EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διορίστηκαν τα νέα διοικητικά συμβούλια ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ. Τα ονόματα


 

ΦΕΚ έλαβαν τα νέα διοικητικά συμβούλια του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) και της ΟΣΥ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ).

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ απαρτίζουν:

α) Δελούκας Αλέξανδρος του Σωτηρίου, Πολιτικός Μηχανικός Phd, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (επιλογή της ΔΗΜΑΡ),

β) Βρεττός Σπυρίδων του Κωνσταντίνου, Δρ. Μηχανικός Η/Υ,

γ) Παπαδάκης Δημήτριος του Ιωάννη, Χημικός Μηχανικός,

δ) Παπαδάκος Παναγιώτης του Χρήστου, Πολ. Μηχανικός−Συγκοινωνιολόγος,

ε) Τσιλίφης Νικόλαος του Ευαγγέλου, Ιατρός,

στ) Στρατικόπουλος Κωνσταντίνος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ απαρτίζουν:

α) Παπαθανάσης Νικόλαος, Μηχανολόγος – Μηχανικός, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (επιλογή της ΝΔ),

β) Κύρτσης Παναγιώτης του Ιωάννη, Αρχιτέκτων Μηχανικός,

γ) Ντούφας Θεόδωρος του Κυριάκου, Οικονομολόγος,

δ) Παπαχρήστος Δημήτριος του Ιωάννη, Πολιτικός Μηχανικός,

ε) Πολίτου Δέσποινα του Μιχαήλ, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος,

στ) Τσορώνης Άρης του Νικολάου, Δημόσιος Υπάλληλος.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΥ απαρτίζουν:

α) Οικονόμου Ιωάννης του Δημητρίου, Γεωπόνος, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (επιλογή της ΝΔ),

β) Αναγνωστόπουλος Δημήτριος του Χρήστου, Συγκοινωνιολόγος,

γ) Αρβανιτάκης Νικόλαος του Αντωνίου, Δικηγόρος,

δ) Καζάκος Λάμπρος του Δημητρίου, Δημόσιος Υπάλληλος,

ε) Παπαρίζου Γεωργία του Κωνσταντίνου, Μηχανολόγος – Μηχανικός,

στ) Σοφιανόπουλος Χαρίλαος του Κωνσταντίνου, Φοροτεχνικός.

Παρέμεινε ο Χρ. Τσίτουρας στο Αττικό Μετρό. Νέος πρόεδρος στο ΣΑΣΘ

 
Παρά τη σχετική φημολογία περί του αντιθέτου, ανανεώθηκε η θητεία του Χρήστου Τσίτουρα ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Αττικό Μετρό.
Επίσης, ανανεώθηκε η θητεία του Πέτρου Κατσιλιέρη στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), αλλά και του Μηνά Σταυρακάκη στην ΕΥΔΑΠ Παγίων.
Αλλαγή επήλθε στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), όπου πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Παλαιστής. Ο κ. Παλαιστής είναι γεννημένος το 1951.Ειναι απόφοιτος της Ανώτατης Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ειναι αξιωματικός εν αποστρατεία.
Έχει πτυχίο του οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ειναι κάτοχος Master του Πανεπιστημίου N.P.S. των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Α-Β ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης από το 2002 έως το 2004 και από το 2005 έως το 2010 ήταν αντινομάρχης μεταφορών - επικοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα για διατήρηση θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία


Πρόγραμμα για διατήρηση θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία 

Ξεκινά, μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από τον ΟΑΕΔ με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη των ενδιαφερομένων, η υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για διατήρηση θέσεων εργασίας του έτους 2012-2013.

Σκοπός του προγράμματος, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία που λειτουργούν εποχικά, κατά την χειμερινή περίοδο (από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο).

Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εφόσον λειτουργούν με άδεια του Ε.Ο.Τ. και εκτός της περιοχής της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης .

Πρέπει επίσης να είναι εποχιακές, να διέκοψαν δηλαδή τις εργασίες τους κατά την προηγούμενη πενταετία (2007-2011),τουλάχιστον για δύο έτη, την περίοδο από 1η Νοέμβρη μέχρι 28η Φεβρουαρίου, εκτός αν μετείχαν σε ένα τουλάχιστον από τα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο ή είναι νέες (άρχισαν δηλαδή να λειτουργούν από τη 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά), οπότε θα πρέπει να διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος (2011) πριν από τη 10η Νοεμβρίου. Επιχειρήσεις, που άρχισαν να λειτουργούν από τη 1η Νοεμβρίου 2011 και μετά, δεν επιχορηγούνται.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπαχθεί ξενοδοχειακή επιχείρηση για το προσωπικό της, το οποίο πριν την 1η Νοεμβρίου 2012 είχε συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην επιχείρηση.

Η επιχορηγούμενη επιμήκυνση αρχίζει από την 1η Νοεμβρίου 2012, δεν μπορεί όμως να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες από την έναρξη της και ολοκληρώνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2013.

Μέχρι Δευτέρα τα νέα κριτήρια για κινητικότητα στο Δημόσιο


Μέχρι Δευτέρα τα νέα κριτήρια για κινητικότητα στο Δημόσιο 

Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα νέα κριτήρια για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, με στόχο τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013, κατά 27 χιλιάδες.

Βασικό εργαλείο της κυβέρνησης για λιγότερο δημόσιο θα αποτελέσει η αξιολόγηση, με κριτήρια τα επαγγελματικά τους προσόντα, την εμπειρία τους, αλλά και τα αποτελέσματα σε γραπτές εξετάσεις πολλαπλών επιλογών.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για παραμονή ή όχι εργαζομένων στους Δήμους Αθηναίων, Νέας Ιωνίας και Σπάτων-Αρτέμιδος, καθώς στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκαν οι προσφυγές 10 ΙΔΑΧ ΔΕ, 18 ΙΔΑΧ ΔΕ και 15 ΙΔΑΧ ΔΕ αντίστοιχα.

Γενικότερα, τέσσερις νέες δικαστικές αποφάσεις κατά της διαθεσιμότητας, εκδόθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή από Δικαστήρια της χώρας, αυξάνοντας το συνολικό, μέχρι στιγμής, αριθμό σε οκτώ.

Κλείνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης Καβάλας


 

Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας προβλέπεται η κατάργηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης με παράλληλη αναβάθμιση της αντίστοιχης υπηρεσίας Καβάλας.

Η απόφαση αυτή βρίσκει κάθετα αντίθετη την Διοίκηση του Δήμου Νέστου που κάνει λόγω για υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών στην περιοχή τους.

Πηγή: seleo.gr

Εναλλακτικά δώρα προτείνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα


Εναλλακτικά δώρα προτείνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα 

Οι ημέρες των Χριστουγέννων χαρακτηρίζονται από τις αγορές δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όμως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έρχονται να κάνουν τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις, που θα ανακουφίσουν παιδιά σε ανάγκη.

Μέσα από το διαδικτυακό κατάστημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα www.msfgifts.gr όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν ένα δώρο ζωής μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κουνουπιέρα, σε ένα εμβόλιο, σε πόσιμο νερό κ.ά. και οι εθελοντές της οργάνωσης θα αναλάβουν να το «μεταφέρουν» στις αποστολές τους.