EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους την Κυριακή

Λόγω Ποδηλατοδρομίας για τον Διαβήτη, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10.02.2013 και κατά τις ώρες 11.00 έως 13.30, θα διακοπεί προσωρινά και σύμφωνα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει

α) Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
β) Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
γ) Λ. Συγγρού, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Βούρβαχη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
δ) Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
ε) Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
στ) Ηρώδου Αττικού, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Ακακιών και της Λ. Βασ. Κων/νου.
ζ) Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
η) Ριζάρη, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
θ) Μελεάγρου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.
ι) Κλεάνθους, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.
ια΄) Ακαδημίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.
ιβ΄) Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
ιγ΄) Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
ιδ΄) Σταδίου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Αμερικής και της Πλ. Συντάγματος.
ιε΄) Αρδηττού, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της Λ. Βασ. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
ιστ΄) Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πρώτη πανελλαδική δικαίωση εργαζομένων κατά της διαθεσιμότητας


 

Δεδικασμένο δημιούργησε η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου, αφού πρώτο πανελλαδικά εξέδωσε απόφαση για την εκδίκαση των  ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων του Δήμου Χίου που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η πρόεδρος του μονομελούς έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων αφού μελέτησε προηγουμένως αναλυτικά τα επιχειρήματα των αντίδικων.

Έτσι με τις υπ’ αριθμόν 35, 36 και 37 αποφάσεις του 2013, το δικαστήριο αποφάσισε, πρώτον να δικάσει αντιμωλία των διαδίκων, να δεχθεί την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, να υποχρεώσει τον Δήμο Χίου να αποδεχθεί, προσωρινά μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής και εφ’ όσον αυτή ασκηθεί εντός 30 ημερών, τις υπηρεσίες των αιτούντων με τους αρχικούς όρους πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Επίσης καταδικάζει το Δήμο Χίου σε χρηματική ποινή ύψους 100 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων ενώ καταδικάζει και τα δικαστικά έξοδα 250ευρώ για κάθε θιγόμενο κατά του Δήμου Χίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«H απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο στις αντισυνταγματικές επιλογές της άθλιας συγκυβέρνησης και συνιστά κατ’ ουσία  ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων στο Δημόσιο και  ισχυρό ράπισμα των αυθαίρετων πρακτικών του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.
Η δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Χίου πάρθηκε σε μία περίοδο που τη χαρακτηρίζουν η ένταση της κυβερνητικής βίας και η κλιμάκωση της αυθαιρεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων.
 Η δικαίωση αυτή αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα που ξεκίνησε μήνες πριν στους δρόμους, συνεχίσθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων και  θα ολοκληρωθεί με την ολική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και της εξαθλίωσης της κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τοπικός σύλλογος ΟΤΑ Χίου».

Οι αόμματοι του κόμματος εκπρόσωποι ..

Πρώτα ήταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό και στις αστικές συγκοινωνίες. Ακολούθησαν εκείνες των αγροτών και των ναυτεργατών. Όλες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. 
Παρ' ότι οι οργανωτές ήταν εξοπλισμένοι με ιερό πάθος τα πλήθη ήσαν επιφυλακτικά. Η απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν βρήκε υποστηρικτές στην κοινωνία, αλλά ούτε στις τάξεις των εργαζομένων έγινε δεκτή με μέγα ενθουσιασμό.
 
Πράγμα που φανερώθηκε αμέσως μετά την επιστράτευση. Καμία αντίσταση, καμία διάθεση αγωνιστικότητας, όλα έληξαν σε δυο ώρες.
Το κάλεσμα των αγροτοσυνδικαλιστών του θεσσαλικού κάμπου δεν βρήκε την ανταπόκριση άλλων χρόνων.
 
Αντιστοίχως των ναυτεργατών η απεργία εκάμφθη γρήγορα, χωρίς μεγάλες αντιδράσεις στο βαρύ μέτρο της επιστράτευσης.
 


Όλα τούτα φανερώνουν την απόσταση των οργανωτών από την κοινωνία και την κρίση αντιπροσώπευσης που πλήττει και τα συνδικάτα.
 

Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών, των αγροτών και των ναυτεργατών είναι κι αυτοί φθαρμένοι.
 

Τριάντα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές, ουδένα πια συγκινούν και ουδένα εμψυχώνουν.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα αποθαρρύνουν τα πλήθη, δεν παρακολουθούν την κοινωνία, αντίθετα την προκαλούν με τα καμώματά τους.
 

Οι καιροί είναι πιο σύνθετοι, δεν αντέχουν τους αόμματους του κόμματος.
 

Καιρός είναι και τα συνδικάτα να αλλάξουν.
ΤΟ ΒΗΜΑ

ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ !!!!!

 
Οι Έλληνες ζούμε  πλέον σε μια εικονική πραγματικότητα. 
Προσπαθούν να ζήσουν με εξακόσια ευρώ και τους ενδιαφέρει να ενημερωθούν για το κόστος ελλιμενισμού ενός γιοτ στη μαρίνα της Ζέας. Δεν έχουν χρήματα να πάνε στο χωριό τους για ένα σαββατοκύριακο και γνωρίζουν τα πάντα για εξωτικούς προορισμούς. Έχουν αρχίσει να περιορίζουν το κρέας στην καθημερινή τους διατροφή και γνωρίζουν όλες τις διαβαθμίσεις της ποιότητας του μαύρου χαβιαριού. Καθημερινά στέκονται μπροστά σε άδεια ψυγεία και ονειρεύονται πρωινά με φράουλες και σαμπάνια.


Ο Έλληνας ...Ζει το δικό του μύθο στην τηλεοπτική εικονική πραγματικότητα.

Ο κόσμος τρώει τ' αγγούρι καθημερινά στη δουλειά του και περιμένει κάθε Τρίτη "να τα χώσει" ο Λαζόπουλος στους "υπεύθυνους", οι Αμάν η περιμένει κάθε Πανούση να πει καμιά μαλακία να γελάσει και να βγάλει το άχτι του.
Αυτός είναι ο ρόλος τους, να καθηλώνουν την κοινωνία στον καναπέ και να περιμένουν κάποιους άλλους να τα χώσουν για να εκτονωθούν οι καταστάσεις.

 Επομένως σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεσηκωθεί ο κόσμος ακόμα και αν οι δανειστές τον βγάλουν από τα σπίτια του και γυρνάει γυμνός στους δρόμους. 
Όταν αρχίσουν να μας… σηκώνουν από τους καναπέδες, για να μας πάρουν το σπίτι, να δούμε τι θα κάνετε? Και τότε τι θα λέτε?.. 
Μεγάλη απόδειξη αυτού είναι τόσο οι άνεργοι μισθωτοί όσο και οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Από τη στιγμή που τους πρόδωσαν και τους εγκατέλειψαν οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, έμειναν εντελώς απροετοίμαστοι και ασύνδετοι για να αντιδράσουν. Έτσι αναγκαστικά οδηγούμαστε όλοι στον πάτο, περιμένοντας πλέον από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να μας υποδείξουν τι πρέπει να ψηφίσουμε.
 
Οι Πολιτικοί μας Έχουνε ένα ύφος λες και δέκα εκατομμύρια Έλληνες τους χρωστάνε: Τους είναι υπόχρεοι. Έχουνε την απαίτηση να τους λέει ο κόσμος «μπράβο»Ζουν σ' έναν δικό τους κόσμο και αρνούνται να δουν τον αληθινό. Όλοι αυτοί, νομίζουν  ότι παίρνουν μέρος σε ριάλιτι σόου.
Γύρω απ τα «παραλειπόμενα» του ριάλιτι μας ενημερώνουν νυχθημερόν «υπεύθυνα» και τεκμηριωμένα το MEGA και το ΣΚΑΙ, ενώ οι παίκτες  που βγαίνουν θα κάνουν αποκλειστικές δηλώσεις στον  Καψή και τον κύριο Μπάμπη Παπαδημητρίου και Ίσως εκεί βέβαια να έπαιρναν και τις μοναδικές ψήφους που δικαιούνται στη ζωή τους. Τις ψήφους για την αποχώρησή τους.
Αφενός, μας έχουν πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αφετέρου το πολιτικό σύστημα και το σύστημα προπαγάνδας των ΜΜΕ δεν επιτρέπει να ξεχωρίσει κάποια ηγετική φυσιογνωμία ή κάποια κοινωνική κίνηση που θα ηγηθεί μιας αντίδρασης. 
 
Γιατί λοιπόν δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;
 

Αν αντί να κατεβαίνουμε 20 και 30 χιλιάδες άνθρωποι,στους δρόμους  κατέβει ένα εκατομμύριο, θα σου πω εγώ πού θα πάνε τα μέτρα και τι θα ψηφίζουν στη Βουλή. ...Από τον καναπέ δεν γίνεται!
Ελλαδάρα  Μπετόν αρμέ. Λοβιτούρα. ΕΣΠΑ σε αεριτζήδες. Consultants κάθε είδους και για κάθε ανάγκη. Επενδυτικά προγράμματα με κεφάλαια ψιλικαντζίδικου (μάλλον να ανοίξουν όλοι από ένα). 
ΜΚΟ για κάθε χρήση και καημό....Αυτή είναι η Ελλαδαρα μας....
Θα περάσουν πολλές δεκαετίες πλέον για να καταλάβει ο λαός ότι τα διάφορα «ξέφωτα» και τα διάφορα «φώτα στα τούνελ» που του τάζουν είναι απλά απάτη για να τον κρατούν καθηλωμένο στον καναπέ, έστω και ασκεπή σε λίγο.


Ένας καναπές και μια τηλεοπτική οθόνη θα είναι σύντομα η μόνη μας περιουσία, αλλά ταυτόχρονα και οι αλυσίδες της σκλαβιάς μας.«Ένας λαός που περιμένει την κάλπη για να εξεγερθεί, είναι ένας λαός που δεν θέλει να εξεγερθεί ποτέ, είναι ένας λαός που έχει ήδη νικηθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΑΝΕΜΟΣ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!

 
Σχεδόν 200.000 Αυστραλοί έχουν απελευθερωθεί από την ιατρική σκλαβιά που είναι η τεχνητή φθορίωση του νερού χάρη σε μια σημαντική κυβερνητική αλλαγή πολιτικής. 

Το Φιλελεύθερο Εθνικό Κόμμα (LNP) της κυβέρνησης της Αυστραλιανής πολιτείας του Κουίνσλαντ δεν έχει μόνο κόψει 14 εκατομμύρια δολάρια από τη χρηματοδότηση που είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για την φθορίωση, αλλά αποφάσισε επίσης να επιτρέψει στα τοπικά συμβούλια να αποφασίσουν οι ίδιοι αν πρέπει ή όχι να φθοριώνουν, μια κίνηση που έχει προτρέψει ήδη τη βόρεια πόλη του Cairns για τον τερματισμό του προγράμματος της φθορίωσης του νερού. 

Όπως αναφέρθηκε από αυστραλιανό , πρώην μέλος του Κοινοβουλίου για το Κόμμα "Ενα Εθνος" Rosa Lee Long, η οποία είναι πλέον δήμαρχος του περιφερειακού Συμβουλίου του βόρειου Queensland, που με επιτυχία πίεσε την LNP να τερματίσει μια μακροχρόνια πολιτική που ανάγκαζε τις τοπικές κοινότητες να φθοριώνουν χωρίς έγκριση από τους κατοίκους της περιοχής.

«Guardian»«Greece in Crisis»

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει μια μόνιμη στήλη υπό τον γενικό τίτλο «Greece in Crisis» (Η Ελλάδα σε κρίση).
Την επιμελείται η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα Ελένα Σμιθ, ενώ κατά καιρούς συνδράμουν και άλλοι Βρετανοί δημοσιογράφοι που επισκέπτονται τη χώρα.
Η γενική εικόνα που δίνεται είναι μια χώρα σε διάλυση, βουτηγμένη στην ανεργία, με στρατιές νεόπτωχων, με διαλυμένα νοσοκομεία και με απεργίες και ταραχές που κάνουν δύσκολη τη ζωή του τουρίστα – ενώ την ίδια ώρα το κόστος των υπηρεσιών παραμένει υψηλό.
Πρέπει να ψάξεις πολύ – και κυρίως στη γνώμη ξένων που αγαπούν την Ελλάδα – για να ανακαλύψεις κάτι από τον χαμένο δυναμισμό της χώρας, κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.
Οι καθημερινοί άνθρωποι, διηγούνται εμπειρίες δραματικές από τους χώρους της δουλειάς τους – από τα νοσοκομεία ως τα ναυπηγεία – προφανώς μη λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά αναμεταδίδονται και δημιουργούν κακές εντυπώσεις για όποιον θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Έχουν τον πόνο τους και θέλουν να τον πουν. Δεν είναι εκπαιδευμένοι να σκέπτονται, να φέρονται εθνικά, να βάζουν πάνω απ’ όλα το Κοινό Καλό.
 Βία στην Αθήνα!
Η δημοσιογράφος γράφει πως κοντά στο Δημαρχείο υπάρχει ένα πανό με την επιγραφή «Όχι στα ναρκωτικά και στην πορνεία. Όχι άλλη ανοχή». Και σημειώνει ότι οι καταστηματάρχες της περιοχής της είπαν πως το πανό τοποθετήθηκε πριν ο κ. Καμίνης αναλάβει τα καθήκοντά του, τον περασμένο Ιανουάριο.
Τα πράγματα, γράφει στο ρεπορτάζ της η Σμιθ, έχουν έκτοτε χειροτερέψει: Πόρνες από τη Σομαλία κάνουν πεζοδρόμιο ολημερίς και ολονυχτίς. Επαίτες φωνάζουν συνεχώς «Πεινάω!». Νέοι κυκλοφορούν με τις σύριγγες στο χέρι.
«Από πού να ξεκινήσω;», εμφανίζεται να ρωτάει ο δήμαρχος. «Είναι διάχυτη η έλλειψη σεβασμού προς τους νόμους, είτε πρόκειται για την πορνεία, είτε για το τράφικινγκ, είτε για το εμπόριο ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα. Περίπου 7.000 ναρκομανείς βρίσκονται στις λίστες αναμονής για περίθαλψη. Γύρω από την οδό Πατησίων, υπάρχουν περιοχές που τελούν σε τέτοια ανομία, που δεν μπορείς να περπατήσεις μετά τις έξι το απόγευμα»!
Ο ίδιος εμφανίζεται στο ρεπορτάζ περίπου ως οσιομάρτυρας, που από το γραφείο του δεν βλέπει καν την Ακρόπολη, αλλά ένα δάσος από κεραίες, εγκατεστημένος σε ένα οργουελικό περιβάλλον!
Αποδίδει τα δεινά της Αθήνας στις αναποτελεσματικές πολιτικές πολλών χρόνων, αλλά πάντως την παρουσιάζει σε εντελώς παρακμιακή κατάσταση.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», εμφανίζεται να λέει. «Ο Δήμος είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αν και η οικονομική του κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη από του κράτους».
Η Σμιθ γράφει ότι δεν βοηθιέται στο έργο του, διότι η ελληνική πρωτεύουσα είναι ο καθρέφτης της ταραγμένης σύγχρονης ιστορίας της χώρας. 



 
«Η Αθήνα γίνεται πόλη ηλικιωμένων», λέει ο κ. Καμίνης, περιγράφοντας την μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. «Η χώρα χάνει τα καλύτερα μυαλά της». Ακολουθεί μια περιγραφή της έκρυθμης κατάστασης που έχει προκληθεί από τα στίφη των μεταναστών, με αποτέλεσμα να βουλιάξει η Αθήνα στην ανομία. 
Γίνεται αναφορά στο μαχαίρωμα του άτυχου Αθηναίου από δύο ξένους και στην αντίδραση των νεοναζί, που «τραβούσαν τους μετανάστες έξω από τα λεωφορεία και τους ξυλοκοπούσαν», γεγονός που, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οδήγησε πολλούς υπουργούς να μιλούν για την εμφάνιση ενός είδους Κου Κλουξ Κλαν!
Και σα να μην έφθαναν οι περιγραφές της Σμιθ, η δημοσιογράφος γράφει πως ο δήμαρχος παραδέχεται ότι ούτε ο ίδιος «αισθάνεται πάντα ασφαλής» (!).
«Εννέα ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας έκλεισαν», λέει, αν και προσθέτει ότι βλέπει την κρίση ως «μεγάλη ευκαιρία» - ενώ η Σμιθ τον παρουσιάζει ως μεγάλο τιμωρό που πέταξε έξω από το Δημαρχείο τους διεφθαρμένους αξιωματούχους.
«Όλα είναι στο κόκκινο», της λέει ο κ. Καμίνης. «Δεν μπορούμε πια να δώσουμε κινητά τηλέφωνα στους υπαλλήλους, ούτε αυτοκίνητα στους αντιδημάρχους»! (Νατα και τα προβλήματα πολυτελείας!)
Μα δεν μου λέτε; Πάτε καλά; Όταν ο ίδιος ο δήμαρχος παρουσιάζει την Αθήνα ως την πόλη της ανομίας, της πορνείας, των ναρκωτικών και του εγκλήματος, υπάρχει περίπτωση να πατήσει τουρίστας;
Τίποτε το καλό δεν βρήκε να της πει αυτής της Σμιθ; (Διότι αν της το είπε, πάντως δεν δημοσιεύθηκε).
Τρέλα παθαίνετε όλοι μόλις έρχεται ένας ξένος και βάλει το κασετοφωνάκι μπροστά σας; 
Τόσο μεγάλη μανία αυτοπροβολής σας έχει πιάσει;
Ξέρετε καμιά μεγαλούπολη που να μην έχει τις κακόφημες γειτονιές της από καταβολής κόσμου;
Έχετε δοκιμάσει να περπατήσετε στις κακόφημες περιοχές του Λονδίνου;
Δεν υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα όπου μπορείς να περπατήσεις με άνεση και να απολαύσεις την πόλη;
Τι διάβολο, μόνο η Πατησίων υπάρχει; Δεν υπάρχει η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Σύνταγμα, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία;
Δεν υπάρχει η παραλία, μέχρι το Σούνιο και το Ναό του Ποσειδώνα – η ωραιότερη ριβιέρα του κόσμου;
Δεν υπάρχουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, το Μικρολίμανο, ένα σωρό περιοχές που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος, ζώντας μοναδικές εμπειρίες;
Τι διάβολο, την μισείτε αυτή τη χώρα; Συναγωνίζεστε ο ένας τον άλλο σε μια σκυταλοδρομία δυσφήμησης, θέλοντας να παρουσιάσετε εαυτούς ως οσιομάρτυρες και ήρωες;
Με το ζόρι σας έβαλαν στα αξιώματά σας;
Επιτέλους, έλεος!
Υ.Γ. Και μήπως ο Guardian θα έπρεπε να ξεκινήσει καινούργιες στήλες; Για παράδειγμα «Italy in Crisis». Ή ακόμη – ακόμη «USA in Crisis»; 

"Φορομπήχτες" και «τσεκουρι» στους πολιτες

Μισθωτοί και συνταξιούχοι δείξτε ψυχραιμία. Και εσείς γονείς... κατανοήσετε ότι πλέον τα παιδιά σας είναι τεκμήριο. Δηλαδή κάτι μεταξύ πολυτελούς ΙΧ και εξοχικού.
Πόσο φόρο να δώσει κανείς σ αυτό το απίθανο κράτος. Φορολογία κατά την δημιουργία εισοδήματος, φορολογία στην κατανάλωση, φορολογία στις καταθέσεις, φορολογία στην απόκτηση ακίνητου, φορολογία στην κληρονομία,έκτακτη φορολογία ακίνητης περιουσίας που γίνεται μόνιμη.Ζούμε μια τρέλα. Είναι να απορείς πως με τόσες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχει κάθε Έλληνας πολίτης, μπορεί και επιβιώνει. Και να έπιαναν τόπο οι θυσίες, ντέφι να γίνει, αλλά φευ, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Η ειρωνεία είναι ότι προσδοκούν και ξένες επενδύσεις και επαναπατρισμό κεφαλαίων με το παρόν φορολογικό καθεστώς.και όπως λέει και λαός μας...
ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος
Έχει σκεφτεί κανείς πως η Οικοδομή, πέρα από το ότι κινεί την Αγορά και μειώνει την ανεργία, η Ελλάδα είναι μια από τις πιο Σεισμογενείς Χώρες παγκοσμίως και έχει ανάγκη για Νέα Σύγχρονα Κτήρια; Δεν είμαστε σαν την Βόρεια και Δυτική Ευρώπη Κύριοι, όπου έχουν Κτίρια κατοικήσιμα, ακόμα και αν είναι 200 χρόνια και πλέον.. Εκεί βλέπετε δεν ξέρουν τι σημαίνει Σεισμός. Αν υπήρχαν οι ίδιοι φόροι με Ευρώπη, ποιός θα έχτιζε; Πού θα μέναμε; Πόσο θα είχε κλείσει η ψαλίδα με την Ευρώπη;; Αυτά ας τα δουν κάποιοι φωστήρες που μιλάνε για φόρους αλά Ε.Ε..
Διερωτώμαι, αν αυτοί που μας διοικούν, έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα του μέσου Έλληνα Πολίτη. Με φορολογία  αντίστοιχη ως προς τα εισοδήματα των πολλών και κραδαίνοντας απειλητικά τον βούρδουλα στον φτωχό και τον μικρομεσαίο , ότι θα χάσει την κατοικία του για δυσανάλογα χαμηλές οφειλές προς το Δημόσιο, δεν θα καταφέρουν παρά να συσσωρευτούν εναντίον τους το μίσος του Πολίτη , που αγωνίζεται να επιβιώσει . Ο μικρομεσαίος Πολίτης βρίσκεται υπό συνεχή διωγμό από ένα ανάλγητο κράτος , που στηρίζει φανερά τους έχοντες, με το λαθρεμπόριο καυσίμων ακόμα να ανθεί, ΄Τελευταία μάθαμε πως το Mall του Λάτση είναι παράνομο χωρίς πρόβλημα. Εκσυγχρονισμός του κράτους ή Μεσαίωνας ;
Και το κράτος ανίκανο να συντάξει ένα σύγχρονο φορολογικό νομοσχέδιο. Που 
 
θα κατανέμει δίκαια τα βάρη. Που δεν θα απομυζά τους ίδιους και τους ίδιους. Που θα είναι σταθερό και για τον ιδιώτη και για τον επιχειρηματία.
Τα... τελευταία 160 χρόνια -δηλαδή από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους- καμιά κυβέρνηση δεν τα κατάφερε να φορολογήσει δίκαια τους Έλληνες πολίτες.
Οπότε υπομονή... Κάτι μπορεί να γίνει στα επόμενα 100 χρόνια...
ΑΝΕΜΟΣ

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ???

Σύμφωνα με πληροφορίες που ειχαν δει το φως της δημοσιότητας , πρόκειται για ένα τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στις 29 Μαρτίου ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Με αυτό προειδοποιούσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα».

Το συγκεκριμένο τηλεγράφημα, κοινοποιήθηκε όπως υποστηρίζει ο κ.Ρουμελιώτης και στον τότε πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και τον τότε υπουργό οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου του 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσιγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.

Ο πρέσβης τόνιζε μάλιστα πως το ΔΝΤ, χαρακτήριζε το στόχο «άπιαστο» και επεσήμαινε πως αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση θα υπάρξει έξαρση των κοινωνικών αντιδράσεων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑ????




Πηγή

Μας κάνεις πλάκα κύριε Σκορδά, έτσι;

Ο υφυπουργός…επί των τιμών, Αθανάσιος Σκορδάς βγήκε για να πανηγυρίσει
. Έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τους δύο γενικούς γραμματείς του για να δείξει πως η «ομαδική δουλειά» απέδωσε και πως τώρα πλέον όλοι οι καταναλωτές σε αυτή τη χώρα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Πέτυχαν να πέσουν οι τιμές στα είδη διατροφής και στα μη αλκοολούχα ποτά κατά…0,54%.
Προφανώς, μας κάνεις πλάκα κύριε Σκορδά, έτσι; Και βρήκες και τη μέρα… Διάνα, έπεσες. Δεν είχες τουλάχιστον έναν συνεργάτη με πολιτικό ένστικτο να σε συμβουλεύσει πως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις τους πανηγυρισμούς τη μέρα που η Πλατεία Βάθη, ξαναζούσε εικόνες τις κατοχής;...
Δεν είχε τη στοιχειώδη πολιτική λογική να αφήσεις κατά μέρος τους πανηγυρισμούς και να κάνεις επιτέλους τη δουλειά σου, όταν ατελείωτες ουρές ανθρώπων κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να πάρουν δωρεάν δυο-τρία κιλά πατάτες ή ένα-δύο κιλά κρεμμύδια; Δεν έχεις καταλάβει ακόμη πως για μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας τα 4, τα 5 ή 6 ευρώ που μπορούν να εξοικονομήσουν είναι μεγάλη υπόθεση; Πως η ένδεια στην οποία περιέρχονται τμήματα του πληθυσμού κυρίως στα αστικά κέντρα, εξελίσσεται σε ένα τεράστιο ζήτημα που σε λίγο δεν θα μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί;
Έφθασε μέχρι και ο Ράιχενμπαχ να σας «βάλει χέρι» χθες, γιατί δεν έχετε καταφέρει να ρίξετε τις τιμές. Κάθεστε απλά και τις κοιτάτε, απολύτως ανίκανοι να κάνετε ό,τι πρέπει να κάνετε, προκειμένου οι τιμές των προϊόντων να αποκτήσουν ευθεία αναλογία με τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως διαμορφώνονται από τα μέτρα Στουρνάρα.
Το «κάτω οι μισθοί, πάνω οι τιμές» είναι η επιτομή της απόλυτης αποτυχίας. Μέσα σε συνθήκες ύφεσης και υποκατανάλωσης οι τιμές σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες ακολουθούν ανοδική πορεία. Αυτό επιβεβαιώνει το ότι οι περισσότερες αγορές αγαθών και υπηρεσιών στην Ελλάδα δε λειτουργούν ανταγωνιστικά.
Κλειστές αγορές, «κλειστά μάτια» των εποπτικών οργάνων του κράτους, κρυφές συμφωνίες κυρίων, εγγυημένα και θεσμικά κατοχυρωμένα περιθώρια κέρδους σε συγκεκριμένους κλάδους, κατώτατες υποχρεωτικές αμοιβές εξακολουθούν να τροφοδοτούν την ακρίβεια.
Το να «ντύνονται στο χακί» πότε οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και πότε οι ναυτικοί , είναι το ένα σκέλος της εξίσωσης. Το άλλο θα πρέπει να είναι η επιστράτευση όλων των «όπλων» που έχει ένα κράτος στη διάθεσή του, για να μπορέσει να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει την ώρα της κρίσης. Αλλιώς η εξίσωση «δεν βγαίνει» και θα συμβεί αυτό για το οποίο σε ανύποπτο χρόνο σας προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν προέβλεψε το περίφημο: «Θα μας πάρουν με τις πέτρες». Κι όσο τα χέρια του κόσμου είναι απλωμένα για να πάρει από τα φορτηγά διανομής κάνα μαρούλι και κάνα λάχανο, έχετε χρόνο. Μετά, τα χέρια θα είναι ελεύθερα και θα αρχίσει ο πετροπόλεμος.
Συνεπώς, όσο έχετε ακόμη καιρό, κλείστε και κάνα σούπερ–μάρκετ, για να δείτε πως πέφτουν οι τιμές!
ΥΓ: Η συνάντηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη με τον Γιάννη Στουρνάρα, έπαιξε το ρόλο της στο να «πάει για αργότερα και βλέπουμε…», ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Χρύσανθε δεν κάνεις και μια συνάντηση με τον Σκορδά τώρα, να του εξηγήσεις μερικά βασικά πράγματα στην πολιτική.

Πηγή

€ 37.000 για κηδεία δημάρχου και € 5.300,00 για πούρα. Άρα; Λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ!


raining money

Τι κοινό έχουν μία κηδεία ενός δημάρχου που στοίχισε 37.000 ευρώ, μια δαπάνη 4.500 ευρώ για φιλοτέχνηση πορτρέτου και μια μίσθωση ΚΤΕΛ για μετάβαση διαδηλωτών στην Αθήνα με κόστος 8.200 ευρώ;
Αποτελούν ευρήματα κακοδιαχείρισης τα οποία έφερε στο φως έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το 2010.
Η έκθεση αριθμεί 1.180 σελίδες και αφορά μόνο στο οικονομικό έτος 2010!
Άξιο αναφοράς πως το 2010 αποτελούσε μνημονιακή χρονιά κατά την οποία το Ε.Σ. μπλόκαρε παράνομες δαπάνες ύψους 146, 5 εκ. ευρώ καθώς και την εκταμίευση άλλων 13 εκ. ευρώ.
Η σχετική έκθεση παραδόθηκε πρόσφατα στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άραγε θα αξιοποιηθεί;
Οι ΟΤΑ διατηρούν τα πρωτεία καθώς δήμος προσπάθησε να να αγοράσει τζιπ για την μετακίνηση υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών αξίας 79.700 ευρώ, ενώ η κηδεία τέως δημάρχου Γλυφάδας κόστισε 36.700 ευρώ.
Άλλες ομορφιές η δαπάνη € 23.100 από ΤΕΙ της επαρχίας για κοπή βασιλόπιτας ή η αποζημίωση για τήρηση πρακτικών ανύπαρκτων συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου.
Αξιόλογο επίσης εύρημα δαπάνη 5.300 ευρώ για προμήθεια πούρων από το Υπουργείο Ανάπτυξη για το γνωστό PR.
Συμπέρασμα; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

πηγη

Ιδού τι σημαίνει “Ανάπτυξη”: “λεφτά σε ημέτερους”.Πλήρωνε κορόιδο φόρους!


eating-money

Ιδού η απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά σε βάρος του λαού που στο όνομα της…Ανάπτυξης μειράζει αφειδώς χρήματα από το ΕΣΠΑ σε ημετέρους
Η ΑΠΑΤΗ TΗΣ …ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!
αποκλειστικά ντοκουμέντα
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Α. Σαμαράς εξελέγη Πρωθυπουργός για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ενεργεί σε βάρος της, λες και είναι βαλτός από τους εχθρούς της Ελλάδος!
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του τόπου μιλάει διαρκώς για ανάπτυξη και επανεκκίνηση στην ελληνική οικονομία μέσω νέων επενδύσεων, αλλά και για νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ!
Πρόκειται για μια ακόμη εξαπάτηση του λαού, μετά τις τόσες άλλες που προηγήθηκαν των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα η «Ελεύθερη Ώρα» δείχνει την κοροϊδία της δήθεν ανάπτυξης που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς! Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που αμέσως μετά τη ψήφιση των μέτρων του νέου θανατηφόρου μνημονίου των 13,5 δις ευρώ, δήλωνε: «Τρέχουμε τώρα για ανάκαμψη και ανάπτυξη». Πριν από λίγες μέρες μάλιστα τόσο ήταν το… τρέξιμό του προς την ανάπτυξη, που πραγματοποίησε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για την πορεία του ΕΣΠΑ και για την εξέλιξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Ο κ. Σαμαράς στη σύσκεψη αυτή, δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στη καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει το δυναμισμό να προχωρήσει στην ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας που είναι το ζητούμενο».
Όλα όμως είναι ένα παραμύθι, μια κοροϊδία σε βάρος του λαού. Η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς χρήματα από το ΕΣΠΑ σε ημετέρους, χωρίς θέσεις εργασίας!
Το λένε τα ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε:



Επιχορήγηση συνολικού ύψους 1.033.15,41 € με 3 θέσεις εργασίας ενώ κανονικά έπρεπε να προσλάβουν 44 νέα άτομα!
1. Στο ΦΕΚ 2519 της 14ης Σεπτεμβρίου 2012 ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης, υπογράφει επιχορήγηση συνολικού ύψους 1.033.15,41 € (ενός εκατομμυρίου τριάντα τριών χιλιάδων δεκαπέντε ευρώ και σαράντα ενός λεπτών) προς επιχείρηση σε συνολική επένδυση ύψους 2.582.538,52 €! Για την επένδυση αυτή, πιστοποιήθηκαν μόνο 3 θέσεις απασχόλησης, έναντι 21 προβλεπόμενων. Προσέξτε: προβλέπονταν 21 θέσεις αλλά τελικά πιστοποιήθηκαν τρεις, για μια επένδυση που ξεπερνάει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ! Σύμφωνα μάλιστα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά για 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσα στην επόμενη διετία, υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη επιχορηγούμενη επιχείρηση θα έπρεπε να πιστοποιεί 44 θέσεις εργασίας και όχι τρεις!

FEK11 

FEK1 


επιχορήγηση 780.000 € Δεν προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας ενώ κανονικά υπολογίζεται ότι για την παρούσα επένδυση, προβλέπονταν 34 θέσεις!!!
2. Το ΦΕΚ 2464 της 10ης Σεπτεμβρίου 2012, αφορά στην επιχορήγηση εταιρείας σε ποσοστό 60% και συνολικού ποσού 780.000 € αλλά και 50% επί δαπανών μελετών συνολικού κόστους 10.000 €, σε επένδυση ύψους 1.300.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι για την παρούσα επένδυση, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς περί νέων θέσεων εργασίας, προβλέπονταν 34 θέσεις, όμως στο ΦΕΚ δεν προβλέπεται καμία θέση εργασίας! Υπάρχει δε και το εξής… πονηρό: Για τη συγκεκριμένη επιχορήγηση, στο ΦΕΚ σημειώνεται ότι «δεν απαιτείται γνωμοδότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7 § 15 του 3299/2004, σύμφωνα με το άρθρο 16 § 2 του Ν.3908/2011 και του Π.Δ. 33/2011». Τι σημαίνει αυτό; Ότι παρακάμπτεται η Γνωμοδοτική Επιτροπή που γνωμοδοτούσε από το αν μια επιχείρηση εδικαιούτο επιχορήγησης, μέχρι ακόμη την ανάκληση αποφάσεων υπαγωγής και επιστροφή των ενισχύσεων που έχουν καταβληθεί στην επιχείρηση! Μήπως αυτό θυμίζει το «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;».
Πού είναι οι νέες θέσεις εργασίας που υποσχόταν ο κ. Σαμαράς; Πουθενά! Σκέτη κοροϊδία. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός ακολουθεί πιστά την πολιτική του προκατόχου του και πρώην συμφοιτητή του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του μοίραζε σε ημετέρους εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, χωρίς να δημιουργεί καμία θέση εργασίας. Δείτε χρήματα που πετάχτηκαν στον …αέρα, χωρίς καμία νέα θέση εργασίας, με την ανεργία να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!
Τα ΦΕΚ λένε πάντα την αλήθεια:


FEK3

Επιχορήγηση 11.435.400 € για καμία νέα θέση εργασίας!
1. ΦΕΚ 2194 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση για δημιουργία αιολικού πάρκου, με το συνολικό ποσό των 11.435.400 € σε συνολική επένδυση 38.118.000 €. Δώστε σημασία τι γράφει παρακάτω το ΦΕΚ: «Με την επένδυση δε θα δημιουργηθεί καμία νέα θέση εργασίας»!

FEK4 

Επιχορήγηση που ξεπερνάει τα 15.000.00 €! Δεν προβλέπεται όμως καμία θέση εργασίας!
2. ΦΕΚ 2196 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση, πάλι για αιολικό πάρκο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με το συνολικό ποσό των 15.250.087,50 € σε συνολική επένδυση 51.667.250 €! Και σε αυτό το ΦΕΚ, αναγράφεται: «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης»!
3. Στο ίδιο ΦΕΚ 2196 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία με 144.063 € σε συνολική επένδυση 360.157 €. Πάλι στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης»!

FEK5 

Επιχορήγηση 6.000.000 € αλλά δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!
4. ΦΕΚ 2205 της 3ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία για την ίδρυση σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το συνολικό ποσό των 6.000.000 € σε συνολική επένδυση 15.000.000 €. Πάλι όμως επαναλαμβάνεται το ίδιο… τροπάριο: «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης!


FEK6 

Οι επιχορηγήσεις δίνουν και παίρνουν: 11.760.000 € και 10.920.00 € αλλά θέσεις εργασίας, γιοκ!
5. ΦΕΚ 2218 της 4ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση για τη δημιουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το ποσό των 11.760.000 € σε συνολική επένδυση 39.200.000 €. «Με την επένδυση θα δημιουργηθεί μία (1) νέα θέση απασχόλησης»!!! Ζήτω! Τα εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ ρέουν, για να εξευρεθεί τελικά μία θέση εργασίας!!!
6. Στο ίδιο ΦΕΚ 2218 της 4ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία για τη δημιουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το ποσό των 10.900.000 € σε συνολική επένδυση 36.400.000 €. «Με την επένδυση θα δημιουργηθεί μία (1) νέα θέση απασχόλησης»!!! Να και άλλη μία θέση απασχόλησης!
Η κοροϊδία σε βάρος του λαού σε όλο της το μεγαλείο! Εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, χωρίς όμως θέσεις εργασίας, την ώρα που ο λαός πένεται και η ανεργία καλπάζει στο 26%! Η κυβέρνηση Σαμαρά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ΜΗΔΕΝ!


πηγη

Ας φτιάξουμε ένα μουσείο…Εργασίας!


dachau

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης*
Επειδή ως γνωστόν η κρίση γεννά ευκαιρίες – μάλλιασε η γλώσσα του Τσίμα, της Τρέμη και της Στάη να το λένε- ήρθε καιρός ν αδράξουμε την ευκαιρία για καινοτόμες δράσεις και «εναλλακτικές» επενδύσεις (εκτός απ τις καλλιέργεις σαλιγκαριών, αλόης και ιπποφαούς). Μια εξαιρετική ιδέα τέτοιας «εναλλακτικής» επένδυσης, την οποία θα πρότεινα σε κάποιους χορηγούς, όπου με την ευγενική στήριξη τους θα υλοποιηθεί άμεσα και θ αποφέρει τεράστια οφέλη για τη χώρα.
Γιατί δηλαδή πόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ να έχουν δεκάδες μουσεία για σημαντικά ή ασήμαντα εκθέματα και εμείς να μην εκθέτουμε «συλλεκτικά» κομμάτια της πάλαι ποτέ πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσής  μας;
Ευθέως και χωρίς περιστροφές, προτείνω στην Όλγα – τώρα που το κόμμα πήρε τα πάνω του- την άμεση ανέγερση του μεγαλύτερου στον κόσμο «Μουσείου Εργασίας»!!!
Αναμφίβολα θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης γηγενών και αλλοδαπών επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν αντίγραφα των τελευταίων εν Ελλάδι εργαζομένων. Θα είναι ένα μοντέρνο Μουσείο, πιο σύγχρονο κι απ αυτό της Ακρόπολης, αφού θα φυλάσσονται πολύτιμα μνημεία εργασίας και η έκθεση τους μπορεί να περιλαμβάνει θεματικές πτέρυγες μέσα στο ίδιο το μουσείο. Για παράδειγμα, θα υπάρχει η πτέρυγα των πρώην εργαζομένων στο Δημόσιο και η αντίστοιχη αυτών στον Ιδιωτικό τομέα. Στο χώρο που θα βρίσκονται οι μούμιες των δημοσίων υπαλλήλων, θα υπάρχει  ξεχωριστά άλλη πτέρυγα για τους πρώην καθηγητές, εφοριακούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς κλπ. Στον τομέα των καθηγητών θα εκτίθενται απολιθώματα μόνιμων, αναπληρωτών, ωρομισθίων κλπ, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή των «ειδών», που εργάστηκαν κάποτε στην Ελλάδα.
Μετά θα πηγαίνουν οι επισκέπτες στην πτέρυγα των πρώην ιδιωτικών υπαλλήλων, όπου κι εκεί θα υπάρχει άλλη ποικιλία. Φαρμακοποιοί, δικηγόροι, πωλητές, τραπεζοϋπαλλήλων κλπ. Η ξενάγηση θα γίνεται από διαπιστευμένους υπαλλήλους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Θα αναλύουν στους πολυπληθείς επισκέπτες πως, μέσα σε τρία χρόνια δημιουργήθηκαν αυτά τα απολιθώματα των εργαζομένων, ενώ για τα αντίστοιχα των δεινοσαύρων, χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια.
Όπως όλα τα σύγχρονα μουσεία, θα είναι εναρμονισμένο με τον περιβάλλοντα χώρο, ακολουθώντας το πρότυπο του μουσείου της Ακρόπολης. Όπως αυτό είναι χτισμένο, απέναντι απ τον Ιερό Βράχο, ώστε ν αποτελεί φυσική συνέχεια του, έτσι ακριβώς και τούτο, θα ανεγερθεί στην πλατεία Συντάγματος – Θεός σχωρέστο το Σύνταγμα-, ακριβώς απέναντι απ το Κοι(υ)νοβούλιο, για να είναι στο φυσικό του περιβάλλον και να υπενθυμίζει ποιος ήταν ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της δημιουργίας του Μουσείου Εργασίας. Στον τελευταίο όροφο του Μουσείου θα λειτουργεί καφετέρια, με ανοιχτό ορίζοντα, που να έχει άπλετη θέα προς τη Βουλή και να μπορεί ο Έλληνας επισκέπτης, μετά την περιήγησή του στο Μουσείο, να ρίχνει ελεύθερα ένθερμους και εστιασμένους  πενταδάκτυλους χαιρετισμούς στον ανοιχτό ορίζοντα. Εκτός από καφέ και σνακ θα πωλούνται και πρόβεια γιαούρτια,-για βρώση ή ρίψη- προσφορά των τελευταίων κτηνοτρόφων στη χώρα.
Αν νομίζετε ότι το έργο θα στερηθεί χρηματοδότησης, κάνετε λάθος. Μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ, ενώ θα συγχρηματοδοτηθεί απ ευθείας από όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. Την κορδέλα θα κόψει-ποιος άλλος; Ο Σαμαράς, που έχει και πείρα απ το μουσείο της Ακρόπολης, ενώ τον «πανηγυρικό» θα εκφωνήσει –ποιος άλλος; Ο Βενιζέλος, καθότι είναι για τα «πανηγύρια». Αρκεί να βιαστεί, γιατί δεν ξέρει κανείς τους προσεχείς συγκάτοικους του Άκη.
Στα εγκαίνια του πρώτου Μουσείου Εργασίας, δικαιωματικά θα κληθούν οι βασικοί χορηγοί, Μέρκελ, Τόμσεν, Βαν Ρομπάι-τι φάτσα Θεέ μου..-και Μπαρόζο καθώς ήταν δική τους η ιδέα. Στην κεντρική είσοδο και ακριβώς απέναντι απ το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα σμιλευθεί το μνημείο του Αγνώστου Εργαζομένου σε ένδειξη τιμής, για όσους χάθηκαν μετά το 2010.
Τέλος, τα έσοδα απ τα εισιτήρια του Μουσείου θα διατεθούν, για να δοθούν οι υπερωρίες στον … Ταμήλο !!!

Πρώτο θέμα η κατάντια του Ελληνα σε Reuters και Guardian

ftwxeia
Πρώτο θέμα του πρακτορείου Reuters αποτέλεσε η χθεσινή συγκέντρωση των παραγωγών των λαϊκών αγορών έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι οποίοι μοίρασαν δωρεάν τρόφιμα στο συγκεντρωμένο πλήθος (συνολικά 50 τόνους).
“Εκατοντάδες Έλληνες συνωστίζονται για δωρεάν προϊόντα. Ένας άντρας τραυματίστηκε ελαφρά από το συγκεντρωμένο πλήθος που έδινε μάχη για να φτάσει στους πάγκους και να προμηθευτεί λαχανικά. Οι Έλληνες υποφέρουν από την οικονομική κρίση”, αναφέρει το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Επίσης στην εφημερίδα Guardian η διανομή των οπωροκηπευτικών συμπεριελήφθη στις φωτογραφίες της ημέρας.  Τη φωτογραφια συνοδεύει ο ακόλουθος σχολιασμός: “Athenians reach out for a bag of oranges during a free distribution of fruit and vegetables by farmers outside the Agriculture Ministry. The farmers are staging the event to protest against high production costs, including rising fuel prices”.

ΤΟ «ΕΚΤΡΩΜΑ» ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ! ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ…

 
Απατεώνες του κοινού πανικού δικαίου κρατάνε τη μοίρα της ΕΕ στα χέρια τους… Το όνειρο της Ευρώπης των λαών μετατράπηκε σε εφιάλτη και η περίφημη «Ευρωπαϊκή ιδέα» βρικολακιασμένη τρομοκρατεί τους αναιδείς και τους ουτοπιστές που εξακολουθούν να πιστεύουν στις έννοιες της «εθνότητας», της «αλληλεγγύης» και της «λαϊκής κυριαρχίας»

Η πλέον υπερχρεωμένη  χώρα της Ευρώπης, η Γερμανία, με το  κρυφό χρέος των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εν είδη φοροεισπρακτικού οργανισμού, επιβάλει βίαια την στείρα πολιτική της λιτότητας που της υπαγορεύουν οι αγορές,  στις υποχείριες χώρες, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να σώσει το δικό της διάτρητο «οικονομικό» τομάρι…

Οι Άγγλοι που γνωρίζουν τις «λεπτομέρειες» και τις ισορροπίες του τρόμου απειλούν με έξοδο ελπίζοντας να προσπορίσουν κάποια οικονομικά οφέλη και οι «αγορές» γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι το μέλλον του Ευρωπαϊκού μορφώματος είναι  σκοτεινό… 

Το βρόμικο ρόλο που ήταν να παίξει η Ευρώπη στη διεθνή σκακιέρα τον έπαιξε και δεν απομένει πλέον παρά να εισπράξει το «προκαθορισμένο» τίμημα από τις καταρρέουσες δυτικές αγορές που δε μπορεί να είναι άλλο από την ευεργετική για τους λαούς της Ευρώπης «διάλυσή» της…

Το χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας καταλήγει πάντα στον τενεκέ των σκουπιδιών

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ Η1Ν1 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! 800 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ ΑΦΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ Η1Ν1!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Dependent World
Κατά τη διάρκεια πανδημίας H1N1 της γρίπης των χοίρων του 2009-2010, το εμβόλιο χορηγήθηκε σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε 47 χώρες. Μέχρι στιγμής, συνολικά 795 άνθρωποι έχουν αναφέρει την ανάπτυξη της ανίατης διαταραχής του ύπνου μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Επειδή περιέχει ένα ενισχυτή, οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων έχουν ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο και οι ενέσεις δεν έχουν δοθεί εδώ στις ΗΠΑ!


Σύμφωνα με την έκθεση του Reuters, "η GSK χρηματοδοτεί μια μελέτη στον Καναδά, όπου το ανοσοενισχυτικό εμβόλιο της Arepanrix, παρόμοιο με το Pandemrix, χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2009-2010. Η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014, και ορισμένοι ειδικοί φοβούνται ότι δεν μπορεί να ρίξει περισσότερο φως αφού τα εμβόλια ήταν παρόμοια, αλλά όχι ακριβώς τα ίδια".

Τι είναι η ναρκοληψία:
Η ναρκοληψία είναι μια ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανεξέλεγκτη υπνηλία, ακόμη και μετά από επαρκή ύπνο. Το άτομο που πάσχει από ναρκοληψία, ο ναρκοληπτικός, έχει επαναλαμβανόμενες ακαταμάχητες προσβολές ύπνου, που όταν έρχονται δεν μπορεί να αντισταθεί και μπορεί ως αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ακόμη και σε ακατάλληλες ή επικίνδυνες συνθήκες, στο μέσο μιας συζήτησης για παράδειγμα ή κατά την οδήγηση.

Επίσης, ο ναρκοληπτικός μπορεί να εκδηλώνει σε ποσοστό 70% βραχέα επεισόδια καταπληξίας, δηλαδή αιφνίδιας απώλειας του μυϊκού τόνου συχνά ως αποτέλεσμα έντονης συγκίνησης. Μετά δηλαδή από έντονο γέλιο, θυμό, έκπληξη ο ναρκοληπτικός μπορεί να σωριαστεί κάτω χωρίς όμως να έχει χάσει τις αισθήσεις του ή απλά να του πέσουν αντικείμενα που κρατά, να χαλαρώσει το σαγόνι του, να πέσουν τα βλέφαρα του, το κεφάλι του ή τα χέρια του.

Τέλος 30-50% των ατόμων που πάσχουν από ναρκοληψία κατά το μεταβατικό διάστημα μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης βιώνουν παράλυση ύπνου, αδυναμία δηλαδή να κινηθούν και 20-40% βιώνουν υπναγωγικές ψευδαισθήσεις, είτε οπτικές είτε ακουστικές ή κιναισθητικές. Τόσο η παράλυση όσο και οι ψευδαισθήσεις διαρκούν δευτερόλεπτα ως λίγα λεπτά και θεωρούνται ότι είναι το αποτέλεσμα εισβολής στοιχείων REM ύπνου κατά τη διάρκεια εγρήγορσης του ατόμου.

Το βίντεο μιλά για την προηγούμενη μου ανάρτηση σχετικά με τον εμβολιασμό του Piers Morgan, για τα 800(!) παιδιά στην Ευρώπη που μετά από εμβολιασμό ''κατά'' του Η1Ν1 της  GlaxoSmithKline αρρώστησαν με ναρκοληψία και τέλος μιλά για τους ''έξυπνους μετρητές'' που αναγκάζονται να βάλουν οι κάτοικοι.