EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οδηγούμαστε σε αυταρχική κρατική καταστολή, εκτός εάν…



 

Δεν πορευόμαστε πλέον στο σωστό δρόμο. Ο κόσμος άρχισε ήδη να αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το φόρο εισοδήματος και καταφεύγει σε διακανονισμούς με πρόστιμα. Σε λίγο δεν θα μπορεί να καταβάλει κανένα ποσό. Έχει περικόψει ακόμα και τη θέρμανση. Είναι βέβαιο πως προκρίνει ήδη ως πρώτη προτεραιότητα την με κάθε τρόπο επιβίωσή του. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτουν τα δημόσια έσοδα και η Ελλάδα να γίνεται ακόμα πιο πολύ εξαρτημένη από της δόσεις της τρόϊκα. Στο μεταξύ η τρόϊκα επανέρχεται σε λίγες μέρες δριμύτερη με νέα μέτρα, με απολύσεις, με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων κ.λ.π. Δεν αποκλείεται σε λίγο να αρχίσουν και οι πρώτοι πλειστηριασμοί των ακινήτων μας με διαδικασία εξπρές και σε εξευτελιστικές τιμές. Καταστρέφονται οι κόποι και τα όνειρα ολόκληρης ζωής, χωρίς να φταίνε οι πολίτες.

Εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε με ταχύτητα σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Ο ένας δρόμος, όπως λέει και ο καθηγητής κ. Κατρούγκαλος, είναι η αυταρχική κρατική καταστολή και ο άλλος η λαϊκή συμμετοχή στην άσκηση της εξουσίας. Είναι βέβαιο πως η τρόϊκα, καθοδηγούμενη από τις αμείλικτες νεοφιλελεύθερες χρηματαγορές, θα πιέσει την μειοψηφική και ευάλωτη ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυταρχική καταστολή προκειμένου να προλάβει την διαφαινόμενη κοινωνική έκρηξη ή το κλίμα ανομίας που θα γεννήσει η εξαθλίωση και η απελπισία.

Είναι όμως σχεδόν μαθηματικά βέβαιο, πως η αυταρχική καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες εκρηκτικές καταστάσεις. Το κοινωνικό τοπίο είναι ήδη αρκετά εύφλεκτο.

Θα πρέπει το ταχύτερο να επικρατήσει η λογική στο πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εποχή "των παχέων αγελάδων" για το ίδιο παρήλθε ανεπιστρεπτί και ότι δεν μπορεί πλέον να νέμεται αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα άλλο την κοινωνία. Είναι επιτακτική ανάγκη να καλέσει το ταχύτερο το λαό ως συμμέτοχο στην άσκηση της εξουσίας. Η πραγματικότητα είναι πλέον σκληρή και μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να πάρει από μόνος τους τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται για να βγούμε από την κρίση. Στην περίπτωση όμως αυτή, θα υπάρχει ήδη από την αρχή «φως στην άκρη του τούνελ», γιατί θα υπάρχει η σιγουριά για το ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο και το μέλλον θα είναι απόλυτα βέβαιο.

Η διάσωση δεν μπορεί να γίνει από πάνω με τη μέθοδο των φωτισμένων ελίτ τύπου Στουρνάρα, Παπαδήμου κ.λ.π. ως εκτελεστών των εντολών της τρόϊκα. Θα πρέπει να γίνει με άμεση συμμετοχή του λαού.

Η λύση είναι η άμεση κοινωνικοποίηση του κράτους, δηλαδή ο πλήρης δημοκρατικός έλεγχός του από την κοινωνία, με κατάλληλη διαμόρφωση του καταστατικού του χάρτη από τον ίδιο το λαό. Όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο το καλύτερο.


Πηγή

Το τέλος της κοινωνίας.


 

Μπορεί στην αρχή να τους ταρακούνησε λίγο, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Γρήγορα γρήγορα, και όσο οι απανταχού κυβερνήσεις τους κανάκευαν με πακτωλούς χρημάτων, που ρουφούσαν με την ταχύτητα του φωτός από τις τσέπες των υποτελών τους, κατάλαβαν πως μέσα της η κρίση έκρυβε θησαυρό. Αφού πείστηκαν πως το βιός τους δεν θα κινδύνευε άλλο, αλλά τουναντίον θα αυγάτιζε, είδαν πως θα μπορούσαν άκοπα να εξασφαλίσουν κι άλλα, εξ ίσου σημαντικά, καβάντζα για το μέλλον.


Τα μαχαίρια βγήκαν απ' τις κρυψώνες, οι μισθοί, μάνι μάνι κόπηκαν στη μέση, το ίδιο και οι συντάξεις, τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, και οι δημόσιες υπηρεσίες πήραν το Ok ν' αρχίσουν να αδειάζουν καραβιές εργαζομένων στις απανταχού χωματερές της ανεργίας, κι όλα αυτά νομότυπα, από μαγαζάκια παρασκευής νομοθετικών προϊόντων φασόν, που στήθηκαν νυχτιάτικα στα τρίτα υπόγεια της βουλής από ιδιοτελείς, καιροσκόπους, μωροφιλόδοξους ράφτες, ικανούς μόνο στο να ξεπατικώνουν με ακρίβεια τα πατρόν που τούς πάσαραν καθημερινά απ' έξω, οι πάτρωνές τους από τον κόσμο των ισχυρών.


Η κρίση αυτή θα περάσει στην ιστορία σαν η κρίση της μεγάλης αρπαγής και της μεγάλης αναδιανομής του πλούτου από τους κάτω στους επάνω. Αυτό, όμως, είναι το ένα μόνο σκέλος.


Διότι υπάρχει και το άλλο σκέλος, αυτό του τέλους της αναδιανομής από τους πάνω προς τους κάτω, όσο αυτή υπήρχε, έστω και λυμφατική τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.


Κι αυτό το τέλος, η κατάργηση δηλαδή μιας οιονεί αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας για να μπορεί τέλος πάντων να εκλαμβάνεται ως τέτοια, θα είναι και το σήμα κατατεθέν της νέας εποχής που κυοφορείται στις μέρες μας. Το κράτος, ως ο τροχονόμος των μεταβιβάσεων και της εξισορρόπησης των ανισοτήτων αποχωρεί, τίποτε πλέον δεν θα μοιράζεται, παρά μόνον από φορολογικά εκπίπτουσες φιλανθρωπίες, και ο καθένας θα είναι πλέον μόνος του, αυτός κι η μοίρα του.


Η ασφάλιση θα γίνει ιδιωτική, δηλαδή θα παίρνει κάποιος σύνταξη μόνο εφ΄ όσον έχει να πληρώσει. Η περίθαλψη θα γίνει ιδιωτική, δηλαδή κάποιος θα γιατρεύεται μόνο αν έχει να πληρώσει, αλλιώς ψόφος. Η εκπαίδευση θα γίνει ιδιωτική, δηλαδή κάποιος θα μαθαίνει γράμματα, μόνο αν έχει να πληρώσει, αλλιώς στούρνος και νεο-ναζί, κάποιος θα ταξιδεύει μόνο αν έχει να πληρώσει. Και επειδή όλο και πιο λίγοι θα έχουν να πληρώσουν, τόσο και θα ακριβαίνουν οι "υπηρεσίες" αυτές που κάποτε λέγονταν κοινωνικά αγαθά, και όχι υπηρεσίες. Και όλο και περισσότεροι θα αποκλείονται έτσι από τη χρήση τους.


Φυσικά, ο μετασχηματισμός αυτός, η μετακύλιση του κόστους δηλαδή, στον κάθε "χρήστη" τελικά, θα έχει ως αποτέλεσμα την εκμηδένιση σχεδόν της φορολογίας των από πάνω, μιας και δεν θα υπάρχει ούτε αγαθό, ούτε κοινωνία για να συνεισφέρουν. Πράγμα, που συνεπάγεται μια δεύτερη, ακόμα μεγαλύτερη αναδιανομή από τους κάτω στους επάνω.


Αν ακόμα αρνούμαστε να τα δούμε όπως υλοποιούνται μέρα τη μέρα μπροστά στα μάτια μας, δεν μπορούμε να κάνουμε και πως δεν τ' ακούμε, καθώς έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Τα "κοινωνικά αγαθά" έχουν εξοριστεί από τις "υπηρεσίες" και οι "δικαιούχοι κοινωνικών αγαθών" από τους μοναδικούς "χρήστες".


Διάβαζα χτες για τα τρένα στην Αγγλία, όπου τα εισιτήρια τα τελευταία δέκα χρόνια αυξήθηκαν κατά 50%, (εννοείται της κανονικής θέσης, γιατί της πρώτης μειώθηκαν),πολύ παραπάνω απ' τον πληθωρισμό. Όλο και λιγότεροι μπορούν πια να τα χρησιμοποιούν, ενώ αυτοί που θίγονται είναι και οι φτωχότεροι, καθότι για να αντιμετωπίσουν τα υψηλά ενοίκια στις πόλεις καταφεύγουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Για έναν χαμηλόμισθο, οι ημερήσιες μεταφορές αντιπροσωπεύουν πλέον το 25% του μισθού του, ενώ μόνο το 5% ενός υψηλόμισθου. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν αντιλαμβάνονται τις μεταφορές σαν κοινωνικό αγαθό και δεν τις επιδοτούν από τα γενικά φορολογικά έσοδα. Αντίθετα μεταφέρουν το κόστος αποκλειστικά στον χρήστη, ο οποίος όμως αδυνατεί να αντεπεξέλθει.

Ιδιωτικοποιήσεις δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνουν σχεδόν παντού. Οι Ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για εισπρακτικούς λόγους, όπως μας λένε στην Ελλάδα, για να εξοφλήσουμε τάχα τους δανειστές, αλλά για την ολοκληρωτική μετάγγιση του όποιου αίματος έχει απομείνει στους από κάτω, προς τους επάνω.


Οι Ιδιωτικοποιήσεις, λοιπόν, δεν είναι παρά τα καρφιά που θα σφαλίσουν το φέρετρο της κοινωνίας, και η ταφόπλακα στο μνήμα της. Από δω και πέρα, όπως και όσο μπορεί ο καθείς να πορευτεί. Και όταν ο άνθρωπος μένει μόνος, αγριεύει. Πολύ και ανεξέλεγκτα.


Πηγή

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπαλαντέρ στέλνει η Αττικό Μετρό για να ξεκολλήσει το έργο


Μετρό Θεσσαλονίκης: Μπαλαντέρ στέλνει η Αττικό Μετρό για να ξεκολλήσει το έργο  

Ετοιμάζεται γραφείο στο Μετρό Θεσσαλονίκης, για να υποδεχτεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, τον άνθρωπο της διοίκησης της Αττικό Μετρό Α.Ε., που θα είναι δίπλα στο έργο, προκειμένου να «κλείσει» η όποια απόσταση μεταξύ του δσ της εταιρείας που βρίσκεται στην Αθήνα, και του υπό κατασκευή Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο «άνθρωπος της Αττικό Μετρό Α.Ε. για το Μετρό Θεσσαλονίκης», δεν θα είναι εντεταλμένος σύμβουλος, όπως στο παρελθόν έχει γραφτεί, καθώς κάτι τέτοιο θα σκόνταφτε στο καταστατικό της εταιρείας.  Θα είναι όμως μέλος του νέου δσ της Εταιρείας, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών, πιθανώς και εντός αυτής της εβδομάδας.

Το νέο δσ θα έχει τον ίδιο αριθμό μελών, θα είναι δηλαδή 7μελές και, πολύ πιθανόν, στη σύνθεση της νέας διοίκησης να παραμείνει το μέλος της απερχόμενης, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από το αρμόδιο υπουργείο, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Αττικό Μετρό παραμένει ο Χρήστος Τσίτουρας.

Στο νέο λοιπόν δσ θα υπάρχει ένα μέλος, που θα πάρει πάνω του τα θέματα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το άτομο αυτό, που θα έχει συνεχή φυσική παρουσία στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενδέχεται να είναι στέλεχος της δημόσιας διοίκησης που θα αποσπασθεί, ενώ δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί το εάν συνεχίζει να «παίζει» το όνομα του Δημήτρη Γρίβα, πολιτικού μηχανικού, τον οποίο παλαιότερες φήμες ήθελαν να αναλαμβάνει καίριο ρόλο στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως και να έχει, μέσα σε λίγα 24ωρα θα γνωρίζουμε και το νέο δσ της Αττικό Μετρό Α.Ε., όπως και τον άνθρωπο που θα αναλάβει να «σπρώξει» τους ρυθμούς υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης. Τονίζεται ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών και, ειδικότερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, που έχει αναλάβει την υπόθεση «Μετρό Θεσσαλονίκης», υποστηρίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας πρέπει να βρίσκεται συνεχώς κοντά στο έργο, για να προωθούνται ακόμη αποτελεσματικότερα λύσεις στα προβλήματα του μεγάλου έργου, του οποίου η βασική γραμμή, με σημερινούς υπολογισμούς, θα ολοκληρωθεί με καθυστέρηση τουλάχιστον 4 ετών, δηλαδή τέλη 2016 με αρχές 2017.

Το έργο πρέπει να τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς, αφού μάλιστα προχωράει ο διαγωνισμός της πρώτης επέκτασης προς Καλαμαριά και ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα είχε ανακοινωθεί ο προσωρινός ανάδοχος, η τεχνική ΑΚΤΩΡ.

Πηγή:voria.gr

Αποζημίωση 800.000 ευρώ σε γυναίκα που μολύνθηκε με AIDS από μετάγγιση

Το ποσό των 800.000 επιδίκασε ως χρηματική αποζημίωση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 25χρονη -σήμερα- γυναίκα, που το 2005, μολύνθηκε από τον ιό του AIDS, έπειτα από μετάγγιση αίματος που έκανε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, διαπιστώθηκαν μεγάλες πλημμέλειες και παράνομες πράξεις καθώς και παραλείψεις του νοσηλευτικού ιδρύματος, από τις οποίες επήλθε βλάβη στην ασθενή.

Η κοπέλα είχε ενταχθεί σε τακτικό πρόγραμμα μεταγγίσεων και αποσιδήρωσης από μικρή ηλικία. Η «εγκληματική» μετάγγιση έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2005 και το αίμα που της χορηγήθηκε είχε ληφθεί από περιστασιακό αιμοδότη, μολυσμένο από τον ιό, ο οποίος είχε δώσει αίμα για πρώτη φορά στη ζωή του.

Όπως προέκυψε από το ίδιο αίμα μολύνθηκε και 76χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ο δότης έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

Αγρότες, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες καταληστεύουν το κράτος και κονομάνε μέσα στην κρίση

Αγρότες, φαρμακοποιοί και επιχειρηματίες καταληστεύουν το κράτος και κονομάνε μέσα στην κρίση 
Με πολύ άγριες διαθέσεις έπιασε δουλειά το ΣΔΟΕ τη νέα χρονιά, προχωρώντας σε μαζικό άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ΣΔΟΕ συνολικά σε όλη την επικράτεια έχει ζητήσει το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Την ίδια ώρα, ερευνώνται και άλλες 9.620  υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες  σε Δήμους και Κοινότητες, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έχουν  διαταχθεί περισσότερες από 1.039 Εισαγγελικές Παραγγελίες, για διενέργεια ελέγχων  και διεκπεραιώνονται  43 Διοικητικές συνδρομές.
Εντός στόχων το 2012
Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του Σ.Δ.Ο.Ε. για το 2012 υλοποιήθηκε και από τα στοιχεία του ενδεκάμηνου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου παρουσιάζουν κάλυψη στόχων κατά 113%.
Μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών , το σώμα πραγματοποίησε 3.262 ελέγχους στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια.
Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι  354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν  1516  παραβάσεις.
«Φαρμάκωναν» το…  κράτος !!
Στο πλαίσια των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αποκάλυψε ότι  2 φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης εκνόμων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ψευδών  στοιχείων προκειμένου να  διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει. Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ!!!
«Έσπερναν» εικονικά τιμολόγια και «θέριζαν»…  εκατομμύρια!!
Παράλληλα, άλλες πέντε σημαντικές υποθέσεις αγροτών στην περιοχή Θηβών και Ζαχάρως Ηλείας ελέγχονται  εξονυχιστικά από τις Π.Δ ΣΔΟΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, γιατί εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.000.000 ευρώ και έλαβαν πλαστά τιμολόγια ύψους 900.000 ευρώ, ενώ στην Κρεμαστή Ρόδου, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, καταλόγισε πρόστιμα 2.340.000 ευρώ για λαθρεμπόριο ποτών.
"Βαμμένα κόκκινα"…. Τιμολόγια!
Στην Αττική,  τρεις  επιχειρήσεις εμπορίας χρωμάτων και τεχνικών έργων έλαβαν 250 πλαστά τιμολόγια ύψους 2.200.000 ευρώ.  Τρεις άλλες επιχειρήσεις επισκευής πλοίων, μία εμπορίας οικοδομικών υλικών και μία ηλεκτρικών έργων εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.000.000 ευρώ.

Τραγωδία στην Ηλεία: Κρεμάσθηκε μητέρα τεσσάρων παιδιών!

Η αυτόχειρας άφησε σημείωμα στην οικογένειά της, πριν το απονενοημένο διάβημα...
 
Τραγωδία στην Ηλεία: Κρεμάσθηκε μητέρα τεσσάρων παιδιών!
Τραγικό και πρόωρο τέλος στη ζωή της έβαλε μια 52χρονη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, την άτυχη γυναίκα βρήκε απαγχονισμένη μέσα σε αποθήκη ο ίδιος της ο σύζυγος. Μάλιστα, βάσει των ίδιων πληροφοριών η 52χρονη έχει αφήσει σημείωμα στην οικογένειά της πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Άνοιγμα 6.000 λογαριασμών ζητεί το ΣΔΟΕ


 

Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Επίσης, ερευνώνται 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες.

Το ΣΔΟΕ υπερασπίζεται τους εμφανείς ελέγχους που έκανε στην αγορά μέσα στις γιορτές και σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα, οι έλεγχοι αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα η παραβατικότητα να μην υπερβεί το 5%.

Στους ελέγχους των επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και χειμερινών σπορ, διαπιστώθηκε ότι 354 επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν αποδείξεις προς τους πελάτες τους και γι' αυτό καταλογίσθηκαν 1.516 παραβάσεις.

Επίσης:

- Στο πλαίσιο των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, αποκάλυψε ότι δύο φαρμακεία στην Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιμολογίων ή συγκάλυψης εκνόμων πράξεων που ζημίωναν τα ασφαλιστικά ταμεία με έκδοση ανακριβών στοιχείων προκειμένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση με πανάκριβα φάρμακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς αλλά το δημόσιο να πληρώνει. Το ύψος των προστίμων που καταλογίσθηκαν ανέρχονται στα 2.500.000 ευρώ.

- Οι εκπρόσωποι δύο (2) επιχειρήσεων εστίασης στη Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο γιατί δεν είχαν εκδώσει σε κανέναν πελάτη τους απόδειξη.

- Ελέγχονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και ΣΔΟΕ Πελοποννήσου πέντε σημαντικές υποθέσεις αγροτών στην περιοχή Θηβών και Ζαχάρως Ηλείας, γιατί εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.000.000 ευρώ και έλαβαν πλαστά τιμολόγια ύψους 900.000 ευρώ.

- Στην Κρεμαστή Ρόδου, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Ν. Αιγαίου, καταλόγισε πρόστιμα 2.340.000 ευρώ για λαθρεμπόριο ποτών.

- Στην Αττική, τρεις επιχειρήσεις εμπορίας χρωμάτων και τεχνικών έργων έλαβαν 250 πλαστά τιμολόγια ύψους 2.200.000 ευρώ. Τρεις άλλες επιχειρήσεις επισκευής πλοίων, μία εμπορίας οικοδομικών υλικών και μία ηλεκτρικών έργων εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 20.000.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν από αύριο τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών



 

Οι λεωφορειούχοι μετά από συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφάσισαν, σε ένδειξη καλής θέλησης όπως αναφέρουν, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου. Ο κύριος Τζιτζικώστας κατά τη συνάντηση δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

ΑΓΝΟ: Σε 2 ημέρες η μισθοδοσία όλου του μήνα..αλλά πτωχεύει!


 Το νέο πλήγμα για τη γνωστή γαλακτοβιομηχανία έχει να κάνει με το γεγονός ότι  από την Κυριακή τα μεσάνυχτα το εργοστάσιό της στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, βρίσκεται επί της ουσίας εκτός λειτουργίας, καθώς οι εργαζόμενοι έκαναν πράξη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης και ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διεκδικώντας να τους καταβληθούν δεδουλευμένα των τελευταίων τριών μηνών.

Θρυαλλίδα για την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης των 340 εργαζομένων στη μονάδα του Λαγκαδά αποτέλεσε η ατελέσφορη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία τους  με τον Νίκο Κολιό.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όπως επισημαίνεται από τους συνδικαλιστές, όχι μόνο δεν έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των οφειλών τους προς το προσωπικό, αλλά, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τους ξεκαθάρισε ότι θα πληρωθούν όταν η Αγνό βρει τα απαραίτητα χρήματα για να το πράξει αυτό κι ότι αν κάνουν απεργία στην ουσία θα οδηγήσουν το εργοστάσιο σε κλείσιμο, μια και η ημερήσια απώλεια εσόδων (σε περίπτωση απεργίας) για την εταιρεία εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 250 χιλ. ευρώ ή σχεδόν το 50% της μισθοδοσίας του προσωπικού.
Αυτή η στάση του ιδιοκτήτη της Αγνό, πάντως, χαρακτηρίστηκε ως “ωμός εκβιασμός”, από τους εργαζόμενους, οι οποίοι μετά την αρχική παγωμάρα και την απογοήτευση, αφού δεν πήραν απαντήσεις, ούτε και για το τί στοχεύει η διοίκηση με την προσφυγή στο άρθρο 99 (πλην του αόριστου, θα είναι ευεργετικό), αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα, πιέζοντας για τα χρήματά τους, αφού όπως λένε, “κάποιοι δεν έχουν, πλέον, ούτε για τη βενζίνη για να πάνε στη δουλειά τους”.
http://www.agronews.gr
Δεν υπάρχει καλύτερη ομολογία ληστείας του εργατικού εισοδήματος,  “η ημερήσια απώλεια εσόδων αγγίζει τα 250 χιλ. ευρώ ή σχεδόν το 50% της μισθοδοσίας του προσωπικού“. Δηλαδή, η εταιρεία βγάζει την μισθοδοσία του προσωπικού σε μόνο 2 μέρες του εργάσιμου μήνα !  Αποκρύπτει βέβαια πως φορτώθηκαν εμπορεύματα την προηγούμενη της απεργίας σε αυξημένες ποσότητες και η διανομή προχώρησε κανονικά, μειώνοντας έτσι τις όποιες απώλειες επικαλείται λόγω της απεργίας.
Πως γίνεται όμως μόνο οι εργαζόμενοι να κατονομάζονται σαν υπεύθυνοι του οικονομικού αδιεξόδου της εταιρείας και να απειλούνται όχι μόνο με απολύσεις αλλά και με κλείσιμο του εργοστασίου?
Προφανέστατα, ο επιχειρηματίας έκανε λάθη διαχείρισης σε μια εταιρεία που πήρε σχεδόν τσάμπα από την ΑΤΕ, αν δεν έβγαλε τα “κέρατά του”, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, και θέλει να την κλείσει εκβιάζοντας τους πάντες ή να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να πληρώνει κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!! Διαβαστε και απολαύστε για εθνικό πλούτο Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 240

Διαβαστε και απολαύστε για εθνικό πλούτο Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ  240,  12  ΔΕΚ..  2012 η υποθήκευση της κρατικής περιουσίας στην τρόικα
 Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012, 19:40 Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται: «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας *παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών* σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Που είναι τα παπαγαλάκια να μας πουν ότι όχι δεν είναι αλήθεια ή ότι δεν το καταλάβαμε καλά ; ;

Ο,τι πλούτος υπόγειος, υπέργειος ή υποθαλάσσιος υπάρχει, υπόκειται στις
ρυθμίσεις αυτής της σύμβασης.


ΠΗΓΗ 


Πυροβολισμοί – μυστήριο στο σπίτι του Πάγκαλου στα Καλύβια!

pagalos pirovolismoi
Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο σπίτι του Θεόδωρου Πάγκαλου στα Καλύβια από αλλεπάλληλους πυροβολισμούς που ακούστηκαν σε διάστημα μισής ώρας.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr ο αστυνομικός φρουρός του σπιτιού του κ. Πάγκαλου ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι γύρω στις 10.15 το βράδυ του Σαββάτου ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί προφανώς σε απόσταση... αναπνοής από το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε αναστάτωση και ο φρουρός έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία όσων βρίσκονταν μέσα στο σπίτι αλλά και τη δική του.
Όμως 25 λεπτά αργότερα ακούστηκαν άλλοι τρεις πυροβολισμοί και μάλιστα – σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr – προήλθαν από το ίδιο σημείο και από το ίδιο όπλο.
Ο συναγερμός ήταν άμεσος και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του σπιτιού δεν βρέθηκε ο,τιδήποτε, γεγονός που επιτείνει το μυστήριο αφού κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για επίθεση σε βάρος του συγκεκριμένου πολιτικού ή της οικογένειάς του.

Οι νέες κενές θέσεις εργασίας από τα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ


 

Τις νέες κενές θέσεις εργασίας στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ Πανελλαδικά, παρουσιάζει το Diorismos.gr. Πρόκειται για θέσεις υπό κάλυψη της 4ης Ιανουαρίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα αντίστοιχα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι οι νέες κενές θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ ανά εβδομάδα παρουσιάζονται κάθε φορά στο diorismos.gr στην ενότητα "Ενδιαφέρουν". Δείτε τις νέες κενές θέσεις του ΟΑΕΔ

Πρόταση-σοκ για τις Ένοπλες Δυνάμεις


 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert ζητάνε να ψηφθισθούν άμεσα οι περικοπές 88 εκατομμυρίων ευρώ του 2014 και αν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν και μέσα στο 2013.
 
Επί της ουσίας το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για νέο ειδικό μισθολόγιο τώρα ,στο οποίο είναι βέβαιο ότι ζητά την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών! Και βέβαια την περικοπή των 88 εκατομμυρίων που προβλέπονται για το 2014.
 
Η πρόταση έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Συνεδρίασε για μία περίπου ώρα το ΣΑΓΕ, με την παρουσία οικονομικών αξιωματικών των Γενικών Επιτελείων! Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο ΥΕΘΑ ,στο οποίο κατανοούν ότι πριν καλά ,καλά συνέλθει το προσωπικό από τις άδικες και δυσβάσταχτες περικοπές , καλούνται να διαχειριστούν νέα "άσχημα μαντάτα".
 
Η πρόταση ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυτη διάλυση και πλέον το πρώτο που διερευνάται είναι ποια μπορεί να είναι η λογική της , αν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Προσπαθεί το οικονομικό επιτελείο να καλύψει μαύρες τρύπες οδηγώντας βάζοντας επί της ουσίας λουκέτο στις Ένοπλες Δυνάμεις;  
 
Η πρόταση έγινε γνωστή σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο Α/ΓΕΕΘΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα
 
Το βέβαιο είναι ότι πλέον δημιουργείται θέμα και για την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ. Κι αυτό γιατί μόλις προχθές ο κ.Παναγιωτόπουλος είχε στείλει επιστολή στο οικονομικό επιτελείο με το οποίο ζητούσε να δουν πάλι το θέμα τουλάχιστον των συντάξεων των αποστράτων.

Αναστέλλεται η σύνταξη σε περίπου 13.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν απογράφηκαν


 

Την αναστολή της σύνταξης σε 12.792 συνταξιούχους του ΟΓΑ αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός των δικαιούχων δεν απογράφηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όταν και έληξε η σχετική προθεσμία και πλέον δε θα λάβει άλλη σύνταξη.

Ωστόσο, αυτό αφορά το ένα μέρος της υπόθεσης καθώς ο Οργανισμός θα προχωρήσει στον εξονυχιστικό έλεγχο των περιπτώσεων αυτών και θα αναζητούν όχι μόνο τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά αλλά και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από τους δικαιούχους ή συνδικαιούχους των λογαριασμών στους οποίους πιστώνονταν οι συντάξεις.

Για τον λόγο αυτόν, η Διοίκηση του Οργανισμού καλεί όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων τα οποία δεν δικαιούνταν, να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους.

ΟΤΕ: 1.516 εργαζόμενοι αποδέχθηκαν την εθελουσία


 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δύο προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ), που είχαν ξεκινήσει τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πλέον, από τις 31/12/2012, ο αριθμός εργαζομένων στον ΟΤΕ μειώνεται σημαντικά, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο, καθώς 1.516 άτομα αποδέχθηκαν τα κίνητρα, που δόθηκαν από την εταιρεία, κυρίως, σε εργαζομένους, που θεμελίωναν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης, το διάστημα 2013- 2015.
 
Ο ΟΤΕ υπολογίζει την καθαρή ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση του προσωπικού σε περίπου 80 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών.
 
Η επιτυχία των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιτρέπει στον ΟΤΕ να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδά του, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του και να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας.
 
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εμπειρίας του πελάτη και για την ενίσχυση της τεχνικής και εμπορικής εξυπηρέτησης, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι ήδη προχωράει σε προσλήψεις νέων τεχνικών με δεξιότητες και ικανότητες στις νέες τεχνολογίες, καθώς και σε προσωπικό για τα καταστήματα του ΟΤΕ.
 
Πηγή: ΑΠΕ

EKTAKTO "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ" ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ‘LIVE’ εκπομπή …

"EKTAKTO"
Συνάδελφοι  Συναδέλφισσες  ο  Αντώνης Σταματόπουλος  καλεί όλους τους συνάδελφους
Από  όλα  τα  Μ.Μ.Μ. να συμπαρασταθούν στον αγώνα που κάνει το ΜΕΤΡΟ και τους καλεί να παρευρεθούν στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια για συμπαράσταση…
Εμείς τα  SITES  O.SYBUS DRIVERS’ – trolleatzis – EPI OSY info  θα είμαστε εκεί μαζί του στον αγώνα και θα κάνουμε LIVE εκπομπή 19:30 …

Δουλειά με 460 ευρώ το μήνα


 

Ανακοινώνονται την προσεχή Πέμπτη πέντε νέα προγράμματα που θα καλύψουν 60.000 θέσεις εργασίας και κατάρτισης για ισάριθμους ανέργους εντός του 2013 Για την υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων έχουν προβλεφθεί 350 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ όλες οι θέσεις θα καλυφθούν από νέους ανέργους έως 35 ετών.
 
Ο χρόνος κατάρτισης θα είναι αμειβόμενος (έως 8 ευρώ/ώρα), ενώ το πεντάμηνο της πρακτικής άσκησης θα παίρνουν 460 ευρώ το μήνα οι κάτοχοι πτυχίου και 400 ευρώ το μήνα όσοι έχουν βγάλει λύκειο και επαγγελματική σχολή.
 
Προτεραιότητα έχουν οι επιχειρήσεις από τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια, τη ναυτιλία και τις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

ΕΣΠΑ: Κονδύλια για ενίσχυση δομών του ΕΣΥ

Η υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση Μονάδας Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.998.750 ευρώ, εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκε, επίσης, από άποψη σκοπιμότητας η προμήθεια 4 ασθενοφόρων αυτοκινήτων και 1 ασθενοφόρου αυτοκινήτου τύπου κινητής μονάδας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, συνολικού προϋπολογισμού πεντακοσίων δέκα χιλιάδων (510.000) ευρώ για την κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου.
Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω έργα υλοποιούνται με αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι διαδικασίες υλοποίησης θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης των πράξεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και Μακεδονίας-Θράκης αντίστοιχα.
«Παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, με τις ανωτέρω αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται η προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων ανάπτυξης και πολιτικής, όπως η κοινοτική χρηματοδότηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.