EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανακοίνωση των απολυμένων του ΜΕΤΡΟ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες-οι,

Μετά από τη χθεσινή μας συνάντηση  με τον διορισμένο Πρόεδρο της  ΣΤΑΣΥ Κο Ν. Παπαθανάση σας ενημερώνουμε για τα εξής :
Δυστυχώς ,οι υποσχέσεις από τη Κυβέρνηση  κι ειδικότερα από τη ΝΔ της οποίας επιλογή είναι κι ο Κος Παπαθανάσης περί επιστροφής των Απολυμένων – Πολιτικά Διωχθέντων της ΑΜΕΛ πριν το άνοιγμα των νέων σταθμών αποδεικνύονται ΨΕΜΜΑΤΑ!!
Λόγια ,λόγια και μόνο λόγια ψεύτικα!! Οι δε συνδικαλιστές όλων των σωματείων πλην του ΣΕΛΜΑ ,αυτό που κάνουν είναι ... να στρέφονται ακόμα και τώρα εναντίων ΑΝΕΡΓΩΝ πρώην συναδέλφων τους ,δίνοντας τη σύμφωνη γνώμη τους προς τη Διοίκηση για τη μονομερή μετακίνηση συναδέλφων του Διοικητικού Προσωπικού ,πολλές φορές απαιτώντας κιόλας αυτή τη μεταβολή ….
Συγχαρητήρια λοιπόν κύριοι,
Ο αγώνας σας τώρα ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ , μετά τις διεκδικήσεις προ διετίας  συνδικαλιστών να απολυθούμε (που δικαιώθηκαν) ,το «παραμύθι» συνεχίζεται διεκδικώντας οι κενές θέσεις στο δίκτυο να καλυφθούν από συναδέλφους διοικητικούς υπαλλήλους.
Αυτή λοιπόν συνάδερφοι είναι η  συνεισφορά των ανθρώπων αυτών στο  «δράμα» των πρώην συναδέρφων τους .
Λοιπόν ,προς πάσα κατεύθυνση …Υπουργό, Πρόεδρο και  Συνδικαλιστές  …
«Κύριοι»
Τόσο καιρό υπομένουμε την ανεργία ,την εξαθλίωση και τη πείνα …Κι εμείς ,κι οι οικογένειες μας !!!
ΤΕΛΟΣ …ΩΣ ΕΔΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτοί που ευθύνονται για την  ανεργία μας ,αυτοί που μας  κοροϊδεύουν δυόμιση χρόνια πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι  πλέον να πάμε και ΦΥΛΑΚΗ ,ότι κι αν σημαίνει αυτό …
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ  ΜΕΤΡΟ
Η επιτροπή των  απολυμένων
Ν. Ευαγγέλου
Α. Μαρινόπουλος
Ζ. Καρδόγερος
Σ. Αυδής
Γ. Καλογιάννης 

                      Οι υπογραφές μας είναι στη διάθεση του ΣΕΛΜΑ

Σε επίσχεση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι στιγμής οι τηλεφωνικές συνεννοήσεις, που είχε από το πρωί η διοίκηση του ΟΑΣΘ με το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ώστε να... μην προχωρήσουν αύριο σε επίσχεση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ με δελτίο τύπου αναφέρει ότι αύριο ο οργανισμός δε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό και ζητά «κατανόηση» για την «ταλαιπωρία», εξαιτίας της αυριανής διακοπής της συγκοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στη μη καταβολή οφειλών του δημοσίου προς τον οργανισμό και σημειώνοντας ότι ο ΟΑΣΘ «ουδεμία ευθύνη έχει».

«Ζητήσαμε δέκα εκατομμύρια ευρώ, έξι για δεδουλευμένα ενάμιση μήνα, μέχρι σήμερα, τρία εκατομμύρια για καύσιμα και ένα εκατομμύριο για τρέχουσες υποχρεώσεις και έξοδα, ως ελάχιστο όριο για να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες και να λειτουργήσουμε, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετεχόντων στην επίσχεση εργασίας φτάνει στις 2500 από τους 2650 εργαζομένους και όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, εάν δε βρεθεί λύση, «δε θα κινηθεί ούτε ένα λεωφορείο αύριο, εκτός από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για ΑΜΕΑ». Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη στήριξή της προς τους εργαζόμενους, θεωρεί «αδιανόητη» τη μη επίλυση του προβλήματος των οφειλών προς τον οργανισμό και ζητά να βρεθεί «άμεσα λύση προκειμένου να μην παραλύσει η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης».
express.gr

ΙΚΑ: Διευκρινίσεις για την ένταξη επαγγελμάτων στα βαρέα και ανθυγιεινά


 

Διευκρινίσεις για την ένταξη ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων στο νέο Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, δίνει με την Αρ. A32/1150/6 από 4/1/2013 το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η εγκύκλιος αναφέρεται στις προϋποθέσεις για ένταξη στο νέο Πίνακα ΒΑΕ, των καθαριστών και των καθαριστριών δημόσιων σχολείων με συμβάσεις μίσθωσης έργου, των ηλεκτρολόγων των μηχανοξυλουργών και των χειριστών ξυλουργικών μηχανημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες των σχολείων, η εγκύκλιος επισημαίνει ότι για την ένταξη στο νέο Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών, απαιτείται σύμφωνα με τη νομοθεσία ο εργαζόμενος να παρέχει εργασία τουλάχιστον 6 ωρών την ημέρα, σε πενθήμερη απασχόληση, ή 30 ωρών την εβδομάδα.

Για τους εργαζόμενους στον καθαρισμό των δημοσίων σχολείων με συμβάσεις έργου στις οποίες δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά ως προς το χρόνο απασχόλησης, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η ένταξή τους στα ΒΑΕ γίνεται εφόσον το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται σε 672 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επειδή δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί από το περιεχόμενο των συμβάσεων, εάν οι εργαζόμενοι αυτοί εκπληρώνουν τον όρο της «πλήρους απασχόλησης», αποφασίσθηκε να συσχετισθεί η ακαθάριστη μηνιαία αμοιβή τους με το ποσό το οποίο, δικαιούται να λάβει μηνιαίως ο καθαριστής ή η καθαρίστρια για εβδομαδιαία απασχόληση 30 ωρών.

Η εγκύκλιος επικαλείται τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις Διαιτητικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες, το κατώτατο ημερομίσθιο των καθαριστών και των καθαριστριών για το 2012 έχει διαμορφωθεί σε 37,32 ευρώ και το αντίστοιχο ωρομίσθιο σε 5,60 ευρώ.

Κατά συνέπεια, για 30 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 672 ευρώ (5,60 × 30 ώρες × 4 εβδομάδες).

Η εγκύκλιος του ΙΚΑ διευκρινίζει επίσης ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στο νέο πίνακα ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι απασχολούνται στη τριτογενή παραγωγή, στην οποία ανήκουν οι οικονομικές μονάδες παραγωγής υπηρεσιών (όπως υγεία, εκπαίδευση, τουρισμός, τράπεζες και επικοινωνίες).

Στον πίνακα ΒΑΕ εντάσσονται ηλεκτρολόγοι που απασχολούνται σε εργοστάσια και μονάδες παραγωγής.

Στον όρο «μονάδες παραγωγής» περιλαμβάνεται η παραγωγή με την τεχνική του όρου σημασία, δηλαδή ο μετασχηματισμός της πρώτης ύλης σε αγαθά.

Επίσης, δεν εντάσσονται στον πίνακα, «μηχανοξυλουργοί, χειριστές ξυλουργικών μηχανημάτων», που απασχολούνται στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ, η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αφορά μόνο όσους εργάζονται «σε επιχειρήσεις κατασκευής επίπλων, κουφωμάτων, παρκετών και λοιπών ειδών από ξύλο».

Μαχαίρι σε 100.000 διπλοσυνταξιούχους


 

Αναδρομική περικοπή κατά 12% στις διπλές συντάξεις, που το άθροισμά τους είναι μεγαλύτερο από 1.300 ευρώ, σχεδιάζει η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Απρίλιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα Νέα", πρόκειται για συνταξιούχους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, αλλά και δικαστικούς που παίρνουν μια κύρια σύνταξη από το Ταμείο στο οποίο ανήκουν (δηλαδή από το ΕΤΑΑ) και μια δεύτερη, επίσης κύρια σύνταξη, είτε από το ΙΚΑ, είτε από το Δημόσιο.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έως τώρα οι συγκεκριμένοι διπλοσυνταξιούχοι είχαν μείνει εκτός περικοπών και για την Εισφορά Αλληλεγγύης που επιβάλλεται με ποσοστά 3%-14% και από το πρώτο ευρώ σε συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, αλλά και από τη μείωση κατά 12% που επιβάλλεται στο τμήμα σύνταξης από τα 1.300 ευρώ και άνω.
Και στις δύο περιπτώσεις οι περικοπές αυτές, όπως προβλέπεται στους νόμους 3986/11 (ΛΑΦΚΑ) και 4051/12 (μείωση 12%), επιβάλλονται είτε σε μια κύρια σύνταξη είτε στο άθροισμα δύο κύριων συντάξεων.
Οι περικοπές στις διπλές συντάξεις θα αφορούν το διάστημα από 1/1/2012 έως και 1/2/2013. Επομένως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πρέπει να υπολογιστεί η αναδρομική περικοπή για 14 μήνες σε όλες τις διπλές συντάξεις, που και οι δύο μαζί ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα καθοριστεί με σχετική εγκύκλιο ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα γίνουν οι περικοπές.

Έχτισαν την είσοδο της ΔΟΥ


 

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της ΔΟΥ Καρύστου, όπου στεγάζεται η εφορία της περιοχής.

Όπως μετέδωσε το evianews.com, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν πως με μία τέτοια ενέργεια εκτός από την ταλαιπωρία, θα «νεκρώσει» και την περιοχή τους.

Μάλιστα, αλυσόδεσαν την πόρτα, τοποθέτησαν πλάκες Καρύστου και έχτισαν την είσοδο. «Αυτό προκαλεί το λαϊκό αίσθημα για την άνιση και αντισυνταγματική μεταχείριση των πολιτών της Ν. Καρυστίας, υποβιβάζοντας μας σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τονίζουν στο δελτίο τύπου οι επαγγελματίες της πόλης.

Ποιά 2 λιμάνια στο Ιόνιο θα ενωθούν με το λιμάνι της Πάτρας;

Ποιά 2 λιμάνια στο Ιόνιο θα ενωθούν με το λιμάνι της Πάτρας; 
Στον Οργανισμό Λιμένος της Πάτρας, θα ενταχθούν και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, όπως αναφέρεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Διοικητικό συμβούλιο του νέου Οργανισμού θα έχει έδρα την Πάτρα, ενώ στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, προβλέπεται να τοποθετηθούν τριμελή συμβούλια.
Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, η μοναδική μετοχή που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου στους Οργανισμούς Λιμένων της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, θα χορηγηθεί στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος της Πάτρας, για τη δημιουργία του Λιμενικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδος.
Στη συνέχεια και εντός διμήνου από τη δημοσίευση του νόμου, θα υπάρξει τροποποίηση του καταστατικού του ΟΛΠΑ και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ οι μετοχές που θα προκύψουν, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

4 νέα λιμενικά δίκτυα στην Ελλάδα με τη συνένωση λιμανιών σε όλη τη χώρα


4 νέα λιμενικά δίκτυα στην Ελλάδα με τη συνένωση λιμανιών σε όλη τη χώραΤη συνένωση των υφιστάμενων Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και τη δημιουργία τεσσάρων Λιμενικών Δικτύων που θα έχουν τη μορφή ανωνύμων εταιρειών προβλέπει η νέα λιμενική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία πρόκειται να νομοθετηθεί εντός του Ιανουαρίου.

Με την κίνηση αυτή ΟΛΠ-ΟΛΘ αλλά και άλλα κομβικά λιμάνια αποκτούν πολύτιμη προίκα ενόψει και της διαδικασίας αξιοποίησής τους μέσω παραχωρήσεων. Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα των αποτιμήσεων των νέων περιουσιακών στοιχείων που θα αποκτήσουν και ο τρόπος με τον οποίο θα ενοποιηθούν.

Με βάση τα όσα αναφέρονται προκύπτει ότι, στην περίπτωση του ΟΛΠ, για παράδειγμα, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου με εισφορά εις είδος από το Δημόσιο των περιουσιακών στοιχείων των λιμένων Λαυρίου, Ραφήνας και Ελευσίνας. Ετσι, ο ΟΛΠ θα μετασχηματιστεί σε όμιλο επιχειρήσεων και κατά πάσα πιθανότητα το ποσοστό του Δημοσίου στην εισηγμένη θα αυξηθεί. Αυτό επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και της λιμενικής βιομηχανίας, επισημαίνοντας όμως ότι ακόμα το ζήτημα τελεί υπό διαμόρφωση.

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές, ενδέχεται να προσδώσει αξία στους ιδιώτες μετόχους ακόμα και αν το ποσοστό τους στον ενιαίο όμιλο μειωθεί από την αύξηση κεφαλαίου, αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές. Αναφέρουν δε προς επιβεβαίωση αυτού ότι εάν για παράδειγμα εισφερθούν οι λιμενικές Α.Ε. ως έχουν μαζί, δηλαδή με τις χερσαίες ζώνες που ελέγχουν, τότε το εν δυνάμει όφελος είναι μεγάλο, όπως για παράδειγμα από μια ανάπτυξη real estate στα εδάφη που ελέγχει το λιμάνι της Ραφήνας.

Οι νέες αυτές εταιρικές δομές, τα Λιμενικά Δίκτυα, θα λειτουργούν πάντοτε έναντι τρίτων ως «οικοπεδούχος» (landlord functions) εξ ονόματος του ελληνικού Δημοσίου, αφού σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο «οι χώροι και όλα εν γένει τα κτήματα που περιλαμβάνονται στη Ζώνη Λιμένα είναι κοινόχρηστα δημόσια κτήματα και ανήκουν στο Δημόσιο κατά κυριότητα, η χρήση όμως και η εκμετάλλευσή τους ανήκει στον οικείο φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένα».

Σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση διά του υπουργού Κωστή Μουσουρούλη δρομολογεί τη συνένωση των 12 Ανωνύμων Εταιρειών Οργανισμών Λιμένων σε μικρότερο αριθμό με γεωγραφικό κριτήριο και συγκεκριμένα τη δημιουργία του Αττικού Λιμενικού Δικτύου (Πειραιάς, Λαύριο, Ραφήνα, Ελευσίνα), του Δικτύου Λιμένων Βορείου Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), του Δικτύου Λιμένων Δυτικής Ελλάδας (Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα) και του Δικτύου Λιμένων Κρήτης (Ηράκλειο).

Αναλυτικότερα, κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρουν στην «Κ» για τα δίκτυα Αττικής και Β. Ελλάδας (όπου οι Οργανισμοί Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης είναι εισηγμένες στο Χ.Α. και αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της εμπορευματικής και επιβατικής κίνησης) ότι με τη δημιουργία των δύο ομίλων επιδιώκεται ο ορθολογικότερος και οικονομικά αποδοτικότερος επιχειρησιακός και στρατηγικός σχεδιασμός, ώστε τα μη εισηγμένα λιμάνια να επωφεληθούν από τα κεφαλαιουχικά πλεονεκτήματα των εισηγμένων, αφού εμμέσως καθίστανται εισηγμένες εταιρείες, αφετέρου αποκτούν δραστηριότητες και λειτουργίες που σήμερα είτε ασκούνται μονοπωλιακά από τον ΟΛΠ και ΟΛΘ, είτε λειτουργούν ανταγωνιστικά εις βάρος των περιφερειακών μικρότερων λιμένων.

Ταυτόχρονα με τη λύση της δημιουργίας του δικτύου υπό μορφή ομίλου επιχειρήσεων, διατηρείται πλήρως η διοικητική και λειτουργική αυτοτέλεια που εξασφαλίζεται από τη συνέχιση λειτουργίας των Ανώνυμων Εταιρειών. Ο ειδικότερος ρόλος κάθε λιμανιού του ομίλου θα προβλεφθεί στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο.

Πηγή: Καθημερινή

Πέρασε το τεστ... το νέο σύστημα Τελών Κυκλοφορίας

Πέρασε το τεστ... το νέο σύστημα Τελών Κυκλοφορίας
Σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και το Δημόσιο απέφερε η απλοποίηση του σήματος κυκλοφορίας και η πληρωμή των τελών αποκλειστικά μέσω τραπεζών και ΕΛΤΑ, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην υιοθέτηση μέτρων που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό μας σύστημα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, έως τις 8 Ιανουαρίου εισπράχθηκαν συνολικά 1.130 εκ. ευρώ, έναντι 1.080 εκ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί κατά το ίδιο διάστημα πέρσι. Δεδομένου ότι το ύψος των τελών κυκλοφορίας παρέμεινε το ίδιο, αποδεικνύεται ότι η αλλαγή από έντυπη ειδοποίηση σε ηλεκτρονική πληροφόρηση είχε τόσο υψηλή αποδοχή, που δεν επηρέασε ουσιαστικά τα προσδοκώμενα έσοδα. Επομένως, αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της ΓΓΠΣ και του Υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες και οδηγό για μελλοντικές παρόμοιες υπηρεσίες.

Σημαντικό ποσοστό κοντά στο 7% των πληρωμών έγινε μέσω εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών, με συνέπεια τη σημαντική μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών. Όσοι υιοθέτησαν αποκλειστικά ηλεκτρονικούς τρόπους υπολογισμού και πληρωμής των τελών, δεν ξόδεψαν παρά ελάχιστο χρόνο για να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους. Υπολογίζεται πως η φετινή διαδικασία εξοικονόμησε 500 χιλιάδες ανθρωποώρες στην εθνική οικονομία.

Ακόμη, η κατάργηση της διαδικασίας φυσικής εκτύπωσης και μεταφοράς των σημάτων στις τράπεζες, εξοικονόμησε στο Δημόσιο περίπου 15 εκ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν σημαντικά οφέλη από την κατάργηση της κοστοβόρου και πολύπλοκης διαδικασίας διάθεσης στο κοινό (τήρηση ταμείων, ειδικοί κανόνες ασφαλείας καθώς τα σήματα φέρουν αξία), την εξάλειψη της δυνατότητας φοροδιαφυγής (κλοπή σημάτων, αναντιστοιχία σήματος με όχημα) και την αποσυμφόρηση των ΔΟΥ από τις πληρωμές και εκκαθαρίσεις τελών κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικά, 1 εκ. πληρωμές που πέρσι έγιναν στις ΔΟΥ, φέτος έγιναν μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η αλλαγή αυτή στηρίχθηκε σε εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες που υλοποιήθηκαν με ίδιους πόρους από τη ΓΓΠΣ. Μέρος της υλοποίησης αποτελεί η υπηρεσία υπολογισμού τελών κυκλοφορίας που είναι προσβάσιμη από τις τράπεζες και το ευρύ κοινό μέσω διαδικτύου, ακόμη και από κινητά τηλέφωνα ή ταμπλέτες.
Πηγή: Καθημερινή

Διευθύνσεις, θέσεις πάρκινγκ και ποδηλατόδρομοι μέσω smartphone από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Διευθύνσεις, θέσεις πάρκινγκ και ποδηλατόδρομοι μέσω smartphone από το Δήμο ΘεσσαλονίκηςΔιευθύνσεις, ποδηλατόδρομους, θέσεις στάθμευσης, μνημεία και άλλες πληροφορίες θα μπορεί πλέον να βρίσκει οποιοσδήποτε μέσω του έξυπνου κινητού του τηλεφώνου (smartphone) χάρη σε εφαρμογή που βασίζεται στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και παρέχεται πλέον από τον δήμο Θεσσαλονίκη σε όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, μετά ο χρήστης που βρίσκεται σε σύνδεση με το διαδίκτυο και έχει ήδη ενεργοποιημένο το σύστημα GPS θα μπορεί να συνδέεται με το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών του δήμου και να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αφού πρώτα την εντοπίσει για συσκευές ios στη θέση http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=547388095 και για συσκευές Android στη θέση https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.thessaloniki.mobilegis.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί τα δεδομένα που έχουν ήδη εισαχθεί ή που θα εισάγονται μελλοντικά στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (G.I.S.), και που έχουν σχέση με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, με δρομολογήσεις εντός του δήμου (εύρεση & πλοήγηση), με αναζήτηση διεύθυνσης με οδό και αριθμό για το Δήμο Θεσσαλονίκης κ.τ.λ.

Η πρωτοτυπία της εφαρμογής βρίσκεται στη δυνατότητα που μπορεί να έχει ο πολίτης να αναζητάει τις πληροφορίες αυτές από τη Γεωγραφική Βάση Δεδομένων της πόλης και η παρουσίαση αυτών στην κινητή συσκευή του. Χαρακτηριστικό της, δε, είναι η διαδραστικότητα, δηλ. η αμοιβαία ανταλλαγή ενημερωμένων πληροφοριών μεταξύ πολίτη και συστήματος G.I.S του δήμου σε ότι αφορά τις ενημερωμένες πληροφορίες του.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή προσφέρει

-πολύ λεπτομερή χάρτη της Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο τοπογραφικής κλίμακας,

-τέσσερα (4) υβριδικά στρώματα για την εμφάνιση των λωρίδων ποδηλάτων, των ζωνών στάθμευσης κ.λ.π,

-αναζήτηση ανάμεσα σε 30.000 σημεία ενδιαφέροντος και σε 20 κατηγορίες, με κριτήριο εγγύτητας στη θέση της συσκευής,

-δρομολόγηση (από – έως), είτε με ορισμό σημείου χρήστη, επί της οθόνης και ταυτόχρονη εμφάνιση των πληροφοριών αυτής είτε με συγκεκριμένη διεύθυνση,

-εργαλείο Εύρεσης Διεύθυνσης, είτε με όνομα οδού και αριθμό είτε με διασταύρωση,

-διάχυση σε μία συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, τους Μηχανικούς, στοιχείων σχετικών με πολυγωνομετρικά – υψομετρικά και τριγωνομετρικά σημεία, στο σύστημα αναφοράς του δήμου,

-φωτογραφική τεκμηρίωση μνημείων της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς Μετρό την Πέμπτη


 

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, λόγω της απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν καταργεί αυτομάτων την Σ.Σ.Ε.

«Ο διάλογος εξαντλήθηκε και όλα τα περιθώρια, είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος.

Ντροπή! Εφημερίδα της Κυβερνήσεως... Made in Germany!

Μπορεί να είναι τυπογραφικό λάθος αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να ξεπλυθεί η ντροπή και μάλιστα σε μία εποχή που η «γερμανική επέλαση» είναι γεγονός.
Στο φύλλο της Κυβερνήσεως με αρ. 3 της 8ης Ιανουαρίου του 2013 με θέμα Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υπογράφει κάτω από την φράση «Βερολίνο 7 Ιανουαρίου 2013»
Και ναι! Μπορεί ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να βρισκόντουσαν εκείνη την ημέρα στην γερμανική πρωτεύουσα, αυτό όμως δεν επιτρέπεται και μάλιστα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η οποία παρεμπιπτόντως είναι ακόμα… ελληνική!

Μετρό Αθήνας: οι νέοι σταθμοί ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ αλλάζουν τα Δυτικά Προάστια



Μετρό Αθήνας: οι νέοι σταθμοί ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ αλλάζουν τα Δυτικά ΠροάστιαΜπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά μετά από 7 χρόνια διαγωνισμών, δημοπρατήσεων, κατασκευών, κρίσης και καθυστερήσεων, το Μετρό θα επεκταθεί x3 φέτος. Η πρώτη και σημαντική παράδοση νέου τμήματος γραμμής και σταθμών είναι η επέκταση προς Ανθούπολη τον Απρίλιο, δηλαδή σε περίπου 3 μήνες.

Το έργο της επέκτασης του Μετρό στην πόλη του Περιστερίου έχει όμως μακρά ιστορία όπως δυστυχώς έχουν τα περισσότερα έργα στην Ελλάδα. Όταν ξεκίνησε η επέκταση του μέσου στα δυτικά προάστια ένα μεγάλο μέρος της σήραγγας μεταξύ Αγίου Αντωνίου και Ανθούπολης διανοίχθηκε αλλά λόγω σαθρών εδαφών η εργολαβία σταμάτησε.

Η σήραγγα που κατασκευάστηκε με την νέα δημοπράτηση είναι περίπου 300 μέτρα και φυσικά περιλαμβάνει και τους δύο νέους σταθμούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ.  Τον Απρίλιο του 2006 ξεκίνησαν τα έργα με στόχο να τελειώσουν στα τέλη του 2008. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν φανταζόταν πως η καθυστέρηση θα έφτανε τα 4,5 χρόνια για να λειτουργήσει αυτή η σημαντική επέκταση.

Το έργο είναι έτοιμο από το 2011 ενώ τον λόγο έχει πλέον η Siemens που σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό έδωσαν προτεραιότητα σε αυτή την επέκταση και  πλέον επίσημα τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν τα πρώτα  δρομολόγια. Πρέπει να πούμε πως στην περίπτωση του σταθμού ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες ενοποιήσεις ελεύθερων χώρων σε Δήμο της Αθήνας, δημιουργώντας εκτός από το σταθμό και μία μεγάλη πλατεία 50 στρεμμάτων.

Ο σταθμός αυτός είναι στην καρδιά της πόλης, στο Δημαρχείο της πόλης, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη. Αποτελείται από 3 επίπεδα με ίδιο περίπου περίγραμμα συνολικής επιφάνειας 11.000 τμ. Κτιριακά ο σταθμός είναι γνώριμος από τους άλλους σταθμούς του Μετρό με κυρίαρχο χρώμα το μπεζ αλλά και το κόκκινο, ενώ οι πανταχού παρόντες γρανίτες των σταθμών του Αθηναϊκού Μετρό είναι και εδώ παντού.

Ο Σταθμός ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ κατασκευάστηκε υπογείως της οδού Αναπαύσεως ανάμεσα στις οδούς Δωδεκανήσου και Θηβών. Ο νέος βόρειος τερματικός σταθμός της γραμμής 2 είναι στρατηγικά κατασκευασμένος έτσι ώστε μελλοντικά να είναι εφικτή η βόρειο-δυτική επέκταση προς Πετρούπολη, Ίλιον και Καματερό. Τα χαρακτηριστικά του σταθμού είναι πανομοιότυπα με εκείνα του σταθμού ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Όταν ξεκινήσει η λειτουργία των δύο σταθμών αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά 75.000 επιβάτες, αριθμός σημαντικά αυξημένος από τον μέσο όρο λειτουργίας  περιφερειακών σταθμών Μετρό.

Η μεγάλη αλλαγή είναι σημαντική αν σκεφτεί κανείς ότι η διαδρομή από τον νέο τερματικό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ μέχρι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα απαιτούνται μόλις 11 λεπτά. Σήμερα με τα συμβατικά μέσα μεταφοράς μία καθημερινή απαιτούνται τουλάχιστον 40 λεπτά.

Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή που θα έρθει με την λειτουργία της δυτικής επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό είναι οι συγκοινωνιακές γραμμές. Στην Ανθούπολη θα δημιουργηθεί ένας νέος κόμβος, καθώς εκεί πλέον θα καταλήγουν λεωφορειακές γραμμές από τις κοντινές περιοχές.

ΜΕΛΛΟΝ
Εκτός από την μεγάλη αυτή επέκταση σε φάση μελέτης και μάλιστα αρκετά ώριμης είναι και η νέα επέκταση της γραμμής 2 προς Πετρούπολη και Ίλιον, επέκταση που θα έχει μήκος περίπου 4χλμ και 3 νέους σταθμούς, ολοκληρώνοντας το τμήμα της γραμμής 2 στα δυτικά και βόρειο-δυτικά προάστια.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Θα είναι η πρώτη προσθήκη νέου τμήματος Μετρό και σταθμών ύστερα από 2,5 χρόνια. Τελευταίος σταθμός που εγκαινιάστηκε ήταν στις 30 Δεκεμβρίου 2010 η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στη γραμμή 3. Αναφορικά με την γραμμή 2 θα είναι η πρώτη επέκταση μετά το 2004 όταν η γραμμή επεκτάθηκε προς Άγιο Δημήτριο και Άγιο Αντώνιο.

Οι σταθμοί ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ θα αποτελέσουν τον 15ο και 16ο σταθμό της γραμμής 2, συνολικά με την γραμμή 3 θα φτάσουμε τους 36 ενώ αν βάλουμε και την γραμμή 1 , όλο το δίκτυο θα φτάσει να διαθέτει 60 σταθμούς απλωμένο σε 57,5χλμ (+20,7χλμ επίγεια στο τμήμα προς Αεροδρόμιο). Αυτά τα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνουν τις επεκτάσεις προς Ελληνικό και Χαϊδάρι.

Για να ευλογούμε και λίγο τα γένια μας, είναι σημαντικό να πούμε πως η γραμμή 2 με την επέκταση προς Ανθούπολη και Ελληνικό σχεδόν έχει ολοκληρωθεί καθώς θα απομένουν οι δύο επεκτάσεις προς Ίλιον και Γλυφάδα για να έχουμε πλήρη την κόκκινη γραμμή του Μετρό, από τις παρυφές της Πάρνηθας μέχρι την παραλία του Σαρωνικού.

Νέα μελέτη 86.100 ευρώ για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Πάτρας


 

Tην εκπόνηση νέας μελέτης, ύψους 86.100 ευρώ, για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Πάτρας αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας και της ανάλυσης κόστους – οφέλους (ΑΚΟ) και στη σύνταξη των «Αιτήσεων Επιβεβαίωσης Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης» (ΑΕΧΕ) για τα έργα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας – Πάτρας, περιλαμβανομένης της πρόσβασης στην πόλη και στο νέο (νότιο) λιμένα της Πάτρας.

Η μελέτη σκοπιμότητας θα περιλαμβάνει την ανάλυση των εναλλακτικών επιλογών, όσον αφορά στην κατασκευή και στη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής και εξέταση των αντίστοιχων χρηματοοικονομικών και κοινωνικοοικονομικών αποτελεσμάτων.

«Αιμορραγεί» η ελληνική βιομηχανία


 

Δώδεκα κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας, που το 2005 αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής της χώρας, έχουν περιορίσει περισσότερο από 50%, σε σχέση με το 2005, την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως τώρα στοιχεία για τον όγκο της παραγωγικής δραστηριότητας στον χώρο της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας το 2012, προκύπτει σε σχέση με το έτος 2005, που χρησιμεύει ως έτος αναφοράς για τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μείωση παραγωγής άνω του 50% σε έναν στους δύο κλάδους της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, προκύπτουν μειώσεις παραγωγής:

* Κατά 78,9% στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 21,1 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 1,2% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 73,9% στον κλάδο του λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, πέραν των μηχανοκίνητων οχημάτων. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 26,1 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 1,6% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 72,9% στον κλάδο των κλωστοϋφαντουργικών υλών. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 27,1 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 3,1% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 71,0% στον κλάδο των υποδημάτων και άλλων δερμάτινων ειδών. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 29,0 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 0,6% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 67,5% στον κλάδο των προϊόντων από μη μεταλλικά ορυκτά. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 32,5 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 10,3% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 67,0% στον κλάδο των ειδών ενδυμασίας. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 33,0 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 3,4% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 65,1% στον κλάδο των επίπλων. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 34,9 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 1,5% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 58,0% στον κλάδο των μηχανοκίνητων οχημάτων. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 42,0 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 0,8% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 54,2% στον κλάδο των εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 45,8 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 1,9% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 53,4% στον κλάδο των επισκευών και της εγκατάστασης μηχανημάτων. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 46,6 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 4,1% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 52,7% στον κλάδο των άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων που δεν εντάσσονται στους λοιπούς κλάδους. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 47,3 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 0,5% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

* Κατά 51,7% στον κλάδο των μηχανημάτων. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 48,3 μονάδες. Η παραγωγή του κλάδου το 2005 αντιστοιχούσε, κατά την ΕΛΣΤΑΤ, στο 2,1% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

Αθροιστικά αυτοί οι δώδεκα, από τους συνολικά 24 κλάδους της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας, το 2005 παρήγαγαν το 31,1% της συνολικής παραγωγής της.

Συνολικά, λαμβανομένων υπόψη και των 24 κλάδων, η ελληνική μεταποιητική παραγωγή το 2012 ήταν περίπου 26% μικρότερη απ’ ό,τι το έτος 2005, επιστρέφοντας σε επίπεδα που παραπέμπουν στη δεκαετία του 1990. Ειδικά ο κλάδος της παραγωγής προϊόντων από μη μεταλλικά ορυκτά, δηλαδή οικοδομικών υλικών, φαίνεται να λειτουργεί με επίπεδα παραγωγής που αντιστοιχούν στη δεκαετία του 1960. Στη δυσμενέστερη θέση φαίνεται να έχουν περιέλθει οι κλάδοι των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, του δέρματος και των υποδημάτων, η παραγωγή των οποίων μοιάζει να παραπέμπει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1950, αν όχι σε προπολεμικά επίπεδα.

Οι νέες περικοπές στις συντάξεις


 
Νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την άνοιξη, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι μειώσεις από 5% έως 20%, σε ποσά συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ κύρια και επικουρική. Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν μειωμένες συντάξεις το Φεβρουάριο, ενώ η παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μάιου).


Ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης έκανε λόγο χθες στη Βουλή για επανυπολογισμό συντάξεων με βάση τους νόμους που έχουν ψηφιστεί έως τώρα. «Οι πρώτες θετικές επιπτώσεις της λειτουργίας της ψηφιακής βάσης είναι πως το υπουργείο ανακάλυψε ότι δύο νόμοι, του 2010 και του 2011, για την περικοπή συντάξεων, δεν είχαν εφαρμοστεί και, πλέον, από τον Απρίλιο κιόλας, θα εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων στη βάση των νόμων που έχουν ψηφιστεί. Ταυτόχρονα, με τη μετατροπή της ΗΔΙΚΑ σε ενιαία βάση ελέγχου και πληρωμής των συντάξεων θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, αφού η φορολογητέα ύλη θα εντοπίζεται αυτόματα και το όφελος αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ», επισήμανε ο κ. Βρούτσης.
Οι νέες μειώσεις που θα βρεθούν αντιμέτωποι συνταξιούχοι το προσεχές διάστημα είναι οι εξής:
-Από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, που θα δοθεί 31 Ιανουαρίου, οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις, λόγω της εισφοράς από 5% έως 20%, σε ποσά συντάξεων που αποτελούν άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1000 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στην παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κρατηθεί σε τέσσερις δόσεις (στις συντάξεις Φεβρουαρίου, έως Μάιου).
– Οι μειώσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν σε 110.000 περίπου διπλές συντάξεις, με ρύθμιση που είχε ψηφιστεί με παλαιότερο νόμο και η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί με τις συντάξεις Απριλίου, που καταβάλλονται στο τέλος Μαρτίου.
Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα παλαιότερο νόμο για τις διπλές συντάξεις θα υπάρξουν μειώσεις 3% έως 14% σε ποσά άνω των 1.400 ευρώ και στη συνέχεια 12% περικοπή στα ποσά άνω των 1.300 ευρώ. Από το μέτρο αναμένεται να επηρεασθούν περισσότερο ασφαλισμένοι στο Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί) που παίρνουν δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο ή το ΙΚΑ.
Αρμόδιες πηγές αιτιολογώντας την χρονική εφαρμογή του μέτρου, ανέφεραν ότι καθυστέρησε λόγω μη επαρκών στοιχείων από τους ελέγχους και τώρα, μετά από διασταυρώσεις, θα εφαρμοσθεί επειδή υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον ακριβή αριθμό διπλοσυνταξιούχων.
-Το νέο κύμα μειώσεων θα συμπληρωθεί με τον περιορισμό των επικουρικών συντάξεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπερβεί και το 50%, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου.
Οι μειώσεις σηματοδοτούνται με την ένταξη ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, για το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εμφανίζεται αποφασισμένη, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, να ξεκαθαρίσει ποια ταμεία θα ενταχθούν τελικά στο ΕΤΕΑ και ποια θα έχουν την δυνατότητα να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία.
Στο Ενιαίο Ταμείο έχουν ενταχθεί το ΕΤΕΑΜ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), οι τομείς του ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ, αλλά και το ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων, ενώ υποχρεωτικά θα ενταχθούν και άλλα Ταμεία, που μετά από αναλογιστικές μελέτες δεν αποδείξουν την οικονομική τους βιωσιμότητα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, το θέμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, το ταμείο δεν θα είναι βιώσιμο εάν συνεχίσει να καταβάλει τα ποσά που δίνονται σήμερα. Ο χαρακτήρας της ασφάλισης αλλάζει ριζικά και από κεφαλαιοποιητικός γίνεται ανταποδοτικός, καθώς θα υπάρξει σύνδεση εισφορών και παροχών, ενώ θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις, ακόμα και ανά τρίμηνο με στόχο των περιορισμό των συντάξεων ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του ταμείου.
Πέρα από τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, αναμένεται να καθιερωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, βάσει του οποίου θα υπολογίζονται οι συνολικές εισφορές εργαζομένων και εργοδότη και η οικονομική βιωσιμότητα του Ταμείου. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε νέες μειώσεις στα εφάπαξ, τη στιγμή που ήδη έχουν εφαρμοστεί περικοπές έως και 83%.


ΠΗΓΗ

Ενθουσιώδεις δηλώσεις μετά την υπογραφή της μεγάλης επέκτασης του Τραμ για Πειραιά


Ενθουσιώδεις δηλώσεις μετά την υπογραφή της μεγάλης επέκτασης του Τραμ για Πειραιά 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας και ο κ. Δημήτριος Ντινόπουλος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε., υπέγραψαν εχθές την σύμβαση κατασκευής της επέκτασης του ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά, ύψους 61.5 εκ ευρώ, έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013».

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταύρου Καλογιάννη, του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Νικόλαου Σταθόπουλου, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προώθηση των μεγάλων έργων που πραγματοποιούνται στο σημαντικότερο Λιμάνι της χώρας.

Ο Πειραιάς, παράλληλα με την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά (Αγ. Μαρίνα – Πειραιάς - 6 σταθμοί 7,6 χλμ), θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο Τραμ (Ν. Φάληρο - Κέντρο – Λιμάνι Πειραιά), που θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 35.000 επιβάτες.

Η επέκταση του ΤΡΑΜ συνολικού μήκους 5,4 χλμ με 12 στάσεις ξεκινάει από τον σταθμό ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και καταλήγει στο Λιμάνι του Πειραιά με τερματικό σταθμό την «Ακτή Ποσειδώνος».

Η κατασκευή του έργου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί σε 25 μήνες, ενώ παράλληλα η Αττικό Μετρό Α.Ε., θα προμηθευθεί, με διεθνή διαγωνισμό, 25 νέα οχήματα Τραμ προκειμένου να υποστηρίξουν την νέα επέκταση.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας τόνισε : «Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση που γίνεται στο Πειραιά, ο οποίος σε λίγα χρόνια θα διαθέτει Μετρό και ΤΡΑΜ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του και των ταξιδιωτών. Εκτός από την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση οι περιοχές του Πειραιά θα αναβαθμισθούν σημαντικά καθώς η Αττικό Μετρό Α.Ε. θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της περιοχής διέλευσης με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, όπου προβλέπεται να φυτευτούν 1.200 δένδρα και την ανάπλαση πάρκων καθώς και την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων με υπόγειους κάδους συλλογής. Επίσης, στο πρώτο στάδιο εφαρμογής του έργου περιλαμβάνονται οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πόλης του Πειραιά και των κατοίκων της.

Με όλες τις ως άνω υποδομές, το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας αποκτά πάλι την χαμένη αίγλη του και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο Μ.Μ.Μ., όπου εκεί ενώνονται λειτουργικά δύο Γραμμές Μετρό (Γραμμή 1 και 3), το Λιμάνι (ΟΛΠ), ο Προαστιακός και το ΤΡΑΜ, διευκολύνοντας ουσιαστικά τους χιλιάδες επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με πλοίο.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Ελλάδα, και συνεχίζει με μεθοδικότητα να σχεδιάζει τις περαιτέρω επεκτάσεις, τόσο για το Μετρό όσο και για το ΤΡΑΜ».

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Αττικό Μετρό Α.Ε. προωθούν τις επόμενες επεκτάσεις του δικτύου Τραμ που έχουν ως εξής:

­ Β΄στάδιο επέκτασης προς Καλλίπολη
­ Γ’ στάδιο επέκτασης προς Κερατσίνι και Πέραμα
­ Επέκταση προς Αργυρούπολη (Ελληνικό - Αμαξοστάσιο – Αργυρούπολη)
­ Επέκταση από Σύνταγμα έως Πλατεία Αιγύπτου (Πεδίον του Άρεως)

Κοινή μοίρα για ΑΕΓΕΚ-Μετρό Θεσσαλονίκης, κρίσιμος ο Γενάρης για τις εξελίξεις


Κοινή μοίρα για ΑΕΓΕΚ-Μετρό Θεσσαλονίκης, κρίσιμος ο Γενάρης για τις εξελίξεις 

Έχουμε αναφερθεί τελευταία αρκετές φορές στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος ΑΕΓΕΚ, ο οποίος τα έχει περάσει στον έλεγχο της Ιόνιος. Η ΑΕΓΕΚ έχει στο χαρτοφυλάκιό της κάποια μεγάλα έργα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, εργολαβίες στην Εγνατία, στο Ακτιο-Αμβρακία κ.λ.π., μερίδιο στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ.λ.π.

Ωστόσο, έχει και μεγάλο άνοιγμα στις τράπεζες, κυρίως σε Alpha Bank και Πειραιώς, που συνολικά εμφανίζεται να προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, πρόκειται για μεγάλες… πιθανές επισφάλειες, εάν βέβαια ο όμιλος ΑΕΓΕΚ δεν καταφέρει να ορθοποδήσει, καθώς φήμες τον θέλουν να είναι σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση και να έχει ζήτημα και με τις εγγυητικές, ενώ ο νέος στρατηγικός επενδυτής αποδείχθηκε μάλλον ανήμπορος να σώσει την κατάσταση, ίσως δε, όπως ακούγεται ως φήμη, να επιβάρυνε κιόλας τα πράγματα.

Όπως λοιπόν αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι τράπεζες εμφανίζονται να είναι σε δύσκολη θέση, προσπαθούν να βρούνε λύση για το πρόβλημα της ΑΕΓΕΚ, είναι ένα ερωτηματικό το κατά πόσον εμπιστεύονται τη διοίκηση του γκρουπ, ενώ φέρονται να είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους κατασκευαστικούς ομίλους. Βέβαια, έχουν ακουστεί διάφορα στην πιάτσα, ακόμα και για πώληση της εταιρείας σε κάποιον από τους ισχυρούς, όπως η Ελλάκτωρ ή η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πάντως, όπως κυκλοφορεί στην αγορά, μάλλον αυτό που θα μπορούσε να προχωρήσει ως ενδεχόμενο είναι η εξεύρεση «αντικαταστάτη» στα έργα που έχει αναλάβει η ΑΕΓΕΚ, ή έστω η διεύρυνση των κοινοπραξιών με την είσοδο ισχυρών εργοληπτικών σχημάτων.

Με απλά λόγια, οι τράπεζες προσπαθούν να «σώσουν» ό,τι μπορούν, ενώ οι κατασκευαστές μάλλον δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κατασκευαστικό αντικείμενο της ΑΕΓΕΚ.

Πηγή:axiaplus.gr

Ενέχυρο... η Ελλάδα - 166 "ναι", 123 "όχι"


 

Με 166 ψήφους υπέρ, 123 εναντίον, και 1 "παρών" υπερψηφίστηκε "κατά πλειοψηφία" από την κυβερνητική πλειοψηφία (Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών με το οποίο επικυρώνονται οι επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και σειρά άλλων διατάξεων.
Παρόντες ήταν 290 βουλευτές. Σημειώνεται πως από τη ΔΗΜΑΡ καταψηφίστηκε το άρθρο 35 για τα εργασιακά το οποίο τελικά εγκρίθηκε με 151 ΝΑΙ, 136 ΟΧΙ και 3 "Παρών".
ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.
Σημειώνεται πως οι κύριοι Κ. Σκανδαλίδη και Γ. Κουτσούκος ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα, ενώ ο κ. Μ. Κασσής υπερψήφισε στο σύνολο καταψηφίζοντας τα άρθρα 31 και 35.
Μεταξύ των διατάξεων που υπερψηφίστηκαν περιλαμβάνεται και η τροποποίηση στην δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2012 στο Eurogroup.
Θεσπίζει ως εφαροστέο δίκαιο το βρετανικό (όπως και τα προηγούμενα Μνημόνια), ενώ προβλέπει ρητά ότι: 
«Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Το πολυνομοσχέδιο «σκούπα»174 σελίδων είχε κατατεθεί το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή και περιλαμβάνει ένα μωσαϊκό ρυθμίσεων από την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης για την ανταλλαγή ομολόγων, τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες εποπτείας υπουργείων, ΔΕΚΟ, δήμων, ταμείων και άλλων φορέων του δημοσίου, έως και ρυθμίσεις για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, για τον ΟΣΕ, για την απελευθέρωση αγορών και άλλες διατάξεις.
Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην απόσυρση συγκεκριμένων ρυθμίσεων μετά από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίες –σύμφωνα με τον ίδιο - δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου.
Διευκρίνισε ωστόσο πως –όπως είχε γίνει και στο παρελθόν- οι διατάξεις που αφαιρούνται, θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα:
- Αποσύρεται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά στον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας
- Αποσύρεται το άρθρο 42 που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων
- Αποσύρεται το άρθρο 47 που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45
- Αποσύρεται το άρθρο 49 που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ
- Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 που αφορά στην τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Γραμμή Μετρό χωρίς Αθήνα στην Αθήνα;


ΠΡΟΤΑΣΗ: Γραμμή Μετρό χωρίς Αθήνα στην Αθήνα; Γιατί όχι 

Στην χθεσινή μας πρόταση αναλύσαμε το πώς θα μπορούσε η Γραμμή 4 «σπάζοντας» να καλύψει την πόλη. Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να είναι για ΟΛΗ την πόλη. Υπάρχουν τμήματα τα οποία θα μπορούσαν μελλοντικά να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στην βιώσιμη μετακίνηση εντός των τοιχών της ασφυκτικά γεμάτης Αθήνας.

Η σχέση του Πειραιά με τα Νότια Προάστια της πόλης είναι σημαντική εδώ και δεκαετίες. Σε συνάρτηση με την ανάγκη κάλυψης κενών στο τμήμα αυτό, αλλά και την ανάδειξης της νέας περιοχή του Ελληνικού που θα γίνει ένα από τα σημεία αναφοράς της μελλοντικής Αθήνας θα μπορούσε να σταθεί μία πρόταση για μία γραμμή Μετρό που δεν θα είχε καμία σχέση με την Αθήνα (ως Δήμο).

Η Αφετηρία θα μπορούσε να τοποθετηθεί στον Πειραιά και το τέρμα στο Ελληνικό. Μία γραμμή που ξεφεύγει από την συνήθη τακτική των υπολοίπων γραμμών να περνούν οπωδήποτε από το κέντρο της πρωτεύουσας, το κέντρο της Αθήνας. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως που δεν θα μπορούσε να είναι μία προτεραιότητα σε σχέση με τις γραμμές που προτείναμε εχθές θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο σημαντικά φυσικά εμπόδια.

Το πρώτο είναι ο Κηφισός και το δεύτερο ο Ιλισός. Δύο ποταμοί που λειτουργούν καταλυτικά αλλά στην περίπτωση ανάπτυξης Μετρό αποτελούν δύσκολο επίτευγμα. Ας θέσουμε όμως τις βάσεις της πρότασης. Είναι γνωστό πως ο Πειραιάς πλέον δεν αποτελεί μία ριγμένη πόλη αλλά μία ζωντανή αρτηρία της πρωτεύουσας, ένα ναυτιλιακό κέντρο και τον δεύτερο σημαντικό πόλο μετά τον Δήμο της Αθήνας.

Επίσης η γραμμή Τραμ η οποία θα λειτουργήσει το 2015 είναι με παραλιακή χάραξη, πράγμα που θα λειτουργήσει σε τοπικό και όχι υπερτοπικό επίπεδο. Έτσι μία γραμμή Μετρό δεν θα μπορούσε μελλοντικά να χαρακτηριστεί ως υπερβολή αλλά ως ανάγκη.

Ως αφετηρία ένα σημείο ιδανικό θα ήταν το Χατζηκυριάκειο. Εκεί που είναι η ακτή των κρουαζιερόπλοιων που εισέρχονται στο λιμάνι του Πειραιά. Ακολούθως θα συνέχιζε μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου για να συνδεθεί με τον τερματικό σταθμό της γραμμής 3, συνεχίζοντας της Γρ. Λαμπράκη για να συνδεθεί τελικά με τον σταθμό ΦΑΛΗΡΟ της γραμμής 1.

Η συνέχεια της πορείας θα είναι μέσω Μοσχάτου (Χρυσοστόμου Σμύρνης) και χαμηλά στην Καλλιθέα (Θησέως)  για να φτάσει στο Φαληρικό Δέλτα. Από εκεί συνεχίζει μέσω της Λεωφόρου Αμφιθέας και διασχίζει κάθετα χαμηλά την Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Δημήτριο και τον Άλιμο, ενώ πριν τερματίσει σε σύνδεση με τον σταθμό ΕΛΛΗΝΙΚΟ της γραμμής 2 θα περνά μέσα από τον νέο αστικό χώρο στην περιοχή του παλιού Αεροδρομίου.

Μία τέτοια γραμμή με πρόχειρους υπολογισμούς θα ήταν περίπου 15χλμ ενώ θα περνούσε από περιοχές που δεν έχουν άμεση εξυπηρέτηση με την πόλη και το λιμάνι το Πειραιά αλλά και της ανερχόμενης περιοχής του Φαλήρου και του Ελληνικού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πριν από 10 και πλέον χρόνια είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες μέσω του ΗΣΑΠ να γίνουν κάποιες μελέτες κόστους-οφέλους για μία σύνδεση του Φαλήρου με το Ελληνικό.

Ένα όμως είναι σίγουρο. Πως μία τέτοια γραμμή αν ποτέ κατασκευαζόταν θα άλλαζε θα δεδομένα όλης της νότιας περιοχής της Αθήνας αλλά και ολόκληρου του Πειραιά.

ΠΗΓΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ 4 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ



 

Νέα παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων αποφάσισε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)....


Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Στ. Καλαφάτης υπέγραψε την σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2013 η προθεσμία για την υποβολή των φακέλων.

Η παράταση ήταν αναμενόμενη καθώς έως σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 474.000 δηλώσεις και τα έσοδα είναι πολύ χαμηλότερα από όσα υπολόγιζε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η νέα ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την οποία είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Καλαφάτης, και η οποία θα έδινε περισσότερα κίνητρα για την υπαγωγή κτιρίων με μικρές παραβάσεις στον ν. 4014/11 δεν είναι ακόμη έτοιμη. Το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να χορηγήσει οριστικούς τίτλους σε ιδιοκτήτες νομίμως υφιστάμενων κτισμάτων με μικροπαραβάσεις.

Σκάνδαλο του αιώνα, η ΛΕΗΛΑΣΙΑ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου!


 

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το γιγαντιαίο σκάνδαλο της λεηλασίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γιαυτό απαιτείται άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και η παραπομπή των υπευθύνων στο σκαμνί.

Στο σκάνδαλο του ΤΤ εμπλέκονται άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η διοίκηση της Τραπέζης Ελλάδος καθώς και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες και της γνωστής παρέας του κολεγίου που διοικούσε και εξακολουθεί να διοικεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απαξιώνοντας στη κυριολεξία μια κερδοφόρα τράπεζα και ρίχνοντας στον... κουβά εβδομήντα χιλιάδες μετόχους που έχασαν τα λεφτά τους.

Για να πληροφορηθεί ο κόσμος το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε στο Τ.Τ. απαιτείται η άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης των επιθεωρητών της Τραπέζης Ελλάδος για τα θαλασσοδάνεια που έδωσε η γνωστή παρέα του κολεγίου.

Πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που επί 2,5 χρόνια είχαν αφήσει το ΤΤ σε καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας και λειτουργούσε χωρίς καν να παρουσιάζει ισολογισμούς, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τους εβδομήντα χιλιάδες μετόχους.

Το παρασκήνιο γύρο απ’ τη λεηλασία του ΤΤ είναι μεγάλο και οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο πολλοί. Γιαυτό επιχειρείται η συγκάλυψη των ευθυνών με τον ορισμό νέας διοίκησης η οποία είναι συνέχεια της προηγούμενης αφού ο κ. Σιγανός ήταν υποδιοικητής και δεξί χέρι του μέχρι πρότινος διοικητή Κλέωνα Παπαδόπουλου. Η ομάδα του κολεγίου που χρεοκόπησε την τράπεζα εξακολουθεί να ασκεί διοίκηση με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Ο κ. Σιγανός που έχει τη στήριξη της ομάδας του κολεγίου είναι προστατευόμενος της κυρίας Σακελαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εξ άλλου η κυρία Σακελαρίου υπήρξε υφισταμενή του και είχε προωθηθεί από γνωστό δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει τις υποθέσεις και την ενημέρωση της τρόικας. Είναι το ίδιο γραφείο που χρησιμοποιεί γνωστός διαπλεκόμενος επιχειρηματίας απ’ το χώρο της ενέργειας για υποθέσεις που αφορούν χρηματιστηριακά ζητήματα.

Ολα δείχνουν ότι η διαπλοκή ζει και βασιλεύει και έχει απλώσει επικίνδυνα τα πλοκάμια της σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής ζωής.

Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι μένουν μέχρι τώρα στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης αυτοί που βούλιαξαν το Τ.Τ. και μάλιστα επιβραβεύονται συνεχίζοντας να ασκούν διοίκηση.

Ενώ στην περίπτωση της "Proton Bank" που το σκάνδαλο είναι πταίσμα μπροστά σ’ αυτά που έγιναν στο Τ.Τ. είχαμε κύμα προφυλακίσεων.

Η Δικαιοσύνη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργεί αλά καρτ και πρέπει από αύριο το πρωί Πεπόνης και Μουζακίτης να επισκεφθούν την αμαρτωλή τράπεζα και να εντοπίσουν όλα τα στοιχεία της λεηλασίας στέλνοντας τους υπεύθυνους στο σκαμνί.


ΠΗΓΗ

Τα θαλασσοδάνεια της ΑΕΓΕΚ σε Πειραιώς και Alpha Bank ποιος θα τα πληρώσει;



 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής και καταλήστευσης των τραπεζών μέσα από θαλασσοδάνεια για τα οποία όλοι γνώριζαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν αποτελεί ο δανεισμός της ΑΕΓΕΚ με τριακόσια εκατομμύρια ευρώ απ’ τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank..

Τώρα επιχειρείται μέσα απ’ την πτώχευση της εταιρίας να σβήσουν τα ίχνη και οι ευθύνες που βαραίνουν αυτούς που υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια της ΑΕΓΕΚ μιας εταιρίας που εξασφάλιζε με άνεση κεφάλαια μέσα απ’ το γνωστό σύστημα της διαπλοκής...