EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δεν ήταν λάθος αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Το θανατηφόρο κοκτέιλ της συνταγής «σοκ και δέος» περιλαμβάνει ενίοτε και μια δόση αυτοκριτικής εκ μέρους των «παρασκευαστών» του, ώστε η κοινωνία -που οδηγείται στην πλήρη εξαθλίωση- να ελπίσει στη διόρθωση του «λάθους» και στην πιθανότητα επιβίωσης της…

Ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες μας προσφέρουν σήμερα ένα νέο δεμάτι από «πολιτικό κουτόχορτο» για να καταστείλουν τις αντιδράσεις μας, για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο λίγων μηνών, για να αποτρέψουν τη ρηγμάτωση, την κατάρρευση του μνημονιακού καθεστώτος.

Επίσημοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η ίδια η κυρία Λαγκάρντ, αναγνωρίζουν την τελευταία περίοδο το «λάθος» τους στον υπολογισμό του συντελεστή της σχέσης μεταξύ περικοπών και ποσοστού ύφεσης… Οι εξαθλιωμένοι Έλληνες πολίτες μπορούν, λοιπόν, να προσδοκούν -χωρίς καμιά επίσημη δέσμευση- ότι στο (απώτερο) μέλλον το λάθος θα διορθωθεί, αν… επιζήσουν μέχρι τότε. Τον ίδιο στόχο έχει και η «προσδοκία» ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία η θριαμβεύτρια κυρία Μέρκελ θα ευαρεστηθεί να προβεί σε νέο «κούρεμα» του χρέους μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε οριστικά την κρίση χρέους…
Όσο για τους «ενδογενείς» μνημονιακούς – κυβερνητικούς παράγοντες, αυτοί υπόσχονται επενδύσεις, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη από το β” εξάμηνο του 2013…

Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό διάστημα… Ποτέ η πολιτική εξαπάτηση, η αναξιοπιστία και η αδιαντροπιά δεν έφτασαν σε παρόμοια ακρότατα επίπεδα πολιτικού κυνισμού.

Δεν υπήρξε κανένα λάθος. Μπροστά στα μάτια μας σχεδιάστηκε, εκτυλίχθηκε και υλοποιήθηκε ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, που οδήγησε μια χώρα και μια ολόκληρη κοινωνία στην καταστροφή. ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ και αυτό τηρήθηκε πιστά τόσο από τους κυρίαρχους «παίκτες» (ΔΝΤ, Δ Ράιχ, χρηματοπιστωτική δομή) όσο και από την εγχώρια εθελόδουλη πολιτική τάξη, οι δύο κεντρικοί κομματικοί «πυλώνες» της οποίας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ), αλλά και τμήμα της Αριστεράς, τήρησαν και τηρούν πιστά τους όρους του «συμβολαίου» αυτού.

Από τις αρχές του 2010 όλοι οι σοβαροί επιστήμονες και αναλυτές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχαν επισημάνει ευθαρσώς ποιες επιπτώσεις θα είχε η ένταξη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεκάδες χωρών, άλλωστε, είχαν υποστεί ανάλογες καταστροφικές συνέπειες. Το ελληνικό «πειραματόζωο» όμως παρουσίαζε μια μοναδική, ιστορικά, πρωτοτυπία: Ήταν μέλος της Ευρωζώνης, λειτουργούσε με ένα σκληρό ευρώ και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε εσωτερική υποτίμηση του νομίσματος…

Μήπως δεν γνώριζαν όλες αυτές τις κρίσιμες παραμέτρους οι εγχώριοι και εξωγενείς σωτήρες μας; Η απόφαση, ωστόσο, είχε ληφθεί: Η Ελλάδα θα υποβιβαζόταν στο διεθνή καταμερισμό, θα μεταβαλλόταν σε ελεύθερη οικονομική ζώνη, θα υποτασσόταν στην κυριαρχία του Δ” Ράιχ.

Μέσα σε ελάχιστα χρόνια ο Έλληνας πολίτης, ο Έλληνας εργαζόμενος οδηγείται στη βίαιη αλλαγή κανόνων, αξιών, αντιλήψεων, ερμηνειών. Πριν από την κρίση εξυμνείτο ο καταναλωτής, ο ατομιστής, που μπορεί να μην ασκούσε άμεση παραγωγική – δημιουργική δραστηριότητα, αλλά διέθετε οικονομικό και κοινωνικό «κεφάλαιο» και μπορούσε να δανείζεται αφειδώς από τις τράπεζες που τον κυνηγούσαν για να δανειστεί.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών το πρότυπο, το «κοσμοείδωλο» ανεστράφη πλήρως. Ο Έλληνας εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος παραγωγός, ο αγρότης ενοχοποιήθηκε και κλήθηκε, μάλιστα, να αποδεχτεί και να εσωτερικεύσει την ενοχή του, όπως στα έργα του Κάφκα… Έγινε σπάταλος, απατεώνας, τεμπέλης, απείθαρχος, άνομος, κλέφτης Γι” αυτό και έπρεπε να αλλάξει πεποιθήσεις να κατανοήσει ότι η σημερινή του τραγική θέση αποτελεί ένα είδος Νεμέσεως… Η νεοφιλελεύθερη λιτότητα συνοδεύεται στο σύγχρονο κόσμο από τον ηθικό – πολιτικό «προτεσταντισμό», ο οποίος επιτάσσει την υποταγή και την αυτοκάθαρση του ατόμου.

Η ελληνική κοινωνία ζει μια σειρά δραματικών ιστορικών αλλαγών σε πολλά επίπεδα. Οι πνευματικές ελίτ, οι πολιτικές ελίτ, οι περίφημοι διανοούμενοι είτε ενσωματώθηκαν είτε αποσύρθηκαν, αφήνοντας ελεύθερο το έδαφος στους πανίσχυρους συστημικούς «ιδεολογικούς μηχανισμούς» (L. Althusser) των διαπλεκόμενων ΜΜΕ να χειραγωγήσουν συνειδήσεις και να επιβάλουν τα «επιχειρήματα» και τις ερμηνείες τους.

Ας μην κατηγορούμε κι από πάνω τους πολίτες, τους εργαζόμενους για παθητικοποίηση, ας μην τους υποτιμούμε. Γιατί, όταν εξεγερθούν, ίσως αλλάξουμε σελίδα… 
 

ΔΕΙΤΕ ΤO ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ

 
ΔΕΙΤΕ ΤO ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ.
Είναι αναβαθμισμένο και μου εστάλη από καλή φίλη. Διαδώστε το (αφιερώστε λίγο χρόνο για το βίντεο αυτό) Είναι αυτό που λέγαμε πριν μερικά χρόνια και μας λέγανε γραφικούς. Όποιος διατείνεται ότι είναι δεξιός ή αριστερός, σημαίνει ότι είτε είναι του συστήματος ή είναι κολλημένος.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της πατρίδος είναι ο κακός μας χαρακτήρας, το κολλημένο μυαλό μας και τα λανθασμένα πιστεύω μας.
Πατήστε εδώ και απολαύστε το μέχρι τέλος...


Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητέ άγνωστε Blogger, εσύ που αγωνίζεσαι για την χιλιοπροδομένη Πατρίδα.
Αυτή την ύστατη στιγμή σας προσκαλώ προσωπικά και σας παρακαλώ να ενωθείτε, στρατευτείτε εναντίον του σκοταδισμού που φέρνουν οι κρατούντες.
Δύο χρόνια ανταλλάσσω μηνύματα μαζί σας, γνωρίζω τις ικανότητες σας. Με πολλούς από εσάς έχουμε βρεθεί σε διάφορες πατριωτικές εκδηλώσεις.
Ορισμένοι από εσάς έχετε ή ενημερώνετε κάποιες ομάδες
Ο αγών είναι άνισος, ο αντίπαλος εξαγοράζει τους πάντες και τα πάντα. Οι προδότες και οι κολλημένοι είναι ανάμεσα μας. Δεν υπάρχουν αριστεροί και Δεξιοί, υπάρχουν πατριώτες και μη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το «εγώ», είναι το «γιατί αυτός και όχι εγώ»
Δεύτερο πρόβλημα είναι η χωρίς την θέληση μας ένταξη σε ομάδες, που τις κάνουν να συγκρούονται
Πιστέψτε με είμεθα χιλιάδες και δεν μπορούμε να ενωθούμε γιατί δεν μας αφήνουν τα παραπάνω προβλήματα.
Μιλώντας με μικρές και μεγάλες κινήσεις ενεργών πολιτών, νέων ανθρώπων, αποφασίσαμε να συμπλεύσουμε, να συνεργαστούμε, χωρίς καταστατικά, χωρίς αρχηγούς, χωρίς να ενταχθούμε ό ένας κάτω από τον άλλο.
Μικρά ρυάκια που σιγά – σιγά θα ενώνονται και θα γίνονται χείμαρροι για να χυθούν όλα μαζί στο μεγάλο ποτάμι που οδηγεί στη Θάλασσα, στην ανατροπή και στην Αναγέννηση του Έθνους.
Η κάθε ομάδα ορίζει δια κληρώσεως ή όπως αυτή επιθυμεί, τους συντονιστές της, αυτούς που διαθέτουν περισσότερη ελεύθερη ώρα.
Η επικοινωνία θα γίνεται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Για τα σοβαρά θέματα θα υπάρχουν συναντήσεις των συνδέσμων. Η ενημέρωση θα αναρτάται σε ένα ειδικό χώρο του διαδικτύου, ή θα σας αποστέλεται. .
Στο παρελθόν πολλές ομάδες απέτυχαν και διαλύθηκαν γιατί δεν εφαρμόσθηκαν οι προσήκοντες κανόνες συμπεριφοράς. Οι υψηλοί τόνοι, η παραμονή των ίδιων ατόμων για πολύ χρόνο στη θέση του συντονιστή, η επιμονή στο δέντρο και όχι στο δάσος, η προσπάθεια για προβολή και η υπερφίαλη επίδειξη γνώσεως, απετέλεσαν βασικές αιτίες διάλυσης της ομάδος.
Οι Ομάδες, που ήδη συνεργάζονται, διαθέτουν ισχυρή νομική υποστήριξη. Έχουν υποβάλλει μηνύσεις , αγωγές έχουν καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο. Τα μέλη μας ευρίσκονται σε όλους τους Νομούς, σε όλο τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Είμεθα στη φάση που θα προτείνουμε κατανομή έργου στα μέλη, που επιθυμούν να εργασθούν μαζί μας. Μέχρι στιγμής τα θέματα που χρήζουν παρακολούθησης είναι σαράντα πέντε (45). Αυτά με τις προτάσεις μπορούν να αυξηθούν ή να μειωθούν μετά από συνένωσή τους.
Η κατανομή των σπουδαίων θεμάτων, σε όσους έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθούν, έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μία σκιώδους Κυβέρνησης. Κάθε σημαντική πληροφορία προωθείται στα μέλη που έχουν αναλάβει το σχετικό αντικείμενο παρακολούθησης. Αντί λοιπόν όλοι να ασχολούμεθα με όλα, εξειδικεύουμε τις μελετητικές ομάδες ανάλογα με το αντικείμενο παρακολούθησης. Σκεφθείτε πόσα υπουργεία έχουμε και ποία είναι τα θέματα που μας ενδιαφέρουν. Αναφέρω ενδεικτικά μερικά αντικείμενα που χρήζουν παρακολούθησης:
ΘΕΜΑΤΑ που απασχολούν τον Λαό: Αυτοκτονίες ,Ασφάλεια, Εργασία, Κέντρα διανομής φαγητού, Κέντρα ψυχολογικής Υποστήριξης, Φάρμακα, χαράτσια, Ενημερώσεις γενικά και λοιπά πολλά
ΘΕΜΑΤΑ Εθνικής Ασφάλειας: Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Θράκη, Ήπειρος, Ανατολικό Αιγαίο, Πομάκοι, Καστελόριζο, Ήπειρος, νησιά προς πώληση, Κρήτη χασισοκαλλιέργειες, Κύπρος, εξοπλισμοί Γειτόνων, Κύπρος, Μισθοφορικός Στρατός, ανάγκες Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΥΠ, καταγραφή παρακολούθηση ανθελληνικών κέντρων, κλπ
Οι ομάδες μας παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τις ενημερώσεις, που άλλες πατριωτικές κινήσεις ή νέα κόμματα επιχειρούν. Έχουμε εντοπίσει και μιλήσει με μεγάλες πατριωτικές προσωπικότητες, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργασθούν μαζί μας. Προτείνετε αυτούς που θεωρείτε ενεργούς πατριώτες
Αν δεν θέλετε να συμμετέχετε είτε με φυσική παρουσία ή μέσω διαδικτύου σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, παρακαλώ απαντήστε μου. Αν θεωρείτε ότι από τώρα μπορείτε να αναλάβετε την παρακολούθηση κάποιου αντικειμένου, παρακαλώ δηλώστε το αντικείμενο. Ήδη μερικοί από εσάς συνεργάζονται.
Τα ονόματα σας είναι και θα παραμείνουν στην κρυφή κοινοποίηση, εκτός αν επιθυμείτε να είναι φανερά.
Σε λίγο καιρό θα γίνει διαδικτυακή συνάντηση για τον συντονισμό των συντονιστών. Αν μείνουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος η δύναμη μας θα είναι πολύ μεγάλη.
Η ζωή είναι για τους Δυνατούς και η Ελλάς θα ζήσει.
Μόνο η καλή προαίρεση δεν συνιστά αρετή, είναι σαν το σπίτι χωρίς στέγη. Η τόλμη και η πράξη σε καθιστούν πατριώτη.
 

Στέργιος Σμυρλής
ΠΗΓΗ

Ούτε λεφτά ούτε ιδέες

Δεν πρόκειται για κρίση, αλλά για καταστροφή. Ο φίλος που μου το έλεγε αυτό χθες είναι πολύπειρος δημοσιογράφος, καλλιεργημένος και κοσμοπολίτης, συνήθως πολύ νηφάλιος και συγκρατημένος στις εκφράσεις του. Η κρίση είναι παροδική, τα αποτελέσματά της είναι αναστρέψιμα· η καταστροφή αφήνει πίσω της ερείπια, μη αναστρέψιμα ― συμπλήρωσε. Μου εξήγησε κι άλλα, για τον βαθύ κοινωνικό μετασχηματισμό που προκαλούν η μακρόχρονη ύφεση και ανεργία, για την οριστική πτώση των αδύναμων στρωμάτων κάτω από το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης, για τη δομική φτώχεια και την απελπισία. Δεν μπορούσα να διαφωνήσω. Αλλωστε την ίδια μέρα διαβάζαμε στον τύπο την αγωνιώδη έκκληση δώδεκα επιφανών Ευρωπαίων συγγραφέων· υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη δεν περνά κρίση, αλλά πεθαίνει όπως την ξέραμε, ότι απειλείται η δημοκρατία και ο πολιτισμός της. (Και νωρίτερα, αλλιώς, οι Γιούργκεν Χάμπερμας, Πέτερ Μπόφινγκερ και Γιούλιαν Νίντα- Ρίμελιν)

Από την αρχή της ελληνικής κρίσης διακρίναμε την βαθύτατα πολιτική φύση της, τα ηθικά και πνευματικά αίτια που μας οδήγησαν στο οικονομικό ρήγμα. Αλλωστε δεν είναι μόνο ελληνική, είναι κρίση αξιακή στον πυρήνα των δημοκρατικών κρατών της Δύσης, είναι κρίση της δημοκρατίας και κρίση της πολιτικής, και είναι κρίση ανθρωπολογική, στο μέτρο που οι πολίτες-παραγωγοί εξέπεσαν σε υπερχρεωμένους πελάτες και καταναλωτές, χειραγωγούμενοι και τρομοκρατούμενοι. Στο φόντο πάντα υπέβοσκε η σύγκρουση για την κυριαρχία· η κρίση κατέδειξε τη σύγκρουση και μαζί έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της ανισότητας: η διαρκώς μεγεθυνόμενη ανισότητα υπονομεύει την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και την ιστορική μοίρα της Δύσης.

Η πνευματική παρακμή είναι φανερή και στο ελληνικό παράδειγμα, τόσο ως αίτιο όσο και ως αποτέλεσμα της συντελούμενης καταστροφής. Οι Ελληνες στον εικοστό αιώνα πέρασαν δια πυρός και σιδήρου: αλλεπάλληλοι πόλεμοι, εμφύλιοι, μαζική προσφυγιά και μαζική μετανάστευση, πτωχεύσεις. Εμειναν όρθιοι παρ’ όλ’ αυτά, επειδή ταυτόχρονα σφυρηλατούσαν ταυτότητα, συνείδηση, γλώσσα, τέχνη, πολιτικές στρατηγικές ― με έναν λόγο: πολιτισμό. Λαϊκό και λόγιο, εν παραλλήλω και εν συνθέσει. Η αλληλουχία ταπεινώσεων, θριάμβων και καταστροφών έως το ’22 οδήγησε στη μεγάλη σύνθεση της γενιάς του ’30, η οποία επηρέασε βαθιά τις τέχνες και τα γράμματα στον καιρό της, αλλά κυρίως έδωσε ιδεολογικούς καρπούς στη μεταπολεμική περίοδο, όταν εσίγασαν τα τουφέκια του εμφυλίου. Tότε, μέσα απ’ τις στάχτες εμπεδώθηκε το λαϊκό τραγούδι, το εκ του ρεμπέτικου καταγόμενο, απενοχοποιημένο και ενωτικό, και τότε η υψηλή τέχνη της γενιάς του ’30 μπήκε στα χείλη των μαζών, ενοποιητικά και ανυψωτικά, παρότι εν περιλήψει. Η άνοιξη του ’60 σηματοδότησε την εν τω βάθει αναχώνευση των αισθητικών και ιδεολογικών συνθέσεων που είχαν αρχίσει ήδη απ΄τη δεκαετία του ’20, και απ΄αυτή την πλούσια ύλη εξακολούθησε να τρέφεται ο ελληνισμός έως και σχετικά πρόσφατα.

Εως ότου το ήθος του νεόπλουτου και του σκυλάδικου, αυτό που είχε ξεμυτίσει μές στην χουντική επταετία, ανέλαβε αυτό να ενοποιήσει τα μικροαστικά και εργατικά στρώματα με την ελίτ του πλούτου. Λίγο πριν μάς χτυπήσει η καταστροφή, λαός και κολωνάκια συναγελάζονταν εν κραιπάλη στα ίδια διασκεδαστήρια: ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος συγκεφαλαίωσε τον εξισωτισμό της σκυλοπόπ κραδαίνοντας γαρδένιες και κυλότες, οι δε ιδεολογικοί μηχανισμοί είχαν μετεγκατασταθεί στα γκλόσι περιοδικά και κανάλια. Με αυτή την πνευματική και αισθητική σκευή, με αυτή τη βιοθεωρία οικοδομούσαμε vita activa. Και το απόθεμα της γενιάς του ’30, εν τω μεταξύ, το τολμηρό ζεύγμα λαϊκού και μοντέρνου, εντόπιου και διεθνούς, εξανεμίστηκε και θάφτηκε. Η ελληνική ιδιοπροσωπία εξέπεσε σε χυδαία αυταρέσκεια και πνευματική οκνηρία, σε ακηδία και απάθεια, σε βαθύ επαρχιωτισμό και εθελοδουλία. Πολύ πριν την πτώχευση.

Επειδή λεφτά δεν υπάρχουν ούτε θα εμφανιστούν σύντομα και άφθονα. Επειδή η υλική καταστροφή θα πολλαπλασιάζει τη σύγχυση και την αμάθεια, επειδή η παιδεία γίνεται πιο ταξική και από τα χρόνια του ’50, επειδή κανείς εξωχώριος δεν θα μάς σώσει, μόνη ελπίδα είναι ένα σχέδιο πνευματικής ανασυγκρότησης απολύτως συγχρονισμένο με την ανάσχεση της ένδειας. Χρειαζόμαστε ιδέες, ταυτότητα, σκελετό, χρειαζόμαστε σύνδεση με την παράδοση, μια επανερμηνεία που να μπολιάζει το ζοφερό παρόν, επινόηση του μέλλοντος. Χρειαζόμαστε υπερβάσεις. Ας μην είναι Το Σχέδιο ― μεγάλες κουβέντες. Ας είναι σκέψη και πράξη, διαρκείς, αγωνιώσες. Αρετή και τόλμη.

ΠΗΓΗ

«Φακελωμένοι» και Πατρινοί έφηβοι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία – Παρακολουθούνται από την Αστυνομία

«Φακελωμένοι» και Πατρινοί έφηβοι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία – Παρακολουθούνται από την Αστυνομία Θεωρούνται ως «ικανοί να αναπτύξουν τρομοκρατική δράση» 
Τουλάχιστον 350 νεαροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία, είναι «φακελωμένοι» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως «ικανοί να αναπτύξουν τρομοκρατική δράση». Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή» τα άτομα αυτά είχαν προσαχθεί ή κατηγορηθεί για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα το διάστημα 2008-2009 με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.
Οι αστυνομικοί των τμημάτων Επιχειρήσεων και Πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρίσκονται σε διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των ατόμων αυτών, τα οποία ζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Οι περισσότεροι εκ των «υπόπτων» είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών την περίοδο 2008-2009, ενώ οι υπόλοιποι είχαν προσαχθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Βόλου, της Λάρισας, της Κομοτηνής, της Κοζάνης και άλλων μικρότερων πόλεων.
Ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας είχε αγγίξει τους 800.

ΠΗΓΗ

Ενδεχόμενη Διακοπή Υπηρεσιών Τηλεματικής


 

Ο Ο.Α.Σ.Θ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό, για την ενδεχόμενη διακοπή των υπηρεσιών μέσω του συστήματος Τηλεματικής την Κυριακή 10/2/2013 από τις 10:00 έως τις 11:00, εξαιτίας προγραμματισμένων εργασιών ελέγχου του συστήματος.

Εφόσον ισχύσει, το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο: α) στα λεωφορεία, β) στις τηλεματικές στάσεις, γ) στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, δ) στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο 2310 981100 (επιλογή "μηδέν") και ε) στην υπηρεσία “m.oasth.gr”.

Το πληροφοριακό κέντρο -185- θα λειτουργεί κανονικά.

Τι λείπει από τους εργατικούς αγώνες;

 
Ας προβληματιστούμε αν εκτός από τις πουλημένες ηγεσίες, παίζουν ρόλο κι άλλες παράμετροι. 
Με τον αισχρό κυβερνητικό συνδικαλισμό να δίνει απροσχημάτιστα και όπως-όπως τέλος στην απεργία των μπλε λεωφορείων, και με τους εργαζόμενους στα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς επιστρατευμένους, δείχνει να λήγει προς το παρόν αυτό το κύμα κινητοποιήσεων που έβγαλε μπροστά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κόντρα στις μνημονιακές προβλέψεις για κατάργηση των ΣΣΕ. Όσα συνέβησαν είναι ικανά να δώσουν τροφή για σκέψη και προβληματισμούς.
Είναι κοινή αντίληψη ότι μετά την απεργία στα ΜΜΜ μπαίνουμε σε μια νέα φάση, όπου τίθεται εν αμφιβόλω το δικαίωμα της απεργίας και του αγώνα εν γένει, πάνω από τα οποία θα επικρέμαται μονίμως η απειλή της επιστράτευσης και της αστυνομικής επέμβασης (πρόσφατα παραδείγματα το αμαξοστάσιο του μετρό, αλλά και οι πρόσφατοι τραυματισμοί και συλλήψεις μελών του ΠΑΜΕ). Αυτό αποκτά τη δική του σημασία από τη στιγμή που το προχώρημα των μνημονιακών μέτρων θα τροφοδοτεί αναπόφευκτα όλο και περισσότερες αντιδράσεις. Το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι όμως καθοριστικό: για πόσο αυτές οι αντιδράσεις θα είναι σκόρπιες και κατακερματισμένες; Η ερώτηση γίνεται πιο σαφής αν σκεφτεί κανείς ότι οι εργατικοί αγώνες φαίνονται σαν να ανοίγει ο καθένας μόλις κλείνει ο προηγούμενος (ΟΤΑ, Τ.Τ., συγκοινωνίες). Για τον κατακερματισμό αυτό, έχει σοβαρή ευθύνη το τριτοβάθμιο επίπεδο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Δεν είναι όμως αρκετή εξήγηση, καθώς ο ρόλος των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι γνωστός – κι επίσης αναδεδειγμένος και καταδικασμένος από όλες τις αγωνιζόμενες πλευρές του σ.κ. Όπως και από τον κάθε απλό εργαζόμενο, που ούτως ή άλλως δεν έχει σε καμία υπόληψη τους «Παναγόπουλους». Αρκεί και μόνο να βρεθεί κανείς σε μια συνέλευση συνδικάτου και να ακούσει τα γιουχαΐσματα που συνοδεύουν κάθε αναφορά στα τριτοβάθμια όργανα.
Από την άλλη όμως, οι αγωνιστικές δυνάμεις εκείνες που λένε πως επιδιώκουν συντονισμούς, ταξικά μέτωπα, πανεργατικά μέτωπα κλπ., φαίνεται να πλέουν σε άλλα πελάγη. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα να εκπροσωπούν συνδικάτα που δεν εκφράζουν παρά απειροελάχιστο τμήμα ενός κλάδου, και σε αρκετές περιπτώσεις να εκπροσωπούν απλώς τον εαυτό τους, την οργάνωση ή το κόμμα τους, μιλώντας όμως για λογαριασμό ενός συνδικάτου.
Κάτι λείπει, κι αυτό δεν είναι οι διαθέσεις του κόσμου, που επί μία τριετία δείχνει αγωνιστικό φρόνημα και μετατρέπει 24ωρες απεργίες σε κορυφώσεις ενός πανεθνικού ξεσηκωμού των καταπιεσμένων, των φτωχών, του λαού.

20 χρόνια πίσω και τηρουμένων των αναλογιών
Ας πάμε αντίστροφα. Οι παλαιότεροι θυμούνται τον αγώνα των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία (ΕΑΣ). Ήταν ένας αγώνας που «έδεσε» γύρω του το λαό, κατέβασε πολλές δεκάδες χιλιάδες στους αθηναϊκούς δρόμους, έφερε στο προσκήνιο με εκρηκτικό τρόπο τη λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στην τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν συγκρίνονται οι συγκυρίες τότε και σήμερα, εν τούτοις δεν μπορεί να μη δει κανείς ότι ο στόχος που συνεπήρε χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπων, δεν ήταν απλώς η ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Ήταν περισσότερο το πολιτικό ζήτημα («ΕΑΣ – ΕΑΣ να φύγει ο κερατάς») που ένωσε όχι μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αλλά μεγάλες μάζες λαού.
Σήμερα, με διαφορετικά βεβαίως τα πολιτικά δεδομένα, ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις π.χ. είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Είναι από μόνο του αυτό ένα εξ αντικειμένου πολιτικό αίτημα, καθώς χτυπάει μια βασική πλευρά της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής αναφορικά με το εργασιακό πεδίο. Είναι όμως φανερό ότι δεν συνεγείρει εύκολα τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, που το μηνιάτικο των 400-700 ευρώ είναι η οδυνηρή του πραγματικότητα. Ούτε τον άνεργο του επιδόματος, ούτε τον μακροχρόνια άνεργο που ψάχνει να βρει «μια δουλειά ό,τι νάναι» για να πάει στο σπίτι του ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι, η «αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους του Μετρό», που ακούστηκε κατά κόρον από συνδικαλιστές, κόμματα, οργανώσεις, ρεύματα, πλατφόρμες, κατάφερε να παραμείνει ένας «αγωνιστικός χαιρετισμός» σε συσκέψεις και άμαζες συγκεντρώσεις. Πολύ περισσότερο η επίκληση ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να γίνει «η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο» δεν κατάφερε να αναμετρηθεί ούτε με τον εαυτό της – ούτε και με την πραγματικότητα. Κι αυτό, παρόλο που η πολιτική και κοινωνική ρευστότητα είναι διάχυτη σε όλα τα επίπεδα.

Ενοποιητικός ιστός
Τι λείπει, λοιπόν; Ο ενοποιητικός ιστός όλων των εργατικών αγώνων μεταξύ τους στη σημερινή συγκυρία: ο πολιτικός αγώνας. Εκείνος που όχι μόνο θα βάλει στο στόχαστρο την κυβέρνηση, τα μνημόνια, την τρόικα, αλλά και θα απαιτήσει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο «να φύγουν» όλοι αυτοί. Και θα αρθρώσει την προοπτική της επόμενης μέρας όχι μόνο για τον εργαζόμενο λαό, αλλά για την πορεία αυτής της χώρας. Εκείνος που θα συνενώσει τους εργατικούς (και τους κοινωνικούς αγώνες) σε ένα ρεύμα ανατροπής αλλά και ανασυγκρότησης της κοινωνίας, της οικονομίας, της παραγωγής – της χώρας εν τέλει. Καθώς γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι ο συντονισμός των συνδικάτων και των αγώνων δεν χτίζεται πάνω στην πολιτικολογία και στη (γενικώς κι αορίστως) ανατροπή. Ούτε στο αν κλίνεις σε όλα τα γένη, αριθμούς και πτώσεις το επίθετο «ταξικός».
Πιο καθαρά: ο κατακερματισμός των αγώνων είναι ένα δεδομένο που χρειάζεται κόπο για να αλλάξει. Δεν θα αλλάξει όμως με επικλήσεις. Μετά τις μεθοδεύσεις του καλοκαιριού γύρω από την Αγροτική Τράπεζα, τι διαφορετικό περίμεναν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ότι θα γίνει; Μετά την εξέλιξη του αγώνα στο μετρό, τι διαφορετικό μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία ότι θα γίνει; Όλα τα δεδομένα συνθέτουν την κύρια εικόνα: Τι θα συνιστούσε ενιαιοποίηση; η συνάρθρωση των αγώνων γύρω από μια πολιτική στόχευση. Όχι απλώς πολιτικές αιχμές, αλλά πολιτική στόχευση, η οποία μέσα από όλους τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες που θα εξακολουθήσουν να γίνονται, θα τους ενώνει σε ένα πολιτικό ρεύμα: αφενός αποτροπής της σημερινής πορείας προς τη συνολική καταστροφή του τόπου και αφετέρου μετάβασης σε μια άλλη κατάσταση.
Ένα πολιτικό ρεύμα που θα διαπερνά όλη τη χώρα. Όσες από τις αγωνιζόμενες δυνάμεις δίνουν σημασία κυρίως στα δικαιώματα (δικαίωμα στη Συλλογική Σύμβαση, δικαίωμα στη δουλειά κλπ.), ας αναρωτηθούν αν αυτό πλέον σήμερα είναι αρκετό από μόνο του για να ενώσει, να δημιουργήσει το αναγκαίο πολιτικό ρεύμα ανατροπής και ανασυγκρότησης. Εκτός κι αν αυτές οι αγωνιζόμενες δυνάμεις πιστεύουν ότι ο εργαζόμενος λαός δεν μπορεί να ασχολείται και να έχει σχέδιο για την πορεία της χώρας, επειδή τάχα με αυτά ασχολούνται τα κόμματα (ή τέλος πάντων ότι αυτό το σχέδιο παραπέμπει σε ένα μακρινό μέλλον).
Η απουσία της πολιτικής στόχευσης σήμερα προκύπτει ως βασικό στοιχείο που παρακωλύει την αναγκαία ενιαιοποίηση του αγώνα των εργαζόμενων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στο έδαφος αυτής της έλλειψης οι εργατικοί αγώνες μπορεί να ξεσπάνε, να στριμώχνουν προσωρινά μια κυβέρνηση, αλλά και να αυτοτραυματίζονται, να απομονώνονται, να αποδεκατίζονται, να χτυπιούνται, να λήγουν.
Και στην περίπτωση αυτή δεν φταίνε ούτε μόνο η πουλημένη ΓΣΕΕ ούτε μόνο «τα άλλα συνδικάτα που δεν μπήκαν στον αγώνα και άφησαν μόνο του τον (κάθε) Σταματόπουλο»…

Μπαράζ συλλήψεων οδηγών ταξί με πειραγμένα ταξίμετρα και χασίς


Μπαράζ συλλήψεων οδηγών ταξί με πειραγμένα ταξίμετρα και χασίς Ολονύκτια επιχείρηση της Αστυνομίας  

Τριάντα δυο οδηγοί ταξί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι 30 εξ αυτών είχαν παρέμβει στην ταμειακή μηχανή για να μην εκδίδουν αποδείξεις και οι 2 κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και εξειδικευμένων ελέγχων ομάδων της Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (8-2-2013) και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 9-2-2013, σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής, τριάντα (32) οδηγοί ταξί, τριάντα (30) εξ αυτών για παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δύο (2) για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, είκοσι εννέα (29) οδηγοί συνελήφθησαν διότι είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων, τοποθετώντας ειδικό καλώδιο με το οποίο προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις. Ένας (1) οδηγός συνελήφθη διότι είχε αποσυνδέσει πλήρως την ταμειακή μηχανή από το ταξίμετρο. Δύο (2) οδηγοί συνελήφθησαν διότι στη κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Έξω από το σπίτι του Σαμαρά οι ομολογιούχοι

Έξω από το σπίτι του Σαμαρά οι ομολογιούχοι Ισχυρή αστυνομική δύναμη προστατεύει τον πρωθυπουργό  
Στο σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά προσπάθησαν να φτάσουν οι ομολογιούχοι, οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πανελλήνια συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κηφισιάς.
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύει το enikos.gr , στο σημείο βρίσκονται παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τους ομολογιούχους στην συμβολή της Κηφισίας με την οδό  Όθωνος και δεν τους αφήνουν να περάσουν.

Τι χρειάζεται για το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης...


 

Κάθε αυτοκινητιστής που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό (ειδικά σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση), πρέπει να εφοδιαστεί με το διεθνές δίπλωμα.

Αυτό εκδίδεται από την ΕΛΠΑ, η διάρκεια του είναι μονοετής ή τριετής και εξαρτάται από τον τόπο προορισμού του ενδιαφερόμενου.

Για την έκδοσή του απαιτούνται μία έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου, παρουσίαση του Ελληνικού διπλώματος οδήγησης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ισχύ, καθώς και το διαβατήριο ή η νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα (όποιο από τα δύο χρησιμοποιηθεί και στο ταξίδι). Το διεθνές δίπλωμα εκδίδεται αυθημερόν σε οποιοδήποτε γραφείο της ΕΛΠΑ.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης, ενώ επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ΕΛΠΑ δεν είναι σε θέση να εκδώσει διεθνές δίπλωμα παρά μόνο σε όσους επιδεικνύουν την πρωτότυπη, εν ισχύ, ελληνική άδεια οδήγησης.

Τέλος, το κόστος για την έκδοση διεθνούς διπλώματος μονοετούς ισχύος είναι 50 ευρώ, και για αντίστοιχο τριετούς ισχύος είναι τα 90 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr

Κρύβουν την αλήθεια για το έργο «φάντασμα» της ΔΕΗ στη Ρόδο

 Επιλεκτικές είναι οι απαντήσεις που δίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος σχετικά με το έργο «φάντασμα» της ΔΕΗ στη Ρόδο που έφερε το newpost.gr στη δημοσιότητα. Το έργο αφορούσε στην κατασκευή και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής θερμο-ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο.

Το εν λόγω έργο ανετέθη τον Ιούλιο του 2009 και επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2012. Όμως εγκληματικά λάθη (;) και αμέλειες της ΔΕΗ και κυρίως της Νομικής Υπηρεσίας οδήγησαν σε ένα πρωτοφανές φιάσκο και σήμερα η ΔΕΗ έχει καταβάλλει στον ανάδοχο πάνω από 70 εκατ. ευρώ, χωρις να έχει ακόμη εξασφαλίσει ούτε καν κατάλληλο οικόπεδο για την ανέγερση του θερμο- ηλεκτρικού σταθμού και των βοηθητικών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ βάζει «ταφόπλακα» στους απίστευτους σχεδιασμούς της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του newpost.gr για το εν λόγω σκάνδαλο, το ζήτημα έφτασε στη Βουλή όπου με σχετική ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να μάθουν μεταξύ άλλων για ποιους λόγους δεν διαφυλάχθηκε το δημόσιο συμφέρον αφού προκύπτει μεγάλη οικονομική ζημία αφενός για την Επιχείρηση και αφετέρου για τα δημόσια οικονομικά και τους πολίτες. Παρόλο που από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η υπόθεση βρέθηκε στο στόχαστρο του Εισαγγελέα της Ρόδου, ο υπουργός ΠΕΚΑ αποφεύγει να εξηγήσει τι στα αλήθεια έχει συμβεί και ποιος ευθύνεται για την υπερτιμολογημένη ανάθεση ενός έργου για το οποίο η ΔΕΗ δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει ούτε καν το οικόπεδο, καθώς επίσης και για την κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με σκανδαλώδεις τροποποιήσεις της σύμβασης.

Τι απαντά στους βουλευτές ο υπουργός ΠΕΚΑ

Από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Λιβιεράτος προς απάντηση των ερωτήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει πως η Επιχείρηση όχι μόνο συνομολόγησε αλλαγές στην αρχική σύμβαση του έργου, αλλά οι αλλαγές αυτές ήταν ουσιώδεις και την οδήγησαν στην καταβολή περίπου 62,85 εκατ. ευρώ που δεν θα είχαν καταβληθεί αν δεν είχαν γίνει οι «σκανδαλώδεις» αυτές τροποποιήσεις!

Επίσης αποκρύπτει τις καταγγελίες μελών του ΔΣ περί υπερτιμολογημένες κατά 50% ανάθεσης και για την ύπαρξη συμπληρώματος στη διακήρυξη του έργου, βάσει του οποίου απαλείφεται η υποχρέωση διάθεσης εφεδρείας ισχύος 10% με αποτέλεσμα την φωτογραφική και αδικαιολόγητη εύνοια των φθηνών τετράχρονων μηχανών χαμηλής απόδοσης που τελικά επικράτησαν στον διαγωνισμό και πληρώθηκαν με τίμημα κατά 50% αυξημένο σε σχέση με αυτό που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του έργου για δίχρονες μηχανές υψηλής απόδοσης!

Σχετικά με την ερώτηση των βουλευτών για το αν η αρχική σύμβαση προέβλεπε ότι σε περίπτωση καθυστέρησης ή και αδυναμίας της ΔΕΗ να εξασφαλίσει της απαραίτητες άδειες για οποιοδήποτε λόγο η ζημιά της ΔΕΗ θα περιοριζόταν στην καταβολή στον ανάδοχο του κόστους των μελετών και τίποτε άλλον πέραν αυτού, η ΔΕΗ αποφεύγει να απαντήσει αναφέροντας απλώς κάποιες αλλαγές που έγιναν στην αρχική σύμβαση, αποκρύπτοντας ότι οι αλλαγές αυτές οδήγησαν σε καταβολή στον ανάδοχο 62,85 εκατ. ευρώ που δεν θα είχαν καταβληθεί αν δεν είχαν γίνει οι «σκανδαλώδεις» τροποποιήσεις.

Όσον αφορά στο ερώτημα των βουλευτών που «καίει» για το αν «αληθεύει ότι η ΔΕΗ καταχωρεί παραπλανητικώς τις ζημιές που προκάλεσε με τις σκανδαλώδεις πράξεις και παραλήψεις της στον ειδικό λογαριασμό ΥΚΩ (Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας) και διεκδικεί αποζημίωση από το κράτος» η απάντηση της ΔΕΗ είναι αρνητική.

«Η ΔΕΗ δεν καταχωρεί ούτε παραπλανητικά ούτε αυθαίρετα ποσά στον ειδικό λογαριασμό Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας. Οι καταχωρήσεις είναι πάντα δικαιολογημένες, προβλέπονται στη νομοθεσία και ελέγχονται από τη ΡΑΕ και τους Ορκωτές λογιστές. Δεν υφίστανται τέτοιου είδους καταχωρήσεις που να αφορούν στο έργο της Νότιας Ρόδου» αναφέρει η ΔΕΗ στην απάντησή της.

Όμως όπως προκύπτει από την περίληψη του έργου που εισηγήθηκε προς έγκριση το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης: «Λόγω του γεγονότος ότι οι απαιτήσεις του Αναδόχου έχουν προκύψει σαν συνέπεια της μεγάλης καθυστέρησης για τη μεταβίβαση του οικοπέδου που ήταν αναγκαίο για τη δημιουργία του νέου ΑΗΣ Νότιας Ρόδου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), η σχετική δαπάνη πρέπει να αναζητηθεί και περιληφθεί, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις στις επενδυτικές δαπάνες για τις οποίες θα αναζητηθούν αποζημιώσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των υπηρεσιών Κοινής Ωφελειας (ΥΚΩ) μέσω της μεθοδολογίας που θα καταρτιστεί για τα έτη από 2012 και εφεξής».

Μετά τα παραπάνω, παραμένουν τα ερωτήματα για τη δυνατότητα της νομικής υπηρεσίας της Επιχείρησης, η οποία δε φάνηκε σε κανένα σημείο των διαδικασιών πρόθυμη ή ικανή να προστατεύσει τα έννομα συμφέροντα της ΔΕΗ, αποτρέποντας την αλόγιστη και άσκοπη οικονομική «αιμοραγία» της.

Και εξακολουθούμε να ρωτάμε. Γιατί ο κ. Αργύρης Οικονόμου δεν προστάτεψε την Επιχείρηση και κατ' επέκταση τους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται πληρώσουν για ακόμη μία φορά, αυξημένους λογαριασμούς, ως όφειλε να πράξει;

Να σημειωθεί ότι το newpost.gr έχει στην κατοχή του όλα τα σχετικά έγγραφα και όπως εξάλλου έχουμε ξαναγράψει οι δημοσιογράφοι θα καταθέσουν για την υπόθεση αυτή, αφού τους ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

newpost

Μέχρι τον Ιούνιο χωρίς επίδομα οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι δικαιούχοι!


 

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ καθώς και των αναπηρικών επιδομάτων που χορηγούνται από το ΙΚΑ. Χωρίς τα «πολύτιμα» επιδόματα τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο
αναμένεται να μείνουν οι χιλιάδες δικαιούχοι με το εύλογο ερώτημα να εγείρεται, πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το νόμο 4093 καταργούνται τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα που δίνονταν μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, ενώ θα δίνονται με νέα κριτήρια στους δικαιούχους από φέτος. Μέχρις εδώ, όλα καλά, ωστόσο η ασάφεια του νέου νόμου και η κωλυσιεργεία του υπουργείου Οικονομικών δημιουργεί τεράστιο κενό αλλά και σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή των επιδομάτων. Οι αντιδράσεις των πολυτέκνων έχουν ήδη εκφραστεί και αναμένονται να εντατικοποιηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχετικός νόμος 4093 δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία μέτα τον Ιούνιο για τις τρέχουσες πληρωμές καθώς για την καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων και την ένταξη των δικαιούχων βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων και τη δομή της οικογένειας σε κατηγορίες Α', Β' και Γ΄, όπως ορίζει ο νόμος, προαπαιτείται η κατάθεση του εκκαθαριστικού του 2012.

Μέχρι λοιπόν την κατάθεση του εκκαθαριστικού που προβλέπεται έως τον Ιούνιο, κανένας δικαιούχος δεν πρόκειται να λάβει το επίδομα, ενώ δεν έχει καθοριστεί αν θα το λάβουν αναδρομικά για τους «κενούς» μήνες.

«Σκοπός είναι οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα εκκαθαριστικά τους όσο νωρίτερα γίνεται για να μην χάσουν και άλλους μήνες χωρίς το επιδομά τους» εξηγεί στο newpost η προϊσταμένη του τμήματος οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, Μαρία Παπαδοπούλου. «Αφού το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει στον έλεγχο των εισοδημάτων τους μέσω του Taxsis, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να αρχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται με το νέο νόμο έπειτα από έναν τουλάχιστον μήνα από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης» προσθέτει.

Τα επιδόματα θα χορηγούνται σε 3 μήνη βάση, ένα μήνα αργότερα από την αρχική αίτηση και θα αφορά και τις μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί και πάνω.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα του τρίτου παιδιού, που είχε θεσπιστεί για την λύση του δημογραφικού προβλήματος, καταργείται εντελώς, όπως και η ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες και το επίδομα γέννας.

Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις διαπιστώνονται και στις εκκρεμότητες που αφορούν στο παλιό επίδομα, μέρος των οποίων θα καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου και στο τέλος Μαρτίου.

«Η ασάφεια και η πολυπλοκότητα του νέου νόμου θα προκαλέσει σοβαρή ταλαιπωρία στους πολύτεκνους δικαιούχους, οι οποίοι θα αργήσουν να ξαναπάρουν το επίδομά τους» αναφέρει η κυρία Παπαδοπούλου.

Αν και το ΥΠΟΙΚ μερίμνησε να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος κατάργησης των επιδομάτων, δεν φαίνεται να ασχολείται με τις τραγικές καθυστερήσεις που προκύπτουν στη χορήγηση των νέων «τσεκουρωμένων» επιδομάτων που αφορούν μάλιστα λιγότερους δικαιούχους από ότι το 2012.

Ουδείς επίσης από τους αρμοδίους στο ΥΠΟΙΚ μεριμνά για το πώς θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους και να πληρώσουν δεκάδες δυσβάσταχτους φόρους χωρίς έστω το ελάχιστο βοήθημα- επίδομα που δικαιούνται ως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Τι δικαιούνται τρίτεκνοι και πολύτεκνοι:

- 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί για τρία παιδιά και με εισόδημα ως 11.000 ευρώ. Για 4 παιδιά 40 ευρώ ανά παιδί δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό για κάθε παιδί λαμβάνουν όσοι έχουν 5 παιδιά και εισόδημα ως 13.000 ευρώ.

- 26,67 ευρώ δικαιούνται οι τρίτεκνοι που έχουν εισόδημα από 11.000 ως 22.000 ευρώ, όσοι έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 12.000 ως 24.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 13.000 ως και 26.000 ευρώ.

- Το επίδομα πέφτει στα 13,33 ευρώ για τρίτεκνους με εισόδημα από 22.000 ως 33.000 ευρώ, για όσους έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 24.000 ως 36.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 26.000 ως 39.000 ευρώ.

Παρόμοια καθυστέρηση αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι δικαιούχοι των αναπηρικών επιδομάτων που χορηγούνται από το ΙΚΑ καθώς και εκει τα νέα επιδόματα που περικόπηκαν κατά πολύ χρήζουν πλήθους δικαιολογητικών ώστε να επικυρωθεί η χορήγησή τους το προσεχές διάστημα.

Αναστασία Γαλάνη-newpost

Παρακολουθείται κάθε διαδικτυακή δραστηριότητα


 
Η κυβέρνηση της Βρετανίας σχεδιάζει μέσω της συνεργασίας της με τις μυστικές υπηρεσίες, να θέσει σε εφαρμογή τον απόλυτο Μεγάλο Αδελφό του διαδικτύου: η εγκατάσταση συσκευών παρακολούθησης σε όλα τα δίκτυα επικοινωνιών της χώρας θα καταστήσει κάθε διαδικτυακή δραστηριότητα ελεγχόμενη και πολύ πιθανόν νομίμως καταγραφόμενη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της mail online που παρουσιάζουμε για τους αναγνώστες του pentapostagma.gr, έχει ήδη εκπονηθεί έκθεση μελών του βρετανικού κοινοβουλίου η οποία αναφέρει την πρόθεση των μυστικών υπηρεσιών - πιο συγκεκριμένα της MI5 - να εφαρμόσουν ένα πανεθνικό καθεστώς επιτήρησης που στοχεύει στην παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών κινήσεων και συζητήσεων των Βρετανών πολιτών.
Το δίκτυο υπερκατασκοπείας του διαδικτύου στηρίζεται στην τεχνολογία με την αγγλική ονομασία Deep Packet Inspection. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει την προσπέλαση δεδομένων εισόδου (log-in data) σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter, ακόμη και των κλήσεων μέσω Skype...
Οι ακτιβιστές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και των ιδιωτικών ελευθεριών έχουν ήδη εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις. Αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα παραδώσει στην κυβέρνηση ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα παρακολούθησης των πολιτών - τέτοια που όμοια της δεν έχει υπάρξει κατά το παρελθόν.
Η έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, δίδει ουσιαστικά στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας την δυνατότητα επιρροής στο κυβερνητικό νομοσχέδιο περί Δεδομένων των Τηλεπικοινωνιών, το οποίο στοχεύει να ρυθμίσει εκ νέου τις εξουσίες της κυβέρνησης στο πεδίο της παρακολούθησης των πολιτών.
Η απόλυτη παρακολούθηση και η πλήρης κατάργηση της ιδιωτικότητας πραγματοποιείται πάλι υπό την πρόφαση της δημόσιας ασφάλειας: η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα ταχύτατης πρόσβασης στα δεδομένα των επικοινωνιών αποτελεί ένα πολύ κρίσιμο "σκαλοπάτι" στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.

(pentapostagma.gr)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


 

Στοιχεία που σοκάρουν και αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Κρήτης, ως απόρροια της οικονομικής ύφεσης, έρχονται στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, την τελευταία διετία ...

έχουν διπλασιαστεί οι πολίτες που ζητούν την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ουσιαστικά το στοιχείο αυτό μεταφράζεται ως 100 % αύξηση των ανθρώπων που έχουν μείνει χωρίς δουλεία και είναι σήμερα ανασφάλιστοι. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο των κοινωνικών υπηρεσιών Σπ. Επιτροπάκη, οι άνθρωποι που είναι ανασφάλιστοι και ζητούν να τους χορηγηθεί βιβλιάριο υγείας, προέρχονται από όλο τον κοινωνικό ιστό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που σταμάτησαν τη δραστηριότητα τους.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο flashenws.gr o νοσοκομειακός γιατρός Στ. Δημητρακόπουλος υπάρχουν άνθρωποι - ανασφάλιστοι - που προσέρχονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου για να υποβληθούν σε εξετάσεις, ωστόσο όταν διαπιστώνουν το κόστος που πρέπει να πληρώσουν φεύγουν, χωρίς να τις κάνουν.

«Θύμα» του Μνημονίου και η Αντισεισμική Προστασία


 

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια σεισμογενής χώρα, όμως όπως φαίνεται, ούτε ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) «γλύτωσε» από το Μνημόνιο.

Όπως προκύπτει από την ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, στον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, είναι πιθανό η  Αντισεισμική προστασία να καταργηθεί στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου που προβλέπει το Μνημόνιο.

Στην ερώτησή του ο κ. Μιχελάκης, αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται εύλογα ως η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης, ενώ παράλληλα καταλαμβάνει την έκτη θέση σεισμικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο για τη χώρα μας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σεισμών που αφήνουν πίσω τους σοβαρές επιπτώσεις τόσο στον άνθρωπο όσο και στο δομημένο περιβάλλον.

Εδώ και τριάντα χρόνια ο Ο.Α.Σ.Π. είναι επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων, με τη σύνταξη αντισεισμικών κανονισμών, την εγκατάσταση δικτύου σεισμογράφων, την πληροφόρηση του κοινού για θέματα σεισμών, την κατάρτιση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και την έρευνα με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών του σεισμού.

Είναι γνωστό ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου εμπίπτουν στο στενό πυρήνα των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, καθώς θα πρέπει άμεσα να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν οι δημόσιοι φορείς που εξακολουθούν να επιβαρύνουν το δημόσιο ταμείο χωρίς να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Επειδή όμως με βάση την προαναφερθείσα πλούσια δραστηριότητα του Ο.Α.Σ.Π. είναι προφανές ότι αυτός δεν εμπίπτει στην ανωτέρω κατηγορία των προς κατάργηση φορέων, καθώς έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και εποικοδομητικό έργο, επειδή ο Ο.Α.Σ.Π. συμβάλλει καθοριστικά στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας μας, επειδή προκαλεί εύλογα μεγάλη έκπληξη η σχεδιαζόμενη κατάργησή του Ο.Α.Σ.Π. με δεδομένη την εξαιρετικά υψηλή σεισμική δραστηριότητα της χώρας μας, ερωτάσθε κ. υπουργέ ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα;  Σε περίπτωση κατάργησης του Ο.Α.Σ.Π. πώς θα καλυφθεί το δυσαναπλήρωτο κενό στην αντισεισμική προστασία της χώρας;».


Πηγή: apospasma.gr

Ελεγχοι – εξπρές για ασφάλεια και ΚΤΕΟ...


 

Μέσω κινητού τηλεφώνου που θα έχουν μαζί τους οι τροχονόμοι και στην οποία θα είναι περασμένη μια ειδική εφαρμογή που θέλει να σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών και θα λειτουργεί στις «πλατφόρμες» των σύγχρονων smartphones, θα γίνονται σε λίγους μήνες οι έλεγχοι της τροχαίας.

Μπορεί να «άνοιξε» νομικά το «παράθυρο» για ελέγχους-εξπρές για τα ανασφάλιστα Ι.Χ., το σχέδιο όμως προβλέπει και την επέκταση των ελέγχων για οχήματα που δεν είναι περασμένα από ΚΤΕΟ. Με τα δεδομένα αυτά, σύντομα, όποιος πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας, δεν θα κινδυνεύει να δεχτεί πρόστιμο μόνον 250-500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα (μηχανή, ΙΧ κλπ) αλλά και άλλα τόσα αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο έχει ως εξής:
Η εντολή που θα έχει κάθε πλήρωμα περιπολικού ή συνεργείο ελέγχου της τροχαίας που σταματάει οχήματα για έλεγχο, θα είναι να μην εξαντλείται απλώς να ζητάει άδεια και δίπλωμα, αλλά να συνδέεται on-line με τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στην ΓΓΠΣ με στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών κι τις ασφαλιστικές εταιρίες, για να διαπιστώνει άμεσα:

- αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας
- αν το όχημα είναι ασφαλισμένο
- αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιους είδους ελέγχους έχουν ήδη εντολή να διεξάγουν τα όργανα της Τάξεως, και πριν ακόμα λειτουργήσει η βάση δεδομένων και η ηλεκτρονική εφαρμογή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο κοντινό μέλλον, να αναζητούνται με τον ίδιο τρόπο και τυχόν ανεξόφλητα χρέη του ιδιοκτήτη προς την εφορία.

Μέχρι τότε πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πηγαίνουν «πόρτα-πόρτα» αναζητώντας ανασφάλιστα οχήματα.

Μετά από διασταυρώσεις, σχεδιάζεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων για να πληρώσουν 250 ευρώ και να ασφαλιστούν πάραυτα, όσοι διαπιστωθεί πως παρέλειψαν να ασφαλίσουν το όχημά τους, εάν δεν το έχουν δηλώσει σε ακινησία (σσ: αν σε έλεγχο στο δρόμο πιαστούν και να το κινούν, τότε τα πρόστιμα κλιμακώνονται σε 250, 500 ή 1.000 ευρώ, αναλόγως αν πρόκειται για μηχανή, ΙΧ ή λεωφορείο).

Αν δεν σπεύσουν να ασφαλιστούν και να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ μέσα σε οκτώ μέρες από τη λήψη των ειδοποιητηρίων, τότε θα τους αναζητεί η Αστυνομία και θα αφαιρεί τις πινακίδες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα τους επιβάλει και πάλι πρόστιμα, στον αντίστοιχο έλεγχο που θα διεξαγάγει κάθε χρόνο εφεξής.

Τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας υπολογίζονται ήδη σε περίπου 1,2 – 1,5 εκατομμύρια. Πριν την γραπτή προειδοποίηση πάντως, γίνεται ειδική διασταύρωση από την ΓΓΠΣ των στοιχείων των ΙΧ που δηλώνουν στο Ε1 οι ιδιοκτήτες, με στοιχεία από τα αρχεία των ασφαλιστικών εταιριών για το ποια οχήματα είναι ασφαλισμένα, και από τα Υπουργείο Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, ΠΕΧΩΔΕ κλπ για το ποια οχήματα έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας, αλλά και από τις εφορίες για το ποιοι έχουν καταθέσει πινακίδες.

Οριστικό «λουκέτο» στην ασφαλιστική εταιρεία Evima Group


Οριστικό «λουκέτο» στην ασφαλιστική εταιρεία Evima Group 

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής με την επωνυμία «Evima Group Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία» (πρώην «Πρώτη Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία») και την υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970, αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόκειται για εταιρεία που με δραστηριότητα κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης των αυτοκινήτων.

Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (εποπτικά κεφάλαια), απαίτηση, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Παράλληλα, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΠΑΘ.

Από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας αναστέλλεται η υποχρέωσή της για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος.

Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Γερμανός, ο οποίος με τη σειρά του θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού εκκαθαριστή.

Ειδικότερα, με τις βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν και τους υφιστάμενους νόμους, σχετικά με την αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου, μόνο) θα ισχύσουν τα εξής:

- Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας (N 400/70 αρ.3 παρ.6 σε συνδυασμό με ΠΔ 237/86 αρ.25 παρ.4).

- Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

- Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ).

- Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον εκκαθαριστή.

- Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών:

- Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της.

- Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα - μη δεδουλευμένα – ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον εκκαθαριστή.

Οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία δύνανται να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της (www.evima.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στα τηλέφωνα της εταιρείας και από τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης στο τηλέφωνο 6949 962802, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ.

Τελεσίγραφο σε ένα εκατομμύριο οφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ


Τελεσίγραφο σε ένα εκατομμύριο οφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ 

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι μικροοφειλέτες. Ήδη άρχισαν να αποστέλλονται ειδοποιητήρια σε περίπου ένα εκατομμύριο φορολογουμένους με οφειλές κάτω των 3.000 ευρώ, οι οποίοι καλούνται να ρυθμίσουν άμεσα τα χρέη τους αλλιώς θα ξεκινήσουν κατασχέσεις μισθών και περιουσιακών στοιχείων.

«Αν μπορούσαμε θα εκποιούσαμε μόνοι μας τα περιουσιακά μας στοιχεία», δήλωσαν πολίτες στον Alpha, «όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, σπίτια, αυτοκίνητα και υλικά αγαθά δεν μπορούν να πουληθούν».


Toυρκική εισβολή στο Αιγαίο και στην ακτοπλοΐα

 
Με την εξαγορά ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών ολοκληρώνεται η τριπλή "εισβολή" της Τουρκίας στο Αιγαίο, Επίσης ετοιμάζονται να δρομολογήσουν και νέες ακτοπλοϊκές γραμμές από την Τουρκία προς το Αιγαίο Τούρκοι επιχειρηματίες της γνωστής συνομοταξίας των συνεργατών του "βαθέως" τουρκικού κράτους.
Το πιο τραγικό είναι ότι μέσω των διασυνδέσεων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με την Τουρκία πέραν της εποχικής τουριστικής κίνησης και επιβατικής κίνησης τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εξαρτούν όλο και περισσότερο τον εφοδιασμό των τοπικών αγορών τους από την Τουρκία.
Έτσι, μετά την αγορά των περισσότερων προς διάθεση στρατηγικής σημασίας μαρίνων από τον τουρκικό όμιλο Dogus, την αγορά νησιού (ακόμα δεν έχει διαρρεύσει το όνομα ούτε του νησιού, ούτε του ιδιοκτήτη) και την αγορά διάφορων παραθαλάσσιων εκτάσεων, η Άγκυρα μέσω της ελεγχόμενης οικονομικής διείσδυσης επιχειρηματιών της καταφέρνει να ελέγξει ακτοπλοϊκά και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Αιγαίου εκμεταλλευόμενη την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει (και...) οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Εγκαθιστώνται σύντομα δύο νέας γραμμές από την Τουρκία, η μία προς την Θεσσαλονίκη και η άλλη προς τον Πειραιά. Πρόκειται αφενός για τη γραμμή Αϊβαλί (Κυδωνίες), Λέσβος, Θεσσαλονίκη και αφετέρου Σμύρνης, Τσεσμέ, Πειραιά.
Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε δεχθεί αιτήματα από δήμους και νομαρχίες του Ανατολικού Αιγαίου για κατάργηση της visa με την Τουρκία ώστε να ενισχυθεί η ελληνική νησιωτική αγορά από Τούρκους επισκέπτες.
Ήδη πέντε ελληνικά λιμάνια στο Αιγαίο συνδέονται με την Τουρκία με τακτικά δρομολόγια. Η Μυτιλήνη είναι συνδεδεμένη ακτοπλοϊκώς με το Αϊβαλί, η Χίος με το Τσεσμέ, η Σάμος και η Κω με το Κουσάντασι και η Ρόδος με το Μπόντρουμ και τη Μαρμαρίς.
Παράλληλα σύμφωνα με το Lloyd΄s List η τουρκική ακτοπλοΐα έχει γίνει επίκεντρο σημαντικών κρατικών ενισχύσεων από το 2011, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με την ελληνική ακτοπλοΐα λόγω αυστηρών περιορισμών από την ευρωπαϊκή επιτροπή ενώ στους σχεδιασμούς έχουν συμμετάσχει και ολλανδικά συμφέροντα.
Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί πως στα τέλη Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε πως μπορεί να χρηματοδοτήσει με 33 εκατ. ευρώ εταιρικές οντότητες της Σμύρνης με στόχο την απόκτηση νέων οχηματαγωγών. Η EBRD έχει χρηματοδοτήσει συνολικά την Τουρκία με 2,6 δισ. ευρώ σε 76 business plan σε διάφορους τομείς.
Πηγή: defencenet.gr

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2013/02/to.html#ixzz2KLRXmnuP

Στα οικονομικά τους όρια τα μισά νοικοκυριά


 

Σημαντική μείωση των εισοδημάτων, περικοπές στην αγορά ακόμη και ειδών διατροφής και αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις φορολογικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της κρίσης, που καταγράφονται σε έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας «Εισόδημα – Δαπάνες Νοικοκυριών» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο το 93,1% των νοικοκυριών έχει υποστεί μειώσεις εισοδήματος το διάστημα της κρίσης, με το μέσο όρο της μείωσης, σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν, να ανέρχεται στο 38%. Ένα στα δύο νοικοκυριά αντιμετωπίζει πλέον σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αφού, βάσει της μελέτης, για την κάλυψη των βασικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πόρους από πηγές πέραν του τρέχοντος εισοδήματος- (δανεισμό από φίλους/συγγενείς, κάρτες, αποταμίευση).



Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΒΕΕ ουσιαστικά «βρισκόμαστε μπροστά στην παγίωση μιας οικονομικής κατάστασης που μας οδηγεί στην ‘οικονομία- κοινωνία του 50%’, ωθώντας στο περιθώριο και τα όρια επιβίωσης το υπόλοιπο μισό του πληθυσμού».

Η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών (το 72%) αναμένει παράλληλα περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων του το 2013, ενώ οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η έρευνα περιγράφει με μελανά χρώματα και την κατάσταση όσον αφορά στην απασχόληση, καθώς τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία, ενώ, για το 40% των νοικοκυριών οι συντάξεις αποτελούν την κυριότερη πηγή εισοδήματος.

Το 40% περίπου των νοικοκυριών ανέφερε επίσης ότι έχει καθυστερημένες οφειλές, μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τις πάγιες ανάγκες του νοικοκυριού (φως, νερό, ενέργεια), τις οφειλές προς εφορία και τις δανειακές υποχρεώσεις.

Σημαντική είναι ακόμη η επίπτωση της κρίσης στις καταναλωτικές συνήθειες. Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει περικοπές ακόμη και στα είδη διατροφής, το 80% στις μετακινήσεις, το 92% στις δαπάνες ένδυσης- υπόδησης και το 83,2 στη θέρμανση του νοικοκυριού.

Εννέα στα δέκα νοικοκυριά έχουν κάνει περικοπές στις δαπάνες για «διασκέδαση και διαχείριση ελεύθερου χρόνου» (εστιατόρια, καφέ, σινεμά, ταξίδια, αρτοποιεία), ενώ το 42,5% των νοικοκυριών δήλωσε ότι αγοράζει προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας.

Την ίδια ώρα, η αγορά βρίσκεται σε μια παρατεταμένη «χειμερία νάρκη», δεδομένου ότι το 70% των νοικοκυριών αναμένει τις εκπτώσεις για να αγοράσει βασικά αγαθά.

Η ΓΣΕΒΕΕ κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» και για την άμβλυνση της φορολογικής συνείδησης που αποτυπώνει η έρευνα, με το 47% του πληθυσμού να είναι δεκτικό στη μη έκδοση αποδείξεων. Όπως επισημαίνει, η μεγάλη φορoλογική επιβάρυνση σε προϊόντα και υπηρεσίες σε συνδυασμό με την συρρίκνωση και υπερφορολόγηση των εισοδημάτων «χαλαρώνει» τα φορολογικά ήθη με ορατό τον κίνδυνο μείωσης και των δημόσιων εσόδων.

«Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις και η ακολουθούμενη με όλο και μεγαλύτερη ένταση πολιτική εσωτερικής υποτίμησης έχει πλέον φθάσει στα ιστορικά της όρια, ενώ έχει εξωθήσει στα οικονομικά τους όρια καταναλωτές και επιχειρήσεις», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία, με αφορμή την έρευνα.

Χαρακτηρίζει τέλος «επιτακτική ανάγκη» την προώθηση στοχευμένων παρεμβάσεων σε ό, τι αφορά στην κινητικότητα της οικονομίας (επενδύσεις) σε μικρή κλίμακα, τη δίκαιη κατανομή βαρών, τη μείωση του Φ.Π.Α (ιδιαίτερα στην εστίαση) και την άσκηση πολιτικών απασχόλησης για την «ραχοκοκαλιά» της απασχόλησης που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


πηγή: antinews.gr