EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Βόμβα» στα ακίνητα - Με μηδενικό αφορολόγητο το νέο Τέλος Πηγή: «Βόμβα» στα ακίνητα - Με μηδενικό αφορολόγητο το νέο Τέλος



 

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούσε η διακομματική το τρίτο σενάριο για τη φορολόγηση των ακινήτων, αλλά καθώς έφτασε η ώρα των τελικών (;) αποφάσεων, το συρτάρι άνοιξε και αποκάλυψε ότι και τα τρία κόμματα συζητάνε το ενδεχόμενο το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων να επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ, δηλαδή η νέα κλίμακα να μη προβλέπει αφορολόγητο!

Αν και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ήπιο σε σχέση με την επιβάρυνση που προκύπτει από το ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή το αποκαλούμενο χαράτσι της ΔΕΗ, δεν παύει να προκαλεί ίλιγγο ότι ακόμα και για περιουσίες (;;;) των 50.000 ευρώ, στη καλλίτερη περίπτωση θα προκύπτει φόρος 250 ευρώ. Κι αυτό εάν τελικά «περπατήσει» η εισήγηση για πρώτο συντελεστή 0,005%, γιατί εάν δεν βγαίνουν τα νούμερα, τότε και ο συντελεστής και ο φόρος, θα πάρουν τον ανήφορο.

Σε εκκρεμότητα παραμένει, επίσης, ο τρόπος υπολογισμού της αξίας των αγροτεμαχίων, τα οποία ούτως ή άλλως θα περάσουν από το «μαχαίρι» της εφορίας. Εάν εφαρμόζονταν οι ειδικές προσαυξήσεις που προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία π.χ. για τα αρδευόμενα ή για τα παραθαλάσσια αγροτεμάχια, τότε οι επιβαρύνσεις θα ήταν ασύλληπτες και έτσι τα τρία κόμματα με το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τη δυνατότητα είτε κάποιου αφορολογήτου είτε μειωμένων συντελεστών προσαύξησης.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαβουλεύσεων δεν αποκλείεται να καταλήξει στον. κάλαθο των αχρήστων, εάν η Τρόικα αποφανθεί ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα δεν είναι το κατάλληλο. Με βάση τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, η κλίμακα του Ενιαίου Τέλους για τα φυσικά πρόσωπα μπορεί να αποδώσει περίπου 1 δις ευρώ, άλλα 650 εκατ. ευρώ μπορούν να εξασφαλιστούν από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και άλλα 350 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των ακινήτων των νομικών προσώπων, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο δεν ξεπερνά τα 2 δις ευρώ έναντι των 3 δις ευρώ που απαιτεί ο Προϋπολογισμός.

Για να ξεπεράσει τη «τρύπα» του 1 δις ευρώ το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να επικαλεστεί τις «ουρές» των φόρων ακίνητης περιουσίας των προηγούμενων ετών, ωστόσο εάν η Τρόικα αποφανθεί ότι αυτό καλύπτει μόνο το 2013 και δεν διασφαλίζονται οι στόχοι για τα επόμενα έτη, τότε τα σενάρια που εξετάζονται τώρα είναι πολύ πιθανόν να γίνουν ακόμα πιο «σκληρά».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Συγκλονιστικό βίντεο - Ντοκουμέντο! Έτσι ελέγχουν τον πλανήτη οι Μασώνοι!

 
«Οι περισσότεροι Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι και Αρχηγοί Κρατών είναι Μασώνοι», παραδέχονται ευθαρσώς οι ίδιοι:


http://www.apocalypsejohn.com

«ΚLARINA BOYRANA»: Το μόνο παράνομο σε μια απεργία είναι να την κηρύσσεις παράνομη

Ο νομιμόφρων Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, απεργεί μόνο αν του το επιτρέψουν η κυβέρνηση, και τα αφεντικά του. Και την επομένη τους ευχαριστεί ταπεινά για την κατανόηση.

Για να ξεμπερδεύουμε: Παράνομο είναι το να κρίνεις μια απεργία παράνομη. Και παράλογο το να γίνεται απεργία με τη σύμφωνη γνώμη του κράτους. Ναι, ας' το μην μπεις στον κόπο να μου διαβάσεις τη νομοθεσία για το πότε μια απεργία κρίνεται παράνομη και καταχρηστική. Το έχω κάνει το μάθημά μου και έχω γελάσει όσο δε φαντάζεσαι. Ειδικά με την παράγραφο που λέει «η άσκηση του απεργιακού δικαιώματος να μην υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός του δικαιώματος να μη συνδέεται με παράνομες πράξεις». Σε ποιο κράτος ακριβώς; Σε ένα κράτος δεκάδων παράνομων και αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων κατά των εργατικών δικαιωμάτων στο όνομα της κρίσης ποιος θα ορίσει το νόμιμο ή το παράνομο; Το ίδιο το παράνομο κράτος; Αυτό μου θυμίζει το άλλο ανέκδοτο, με τις εξεταστικές επιτροπές στη βουλή, όπου οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι καλούνται να επιλέξουν ποιοι από αυτούς θα γνωμοδοτήσουν για το αν είναι κατηγορούμενοι.
Ποια είναι τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και ποια είναι τα χρηστά ήθη; Ούτε με το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε φουλ ένταση, ο αδικημένος, ο βασανισμένος δεν μπορεί να αποκτήσει τόσο καλή πίστη απέναντι στον δυνάστη του. Όσο για τα χρηστά ήθη, φαντάζομαι πως εννοούν ότι οι πουτάνες απαγορεύεται δια νόμου να απεργούν. Τι γίνεται όμως από τη στιγμή που όλοι μας μέσα στον εργασιακό μεσαίωνα έχουμε γίνει πουτάνες; (με όλο το σεβασμό στην συμπαθέστατη μου τάξη των εργαζόμενων στο εμπόριο του σεξ, κοριτσιών και αγοριών).
Έχει κι άλλη πλακατζίδικη παράγραφο. Που λέει πως η απεργία είναι καταχρηστική όταν υπάρχει «προφανής ή μη δυσαναλογία μεταξύ της ζημιάς της επιχείρησης και της αναμενόμενης ωφέλειας των απεργών». Πρώτο αστείο το «προφανής ή μη». Επομένως μπορεί και να είναι μη προφανής. Κι αφού είναι μη προφανής, πως αποδεικνύεται το δεδομένο της; Δεύτερο αστείο, η δυσαναλογία μεταξύ της ζημιάς της επιχείρησης και της ωφέλειας των απεργών». Μα κούκλα μου γλυκιά, και χρόνια ολόκληρα να ζημιώσει ο εργάτης απεργός τον επιχειρηματία, δεν πρόκειται να έρθει στα ίσια του με αιώνες εκμετάλλευσης και υπερκέρδους από τον επιχειρηματία εις βάρος του εργαζόμενου.
Αυτό δεν είναι νομοθεσία, αυτό είναι το εγχειρίδιο του καλού ζώου, συνταγμένο και ψηφισμένο από αυτόν που θέλει το ζώο στο μαντρί. Το επόμενο στάδιο θα είναι να μας πούνε, ότι η απεργία είναι νόμιμη μόνο αν σε αυτό συμφωνεί ο εργοδότης. Που πάνω κάτω αυτό σου λένε ούτως ή άλλως. Υπάρχουν κι άλλες παγίδες για το πότε είναι νόμιμη μια απεργία. Όπως «η προειδοποίηση του εργοδότη 24 ώρες πριν». Έτσι κάνουν οι πολιτισμένοι άνθρωποι σου λέει. Καλείς το αφεντικό σου για δείπνο στο σπίτι, και πάνω στο γλυκό και λίγο πριν σου πηδήξει τη γυναίκα του λες «καλέ μου άρχοντα, εμείς μεθαύριο λέμε να κάνουμε μια απεργία, για να πάμε και βόλτα στην εξοχή οπότε κάνε κι εσύ τα κουμάντα σου με κανά ανασφάλιστο αλλοδαπό να βγει η δουλειά.» Με αυτόν τον τρόπο και το αφεντικό σου όταν είναι να σε απολύσει θα σε σεβαστεί και δε θα σου το πει, μισή ώρα πριν σε διώξει με κλωτσιές και με τους σεκιούριτι να σου απαγορεύουν να μπεις στο γραφείο σου. Φαντάζομαι.
Μια απεργία για να είναι νόμιμη συνεχίζει ο μέγας νομοθέτης, προϋποθέτει την ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας και την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Ποιων βασικών αναγκών ρε καραμήτρο; Εδώ το κοινωνικό σύνολο αυτοκτονεί ομαδικά ψωμολυσσώντας ακριβώς γιατί δεν μπορεί να καλύψει τις εντελώς του βασικές ανάγκες, που είναι η τροφή, η στέγαση και η υγειονομική περίθαλψη. Αλλά αυτό είναι νόμιμο έτσι; Ενώ το να απεργήσει για να καλυφθούν αυτές του οι ανάγκες, παράνομο.
Που ακριβώς ακούστηκε απεργία που να μη δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή ομαλότητα και την παραγωγικότητα; Μα συγγνώμη, αυτό ακριβώς είναι το νόημα της απεργίας. Μου θυμίζει αυτή η λογική, κάτι γριές θεούσες της εκκλησίας, που ενώ παίρνουν 300 ευρώ για σύνταξη και τους συντηρεί αν έχουν, το παιδί τους, διαμαρτύρονται γι αυτούς τους «σιχαμένους τους απεργούς τους χαραμοφάηδες που πάλι μπάχαλο τα έκαναν και δεν έχει σήμερα συγκοινωνία και τηλεόραση, κράτος είναι αυτό, μωρέ ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται». Γριά, κοίτα εσύ με τα 300 ευρώ που παίρνεις μη βρεθείς μόλις ψοφήσεις σε κανά ομαδικό λάκο άθαφτη και άκλαφτη και αύριο μεθαύριο θα έχει πάλι λεωφορείο. Ούτως ή άλλως με αυτά και με εκείνα, τον Παπαδόπουλο κοντά είσαι να τον ξαναφέρεις με τα χαρακτηριστικά του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής στην εξουσία.
Είναι εξωφρενικό και ενδεικτικό της ψυχοπαθολογίας ενός ολόκληρου λαού, που υποφέρει και δοκιμάζεται, και δεν έχει να καλύψει τα απαραίτητα του, να τον βλέπεις να αγανακτεί όταν μία κατηγορία εργαζομένων απεργεί για αυτά ακριβώς τα απαραίτητα. Και για το πιο απαραίτητο όλων, την αξιοπρέπεια. Είναι εξωφρενικό και ενδεικτικό ενός λαού που αγκαλιάζει πλέον την αναξιοπρέπεια σαν σύμβολο και οικόσημο, με τη ζέση που ο γερολαδάς μαυραγορίτης αγκάλιαζε στο κελάρι του μανάβικου του τα φαγητά όταν όλο το υπόλοιπο χωριό πεινούσε.
Έτσι για την ιστορία, πριν πολλά πολλά χρόνια, το 1886 αν θυμάμαι καλά, η Αμερικάνικη Ομοσπονδία Εργασίας, αποφάσισε να γίνουν κινητοποιήσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των Η.Π.Α. με βασικό τους αίτημα, «8 ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση, οκτώ ώρες ύπνο». Η διαδήλωση τους βάφτηκε με αίμα και εκείνη και τις επόμενες μέρες, από τις αστυνομικές δυνάμεις, με επακόλουθο δίκες παρωδία που κατέληξαν σε απαγχονισμούς. Η μέρα εκείνη του 1886, ήταν η 1η Μαϊου. 127 χρόνια μετά, το αιματοβαμμένα κεκτημένο εργατικό δικαίωμα της 8ωρης εργασίας, μοιάζει με ανέκδοτο μιας πολύ παλιάς εποχής, η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στις κρατικές δυνάμεις καταστολής, να τερματίσουν μια απεργία που δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και την πρωτομαγιά τρέχουμε ανέμελοι όλοι μας στους αγρούς, εκμεταλλευόμενοι την αργία, για να φτιάξουμε στεφάνι και να γιορτάσουμε την άνοιξη. Μέσα στον πιο βαθύ χειμώνα της ζωής μας

Ξάδελφος Τσοχατζόπουλου: Απαλλάξτε με και θα μιλήσω


 

Μέσω υπομνήματος ο ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας ζητά να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής και στη συνέχεια εκείνος θα δεχθεί να μιλήσει και να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με το Εθνος ο κ. Ζήγρας που ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού και φέρεται να γνωρίζει τι συνέβη με τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων TORM1 υποστηρίζει πως η εξέταση του ως μάρτυρα κατά τη δίκη που θα ανοίξει κατά των συγκατηγορουμένων του, θα ήταν πολύ σημαντική.«Αυτή όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα στο παρόν στάδιο».

www.iefimerida.gr

Τελικά ποιος κλείνει τους δρόμους οι αγρότες; Δεν νομίζω.

 
Τελικά ποιος κλείνει τους δρόμους οι αγρότες; Δεν νομίζω.

Θέσεις «μάχης» λαμβάνουν οι αγρότες, με τα τρακτέρ τους να βρίσκονται παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει προσεκτικά το μέτωπο που άνοιξαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, επιχειρώντας «μπλόκα» σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.



Τα μπλόκα και τα ΜΑΤ

Εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Αθήνας πριν από τον κόμβο της Νίκαιας και την ίδια ώρα τα ΜΑΤ βρίσκονται σε πολύ κοντινό σημείο.






Τη Δευτέρα οι αγρότες με τα τρακτέρ που πλησίασαν στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα σταμάτησαν μπροστά στο μπλόκο που είχαν στήσει διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δεν άφηναν να τα παρατάξουν κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.



Αυτήν την ώρα βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Αθήνας και αναμένεται πλέον να συσκεφθούν εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Λόγω των κινητοποιήσεων η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έθεσε σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα, από τις 13.45 το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και την ίδια ώρα σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ.

Παράλληλα, οι αγρότες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα τηρούν στάση αναμονής, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εάν τελικά αποβούν άκαρπες οι συναντήσεις που πραγματοποιεί η 13μελής επιτροπή του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου τους στην Αθήνα με προέδρους των κομμάτων. Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, ενώ στις Σέρρες περισσότερα από 30 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας.



http://www.zougla.gr

Καταγγέλλει την εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ

Καταγγέλλει την εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ  
Ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου καταγγέλλει την συγκυβέρνηση που έβγαλε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, προχώρησε στην επίταξη των απεργών και έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ.

Με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απαντά η κυβέρνηση σε όποιον αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική, σε όποιον παλεύει για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια. Οι δυνάμεις καταστολής, οι αποφάσεις των δικαστηρίων, η βρώμικη επίθεση από τα  ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων αξιοποιούνται για να συκοφαντηθούν και τσακιστούν οι αγώνες των εργαζομένων.

Δε θα τους περάσει! Απέναντι τους πρέπει να βρουν τον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα του λαϊκού κινήματος, κάθε εργαζόμενου, φοιτητή και σπουδαστή.

Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για φθηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες είναι και δική μας υπόθεση.
Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού και όχι των πολυεθνικών.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ να τσακίσουν στην πράξη την επίταξη.  Οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου να μη φοβηθούν από τέτοιες αποφάσεις. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο. Να προετοιμάσουν ως πρώτη γερή απάντηση σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ την απεργία στα μέσα Φλεβάρη για τη διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Τελείωσε η ψηφοφορία των οδηγών της ΕΘΕΛ


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των οδηγών της ΕΘΕΛ, (παρ' όλο που κάποια site και blogs φρόντισαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα). Σε λίγο ξεκινάει η καταμέτρηση.

Παρακολουθούμε τη διαδικασία από κοντά και θα σας ενημερώσουμε για το τελικό αποτέλεσμα

ΠΝΟ: Ζητά την ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπ. Ναυτιλίας


 

Την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», ζήτησε σήμερα εκ νέου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που έχει εξαγγείλει προειδοποιητική 48ωρη απεργία, από την Πέμπτη στις 6 π.μ έως το Σάββατο στις 6 π.μ.
Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και των Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων, στις ομιλίες τους είπαν ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις και να μην κάνουν βήμα πίσω, όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους στα εργασιακά.

Σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επίσχεση εργασίας από Έλληνες ναυτικούς, σε επτά πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ οι απλήρωτες οφειλές φθάνουν έως και τους 7 μήνες.

Ο πρόεδρος των θαλαμηπόλων, Γιάννης Φραγκουλίδης, είπε ότι το ξενοδοχειακό προσωπικό των πλοίων είναι ο κλάδος που θίγεται περισσότερο από όλους και έκανε λόγο για ανεργία της τάξης του 65% στους ναυτικούς αυτής της κατηγορίας, αυτή τη στιγμή.
Σημειώνεται ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας έχει δοθεί ήδη στα κόμματα της συγκυβέρνησης, που σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν έχουν διατυπώσει τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου αυτό να κατατεθεί στη Βουλή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τη μορφή κυλιόμενων 48ωρων, κάτι όμως που θα πρέπει να αποφασίσει σε ψηφοφορία της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ την προσεχή Παρασκευή.

Στη διάρκεια της απεργίας, που θα είναι σε πανελλαδικό επίπεδο, θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης σχεδόν σε όλα τα λιμάνια, ενώ την Πέμπτη στις 10:30 θα γίνει συγκέντρωση έξω απο το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον Άγιο Διονύσιο.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΝΟ είναι το εξής:
* Άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου
* Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς
* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων
* Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας
* Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της ακτοπλοΐας
* Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και ανταπόκριση του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο για τον οποίον ιδρύθηκε
* Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Μας πήραν χαμπάρι: Σταμάτησε η απεργία στα τρόλεϊ εξαιτίας ενός τηλεοπτικού σόου


Πρωινή εκπομπή επιστρατεύτηκε για να λήξει η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για να δείτε την εκπομπή επιλέξτε http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=3h_p_cyn_le%24_e_u%3d

Το σκηνικό στήθηκε στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ. Εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στο 149:00 για λίγο και κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΟΣΥ στο 176:00-195:00.

Αν και ένας από τους εργαζόμενους έθεσε θέμα απόσυρσης της επίταξης των εργαζομένων στο μετρό, στη συνέχεια ξεχάστηκε και είδαμε ένα διάλογο ηλιθίων, οι μεν εργαζόμενοι να λένε “σταματάμε την απεργία τώρα αν κληθούμε για διάλογο για τη συλλογική σύμβαση εργασίας”, ο δε πρόεδρος να λέει”τα συζητάμε όλα εκτός από ενιαίο μισθολόγιο”.

Το τσίρκο συνεχίστηκε με τον πρόεδρο του ΟΣΥ να επαναλαμβάνει μαγκιόρικες προειδοποιήσεις περί χρόνου που τελειώνει-την ώρα που όλα τα ΜΜΕ διαδίδουν σήμερα πως θα επιταχθούν και εκείνοι-ενώ οι εργαζόμενοι απαντούσαν στερεότυπα την παραπάνω φράση. Ακολούθησε διάλογος ηλιθίων περί ανακοίνωσης που δεν επιδόθηκε και άλλης ανακοίνωσης που ξεχάστηκε.

Σημασία έχει πως αμέσως μετά την εκπομπή σταμάτησαν όλοι την απεργία.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό αμέσως είναι η λειτουργία των λέξεων, ο πρόεδρος του ΟΣΥ δεν συζητάει για μισθούς καν, ενώ οι συνδικαλιστές θέλουν να συζητήσουν για μισθούς, ο μεν το λέει “οτιδήποτε εκτός ενιαίου μισθολογίου” οι δε “σύμβαση εργασίας”.

Στην ουσία πρόκειται για στημένο διάλογο!

Από την Παρασκευή, συνδικαλησταράδες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ παρακαλάνε να επιστρατευτούν για να λήξει το θέμα,αφού κάθε διάλογος με τη διοίκηση θα έρθει σε αδιέξοδο και νέες κινητοποιήσεις.

Επειδή όμως είναι εκτεθειμένοι στα σωματεία βρήκαν αυτό το παιδικό τηλεοπτικό σόου για να λήξει η κινητοποίηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός που όσοι σταμάτησαν το έκαναν με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων κι όχι μέσα από συνελεύσεις εργαζομένων.


Τα παραμύθια της Σαμαράς...


Για το εξωτικό Κατάρ αναχώρησε σήμερα η κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον πρωθυπουργό για να πείσει τους άραβες επενδυτές να ρίξουν ζεστά ριάλια στην ελληνική αγορά.

Η αποστολή είναι πλήρως προετοιμασμένη και θα παρουσιάσει στους βεζύριδες και στους πασάδες ένα ολοκληρωμένο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με αισθησιακούς χορούς της...

κοιλιάς, χορούς της δουλείας, χορούς και πανηγύρια γενικότερα μιας και τα τελευταία είναι και αυτά που προσδιορίζουν πιο εύστοχα την ελληνική κυβέρνηση.

Θα ακολουθήσει ανάγνωση ανατολίτικων παραμυθιών σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με ατμοσφαιρικό φωτισμό από τον μαίτρ του είδους κ. Σαμαρά, ο οποίος στην προσπάθεια του να σαγηνέψει τους επενδυτές θα χρησιμοποιήσει και το κρυφό του όπλο, αυτό του λάγνου βλέμματος που απέκτησε ύστερα από την εγχείρηση στο μάτι.

Η εκδήλωση θα λήξει με στριπτίζ του υπουργού κ. Χατζηδάκη προς τέρψιν και ψυχαγωγία θαμώνων του παλατιού, το οποίο συμβολίζει και την απογύμνωση των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν επιβληθεί στο ελλαδιστάν.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά και οι τουρμπανοφόροι πετρελαιάδες αρνηθούν να ενδώσουν στην προσφορά, η ελληνική αποστολή σε συνεργασία με τον υπουργό καταστολής κ. Δένδια θα προβούν σε επίταξη των επενδυτών.

Παράταση ισχύος δελτίων ελευθέρας μετακίνησης Α.με.Α.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Σ.Θ., λαμβάνοντας υπόψη του και το υπ’ αριθμ. Α.29/Φ.11/Γ.Π.οικ1934/89/23.01.2013 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αποφάσισε ομόφωνα την επέκταση της παράτασης της ισχύος των χορηγηθέντων κατά το έτος 2012 (Β’ εξάμηνο) δελτίων – κουπονιών ελεύθερης μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία (Α.με Α.), η οποία αρχικά είχε παραταθεί έως 31.01.2013, έως και 28.02.2013.


Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη

Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη.

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια του ΟΣΕ που ματαιώνονται είναι:

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου


Δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 500 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα)
Το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη-Δίκαια).
Δρομολόγιο 2536 Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών.
Δρομολόγια 743 και IC 85 (Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Φλώρινα-Θεσσαλονίκη)
Δρομολόγια 3593–3592 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα– Θεσσαλονίκης)
Δρομολόγια 2576 και 2577 (Λάρισα-Βόλος-Λάρισα)Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των τουριστικών τρένων στις διαδρομές Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό.

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα οι αμαξοστοιχίες 500 και 501 θα κινηθούν χωρίς τα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ματαιώνονται:


Το δρομολόγιο 1681 (Αλεξανδρούπολη–Δίκαια)
Το δρομολόγιο IC 82 (Φλώρινα–Θεσσαλονίκη)
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια του ΟΣΕ που ματαιώνονται είναι:

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

Δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 500 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα)
Το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη-Δίκαια).
Δρομολόγιο 2536 Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών.
Δρομολόγια 743 και IC 85 (Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Φλώρινα-Θεσσαλονίκη)
Δρομολόγια 3593–3592 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα– Θεσσαλονίκης)
Δρομολόγια 2576 και 2577 (Λάρισα-Βόλος-Λάρισα)

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των τουριστικών τρένων στις διαδρομές Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό.

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα οι αμαξοστοιχίες 500 και 501 θα κινηθούν χωρίς τα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ματαιώνονται:

Το δρομολόγιο 1681 (Αλεξανδρούπολη–Δίκαια)
Το δρομολόγιο IC 82 (Φλώρινα–Θεσσαλονίκη)

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

ΕΝΤΕΚΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ...

Με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», παραβάσεις του ΚΟΚ και του νόμου περί «βεγγαλικών» παραπέμπονται στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, 11 άτομα ηλικίας από 15 έως 51 ετών...

Μεταξύ των συλληφθέντων για τα μεσημεριανά επεισόδια στο σταθμό διοδίων Αιγινίου βρίσκονται δύο αντιδήμαρχοι και τρεις εκπαιδευτικοί.
Οι κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, που αντιδρούν στη λειτουργία τους σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποίησαν κοντά στα διόδια αποφάσισαν να παραβρεθούν αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι στα δικαστήρια και στις τρεις το μεσημέρι και πάλι στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, ενώ την Τετάρτη θα επιδιώξουν συνάντηση στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία. Το πρωί παραβρέθηκαν στο σημείο, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.
Το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, απώθησαν κάνοντας «περιορισμένη χρήση δακρυγόνων» τους διαδηλωτές, προκειμένου να επιτραπεί σε υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας να λειτουργήσουν τα διόδια. Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές στο σταθμό διοδίων κατέλαβαν την ΠΑΘΕ, ενώ «στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ξύλινα κοντάρια, μία πέτρα και δέκα χρησιμοποιημένοι πυρσοί».
Αργά το απόγευμα αποχώρησαν από τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς και οι υπάλληλοι των διοδίων πλέον τα λειτουργούν κανονικά. Οι κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο προγραμματίζουν νέα συνάντηση αύριο Τρίτη στις δύο το μεσημέρι στο παλιό δημαρχείο της Λεπτοκαρυάς για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Μια κυβέρνηση με πυγμή!


 

Βρέθηκε η κυβέρνηση που θα δείξει την αποφασιστικότητα και την πυγμή της για την εφαρμογή των νόμων.
Κανείς φυσικά δε φαντάζεται ότι θα γίνουμε από τη μια μέρα στην άλλη πολιτισμένη χώρα. Ούτε ότι θα αποκτήσουμε τυφλή δικαιοσύνη. Ούτε ότι θα εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι παντού και πάντα. Εχουμε μάθει πια σαν λαός ότι αυτά είναι για τους άλλους και δεν αφορούν εμάς. Εμάς μας αφορά ο μισθός μας, η σύνταξη του μπαμπά (από 
την οποία ζούμε τρεις οικογένειες), η τιμή του αγροτικού πετρελαίου, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων, το καινούργιο dvd της Πετρούλας και οι δυνατότητες του ολοκαίνουργιου i-phone 14. Δε θα λυθούν όλα τα θέματα της Ελληνικής δικαιοσύνης ταυτόχρονα τώρα, ούτε είμαστε εμείς αυτοί που θα τα λύσουμε. Αυτά θα τα λύσουν άλλοι. Θα τα λύσει η κυβέρνηση. Και θα τα λύσει με πυγμή. Το έγραψε και το Βήμα. "Ο λαός θέλει αποφασιστικότητα και πυγμή". Διότι αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τα λιγοστά που του απέμειναν. Μετά την πυγμή θα λύσουμε και τα μη-επείγοντα θέματα.

Αυτό είναι λοιπόν το σημαντικό. Επίδειξη πυγμής. Για να μπορούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα τραίνα όσοι έχουν ακόμα δουλειές, όσα λεφτά και να παίρνουν, τους φτάνουν δεν τους φτάνουν, και να κοιτάζουν από το παράθυρο με τις ξύλινες μούρες τους αυτούς που δεν έχουν δουλειά και περιφέρονται σαν τα ζόμπι στο δρόμο. Χρειάζεται πυγμή για να απομακρυνθούν οι εξαθλιωμένοι Ελληνες που διαμαρτύρονται και να μπορέσει επιτέλους ο καταστηματάρχης να πουλήσει τα ρημάδια του χωρίς να βρέχει πέτρες. Τα άλλα όλα, όπως π.χ. η υποθήκευση της Ελλάδας από μια συμμορία αλητών σαν να είναι οικόπεδο, ή το γεγονός ότι στο οικόπεδο αυτό πλέον οι νόμοι εκδίδονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με παράκαμψη της Βουλής, ή το γεγονός ότι ο κάθε παπάρας μπορεί να βγαίνει στην τηλεόραση και να προσβάλει έναν ολόκληρο λαό και να μην τιμωρείται, ή το γεγονός ότι μπορεί ένας διορισμένος υπουργός οικοπέδου να δηλώνει δημόσια ότι δε θα σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων και παρ' όλα αυτά να μη συλλαμβάνεται, ή το γεγονός ότι σήμερα, αν δεν έχεις χρήματα για παράβολα και δικηγόρους δεν μπορείς να κάνεις μήνυση σε κάποιον που σε αδικεί και άλλα πάρα πολλά τέτοια ήσσονος σημασίας παρόμοια προβλήματα, θα λυθούν αργότερα, αφού η κυβάρνηση δείξει την πυγμή της και ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε επιτέλους σε αυτή τη χώρα μια κυβέρνηση αποφασισμένη να δείξει πυγμή. Δεν έχει σημασία που θα δείξει την πυγμή της. Θα τη δείξει πάνω στους αγρότες, θα τη δείξει πάνω στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, θα τη δείξει παντού και σε όλους; Αυτή θα το αποφασίσει. Και φαίνεται αποφασισμένη να δείξει τόση πυγμή, που θα εφαρμόσει όποιους νόμους γουστάρει, σε όποιον και όποτε της γουστάρει. Κι αν οι νόμοι σταθούν εμπόδιο στην πυγμή της, αυτή θα τους αλλάξει. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Και αυτό είναι το σημαντικό. Διότι έτσι εξασφαλίζεται η ευημερία του Ελληνικού λαού. Εξασφαλίζεται ο μισθουλάκος του υπαλληλίσκου, η συνταξούλα του παπούλη, η δουλίτσα του εμποράκου και η απομακρυνσούλα των ανεπιθύμητων.

Α ρε ένδοξε Ελληνικέ λαέ. Πόσοι και πόσοι καρμήριδες δε ζηλεύουν την τύχη σου. Πόσοι και πόσοι δε θα θέλανε κι αυτοί να είχανε μια κυβέρνηση σαν τη δική σου, μια κυβέρνηση με πυγμή.

Υ.Γ.
Κι αν είσαι κανένας από εκείνους τους αχάριστους που δεν τους ενδιαφέρει ο μισθός και η σύνταξη και η τιμή του αγροτικού πετρελαίου, και είσαι από εκείνο το είδος των γκρινιάρηδων που φωνάζουν συνεχώς ότι ξεπουλιέται η πατρίδα τους και θέλουνε λέει να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους και άλλα τέτοια ρομαντικά, τράβα στο Μαραθώνα την πρωτομαγιά με τους άλλους τρελούς και κάνε μας τη χάρη.

Εμείς οι λογικοί θέλουμε αποφασιστικότητα και πυγμή.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία


ΦΩΤΟ-λίγο πριν τις κάλπες
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία , μετά από μια συνεδρίαση περίπου τεσσάρων ωρών, αποφάσισε να στήσει κάλπες, προκειμένου οι πάνω από 4.000 οδηγοί να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο προτάσεις.
Οι προτάσεις είναι οι εξής:
1. Να βγουν αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, όπως ήδη είχαν εξαγγείλει και να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.
2.Να βγουν αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Επίσης να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Λεωνίδας Σκούλος, «ότι και να συμβεί, θα πρέπει από αυτή την αίθουσα να βγούμε ενωμένοι».
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται αργά το απόγευμα.

Ψηφοφορία για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων στην πρώην ΕΘΕΛ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Γενική Συνέλευση των οδηγών της ΕΘΕΛ, μετά από μια μαραθώνια συζήτηση, δεν κατέληξαν σε απόφαση και αυτή την ώρα αναμένονται να στηθούν κάλπες, προκείμενου οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν μια εκ των τριών προτάσεων που υπάρχουν.

Η τρεις προτάσεις που υπάρχουν είναι οι εξής:
α)Πρόταση ΔΑΣ, να βγουν τα λεωφορεία αύριο για δουλειά και προκήρυξη 48ωρης απεργίας για Πέμπτη-Παρασκευή με Γενική Συνέλευση

β)Πρόταση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, για αναστολή κινητοποιήσεων και εξουσιοδότηση στο ΔΣ και Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουάριου

γ)Πρόταση των ανεξάρτητων παρατάξεων για συνέχιση των κινητοποιήσεων και Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Φεβρουάριου

Σελίδες ντροπής...

 
Τόλμα να δεις τι είχες… Ξύπνα να δεις που σε κατάντησαν… Κι αν βρεις το κουράγιο συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχη για το μέλλον που σου επιφυλάσσουν οι Εφιάλτες. Με την ανοχή σου ξεφτιλισμένη κοινωνία, γράφεις σελίδες ντροπής από κοινού με τους προσκυνημένους «καταλληλότερους» και μη. Εκείνοι σκαρώνουν τις επικεφαλίδες με το ραγιαδισμό τους, κι εσύ γεμίζεις τις σελίδες με το αίμα σου και τα ονειρα των παιδιών σου…


Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή στο ηρώο του αίσχους ο κατάλογος των δολοφονημένων να έχει ξεπεράσει ήδη τις 3.500, και την ίδια στιγμή ούτε ένας φονιάς να μην έχει οδηγηθεί σε δίκη και σε τιμωρία παραδειγματική, γι αυτό το μαζικό έγκλημα…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή μια συμμορία προσκυνημένων που δήλωσε όρκο πίστης, αιώνιας αφοσίωσης και υποταγής στα προστάγματα της κατοχής, να συμπεριφέρεται ως κοινός διαρρήκτης που εισβάλει στα σπίτια των πολιτών, αρπάζει ότι βρει και στο τέλος παραδίδει και τα ίδια τα σπίτια ως λάφυρο ξεπεσμού και ταπείνωσης στο κατοχικό σουλτανάτο…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή ο ελεεινός πρωτομάστορας του Καστελόριζου, αυτός ο αδίστακτος εφιάλτης που πρόδωσε τη χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, και αντί να συλληφθεί και να εκτελεστεί παραδειγματικά ως ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης απέναντι σ αυτό το λαό που ταπείνωσε, αυτός να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εισπράττει με πρόσχημα τις «διαλέξεις» του το ακριβοπληρωμένο τίμημα της εθνικής προδοσίας…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή και προσβολή ανεπίτρεπτη, αλλά και η πλέον άθλια ασέλγεια μπροστά στα βλέμματα παιδιών με συμπτώματα ασιτίας, να επιμένουν τα δουλικά ΜΜΕ να βγάζουν στα παράθυρα του αίσχους, πολιτικές καρικατούρες των Αδωνιδών και λοιπών πολιτικών σαλταδόρων που τολμούν να ειρωνεύονται και να απαξιώνουν με τρόπο προκλητικό το δράμα ενός ολόκληρου λαού, προφασιζόμενοι πως «σώζουν» μια πατρίδα που παραδίδουν καθημερινά και το τελευταίο ίχνος της εθνικής της αξιοπρέπειας ως φόρο υποτέλειας στο κατοχικό σουλτανάτο…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Ντροπή και πρόκληση μαζί να υποκρίνεστε όλοι εσείς που πρόθυμα σκύψατε το κεφάλι υπογράφοντας δηλώσεις ταπείνωσης, να επιχειρείτε σήμερα να πείσετε την κοινωνία των δυστυχισμένων – αν και προκλητικά αφελών συμπολιτών μας – πως μπορείτε εσείς να σηκώσετε ψηλά τη σημαία της περηφάνιας μιας πατρίδας που βγάλατε  στο σφυρί, από την αξιοπρέπειά της μέχρι και τις βέρες των πολιτών της…

Είναι όμως ντροπή και για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Να σου έχουν τσακίσει την ελπίδα…
Να σου έχουν ταπεινώσει τη οικογένεια και την προσωπικότητα…
Να σε παρατάνε γυμνή, ξεβράκωτη από περηφάνια και αξιοπρέπεια στα παγωμένα σπίτια σου και στους παγωμένους δρόμους…
Να σε ταπεινώνουν μπροστά στ αθώα βλέμματα των πεινασμένων σου παιδιών…
Να έχουν το θράσος να βιάζουν ακόμη και την οργή σου αναγκάζοντάς σε να τη στέψεις όχι απέναντι σε κείνους που σε ατίμασαν, αλλά απέναντι στο γείτονά σου που τολμά να σηκώσει κεφάλι υπερηφάνειας για να διεκδικήσει τα δικά σου δίκια και τη δική σου αξιοπρέπεια…

Είναι ντροπή και για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Που αντί να τολμήσεις να σταθείς όρθια απέναντι σ όλους αυτούς που δε δίστασαν να σε ταπεινώσουν, εσύ συνεχίζεις σκυφτή… φοβισμένη… και ανήμπορη… να επιλέγεις το «καταλληλότερο» ανδρείκελο για να σε καταδυναστεύει.

Είναι ντροπή για την εκκλησία που δε σε ενέπνευσε να ξεσηκωθείς και να εκδικηθείς τους προσκυνημένους εφιάλτες…
Ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα που δεν τόλμησε ν σηκώσει ψηλά τη σημαία των αξιών σου και να σε καλέσει σε καθολική αφύπνιση…
Ντροπή ακόμη και για κείνους που φιλοδοξούν να πολιτογραφούνται ηγέτες σου, ενώ το μόνο για το οποίο είναι τελικά ικανοί, είναι να αρκεστούν στο ρόλο του παρατηρητή της οργής σου…

Είναι ντροπή για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Να περιμένεις από τους Νενέκους που κατέβασαν τα σώβρακα ακόμη και στους εντεταλμένους υπαλλήλους της κατοχής, να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της πατρίδας σου και της αξιοπρέπειάς σου.

Πόσο ακόμη θα πρέπει να σε ταπεινώσουν για να πεις «ως εδώ»;
Πόσοι ακόμη θα πρέπει να σε προδώσουν για να αποφασίσεις πως η μοίρα σου δεν μπορεί πλέον να είναι υποθηκευμένη στα πολιτικά εκτροφεία του δωσιλογισμού και της εθνικής προδοσίας;
Για πόσο ακόμη θα πρέπει να σε σέρνουν στο βούρκο της απόλυτης ταπείνωσης για να συνειδητοποιήσεις πως τα παιδιά σου δικαιούνται να είναι περήφανα για έναν περήφανο γονιό, και ότι δεν είναι υποχρεωμένα να βλέπουν στη θέση του γονιού τους ένα ταπεινωμένο ερπετό να σέρνεται στη λάσπη των προσκυνημένων;

Τι άλλο σου έμεινε πια που φοβάσαι να μη το χάσεις για να ξεσηκωθείς;
Ποια γαμημένη ελπίδα έχεις εναποθέσει στους αδίστακτους υποκριτές που κάθε φορά που μιλούν για «σωτηρία» της πατρίδας, αυτό που επιχειρούν είναι να συγκαλύψουν πίσω από έναν τσαλακωμένο φερετζέ μια ακόμη κορυφαία εθνική προδοσία.

Τόλμα να δεις τι είχες… Ξύπνα να δεις που σε κατάντησαν… Κι αν βρεις το κουράγιο συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχη για το μέλλον που σου επιφυλάσσουν οι Εφιάλτες.

Με την ανοχή σου ξεφτιλισμένη κοινωνία, γράφεις σελίδες ντροπής από κοινού με τους προσκυνημένους «καταλληλότερους» και μη.

Εκείνοι σκαρώνουν τις επικεφαλίδες με το ραγιαδισμό τους, κι εσύ γεμίζεις τις σελίδες με το αίμα σου και τα ονειρα των παιδιών σου…
 

Οδηγούν στην κοινωνική έκρηξη, επειδή το χάος είναι ο στόχος τους



 

Ο πολλαπλασιαστής της δυστυχίας

Κάπως... αργά ανακάλυψε ο επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ τον λάθος υπολογισμό του «δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή»: αντί κάθε ευρώ περικοπής των πρωτογενών δαπανών του κράτους να επιφέρει 0,7% ύφεση, επέφερε υπερδιπλάσια, ύψους 1,7 ευρώ, με αποτέλεσμα μια εσωτερική υποτίμηση άνευ προηγουμένου για ανεπτυγμένη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα εν καιρώ ειρήνης.

Γιατί την ανακάλυψε... «αργά»; Διότι, πέρα από την οφθαλμοφανή οικονομική και κοινωνική καταστροφή, το πρόγραμμα της τρόικας – του ΔΝΤ και, κυρίως, της ευρωζώνης, η οποία επιμένει σε αυτό παρότι το Ταμείο ζητεί την αναθεώρησή του – έχει επιφέρει ταχύτατη και δραματική απαξίωση του συνόλου των αξιών, η οποία δεν αντανακλάται μόνο στην απαξίωση της εργασίας, αλλά και στις τραγικά χαμηλές αποτιμήσεις της εκποιούμενης εθνικής περιουσίας.

Και ο οικονομικός κατήφορος, εξ αιτίας της επιμονής της ευρωζώνης στην εφαρμογή του προγράμματος «δημοσιονομικής προσαρμογής», δεν έχει τελειωμό.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η νέα έκθεση της Citigroup, η οποία προβλέπει νέα επιδείνωση του ελληνικού εκτροχιασμού, με ύφεση 6,5% το 2013 (6,1% το 2012) και επιπλέον συρρίκνωση κατά 11,5% του ΑΕΠ το 2014! Ως εκ τούτου, λέει η τράπεζα, χωρίς ένα μεγάλο «κούρεμα» του χρέους – με ζημία της ευρωζώνης αυτή τη φορά – η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι βέβαιη. Δηλαδή, το μνημόνιο που θα μας κρατούσε εντός του ευρώ είναι αυτό που μας οδηγεί στην έξοδο.

Θα ήταν λοιπόν ορθό να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επισήμανση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στο Νταβός, ο οποίος σημείωσε μιλώντας για την Ελλάδα: «Πιστεύω ότι στόχος μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορείς να προβλέψεις εάν κάποια χώρα θέλει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Νομίζω ότι θα πρέπει να δίνεται αυτή η δυνατότητα».

Απώλεια ελέγχου

Κατόπιν τούτων ακούγονται εντελώς παράταιροι οι πολιτικοί και μιντιακοί «πανηγυρισμοί» περί ανάκτησης της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, περί ανάκαμψης κ.λπ. Η οδυνηρή πραγματικότητα διαρκώς επιδεινώνεται και η οικονομία δεν παύει να είναι το ναρκοπέδιο πάνω στο οποίο εξακολουθεί να πατάει – εντελώς απρόσεκτα – η συγκυβέρνηση.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της την επόμενη περίοδο, πέρα από τα σκληρά οικονομικά μέτρα που αναμένονται προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες δημοσιονομικές τρύπες, θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι κοινωνικές αντιδράσεις. Η κυβερνητική γραμμή θα είναι αυταρχική, όπως έδειξε η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες με τη γελοία επίκληση λόγων «δημόσιας υγείας», η οποία συνιστά παράβαση του Συντάγματος και της κοινής λογικής.

Μετά την ισοπέδωση των μισθών, των συντάξεων, της ασφάλισης και των εργασιακών συμβάσεων, ήρθε η ώρα και των απεργιών.

Η κυβερνητική λογική – και η μιντιακή, η οποία τη συνοδεύει και τη συμπληρώνει – χαρακτηρίζει τα δικαιώματα, με κορυφαίο αυτό της απεργίας, «αυταρχισμό», «πραξικόπημα» και «συντεχνιασμό».

Η σκληρή πραγματικότητα όμως παραμένει – και επιμένει. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν παραπάνω μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη στο μνημονιακό αδιέξοδο και ότι ο «μονόδρομος», τον οποίο συνεχώς επικαλείται, είναι απλώς ο δικός της μονόδρομος προς την πολιτική απαξίωση.

● Είναι ίσως εύκολο να κατεβάζεις τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ απέναντι σε μια κοινωνία που διαδηλώνει ή σε απεργούς οι οποίοι κινητοποιούνται κάθε φορά αποκομμένοι από τους άλλους κλάδους εργαζομένων.

● Είναι επίσης εύκολο να παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με τα καλάσνικοφ, τα γκαζάκια, τις κατσαρόλες και τις μαϊμού συλλήψεις.

● Είναι προσωρινά εύκολο να χαρακτηρίζεις, με τέτοια μιντιακή δύναμη πυρός, την αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρικτή της τρομοκρατίας και της «ανομίας», αλλά αυτή η βαλίτσα δεν μπορεί να πάει μακριά διότι κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός και καταγέλαστος – αν δεν είσαι ήδη.

● Είναι όμως πολύ δύσκολο να καταλύεις τους θεσμούς, να ευτελίζεις το σύνταγμα, να παρεμβαίνεις «νουθετώντας» τη Δικαιοσύνη και να την απαξιώνεις όταν δεν σου κάνει τα κέφια, να καταργείς τη Βουλή νομοθετώντας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, να μετατρέπεις τη χώρα σου σε αποικία χρέους και την ίδια ώρα να κλαψουρίζεις, να διαμαρτύρεσαι ή να καταγγέλλεις την «ανομία» και την έλλειψη εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στους θεσμούς που εσύ ο ίδιος καταρρακώνεις.

Στην πραγματικότητα η συγκυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού δεν μπορεί να σταθεί επί μακρόν ακροβατώντας πάνω στο τεντωμένο σχοινί της λαϊκής εξαθλίωσης, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να παραγάγει ένα πολιτικό «ατύχημα». Ακόμη περισσότερο όταν ξέρεις πως, με διαλυμένο και ξεπουλημένο τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, με αποδυναμωμένη την κοινωνική συνοχή, με υπερσυσσωρευμένη την οργή, μια κοινωνική έκρηξη θα μπορούσε να αποβεί ελάχιστα πολιτική και ενδεχομένως ανεξέλεγκτη.

Η βίαιη καταπάτηση και κατάργηση δικαιωμάτων, η επιλογή να διατηρηθεί η κοινωνία όχι μόνο φτωχή, αλλά και γονατισμένη, ίσως να προσφέρει πρόσκαιρες και αμφίβολες πολιτικές «νίκες», αλλά ενέχει τεράστιο ρίσκο. Η βία φέρνει βία. Και ο κοινωνικός πολλαπλασιαστής της δυστυχίας, τον οποίο δεν υπολογίζει η τρόικα εσωτερικού, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, τον οποίο απέτυχε να υπολογίσει σωστά η τρόικα εξωτερικού.

 Γράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος

Βάλτε για πειραματόζωο την… μάνα σας



 

Ζούμε ημέρες απολύτου σχιζοφρένειας. Κάθε υπουργός οικονομικών “πιάνει” τον ταύρο από τα κέρατα και κάνει τους υπολογισμούς του. Τι διάολο οικονομολόγοι είμαστε με πτυχία και περγαμηνές. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι να το φάρμακο, η λύση. Αλλά έχουμε πολλά “κακά” σπυριά να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα την τρόικα (δύσκολο), το κοινοβούλιο (ίσως), τον λαό (ποιος τον υπολογίζει αυτόν). Χρειάζεται επομένως και ένα άλλο προσόν αυτό του Προκρούστη!

Μπαίνει λοιπόν πάνω στο κρεβάτι όχι η οικονομία αλλά ο λαός. Αυτός φταίει για όλα, αυτός θέλει “εκπαίδευση” αυτός θα πληρώσει. Και αρχίζουν τα πειράματα, τα σφίξε, ξεσφίξε, τράβα, πίεσε και από κάτω ένα τενεκεδάκι. Που θα πάει, θα του πέσουν τα κέρματα. Γι αυτά είναι κατά βάση όλο το παραλήρημα κι ο βιασμός.

Και μεγαλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει από το πετρέλαιο θέρμανσης. Το γέμισαν ειδικούς φόρους και το βάφτισαν “εξίσωση”. Και να το θαύμα 1,4ευρώ το λίτρο. Και μην πάτε σε καυστήρες και τέτοια αλλά στην απλή σομπίτσα της γριούλας εκεί στα ψηλά με τους μόνιμα αυτή την εποχή βαθμούς στο μηδέν, για να μην πάω ψηλότερα. Θέλει ένα μπετονάκι δέκα λίτρα την ημέρα για να ζεστάνει έναν χώρο στα δέκα τετραγωνικά. Δηλαδή 300λίτρα πετρελαίου τον μήνα. Δηλαδή 420ευρώ!

420 ευρώ τον μήνα για να ζεσταθεί σε μια καμαρούλα. Και ‘δω έρχεται, καμάρι μου οικονομολόγε, το πρόβλημα που ζητάει επειγόντως λύση. Πως θα πάρει το πετρέλαιο με τα 330ευρώ σύνταξη που της δίνεται τον μήνα; Ας την βάλουμε στην κάψουλα να ξυπνήσει μόλις ανέβει η θερμοκρασία στους 22βαθμούς. Έτσι θα μηδενίσουμε τα άλλα έξοδα. Στην ουσία τίποτε δεν μηδενίζεται όσο υπάρχουν πάγια και… ΕΡΤ. Αναλογιστείτε τι πληρώνουν οι πεθαμένοι μέσω ΔΕΗ στα νεκροταφεία.

Εδώ πάει και η συνταγή του Προκρούστη πάνε όλα. Το ίδιο πρόβλημα με την φλογέρα. Πως θα μπουν εννέα τρύπες σε μία.

Θαύμα παιδάκι ‘μ!. Θαύμα!

Ξέρετε την ιστορία με τον πίθηκο που περνάει το χέρι στο κλουβί και αρπάζει την μπανάνα. Μετά, δυστυχώς, το χέρι δεν περνάει από τα κάγκελα. Η λύση είναι μία και απλή. Ανοίγεις το χέρι και το βγάζεις χωρίς μπανάνα.

Εκεί ανάμεσα στα μεταπτυχιακά δεν βάζετε σαν προσόν και καμιά συζήτηση με τον μπάρμπα-Βαγγέλη τον ψιλικατζή να σας το πει αυτό με πολύ απλά λόγια. Αφού δεν “βγαίνει” η γριούλα θα κόψει ή σε καλύτερη περίπτωση θα περιορίσει αισθητά την κατανάλωση (ο Προκρούστης που λέγαμε). Αλλά επειδή πάλι δεν θα βγει, μπαίνεις εσύ καμάρι μου, σαϊνι μου.

Απέτυχε παταγωδώς η πολιτική σου της εξίσωσης, αφού από τα προβλεπόμενα 500εκατ. εισπράξατε μόλις τα 43εκατ.! 70% κάτω η κατανάλωση. Και μαζί με τα δικά σου ανείσπραχτα έσοδα κλείνουν την δουλειά τους και διανομείς πετρελαίου. Παράπλευρες θα μου πεις. Έ, ‘σείς που σπουδάσατε στην πέραν κοινωνία του χρήματος το θεωρείτε δεδομένο και άρα ψυχρή αντιμετώπιση σαν…αριθμούς.

Δεν ξέρω αν είναι πείραμα αλλά ο άνθρωπος ζει σε κάποια θερμοκρασία. Αν θέλετε να δείτε πως τα καταφέρνουν οι Εσκιμώοι και επιβιώνουν σε τέτοια ακραία φαινόμενα βάλτε για πειραματόζωο την… μάνα σας. Όχι την δική μου!

 Γράφει ο Αρίσταρχος 
Πηγή: Αἰέν ἀριστεύειν

Η εξαφάνιση της ελληνικής αστικής τάξης


 

Η μεστή περιεχομένου ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Ν. Πέντζου και η ανάπτυξη χωρίς ελληνικές επιχειρήσεις

Από την μεστή περιεχομένου ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Ν. Πέντζου -αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε εχθές η Voria.gr- υπήρξε μια αποστροφή, η οποία μας έδωσε το έναυσμα για το σημερινό σημείωμα.

Είπε ο κ. Ν. Πέντζος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: «Προκλήσεις για την Οικονομία και την Ανάπτυξη το 2013» στη Θεσσαλονίκη, ότι δεν μπορούμε ν’ ακούμε όλοι την λέξη ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, ρευστότητα, και στην πραγματικότητα όποια απόφαση λαμβάνεται, να δημιουργεί πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας.

Και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Τρόικας, για την πολιτική λιτότητας που επιτάσσει, σημείωσε πως μέτρα όπως η αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο, τα τέλη κυκλοφορίας, η αύξηση στην ενέργεια, που αποδεικνύεται ότι δεν δημιουργούν κανένα δημοσιονομικό όφελος, τουναντίον δημιουργούν πρόβλημα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξακολουθούν να ισχύουν.

Αναρωτήθηκε δε, κι εδώ είναι το σημαντικό: «Μήπως οι εταίροι μας θέλουν ανάπτυξη χωρίς ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις; Πώς αλλιώς μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε όλ’ αυτά που συμβαίνουν. Απόδειξη η τεράστια ύφεση που βιώνουμε», είπε.

Ευθέως και χωρίς περιστροφές ο υπογραφόμενος πολλές φορές έδωσε κατηγορηματική απάντηση. Ναι, δεν θέλουν ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων. Όχι οι εταίροι. Αυτοί είναι απλώς όργανα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Πέντζος γνωρίζει την απάντηση, και απλώς το ερώτημά του ήταν ρητορικό. Διότι -ιδίως κατά την τελευταία 30ετία- οι αποφάσεις που υποχρεωνόμαστε να λάβουμε, έχουν ως σταθερό στόχο την εξάλειψη των ελληνικών επιχειρήσεων. Άλλοτε με εξαγορά τους από επιχειρηματικούς κολοσσούς της αλλοδαπής -είτε διότι το τίμημα είναι ελκυστικό, είτε εξ ανάγκης-, άλλοτε πάλι με την επιδοτούμενη απομάκρυνση από το ελληνικό έδαφος.

Στον κλάδο της γεωργίας αυτό φαίνεται περισσότερο καθαρά. Υποτίθεται, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί «εσωτερική αγορά», όπου οι οικονομίες θα αλληλοσυμπληρώνονται. Όμως, η Ε.Ε. με δικές της αποφάσεις έχει κατακλυσθεί από ξένα προϊόντα που οδηγούν σε υποβάθμιση τις οικονομίες των χωρών-μελών της. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνικό, απλώς στην Ελλάδα υπήρχαν οι πλέον πρόθυμοι να μη αντισταθούν, είτε επειδή δεν αντελήφθησαν τι συμβαίνει, είτε επειδή τους απασχολεί μόνον η προσωπική τους ανέλιξη.

Θα έπρεπε ο επιχειρηματικός κόσμος να δει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις και να αναρωτηθεί κι αυτός, όπως ο κ. Πέντζος: «Πώς συμβαίνει, όποια απόφαση λαμβάνεται, να δημιουργεί πρόβλημα στις επιχειρήσεις»; Τα τυχαία γεγονότα στην πολιτική είναι ελάχιστα. Και όταν συμβαίνουν, πάντα οι ισχυροί έχουν εναλλακτικά σενάρια για να προβούν σε διορθώσεις, σε ό,τι παρεκκλίνει από τον σχεδιασμό.

Τα πράγματα είναι ολοφάνερα. Ακόμη και σε μικρές λεπτομέρειες. Μου έλεγε ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, πως πρέπει να μελετηθεί το φαινόμενο, οι μεγάλες ταραχές που προξενεί ο περιθωριακός χώρος, συμβαίνουν πάντα κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς. Αν πει κάποιος ότι μ’ αυτό θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κοινό, που είναι πολυπληθέστερο από αυτό κατά τις αργίες, δεν ισχύει, αφού την δημοσιότητα την επιτυγχάνουν μέσω των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.

Υποτίθεται, ότι όσοι προξενούν ταραχές, παλεύουν τον «καπιταλισμό και τις πολυεθνικές». Όμως, οι πολυεθνικές βρίσκονται μακριά από τους χώρους των επεισοδίων. Οι «μικροί» επιχειρηματίες υφίστανται τις ανυπολόγιστες ζημιές.

Ας πούμε επί τέλους τα πράγματα με το όνομά τους.

Τελειώνουν την αστική τάξη.

Ο πόλεμος κατά της ιδιοκτησίας, αποτελεί ένα επί πλέον επιχείρημα υπέρ όσων υποστηρίζουμε. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι εκεί εστιάζεται το πρόβλημα, πώς θα το επιλύσουμε;


Γράφει ο Μακεδών
Πηγή: Βόρεια

Απίστευτο: Οι τράπεζες παρακρατούν ακόμη και το επίδομα ανεργίας



 

 Είσαι άνεργος; Αν ναι, μάλλον δεν έχεις και πολλά δικαιώματα...

Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά στην Ελλάδα του 2013.

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην οποία καταγγέλει ότι οι τράπεζες παρακρατούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Εθνική Τράπεζα «εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από άνεργους οφειλέτες». Αυτή η απίστευτη τακτική συμβαίνει χωρίς φυσικά οι κάτοχοι των λογαριασμών να έχουν συμφωνήσει σε αυτό.

Άλλωστε πως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αφού από αυτό και μόνο αυτό το επίδομα περιμένουν να επιβιώσουν...

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

Καλό θα ήταν οι τράπεζες να ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για τα "μεγάλα κεφάλια" που τους χρωστούν εκατομμύρια και όχι να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα τους άνεργους πολίτες.


Πηγή: Newsbomb

Οι Anonymous χτύπησαν ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ


anonymous1 Οι Anonymous χτύπησαν ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ  

Χακτιβιστές-μέλη των Anonymous έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το δίκτυο ABC news.
Στο διαδικτυακό μανιφέστο που ανήρτησαν στο ίντερνετ, οι Anonymous ζήτησαν την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στις ΗΠΑ και ελεύθερη πρόσβαση<…>
στην ενημέρωση.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μακροσκελής ανακοίνωση των Anonymous μοιάζει με προηγούμενες, τις οποίες έχουν αναρτήσει κατά καιρούς, σε διάφορες κρατικές ιστοσελίδες, στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον προσφάτως εκλιπόντα ‘Ααρον Σουόρτζ, συνιδρυτή του Reddit και ενός εκ των ανθρώπων που εφηύραν το σύστημα RSS, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών. Ο «γκουρού του ίντερνετ», όπως ήταν ένα από τα προσωνύμια του Σουόρτζ, κατηγορείτο για ηλεκτρονική απάτη και κινδύνευε, εάν τελικώς καταδικαζόταν, με ποινή φυλάκισης 35 ετών.
Σύμφωνα με τους κατήγορους, ο Σουόρτζ είχε υποκλέψει χιλιάδες επιστημονικά και ακαδημαϊκά ψηφιακά αρχεία από το ΜΙΤ.
Κατά τους Anonymous, ο Σουόρτζ αυτοκτόνησε «για να μην αναγκαστεί να παίξει σε ένα παιχνίδι διεστραμμένης και παραμορφωμένης δικαιοσύνης, όπου ήταν καταδικασμένος να χάσει».

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Στο 50% του βασικού μισθού η προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο


 Αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, με τις «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του υπουργείου Οικονομικών».
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει «προσωρινή» σύνταξη για έξι μήνες, με το 50% του βασικού μισθού τον οποίον ελάμβαναν στις 30 Οκτωβρίου 2011, για τους πολιτικούς υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν στο εξής από το Δημόσιο, με την ελπίδα ότι στο διάστημα αυτό θα «βγει» η «κανονική» τους σύνταξη.

Τι προβλέπεται για τους αδρανείς λογαριασμούς
Σύμφωνα με άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τραπεζικοί λογαριασμοί οι οποίοι παραμένουν ανενεργοί και αδρανείς τα τελευταία 20 χρόνια θα κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου.

Οι τράπεζες θα υποχρεούνται να ενημερώνουν εγγράφως τους πελάτες τους για την ύπαρξη καταθετικών λογαριασμών που βρίσκονται σε ακινησία επί 20ετία πριν τα χρήματά τους αποδοθούν υπέρ του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα διάταξη, οι τράπεζες οφείλουν να αποστείλουν επιστολές- ειδοποιητήρια σε όσους πελάτες τους διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δεν εμφανίζουν καμία κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια.

Με τις επιστολές αυτές, οι κάτοχοι των αδρανών λογαριασμών θα καλούνται να τους «κινήσουν» και θα προειδοποιούνται ότι εφόσον δεν προχωρήσουν σε καμία κίνηση, τότε τα χρήματά τους θα κατασχεθούν υπέρ του Δημοσίου, όπως θα προβλέπει η νέα νομοθεσία για τις αδρανείς καταθέσεις.
e-go.gr

ΔΕΗ: Ενημέρωση και υποβολή αιτήσεων για το ΚΟΤ


 

Τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) λειτουργεί στη ΔΕΗ.
Πρόκειται για τον αριθμό 210-9298000 (αστικής χρέωσης). Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.00 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και το Σάββατο από τις 7.00 π.μ. έως τις 3 μ.μ..
Οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται επίσης και στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης dei.gr .
Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλουν αίτηση, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:
1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).
3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν-δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.
Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.

ΠΗΓΗ www.naftemporiki.gr