EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δείτε πως θα κινηθούν αύριο τα ΜΜΜ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα.

Σημειώνεται, ότι στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Αυτοκτονία ΣΟΚ στην Κομοτηνή - Καθηγητής έπεσε σε ποτάμι!


 
"Βουτιά θανάτου" στο ποταμό Βοσβόζη στην Κομοτηνή έκανε ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, βάζοντας τέλος στη ζωή του την Κυριακή. Το πτώμα του αυτόχειρα βρέθηκε από έναν... κτηνοτρόφο στην περιοχή του Ηφαίστου στην Κομοτηνή.

Ο συνταξιούχος καθηγητής ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες, ενώ από τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε κύμα πένθους το μεσημέρι της Δευτέρας.
thrakitoday.com

ΗΣΑΠ: Τεράστια η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις


 

Aπό το Γραφείο Τύπου
Στο 90% κυμάνθηκε το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων των ΗΣΑΠ, στην απεργία της Παρασκευής 18/1/2013. Συγκεκριμένα... από τους 712 εργαζόμενους δεν συμμετείχαν μόνο οι 64.

Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης, η συμμετοχή των εργαζόμενων είναι σχεδόν καθολική γατί έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος από την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την καρατόμηση για 5η φόρα τα 2,5 τελευταία χρόνια, των μισθών μας .

Σημειώνουμε ότι και μέρος των εργαζομένων που δηλώνει « παρών» υποχρεούται να το κάνει επειδή βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό του π. ΤΣΠ-ΗΣΑΠ ο υπολογισμός της σύνταξης μας συνεχίζει να γίνεται με βάση τις αποδοχές του τελευταίου 12μήνου πριν την αποχώρησή μας γεγονός που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις συντάξιμες αποδοχές μας λόγω της τεράστιας μείωσης των μισθών μας, η οποία συνεχίζεται.

Τρίτη 22/01/2013 Στάση Εργασίας

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων αποφάσισε για την Τρίτη 22/01/2013 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ απο 11:00 εως 16:00

Le Monde: Ο παρίας Παπανδρέου μετατράπηκε σε κονφερασιέ


 
«Γιώργος Παπανδρέου, ο παρίας που μετατράπηκε σε κονφερασιέ», τιτλοφορείται το καθόλου κολακευτικό άρθρο της γαλλικής Le Monde για τον...
πρώην πρωθυπουργό. Η εφημερίδα στηλιτεύει την πρόσφατη ασχολία του Γιώργου Παπανδρέου να δίνει διαλέξεις, τονίζοντας μάλιστα το οξύμωρο της υπόθεσης, ότι ο άνθρωπος που σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνος για την άσχημη κατάσταση της Ελλάδας παραδίδει μαθήματα για την κρίση. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο άρθρο, ενώ στην Ελλάδα κορυφωνόταν η συζήτηση για τη Λίστα Λαγκάρντ που η κυβέρνηση του δεν αξιοποίησε στο ελάχιστο, εκείνος έδινε διάλεξη στη Νορβηγία με θέμα την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Ο πρώην πρωθυπουργός έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας, όταν έφευγε από την κυβέρνηση το 2011, μεσούσης της κρίσης του ευρώ. Αυτό δεν εμπόδισε την επανεκλογή του ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις ευάριθμες διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο», υποστηρίζει ο συντάκτης. «Είναι περισσότερο επιτυχημένος στο εξωτερικό από ό, τι στην χώρα του, όπου όλοι θέλουν να τον ξεχάσουν, αν και παραμένει στόχος της άκρας δεξιάς και κάποιων εφημερίδων», συνεχίζει η Le Monde. «Το όνομα Παπανδρέου έγινε το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα», καταλήγει ο συντάκτης.

Στη Δικαιοσύνη η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. για τις συνεχιζόμενες απεργίες

 
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) κατά των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα σωματεία των εργαζομένων εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, «η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, σημειώνει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, αλλά η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη καθώς υπόκειται στους περιορισμούς τόσο του άρθρου 25 παρ. 3 του Συντάγματος όσο και το άρθρο του 281 ΑΚ (Περί καταχρηστική άσκησης του δικαιώματος).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η νόμιμη ενάσκηση του απεργιακού δικαιώματος μεταξύ των άλλων απαιτεί από τα σωματεία των εργαζομένων:

α) να προειδοποιήσουν την εταιρεία 24 τουλάχιστον ώρες πριν από την πραγματοποίησή της χωρίς στη προθεσμία αυτή να συμπεριλαμβάνονται οι εξαιρέσιμες ημέρες και αυτή του Σαββάτου

β) να γνωστοποιήσουν τα αιτήματα και τους λόγους που τα θεμελιώνουν, προ τεσσάρων πλήρων ημερών, με έγγραφο που κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή στην εταιρεία (ως εργοδότη), στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που ασκεί την σχετική εποπτεία και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας

γ) να διαθέσουν προσωπικό προς αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια των εν λόγω στάσεων και

δ) να προσκαλέσουν την εταιρεία σε δημόσιο διάλογο.

«Τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου» και «στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα.», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης.

Σύμφωνα όμως, με τις ανακοινώσεις των σωματείων και ενώ δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τον Νόμο προθεσμίες και ενέργειες, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου οι γραμμές 2 και 3 (πρώην Μετρό) δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη έως τη λήξη κυκλοφορίας, ενώ η γραμμή 1 (πρώην Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος) και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 16:00.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, «με βάση τις προβλέψεις του Νόμου και συμμεριζόμενη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης», δηλώνει ότι με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων τη Δευτέρα, θα κινήσει την νόμιμη διαδικασία, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, «για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων».

Τη «συστηματική και επίμονη» προσπάθεια της κυβέρνησης «πρώτα να συκοφαντήσει και μετά να καταστείλει τον αγώνα των εργαζομένων στο μετρό» και τις αστικές συγκοινωνίες, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

«Οι εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί των εργαζομένων του μετρό Αθηνών, καθώς και όλων των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που ήδη στα χρόνια του μνημονίου έχουν μειωθεί κατά 37%, πρέπει να καθορίζονται με τον τρόπο που αναφέρει το Σύνταγμα της χώρας μας, δηλαδή με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι με την υποχρεωτική ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου», σχολίασε ο κ. Στρατούλης.

15,5% "κάτω" οι παραγγελίες των βιομηχανιών


 
Πτώση 15,5% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2012, έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκάμηνου Δεκεμβρίου 2011 - Νοεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκάμηνου Δεκεμβρίου 2010 - Νοεμβρίου 2011, μειώθηκε κατά 8,1%, έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) αυξήθηκε σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο κατά 4,6%, έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2011 - Νοεμβρίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2010 - Νοεμβρίου 2011, παρουσίασε αύξηση 3,6%, έναντι αύξησης 7,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Άλλη μια απεργία πάει για να χαρακτηριστεί παράνομη,


 
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) κατά των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα σωματεία των εργαζομένων εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, «η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Να δείτε που και αυτή παράνομη θα την κηρύξουν.

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Εδώλιο για 20!


 
Είκοσι στους 21 κατηγορούμενους για την υπόθεση του "μαύρου πολιτικού χρήματος", με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο κρίνει πως πρέπει να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης.
Στην 350(!) σελίδων πρότασή του προς το δικαστικό Συμβούλιο Εφετών που θα λάβει και την τελική απόφαση ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί πώς υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν εμπλοκή στην κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός υιοθετεί τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα των εισαγγελέων κ. Σίσκου και Κυβέλου καθώς και τα κατηγορητήρια που συνέταξε σε βάρος των εμπλεκομένων ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής σύμφωνα μες τα οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνέστησε εγκληματική οργάνωση με στόχο το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" το οποίο προήλθε από " μίζες" που έλαβε ο ίδιος από τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ως προς τους κατηγορουμένους για τους οποίους ζητεί την παραπομπή τους, ο εισαγγελέας Εφετών εισηγείται για κάποιους από αυτούς την απαλλαγή τους από επιμέρους πράξεις .

Ποιοι παραπέμπονται

Ο εισαγγελέας Εφετών ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι : Άκης Τσοχατζόπουλος, Νίκος Ζήγρας, Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα Τσεκούρα, Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος κ. Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιος εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο πρώην γ.γ, Εξοπλισμών και πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος. Επίσης ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι Σπυρίδων Χατζηνικολαου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.
Αντίθετα για τον μοναδικό κατηγορούμενο για τον οποίο ζητεί να μην παραπεμφθεί σε δίκη είναι ο εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell Ευτύχιος Ατσοπάρδης καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του. Η τελική πάντως απόφαση για το ποιοι θα παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εφετών που σύντομα αναμένεται να εκδώσει βούλευμα.