EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΥΦΩΝΑ ΝΕΩΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ... «ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 
«ΣΚΑΕΙ» ΟΜΟΛΟΓΟ 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Είναι εχθροί της Πατρίδος και το παίζουν σωτήρες. Ετοιμάζονται να πάρουν νέα-εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, που θα τον αποτελειώσουν! Και τα κρύβουν –προς το παρόν- λέγοντας ότι «εάν υλοποιήσουμε επακριβώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα». Πρόκειται περί μίας ακόμη απάτης. Γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, γνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά εξαπατούν ενσυνείδητα τον λαό, ενδιαφερόμενοι πώς θα προστατέψουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των Τραπεζών! Είναι υποτελείς τους.

Και με υπουργικές υπογραφές μάλιστα! Στο τεύχος της 29ης Νοεμβρίου 2012 της «Ε.Ω.» το αποκαλυπτικό-αποκλειστικό ρεπορτάζ μας με τίτλο «ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ», αποδείκνυε του λόγου το αληθές. 


Διαβάστε εδώ:
ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!




Ξαναθυμίζουμε ένα από τα περιβόητα ΦΕΚ με την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου: «3. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 511, 23 Απριλίου 2010: «...Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.117.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6762 του ίδιου ΦΕΚ επαναλαμβάνεται το παραπάνω άρθρο, ενώ στη σελίδα 6763 του ίδιου ΦΕΚ, διαβάζουμε: «ΙV: Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.500.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6765 το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο ανέρχεται στα 2.300.000.000 !!! Λες και είναι... μαρουλόφυλλα πέφτουν τα δισεκατομμύρια ευρώ κόστη, πάνω στις πλάτες του λαού»!

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

Έδωσαν εγγυήσεις 233 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Τράπεζες, προκειμένου αυτές να τα διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα επιστραφούν στο Δημόσιο! Οι ίδιοι οι πολιτικοί μας ταγοί (αυτοί που το παίζουν σωτήρες), την ώρα που έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, προέβλεπαν ότι σε περίπτωση που δεν θα πλήρωναν το χρέος τους, αυτό θα πέσει στις πλάτες του λαού!!!

Οι Τράπεζες έχουν χορηγήσει τις εγγυήσεις του Δημοσίου ως ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ερχόμενο Απρίλιο, ένα ομόλογο αξίας πλέον των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ «σκάει» στα χέρια των τοκογλύφων! Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να το πληρώσει. Γι’ αυτό το λόγο, κάθε τόσο οι Σαμαράς-Στουρνάρας τσαμπουνάνε «εάν είμαστε απόλυτα συνεπείς και τηρήσουμε με ακρίβεια όσα έχουμε δεσμευτεί, δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα»! Οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί της συμφοράς, θα βγουν -κάποια στιγμή- και θα πουν στον λαό μέσα στην άνοιξη, ότι «υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις και θα πρέπει να πάρουμε μερικά ακόμη μέτρα προκειμένου να μη βγούμε από το ευρώ και να είμαστε συνεπείς στους εταίρους μας. Αλλά θα είναι τα τελευταία μέτρα»!

Ας προετοιμαστεί λοιπόν ο λαός για νέα σφαγή, με την οποία οι ολετήρες θα συντρίψουν μισθούς ( ο στόχος της τρόικας είναι να μας φτάσουν στα επίπεδα των 180 € μηνιαίως), θα κατεδαφίσουν περισσότερο τις συντάξεις και θα αρπάξουν με κατασχέσεις σπίτια, οικόπεδα αγροτεμάχια. Σας το λέμε μετά λόγου γνώσεως και θα το αποκαλύψουμε με λεπτομέρειες εντός των ημερών: η τριμερής κυβέρνηση της συμφοράς έχει ήδη έτοιμα τα νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, τα οποία θα επιβάλει μέχρι τα τέλη Απριλίου, λόγω του περιβόητου ομολόγου των 44 και πλέον δις ευρώ!

Αυτά όμως που θα αποκαλύψουμε, είναι όσα ήδη έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους τα λαμόγια, σε συμπαιγνία με τις τράπεζες, σε βάρος του λαού!
Για μια ακόμη φορά ο λαός είναι το μεγάλο θύμα! Τα δε όργανα των τοκογλύφων, το κρύβουν-προς το παρόν- επιμελώς.

Α ρε κακόμοιροι συνέλληνες! Για πόσο καιρό ακόμη θα υπομένουμε την απάτη;

ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
 

Από τους 330 της βουλής, μέχρι στιγμής μόνο ο Β. Καπερνάρος , κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αποκάλυψε το σκάνδαλο που συντελείται σε βάρος του λαού, με επερώτηση που κατέθεσε στις 30/8/2012. Σε αυτήν βέβαια αναφέρεται σε ένα μόνο μέρος ων εγγυήσεων του Δημοσίου προς τις τράπεζες και συγκεκριμένα σε ποσό 23 δις ευρώ. Ο κ. Καπερνάρος, αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«…το Ελληνικό Δημόσιο παρέσχε εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ , τα οποία έπρεπε να διατεθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για χορήγηση στεγαστικών δανείων , με σκοπό την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Για τις εγγυήσεις αυτές τα πιστωτικά ιδρύματα έλαβαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία εν συνεχεία έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και έλαβαν αντιστοίχως δάνειο με επιτόκιο 1%. Τα ομόλογα αυτά είχαν maximum τριετή διάρκεια. Με την λήξη των ομολόγων, τα πιστωτικά ιδρύματα όφειλαν να εξοφλήσουν τα δικά τους δάνεια στην Ε.Κ.Τ. να αναλάβουν τα ομόλογα και να τα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε αυτά να κυρωθούν.

Για τα ανωτέρω ομόλογα-σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του νόμου (άρθρο 2 §1)-έπρεπε τα πιστωτικά ιδρύματα να έχουν δώσει προμήθεια ή και επαρκείς κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, εξασφαλίσεις», με δεδομένο ότι ο εγγυητής του δανεισμού των Τραπεζών από το Ε.Κ.Τ. ήταν το Ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

-- Έλαβε το ελληνικό Δημόσιο προμήθεια ή επαρκείς εξασφαλίσεις και μάλιστα, με ευθύνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, από τα πιστωτικά ιδρύματα έναντι των εγγυήσεων που τους χορήγησε; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές, εάν όχι , γιατί όχι;

-- Πόση ήταν η προμήθεια; Την κατέβαλαν τα πιστωτικά ιδρύματα και πώς αποδεικνύεται αυτό;

-- Ποια ήταν τα πλήρη στοιχεία των επίμαχων ομολόγων;

-- Σε ποια ακριβώς ημερομηνία έληγαν τα επίμαχα ομόλογα μέσα στο 2012 αφού ήταν τριετή και θα είχαν εκδοθεί από 09/12/2008 έως και 31/12/2009 όπως ο νόμος αναφέρει; Πότε ακριβώς έληξαν ή λήγουν τα συγκεκριμένα ομόλογα;

-- Έχουν επιστρέψει τα πιστωτικά ιδρύματα τα συγκεκριμένα ομόλογα που έχουν λήξει ή έχουν εκδοθεί άλλα προς αντικατάσταση αυτών;

-- Ποια ήταν τα πιστωτικά ιδρύματα που έλαβαν εγγυήσεις και βάσει ποίων διμερών συμβάσεων; Τι ποσό έλαβε έκαστο εξ αυτών, κατ’ εφαρμογή του ανωτέρω νόμου και ποια ομόλογα επίσης, έλαβε έκαστο εξ αυτών;

-- Πού εδόθησαν αναλυτικά τα χρήματα, τα οποία εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από την έκδοση ομολόγων και εντόκων γραμματίων που εκδόθηκαν από 01.01.2009;

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής

Βασίλης Καπερνάρος».

Το ρεπορτάζ με τις αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του λαού, συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες.

του Μάκη Βραχιολίδη
πηγη

Σύλληψη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Πεντελικόν

 
Αστυνομικοί του ΑΤ Κηφισιάς συνέλαβαν το διευθύνοντα σύμβουλο της ξενοδοχειακής επιχείρησης, μέρος της οποίας αποτελεί και το πολύ γνωστό ξενοδοχείο στην Κηφισιά, Πεντελικόν.
Ο 68χρονος συνελήφθη διότι δεν έχει καταβάλει χρέη προς το Δημόσιο, ήτοι εισφορές στο ΙΚΑ, ύψους 259.916, 88 ευρώ.
Ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας στην οποία ανήκει το Πεντελικόν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Να σημειωθεί πως ο 68χρονος λίγους μήνες πριν είχε πιαστεί στα χέρια με απεργούς εργαζόμενους στους οποίους και δεν είχε καταβάλει μισθούς.

Κατά την διάρκεια της επίταξης είναι δωρεάν η μετακίνηση για τους Πολίτες;

 
 Γραφείο Τύπου
 Φώτης Αλεξόπουλος
 Υπεύθυνος  Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
                                            
 Προς: ΣΤΑΣΥ Α.Ε
 Κοινοποίηση: Σύλλογος Εργαζόμενων ΜΕΤΡΟ
Αγαπητοί Κύριοι/ες
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν της επίταξης του μέσου μαζικής μεταφοράς (Μετρό) από τη κυβέρνηση ,οι Πολίτες με τον όρο Καταναλωτές  βρίσκονται σε μια «σύγχυση» σχετικά με το εάν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εισιτήριο για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επίταξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα στο ΜΕΤΡΟ…
Επειδή είμαστε οι  αποδέκτες  καθημερινά, σε εκατοντάδες τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούν ξεκάθαρη απάντηση καθώς και έπειτα από  την διενέργεια έλεγχου από την Γενική /Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος  στους Νόμους &Διατάξεις της Επίταξης οι οποίες είναι ασαφείς σας καλούμε με την επιστολή – ερώτηση μας να  μας αναλύσετε  το παρόν αίτημα μας ….
Κατόπιν προφορικής έρευνας από μέλη του Σωματείου μας  διαπιστώσαμε ότι οδηγούμαστε σε «αδιέξοδο» μην γνωρίζοντας ακόμα και οι υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ  τι ακριβώς ο Νόμος της επίταξης επιβάλει .
Εμείς θεωρούμε ότι  ως Φορέας συμπαράστασης των πολιτών, θα θέλαμε μια ξεκάθαρη απάντηση και όσο το δυνατόν πιο σύντομα  μπορείτε πάνω στην ερώτηση μας, προκειμένου και εμείς να ενημερώσουμε το Καταναλωτικό Κοινό για το τι ακριβώς ισχύει.
Ερώτηση: Κατόπιν της επίταξης του ΜΕΤΡΟ  από την Κυβέρνηση  ο Πολίτης θα πρέπει να  πληρώνει το Αντίτιμο του Εισιτηρίου? Κατά την διάρκεια της επίταξης είναι δωρεάν η μετακίνηση για τους Πολίτες?
                                        
 
Μετά Τιμής
Φώτης Αλεξόπουλος
                                                                                ΑΘΗΝΑ 31/1/2013

Δυνατό μήνυμα αντίστασης: Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα

 
Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες εντείνονται και κλιμακώνονται.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην Ενέργεια, στις Συγκοινωνίες, στη Ναυτιλία, στα Ναυπηγεία και στο Δημόσιο, έκαναν ένα νέο δυνατό αγωνιστικό βήμα, ξεσκεπάζοντας την επικοινωνιακή καταιγίδα της ανυπόληπτης και κοινωνικά απονομιμοποιημένης τρικομματικής Κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει την αλήθεια για τις πολιτικές της, που παράγουν κοινωνικά εγκλήματα, αυταρχισμό και καταστολή των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι και με τις σημερινές μαζικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην οικονομία και την κοινωνία οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και επανεκκινούν τον αγώνα για την ανατροπή τους.

Αποδομούν την απελπισμένη προσπάθεια των κυβερνητικών επικοινωνιακών επιτελείων να παρουσιάσουν μια ψευδεπίγραφη εικόνα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και εφησυχασμού ότι δήθεν όλα πάνε καλά.

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν ούτε αμίλητοι, ούτε ακούνητοι, όπως επιδιώκει η τρικομματική κυβέρνηση. Αντιπαλεύουν τις πολιτικές της επίταξης και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και επιμένουν να ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, που έχουν κατακτήσει με αιματηρούς αγώνες.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παρακολουθεί για μια ακόμα φορά το παιγνίδι από την κερκίδα, συνδικάτα και εργαζόμενοι δίνουν σήμερα καθαρό μήνυμα αγωνιστικής αντίστασης και διεύρυνσης του κοινωνικού ρεύματος, που θα ανατρέψει μια και καλή τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ, στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε., καθώς και την ΑΔΕΔΥ, μέσα στις σημερινές κρίσιμες και έκτακτες συνθήκες να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιπαράθεσης με τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον αναγκαίο κορυφαίο συντονισμό των εργατικών αγώνων, ενταγμένες σε συνεκτικό σχέδιο με αντοχή και διάρκεια.

Σε διαθεσιμότητα και η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου

 
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, όπως ενημέρωσε σε έγγραφο του ο Αντώνης Μανιτάκης.
 
Όπως τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή που κατήγγειλε «εξαιρέσεις ημετέρων από τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων», η κα Πηνελόπη Παπαϊωάννου τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις 21 Ιανουαρίου του 2012.
 
Παράλληλα, στην έγγραφή απάντησή του, ο κ. Μανιτάκης παρέθεσε τις ειδικές διατάξεις βάσει των οποίων μπορούν να είναι σύννομες οι εξαιρέσεις για όσους ίσχυσαν.
 
Υπενθυμίζεται ότι η κα Λοβέρδου εργάστηκε από το 1993 έως το 2009 στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως αεροσυνοδός ενώ το 2010 μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης με πρόσληψη που δημοσιεύθηκε στις 12 Νοεμβρίου του ίδιου έτους στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1782

Τουρκικά funds ετοιμάζονται να μπουν στην ακτοπλοΐα!


Τουρκικά funds  ετοιμάζονται να μπουν  στην ακτοπλοΐα! 

Ξένοι επενδυτές μέσω funds έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην ελληνική ακτοπλοία. Η κρίση που πλήττει και τον κλάδο αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επιχειρηματικών στελεχών που αναζητούν ευκαιρίες.

Κύκλοι της ακτοπλοίας επισημαίνουν ότι οι ξένοι επενδυτές θα έρθουν να αγοράσουν  τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, ή μόνο τα πλοία τους, σε πολύ χαμηλές τιμές.

«Όμως, υπάρχουν και οι εξ ανατολών γείτονες που ωφελούνται μέσω της αύξησης εφοδιασμού των νησιών από εκεί, όπως και οι τράπεζες οσάκις τεθεί ζήτημα κατάσχεσης και πλειστηριασμού πλοίου που έχει ήδη εξοφλήσει μέρος του δανείου του, χωρίς να εξαιρείται και η ίδια η τρόικα που με κάποιο μηχανισμό μπορεί και αυτή να αντλήσει οφέλη. Ο χρόνος που τις ελληνικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα αναλάβουν άλλοι κοινοτικοί και μη πλοιοκτήτες, ίσως και Τούρκοι, με τους δικούς τους όμως όρους και προϋποθέσεις είναι πολύ κοντά.

Όροι όμως που θα φέρουν σε δυσμενή θέση όχι μόνο τους Έλληνες πλοιοκτήτες αλλά και όλους τους Έλληνες νησιώτες» και προσθέτουν:
«Πολλοί θα κάνουν χαρές από την κατάρρευση των ακτοπλοϊκών μας εταιρειών που εισέρχονται στο τέταρτο έτος ζημιών. Μήπως είναι καιρός να τα πάρει κάποιος σε χρονοναύλωση και να σταματήσει την κατρακύλα;»
Στο μεταξύ, κυβέρνηση και τραπεζίτες αναζητούν λύση για την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις και η αναδιάρθρωση δανείων που ανέρχονται συνολικά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Δύο θεωρούνται τα κλειδιά για τις εξελίξεις στον κλάδο. Η επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας της ΑΝΕΚ με τον όμιλο της Attica και σε άλλες γραμμές που θα οδηγήσει στην απόσυρση πλοίων τόσο από το Αιγαίο όσο και από την Αδριατική και οι εξελίξεις στην Hellenic SeaWays όπου υπάρχει κόντρα μεγαλομετόχων.
Σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς αναλυτές μέσα στο 2013 θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις στην ακτοπλοΐα που θα δημιουργήσουν νέα επιχειρηματικά σχήματα ή συνεργασίες σε επίπεδο δρομολογίων.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο πρέπει να γίνουν οι εξής κινήσεις:
- αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση από τις τράπεζες των ακτοπλοϊκών δανείων.
- επίτευξη συνεργασιών ή και συγχωνεύσεων για τη συρρίκνωση του αριθμού των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
- επέκταση των επιχειρήσεων εταιρειών στη διασύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Τουρκία.
- δρομολόγηση πλοίων στις αγορές των εξωτερικού.
Πηγή: newsmoney.gr

Το σημείο… μηδέν ή η μέρα της πτώχευσης!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Σου επιβάλλουν συνεχώς φόρους και χαράτσια με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!
Σου μειώνουν μισθούς  και  συντάξεις με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, τη στιγμή που αυξάνουν με ανάλογους ρυθμούς το κόστος όλων των υπηρεσιών!
Παίρνουν επίτηδες στην ουσία μέτρα   για την παραπέρα αύξηση της ......
ανεργίας, απολύουν, κλείνουν μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις,   για να μην μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις που σου επιβάλλουν!
Είναι έτοιμοι  να σου κατασχέσουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, επειδή,  όπως αποφάσισαν, τους… χρωστάς!
 Έχουν διαλύσει την  παραγωγική  βάση και  ξεπουλούν όλες τις υποδομές της πατρίδας μας  σαν να είναι δική τους περιουσία!
 Σε  ληστεύουν με κάθε μέσο και τρόπο,  για να ενισχύσουν τους τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Στην… «ανάπτυξη» που σου υπόσχονται σου δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις,  για να έχεις ρόλο ραγιά!
Υποθηκεύουν  στους δανειστές την ίδια την πατρίδα μας για δάνεια που δεν μας αφορούσαν και δεν μας αφορούν, στέλνοντας   σε μας  τον λογαριασμό!
Σου καταρρακώνουν καθημερινά την αξιοπρέπεια και σε αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι!
Προβοκάρουν και χτυπούν ανελέητα, με κάθε μέσο καταστολής που έχουν,  τον ειρηνικό αγώνα που κάνεις,  για να αποκρούσεις όλα αυτά!
Σακατεύουν  με τα γκλομπς της εξουσίας και οδηγούν   στα δικαστήρια όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε όλα αυτά!
Προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». Έχουν μαζί τους κάθε λογής έμμισθους υπηρέτες! 
Σου λένε ότι όλα  αυτά  γίνονται για τη δικήσου σωτηρία  και αυτήν της πατρίδας σου!  Αυτοί που έτσι και αλλιώς…  δεν έχουν πατρίδα!
Είναι αυτοί που μας λένε ότι θα μας σώσουν, αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτήν τη θέση,  οι  «σύμμαχοι» της ΕΕ και όχι μόνο!  Προσπαθώντας  έτσι  να  περάσουν σε εμάς τη   λογική   του τζογαδόρου που, όσο χάνει,  τόσο επιμένει να παίζει μέχρι να του πάρουν και τα ρούχα!
 
Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι μας γυρίζουν πενήντα και εκατό χρόνια πίσω!
 
Είναι όμως έτσι;
Πριν πενήντα χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο πλούτος, δεν υπήρχαν αυτές οι υποδομές που έχουμε σήμερα, προϊόν της σκληρής  δουλειάς όλων των εργαζόμενων. Και όμως,  όλοι αυτοί  που πρωτοστατούν στο ξεπούλημα του πλούτου, μας ονομάζουν τεμπέληδες!
Χρησιμοποιούσαμε ξυλόσομπες,  αλλά τότε  υπήρχαν καλοριφέρ για ελάχιστους. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα   να τα χρησιμοποιήσεις!
Χρησιμοποιούσαμε   φαναριέρες ή  παγωνιέρες για τη συντήρηση ευπαθών προϊόντων, αλλά τότε δεν υπήρχαν ψυγεία ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές περιοχές της χώρας μας. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου κόβουν το ρεύμα και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις!
Σήμερα, που υπάρχει ηλεκτρικό, σε οδηγούν στο καθεστώς της  γκαζόλαμπας!
Τότε δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι και αυτοκίνητα. Σήμερα  υπάρχουν,αλλά  σου στερούν τη  δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις! 
 Πριν πενήντα χρόνια δεν είχαμε φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες.  Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σ’ αυτά!
Σήμερα υπάρχουν όλα αυτά, όμως με βίαιο τρόπο μας τα στερούν, για να αυξάνουν συνεχώς τα πλούτη τους!
Και να μην ξεχνάμε ότι πριν πενήντα χρόνια υπήρχε και η ελπίδα της δημιουργίας, υπήρχε   το αντίπαλο δέος που, είτε το ήθελαν είτε όχι, έβαζε καθοριστικό φραγμό στα σχέδια τους!
Δεν μας γυρίζουν λοιπόν  απλώς  πενήντα ή εκατό χρόνια πίσω. Μας οδηγούν με ταχείς ρυθμούς στο σημείο μηδέν, στο σημείο της καθολικής εξαθλίωσης!
Είναι το σημείο που  θα συμπέσει με τη μέρα της επίσημης πτώχευσης, γιατί εκεί με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε! Τότε, που θα μας πουν  λακωνικά «τώρα κόψτε το λαιμόσας, δεν έχουμε τίποτα να σας δώσουμε»!  Είναι η μέρα που αυτοί θα επιλέξουν,  όταν οι μαυραγορίτες επίσημοι και ανεπίσημοι –με τους νόμους του πολιτικού τους προσωπικού-  θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους  και θα μας έχουν πάρει τα πάντα!  Είναι η μέρα που όλοι αυτοί μας φαντάζονται γυμνούς και εξαθλιωμένους να τους εκλιπαρούμε πλέον για ένα κομμάτι ψωμί.  Θα είναι η ημέρα που θα έχουν δημιουργήσει όλοι αυτοί έναν δικό τους ασφαλή  επίγειο παράδεισο!
Στο σημείο  μηδέν θα μας έχουν επιβάλει την αμορφωσιά και θαστοχεύουν στο μηδενισμό της σκέψης μας. Η  μόρφωση θα αποτελεί αποκλειστικά δικό τους προνόμιο. Στο  σημείο μηδέν   η γνώση μας για τον κόσμο θα είναι αυτή που  οι ίδιοι  θα μας σερβίρουν. Το σημείο που… «το  σεργιάνι μας στον κόσμο θα είναι  δέκα μέτρα γης», όπως λέει και ο ποιητής.
Βιάζονται πολύ να μας  φτάσουν εκεί, γιατί τότε  είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Βιάζονται, γιατί φοβούνται. Βιάζονται,  γιατί ξέρουν, γιατί βλέπουν ότι παντού δημιουργούνται  εστίες αντίστασης. Εστίες αντίστασης στις συγκοινωνίες, στους καταπέλτες των πλοίων, στα μπλόκα των αγροτών,  στα διόδια, στις λαϊκές επιτροπές. Βιάζονται, πριν φουντώσει η καθολική αντίσταση σε έναν κοινό και αδιάσπαστο αγώνα, με άμεσο στόχο να τους σταματήσουμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες αντεπίθεσης. Συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν, να πάρουμε πίσω αυτά που οι κλεπταποδόχοι αντί πινακίου φακής έβαλαν στο χέρι.
 Και ας γνωρίζει πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό ότι ποτέ ο ελληνικός λαός δεν τους ζήτησε να ξεπουλήσουν ό,τι αυτός με τον ιδρώτα του δημιούργησε, ποτέ δεν ζήτησε προστάτες που αυτοί του επέβαλαν! Ποτέ δεν τους ζήτησε να παίξουν τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα!
Ας είναι σίγουροι ότι θα έρθει η μέρα που για όλα αυτά θα τους ζητηθεί ο λόγος!
Και ας μην νομίζουν ότι η σιωπή πολλών από εμάς μεταφράζεται ως αποδοχή του εγκλήματος, που συντελείται από τα δικά τους χέρια. Είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα!
 
«Και απά  στην πέτρα της σιωπής τα νύχια του ακονίζει… »
 Γιάννης Ρίτσος
 
 
 

Ε.ΠΑ.Μ. Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ


 

To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χαλκίδας δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απολυμένους και εργαζόμενους στη μονάδα Βασιλικού της βιομηχανίας ξύλου ΣΕΛΜΑΝ.
Οι εργαζόμενοι του ΣΕΛΜΑΝ επιστρέφοντας στη δουλειά τους αμέσως μετά τις γιορτές έμαθαν την απόφαση της εταιρείας για την οριστική διακοπή των εργασιών της στις 8/2 στο εργοστάσιο του Βασιλικού Χαλκίδας και την απόλυση των εναπομεινάντων 174 εργαζομένων.
Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της Εύβοιας, με ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις, που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’60, οδηγήθηκε στο μαρασμό και τελικά στο λουκέτο με πρόσχημα την κρίση και το «υψηλό» εργατικό κόστος. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις εταιρειών, έτσι και σε αυτή, η διοίκηση επιμένει να φορτώνει την μείωση των κερδών στις πλάτες του προσωπικού.
Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ. Όλοι μαζί θα δώσουμε  αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην  εργασία. Καλούμε τους εργαζόμενους όλης της Εύβοιας , τους απολυμένους και τους άνεργους, σε κοινό μέτωπο δράσης και αλληλεγγύης κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν μετατρέψει την Εύβοια σε νησί ανέργων.

Από σήμερα τα νέα διπλώματα οδήγησης

                                                   Αλλάζουν τα πάντα στην διαδικασία απόκτησης αλλά και ανανέωσης διπλώματος οδήγησης (επαγγελματικό ή μη). Το νέο προεδρικό διάταγμα που τίθενται σε ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου 2013 προβλέπει την πλήρη εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη Κοινοτική. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τη νέα νομοθεσία, οι αλλαγές στα διπλώματα εστιάζονται στο αυξημένο κόστος, στη μεγαλύτερη δυσκολία των εξετάσεων των υποψηφίων καθώς και στη δημιουργία νέων κατηγοριών. Επίσης μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) αυξάνονται. Ενώ θεσπίζεται και η ανανέωση του ερασιτεχνικού διπλώματος κάθε 15 έτη.



Τα νέα διπλώματα οδήγησης έχουν σχήμα πλαστικής πιστωτικής κάρτας με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή και αυστηρότερη προστασία της ασφάλειας. Θα αντικαταστήσει σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την ΕΕ. Το δίπλωμα γίνεται ενιαίο με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση της πλαστογράφησης όσον αφορά τις άδειες οδήγησης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ. Τα παλιά διπλώματα δε σταματούν να ισχύουν. Όμως θα πρέπει να αντικατασταθούν έως το 2033 το αργότερο. Στη Βρυξέλλες, παρουσιάστηκε χθες το νέο κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης, το οποίο είναι διαθέσιμο ήδη από σήμερα. Οι αλλαγές στις επαγγελματικές κατηγορίες διπλωμάτων Για επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωση ανά 5ετία ωστόσο, μετά τη συμπλήρωση των 65 ετών ηλικίας του οδηγού, η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά 3ετία για όλους τους κατόχους άδειας ικανότητας οδήγησης. Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στη νέα νομοθεσία, οι κυριότερες αλλαγές, πέραν της δημιουργίας νέων κατηγοριών αδειών οδήγησης είναι οι εξής: - Τα παράβολα των ιατρικών εξετάσεων παραμένουν στα 90 ευρώ και για την έκδοση άδειας στα 30 ευρώ. Παράλληλα όμως θεσπίζεται νέο παράβολο ύψους 10 ευρώ το οποίο οι υποψήφιοι θα καλούνται να πληρώνουν κάθε φορά που θα επανεξετάζονται σε περίπτωση αποτυχίας τους. Στην παρούσα φάση το εν λόγω παράβολο ανέρχεται στα 6 ευρώ και καταβάλλεται μόνο μια φορά. - Καταργείται η κατηγορία Β για ΕΔΧ (Ταξί). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση και του αντίστοιχου εθνικού κωδικού 113 που αφορούσε στις ιατρικές απαιτήσεις, οι οποίες θα προσδιοριστούν από την αρμόδια Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών. - Οι υποψήφιοι οδηγοί δεν θα μπορούν να κάνουν μαθήματα πρακτικής εκπαίδευσης εάν προηγουμένως δεν έχουν επιτύχει στις θεωρητικές εξετάσεις (σήματα). - Καταργείται η δεσμευτική λήξη της διοικητικής ισχύος των ερασιτεχνικών κατηγοριών αυτοδίκαια με τη λήξη της διοικητικής ισχύος των επαγγελματικών κατηγοριών διπλωμάτων. Δηλαδή, με την λήξη της άδειας οδήγησης οχήματος κατηγορίας Γ, στην περίπτωση που αυτή δεν ανανεωθεί, επιτρέπεται και ισχύει η κατηγορία Β του διπλώματος, χωρίς η τελευταία να επηρεάζεται από τη λήξη ισχύος της επαγγελματικής άδειας του διπλώματος, όπως ισχύει έως και σήμερα.



Η ανανέωση των επαγγελματικών κατηγοριών του διπλώματος οδήγησης, συμπαρασύρει την ανανέωση των ερασιτεχνικών κατηγοριών, καθώς οι ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές σωματικής και διανοητικής ικανότητας που απαιτούνται για την ανανέωση των πρώτων, υπερκαλύπτουν αυτές που απαιτούνται για την ανανέωση των δεύτερων. -Καταργείται από 10/9/2014 ο εθνικός κωδικός 120 που αφορά στις επαγγελματίες οδηγούς (κατηγορίες Γ και Δ), καθώς η άσκηση του επαγγέλματος συνδέεται πλέον με την κατοχή Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ). -Καταργείται η υποχρέωση καταβολής πάγιων τελών χαρτοσήμου και εισφορών υπέρ τρίτων κατά τη διαδικασία ανταλλαγής (μετατροπής) των ισχύουσων αδειών οδήγησης που έχουν εκδοθεί από κράτη- μέλη της ΕΕ. - Στις περιπτώσεις που ο πολίτης κρίνεται ως "ΜΗ ΙΚΑΝΟΣ" από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ) και εντός 5 ετών δεν ανακτά τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές, υπόκειται σε οριστική αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης. Αν, μετά την προαναφερθείσα 5ετία, ανακτήσει τις παραπάνω προδιαγραφές, υπόκειται εκ νέου στη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης. Έως και σήμερα, οι υποψήφιοι που έχουν κριθεί ως "ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ" έχουν δικαίωμα να εξετάζονται από ΔΙΕ ανά έτος χωρίς περιορισμούς. - Καθορίζονται ελάχιστες απαιτήσεις για τα αρχικά προσόντα και τη διαρκή εκπαίδευση των εξεταστών, καθώς επίσης και για την επιτήρηση τους. Παράλληλα, εισάγονται κυρώσεις σε εκπαιδευτές οδηγών για την έκδοση μη νόμιμων πιστοποιητικών υγείας. Παρόμοιες ποινές για τους ίδιους λόγους εισάγονται και για τους υποψηφίους οδηγούς και γιατρούς. - Καταργούνται οι διατάξεις που αφορούν στη διαδικασία ελέγχου για την άδεια οδήγησης από τους αιτούντες αναπηρική σύνταξη. Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης που υπέστησαν μείωση της σωματικής ή διανοητικής τους ικανότητας, οφείλουν να καταθέσουν την άδεια οδήγησης προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση από ΔΙΕ και εφόσον κριθούν εκ νέου ικανοί, να την επαναποκτήσουν. Οι αλλαγές στα διπλώματα των δικύκλων Το νέο δίπλωμα για τα μοτοποδήλατα σε υποψήφιους άνω των 16 ετών, θα ονομάζεται «ΑΜ» και δεν θα εκδίδεται πλέον από την Τροχαία αλλά, όπως και τα υπόλοιπα διπλώματα, από τις υπηρεσίες Μεταφορών.



Για τους υποψήφιους οδηγούς μοτοσικλετών, από τις 7 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν δύο νέες δοκιμασίες στην πρακτική εξέταση: η κίνηση με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα και η αποφυγή εμποδίων, καθώς και η κίνηση με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα και ακινητοποίηση του δικύκλου σε συγκεκριμένη απόσταση. Διευκρινίζεται ότι οι παλιές άδειες οδήγησης για δίκυκλα και ερασιτεχνικά διπλώματα, καθώς και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 18 Ιανουαρίου 2013, θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχος τους συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών είτε μέχρι το έτος 2033.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί λεωφορείων 

«Χειρόφρενο» τραβούν αύριο οι οδηγοί των λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική τους συνέλευση. Οι εργαζόμενοι θα σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη δημοτική αρχή για να διασφαλίσουν το μέλλον της επιχείρησης και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Όπως φαίνεται η δημοτική αρχή έχει ανοίξει μέτωπο και με τους εργαζόμενους της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, μετά τους εργαζόμενους της διεύθυνσης καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών στην χθεσινή γενική τους συνέλευση αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αρχής γενομένης από αύριο που θα πραγματοποιήσουν 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να μείνει η πόλη και ένα μέρος του νησιού χωρίς συγκοινωνίες.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με πιο ήπιες μορφές, όπως είναι οι στάσεις εργασίας και η κατάληψη του αμαξοστασίου της επιχείρησης. Επίσης, αύριο θα παραστούν και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός της ΔΕΣ ΡΟΔΑ για το 2013.
Την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της ΔΕΣ ΡΟΔΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους Μανώλης Κοντουδάκης ο οποίος με δηλώσει, του άφησε σαφείς αιχμές προς τη δημοτική αρχή, κατηγορώντας την ότι, άφησε την επιχείρηση στην τύχη της. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα οδηγηθεί σε λουκέτο, αν η δημοτική αρχή δεν επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία τους.
Ο κ. Κοντουδάκης από την πλευρά του ζήτησε χθες δημόσια συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί αύριο λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.
«Στις τάξεις των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι έκδηλη η ανησυχία που επικρατεί για το μέλλον της επιχείρησης ενόψει μάλιστα και της έναρξης της νέας τουριστικής σαιζόν. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά όπως το νέο μισθολόγιο, οι ταμειακές μηχανές και η έλλειψη ανταλλακτικών. Εμείς με τις κινητοποιήσεις μας, θέλουμε η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους της», τόνισε ο κ. Κοντουδάκης.
Να σημειωθεί ότι ο αναβρασμός στις τάξεις των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ ξεκίνησε με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στην επιχείρηση συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το ποσό των 250 ευρώ που ελάμβαναν ως επίδομα ταμειακής μηχανής.
«Το πρόβλημα για εμάς δεν είναι τα χρήματα που χάνουμε, αλλά η σωστή λειτουργία της επιχείρησης προκειμένου να κρατηθεί ανοικτή, διότι με τη συσσώρευση των προβλημάτων θα οδηγηθεί σε λουκέτο. Αυτή την περίοδο από τα 37 λεωφορεία που ανήκουν στην επιχείρηση τα 22 είναι ακινητοποιημένα στο αμαξοστάσιο της. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο κλείσιμο αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά της», υπογράμμισε ο κ. Κοντουδάκης.
Πάντως οι εργαζόμενοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο από την 1η Φεβρουαρίου να μην κόβουν εισιτήρια στους επιβάτες των λεωφορείων διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του επιδόματος ταμειακής μηχανής.
Από το Συνδικάτο των Εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι την Παρασκευή 01/02/13 δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της επιχείρησης λόγω 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων .
Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί»

ΠΗΓΗ

Η ανάπτυξη των λιμανιών και της κρουαζιέρας, κυριάρχησαν στις εργασίες της Ένωσης Λιμανιών Ελλάδας


 

Το νέο λιμενικό σύστημα, μέσα από το νέο πολυνομοσχέδιο τού υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», αλλά και η στρατηγική ανάπτυξης τής ελληνικής κρουαζιέρας, κυριάρχησαν στις εργασίες τής Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου τής Ένωσης Λιμανιών Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 17 μεγάλα λιμάνια τής χώρας και βασικός εισηγητής ήταν ο Γιώργος Ανωμερίτης, αναπτύχθηκε η νέα λιμενική πολιτική, βάσει τού νέου σχεδίου νόμου τού υπουργείου, ενώ ο γ.γ.
Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κώστας Μουτζούρης, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε, ήδη, η σύνταξη και η επικαιροποίηση τού σχεδίου ανάπτυξης των 57 μεγάλων Λιμανιών τής χώρας.
Σημειώνεται ότι, η Ένωση Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), με παλαιότερες προτάσεις της, έχει εμμείνει στη θέση της για λιμάνια υπό τον μετοχικό έλεγχο τού Δημοσίου, χωρίς πώληση τού συνόλου των μετοχών τους, θέση η οποία συμπεριελήφθη στην ουσία και στο Μνημόνιο ΙΙΙ, αφού, ως η πλέον αποδεκτή μετεξέλιξη, θεωρείται η παραχώρηση χερσαίων χώρων ή δραστηριοτήτων για νέες επενδύσεις.
Υπέρ αυτού τού μοντέλου ανάπτυξης έχει ταχθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων, καθώς ισχύει στο 96% των ευρωπαϊκών λιμανιών. Σημειώνεται, ότι ο τρόπος αξιοποίησης των λιμανιών, δηλαδή αν θα γίνει με πώληση μετοχών ή με παραχώρηση δραστηριοτήτων ή και τα δύο μαζί, αναμένεται να παρουσιαστεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας τού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει μεταβιβαστεί το 74,138% των μετοχών τού ΟΛΠ και το 74,268 των μετοχών τού ΟΛΘ, καθώς και το 100% των δέκα ανώνυμων εταιρειών Οργανισμών Λιμένων (Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας), διερευνά εδώ και ένα χρόνο, τι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα λιμάνια και τις υπηρεσίες.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκε, επίσης, το θέμα με την πλοηγική υπηρεσία και τις αλλαγές που επέρχονται σε αυτήν με το νέο πολυνομοσχέδιο. Η ΕΛΙΜΕ θεωρεί ότι η πλοηγική υπηρεσία θα πρέπει να παραμείνει υπό την εποπτεία και τον έλεγχο τού υπουργείου και η επιχειρησιακή της λειτουργία να περάσει στις αρχές λιμένων του οργανισμού τού δικτύου, όπως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη.
Αναφορικά με την κρουαζιέρα, υπήρξε η εκτίμηση ότι το 2013 θα είναι θετικό για τον κλάδο, ενώ παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για τη διακίνηση επιβατών στα πιο σημαντικά λιμάνια το 2012, με τον Πειραιά να έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των επιβατών. Συγκεκριμένα, ο αριθμός επιβατών κρουαζιέρας, που αφίχθησαν σε διάφορα λιμάνια της χώρας, ήταν στον Πειραιά 2.066.925, στη Σαντορίνη 838.875, στη Μύκονο 657.511, στην Πάτμο 110.678, στην Κέρκυρα 624.179, στο Κατάκολο 749.892, στο Ηράκλειο 185.683, στα Χανιά 129.087, στο Βόλο 11.926, στην Κω 41.171, στη Μήλο 6.272, στο Λαύριο 17.339, στη Θεσσαλονίκη 8.014, στην Καβάλα 4.323, στην Πάτρα 374 και στην Ηγουμενίτσα 1.827. Τέλος, η ΕΛΙΜΕ, που αποδέχθηκε ως νέο μέλος της το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, αποφάσισε να συμμετάσχει στην εταιρεία Marketing Creece ΑΕ, την οποία ίδρυσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και να συμμετάσχει ενεργά στην παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, με ενιαίο εθνικό περίπτερο, μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου

 
Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης των συνδικάτων στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει πως "οι αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα είναι σχεδόν η καθημερινή αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και στα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα και τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής.

Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι μονίμως διεκδικούμενα.

Αιτήματα αιχμής της 24ωρης Γενικής Απεργίας είναι:

* Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

*Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των Ανέργων.

*Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων ,η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλει τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων.

Η ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή και μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Απεργιακή κινητοποίηση και στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων»

Τα τσάρτερ της ΓΣΕΕ !!!!

 
Την ώρα που οι άνεργοι πληθαίνουν και ξεπερνούν το 1 εκ , την ώρα που οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται σε όλους τους κλάδους , την ώρα που ο αγώνας στις συγκοινωνίες κορυφώνεται εν την απουσία της Τριτοβάθμιας Οργάνωσης , αυτήν την ώρα κάποιοι εξακολουθούν να προκαλούν το κοινό αίσθημα απέχοντας μακράν  απο την πραγματικότητα που ζούμε όλοι οι μισθωτοί .
Δημοσιεύουμε αριστερά την επιστολή της ΓΣΕΕ , που καλεί τις Ομοσπονδίες να γνωρίσουν τα ονόματα των συνέδρων για το συνέδριο της Αλεξανδρούπολης , προκειμένου η Ομοσπονδία να ναυλώσει τσάρτερ για την μετάβαση τους ! 

Ναι καλά το ακούσατε ! Τσάρτερ ! 
Κάποιος θα πεί φτηνός λαικισμός ....
 
Εμείς απαντάμε .
 
Θέμα ουσίας .Θέμα πρακτικής .Θέμα συνείδησης.,

Το συνέδριο σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για το εργατικό κίνημα έπρεπε να γίνει στην Αθήνα ή στην συμπρωτεύουσα  , προκειμένου να συμμετέχουν όσο περισσότεροι για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα και να συζητηθεί η αναδιοργάνωση των απαξιωμένων συνδικάτων .
Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης δεν είναι καθόλου τυχαία , αφού εκεί μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας θα προκύψουν οι νέες ισορροπίες στο Τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα .....

Τουλάχιστο , να μην προκαλούν τον απλό εργαζόμενο , τον συνταξιούχο και τον άνεργο με τα τσάρτερ.
Υπάρχουν και τα τρένα , υπάρχουν και τα λεωφορεία ......

ΠΗΓΗ

Υπόλογες οι Τράπεζες που έδωσαν δάνεια 300 εκ.ευρώ (χωρίς εγγυήσεις) στον Καρούζο- Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα



Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ζήτησε να περάσουν από «μικροσκόπιο» οι υπέρογκες δανειοδοτήσεις του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου και της συζύγου του, καθώς με έγγραφο της προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ζητά στοιχεία των φακέλων ζητά να ξεκινήσει έρευνα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζητά τα στοιχεία ταυτότητας των τραπεζικών στελεχών που γνωμοδότησαν θετικά στον δανεισμό των εταιρειών του Γιάννη Καρούζου και της συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο δανεισμός του ομίλου Καρούζου εκτιμάται ότι αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 300 εκατ. ευρώ, και αντικείμενο της έρευνας της κ. Παπανδρέου είναι να διαπιστωθεί η νομιμότητα χορήγησης των δανείων, αν δηλαδή πρόκειται για επισφαλή δάνεια.

Με βάση τα στοιχεία που θα αποσταλούν από τις τράπεζες, η εισαγγελέας θα κρίνει αν τα στελέχη που εμπλέκονται στα δάνεια θα κληθούν είτε ως μάρτυρες, είτε ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η πλειοψηφία των δανείων προς Καρούζο και Σκαφτούρα χορηγήθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς.

Νέα ένταση μεταξύ αγροτών-αστυνομίας στο μπλόκο της Νίκαιας



Νέα ένταση προκλήθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα μεταξύ των αγροτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αγρότες επιχείρησαν για άλλη μια φορά, πεζή και με τα τρακτέρ, να φτάσουν στην νέα εθνική οδό.
Οι αστυνομικοί, μέσα από τα χωράφια, προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά μια ομάδα των αγροτών κατάφερε να φτάσει στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού.
Τελικώς οι αγρότες, που ζητούσαν να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν συνέλευση πάνω στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού, υπαναχώρησαν και επέστρεψαν στο μπλόκο της παλαιάς εθνικής οδού.


Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ. Αγρότες από τη Βοιωτία ετοιμάζουν σήμερα, Πέμπτη, κάθοδο στην εθνική οδό, στο ύψος του Κάστρου, ενώ ήδη κινούνται τρακτέρ από την Πελοπόννησο. Στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Β.Μπούτα, τάχθηκε και η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Στο πλευρό των αγροτών, σε ό,τι αφορά τα δίκαια αιτήματά τους, συντάσσεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι αγρότες δηλώνουν κατηγορηματικά, ότι δεν προτίθενται να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ποια ακίνητα μπαίνουν στη ρύθμιση των αυθαιρέτων

Ποια ακίνητα μπαίνουν στη ρύθμιση των αυθαιρέτωνΤην ευκαιρία στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να νομιμοποιήσουν τα ακίνητα τους εξετάζει να δώσει με νομοσχέδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγή. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο, ενώ τα αυθαίρετα θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία οι δύο βασικές κατηγορίες αυθαιρέτων θα είναι οι εξής:
  • Ακίνητα σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια και έχουν πολεοδομικές υπερβάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση ανοίγει ήδη παράθυρο ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, που προβλέπει ότι εσωτερικοί χώροι, όπως δώματα, κλιμακοστάσια κ.λπ. πλέον δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης, ενώ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων αλλά και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους κ.λπ.
  • Σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές οι οποίες όμως μπορούν να αποκτήσουν οικιστική καταλληλότητα και να κινηθούν διαδικασίες ένταξής τους σε πολεοδομικό σχέδιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο θα εξετάσει δυνατότητες επίσπευσης του πολεοδομικού σχεδιασμού, που καρκινοβατεί.
Επίσης όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, σχετικά με τις ρυθμίσεις των ημιυπαιθρίων οι ημερομηνίες που αφορούν τον ν. 3843/2010 έχουν μετατεθεί ήδη με νομοθετική ρύθμιση για τις 31 Μαΐου του 2013σε δύο βασικές κατηγορίες αυθαιρέτων προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στόχος του υπουργείου είναι να εισπρακτική το κράτος περισσότερα από τρία δισ. ευρώ.
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός

Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα –Κλείνουν 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ Πηγή: Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα –Κλείνουν 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα –Κλείνουν 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ 
Αλλάζει ριζικά ο χάρτης των Πανεπιστημίων και με το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσίασε ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το σχέδιο «Αθηνά» είναι έτοιμο και θα αποσταλεί σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση για 45 ημέρες.
Μεταξύ άλλων αναφέρει πως θα γίνει ομοσπονδοποίηση των πανεπιστημίων των Αθηνών σε ένα ίδρυμα όπου θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, πλην του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ιδρυμα Αθήνας, όπουΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤ θα ενώνονται. Επιπλέον αναβαθμίζεται το διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο θα επικοινωνεί με έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.
Με τις αλλαγές αυτές 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα καταργηθεί.

«Έχω βρει πολύ καλούς ανθρώπους στα πορνεία και πόρνες στα υπουργεία» Πηγή: «Έχω βρει πολύ καλούς ανθρώπους στα πορνεία και πόρνες στα υπουργεία», δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Έχω βρει πολύ καλούς ανθρώπους στα πορνεία και πόρνες στα υπουργεία», δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης  
Για την επιτυχιά των Πρωταγωνιστών και τις περιπέτειές του στην δημοσιογραφία μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμη την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Αυτό που ζούμε».
«Υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτιμώ και δημοσιογράφοι που απεχθάνομαι. Δεν έχουν την επιφοίτηση του καλού οι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν καλοί δημοσιογράφοι και κακοί- και όχι μόνο με την έννοια της δουλειά τους αλλά και σαν προσωπικότητες. Έχω βρει πολύ καλούς ανθρώπους στα πορνεία και έχω βρει πόρνες στα υπουργεία. Δεν είναι στεγανά τα πράγματα». Αυτό δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στα πλαίσια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στο «Κορίτσια για Σπίτι».
Προσθέτοντας -σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του yupiii- πως, αν δεν είχε ασχοληθεί με την δημοσιογραφία «Θα γινόμουν κηπουρός- γεωργός, μου αρέσει πολύ η γεωργία. Θα γινόμουν μαραγκός, που αρέσει πολύ το ξύλο και πιάνουν τα χέρια μου. Στην δημοσιογραφία ή πρέπει να κάνεις ναρκωτικά ή πρέπει να είσαι αλκοολικός ή να καπνίζεις, εγώ κάνω πράγματα με τα χέρια μου και έτσι αποσπώ την προσοχή μου από τα μεγάλα, κάνω κάτι μικρό και αυτό με βοηθάει να συνεχίζω».
Τέλος, όσον αφορά την επιτυχία της εκπομπής του, επισήμανε πως «Εγώ το περίμενα ότι θα έκανε τόση επιτυχία. Για να μην υπερβάλλω, όταν είπα ότι θα κάνω μια εκπομπή με απλούς ανθρώπους που θα διηγούνται απλές ιστορίες και θα αποκαλύπτω μυστικά μικρών κοινοτήτων, υπήρχαν άνθρωποι που μου είπαν ότι δε θα πουλήσει αυτό στην Ελλάδα, αλλά είχα την αίσθηση ότι πρέπει να κάνω αυτούς τους ανθρώπους πρωταγωνιστές και τα αποτελέσματα με δικαιώνουν».

Κώστας Χρυσόγονος: Υπάρχει συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος

syntagmakgyuhjuytfgyuhhgtfrΟ εγγυητής του Συντάγματος, είναι η ελληνική κοινωνία. Αν η ελληνική κοινωνία δεν αντιδράσει, η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί [...] Ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs.gr με βάση τις -κατ’ εξακολούθησιν- παραβιάσεις του Ελληνικού Συντάγματος.
Κρ.Π.: Υπάρχει Σύνταγμα στην Ελλάδα; Υπάρχουν νόμοι; Ή μόνο παράνομες αυθαιρεσίες, από δικαστές – εισαγγελείς, μέχρι τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αν λάβουμε υπόψιν όσα λέχθηκαν για την αντισυνταγματική απόφαση της επιστράτευσης των απεργών του Μετρό, αλλά και για τις συνεχώς αυξανόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

Κ.Χρ.: Σύνταγμα υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα έπρεπε. Και νόμοι υπάρχουν, αλλά κι αυτοί δεν εφαρμόζονται στο βαθμό που θα έπρεπε.
Κάποιες φορές εφαρμόζονται επιλεκτικά, με μεγαλύτερη αυστηρότητα σε βάρος ορισμένων ανθρώπων ή κατηγοριών του πληθυσμού, και με μικρότερη ή καθόλου αυστηρότητα σε βάρος άλλων.
Να ξεκινήσω από το ζήτημα της επίταξης των απεργών…  Η επίταξη, λοιπόν, αυτή, η οποία κηρύχτηκε στις 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού, βρίσκεται εκτός των ορίων της Συνταγματικής νομιμότητας.
Διότι, το Άρθρο 22, παράγραφος 4 του Συντάγματος, απαγορεύει κατηγορηματικά οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας, και επιτρέπει κατ’ εξαίρεση την επιβολή επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ή αλλιώς πολιτική επιστράτευση, όπως τη λέει η κοινή νομοθεσία, σε εξαιρετικά καθοριζόμενες περιπτώσεις.
Θα σας πω ποιες είναι οι περιπτώσεις αυτές, ας δούμε όμως πρώτα, τι προβλέπει η απόφαση του Πρωθυπουργού.
Η απόφαση του Πρωθυπουργού, προβλέπει ότι κηρύσσει επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, προκειμένου να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες της παρατεινόμενης απεργίας των εργαζομένων στην Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας, και ενέχει σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια τάξη και υγεία.
Αυτά τα οποία επικαλείται ο Πρωθυπουργός, δηλαδή τη σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας και τον κίνδυνο για την δημόσια τάξη, δεν αποτελούν κατά το Σύνταγμα, λόγο κηρύξεως πολιτικής επιστράτευσης ή αλλιώς επίταξης προσωπικών υπηρεσιών.
Οι λόγοι τους οποίους προβλέπει το Σύνταγμα, είναι:
Πόλεμος, Επιστράτευση (εννοείται στρατιωτική επιστράτευση), αντιμετώπιση αναγκών της Άμυνας της χώρας και αντιμετώπιση κινδύνου από θεομηνία (παντός είδους φυσικές καταστροφές), ή αντιμετώπιση ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
Το μόνο, λοιπόν, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, ως λόγος κηρύξεως επιτάξεως προσωπικών υπηρεσιών, και το επικαλείται ο Πρωθυπουργός στην απόφασή του, είναι οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.  Οι κίνδυνοι, όμως, αυτοί, είναι ανύπαρκτοι. Διότι, είναι προφανές ότι μιλώντας για Δημόσια Υγεία, και όχι για υγεία εν γένει, το Σύνταγμα δεν εννοεί την υγεία μεμονωμένων προσώπων, αλλά τον κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών, μεταδοτικών ή μολυσματικών νοσημάτων.
Τέτοιος κίνδυνος προδήλως δεν υφίσταται από τη διακοπή των σταθερών συγκοινωνιών στην Αττική, δηλαδή, χολέρα ή πανούκλα.
Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε ακόμα και για την υγεία μεμονωμένων ασθενών, διότι ακόμα και κάποιος που έχει ανάγκη άμεσης μεταγωγής σε νοσοκομείο, μπορεί να μεταβεί με ασθενοφόρο.
Κι ακόμα, αν υποθέσουμε ότι λόγω της απεργίας στο Μετρό, υπάρχει μεγάλη συμφόρηση στους οδικούς άξονες, το ασθενοφόρο έχει απόλυτη προτεραιότητα, έναντι όλων των άλλων οχημάτων.
Άρα  είναι φανερό, ότι δεν συντρέχουν οι Συνταγματικές προϋποθέσεις κηρύξεως επιτάξεως.
Από κει και πέρα όμως, υπάρχει σοβαρό κενό στην δικαστική προστασία έναντι παρομοίων παρανόμων και αντισυνταγματικών εγχειρημάτων της εκτελεστικής εξουσίας, διότι, το μόνο ένδικο μέσον με άμεση ενέργεια και απόδοση, είναι η κατάθεση αιτήσεως αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της διοικητικής πράξεως για επίταξη, όπου όμως, δεν κρίνεται η ουσία της υποθέσεως –δεν κρίνεται, δηλαδή, καθεαυτή η νομιμότητα ή η παρανομία της αποφάσεως του Πρωθυπουργού-, αλλά κρίνεται και αποτελεί λόγο αναστολής, μόνον η τυχόν ανεπανόρθωτη βλάβη των θιγομένων από την πράξη, η οποία μάλιστα θα πρέπει να είναι υπέρτερη του τυχόν δημοσίου συμφέροντος για την άμεση εκτέλεσή της.
Με άλλα λόγια, αναστολή δεν μπορεί να δοθεί, παρά μόνο εάν ο αιτών υφίσταται βλάβη στα συμφέροντά του, η οποία δεν μπορεί να επανορθωθεί σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης ακυρώσεως.
Κρ.Π.: Παρεμπιπτόντως, το να απολύσουν κάποιον, επειδή συνεχίζει π.χ. να απεργεί, μη δεχόμενος την αντισυνταγματική απόφαση του Πρωθυπουργού για επίταξη, δεν θεωρείται ανεπανόρθωτο για τον ίδιο;

Κ.Χρ.: Όχι, δεν θεωρείται, διότι αν γίνει δεκτή η αίτηση ακυρώσεως, θα επανέλθει στη θέση του και θα πληρωθεί τους μισθούς του αναδρομικά. Δεν θεωρείται, λοιπόν, ανεπανόρθωτη βλάβη η απόλυση, κατά την έννοια των διατάξεων που ρυθμίζουν το θέμα της αναστολής από το Συμβούλιο Επικρατείας.
Με άλλα λόγια, επειδή, ακριβώς, δεν δικάζεται η ουσία της υποθέσεως αλλά γίνεται στάθμιση συμφερόντων ουσιαστικά, στην περίπτωση της αναστολής, είναι πάγια η πρακτική των Επιτροπών Αναστολών, να μην δίδουν τέτοιες Αναστολές.
Και αυτή την πρακτική ακολούθησε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, ο οποίος απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε το Συνδικάτο των Εργαζομένων στο Μετρό.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι ενώ υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος, δεν υπάρχει διαδικαστικά τρόπος, ώστε η παραβίαση, αυτή, να αντιμετωπιστεί, από την έννομη τάξη. Κι αυτό, βεβαίως, είναι ένα μεγάλο κενό δικαστικής προστασίας!
Θα έπρεπε να υπάρχει πιο αποτελεσματική δικαστική προστασία!
Υπό την έννοια, ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως υπάρχει στα περισσότερα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, το οποίο να μπορεί εν τη γενέσει τους, να καταστέλλει τις παραβιάσεις του Συντάγματος:
  • Είτε σε μορφή αντισυνταγματικού νόμου, όπως ήταν ο πρόσφατος νόμος για το μεσοπρόθεσμο (Ν.4093), που διαπιστωμένα, με γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιείχε αντισυνταγματικές διατάξεις ως προς την μείωση των συντάξεων, και παρόλα αυτά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απτόητη τον ψήφισε.
  • Είτε, ως προς διοικητικές πράξεις που παραβιάζουν το Σύνταγμα, όπως είναι αυτή η απόφαση του Πρωθυπουργού για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών των απεργών στις σταθερές συγκοινωνίες, χωρίς να συντρέχουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις.
Κρ.Π.: Για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τί έχετε να πείτε;
Κ.Χρ.: Το Σύνταγμα, προβλέπει τη δυνατότητα εκδόσεως Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες είναι μια μορφή, ουσιαστικά, προσωρινού νόμου, μόνον σε περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας, και απρόβλεπτης ανάγκης, όπως, π.χ. σε έναν σεισμό(ο οποίος προκαλεί ανθρώπινα θύματα, ή ζημιές, και υπάρχει ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών του).
Αυτό είναι το αντικείμενο επί του οποίου ο Συνταγματικός νομοθέτης, προέβλεψε την δυνατότητα εκδόσεως Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.
Όπου, νομοθετεί, ουσιαστικά, η κυβέρνηση, χωρίς τη συναίνεση της βουλής! Και απλώς, υποχρεούται μέσα σ’ ένα χρονικό διάστημα –που μπορεί να είναι και αρκετά μεγάλο, ανάλογα αν βρίσκεται ή αν δεν βρίσκεται η βουλή σε Σύνοδο, γιατί π.χ. βρίσκεται σε διακοπές- να τις φέρει  στη βουλή για κύρωση.
Αλλά ακόμα κι αν η βουλή αρνηθεί την κύρωση(δηλ. δεν  εγκρίνει), οι Πράξεις Ν.Π. εξακολουθούν να ισχύουν για το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, μέχρι την πάροδο των προθεσμιών, ή την απορριπτική απόφαση της βουλής.
Κρ.Π.: Και τώρα που οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μοιάζει να έχουν γίνει… μόδα στην Ελλάδα;
Κ.Χρ.: Αυτό, τώρα, αποτελεί μια έκτακτη και εξαιρετική διαδικασία.
Η συχνότητα, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, ήταν μία – δύο Πράξεις το χρόνο. Ενώ οι συχνότητα των νόμων, ήταν 100 – 150 νόμοι το χρόνο.
Το 2012, η σχέση αυτή, έχει σχεδόν ανατραπεί! Δηλαδή, έχουμε φτάσει κατ’ ουσίαν, οι Νόμοι, να είναι περίπου τόσοι, όσες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Με άλλα λόγια, έχουμε μία μερική υποκατάσταση –αντικατάσταση αν θέλετε- της τακτικής νομοθετικής διαδικασίας, από την έκτακτη, αυτή, διαδικασία, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Κρ.Π.: Μήπως γιατί το Σύνταγμα της χώρας παραβιάζεται από τα μνημόνια και τις μνημονιακές κυβερνήσεις;
Κ.Χρ.: Διότι η κυβέρνηση εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τις υπογράφει, προδήλως χωρίς να συντρέχει η προϋπόθεση της απρόβλεπτης ανάγκης, δεδομένου ότι στις πλείστες περιπτώσεις πρόκειται για εκτέλεση μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας που είχαν αναληφθεί πολλούς μήνες και χρόνια πριν.
Αφήνουν, δηλαδή, να περάσει το χρονικό διάστημα, μέχρι να έρθει ο χρόνος καταβολής της επόμενης δόσης, οπότε δημιουργούν μόνοι τους το «επείγον» αλλά και πάλι, δεν υπάρχει το «απρόβλεπτο».
Άρα, λοιπόν, πρόκειται για μία συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο, που θα σήμαινε, αφενός τη δυνατότητα αντιδράσεων, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά ενδεχομένως και από μεμονωμένους βουλευτές της συμπολίτευσης, και αφετέρου τη δυνατότητα κοινωνικών αντιδράσεων(απεργίες, διαδηλώσεις, κλπ).
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν υπάρχει καμιά προειδοποίηση ούτε της κοινωνίας, ούτε της βουλής!
Η πράξη υπογράφεται σε χρόνο μηδέν από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και ισχύει ως νόμος του κράτους, χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς, στην ουσία! Δηλαδή, αιφνιδιάζει τους πάντες!
Και έτσι, δεν υπάρχει χρόνος, ούτε για διάλογο, ούτε για αντιδράσεις των ενδιαφερομένων, όποιοι κι αν ήταν αυτοί, και όπως και αν θα αντιδρούσαν.
Άρα, έχουμε μία συστηματική καταστρατήγηση του Συντάγματος, η οποία, δεν υπόκειται και αυτή σε Δικαστικό έλεγχο, διότι τα δικαστήρια δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγξουν την συνδρομή των όρων της «ανάγκης»…
Κρ.Π.: Επί της ουσίας, λοιπόν;
Κ.Χρ.: Η ουσία είναι ότι υπάρχει υποκατάσταση της δημοκρατικής νομοθετικής διαδικασίας, της κοινοβουλευτικής νομοθετικής διαδικασίας, από μία νομοθέτηση της κυβέρνησης, που πλήττει  τη δημοκρατία.
Κρ.Π.: Τι άλλα ανάλογα προβλήματα πλήττουν την δημοκρατία και το Σύνταγμα;
Κ.Χρ.: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, μέσω των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων.
Για παράδειγμα, το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία,  υφίστανται πρωτοφανή υποβάθμιση, με τους μνημονιακούς νόμους.
Επίσης, υπάρχει συστηματική παραβίαση της ισότητας στα δημόσια βάρη. Διότι, επιβάλλονται φορολογικά βάρη χωρίς να αντιστοιχούν σε πραγματική φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.
Κρ.Π.: Και επίσης, υπάρχουν και οι «νόμιμοι φοροφυγάδες», δηλαδή, οι εφοπλιστές, ή η Εκκλησία, ή εκείνοι που διατηρούν δις στο εξωτερικό και δεν φορολογούνται…
Κ.Χρ.: Αυτό σας λέω. Ότι επιβάλλονται φορολογικά βάρη, σε ανθρώπους που διαπιστωμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να τα πληρώσουν, και δεν επιβάλλονται σε άλλους, που την έχουν.
Κρ.Π.: Οι Ενώσεις των Συνταγματολόγων στην Ελλάδα, τι κάνουν για όλα αυτά; Ή εσείς ως καθηγητής, τί λέτε σήμερα στους φοιτητές σας; Πως το Σύνταγμα είναι ένα… παιχνίδι που μπορεί να παίζουν κάποιοι, ή ότι δεν ισχύει τίποτα, τελικά, για τα όσα ορκίζονται σ’ αυτό όσοι ορκίζονται;
Κ.Χρ.: Αυτός ο οποίος είναι ο τελικός εγγυητής του Συντάγματος, δεν είναι οι Συνταγματολόγοι. Οι Συνταγματολόγοι, μπορούν απλώς να επισημάνουν την παραβίαση του Συντάγματος.
Κρ.Π.: Εκτός από Συνταγματολόγοι, είστε και πολίτες…
Κ.Χρ.: Ο εγγυητής του Συντάγματος, είναι η ελληνική κοινωνία. Αν η ελληνική κοινωνία δεν αντιδράσει, η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.
Κρ.Π.: Σύμφωνοι, αλλά ο κλάδος σας, ως ένας κλάδος που αποτελείται από ένα κομμάτι αυτής της κοινωνίας πολιτών, οι οποίοι έχετε και άμεση και ολοκληρωμένη γνώση του αντικειμένου, τί κάνει; Γιατί π.χ. δεν βγάζει έστω, μία ενημέρωση για τους πολίτες στο διαδίκτυο και την δυνατότητα για παράδειγμα, συλλογής υπογραφών, κατά της καταστρατήγησης του Ελληνικού Συντάγματος κατ’ εξακολούθησιν;
Κ.Χρ.: Πρώτ’ απ’ όλα οι συνταγματολόγοι δεν έχουν ενιαίες απόψεις. Ο κάθε συνταγματολόγος έχει δικές του απόψεις. Και δεν εκπροσωπεί τους υπολοίπους.
Κρ.Π.: Υπάρχουν Ενώσεις και Σωματεία, όμως. Δεν έχουν τεθεί αυτά τα ζητήματα;
Κ.Χρ.: Όχι.
Κρ.Π.: Γιατί; Τι να πρωτοκάνει η ελληνική κοινωνία; Σε τι να πρωτοαντιδράσει; Να πάει να σπουδάσει όλες τις επιστήμες, για να μπορεί να αντιληφθεί επακριβώς ώστε να αντιμετωπίσει τα απανωτά χτυπήματα από όλες τις μεριές; Κάποιοι που καταλαβαίνετε την σοβαρότητα της κατάστασης, δεν θα έπρεπε να κάνετε κάτι;
Κ.Χρ.: Το Σωματείο δεν έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη εκδήλωση, εκτός από μία που έγινε τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και όπου βεβαίως οι γνώμες διίσταντο. Άλλοι έχουν παρόμοιες με τις δικές μου απόψεις, που σας τις είπα, άλλοι  λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!
Κρ.Π.: Αυτοί που συμφωνείτε, τουλάχιστον;
Κ.Χρ.: Κινητοποιούμαστε, με κείμενα, με ενημερώσεις στα ΜΜΕ, κλπ.
Κρ.Π.: Δεν μιλώ για μεμονωμένες προσπάθειες…
Κ.Χρ.: Βγάλαμε και μία διακήρυξη κάποια στιγμή, όταν το Φεβρουάριο του 2012 πήγε να ψηφιστεί το δεύτερο μεσοπρόθεσμο, συνυπογράψαμε 5 συνταγματολόγοι ένα κείμενο, αλλά αγνοήθηκε  από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως αγνοήθηκε και η γνωμοδότηση, π.χ. του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Νοέμβριο του 2012.-

ΠΗΓΗ

Το κύμα απεργιών παραλύει τη χώρα


 

Απεργιών συνέχεια και σήμερα, καθώς, εκτός από τις αστικές συγκοινωνίες, σειρά στον απεργιακό «πυρετό» των τελευταίων εβδομάδων παίρνουν οι ναυτεργάτες, η ΔΕΗ και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μπορεί χθες να λειτούργησαν ύστερα από καιρό όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), δεν θα συμβεί όμως το ίδιο και σήμερα. Οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ πραγματοποιούν εκ νέου 24ωρη απεργία και τα λεωφορεία θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια. Εκτός λειτουργίας τίθενται σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, προκαλώντας ακυρώσεις σε δεκάδες δρομολόγια τρένων ανά την επικράτεια.

Σήμερα και αύριο θα παραμείνουν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας παρουσιάζουν τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στον κλάδο (27%), κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι ένας στους τέσσερις ναυτικούς βρίσκεται χωρίς δουλειά. Σύμφωνα με το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, τον Δεκέμβριο καταγράφηκαν 4.355 άνεργοι ναυτικοί επί συνόλου 16.000 εν ενεργεία ναυτικών. Η ΠΝΟ εκτιμά ότι είναι τόσο έντονο το πρόβλημα στον κλάδο ώστε δεν πλήττει μόνο τα κατώτερα πληρώματα αλλά και τους αξιωματικούς. Οι άνεργοι πλοίαρχοι έχουν φτάσει τα 880 άτομα, ενώ άλλοι 365 είναι οι μηχανικοί που δεν εργάζονται. Χωρίς δουλειά έχουν ξεμείνει 410 ναύτες, 341 ναύκληροι, 892 θαλαμηπόλοι, 254 ναυτόπαιδες και 255 μάγειρες. Η ΠΝΟ διαμαρτύρεται επίσης και για το πρόσφατο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας και το οποίο, εάν εφαρμοστεί, θα επιφέρει νέες μειώσεις στις αποδοχές των ναυτικών που ακόμα εργάζονται.

Απεργία όμως θα πραγματοποιήσει σήμερα και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στηρίζοντας έτσι τις κινητοποιήσεις στις μεταφορές. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και των συναδέλφων τους στη ΔΕΗ στην πλατεία Κοτζιά στις 12 το μεσημέρι. Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, πραγματοποιεί τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Αιτία, οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας και η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ

Ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες ύψους 1 δις ευρώ


Ανάσα 4 δισ. στην οικονομία από ληξιπρόθεσμα προς ιδιώτες 

Ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες ύψους 1 δις ευρώ περίπου έχει αποπληρώσει ήδη το Δημόσιο και ο στόχος είναι να έχουν καταβληθεί συνολικά 3 δις έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από στοιχεία που γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταικούρας παρουσιάζοντας το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο και το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί.
Ειδικότερα μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για τις επιστροφές επιπλέον φόρων ύψους 553 εκατ. ευρώ δεδομένου ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου και τα οποία θα αυξήσουν το ποσό.
Το σύνολο των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Σταικούρα θα ολοκληρωθούν εντός Φεβρουαρίου.
Η αξιολόγηση των αιτημάτων συνεχίζεται, εντατικά, κάτω από αυστηρούς κανόνες.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός οι κανόνες αποσκοπούν στη διασφάλιση της αντικειμενικότητας των επιλογών διοχέτευσης των δημοσίων πόρων και στην εδραίωση πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν, στο μέλλον, τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών, η μέχρι σήμερα εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, η πορεία αξιολόγησης των αιτημάτων χρηματοδότησης που υποβάλλονται και οι καταβολές των δόσεων της δανειακής σύμβασης συγκλίνουν στην επίτευξη του στόχου αποπληρωμής οφειλών ύψους 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου του 2013 σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής» , κατέληξε ο κ. Σταικούρας.

Πίνακας: Εξέλιξη διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους
Δεκέμβριος 2012 –Ιανουάριος 2013

Α/Α
Φορέας
Σκοπός αιτήματος έκτακτης χρηματοδότησης
Ποσό (εκατ. ευρώ)
Ολοκληρωμένα
1
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).
Χορηγήθηκαν ήδη 2.426 εφάπαξ αξιοποιώντας τα 100 εκατ. ευρώ
180,00
Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων
12,00
2
Υπουργείο Εσωτερικών
ΟΤΑ Α' Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 41 Δήμους
255,30
Οφειλές ΥΠΕΣ σε τρίτους
13,50
3
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ)
50,00
Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ (Θυγατρική εταιρία της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ)
0,50
4
Υπουργείο Υγείας
ΕΟΠΥΥ – Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων παρελθόντων ετών προς φαρμακοποιούς (οφειλή ΟΠΑΔ)
164,00
5
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων
Ελληνική συμμετοχή σε έργα υποδομής του ΝΑΤΟ
7,30
ΟΣΥ – Οδικές Συγκοινωνίες
13,40
6
Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου
Λιμενικό Σώμα
8,30
Γ.Γ. Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
0,03
7
Υπουργείο Εξωτερικών
Οφειλές σε διεθνείς οργανισμούς
8,70
8
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ)
6,20
9
Υπουργείο Παιδείας
ΑΕΙ – ΤΕΙ & ΝΠ ΓΓΕΤ
8,70
10
Υπουργείο Οικονομικών (Φορολογικές Υπηρεσίες)
Επιστροφές φόρων
234,10
Σύνολο Ολοκληρωμένα
962,03
Σε διαδικασία αξιολόγησης
1
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΑΕΙ– ΤΕΙ & ΝΠ ΓΓΕΤ
17,80
Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (Αρεταίειο & Αιγινήτειο)
18,90
2
Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου
Γ.Γ. Ναυτιλίας
2,70
3
Υπουργείο Υγείας
ΕΟΠΥΥ –Εκκαθαρισμένες Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τρίτους (ΙΚΑ 236 εκατ. & ΟΑΕΕ 62 εκατ. ευρώ)
298,00
Νοσοκομεία ΕΣΥ
261,00
4
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ)
7,60
5
Υπουργείο Εργασίας
Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων
49,60
6
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ)
135,00
Στρατιωτικά Νοσοκομεία
203,00
Λοιπές υποχρεώσεις ΥΕΘΑ
25,00
7
Υπουργείο Εσωτερικών
ΟΤΑ Α' Βαθμού – Εξόφληση οφειλών από 101 Δήμους
393,60
8
Υπουργείο Οικονομικών (Φορολογικές Υπηρεσίες)
Επιστροφές φόρων (ποσό ύψους 357,7 εκατ. ευρώ αφορά επιστροφή ΦΠΑ προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, για την οποία εκκρεμεί γνωμοδότηση του ΝΣΚ)
553,10
Σύνολο προς αξιολόγηση
1.965,30

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
2.927,33