EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νεαρός γιατρός στα Τρίκαλα, έβαλε τέλος στη ζωή του

Νεαρός γιατρός στα Τρίκαλα, έβαλε τέλος στη ζωή του  
Σοκάρει η είδηση από τα Τρίκαλα: Ένας 33χρονος γιατρός αυτοκτόνησε τα ξημερώματα στην Καστανιά Καλαμπάκας. Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός άντρας κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα φαρμάκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το trikalaola, ο θάνατος του 33χρονου προήλθε από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων. Το άψυχο σώμα βρήκαν οι συγγενείς του, που τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Αναμένεται να διενεργηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πρωτοχρονιάτικη Premier League

Πρωτοχρονιάτικη Premier League   
Με νίκες των φαβορί ολοκληρώθηκαν οι σημερινές αναμετρήσεις για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
Στους αγώνες της Τρίτης, ο δικός μας, Γιώργος Καραγκούνης είχε καθοριστικό ρόλο στα 76 λεπτά που αγωνίστηκε, στην αναμέτρηση της ομάδας του (Φούλαμ) κόντρα στη Γουέστ Μπρόμ και το το διπλό που κατακτήθηκε. Κατά τα άλλα, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι συνέχισαν με νίκες οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα:
Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ 1-2
Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ Σίτι 3-0
Σουόνσι-Άστον Βίλα 2-2
Τότεναμ-Ρέντινγκ 3-1
Γουέστ Χαμ-Νόριτς 2-1
Γουίγκαν-Μάντσεστερ Γ. 0-4
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ 1/1
Τσέλσι-ΚΠΡ 2/1
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 2/1
Νιούκαστλ-Έβερτον 2/1

52 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς


52 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς  

Το ποσό των 52.502.592 εκατ. ευρώ επιχορήγησε στην ΕλληνικήΕταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), προκειμένου να φθάσειστους παιδικούς σταθμούς και στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα χρήματα θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, που ανακουφίζει χιλιάδες οικογένειες ανά την Ελλάδα.

Π. Καμμένος: «Θα αγωνισθούμε να επανέλθει η τάξη»


Π. Καμμένος: «Θα αγωνισθούμε  να επανέλθει η τάξη» 
Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με την έλευση του νέου: «Η χρονιά που πέρασε ήταν μια κακή χρονιά για την πατρίδα μας, μια χρονιά που φτωχοποιήθηκαν πολλοί Έλληνες, που εξαθλιώθηκε η ελληνική οικογένεια», σημείωσε ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ., εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου μετέβη για την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος με τον Κάρολο Παπούλια.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Η χρονιά που πέρασε ήταν μια κακή χρονιά για την πατρίδα μας, μια χρονιά που φτωχοποιήθηκαν πολλοί Έλληνες, που εξαθλιώθηκε η ελληνική οικογένεια, που καταρρίψαμε όλα τα ρεκόρ στις αυτοκτονίες και στη χρήση ψυχοφαρμάκων, που η μεσαία τάξη διαλύθηκε και αποκτήσαμε νεόπτωχους.
Αλλά το κυριότερο από όλα, απωλέσαμε την εθνική κυριαρχία της χώρας, γιατί κάποιοι αποφάσισαν με οικονομικά μέσα να υποδουλώσουν την πατρίδα μας.
Θα αγωνισθούμε τη χρονιά που έρχεται να επανέλθει η τάξη, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα το οποίο έχει καταλυθεί, οι ελληνικές οικογένειες να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, με ένα κράτος το οποίο θα μπορεί να συνδράμει τους πολίτες και να μην είναι εχθρός των πολιτών.
Οι Ανεξάρτητων Έλληνες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας και πιστοί πρώτα από όλα στον άνθρωπο, γιατί μεγαλύτερη σημασία σε μια Δημοκρατία, έχει η δυνατότητα των πολιτών να ζουν αξιοπρεπώς».

Μεταφορές 2013

Μεταφορές 2013Αλλαγή δεδομένων και νέοι συσχετισμοί Μέσων.
Φορτηγά ΔΧ, σιδηρόδρομος και μισθωμένα ΦΙΧ  σε ένα νέο, οξύτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
 Σκληρός θα είναι ο αγώνας επιβίωσης των φορτηγών ΔΧ μετά το νέο καθεστώς που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα των μισθώσεων των ΦΙΧ, αλλά και την άνοδο που αναμένεται να έχει ο σιδηρόδρομος στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών χάρη στη μονοπωλιακή εξασφάλιση φορτίων από το λιμάνι και τον πακτωλό των χρηματοδοτήσεων που έχουν προγραμματιστεί για την ενίσχυση του έργου του. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι πιέσεις που δέχονται τα ελληνικά ΦΔΧ από τους στόλους των ευρωπαϊκών οχημάτων, περιλαμβανομένων των βουλγάρικων και των άλλων βαλκανικών φορτηγών, είτε στα πλαίσια της άρσης του καμποτάζ, είτε των συνδυασμένων μεταφορών.
Ωστόσο, ο δρόμος για τα ελληνικά ΦΔΧ είναι και παραμένει ανοιχτός, οι επιλογές ελεύθερες, οι δυνατότητες υπάρχουν, η ανάκαμψη εφικτή και μάλιστα στο ορατό μέλλον. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ΦΔΧ, παραμένουν ισχυρά, αλλά θα πρέπει να αξιοποιηθούν, να αναδειχθούν και αυτό απαιτεί μια νέα αντίληψη, ρεαλιστική, με πλήρη γνώση της σημερινής κατάστασης, όπως πλέον έχει διαμορφωθεί.
Απέναντι λοιπόν σε αυτόν τον γενικευμένο θα λέγαμε ανταγωνισμό που δέχεται το ΦΔΧ, ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής θα πρέπει να αντιπαραθέσει τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που διαθέτει: Το χαμηλότερο μεταφορικό κόστος σε σχέση με το ΦΙΧ, την ανάληψη της ευθύνης της μεταφοράς, την ασφαλή φόρτωση και διακίνηση των προϊόντων, καθώς και την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών Logistics, εφόσον, φυσικά,  διαθέτει την απαιτούμενη οργάνωση. Αυτά τα πλεονεκτήματα, για να γίνουν αποδεκτά θα πρέπει οι μεταφορικές εταιρείες να τα επικοινωνήσουν σωστά στους υποψήφιους πελάτες και να συνοδεύονται από συνέπεια, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.
Στο πρωτοχρονιάτικο τεύχος που κυκλοφορεί καταγράφουμε πώς έχει σήμερα η εικόνα στον ευρύτερο χώρο των χερσαίων μεταφορών, πώς εξελίσσεται ο ανταγωνισμός των Μέσων, ποιες προοπτικές ανοίγονται ποιοι οι ευνοημένοι και ποιοι οι χαμένοι, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ψήφιση του μνημονιακού νόμου για την απελευθέρωση των μισθώσεων.

Αστικό της Golden Dragon στην Ελλάδα

Οδηγούμε το Πρώτο Αστικό της Golden Dragon στην Ελλάδα 
Η εταιρεία ErmisBus ανέλαβε πρόσφατα την αντιπροσώπευση της κινεζικής Golden Dragon (Xiamen Golden Dragon Bus Co. Ltd) για την Ελλάδα. Η εταιρεία, είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λεωφορείων στην Κίνα, και κατά συνέπεια, στην παγκόσμια αγορά. Το 2011 κατασκεύασε συνολικά πάνω από 28.000 λεωφορεία στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, εμβαδού 350.000 τετ.μ. και έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες.
Η εταιρεία, την οποία έχουμε γνωρίσει από τη συμμετοχή της στις διάφορες εκθέσεις Busworld σε Ευρώπη και Ασία αλλά, και την ΙΑΑ 2012, ιδρύθηκε το 1992 και μόλις τώρα ξεκινά τη δραστηριοποίησή της επί ευρωπαϊκού εδάφους. Γερμανία και Ελλάδα, είναι ανάμεσα στις πρώτες αγορές όπου θα διατεθούν τα κινεζικά λεωφορεία. Η γκάμα, όπως συμβαίνει με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της χώρας, απαρτίζεται από δεκάδες σειρές μοντέλων αστικών και τουριστικών λεωφορείων που χρησιμοποιούν όλες τις «εναλλακτικές» γραμμές μετάδοσης κίνησης από υβριδικά μέχρι CNG.
Οδηγούμε το Πρώτο Αστικό της Golden Dragon στην Ελλάδα Οδηγούμε το Πρώτο Αστικό της Golden Dragon στην Ελλάδα
 Πρόκειται για ένα δωδεκάμετρο αστικό χαμηλού δαπέδου και χαμηλής εισόδου, με την απόσταση από το έδαφος να είναι κάτι λιγότερο από 340 χιλιοστά. Το απόβαρο είναι στα 11.600 κιλά.
Το Golden Dragon κινείται από τον Cummins ISB6.7 των 6,7 λίτρων, προδιαγραφών EEV («πενταμισάρης») σε έκδοση ισχύος 300 hp. Αυτός συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ZF Ecomat και γενικά, η κίνηση του οχήματος στη διάρκεια της δοκιμής ήταν απροβλημάτιστη, χωρίς σκορτσαρίσματα ή θορύβους από τη μετάδοση.
Οι άξονες προέρχονται επίσης από τη ZF (ZF RL75EC εμπρός και ZF AV132 πίσω), όπως και το σύστημα διεύθυνσης, με το «κόψιμο» να είναι ικανοποιητικό –κύκλος στροφής στα 24 μέτρα. Αναλυτικά οι πρώτες εντυπώσεις μας από τη νέα αυτή παρουσία στην ελληνική αγορά, στο τεύχος #297-Ιανουάριος 2013, που κυκλοφορεί.

Ο παπατζής Βενιζέλος αλλοίωσε 2059 ονόματα....

Ο παπατζής Βενιζέλος αλλοίωσε 2059 ονόματα....
Στο γνωστό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρεις πoιo από τα τρία χαρτιά που κινεί κάποιος γρήγορα μπροστά σου είναι ο “παπάς”, υπάρχουν διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές. Πέρα από τον ταχυδακτυλουργό παπατζή, υπάρχουν και διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές, κράχτες, οι οποίοι παριστάνουν αυτόν που κερδίζει με ευκολία, για να παρασύρουν τα θύματα.

Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει όπως στα άλλα ευρωπαικά κράτη,με έρευνα δηλαδή όσων περιέχονται, στην Ελλάδα μετατράπηκε σε “παπά”. Εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα; Πρωταγωνιστής σε αυτό το παπατζιλίκι, είναι αναμφίβολα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει τρία πράγματα:

Μεταφέρει τις πολιτικές αλλά κυρίως τις νομικές ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας στον Παπακωνσταντίνου, παίρνοντάς της από πάνω του. Σε αυτό τον βοηθάει ο Σαμαράς ο οποίος δείχνει να στηρίζει την εικόνα της συμμαχικής κυβέρνησης, στα πενιχρά ποσοστά Βενιζέλου που μετα βίας περνούν πλέον αυτά του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών...

Παράγει διάφορα ερωτήματα που συσκοτίζουν την υπόθεση,για να σωθεί. ”Ποιός έδωσε τη λίστα;” ,”γιατί την έδωσε;” “ποιοί θέλουν να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο;”Αποφεύγει βεβαίως το μοναδικό βάσιμο ερώτημα “γιατί δεν αξιοποιήθηκε η λίστα 3 χρόνια από 4 υπουργούς και 3 κυβερνήσεις”...

Παράγει προκαταβολικά “σκοπιμότητες” για όσα πολιτικά και ποινικά προκύπτουν για τον ίδιο, μετατρέποντας ένα σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα σε “ύπαρξη εμμονών και βεντέτας για το πρόσωπό του”...

Ο Βενιζέλος είναι ο ταχυδακτυλουργός- παπατζής σε αυτή την υπόθεση, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τοποθετήσει ολόγυρα τους κράχτες στο παιχνίδι. Αναφέρομαι βεβαίως και στις πολιτικές δυνάμεις που αβαντάρουν την απενοχοποίησή του και σε δημοσιογράφους. Ο Βενιζέλος πρέπει να παραπεμφθεί μαζί με τον Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή της Βουλής, γιατί όχι μόνο δεν αξιοποίησε τη λίστα, αλλά την υπεξαίρεσε αλλοιώνοντας τουλάχιστον 2059 ονόματα. Από πού προκύπτει;

Την 1η Οκτωβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στους Financial Times...

« Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα”....

Την επόμενη μέρα ο Βενιζέλος, ως δια μαγείας παραδίδει τη λίστα στο γραφείο του Σαμαρά.Είναι μια λίστα που έχει στο γραφείο του και όχι στο υπουργείο όπως πρέπει.Την έχει υπεξαιρέσει δηλαδή και ενδεχομένως να την έχει χρησιμοποιήσει, πάντα με παράνομο τρόπο. Αυτή προφανώς είναι η λίστα με την οποία γίνεται σήμερα αντιπαραβολή...

Δηλαδή ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε υπηρεσιακά το ντοκουμέντο στον επόμενο υπουργό Σαχινίδη, το εξαφάνισε και έτσι δεν έγινε χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το χειρότερο το χειρίστηκε προσωπικά. Κανένας δεν ξέρει τι χρήση έκανε. Ουσιαστικά δηλαδή δεν αλλοίωσε μόνο 3 ονόματα όπως κατηγορείται ο Παπακωνσταντίνου, αλλά 2059. Αλλοίωσε το σύνολο της λίστας. Αν κάποιος πρέπει να παραπεμφθεί είναι ο Βενιζέλος...

Στο σύνολό τους βέβαια οι υπουργοί Οικονομικών έχουν διαπράξει πολλά αδικήματα σε σχέση με τη λίστα. Το πρώτο είναι ότι δεν παρέδωσαν στον Εισαγγελέα, όπως όφειλαν την λίστα. Ο ελληνικός νόμος είναι σαφής: όποιος διαθέτει στοιχεία που μπορεί να είναι αποδεικτικά για εγκληματικές ενέργειες, είναι υποχρεωμένος να τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη,διαφορετικά διαπράττει και ο ίδιος έγκλημα. Δεν παρέδωσαν τα στοιχεία, έχουν και σε αυτό ποινικές ευθύνες.

Η παραπομπή Βενιζέλου στην Επιτροπή της Βουλής είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν τα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι προσωπικό θέμα όπως θα θελήσει να πει ο ίδιος, αλλά πολιτικό και νομικό. Κανένας δεν θέλει να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ άλλωστε. Τα καταφέρνει μόνος του ο Βενιζέλος.

ΥΓ: Για τους “αναλυτές” που διυλίζουν τον κώνωπα δημιουργημένων ευθυνών, αλλά καταπίνουν την χοντρή κάμηλο των ευθυνών Βενιζέλου ρωτώντας με αγωνία “ποιός έδωσε τη λίστα στο Βαξεβάνη”, έχω να τους ρωτήσω κι εγώ απλοικά με τη σειρά μου: τους νοιάζει ο άγνωστος που αποκάλυψε 2059 ονόματα αλλά όχι οι γνωστοί που έκρυψαν 2062; Γιατί;


Του Κώστα Βαξεβάνη

Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!


http://perierga.gr/wp-content/uploads/2012/12/metro2.jpg 

Με αφορμή τον νεόκοπο σιδηροδρομικό σταθμό που άνοιξε για το κοινό στο Τολέδο, εκπλήσσοντας και τους πλέον αυστηρούς… κριτές με τη διακόσμησή του που θυμίζει έναστρο ουρανό, η εφημερίδα «Telegraph» κάνει ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στους ωραιότερους σταθμούς του κόσμου. Οι επιβάτες απολαμβάνουν καθημερινά ρετρό διακοσμήσεις με χειροποίητα ψηδιδωτά και κρυστάλλινους πολυελαίους μέχρι minimal αναφορές και έντονα χρώματα…

1. Τολέδο, Νάπολη
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

2. Σταθμός Komsomolskaya, Μόσχα
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

3. Σταθμός Solna, Στοκχόλμη
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

4. Σταθμός Westminster, Λονδίνο
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

5. Σταθμός The Arts et Métiers, Γαλλία
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

6. Σταθμός Westfriedhof, Μόναχο
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

7. Σταθμός Mayakovskaya, Μόσχα
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

8. Σταθμός Olaias, Λισαβόνα
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

9. Σταθμός Avtovo, Αγία Πετρούπολη
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

10. Σταθμός Stadion, Στοκχόλμη
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

11. Σταθμός Materdei, Νάπολη
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

12. Σταθμός Heidelberger Platz, Βερολίνο
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

13. Σταθμός T-Centralen, Στοκχόλμη
perierga.gr - Τα ωραιότερα Μετρό στον κόσμο!

Η κυβέρνηση ληστών ξαναχυπάει!

Η κυβέρνηση ληστών ξαναχυπάει!
Χαζό παιδί χαρά γεμάτο που λέει και το λαϊκό ρητό ή αδίστακτος πολιτικός απατεώνας; Το ερώτημα αφορά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πανηγυρισμούς του περί της δήθεν επίτευξης θριάμβου στο Γιούρογκρουπ της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η γελοία τηλεοπτική παράσταση του διαγγέλματος του μας πείθει ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ληστών που ετοιμάζεται να γδάρει πάλι τον ελληνικό λαό προκειμένου να μαζέψει τα «λύτρα» που θα επιτρέψουν την παραμονή της στην εξουσία ως κυβέρνησης που υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα των Γερμανών επικυρίαρχων και της δοσίλογης ντόπιας αστικής τάξης που συνεργάζεται με τις ευρωγερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης συμφώνησαν με τους Γερμανούς στο Γιούρογκρουπ να ληστέψουν και πάλι τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της επαναγοράς των ομολόγων, με στόχο να μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις των Ελλήνων απόμαχων της δουλειάς. Ο πρωθυπουργός όμως φαίνεται ότι θεωρεί λαμόγια ή ηλίθιους ολόκληρο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο αυτούς που ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ κι έτσι νόμισε ότι θα αποκοιμίσει τον πληθυσμό με τις πολιτικές ψευτιές και ανοησίες του διαγγέλματος του. Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να διαπιστώσει ότι ούτε ο πιο κρετίνος δημοσιογράφος – παπαγαλάκι της Δεξιάς δεν τολμούσε να κινηθεί στο κλίμα των πρωθυπουργικών δηλώσεων. Αυτό φυσικά δεν οδήγησε σε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής. Απλώς πετάχθηκε στα σκουπίδια η γλυκανάλατη αποτυχημένη παράσταση του Σαμαρά και ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τον ρόλο του «πολιτικού γκάνγκστερ» χωρίς προσχήματα. Κόλλησε το περίστροφο του εκβιασμού στον κρόταφο όχι μόνο των ασφαλιστικών ταμείων (και νοσοκομείων, ΑΕΙ κ.λπ.), αλλά και των Ελλήνων …τραπεζιτών! Θα τους φάει κι αυτών τα ομόλογα, προωθώντας παράλληλα τον στόχο παράδοσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο Τέταρτο Ράιχ.

Αφού ο Βενιζέλος με το πρώτο «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων κατά 53% τον Φεβρουάριο έφαγε από τις συντάξεις των γέρων γύρω στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ (από τα 13 και κάτι δισ. τους άφησε 8,1) ζήλεψε και ο Σαμαράς και θέλει να τους φάει κι αυτός άλλα 5,5 δισεκατομμύρια μέσω της επαναγοράς! Ο Σαμαράς θέλει δηλαδή να κουρέψει… γουλί κατά 65% τα ήδη «κουρεμένα» κατά 53% ομόλογα των ταμείων κι έτσι από τα 8,5 δισ. να τους αφήσει μόνο 2,8 δισεκατομμύρια! Με το κόλπο αυτό οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά θα έχουν κλέψει μέσα σε ένα χρόνο πάνω από το …75% της αξίας των ομολόγων των ταμείων! Άντε να βρουν έπειτα λεφτά τα ταμεία για να δώσουν συντάξεις. Επιδόματα …πείνας 200-300 ευρώ θα τους δίνουν σε λίγο. Ήδη φέτος η κρατική επιχορήγηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία μειώθηκε κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ετήσιες απώλειες από το πρώτο «κούρεμα» τον Μάρτη οδήγησαν σε μείωση των αποδόσεων των ομολόγων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ. Οι αποδόσεις αυτές που σήμερα υπολογίζονται στα 120 εκατομμύρια ευρώ μόνο, θα καταποντιστούν στα …30 (!) εκατομμύρια, αν περάσουν τα σχέδια του Σαμαρά για την επαναγορά ομολόγων.

Στο πλαίσιο αυτής της λεηλασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν ολοένα και περισσότερα χρήματα σε ιδιώτες. Από 3,7 δισ. ευρώ που χρωστούσαν τον Δεκέμβριο του 2011, τα χρέη τους είχαν ανεβεί στα 4,5 δισεκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2012. Αποτελούσαν δηλαδή τα μισά σχεδόν χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία ανέρχονταν τον Σεπτέμβριο του 2012 σε 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά. Από 7 δισεκατομμύρια που ήταν δηλαδή πέρυσι τον Δεκέμβριο, σημείωσαν μέσα σε εννέα μόλις μήνες αύξηση κατά σχεδόν 2,3 δισ. ευρώ ή ποσοστό 32%! Από τα 9,3 δισ. ευρώ που χρωστούσε τον Σεπτέμβριο το Δημόσιο σε ιδιώτες και πέρα από τα προαναφερθέντα 4,5 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων, άλλο 1,8 δισ. χρωστούσαν τα νοσοκομεία και 0,97 δισ. οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα υπουργεία, τα οποία δεν πληρώνουν τίποτα σε κανέναν, χρωστούσαν 0,97 δισ. έχοντας αυξήσει θεαματικά κατά 65% τα χρέη τους από τον Δεκέμβριο του 2011, όταν ήταν 0,57 δισεκατομμύρια. Διάφορα άλλα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου χρωστούν 0,39 δισ. ευρώ, ενώ το κράτος δεν είχε επιστρέψει φόρους ύψους 0,74 δισεκατομμυρίων, παρόλο που είχε λήξει η νόμιμη προθεσμία επιστροφής τους. Προσοχή, μιλάμε μόνο για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, όχι απλά για οφειλές εν γένει. Την ώρα δηλαδή που το κράτος «γδέρνει» τους πολίτες, καταστρέφει οποιονδήποτε έρθει σε επιχειρηματική επαφή μαζί του, καθώς αρνείται να πληρώσει τις υπηρεσίες, τα έργα ή τα προϊόντα που του παρέχουν.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η κυβέρνηση ληστών και απατεώνων είναι εχθρική προς τις επιχειρήσεις. Κάθε άλλο, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία. Το 2012 οι εταιρείες κατέβαλαν φόρους 38% λιγότερους από το 2011, ενώ τα φυσικά πρόσωπα κατά 23% περισσότερο! Επιπροσθέτως, τα κρατικά έσοδα από φόρους ακίνητης περιουσίας μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ … εξαπλασιάστηκαν! Το ζήτημα για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβελη είναι πώς θα βρίσκουν τρόπους να γδέρνουν τους πολλούς και σ” αυτό μέχρι στιγμής παίρνουν άριστα.


πηγή: iskra.gr

Δέκα νέοι φόροι μας χτυπούν την πόρτα το 2013

Δέκα νέοι φόροι μας χτυπούν την πόρτα το 2013
Υψηλότερους έως και 689% θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους του 2013 περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Αυτό λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας που επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Ημερησία, περίπου 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 2.500%, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ. Αναλυτικά, οι φόροι που έρχονται για τα εισοδήματα του 2013:

Μόνο τρία κλιμάκια στη φορολογική κλίμακα

Θεσπίζεται νέα φορολογική κλίμακα με τρία μόνο κλιμάκια. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%.

Παράλληλα καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος φορολόγησης θα προκύψουν:

α) Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά:

Μειώσεις φόρων κατά 10 έως και 400 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 5.000 και μέχρι 23.000 ευρώ.

Αυξήσεις φόρων κατά 60 έως και 1.280 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 23.000 και μέχρι 40.000 ευρώ.

β) Για τους μισθωτούς με 1 παιδί:

Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων κατά 80 έως και 200 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 5.000 και μέχρι 11.000 ευρώ.

Αυξήσεις φόρων κατά 40 έως και 1.480 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 11.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ.

γ) Για τους μισθωτούς με 2 παιδιά, θα προκύψουν αυξήσεις φόρων:

Κατά 120 έως και 400 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 10.000 και μέχρι 23.000 ευρώ.

Κατά 460 έως και 1.680 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 23.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ.

Τι ισχύει για φοροαπαλλαγές - αποδείξεις

Διατηρείται αλλά είναι "ψαλιδισμένη" η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματος θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ.

Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ.

Επίσης αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλντι φόρου που θα καλείται να πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος, ο οποίος δεν θα καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.

Φορολόγηση ενοικίων από το πρώτο ευρώ

Τα ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ. Συγκεκριμένα, σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο θα επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%.

Φορολόγηση Α.Ε. - ΕΠΕ

Αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρείες και τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Ειδικότερα:

Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιρειών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%, από 20% που ισχύει σήμερα.

Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%, από 25% που ανέρχεται σήμερα.

Φορολόγηση Ο.Ε. - Ε.Ε.

Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β' κατηγορίας).

Συγκεκριμένα, ο φόρος αυξάνεται από το 20% στο 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ των καθαρών κερδών και στο 33% για τυχόν επιπλέον ποσό κερδών πέραν των 50.000 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην γ΄ κατηγορίας) το συνολικό καθαρό εισόδημά τους υποβάλλεται σε φόρο 26%.

Ελεύθεροι επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις

Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.
Νέοι επαγγελματίες

Για τους νέους επιτηδευματίες, κατά τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, θα ισχύει μειωμένος φόρος στο 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος. Τα επιπλέον 40.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 33%.
Φορολογούμενοι με μπλοκάκι

Ως μισθωτοί και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Ο εργαζόμενος να παρέχει τις υπηρεσίες του με βάση έγγραφη σύμβαση που έχει συνάψει με φυσικό ή νομικό πρόσωπο και

β) Ο εργαζόμενος να παρέχει υπηρεσίες μέχρι και σε 3 εργοδότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή σε περισσότερους από 3 εργοδότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εφόσον στην περίπτωση αυτή το 75% των ακαθαρίστων εσόδων του προέρχεται μόνο από έναν εκ των εργοδοτών αυτών. Όσοι αμείβονται με μπλοκάκι, από το εισόδημά τους, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές που αφαιρούνται, δεν δύναται να εκπέσει καμία δαπάνη.

Αυξημένο το τέλος επιτηδεύματος

Αυξημένο έως 100% είναι το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ειδικότερα το τέλος διαμορφώνεται ως εξής:

800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

1.000 ευρώ από 500 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.
650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Διατηρείται, αλλά είναι "ψαλιδισμένη" η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.


πηγή

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


 

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΡΟΝΟ..
ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ' ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟ ΠΟΝΟ!!!!