EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

60.000 παράνομοι συνταξιούχοι


 

Καταληστεύουν το τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών οι παράνομοι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ξεπερνούν τις 60.000 οι δικαιούχοι που δεν έχουν προσέλθει να απογραφούν, ενώ η προθεσμία εκπνέει τη Δευτέρα.
Ειδικότερα σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης του Οργανισμού Παναγιώτα Περπερίδου οι δικαιούχοι στον Οργανισμό είναι 347.470 και αυτοί που έχουν απογραφεί είναι 280.190.
Στα άλλα ταμεία το όργιο των συντάξεων-φάντασμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Τις 11.000 αγγίζουν οι «άφαντοι» δικαιούχοι στον ΟΓΑ, όπως αναφέρει ο διοικητής του Οργανισμού Παναγιώτης Πέτρουλας, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι με την έλευση του νέου έτους θα διακοπούν οι συντάξεις όλων όσοι δεν απογραφούν και θα κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
Στο ΙΚΑ η ζημιά ετησίως ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, 11.100 δικαιούχοι λάμβαναν παράνομα συντάξεις που κόστιζαν στο ταμείο 8 εκατ. ευρώ το μήνα. Μάλιστα για όλες τις περιπτώσεις αναμένεται να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να εισπραχθούν εντόκως τα ποσά που δόθηκαν παράνομα. Ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι θα ελεγχθούν όλα τα πληρεξούσια και οι εξουσιοδοτήσεις των δικαιούχων, ώστε να εντοπιστούν τα παράνομα έγγραφα.
Συγκεκριμένα, μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους εντοπίστηκε και συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της θανούσης μητέρας του, ενώ εντοπίστηκαν δέκα περιπτώσεις για τις οποίες χορηγούνταν παράνομα συντάξεις χηρείας σε ασφαλισμένους που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει γάμους.
Μόνο από 10 περιστατικά καταβολής συντάξεων χηρείας σε άτομα που έχουν παντρευτεί εκ νέου –και επομένως δεν έπρεπε να παίρνουν σύνταξη– η ζημιά για το ΙΚΑ είναι 150.000 ευρώ.
Τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας είναι εντυπωσιακά, καθώς υπάρχει περίπτωση που ασφαλισμένη εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη χηρείας σχεδόν για 20 έτη. Όλες οι υποθέσεις θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης και το ταμείο θα αναζητήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχουν παράνομα εισπράξει χήροι και χήρες.
Ενδεικτικά αναφέρονται τρία περιστατικά που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους του ΙΚΑ:
  • Ασφαλισμένος του ΙΚΑ πέθανε τον Ιούλιο του 1989 και τη σύνταξή του εισέπρατταν η σύζυγός του και τα τέκνα του. Η γυναίκα παντρεύτηκε εκ νέου τον Αύγουστο του 1992, συνεχίζοντας ωστόσο να παίρνει κανονικά τη σύνταξη χηρείας. Η ζημιά για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε 37.500 ευρώ.
  • Ασφαλισμένη του Ταμείου πέθανε τον Απρίλιο του 2005 και τη σύνταξη εισέπραττε ο άντρας της, ο οποίος ωστόσο παντρεύτηκε εκ νέου το Σεπτέμβριο του 2006. Και σε αυτή την περίπτωση δεν ενημερώθηκε το ταμείο για τον νέο γάμο, με αποτέλεσμα η απώλεια να είναι 12.747 ευρώ.
  • Ασφαλισμένη πέθανε το 2007 και ο άντρας της παντρεύτηκε εκ νέου το 2008. Ωστόσο συνέχισε να παίρνει κανονικά τη σύνταξη, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ΙΚΑ.
Συνολικά ως τώρα στο φως έχουν ήδη έρθει 45.991 περιπτώσεις που συντάξεις καταβάλλονταν για χρόνια σε μη δικαιούχους. Οι υποθέσεις αυτές πρόκειται να πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης και τα Ταμεία θα διεκδικήσουν τα ποσά που παρανόμως έχουν εισπράξει μη δικαιούχοι.
Σε όλες τις περιπτώσεις έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και σύνταξης μηνυτήριων αναφορών.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί απογραφή όλων των συνταξιούχων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου και πραγματοποιείται για τελευταία φορά, καθώς με το νέο πρόγραμμα «Αριάδνη» θα εντοπίζονται αμέσως φαινόμενα καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους «μαϊμού».

Σύντομα οι υπολογιστές θα έχουν αφή, όραση, ακοή, όσφρηση και γεύση!


 

Κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, η IBM αποκαλύπτει την λίστα 5-in-5, δηλαδή κάνει προβλέψεις για πέντε τεχνολογίες που θα εισβάλλουν στην ζωή μας τα επόμενα πέντε χρόνια.
Φέτος, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η λίστα που συνέταξαν βιολόγοι, μηχανικοί, μαθηματικοί και άλλοι επιστήμονες από τα εργαστήρια έρευνας της IBM -τον μεγαλύτερο ερευνητικό οργανισμό σε όλο τον κόσμο. Προβλέπουν ότι οι υπολογιστές μας θα έχουν αίσθηση της αφής και της γεύσης, θα βλέπουν, θα ακούν και θα μυρίζουν.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της γεύσης: Οι ερευνητές της ΙΒΜ εργάζονται για την δημιουργία ενός συστήματος που θα βιώνει πραγματικά την γεύση. Σκοπός τους είναι να βρίσκεται στο πλευρό των σεφ ώστε να δημιουργούν όχι μόνο τις πιο νόστιμες αλλά και νέες συνταγές. Το σύστημα θα αναλύει τα συστατικά τους σε μοριακό επίπεδο και θα συνδυάζει την χημεία των τροφικών ενώσεων με την ψυχολογία που κρύβεται πίσω από τις γεύσεις και τις μυρωδιές που προτιμούν οι άνθρωποι. Στην συνέχεια, θα αναζητά το ταίρι τους ανάμεσα σε εκατομμύρια συνταγές και θα κατορθώνει να δημιουργεί νέους συνδυασμούς γεύσεων, όπου θα επιτρέπεται να συνδυάζονται για παράδειγμα, ψητά κάστανα με άλλα τρόφιμα όπως... τα μαγειρεμένα πατζάρια, το φρέσκο χαβιάρι και το ξηρό χοιρομέρι...
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένα τέτοιο σύστημα θα έκανε την τροφή μας πιο εύπεπτη, αλλά θα μας εξέπληττε με τους ασυνήθιστους συνδυασμούς τροφίμων, που θα έχουν γίνει για να μας προσφέρουν γεύση και άρωμα. Στην περίπτωση μάλιστα ατόμων με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, όπως τα άτομα με διαβήτη, το σύστημα θα δημιουργούσε γεύσεις και συνταγές που θα εξισορροπούσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ρυθμισμένα, αλλά θα ικανοποιούσε ταυτόχρονα την επιθυμία τους για γλυκό.
Αφή: Αυτή η δυνατότητα θα προστεθεί στα κινητά μας τηλέφωνα, τα smartphone. Φανταστείτε δηλαδή ότι κάθε φορά που θα επισκέπτεστε ένα διαδικτυακό κατάστημα ένδυσης από το κινητό σας, θα μπορείτε να νιώσετε την υφή του υφάσματος αγγίζοντας την φωτογραφία του ενδύματος.
Όραση: Κάθε... pixel αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, προβλέπουν οι ερευνητές της ΙΒΜ, συστήματα υπολογιστών θα μπορούν να ερμηνεύουν ό,τι «βλέπουν», όπως φωτογραφίες online, ακτινογραφίες, βίντεο από τις κάμερες κυκλοφορίας, όπως κάνει άλλωστε και ο άνθρωπος όταν τα κοιτά.
Ακοή: Οι υπολογιστές θα ακούνε ό,τι έχει σημασία, όπως η πίεση από τον ήχο, οι δονήσεις σε διαφορετικές συχνότητες και θα αναγνωρίζονται έγκαιρα ώστε να αποφεύγονται για παράδειγμα οι επικίνδυνες πτώσεις δένδρων ή οι κατολισθήσεις. Επίσης, θα μεταφράζουν το κλάμα του μωρού σε πείνα, ανία ή πόνο.
Γεύση: Οι υπολογιστές θα μας βοηθούν να τρώμε πιο έξυπνα, αφού θα συνδυάζουν την γεύση με την θρεπτική αξία. Θα αναλαμβάνουν να αναλύουν την ακριβή χημική δομή των τροφών αλλά και τους λόγους που μας αρέσει για παράδειγμα η σοκολάτα. Πριν φάμε, θα μας λένε τι να επιλέξουμε και θα μας προτείνουν ασυνήθιστους συνδυασμούς που θα μας εκπλήττουν, λένε οι ερευνητές της
Όσφρηση: Οι υπολογιστές θα έχουν όσφρηση και θα μπορούν να προβλέψουν εάν πρόκειται να αρρωστήσουμε μυρίζοντας και αναλύοντας την αναπνοή μας. Θα μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση και την σύσταση του εδάφους σε αγροτικές περιοχές.
Η ΙΒΜ αναφέρεται στο λεγόμενο cognitive computing, που αποσκοπεί να κάνει τους υπολογιστές να λειτουργούν όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Εξάλλου, αν το σκεφτούμε καλύτερα, οι υπολογιστές στα τέλη του 2012 δεν έχουν καταφέρει τίποτα περισσότερο από το να κάνουν πολλούς υπολογισμούς, πολύ γρήγορα.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παραμένει ο πιο εξελιγμένος υπερ-υπολογιστής στον κόσμο, ικανός να να φέρει σε πέρας πολύπλοκες εργασίες με ακρίβεια αξιοποιώντας την ενέργεια μιας λάμπας μόλις 20 Watt, καταλαμβάνοντας χώρο μόλις 2 lt.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κινητή τηλεφωνία: σημαντική μείωση στους λογαριασμούς μας το 2013


 

Μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), από την 1η Ιανουαρίου 2013, η τιμή των τελών
στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα ορίζεται σε 1,269 ευρωλεπτά/λεπτό, από 4,95 ευρωλεπτά/λεπτό που ίσχυε έως τις 31 Ιουλίου 2012, προτού εφαρμοστεί η σταδιακή μείωση στις τιμές.
Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013.
 
Οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και για το έτος 2014 (1,168 ευρωλεπτά/λεπτό) και το 2015 (1,099 ευρωλεπτά/λεπτό) συν τον πληθωρισμό, υλοποιώντας την πάγια πολιτική της ΕΕΤΤ για ρυθμιστική σταθερότητα στην αγορά προς όφελος του τελικού καταναλωτή.
 
Πηγή: theinsider.gr

Ανακοίνωση ΟΑΣΘ για τα δρομολόγια της Δευτέρας


 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι
«Όπως κάθε χρόνο, τη Δευτέρα 31.12.2012, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα τελευταία δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν (αναχώρηση από αφετηρία και τέρμα) στις 22.00, με εξαίρεση τα δρομολόγια της γραμμής Νο 78Ν ‘’ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο’’, τα οποία θα εκτελούνται κανονικά από τις 22.00 της 31ης Δεκεμβρίου 2012 έως τις 05.00 της 1ης Ιανουαρίου 2013».

Ο πολιτικός που διέσυρε όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα


 

Ο πολιτικός που διέσυρε όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την στα διεθνή μέσα ενημέρωσης «διεφθαρμένη χώρα», προκαλεί έναν ακόμα διασυρμό με τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπό του οι οποίες φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης.
Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην Αθήνα αλλά και μεγάλη έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρούνταν όπως αναφέρεται έντιμος πολιτικός από ορισμένους Ευρωπαίους συναδέλφους του.
 
Ενδεικτικά, ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:
 
  ΒΒC
 
To ΒΒC έχοντας φωτογραφία του στην σελίδα γράφει για τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Έλληνας πρώην υπουργός αποπέμπεται για σκάνδαλο συγκάλυψης συγγενών του» και αναφέρει στο άρθρο του: «Το σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με την κατηγορία ότι διέγραψε ο ίδιος ονόματα συγγενών του με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα από την λίστα Λαγκάρντ». Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η λίστα κρατείται για τη διερεύνηση ενδεχόμενης φοροδιαφυγής και είχε ληφθεί από την τράπεζα HSBC και είχε παραδοθεί στην τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα ο συντάκτης του ρεπορτάζ δείχνει να ειρωνεύεται τον πρώην υπουργό καθώς αναφέρθηκε σε δήλωσή που είχε κάνει λέγοντας πως «χειρίστηκα την κατάσταση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο». Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η λίστα πέρασε στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών από την κ. Λαγκάρτν, το 2010, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός. Αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε κανένα μέτρο και αργότερα ισχυρίστηκε ότι την έχουν χάσει. Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
  Bloomberg
 
Την απάντηση Παπακωνσταντίνου για την πολύκροτη υπόθεση με τη νέα λίστα Λαγκάρντ παραθέτει και το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μέσω της οποίας ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρνείται κάθε κατηγορία. Το πρακτορείο αναφέρει ότι όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα ασχολούνται από το απόγευμα της Παρασκευής με την είδηση που πυροδότησε τις απρόσμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ωστόσο και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη τον Οκτώβριο, όταν ο ίδιος δημοσιοποίησε μέσα από το περιοδικό του «HotDoc» την περίφημη λίστα.
 
 New York Times
 
«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε να εμπλέκεται στην παραποίηση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, όπου σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχαν αφαιρεθεί τρεις λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων», αναφέρουν σε εκτενές ρεπορτάζ τους οι New York Times. Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει πως η λίστα του δόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. «Η αποπομπή του από το σοσιαλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, ήρθε όταν αποκαλύφθηκε από τις ελληνικές αρχές, πως η λίστα ήταν παραποιημένη από αυτήν που έδωσε η Γαλλία», προστίθεται στο ρεπορτάζ, ενώ αναφέρεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά πως αλλοίωσε τη λίστα.Τέλος στο άρθρο αναφέρεται η σύλληψη του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, η οποία προκάλεσε «πολιτική θύελλα».
 
  Bild
 
Νέο σκάνδαλο στην Αθήνα! Διέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγγενείς του από τη φορο-λίστα; Με αυτό τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα «Bild» κάνει εκτενέστατη αναφορά στο θέμα που έχει θορυβήσει όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σχολιάζει ότι ο 51χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο κέντρο ενός μεγάλου σκανδάλου στην Ελλάδα. Ο λόγος; Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ - να έχει διαγράψει τα τρία αρχεία των συγγενών του από τα 2.062 ονόματα της λίστας, ενώ ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι «εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα». Πρώτη συνέπεια; Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια αναλύει την πολιτική δραστηριότητα του κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι και τις αρχές του 2012.
 
  Liberation
 
Το «σκάνδαλο» Παπακωνσταντίνου δεν έλειψε να σχολιαστεί και από τη γαλλική «Liberation» με τίτλο «Η λίστα Λαγκάρντ, ο Έλληνας υπουργός και οι ξαδέρφες». Ο αρχιτέκτονας του πρώτου σχεδίου λιτότητας - όπως χαρακτηρίζεται από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας – που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ φέρεται να έχει διαγράψει συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ. Το θέμα παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Η ύπαρξη της λίστας ήρθε στο φως από τον Τύπο τον Οκτώβριο.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: Ο ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ, ΤΟ "ΒΥΣΜΑ" ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΑΝΟΥΡΗΣ... ΓΟΝΔΟΛΙΕΡΗΣ!


politikoi-stratos

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που υπηρέτησαν τη θητεία τους οι πολιτικοί αρχηγοί και για πόσο καιρό ή τι υπηρεσίες έχουν προσφέρει; Όπως διαβάσαμε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δίνονται πολλές απαντήσεις για... το ποιοι λούφαραν, ποιοι έπαιρναν άδειες, ποιοι κατέγραψαν θητεία πάνω από 40 μήνες και ποιοι διέκοπταν τη θητεία τους και μετά από λίγο καιρό ξαναγυρνούσαν. Δείτε, λοιπόν τη σχετική λίστα με τους αρχηγούς των κομμάτων:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Εξαγόρασε μήνες με 21.000 δραχμές: Στρατιωτική θητεία αλά καρτ έκανε ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό την Παρασκευή 9 Ιουλίου του 1976 και απολύθηκε μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε πληρώσει 21.000 δραχμές, προκειμένου να εξαγοράσει του 21 μήνες που δεν είχε υπηρετήσει. Για να συμπληρώσει μάλιστα το υποχρεωτικό 9μηνο, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί και πάλι τον Απρίλιο του 1977 για άλλους έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ακολούθως το πολυπόθητο ροζ χαρτί του απολυτηρίου. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια χρονιά που απολύθηκε από το Στρατό, εξελέγη και βουλευτής, μόλις στα 26 του!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης: O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα. Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην... ακριτική λεωφόρο Μεσογείων. Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα. Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Τούτη η θητεία δεν σταματά ποτέ...: O επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει υπηρετήσει περισσότερο από όλους στον Ελληνικό Στρατό. Παρουσιάστηκε σε ηλικία 20 ετών και έκανε θητεία 42 μηνών παρακαλώ! Έκανε τη θητεία του στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (μονάδα προφυλακής) και στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στη Λέσβο. Από τις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρθηκε στο Σώμα Υλικού Πολέμου και συνέχισε μια περιπετειώδη θητεία.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Τον έβγαλαν Ι3 λόγω παχυσαρκίας: Τον Απρίλιο του 1986 πήγε στον Στρατό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ηλικία 29 ετών και αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τις μεταπτυχιακές στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου. Μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι παχύσαρκος. Ύστερα κατετάγη στην κατηγορία σωματικής ικανότητας 3, δηλαδή το γνωστό Ι3. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Κινήματος έκανε εξαγορά θητείας 9 μηνών, καταβάλλοντας εκείνη την εποχή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 27.000 δραχμών.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Τα «είδε όλα» λόγω χούντας: Ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που «τα είδαν και τα έζησαν όλα» στον Στρατό! Ούτε βύσμα είχε τότε, ούτε μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι καλοπέρασε. Τουναντίον, ο κ. Κουβέλης ήταν οπλίτης στην Τρίπολη κατά την περίοδο της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών. Εκεί απέκτησε και το παρατσούκλι «γονδολιέρης». Και αυτό γιατί οι στρατεύσιμοι τον έχωναν συνεχώς αγγαρεία στον καθαρισμό των τουαλετών. Σχεδόν μόνιμα ήταν με το σκουπόξυλο στο χέρι. Όπως λένε αρκετοί χαριτολογώντας, «έχει καθαρίσει αρκετές... Βενετίες»!
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Με paybook γεμάτο άδειες: Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ εκπλήρωσε κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετά τις σπουδές του Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Λυών και της Ελβετίας, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες, αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα. Ο ίδιος πάντως είχε εισηγηθεί προ ημερών την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προκειμένου να θωρακιστεί η άμυνα της χώρας μας.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ανακριτής αιχμαλώτων: O πρώτος τη τάξει πολίτης της χώρας, Κάρολος Παπούλιας, παρουσιάστηκε στο Πεζικό για να κάνει τη θητεία του. Θεωρήθηκε ανυπότακτος και πέρασε την πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου σε ηλικία 23 ετών, τον Ιανουάριο του 1952. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του, Γρηγόρης Παπούλιας, ήταν υποστράτηγος και εύελπις της ηρωικής τάξης του 1911 και ως στρατιωτικός, επιθυμούσε να σκληραγωγήσει τον γιο του.

Καμμένος: «Όταν πάει στον Κορυδαλλό θα δει τι σημαίνει τζάμπα μαγκιές»


 

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι θα έπρεπε ήδη να είχε συλληφθεί, ενώ εκτίμησε ότι θα πάει στον Κορυδαλλό.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου και αυτή η συμμορία έπρεπε ήδη να είχε συλληφθεί. Δεν είναι η πρώτη πλαστογραφία η οποία κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπακωνσταντίνου και η συμμορία που έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο έχουν παρανομήσει και έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν απλώς να το κρύψουν».
Έκανε αναφορά σε συζήτηση στη βουλή που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών τονίζοντας: «Οταν του θέτω τα θέματα αυτά του κ. Παπακωνσταντίνου λέει ότι αυτά τα οποία λέω εγώ σαν ανεξάρτητος τότε βουλευτής διαγραμμένος από την ΝΔ, είναι σενάρια τα οποία τα παίζουν περιθωριακά μπλογκ και μάλιστα είναι τζάμπα μαγκιές. Τώρα να τον δω που θα πάει να κάνει τον βαρύμαγκα στον Κορυδαλλό, τι σημαίνει τζάμπα μαγκιές».

Οι 89 στιγμές που σημάδεψαν το 2012 (Video )

Τα γεγονότα του 2012 όπως τα κατέγραψαν οι φωτογράφοι για λογαριασμό των New York Times
Ενα συγκλονιστικό οδοιπορικό στον πλανήτη και στα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε...




Δείτε καρέ-καρέ τη χρονιά που φεύγει

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ


PAPAK-FILAKI

Δραστήριες δικηγόροι με συμμετοχές στα διοικητικά συμβούλια γνωστών εταιρειών, κόρες του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου και σύζυγοι επιχειρηματιών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε συμβόλαια και μπίζνες εκατομμυρίων.
Αυτό είναι το προφίλ της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, των δύο ξαδέλφων του πρώην «τσάρου της Οικονομίας» Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων και των συζύγων τους "σβήστηκαν" από τη λίστα Λαγκάρντ.
Η παρουσία των δυο γυναικών και των συζύγων τους Σ. Σικιαρίδη και Α. Ροσσώνη με τους λογαριασμούς τους στην «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ είναι αυτή που «καίει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και προκαλεί μια νέα πολιτική θύελλα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, κόρη του Μιχάλη και της Τάσας Παπακωνσταντίνου, 54 χρόνων, είναι δραστήρια δικηγόρος αλλά και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τη θέση αυτή κατέλαβε τον Φεβρουάριο 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard.
Αφού πρώτα άσκησε για κάποιο διάστημα τη δικηγορία στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί με την αδερφή της Μαρίνα «κληρονόμησαν» το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της.
Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOOD HELLAS, μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Εκτός όλων των άλλων δραστηριοτήτων της έχει προωθήσει δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είχαν σχέση και με την Παιδεία αλλά και την εξωτερική πολιτική. Μέσω αυτών των δράσεων γνώρισε και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Παντρεύτηκε με τον Συμεών Σικιαρίδη, εξειδικευμένο νομικός στο δίκαιο της εξαγοράς και συγχώνευσης εταιριών.
Η αδελφή της Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, είναι επίσης δικηγόρος. Και αυτή έκανε μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ροσσώνη.
Ο τελευταίος, γόνος αστικής οικογένειας και απόφοιτος του Κολλεγίου, είναι πασίγνωστος στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα Oto Melara).
Στην πάροδο των χρόνων αναπτύσσει φιλική σχέση με το Θόδωρο Ασημακόπουλο, παλιό επικοινωνιολόγο του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το εξειδικευμένο site onalert.gr, ο Θ. Ασημακόπουλος αντιπροσωπεύει την Ιταλική αεροναυπηγική εταιρία ALLENIA. Την περίοδο του 2010 επί αναπληρωτού υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β. Βασιλάκου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της ΑLLENIA για την παραλαβή 12 ιταλικών μεταγωγικών αεροσκαφών C – 27 J που είχε παραγγείλει η Ελλάδα από το 2002. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει. Ο Β. Βασιλάκος επιβάλει ρήτρες καθυστέρησης και το «ντουέτο» Ασημακόπουλου – Ροσόνη παρασκηνιακώς καταβάλουν προσπάθειες για να μην πληρωθούν οι ρήτρες και να παραληφθούν τα αεροπλάνα από τα οποία πάντως σήμερα πετάει μόνον ένα!
Σε κάθε περίπτωση το 2010 και μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, παρά την οικονομική κρίση, ο A. Ροσσόνης αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών.
Φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, σε ότι αφορά την τελική φάση του (προμήθεια δύο επιπλέον Type 214 τον Σεπτέμβριο του 2010 και τροποποίηση της σύμβασης Neptune II) καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το site defencenet.gr ο Α.Ρωσσώνης ήταν μέλος της ομάδας που προώθησε την αναθεώρηση της σύμβασης και εκεί που οι Γερμανοί ήταν να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα, Λιβανέζου ιδιοκτήτη του Σκαραμαγκά και φίλου του, μια .... ακόμα παραγγελία για δύο υποβρύχια!
Δηλαδή ενώ η Ελλάδα είχε μπει στο Μνημόνιο, όλοι οι εξοπλισμοί είχαν "παγώσει", οι Γερμανοί της ThyssenKrupp Marine Systems παρακαλούσαν να μας χαρίσουν δύο υποβρύχια για να κλείσει το θέμα των μιζών και της αποτυχίας του προγράμματος Neptune II , ο κ. Ρωσσώνης (ή Ροσόνης, όπως γράφει η επαγγελματική του κάρτα) φέρεται να μεσολάβησε ώστε να εκταμιευθούν από το υπουργείο Οικονομικών και τον Γ. Παπακωνσταντίνου επιπλέον δαπάνη 480 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος των υποβρυχίων...
Την παραίτηση Στουρνάρα ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς, ο υπουργός διατηρεί ακόμα στη θέση της την εμπλεκόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Ελένη Παπακωνσταντινου, που είναι μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ζητά επίσης την παραίτηση του Τάκη Αθανασόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου που την τοποθέτησαν.
protothema.gr

Mήπως έχουμε πιει το τρελλό νερό;

Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες και τους παραμορφώνει. Έναν λαό που ξεχωρίζει ανάμε­σα σ' όλα τα έθνη και που είναι γεμάτος πνευματική υγεία, πάμε να τον κάνουμε εμείς, οι λογής-λογής κα­λαμαράδες, κ' οι άλλοι γραμματιζούμενοι, σαχλόν, χωρίς χαρακτήρα, χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα. Οι διά­φοροι φωστήρες βαστάνε από μια πατέντα στα χέρια, και μέρα-νύχτα δουλεύουνε για να «συγχρονίσουν» την Ελλάδα, ενώ στ' αληθινά σκάβουνε τον λάκκο της. Αμυαλα νευρόσπαστα! Ποιόν θα συγχρονίσετε; Αυτό που λέτε εσείς «συγχρονισμό» και «εξέλιξη» είναι μια άθλια παραμόρφωση, σύμφωνα μ' ένα βλακώδες μοντέλλο, οπού κάνανε οι σαρακοστιανοί και κάλπικοι άνθρωποι, που τους λέγει η Γραφή «χλιαρούς», δηλαδή σαχλούς, και για τους οποίους λέγει ο Θεός ότι «μέλ­λει εμέσαι εκ του στόματος αυτού, ει χλιαροί εισι, και ούτε ζεστοί ούτε ψυχροί» (Αποκαλ. γ' 16).
Μέσα σ' αυτό το καλούπι θέλετε να βάλετε τον λαό, κ' έτσι να χαθεί από πάνω του κάθε πρωτοτυπία, κάθε σημάδι αληθινής ζωής, κάθε χαρακτήρας. Θέλετε, μ' άλλα λόγια, να επιβάλετε στον κόσμο ένα πνευματικό «εσπεράντο», που να καταργήσει κάθε ζωντανή ουσία κ' έκφραση μέσα στους ανθρώπους, δηλαδή έναν πνευ­ματικό θάνατο, ή μια πνευματική παραλυσία. Αυτό το λέτε «συγχρονισμό» και «εξέλιξη»! Ανόητοι κι αναί­σθητοι! «Συγχρονισμένο» και «εξελιγμένο» είναι ό,τι είναι ζωντανό, και μοναχά ό,τι είναι πνευματικά πεθα­μένο, όπως είσαστε εσείς, αυτό δε μπορεί νά 'ναι ούτε συγχρονισμένο ούτε εξελιγμένο, αφού δεν είναι ζωντα­νό. Ο συγχρονισμός ο αληθινός είναι κάποια ενέργεια, που γίνεται μόνη της μέσα σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Λοιπόν, ποιά Ελλάδα και ποιόν λαό θα «συγχρονίσε­τε», αφού η Ελλάδα είναι ολοζώντανη κι ο λαός της είναι αείζωος; Θα ζωντανέψετε εσείς τη ζωή, εσείς οι πεθαμένοι και θαμμένοι; Θαρρείτε, πως με τις υστερι­κές φωνές και με τις θεατρικές σκηνοθεσίες φανερώνε­ται η ζωή; Μα, ίσια-ίσια, εκεί που παίρνει τη θέση τής ζωής η νεκρή και ψεύτικη απομίμησή της, δηλαδή το είδωλό της, με άλλα λόγια κάποια φτιαχτή σκηνοθεσία τής ζωής, εκεί βέβαια δεν υπάρχει αληθινά η Ζωή. Να, αυτή η άψυχη σκηνοθεσία, αυτή είναι η «εξέλιξη» κι ο «συγχρονισμός» σας. Αυτός είναι ο θάνατος της ψυχής, γιατί η ψευτιά είναι θάνατος κ' η ζωή αλήθεια. Γι' αυτό κ' εσείς, με όλες τις φωνές που βάζετε, και μ' όλες τις δραστηριότητες, και με όλα τα υστερικά ξετινάγματα, έχετε απάνω σας τη μπόχα του θανάτου. Κι αντί να πάτε κοντά στον λαό, που είναι πηγή ζωής, για να πάρετε λίγη ζωή κι αλήθεια, εσείς θέλετε να τον κάνετε ζωντανόν, εκείνον΄ εσείς οι πεθαμένοι να ζωντανέψετε τη ζωή, οι ψεύτες να φανερώσετε την αλή­θεια, οι βρουκολάκοι να δώσετε δύναμη και νεύρα στον αντρειωμένον!

Όποιος δεν ζει σύμφωνα με το φυσικό του φτιάξιμο και με τα φυσικά κτίσματα που υπάρχουνε γύρω του, αυτός δεν έχει αληθινή ζωή μέσα του, ούτε φυσική ούτε πνευματική. Όπως ζούνε οι Έλληνες σήμερα, δεν είναι η αληθινή ζωή τους. Το νοιώθουνε κ' οι ίδιοι, κι ας μην το λένε. Λαχταράνε να βρούνε τον εαυτό τους που τον έχουν χαμένον (εκτός από κάποιους, που θαρ­ρούνε πως ζωή είναι μοναχά το φαγοπότι και το «κομ­φόρ», δίχως κανέναν βαθύν πόθο, χωρίς κανέναν καϋμό). Και κείνος, ακόμα, που δεν έχει συναίσθηση τι είναι αληθινό, έρχεται στιγμή που καταλαβαίνει, πως η ζωή του είναι ψεύτικη, πως δεν έχει κανέναν αληθινό δεσμό ούτε με τον τόπο του, ούτε με τους προγόνους του, ούτε με τις ντόπιες συνήθειες που βγήκανε από την αγάπη κι από τον πόνο, και πως είναι ορφανός και ξένος μέσα στον ίδιο τον τόπο του, σαν τον άσωτο γυιο, και πως, με όλο που θαρρεί πως τρώγει καλά και νόστιμα φαγητά, στ' αληθινά μασά ξυλοκέρατα, φερ­μένα από ξένους τόπους, οπού είναι αλλοιώτικοι από τον δικό μας.


Πολλοί λένε πως είμαι ένας φανατικός, ένας ζηλω­τής που βρίσκεται «εκτός της πραγματικότητος», ένας μονομανής, που θέλει κάποια πράγματα που δεν γίνουνται και που τα παρακάνει και τα παραλέγει. Έχουνε δίκηο να λένε, πως είμαι φανατικός και ζηλωτής. Μα όποιος είναι ζηλωτής από αγάπη για την αλήθεια, εί­ναι συγχωρημένος. Φωνάζω και στεναχωριέμαι, γιατί η φυλή μας χάνει τα αληθινά πράγματα και παίρνει τα ψεύτικα, κ' έτσι δεν χαίρεται τα τόσα πνευματικά πλούτη που κληρονόμησε, και δεν θρέφεται από το αντρειωμένο και ζωογόνο ελληνικό γάλα, που έθρεψε κι αγρίμια ακόμα και τά 'κανε ανθρώπους. Αυτό το γάλα δεν είναι της δικής μου μάνας, μα της μάνας ολονών μας, που τ' αρνηθήκανε όσοι σας δίνουνε να πιήτε αντί για γάλα το φαρμάκι της ψευτιάς που τη λένε «πρόοδο», «εξέλιξη», «κοσμοπολιτισμό», «μο­ντερνισμό» κτλ. Εγώ στενοχωριέμαι για σας, όχι για μένα, γιατί εγώ έχω αυτό που δεν έχετε, μα αυτό δεν είναι δικό μου μοναχά, αλλά δικό μας. Και γιατί, τάχα, θα υπόφερνα, αν δεν αγαπούσα τ' αδέλφια μου, και δεν φοβόμουνα μην χάσουνε τον θησαυρό; Οι γενεές που έρχουνται από πίσω μας, σαν θάλασσες από το πέλα­γο, γιατί να ζήσουνε με την ψευτιά και να μην ζήσουνε αληθινά, γιατί να είναι πεθαμένοι-ζωντανοί, αφού η ζωή με την ψευτιά δεν συνταιριάζουνται;
Λένε πως τα παραλέγω. Μακάρι να τα παράλεγα κι ας έβγαινα γελασμένος. Μα βλέπω καθαρά, πως μέρα με τη μέρα το πνευματικό αίμα φεύγει από την όψη της φυλής μας, το βλέπω και πικραίνουμαι, όπως βλέ­πει η μάνα το παιδί της που μαραζώνει. Τί παρακάνω και τί παραλέγω; Δεν βλέπετε πως παραπατάμε, σαν ζαλισμένοι, και δεν ξέρουμε που πάμε; Η ξενομανία μάς έδερνε πάντα, αφού κι ο Παυσανίας γράφει: «Έλ­ληνες αεί εν θαύματι τιθέασι τ' αλλότρια ή τα οικεία». Μα τώρα σαν να χάσαμε ολότελα τα φρένα μας, λες κ' ήπιαμε το Τρελλό Νερό, που λέγει ένας μύθος ανατολίτικος, και λέμε το ψεύτικο αληθινό, το νόστιμο άνο­στο, το μαύρο άσπρο. Και με όλο που πάθαμε αυτή την ξενομανιακή τρέλλα, ωστόσο, επειδή αγαπάμε τον τόπο μας, το αίμα μας και τα δικά μας, θέλουμε να συμβιβάσουμε αυτή την αγάπη μας με την τρέλλα μας (δηλαδή με τη ματαιοδοξία μας), και πάμε σαν το καράβι που δεν έχει τιμόνι, μα που θέλει σώνει και καλά να ισάρει όλα τα πανιά του, για να τσακισθεί πιο γλήγορα απάνω στις ξέρες! Είμαστε σαν τους παλιούς Εβραίους, που αρνηθήκανε τον Θεό τους και προσκυ­νούσαν τον Βάαλ, μα που φοβόντανε κιόλας μην τους παιδέψει ο Ιεχωβά, κι ο προφήτης Ηλίας τους μάλω­νε και τους έλεγε: «Έως πότε υμείς χωλανείτε επ' αμφοτέραις ταις ιγνύαις;» — «ως πότε θα κουτσαίνετε πότε από τό 'να το ποδάρι και πότε από τ' άλλο; Αν είναι θεός ο Βάαλ, πηγαίνετε ξοπίσω του, αν είναι ο θεός ο Ιεχωβά πηγαίνετε ξοπίσω απ' αυτόν». Έτσι κ' εμείς θέλουμε να τα συμβιβάσουμε τα αταίριαστα και το χάλι μας είναι ελεεινό. Αγαπάμε την Ελλάδα, πονάμε τον τόπο μας, δίνουμε γι' αυτόν τη ζωή μας, κι από την άλλη μεριά σιχαινόμαστε τα δικά μας πράγματα, τα πράγματα της Ελλάδας, είτε φυσικά είναι είτε τεχνητά, είτε συνήθειες, είτε τραγούδια, εί­τε ψαλμωδίες, είτε εικονίσματα, και θέλουμε τα ξενοφερμένα. Είμαστε, λοιπόν, στα συγκαλά μας; Ρωτώ να μάθω.

Έχουμε τέτοιο φως, τέτοιον γαλανόν ουρανό, που τον καυχιόμαστε, και μολαταύτα βάζουμε μαύρα γυα­λιά σαν νά 'χουμε πονόματο, και καταδικάζουμε τον εαυτό μας να βλέπουμε ολοένα συννεφιασμένον, σταχτύν ουρανό, τα δέντρα αντί πράσινα να τα βλέπουμε καφετιά, τη γαλανή θάλασσα να τη βλέπουμε θολή και λερωμένη, μόνο και μόνο γιατί τα μαύρα τα γυαλιά είναι μοντέρνα. Οι γυναίκες μας κάνουνε χίλια-δυο για να γίνουνε πιο έμορφα τα μάτια τους, κ' ύστερα βά­ζουνε μπροστά τους ολόκληρες τζαμαρίες, που φρά­ζουνε όχι μονάχα τα μάτια τους μα και τα μάγουλά τους, σαν νά 'ναι βουτηχτάδες, κι αντίς έμορφα πρό­σωπα με αγνά και καθαρά μάτια, βλέπεις νεκροκεφα­λές με μαύρες ματότρυπες, μόνο και μόνο γιατί οι νεκροκεφαλές είναι πιο μοντέρνες από τα ζωντανά πρόσωπα με τα έμορφα μάτια. Στο ζαχαροπλαστείο τραβά η όρεξή τους ένα κανταΐφι ή έναν μπακλαβά ή κανένα ριζόγαλο, και μολαταύτα παραγγέλνουνε κά­ποιο γλυκό με ξενικό όνομα, κι όσο πιο ασυνήθιστο είναι τ' όνομα, τόσο πιο καλά, κι ας μην κατεβαίνει, φτάνει που κοιτάζουνε οι διπλανοί, «οπισθοδρομημένοι» με απορία για το παράξενο γλυκό που τρώνε! Στη μουσική, όχι μοναχά είναι της μόδας τα ξένα τραγού­δια, αλλά και τα τελειοποιούμε. Εδώ τα ιταλιάνικα γίνονται πιο ιταλιάνικα, τα γαλλικά πιο γαλλικά, τα μεξικάνικα, οι χαβάγιες, τα τυρολέζικα ουά-ουά, τα σπανιόλικα. Κι αυτοί που τα τελειοποιούνε είναι κά­ποιοι παπαγάλοι, που «μιμούνται θαυμάσια» το κάθε τι, και ονομάζονται «καλλιτέχναι και καλλιτέχνιδες του άσματος». Μάλιστα, έχουμε και κάποιους βαρυσή­μαντους, που κάνουνε και εισαγωγή σ' αυτά τα βαθιά και μεγάλα έργα «ενδελεχώς και εμπεριστατωμένως». 


Κακόμοιρη Ελλάδα! Λέμε κάπου-κάπου και κανένα ελληνικό, ως επί το πλείστον όμως «ενορχηστρωμένον», δηλ. «λεβαντινισμένο» από κάποιον αισθηματίαν ανόητον, που δεν έχει ιδέα ούτε από Ελλάδα, ούτε από λαό, ούτε από χωριό, ούτε από τίποτα! Αυτός ο υστερισμός έχει πιάσει τον κόσμο, κι αν δεν είσαι τέ­τοιος «μοντέρνος», σε βλέπουνε με λύπη και με κατα­φρόνηση. Η δεσποινίδα που λέγει «κάθομαι εις την οδός τάδε» και πως στο σπίτι της έχει «κομφλόρ» και «τελέφωνο» κλπ., χορεύει «σάμπα», μαδά τα φρύ­δια της για να μοιάσει με τη σπανή «σταρ», που βλέ­πει στο «σινεμά», μίλα σαν να μην ξέρει να μιλήσει ελληνικά, κι ο νεαρός Έλλην τρελλαίνεται γι' αυτά τα μοντέρνα χαρίσματα και περιφρονά την αδερφή του πού 'ναι το πρόσωπό της σαν της Παναγιάς, και που είναι νοικοκυρούλα, σεμνή, φρόνιμη Ελληνοπούλα.

Πάντα οι Έλληνες προτιμούσανε τα ξένα από τα δικά τους, τώρα όμως τα μισούνε κιόλας τα δικά τους, μισούνε κι όποιον τα αγαπά και τα κρατά. Τυχαίνει να βρεθεί στο τραμ μια μοντέρνα, και κοντά της να κάθε­ται καμμιά χωριατοπούλα με το τσεμπέρι, κ' η κακο­μοίρα κάθεται φοβισμένη, σταυροχεριασμένη, αυτή που γέννησε τον Θανάση Διάκο και τον Νικηταρά, και κοιτάζει την άλλη που χλιμιντρά και ξετινάζει τα κί­τρινα μαλλιά της, κ' είναι ένα κανάτι μπογιατισμένο, χωρίς ψυχή, χωρίς πόνο, χωρίς αγνή χαρά, χωρίς τίπο­τα. Ναι, μπροστά σ' αυτά τα ξόανα κάθεται η Ελλά­δα, η αληθινή κ' η βασανισμένη, σταυροχεριασμένη, βουβή, σαν νά 'ναι φταίχτρα!


Αλλά πάμε και παραπέρα: Στις εκκλησιές, και κει μοντερνισμός, και μάλιστα πιο σιχαμερός. Παπάδες, ψάλτες, νεωκόροι, καντηλανάφτες, όλοι κοιτάζουνε ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον στον μοντερνισμό. Θέλουνε ξανθιούς Χριστούς, μαντόνες κοκκινομάγουλες και σπανές, αγίους χαμογελαστούς, με κείνο το φαρισαϊκό μειδίαμα που έχουνε οι μοντέρνοι θεατρίνοι, α­διάφοροι για την Ορθοδοξία, νεωτεριστές που δεν θέ­λουνε το ράσο που φορούσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, μήτε το καμηλαύχι, μήτε το τυπικό της εκκλη­σίας, μήτε την κατανυκτική ψαλμωδία της, γιατί τους κάνει να νοιώσουνε το χάλι που βρίσκεται η ψυχή τους. Άξεστοι κι αμόρφωτοι από αληθινή θρησκευτική γνώση, μιλάνε ολοένα για νεωτερισμούς, για μεγάφωνα, για «αιθούσας διαλέξεων», για «ορατόρια», για «αλτάρια» κλπ. Κοντά τους στέκονται και κάποιοι μουσικοσυνθέτες που «ενορχηστρώνουν» τους εκκλη­σιαστικούς ύμνους μας, χωρίς να έχουνε ιδέα τι είναι εκκλησία, τι είναι ο πνευματικός της χαρακτήρας, τι είναι η ελληνική ψυχή, και με επιπολαιότητα λεβαντίνικη φτιάνουνε κάποιες μουσικές χωρίς σύσταση, πολύφωνες χορωδίες με υστερικά ξεφωνητά από κάποια γυναικάρια και με χοντροφωνάρες, ξένες για τ' αυτιά μας, ξένες για την καρδιά μας, ξένες για την ψυχή μας, και οι ίδιες ανούσιες και βλακώδεις για κάθε άνθρωπο που δεν τον έχει παραλύσει η ψευτιά.


Όλοι αυτοί έχουνε την ιδέα πως είναι οι κλειδοκράτορες «της προόδου και της ζωής του έθνους», ενώ εμείς είμαστε «καθυστερημένοι», στρείδια κολλημένα στο βράχο της παράδοσης, «εχθροί της προόδου», «στοιχεία άχρηστα και πεθαμένα για την μεγάλην αποστολήν του έθνους μας».


Αυτό με κάνει να θυμηθώ τον ανατολίτικο μύθο που είπα στην αρχή: «Μια φορά, λέγει ο μύθος, ήτανε ένας σουλτάνος, καλός και δίκιος, κ' είχε έναν βεζύρη, που ήτανε κι αυτός καλός και δίκιος, κ' ήτανε κι αστρολό­γος. Μια μέρα ο βεζύρης λέγει του σουλτάνου, πως είδε κάποια σημάδια στον ουρανό πως θα βρέξει στον κόσμο ένα νερό τρελλό, και πως όποιος το πιει αυτό το νερό, θα τρελλαίνεται. Και πως όλοι οι άνθρωποι που ζούνε στην επικράτειά τους θα το πιούνε και θα χάσουνε τα λογικά τους, και δεν θα νοιώθουνε πια τίποτα, μήτε τι είναι σωστό και τι είναι ψεύτικο, μήτε τι είναι καλό και τι είναι κακό, μήτε τι είναι νόστιμο και τι είναι άνοστο, μήτε τι είναι δίκιο και τι είναι άδικο. Σαν τ' άκουσε αυτά τα λόγια ο Σουλτάνος, γυρίζει και λέγει στον βεζύρη: "Αφού θα τρελλαθεί όλος ο κό­σμος, πρέπει να κοιτάξουμε να μην τρελλαθούμε κ' εμείς, γιατί αλλοιώς πώς θα τους κρίνουμε με δικαιο­σύνη;". Του λέγει ο βεζύρης πως ο λόγος του είναι σωστός και πως θά 'πρεπε να προστάξει να μαζέψουνε από το καλό νερό που πίνανε, και να το φυλάξουνε μέσα στις στέρνες, για να μην πίνουνε από το χαλα­σμένο και κρίνουνε παλαβά κι άδικα, μα δίκια, όπως έχουνε χρέος. Έτσι κ' έγινε. Σε λίγον καιρό έβρεξε στ' αλήθεια, και το νερό ήτανε νερό τρελλό, και τρελλαθήκανε όλοι οι άνθρωποι, και δεν γνωρίζανε οι καϋμένοι τι τους γίνεται, κ' είχανε το ψεύτικο για αληθι­νό, το κακό για καλό, το άδικο για δίκιο. Μα ο σουλτά­νος κι ο βεζύρης πίνανε από το καλό νερό που είχανε φυλαγμένο, και δεν τρελλαθήκανε, αλλά κρίνανε τον κόσμο με δικαιοσύνη. Μα ο κόσμος τά ‘βλέπε ανάπο­δα, και δεν ήτανε ευχαριστημένος από την κρίση του σουλτάνου και του βεζύρη, και φωνάζανε πως τους αδικούνε, και κοντεύανε να σηκώσουνε επανάσταση. Μετά καιρό, σαν είδανε κι αποείδανε, ο σουλτάνος κι ο βεζύρης, χάσανε το κουράγιο τους, και λέγει ο σουλτά­νος στο βεζύρη: "Τούτοι οι φουκαράδες αληθινά χάσα­νε τα φρένα τους, και τα βλέπουνε όλα ανάποδα κι όπως πάμε, μπορεί και να μας σκοτώσουνε επειδή θέ­λουμε να τους κρίνουμε με δικαιοσύνη για να ευτυχήσουνε. Το λοιπόν, βεζύρ εφέντη, άιντε να χύσουμε το καλό νερό από τις στέρνες, και να πιάσουμε να πίνουμε κ' εμείς από το τρελλό νερό, να γίνουμε σαν κι αυτούς, και τότε θα μας καταλαβαίνουνε και θα μας αγαπάνε". Έτσι κ' έγινε. Ήπιανε κι αυτοί από το παλαβό νερό και τρελλαθήκανε, και κρίνανε τρελλά κι άδικα, κι ο κόσμος απόμενε ευχαριστημένος και πολυχρονίζανε τον σουλτάνο».

Θαρρώ πως κάτι παρόμοιο γίνεται και σήμερα στον τόπο μας. Εμείς, όμως, δε θα χύσουμε το λίγο νερό που είναι ακόμα φυλαγμένο μέσα στη στέρνα της πα­ράδοσης. Μα θα πίνουμε απ' αυτό το καλό νερό, και θα καλούμε να πιούνε κ' οι άλλοι Έλληνες, που τους ξεραίνει ο λίβας της ξενομανίας. Να πιούνε και να δροσισθούνε από το νερό που βγαίνει από την πέτρα, από το καλό και τ' αθάνατο νερό μας, από «το ύδωρ το ζων».



Δωρητές οργάνων με το ζόρι…και άγνωστες πτυχές!!!


 

AΠΟ ΤΙΣ 01.06.2013 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ)..

Απόσπασμα από την καταγγελία συνανθρώπου μας στην Χάγη:

“Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.
Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη.
Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.
Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :
- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς.

Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου νόμου:
 α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.

  ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ….
  β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει δικαζόμενης συναίνεσής του.
 Σχόλιο: Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ’ αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος (αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ’ αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.
 γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01.06.2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.
 Σχόλιο : Φανταστείτε παρακαλώ τον εαυτό σας να περιμένει στον διάδρομο ενός νοσοκομείου αγωνιώντας για τον άνθρωπό σας (μητέρα, πατέρα, σύζυγο κλπ) και την ίδια στιγμή, ένας γιατρός να του αφαιρέσει τα όργανα επειδή ο άνθρωπος σας κηρύχτηκε εγκεφαλικά νεκρός και ο γιατρός δεν έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση με γνήσια υπογραφή του ασθενή, ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.
 Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για λόγους άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον ΕΟΜ.

Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα …
 Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα η διάταξη περί της “εικαζόμενης συναίνεσης” ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς:
 – καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.
 – η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του.
 Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος.
 Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους;
 Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες.
 Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα…), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό.
 Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ : How much is your dead body worth?
 – ως συνήθως, ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του έφτιαξαν ένα νομιμοφανές πακέτο και το πέρασαν από τη Βουλή.

  Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως (βάπτιση της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως δωρητές και βάπτιση των εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως θανόντες) δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά Σύνοδος), οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως τους κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα.
  Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν.
  Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις 15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα στις 16/06/2011, ημέρα της ψηφοφορίας.

  Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς “συμπτωματικά”, ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με αυτά και με τα τερτίπια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε λανσάρει την φήμη ότι παραιτείται, αλλά τελικά στις 15 Ιουνίου αργά το βράδυ, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι κάνει μόνο ανασχηματισμό. Τον έκανε στις 16 Ιουνίου ανήμερα των γενεθλίων του.

  Ήταν ο δεύτερος ανασχηματισμός σε 20 μήνες και μας έφερε την τρίτη κυβέρνηση και τη συνηθισμένη πια κατάργηση υπουργείων, ίδρυση καινούργιων κλπ.

  Στις 17 Ιουνίου και χωρίς να χρειαστεί, ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης.
  Την ίδια μέρα επικυρώθηκαν άτυπα και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Βουλής, όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος μας (κανονικά, επικυρώνονται από την Ολομέλεια, όχι από τον πρόεδρο).
  Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των κομματικών φίλων τους.

  Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα :
  Yπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό; 20; 30 ; 50;
Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει.
  Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ, ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός;

  Ψάχνοντας αργότερα το νομοσχέδιο για να το επικαλεστώ ως απόδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι τελικά ο νόμος ψηφίστηκε.
  Τον διάβασα, βρήκα και όλα τα σχετικά, αλλά ακόμα δεν κατάλαβα τα δικαιώματά μου.
  Δηλαδή δεν κατάλαβα εάν μπορώ να στείλω τη σχετική δήλωση εναντίωσης μου από τώρα και αν υπάρχει ήδη η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία καθορίζει τον τρόπο και την κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με τη δήλωση του κάθε ατόμου και τον τρόπο συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.
  Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.
  Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες;


  Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό;
  Εάν λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

  Όλα αυτά αποδεικνύουν την υπουλότητα και την επικινδυνότητα του νόμου, όπως και ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, για ακόμα μια φορά, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν….

  Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ο νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας, περιλαμβανόμενων και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία και στον αυτοπροσδιορισμό (ατομικό και συλλογικό), αλλά και απόπειρα γενοκτονίας καθώς είναι ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάντληση και τον ευκολότερο αφανισμό μας, αλλά και για την αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητάς μας.
  Ως γνωστό, η χριστιανική πίστη (η επίσημη θρησκεία της χώρας δηλαδή) δεν συμβαδίζει με την παραβίαση της ελεύθερης βούλησης, που ο Θεός χάρισε σε όλους μας, με την ευθανασία και τον φόνο.

  Καμία θρησκεία δεν συμβαδίζει με αυτά, άλλα εν προκειμένου η ορθοδοξία αποτέλεσε στόχο και γι αυτό αναφέρθηκα σε αυτήν.
 
Χριστίνα Σαλεμή
  ΠΗΓΗ

Ανοιχτά τα καταστήματα παρά την απεργία των εμποροϋπαλλήλων


Ανοιχτά τα καταστήματα παρά την απεργία των εμποροϋπαλλήλων

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, αντιδρώντας στην απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ στις 10.30 το πρωί διοργανώνει συγκέντρωση των εργαζομένων και των σωματείων - μελών της στην Ερμού (στο Σύνταγμα).

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστήριζε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».
Από την πλευρά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ζήτησε να παρέμβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.
Υπογράμμισε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζόμενους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία, αν και όπως επισήμανε, «είναι πραγματικά κρίμα να εντείνεται τελικά η ανισορροπία στην αγορά μέσα σε ημέρες γιορτών, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε».
Παράλληλα, απηύθηνε έκκληση στους υπαλλήλους που θα απεργήσουν «να συμβάλουν ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς».

Θα φορολογούν τους ανέργους με... 22% από το πρώτο ευρώ!


Θα φορολογούν τους ανέργους με... 22% από το πρώτο ευρώ!

Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Θα βάλλουν τους άνεργους να πληρώνουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ με το φανταστικό “τεκμαρτό” εισόδημα. Πως φαίνεται ότι οι υψηλόμισθοι πολιτικοί μας δεν δίνουν δεκάρα για τους συνανθρώπους τους...

Προσποιούνται ότι δεν ξέρουν ότι οι γονείς ζουν τα άνεργα παιδιά τους, και ότι το σπίτι που είναι στο όνομά τους είναι γονική παροχή. Προσποιούνται ότι το 26% των ανέργων, είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να βρουν δουλειά στον παράδεισο που δημιούργησαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Θα γεμίσουν τον κόσμο με ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα τους πάρουν τα σπίτια.

Με μία τροπολογία που θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες αλλάζει το σύστημα με τις αποδείξεις σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το ποσό που πρέπει να προσκομιστεί σε αποδείξεις είναι ίσο με το 25% του εισοδήματος. Τι είναι αυτό που αλλάζει; Το βασικό είναι η ποινή ή αλλιώς το πρόστιμο που θα κληθούν τα πληρώσουν όσοι συγκεντρώσουν αποδείξεις λιγότερες του 25%. Μάλιστα, το πρόστιμο είναι τόσο που ξεπερνά ακόμη και το φόρο!


Αναλυτικά Παραδείγματα

Κάποιος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ καλείται να συγκεντρώσει αποδείξεις 6.250 ευρώ. Αν συγκεντρώσει αποδειξεις 3.000 ευρώ τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 715 ευρώ δηλαδή το υπολειπόμενο ποσό των 3.250 x 22%.

Ωστόσο αποδείξεις καλούνται να προσκομίσουν και όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα.Συγκεκριμένα ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι ακόμη και τα εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ -τα οποία δεν έχουν αφορολόγητο και συνεπώς δεν έχουν λόγο να συγκεντρώνουν αποδείξεις- θα υποχρεωθούν να το κάνουν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονται με πρόστιμο. Κοινώς θα έχουν αρνητικό αφορολόγητο! Κουμάντο στην τσέπη του πολίτη.

Έτσι για κάποιον που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ και καλείται να πληρώσει φόρο 14.300 ευρώ, τώρα καλείται να προσκομίσει αποιδείξεις 10.500 ευρώ. Αν δεν προσκομίσει καθόλου αποδείξεις θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2.310 (10.500 x 22% = 2.310). Αν προσκομίσει αποδείξεις 8.500 ευρώ θα πληρώσει πρόστιμο 660 ευρώ (3.000 x 22%). Δηλαδή να ξοδέψεις θες δεν θές, που τολμάς να θέλεις και αποταμίευση.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αποδείξεις αφού θα φορολογηθούν με το σύστημα έσοδα και δαπάνες κι έτσι θα ευνοείται η συγκέντρωση παρστατικών αγορών (τιμολόγια).

Οι άνεργοι θα φορολογηθούν όπως οι ελέυθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή αν κάποιος άνεργος έχει τεκμαρτό εισόδημα 10.600 από ένα σπίτι 80τ.μ κι ένα αυτοκίνητο 1400cc θα κληθεί να πληρώσει φόρο 2.756 ευρώ και ας μην έχει εισοδήματα. Παγκόσμια πρωτοτυπία, έχασες τη δουλειά σου, να χάσεις και το σπίτι σου, ας είναι καλά οι σπηλιές στου Φιλοπάππου. Να ψάξεις να βρεις και άλλες σπηλιές σε άλλα βουνά.

Ο υφυπουργός Οικονομικών στα μέτρα για τη φοροδιαφυγή κάλεσε τον κόσμο να πληρώνει με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. «Να εξωθηθεί ο κόσμος να πληρώνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να μειωθεί το ποσό των μετρητών που επιτρέπεται στην πληρωμή κάθε συναλλαγής. Αυτό είναι μέσα στα σχέδια, αλλά δεν υλοποιείται σε μια μέρα. Το έχουμε βάλει μπροστά και μέσα στο 2013 θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα» δήλωσε χαρατηριστικά. Δεν αναφέρει βέβαια το πλήρες προσωπικό φακέλωμα που θα πέσει στον κάθε πολίτη, αφού όλοι οι τυχάρπαστοι στο υπουργείο θα ξέρουν σε πραγματικό χρόνο ακόμα και αν αγόρασε….προφυλακτικά.

Τέλος, στο πεδίο της φορολόγησης των ακινήτων, σχεδιάζεται η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών παντού, η επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων και η μείωση των φόρων μεταβιβάσεων και γονικών παροχών, σε μεταγενέστερη όμως φάση και αφού σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Δηλαδή έρε γλέντια! Όποιος κατάλαβε, θα πληρώσουν μέχρι και οι πέτρες.


Από Το Χωνί

Γλίτσα, βρώμα και δυσωδία. Το σύστημά τους σάπισε.

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Αυτοί

Που τόσα χρόνια διαχειρίζονταν τις τύχες μας και έφτιαχναν τις δικές τους τύχες.

Που τόσα χρόνια εμφανίζονταν στις τηλεοράσεις και γέμιζαν οι οθόνες γλίτσα.

Που ορκίζονταν στο όνομα του λαού και στο σκοτάδι σχεδίαζαν το ξέσκισμά του.

Που ζητούσαν την τήρηση του νόμου και της τάξης από τους πολίτες την ίδια στιγμή που εκείνοι παρανομούσαν ασύστολα....

Που έβριζαν τους πολίτες αυτού του τόπου ως διεφθαρμένους την ώρα που οι ίδιοι ήταν χωμένοι μέχρι τα μπούνια στη διαφθορά.

Που με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων έχτιζαν βίλες, έκαναν πριγκηπικούς γάμους σαν ξεμωραμένοι γέροι και ζούσαν σαν βασιλιάδες ανοίγοντας το λάκκο της εξαθλίωσης για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Που έφεραν την τρόικα, που συνομίλησαν με την τρόικα, που σφιχταγκαλιάζονται με την τρόικα αναζητώντας νέα στρατόπεδα συμφερόντων και νέους δρόμους πλουτισμού.

Που δεν είναι πάνω από 10.000 σε τούτο τον τόπο οι οποίοι έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και τα συμφέροντά τους, με μοναδικό σκοπό το να συνεχίσουν να ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη σαν σύγχρονοι βρικόλακες και το φυσικό πλούτο της χώρας, σαν γιγάντια τρωκτικά.

Που μας κρατούσαν «συντροφιά» τα σαββατόβραδα στις οθόνες των τηλεοράσεων, άλλοτε χορεύοντας με τσαχπινιά και χάρη, άλλοτε συζητώντας για το βρακί της μιας λαμπερής τραγουδίστριας και για το πώς κατουράει ο άλλος λαμπερός τραγουδιστής και άλλοτε με αμέτρητη υποκρισία, κρίνοντας και κατακρίνοντας τους αγρότες που του έκλεισαν το δρόμο και δεν μπόρεσε να πάει στη μανούλα του.

Που ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο δημόσιο συνέχιζαν και συνεχίζουν, να ζουν ανενόχλητοι, μέσα στον πλούτο και τη χλιδή αφού κανένας δεν πάει να τους πάρει τα χρωστούμενα.

Που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν για προσωπικό τους πλουτισμό, όχι τα παραθυράκια, αλλά τις δίμετρες μπαλκονόπορτες που τους προσφέρει ο νόμος και που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, αφού εκείνοι νομοθετούν.

Που ακρωτηρίασαν τον συνδικαλισμό και μετέτρεψαν τους περισσότερους συνδικαλιστές, όχι χωρίς να το θέλουν και οι ίδιοι, σε έμμεσους μισθοφόρους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο όταν σχεδίαζαν τις αρπαχτές και τις «νόμιμες» μπίζνες.

Που συναναστρέφονταν τόσα χρόνια με τα αρπαχτικά λιβανίζοντάς τα και γλείφοντάς τα συνάμα για να εξασφαλίσουν και κείνοι μερικά κόκαλα κοροϊδεύοντας συνειδητά, αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές.

Που δήλωναν και δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί του δημόσιου τομέα ενώ συγχρόνως ακολουθούσαν και ακολουθούν την ίδια κρατικοδίαιτα, για να διατηρούν την χλιδάτη γραμμή τους.

Που όσο υπέγραφαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο έκαναν τη γριά πάπια και τώρα θυμήθηκαν να πουν πως «ο Γιώργος τους παράσυρε», ποντάροντας στην λήθη της κοινωνίας.

Που στο όνομα του λαού κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο το οποίο φανερώνουν όταν ξεμοναχιάσουν κανέναν απροστάτευτο μετανάστη.

Που, από τη μια, εξυμνούν σε εκδηλώσεις-μνημόσυνα την «παρανομία» του Κολοκοτρώνη, του Βελουχιώτη και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και από την άλλη προτρέπουν στην τήρηση της δικής τους «νομιμότητας και τάξης».

Όλοι αυτοί

Αποτελούν τις κολώνες, τα δοκάρια και τα τούβλα για τις μεσοτοιχίες του σάπιου πολιτικού οικοδομήματος.

Ένα οικοδόμημα που είναι έτοιμο να καταρρεύσει στην πρώτη ισχυρή σεισμική-κοινωνική δόνηση.


Και η χώρα μας είναι από τις πρώτες, παγκοσμίως, σε δονήσεις.

Τόσο σεισμικές όσο και κοινωνικές.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η CULT ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η CULT ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ!
Αν κάποιος ξεπεράσει το γεγονός πως η τηλεόραση είναι όπλο διαχείρισης των μαζών, και δεχτεί μέσα του, πως στη πραγματικότητα είναι όπλο διαχείρισης των ηλίθιων μαζών, μπορεί να καθίσει άνετα απέναντι από την οθόνη και να παρακολουθεί τις καλύτερες κωμωδίες ever...Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων!! Η κωμωδία που σπάει ταμεία το τελευταίο καιρό λέγεται λίστα Λαγκάρντ. Εμπνευστής του έργου η Κριστίν. Παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής το ελληνικό κράτος. Κριτικοί του απίθανου αυτού έργου οι αστέρες των δελτίων ειδήσεων!

Γιατί σ΄αυτήν εδώ τη χώρα τελικά μασάει κι η κατσίκα το ταραμά, πετάει κι ο γάιδαρος, κι έχει κι γιαγιά μου πατίνια.Όσο για τους πολιτικούς που ανακαλύπτουν οργισμένοι και σοκαρισμένοι ένα σκάνδαλο (!!!) αυτό περνάει στη σφαίρα του cult. Ναι η πολιτική μας σκηνή τελικά δεν είναι διεφθαρμένη, δεν είναι ανίκανη, δεν είναι απατεώνισσα, δεν είναι τραγική κυρίες και κύριοι Είναι cult με όλη τη σημασία της λέξης.

Θυμάστε στη ταινία "δυο καπνισμένες κάνες" τον φοβερό Βίνυ Τζόουνς που σκότωνε αδιακρίτως με το πιο στυγνό τρόπο αλλά είχε μια συγκεκριμένη ιδιοτροπία. Μη βρίζεις μπροστά στο γιο μου έλεγε. Έβαζε το γιο του να παρακολουθεί κάθε λεπτομέρεια από τις δολοφονίες, τον δίδασκε πως να γίνει ένας άψογος killer αλλά τα έπαιρνε αφάνταστα στο κρανίο αν κάποιος έλεγε βρισιές μπροστά στο παιδί!!

Γύρω μας γίνεται της πουτάνας το κάγκελο. Τα κοπάδια που είναι στην ουρά για το χασάπη, βλέπουν πως στο μαντρί δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Ασύστολες κυβερνήσεις που ξετίναξαν τα ταμεία του κράτους, θρασύτατοι πολιτικοί που έχουν φάει με δέκα μασέλες ο καθένας, πολίτες-πελάτες που έθρεψαν κι εκμεταλλεύτηκαν όσο βάσταγε η ψυχή τους σε κάθε επίπεδο το κράτος και τους συνανθρώπους τους, μια γενικευμένη ασυδοσία από το τελευταίο χαρτογιακά υπαλληλίσκο μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Από το μπακάλη της γειτονιάς μέχρι τους μεγιστάνες του κεφαλαίου. Κι αυτοί οι δύστυχοι, φτωχούληδες του θεού τηλεοπτικοί αστέρες της ενημέρωσης νοιώθουν σοκαρισμένοι με τις εξελίξεις στο θέμα της λίστας!

Καταδικάστηκαν στελέχη της τράπεζας Glitnir στην Ισλανδία


Καταδικάστηκαν στελέχη της τράπεζας Glitnir στην Ισλανδία 

Δύο πρώην ανώτατα στελέχη ισλανδικής τράπεζας η οποία κατέρρευσε το 2008 καταδικάστηκαν σήμερα για απάτη. Τα στελέχη ζημίωσαν την τράπεζα κατά 53 εκατ. ευρώ.

Και οι τρεις μεγάλες τράπεζες της Ισλανδίας, του σχετικά μικρού αυτού νησιού στο βόρειο Ατλαντικό, κατέρρευσαν το 2008 η μια μετά την άλλη πάρα πολύ γρήγορα λόγω της έκθεσής τους σε τεράστια χρέη κατά την ταχεία πιστωτική επέκτασή τους στο εξωτερικό.

Η Glitnir ήταν η πρώτη που κατέρρευσε, μετά την χρεοκοπία της Lehman Brothers στις Ηνωμένες Πολιτείες , που είχε προκαλέσει το πάγωμα σχεδόν κάθε δραστηριότητας στις διεθνείς αγορές πιστώσεων.

Δικαστήριο στο Ρέικιαβικ καταδίκασε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Glitnir, Λαρούς Βέλντινγκ, αλλά και τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, Γκουντμούντουρ Χιάτασον, σε εννέα μήνες φυλάκιση έκαστο, εκ των οποίων όμως τους έξι με διετή αναστολή.

Οι Βέλντινγκ και Χιάτασον δήλωσαν αθώοι.

Όμως οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι τα δύο στελέχη ενέκριναν δάνειο της Glitnir προς μια εταιρεία με μερίδιο στο τραπεζικό κεφάλαιο, με σκοπό η δανειολήπτρια με τη σειρά της να εξοφλήσει πίστωση από την Morgan Stanley.

Η απόφασή τους, η οποία ελήφθη πέρα από κάθε τυπική διαδικασία τέτοιου χαρακτήρα, σήμανε ότι η τράπεζα εκτέθηκε υπερβολικά στην συγκεκριμένη εταιρεία και τελικά ζημιώθηκε σε 53,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή.

Το δικαστήριο πάντως επέβαλε ποινές φυλάκισης πολύ μικρότερες από τα τουλάχιστον πέντε χρόνια κάθειρξη που ζητούσε ο ειδικός εισαγγελέας ο οποίος εξετάζει υποθέσεις που σχετίζονται με την οικονομική κρίση.

«Επιτύχαμε μία καταδίκη, που είναι φυσικά το κύριο», δήλωσε ο εισαγγελέας Χολμστάιν Σίγκουρντσον ερωτηθείς εάν δυσαρεστήθηκε για την ποινή.

Ο εισαγγελέας κάνει επίσης έρευνες για αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με την κατάρρευση των άλλων δύο μεγάλων τραπεζών, των Landsbanki και Kaupthing.

Προς επαναφορά του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία


Προς επαναφορά του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία 

Η απαλλαγή της αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή του πόθεν έσχες για αγορά ή ανέγερση ακινήτων έχει ανασταλεί από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 με προοπτική να επανέλθει από την 1 Ιανουαρίου 2014. Η απαλλαγή από το πόθεν έσχες σημαίνει στην πράξη ότι δεν απαιτείται από τον φορολογούμενο η δικαιολόγηση των χρημάτων. Για να δικαιούται κάποιος της απαλλαγής όσον αφορά την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

-Να αφορά ακίνητο μέχρι 120 τ.μ. και αξίας 200.000 ευρώ. Σε περίπτωση που υπερβαίνει έναν από τους δύο ή και τους δύο όρους, θα εμπίπτει στο πόθεν έσχες για την αναλογία του ποσού που είναι μεγαλύτερης αξίας (είτε όσο υπερβαίνει τις 200.000 ή την αναλογία της αξίας στα 120 τ.μ.)

-Η αγορά να γίνεται από ενήλικο που έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος στην Ελλάδα να περιλαμβάνει δικαίωμα πλήρους κυριότητας και όχι ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.

-Συγγενικά του πρόσωπα όπως σύζυγος και παιδιά να μην έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή ισόβιας επικαρπίας σε άλλες κατοικίες των οποίων το άθροισμα ξεπερνάει τα 70 τ.μ. (προσαυξημένο κατά 20 τ.μ. για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 25 τ.μ. για τα υπόλοιπα)

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί πως για να καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο η εφορία θα πρέπει για κάθε απόκτηση περιουσιακού στοιχείου που πραγματοποιείται από την 1 Ιανουαρίου 2013 να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την προέλευση των κεφαλαίων που διατέθηκαν.

Έτσι, σχεδιάζεται η επαναφορά του πόθεν έσχες για την αγορά ή ανέγερση ακινήτων μέσα στο 2013, προκειμένου να εφαρμοστούν και οι νέες ρυθμίσεις που προβλέπουν την καθιέρωση του περιουσιολογίου και τη διενέργεια ελέγχων στις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης του έτους 2013, τις οποίες θα δηλώσουν όλοι οι φορολογούμενοι το 2014.

Να ανασταλεί η επιβολή ΦΑΠ για το 2011 και 2012


 


Τι αναφέρει σε επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ

Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην οποία σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν έλθει σε απόγνωση από τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2010 απέστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιόκτητων Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Στην επιστολή σημειώνεται πως πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από όλη τη χώρα βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς παραλαμβάνουν τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2010 στα οποία τους καταλογίζονται «πρωτόγνωρα και απίστευτα ποσά φόρου», κυρίως για ξενοίκιαστα ή εγκαταλελειμμένα ακίνητα, ή οικόπεδα, ή ενοικιαστές που δεν πληρώνουν.

Στην επιστολή σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι αυτοί βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν τα τεράστια ποσά του ΦΑΠ 2010, η δε μηνιαία παράταση της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ΦΑΠ 2010 δεν λύνει κανένα πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που θα ακολουθήσουν τα εκκαθαριστικά για τα έτη 2011 και 2012 με τα ίδια ποσά.

Συμφωνά με την ΠΟΜΙΔΑ «επειδή φαίνεται ότι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία έχει στοχοποιηθεί να πληρώσει αυτή το δημόσιο χρέος της χώρας, πλην όμως οι λεγόμενες «μεγάλες» ακίνητες περιουσίες, είναι πλέον σήμερα οι «ξενοίκιαστες» και συνεπώς απρόσοδες, και επειδή οι ιδιοκτήτες τους απειλούνται άμεσα να οδηγηθούν, τα μεν περιουσιακά στοιχεία τους στα «κοράκια» των πλειστηριασμών, οι δε ίδιοι στις φυλακές, αυτά που είναι πλέον απόλυτα αναγκαία να γίνουν άμεσα, πριν είναι αργά, είναι τα εξής:

1. Να ανασταλεί η επιβολή ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012, αφού για τα έτη αυτά οι ιδιοκτήτες κατέβαλαν και καταβάλλουν το ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.

2. Για το 2013 να επανέλθει το ΕΤΑΚ με πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή και διευρυμένη φορολογική βάση, ώστε όλοι να μπορούν να πληρώνουν, από λίγο ο καθένας, και ο κάθε πολίτης να πληρώνει το φόρο που αναλογεί στην ακίνητη περιουσία του και όχι να επιχειρείται το παράλογο, μια μερίδα φορολογουμένων να φορτώνεται και τα βάρη των άλλων τη στιγμή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν στα δικά της.

3. Να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες στις υποβαθμισμένες περιοχές και τα παλαιά κτίρια και να καταργηθεί ο συντελεστής της δήθεν «εμπορικότητας» στα ξενοίκιαστα καταστήματα και γραφεία.

4. Αστικά ακίνητα που είναι ξενοίκιαστα πάνω από δύο έτη, όπως προκύπτει από το Ε2, να χρεώνονται αυτόματα στο ΦΑΠ με το 50% της αξίας τους μέχρι να ενοικιαστούν και πάλι.

5. Να δοθεί στους υπόχρεους για ποσά άνω των 30.000 ευρώ, το δικαίωμα της εκχώρησης ακινήτου στο Δημόσιο, σε εξόφληση των οφειλών για ΦΑΠ.

6. Τα ετήσια ποσά ΦΑΠ να μην υπερβαίνουν το 75 % των ετήσιων εισοδημάτων των υπόχρεων.


7. Στη νομοθεσία (άρθρα 16 και 17 του υπό τροποποίηση ν. 2648/1998), και στην ακολουθούμενη διαδικασία για τις ρυθμίσεις χρεών από τις Δ.Ο.Υ., τα χρέη από Φόρο Ακίνητης Περιουσίας να κατατάσσονται στην περ. στ’ του κριτηρίου βαρύτητας ΙΙΙ της διευκόλυνσης, ήτοι να δικαιούνται συντελεστή πέντε (5) αντί δυο (2) που ισχύει σήμερα».

Ενημέρωση για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας


Ενημέρωση για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας 

Να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε διαβούλευση με τα Επιμελητήρια και τους άλλους θεσμοθετημένους φορείς για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά στους όρους καταβολής του επιδόματος ανεργίας, ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή του, η προαναγγελία του κ. Βρούτση ότι μετά τα «δικαιολογημένα παράπονα των επαγγελματιών», τον Ιανουάριο θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του Επιδόματος Ανεργίας, μπορεί να προκαλεί ικανοποίηση όχι όμως και εφησυχασμό. «Το Ε.Ε.Α, - σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση -, δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση άδικους αποκλεισμούς συναδέλφων μας από τη λίστα των ανέργων με τη θέσπιση αυθαίρετων και υπερβολικά αυστηρών εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων. Και φυσικά δεν θα συνηγορήσει σε ποσό επιδόματος που δεν θα συνιστά ουσιαστική βοήθεια προς τον άνεργο έμπορο και επαγγελματία».

Κατά το Ε.Ε.Α., η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2012, ημερομηνία που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Εξίσου σημαντικό, όμως, θεωρείται το να παράσχει στους εμπόρους και τους επαγγελματίες αναλυτική και δημόσια ενημέρωση για το ακριβές ποσό που έχει ως σήμερα συγκεντρωθεί από την εισφορά των 10 ευρώ/μήνα στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας, και για το ποιο ακριβώς τμήμα αυτού του ποσού δόθηκε για την πληρωμή συντάξεων.

Οι καλύτερες διαδρομές για μοτοσυκλέτα στον κόσμο


Οι καλύτερες διαδρομές για μοτοσυκλέτα στον κόσμο 

Η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας δεν είναι μόνο για να μας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β. Στις κατάλληλες διαδρομές η εμπειρία είναι μοναδική, με τις αισθήσεις να συμμετέχουν και την απόλαυση να πολλαπλασιάζεται.

Δανειζόμαστε από το Cycle World την καταγραφή των 10 καλύτερων διαδρομών με μοτοσυκλέτα στον κόσμο, για διαφορετικό λόγο η κάθε μία. Η λίστα δεν τελειώνει με αυτές, όμως κάθε μία έχει κάτι ξεχωριστό που κάνει το πέρασμα από εκεί με τη μοτοσυκλέτα μια αξέχαστη εμπειρία.

Route 66, ΗΠΑ



Διάσημη όσο και επίκαιρη ξανά η διαδρομή κατά μήκος του ομωνύμου αυτοκινητόδρομου των ΗΠΑ, έγινε ένα με την ελπίδα, καθώς οι άνθρωποι έφευγαν δυτικά για να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση στη δεκαετία του 1930. Η «Route 66» έχει γίνει τραγούδι ενώ φαντάζει πλέον συνώνυμο του «ταξιδιού». Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς εκ των έσω την Αμερική είναι αυτό το ταξίδι, από Ανατολή ως τη Δύση. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει ονομαστεί «η Μητέρα των Δρόμων».

Cat & Fiddle - East Midlands, Αγγλία




Συνεχόμενες στροφές κάθε είδους, με μερικές μόνο ενδιάμεσες ευθείες ίσα-ίσα για να τα βγάλετε πέρα με τα φορτηγά. Γνωρίζοντας αυτά, το ταξίδι είναι εξαιρετικά ευχάριστο, καθώς διασχίζει το μαγευτικό τοπίο του Peak District. Όμως χρειάζεται προσοχή – η δημοτικότητά του και οι δελεαστική χάραξη των στροφών καθιστούν το δρόμο και σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Βρετανίας για τους μοτοσυκλετιστές.

Το πέρασμα του Σαν Μπερναρντίνο




Αρχικά ήταν ένας εμπορικός δρόμος που συνέδεε το ιταλικό λιμάνι της Γένοβας με την Ελβετία. Ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους, περνά από την ανατολική πλευρά των Άλπεων στη δυτική, μέσα από ένα μοναδικό οικοσύστημα. Πυκνά πευκοδάση, έλατα αργότερα, μοναδική χλωρίδα και υδροβιότοποι προσφέρουν ένα μοναδικό περιβάλλον οδήγησης. Μια διαδρομή με ατελείωτες σε πλήθος καμπές, στροφές και υψομετρικές αλλαγές. Τη μεγαλύτερη δοκιμασία αποτελεί το φαράγγι του Ρήνου μεταξύ των Thusis και Zillis, το οποίο φέρει και το όνομα Via Mala, ή «κακός δρόμος».

Από το Cabo de Gata στη Γρανάδα



Αν και οι Άλπεις επισκιάζουν κάθε αντίπαλο όταν το θέμα είναι οι ορεινές διαδρομές με μοτοσυκλέτα, οι λόφοι της βόρειας Ισπανίας προσφέρουν μία πολύ διαφορετική - αλλά όχι λιγότερο συναρπαστική - εμπειρία.

Η διαδρομή προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία οδήγησης σε ακραίες και διαφορετικές συνθήκες. Από την έρημο και τα βουνά μέχρι την παρθένα ακτογραμμή των παραλίων, οι εικόνες αλλάζουν μέτρο με το μέτρο. Η ευκαιρία να εξερευνήσετε τα χωριά στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα είναι επίσης μια πρόκληση: να γνωρίσετε μια πλευρά της Ισπανίας που λίγοι άνθρωποι επισκέπτονται για να δούν.

Η Ακτή Αμάλφι - Ιταλία




Η Ακτή Αμάλφι θεωρείται ίσως το καλύτερο παράδειγμα παράκτιου οικισμού κι ένα μοναδικό τοπίο της Ιταλικής χερσονήσου. Έχει οριστεί σαν ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, προσφέρει μοναδική θέα όπου κι αν κοιτάξεις.

Η Strada Statale 163 θα σας μεταφέρει από το Sorrento στο Amalfi και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, γεμάτης στροφές και εκπληκτικής ασφάλτου, είναι «σκαλισμένο» στα απόκρημνα βράχια. Μια πηγή έμπνευσης για πολλούς, από το συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ μέχρι τον θεατρικό συγγραφέα Τενεσί Γουίλιαμς, πρόκειται για ένα ταξίδι που δεν ξεχνιέται εύκολα.

Βλόρα μέχρι τους Αγίους Σαράντα - Αλβανία




Ακολουθώντας την ακτογραμμή, ο δρόμος περνά από ήρεμα χωριά και απόκρημνες βραχώδεις ακτές, φαινομενικά ανεπηρέαστες από το πέρασμα του χρόνου. Το τέλος της διαδρομής στους Αγίους Σαράντα φτάνει μόλις δύο ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα και σε μικρή απόσταση με πλοίο από την ιταλική χερσόνησο.

Από το Bar στο Σαράγεβο



Τα Βαλκάνια δεν ελκύουν μόνο για το τοπίο. Πλέον εμπεριέχουν και νωπές μνήμες των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το ταξίδι από το Μπαρ στο Μαυροβούνιο - προσβάσιμο από Ιταλία – μέχρι το Σεράγεβο στη Βοσνία συνδυάζει την ομορφιά όσο και την ιστορία. Η εκπληκτική ακτογραμμή οδηγεί στο Ντουμπρόβνικ πριν η διαδρομή στοχεύσει στην ενδοχώρα και μέχρι το Σεράγεβο - δύο όμορφες πόλεις όπου τα σημάδια του πολέμου είναι ακόμα νωπά.


Nurburgring



Για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας, όλοι οι δρόμοι έπρεπε να οδηγούν στο Nurburgring. Χτισμένο το 1920, η αρχική διαδρομή του έστριβε ασταμάτητα επί 28 χιλιόμετρα γύρω και «μέσα» στην οροσειρά του Eifel. Αργότερα λόγοι ασφαλείας περιόρισαν την πρόσβαση του κοινού στην διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων στο Nordschleife, ή τον Βόρειο κύκλο. Χτίστηκε με σκοπό να γίνει η πιο προκλητική πίστα στον κόσμο και αποτελεί χωρίς αμφιβολία την Μέκκα για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου.

Το τρίγωνο Betws-y-coed



Η Βόρεια Ουαλία είναι ένας ακόμη εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές. Με συνεχείς λόφους, δρόμους γεμάτους στροφές και άστατες καιρικές συνθήκες που αλλάζουν τα δεδομένα, συνθέτει μια πραγματικά προκλητική βόλτα.

Το «τρίγωνο» συνδυάζει κλειστές στροφές, με αρνητική κλίση, αλλά και «κυματιστές» ευθείες. Μία διαδρομή δημοφιλής σε λέσχες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, που περιλαμβάνει γραφικές παμπ και χωριά --όλα μαθημένα να υποδέχονται τους εκδρομείς με τις μοτοσυκλέτες τους.

Το μονοπάτι του Ho Chi Minh - Βιετνάμ




Το μονοπάτι δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως ένα δρομολόγιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Βιετνάμ. Περνούσε μέσα από γειτονικές χώρες, το Λάος και την Καμπότζη, αποφεύγοντας την στρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων Βιετνάμ. Τώρα προσφέρει μια εκπληκτική διαδρομή μέσω της αγροτικής υπαίθρου που είναι βατή μόνο με τα πόδια ή με μοτοσυκλέτα, με τη διαρκή απειλή όμως της καταρρακτώδους βροχής.

Στη φυλακή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ

Στη φυλακή ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤΠροφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 15ο Τακτικό Ανακριτή, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού.


Τον δρόμο της φυλακής έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας και σε δύο συγκατηγορούμενους του 39χρονου πρώην συμβούλου, μεταξύ αυτών και η γυναίκα κατηγορουμένη, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα εμπλεκόμενη στην υπόθεση προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147 χιλιάδων ευρώ, που φαινόταν να αφορά οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Η επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ 

Λήγει τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Η παρουσία του δικαιούχου στο υποκατάστημα τραπέζης η ΕΛ.ΤΑ. όπου βρίσκεται ο λογαριασμός είναι υποχρεωτική, ωστόσο σε περίπτωση αδυναμίας, δίνεται η δυνατότητα μέσω εξουσιοδότησης να εκπροσωπηθεί από τρίτους στα κατά τόπους περιφερειακά τμήματα του Οργανισμού.

Ηράκλειο - Η πόλη θα υποδεχθεί 6.000 τουρίστες


Τα τελευταία κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο 

Τα τελευταία κρουαζιερόπλοια για τη φετινή χρονιά, με περισσότερους από 6.000 επισκέπτες υποδέχεται αύριο το Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων Norwegian Jade με 2802 επιβάτες και του Costa Magica με 3336 επιβάτες, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 10 το πρωί στο χώρο του Επιβατικού Σταθμού Λιμένος Ηρακλείου.

Δραματική η κατάσταση εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμού


Κινδυνεύουν χωριά στα Τρίκαλα 

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, καθώς από την συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων 24 ωρών, «φούσκωσε» η κοίτη του Πάμισσου ποταμού και απειλείται από την  υπερχείλισή του το Δημοτικό Διαμέρισμα των Μεγάλων Καλυβίων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr , οχήματα του Δήμου Τρικκαίων μεταφέροντας αδρανή υλικά για να εμποδίσουν την υπερχείλιση του ποταμού,  δημιουργώντας αναχώματα στις όχθες του.

Ήδη στην γέφυρα Μεγάλων Καλυβίων προς Μαγούλα έχει τοποθετηθεί κορδέλα που απαγορεύει την διέλευση πάνω στην γέφυρα οχημάτων και πεζών αφού τα νερά έχουν σκεπάσει την άσφαλτο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γ. Γιαννούλας, «καταβάλλουμε προσπάθειες να μην πνιγούν τα Μεγάλα Καλύβια σαν τα ποντίκια όπως έγινε το 1985. Θα είμαστε σε επιφυλακή όλη την νύχτα»