EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γιατί δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω ΦΠΑ


growth

Στον πίνακα εργασίας παρουσιάζονται αναλυτικά οι ανώτεροι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σήμερα στις 27 χώρες της Ευρωπαικής ‘Ενωσης.
Αν λάβουμε το μέσο όρο τους προκύπτει ότι είναι ο 21,24% για το σύνολο της ευρωζώνης.






Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τον συντελεστή ΦΠΑ 23%, με ανώτατο συντελεστή το 27% που αντιστοιχεί στην Ουγγαρία και ακολουθεί με 25% η Δανία και στη Σουηδία που έχουν δικό τους νόμισμα και με 24% η Φινλανδία και η Ρουμανία.
Η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία όπως είναι γνωστό έχουν ιδιαίτερες οικονομικές σχέσεις πέραν της Ευρωπαικής ‘Ενωσης, είναι ιδιαίτερα οικονομικά αναπτυγμένες και ενδεχομένως να μην χρειάζονται επειγόντως δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.
‘Αρα δεν τους απασχολεί και τόσο το ύψος του συντελεστή του ΦΠΑ.
Ο μικρότερος συντελεστής ΦΠΑ 15% αντιστοιχεί στο Λουξεμβούργο και ακολουθεί η Μάλτα και η Κύπρος με 18%.
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιον επενδυτή που θέλει να αποφασίσει να κάνει μία παραγωγική επένδυση σε κάποια χώρα της Ευρωπαικής ‘Ενωσης και όχι σε κάποια άλλη οικονομική ζώνη.
Τα στοιχεία που αναφέρω είναι επίσημα και μετά από σχετική έρευνα ο επενδυτής θα καταλάβει ότι ο μέσος ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ για την Ευρωπαική ‘Ενωση είναι 21,24 %
Αν σκοπεύει να παράγει κάποιο προιόν αξίας 100 ευρώ που θα διακινηθεί στην ευρωπαική ένωση θα πληρώσει για ΦΠΑ κατά μέσο όρο 21,24 ευρώ .
Για να αποφασίσει λοιπόν σε ποιά χώρα θα πρέπει να το παράγει θα κοιτάξει την στήλη c του συνημμένου πίνακα και θα δει ότι αν το προιόν του στοιχίσει 92,36 ευρώ στην Ελλάδα θα μπορεί να το πουλήσει σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης χωρίς να ανησυχεί ότι θα είναι ακριβότερο λόγω ΦΠΑ. Θα απαιτήσει λοιπόν να έχει μειωμένο εργατικό ή γενικό κόστος τουλάχιστον κατά 7,63%.
Κατά την ίδια αντίληψη αν θελήσει να επενδύσει στην Γερμανία μπορεί να ανεχθεί ως και 11,82% υψηλότερο εργατικό κόστος.
Υπ’ αυτήν την έννοια το ευρώ λόγω διαφορετικού καθεστώτος ΦΠΑ δεν έχει ισοδύναμη αξία σε ολόκληρη την ευρωπαική ένωση και δημιουργούνται άτυπες οικονομικές ζώνες εντός της ίδιας της Ευρωπαικής ‘Ενωσης.
Στο βαθμό που θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και συγχρόνως να αυξήσουμε το εθνικό εισόδημα οφείλουμε συνεπώς το ταχύτερο να μειώσουμε τον συντελεστή ΦΠΑ κάτω από το μέσο όρο κατά δύο τουλάχιστον ποσοστιαίες μονάδες.
Σημειώνω ότι όλες οι μεσογειακές χώρες έχουν συντελεστή ως και 21%: η Ισπανία και η Ιταλία 21%,η Σλοβενία 20%, η Γαλλία 19,6%, η Μάλτα,και η Κύπρος 18%.
Πως περιμένουμε λοιπόν να είμαστε ανταγωνιστικοί όταν είμαστε εμφανώς ακριβότεροι ακόμα και στον τουρισμό?
Kαι τέλος μια τελευταία παρατήρηση: Kρίνοντας από τον μέσο όρο στο τέλος του πίνακα διαπιστώνουμε ότι συνολικά η Ευρωπαική ‘Ενωση από τον τρόπο φορολογίας μπορεί να ανεχθεί αύξηση εργατικού ή άλλου κόστους κατά 1,43% (πχ πληθωρισμό).
Αν το ποσοστό αυτό γίνει μεγαλύτερο, τότε όλες οι επενδύσεις και η κατανάλωση θα μεταφερθούν κυρίως στις χώρες με μικρό συντελεστή ΦΠΑ και νομοτελειακά θα αρχίσει η διάσπαση της ευρωζώνης.
Από τις χώρες που αντιμετωπίζουν μνημόνιο μόνο η Πορτογαλία,η Ιρλανδία και η Ελλάδα έχουν 23% ΦΠΑ.
Η κίνηση μείωσης του ΦΠΑ έχει νόημα για την Ελλάδα γιατί υπάρχει ήδη μεγάλη υστέρηση στο σχετικό έσοδο του προυπολογισμού λόγω φοροδιαφυγής.
Τι νόημα έχει να υπολογίζουμε έσοδα και να διατηρούμε υψηλό συντελεστή ΦΠΑ όταν δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε?
Ελπίζω οτι η παραπάνω ανάλυση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον όσο η κυβέρνησή της αποτελείται από οικονομικά αγράμματους και ανίκανους.


πηγη

Σας αρέσουν οι …έξυπνες κάρτες; Δείτε το video και ξανασκεφθείτε το!


smart-card
Εκπτώσεις στον ΦΠΑ θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια νέα προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή, η οποία παρά τα μέτρα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς συνεχίζει να… οργιάζει. Η επέκταση της χρήσης των καρτών εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την άμεση καταγραφή των πληρωμών για τις αγορές, άρα και το Δημόσιο θα εισπράττει αμέσως το ΦΠΑ που του αναλογεί.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία. Σήμερα το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή πληρωμή μέσω τραπεζών ανέρχεται στα 1.500 ευρώ. Το σχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει το όριο να μειωθεί στα 500 ευρώ. Συγκεκριμένα, φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 500 ευρώ, που εκδίδονται από επιτηδευματίες για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά:
• μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών/λήπτη των υπηρεσιών ή
• μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή
• με επιταγές.
Το μέτρο επιστρατεύεται “σε μια προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής μέσω του απλούστερου τρόπου της μη έκδοσης αποδείξεων“, καθώς το «πέρασμα» της συναλλαγής από τις τράπεζες εκτιμάται πως θα κλείσει αυτή τη διέξοδο;;



πηγη

Ξεφτίλα! Δε θα καταλάβουν κανένα νησί οι Τούρκοι γιατί πολύ απλά…τους τα πουλάμε!


sea

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας – Τουρκολόγος
Φαίνεται πως εκτός από τα περίφημα συμβούλια «ελληνοτούρκικης συνεργασίας» και τα ωραία χαμόγελα των δημοσίων σχέσεων που αναμένεται να δούμε στο νέο «ελληνοτουρκικό θέατρο» στις 4 Μαρτίου, στην Άγκυρα, η «πολιτική κλίκα» που έχει καταστρέψει την Ελλάδα τώρα σκοπεύει να ξεπουλήσει ότι μπορεί στους Τούρκους οι οποίοι, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, αναδεικνύονται σαν οι καλύτεροι πελάτες των «καημένων Ελλήνων» που δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια τους ενώ η οικονομία τους έχει καταρρεύσει.
Έτσι, μετά το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, Doğus Grubu, τώρα, όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, ένα μεγιστάνας, πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε πρόσφατα και για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην Τουρκία.

 
 
Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους . Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), κύριος Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι ενώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται στο ελληνικό ξεπούλημα. Για το ίδιο σκάνδαλο, η διευθύντρια του Eurpean Travel Tours, κ Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά. Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η κ. Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους. Σε όλα αυτά ήρθε «καπάκι» και η δήλωση του Faruk Atalay, προέδρου γνωστού ομίλου Τούρκων επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για το γενικό ελληνικό ξεπούλημα να αγοράσουν όλα τα ελληνικά «ασημικά», ότι αναμένεται καινούργια τουρκική «επέλαση» στο χώρο αυτό. Με την ευλογία της Τρόικας, το μεγάλο «ελληνικό παζάρι» έχει αρχίσει και τα κοράκια μαζεύονται απειλητικά πάνω από το ελληνικό Αιγαίο.
Το σκάνδαλο αυτό παίρνει μεγάλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κάνεις πως το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά ήταν ανέκαθεν ο πρώτος στόχος της τουρκικής επεκτατικότητας και του «νεοοθωμανικού δόγματος» που πρεσβεύει ότι η Τουρκία θα αποκαταστήσει την παλιά οθωμανική της δύναμη. Αλώστε ο Οζάλ το είχε προφητέψει από το 1990, ότι τα ελληνικά νησιά θα πέσουν σαν «ώριμο φρούτο» στα τουρκικά χέρια χωρίς η Τουρκία να ρίξει ούτε μια τουφεκιά.
Αλήθεια τι έχουν να πουν σε όλα αυτά όλοι αυτοί οι πολιτικοί που πάντα ισχυρίζονταν πως δεν θα παραδώσουν ούτε σπιθαμή του ελληνικού Αιγαίου στους Τούρκους ; Φαίνεται πως η προδοσία τους δεν έχει όρια και σε λίγο οι τουρκικές σημαίες θα κυματίζουν και στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι κυβερνώντες θα προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό είναι… προς το συμφέρον μας. Κατά τα άλλα εμείς θα συζητάμε επί ώρες για την ελληνική ΑΟΖ για να γελά ο κάθε πικραμένος.

kostasxan.blogspot.gr/

Με μισθούς Μπαγκλαντές, τιμές Λονδίνου και φόρους Σουηδίας…


ftwxeia 

του Στρατή Μαζίδη
Ο Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε τελικά να μας κάνει Σουηδία. Αν και με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε, εκτιμώ ότι θα την ξεπεράσουμε πολύ σύντομα.
Φυσικά εννοώ ρυθμούς ανάπτυξης της φορολογίας. Η μόνη διαφορά με τη Σουηδία είναι πως εκεί υπάρχει κράτος το οποίο παρέχει αρκετά στους πολίτες. Ενώ εδώ έχουμε κάτι που αρχίζει από δίφθογγο. Ταυτόχρονα το κόστος ζωής θυμίζει κάτι σε Λονδίνο. Ήδη από τα χρόνια της ψευδοευρωφουσκοευημερίας πληρώναμε το γάλα για νέκταρ των θεών. Βέβαια ψεύτικο χρήμα υπήρχε και κανείς δεν ενδιαφερόταν για την ανηφόρα των τιμών.
Από την άλλη όμως οι μισθοί αρχίζουν να πλησιάζουν επικίνδυνα τα επίπεδα του Μπαγκλαντές. Ίσως για αυτό μαζεύτηκαν τόσο μπαγκλαντεσιανοί εδώ. Αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Το αστείο είναι με τους συνταξιούχους. Κάθε φορά που πάνε στο ΑΤΜ να τσεκάρουν τη σύνταξη βλέπουν το ποσό να μειώνεται. Ξέρω ορισμένους που έχουν χάσει το λογαριασμό. Ούτε καταλαβαίνουν τι τους κόβουν και πόσο τους κόβουν κάθε φορά. Είναι κάτι σαν τη πάριζα. Άλλοτε 10 φέτες, άλλοτε 20 φέτες.
Η ουσία είναι πως λίγο λίγο, το μπαστούνι της σύνταξης ή του μισθού θα εξαφανιστεί.
Η πλάκα είναι πως κάποιοι μιλούσαν για μισθούς Βουλγαρίας. Νομίζω πως κάνουν λάθος. Με € 300,00 σε μια φθηνή χωρά μπορεί και να επιβιώσεις. Στην Ελλάδα κάποιοι αμοίβονται ήδη με λιγότερο από € 300,00 ενώ τα χρήματα αυτά αρκούν για λίγες ημέρες ή ώρες αν υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί.
Φυσικά αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο ελληνικός λαός που κατάπινε αποφάσεις για τις οποίες ουδέποτε ρωτήθηκε π.χ. Μάαστριχτ, ΟΝΕ κτλ, που ψήφιζε πολιτικούς φορείς για να τον μπάσουν με κόλπα σε ένα νόμισμα το οποίο ΔΕ σχεδιάστηκε για αυτόν και ακόμη να ξεσηκωθεί να φύγει και που πίστεψε ότι μπορεί να συνεχίσει άνετα με ψεύτικα δανεικά χρήματα δίχως να παράγει.
Όσο λοιπόν δεν αλλάζουμε, θα απολαμβάνουμε μισθούς Μπαγκλαντές, Λονδρέζικη ακρίβεια και φόρους Σουηδίας μέχρι αηδίας…

πηγη

Στήνοντας έναν βολικό “εμφύλιο”…


MAT_koukouloforoi_L

Μας προετοιμάζουν για έναν στημένο «εμφύλιο». Έναν «εμφύλιο» στον οποίο θα παρατάξουν τα μέρη του δικού του παρακράτους, των καλοπληρωμένων μπαχαλάκηδων, των πληρωμένων εισαγόμενων δολοφόνων, των διαφόρων χρηματοδοτούμενων ανθελληνικά (αλλά επιλεκτικά ανθρωπιστικά) κινούμενων ΜΚΟ. Ελπίδα των λαθροκυβερνώντων υπαλλήλων της τρόικα είναι να δημιουργήσουν εικόνα χάους (να δημιουργήσουν δηλαδή το πρόβλημα που επιθυμούν), για να προσφέρουν την λύση (άκρατη αύξηση αστυνόμευσης και παρακολούθησης των πολιτών) που οι ίδιοι επιθυμούν να επιβάλουν.

Επειδή όμως για να γίνει ένας εμφύλιος σημαίνει πως υπάρχουν συνθήκες σύγκρουσης της κοινωνίας κι επειδή αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα (παρά τις επίπονες προσπάθειες των ΜΜΕ να λειτουργήσουν οι κανόνες του του “κοινωνικού αυτοματισμού”), επινόησαν την δημιουργία κλίματος «εμφυλίου» μέσω ανυπόστατων δημοσιευμάτων, για να αιτιολογηθεί ως φυσιολογική εξέλιξη η επερχόμενη σκηνοθετημένη σύγκρουση του υπάρχοντος καλοταϊσμένου (αλλά και ασύλληπτου) παρακράτους, ως «φυσιολογική εξέλιξη».
Τα μίσθαρνα παπαγαλάκια, που λειτουργούν επί πτωμάτων, που πληρώνονται αδρά για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και να δημιουργούν συνθήκες επιβίωσης και διατήρησης της λάθρας εξουσίας που σήμερα κατέχουν οι «οικονομικοί δολοφόνοι», εργάζονται πλέον νυχθημερόν για να πείσουν για τον «εμφύλιο» που έρχεται και που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Μέσα σε αυτό ακριβώς το πνεύμα, ανατινάζονται χύτρες, ανακαλύπτεται και πάλι η “τρομοκρατία” και ανακαλύπτονται σφαίρες στο μέγαρο Μαξίμου. Ποιός ξέρει τι άλλο θα σκεφθούν στην προσπάθειά τους να μας πείσουν πως υπάρχει οργανωμένη δύναμη που θέλει να χτυπήσει το… κράτος! Βέβαια, εξομοιώνοντας τους εαυτούς τους με την έννοια του κράτους, αφήνουν τα “ίχνη” για το πως οι ίδιοι εννοούν το κράτος και οτιδήποτε πραγματικά σημαίνει αυτό…
Εάν, λοιπόν, οι μηχανισμοί του κράτους νιώθουν ή γνωρίζουν από βάσιμες πηγές πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους πως μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία θα θέσουν σε κίνδυνο την υπάρχουσα «δημοκρατία», γιατί δεν παρεμβαίνουν ώστε να αποτρέψουν αυτόν τον εμφύλιο;
Άραγε η σύλληψη κάποιων νεαρών ως τρομοκρατών, μπορεί να δώσει άλλοθι στην αποτελεσματικότητα εκείνων είναι θεσμικά υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μη φυσιολογικής δράσης τρομοκρατικών ομάδων;
Προφανώς όχι, αφού τα εγχώρια αφεντικά και κυβερνώντες “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” για έναν εμφύλιο που έρχεται, αλλά όλως παραδόξως κανείς δεν τον βλέπει, αφού οι πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο να συγκρουστούν μεταξύ τους.
Βέβαια, η επιλογή της εγχώριας σύρραξης ενώ δεν υφίσταται ούτε σε επίπεδο κομμάτων, έχει καταστεί απολύτως σαφές πως είναι επιλογή των κομμάτων. Κι αυτό, επειδή μόνο εάν παραδειγματικά χαλιναγωγηθεί και τρομοκρατηθεί ο απλός πολίτης, θα μπορέσουν τα υφιστάμενα κόμματα -και φυσικά οι μετέχοντες σε αυτά- να συνεχίσουν να απολαμβάνουν όλα όσα το παρόν πολιτικό σύστημα τους παρέχει πλουσιοπάροχα. Μεταξύ αυτών, δε, και την ασυλία σε οποιαδήποτε απόφαση ή συνέργειά τους σε αποφάσεις, οι οποίες αντιτίθενται του Συντάγματος, αντιτίθενται κατά των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα οικονομικά και εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Μετά από όλα αυτά, ένας κατά παραγγελίαν “εμφύλιος” φαίνεται πως είναι η καλύτερη λύση για τους έχοντες και κατέχοντες (χρήμα και εξουσία), αφού θα τους εξασφαλίσει πέρα από όλα τα άλλα την παράταση στην ατιμωρησία για όσα με τόση επιμέλεια και επί σειρά ετών υπογείως δημιούργησαν (σειρά εκτρωματικών νομοθετημάτων, π.χ. νόμος περί ευθύνης υπουργών). Ένας “εμφύλιος” που θα “φορτωθεί” στους πολίτες, δηλαδή στα συνήθη υποζύγια (έστω και δια χαλκευμένων “αντιπροσώπων”) και θα δημιουργήσει όλες τις συνθήκες ενίσχυσης ενός πολιτεύματος που καταρρέει, που μεταβάλλεται και που απομακρύνεται με υψηλότατους ρυθμούς από οποιαδήποτε έννοια συμπεριλαμβάνει η λέξη “δημοκρατία”.

kostasxan.blogspot.gr

Στο επίκεντρο η εργαζόμενη γυναίκα


 

Ημερίδα με θέμα «Οι εργαζόμενες γυναίκες του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων», πραγματοποιείται...
τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στις 5:30 μ.μ. στην Δημοτική Αίθουσα της Ανδρόγεω στον 2ο όροφο.

Την ημερίδα διοργανώνει το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και την ΑΔΕΔΥ.

Μοντέλα καπιταλισμού και η γερμανική ηγεμονία



ΜΑΥΡΟΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ*
Είναι προφανές ότι η ανάδειξη της Γερμανίας σε πραγματική υπερδύναμη δεν συναρτάται μόνο με την σθεναρή  οικονομική της κατάσταση αλλά και με την  κοινωνική της κατάσταση. Η τελευταία κρίνεται με κριτήρια κοινωνικής συνοχής.
Με βάση  αυτά τα κριτήρια όμως  η κοινωνική συνοχή της Γερμανίας  δεν θεωρείται πλέον δεδομένη, μετά την υπέρβαση του οικονομικού  μοντέλου που ονομάστηκε καπιταλισμός του Ρήνου.  
Ο καπιταλισμός του  Ρήνου ως έννοια εισήχθη το 1991 από τον γάλλο οικονομολόγο Michael Alberrt με το βιβλίο του «Καπιταλισμός εναντίον καπιταλισμού» (εκδόσεις Γαλλαίος , ελληνική έκδοση 1993) .
Ο όρος σηματοδότησε  την μορφή  του καπιταλισμού που επικράτησε στην  Γερμανία και σε όλη την Δυτική Ευρώπη μετά τον πόλεμο.
Κατά τον Alberrt  στον καπιταλισμό του Ρήνου ήλεγχαν περισσότερο οι  τράπεζες και όχι η χρηματιστηριακή αγορά την οικονομική δραστηριότητα.
Επιπλέον υπήρχαν στενοί  οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των τραπεζών και των επιχειρήσεων, μια πιο δίκαιη ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των μετόχων και  του Managment επιχειρήσεων,  κοινωνική εταιρική σχέση μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών, πιο εξειδικευμένο και πιο αξιόπιστο  εργατικό δυναμικό μέσω της εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, μια ισχυρότερη κρατική  ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας (ρύθμιση της αγοράς) και, τέλος, ιδιαίτερα στον πληθυσμό κοινές αξίες  σε σχέση με μια πιο ισότιμη κοινωνία και μια συλλογική  αντίληψη των κοινών συμφερόντων.
Την περίοδο αυτή εισήχθη  σύστημα  των κοινωνικών εταίρων και της  συμμετοχής των εργαζομένων στα μερίσματα της καπιταλιστικής παραγωγής και στην διοίκηση των επιχειρήσεων (συνδοιίκηση).
Οι καπιταλιστές  και οι εργαζόμενοι φαίνονταν να επιβαίνουν  στην ίδια βάρκα, αφού στην εκμετάλλευση των εργαζομένων τέθηκαν σαφή όρια ενώ οι ταξικές αντιθέσεις  εξομαλύνθηκαν ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες κοινωνικής ειρήνης.
 Μια διαρκής  πολιτική συμβάσεων και συμβιβασμών κατέτεινε προς  τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την αύξηση της αγοραστικής δύναμης η οποία τόνωσε  την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήρους απασχόλησης.
Ο Albert αντιπαραβάλει τον «καπιταλισμό  του Ρήνου» ο οποίος κατά την άποψη  διαθέτει  κοινωνικό πρόσωπο , με το νέο-αμερικανικό ή αγγλοσαξονικό  μοντέλο καπιταλιστικής οικονομίας που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις  Ronald Reagan και  Margaret Thatcher, υπό επιρροή των θεωριών  του νεοφιλελευθερισμού.
Παρά το γεγονός ότι ο ρηνανικός καπιταλισμός είναι δικαιότερος, αποτελεσματικότερος  και λιγότερος βίαιος, επικράτησε το αγγλοσαξονικό μοντέλο διότι προσέφερε υψηλότερες δυνατότητες κέρδους ενώ ταυτόχρονα επέδρασαν  πολύπλοκα ψυχολογικά φαινόμενα  και η προπαγάνδα των ΜΜΕ  με τέτοιο τρόπο ώστε το αμερικανικό μοντέλο να φαίνεται το δυναμικότερο και ελκυστικότερο .
Η εξέλιξη του καπιταλισμού της Ρηνανίας βέβαια δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά προέκυψε από της ανάγκες επιβολής των ΗΠΑ έναντι της Σοβιετικής Ένωσης,
Οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ότι για να κερδίσουν  στην επικείμενη αναμέτρηση των συστημάτων έπρεπε γρήγορα να ανορθώσουν οικονομικά τη Γερμανία και την Ιαπωνία.
Μετά την παγκόσμια επικράτηση του καπιταλισμού και την παλινόρθωση του  στην Ανατολική Ευρώπη, δεν υπήρχε πλέον λόγος για τη περαιτέρω  διατήρηση  του μοντέλου ισορροπίας που εξασφάλιζε την κοινωνική συνοχή.
Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 άλλαξαν ριζικά οι όροι λειτουργίας  του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πέρασαν  τον καπιταλισμό του Ρήνου από την μηχανή του κιμά.
 Η οικονομία  της Γερμανίας  μετασχηματίστηκε ριζικά,
Τα κεφαλαιακά κέρδη έγιναν  αφορολόγητα,  το πεδίο εφαρμογής  της επαναγοράς μετοχών  επεκτάθηκε όπως και το πεδίο για ευέλικτη αποζημίωση των Manager  πχ. μέσω  Bonus.   .
Το κράτος εκποίησε  τις επενδύσεις του σε μετοχές , και τα hedge funds είχαν τη δυνατότητα για πρώτη φορά να μπουν στις αγορές κεφαλαίων.
Από το 2004 και μετά η σοσιαλδημοκρατική  κυβέρνηση Schröder με  την περίφημη Agenda 2010, έθεσε οριστικά και αμετάκλητα το τέλος  στον ρηνανικό καπιταλισμό και μετατόπισε την  Γερμανία προς τον αγγλοσαξωνικό πρότυπο  καπιταλισμού.
H  Agenda  2010, συνδέθηκε με την ολική απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων,  την απορύθμιση του ωραρίου εργασίας με τους  εργαζόμενους να εργάζονται  περισσότερες ώρες για την ίδια αμοιβή, την κατάργηση της προστασίας κατά των απολύσεων,  την καθιέρωση ενός ενιαίου κατά κεφαλήν συντελεστή για τα ασφάλιστρα υγείας,  και την σύμπτυξη  των επιδομάτων ανεργίας και των κοινωνικών επιδομάτων  (Hartz IV).
Με λίγα λόγια  την κατάργηση πολλών κοινωνικών  επιτευγμάτων.
Την ίδια στιγμή τα κέρδη των επιχειρήσεων εκτοξεύτηκαν στα ύψη και η αναλογία του κεφαλαίου  στο ΑΕΠ έφτασε σε ανήκουστα ύψη .
Από εκεί και μετά η  τάση στην Γερμανία ήταν η μείωση των μισθών.
Τα συνδικάτα αδύναμα και χωρίς κάλυψη στην πολιτική σκηνή, στα ΜΜΕ και στον πληθυσμό προσπαθούσαν μόνο να αποτρέψουν τα χειρότερα
Η απειλή μετανάστευσης της παραγωγής από την Γερμανία σε άλλες χώρες, ήταν η   μόνιμη επωδός που συνόδευε  τους αγώνες μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας.
Η εργασία στην Γερμανία αξιολογήθηκε ως  ακριβή διότι ένας  εργάτης στην ανατολική Ευρώπη κόστιζε μόνο το 1/5 σε σύγκριση με  τον δυτικογερμνό συνάδελφο του.
Με άλλα λόγια, τα κέρδη των γερμανικών επιχειρήσεων εκτιμήθηκαν ως χαμηλά από τις εταιρείες  και για  να διασφαλιστούν υψηλότερα  κέρδη και μόνο διαχύθηκε απροκάλυπτα η απειλή μετάθεσης της παραγωγής προς την ανατολική Ευρώπη  και την Ασία.
Σήμερα λοιπόν στην  μεγάλη καπιταλιστική μητρόπολη  Γερμανία, ζούνε  7 εκ. άνθρωποι που  κερδίζουν  από 400 έως ένα  ευρώ τον μήνα μέσω του προγράμματος   HARTZ IV το οποίο υποχρεώνει στην χαμηλά εκμισθωμένη απασχόληση σε διάφορους φορείς και κατόπιν στην προσφυγή στην πρόνοια.
Εάν  προσθέσουμε και τα τρία εκ, ανέργους. τότε γίνεται αντιληπτό ότι στην Μητρόπολη του Ευρωπαϊκού καπιταλισμού, περίπου 10 εκ.άτομα - δηλαδή το 15% του πληθυσμού-.ζουν από την πρόνοια και την κοινωνική επιδότηση.
Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι από τα  41 εκ. Γερμανών εργαζομένων, το 45% ή τα 19 εκ. κερδίζουν  έως   1600 Ευρώ μικτά, ένα 20% μέχρι 2500 Ευρώ, 21% έως 3750 Ευρώ και ένα 13% πάνω από 3750 Ευρώ. Παράλληλα το 36% των μονογονεικών οικογενειών με ένα παιδί και το 45% με δύο παιδιά έχουν ανάγκη προνοιακών επιδομάτων, ενώ από τα 41 εκ. εργαζόμενων μόνο τα 28 εκ διαθέτουν  κανονική, μη επισφαλή  εργασία με ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.
Παράλληλα οι  θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώνονται συνεχώς, και η ημιαπασχόληση αυξάνεται,
Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει  ξαφνικά πολύ λιγότερα χρήματα στη διάθεσή μου και αναγκάζεται να  ζητήσει κρατική βοήθεια.
Τα μωσαϊκό της κοινωνικής ανισότητας  στην Γερμανία διαφαίνεται ιδιαίτερα στο φαινόμενο της «ενεργειακής  φτώχειας».με  600.000 νοικοκυριά, στα οποία  έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω αδυναμίας πληρωμής.
Ακόμη,  8% των νοικοκυριών αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.
Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση Μέρκελ επαίρεται ότι έχει μειώσει δραστικά την ανεργία, στην πραγματικότητα η ύφεση αρχίζει να δείχνει τα δόντια της και στην Γερμανία, κάτι  που περιορίζει σταδιακά την ενίσχυση της απασχόλησης.                     
Η αβεβαιότητα που προκαλεί η οικονομική συγκυρία αναγκάζει πολλές γερμανικές επιχειρήσεις να «παγώσουν» τα σχέδια νέων προσλήψεων, ενώ παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των ακάλυπτων θέσεων εργασίας.                      
Σε συνδυασμό με την συνεχώς διογκούμενη ημιαπασχόληση, και την διόγκωση της εξάρτησης από τα προγράμματα πρόνοιας η εικόνα που προδιαγράφεται στην Γερμανία δείχνει μάλλον μια κοινωνία των 3/5 στην οποία τα 2/5 δεν μπορούν πλέον να   ακολουθήσουν την τάση του γερμανικού πολιτικοοικονομικού ηγεμονισμού       
Το έλλειμμα κοινωνικής συνοχής που επεκτείνεται στην γερμανική κοινωνία ανάγεται  προφανές στο «σύνδρομο της ανταγωνιστικότητας» που διακατέχει την γερμανική οικονομική ελίτ.
Ο στόχος της κατάκτησης  της κινεζικής αγοράς και η ανταπόκριση στα νέα δεδομένα ανταγωνιστικότητας που ανακύπτουν με την απογείωση ποικίλων ανερχόμενων οικονομιών ( ΒRIC: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία , Κίνα   νέες αναδυόμενες οικονομίες Τουρκία, Μεξικό, Πακιστάν,  Ινδονησία, Μαλαισία,  Περού,  Κολομβία,  Βενεζουέλα, Βιετνάμ κα } αυξάνει τις πιέσεις προς την ίδια την Γερμανία να κινεζοποιηθεί εσωτερικά και να κινζοποιήσει εσωτερικά την Ευρώπη.
Ένα αγεφύρωτο κοινωνικό χάσμα  όμως στην  ίδια την Γερμανία και στην συνέχεια σε ολόκληρη την Ευρώπης , με  ζώνες,  φτώχειας και ανεργίας αφενός και  ζώνες ημιπολιτελούς και πολυτελούς διαβίωσης αφετέρου, θα είναι δύσκολο να αποσπάσει συναινέσεις μακροπρόθεσμα και να νομιμοποιηθεί, ακόμα και με την επίκληση των προκλήσεων του  παγκόσμιου ανταγωνισμού.
Δεν μπορεί καμία περιοχή της Ευρώπης να ανταγωνιστεί  το εργατικό κόστος της Κίνας. ούτε να πειθαρχήσει απόλυτα στις απαιτήσεις της δημοσιονομικής περιστολής.
Ούτε είναι δυνατόν να αποδιαρθρωθεί  κατά το δοκούν το κοινωνικό κράτος σε μια περιοχή που τροφοδοτείται από τον πολιτισμό του διαφωτισμού. 
Η Γερμανία επιζητά την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα,, αλλά άνευ αντισταθμιστικών πολιτικών όπως η άσκηση επεκτατικής δημοσιονομικής  πολιτικής για την αναχαίτιση της ύφεσης.
Έτσι όμως  το «κόστος της ανταγωνιστικότητας» μεταφέρεται στις κοινωνίες και  διαρρηγνύει τους κοινωνικούς ιστούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Εάν η Γερμανία αποδεχτεί ότι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο δεν έχει κανένα μέλλον, αναπόφευκτα, στην ίδια τη Γερμανία, θα δημιουργηθεί  μια καθημαγμένη κοινωνία που δεν πρόκειται να παρακολουθήσει αν μη τι άλλο να συναινέσει στις βλέψεις γερμανικής ηγεμονίας.  

* Κοινωνιολόγος – Πολιτικός Επιστήμονας

πηγη

Χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ κυκλοφορούν στους δρόμους σχολικά, αστικά και φορτηγά!


Χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ κυκλοφορούν στους δρόμους σχολικά, αστικά και φορτηγά! 
Συναγερμός έχει "χτυπήσει" στις αρμόδιες Αρχές για την οδική ασφάλεια καθώς λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά, φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών επικίνδυνων υλικών δεν έχουν ελεγχθεί από τα δημόσια ΚΤΕΟ!
 Κι αυτό γιατί από τις αρχές του έτους έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ελέγχους, αφού δεν έχουν πιστοποιηθεί ως όφειλαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το πρόβλημα με τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ποτέ από τεχνικό έλεγχο διογκώνεται συνεχώς, συνεπικουρούμενο από την οικονομική κρίση. Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι ότι από τα 7,9 εκατομμύρια οχήματα που υπάρχουν καταχωρισμένα στις βάσεις του υπουργείου Μεταφορών, τα 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, ως όφειλαν, με αρνητικές συνέπειες τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στα δημόσια οικονομικά αφού οι απώλειες υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Παρουσίαση του Αντώνη Σαμαρά στους Καταριανούς επενδυτές:


 

"Γεια σας , καλέ. Είμαι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, καλέ. Με δημοσίεψαν οι μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, που έσωσα την Ελλάδα καλέ και με δημοσίεψαν οι ελληνικές εφημερίδες που έκανα επίταξη και ήρθα πρώτος στις δημοσκοπήσεις και βάζω φόρους στα αγροτεμάχια από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και θα ξεφουσκώσω τα λάστιχα των τρακτέρ αύριο - μεθαύριο .
Δεν είμαι επαίτης, ούτε ζητιάνος. Έχω φέρει εδώ 49 επιχειρηματίες και πουλάω ό,τι έχω και δεν έχω σε εξευτελιστικές τιμές, πάρε - πάρε. Έχω τράπεζες στη φτήνια. Εθνική, Αλφα 1,20 ευρώ , Γιούρομπανκ 0,70 ευρώ, Πειραιώς 0,30 ευρώ και δώρο αυτή την υπέροχη τσατσάρα  δωρεάν. Βοηθήστε την ανακεφαλοποίηση, καλέ.
Πουλάω αυτό το μπικ μισό ευρώ και λιμάνια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πάρε, πάρε. Έχω τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ εδώ, έχουμε νερό να ποτίσετε όλες τις ερήμους στο Κατάρ, να γίνετε ζούγκλα. Πάρτε ΕΥΔΑΠ, τιμαί λογικαί, όσο ένα εμφιαλωμένο νερό. Βοηθήστε την αποκρατικοποίηση, καλέ.
Τι σας έχω φέρει, έχω πράγμα που σπαρταράει, πάρε- πάρε. Έχω Ακτορα πρώτης ποιότητας, πάρε- πάρε, αλλά και δώσε- δώσε οδικά έργα και λιμάνια κατασκευάζουμε και Αττική Οδό στο Κατάρ κάνουμε, και μεταλλεία χρυσού αν έχετε αγοράζουμε , πάρε- πάρε, σπαρταράνε.
Έχω φέρει και Βαγγέλη Μαρινάκη εδώ, να αγοράσει προπονητή και τον Σισέ. Ευχαριστώ πολύ Τσάκα για την υποδοχή. Μου υποσχέθηκε να φέρει πριιγκιπα  για την Ελλάδα ολόκληρη. Τι να πουλάμε ένα - ένα τα πράγματα; Να τα πουλήσουμε όλα μαζί να ξεχρεώσουμε. Εκτός απο τη Βουλή,γιατί δεν αφήνουν να την πουλήσουν οι υπάλληλοι της Βουλής για να έχουν δουλειά, καλέ.
Έχω εδώ καλέ και βλέπετε δίπλα μου,  διευθυντή του Μουσείου  Ακρόπολης. Θα μου πείτε καλέ, τι χρειάζεται στο Κατάρ αυτός.; Πουλάμε και το Μουσείο Ακρόπολης , καλέ, με όλα τα εκθέματα και όλους τους Καλαματιανούς υπαλλήλους μαζί. Θα βάλουμε ροδάκια στο Μουσείο και μετά Συγγρού, Αμφιθέας φτάνουμε στο λιμάνι Σόσκο και το φέρνουμε Κατάρ να χεστείτε, καλέ, στα πετροδόλαρα.
Παρακαλώ Καταριανοί προσέξτε. Αν δεν τα πάρετε εσείς θα τα πάρει Τούρκος Ερντογάν, που είναι εδώ Κατάρ, μένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο και στο ίδιο δωμάτιο. Προσέξτε καλέ, θα μας αγοράσει καλέ, δεν θα ξέρουμε πού να βάλουμε τις τουρκικές λίρες.
Είμαι εδώ, καλέ, για το κυνήγι των  επενδύσεων, ενώ έχω  και άλλα πολλά κυνήγια, με τρακτέρ, ανεργία, φοροδιαφυγή κλπ. Βοηθήστε με, γιατί θα με πάρουν στο κυνήγι καλέ. Πάρε, πάρε, πάρε!
Νόμος και Επίταξη
Παροξυσμός και ντελίριο επικρατεί σε όλη την Επικράτεια, για το μοναδικό φαινόμενο "Αντώνης Σαμαράς". Το τελευταίο κατόρθωμα μετά τις επιτυχημένες επιτάξεις, όπου επέβαλε το "Νόμος και Τάξη", είναι ότι προηγείται η ΝΔ σε 643 δημοσκοπήσεις με καρμπόν διαφορά γύρω στο 1,90 %.
Οι δημοσκόποι, που έχουν να πέσουν μέσα από την Τουρκοκρατία, συμφωνούν απόλυτα αυτή τη φορά. Προσθέτουν μάλιστα ότι υπάρχει αυξητική τάση της ΝΔ, η οποία προσδιορίζεται στο σχετικό πίνακα που θα παρουσιάσει απόψε η "Ανατροπή":
28 Φεβρουαρίου: Διαφορά 2,9%
28 Μαρτίου: Διαφορά 3,9%
28 Απριλίου: Διαφορά 4,9%
28 Ιουνίου: Ελάτε πιάστε μας
28 Νοεμβρίου: Γ@μάμε και δέρνουμε
Η φοβερή διαφορά προκύπτει από την επίταξη στο μετρό, όπου  ο πρωθυπουργός μας δεν μάσησε και οι απεργοί γύρισαν στη δουλειά τους με την ουρά στα σκέλια, αλλιώς θα πήγαιναν στη Γυάρο, που έχει όπενιγκ το Σαββατοκύριακο.
Η επιτυχία της επίταξης ήταν απίστευτη. Για το λόγο αυτό, θα γίνεται πλέον το ίδιο κόλπο σε όλες τις απεργίες - και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες - όπως θα δούμε αμέσως.
Κυκλοφορεί μετ´ επιτάξεως, λοιπόν, ότι θα έχουμε αυτές τις μέρες, τις εξής επιτάξεις:
Δευτέρα: Λεωφορεία
Τρίτη:  Τρόλεϊ
Τετάρτη: Τρακτέρ
Πέμπτη : Καράβια
Παρασκευή: Αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς.
Σάββατο: Τρένα
Κυριακή: Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος.
Στα σχέδια Σαμαρά είναι και οι προληπτικές επιτάξεις. Σε μία μέρα μπορεί να έχουμε μέχρι 200 επιτάξεις και 320 επιστρατεύσεις. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 35000 νέες θέσεις εργασίας, για όσους διακινούν φύλλα πορείας και θα κερδηθεί άνετα και ο πόλεμος κατά της ανεργίας.
Από το πρωί ο πρωθυπουργός δέχεται στο Μαξίμου τα συγχαρητήρια του  Βενιζέλου, για την σκληρή και άτεγκτη στάση που τηρεί σε όσους προδότες δεν σέβονται το Μνημόνιο. Τον Κουβέλη τον έχουν κλειδώσει στην κουζίνα για να μην ορμήξει και φιλήσει παθιασμένα τον Σαμαρά και εκτεθεί με τις δηλώσεις του, ότι διαφωνεί τάχα με τις επιτάξεις.
Το βράδυ ο εξολοθρευτής Αντ. Σαμαράς γιόρτασε οικογενειακά την σκληρή στάση του στις απεργίες και τον θρίαμβο στις δημοσκοπήσεις, μαζί με τους κυρίους Δένδια, Χατζηδάκη, Κεδίκογλου. Ακουσαν τραγούδια της επίταξης και της επιστράτευσης, όπως το "Παιδιά, της επίταξης παιδιά", "Βάζει ο Δένδιας την στολή του, βρε τον φουκαρά" κλπ. Στη συνέχεια παρακολούθησαν το βίντεο Χαϊκάλη - Αδωνι Γεωργιάδη.
Μετά τα μπινελίκια χαλάρωσαν βλέποντας τη σειρά "Νόμος και Επίταξη".
(Από την Εφημερίδα των Συντακτών)
 
 

Κε Πεπόνη τα τεκμήρια του «εγκλήματος» τα έχετε. Δύναστε να ασκήσετε τα καθήκοντα σας;

 
Με λεφτά της αμαρτωλής Proton έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ..Πειραιώς του…Σάλλα, μέσω κυπριακών offshore. BOΗΘΕΙΑααα.


Τον Απρίλιο του 2012 το directnews.gr αποκαλύπτει επίσημο  έγγραφο του ΣΔΟΕ προς την τράπεζα Πειραιώς που ζητά με ημερομηνία 30/8/2010 την παροχή στοιχείων, όπως κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού, τον δανεισμό της τράπεζας και τυχών ρυθμίσεις αυτών των δανείων προς μια σειρά εταιριών που αναφέρονται στο έγγραφο. 

Μεταξύ τους υπάρχουν οι HADUS Limited Κύπρου και BRATZANO Limited Κύπρου. Η παραγγελία του αρμόδιου για τη δίωξη των οικονομικών εγκλημάτων εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη προς το ΣΔΟΕ αφορούσε 20 περίπου εγχώριες και offshore εταιρείες.

 Η συλλογή των στοιχείων για το πόρισμα ελέγχου της ΤΤΕ στην Proton Bank από το αρμόδιο κλιμάκιο έγινε έως και 31/3/2011.

Τον Δεκέμβριο του 2010 τα νεοσύστατα υπεράκτια mutual funds Ausum 2010 Series Holdings, Auriflex Institutional Holdings και Trapezium Corporate Holdings συμμετείχαν με δάνεια που έλαβαν από την Proton στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. 

Και οι τρεις εταιρίες είναι Holding. Τα δάνεια που δόθηκαν σε μια νύχτα από την Proton ύψους 81,4 εκ ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την ΑΜΚ, την κάλυψη των τόκων για τα επόμενα δυο χρόνια και για έξοδα και προμήθειες προς την Boukoleon Holdings L.t.d.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΤΤΕ έχουν διαπραχτεί σωρεία παραβιάσεων καθώς και ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος. Και όμως ουδείς εισαγγελέας ουδείς αρμόδιος δεν κούνησε το μικρό του δαχτυλάκι. 

Γιατί άραγε; Η δικαιοσύνη δεν μπήκε στο κόπο να βρει τα φυσικά και όχι νομικά πρόσωπα που απέκτησαν 69.000.000 μετοχές της Πειραιώς με παράνομο δάνειο από την Proton που το αποπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!

Τα mutual fund που απέκτησαν παράνομα σύμφωνα με το πόρισμα της ΤΤΕ, 68.983.569 νέες μετοχές της Πειραιώς, διέλυσαν και ενσωμάτωσαν τις παλιές μετοχές (28.743.154) που κατείχαν 12 άλλες off shore θυγατρικές τους. Μεταξύ αυτών είναι και οι Hadus Limited Κύπρου και Bratzano Limited Κύπρου που έχουμε ξεχωρίσει παραπάνω. 

Ενώ λοιπόν το ΣΔΟΕ με εντολή του κ. Πεπόνη ψάχνει την Hadus και Bratzano από 30/8/2010 για την σχέση τους με την Πειραιώς καθώς και την κίνηση των λογαριασμών τους αυτές συνεχίζουν την δραστηριότητα τους κανονικά «συμμετέχουν» στην ΑΜΚ της Πειραιώς και ταυτόχρονα εξαφανίζουν κάθε τι που συνδέει τα φυσικά πρόσωπα, μέτοχοι των Offshore.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Lobbystas.gr η HADUS LIMITED ιδρύθηκε 28 Νοεμβρίου, 2007 με αριθμό εταιρίας 213679. Ως αντικείμενο εμφανίζει «Γενικό εμπόριο και άλλα» και έδρα, Κωστάκη Παντελίδη 1, KOLOKASIDES BUILDING, 3ος όροφος, Τ.Κ. 1010, Λευκωσία, Κύπρος. Η BRATZANO LIMITED ιδρύθηκε 22 Νοεμβρίου, 2007 με αριθμό εταιρίας 212868, αντικείμενο «Γενικό εμπόριο και άλλα» και «στεγάζεται» στην ίδια διεύθυνση με την Hadus.

Την 1/1/2011 και οι δυο εταιρίες καταθέτουν τα δικαιολογητικά για να προβούν σε μεταβίβαση μετοχών. Με απλά ελληνικά αλλάζει χέρια η εταιρία. Λίγες μέρες αργότερα στις 19 του μηνός η Bratzano καταθέτει δικαιολογητικά για νέα μεταβίβαση μετοχών, για αλλαγή διεύθυνσης εγγεγραμμένου γραφείου και αλλαγή Αξιωματούχων (εκπροσώπων) και των στοιχείων τους. Η Hadus καταθέτει δικαιολογητικά για νέα μεταβίβαση μετοχών 24/1/2011

Πηγή

Διέλυσαν την υγεία στο όνομα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

 
Ελένη Γεωργιάδου
Σκύρος 22/1/13 Ειδικός Παθολόγος

κ. Υπουργό Υγείας, κ. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Πρόεδρο ΗΔΙΚΑ Κοιν: Βουλευτές Ν.Εύβοιας, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας, Λοιπούς Ιατρικούς Συλλόγους, Μ.Μ.Ε.
Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι υπεύθυνοι για την νομοθεσία στο χώρο της υγείας, σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας ανακάλυψη και καινοτομία: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ...!

Ονομάζομαι Ελένη Γεωργιάδου, είμαι ειδικός παθολόγος στη νήσο Σκύρο. Πρόκειται για νησί 4000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30.000. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (όχι Κέντρο Υγείας). Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ 2ετίας την πολύτιμη προσφορά του
(πιθανώς λόγω οικονομικών περικοπών).

Το σύστημα που όπως έλεγε ο κος Λοβέρδος θα βάλει τάξη στην υπερσυνταγογράφηση και στη σπατάλη του ΕΟΠΥΥ και θα βοηθήσει ασφαλισμένους, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ήταν η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έγινε ποτέ στο χώρο της υγείας και ο υπέρτατος εξευτελισμός τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού κλάδου. Βάλατε μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες, την Ιατρική, σ'ένα απύθμενο καζάνι γραφειοκρατίας και αποσυντονίσατε τον εγκέφαλό μας από τον αληθινό σκοπό του: τη σωτηρία του ανθρώπινου σώματος, την εμψύχωση και την συμπαράσταση στον ψυχικό πόνο του συνανθρώπου μας. Μετατρέψατε μία 5λεπτη απασχόληση (ιατρού - ασθενούς) σε πολύωρη, πολυήμερη ταλαιπωρία, πολλές φορές άκαρπη. Από τα ξημερώματα μαζεύεται ο κόσμος έξω από τα ιατρεία για να πάρει σειρά για τα φάρμακά του (ιδίως μετά τις λήξεις των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακοποιών). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, διότι μόλις το σύστημα ανοίγει, πέφτει από υπερφόρτιση. Οι ασθενείς γίνονται έξαλλοι, οι γιατροί χάνουν την υπομονή τους και μέχρι το μεσημέρι εγκαθιστούμε ξανά και ξανά κωδικούς και μπες-βγες σε μια ταλαιπωρία ανείπωτη πέρα από κάθε όριο και τρόπο περιγραφής.

Πώς να εξετάσουμε τον ασθενή και να είμαστε ευγενείς, υπομονετικοί, θεραπευτές και συμπαραστάτες, όταν η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε επείγον και οι ασθενείς μας χτυπούν τις πόρτες και μας απειλούν με απίστευτες λεκτικές εκφράσεις νομίζοντας ότι εμείς δεν θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ίδιοι ασθενείς επί 3-4 ημέρες επανέρχονται με ΤΑΧΙ, καρότσες αγροτικών, λεωφορεία και συνοδεία μπαστουνιών και να τους εξηγείς ότι: Λυπάμαι! Δεν δουλεύει πάλι το σύστημα, ή κάτσε μέχρι τις 6 το απόγευμα (διότι ίσως το μεσημέρι αποφορτιστεί). Σας υπενθυμίζω ότι στο νησί υπάρχουν δύο υπολογιστές, ο δικός μου και ένας του περιφερειακού ιατρείου. Κι αν
τύχει και δουλέψει αυτή η απάτη, χρειάζεται 30 - 40 λεπτά, σε περίπτωση 2 ή 3 συνταγών, με συνοδά παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων, μετά την αναγραφή τους, όπως παλιά, και στο βιβλιάριο, την καταχώρηση στο βιβλίο εισερχομένων και χειρόγραφη απόδειξη για εισόδημα από 5 έως 10 ευρώ. Διότι εμείς οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί στο e-syntgografisi απλήρωτοι από το 2010, από το αναξιόπιστο κράτος παίρνουμε από 5 έως 10 ευρώ για συνταγές - παραπεμπτικά. Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μας αφήνετε να τα εισπράξουμε εφόσον διώχνουμε τον κόσμο, ο οποίος έρχεται τις περισσότερες φορές για συνταγογράφηση και όχι για εξέταση. Είναι
εξαθλιωμένος και φτωχός.

Και ρωτάει:
- Γιατρέ θα μου πάρεις την πίεση;
- Ευχαρίστως.
- Θα μου πάρεις και ένα σάκχαρο;
- Ευχαρίστως.
- Να κάνω και μια ερώτηση;
- Ευχαρίστως
- Τι είναι ο πόνος που νιώθω στο στήθος και με χτυπάει στην πλάτη;
Ο γιατρός χλωμιάζει. Κάνει πλήρη εξέταση με καρδιογράφημα και διαπιστώνει
οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και πασχίζει για την διακομιδή του με 10 μποφόρ στο
Αιγαίο.

Και φυσικά δεν θα ζητήσουμε το αρχικό 5ευρω σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις. Και ο κόσμος το αναγνωρίζει και επανέρχεται με 5 αυγά, λίγο λάδι ή λίγα χόρτα που μάζεψε ο εμφραγματίας για να ευχαριστήσει τον γιατρό του, ή κάποιος άλλος για να εξεταστεί άνευ χρημάτων. Εσείς όμως ζητάτε
λεπτομερή καταγραφή εισοδημάτων. Άρα εμείς πρέπει να καταγράφουμε στις αποδείξεις 5 αυγά, λίγα χόρτα ή 1 κιλό ντομάτες;

Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουνε καλή σχέση με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Την Ιατρική τη διδαχτήκαμε στα Πανεπιστήμια, στα επείγοντα των νοσοκομείων, στις εντατικές, στα αμφιθέατρα και στα ανατομεία. Το βάρος έκαστου βιβλίου ισοδυναμεί με το βάρος ενός τούβλου και συρρικνώνεται στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, όχι σε κάποιου υπολογιστή. Πολλοί από εμάς προσλάβαμε άτομα για γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να ασχοληθούμε με τον ίδιο τον ασθενή και όχι με την γραφειοκρατία. Δυστυχώς όμως βρέθηκαν άνευ αντικειμένου αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουν δραστικές ουσίες για να μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία της συνταγογράφησης κι έτσι σύντομα θα απολυθούν.

Πριν το εφαρμόσετε...

1. Μήπως σκεφτήκατε να μας εκπαιδεύσετε; Αλλά εσείς ξέρατε τι κάνατε. Διότι κάθε εβδομάδα ή μήνα θα αλλάζατε πάλι τις οδηγίες, την επιφάνεια εργασίας, τα ποσοστά συμμετοχής των φαρμάκων και θα αναιρούσατε τις προηγούμενες αποφάσεις και η εκπαίδευση θα πήγαινε χαμένη.

2. Πριν επιβληθεί, γιατί δεν το δοκιμάσατε για 10.000.000 ανθρώπους και αφού λειτουργήσει και πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις να το εφαρμόσετε τελειοποιημένο, άνευ προβλημάτων;

3. Μήπως σκεφτήκατε ποτέ όλους εμάς, τις φωνές του Αιγαίου, του Ιονίου, των ακριτικών και ορεινών περιοχών, τη δυσχέρεια μετάβασης των ασθενών μας στα κοντινότερα νοσοκομεία; Σας ενημερώνω λοιπόν ότι λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, άλλοι μείναμε χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, άλλοι χωρίς νερό, άλλοι χωρίς τηλέφωνο και εσείς καμαρώνετε για το επίτευγμά σας. Την
ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι γιατροί της ακριτικής Ελλάδας δεν μπορούμε να έχουμε εύκολες προσβάσεις στο internet ακόμη κι αν το σύστημα δούλευε. Δεν κουβαλιέται υπολογιστής-εκτυπωτής στον ορεινό βοσκότοπο της Νότιας Σκύρου, στους υπερήλικες κατάκοιτους ανθρώπους αυτού του ιερού βράχου, στα στενά ανηφορικά σοκάκια ενός μέτρου φάρδους ή στις πλαγιές του Πηλίου, του
Μετσόβου, του Έβρου κλπ. Γιατί εσείς ζητάτε φυσική παρουσία του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης γεγονός που όπως αντιλαμβάνεται ο κοινός νους είναι πολλές φορές αδύνατο.

4. Σκεφτήκατε ότι ζητάτε γνωμάτευση από ιατρούς άλλης ειδικότητας για να τους συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα οι παθολόγοι, οι γενικοί ιατροί κλπ, ότι στα νοσοκομεία οι ιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το επόμενο νούμερο αναμονής; Ποια γνωμάτευση να του ζητηθεί στις 5 τα ξημερώματα; (Έξω από την πόρτα γίνεται «πόλεμος»). Κι αν ο ασθενής χρειαστεί φάρμακα, αρχίζει ο Γολγοθάς του.

5. Προ τριμήνου χρειάστηκε να συνταγογραφήσω σε τέκνο, (έμμεσο ασφαλισμένο σε κυρία 39 ετών). Το ΑΜΚΑ του παιδιού δεν ήταν σωστό απ 'ότι διαπίστωσα. Ήταν το ΑΜΚΑ του 40χρονου πατέρα που είχε αυτοκτονήσει και στο παιδί είχε περαστεί κατά λάθος το ΑΜΚΑ του συγχωρεμένου. Γιατί στο e-syntagografisi υπάρχουν αναρτημένοι οι πεθαμένοι άνθρωποι από 7ετίας; Γιατί δεν ενημερώθηκαν από τα ιατρικά πιστοποιητικά των Ληξιαρχίων ότι ο ασθενής απεβίωσε; Εμείς πώς να το γνωρίζουμε; Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έχει φωτογραφίες. Ποιών τα λάθη πληρώνουμε οι γιατροί;

6. Μας υποχρεώσατε (μέσω ΦΕΚ) να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Που ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών μας είναι με ληγμένες ημερομηνίες - απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ. Δεν δικαιούνται ούτε εμβόλια για τα παιδιά τους. Κι αν είσαι για νοσηλεία τότε στην διακομιδή σου τραγούδα: «Αν ήμουν πλούσιος». Διότι εξερχόμενος από τη νοσηλεία για χολοκυστεκτομή ο μόλις απολυμένος υπάλληλος ή κατεστραμμένος ελευθεροεπαγγελματίας θα πληρώσει τιμολόγιο στο γραφείο κίνησης και πιθανώς θα χρειαστεί έρανο για να πάρει εξιτήριο. Τόσα χρόνια πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του. Τώρα που περνάει δύσκολες ώρες δεν του δώσατε ούτε καν περίοδο χάριτος ώστε να μπορεί να δικαιούται έστω για ένα εύλογο διάστημα τα φάρμακά του. Εμείς οι ιατροί υποκύψαμε και γίναμε ελεγκτές του κράτους. ΚΑΚΩΣ. Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή του. Εσείς είστε όμως υπεύθυνοι του θανάτου του (αν συμβεί) διότι βάση νόμου δεν επιτρέπεται να συνταγογραφήσουμε στο βιβλιάριο τα φάρμακα που χρειάζεται.

7. Δημιουργήσατε τον ΕΟΠΥΥ, διαχωρίσατε φάρμακα υψηλού κόστους με απαραίτητη την μετάβαση μηνιαίως των ασθενών στην Αθήνα, στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ποιας κατηγορίας ασθενών; Των ογκολογικών περιστατικών με οστικές μεταστάσεις, των νεφροπαθών, των αναπήρων από ρευματικά νοσήματα; Και σας περιφρόνησαν! Μην φοβάστε! Αποφάσισαν να πεθάνουν στη γη που γεννήθηκαν. Δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανήμποροι σωματικά και ψυχικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για την μείωση του φαρμακευτικού κόστους. «Φεύγουν» καρκινοπαθείς στα χέρια μας ο ένας μετά τον άλλο αλλά τουλάχιστον περήφανοι διδάσκοντάς μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας.

8. Προ μηνών αναρτήσατε στον ΕΟΠΥΥ ότι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί δεν μπορούν να γράφουν πάνω από δύο συνταγές τον μήνα ανά ασθενή. Συνοδεύεται μάλιστα και από ποινικές ρήτρες. Δηλαδή αν παίρνει 7 φάρμακα ή 8 θα γυρίζει την Αθήνα ή τα νησιά να βρεί τις αντίστοιχες ειδικότητες για συνταγογράφηση. Είναι ντροπή κύριοι, διότι ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι μας τιμωρείτε επειδή δεν δεχτήκαμε να συμβληθούμε με το υπέροχο δημιούργημά σας, τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν 10 συνταγές; Η ιατρική μας δεοντολογία δεν το επιτρέπει αυτό το βασανιστήριο στο συνάνθρωπό μας.

9. Και τέλος. Σταματήστε την ιστορία με τα γενόσημα που μπερδέψατε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τόσο των γιατρών αλλά κυρίως των ηλικιωμένων ασθενών μας. Έως τώρα γνώριζαν ότι το χάπι τους ήταν το κίτρινο χαπάκι με το ροζ κουτάκι κι εδώ και λίγο καιρό ένα μήνα είναι μπλε, τον άλλο κόκκινο και τον άλλο μαύρο. Διότι δεν λάβατε υπόψη σας ότι το 20% περίπου των ελλήνων είναι
αναλφάβητοι. Κι αν τόσο πολύ σας ένοιαζε το φθηνότερο και καλύτερο φάρμακο ας επιβάλατε νόμο ώστε να έχουμε μόνο ελληνικά γενόσημα ώστε να αναπτυχθεί τουλάχιστον η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι το φθηνότερο πακιστανικό, μπαγκλαντέζικο, ινδικό που δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εκεί αντίστοιχος ΕΟΦ και πως λειτουργεί. Διότι αν υπήρχε δεν θα βρισκόταν θραύσματα γυαλιού στα φάρμακα αυτών των χωρών όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ.

10. Αποφασίσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα μεγάλο αυτοματοποιημένο Memorial. Συγνώμη κύριοι! Μιλάμε για την ίδια χώρα; Την Ελλάδα; Και κάτω από την επήρεια ποιου παράγοντα αποφασίσατε; Πανικού, πίεσης ή ουσιών; Αν έγινε από άγνοια ή αμέλεια σας κατανοούμε και σας συγχωρούμε. Διότι ανθρώπινος νους δεν χωράει αυτό που ζούμε εξαιτίας σας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΣ...!!!

Οι Έλληνες ιατροί θα σας είμαστε ευγνώμονες για την ευθανασία αυτής της επιστήμης και της εξαγωγής στο εξωτερικό ενός τόσο μορφωμένου εμπορεύματος. Ευχαριστούμε τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους νομοθέτες. Όταν όμως αρρωστήσει κάποιος (που δεν το εύχομαι) θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, να εξεταστούν την ημερομηνία που θα βρεθεί το κενό, να περιμένουν υπομονετικά στα επείγοντα δημοσίου νοσοκομείου και όχι στα μεγάλα ιδιωτικά
κέντρα ξενοδοχειακής υποδομής. Ίσως το ράντζο ενός διαδρόμου, η αναμονή για χειρουργικό κρεβάτι, η έλλειψη φαρμάκων και υλικών, η λήψη αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων τους βοηθήσει να βρουν τη σωστή λύση για το εθνικό μας σύστημα Υγείας και τη βελτίωση του.

Ζήστε λοιπόν μαζί μας κι ανάμεσά μας να μοιραστείτε λίγο τον κόσμο μας διότι εμείς δεν φτάνουμε τον δικό σας.

Ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας.
Ελένη Γεωργιάδου
http://news-cobra.blogspot.gr

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟ...ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ...!!!

Μας οδηγούν αδίστακτα στη φτώχεια, στη μιζέρια, στον κοινωνικό όλεθρο.

Φτωχαίνει η Ελλάδα. Παγώνει η Ελλάδα. Ρημάζει κοινωνικά. Ανελέητα «γδέρνει» φορολογικά τους Έλληνες και εξαθλιώνει τον πληθυσμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, η οποία υλοποιεί τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων αλλά και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου. Δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Τα σοκ που υφίστανται οι Έλληνες διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αυτές τις μέρες, με το κλείσιμο του μήνα, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους μειώνονται για μια ακόμη φορά. Παίρνουν λιγότερα λεφτά στο χέρι, γιατί με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ αυξήθηκαν για μια ακόμη φορά οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν στο κράτος. Το ίδιο παθαίνουν και οι συνταξιούχοι, αν και σε αυτούς οι μειώσεις θα είναι μικρότερες, επειδή κατά μέσο όρο οι συντάξεις είναι χαμηλότερες και από τους γλίσχρους αυτούς μισθούς.


ΠΗΓΗ

Βρέφη θύματα της οικονομικής κρίσης (Βίντεο)


 
Η  οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία έχει πρώτα θύματά της τα παιδάκια. Κι αν αγανακτείς διαβάζοντας καθημερινά ότι παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, πώς πρέπει να νιώσεις μαθαίνοντας ότι γονείς, εγκαταλείπουν υα νεογέννητα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν;

 Τι άλλο παρά γροθιά στο στομάχι είναι το βίντεο που παραθέτουμε και βλέπουμε ότι υπάρχουν παιδάκια στα «αζήτητα», αφημένα σε κάποια ιδρύματα, παιδάκια που δεν θα γνωρίσουν ποτέ γονείς, δεν θα νιώσουν το μητρικό χάδι, έχοντας μπροστά τους ένα εντελώς αβέβαιο μέλλον;

«Καυγάς» στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών


 

«Θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ανάμεσα στον Χανς Βέρνερ Ζιν...
(σύμβουλο της κυρίας Μέρκελ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου) και ελλήνων ευρωβουλευτών.

Η αφορμή δόθηκε όταν ο Γερμανός ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Ο κ. Ζιν μίλησε απαξιωτικά για τη χώρα μας τονίζοντας ότι ορισμένες χώρες είναι τελειωμένες στην ευρωζώνη!
Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο σύμβουλος της Μέρκελ ζήτησε μάλιστα η Ελλάδα να φύγει και να ξαναγυρίσει όταν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της - και το κυριότερο - ζήτησε να υπάρξει στη χώρα μας και άλλη εσωτερική υποτίμηση: «Εσωτερική υποτίμηση κατά 30% για να γίνει ανταγωνιστική», είπε.
Ο πρώην υπουργός κ. Αντ. Μπέζας ανέλαβε να δώσει απάντηση λέγοντας στον Γερμανό ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει και πάλι πειραματόζωο, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, και ότι δεν μπορεί να ομιλεί για ανταγωνιστικότητα σε μια εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία.

Κοιτάχτε, ηλίθιοι ανιστόρητοι, γελοίοι που κυβερνάτε αυτή τη χώρα.



Κοιτάχτε, ηλίθιοι ανιστόρητοι, γελοίοι που κυβερνάτε αυτή τη χώρα.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μέσα στην εξαθλίωση, στην ταπείνωση, στο φίμωμα, στον καθημερινό θάνατο.
Οι Αρχαίοι Έλληνες το γνώριζαν και εφηύραν την Ρητορική και το Θέατρο.
Οι Ρωμαίοι το Κολοσσαίο και τον Άρτον και Θεάματα.
Οι Χριστιανοί την Άλλη Ζωή.
Οι Βυζαντινοί το Ιπποδρόμιο.
Οι μεσαιωνικοί φεουδάρχες επέτρεπαν τις παγανιστικές γιορτές.
Οι Καπιταλιστές την Κατανάλωση.

Δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος έτσι όπως ζούμε εμείς.
Καταγράφοντας και απορροφώντας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, θάνατο, ταπείνωση, εξαθλίωση.
Δεν θα αυτοκτονήσουμε όλοι.
Μας εξωθείτε στη βίαια εξέγερση, την κατά μόνας της τρέλας ή την ομαδική χωρίς σκοπό πέρα απ΄την καταστροφή.
Εσείς είστε υπεύθυνοι που δεν κοιμόμαστε τα βράδια, εσείς είστε υπεύθυνοι που βάθυναν τα μάτια, εσείς που χάθηκε το γέλιο.
Εσείς λοιπόν θα σηκώσετε το βάρος της έκρηξης που έρχεται ανεξέλεγκτη.
Εσείς φταίτε.
Και δε πα να πυροβολάτε, δε πα να καταγγέλνετε, δε πα να αποδοκιμάζετε..
εσείς μας εξωθήσατε στην τρέλα, εσείς θα το πληρώσετε.

Κείμενο της  Σ. στο Φ/Β
ΠΗΓΗ

Αποφασισμένοι να δικαιωθούν οι αγρότες (Βίντεο)


 

Ας ελπίσουμε ότι εννοούν και πιστεύουν αυτά που λένε οι αγρότες ότι δηλαδή είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στους δρόμους ακόμα και μέχρι τον Μάρτη αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να δείχνει την αδιαλλαξία της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους. Απ’ ότι ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε για πρώτη φορά υπάρχουν οι προοπτικές να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο αγροτών, αφού τα προβλήματα τους είναι κοινά και αυτό το βλέπουμε από την συνάντηση του Βαγγέλη Μπούτα με τον νεοδημοκράτη αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστο Σιδηρόπουλο.

Την ίδια στιγμή όλο και μαζικοποιείται η συμπαράσταση που δέχονται οι αγρότες και εκτός από δεκάδες ψηφίσματα από μαζικούς φορείς, χτες δέχτηκαν την επίσκεψη των επιστρατευμένων εργατών του ΜΕΤΡΟ.

Στους δρόμους το προσωπικό της ΡΟΔΑ

Στους δρόμους το προσωπικό της ΡΟΔΑ 
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διάλυση του συγκοινωνιακού φορέα της ΡΟΔΑ ο οποίος αποτελεί πρότυπο συγκοινωνίας και εξυπηρέτησης σε ολόκληρη τη χώρα για πολλές δεκαετίες, είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι χθες το πρωί, με μια δυναμική κινητοποίηση, παρέταξαν τα λεωφορεία στην πλατεία Δημαρχείου, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρίας, κ. Κοντουδάκης, το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, και δεκάδες εργαζόμενοι, επισκέφθηκαν αρχικά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο, ενώ ενημέρωσαν επίσης και τον Δήμαρχο στη συνέχεια με σύσκεψη που έγινε στο δήμο για το θέμα αυτό, αξιώνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι μεσοβέζικες λύσεις που οδηγούν με ακρίβεια σε διάλυση της επιχείρησης.

Στους εργαζόμενους της ΡΟΔΑ συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή, στελέχη του ΠΑΜΕ που βρίσκονται στην πλατεία Δημαρχείου, στελέχη του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην καθαριότητα.

ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ροδου κ. Σάββας Χατζησάββας, εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων, για να μείνει ζωντανή η επιχείρηση που έχει ιστορία στον τόπο. Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί σε τέτοιες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι αναφορικά με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης Κοντουδάκης, πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε ότι παρά την ένταση που επικράτησε, η σύσκεψη ήταν από τις λίγες συζητήσεις που έγιναν με ανοιχτά χαρτιά και ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Έλαβαν διαβεβαιώσεις από το δήμαρχο και ότι επίκειται ραντεβού με τους νομικούς τους συμβούλους.

Τονίστηκε επίσης σχετικά με τα εισιτήρια τα οποία δεν μπορούν πλέον να κόβουν οι οδηγοί και ότι διεκδικούν τα λεφτά από τα μαθητικά δρομολόγια που έκαναν να μην πάνε σε χρέη επιχειρήσεων των πρώην δήμων.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα χωρίς να ταλαιπωρηθεί το κοινό.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, αφού εξήρε το έργο τους και μίλησε για μοναδική επιχείρηση σε όλη τη χώρα, αναγνώρισε τα προβλήματα και είπε ότι στο νέο προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί κωδικός 200.000 ευρώ για την επιχορήγηση της ΡΟΔΑ και του κοινωνικού έργου που επιτελεί.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Το συνδικάτο μεταφορών Ελλάδος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Συγκοινωνιών και στα Αστικά – Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ν. Δωδεκανήσου, αναφέροντας τα εξής:
Στηρίζουμε τον αγώνα και την απεργία την οποία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την 1-2-2013.

Καταγγέλλουμε την ανελέητη επίθεση που οι ίδιοι δέχονται λόγω των μνημονιακών, ανάλγητων, αυθαίρετων και αντισυνταγματικών επιλογών της συγκυβέρνησης.
Υποστηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους.

ΖΗΤΑΜΕ
ʼμεσα διαπραγματεύσεις για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Επαναφορά της αποζημίωσης για τους οδηγούς και για την πρόσθετη εργασία που παρέχουν.

Διάλογο για το μέλλον της επιχείρησης, καθώς και για τα διαπιστωμένα προβλήματα που απασχολούν την επιχείρηση και τους εργαζόμενους.
Ο αγώνας για δημόσιες συγκοινωνίες συνεχίζεται.

Πηγή Ροδιακή