχο να υποδουλώσει τις εκλεγμένες κυβερνήσεις σε μια οικονομική φόρμουλα.
Η Ελλάδα θεωρείται "τόπος του εγκλήματος" και οι Έλληνες τα εξιλαστήρια θύματα
Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...




Πηγή

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΑΠ "Ορθώς παραχωρήσαμε εθνική κυριαρχία - Φταίνε Καραμανλής, Σαμαράς για την κρίση"

Αμετανόητος ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνεται της πολιτικής του, που έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ. Αρνείται ακόμη και τώρα να δει τα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου, τα οποία έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην πλήρη εξαθλίωση και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Προκλητικός ο ΓΑΠ συνέταξε ένα κείμενο για να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του με τον τίτλο «Σπάμε 15 μύθους». Και το συμπέρασμα είναι πώς για όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια φταίνε οι… άλλοι, αλλά σε καμία περίπτωση αυτός. Ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» της χώρας δεν αναγνωρίζει ότι έπραξε το παραμικρό λάθος, καλύπτει τους «κηπουρούς» του, όπως το Γιώργο Παπακωνσταντίνου που είναι ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής και επιρρίπτει τις ευθύνες στην τότε αντιπολίτευση και σε μία σειρά από… αστάθμητους και απροσδιόριστους παράγοντες.
Επιμένει πώς η Νέα Δημοκρατία γνώριζε αλλά απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας, και αναφέρει πώς δεν ήταν αυτός που άργησε να κατανοήσει την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, καθώς δεν γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία για το έλλειμμα. «Ποτέ δεν διαπιστώθηκε πώς το έλλειμμα ήταν διψήφιο», αλλά ο ίδιος έσπευσε στο Καστελόριζο να μας ανακοινώσει το μνημόνιο και να μας πει χωρίς ίχνος ντροπής ως Έλληνας (;) ότι η χώρα χάνει μέρος της κυριαρχίας της.
Με θράσος υποστηρίζει πώς τα spreads δεν εκτοξεύτηκαν μετά τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί χώρας «Τιτανικού», όταν από τα στοιχεία που παραθέτει προκύπτει μετά τη δήλωση αυτή διπλασιασμός στα επιτόκια δανεισμού, ενώ (σ.σ. άκουσον άκουσον) ισχυρίζεται πώς επι της πρωθυπουργίας τους έγιναν οι περισσότερες ενέργειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο ΓΑΠ ισχυρίζεται πώς ποτέ δεν μίλησε για «διεφθαρμένη χώρα», απαντάει στους επικριτές του στα γιατί δεν δανειστήκαμε από άλλες πηγές και προσφύγαμε στο ΔΝΤ και επιμένει στα περί δημοψηφίσματος. «Οι διπλές εκλογές ήταν εκείνες που προκάλεσαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και επέτειναν την κρίση και όχι το μνημόνιο», δηλώνει ο Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός της «καταστροφής» επιμένει ακόμη και τώρα, που περίτρανα έχουν αποδειχθεί τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του, πώς το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση και σωστά δεν έγινε το «κούρεμα» του χρέους στην αρχή, αλλά όταν οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα.
Αναφορικά με το έλλειμμα, υποστηρίζει πώς «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10% , ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ στην κατηγορία ότι φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 τονίζεται: «Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο Μνημόνιο επιτίθεται ξανά στον Κώστα Καραμανλή και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν μπήκε εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. «Πολλοί έλεγαν ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πηγές δανειοδότησης με δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και πρόσφατα της Κύπρου ακόμα που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο μηχανισμό Στήριξης , διέλυσαν όλες τις θεωρίες συνομωσίας και διέσυραν τους συνομωσιολογούντες».
Από την επίθεση που εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεφεύγει ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς και του επιρρίπτει ευθύνες ότι για δύο χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση δημαγωγούσε, δεν έδωσε καμία απολύτως στήριξη με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
«Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα. Κόστισε σε πολύτιμο χρόνο, σε διαπραγματευτική δύναμη, σε μεταρρυθμιστική ορμή ακόμη και για αυτονόητες αλλαγές, κόστισε σε χρήμα: στην κρισιμότερη φάση του Προγράμματος, η χώρα έχασε 1 τουλάχιστον χρόνο, έκανε 2 πρόωρες εκλογές, άλλαξε 3 πρωθυπουργούς, για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή στα τέλη του 2012 βαρύτερο «πακέτο» μέτρων από αυτό που θα ψηφιζόταν αν δεν είχε χαθεί όλος αυτός ο χρόνος.
Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό «πάρτυ» εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα «πολλαπλασιαστή», κανένα Μνημόνιο το 2010».
Ο άνθρωπος μας το λέει ξεκάθαρα του χρωστάμε χάρη που μας οδήγησε στην εξαθλίωση.Όσο για το αν γνώριζε περί ελλείμματος, ας ρωτήσει τον Στρος Καν, να δούμε τι θα του πει.

defencenet.gr

Άμυνες


apelpisia

Άμυνες. Χτίζουμε άμυνες. Προστατευόμαστε. Και προστατεύουμε μαζί και τους δικούς μας ανθρωπους. Μόνο αυτούς. Τους προστατεύουμε από όλους τους άλλους. Κι εκείνοι προστατεύονται από μας.
Γεμίσαμε τις πόλεις μας με τείχη, ορατά ή αόρατα, για να προστατευτούμε από μία απειλή. Έτσι μας είπαν. Οι περισσότεροι δεν είδαμε καμία απειλή. Μόνο ακούσαμε να μιλάνε γι’ αυτήν. Και αμέσως τη νιώσαμε κι εμείς. Κι αρχίσαμε να χτίζουμε τείχη.
Για να ξέρουμε τι γίνεται έξω από τα τείχη μας, ανοίξαμε μικρές τρύπες. Μικρά παρατηρητήρια. Από εκεί μαθαίνουμε τα νέα. Και τα νέα είναι πάντα άσχημα. Καινούργιες, ακόμα πιο τρομακτικές απειλές ξεφυτρώνουν κάθε μέρα. Τις βλέπουμε, είναι εκεί έξω. Όμως εμείς δεν κινδυνεύουμε. Έχουμε τις άμυνές μας.
Τα τείχη μας δεν αφήνουμε να τα περάσει κανείς. Κι αν τύχει και τα περάσει, θα τον σταματήσει η τάφρος. Κι αν τυχόν περάσει και την τάφρο; Θεέ μου, χρειαζόμαστε άμυνες. Περισσότερες άμυνες.
Κι όσο περισσότερες άμυνες χτίζουμε, τόσο νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς. Περισσότερο δυνατοί. Περισσότερο σίγουροι. Και λιγότερο, πολύ λιγότερο ανθρώπινοι. Και άρα λιγότερο αδύναμοι.
Κι όσο εμείς χτίζουμε άμυνες, όλο και περισσότερες άμυνες, κάποιοι άλλοι κυκλοφορούν στους άδειους δρόμους. Έτοιμοι για επίθεση. Τους βλέπεις από το παρατηρητήριό σου και τρέμεις. Νιώθεις πως κινδυνεύεις, ό,τι κι αν κάνεις. Χρειάζεσαι άμυνες, περισσότερες άμυνες.
Αναρωτιέσαι τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί. Μοιάζουν να μη φοβούνται τίποτα απολύτως. Μοιάζουν με άγρια σκυλιά, που δε διστάζουν να επιτεθούν σε οποιονδήποτε. Άραγε αυτοί δε φοβούνται τίποτα; Ούτε ο ένας τον άλλο; Δε χρειάζονται κι αυτοί άμυνες;
Λένε ότι οι μόνοι που επιτίθενται είναι αυτοί που δεν έχουν πια τίποτα να προστατεύσουν. Τίποτα να χάσουν. Ό,τι κι αν τους συμβεί, κερδισμένοι θα είναι. Είναι αυτοί που αμύνθηκαν, αλλά έχασαν. Και τώρα προσπαθούν να πάρουν τη ρεβάνς.
Δεν υπάρχουν πια καλοί και κακοί. Μόνο άνθρωποι που φοβούνται ακόμα και άνθρωποι που δε φοβούνται πια. Ποιοι λες να είναι λιγότερο δυστυχισμένοι, αλήθεια; Αυτοί που τα είχαν όλα και τα έχασαν ή αυτοί που δεν έχουν τίποτα, αλλά ξοδεύουν τις μέρες και τις νύχτες τους παλεύοντας να διατηρήσουν αυτό το τίποτα ανέπαφο;
Τους βλέπεις και λες ότι, και να μη φοβόσουν, πάλι δε θα μπορούσες να είσαι εκεί, μαζί τους. Είναι πια αργά για σένα, λες. Δεν είσαι πια για τέτοια, λες. Όμως κι αυτοί κάποτε δεν ήταν για τέτοια. Και μια μέρα, άθελά τους, συνειδητοποίησαν ότι ήταν ικανοί για πολλά περισσότερα από όσα νόμιζαν.
Άμυνες. Χτίζουμε άμυνες. Προστατευόμαστε. Προστατευόμαστε από τον εαυτό μας. Μην τυχόν και μάθουμε κι εμείς πως τα έχουμε ήδη χάσει όλα και φυλάμε το τίποτα. Μην τυχόν και πάψουμε να φοβόμαστε.

http://thestranger.wordpress.com/

Εφιάλτης στο σπίτι! Θα σε βλέπουν και θα σε ακούν… Η ελευθερία κάπου εδώ τελειώνει…


tv

Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό περιέχει δυνατότητες που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας: κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες που έχουν την ικανότητα καταγραφής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρα). Όχι πολύ διαφορετικά από τις τηλε-οθόνες στο μυθιστόρημα του George Orwell «1984», η τηλεόραση θα είναι σύντομα σε θέση να παρακολουθεί ακόμα και να αναλύει διεξοδικά όλα τα άτομα που θα βρίσκονται στην περιοχή των τηλεοπτικών συσκευών.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών, Verizon, κατέθεσε πρόταση για κατοχύρωση μιας νέας εφαρμογής που θα έχει ως στόχο την στοχευμένη διαφήμιση που βασισμένη σε πληροφορίες που θα συλλέγονται από την παρατήρηση της συμπεριφοράς του κοινού. Ειδικά διαμορφωμένα συστήματα κάμερας και μικροφώνων, ενσωματωμένα στις τηλεοράσεις των καταναλωτών, θα εντοπίζουν συμπεριφορές,συζητήσεις, ανθρώπους, αντικείμενα ή ακόμα και κατοικίδια που βρίσκονται κοντά στον χώρο της τηλεόρασης.
Αν το σύστημα, για παράδειγμα, καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα ζευγάρι τσακώνεται, τότε θα στείλει αυτήν την πληροφορία στον κεντρικό εξυπηρετητή και αυτός, με τη σειρά του, θα εμφανίσει στην τηλεόραση του σαλονιού ή σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή, μία διαφήμιση για σύμβουλο γάμου. Αν οι πληροφορίες που συλλέξει ο «Μεγάλος Αδελφός» της Verizon, δείχνουν ότι το ζευγάρι περνάει ένα ρομαντικό απόγευμα, τότε θα εμφανιστεί διαφήμιση για ταξίδια δύο ατόμων ή για προσφορές λουλουδιών ή ακόμα και διαφημίσεις-προτάσεις ρομαντικών ταινιών.
Για πολλά χρόνια οι υπεύθυνοι τεχνολογίας ήθελαν να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως το Kinect της Microsoft, για να εξελίξουν τη στοχευμένη διαφήμιση, όμως η Verizon πηγαίνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα με τη νέα της πατέντα που περιγράφεται από την εταιρία ως «Μέθοδοι και Συστήματα για Παρουσίαση Διαφημίσεων που Σχετίζονται με τηνΣυμπεριφορά των Χρηστών».

http://www.katohika.gr

Σε αυτή τη χώρα της απίστευτης πρόζας


 

Τι γίνεται γύρω μας? Που έχουμε βρεθεί ? Στο μαγεμένο δάσος? Στη χώρα των θαυμάτων? Τη θυμάστε τη κόκκινη βασίλισσα? Εκεί πάνω στο θρόνο της φωνάζει «off with his head! Now!» Σαν να τη βλέπεις ντυμένη με κουστούμι και ένα χαρτοφύλακα στο χέρι να περπατάει ανάμεσά μας. Στριμμένη, με τα μάτια γουρλωμένα να ψάχνει που υπάρχει ευρώ να το κάνει μια χαψιά!

Πως την έχετε δει έτσι φοβισμένοι, τρομοκρατημένοι με το μπαμπούλα να σας απειλεί συνεχώς. Είστε σοβαροί? Τι θα σας κάνουν? Θα σας εκτελέσουν για παραδειγματισμό? Είναι παλαβό αυτό που μας έχουν κάνει. Έχουν στηρίξει ένα ολόκληρο σύστημα πάνω στον ωμό εκβιασμό. Κι εμείς δεχτήκαμε λες και ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, πως δεν ζούμε σε μια νόμιμη δημοκρατία, στην Ευρώπη αλλά σε κάποιο κολομβιανό κωλοχώρι με τους νονούς της κόκας να ελέγχουν τη ζωή μας.

Καταλαβαίνεις τώρα πόσο βαθιά πάει η τρύπα του λαγού? Καταλαβαίνεις πόσα πολλά άχρηστα πράγματα σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου πως σου είναι απαραίτητα για να επιβιώσεις έτσι ώστε να είσαι τρομοκρατημένος, παγωμένος στη θέση σου σε απόγνωση, στην ιδέα και μόνο πως μπορεί να μην βγάλεις αυτές τις υποχρεώσεις όπως σε διατάσσουν. Στην ιδέα και μόνο πως θα χάσεις όλα αυτά που σου είπαν πως είναι θεμελιώδη αγαθά για να ζήσεις.

Δεν σε τρομοκρατεί το χαράτσι της ΔΕΗ, σε τρομοκρατεί το γεγονός πως δεν μπορείς να ζήσεις ούτε λεπτό ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ. Δεν σε τρομοκρατούν οι φόροι για τα ακίνητα. Σε τρομοκρατεί το γεγονός πως αν χάσεις το σπιτάκι σου , πας, ξόφλησες. Δεν έχεις ούτε σαν μακρινό μπακ απ στην άκρη του μυαλού πως θα μπορούσες να επιβιώσεις αν χάσεις τη φωλίτσα, πως θα μπορούσαν τα παιδιά σου να επιβιώσουν. Δεν σε τρομοκρατεί η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα, σε τρομοκρατεί το γεγονός πως αν δεν έχεις δουλειά και δεν σου δίνουν χρήματα δεν βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, δεν βλέπεις ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ, δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να ζήσεις χωρίς μισθό.

Κανένας και για τίποτα στο κόσμο δεν μπορεί να εκβιάσει κάποιον πως θα χάσει το τάδε πράγμα αν δεν κάνει ότι πρέπει, αν το τάδε πράγμα ο εκβιαζόμενος αποφασίσει πως να κι αν το χάσει, να κι αν δεν το χάσει. Απλή λογική. Ελάχιστη λογική.

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν χτυπημένοι από χίλιους κεραυνούς. Με σοβαρές ασθένειες, χωρίς λεφτά, με το ένα χτύπημα πάνω στο άλλο στη ζωή και τους βλέπεις να είναι θηρία. Να παλεύουν με κάθε τρόπο να βρουν το δίκιο τους, να ζήσουν, να είναι περήφανοι χωρίς να παρακαλάνε κανένα. Και βλέπεις τον άλλον να πηδάει από το μπαλκόνι γιατί χρεοκόπησε και δεν έχει καμιά ικανότητα να στηθεί στα πόδια του και να ζήσει τον εαυτό του και τα παιδιά του παλεύοντας, εφευρίσκοντας κάθε είδους τέχνασμα, για να ξεφύγει από τις δαγκάνες του κάθε μπαμπούλα.

Σ’ εκβιάζει η τράπεζα, η εφορία, ο εργοδότης, ο νοικοκύρης, η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, ο πατέρας σου, η μάνα σου, η φιλενάδα σου, ο κολλητός σου, όλοι σ΄εχουν στο τοίχο και σου υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνεις, τι πρέπει να σκεφτείς, πως πρέπει να βαδίσεις.

Υπάρχουν άνθρωποι αυτοί τη στιγμή που είναι περήφανοι που έχουν και πληρώνουν χαράτσια, που τρέχουν να είναι εντάξει σε όλες τους τις υποχρεώσεις. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! Αισθάνονται σωστοί πολίτες. Αισθάνονται πως είναι η αφρόκρεμα της σοβαρότητας μέσα σ΄ενα τσούρμο απατεώνες ή λιγδιάριδες άφραγκους.
Υπάρχουν άλλοι, που το αντίθετο, νοιώθουν ένοχοι, άχρηστοι, απατεώνες γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. Αποτυχημένοι.

Όλη η κοσμοαντίληψη εκατομμυρίων πολιτών είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το θεό χρήμα. Με την αγοραστική δύναμη. Με το να είναι επιθυμητοί πελάτες στις τράπεζες. Μπαίνει ο άλλος στη τράπεζα και τον χαιρετάνε με ένα χαμόγελο μέχρι τ΄αυτιά και σκέφτεται με ηδονή, πάει έκλεισα σαν άνθρωπος. Είμαι τέλειος!
Πάει κι ο φουκαριάρης που χρωστάει και ο κουστουμάτος αλλάζει, του μιλάει όπως μιλάγανε οι χωροφύλακες στα χωριά σ΄οσους κουμουνιστοφέρνανε «τι θες ρε ρεμάλι?»

Οι οφειλέτες των τραπεζών, της εφορίας, της ΔΕΗ, οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι πεινασμένοι, οι άρρωστοι, οι γέροι, οι δυστυχισμένοι κάθε είδους, είναι πλέον τα ΜΙΑΣΜΑΤΑ της νέας εποχής όπως ήταν κάποτε οι κομουνιστές. Οι περιθωριακοί, οι απατεώνες, οι άχρηστοι, οι επικίνδυνοι, το κακό παράδειγμα για τους καθώς πρέπει πολίτες.
Πως έλεγε η θείτσα κάποτε στη Μαριώ. Μην το πλησιάζεις αυτόν μωρέ είναι παλιοκουμουνιστής, τώρα λέει μην τον πλησιάζεις αυτόν μωρή, είναι κακός πελάτης της τράπεζας! Δηλαδή επικίνδυνο στοιχείο. Ύπουλο. Ρεμάλι….
Βάλανε ένα ολόκληρο λαό επί εξήντα χρόνια να ψηφίζει δεξιά για να μην έρθουν οι κομμουνιστές και τους πάρουν το σπιτάκι και τους το παίρνει η τράπεζα. Ε ρε γέλια…..

Αναθρέψανε εκατομμύρια Ελλήνων με την ιδέα πως από εκεί υπάρχει ένα παραπέτασμα που οι άνθρωποι πεθαίνουν πεινασμένοι, δεν έχουν ναύλον κάλτσα, δεν έχουν τζιν παντελόνι, με μια οδοντόκρεμα βγάζεις γκόμενα (όπως έλεγε κι ο Χάρυ) , πως μόλις κάνεις κιχ σε μπουζουριάζουν , ουρές είναι στημένοι στα συσσίτια, και πως πρέπει πάση θυσία οι Έλληνες να αποτάξουν τους έξω από εδώ για να μην γίνουν καμιά μέρα Αλβανία….

Και τώρα λένε πως όλα τα παραπάνω είναι επιβεβλημένα στο ευρωπαϊκό θαύμα, γιατί έτσι πρέπει να λειτουργούν πλέον τα αξιοπρεπή καθεστώτα. Η πλειοψηφία να δουλεύουν σαν σκλάβοι και να κακοπληρώνονται. Να έχουν και τα συσσίτια τους, και τους άστεγους και χιλιάδες πεινασμένους κι άμα πει κανείς κουβέντα τον επιστρατεύουν κιόλας!!!!

Η προπαγάνδα? Τι να μας πει η σοβιετική προπαγάνδα ή η αμερικανική της εποχής του ψυχρού πολέμου. Για το νηπιαγωγείο. Εδώ η μη προπαγανδιστική ενημέρωση είναι έκπληξη όταν συμβαίνει κι αναμεταδίδεται σε περιορισμένους κύκλους, στο ίντερνετ, σε συναντήσεις συνοικιακών σωματείων, λες κι ακούμε «ελεύθερη Ελλάδα» στα κρυφά, μη μας πάρουν χαμπάρι!

Δεν είμαι κομουνίστρια, το έχω δηλώσει κι έχω δεχτεί αρκετό κράξιμο, από φλογερούς φίλους επαναστάτες. Όμως ειλικρινά αν τόσα χρόνια βρισκόμουν στη θέση εκείνων που ψήφιζαν δεξιά ή ΠΑΣΟΚ και τώρα ζούσα αυτό το καραγκιοζιλίκι, θα μου είχε στρίψει ή θα είχα αρχίσει να δαγκώνω ότι έβρισκα μπροστά μου. Να μου είχαν ζαλίσει το μυαλό εξήντα χρόνια για το κίνδυνο να τα χάσω όλα αν καταφέρνανε οι προδότες, άπιστοι, σταλινολάγνοι, αντίχριστοι, εαμοβούλγαροι συμμορίτες να επικρατήσουν, κι ότι θα γινόταν σκλάβα η πατρίδα μου και τα παιδιά μου θα πεινάγανε….

Και να έβλεπα ξαφνικά πως την υπακοή μου στο σύστημα και τη αντικουμονιστική μου συνέπεια, μου τη ξεπληρώνουν με το να ξεπουληθεί η πατρίδα, να πεινάσουν τα παιδιά μου, να χάσω το σπιτάκι μου και στη τελική να μην έχω ούτε ναύλον κάλτσα να πάρω ούτε τζιν, και να κινδυνεύσει στο μέλλον η κόρη μου να πουλιέται για μια οδοντόκρεμα!!

Φαίνεται όμως πως οι άνθρωποι επιμένουν να κοιτάνε το δάχτυλο που τους δείχνει εκείνη τη μικρή πορτούλα που θέλει άλλαγμα ένα πόμολο, κάτω κι αγωνίζονται να επιλύσουν το πρόβλημα της πόρτα. Όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα από τα θεμέλια μέχρι το ρετιρέ, καταρρέει, μπάζει από παντού αλλά εκείνοι ασχολούνται με τη πορτούλα…

Ίσως τελικά να είναι προστασία. Γιατί αν γυρίσει κανείς απότομα πάνω το κεφάλι και δει τη πραγματικότητα, πως θα παραμείνει στα πλαίσια της λογικής?….

Για όσους πιστεύουν ακόμα σε παραμύθια της Χαλιμάς, τους προσκαλώ να ρίξουν ένα βλέμμα πάνω στα κυβερνητικά έδρανα. Ποιο αποτελούν τη συγκυβέρνηση? Η δεξιά, οι σοσιαλιστές κι ένα κόμμα της αριστεράς. Τι κάνει όλη η αντιπολίτευση? Ότι κάνουμε κι εμείς εδώ μέσα στα μπλογκ. Κουβέντα να γίνεται. Δεν υπάρχουν ιδεολογικά τείχη που χωρίζουν την εξουσία. Τα ιδεολογικά τείχη είναι οι συλλογικές οντότητες που φτιάχνονται από τη δική μας άγνοια και ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Στα επάνω έδρανα δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, ούτε θρησκευτικές, ούτε πατρίδες, ούτε ράτσες τίποτα. Μόνο συμφέροντα, αγώνες κυριαρχίας, και παιχνίδια υποταγής σε μια τεράστια σκακιέρα. Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί ακόμα στην ανθρωπότητα για να καταλάβουμε πως το ίδιο παιχνίδι, το ένα και μοναδικό, παίζει μόνο του μπάλα εδώ και ΑΙΩΝΕΣ με εκατοντάδες, χιλιάδες παραλλαγές για εμάς τους ανόητους…

Είναι πολύπλοκο για οποιοδήποτε σύστημα, να πρέπει να αντιμετωπίσει τον ΕΝΑΝ άνθρωπο. Οι κοινωνίες μας όπως έχουν διαμορφωθεί είναι φτιαγμένες από τα θεμέλια μέχρι τη κορυφή για το πλήθος. Τη μάζα. Την απρόσωπη μάζα. Δεν υπάρχουν ατομικότητες. Το κουστούμι των νόμων, των υποχρεώσεων, των απολαβών, της επιμόρφωσης, της υγείας είναι ΜΑΖΙΚΟ. Είτε είναι καπιταλισμός, είτε σοσιαλισμός, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει δυνατότητα, περιθώριο να αντιμετωπισθούν αυτές οι μαζικοποιημένες κοινωνίες σαν ομάδες που αποτελούνται από ατομικότητες με ιδιαίτερα επί μέρους προβλήματα, ταλέντα, ικανότητες, ανησυχίες, ακόμα και σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης.

Δεν υπάρχει ο Γιάννης μαθητής, υπάρχουν οι μαθητές που διδάσκονται καθορισμένα πράγματα, Δεν υπάρχει ο Γιάννης ασθενής, υπάρχουν οι ασθενείς που πάσχουν από τα ίδια πράγματα. Δεν υπάρχει ο Γιάννης εργάτης υπάρχουν οι εργάτες που πρέπει να λειτουργούν έτσι, δεν υπάρχει καν ο ηγέτης Γιάννης, υπάρχουν ηγεσίες που έχουν προκαθορισμένο πρόγραμμα και στόχους. Δεν δημιουργείται όλο το σύστημα εξετάζοντας τις ανάγκες της κάθε μονάδας. Το σύστημα ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, το τρόπο που οι μονάδες πρέπει να λειτουργούν ομαδικά, στα πλαίσια προκαθορισμένων κανόνων και αντιλήψεων, με πανοιότυπες αξίες, επιθυμίες, όνειρα.

Για να μπορείς να ξεφύγεις από τη δαγκάνα αυτής της μαζικοποίησης πρέπει να είσαι επίσης συγκεκριμένα πράγματα. Πλούσιος με ανηχυχίες, καλλιτέχνης, περιθωριακός, τρελαμένος ή μέλος του υποκόσμου. Εχοντας λεφτά μπορεί να επεκταθείς και να ικανοποιήσεις τα επί μέρους βίτσια, σαν καλλιτέχνης σου επιτρέπουν να αφηγείσαι με όποιο τρόπο θέλεις την ιδιαιτερότητά σου (άσχετα που αν το παρακάνεις δεν σε ξαναβλέπει το φως) οι τρελαμένοι είναι οι γραφικοί που δεν δίνει κανείς σημασία στις αλήθειες γιατί το ίδιο το σύστημα έχει ανακοινώσει στους υπόλοιπους πως λένε βλακείες, κι ο υπόκοσμος λειτουργεί με τους δικούς του νόμους ικανοποιώντας τις ανωμαλίες του συστήματος συγκεντρώνοντας τις σκοτεινές ψυχές στις κοινωνίες πίσω από το καθως πρέπει καθρέφτη της κανονικότητας.

Ο κάθε οπαδός μιας συλλογικότητας αργά ή γρήγορα καταλήγει να σκέφτεται αντί γι΄αυτόν η συλλογικότητα που ανήκει και οι πράξεις του καθορίζοναι από τους νόμους της αγέλης που ακολουθεί. Είτε είναι πρόβατα, είτε λύκοι, είτε τέρατα. Δεν είναι τυχαίο που ανατρέχουμε μόνιμα στο παρελθόν για να βρούμε πηγές αληθινής γνώσης και μόνιμα στο μέλλον για να δούμε εφιαλτικά σενάρια που σιγά σιγά σχηματίζονται. Το παρόν έχει εξαφανιστεί από τη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχει το χτες που πέτυχε ή απότυχε και το αύριο που θα συμβεί. Το σήμερα και η ευτυχία που μπορεί να νοιώσει ο άνθρωπος επειδή υπάρχει τώρα, επειδή έχει τους αγαπημένους του κοντά, επειδή η φύση είναι όμορφη, επειδή τα μάτια του μπορούν να δουν, τα αυτιά του να ακούσουν, τα χέρια του να αγγίξουν, εξαφανίζοναι στις ενοχές του χτες που δεν έγινε όπως έπρεπε και στους φόβους του αύριο που ίσως φέρει τα χειρότερα.

Δεν υπάρχει τέλος σ΄αυτό το κουβάρι, εκτός κι αν κάποιος έχει το μίτο της Αριάδνης κοντά και καταφέρει τελικά να βγει από το λαβύρινθο αφού θα έχει σκοτώσει το Μινώταυρο… Δύσκολο ε?

Διαβάστε ελληνική μυθολογία. Δώστε στα παιδιά σας να τη διαβάσουν αντί για τα διάφορα σκουπίδια που τους πασσάρετε. Εδώ σ΄αυτή τη γη υπάρχουν όλα όσα θα έπρεπε να ξέρουμε. Υπάρχουν όλα τα μηνύματα που θα μας βοηθούσαν να απεγκλωβιστούμε από τους λαβυρίνθους που μας υποβάλουν. Είμαστε σε μια γη που κατάφερε ο άνθρωπος να αντιληθεί το ασύληπτο. Τι άλλο να πει κανείς παραπάνω? Ψάξε. Βρες. Κατανόησε. ΜΟΝΟΣ.

vasiliskos2.blogspot.gr/

Προαστιακός Αθήνας: σε παρακμή το τμήμα Πειραιάς-ΣΚΑ που κόστισε μισό δις ευρώ

 
Η λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Αττική σήμερα κάθε άλλο βασική μπορεί να χαρακτηριστεί στο συνολικό δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Περισσότερο με αγγαρεία θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει παρά με τακτική, προγραμματισμένη και με business plan λειτουργία μέσου που μεταφέρει κόσμο χιλιάδες κόσμου

Η δημιουργία του μέσου που ξεκίνησε το 2004 έχει κοστίσει περισσότερα από 500.000.000 ευρώ αλλά μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει αποσβέσει καθόλου από το κόστος της αλλά αντίθετα έχει προσθέσει βάρη στον Έλληνα φορολογούμενο. Το δίκτυο, μόνο δίκτυο δεν είναι ενώ μετά την απορρόφηση της Προαστιακός ΑΕ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ξεχωρίζει εύκολα κάποιο Προαστιακό δρομολόγιο από ένα κανονικό δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η γραμμή Χαλκίδα-Αθήνα-Πειραιάς που λειτουργεί αναγκαστικά λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στην γραμμή Πειραιάς- Άνω Λιόσια. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν το δρομολόγιο από Χαλκίδα είναι Προαστιακό. Στον χάρτη φαίνεται ως μέρος του δικτύου αλλά στα δρομολόγια του Προαστιακού δεν υπάρχει..

ΑΧΡΗΣΤΗ Η ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΚΑ

Η μεγαλύτερη σπατάλη όμως γίνεται στο βασικό τμήμα της πρωτεύουσας που ξεκινά από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει ως το Σ.Κ.Α (Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών) που σήμερα χρησιμοποιείται από τον Προαστιακό κάθε ώρα (!!!) αφήνοντας ουσιαστικά άχρηστο ένα χρυσοφόρο κομμάτι της πόλης που περνά μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Σχεδόν όλα τα συστήματα Προαστιακών Σιδηρόδρομων στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης έχουν συχνότητα που φτάνει και ανά 10 λεπτά τις ώρες αιχμής...

Στην διαδρομή Πειραιάς- ΣΚΑ οι γραμμές περνούν μέσα από τις περιοχές: Καμίνια, Ρέντης, Ταύρος, Γκάζι, Σεπόλια, Άγιους Αναργύρους, Ίλιον, Καματερό. Όλες οι προαναφερόμενες περιοχές είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες και δεν έχουν οι περισσότερες άλλου είδους μέσο σταθερής τροχιάς.

Σχεδόν στο σύνολο τους οι σταθμοί πάνω στο βασικό δίκτυο δεν έχουν σύνδεση με την ΕΘΕΛ! Η πολιτική που έχει τηρηθεί απέναντι στον Προαστιακό όχι μόνο δεν προάγει την λειτουργία του αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει περισσότερο.

Η δημιουργία μίας γραμμής Πειραιάς-ΣΚΑ με δρομολόγια ανά 10 λεπτά τις ώρες αιχμής και ανά 15 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες όχι μόνο θα δημιουργούσε ένα σοβαρό και έμπιστο μέσο σταθερής τροχιάς και θα έβαζε τις βάσεις για την προσέλκυση δεκάδων χιλιάδων επιβατών και την πραγματική δικτύωση του Προαστιακού με Μετρό, Τραμ και λεωφορεία.

Θα δημιουργούσε εμπορικές ζώνες γύρω από τους σταθμούς (όπως συμβαίνει με τους σταθμούς του Μετρό) και θα αναβάθμιζε τις περιοχές σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων, ενώ ταυτόχρονα θα ανέβαζε τις αξίες των ακινήτων της περιοχής.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΑΡΑΖΩΜΑ
Αντί για αυτό όμως οι σταθμοί του Προαστιακού πάνω στην βασική γραμμή είτε υπολειτουργούν, είτε μαραζώνουν άδειοι είτε δεν λειτουργούν παρά τα ατελείωτα χρόνια κατασκευαστικών εργασιών.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφέρουμε ότι μεταξύ των σταθμών ΑΘΗΝΑ και ΣΚΑ λειτουργεί μόνο ο σταθμός ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ενώ οι σταθμοί ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ εξακολουθούν να μην λειτουργούν παρά το γεγονός πως είναι έτοιμοι εδώ και ένα χρόνο. Επιπρόσθετα έχουν διακοπεί οριστικά και τα έργα αναβάθμισης στο τμήμα Πειραιάς- 3 Γέφυρες εδώ και 1 χρόνο λόγω έκπτωσης του εργολάβου. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για την τύχη αυτού του τμήματος ενώ αναφέρεται μόνο ως μελλοντικό έργο.

Η ειρωνεία είναι πως το συγκεκριμένο έργο ήταν ένα από τα βασικά «Ολυμπιακά» έργα συγκοινωνιών στην Αθήνα. 9 χρόνια μετά η εγκατάλειψη είναι πλέον μόνιμη. Είναι λοιπόν απορίας άξιο γιατί αυτή η έτοιμη υποδομή αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ να μένουν σε αχρησία και οι περιοχές γύρω από τις γραμμές όχι μόνο να μην ωφελούνται αλλά να υποβαθμίζονται και να μένουν στο περιθώριο.
 
ypodomes.com

Πάτρα: Χωρίς την γραμμή 2 του Αστικού από Δευτέρα;


 

Την γραμμή 2 της αστικής συγκοινωνίας, απειλεί να κόψει η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας. Όπως καταγγέλλει στην "Πελοπόννησο", το μέλος της διοίκησης Σάκης Καραγιάνης εδώ και μια εβδομάδα έχουν παρακαλέσει εγγράφως και προφορικώς τον δήμο Πατρέων να αποκαταστήσει το οδόστρωμα στην Σκύρου και Μ. Αλεξάνδρου διότι έχει υποστεί τεράστια καθίζηση.

"Τα λεωφορεία δεν μπορούν να κάνουν αναστροφή και αναγκάζονται οι οδηγοί να πηγαίνουν χιλιόμετρα μακριά για να γυρίσουν. Επίσης, η επιβίβαση του κοινού γίνεται από τη δεξιά πλευρά, από την πλευρά του δρόμου δηλαδή γιατί δεν μπορούμε διαφορετικά. Αυτό, ξέρετε τι σημαίνει για τους επιβάτες. Τεράστιος κίνδυνος", τονίζει ο κ. Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη ο δήμος Πατρέων έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές, μόνο ο ίδιος όπως λέει, έχει στείλει πέντε έγγραφα. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.

"Αν μέχρι τη Δευτέρα, δεν έχει αποκατασταθεί το οδόστρωμα, η γραμμή 2 δεν θα λειτουργήσει. Συγνώμη, που φτάσαμε μέχρι εδώ, αλλά πραγματικά δεν πάει άλλο. Μετά τις βροχές, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, παρατηρούμε καθίζηση. Ξέρετε τι γίνεται όταν ένα όχημα δέκα τόνων, πέσει μέσα στη λακκούβα; Όχι μόνο υλικές ζημιές, αλλά φανταστείτε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι επιβάτες", σημειώνει ο κ. Καραγιάννης.

Προσθέτει, παράλληλα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Πατρέων αγνοεί τις εκκλήσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, τόσο για τις λακκούβες όσο και για τα κλαδιά από τα δέντρα που εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Για το λόγο αυτό, εφεξής "αν δεν έχουμε άμεση ανταπόκριση, θα κόβουμε τις γραμμές, δεν πάει άλλο..., δυστυχώς", καταλήγει ο κ. Καραγιάννης.

Σε περίπτωση που από Δευτέρα κοπεί η γραμμή 2, θα ταλαιπωρηθούν χιλιάδες Πατρινοί και φοιτητές.
Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

ΦΩΤΟ-"Έμεινε" στο δρόμο λεωφορείο του ΟΑΣΑ


 

ΦΩΤΟ - "Έμεινε" στο δρόμο λεωφορείο του ΟΑΣΑ

Το ένα μετά το άλλο, μένουν από έλλειψη ανταλλακτικών τα λεωφορεία του στόλου του ΟΑΣΑ.

Εντός της εβδομάδας η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Εντός της εβδομάδας η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παρουσιασθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η οποία θα δίνει ανάσα κυρίως σε όσους αδυνατούν σήμερα να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2013 να αναθεωρήσουν, με τεχνική βοήθεια από διεθνείς ειδικούς, το υπάρχον πλαίσιο για την διευκόλυνση της διευθέτησης με υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμο Κατσέλη) με τρόπο που θα διατηρεί την τραπεζική φερεγγυότητα και την πιστωτική πειθαρχία, θα αποφεύγει την χρήση δημοσιονομικών πόρων για την προστασία των ιδιωτών δανειοληπτών και θα ελαχιστοποιεί των ηθικό κίνδυνο με το να επικεντρώνεται σε δανειστές που πράγματι έχουν ανάγκη.

Όπως ξεκαθαρίζεται οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αποφύγουν να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες που θα "υποβαθμίζουν την κουλτούρα πληρωμών στην Ελλάδα".

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τη ρύθμιση δανείων στα πλαίσια του Νόμου Κατσέλη ξεπερνούν τις 40.000 με αποτέλεσμα τα Ειρηνοδικεία να ορίζουν ημερομηνίες εκδίκασης των υποθέσεων ακόμη και το 2020. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το συνολικό ύψος των δανείων που ζητούν ρύθμιση ή διαγραφή είναι 4,2 δισ. ευρώ με 5 δισ. ευρώ. Το μέσο δάνειο ανά νοικοκυριό εκτιμάται ότι είναι 120.000 ευρώ.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε τοποθέτησή της για το ζήτημα έχει ταχθεί κατά οποιαδήποτε οριζόντιας, γενικευμένης και χωρίς κριτήρια περικοπής ("κούρεμα") των τραπεζικών δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, προειδοποιώντας πως το βάρος αυτής της πολιτικής θα το επωμιστούν εκ νέου, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, οι συνεπείς Έλληνες φορολογούμενοι.