EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΒΑΛΑΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ!!!

 
Και για του λόγου το αληθές:

Ακόμα και οι... πέτρες θα φορολογούνται πλέον με την επέκταση της φορολογίας στα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τα χωράφια, ακόμη και αν δεν έχουν καμία εμπορική αξία. Ακόμη και οι άνεργοι θα κληθούν από το φθινόπωρο να πληρώσουν φόρο για χωράφια και κτήματα που κληρονόμησαν από τους γονείς τους, ακόμη και αν αυτά δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα. Αλλά και κτηνοτρόφοι που διατηρούν μικρά μαντριά για τα ζώα τους, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο γι’ αυτά.
Ακόμη και μικρά, πρόχειρα κοτέτσια, θα πρέπει να δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις και να φορολογηθούν.
http://www.katohika.gr


Μάχη μέχρις εσχάτων …..Γενική Πολιτική Απεργία

apergia (1) 
του Νικόλαου Τζαχρήστα
Κυβέρνηση και κυβερνητικά κανάλια έχουν εκτροχιαστεί τις τελευταίες μέρες μπροστά στον φόβο της γενίκευσης του πιο ιερού όπλου που έχουν οι πολίτες ως δικαίωμα και καθήκον ενάντια σε ένα κράτος συνώνυμο της αυθαιρεσίας. Η κυβέρνηση κόπτεται για την παραγωγική δραστηριότητα η οποία διακόπτεται από τις απεργίες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των αγροτών. Μετά κραυγάζει ενάντια στους παράνομους απεργούς και τους εγκαλεί στην τάξη απειλώντας με απολύσεις και κάνοντας επίταξη.
Από που μπορεί να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει. Είναι να κλαις και να γελάς ταυτόχρονα. Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα.

Καταρχήν προσπαθούν να στρέψουν μια επαγγελματική ομάδα ενάντια στην άλλη και τους πολίτες εναντίον όλων χρησιμοποιώντας μισθολογικά κριτήρια αλλά χρησιμοποιώντας και το δικαίωμα του πολίτη να μπορεί να πάει στην εργασία του. Ποιος πολίτης μπορεί να «ευχαριστηθεί» για το τσεκούρωμα του μισθού του άλλου ή για το τσεκούρωμα του μισθού ολόκληρης επαγγελματικής….
ομάδας Σκοπός μας είναι να μειωθούν οι μισθοί ή να αυξηθούν; Οι πολίτες εμποδίζονται και δυσκολεύονται από τις απεργίες να πάνε στις δουλειές τους; Πόσοι από αυτούς θα έχουν δουλειά μέσα στους επόμενους μήνες; Και εάν έχουν δουλειά για πόσα χρήματα θα δουλεύουν; Ο υπουργός προπαγάνδας του 3ου Ράιχ ωχριά μπροστά στην κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και σε αυτήν των δημοσιογράφων-υπαλλήλων τους. Προσπαθούν την σύγκρουση να μην την έχεις με την κυβέρνηση αλλά με τους συνανθρώπους σου.
Η κυβέρνηση μιλά επίσης και για παρανομία ή ανομία στους κόλπους των απεργών. Ξεχνούν τους γαλάζιους ή τους πράσινους βουλευτές που ανέβαιναν σε τρακτέρ ή παρευρίσκονταν μαχητικά σε απεργίες ενάντια στις αντίπαλες κυβερνήσεις. Πως μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για ανομία όταν η κυρία Ν. Μπακογιάννη απαλλάχτηκε με βούλευμα για το ένα εκατομμύριο αφορολόγητα δολάρια; Πως μπορεί η συγκυβέρνηση να μιλά για παράνομους απεργούς την στιγμή που οι ίδιοι έχουν κακοδιαχειριστεί, καταχραστεί ή κλέψει το δημόσιο χρήμα; Αυτή είναι η δημοκρατία τους; Φοβούνται το δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους να βαφτίσουν άσπρο το μαύρο;
Θα γράψω κάτι που έχω αναφέρει άπειρες φορές μέχρι που οι συμπολίτες μου να καταλάβουν. Τους δημόσιους οργανισμούς τους διαχειρίζονταν οι ίδιοι οι υπουργοί ή πρωθυπουργοί διορίζοντας στην διεύθυνση αυτών δικά τους άτομα που θα θέλουν αλλά και θα είναι ικανά να ακολουθήσουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Είναι εντελώς άτοπο να κατακεραυνώνουν και να ρίχνουν το ανάθεμα στον δημόσιο τομέα που οι ίδιοι διαχειρίζονταν ή είναι ανίκανοι ως πολιτικοί άντρες να αναλάβουν τις ευθύνες της ανικανότητας να καταστήσουν υγιείς και όχι ζημιογόνους. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες ο διευθύνοντας σύμβουλος κάθε οργανισμού όταν επί της θητείας του ένας οργανισμός (πόσο μάλλον δημόσιος οργανισμός) «μπαίνει μέσα» καταρχήν παραιτείται και κατόπιν δέχεται τις ποινικές συνέπειες. Στην Ελλάδα των τελευταίων 40 τουλάχιστον ετών οι κυβερνήσεις με τα όργανά τους ακολούθησαν ζημιογόνα πολιτική χωρίς κανένας να παραιτηθεί, χωρίς κανένας να υποστεί τις ποινικές ευθύνες. Το δημόσιο δεν είναι κάτι το αόριστο, κάποιος το διαχειρίζονταν. Στο ΙΚΑ, στην ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ υπήρχε πάντα ένας διαχειριστής διορισμένος από την κυβέρνηση. Δεν υπήρχαν μόνο κακοί υπάλληλοι που δεν εργάζονταν ή έκλεβαν τον οργανισμό. Αυτό ο κάποιος διαχειριστή ποτέ ή σχεδόν ποτέ λοιπόν δεν πήγε σπίτι του ή δεν πέρασε από δίκη. Μόνιμη καραμέλα όμως στα κυβερνητικά χείλη είναι ότι δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Με λίγα λόγια οτιδήποτε και αν έχουν πράξει, και αν μας έχουν φτάσει με τις πολιτικές τους εδώ πρέπει να βρίσκονται στο απυρόβλητο σε αντίθεση με τον απεργό που πρέπει να περάσει από την αυτόφωρη διαδικασία αν δεν υπακούσει και δεν υποταχτεί στην αυθαίρετη πολιτική των υπαλληλίσκων του Βερολίνου. Θέλησαν να σε ενοχοποιήσουν λέγοντας ότι και εσύ συνέβαλλες στην ανομία τόσων χρόνων και αν δεν αισθάνεσαι ένοχος και αντιδράσεις τότε είσαι παράνομος.
Τα πράγματα αγαπητέ συμπολίτη μου όμως δεν είναι έτσι. Εδώ και τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις είχαν χρέος και καθήκον να παρέχουν άρτια παιδεία, άρτια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να επιβάλλουν την νομιμότητα σε κάθε τομέα ευθύνης τους, να στέλνουν στο σπίτι του όποιον δεν μπορεί να κάνει καλά την δουλειά του στους δημόσιους οργανισμούς, να χρησιμοποιήσουν ένα κοινωνικό management ώστε οι δημόσιοι οργανισμού να είναι εύρωστοι και ταυτόχρονα να προσφέρουν ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες, να λογαριάζουν το ιερό δημόσιο χρήμα στις κατασκευές κλπ κλπ κλπ. Σε μια ευνοούμενη πολιτεία οι κυβερνήσεις και αυτοί που τις απαρτίζουν είναι υπηρέτες του πολίτη και διαχειριστές του δημόσιου χρήματος. Η διαχείριση των οικονομικών δεν πήγε καθόλου καλά, ανομία, ανισότητα και παρανομία υπήρχε σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, οπότε το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους αφού πρώτα δικαστούν και υποστούν τις συνέπειες του νόμου όπως θα έκανε κάθε τίμιος πολιτικός σε κάθε ευνοούμενη κοινωνία.
Το χρέος που υποτίθεται ότι έχεις είναι χρέος αυτών. Ο μισθός σου και η σύνταξή σου πρέπει να είναι αξιοπρεπής, η παιδεία για το παιδί σου η καλύτερη όπως και η ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Δεν μπορούν να ζητήσουν από εσένα τα ρέστα. Έκανες το λάθος λόγω της προπαγάνδας και της παιδείας που σου πρόσφεραν και τους εξέλεξες και τους επανεξέλεξες ξανά και ξανά αλλά η διαχείριση αυτής της πατρίδας δεν ήταν στα χέρια σου. Υπόλογοι είναι αυτοί.
Καθήκον και υποχρέωση λοιπόν όλων μας είναι σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης υπάρχει, σε οποιοδήποτε αγώνα και απεργιακή κινητοποίηση να συμμετέχεις ή τουλάχιστον να μην τον εμποδίζεις. Έχεις υποχρέωση στον εαυτό σου, στους συμπολίτες σου, στους οικείους σου να βάλεις ένα τέλος σε αυτήν την μπόχα τόσων ετών και να διεκδικήσεις τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Καλώ λοιπόν σε Γενική Πολιτική Απεργία όλους όσους ακόμα θέλουν να είναι ελεύθεροι και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Οι σειρήνες τριγύρω είναι πολλές αλλά εσύ πρέπει να ζήσεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.
πηγη

Εσείς τι θα κάνατε σε ανάλογη περίπτωση;


 

Πείτε ότι είστε οδηγός στα λεωφορεία της  Ο.ΣΥ. ή του Ο.Α.Σ.Θ. και σας τυχαίνει αυτό:..............................








Στο Δουβλίνο πάντως, τον φόρτωσαν.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα


 

Μπαράζ κινητοποιήσεων στην υγεία και τις μεταφορές Κατεβάζουν ρολά αύριο οι εργαζόμενοι στους κλάδους της υγείας και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς...
Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.
Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσεις πορεία στο Σύνταγμα.
Η απεργία έχει σκοπό, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
Παράλληλα, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν αύριο οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.
Αύριο η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στις απεργίες με στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ανάμεσα σε αυτούς και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τα λεωφορεία δεν θα βγουν στους δρόμους αύριο αφού στη συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία, ενώ ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ανακοίνωσε αλλαγή στα δρομολόγια. Στους επιβάτες οι οποίοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.
Από την απεργία στα τρένα δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ως απάντηση, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης - επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ

Το Δ.Σ. της Ένωσης σε έκτακτο Δ.Σ.αποφάσισε ομόφωνα την συμμέτοχη μας στην 24 ωρη απεργία που κήρυξε η Ο.Σ.Μ.Ε. την Πέμπτη 31/01/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Σωματείο Τεχνικών και Υπάλληλων Ο.ΣΥ.ΑΕ συμμετέχειει στην 24ωρη απεργία του Ε.Κ.Α. την Πεμπτη 31/01/2013

Αρθρογράφος της Huffington Post προβλέπει Εμφύλιο στην Ελλάδα!

Ένας αρθρογράφος της Huffington Post ονόματι Bill Frezza, και επενδυτικός σύμβουλος μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων και εντύπων που κάνουν φύλλο και φτερό κάθε αναφορά για τη χώρα μας, προκαλεί μεγάλη αίσθηση και αγανάκτηση σε πολύ κόσμο σήμερα, αφού με περισσή ευκολία,  εμφανίζει την Ελλάδα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου ενώ αναρωτιέται πόσος χρόνος μένει στην πατρίδα μας πριν επιστρέψει μια χούντα υπό την σιωπή και ανοχή των φοβισμένων πολιτών...

Στην εισαγωγή του άρθρου, o Frezza προτείνει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν – προκειμένου να διδαχτούμε για το μέλλον (...), για να αναφερθεί στη συνέχεια στη γενέτειρα της Δημοκρατίας που σήμερα είναι το "παιδί πόστερ" για την οικονομική κρίση. Αναφέρει πως η δύσμοιρη χώρα μας κατάφερε τελευταία να μείνει μακριά από τα πρωτοσέλιδα, αν και η πολιτική σκηνή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό, με διάχυτη τη δυστυχία και την απελπισία που προκαλούν αναταραχές και παραβατικότητα. Ειδική αναφορά γίνεται στην άνοδο των πολιτικών άκρων που σπεύδουν καλύψουν το κενό πολιτικό κέντρο της Ελλάδας, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες, με την εμπρηστική διαπίστωση «Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που θα δέντρα εξαφανίζονται ,λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση». Την ίδια ώρα σχολιάζει τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα κάνοντας το εμπρηστικό ερώτημα "Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την έξυπνη ιδέα να βάλει μια Reichstag fire" (φωτιά που μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο το 1933. Η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τους κομμουνιστές για εμπρησμό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης).

Ο Frezza γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του:
«Μελετήστε τον χαρακτήρα του Έλληνα και θα βρείτε πολλές αντιφάσεις. Από τη μια η καρικατούρα του τεμπέλη, φοροφυγά που πίνει ούζο με τους φίλους του στην ταβέρνα, καθώς πληρώνεται για ένα κυβερνητικό πόστο που του εξασφάλισε ένας θείος του και από το οποίο απουσιάζει. Από την άλλη υπάρχει ένα μαχητικό πνεύμα που επαίνεσε ακόμη και ο Χίτλερ...»!

Και συνεχίζει: «Όταν οι αναρχικοί/κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες/εθνικιστές απαντήσουν, θα δούμε μια επανάληψη του εμφυλίου που στοίχισε περισσότερες ζωές στην Ελλάδα απ' ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος; Πόσο απέχουμε από το σημείο που οι φοβισμένοι και ταλανιζόμενοι άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσα (στα δυο άκρα) θα υποστηρίξουν μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη όταν τα χρήματα των Γερμανών τελειώσουν, γιατί σίγουρα δεν θα είναι οι Γερμανοί στρατιώτες αυτοί που θα σταλούν για να διατηρηθεί η ειρήνη».

Ο Bill Frezza είναι πρώην μηχανικός και επιχειρηματίας και τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην συγγραφή άρθρων σε περιοδικά όπως το Forbes. Συνεργάζεται με το Adams Capital Management και το Competitive Enterprise στους τομείς της τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της δημοτικής αστυνομίας στην 3η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

 
«Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου καταγγέλλει την προκλητική έφοδο υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και τις απειλές τους για μηνύσεις σε μέλη της Επιτροπής μετά από ανώνυμη καταγγελία (από ποιόν και γιατί άραγε;) ότι ο χώρος δήθεν «είχε καταληφθεί χωρίς σχετική άδεια από το Δήμο»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου Θεσσαλονίκης
Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου ευχαριστεί τους πολίτες και παραγωγούς που συμμετείχαν στην 3η διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από Όλους για Όλους» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Η ανταπόκριση των κατοίκων του Κέντρου που γέμισαν την Πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς επί 6 ώρες μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας και αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τις δομές και τις βάσεις ώστε να αντισταθούμε στην κοινωνική καταστροφή των Μνημονίων και να αυτοοργανώσουμε την καθημερινότητά μας.
Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου καταγγέλλει την προκλητική έφοδο υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και τις απειλές τους για μηνύσεις σε μέλη της Επιτροπής μετά από ανώνυμη καταγγελία (από ποιόν και γιατί άραγε;) ότι ο χώρος δήθεν «είχε καταληφθεί χωρίς σχετική άδεια από το Δήμο». Μετά την έντονη αποδοκιμασία από τον κόσμο που παρευρισκόταν εκείνη την ώρα και την παρέμβαση δημοτικών συμβούλων που επιβεβαίωσαν ότι το δημοτικό συμβούλιο προφορικά είχε εγκρίνει τη σχετική αίτησή μας, οι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα κατέγραψαν παράνομα σε προσωπικό μπλοκάκι – και όχι σε επίσημο έγγραφο, όπως οφείλει η ΕΛ.ΑΣ. και ούτε καν έχει δικαίωμα η Δημοτική Αστυνομία! – τα στοιχεία ταυτότητας ενός μέλους της Επιτροπής μας.
Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», που πρόσφατα σημειώθηκαν επίσης σε Θέρμη και Καλαμαριά, δεν μας τρομάζουν! Όσοι αντιτίθενται στις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και κρύβονται πίσω από ανώνυμες καταγγελίες μάλλον έχουν διαλέξει πλευρά. Η Επιτροπή μας θα συνεχίσει την αντίσταση και ανυπακοή στη μνημονιακή βαρβαρότητα και καλεί όλους τους κατοίκους του Κέντρου να πλαισιώσουν τη δράση της ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τα πράγματα να πάνε αλλιώς!

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι διαβητικοί τα ανάλωσιμα από τον Μάρτιο

 
Από την τσέπη τους θα καλούνται από 1η Μαρτίου να πληρώνουν την δαπάνη για την αγορά αναλωσίμων υλικών (ταινίες, σκαρφιστήρες σακχάρου, βελόνες κ.α.) οι πάσχοντες από διαβήτη, αφού σε εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που εκδόθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου καθορίζονται νέοι κανόνες ως προς τον «τρόπο απόδοσης της δαπάνης αγοράς αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς θα πρέπει να καταβάλουν από την τσέπη τους το κόστος αγοράς των αναλώσιμων υλικών στο φαρμακείο και στη συνέχεια να υποβάλλουν μια σειρά δικαιολογητικών στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να τους επιστρέφεται η δαπάνη σε ακαθάριστο προς το παρόν χρονικό πλαίσιο.
Έντονη είναι η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), δεδομένου ότι ενώ ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους εντός 60 ημερών, τελικά οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ περιμένουν έως και 90 ημέρες, του ΟΓΑ λαμβάνουν τα χρήματα τους με καθυστέρηση ενός έτους, ενώ ο ΟΠΑΔ καθυστερεί έως και δύο χρόνια. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού έχει δε σταματήσει να αποζημιώνει τους πάσχοντες από διαβήτη για δαπάνες αγοράς αναλώσιμων υλικών.
Σε επικοινωνία που είχαν τα μέλη της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. με τον ΕΟΠΥΥ για το ζήτημα έλαβαν προφορική διαβεβαίωση ότι θα ληφθεί σχετική μέριμνα ώστε να μην ισχύει τελικά η εγκύκλιος και να βρεθεί άλλος πιο ευέλικτος τρόπος για την απόδοση της δαπάνης αγοράς αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού.
Στην Ελλάδα σήμερα οι πάσχοντες από διαβήτη ανέρχονται σε 700.000 – 800.000 (7% - 8%), ενώ περίπου το 3% - 4% δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο. Από τους ασθενείς, οι εννέα στους δέκα έχουν διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι υπολογίζονται περίπου σε 40.000. Πρόκειται για άτομα κυρίως κάτω των 18 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαβήτης χαρακτηρίζεται ως «ύπουλη» ασθένεια, αφού ένας στους δύο ασθενείς έχει ήδη σοβαρές επιπλοκές όταν τεθεί η διάγνωση. Μεταξύ των επιπλοκών του διαβήτη είναι η καρδιαγγειακή και νεφρική νόσος, η τύφλωση και ο ακρωτηριασμός. Στην Ελλάδα το 8,5% – 17,5% των θανάτων αποδίδεται στην έλλειψη σωστού ελέγχου του διαβήτη.

Η σχετική εγκύκλιος εδώ

Η χαρά του Μαξίμου

Τελικά σε αυτή τη χώρα οι μόνοι που μπορούν να απεργήσουν με την άδεια της κοινωνίας είναι οι άνεργοι. Όμως ακόμη και τότε είμαι βέβαιος ότι θα βγει ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον Αργύρη Ντινόπουλο και θα απαιτήσουν να παρακρατηθεί από το επίδομα ανεργίας το ποσό που αντιστοιχούσε στις ημέρες απεργίας των ανέργων.
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο μετρό και στα άλλα ΜΜΜ. Από την επόμενη ημέρα αρχίζουμε τα «οι τεμπέληδες, οι κομματικά διορισμένοι, οι άσχετοι, οι χρυσοπληρωμένοι, που ταλαιπωρούν το λαό, που δε νοιάζονται για τον “απλό εργαζόμενο” – προφανώς υπάρχει και ο σύνθετος- να απολυθούν, να κρεμαστούν, να … να… να….» πάει η απεργία.


Απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Από το επόμενο λεπτό αρχίζουμε τα «Οι Φωτόπουλοι, που έγιναν κράτος εν κράτει, οι διορισμένοι, οι λεφτάδες, οι προνομιούχοι, που δεν καταλαβαίνουν την ταλαιπωρία μας, εμ βέβαια τι ανάγκη έχουν αυτοί, οι ανάλγητοι, να απολυθούν, να καούν, να… να… να…» πάει η απεργία.

Απεργούν οι εφοριακοί. Από την ίδια στιγμή ξεκινάμε «οι λαδιάρηδες, οι διαφθαρμένοι, οι κομματικοί στρατοί, οι ρουφιάνοι, που μας ταλαιπωρούν, που χάνουμε μεροκάματα στις ουρές τους, οι έτσι κι οι αλλιώτικοι, να απολυθούν, να θαφτούν, να… να… να….» πάει η απεργία.

Εντάξει, λοιπόν, να μην απεργούν οι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο.

Ποιοι να απεργήσουν; Να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα, μάλιστα. Αυτοί που όταν πηγαίνουν για κατούρημα το δηλώνουν στον επόπτη για να τους κρατήσει χρόνο κι αν έχουν συχνουρία απολύονται. Μα αυτοί αν απεργήσουν, την επόμενη μέρα θα ψάχνουν για δουλειά. Οπότε, πάει η απεργία.

Οι υπάλληλοι στο Δημόσιο δεν πρέπει να απεργούν και οι υπάλληλοι στον Ιδιωτικό τομέα δε μπορούν να απεργήσουν.

Να απεργήσουν οι ναυτεργάτες. Δεν προλαβαίνει να τελειώσει η ανακοίνωση της απεργίας και αρχίζουμε τα «είμαστε αποκλεισμένοι, είμαστε όμηροι της ΠΝΟ, η Ελλάδα είναι νησιωτική χώρα, τα τρόφιμα σαπίζουν στα φορτηγά που είναι στα λιμάνια, οι παραγωγοί από την Κρήτη κλαίνε τη σοδειά τους επειδή δε μπορούν να τη στείλουν στον Πειραιά, να πνιγούν οι απεργοί, να απολυθούν, να… να.. να…» πάει η απεργία.

Απεργούν οι φορτηγατζήδες. Μόλις σβήσουν οι μηχανές αρχίζουμε τα «κατάρα στις συντεχνίες, αυτοί αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων, οι κοιλαράδες, να ανοίξουν τα επαγγέλματα, να παρέμβει ο εισαγγελέας, άδειασαν τα ράφια ρημάζει η αγορά – εν τω μεταξύ αυτό με την αγορά δεν το κατάλαβα ποτέ. Όποτε δεν απεργούν οι φορτηγατζήδες, η αγορά κλαίει επειδή δεν υπάρχουν πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα κι όποτε απεργούν οι φορτηγατζήδες, η αγορά γεμίζει με πελάτες αλλά δεν έχει προϊόντα να πουλήσει – να τους κρεμάσουμε, να τους πάρουν τις πινακίδες, να τους πάρουν τις άδειες κυκλοφορίας, να.. να.. να…» πάει η απεργία.

Απεργούν οι φαρμακοποιοί. Δεν προλαβαίνουν να κατεβάσουν τα στόρια κι αρχίζουμε τα «θα μας πεθάνουν, όλοι βίλες έχτισαν, οι κερατάδες, οι ανάλγητοι, τόσα κερδίζουν, ντροπή, αίσχος, είναι επικίνδυνοι, είναι υποχρεωμένοι, και τι με νοιάζει που τους χρωστάνε λεφτά, να τους βάλουν φυλακή, να τους κλείσουν τα φαρμακεία, να. να.. να..» πάει η απεργία.

Απεργούν οι αγρότες, βγάζουν στους δρόμους τρακτέρ. Δεν προλαβαίνει να πατήσει η πρώτη ρόδα στο δρόμο κι αρχίζουμε τα «οι δρόμοι είναι δικοί μας, εμείς δεν ερχόμαστε στα χωράφια σας, οι χωριάτες που έφαγαν τις επιδοτήσεις, οι τεμπέληδες, οι άχρηστοι, να παρέμβουν τα ΜΑΤ, η Ελλάδα δεν είναι νησιωτική χώρα είναι ηπειρωτική, τα λαμόγια, ο τουρισμός μας, να τους καεί η σοδιά, να.. να… να….» πάει η κινητοποίηση.

Τελικά σε αυτή τη χώρα οι μόνοι που μπορούν να απεργήσουν με την άδεια της κοινωνίας είναι οι άνεργοι. Όμως ακόμη και τότε είμαι βέβαιος ότι θα βγει ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον Αργύρη Ντινόπουλο και θα απαιτήσουν να παρακρατηθεί από το επίδομα ανεργίας το ποσό που αντιστοιχούσε στις ημέρες απεργίας των ανέργων.



Αυτή είναι η κατάσταση. Αυτός ο λαός είναι η χαρά του μεγάρου Μαξίμου. Η χαρά της κάθε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Να δείτε που σε λίγο καιρό θα μας νοικιάζουν ως λαό σε χώρες που θέλουν να μπουν στο Μνημόνιο χωρίς διαμαρτυρίες και φασαρίες. Αυτοί είμαστε. Κι εσύ μου μιλάς για επανάσταση, ξεσηκωμό και απεργίες διαρκείας. Πόσο, μα πόσο ρομαντικός μπορεί να είσαι;

ΠΗΓΗ

Υπό "κατάρρευση" η σήραγγα Τυμφρηστού;

 
Σε κίνδυνο τα διερχόμενα αυτοκίνητα από την σήραγγα Τυμφρηστού. Επείγον έγγραφο της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων στις τοπικές Αρχές Φθιώτιδας. Ποιες οι τραγικές ελλείψεις σε συστήματα πυρασφάλειας και όχι μόνο.

Έγγραφο - σοκ στις αρμόδιες τοπικές αρχές Φθιώτιδας απέστειλε η Διοικητική Αρχή Σηράγγων, σύμφωνα με το οποίο η σήραγγα Τυμφρηστού κινδυνεύει με "κυριολεκτική" κατάρρευση, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών που μετακινούνται καθημερινά.
Το έγγραφο - φωτιά:
Από την έκθεση ελέγχου της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων (ΔΑΣ) που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης Μεταφορών & Δικτύων, που πραγματοποιήθηκε την 9/3/12 από τριμελή επιτροπή αυτής, στη σήραγγα Tυμφρηστού, παρουσία στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Αναδόχου συντήρησης και λειτουργίας της σήραγγας προκύπτουν σοβαρά θέματα ασφαλείας.
Κατ' αρχήν μετά τη συνταξιοδότηση του κου Καρβέλη δεν υπάρχει Αρμόδιος Ασφαλείας από την πλευρά της του Διαχειριστή της Σήραγγας (ΔΤΥ/ΠΣΕ) ο οποίος έχει και την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια λειτουργίας της σήραγγας. Σύμφωνα και με το ΠΔ230/2007 όπως αναφέρεται στην Έκθεση κατά την περίοδο του ελέγχου, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει Φάκελος Ασφαλείας αυτός δεν είχε συνταχθεί γιατί όπως δήλωσαν τα αρμόδια στελέχη της ΔΤΥ/ΠΣΕ δεν υπήρχε η απαραίτητη πίστωση για την σύνταξή του.
Οι Ελεγκτές στην έκθεσή τους αναφέρουν ότι όπως διαπίστωσαν δεν πραγματοποιείται προληπτική συντήρηση αλλά κατασταλτική με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα 100% ανά πάσα στιγμή του εξοπλισμού λειτουργίας, ελέγχου και ασφαλείας συνθήκη κρίσιμη για την ασφάλεια των χρηστών της σήραγγας. Οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες στάθηκαν ιδιαίτερα στη γήρανση του υφιστάμενου εξοπλισμού μηχανολογικού και ηλεκτρονικού, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καταγεγραμένη συντήρηση αυτών στα 15 χρόνια λειτουργίας του.
Επιγραμματικά οι υπεύθυνοι της ΔΑΣ σημείωσαν τα εξής σημαντικά προβλήματα:
• Ελλιπής σήμανση κατάστασης της σήραγγας και αποτροπής εισόδου σε αυτή από την πλευρά της εισόδου από Λαμία.
• Μη ορθή λειτουργία του πυροσβεστικού συγκροτήματος λόγω έλλειψης νερού αφού κατά τη δοκιμή που πραγματοποίησαν δεν κατάφερε να φτάσει στην απαραίτητη πίεση ασφαλούς λειτουργίας.
• Ανεπάρκεια του προσωπικού στη διαδικασία διασφάλισης – χειροκίνητα – ασφαλούς παροχής νερού στο εν λόγω συγκρότημα
• Μη αυτοματοποιημένη λειτουργία του φωτισμού (ανυπαρξία σημάτων στο κέντρο ελέγχου)
• Μη αυτοματοποιημένη λειτουργία του αερισμού (ανυπαρξία σημάτων στο κέντρο ελέγχου)
• Σύστημα πυρανίχνευσης σε εσφαλμένη λειτουργία και μη αποδεδειγμένα συντηρημένο
• Πυροσβεστήρες χωρίς πιστοποιητικό αναγόμωσης
• Μη αποδεδειγμένα συντηρημένα τηλέφωνα SOS (εν λειτουργία παρ'όλα αυτά)
• Μη αποδεδειγμένα συντηρημένο κλειστό σύστημα παρακολούθησης κίνησης
• Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος – συντήρηση στον υποσταθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα 15 χρόνια λειτουργίας αυτής.
• Αναξιόπιστο UPS αφού δεν βρέθηκε κανένα παραστατικό αγοράς για να διαπιστωθεί ο χρόνος ζωής των μπαταριών.
• Ελλιπής χρήση και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του λογισμικού παρακολούθησης του εξοπλισμού




Πηγή: lamiastar.gr

Αναβάθμιση TAXISnet, εξυπηρέτηση φορολογουμένων από οποιαδήποτε ΔΟΥ


Αναβάθμιση  TAXISnet, εξυπηρέτηση φορολογουμένων από οποιαδήποτε ΔΟΥ 

Εκσυχρονισμό και αναβάθμιση του συστήματος ΤΑΧΙS που λειτουργεί σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω εγγράφου που διαβιβάστηκε στη Βουλή από υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη. Με αφορμή σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο υφυπουργός απαντά μέσω του εγγράφου πως «το νέο ΤΑΧΙS λειτουργεί με καινούργια κεντρικοποιημένη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ θα εγκαταλειφθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιανδήποτε ΔΟΥ με τον ίδιο τρόπο, αφού όλες θα έχουν πρόσβαση στα κεντρικά μητρώα και τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου»

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», ο κ. Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά ένα νέο πακέτο υπηρεσιών στις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν:

- Την πληρωμή όλων των οφειλών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο φορολογούμενος μπορεί να αναζητεί τις οφειλές του στο διαδίκτυο και να εκτυπώνει τον απαραίτητο κωδικό για πληρωμή στην τράπεζα.

- Την πληρωμή οφειλών με χρήση πιστωτικών καρτών και χρεώσεων λογαριασμών μέσω του TAXISnet.

- Την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που αφορούν ποικίλες περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

- Την παρουσίαση πιστοποιημένου φορολογικού ημερολογίου σε κάθε φορολογούμενο για να λαμβάνει γνώση των μελλοντικών του φορολογικών υποχρεώσεων.

- Την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετάβασης στις ΔΟΥ για την προμήθεια παραβόλων.

- Την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων.

Τέλος, ο υφυπουργός, αναφερόμενος στον συντελεστή ΦΠΑ, δηλώνει ότι «ιδιαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση, επανεξετάζονται στο πλαίσιο της επικείμενης θέσπισης νέου φορολογικού πλαισίου σε συνδυασμό πάντα με το κόστος των επιπτώσεων στα Δημόσια έσοδα».

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Προτάσεις και Αποτελέσματα ψηφοφορίας των οδηγών της ΕΘΕΛ


Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 1835 οδηγοί, παραθέτουμε παρακάτω τις προτάσεις που τέθηκαν προς ψηφοφορία και τα αποτελέσματα:

1η Πρόταση:
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
Εξουσιοδότηση του ΔΣ, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 31-1-2013 και Γενική Συνέλευση εν αναμονή των εξελίξεων ως τις 14-2-2013 καταλυτική ημερομηνία.

2η Πρόταση:
ΕΑΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ ΟΣΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Καμιά εξουσιοδότηση στο ΔΣ, συνέχιση των απεργιών Τετάρτη 30-1-2013, Πέμπτη 31-1-2013, Παρασκευή 1-2-2013 Γενική Συνέλευση.

3η Πρόταση:
ΔΑΣ
Αύριο στη δουλειά για να αφοπλιστεί η απειλή της επίταξης
48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή και Γενική Συνέλευση, με θέμα: Συνέχιση του αγώνα και μορφές του

4η Πρόταση:
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Εξουσιοδότηση του ΔΣ
Συμμέτοχη στην 24ωρη της Πέμπτης και απόφαση για Γενική Συνέλευση που θα οριστεί από το ΔΣ σε σύντομο χρονικό διάστημα

5η Πρόταση:
ΑΜ 6505
α) Εξουσιοδότηση στο ΔΣ για διάλογο με το Υπουργείο και τη Διοίκηση για ολοκληρωμένη πρόταση μέχρι την ΚΥΡΙΑΚΗ για ΣΣΕ και μισθό

β)Γενική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ, παρουσίαση της πρότασης και νέα απόφαση για μορφή κινητοποιήσεων ή όχι.

γ)Ενημέρωση πολιτών για την εργασία μας (συνθήκες-ωράρια κλπ)

δ)Ενημέρωση στα ΜΜΕ με πληρωμένες καταχωρήσεις

ε)Άρση της απεργίας μέχρι την Κυριακή, εκτός των απεργιών του συντονιστικού

στ)Λήψη απόφασης για καταστατική συνέλευση μετά το πέρας των κινητοποιήσεων (π.χ. 10 μέρες μετά)

ΕΛΑΒΑΝ:

1η Πρόταση:  758   ψήφους

2η Πρόταση:  428   ψήφους

3η Πρόταση:  586   ψήφους

Για 40 διαδηλωτές του ΙΓΜΕ, τέσσερις κλούβες ΜΑΤ - Βίντεο από τη σημερινή διαμαρτυρία


 
Βίντεο από τη σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ για τις εφεδρείες, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενδεικτική της αντίληψης της κυβέρνησης για την "περιφρούρηση της νομιμότητας" ήταν η πολυπληθής παρουσία των ΜΑΤ.






Βέλγιο: Σφοδρές συγκρούσεις χαλυβουργών με την αστυνομία

 
Με χρήση δακρυγόνων και ισχυρών αντλιών ύδατος η αστυνομία του Βελγίου προσπάθησε να απωθήσεις τους διαδηλωτές - εργαζόμενους της χαλυβουργικής βιομηχανίας ArcelorMittal που διαδήλωσαν στη νότια πόλη Ναμίρ κατά του αναγγελθέντος κλεισίματος μέρους των εγκαταστάσεων της γιγάντιας χαλυβουργίας που εδρεύει στη Λιέγη.
Όπως μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί από την αστυνομία σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βαλλονίας.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ισχυρών αντλιών ύδατος, ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πέτρες που είχαν αποσπάσει από το πλακόστρωτο. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια συμπλοκών.Οι εργαζόμενοι της ArcelorMittal, οι οποίοι ήταν 1.500 με 2.000 σύμφωνα με το Belga, απωθήθηκαν στη συνέχεια διά της βίας από τις δυνάμεις της τάξης.

Οι εργαζόμενοι της ArcelorMittal στη Λιέγη είχαν ψηφίσει τη Δευτέρα να επιστρέψουν στις εργασίες τους την Τετάρτη, αποφασίζοντας παράλληλα μια σειρά δράσεων για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο ενός τμήματος της χαλυβουργικής εγκατάστασης, αρχίζοντας σήμερα από τη Ναμίρ.

Συνέντευξη στο left.gr: Τα 'σύγχρονα ορυχεία' του μετρό και οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων

 
Συνέντευξη για την απεργία των εργαζομένων στο μετρό

Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας συζητά με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλο. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό μιλά για τις συνθήκες εργασίας (αποκαλεί τη δουλειά στο μετρό ως «τα σύγχρονα ορυχεία»), τις «εργασιακές ασθένειες» που πλήττουν τους εργαζόμενους. 

Μας αποκαλύπτει τις πραγματικές αποδοχές του μέσου εργαζόμενου στο μετρό, οι οποίες απέχουν παρασάγγες από τις διατυμπανισμένες από τους γκεμπελίσκους των ΜΜΕ «υψηλές αποδοχές μιας εργατικής αριστοκρατίας».


Ακόμα, μας λέει τη γνώμη του, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στις ακροδεξιές πολιτικές επιστράτευσης της κυβέρνησης. Τις προσπάθειες συντονισμού διάφορων σωματείων εργαζομένων για συλλογική δράση και αντιμετώπιση των εξοντωτικών επιλογών κυβέρνησης-αφεντικών. Δείτε, αυτήν την πραγματικά ενδιαφέρουσα, περίπου εικοσάλεπτη μικρή συνέντευξη.