EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ (pic&vid)


 

Το νέο χαρτονόμισμα θα κυκλοφορήσει από τον
ερχόμενο Μάϊο και θα φέρει το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα (σε λωρίδα ελάσματος) και στο υδατογράφημα, ενώ θα αλλάξει και το χρώμα του αριθμού 5, μετατρεπόμενο σε πράσινο σμαραγδί.










Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ είναι το πρώτο από τα νέα χαρτονομίσματα που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά τα επόμενα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τα παλιά.


«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης θα εισάγουν μια δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων του ευρώ ονόματι «σειρά της Ευρώπης» η οποία θα περιλαμβάνει στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα, ένα πορτραίτο της Ευρώπης, μορφή της Ελληνικής μυθολογίας από την οποία προήλθε το όνομα της ηπείρου μας. Τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα σε μερικά χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2013» έχει δηλώσει ο Μάριο Ντράγκι.


Η νέα σειρά αξιοποιεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην τεχνολογία σε σχέση με μια δεκαετία πριν, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα νομίσματα και έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.


Τα νέα ευρώ θα έχουν τα ίδια χρώματα καθώς και την ίδια ονομαστική αξία, ενώ θα κυκλοφορήσουν σε αύξουσα σειρά. Δηλαδή μετά το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, θα ακολουθήσει αυτό των 10 ευρώ, των 20 ευρώ κλπ.

Καταργήθηκε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Photo for this article
«Τίτλοι τέλους» για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση με το σκεπτικό ότι ο επί 19 χρόνια φορέας του έφτασε πλέον σε σημείο που δεν επιτύγχανε τον στόχο του και επίσης ότι «δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διασπάται η κρατική δράση σε δημόσια νομικά πρόσωπα και σε αυτόνομους θύλακες λήψης αποφάσεων, που μάλλον σύγχυση προκαλούν».
Στο εξής, η κρατική πολιτική για το βιβλίο θα ασκείται από τη σχετική διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Γραμμάτων), ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για απόλυση εργαζομένου. Αναζητείται μάλιστα η νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια σχέση εργασίας (π.χ. συμβάσεις αορίστου χρόνου) και να γίνει απορρόφησή τους από άλλους οργανισμούς.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχουν ληφθεί πρόνοιες για το πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία», που όπως είναι γνωστό, προκάλεσε την απομάκρυνση της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ, Κατρίν Βελλισάρη, και του προέδρου του φορέα, Θανάση Βαλτινού, αλλά και τη μήνι του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ιδρύθηκε το 1994 από το υπουργείο Πολιτισμού ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) είχε ως στόχο τον καθορισμό, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης και ως προτεραιότητες την ενίσχυση της ανάγνωσης στην Ελλάδα, την προβολή και προώθηση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό και την καταγραφή των φαινομένων του χώρου (Παρατηρητήριο του Βιβλίου).
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη συνέχεια στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι ο Κώστας Τζαβάρας αποφάσισε να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
«Ο αναπληρωτής Υπουργός στάθμισε όλα τα δεδομένα της λειτουργίας του ΕΚΕΒΙ και αποφάσισε ότι στο εξής η κρατική πολιτική για το βιβλίο θα ασκείται από τη σχετική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ.
» Αναφορικά με το θέμα των εργαζομένων θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψιν την προστασία τους, ενώ για το πρόγραμμα 'Φιλαναγνωσία', έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση του. »

Αυτά είναι τα νέα όπλα της ΕΛ.ΑΣ απο καουτσούκ που μπορεί να προκαλέσουν και θάνατο (pics)




Τα νέα όπλα που αποφάσισε να χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ ως

κατασταλτικά μέσα αλλά, όπως έχει αποδειχθεί από την εμπειρία της χρήσης τους στο εξωτερικό, να προκαλέσουν σοβαρότατους τραυματισμούς ή ακόμη και τον θάνατο.

Η πρώτη φορά που έγινε αναφορά στο ενδεχόμενο να προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ. αυτού του τύπου τον οπλισμό ήταν στις αρχές Αυγούστου του 2011 όταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ενημέρωνε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι υπήρχαν σκέψεις για να αλλάξει η στρατηγική αντιμετώπισης των σοβαρών ταραχών. Μάλιστα είχε ανακοινώσει και την προμήθεια των αυρών νερού που ήδη σήμερα έχουν ενταχθεί επιχειρησιακά στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. και χρησιμοποιούνται για την καταστολή επεισοδίων σε διαδηλώσεις.

Από την ημέρα εκείνη έως προχθές που έγινε η ανακατάληψη των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ και εμφανίστηκε για πρώτη φορά επισήμως το πρώτο όπλο Manuhrin MR-35 Punch Gun που εκτοξεύει σφαιρίδια από καουτσούκ αλλά και χρωματοσφαιρίδια (για να μαρκάρονται οι διαδηλωτές και μετά να γίνεται ευκολότερος ο εντοπισμός και η σύλληψή τους) επισήμως δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση.





Οι καταγγελίες που δεν είχαν επιβεβαιωθεί

Μόνον δύο καταγγελίες που όμως δεν είχαν επιβεβαιωθεί ποτέ επισήμως ότι η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα όπλα, προ διετίας στα σοβαρότατα επεισόδια για τον ΧΥΤΑ στην Κερατέα και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων.

Ανεξαρτήτως αυτών, τον Φεβρουάριο του 2012, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας, ο φωτογράφος της Ελευθεροτυπίας Σπύρος Τσακίρης, φωτογράφησε χρησιμοποιημένες σφαίρες από καουτσούκ στο κέντρο της Αθήνας.

Πότε σκοτώνει η πλαστική σφαίρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το vima.gr, η ΕΛ.ΑΣ.εχει στη διάθεσή της τουλάχιστον 130 όπλα αυτού του τύπου. Πρόκειται για όπλο γαλλικής κατασκευής, η παραγωγή του άρχισε στη δεκαετία του 1990, κοστίζει περίπου 800 ευρώ και μπορεί να εκτοξεύει σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, πέντε σφαιρίδια καουτσούκ, τα οποία κτυπούν τους ανθρώπινους στόχους, με ταχύτητα περίπου 112 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Το κτύπημα από σφαίρα καουτσούκ προκαλεί σοκ και έντονο πόνο. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο εγχειρίδιό του, ειδικά αν η ρίψη της πλαστικής σφαίρας γίνει από μακριά, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος ο στόχος να κτυπηθεί στο κεφάλι ή σε άλλο ευαίσθητο σημείο και να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός, ακόμη και θάνατος!

Στο σχετικό έγγραφο προσδιορίζεται ως «ελάττωμα» του εκτοξευτήρα σφαιρών καουτσούκ αν επιχειρείται η βολή να γίνει σε απόσταση από τον «στόχο» μεγαλύτερη από επτά μέτρα.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν οι κατασκευαστές, η σχετικά ελαφριά αυτή σφαίρα μπορεί να επηρεασθεί από ...πλευρικούς ανέμους. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να χτυπηθεί ο στόχος σε «λάθος» σημείο ή ακόμη και να δεχθεί το πλήγμα ...λάθος άνθρωπος!

 

ΠΗΓΗ








Θεσσαλονίκη: Κανονικά από Δευτέρα η μεταφορά των μαθητών


 

Κανονικά συνεχίζεται από τη Δευτέρα η μεταφορά των μαθητών της Θεσσαλονίκης, μετά από επαφές του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και λόγω της αναστολής των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων.

«Με συνεχείς επαφές και διαβούλευση και με τις δύο πλευρές, δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται και ταλαιπωρεί έξι χιλιάδες οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Όπως είπε, ο κ. Σταϊκούρας και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών συνέβαλαν ουσιαστικά σε αυτή την εξέλιξη.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τους λεωφορειούχους, οι οποίοι, όπως ανέφερε, σε ένδειξη καλής θέλησης στην έναρξη των νέων του καθηκόντων, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους στις αρχές της εβδομάδας και δέχτηκαν τελικά μια επιπλέον μείωση στην αποζημίωση των δεδουλευμένων τους από προηγούμενα χρόνια.

«Έτσι από Δευτέρα τα δρομολόγια συνεχίζονται κανονικά και με τον τρόπο αυτό είμαι βέβαιος ότι θα κλείσουμε ομαλά τη φετινή σχολική χρονιά», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Νέες δυσάρεστες αλλαγές για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει


 

Απο την 1η Ιανουαρίου 2013,τέθηκαν σε ισχύ ρυθμίσεις που
 προβλέπουν ως ανώτατο αριθμό 450 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας, για διάστημα 4ετίας,που σημαίνει  ότι αν κάποιος μείνει δύο φορές άνεργος μέσα σε ένα τέτοιο διάστημα, δεν δικαιούται πια πλήρη επιδότηση και την δεύτερη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι σε κάθε περίπτωση, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Ετσι, αν εντός της 4ετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό των ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου.

Μάλιστα αυτός ο αριθμός από την επόμενη χρονιά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, αφού από 1-1-2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν θα είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Με βάση τις κείμενες διατάξεις υπάρχουν δύο κατηγορίες ανέργων που δικαιούται το επίδομα.

- Αν ο άνεργος επιδοτείται πρώτη φορά: Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας, πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ' έτος στα 2 προηγούμενα χρόνια πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης, επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία 2 χρόνια, πριν την απόλυσή του, από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο κάθε χρόνο.

- Αν ο άνεργος επιδοτείται δεύτερη φορά: Πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
Να σημειωθεί ότι από τις 12-3-2012, οπότε και μειώθηκε, το βασικό μηνιαίο επίδομα έχει διαμορφωθεί στα 360 ευρώ, ενώ για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Η American Express απολύει 5400 εργαζόμενους






Η American Express απολύει 5400 εργαζόμενους
Η αμερικανική εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών, American Express, απολύει λόγω μείωσης των εργασιών της, 5.400 εργαζόμενους. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες, κατακόρυφη πτώση των καθαρών κερδών της 47% για το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Η American Express, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία έκδοσης πιστωτικών καρτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μειώνει επί της ουσίας το εργατικό δυναμικό της, κατά 4% έως 6% για το 2013. Σήμερα απασχολεί περίπου 63.500 εργαζόμενους.

«Στο πλαίσιο μιας άνισης οικονομικής ανάκαμψης, οι πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης έχουν σκοπό να κάνουν την American Express πιο ευκίνητη, πιο αποδοτική και πιο αποτελεσματική στην χρήση των πόρων μας ώστε να υπάρξει αύξηση της κίνησης», δήλωσε ο Κένεθ Τσενό πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού οικονομικού κολοσσού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΛΜΑ

Σ.Ε.Λ.Μ.Α 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

όπως όλοι γνωρίζεται το 2012 υπογράψαμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ένα έτος, με την προηγούμενη Διοίκηση και το Υπουργείο. Οι Διοίκηση στις 4/1/13  καταστρατήγησε την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Έγινε αμέσως κατανοητό το παιχνίδι που ξεκίνησε η Διοίκηση καταργώντας την Σ.Σ.Ε. αλλά και για το τι ετοιμάζουν στην συνέχεια.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κινηθούμε άμεσα κάνοντας κατάληψη επ’ αόριστον μέχρι να πάρει πίσω την εντολή που έδωσε η Διοίκηση.

Αυτή η ενέργεια συνέβη για πρώτη φορά στην εταιρεία μας και είχε ως σκοπό την λιγότερη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Μετά από τρείς ημέρες συνεχούς κατάληψης η Διοίκηση κατάλαβε ότι δεν παίζουμε με τα συμφέροντα των εργαζομένων και διαπίστωσε ότι με τον τρόπο αυτό, χαμένοι ήταν αυτοί και κανένας άλλος.

 Έτσι το βράδυ της Τετάρτης 09/01/2013 ήρθε ο Πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ. και μπροστά σε δεκάδες συναδέλφους, μας ενημέρωσε ότι τελικά αποδέχεται την Σ.Σ.Ε. και είναι σε ισχύ.

Συνάδελφοι αυτή είναι μία ακόμα κερδισμένη μάχη του Σωματείου μας, που πετύχαμε σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι, αλλά και η Διοίκηση ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας με κάθε κόστος.

Ντροπή σ’ αυτούς που δεν αντιστέκονται.

Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε τους εργαζόμενους όπου γι’ άλλη μια φορά έκαναν το αυτονόητο, την στήριξη του αγώνα.

Μόνο με τον αγώνα κερδίζονται οι μάχες και αυτό φάνηκε.  Ας μην εθελοτυφλούμε, θα υπάρξει και συνέχεια σε αυτό το θέατρο του παραλόγου από την κυβέρνηση της τρόικας. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον αγώνα και αυτό αποδεικνύετε περίτρανα από τα συνδικάτα που έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα του σωματείου μας στις 10/1/13 στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Αναφορικά επισημαίνουμε ότι παρευρέθησαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι από τα παρακάτω σωματεία :


·        ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΕΘΕΛ
·        ΗΛ ΠΑΠ.
·        ΤΕΠ. Ο.Τ.Ε.
·        ΕΘΕΛ
·        ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ
·        ΕΘΕΛ – Ο.Σ.Υ.
·        ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΠΑ
·        Δ.Ε.Η.
·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
·        ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚ.
·        Ο.Σ.Ε.
·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
·        OSY BUS DRIVERS
·        ΠΣΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ
·        Ο.Α.Σ.Α.
·        ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
·        ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
·        WIND
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE
·        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΓ. ΔΙ. ΚΑ.
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Κ.Α.Ν.Α.
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.ΑΣ.
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Π.Α.Π.
·        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΠΑΠ.
·        ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΣΟΕ - ΝΟΜΙΚΗΣ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ INTRACOM
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖ. ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
·        ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΑΚΟΣ

Τριήμερο λουκέτο στη ΔΟΥ Αγρινίου


 

Τριήμερο λουκέτο στη ΔΟΥ Αγρινίου

Λουκέτο θα μπει στη ΔΟΥ Αγρινίου στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου καθώς τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία συγχώνευσης με τις εφορίες Βόνιτσας και Αμφιλοχίας, στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται στις θέσεις των συγχωνευμένων ΔΟΥ Βόνιτσας-Αμφιλοχίας να δημιουργηθούν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων τα οποία θα στελεχωθούν με δυο εφοριακούς υπαλλήλους.

Πηγή: cityvoice.gr

Συνέλαβαν για χρέη στο Δημόσιο διευθυντικό στέλεχος του Alter


 

Για μη απόδοση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνελήφθη ο Βασίλης Κοσμόπουλος,διευθυντικό στέλεχος του Alter.

O 52χρονος, διευθυντικό στέλεχος του Alter, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το πρωί στα Μελίσσια.

Οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του ανέρχονται σε 1.537,627,72 ευρώ και αφορούν τη μη καταβολή Φόρου Μισθωτων Υπηρεσιών.

Απεργία τραπεζοϋπαλλήλων στις 16 Ιανουαρίου


 

 Πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματείας της ΟΤΟΕ, εν όψει των οριστικών αποφάσεων για το ΤΤ.

Πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), εν όψει των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΤΤ στην οδό Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις, με κεντρικό αίτημα να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η κρισιμότητα των στιγμών και η θέση, στην οποία βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι του Τ.Τ., «επιβάλλουν αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διασφαλιστεί η απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο, αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας».

Πηγή:Voria

Αυτοί θα πληρώσουν το "μάρμαρο"


 

Αυτοί θα πληρώσουν το "μάρμαρο"

Αδικίες σε βάρος φορολογουμένων με χαμηλό εισόδημα προερχόμενο από μία μόνο πηγή, καθώς επίσης και άνιση φορολογική μεταχείριση σε φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα ίδιου ύψους προερχόμενα από διαφορετικές πηγές προκαλούν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη βουλή. Από μια πιο προσεκτική ανάλυση των ρυθμίσεων, γράφει η εφημερίδα, προκύπτει ότι:

- Φορολογούμενοι με χαμηλό εισόδημα προερχόμενο από μια μόνο πηγή θα πληρώνουν φόρο μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλους φορολογουμένους οι οποίοι έχουν υψηλότερο εισόδημα προερχόμενο από διαφορετικές πηγές!
- Φορολογούμενοι που δηλώνουν το ίδιο ύψος εισοδήματος αλλά από διαφορετικές πηγές δεν θα πληρώνουν τον ίδιο φόρο...

Αυτές οι πρωτοφανείς στρεβλώσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα προκύψουν επειδή με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κάθε κατηγορία εισοδήματος θα φορολογείται πλέον αυτοτελώς με ξεχωριστή κλίμακα φορολογικών συντελεστών. Ειδικότερα:

1. Το ετήσιο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, παροχές σε είδος κ.λπ.) θα φορολογείται με κλίμακα τριών συντελεστών φόρου: 22% για τα πρώτα 25 χιλιάδες ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ από τις 25.001 ως τις 42.000 ευρώ και 42% για το επιπλέον ποσό πέραν των 42 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό φόρου που θα προκύπτει από την κλίμακα αυτή θα μειώνεται κατά 2.100 εφόσον το ετήσιο εισόδημα είναι μέχρι 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω των 21.000 ευρώ θα μειώνεται κατά εκατό ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 42 χιλιάδων ευρώ στο οποίο η έκπτωση θα μηδενίζεται.

2. Το γεωργικό εισόδημα θα φορολογείται αυτοτελώς με την κλίμακα και την έκπτωση φόρου που θα ισχύει για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.

3. Το εισόδημα από ατομικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογείται με 26% για τα πρώτα 50 χιλιάδες ευρώ και με 33% για τυχόν επιπλέον ποσό πέραν των 50.000 ευρώ.

4. Το εισόδημα από ενοίκια θα φορολογείται με 10% για τα πρώτα 12 χιλιάδες ευρώ και με 33% για τυχόν επιπλέον ποσό πέρα των 12 χιλιάδων ευρώ.



Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» εξαιτίας των διαφορετικών αυτών τρόπων φορολόγησης που ισχύουν ανάλογα με τις πηγές προέλευσης των εισοδημάτων:

- Ενας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ προερχόμενο αποκλειστικά από μισθούς θα πληρώνει φόρο 3.800 ευρώ. Αντιθέτως, ένας φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα 30.000 από το οποίο όμως τα 15 χιλιάδες ευρώ προέρχονται από ενοίκια και τα υπόλοιπα 15 χιλιάδες από μισθούς, θα πληρώνει συνολικό φόρο 3.390 ευρώ, δηλαδή θα πληρώνει φόρο λιγότερο κατά 410 ευρώ, σε σχέση με τον μισθωτό των 25 χιλιάδων ευρώ, παρά το γεγονός ότι το συνολικό εισόδημά του θα είναι υψηλότερο κατά 5.000 ευρώ.

- Ενας συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 20 χιλιάδες ευρώ προερχόμενο αποκλειστικά από συντάξεις θα πληρώσει φόρο 2.300 ευρώ. Ενας άλλος φορολογούμενος με συνολικό εισόδημα 25.000 ευρώ από το οποίο όμως τα 12.000 ευρώ προέρχονται από ενοίκια και τα υπόλοιπα 13 χιλιάδες ευρώ προέρχονται από συντάξεις θα πληρώσει συνολικό φόρο 1.960 ευρώ. Δηλαδή ο φορολογούμενος με το συνολικό εισόδημα των 25.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο χαμηλότερο κατά 340 ευρώ από τον φορολογούμενο με το εισόδημα των 20 χιλιάδων ευρώ.

- Από όσους αποκτούν ετήσια εισοδήματα από μία μόνο πηγή χαμηλότερα των 40.000 ευρώ, οι αυτοαπασχολούμενοι για ίδια ποσά εισοδήματος θα πληρώνουν περισσότερο φόρο σε σύγκριση με τις όλες τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους εισοδηματίες και τους αγρότες! Κι αυτό διότι ειδικά στο εισόδημα που προέρχεται από την άσκηση ατομικής εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος ο φόρος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ με 26%, ενώ στις λοιπές κατηγορίες εισοδημάτων ο φόρος θα επιβάλλεται με πολύ χαμηλότερους συντελεστές τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα 40.000 ευρώ. Π.χ για ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ένας εμποροβιοτέχνης ή ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώνει φόρο 5.250 ευρώ, ενώ ένας μισθωτός ή συνταξιούχος 2.300 ευρώ αντίστοιχα.

- Κάθε μισθωτός με ετήσιο εισόδημα πάνω από 40.000 θα πληρώνει για ίδιο ποσό εισοδήματος περισσότερο φόρο από έναν αυτοαπασχολούμενο ή από έναν εισοδηματία. Για παράδειγμα για ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, ο μισθωτός θα πληρώνει φόρο 14.300 ευρώ, ο αυτοαπασχολούμενος 13.000 ευρώ κι ο εισοδηματίας θα πληρώνει 13.740 ευρώ!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Υπεγράφη η ένταξη στο ΕΣΠΑ για τα 4 Εργοστάσια Απορριμμάτων της Αττικής


 

 Την πρόσκληση για την ένταξη των τεσσάρων (4) εργοστασίων επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων της Αττικής στο ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, υπέγραψε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα έργα έχουν ήδη προκηρυχθεί από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής Ε.Δ.Σ.Ν.Α., μέσω Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα Σ.Δ.Ι.Τ.

Η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, έως του ποσού των 200 εκατομμυρίων Ευρώ. Τα υπόλοιπα απαιτούμενα χρήματα για την κατασκευή των εργοστασίων θα καταβληθούν από τους ιδιώτες που θα αναλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των έργων, την κατασκευή και λειτουργία τους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι «επιταχύνεται η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος σε επίπεδο προσκλήσεων, εντάξεων και πληρωμών», επανέλαβε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση του ότι «ο Δημόσιος τομέας έχει ανάγκη τον Ιδιωτικό και ο Ιδιωτικός τον Δημόσιο» και τόνισε ότι «Ξεκινάμε μια δύσκολη, απαιτητική και εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η Αττική σύγχρονες και αντάξιες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων της».

ΥΠΕΚΑ: 86εκ.ευρώ επιδότηση για δύο έργα ΑΠΕ


 

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο πως θα συγχρηματοδοτήσει 23 καινοτόμα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με €1.2 δισεκατομμύρια στο πλαίσιο του προγράμματος NER300 (http://ec.europa.eu/clima/funding/ner300/index_en.htm). Η Ελλάδα, μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπέβαλε δύο επιτυχείς προτάσεις, οι οποίες θα επιχορηγηθούν με €86,5εκ, ποσό που αντιστοιχεί στο 7% περίπου του συνόλου του προγράμματος.

Το NER300 άντλησε κεφάλαια από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα κεφάλαια αυτά θα διανεμηθούν στα καινοτόμα έργα ΑΠΕ.

H ένταξη δυο ελληνικών έργων μεταξύ των 23 που χρηματοδοτεί τελικά το πρόγραμμα NER300, από τις 78 συνολικά προτάσεις που υποβλήθηκαν, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Η ποιότητα των ηλιοθερμικών έργων MINOS και MAXIMUS κρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που αξιολόγησε τις προτάσεις, ως άριστη και η Επιτροπή, που είχε συγκροτηθεί από το Υπουργείο βοήθησε επιμελώς στην άρτια προετοιμασία της Ελληνικής συμμετοχής, την υποβολή των φακέλων και των συμπληρωματικών στοιχείων. Το ΥΠΕΚΑ αισιοδοξεί, πως τα έργα θα δώσουν στην Ελλάδα διεθνή διάκριση στις συγκεκριμένες τεχνολογίες, θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Τα Ελληνικά έργα είναι:

CSP MINOS: Έργο ηλιοθερμικής τεχνολογίας πύργου, στην νοτιοανατολική Κρήτη, μεγέθους 50MWe, από την εταιρία NUR-MOH A.E. Το έργο θα ωφελήσει ουσιαστικά την ενεργειακή αυτάρκεια της Κρήτης, με τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να προσφέρει εγγυημένη ηλεκτρική ενέργεια, σε κόστος ανταγωνιστικό με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε €42,041,991.

CSP Maximus: Έργο ηλιοθερμικής τεχνολογίας τύπου Stirling στο νομό Φλώρινας, συνολικού μεγέθους 75,3MWe, από την εταιρεία A.N. MAXIMUS SOLAR THERMAL LTD. Το έργο θα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο, με εκμετάλλευση της τεχνολογίας DishStirling. Θα αποτελείται από 37 υποέργα τα οποία θα έχουν κοινό σημείο σύνδεσης με το δίκτυο. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε €44,550,000.

ΣΠΕΦ: Βροχή προσφυγών στα Δικαστήρια κατά της εισφοράς στα Φωτοβολταϊκά


 

Ο ΣΠΕΦ σε συνέχεια και των υπολοίπων νομικών ενεργειών που κεντρικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο διεξάγει (κατατέθηκε Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) κατά της εισφοράς 25 – 30% επί του κύκλου εργασιών όπως οριζόντια επιβλήθηκε με τον ν. 4093/2012 στην επαγγελματική ηλεκτροπαραγωγή από φωτοβολταϊκά, με γνώμονα την προάσπιση της βιωσιμότητας των εν λειτουργία επαγγελματικών Φ/Β μονάδων και της προστασίας των Παραγωγών, επιπλέον στα Ελληνικά Δικαστήρια δια των μελών του δρομολόγησε και ήδη κατατέθηκαν μαζικά δεκάδες Προσφυγές και Αιτήσεις Αναστολής κατά της εισφοράς στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Όπως επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο νομικός αυτός αγώνας για την ακύρωση της εισφοράς στα Φωτοβολταϊκά που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται προσεχώς να ενταθεί τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, πλαισιώθηκε με γνώμονα την οριστική εξυγίανση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του Λειτουργού και με επιπλέον Καταγγελία τον περασμένο Νοέμβριο στην Ε.Ε. (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) κατά της στρέβλωσης του Μηχανισμού ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους.

Ο μηχανισμός αυτός -υπέρ της ηλεκτροπαραγωγής από εισαγόμενο φυσικό αέριο- νοθεύοντας την Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) συσσωρεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πλασματικών ελλειμμάτων στον λογαριασμό ΑΠΕ. Έτσι αναμένεται αυτά να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος της «εξοικονόμησης» που θα επέφερε η καρατόμηση δια της εισφοράς στις ΑΠΕ και μάλιστα επί του κύκλου εργασιών τους, καταλήγει ο ΣΠΕΦ.

Ελεύθεροι οι ληστές με Καλάσνικοφ


 

Ελεύθεροι οι ληστές με Καλάσνικοφ

Ληστές με Καλάσνικοφ κρίθηκαν ελεύθεροι από το δικαστήριο λόγω μη τήρησης τυπικής διαδικασίας. Οι δράστες πριν από δύο χρόνια φέρονται να είχαν τραυματίσει σοβαρά αστυνομικό κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα στα Φάρσαλα.

Η αποφυλάκισή τους προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας που σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για "ψύλλου πήδημα;"».



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι: ξεχωριστός διαγωνισμός για την κατασκευή του


 

 Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη η διαφορετική φύση των δύο διαγωνισμών, καθώς στην μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κατασκευή εξ αρχής ενός νέου αεροδρομίου, που απευθύνεται και σε κατασκευαστές, και στην άλλη με διαχείριση λειτουργούντων αεροδρομίων, που απευθύνεται σε εταιρείες διαχείρισης, ήταν, κυρίως, αυτή που υπαγόρευσε την τελική απόφαση.

Η επιλογή αυτή, πάντως, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί καθώς, την ίδια ώρα το υφιστάμενο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα εκχωρηθεί σε παραχωρησιούχο μαζί με ομάδα άλλων αεροδρομίων.

Ως αποτέλεσμα της επιλογής αυτής δεν μπορεί να αποκλειστεί, είτε μειωμένο ενδιαφέρον για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, είτε μειωμένο ενδιαφέρον για την ομάδα στην οποία θα ενταχθεί το υφιστάμενο αεροδρόμιο της πόλης.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι κατασκευαστές που το προηγούμενο διάστημα ζητούσαν την ένταξη όλων των αεροδρομίων της Κρήτης σε μια ομάδα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος για την κατασκευή νέου αερολιμένα στο Καστέλι.

«Κλειδί» η συμμετοχή της ΕΤΕπ
Βεβαίως να αναφέρουμε ότι η προώθηση της κατασκευής του έργου τελεί υπό την αίρεση τόσο της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, όσο και της εξασφάλισης της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την χρηματοοικονομική στήριξή του έργου.

Σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης του προηγούμενου διαγωνισμού, που κηρύχθηκε άγονος, η ΕΤΕπ επρόκειτο να δανειοδοτήσει το έργο με ποσό 220 εκατομμυρίων ευρώ επί συνολικού προϋπολογισμού 850 έως 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Φυσικά υπό τις νέες οικονομικές συνθήκες και δυνατότητες της χώρας δεν αποκλείεται να υπάρξει περιορισμός του φυσικού αντικειμένου του έργου και κατ’ επέκταση του προϋπολογισμού. Το πλέον πιθανό θεωρείται ο περιορισμός του διαδρόμου προσ-απογείωσης στα 3,2 χιλιόμετρα αντί των 3,8 χιλιομέτρων, που προβλέπονταν αρχικώς.

Θολό είναι το τοπίο και σε ότι αφορά την κρατική συμμετοχή στο έργο, που σύμφωνα το αρχικό τεύχος δημοπράτησης θα ήταν στο 55%, έναντι 45% για τον παραχωρησιούχο, καθώς από την πλευρά των κατασκευαστικών ζητούνταν μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στην μεικτή εταιρεία.

Να σημειώσουμε ότι στον διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος τον Νοέμβριο του 2011 δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, παρότι κατά είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους περισσότεροι από δέκα όμιλοι.

Βασικό ζητούμενο και πρόβλημα είναι βιωσιμότητα του έργου. Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Ωστόσο στο μοντέλο αυτό πρέπει να γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις που θα συνίστανται κυρίως στην οικονομική επιβάρυνση των χρηστών.

Σε περίπτωση που το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι ακριβό δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητας καθώς είναι πολύ πιθανόν αριθμός πτήσεων που σήμερα εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο Ηρακλείου να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν ως εναλλακτική επιλογή ακόμη και αυτή του αεροδρομίου της Σητείας.

Να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο είναι το δεύτερο της χώρας, εξυπηρετώντας περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Μεγάλες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα




Αυξήσεις, πολύ μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.




 




Εχουν μειωθεί στα εξής προϊόντα:



  

Προς αξιοποίηση 5 δημοτικά ακίνητα στον Πειραιά


 

Οι όροι της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να προχωρήσει η διενέργεια διεθνούς κλειστού διαγωνισμού σε δύο φάσεις, για την αξιοποίηση πέντε δημοτικών ακινήτων, θα εξεταστούν στην αυριανή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, υπό τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Το θέμα, θα απασχολήσει τη Δευτέρα και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ακίνητα που θα παραχωρηθούν προς χρήση και εκμετάλλευση, είναι το ακίνητο του Πύργου Πειραιά, εξαιρουμένης της οριζοντίου ιδιοκτησίας που ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων η οποία έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 42 χιλιοστά, της Πρώην Ραλλείου Σχολής απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, του Κεντρικού δημαρχείου Πειραιά στην Πλατεία Κοραή και δύο οικοπέδων στη Ρετσίνα.

Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των πέντε δημοτικών ακινήτων, σύμφωνα με το σχέδιο, θα είναι Διεθνής Κλειστός Διαγωνισμός με προεπιλογή και θα διεξαχθεί σε δύο διακριτές φάσεις, η πρώτη με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Προεπιλογή υποψηφίων) και η δεύτερη με υποβολή δεσμευτικών Προσφορών.



Στη Α΄φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους και να καταθέσουν αίτηση και φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπου με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία, η Αναθέτουσα Αρχή θα προεπιλέξει τουλάχιστον πέντε (5) υποψηφίους για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στη Β΄ φάση.



Πηγή: ΑΜΠΕ

Νέο ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ


 

Νέο ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ

Μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 24% στο Ειδικό Τέλος για τη Μείωση των Εκπομπών Αερίων Ρύπων για το α' εξάμηνο του 2013 αποφάσισε χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε τη μεσοσταθμική αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ στα 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 7,5 ευρώ που ίσχυε και αφορά όλες τις χρήσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε υψηλή, μέση και χαμηλή τάση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

3 στα 10 κτίρια στην Ελλάδα δεν έχουν καμία θερμομόνωση


 

Τουλάχιστον 3 στα 10 κτίρια στην Ελλάδα δεν διαθέτουν θερμομόνωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από τον θεσμό της Ενεργειακής Επιθεώρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων στη χώρα μας, δεν διαθέτουν αποδοτικά συστήματα ψύξης ή θέρμανσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Επίσης οι μονοκατοικίες είναι οι περισσότερο ενεργοβόρες κατασκευές σε σχέση με τις πολυκατοικίες ή τα διαμερίσματα, ενώ τα καταστήματα περισσότερο ενεργοβόρα από τα γραφεία.


Από τις 9 Ιανουαρίου 2011 ξεκίνησε και στη χώρα μας ο θεσμός της ενεργειακής επιθεώρησης των κτιρίων και της έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για τις περιπτώσεις πώλησης και μίσθωσης ακινήτων, καθώς και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής κάθε νέου κτιρίου. Από την έναρξη εφαρμογής του θεσμού μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί συνολικά 274.000 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) τα οποία αποτελούν ένα πρώτο δείγμα για την ενεργειακή απόδοση του κτιριακού αποθέματος της χώρας. Μετά από δύο έτη λειτουργίας του θεσμού και καθώς το ΠΕΑ έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα βασικό εργαλείο και της αγοράς των ακινήτων, το ΥΠΕΚΑ και η αρμόδια ΕΥΕΠΕΝ παραθέτουν μερικά στατιστικά στοιχεία για τα ΠΕΑ που έχουν εκδοθεί, από τη βάση δεδομένων του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων. Η αρχική αυτή φάση των ενεργειακών επιθεωρήσεων διενεργήθηκε από ένα σώμα προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών και αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη αποτύπωση της ενεργειακής κατάστασης ενός μέρους του κτιριακού μας αποθέματος.

Το επόμενο βήμα, αφορά στη δημιουργία ενός σώματος μονίμων Ενεργειακών Επιθεωρητών (μέσα από εκπαίδευση και εξετάσεις), στη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου (ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την «Ενεργειακή απόδοση κτιρίων»), στην εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΥΕΠΕΝ και την αξιολόγηση των συμπερασμάτων της πρώτης καταγραφής, ώστε τελικά να περάσουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων της χώρας σε συνδυασμό με κατάλληλα κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία. Η βελτίωση αυτή είναι πολύ σημαντική, ειδικά στην περίοδο της κρίσης, καθώς θα ωφελήσει τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους ενοίκους των κτιρίων αυτών, αλλά και την ελληνική οικονομία ευρύτερα.

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων


 

Μπαράζ εμπρησμών τη νύχτα σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν γνωστοί δημοσιογράφοι.
Και στις πέντε περιπτώσεις οι άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από δυο γκαζάκια και από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων.
Αναλυτικότερα, στις 03.40 σημειώθηκε ο εμπρησμός στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι -όπου τώρα μένουν τα παιδιά του -, στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή.
Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.
Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.
Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.
Δήλωση Σίμου Κεδίκογλου
Με αφορμή τo μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;»
Καταδικάζει τις επιθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωσή του Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής: «Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία.
Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση».
Καταδίκη και από ΠαΣοΚ
Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, δήλωσε: «Το ΠαΣοΚ καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.
Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι
οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στην χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες
Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας».
www.tovima.gr

Το 70% αγγίζει η αδήλωτη εργασία των οδηγών φορτηγών


 

Παρότι το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί, η αδήλωτη εργασία αυξάνεται στον κλάδο των οδηγών φορτηγών, καταγγέλλουν στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ). 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της ΠΟΣΕΜ, ανέφεραν ότι η αδήλωτη εργασία στον κλάδο ανέρχεται σε 70%, παρά το γεγονός ότι «τα φορτηγά στην Ελλάδα φτάνουν σε αριθμό το 1.200.000 και άλλες 40.000 είναι τα Δ.Χ.».
Σύμφωνα με τους ίδιους, πολλοί οδηγοί εξαναγκάζονται να εργάζονται ανασφάλιστοι, με μειωμένες αποδοχές και με εξαντλητικό ωράριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την οδική ασφάλεια, αλλά και σημαντική απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
Επεσήμαναν ότι αν και έχουν προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία για περιπτώσεις «φοροδιαφυγής» και «παράνομης μεταφοράς» τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στο ΙΚΑ και έχουν ενημερώσει τις αρχές, οι έλεγχοι είναι πλημμελείς, με αποτέλεσμα να «συνεχίζονται οι «αυθαιρεσίες» σε βάρος των εργαζομένων στις εταιρίες του κλάδου.
πηγή newsbeast.gr

Ακινητοποιήθηκε, λόγω χρέους, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Βερολίνο


 

Ανεξόφλητο χρέος 5.000€ παραλίγο να καθηλώσει, στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέφερε, την περασμένη Τρίτη τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική αποστολή για τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν προγραμματισθεί για την αναζήτηση επενδύσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού με καύσιμα λίγο πριν την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, "η προμηθεύτρια εταιρεία αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, επικαλούμενη ότι υπάρχει ανεξόφλητο χρέος".
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι "το κονδύλι ήταν διαθέσιμο, ωστόσο η πληρωμή φέρεται ότι είχε μπλοκάρει κατά τον έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο".

Κινδυνεύουν 25.000 δημ. υπάλληλοι


 

Κινδυνεύουν 25.000 δημ. υπάλληλοι

Στροφή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, και από τη βεβαιότητα για τη μετακίνηση σε κενές θέσεις των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013, υιοθέτησε επιφυλακτική στάση για το μέλλον τους.

Ο κ. Μανιτάκης άφησε εμμέσως πλην σαφώς ανοκτό το ενδεχόμενο να βρεθούν οι υπάλληλοι αντιμέτωποι με απομάκρυνση από το Δημόσιο, παραδεχόμενος για πρώτη φορά κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, πως η επιτυχία του σχεδίου κινητικότητας δεν είναι διασφαλισμένη.

«Αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή τη ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων» ήταν η αναφορά του κ. Μανιτάκη.

Πηγή: Τα Νέα

Τακτοποίηση αυθαιρέτων... "best seller" με 6η συνεχόμενη παράταση;


 

Στην έκτη κατά σειρά παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή στο νόμο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Ιανουαρίου, αλλά η παράταση κρίνεται αναγκαία καθώς δεν έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την υπαγωγή στο νόμο οι οποίες είχαν κατατεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως με τις νέες ρυθμίσεις θα αυξηθούν οι πολίτες που θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα.

Η μέχρι σήμερα προσέλευση, και τα σχετικά έσοδα του δημοσίου, βρίσκονται πολύ μακριά από τις αρχικές προσδοκίες. Μέχρι το τέλος του έτους είχαν κατατατεθεί περί τις 460.000 αιτήσεις.



Πηγή: euro2day.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οριστικά οι Μετροπόντικες πάνε Νέα Ελβετία


Μετρό Θεσσαλονίκης: Οριστικά οι  Μετροπόντικες πάνε Νέα Ελβετία 

Μία πολύ σημαντική είδηση βγήκε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων από την συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για τον προγραμματισμό του 2013 σε σχέση με το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως με σαφήνεια ανέφερε ο Υπουργός  το έργο έχει καταφέρει να κρατηθεί ζωντανό παρά τα μεγάλα προβλήματα του αναδόχου.  Ο κος Καλογιάννης από την πλευρά του είπε πως έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος το τελευταίο εξάμηνο και πολλά προβλήματα έχουν λυθεί.

Το μεγάλο νέο όμως είναι πως οριστικοποιείται η επανεκκίνηση για τους  2 Μετροπόντικες από το ανατολικό άκρο του έργου, την Νέα Ελβετία. Οι Μετροπόντικες που είναι εδώ και ένα χρόνο «παρκαρισμένοι» στο σταθμό ΑΝΑΛΗΨΗ,  θα αποσυναρμολογηθούν, θα μεταφερθούν στο τέλος της γραμμής θα επανασυναρμολογηθούν και θα ξεκινήσουν το αντίστροφό ταξίδι προς τα δυτικά αυτή τη φορά.

Ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κος Σιμόπουλος ανέφερε πως «κάθε μέρα που το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί, η τοπική οικονομία χάνει, σύμφωνα με μια μελέτη 3 εκατομμύρια ευρώ σε κόστος μετακινήσεων, μόλυνσης του περιβάλλοντος, εργατοώρες κλπ.»

Για το θέμα του Μετροπόντικα ο κος Σιμόπουλος ανέφερε πως μέχρι το καλοκαίρι οι δύο Μετροπόντικες θα ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν. Σχετικά με την αύξηση του κόστους παραδέχθηκε πως θα υπάρξει απλά αναζητείται η οικονομικότερη λύση.

Συνολικά για το Μετρό αναφέρθηκε πως ξεκινούν οι εργασίες άμεσα στα Ανατολικό Ακρο, τόσο για τον σταθμό ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ όσο και για την κατασκευή του Αμαξοστασίου στην Πυλαία.

Σε αναφορά για την επέκταση προς Καλαμαριά σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κος Καλογιάννης ανέφερε «Τα δυο έργα είναι ανεξάρτητα. Συνεπώς μπορεί να προχωρήσει η επέκταση. Εμάς απόλυτη προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε την υφιστάμενη σύμβαση και αυτό κάνουμε όπως σας είπα. Από εκεί και πέρα η επέκταση γνωρίζετε ότι έχει μια διαδικασία έως ότου υπογραφεί η σύμβαση. Πρέπει να περάσει Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο το πρωί. Θέλω σε αυτό να είμαι σαφής. Είναι ανεξάρτητα έργα και εάν μου επιτρέπετε δεν είπε αυτό ο αρμόδιος Επίτροπος, δεν έθεσε κάποιο θέμα ιδιαίτερο. Απλώς έδωσε μια απάντηση σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε. Ευχαριστώ πολύ».

Ποιοί έδιναν τις συντάξεις "μαϊμού";


 
Με ερώτησή του προς τον υπουργό εργασίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος ζητά να δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα όχι για εκείνους που έπαιρναν επί χρόνια τις συντάξεις "μαϊμού" αλλά για εκείνους που τις έδιναν. Το ερώτημα του Βασίλη Καπερνάρου στηρίζεται στις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό για τις παράνομες συντάξεις και ζητά να γίνουν γνωστές και οι υπογραφές εκείνων που ενέκριναν αυτές τις συντάξεις που ήδη έχουν χαρακτηριστεί "μαιμου".
Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση
"Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, ήδη έχουν αρχίσει να εκδικάζονται υποθέσεις, με κατηγορούμενους εκείνους που εξαπάτησαν την Ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο λαμβάνοντας συντάξεις που δεν τους αναλογούσαν. Είναι σαφές, πως σε αυτούς τους πολίτες πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις, καθώς λειτούργησαν έκνομα και ανήθικα. Από την άλλη, όμως, πλευρά, δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία, τουλάχιστον που να έχει δημοσιοποιηθεί, που να αφορά στην τιμωρία των δημόσιων υπαλλήλων, των μελών διάφορων συσχετιζόμενων με το Δημόσιο επιτροπών, των προϊσταμένων τους αλλά και υπουργών, που συναίνεσαν βάζοντας την υπογραφή τους, συμβάλλοντας έτσι στην διαιώνιση της εξαπάτησης και καταλήστευσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επειδή, το Σύνταγμα ορίζει ρητά την ισότητα των Ελλήνων πολιτών απέναντι στον νόμο,

Επειδή, πρέπει να ελεγχθούν και τιμωρηθούν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί, που ενεπλάκησαν, ανεξαρτήτως ιεραρχικής κλίμακας,


Ερωτάσθε:

1)Ποιες είναι οι ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου σας, για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων υπαλλήλων ανεξαρτήτως βαθμού, που ενδεχομένως συμμετείχαν στην έκδοση τέτοιων συντάξεων; Έχουν ελεγχθεί οι υπογραφές στα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις συντάξεις «μαϊμού», προκειμένου να εντοπιστούν εκείνοι που τις ενέκριναν;

2)Αν έχουν γίνει οι παραπάνω ενέργειες, πόσοι  υπάλληλοι διώχθηκαν πειθαρχικά και ποινικά και ποια τα στοιχεία και ποιες οι παραβάσεις τους; Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα"

Ανακοινωση θεωρηση βιβλιαριων ασθενειας ετους 2013

Ξεκίνησε η  θεώρηση βιβλιαρίων ασθένειας έτους 2013 από 14/1/2013 έως 31/3/2013. Επίσης οι συνταξιούχοι που παραμένουν ασφαλισμένοι στο Ταμείο μας η θεώρηση των βιβλιαρίων τους θα γίνεται από 14/1/2013