EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η κυβέρνηση έχασε την όρεξη να φορολογήσει τους πλούσιους


 

Την απογοήτευσή της από τα πενιχρά αποτελέσματα στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο καταγράφει η έκθεση της Τρόικα με τίτλο «Κατάσταση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εξέταση του ΦΠΑ», η οποία παραδώθηκε στην ελληνική κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012.
Την έκθεση υπογράφει ο Τόμας Στόρι από το ΔΝΤ καθώς και επιτελικά στελέχη της ΕΕ.
Τα μέλη της διεθνούς αποστολής είχαν συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάννη και τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου ενώ, όπως αναφέρει η Εκθεση, «η αποστολή διεξήγαγε εποικοδομητικές συζητήσεις με το προσωπικό της φορολογικής διοίκησης και με στελέχη του ΣΔΟΕ».

Ανακοίνωση ΣΕΛΜΑ Μετρο


 Ανακοίνωση
 
Στις 19/12/12 εξελίχθηκε περιστατικό θανατηφόρου ατυχήματος στον σταθμό του Αγ. Δημητρίου.

 
Καταγγέλλουμε την τροχαία Α.Τ. Ελληνικού για την παράνομη κράτηση του συναδέλφου, παρά την εισαγγελική διάταξη του Άρειου Πάγου απαγόρευση κράτησης εργαζόμενου σε θανατηφόρο ατύχημα εξ’ αμέλειας με αριθμό: (171/1.  19-1-82).

 
Καταγγέλλουμε επίσης την διοίκηση και κάθε αρμόδιο που δεν ενημέρωσε το επιχειρησιακό σωματείο για το συμβάν.

 
Καταγγέλλουμε επίσης και την νομική υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ που δεν έκανε τα δέοντα για τους εργαζόμενους.

 
Οι συνάδελφοι μας με την άρτια εκπαίδευση τους στάθηκαν για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων.

 
Συνάδελφοι είμαστε σε αγώνα διαρκείας και όπως έχει δείξει το παρελθόν κανένας αγώνας δεν έχει πάει χαμένος.

 
Αλίμονο σε αυτούς που δεν αγωνίζονται.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΑΚΟΣ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου
 Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν το 2013 χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και ακινήτων εκτός σχεδίου, με την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα και σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται.

Βάσει του σχεδίου, αρχικά θα ενταχθούν όλες οι περιοχές στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι αναπροσαρμογές των αξιών, που σε κάποιες περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις.

Για παράδειγμα, ένα αγροτεμάχιο 20 στρεμμάτων με αξία -εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού- 20.000 ευρώ, όταν ενταχθεί στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, η αξία του ανά τετραγωνικό μέτρο θα είναι τουλάχιστον 50 ευρώ και η νέα τιμή θα προσδιοριστεί στις 100.000 ευρώ περίπου.

Έως σήμερα ο ιδιοκτήτης δεν φορολογείται για το αγροτεμάχιο, τώρα όμως η ένταξή του στο σύστημα θα επιφέρει επιβάρυνση κατά τουλάχιστον 100 ευρώ, που θα αυξάνεται γεωμετρικά εάν ο ίδιος κατέχει και άλλο ακίνητο.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει ένα διαμέρισμα 100 τ.μ με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ και ένα αγροτεμάχιο με αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ, η συνολική επιβάρυνση από το νέο ενιαίο τέλος ακινήτων θα φτάσει τα 450 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα θα ήταν μηδενική με το αφορολόγητο για τον ΦΑΠ να προσδιορίζεται στις 200.000 ευρώ.

Αντίθετα, σε περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί ή οι αγοραίες τιμές είναι αρκετά υψηλές, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε μειώσεις αντικειμενικών αξιών.

Εξετάζεται επίσης η μείωση των συντελεστών εμπορικότητας των καταστημάτων, σε περιοχές όπου πλέον και οι λεγόμενες εμπορικές αξίες έχουν υποχωρήσει αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Μία αποκρατικοποίηση την εβδομάδα το α' τρίμηνο

Μία αποκρατικοποίηση την εβδομάδα το α' τρίμηνο
Δουλειά με εντατικούς ρυθμούς πρέπει να πιάσουν από την αρχή του 2013 το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και η κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να εκκινείται τουλάχιστον μία αποκρατικοποίηση κάθε εβδομάδα, δεδομένου ότι το νέο Μνημόνιο προβλέπει την έναρξη 10 αποκρατικοποιήσεων εντός του πρώτου τριμήνου.

Μέσα στου επόμενους τρεις μήνες θα πρέπει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις των ΟΔΙΕ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ, καθώς και να συναφθούν οι συμβάσεις παραχώρησης Εγνατίας Οδού, μικρών λιμένων και μαρινών και περιφερειακών αεροδρομίων.

Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει η αξιοποίηση μιας νέας ομάδας 40 ακινήτων, που θα μεταφερθούν άμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ. Στην ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνονται όμως εκατοντάδες επιμέρους ακίνητα, όπως εκείνα που κατέχει το υπουργείο Πολιτισμού στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, στην Πλάκα κ.ά.

Ως αποκρατικοποίηση εκλαμβάνονται επίσης η αξιοποίηση έξι μονάδων του Ξενία, τα οποία αναμένεται να εκχωρηθούν σε έναν επενδυτή, αλλά και η εκχώρηση του Αστέρα της Βουλιαγμένης, που χειρίζεται η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα τρίμηνο, ενώ στους 18 μήνες ύπαρξής του το ΤΑΙΠΕΔ υλοποίησε ή συνεχίζει να υλοποιεί οκτώ αποκρατικοποιήσεις ( ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, Κασσιόπη, Άφαντος, IBC).

Από τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει, έχουν συμφωνηθεί μόνο δύο, αυτές των Κρατικών Λαχείων και του IBC, ενώ σύντομα αναμένεται συμφωνία και για την Κασσιόπη.

Βάσει του επικαιροποιημένου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να φέρει έσοδα 2,5 δισ. ευρώ το 2013, τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά μέσα στην περίοδο 2013-2016.


Η κυβέρνηση προσδοκά ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού να προέλθει από τις αποκρατικοποιήσεις ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, αναμένεται ο ΟΠΑΠ να φέρει έσοδα της τάξης των 800 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ 700 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο και το Ελληνικό 500 εκατ. ευρώ το τέταρτο. Τα υπόλοιπα προβλεπόμενα έσοδα θα προέλθουν από Κρατικά Λαχεία, IBC (υπόλοιπο καταβολής), Αφάντου, Κασσιόπη κ.ά.

Όσο αφορά τα ακίνητα του Δημοσίου, πρόσφατα ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης έξι εξ’ αυτών στο εξωτερικό, ενώ σύντομα αναμένεται και η προκήρυξη για την αξιοποίηση άλλων 28 με πώληση και επαναμίσθωση (sale & lease back).

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ 
 Αυξήσεις και στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα φέρει ο νέος χρόνος.
 Στα χέρια του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασ. Παπαγεωργίου είναι η εισήγηση της ΡΑΕ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος (χαμηλής τάσης) από την 1η Ιανουαρίου.
Αν και η ΔΕΗ ζητούσε μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξεως του 25% περίπου, η ΡΑΕ προτείνει η αναπροσαρμογή να μην ξεπεράσει το 13%, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει μικρότερες -ακόμα- αυξήσεις.

Παραιτήθηκε ο Αιγύπτιος υπουργός Συγκοινωνιών


Παραιτήθηκε ο Αιγύπτιος υπουργός Συγκοινωνιών 

Την παραίτηση του υπέβαλε ο αιγύπτιος υπουργός Συγκοινωνιών, Χάνι Μαχμούντ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
«Δεν είμαι σε θέση να προσαρμοστώ στην κουλτούρα του κυβερνητικού έργου, ιδίως στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης της χώρας. Γι ‘αυτό και υπέβαλα την παραίτησή μου. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου για ένα μήνα, μέχρι να επιλεγεί ο νέος υπουργός » ανέφερε ο πρώην υπουργός και μετέδωσε το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται τον λογαριασμό του στο Twitter.
«Δεν μετανιώνω που δέχθηκα το υπουργείο. (…) Δέχτηκα τη θέση για την Αίγυπτο και φεύγω για την Αίγυπτο», πρόσθεσε.
Ο Μαχμούντ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια, αλλά η ημερομηνία της παραίτησής του φαίνεται να σχετίζεται με την ανακοίνωση, στις 22 Νοεμβρίου του διατάγματος για τη χορήγηση επιπλέον εξουσιών στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος απέσυρε το διάταγμα του, αλλά η βαθιά πολιτική κρίση που ακολούθησε συνεχίζει να διχάζει τη χώρα. Η παραίτηση έρχεται μετά από εκείνη του αντιπροέδρου Μαχμούντ Μέκι, το προηγούμενο Σάββατο την στιγμή που οι Αιγύπτιοι ψήφιζαν για το αμφιλεγόμενο σχέδιο Συντάγματος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ισλανδία έσωσε το λαό της και όχι τις τράπεζες !

 
Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΠΩΣ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!

ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Δείτε το βίντεο και θα καταλαβετε το πόσο στουρνάρια πολιτικούς έχουμε στο σβέρκο μας..

Κίνα: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη σιδηροδρομική υπερταχεία στον κόσμο

Κίνα: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη σιδηροδρομική υπερταχεία στον κόσμο
Τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, μήκους 2.298 χιλιομέτρων, η οποία συνδέει το Πεκίνο με την πόλη Γκουανσχού, έθεσε σε λειτουργία η Κίνα.

Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στη γραμμή ξεκίνησε νωρίς το πρωί ώρα Κίνας, από την πρωτεύουσα της χώρας, με κατεύθυνση την μεγαλούπολη κοντά στο Χονγκ Κονγκ, που αποτελεί εμπορικό κόμβο.

Η απόσταση αναμενόταν να καλυφθεί σε περίπου οκτώ ώρες, ενώ το τρένο θα σταματούσε σε 35 ενδιάμεσους σταθμούς.

Το τρένο ταξιδεύει με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού σε λιγότερο από το μισό σε σχέση με τα συμβατικά τρένα. Έτσι, αντί για 22 ώρες θα απαιτούνται τώρα 10.

Η απόφαση να εγκαινιαστεί σήμερα η νέα γραμμή, ελήφθη ώστε να τιμηθεί η επέτειος από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Κίνας, Μάο.

Η νέα γραμμής δημιουργεί αλλάζει τα δεδομένα στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας της Κίνας, η οποία πλέον διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο μήκους 9.300 χιλιομέτρων.