EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι τράπεζες παρακρατούν λεφτά από τη μισθοδοσία μας ! ! ! Ξυπνήστε ! ! !

 
Ενημερωμένος πολίτης, σημαίνει ενεργός πολίτης. Είναι ώρα, λοιπόν, να μάθουμε πώς μπορούμε με λεπτομέρειες και νόμιμα να αντιμετωπίζουμε τις αυθαιρεσίες του ολιγοπωλίου των τραπεζών...
Τώρα που το εισόδημά μας, έχει συρρικνωθεί και οι δόσεις των δανείων δεν έχουν ρυθμιστεί αναλόγως παρ' όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι οι μηνιαίες δόσεις των δανείων δεν....
θα μπορούν να υπερβαίνουν το 30% του εισοδήματός μας, ελάχιστες είναι οι τράπεζες που συμμορφώνονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προτείνει ο Νόμος Κατσέλη.
Τι συμβαίνει όμως πραγματικά και πώς μας κοροϊδεύουν

Ο δανειολήπτης, πηγαίνει στην τράπεζα για να μειώσει την δόση του. Η τράπεζα, προκειμένου να το αποδεχτεί αυτό, τον οδηγεί σε νέο αδιέξοδο βάζοντάς τον να υπογράψει ουσιαστικά καινούριες συμβάσεις με αυξημένο μάλιστα επιτόκιο έναντι του παλαιού ενώ ζητά επιπλέον υποθήκες και εγγυητές. Στην ουσία, δεχόμενος τα παραπάνω υποκύπτοντας στον "εκβιασμό" της ο δανειολήπτης υπογράφει νέα σύμβαση δανείου καταργώντας στην ουσία την παλιά υποθηκεύοντας μάλιστα το μέλλον του και ίσως και το μέλλον των παιδιών του. Για παράδειγμα, ένα στεγαστικό δάνειο που ίσχυε για 20 χρόνια με επιτόκιο 12% και μηνιαία δόση 800 ευρώ, μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης, γίνεται ένα δάνειο για 40 χρόνια και μηνιαία δόση 400 ευρώ.

Προσοχή! Έτσι υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας και μάλιστα για 2 λόγους:

1) Ίσως σε 20 χρόνια ο δανειολήπτης να μην βρίσκεται πια στη ζωή αναγκάζοντας τα παιδιά του να αποπληρώσουν το δάνειο αυτό .

2) Η αξία του ακινήτου, μετά από τα 20 χρόνια που προστέθηκαν στην δανειακή του σύμβαση, θα έχει πέσει περισσότερο από το μισό.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι δανειστές που αγόρασαν παλιά ακίνητα γιατί σε αυτή την περίπτωση, η παράταση του δανείου δεν τους συμφέρει καθόλου.

Δίκαια θα αναρωτηθούμε τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στη δόση μας. Αν δεν έχουμε στην κατοχή μας άλλο ακίνητο και ο μισθός μας έχει μειωθεί πάνω από το 40% ή έχουμε μείνει άνεργοι, χρήσιμο θα ήταν να ανατρέξουμε στον νόμο Κατσέλη (δείτε εδώ), χωρίς μάλιστα να πληρώσουμε για δικηγόρους καθώς το κράτος ή ο δικηγορικός σύλλογος μας τον παρέχει δωρεάν.

Ποιά μπορεί να είναι η άμυνά μας σε περίπτωση που παρανόμως οι τράπεζες παρακρατού λεφτά από τη μισθοδοσία μας για την εξόφληση των δανείων;

Πρώτα απ' όλα πρέπει να επικοινωνήσουμε με την τράπεζα για να μας δώσει εξηγήσεις και να πληροφορηθούμε αν έχουμε υπογράψει "ανέκκλητη εντολή για μηνιαία χρέωση". Αμέσως πρέπει γραπτώς να την ανακαλέσουμε συμπληρώνοντας αυτό το έντυπο.

Είναι καιρός να διεκδικήσουμε το δίκιο μας συνολικά και να αντιδράσουμε στον ετσιθελισμό των τραπεζών. Άλλωστε, πόσο ηθικό είναι να κρατούν από τον άνεργο το επίδομα του ΟΑΕΔ για να αποπληρώσει το δάνειο του στην Εθνική Τράπεζα, επειδή το επίδομα το πληρώνεται μέσω αυτής; Πόσο ηθικό είναι να συνεχίζουν να μας κρατούν προμήθειες και να υπάρχουν καταχρηστικοί όροι δανείων ενώ οι τράπεζες έχουν καταδικαστεί πολλάκις από τα ελληνικά δικαστήρια. Και τέλος, πόσο ηθικό είναι οι τράπεζες να συνεχίζουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων; Έλληνες, ΞΥΠΝΗΣΤΕ !

Οι μισοί πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους


 

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει είτε να πουλήσει ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστεί για να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research που παρουσιάστηκε σήμερα στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ άλλο ένα 32% δηλώνει ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι.
Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.
Οι δυσκολίες ήταν ήδη εμφανείς από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς στην ερώτηση ποιους φόρους πλήρωσαν τα τελευταία τρία χρόνια, το 9,3 % των ιδιοκτητών δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του τέλους ακινήτων («χαράτσι»), το 8,1% απαντούν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ 2010 και το 5,1% το ΕΤΑΚ του 2009.
Το 5-7%, ανά κατηγορία, έχουν προχωρήσει εξάλλου σε ρυθμίσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ειδικά για το «χαράτσι», το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το πλήρωσαν μεν αλλά με δυσκολία.
Είναι ενδεικτικό ότι το 54% των ιδιοκτητών δεν έχουν εισοδήματα από τα ακίνητά τους και πληρώνουν μόνο φόρους. Επίσης, ένας στους τέσσερις διαθέτει πάνω από το 30% των εσόδων από ενοίκια για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου (έκτακτες εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ) χωρίς να υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πως θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


 
Τη χωρίς εξαίρεση αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που προορίζεται εντός του Φεβρουαρίου. Η καθολικού τύπου διαδικασία θα διεξάγεται σε τρία επίπεδα και θα αρχίσει από φέτος.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες σχεδιάζει σύστημα αξιολόγησης τριών επιπέδων για τους δημοσίους υπαλλήλους, με στόχο να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο εντός του Φεβρουαρίου.
Η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού που θα επιφέρουν σαρωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί κατ' αρχάς στους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι φορείς.
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει σε δύο φάσεις: η πρώτη θα πραγματοποιηθεί άπαξ εντός του 2013, σταδιακά ξεκινώντας από τα υπουργεία, για την καταγραφή των ικανοτήτων των υπαλλήλων και η δεύτερη αναμένεται από το 2014, η οποία θα είναι ετήσια και θα αφορά τη μέτρηση της παραγωγικότητας. Η διαδικασία θα είναι καθολική και δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις. «Όποιος μισθοδοτείται από το Δημόσιο θα αξιολογείται» είναι το σύνθημα του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

1o επίπεδο: Προσωπικός φάκελος

Στόχος της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού δεν θα είναι οι απολύσεις, αλλά η επικαιροποίηση της βάσης της απογραφής με τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τους υπαλλήλους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση του κατάλληλου προσωπικού στα νέα οργανογράμματα. Πτυχία, σεμινάρια και δεξιότητες (χρήση H/Y, γνώσεις ξένων γλάσων, σεμινάρια επιμόρφωσης) θα μπουν στο μικροσκόπιο του ελέγχου, τόσο για τη νομιμότητά τους όσο και για την επικαιροποίησή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρξει ειδική μηχανογραφημένη φόρμα που θα συμπληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με την οποία θα ανανεώνεται η βάση δεδομένων της απογραφής.

2o επίπεδο: «Χαρτογράφηση» ικανοτήτων

Το τελικό επαγγελματικό προφίλ των υπαλλήλων, η «ακτινογραφία» των ικανοτήτων του προσωπικού, θα διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην τοποθέτησή τους καθώς και στη μελλοντική στοχοθεσία που θα έχει που θα έχει ο κάθε υπάλληλος, αφού θα τοποθετείται σε περίγραμμα θέσης που θα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Σε κάθε υπουργείο θα οριστούν υπάλληλοι ως ελεγκτές του παραγόμενου έργου, οι οποίοι θα συμβάλλουν στον προσδιορισμό των ετήσιων στόχων, από την επόμενη χρόνια.

3o επίπεδο: Μέτρηση παραγωγικότητας

Από το 2014 θα ακολουθήσει το τρίτο επίπεδο αξιολόγησης που θα γίνεται ετησίως, για να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα. Η αξιολόγηση θα προσαρμοστεί ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα αναμένεται να αξιοποιηθεί και γραπτό τεστ δεξιοτήτων κατά τα πρότυπα του ΑΣΕΠ. Οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν θα δώσουν εξετάσεις, ενώ διαφορετική μέθοδος αξιολόγησης θα υπάρξει για τους γενικούς διευθυντές ή για εργαζομένους με μεγάλη προϋπηρεσία από τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους στην υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Λάρισα - Βόλος πιο κοντά

Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα  
Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα Είναι η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου - Λάρισας, που θα εξελιχθεί στον προαστιακό του θεσσαλικού κάμπου.
Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δημοπρατείται η αναβάθμιση της γραμμής προκειμένου εν συνεχεία να ακολουθήσει η ηλεκτροκίνηση, έχοντας και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί για το σκοπό αυτό. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα, παρ' ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα της χρηματοδότησης.
Ο περιφερειάρχης
Αυτό επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Θεοφανόπουλο.
Διευκρίνισε ακόμα ότι το δεύτερο τμήμα, που είναι το Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα είναι ένα βήμα μπροστά, καθώς έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα η γραμμή, συνεπώς χρειάζεται μόνο η ηλεκτροκίνησή της. Στο θέμα αυτό, σημείωσε ο περιφερειάρχης, η ΕΡΓΟΣΕ πραγματοποιεί τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, και σε σύντομο χρονικό διάστημα συμφωνήθηκε ότι θα είναι έτοιμη και αυτή η διαδικασία. Για το τμήμα αυτό δεν υπάρχει εγγεγραμμένη χρηματοδότηση, όμως ο κ. Αγοραστός ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ώστε να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης -είτε από το ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους-, αλλά με κυρίαρχο θέμα τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Επιτέλους
«Υστερα από πολλά χρόνια και αγώνες πολλών φορέων, πολλών ανθρώπων, βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ξεκινάει επιτέλους η διαδικασία αναβάθμισης της γραμμής και να ακολουθείται με χρονοδιάγραμμα ο χάρτης των ενεργειών για την ηλεκτροκίνηση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου. Επαναλαμβάνω, εμείς ενδιαφερόμαστε για το σύνολο του θεσσαλικού σιδηροδρόμου» τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Το έργο της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να συμβάλει στη γενική αναβάθμιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου Λάρισας - Βόλου, το οποίο βασίζεται σε συρμούς που κινούνται με ντίζελ.
Η νέα αυτή γραμμή θα ενώνει τις δύο μεγάλες θεσσαλικές πόλεις χωρίς καυσαέριο και στο μισό σχεδόν χρόνο από αυτόν που κάνει σήμερα το συμβατικό τρένο. Το σημαντικότερο όμως για τη βιωσιμότητα της νέας γραμμής αφορά τη συρρίκνωση του κόστους λειτουργίας, το οποίο εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 90%!
«Η αναβαθμισμένη γραμμή θα προσομοιάζει με προαστιακό σιδηρόδρομο, καθώς κάθε ώρα θα υπάρχει ένας συρμός από Λάρισα προς Βόλο και ένας από Βόλο προς Λάρισα, διπλασιάζοντας έτσι τα σημερινά δρομολόγια. Το ίδιο θα συμβεί και με τις αμαξοστοιχίες μεταφοράς εμπορευμάτων, καθώς θα εκτελούνται δύο εμπορικά δρομολόγια ημερησίως, αντί για ένα όπως συμβαίνει σήμερα», εκτίμησε ο διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ, Θανάσης Τριανταφύλλου.

Η "μέθοδος" Παττακού για να λύνει τις απεργίες την εποχή της Χούντας...ΦΟΒΕΡΟ !!!

ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ του, «21η Απριλίου, Ημέραι και Έργα» στην σελίδα 287, ο ανεπανάληπτος Παττακός αποκαλύπτει την συνταγή με την οποία έλυνε τις Απεργίες. Μεταφέρω επί λέξει:
«Εδέχθην το προεδρείον των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση. Ηπείλησαν απεργίαν. Εζήτησα να προσέλθουν μετά του εργοδότου - Ωνάση - και μετά από κοπιώδη συζήτησιν άκαρπον, τους ενέκλεισα εις δωμάτιον του Υπουργείου Εσωτερικών με απαγόρευσιν εξόδου των, μέχρις ότου συμβιβασθούν! Δεν παρήλθε πολλή ώρα και η λύσις ευρέθη.....

http://citypress-gr.blogspot.com

Τα οκτώ μυστήρια του σύμπαντος που δεν μπορεί να λύσει η Επιστήμη

  Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα του σύμπαντος.
Σύμφωνα με το περιοδικό Science αυτά ποικίλουν από το...
μυστήριο της σκοτεινής ύλης, η οποία αποτελεί το 73% των πάντων αλλά ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι τον Ήλιο και γιατί είναι τόσο καυτός.

Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και οι επιστήμονες παραδέχονται πως κάποια από αυτά τα ερωτήματα δεν πρόκειται ίσως να απαντηθούν ποτέ και να παραμείνουν μυστήρια.

Εάν λυθεί κάποιο από τα οκτώ μεγάλα μυστήρια θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις αστρονομικές παρατηρήσεις, εξηγεί ο Robert Coontz.

Το μεγαλύτερο μυστήριο που απασχολεί τους επιστήμονες είναι αυτό της σκοτεινής ύλης. "Μέρος του μυστηρίου είναι ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία ένδειξη για το κατά πόσο θα μπορέσουμε κάποτε να βρούμε μια απάντηση για αυτό", τονίζει ο αστροφυσικός του Ινστιτούτου Max Planck στο Garching της Γερμανίας, Simon White.

Αναλυτικά τα οκτώ μυστήρια που ταλανίζουν τους επιστήμονες

*Η σκοτεινή ενέργεια, η οποία ναι μεν υπάρχει αλλά δεν μπορεί ακόμα να μετρηθεί, να την ανιχνεύσουν.

*Η σκοτεινή ύλη, η οποία συνδέεται στενά με την σκοτεινή ενέργεια. Με αυτόν τον όρο χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την "κόλλα" που κρατά τα πάντα στο σύμπαν ενωμένα. Ωστόσο, ο Adrian Cho, ο οποίος έγραψε το δοκίμιο για το περιοδικό, πιστεύει πως σε αντίθεση με τη σκοτεινή ενέργεια, οι επιστήμονες έχουν πιθανότητες να ανιχνεύσουν ένα σωματίδιό της.

*Που είναι τα αγνοούμενα βαρυόνια; Σύμφωνα με την κοσμολογία, το σύμπαν αποτελείται από 5% συνηθισμένη ύλη (βαρυόνια), 23% σκοτεινή ύλη και 72% σκοτεινή ενέργεια.

Τα βαρυόνια είναι υποατομικά σωματίδια τα οποία δημιουργούνται με συνδυασμούς τριών κουάρκ. Μαζί με τα μεσόνια απαρτίζουν την οικογένεια των αδρονίων, δηλαδή σωματίδια που κατασκευάζονται από κουάρκ. Τα βαρυόνια είναι φερμιόνια, σε αντίθεση με τα μεσόνια που είναι μποζόνια. Υπακούουν δηλαδή στη στατιστική Φέρμι-Ντιράκ, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και σε ισχυρές αλληλεπιδράσεις.

Τα βαρυόνια διαθέτουν έναν κβαντικό αριθμό, τον βαρυονικό, ο οποίος διατηρείται σε κάθε είδους αλληλεπιδράσεις. Η ονομασία τους προέρχεται από την ελληνική λέξη βαρύς, καθώς την εποχή που δόθηκε, πιστευόταν ότι τα σωματίδια αυτά είχαν πολύ μεγάλη μάζα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τα πιο συνηθισμένα βαρυόνια είναι τα γνωστά πρωτόνια και νετρόνια, τα οποία αποτελούν τους δομικούς λίθους του ατομικού πυρήνα. Άλλα σωματίδια που ανήκουν στην οικογένεια των βαρυονίων είναι τα σωμάτια Δ, Σ, Λ, Ξ και Ω.

*Γιατί εκρήγνυνται τα αστέρια; Πολλές από τις διαδικασίες σχηματισμού των άστρων και ο σχηματισμός του ηλιακού συστήματος είναι γνωστά από τους επιστήμονες αλλά όπως παραδέχονται ακόμα δεν κατανοούν πραγματικά τι συμβαίνει σε ένα αστέρι, όταν εκρήγνυται, διαμορφώνοντας αυτό που είναι γνωστό ως σουπερνόβα.

*Τι ιόνισε εκ νέου το σύμπαν; Για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μετά το Big Bang, τα ηλεκτρόνια απογυμνώθηκαν από τα άτομα, κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα γιατί έγινε.

*Ποια είναι η πηγή των πιο ενεργητικών κοσμικών ακτίνων; Βομβαρδιζόμαστε από αυτές κάθε μέρα, αλλά ακόμα οι ερευνητές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το από που έρχονται.

*Γιατί το ηλιακό μας σύστημα είναι τόσο "περίεργο"; Υπάρχει λογική στο ηλιακό μας σύστημα ή κυριαρχεί το χάος και η τύχη; Κανείς δε ξέρει πραγματικά.

*Γιατί το στέμμα του Ήλιου είναι τόσο καυτή; Όσοι μελετούν τον Ήλιο ακόμα δεν ξέρουν. Το στέμμα είναι το απώτατο στρώμα από τον πυρήνα του Ήλιου, αλλά είναι απίστευτα ζεστό και οι λόγοι για αυτή τη παράξενη "διαστρωμάτωση" αποτελεί μυστήριο.
tromaktiko.gr

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/2013/01/blog-post_8802.html#ixzz2J5sfLv2o

Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ! Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ logo
1) Η υπερεθνική ελίτ μέσα από την Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ) και τα τοπικά όργανα της στην Χούντα που παριστάνει την κοινοβουλευτική κυβέρνηση χτύπησαν με απίστευτο θράσος. Σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τολμήσει κυβέρνηση να κτυπήσει μια απεργία με στρατιωτικά μέτρα όπως η επίταξη. Η δική μας Χούντα που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για τα μέτρα που καταστρέφουν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού (υποτίθεται εκλέχτηκε με πρόγραμμα επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων!) τώρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αν δεν την σταματήσουμε ΤΩΡΑ πρέπει να υποταχτούμε στη μοίρα μας. Σήμερα θα κριθούν οι κάθε μορφής «προοδευτικές» ηγεσίες.

2) Παράλληλα, η ξεπουλημένη "αριστερή" ηγεσία των εργαζομένων στα ΜΜΜ που κομπορρημονούσε ότι θα τους βγάλουν νεκρούς από εκεί, μόλις έγινε η επίταξη, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό που ήταν στο αμαξοστάσιο, εξαφανίστηκε για να μην συλληφθεί και έστειλε τους δικηγόρους του συνδικάτου να συμβουλέψουν τους εργαζόμενους να παραλάβουν τα φύλλα επίταξης γιατί αλλιώς θα είχαν ποινικές κυρώσεις και πιθανή απόλυση! Και αυτό, ενώ ήξεραν πολύ καλά ότι αν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έπαιρνε το φύλλο πορείας και δεν γύριζε στη δουλειά, δεν θα μπορούσαν βέβαια να τους φυλακίσουν όλους, αφού άλλωστε και να τους φυλάκιζαν πάλι δεν θα έλυναν το πρόβλημα τους να κινήσουν τα ΜΜΜ! ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ.

Οι ηγεσίες των συνδικάτων πρέπει να καλέσουν σε άμεση γενική απεργία μέχρι ν’ ανακληθεί η επίταξη. Αν δεν το κάνουν, πρέπει «απο κάτω» ν’ αυτο-οργανωθούμε σε κάθε τόπο δουλειάς για γενική απεργία ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ. Δεν αρκούν πια οι 24ωρες απεργίες για την τιμή των όπλων.

3) Τα κοινοβουλευτικά κόμματα και προπαντός αυτά της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) πρέπει να δείξουν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι πιστεύουν  αυτά που λένε. Πρέπει Ν‘ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ από τη Βουλή και να μην επανέλθουν αν δεν ανακληθεί πρώτα η επιστράτευση, καλώντας τον λαό σε μαζικές κινητοποιήσεις για γενική απεργία. ΈΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ‘ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ’ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ. Αν δεν το κάνουν και περιοριστούν σε ρητορείες για «αγώνα» κ.λπ. πρέπει να πεταχτούν ΑΜΕΣΑ στο καλάθι της Ιστορίας. ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ.

4) Οι φοιτητικές ηγεσίες πρέπει να καλέσουν σε άμεση απεργία και καταλήψεις των πανεπιστημιακών χώρων. Αν δεν το κάνουν πρέπει να τις ξεπεράσουν οι φοιτητές απο κάτω . ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ

5) Οι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι κ.λπ.  πρέπει ν’ αυτο-οργανωθούν σε πανελλήνιο κίνημα που θα συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί στη γενική παράλυση της χώρας.

6) ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΤΥΩΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

7) Η λύση δεν είναι η άμεση σύγκρουση με τον κατασταλτικό μηχανισμό. Έχουν τα μέσα να μας συντρίψουν και έχουν και τα πληρωμένα κανάλια και τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους και Πανεπιστημιακούς να μας διασύρουν, παρασύροντας όχι μόνο τους βολεμένους αλλα και αυτούς που περιμένουν τη μοίρα τους στον καναπέ. Η λύση είναι να παραλύσει η χώρα με γενική απεργία διαρκείας. Αυτο κανένας απο τις ελίτ και τα όργανα τους δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Τα ΜΑΤ δεν μπορούν να κουνήσουν τον παραγωγικό μηχανισμό, ούτε οι φαντάροι θα δεχτούν ποτέ —ακόμη και αν μπορούσαν — να αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους.

ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΤΑΞΗ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

Πως θα υπολογίζεται η παρακράτηση φόρου


 

Σημαντικές απώλειες στις αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ φέρνει η εφαρμογή της παρακράτησης φόρου με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος που τέθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2013 σε ισχύ.

Οι απώλειες είναι μεγαλύτερες για μισθωτούς με παιδιά και χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ οι πιο κερδισμένοι από τη νέα παρακράτηση είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Και φέτος άλλωστε, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας θα παρακρατούν σε μηνιαία βάση την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο

Πώς υπολογίζεται η παρακράτηση φόρου 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας θα προσδιορίσουν, το μηνιαίο καθαρό εισόδημα κάθε δικαιούχου αφαιρώντας από το ακαθάριστο ποσό του μισθού ή της σύνταξης ή της οποιασδήποτε καταβαλλόμενης παροχής μόνο τα ποσά των νόμιμων κρατήσεων για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που για την καταβολή τους βαρύνεται ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος.

Διευκρινίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος δεν εμπίπτει στην έννοια των κρατήσεων που βαρύνουν το δικαιούχο και συνεπώς δεν εκπίπτει από το ακαθάριστο ποσό του μηνιαίου ή του ετήσιου εισοδήματος του μισθωτού ή του συνταξιούχου.

Στην έννοια του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος περιλαμβάνεται η σύνταξη, ο μισθός και οποιεσδήποτε άλλες αμοιβές της ίδιας περιόδου (υπερωρίες, επίδομα παραγωγής, πριμ παρουσίας, προσαύξηση για απασχόληση νυκτερινή - Κυριακών - αργιών κτλ.), που συνεντέλλονται (δηλαδή συνεκκαθαρίζονται) μαζί, σε μία μισθοδοτική κατάσταση με το μισθό.

Στη συνέχεια οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας κάθε μήνα θα διενεργούν αναγωγή του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος με βάση τις πραγματικές καταβαλλόμενες αποδοχές προκειμένου να προσδιορισθεί το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα κάθε δικαιούχου.

Ο υπολογισμός του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος θα γίνεται με πολλαπλασιασμό του καθαρού μηνιαίου ποσού του μισθού ή της σύνταξης ή της οποιασδήποτε άλλης παροχής που εμπίπτει στην έννοια του μισθού, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, επί 12 μηνιαίους μισθούς, συν καταβαλλόμενο σε εκείνους που το δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας.

• Στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν κατά την πληρωμή των αποδοχών του Ιανουαρίου, μικρές αυξήσεις αποδοχών έως 28 ευρώ το μήνα, για ετήσιο εισόδημα της τάξης των 9.000-10.000 ευρώ.

• Μεγάλοι χαμένοι στο μέτωπο της μηνιαίας παρακράτησης, είναι οι οικογενειάρχες. Η κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου των 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 3.000 ευρώ για το τρίτο και κάθε επόμενο τέκνο φέρνει μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Αναλυτικά παραδείγματα 

Μισθωτός με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ: Ο φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα του 2012 είναι 300 ευρώ αλλά κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013, ο φόρος αυξάνεται σε 540 ευρώ, όπως ακριβώς και για ένα μισθωτό χωρίς παιδιά.

Το πρακτικό αποτέλεσμα σε επίπεδο παρακράτησης είναι από τον Ιανουάριο του 2013, να αφαιρείται από το μισθό του προκειμένου να αποδοθεί στην Εφορία, ποσό 28 ευρώ έναντι 21,1 ευρώ σήμερα και οι μηνιαίες του αποδοχές να μειωθούν κατά 16,9 ευρώ.

Οι απώλειες στο μηνιαίο μισθό, για μισθωτούς με ένα παιδί ξεκινούν από το επίπεδο ετήσιων μικτών αποδοχών ύψους 8.000 ευρώ, για μισθωτούς με δύο παιδιά από τα 12.000 ευρώ και πάνω και για μισθωτούς με τρία παιδιά από ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ και πάνω.

Έστω ότι μισθωτός του Δημοσίου λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2013).

Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 ευρώ
Ετήσιος φόρος (βάσει κλίμακας και βάσει των μειώσεων της παρ.2 του άρθρου 9): 4.356-2.100=2.256 ευρώ

Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 2.256*1,5%=33,84 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα: 2.256- 33,84=2.222,16/12=185,18 ευρώ

Μηνιαία παρακράτηση έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011

Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12*1.650=19.800 (1%)

Συνεπώς, 1.650*1%=16,50 ευρώ

Έστω ότι μισθωτός του ιδιωτικού τομέα λαμβάνει για παράδειγμα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ (σταθερές για όλους τους μήνες του 2013), το Δεκέμβριο καθαρό δώρο Χριστουγέννων 1.650 ευρώ, τον Απρίλιο καθαρό δώρο Πάσχα 825 ευρώ και τον Ιούλιο καθαρό επίδομα αδείας 825 ευρώ.

Ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 ευρώ
Ετήσιος φόρος (βάσει κλίμακας και βάσει των μειώσεων της παρ.2 του
άρθρου 9): 5.082-1.900=3.182 ευρώ

Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 3.182*1,5%=47,73 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατείται κάθε μήνα:3.182- 47,73=3.134,27/14=223,88 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων: 3.134,27/14=223,88 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του δώρου Πάσχα: 3.134,27/28=111,94 ευρώ

Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί κατά την καταβολή του επιδόματος αδείας: 3.134,27/28=111,94 ευρώ

Ποσά που πρέπει να παρακρατηθούν έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011

Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100 (2%)

Συνεπώς:
Παρακράτηση κατά την καταβολή του μηνιαίου μισθού,1.650*2%=33ευρώ
Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Χριστουγέννων,1.650*2%= 33ευρώ
Παρακράτηση κατά την καταβολή δώρου Πάσχα,825*2%=16,50 ευρώ
Παρακράτηση κατά την καταβολή επιδόματος αδείας,825*2%=16,50 ευρώ

Έστω ότι ο μισθωτός της προηγούμενης περίπτωσης (β) λαμβάνει κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2013 ένα έκτακτο εφάπαξ ποσό 3.000 ευρώ το οποίο συνεντέλλεται με τις τακτικές αποδοχές.

Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα: 14*1.650=23.100+3.000=26.100ευρώ

Ετήσιος φόρος (βάσει κλίμακας και βάσει των μειώσεων της παρ.2 του άρθρου 9): 5.852-1.600=4.252 ευρώ

Μείωση φόρου λόγω παρακράτησης: 4.252*1,5%=63,78 ευρώ
Φόρος που πρέπει να παρακρατηθεί, πέραν της μηνιαίας παρακράτησης ΦΜΥ του μήνα Σεπτεμβρίου, κατά την καταβολή του έκτακτου εφάπαξ ποσού: 4.252-63,78=4.188,22-(223,88*14)=1.053,90 ευρώ

Ποσό έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 που πρέπει να παρακρατηθεί, πέραν της μηνιαίας παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του ίδιου άρθρου και νόμου του μήνα Σεπτεμβρίου, κατά την καταβολή του έκτακτου εφάπαξ ποσού

Αναγωγή σε ετήσιο καθαρό εισόδημα:14*1.650=23.100+3.000=26.100 (2%) Συνεπώς, 3.000*2%=60 ευρώ.

Πηγή: eyro2day.gr

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τη Δευτέρα


 
Τα τρακτέρ των αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, που είναι συγκεντρωμένα στις πλατείες των χωριών από τις 20 Γενάρη, τη Δευτέρα θα κατέβουν στον κόμβο της Νίκαιας και στήνουν μπλόκα. Η απόφαση πάρθηκε στη μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών που έγινε το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και ο σχεδιασμός των αγροτών στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα τους, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα τρακτέρ από Καρδίτσα και Λάρισα θα ξεκινήσουν κομβόι στις 11 το πρωί από τον κόμβο της Ιτέας. Στο μπλόκο θα βρεθούν και τρακτέρ από τα Φάρσαλα, τα Τρίκαλα και από χωριά της Λάρισας.
Έκλεισαν την Εγνατία στο ύψος της Κουλούρας
«Μπλόκο» στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κουλούρας, «έστησαν» λίγο μετά τις 11 το πρωί οι αγρότες της Ημαθίας. Παρέταξαν τα τρακτέρ τους πάνω στο οδόστρωμα σε μία συμβολική κινητοποίηση που αποφασίστηκε το πρωί από την «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών». Ο αποκλεισμός ήταν συμβολικός και διήρκησε μία ώρα. Η Τροχαία πάντως βρισκόταν στην περιοχή διευκολύνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων -και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας- από παρακαμπτήριους δρόμους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου συμπαραστέκεται στους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ

    Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου συμπαραστέκεται στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
      Η καταστροφική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς – σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στον “καιάδα” της ανεργίας......



      Γι’ αυτόν τον λόγο ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα ΜΜΜ είναι αγώνας αξιοπρέπειας και υπεράσπισης δικαιωμάτων (όχι συντεχνιακών όπως διαλαλούν τα τρικομματικά παπαγαλάκια) ολόκληρου του κόσμου της εργασίας.
      Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζει η κοινή γνώμη ότι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες έχουν υποστεί πέντε διαδοχικές μειώσεις μισθών που φτάνουν σε ύψος 35% μέχρι και 40%. Η κυβέρνηση παρόλα αυτά με την ψήφιση του 3ου μνημονίου αποφάσισε να τους εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο. Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης θα άρχιζε από 1-1-2013. 
        Όμως μετά από νέα διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε να παραταθεί η μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για 3 μήνες και μέχρι τότε να γίνουν συζητήσεις για την κατάρτιση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες
      Ξαφνικά και χωρίς άλλη ειδοποίηση η κυβέρνηση διέκοψε κάθε συζήτηση και ανακοίνωσε την κατάργηση της Σ.Σ.Ε.
      Μπροστά λοιπόν στον ακραίο κυβερνητικό αυταρχισμό οι εργαζόμενοι είχαν υποχρέωση να αμυνθούν με οργή και αποφασιστικότητα. Ο κατήφορος των επιτάξεων και των χυδαίων εκβιασμών δεν πρέπει να περάσει.
    Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜΜ θα είναι νικηφόρος.
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΞΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Το Γραφείο Τύπου

Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες


apergia-mmm290x170 
Της πο@τ@ν@ς έγινε . 
Τα κομματόσκυλα προσπαθούν να σπάσουν την απεργία. 
Τοσα χρόνια έχουν μάθει να είναι στα τέσσερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 2 το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ Α. Σταματόπουλου ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν θα σταματήσουμε". Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο.

«Είσαι ξεφτιλισμένος, καραγκιόζης και βλάκας»(video)


 
Απίστευτοι χαρακτηρισμοί από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος αποκέλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη «ξεφτιλισμένο, καραγκιόζη και βλάκα».
Οι δύο ανδρες συζητούσαν στο τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΙ και αφορμή για τη λογομαχία στάθηκε η πρόταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο.
Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποχώρησε από το στούντιο.
«Πως θα ζήσει ένα άτομο με 586 ευρώ», ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του απάντησε : «σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης από τον επόμενο μήνα να κρατήσεις 586 ευρώ και τα άλλα να τα μοιράσεις».
«Είσαι ξεφτιλισμένος», του ανταπάντησε ο Παύλος Χαϊκάλης με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «εγώ ψέματα για να πάρω ψήφους δε λέω».
«Είσαι καραγκιόζης και βλάκας. Πας αλλού το θέμα», του είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΚ

 

Συνάδελφοι - σσες

Το Σ.Α.Κ. ΗΛΠΑΠ δηλώνει ότι είναι κάθετος υποστηρικτής σε κάθε μορφή αγώνα κινητοποιήσεων που δεν έχουν κομματική ταυτότητα από οπουδήποτε κι αν προέρχονται . 


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ  παρόλο που κάποιοι αγωνιστές τους στοχοποιούσαν επειδή δεν υποκύπτουν σε καμία πολίτικη η κομματική παρέμβαση.

Όσο για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί εμμένουμε βάση της αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΕΜΠΤΗΣ 24/01/2013 και ζητάμε έκτακτο Δ.Σ. για την λειτουργιά του και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Οι αποκαλύψεις ενός πιλότου για τους χημικούς αεροψεκασμούς!


 

Ποιες είναι οι αποκαλύψεις ενός πιλότου για τους χημικούς αεροψεκαμούς αλλά και το HAARP ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να απαιτήσουν να σταματήσουν;
O σκοπός των κάτωθι είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ενδιαφέρον για τους χημικούς αεροψεκασμούς και το HAARP, ώστε ο κόσμος θα θέλει να καθίσει με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και να τους ενθαρρύνει να σταματήσει και τα δύο.
Οι αποκαλύψεις του πιλότου για...τους χημικούς αεροψεκασμούς:

Πρώτα, λίγα πράγματα για εμένα. Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την τεχνική σχολή, πήγα στη ναυτική μηχανολογία. Πήγα στην Caterpillar για να ολοκληρώσω τέσσερα έτη μαθητείας, και έκανα ακόμη 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί το master μου. Με το πέρασμα του χρόνου ασχολήθηκα με το μάνατζμεντ των πωλήσεων κατατάσσοντας την εταιρεία ως καλύτερη στον κόσμο στα προϊόντα που πουλούσαμε. Την περίοδο εκείνη ανέπτυξα τόσο ενδιαφέρον να γίνω πιλότος που έβγαλα την ιδιωτική και επαγγελματική μου άδεια
. Στην μέχρι τώρα εμπειρία μου , εδώ και 44 χρόνια, έχω οδηγήσει πολλά αεροσκάφη και κατέχω δύο. Λατρεύω τα μηχανήματα είτε αυτό είναι μια μπουλντόζα, πλοίο, αεροπλάνο, πριονιστήριο φορτηγά, αυτοκίνητα, λεωφορεία κ.λ.π. Αν είναι βαρύ και κινείται, το λατρεύω! Έτσι μπορεί να καταλάβει κάνεις γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα να κατανοήσω το πώς λειτουργεί το HAARP και οι χημικοί αεροψεκασμοί.
Το ενδιαφέρον μου για το HAARP και τους χημικούς αεροψεκασμούς ξεκίνησε τυχαία. Και σαφώς ρόλο έπαιξε η εξοικείωση μου στα αεροσκάφη.
Γυρνούσα πίσω στο γραφείο μου όταν είδα ένα τζετ να με ξεπερνά. Το ύψος της τοποθεσίας για ένα τζετ ήταν περίεργο και έδειχνε να έχανε πολλά καύσιμα. Κάλεσα αμέσως το Υπουργείο Μεταφορών (DOT) να αναφέρω αυτό που νόμιζα ότι ήταν μια σοβαρή διαρροή καύσιμου. Ο άνθρωπος που μιλούσα πρέπει να είχε 79 ερωτήσεις έτοιμες να απαντήσω πρώτου επικοινωνήσει με το τζετ. Τον διέκοψα λέγοντας του « παρακαλώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τζετ;» Δεν μου έδωσε καμία σημασία παρά συνέχισε τις ερωτήσεις. Εντέλει του το έκλεισα αφού είχα ρωτήσει ξανά αν μπορεί να επικοινωνήσει με το τζετ. Ήμουν άναυδος. Εγώ προσπαθούσα να σώσω το αεροσκάφος και το πλήρωμα του και το Υπουργείο Μεταφορών δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον να έρθει σε επαφή μαζί τους η με κάποιον άλλο αρμόδιο! Εκείνη η στιγμή της απάθειας τους ήταν ίσως η πιο περίεργη της ζωής μου. Εκ των υστέρων αναρωτιέμαι αν ήξεραν ότι το σκάφος ψέκαζε με χημικά. Δεν νομίζω ότι χωρά αμφιβολία Η θέα από κει που μένω βλέπει την Αλάσκα / στους μεταναστευτικούς διάδρομους του Σαν Φρανσισκο. Αεροδρόμιο San Francisco Flyway. Εκείνο το μεσημέρι τα γεγονότα μου είχαν »καρφωθεί» στο μυαλό. Μου ήταν δύσκολο να μην ερευνήσω περαιτέρω. Καθημερινά έβλεπα δεκάδες ίδιες λευκές γραμμές στον ουρανό . Μια οικογένεια παλαιών αεροπόρων που γνώριζα μου είπαν για τους χημικούς αεροψεκασμούς. Είχα κάτι να ερευνήσω πλέον, να συζητήσω και με άλλους αν και οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα.
Αν επιχειρήσετε να συζητήσετε για τους χημικούς αεροψεκασμούς με άλλους θα απογοητευθείτε πολύ. Αρκετοί δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το θέμα , το οποίο αποτελεί και το κεντρικό πρόβλημα για να σταματήσουν οι αεροψεκασμοί. Είμαι όμως ικανοποιημένος που πολλοί επιτέλους αρχίζουν να αναρωτιούνται τι είναι οι λευκές γραμμές στον ουρανό. Όσο περισσότεροι ασχοληθούν με την κατανόηση της χημικών αεροψεκασμών εντελή θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε.
Αρχικά, στα τέλη της δεκαετίας του 90 το οξείδιο του αργίλιου , μέρος των χημικών αεροψεκασμών, χρησιμοποιούνταν για να αντανακλά τον ήλιο και να βοηθήσει να ψυχρανθεί η Γη σε ένα project το όποιο έγινε γνωστό ως Γεω-μηχανική. Οι ερευνητές από περιέργεια στη συνέχεια διενέργησαν εργαστηριακές δοκιμές σε δείγματα αέρα.
Η παρακάτω λίστα με τα συστατικά που προέκυψαν είναι :
Οξείδιο Αργιλίου
Οξείδιο βαρίου
Βακτήρια, όπως ο άνθρακας και πνευμονία εννέα χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων και χλωριούχο ακετυλοχολίνης
Είκοσι έξι βαριά μέταλλα όπως: αρσενικό, χρυσού, μολύβδου, υδραργύρου, ασημί, ουράνιο, Ψευδάργυρος
Τέσσερα είδη μούχλας και μύκητες
Επτά ειδών ιούς
Δύο ειδών καρκίνους
Δύο ειδών εμβόλια
Δύο ειδών ηρεμιστικά
E.coli , Salmonella
Φθόριο
Καθώς και άλλα απαγορευμένα συστατικά όπως γνωρίζω.
Με κάθε ειλικρίνεια , πιστεύω ότι ο κόσμος θα πρέπει να αναρωτηθεί τι σχέση έχουν τα περισσότερα από αυτά τα υλικά με την αντανάκλαση του ηλίου ; Προσωπικά νιώθω ότι αυτά τα συστατικά στειρώνουν τη Γη και τους ωκεανούς μας. Τρώγοντας λαχανικά μολυσμένα από την παραπάνω λίστα μειώνονται οι ζωές εκατομμυρίων. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες από τις ελίτ του κόσμου θέλουν ο πληθυσμός μειώνεται δραστικά. Είναι αυτό μέρος των προσπαθειών τους;
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ακούσει, δεν πρέπει να μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας κατσαρόλες αλουμινίου. Το αλουμίνιο είναι θανατηφόρο για όλα τα έμβρυα όντα και εμείς επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να κάνουν αλουμινολουτρο καθημερινά. Οι χημικοί αεροψεκασμοί πέφτουν πάνω μας καθημερινά πλέον ανά τον κόσμο. Μπορώ να μπω σε λεπτομερές για τους χημικούς αεροψεκασμούς σε αυτό το μικρό κομμάτι αλλά ελπίζω ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας για να συνεχίσετε την ερευνά σας μέσω των συνδέσμων που έχω συμπεριλάβει πιο κάτω. Πιστεύω ότι, αφού ψάξουν, οι περισσότεροι θα καταλάβουν ότι τα παραπάνω συστατικά δεν έχουν καμία θέση σε ό, τι αναπνέουμε και τρώμε.
Μια πτυχή των χημικών αεροψεκασμών που δεν συζητιέται ποτέ είναι το κόστος. Γνωρίζουμε ότι τα βαριά (747, 767, L1011s DC10s) καίνε κατά μέσο όρο ένα γαλόνι καυσίμου ανά δευτερόλεπτο, το οποίο περιλαμβάνει την απογείωση, την διαδρομή και την προσγείωση. Σκεφτείτε το για μια στιγμή ένα βαρέλι καυσίμου ανά λεπτό. Το αυτοκίνητό σας μπορεί να κάψει ¼ του λίτρου σε ένα λεπτό. Ένα νέο 747 είναι $ 300,000,000.00 δαπάνες! Πρέπει να διατηρηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο υπόστεγο.
Πολλοί μηχανικοί που χρειάζεται ειδικά αν γίνει ο «D» έλεγχος. Κάθε αεροπλάνο χρειάζεται ένα πλήρωμα, στην πραγματικότητα αρκετά πληρώματα. Υπάρχουν τέλη προσγείωσης. Επίσης, περιλαμβάνονται τα ασφάλιστρα, το κόστος της ευθύνης, μακριά έξοδα, το κόστος των συντάξεων και το κόστος απόσβεσης. Οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι αρκετά δαπανηροί. Αν προσθέσετε και το περιβαλλοντικό κόστος, πολλές χώρες θα είναι σε πτώχευση. Ο Δρ Edward Teller προειδοποίησε τις ΗΠΑ σχετικά με το ντάμπινγκ στην παρατήρησή του ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί πραγματικά θα αυξήσουν τα επίπεδα του CO2 κατά 50%! Έχετε το άμεσο κόστος των καυσίμων / εξοπλισμού, καθώς και την υγεία και το μέλλον του περιβαλλοντικού κόστους.

ΠΗΓΗ : http://psekasmata.blogspot.com

Τρίπολη: Δικαίωση υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Τρίπολη: Δικαίωση υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου 
Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου δικαιώνει πέντε υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σήμερα το μεσημέρι εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Τρίπολης, που βάζει φρένο στη διαθεσιμότητα πέντε υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Οι πέντε εργαζόμενοι, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Θάνος Καρνέζης, θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους από τη Δευτέρα το πρωί, οπότε θα έχει κοινοποιηθεί η προσωρινή διαταγή, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για την 1η Μαρτίου 2013.

Φούσκωναν λογαριασμούς για ασθένειες-μαϊμού


 

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται ιδιωτικές κλινικές που λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες στην προσπάθειά τους να φουσκώσουν τους... λογαριασμούς διαγιγνώσκουν στους ασφαλισμένους ασθένειες-μαϊμού.

Το αποτέλεσμα είναι να χρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ διπλά και τριπλά διά της πολλαπλής χρέωσης Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ο τιμοκατάλογος για κάθε ιατρική πράξη ανά ασθένεια).
Επιπλέον, διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων, με τους ελέγχους να συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.
Εκτός όμως από τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν από την πλευρά του ιδιωτικού κλάδου, οι αρμόδιοι του Ταμείου εξεπλάγησαν ανακαλύπτοντας και κακώς κείμενα των δικών τους συμβάσεων που έχουν συνάψει με τις ιδιωτικές κλινικές.


Πηγή: Τα Νέα

Αποπέμφθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου

Tην πρόωρη λύση της θητείας του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου του Βόλου «Αχιλλοπούλειο», αποφάσισε ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας  Λυκουρέντζος...
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, υλοποιώντας τη δέσμευσή του, σε πρόσφατη απάντηση σχετικής ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, αποφάσισε  την πρόωρη λύση της θητείας του Διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, αζημίως για το Δημόσιο».                                                                                                               
enikos.gr

Σκληρή απάντηση των απλήρωτων εργαζομένων του «Αδέσμευτου» στον Δ. Ρίζο

Σκληρή απάντηση των απλήρωτων εργαζομένων του «Αδέσμευτου» στον Δ. Ρίζο Η φράση του πρώην εκδότη «δεν έχω ούτε ένα ευρώ να βάλω βενζίνη», του έβγαλε από τα ρούχα τους 
Για το κλείσιμο της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» μίλησε χθες στην εκπομπή «Βράδυ» ο εκδότης και σύμβουλος και αρθρογράφος τώρα στον Ελεύθερο Τύπο, Δημήτρης Ρίζος. Υποστήριξε ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα να κλείσει η εφημερίδα και το λουκέτο το προκάλεσαν οι δημοσιογράφοι. «Βασανίστηκε πάρα πολύ καιρό.
Ο μόνος που δεν ήθελε να κλείσει με τίποτα αυτή η εφημερίδα ήμουν εγώ. Είχα καλέσει σε συνάντηση τους δημοσιογράφους, και τους είπα 'Έχω βρει με κάποιο τρόπο 300-400.000 ευρώ για να σας πληρώσω τα δεδουλευμένα'. Και βρέθηκαν κάτι συνδικαλιστάδες και είπαν 'όχι, μας εκβιάζεις'. Εγώ ένα όρο τους είχα θέσει 'Θα σας δώσω τα δεδουλευμένα αν αποσύρετε τις αγωγές'. Δεν δέχτηκαν. Έτσι έχασαν τα δεδουλευμένα, άρχισαν οι απεργίες και οι επισχέσεις εργασίας και έκλεισαν την εφημερίδα αυτοί. Δεν την έκλεισα εγώ την εφημερίδα" τόνισε.
«Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα τρόπο μειώνοντας το προσωπικό αφού τους πλήρωνα την αποζημίωση κατά 40%, η εφημερίδα να βγαίνει. Δεν το θέλανε» Υποστήριξε ακόμη ότι δεν έχει λεφτά ούτε για βενζίνη στο αυτοκίνητό του και για το Δώρο που κατέβαλε στους εργαζόμενους είπε: "Υπέφερα και υποφέρω περισσότερο από τους ίδιους τους απλήρωτους δημοσιογράφους.
Γιατί και εγώ δεν έχω λεφτά ούτε για βενζίνη στο αυτοκίνητο μου. Για αυτό ενώ είχε γίνει η πτώχευση της εφημερίδας, δεν μπορούσα να νοιώθω ότι θα ερχόντουσαν γιορτές και δεν θα είχαν ευρώ στην τσέπη τους και τους έδωσα όλο το δώρο. 104.000 ευρώ.
Ήταν τα τελευταία λεφτά που δανείστηκα από συγγενείς και φίλους και τα πήραν ως δώρο. Τώρα δεν έχω ούτε ευρώ"».
Μετά από αυτή την εμφάνιση του Δημήτρη Ρίζου, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διαψεύδουν τα λεγόμενα του εκδότη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Εμείς οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου, δεν εκπλαγήκαμε καθόλου από το ρεσιτάλ ψεμάτων του Δημήτρη Ρίζου στην εκπομπή «Βράδυ» που μεταδόθηκε την Πέμπτη (24/01). Άλλωστε επί 1,5 χρόνο χορτάσαμε από ψέματα.
Αυτό όμως δε σημαίνει, πως θα επιτρέψουμε να μείνουν αναπάντητα. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Δημήτρης Ρίζος στην τηλεοπτική του εμφάνιση επιχείρησε να εμφανίσει τους εργαζομένους σαν ιδανικούς παράφρονες αυτόχειρες.
Μας …εκλιπαρούσε να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας, αλλά εμείς προτιμήσαμε να μείνουμε απλήρωτοι. Μας… εκλιπαρούσε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, αντ’ αυτού, εμείς επιλέξαμε την ανεργία. Ας επιστρέψουμε όμως στην πραγματικότητα:
ΨΕΜΑ1ο : Είπε ο Δ. Ρίζος: «Ήμουν ο τελευταίος που ήθελε να κλείσει η εφημερίδα και γι αυτό έκανα συγκέντρωση εργαζομένων».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε, με αφορμή τη δημόσια δήλωση του πως «κατά 90% έχω αποφασίσει να πτωχεύσω την εφημερίδα». ΨΕΜΑ 2ο : Είπε ο Δ. Ρίζος: «Η συγκέντρωση έγινε όταν τους χρωστούσα 3-3,5 μήνες».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η συγκεκριμένη συγκέντρωση έγινε στα τέλη του Νοέμβρη του 2012, όταν ήδη οι οφειλές είχαν φτάσει στους 5 μήνες.
ΨΕΜΑ 3ο: Είπε ο Δ. Ρίζος: «Τους πρότεινα σ’ αυτή τη συγκέντρωση, να πάρουν τα δεδουλευμένα τους με μοναδικό όρο να αποσύρουν τις αγωγές τους. Δεν το δέχθηκαν».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η «πρόταση», όπως την χαρακτήρισε ο Δ. Ρίζος ήταν ένας πρωτοφανής εκβιασμός. Μας ζητούσε να δηλώσουμε παραίτηση από την δουλειά μας, χωρίς καμία άλλη απαίτηση (τις αποζημιώσεις για παράδειγμα) προκειμένου να μας δώσει τα δεδουλευμένα μας και μόνο (ή μέρος αυτών, όπως έλεγε χαρακτηριστικά).
Την «πρόταση» αυτή μάλιστα την είχε ονομάσει… Εθελουσία. «Αλλιώς θα την κλείσω και δεν θα πάρετε ούτε δεκάρα» είχε πει χαρακτηριστικά τότε. Όσο για τις αγωγές, εκείνη την εποχή δεν ήταν περισσότερες από τρεις.
ΨΕΜΑ 4ο: Είπε ο Δ. Ρίζος: «Ήθελα να μειώσω το προσωπικό, δίνοντας το 40% των αποζημιώσεων»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως αυτό που χαρακτηριστικά διατυμπάνιζε ήταν «Ξεχάστε τις αποζημιώσεις, τελείωσαν αυτά». Αρνήθηκε να δώσει ακόμα και τα δεδουλευμένα, όσων εξώθησε σε παραίτηση με τη συστηματική του άρνηση να καταβάλει τους μισθούς.
Είναι προφανές ότι ο Δ. Ρίζος έχει αποφασίσει να μην αφήσει την αλήθεια να του χαλάσει μια ωραία ιστορία.
Στη δική μας περίπτωση -όφειλε ήδη να έχει καταλάβει- χτύπησε λάθος πόρτα. Δεν διέφυγε τέλος της προσοχής μας η πόρτα που επέλεξε να χτυπήσει για να βρει βήμα και να αρθρώσει και πάλι μια σειρά από ψευδη και ανυπόστατα «κατηγορώ» κατά των εργαζομένων του.
Όλοι θυμόμαστε τις περιπέτειες των συναδέλφων από τις εκδοτικές επιχειρήσεις του Πέτρου Κωστόπουλου, με τα αιφνίδια λουκέτα σε αυτές. Αναρωτιόμαστε τελικά κατά πόσο ο κ. Κωστόπουλος εννοούσε το περίφημο δημόσιο «συγγνώμη» προς τους εργαζόμενούς του, όταν προβάλλει εργοδότες που ασελγούν ακόμη και στα στοιχειώδη εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, όπως ο Δ.Ρίζος.»

Ακούς εκεί να κάνουν απεργία στο Μετρό, να μη μπορώ να πάω στη δουλειά μου!



"Μα ρε ταλαίπωρε νεοελληναρά, το θέμα δεν είναι να πάρει λιγότερα ο άλλος όπως κι εσύ.
Είναι να βρεις τρόπο να ξαναπάρεις περισσότερα. Να πάρεις πίσω τα μισθολογικά σου κεκτημένα. Να ανακτήσεις τα χαμένα και βιασμένα εργασιακά σου δικαιώματα… Όχι να τα χάσει και ο άλλος.."



Ακούς εκεί να κάνουν απεργία στο Μετρό, να μη μπορώ να πάω στη δουλειά μου!
Το σκέφτηκα και έτσι, το σκέφτηκα και αλλιώς και τελικά κατέληξα…

Οι παλιοαπεργοί του Μετρό είναι αυτοί που φταίνε για την κατάντια της Ελλάδας μου!…
Για την κατάντια τη δικιά μου…
Τους μισώ και θέλω να τους δω να σέρνονται σα σκουλήκια, άμισθοι και ταπεινωμένοι να με παρακαλάνε για έλεος.
Ακούς εκεί να κάνουν απεργία διαρκείας… Παλιόπαιδα. Δημόσιοι υπάλληλοι. Προκλητικοί.

Δε με νοιάζει αν στο σπίτι μου έχουμε τρεις ανέργους.
Δε με νοιάζει που παίρνω τα μισά από όσα έπαιρνα πρόπερσι.
Δε με νοιάζει που ο γέρος μου, μετράει τα ευρώ στο τέλος κάθε μήνα για να πάει λαϊκή και δε του βγαίνουν.
Δε με νοιάζει που κυκλοφορώ με μπουφάν στο σαλόνι γιατί δε βάλαμε πετρέλαιο.
Δε με νοιάζει που το μέλλον του παιδιού μου είναι να δουλεύει σε…
ΕΟΖ με αλυσίδες.
Δε με νοιάζει που ξεπουλάνε την πατρίδα μου.
Δε με νοιάζει που χθες αυτοκτόνησε ένας δύο τετράγωνα πιο κάτω.
Δε με νοιάζει που δεν έχει φάρμακα η μάνα μου.
Δε με νοιάζει η κακομοιριά μου. Με νοιάζει να μπορώ να περιφέρω την κακομοιριά μου από τη Νερατζιώτισα στο Σύνταγμα.
Δεν πάμε καλά, αγαπημένε μου, δεν πάμε καλά.

Οι τρόικες, τα ΔΝΤ, οι αυταρχικές κυβερνήσεις πονοκεφαλιάζουν για ένα πράγμα: πώς θα περάσουν τα απάνθρωπα μέτρα τους με τη λιγότερη το δυνατόν κοινωνική αντίδραση.
Ένα από τα βασικά τους κολπάκια; Να στρέφουν τη μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Μόνο στην Ελλάδα, δεν είχαν τέτοια προβλήματα.
Ο νεοελληνάρας τα καταφέρνει σε αυτόν τον τομέα χωρίς κυβερνητική προπαγάνδα…

Φωνές διαμαρτυρίας από απλούς πολίτες: “οι προκλητικά αμειβόμενοι εργαζόμενοι του Μετρό κάνουν απεργίες για να πίνουν καφεδάκια αραχτοί και στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου που ταλαιπωρείται και δεν έχει να πάει στη δουλειά του” λένε πολλοί και παράλληλα ηδονίζονται όταν ακούν ότι θα πέσει νέο τσεκούρωμα στους μισθούς των εργαζομένων. “Καλά να πάθουν”…

Μα ρε ταλαίπωρε νεοελληναρά, το θέμα δεν είναι να πάρει λιγότερα ο άλλος όπως κι εσύ.
Είναι να βρεις τρόπο να ξαναπάρεις περισσότερα. Να πάρεις πίσω τα μισθολογικά σου κεκτημένα. Να ανακτήσεις τα χαμένα και βιασμένα εργασιακά σου δικαιώματα… Όχι να τα χάσει και ο άλλος..
Και το θέμα δεν είναι να λήξει η απεργία για να μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου.
Είναι να πας δίπλα σε αυτούς που τόλμησαν να κατεβάσουν επιτέλους τα χειρόφρενα (με κόστος ξέρεις: χαμένα μεροκάματα σε καιρούς δύσκολους, απειλές απόλυσης, ασκούμενη ψυχολογική βία) και να κάνεις κι εσύ τη δική σου αντίσταση. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Μας βίασαν τη ζωή, μας τσάκισαν τα δικαιώματα, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και η μόνη μας αντίδραση είναι κάποιες… 24ωρες απεργίες, σκόρπιες κι αυτές.

Γελάει μαζί μας ο κόσμος όλος, γελάνε και οι τροϊκανοί.
Αντέχουν αυτοί, σκέφτονται. Κόψε κι άλλο. Και θα κόψουν. Να είστε βέβαιοι. Ειδικά όσο η κοινωνία βράζει που δε βρίσκει μετρό να πάει στη δουλίτσα.

Εσύ που γκρινιάζεις, έρμε, σκέφτηκες ότι ένας στους τέσσερις νέους αδιαφορεί για την απεργία στο Μετρό γιατί πολύ απλά δεν έχει δουλειά;
Σκέφτηκες ότι το πρόβλημα είναι ότι σου ζητάνε ένα χιλιάρικο παλιές δραχμούλες για να σε πάνε και να σε φέρουν;
Σκέφτηκες, διάολε, ότι αύριο μπορεί να μην έχεις εσύ δουλειά. Γιατί πρέπει να χτυπήσει η μοίρα το δικό σου μικρόκοσμο για να αντιδράσεις;

Αν δεν είχαμε χάσει την υπερηφάνεια μας, το σθένος μας, την ελληνική μας ψυχή; Θα ήμασταν τρία εκατομμύρια έξω από το μετρό. Και ας έρχονταν να κάνουν επιστράτευση οι Σαμαράδες.
Αντ’ αυτού, τι κάνουμε; Έχουμε αφήσει κάποιους εκατοντάδες εργαζόμενους να δίνουν τον αγώνα τους και περιμένουμε με αγωνία πότε θα τους ξεσχίσουν, πότε θα τους δείρουν, πότε θα τους απολύσουν, για να μπορέσουμε – λέει – να πάμε στη δουλίτσα μας.
Ε, βέβαια… Να μην έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τα χαράτσια μας; Ρε σεις. Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

ΠΗΓΗ

Συμπλοκές αστυνομίας και εργαζομένων χαλυβουργίας στις Βρυξέλλες

Σε συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας ενεπλάκησαν διαδηλωτές εργαζόμενοι στη χαλυβουργική βιομηχανία ArcelorMittal, οι οποίοι μείνουν άνεργοι μετά την απόφαση να κλείσουν μονάδες παραγωγής. Περίπου 200 εργαζόμενοι συγκρούστηκαν... με την αστυνομία σε μικρή απόσταση από την έδρα της βελγικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή λάμβανε χώρα σύσκεψη σχετικά με την αναγγελθείσα παύση λειτουργίας ενός τμήματος των εγκαταστάσεων της μεταλλουργικής εταιρείας στην έδρα της στη Λιέγη (ανατολικά), που θα επηρεάσει άμεσα 1.300 μισθωτούς.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διαπεράσουν τα οδοφράγματα που εμπόδιζαν την πρόσβαση στο κτίριο όπου συνεδρίαζε η κυβέρνηση.

Στην προσπάθειά τους κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες και βαρελότα, ενώ οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με ρίψεις από αντλίες νερού, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).



 

Οι εργάτες της σιδηρουργίας, οι οποίοι είχαν φθάσει από τη Λιέγη με λεωφορεία, στη συνέχεια διέκοψαν την κυκλοφορία σε πολλούς κεντρικούς οδικούς άξονες στο κέντρο των Βρυξελλών.

Οι εργατικές ενώσεις είχαν προκηρύξει από την Πέμπτη γενική απεργία στις τελευταίες εγκαταστάσεις της μεγαλύτερης παραγωγικής εταιρείας χάλυβα στον κόσμο που παραμένουν ακόμη ανοικτές στη Λιέγη, έπειτα από την έκπληξη που προκάλεσε η ανακοίνωση της ArcelorMittal για ριζική αναδιάρθρωση της εταιρείας.

«Θα πρέπει οι αρχές να απαλλοτριώσουν την Mittal. Εάν δεν το θέλει, λίγο μας νοιάζει. Θα πρέπει να επανακτήσουμε το εργαλείο αυτό. Η εθνικοποίηση είναι μία λέξη που προξενεί τρόμο, όμως είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να γίνει» δήλωσε ο Εζιντιό ντι Πανσιλό, υπεύθυνος του συνδικάτου FGTB (Σοσιαλιστές).

Πριν την κυβερνητική σύσκεψη, ο σοσιαλιστής πρόεδρος της περιφέρειας της Βαλονίας Ρούντι Ντεμότ είχε χαρακτηρίσει τον ινδικό χαλυβουργικό όμιλο «ανέντιμο επιχειρηματία» και «ποταπό κερδοσκόπο».

Ο ίδιος, πάντως, στάθηκε προσεκτικός όσον αφορά την εθνικοποίηση: «μπορούμε να εξετάσουμε τα πάντα, στο πλαίσιο των οικονομικών και νομικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας». Η περιφέρεια είναι «έτοιμη να στηρίξει ένα βιομηχανικό σχέδιο. Υπάρχουν επαφές, ενδείξεις, οι οποίες προκύπτουν» ανέφερε.

Ωστόσο, ο Ντι Πανσιλό εξέφρασε τις αμφιβολίες του, προσθέτοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν τα περί άλλων επενδυτών», που ενδιαφέρονται για την επιχείρηση. «Κανείς δεν έχει παρουσιασθεί», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Την Πέμπτη ο Βέλγος πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο είχε υποστηρίξει πως «δεν κατανοεί» την απόφαση, κατά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός της Ελβετίας με τον γενικό διευθυντή της χαλυβουργικής βιομηχανίας Λάκσμι Μιτάλ, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να του αποσπάσει τη δέσμευση ότι θα υπαναχωρήσει της απόφασής του.
tanea.gr